PDA

View Full Version : Πάσχα Ελλήνων

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
08-04-2007, 01:02 AM
Ήθη και Έθιμα σε όλη την Ελλάδα
"Μέρα Λαμπρή, μέρα γιορτή μέρα λουλουδιασμένη." Το Ελληνικό Πάσχα, τη Λαμπρή, όπως το αποκαλεί ο λαός μας, "τη νοιώθουμε" από άρωμα των λουλουδιών, στο ανοιξιάτικο φως, στον αέρα της θάλασσας και του καταπράσινου βουνού. Την "ακούμε" με τα παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια, την "μυρίζουμε" στις ψησταριές και "τη χορεύουμε" στην ύπαιθρο.

Διαβάστε το

Πάσχα Ελλήνων - αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD/)

SKYLOROCK
08-04-2007, 02:11 AM
Το πρώτο άρθρο που διάβασα μετά το "Χριστός Ανέστη"!
Πολύ όμορφο αν και υπάρχουν και πολλά άλλα έθιμα που είναι δύσκολο να γραφτούν μέσα σε ένα άρθρο.:bigsmile:
Πάντως θα μου άρεσε να περνάω κάθε χρόνο την ημέρα του Πάσχα σε διαφορετικό μέρος για να μπορέσω να γνωρίσω τα έθιμα όσων περισσότερων περιοχών της Ελλάδας μας!! :love:

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

*Astropeleki*
08-04-2007, 02:41 AM
Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!

Πολύ όμορφα όλα τα έθιμα του Πάσχα! Και μην ξεχνάμε το πιο συνηθισμένο... με την επιστροφή μας από την Αναστάσιμη ακολουθία, ο νοικοκύρης του σπιτιού, προτού μπει μες το σπίτι, χαράσει έναν σταυρό με την φλόγα του Αγίου Φωτός στην τσιμεντένια εσωτερική φάσα (κάσα) της πόρτας.
Το έθιμο με το κόκαλο της ωμοπλάτης του αρνιού μας το έλεγε και ο παππούς μας... υποτίθεται θα μας έλεγε τα μελλούμενα!

Τσουγγρίστε τα αυγά σας (φροντίστε να έχετε ένα ξύλινο για να τους κατατροπώσετε όλους :toung:) και απολαύστε τον οβελία σας!

Αληθώς ο Κύριος!

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
08-04-2007, 05:17 PM
Xρόνια Πολλά σε όλους. Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα με Υγεία, Ευτυχία, Χαρά και πνευματική εξέλιξη. Λοιπόν είχαν δίκιο οι πρόγονοί μας που χόρευαν μέχρι τελικής πτώσεως μετά το φάγωμα του οβελία και των συναφών εδεσμάτων... Πώς αλλιώς να χωνέψουν το αρνάκι και το κοκορετσάκι? Το τερπνόν μετά του οφελίμου.

laziali
11-04-2007, 11:20 AM
Πολλά τα ήθη και εθιμά μας. ¶ντε και του χρόνου!!!
Χορτασαμε και φέτος παλι :laugh::laugh::laugh::laugh:

ioni
11-04-2007, 10:06 PM
πολύ όμορφο το αρθρο

sellana
07-04-2009, 02:50 PM
:bigsmile:Πολυ ωραιο το αρθρο σου . Ανυπομονω να περασουν οι μερες ,γιατι την Κυριακη γιορταζει ο αντρας μου και την Μεγαλη Πεμπτη εχει γεννεθλια η κορη μου (Κριαρακι , ονομα και πραγμα ) , οσο για το αρνακι και μονο που το σκεφτομαι , μου πεφτουν τα σαλια .Καλο Πασχα σε ολους και καλο φαγοποτη .:lol::lol::lol: