PDA

View Full Version : Δίσεκτο έτος



maria76
29-04-2007, 08:34 PM
Θα ήθελα να μάθω επιτέλους γιατί ανά τέσσερα χρόνια το έτος είναι δίσεκτο και κατά πόσο αληθεύει αυτό αστρολογικά τουλάχιστον.Το 2008 θα είναι από τις χρονιές με τους λιγότερους γάμους,γιατί θεωρείται δίσεκτο.Είναι μια προκατάληψη το ότι θα έχει γρουσουζιά ότι σημαντικό κάνουμε ή όντως καλύτερα να αποφεύγονται νέα ξεκινήματα? Και το 2004 καθόλου άσχημο για την Ελλάδα δεν ήταν,από πολλές απόψεις..
Ευχαριστώ

friary
29-04-2007, 10:23 PM
Τα δίσεκτα έτη δεν έχουν να κάνουν με την αστρολογία.
Σου παραθέτω απόσπασμα από την εφημερίδα του ΒΗΜΑ που δίνει απάντηση στην απορία σου.
" Ο Ιούλιος Καίσαρ το 46 π.X. αποφάσισε η διάρκεια του έτους να είναι 365 ημέρες, αλλά να προστίθεται και μία ημέρα κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή μάλιστα την προσέθεταν στις 6 Μαρτίου, δηλαδή στη ρωμαϊκή επικράτεια ζούσαν την 6η Μαρτίου δύο φορές, εξ ου και η λέξη «δίσεκτος». Μόνο που αυτό έδινε μια «υπερδιόρθωση» κατά 12 λεπτά κάθε χρόνο. Υστερα από περίπου 1.000 χρόνια αυτή η μικρή διαφορά έφθασε να έχει συσσωρεύσει μέσα στο μέγεθος του έτους ένα λάθος περίπου οκτώ ημερών, δημιουργώντας προβλήματα στις εκκλησιαστικές εορτές. Φυσικό λοιπόν να δράσει ένας υψηλόβαθμος εκκλησιαστικός αξιωματούχος και το 1582 ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' κάνει τα εξής: α) Ως επόμενη ημέρα της 4ης Οκτωβρίου 1582 ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 1582. Εξαφανίζει δηλαδή σε μία νύχτα 10 ημέρες από τη χρονιά. β) Δίσεκτα όρισε να είναι τα χρόνια που διαιρούνται ακριβώς με το 4. Προσοχή όμως: όσα αρχίζουν αιώνα, διαιρούνται ακριβώς με το 4 αλλά όχι ακριβώς με το 400, δεν θα είναι δίσεκτα. Π.χ., το 1900, αν και διαιρείται ακριβώς με το 4, δεν ήταν δίσεκτο, ενώ το 2000 ήταν. "

Ελπίζω να καλύφθηκες, όσον αφορά τώρα στς προκαταλήψεις, καλό θα ήταν να μην δίνουμε και τόσο βάρος, αν δεν έχουμε .. προσωπικά προηγούμενα μαζί τους.
Η Ελλάδα έχει το δικό της ωροσκόπιο και ο καθένας απο εμάς ξεχωριστά το δικό του, απο όπου λαμβάνουμε κάποιες τάσεις. Ακόμη περισσότερο έχουμε το νου μας και την ψυχή μας για να μας κατευθύνουν στο τι είναι σωστό και τι όχι για εμάς.