View Full Version : Ξέρω τι… σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή!
*Astropeleki*
19-04-2007, 12:03 PM
Mind readers… υπάρχουν;
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να διαβάσουμε την σκέψη ενός ατόμου, δίχως ν' ακούσουμε έστω μία λέξη από το στόμα του. Ακόμη περισσότερες φορές ενώ συζητάμε με κάποια άτομα, έχει τύχει να εκφράσουμε εμείς τη σκέψη που θα εξέφραζαν εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Και ακόμη περισσότερες φορές έχει τύχει να χτυπάει το τηλέφωνό μας και μόλις απαντάμε, στην άλλη άκρη του ακουστικού να ακούγεται το άτομο που είχαμε στο μυαλό μας. Η συνήθης φράση που ξεστομίζουμε είναι: «Και ότι .........
Το άρθρο μεταφέρθηκε εδώ
Ξέρω τι… σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή! | αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CE%BE%CE%AD%CF%81%CF%89-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%83%CE%B1%C E%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE/)
emmalene
19-04-2007, 01:39 PM
Το αρθρο ειναι τελειο πραγματικα.:amazed: Τωρα δεν ξερω πως εξηγει η ψυχολογια η η παραψυχολογια το θεμα, πιστευω ομως οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι πρεπει να διαθετουν καποιου τυπου διαισθηση απλα σε αλλους ειναι εντονοτερη.Αυτο που δεν ξερω και θα ηθελα την αποψη σου ειναι κατα ποσο η τηλεπαθεια η η ψυχομετρια μπορει να ειναι μονιμη κατασταση.Δηλαδη κατα ποσο καποιος συνεχεια μπορει να "βλεπει"τι θα συμβει η να διαβαζει τη σκεψη των αλλων.
kiaRRa
19-04-2007, 02:18 PM
Θα συμφωνήσω και εγω σχετικά με το άρθρο. Είναι πολύ καλογραμμένο και αγγιζει με προσοχή το γεμάτο αμφισβητήσεις πεδίο της Διαίσθησης. :clapping: :clapping: :clapping:
Πολλοί υποστηρίζουν ότι για να αναπτύξει κάποιος τις ψυχικές ικανότητες του απαιτείται εξάσκηση, άρα όλοι μας έχουμε την δυνατότητα. Αναφορικά τώρα με την συνεχή εξάσκηση για να διατηρήσουμε τη διαίσθηση μας, το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε πράγματα αδιόρατα σε άλλους δεν αποτελει ένα ειδος καθημερινής άσκησης;:blink:
Fotini Christodoulou
19-04-2007, 02:24 PM
Το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον!Ευχαριστούμε kia:bigsmile:
Προσωπική μου άποψη οτι η "αληθεια"βρίσκεται ενδιαμεσα.
H διαίσθηση και oι λοιπές εξω αισθητήριες ικανότητες με συλλογική έννοια είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και ξεχωριστό.
Οι περισσότεροι νομίζω οτι διαθετουμε συναισθηματική νοημοσύνη οπως ομορφα αναφέρθηκε στο αρθρο ενσυναίσθηση και την μπερδευουμε με την διαίσθηση και το υπερφυσικό λανθασμένα.
Δεν αποκλείω και την διαίσθηση αλλά οι περισσότεροι νομίζω την διαθέτουμε μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε καλά...αλλωστε γι'αυτό πολλοί πέφτουμε "εξω"πολλές φορές στις εκτιμήσεις μας για ανθρώπους και καταστάσεις.
Συγχαρητήρια και για την επιλογή του θεματος αλλά και την απόδοση kia!
tavrina
19-04-2007, 04:01 PM
Καλό μεσημέρι Kia,
το θέμα σου είναι εξαιρετικό και καλογραμμένο...τα συγχαρητήρια μου....Perfect Perfect Perfect :clapping: :clapping:
*Astropeleki*
19-04-2007, 08:12 PM
Καταρχάς, χαίρομαι που ένα τέτοιο θέμα άγγιξε το ενδιαφέρον σας! Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας. Γενικότερα έχω παρατηρήσει πως σε θέματα τέτοιου είδους, στα οποία εξηγήσεις δίνονται και από την πλευρά την ψυχολογίας και από την μεριά της παραψυχολογίας, υπάρχει πάντα μια "σύγχυση" με την έννοια ότι πραγματικά την στιγμή που πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο θα εξηγείται είτε από τον ένα κλάδο είτε από τον άλλο, αλλά όχι και από τους δύο, βάζει σε εγρήγορση το μυαλό μας και μας κάνει να σκεφτούμε περισσότερο ή πιο λογικά ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψεις που να δικαιολογούν αυτό το φαινόμενο και όντως να ισχύουν!
Προσωπικά δεν θα απορρίψω καμιά από τις απόψεις που αναφέρονται στο άρθρο, διότι δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω κάποια από αυτές την στιγμή που όπως εκλαμβάνω το θέμα και χωρίς να βάζω παρωπίδες, παρουσιάζονται με λογικό τρόπο οι διάφορες εξηγήσεις. Ή μάλλον που εγώ προσωπικά τις θεωρώ λογικές με το μυαλό μου :toung:
Το μυαλό μας, ο εγκέφαλός μας είναι από τα πολυπλοκότερα μέρη του σώματός μας. Ταπεινή μου άποψη. Και υπάρχουν σίγουρα πολλά σημεία και λειτουργίες του που δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτό που ονομάζεται συναισθηματική νοημοσύνη. Απλά χρειάζεται να την εξασκήσουμε. Υπάρχουν μάλιστα ειδικά τεστ, (και από ξένους και από Έλληνες επιστήμονες), τα οποία την μετρούν με έναν αριθμό ερωτημάτων, τα οποία μετά από κάποιες στατιστικές διεργασίες (σε επίπεδο έρευνας) βγάζουν κάποια αποτελέσματα (στατιστικά σημαντικά ή μη) σχετικά με διάφορους τομείς της ζωής μας (εργασία, ευ ζην, σχολείο, κοινωνικές επαφές, υγεία, οικογενειακή κατάσταση). Δηλαδή, η συναισθηματική νοημοσύνη επιδρά σε όλους αυτούς τους τομείς της ζωής.
Το κατά πόσο μπορεί να είναι μόνιμη η τηλεπάθεια ή η ψυχομετρία στα άτομα που την διαθέτουν; Αυτό που νομίζω εγώ, θα μπορούσα να το παρουσιάσω σαν μια σύνδεση της ψυχολογίας και της παραψυχολογίας. Τι εννοώ; Εφόσον όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτό που λέμε ενσυναίσθηση, τότε μπαίνουμε στην θέση του άλλου, σκεφτόμαστε όπως σκέφτεται και εκείνος. Πολλές φορές όλοι μας έχουμε αναφέρει ότι τα χνώτα μας με κάποιον άλλο άνθρωπο ταιριάζουν, εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος, υπάρχει δηλαδή ένα είδος θετικής ενέργειας ανάμεσά μας. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με την ενσυναίσθηση και την εκπομπή στο ίδιο μήκος κύματος, όσο υπάρχει αυτή η στενή σύνδεση των ατόμων, τότε θα νιώθουμε, θα λαμβάνουμε κάποιους παλμούς από το άλλο άτομο. Αυτό μάλιστα νομίζω πως θα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν γνωρίζεις κάποιον μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσο υπάρχει αυτή η σύνδεση νομίζω πως θα μπορούμε να επικοινωνούμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά και για κάποιον άλλο λόγο να σταματήσει αυτή η επικοινωνία, και να μην είναι σε καθημερινό ή πολύ συχνό επίπεδο, και πάλι μέσω της ενσυναίσθησης δεν θα υπάρχει ένα είδος σύνδεσης; :unsure:
Deodonus
20-04-2007, 01:26 PM
Πολύ καλό άρθρο, μου άρεσε που παρέθετε διάφορες γνώμες για αυτό το πεδίο.
Μερικές σημειώσεις:
Και ακόμη περισσότερες φορές έχει τύχει να χτυπάει το τηλέφωνό μας και μόλις απαντάμε, στην άλλη άκρη του ακουστικού να ακούγεται το άτομο που είχαμε στο μυαλό μας. Η συνήθης φράση που ξεστομίζουμε είναι: «Και ότι σε είχα στο μυαλό μου!».
Ναι μεν, αλλά πόσες φορές σκεφτίκαμε κάποιον και δεν χτήπισε το τηλέφωνο ή πόσες φορές χτήπισε το τηλέφωνο και ήταν κάποιος που δεν τον σκεφτίκαμε ποτέ; Θέλει προσοχή αυτό, μπορεί να μην είναι παρά μόνο συμπτώσεις.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, υποστηρίζει πως η άμεση αυτή σχέση που έχει η μητέρα με το έμβρυο της, της δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει κάθε ώρα και στιγμή τις ανάγκες του και να τις ικανοποιεί, ερμηνεύοντάς το ως «συνεννόηση υποσυνειδήτων, άνευ αισθητού μέσου».
Καθώς μέχρι και λίγο πριν τον τοκετό η μητέρα και το έμβρυο είναι ένα, με πιό κρητίριο λέγεται το "άνευ αισθητού μέσου"; Είναι απλά σαν το έμβρυο να ήταν π.χ. ένα όργανο στο σώμα της μητέρας. Εκτός και εάν υποστηρίξουμε ότι έχουμε τηλεπαθειακή επικοινωνία με όλα τα όργανά μας-πράγμα προφανώς αρκετά δύσκολο.
...τρίτο αυτί...
Την πρώτη φορά που συνάντησα αυτόν τον όρο σε ένα αρχαίο βιβλίο "παραφυσικών φαινομένων", είχα σκάσει στα γέλια. Εντάξη ρε παιδιά, οκ, τρίτο μάτι ναι, αλλά τρίτο αυτί; Μου φαίνεται πολύ αστείο! Και πού είναι τοποθετιμένο αυτό το αυτί; Και για ποιό λόγο υπάρχει;
kiaRRa
20-04-2007, 01:38 PM
Κι όμως, αναφορικά με το τρίτο αυτί υφίσταται ο όρος της Διακοής, που αναφέρεται σε αντίληψη με την ακοή κάποιων ήχων μη αντιληπτών με τις γνωστές φυσικές αισθήσεις.
Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό της λειτουργίας του ανθρωπίνου εγκεφάλου έχει αποκρυπτογραφηθεί. Κανείς δεν γνωρίζει πού φτάνουν οι δυνατότητες μας. Κάποιοι στο παρελθόν θα γελούσαν και με την ύπαρξη τρίτου ματιού. Σήμερα όμως όλοι σχεδόν θεωρούμε δεδόμένο ότι υπάρχει. Και γιατί η Τηλεπάθεια μεταξύ δύο ατόμων να μην εκδηλώνεται και με το τρίτο αυτί; Σαν δηλαδή ό ένας να ακούει καθαρά τι σκέφτεται ο άλλος.
skorpion
20-04-2007, 02:27 PM
Πολυ ωραιο το αρθρο!
emmalene
20-04-2007, 03:23 PM
Εμενα ο προβληματισμος μου δεν ειναι στο αν μπορεις να επικοινωνησεις με ενα ατομο που γνωριζεις αλλα το κατα ποσο μπορει να διαβασεις τη σκεψη η να εχεις διαισθηση γενικα.Δηλαδη για παραδειγμα θεωρειται οτι υπαρχουν μεντιουμ?γιατι στην περιπτωση αυτη μιλαμε για ατομα τα οποια εχουν διαισθηση και μπορουν να δουν πραγματα και για ατομα που δεν γνωριζουν καθολου.Δεν μπορω να το αμφισβητησω αλλα κατα ποσο ειναι δυνατον να προ- βλέπει πραγματα για ατομα που δεν εχει καμια προηγουμενη ψυχικη συνδεση μαζι τους?
Δεν ξερω...
Basilakis
20-04-2007, 04:16 PM
Yπέροχο άρθρο kia. Πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια για την αντικειμενικότητα με την οποία απέδωσες ένα τόσο αμφιλεγόμενο ζήτημα:clapping: :clapping:
*Astropeleki*
20-04-2007, 05:42 PM
Ναι μεν, αλλά πόσες φορές σκεφτίκαμε κάποιον και δεν χτήπισε το τηλέφωνο ή πόσες φορές χτήπισε το τηλέφωνο και ήταν κάποιος που δεν τον σκεφτίκαμε ποτέ; Θέλει προσοχή αυτό, μπορεί να μην είναι παρά μόνο συμπτώσεις.
Όντως πολύ εύκολα μπορούμε να θεωρήσουμε όλα αυτά τα γεγονότα ως απλά συμπτώσεις. Νομίζω πως τελικά τείνω λίιιιιιιιγο (:toung: ) περισσότερο προς την άποψη των ψυχολόγων όσον αφορά την ενσυναίσθηση. Τουλάχιστον δηλαδή από προσωπικές καταστάσεις που τυχαίνει να βιώνω κατά καιρούς, είναι επειδή γνωρίζω ας πούμε ποιά ώρα συνήθως μου τηλεφωνάει κάποιο άτομο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές πριν χτυπήσει το τηλέφωνο λέω κατευθείαν "είναι ο τάδε..." απλά γιατί έχω πλέον μάθει και συνηθίσει να με καλεί την συγκεκριμένη ώρα το συγκεκριμένο άτομο. Επομένως σαφώς και δεν σημαίνει ότι είμαι τηλεπαθητική :nuts:
Την πρώτη φορά που συνάντησα αυτόν τον όρο σε ένα αρχαίο βιβλίο "παραφυσικών φαινομένων", είχα σκάσει στα γέλια. Εντάξη ρε παιδιά, οκ, τρίτο μάτι ναι, αλλά τρίτο αυτί; Μου φαίνεται πολύ αστείο! Και πού είναι τοποθετιμένο αυτό το αυτί; Και για ποιό λόγο υπάρχει;
Όντως μπορεί να φαίνεται αστείο... και περίεργο ταυτόχρονα. Και σε αυτό το σημείο θα γυρίσω πάλι σε αυτό που είπα για το ανεξερεύνητο του ανθρώπινου εγκεφάλου και σε αυτό που λέει η kiaRRa. Έχουμε μέλλον μέχρι να ανακαλύψουμε όλες τις λειτουργίες μας. Δεν ξέρω αν έχεις δει κάποια διαφήμιση, κάποιο έργο (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) όπου είναι δυο άτομα όπου το ένα σκέφτεται και λέει από μέσα του "ευτυχώς τουλάχιστον δεν μπορεί να ακούσει αυτά που σκέφτομαι" και απαντά το άλλο άτομο επίσης από μέσα του "νομίζεις"!!!!! Μπορεί απλά να είναι μια ανοησία... εγώ θεωρώ ότι η αναφορά για το τρίτο αυτί μπορεί να πρωτοξεκίνησε γιατί όντως μπορεί να δόθηκε κάποιο κίνητρο για να πουν ότι υπάρχει και αυτή η μορφή τηλεπάθειας. :nuts:
Δηλαδη για παραδειγμα θεωρειται οτι υπαρχουν μεντιουμ?γιατι στην περιπτωση αυτη μιλαμε για ατομα τα οποια εχουν διαισθηση και μπορουν να δουν πραγματα και για ατομα που δεν γνωριζουν καθολου.Δεν μπορω να το αμφισβητησω αλλα κατα ποσο ειναι δυνατον να προ- βλέπει πραγματα για ατομα που δεν εχει καμια προηγουμενη ψυχικη συνδεση μαζι τους?
Δεν ξερω...
Αν αρχίσουμε να μιλάμε για μέντιουμ και λοιπά κληρονομικά χαρίσματα μπορεί να ξεφύγουμε και να πάμε σε άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν μέντιουμ και μέντιουμ..... Δεν αμφισβητώ ούτε εγώ την ικανότητα που μπορεί να έχουν κάποιοι. Νομίζω πως υπάρχουν κάποια άτομα που απλά έχουν περισσότερο ανεπτυγμένες αισθήσεις από κάποιους άλλους. Και αν δε με απατά η μνήμη μου, τα άτομα αυτά που έχουν τη λεγόμενη 6η αίσθηση είναι αυτά που έχουν νοημοσύνη άνω του 160 (Μεγαλοφυείς).
Toksotaki
20-04-2007, 06:36 PM
To αρθρο ηταν απλα τελειο και συμφωνω απιστευτα με την παρακατω αξιοσημειωτη παρατηρηση...“ένα παγόβουνο που το 10% της ύπαρξής του βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας (συνειδητό) και το 90% βρίσκεται βυθισμένο μέσα στο νερό (ασυνείδητο)”.Ο Αινσταιν ηταν απλα πιο εξυπνος επειδη ειχε 12-13% συνειδητο...φανταστειτε αν αυτο το 2% κανει αυτην την τεραστια διαφορα γαι τι ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ αν ειχαμε το 50% συνειδητο . . .Και κατι ακομη εχω διαβασει οτι οι αρχαιοι Ελληνες πιστευαν οτι παλαι ημασταν κατι σαν μικροι θεοι επειδη ειχαμε επαφη με το 100% του ασυνειδητου επειτα για καποιο λογο περιοριστηκαμε.Δεν ξερω κατα ποσο ομως ισχυει αυτο το τελευταιο και ποση σχεση εχει με το αρθρο...συγχαρητηρια . . .ηταν πολυ ωραιο!
Alien1
22-04-2007, 02:44 PM
Ωραιο αρθρο και με ενδιαφερον θεμα
Αμεσως μου τραβηξε την προσοχη
*Astropeleki*
23-04-2007, 12:12 AM
Yπέροχο άρθρο kia. Πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια για την αντικειμενικότητα με την οποία απέδωσες ένα τόσο αμφιλεγόμενο ζήτημα:clapping: :clapping:
Ωραιο αρθρο και με ενδιαφερον θεμα
Αμεσως μου τραβηξε την προσοχη
Ευχαριστώ παιδιά! Χαίρομαι που υπάρχει ανταπόκριση σε τέτοια θέματα.
Καλό πάντα είναι να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις πάνω σε ένα θέμα, είτε μας βρίσκουν σύμφωνους είτε όχι, διαφορετικά το θέμα δεν θα καλυπτόταν ολοπλεύρως! Από κει και πέρα, οι αντιρρήσεις βοηθούν στην έναρξη διαλόγου και έκφρασης απόψεων με αρκετό ενδιαφέρον. :bigsmile:
..φανταστειτε αν αυτο το 2% κανει αυτην την τεραστια διαφορα γαι τι ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ αν ειχαμε το 50% συνειδητο . . .
Πραγματικά και μόνο που το διαβάζω αυτό παρόλο που εξάπτει την φαντασία, θα πω ότι με τρομάζει :nuts:
Και κατι ακομη εχω διαβασει οτι οι αρχαιοι Ελληνες πιστευαν οτι παλαι ημασταν κατι σαν μικροι θεοι επειδη ειχαμε επαφη με το 100% του ασυνειδητου επειτα για καποιο λογο περιοριστηκαμε.Δεν ξερω κατα ποσο ομως ισχυει αυτο το τελευταιο και ποση σχεση εχει με το αρθρο...συγχαρητηρια . . .ηταν πολυ ωραιο!
Δεν το χω διαβάσει αλλά ούτε και ακούσει αυτό που αναφέρεις. Επομένως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αλλά βάση αυτού, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γεγονός ότι αποκαλούμε τους αρχαίους ημών προγόνους "σοφούς". Ίσως αυτό κάπως να συνδέεται με αυτό που λες και συ.
Πάντως εάν θυμηθείς την πηγή σου θα ήταν ενδιαφέρον να μας το γράψεις. :bigsmile:
kiaRRa
23-04-2007, 12:19 AM
Και κατι ακομη εχω διαβασει οτι οι αρχαιοι Ελληνες πιστευαν οτι παλαι ημασταν κατι σαν μικροι θεοι επειδη ειχαμε επαφη με το 100% του ασυνειδητου επειτα για καποιο λογο περιοριστηκαμε.
Αν δεν κάνω λάθος και ο Πλάτωνας υποστήριξε την "πανσοφία" του ανθρώπινου νου, αλλά προ της γέννησης του ανθρώπου.
Με την γέννηση και την καθήλωση του σε μια απτή και υλική μορφή, όπως το σώμα, το άτομο έχασε τη Γνώση
kmakri
24-04-2007, 11:08 AM
Kiarra το άρθρο σου είναι αλήθεια ενδιαφέρων και καλογραμμένο.
Από προσωπική μου εμπειρία διαπιστώνω τα εξής:
-Σαν άτομο είμαι δεκτικό, λαμβάνω δονήσεις από τα άτομα που σκέφτομαι και αγαπώ
-Πολλές φορές αυτές τις λήψεις τις χαρακτηρίζω σαν συμπτώσεις
-Πολλές φορές αισθάνομαι ότι δεν πρόκειται περί συμπτώσεων.
Δεν είμαι σίγουρη εάν αυτό συμβαίνει μόνο με άτομα τα οποία γνωρίζω πολύ καλά.
Τα τελευταία χρόνια μία τέτοια επικοινωνία έχω με άτομο το οποίο βρίσκεται μακρυά μου και με το οποίο δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά ώστε να μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο προέρχεται από την γνώση της προσωπικότητάς του.
Τον γνωρίζω από παιδί, ήταν ο πρώτος μου έρωτας.Κεραυνοβόλος για την ακρίβεια.Από τότε ερωτεύτηκα αρκετές φορές αλλά ποτέ με την πρώτη ματιά.Στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν (και είναι αρκετά 25 χρόνια) πάντα ανάμεσά μας υπήρχε μία οικειότητα, μία επαφή που δεν μπορώ να χαρακτηρίσω.Ίσως χαρακτηριστώ ρομαντική αλλά τελικά αυτή ήταν η πνευματική , ψυχική και ερωτική επικοινωνία που ταίριαζε σε εμένα. Η σχέση μας σήμερα είναι εξελιγμένη. Όταν είμαστε μαζί μπορούμε να επικοινωνούμε, να μιλάμε μόνο και με τα μάτια. Διαισθάνομαι τόσο τα θετικά συναισθήματά του όσο και τα αρνητικά και το ίδιο συμβαίνει και με εκείνον.Ανταλλάσουμε απόψεις και πολλές φορές γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι πρόκειται να πει ο άλλος.
Είναι βοηθητικό το ότι γνωρίζουμε κατά βάθος ο ένας τον άλλον, αλλά πολλές φορές αυτό δεν δικαιολογεί το ότι διαβάζει ο ένας τον άλλον όταν είμαστε μακρυά.
Είναι ο έρωτας αυτός που ευθύνεται?
Δεν είμαι σίγουρη...
Για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι πως τέτοια επικοινωνία δεν την είχα ποτέ στην ζωή μου και αισθάνομαι πολύ τυχερή που την απέκτησα έστω και με μία καθυστέρηση.
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε την έκτη αίσθηση κάπου θαμένη μέσα μας, κάποιοι ποιό βαθιά..
Φιλικά
Κατερίνα
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
kiaRRa
24-04-2007, 11:57 AM
kmakri να κάνω μια τόση δα διόρθωση;
Το κείμενο δεν είναι δικό μου αλλά της kia.:embarrest
Συμφωνώ όμως ότι είναι εξαιρετικό --και το ξαναλέω...
*Astropeleki*
24-04-2007, 03:42 PM
Μπέρδεμα με τα νικνέιμς; :laugh: Δεν πειράζει, καλά να μαστε :bigsmile:
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε την έκτη αίσθηση κάπου θαμένη μέσα μας, κάποιοι ποιό βαθιά..
Όντως την έχουμε απλά χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση για την φέρουμε στην επιφάνεια.
kmakri
25-04-2007, 10:03 AM
kia οφείλω μία συγνώμη.....
Κατερίνα
*Astropeleki*
25-04-2007, 10:43 AM
Δεν υπάρχει λόγος... ή μάλλον, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος Κατερίνα μου :toung:
Έτυχε το νικνέιμ μου να αποτελεί πρώτο συνθετικό στο νικνέιμ της kiaRRa!!! Ο καθένας θα μπορούσε να μπερδευτεί :bigsmile:
Καλή συνέχεια!
Unicorn_82
04-05-2007, 05:19 PM
Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο! :clapping:
Νομίζω ότι μου έχουν τύχει και μένα τέτοια περιστατικά με άτομο που το σκέφτομαι πολύ έντονα και σχεδόν συνέχεια. Είναι αλήθεια ότι για να σου συμβεί αυτό το πράγμα πρέπει να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των 2 αυτών ατόμων; :unsure:
Unicorn_82
04-05-2007, 05:25 PM
:embarrest Παράληψή μου... Εννοώ ακόμα κι αν είμαι μακρια με αυτό το άτομο να νιώθω τη σκέψη του προς εμένα ή να καταλαβαίνω τι σκέφτεται για μένα εκείνη τη στιγμη... ή να κάνουμε ταυτόχρονα σχεδόν τις ίδιες σκέψεις.. Δεν ξέρω πώς να το ερμηνέψω. Είναι πραγματικά περίεργο! :nuts:
*Astropeleki*
04-05-2007, 06:18 PM
Όχι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, είτε αυτό είναι ερωτικό είτε φιλικό. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχω αναφέρει σχετικά, δικαιολογείται από την μεριά των ψυχολόγων, λόγω συναισθηματικής νοημοσύνης. Δηλαδή να ξέρουμε το άλλο άτομο σε τέτοιο βαθμό, που πλέον να γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει συναισθηματικά και να μπαίνουμε στη θέση του. Και αυτό το θεωρώ και πιο λογικό. Διότι αν κάθε φορά και γω με τους φίλους μου σκεφτόμασταν το ίδιο πράγμα, την ίδια στιγμή (και φυσικά το αναφέραμε), τότε όλοι θα ήμασταν τηλεπαθητικοί. Συμβαίνει επειδή απλά είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μεταξύ μας, γνωρίζουμε τον τρόπο δράσης, σκέψης και αντίδρασης του άλλου ατόμου, κοινώς τα χούγια και τις προτιμήσεις του, επομένως και πολλές φορές συμπίπτουν οι σκέψεις μας.
Η τηλεπάθεια και τα παραπλήσια της συμβαίνει και σε άτομα που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση μεταξύ τους. Και συνήθως έτσι γίνεται. Να μην γνωρίζονται καν και όμως να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της σκέψης.
SKYLOROCK
05-05-2007, 12:13 PM
Πάρα πολύ καλογραμμένο και αναλυτικό το άρθρο σου kia μου!!! :clapping: :clapping: :clapping:
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βρήκα την άποψη των ψυχολόγων που παρουσίασες...
Δεν είχα ακούσει ποτέ για τη συναισθηματική νοημοσύνη και μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον...:embarrest
Συγχαρητήρια και πάλι! Perfect
*Astropeleki*
05-05-2007, 12:41 PM
Ευχαριστώ πολύ SKYLOROCΚ μου :bigsmile:
Όντως η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα σημαντικό κομμάτι που έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την μελέτη της. Υπάρχουν τεστ (ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται από ψυχολόγους για την μέτρησή της και πως σχετίζεται με πολλούς και διάφορους τομείς της ζωής. Αναλόγως την στατιστική ή μη στατιστική σημαντικότητα των αποτελεσμάτων, βλέπουν πως επιδρά, πόσο επηρεάζεται η ζωή μας από αυτήν.
Κάποια τέτοια τεστ τα έχω κάνει και γω η ίδια, σε πεδίο έρευνας στο Πανεπιστήμιο, αλλά χωρίς την χρήση του απαραίτητου προγράμματος που βγάζει τα αποτελέσματα, δεν μπορούν να μας πουν-δείξουν κάτι. Εάν σας ενδιαφέρει και εφόσον πάρω άδεια από τον καθηγητή μου να τα δείτε ως ερωτηματολόγια, πως είναι οι ερωτήσεις και η κλίμακα των απαντήσεων, ευχαρίστως να το κάνω σε κάποιο άλλο θέμα. :bigsmile:
SKYLOROCK
05-05-2007, 12:55 PM
Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα συγκεκριμένα ερωτηματολόγια για να κατανοηθεί καλύτερα η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Θα αναμένουμε...;)
ΚΙΑ πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!Μακάρι να δούμε κ άλλα τέτοια :bigsmile:
plano
17-07-2007, 05:38 PM
Πολύ καλό άρθρο...!
laziali
19-07-2007, 07:45 PM
Νομίζω πως αυτό το άρθρο δίνει κάποιες ωραίες, σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις για το θέμα που έχει θέσει και η Aqua_G.
Συγχαρητήρια για την όμορφη παρουσίαση kia!
Agxos
27-07-2007, 08:20 PM
πολλες φορες μου χει τυχει καποιος να θελει να πει κατι να μην μπορει να το εκφρασει και γω να του λεω αυτο που σκεφτεται να πει!
αυτο βεβαια μου συμβαινει χωρις να εχει προυπαρξει μαι αναλογη συζητηση ωστε εγω να μαντεψω αυτο που θελει να πει...
ελπιζω να με καταλαβατε!
zeta1987
28-07-2007, 02:46 AM
Συγχαρητήρια, το άρθρο ήταν απολαυστικό!!! Μου έχει τύχει πολλές φορές να σκεφτώ κάτι και εκείνη τη στιγμή, ο άλλος να μου το λέει...!
HiLyn
27-12-2007, 04:33 PM
Πράγματι το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον! Συγχαρητήρια:bigsmile:
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι που μου είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια.
Περνούσα μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου όταν μου συνέβη.
Όταν βρισκόμουνα με κόσμο (όχι μόνο φίλους αλλά και περαστικούς κλπ) άκουγα όλες τις σκέψεις τους. ΟΛΕΣ. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει ότι μου συνέβαινε. Απλά απαντούσα σ' αυτές. Ήταν σαν να μου μιλούσαν κανονικά.
Από τις αντιδράσεις τους άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Με κοιτούσαν με απορία (μερικές φορές ακόμα και με τρόμο) και με ρωτούσαν πως μου ήρθε.
"Μα αυτό δεν είπες;" ρωτούσα
Η απάντηση ήταν πάντα: "Οχι, αυτό σκεφτόμουν".
Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ το τι πραγματικά συνέβαινε, αρχικά άρχισα να το διασκεδάζω και προσπαθούσα να το ξεχωρίσω από την πραγματική ομιλία. Στη συνέχεια όμως τρομοκρατήθηκα, αηδίασα (γιατί ποτέ κανένας δεν έλεγε ότι σκεφτόταν, το αντίθετο μάλιστα!)
¶ρχισα να αποφεύγω να βρίσκομαι με πολλούς ανθρώπους και νομίζω πως κι αυτοί άρχισαν να με αποφεύγουν επίσης. Εκείνη την περίοδο εκτός από τον εαυτό μου έχασα και πολούς φίλους.
Όλη αυτή η κατάσταση κράτησε περίπου 6 μήνες.
*Astropeleki*
27-12-2007, 08:38 PM
zour, plano, laziali, Agxos, zeta1987 και HiLyn
Καταρχάς, να είστε καλά, χαίρομαι που το άρθρο αυτό έχει πολλούς αποδέκτες :embarrest
HiLyn, όπως έχω γράψει στην αρχή του άρθρου
Αρκεί να θυμηθούμε την έκτη αίσθηση! Μία αίσθηση που είναι ανώτερη από όλες τις άλλες αλλά και σχεδόν “υπάρχει εν αγνοία μας”, ανενεργή ως επί το πλείστον στους περισσότερους ανθρώπους και ανεπτυγμένη σε ένα μικρό ποσοστό “προικισμένων” ατόμων, που θεωρητικά αν στο μέλλον ενεργοποιηθεί, καθένας θα μπορεί να αναπτύξει πρωτόγνωρες ικανότητες. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι συμπτώσεις, αλλά συμβαίνουν λόγω της λεγόμενης «εξω-αισθητικής αντίληψης» ή αλλιώς της «υπεραισθητήριας αντίληψης» (ESP), που είναι μία από τις τελειότερες αισθήσεις του ανθρώπου, η οποία φυσικά δεν είναι ανεπτυγμένη, γιατί δεν την εξασκούμε και οφείλεται στη λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας.
Ίσως, λοιπόν, στην περίπτωσή σου, να είχες ανεπτυγμένη πολύ αυτή την αίσθηση, που ομολογουμένως, λίγα άτομα διαθέτουν.
Επίσης, το γεγονός ότι η αίσθηση αυτή είναι περισσότερο ανεπτυγμένη στα άτομα που χρησιμοποιούν το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, ίσως να εξηγεί αυτό που βίωσες.
Πρόσφατα, είχα κάνει ένα τεστ, που πρότεινε ο Βασίλης (http://www.myhoroscope.gr/members/6421-%E2%E1%F3%DF%EB%E7%F2-%F0%E1%F0%E1%E4%EF%EB%E9%DC%F2.html), και έλεγε ποιο ημισφαίριο χρησιμοποιεί ο καθένας μας περισσότερο. Το τεστ αυτό μπορείς να το βρεις εδώ (http://www.thebrain.gr/index2.asp) (κλικάρεις το γαλάζιο κυκλάκι που βρίσκεται στα δεξιά, κατεβάζεις το αρχείο .exe και το ανοίγεις και κάνεις το τεστ) και να μας πεις αν όντως λειτουργείς περισσότερο με το δεξιό.
HiLyn
03-01-2008, 11:10 AM
Κατ' αρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsm ile::bigsmile:
Εύχομαι όλοι μας να βρούμε αυτό που ψάχνουμε μα πάνω απ' όλα να έχουμε την υγεία μας για να μπορούμε να χαρούμε αυτό που έχουμε ήδη.
Στο θέμα μας τώρα!
Έκανα το τέστ και πράγματι βγαίνει ότι χρησιμοποιώ κατά 66% το δεξί τμήμα του εγκεφάλου μου.
Τώρα αυτό είναι καλό?:icon_question:
Κάνει μία ανάλυση η οποία είναι στα αγγλικά και έχω καταλάβει μόνο τη γενική ιδέα. Ελπίζω να βρω χρόνο να το μεταφράσω κανονικά.
Αλήθεια έχουμε κανένα αντίστοιχο άρθρο στο myhoroscope?
*Astropeleki*
03-01-2008, 09:51 PM
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε σένα!
Γιατί να είναι κακό το ότι χρησιμοποιείς περισσότερο το δεξιό μέρος του εγκεφάλου σου; Πολλά άτομα λειτουργούν έτσι, καθώς και άλλα τόσα, φαντάζομαι, θα χρησιμοποιούν το αριστερό μέρος.
Υπάρχει επίσης και αυτό το άρθρο Τι είναι τηλεπάθεια; (http://www.myhoroscope.gr/45-%DC%F1%E8%F1%E1-%F0%E1%F1%E1%F8%F5%F7%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/780-%F4%E9-%E5%DF%ED%E1%E9-%F4%E7%EB%E5%F0%DC%E8%E5%E9%E1%3B.html)
zeta1987
10-01-2008, 12:47 PM
Πράγματι το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον! Συγχαρητήρια:bigsmile:
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι που μου είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια.
Περνούσα μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου όταν μου συνέβη.
Όταν βρισκόμουνα με κόσμο (όχι μόνο φίλους αλλά και περαστικούς κλπ) άκουγα όλες τις σκέψεις τους. ΟΛΕΣ. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει ότι μου συνέβαινε. Απλά απαντούσα σ' αυτές. Ήταν σαν να μου μιλούσαν κανονικά.
Από τις αντιδράσεις τους άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Με κοιτούσαν με απορία (μερικές φορές ακόμα και με τρόμο) και με ρωτούσαν πως μου ήρθε.
"Μα αυτό δεν είπες;" ρωτούσα
Η απάντηση ήταν πάντα: "Οχι, αυτό σκεφτόμουν".
Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ το τι πραγματικά συνέβαινε, αρχικά άρχισα να το διασκεδάζω και προσπαθούσα να το ξεχωρίσω από την πραγματική ομιλία. Στη συνέχεια όμως τρομοκρατήθηκα, αηδίασα (γιατί ποτέ κανένας δεν έλεγε ότι σκεφτόταν, το αντίθετο μάλιστα!)
¶ρχισα να αποφεύγω να βρίσκομαι με πολλούς ανθρώπους και νομίζω πως κι αυτοί άρχισαν να με αποφεύγουν επίσης. Εκείνη την περίοδο εκτός από τον εαυτό μου έχασα και πολούς φίλους.
Όλη αυτή η κατάσταση κράτησε περίπου 6 μήνες.
Πραγματικά συγκλονιστικό αυτό που έζησες.:weird:΄Μπορώ να το παρομοιάσω με το να πάς σε κάποιον να σου πεί επακριβώς το μέλλον σου.Είναι κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να μην τα γνωρίζαμε καθόλου.Για αυτό αισθάνθηκες έτσι.Ελπίζω τώρα πια να το έχεις ελέγξει εντελώς.
*Astropeleki*
10-01-2008, 03:43 PM
Χθες έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ του National Geographic για τις πολεμικές τέχνες... Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με το συγκεκριμένο θέμα!;!;! Και όμως, ανέφερε ότι ο θρύλος του τηλεπαθητικού στηρίζεται στον χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου. Δηλαδή, φαίνεται ότι διαβάζει την σκέψη, αλλά στην πραγματικότητα διαβάζει το σώμα. Ερμηνεύει με την εμπειρία του και αντιδρά πρώτος.
zeta1987
13-01-2008, 03:58 AM
Χθες έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ του National Geographic για τις πολεμικές τέχνες... Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με το συγκεκριμένο θέμα!;!;! Και όμως, ανέφερε ότι ο θρύλος του τηλεπαθητικού στηρίζεται στον χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου. Δηλαδή, φαίνεται ότι διαβάζει την σκέψη, αλλά στην πραγματικότητα διαβάζει το σώμα. Ερμηνεύει με την εμπειρία του και αντιδρά πρώτος.
Πολύ καλό αυτό.Τελικά ο εγκέφαλος έχει πολλές λειτουργίες που ούτε καν τις φανταζόμαστε!:blink:
*Astropeleki*
13-01-2008, 11:52 AM
Και μόνο που χρησιμοποιούμε μόνο το 10% αυτού, λέει πολλά καλή μου Ζέτα :blink:
zeta1987
13-01-2008, 01:11 PM
Και μόνο που χρησιμοποιούμε μόνο το 10% αυτού, λέει πολλά καλή μου Ζέτα :blink:
Και επίσης είναι αξιοθαύμαστο ότι ο Αϊνστάϊν χρησιμοποιούσε το 15%,αν θυμάμαι καλά!Που θεωρείται από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο!:idea:
*Astropeleki*
13-01-2008, 01:41 PM
Αν και έχω διαβάσει διαφορετικά ποσοστά για τον Αινστάιν, ότι δηλαδή χρησιμοποιούσε από 15 μέχρι και 30% του εγκεφάλου του, υστερούσε σε άλλα πράγματα. Έχουν αναφέρει ότι ήταν δυσλεκτικός και ακόμη ότι δεν ήξερε να δέσει τα κορδόνια του!!!!
Maroulita
13-01-2008, 01:54 PM
Αν και έχω διαβάσει διαφορετικά ποσοστά για τον Αινστάιν, ότι δηλαδή χρησιμοποιούσε από 15 μέχρι και 30% του εγκεφάλου του, υστερούσε σε άλλα πράγματα. Έχουν αναφέρει ότι ήταν δυσλεκτικός και ακόμη ότι δεν ήξερε να δέσει τα κορδόνια του!!!!
Το ότι ήταν δυσλεκτικός ωστόσο δεν σχετίζεται με την ευφυΐα του... Όσο για τα κορδόνια, οκ... μπορεί να βαριόταν ο άνθρωπος! Είχε με τόσα άλλα να ασχοληθεί! :toung:
Να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος... Υπάρχουν συγκεκριμένα τεστ που γίνονται για να δει κάποιος πόσο ποσοστό του εγκεφάλου χρησιμοποιείται; Μου φαίνεται παράξενο, γιατί αν ακόμη δεν ξέρουμε ποια είναι η πλήρης λειτουργία του, ποια είναι τα όριά του δηλαδή, πώς μπορεί να γίνει μέτρηση;
*Astropeleki*
13-01-2008, 02:00 PM
Καλά αυτό με τα κορδόνια μπορώ να το συγχωρέσω γιατί και γω έχω διαφορετικό τρόπο που τα δένω από τους περισσότερους :toung: :lol:
Ίσως γι' αυτό υπάρχουν τα διαφορετικά ποσοστά που αναφέρονται κατά καιρούς. Γιατί στην ουσία πως να μετρηθεί το πόσο χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας από τη στιγμή που συνεχώς μαθαίνουμε και η γνώση είναι ατελείωτη;
zeta1987
13-01-2008, 02:10 PM
Καλά αυτό με τα κορδόνια μπορώ να το συγχωρέσω γιατί και γω έχω διαφορετικό τρόπο που τα δένω από τους περισσότερους :toung: :lol:
Ίσως γι' αυτό υπάρχουν τα διαφορετικά ποσοστά που αναφέρονται κατά καιρούς. Γιατί στην ουσία πως να μετρηθεί το πόσο χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας από τη στιγμή που συνεχώς μαθαίνουμε και η γνώση είναι ατελείωτη;
Έχεις δίκιο kia.Αλήθεια κάτι τέτοιο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.Πάντως δεν νομίζω ότι η δυσλεξία είναι κάτι που αφαιρεί την εξυπνάδα. Πολλοί συμμαθητές μου στο σχολείο που ήταν δυσλεκτικοί είχαν πολύ κοφτερό μυαλό.
Maroulita
13-01-2008, 02:16 PM
Έχεις δίκιο kia.Αλήθεια κάτι τέτοιο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.Πάντως δεν νομίζω ότι η δυσλεξία είναι κάτι που αφαιρεί την εξυπνάδα. Πολλοί συμμαθητές μου στο σχολείο που ήταν δυσλεκτικοί είχαν πολύ κοφτερό μυαλό.
Η δυσλεξία είναι ειδική μαθησιακή δυσκολία. Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για την απουσία οποιασδήποτε σχέσης ανάμεσα σ' αυτή τη δυσλειτουργία και το IQ. Οπότε σωστά σκέφτεσαι!
Πάντως για το ζήτημα των μετρήσεων, εγώ αναφέρομαι γενικότερα για τα όρια της εγκεφαλικής λειτουργίας.
zeta1987
13-01-2008, 02:26 PM
Πάντως για το ζήτημα των μετρήσεων, εγώ αναφέρομαι γενικότερα για τα όρια της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Πιστεύω ότι είναι λίγο δύσκολο να μετρηθεί εντελώς.Θέλουμε αρκετά χρόνια ακόμα.Γιατί μερικοί επιστήμονες αρνούνται κιόλας ότι έχει και κάποιες "μεταφυσικές" ιδιότητες ή λένε ότι δεν έχει αποδειχθεί και 100% ή ότι τέτοιες θεωρίες ερευνούνται ακόμα.:weird:
Maroulita
13-01-2008, 02:39 PM
Πιστεύω ότι είναι λίγο δύσκολο να μετρηθεί εντελώς.Θέλουμε αρκετά χρόνια ακόμα.Γιατί μερικοί επιστήμονες αρνούνται κιόλας ότι έχει και κάποιες "μεταφυσικές" ιδιότητες ή λένε ότι δεν έχει αποδειχθεί και 100% ή ότι τέτοιες θεωρίες ερευνούνται ακόμα.:weird:
Κι ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πιο ευαίσθητο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Οπότε...
*Astropeleki*
13-01-2008, 02:46 PM
Πάντως δεν νομίζω ότι η δυσλεξία είναι κάτι που αφαιρεί την εξυπνάδα. Πολλοί συμμαθητές μου στο σχολείο που ήταν δυσλεκτικοί είχαν πολύ κοφτερό μυαλό.
Η δυσλεξία είναι ειδική μαθησιακή δυσκολία. Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για την απουσία οποιασδήποτε σχέσης ανάμεσα σ' αυτή τη δυσλειτουργία και το IQ. Οπότε σωστά σκέφτεσαι!
Με κάλυψε η Δόκτωρ! Η δυσλεξία και οποιαδήποτε άλλη μαθησιακή δυσκολία δεν έχει σχέση με το πόσο έξυπνο ειναι το άτομο.
slola
31-03-2008, 12:23 AM
Καλησπέρα.Πολύ καλό το άρθρο της kia.
Όσο αναφορά ποιό ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιούμε,θα ήθελα να προσθέσω ότι για κάθε διαφορετική γνωστική δεξιότητα χρησιμοποιούμε διαφορετικό τμήμα του εγκεφάλου μας.Έτσι,άλλο τμήμα ενεργοποιείται όταν μαθαίνουμε Αγγλικά και διαφορετικό όταν μαθαίνουμε Γαλλικά.Όσο περισσότερο αυξάνουμε τις γνωστικές μας ικανότητες,τόσο μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφάλου μας ενεργοποιούμε.
Maroulita
31-03-2008, 12:25 AM
Καλησπέρα.Πολύ καλό το άρθρο της kia.
Όσο αναφορά ποιό ημισφαίριο του εγκεφάλου χρησιμοποιούμε,θα ήθελα να προσθέσω ότι για κάθε διαφορετική γνωστική δεξιότητα χρησιμοποιούμε διαφορετικό τμήμα του εγκεφάλου μας.Έτσι,άλλο τμήμα ενεργοποιείται όταν μαθαίνουμε Αγγλικά και διαφορετικό όταν μαθαίνουμε Γαλλικά.Όσο περισσότερο αυξάνουμε τις γνωστικές μας ικανότητες,τόσο μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφάλου μας ενεργοποιούμε.
Δηλαδή η εκμάθηση της μιας ή της άλλης γλώσσας θεωρείται ξεχωριστή γνωστική δεξιότητα; Μήπως εννοείτε τη γραφή, την ανάγνωση κ.ο.κ. της κάθε γλώσσας;
slola
31-03-2008, 11:21 AM
Η εκμάθηση διαφορετικής γλώσσας καταλαμβάνει ξεχωριστό τμήμα του εγκεφάλου.