View Full Version : [Συζήτηση] Η μοναξιά - Πλανητικές επιρροές
Χρήστος Άρχος
15-04-2007, 06:10 PM
Τρεις είναι οι πλανητικές επιρροές που φέρνουν τη μοναξιά σε ένα άτομο με τον ένα η τον άλλο τρόπο και έτσι μαρτυρά η ανθρώπινη φύση. Αρχαίοι λαοί κατονόμαζαν την μοναξιά σαν τη μεγαλύτερη κατάρα μετά την τρέλα και δεν είχαν άδικο γιατί και στην τρέλα πάλι είσαι μόνος με το δικό σου ψεύτικο κόσμο. Ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι οι πλανητικές επιρροές που οδηγούν σε έντονα φαινόμενα μοναχικότητας που για τον ένα ή τον άλλο λόγο καταδυναστεύουν τους ανθρώπους. Εμείς όλοι πρέπει πάσα θυσία να αποφύγουμε τις παρακάτω καταστάσεις που φυλακίζουν το πνεύμα μας και καταστρέφουν τη ζωή μας.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η μοναξιά - Πλανητικές επιρροές (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-149/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%82-13087/)
πολύ καλό αρθρο γιατί υπάρχει πολύ μοναξιά και ο καθένας μας κάποια στιγμή την νιώθει έντονα
Toksotaki
15-04-2007, 11:36 PM
Δηλαδη οσοι εχουν εντονο Κρονο ειναι καταδικασμενοι να ζουν μεσα στην μοναξια;;τι να πω με τοσο κρονο που εχω θα επρεπε να ειχα γινει ερημιτης!!!:cheesy:
Χρήστος Άρχος
17-04-2007, 08:12 PM
Δηλαδη οσοι εχουν εντονο Κρονο ειναι καταδικασμενοι να ζουν μεσα στην μοναξια;;τι να πω με τοσο κρονο που εχω θα επρεπε να ειχα γινει ερημιτης!!!:cheesy:
ΤΟ αρθρο αναφέρεται περισσότερο σε καταστάσεις που το άτομο βιώνει μέσα απο διελεύσεις και προόδους και όχι γενέθλια ωροσκόπια. Παρόλα αυτά μερικές φορές η ειρωνεία είναι η καλύτερη άμυνα να αντιμετωπίσουμε κάποια θέματα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κρόνιο άτομο για να βιώσει μία κρόνια μοναξιά ούτε και τα άτομα με έντονο Κρόνο βιώνουν πάντα μοναξιά.
emmalene
18-04-2007, 07:11 PM
ΤΟ αρθρο αναφέρεται περισσότερο σε καταστάσεις που το άτομο βιώνει μέσα απο διελεύσεις και προόδους και όχι γενέθλια ωροσκόπια. Παρόλα αυτά μερικές φορές η ειρωνεία είναι η καλύτερη άμυνα να αντιμετωπίσουμε κάποια θέματα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κρόνιο άτομο για να βιώσει μία κρόνια μοναξιά ούτε και τα άτομα με έντονο Κρόνο βιώνουν πάντα μοναξιά.
Θα ηθελα να κανω ενα σχολιο και να εκφρασω και μια απορια κε Αρχο. εγω εχω Κρονο στους διδυμους σε αντιθεση με Σεληνη στον Τοξοτη στο γενεθλιο μου ωροσκοπιο με κρονο στον 12ο.Δεν ειμαι καθολου μοναχικο ατομο (το ακρως αντιθετο θα ελεγα) αλλα τωρα που ο ουρανος ειναι στους Ιχθεις και τετραγωνισε τον Κρονο πιεστικα λιγο σε θεματα οικογενειας ομως.Η σχεση μου με την μητερα μου ειναι καλη χωρις απομακρυνση και το μονο που μου δινει αυτη η οψη ειναι μια πολυ μελαγχολικη διαθεση καποιες φορες.θεωρειται βαση των γνωσεων που εχετε, οτι μεγαλο ρολο σε τετοιες οψεις παιζει και η δομη του υπολοιπου χαρτη?οχι τιποτα αλλα αλλα ο Κρονος κυβερναει 7ο και η σεληνη 1ο...
Χρήστος Άρχος
19-04-2007, 03:39 PM
Θα ηθελα να κανω ενα σχολιο και να εκφρασω και μια απορια κε Αρχο. εγω εχω Κρονο στους διδυμους σε αντιθεση με Σεληνη στον Τοξοτη στο γενεθλιο μου ωροσκοπιο με κρονο στον 12ο.Δεν ειμαι καθολου μοναχικο ατομο (το ακρως αντιθετο θα ελεγα) αλλα τωρα που ο ουρανος ειναι στους Ιχθεις και τετραγωνισε τον Κρονο πιεστικα λιγο σε θεματα οικογενειας ομως.Η σχεση μου με την μητερα μου ειναι καλη χωρις απομακρυνση και το μονο που μου δινει αυτη η οψη ειναι μια πολυ μελαγχολικη διαθεση καποιες φορες.θεωρειται βαση των γνωσεων που εχετε, οτι μεγαλο ρολο σε τετοιες οψεις παιζει και η δομη του υπολοιπου χαρτη?οχι τιποτα αλλα αλλα ο Κρονος κυβερναει 7ο και η σεληνη 1ο...
Πάντα θα πρέπει να κοιτάμε το σύνολο ενός χάρτη για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως θα αντιδράσει ένα άτομο σε μία όψη. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που έχουν την Αφροδίτη τους αυτή την περίοδο στον Ταύρο και τετραγωνίστηκε απο τον Κρόνο στον Λέοντα, δεν ωρίμασαν όλοι συναισθηματικά ούτε και χώρισαν όλοι, κάποιοι επίσης ούτε κάν κατάλαβαν τη διέλευση και αυτό γιατί κάθε ωροσκόπιο έχει το δικό του "χαρακτήρα" ο οποίος και θα αντιδράσει διαφορετικά σε μία δεδομένη όψη. Επίσης ποτέ δεν κοιτάμε τις διελεύσεις μία μία, γιατί είναι σαν να προσπαθούμε να δούμε πως είναι ένα δάσος απο μέσα και να μετράμε ένα ένα το κάθε δέντρο. Πρέπει να δούμε σύνολο όψεων που κάνει είτε ο παθητικός είτε ο ενεργητικό παράγοντας στο χάρτη.
zeta1987
19-04-2007, 06:13 PM
Κύριε ¶ρχο, οφείλω να αναφέρω πως το άρθρο σας μου άρεσε πολύ! Βέβαια ακόμα δεν έχω βιώσει κάποια επιρροή του κρόνου στην ζωή μου για νά έχω κάτι να πώ όμως έχω διαπιστώσει κάτι πολύ σημαντικό!Χωρίς να το καταλάβω έχω βιώσει πλουτώνια επιρροή όταν ακόμα ήμουν πολύ μικρή..Γιατί όταν έχασα τον πατέρα μου ο πλούτωνας ήταν σε σύνοδο με τον ερμή μου στον σκορπιό και μάλιστα όλα αυτά στον όγδοο οίκο!Και όλη αυτή την επιρροή την ολοκλήρωσε όταν πλησίασε στον ήλιο μου και άρχισα να συνειδητοποιώ την απουσία του πατέρα μου και να παίρνω τα πρώτα μαθήματα ώστε να καταφέρω να προχωρήσω στη ζωή μου χωρίς αυτόν. Δεν ήταν ότι καλύτερο αλλά με έμαθε να εκτιμάω κάποια πράγματα τα οποία παρουσιάζονται στην ζωή μας και εμείς τα προσπερνάμε θεωρώντας τα δεδομένα. Για όλα αυτά που σας έγραψα το αρθρο σας με αγγιξε πολύ και συγχαρητήρια για όλα αυτά που μας γράψατε!
κε ¶ρχο,
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο σας, είναι πραγματικά εκπληκτικό και μας δείχνει τις πραγματικές αιτίες της μοναξιάς που μπορεί να βιώσει ένα άτομο, την αιτία αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις περιόδους μοναξιάς. Μια απορία, ένα άτομο που δεν είναι Κρόνιο, και έχει μια δύσκολή όψη του Κρόνου από διέλευση με προσωπικό πλανήτη, θα βιώσει με χειρότερο τρόπο την μοναξιά επειδή δεν έχει μάθει να ζεί με την μοναξιά και απομόνωση του Κρόνου; Η ερώτηση αναφέρεται βέβαια και στα ανάλογα με τους υπόλοιπους πλανήτες,
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
emmalene
20-04-2007, 02:28 PM
Πάντα θα πρέπει να κοιτάμε το σύνολο ενός χάρτη για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πως θα αντιδράσει ένα άτομο σε μία όψη. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που έχουν την Αφροδίτη τους αυτή την περίοδο στον Ταύρο και τετραγωνίστηκε απο τον Κρόνο στον Λέοντα, δεν ωρίμασαν όλοι συναισθηματικά ούτε και χώρισαν όλοι, κάποιοι επίσης ούτε κάν κατάλαβαν τη διέλευση και αυτό γιατί κάθε ωροσκόπιο έχει το δικό του "χαρακτήρα" ο οποίος και θα αντιδράσει διαφορετικά σε μία δεδομένη όψη. Επίσης ποτέ δεν κοιτάμε τις διελεύσεις μία μία, γιατί είναι σαν να προσπαθούμε να δούμε πως είναι ένα δάσος απο μέσα και να μετράμε ένα ένα το κάθε δέντρο. Πρέπει να δούμε σύνολο όψεων που κάνει είτε ο παθητικός είτε ο ενεργητικό παράγοντας στο χάρτη.
Πραγματικα με καλυψατε και σας ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω γιατι αλλα παρολο που ο Κρονος θεωρειται δυσκολος πλανητης εγω μετα απο τον κρονο στον λεοντα και τον Κρονο στον Ταυρο που εχω περασει θεωρω οτι τα μαθηματα ηταν εξαιρετικακ σημαντικα αν και πονεσαν!Επισης νομιζω οτι οι Κρονιες οψεις μπορει να φερνουν μοναξια αλλα φερνουν και αντοχη.Σας ευχαριστω για το σχολιο παντως.
Χρήστος Άρχος
20-04-2007, 05:14 PM
κε ¶ρχο,
Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο σας, είναι πραγματικά εκπληκτικό και μας δείχνει τις πραγματικές αιτίες της μοναξιάς που μπορεί να βιώσει ένα άτομο, την αιτία αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις περιόδους μοναξιάς. Μια απορία, ένα άτομο που δεν είναι Κρόνιο, και έχει μια δύσκολή όψη του Κρόνου από διέλευση με προσωπικό πλανήτη, θα βιώσει με χειρότερο τρόπο την μοναξιά επειδή δεν έχει μάθει να ζεί με την μοναξιά και απομόνωση του Κρόνου; Η ερώτηση αναφέρεται βέβαια και στα ανάλογα με τους υπόλοιπους πλανήτες,
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Οπωσδήποτε το άτομο που δεν έχει έντονο Κρόνο στη ζωή του είναι και αυτό που θα βιώσει με πιο δύσκολο τρόπο μία διέλευση του Κρόνου γιατί θα πρέπει να διαχειριστεί εντελώς ξένα ζητήματα ώς προς την ίδια τη φύση του.
Βέβαια θα πρέπει να προσέξουμε αρκετά και τις λεγόμενες κρυφές βόμβες μέσα στο ωροσκόπιο μιάς και συνήθως κοιτάμε τον Κρόνο αν κάνει μία όψη με προσωπικούς σας πλανήτες, ένας Κρόνος όμως σε σύνοδο για παράδειγμα με ένα εξωκρόνιο όπως ο Πλούτωνας την περίοδο που θα περάσει η Κρόνια επιστροφή είναι πολύ πιθανό να βιώσει τεράστιες αλλαγές στη ζωή του που θα τον μεταμορφώσουν ριζικά.
emmalene
20-04-2007, 06:58 PM
Καπου διαβασα οτι οι οψεις που κανουν οι πλανητες οπως ο κρονος η ο πλουτωνας μεταξυ τους εχουν μεγαλυτερη επιρροη σε ωροσκοπια χωρων παρα σε προσωπικα ωροσκοπια λογω της αργης τους κινησης.Ισχυει κατι τετοιο?
Χρήστος Άρχος
23-04-2007, 05:15 PM
Καπου διαβασα οτι οι οψεις που κανουν οι πλανητες οπως ο κρονος η ο πλουτωνας μεταξυ τους εχουν μεγαλυτερη επιρροη σε ωροσκοπια χωρων παρα σε προσωπικα ωροσκοπια λογω της αργης τους κινησης.Ισχυει κατι τετοιο?
Ανάλογα γιατί αν για παράδειγμα ένας απο τους δύο αυτούς πλανήτες είναι γωνιακός τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε πολύ προσωπικά ζητήματα να εμφανίζονται στην προσωπική ζωή κάποιων ατόμων, επίσης το ίδιο σημαντικός θα είναι και αν αυτοί οι πλανήτες κυβερνούν γωνιακούς οίκους.
emmalene
23-04-2007, 08:36 PM
Για να καταλαβω κυριε Αρχο το οτι εμενα ο Κρονος κυβερναει τον 7ο και ειναι στον 12ο, ενω ο Πλουτωνας ειναι στον 4ο σημαινει οτι σαφως θα εχουν επιρροη οι οποιες οψεις κανουν απο διελευση οι αργοι πλανητες?
Χρήστος Άρχος
23-04-2007, 08:50 PM
Για να καταλαβω κυριε Αρχο το οτι εμενα ο Κρονος κυβερναει τον 7ο και ειναι στον 12ο, ενω ο Πλουτωνας ειναι στον 4ο σημαινει οτι σαφως θα εχουν επιρροη οι οποιες οψεις κανουν απο διελευση οι αργοι πλανητες?
Βέβαια και είναι πολύ σημαντικοί για εσένα και ώς transit αλλά και όταν δέχονται όψεις.
emmalene
23-04-2007, 08:53 PM
Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση.
MARJORY
05-05-2009, 07:00 AM
καλημερα.το ιδιο ισχυει κ οταν ο διελαυνων πλουτωνας κανει συνοδο με γενεθλιο κρονο κ αντιθεση με γενεθλιο αρη σε 12ο οικο?
Alaia
13-12-2009, 01:30 PM
Κύριε Αρχο καλημέρα. Θα ηθελα μια διευκρίνηση, ως προς τα παραπάνω, γράφετε κάπου ότι το άρθρο δεν αφορά τόσο το γενέθλιο χάρτη, όσο τις διελέυσεις των πλανητών αυτών και τις όψεις που κάνουν τότε. Ως ζυγός έχω επιστροφή του Κρόνου στον πρώτο οίκο αυτό το διάστημα. Ομως και η θέση του πλούτωνα από τη στιγμή που μπήκε στον Αιγόκερω,στον 5ο οίκο μου, συνοδέυτηκε από το θάνατο ενός αγαπημένου μου προσώπου. Εχω την αίσθηση ότι το "τέλος μιας σχέσης " που περιγράφετε παραπάνω, σαν Κρόνια δοκιμασία, τη βιώνω μάλλον αυτοκαταστροφικά, σαν να με επιρρεάζει περισσότερο ο Πλούτωνας παρά ο κρόνος.
"Όταν συνειδητοποιήσει τι έκανε θα είναι αργά γιατί ήδη θα έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ τον εαυτό του και τους γύρω του που τελικά θα έχει φτιάξει ένα βδέλυγμα που μόνο καταστροφή μοναξιά και θάνατο μπορεί να προκαλέσει μιας και η ζήλια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα κυριαρχούν." Αναφέρεστε στο πως κάποιος προσπαθεί να κερδίσει και να κρατήσει κάποιον, ή στο πώς μπορεί να χωρίσει?
Μια σχέση που ήταν Η Σχέση με κεφαλαία, τώρα έχει φθινει τόσο πολύ, ωστόσο το δίλλημα του χωρισμού με βασανίζει και παιδεύει και τους δυό μας, σε σημείο που όλα μου φαίνονται μάυρα και ανυπόφορα πια, δεν ξέρω αν η ελπίδα βρίσκετε σε ένα μέλλον όπου θα συνεχίζουμε μαζί και όλα θα φτιάξουν, ή σε ένα μέλλον άγνωστο που μπορεί ναρθει κάτι καλύτερο. Αυτή είναι άραγε μια Κρόνια ή μια Πλουτώνια δοκιμασία? Στον γενέθλιο έχω πλούτωνα σε σύνοδο με τον ήλιο μου στο Ζυγό(2ος οίκος), και γενικά καταλαβαίνω ότι είμαι κτητική και κυριαρχική στους ανθρώπους που αγαπάω. Φοβάμαι ότι μπορεί να διώχνω με τη συμπεριφορά μου έναν άνθρωπο που αγάπησα, και μετά από καιρό να διαπιστώσω ότι έκαν λάθος, αφου τον έχω πληγώσει ανεπανόρθωτα.
Συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος, απλά βιώνω μια περίοδο αφόρητης μοναξιάς, άλλαξα σπίτι, τόπο κατοικίας, οι δικοί μου άνθρωποι βρίσκονται όλοι πολυ μακρυά, και δεν ξέρω που βγάζει ο δρόμος, και άν υπάρχει επιστροφή....
astrotrella
13-12-2009, 06:04 PM
Εγω που τετοιες οψεις εχω στο γεννεθλιο μου τι σημαινει οτι θα βιωνω παντα μοναξια?Σεληνη και Πωσειδονας σε τετραγωνο Ηλιος και Πωσειδονας τριγωνο και ερμης κυβερνητης ωροσκοπου και 5ου οικου σε τριγωνο με Πωσειδονα και Πλουτωνας σε αντιθεση με ηλιο και Ερμη οι οποιοι βρισκονται και στον 12 οικο..Χαλια ετσι?Και επεισης αυτη η περιοδος που ζω ειναι ειναι πολυ δυσκολη και μοναχικη για μενα διελαυνων Κρονος στον 5ο οικο σε αντιθεση με την Αφροδιτη και Πλουτωνας στον 8ο σε τετραγωνο με την Αφροδιτη και δεν μιλαω μονο για σχεσεις επειδη η Αφροδιτη μου βρισκεται στον 11ο εχει επηρεασει και τις φιλιες..Αχ τι θα κανω?
ellielli
23-03-2011, 12:42 AM
Λοίπον εχω να εκφράσω απορία που ίσως να είναι λίγο ασχετη αλλά πρεπεί να την εκφράσω:P
Οταν ένα άτομο έχει κρόνο ,ποσειδώνα(ουρανό και βερτεξ) στον 5ο οίκο του δηλώνει οτι ερωτικά είναι μοναχικό άτομο?
υγ.κρόνος+ποσειδώνας όμως σχηματίζουν καλές όψεις στον γενέθλιο χάρτη του!
maria76
23-03-2011, 02:07 AM
Δεν το είχα διαβάσει το άρθρο αυτό και μου άρεσε πολύ.Εμένα αυτόν τον καιρό βρίσκεται ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο μου,΄και ο Ποσειδώνας κάνει τρίγωνα με Σελήνη και Αρη.
Γενικά συναναστρέφομαι με κόσμο,όμως βαθιά μέσα μου δεν επικοινωνώ ουσιαστικά με κάποιο άτομο εκτός από την αδελφή μου.Χωρίς να είμαι μοιρολατρική και η ο γάμος μου περνάει μια κρίση,άρα και κει ένα παράπονο για μοναξιά υφίσταται.
Για ακόμα μια φορά εντυπωσιάστηκα κ.Αρχο.Αν ο καθένας μας αναλύσει μέσα του γιατί νιώθει μόνος κατά καιρούς,θα βρει τους λόγους,και μακάρι και τις λύσεις.Και μια στιγμή,να και οι αστρολογικοί λόγοι μπροστά μας,να επιβεβαιώνουν τα όσα λέτε!
vikaki11
18-05-2011, 04:21 PM
εδω και 2 χρονια εχω τετραγωνο σεληνης πλουτωνα.. οσα λεει το αρθρο τα εζησα ακριβως ετσι
MESTA
19-05-2011, 12:18 AM
Πολύ καλό. Μπράβο. Να ξέρουμε γιατί επικρατεί μοναξιά και να μην ψάχνουμε σε λανθασμένους δρόμους.
ARIES2000
19-05-2011, 02:19 PM
Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του(δηλ.ευατο του) οι υπόλοιποι ρώτουν τους άλλους για να δουν τι θα κάνουν!
doukas
19-05-2011, 04:31 PM
έτσι εξηγείται.. έχω πιάσει όλα τα τετράγωνα των 3ων πλανητών !!!!!
evapico
19-05-2011, 08:37 PM
πολυ ωραιο αρθρο .Εχω τωρα σε συνοδο τον πλουτωνα απο την γενεθλια αφροδιτη και ερμη στον 7 οικο οι οποιοι ειναι σε τριγωνο στο γενεθλιο ξερετε εχω αρχισει να ψιλοφοβαμαι για τυχον απροοπτα .Που ναψαξω?