PDA

View Full Version : Απορία για διελαύνων και προοδευμένο πλανήτη.

ZorZeta
23-04-2007, 04:04 PM
Θα ηθελα να σας παρακαλώ να μου ξεκαθαρίσει καποιος ποια η διαφορά ενός πλανήτη που ειναι σε διευλευση και ενός πλανήτη σε προοδο. Ενας προοδευμένος πλανήτης ταυτόχρονα δεν είναι και σε διελαυνων πανω στο γενέθλιο χαρτη μας?
Νομίζω ότι κατι δεν έχω καταλαβει καλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

emmalene
23-04-2007, 09:52 PM
Λοιπον θα δοκιμασω να σου εξηγησω αν και πραγματικα το site εχει πολλα αρθρα ακρως ενημερωτικα γιαυτο.Η διελευση εχει να κανει με την θεση του πλανητη αυτη τη στιγμη και ειναι ιδια για ολους τους χαρτες,δηλαδη δεν εχει να κανει με τα προσωπικα σου δεδομενα(ωρα και ημερα γεννησης κτλ.).Η προοδος ενος πλανητη ειναι μεθοδος προβλεψεις που στηριζεται αποκλειστικα στο προσωπικο σου ωροσκοπιο.Για παραδειγμα ο Κρονος ειναι τωρα στον Λεοντα για ολους( ο διελαυνων δηλαδη) ενω ο προοδευμενος σου Κρονος μπορει να ειναι σε οποιοδηποτε ζωδιο αναλογα με το χαρτη σου.Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...

Dell Piero
23-04-2007, 10:47 PM
Όχι τα πράγματα δεν είναι έτσι και αυτό το ξέρω ακόμη κι εγώ ο άσχετος με την αστρολογία. Καλύτερα να απαντήσει όμως κάποιος αστρολόγος.
Σίγουρα οι διελεύσεις (σύστημα πρόβλεψης) έχουν να κάνουν με το προσωπικό ωροσκόπιο. Είναι από τα πιο απλά και εύκολα (στην παρατήρηση) συστήματα πρόβλεψης και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα (ηλιακή επιστροφή, προόδους, κατευθύνσεις, τόξα κ.λπ.).
Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι είναι κοινές για όλους τους χάρτες γενικευμένα γνωρίζοντας ο πλέον αρχάριος την μοναδικότητα του κάθε χάρτη.

Προφανώς κάτι άλλο θέλεις να πεις ;)

emmalene
23-04-2007, 11:08 PM
Όχι τα πράγματα δεν είναι έτσι και αυτό το ξέρω ακόμη κι εγώ ο άσχετος με την αστρολογία. Καλύτερα να απαντήσει όμως κάποιος αστρολόγος.
Σίγουρα οι διελεύσεις (σύστημα πρόβλεψης) έχουν να κάνουν με το προσωπικό ωροσκόπιο. Είναι από τα πιο απλά και εύκολα (στην παρατήρηση) συστήματα πρόβλεψης και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα (ηλιακή επιστροφή, προόδους, κατευθύνσεις, τόξα κ.λπ.).
Δεν θα ήταν σωστό να πούμε ότι είναι κοινές για όλους τους χάρτες γενικευμένα γνωρίζοντας ο πλέον αρχάριος την μοναδικότητα του κάθε χάρτη.

Προφανώς κάτι άλλο θέλεις να πεις ;)
Αγαπητε μου Dell Piero ισως η εκφραση μου δεν ηταν σωστη.Εννουσα οτι η θεση του διελαυνοντα πλανητη σε καποιο ζωδιο ειναι ασχετη με το χαρτη που μελεταμε οχι η επιροη του στον χαρτη.Δηλαδη ο Κρονος ειναι στον Λεοντα για ολους το τι επιρροη εχει ομως στον καθενα εχει να κανει με το προσωπικο ωροσκοπιο.ελπιζω να τα ειπα καλυτερα τωρα...

Dell Piero
23-04-2007, 11:16 PM
Είναι σε απόλυτη συνάρτηση και ταύτιση με τον χάρτη και καθόλου άσχετη. Σκέψου το λίγο :toung:

emmalene
23-04-2007, 11:21 PM
Είναι σε απόλυτη συνάρτηση και ταύτιση με τον χάρτη και καθόλου άσχετη. Σκέψου το λίγο :toung:

Δηλαδη τη συναρτηση εχει το οτι εγω ειμαι Ταυρος με το γεγονος οτι ο διελαυνων Κρονος ειναι τωρα που εχουμε 2007 στο Λεοντα?Αν ημουν Λεων θα ηταν σε αλλο ζωδιο?Γιατι ειλικρινα αν ισχυει αυτο να αλλαξω ζωδιο με τοσα που μου εχει κανει...και με κοροιδευεις και εσυ απο πανω...:laugh:

Maroulita
23-04-2007, 11:29 PM
Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοεί ο Dell Piero είναι ότι η διέλευση ενός πλανήτη γίνεται ως προς κάτι άλλο (άλλον πλανήτη, οίκο κλπ). Οπότε υπό αυτήν την έννοια, ένας διελαύνων πλανήτης βρίσκεται πάντοτε σε συνάρτηση με τον υπό μελέτη γενέθλιο χάρτη. Αυτά όσον αφορά το συγκεκριμένο σύστημα πρόβλεψης.

Fotini Christodoulou
24-04-2007, 09:50 AM
Διελεύσεις σημαίνει οι τρέχουσες θέσεις των πλανητών αυτή την δεδομένη στιγμή...οι πλανήτες κινούνται ..άσχετα με το προσωπικο μας ωροσκόπιο.
Στα αγγλικά λεγεται τράνσιτ οποτε πολλές φορές μπορεί να δείτε ο διελάυνων ή τρανσιτ Κρόνος βρίσκεται στην τάδε θεση ,η σελήνη σημερα στο τάδε ζώδιο κτλ.

Προοδευμένος πλανήτης αφορά σύστημα πρόβλεψης με προόδους ,όπου κάθε πλανήτης και σημείο του γενέθλιού μας χάρτη μετακινείται -εδώ δεν θυμάμαι ακριβώς καλό είναι να μας το επιβεβαιώσει κάποιος από τους αστρολόγους μας,οπότε νομίζω -κατά μία μοίρα για κάθε χρόνο που περνάει από την γέννησή μας.
Υπάρχει σχετικό άρθρο στην ενότητα συστήματα πρόβλεψης.(εδώ επιγραμματικά (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=30) )

Ελπίζω να βοήθησα :bigsmile: !

ZorZeta
24-04-2007, 04:51 PM
σας ευχαριστω πολυ όλους. νομιζω ότι ξεχώρισα καπως στο μυαλό μου την διαφορά.