PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Ο γάμος και η επίτευξή του

Χρήστος Άρχος
21-03-2007, 05:29 PM
Ο Γάμος είναι ένα από τα βασικότερα και ποιο σημαντικά ζητήματα για ένα άτομο. Πολλές φορές όμως η έλλειψη κατανόησης ενός ατόμου και η βιασύνη των αστρολόγων δεν μας επιτρέπουν να δούμε ότι τελικά ο γάμος είναι ένα αστρολογικό φαινόμενο το οποίο δεν φαίνεται απλά από τον 7ο οίκο. Τα βασικά εγχειρίδια αστρολογίας θα σας πουν συχνά ότι ο γάμος φαίνεται καθαρά από τον 7ο οίκο αλλά και από τον 5ο γιατί ο 5ος έχει να κάνει με ζητήματα σχέσεων. Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων δεν φαίνονται από αυτή τη μέθοδο. ΤΟ σκεφτικό βέβαια για αυτή την αστρολογική μέθοδο είναι απλό, ο 7ος είναι οι σχέσεις που έχει ένα άτομο, έχουμε μάθει πως αν ο 1ος είμαι εγώ τότε ο 7ος είναι ο άλλος, αυτό όμως βάζει σαν δεδομένο το ότι η σχέση θα έχει μία ισορροπία και αλληλοκατανόηση η οποία όμως σπανίως βρίσκεται. Εξάλλου ιδιαίτερα οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία σπάνια παντρεύονται από πραγματική αλληλοκατανόηση και έρωτα. Οι περισσότεροι παντρεύονται για να ικανοποιήσουν άλλους σκοπούς, οι οποίοι δεν θα φανούν από το εξιδανικευμένο ζευγάρι 5ου – 7ου.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ο γάμος και η επίτευξή του (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-12594/)

birtsia
21-03-2007, 07:32 PM
Τέλοιο άρθρο και σωστότατο!
Γι' αυτό είμαι εγώ κατά του γάμου.

Μιά απορία μόνο. Όταν λέτε ότι οι αστρολόγοι μελετάνε τις διελεύσεις στους αντίστοιχους οίκους ανάλογα. Για τις διελεύσεις ποιών πλανητών λέμε. Της Αφροδίτης να υποθέσω, του Δία, του Κρόνου ?
Ποιοί άλλοι πλανήτες υπολογίζονται.
¶λλους πλανήτες λαμβάνουμε υπόψην μας για τον γάμο, για τον έρωτα, για τα επαγγελματικά?

Αργοναύτης
21-03-2007, 07:45 PM
Αναρωτιέμαι αν η αστρολογική αντίληψη ότι ο 7ος οίκος είναι ο οίκος του γάμου έχει επικρατήσει λόγω των κοινωνικών δεδομένων της παλιάς εποχής, τότε που ο γάμος ήταν καθαρά μια ΣΥΜΒΑΣΗ. Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα περί αυτού πρόκειται. Ο γάμος για μένα είναι μια καθαρή σύμβαση και τίποτα παραπάνω και έχεις δίκιο Χρήστο για όλα αυτά που αναφέρεις ως αιτίες και για την τεράστια σημασία των άλλων οίκων.

Το παραμύθι των αδελφών ψυχών είναι όντως ένα πολύ καλό παραμύθι. Οι αδελφές ψυχές για μένα υπάρχουν, αλλά καμμία ψυχή αν έβρισκε την αδελφή ψυχή της δεν θα ένοιωθε την ανάγκη να ''δέσει το γάιδαρό'' της με ένα γάμο. Το αντίθετο μάλιστα λέγεται, ότι οι αδελφές ψυχές χωρίζουν νωρίς και αγαπημένα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες της καρμικής διαπλοκής. Τι χρειάζεται μια τόσο εξελιγμένη ψυχή ένα τόσο τυπικό και κοινωνικό γεγονός σαν τον γάμο ? Μπορώ να φανταστώ ότι δυο αδελφές ψυχές όταν συναντηθούν, θα γίνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από σύμβαση (παντρεμένο ζευγάρι δηλαδή). Θα γίνουν φίλοι, δάσκαλος και μαθητής, μύστης και μυημένος, αλλά όχι ζευγάρι που θα περάσει το κατώφλι της εκκλησίας.

Ο 7ος οίκος δεν είναι παρά ο αντικατοπτρισμός του 1ου οίκου, επομένως ο γάμος κατά βάθος έχει εγωιστικά κίνητρα. Οι άνθρωποι τον χρειάζονται για να αναγνωριστούν κοινωνικά (10ος), να θρέψουν το Εγώ τους (1ος), να τακτοποιηθούν οικονομικά και να διασφαλιστούν (2ος) ή να κοιμήσουν τις φοβίες τους και τις ενοχές τους (12ος). Αυτά βέβαια είναι προσωπικές απόψεις και ξέρω ότι πιθανόν εκνευρίσω πολλούς μ'αυτά που γράφω, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι ο ουσιαστικός γάμος φαίνεται από τον 7ο. Ο 7ος δείχνει την τυπική και νομική κατάληξη μιας σχέσης, το ''φτιασίδωμα'' μιας σχέσης που πρέπει να γίνει για να την παρουσιάσουμε στην κοινωνία. 'Ομως ο βαθύς, ουσιαστικός και ειλικρινής γάμος μεταξύ δυο ατόμων μπορεί να φανεί κι από άλλα στοιχεία του χάρτη. 'Εχω για παράδειγμα μια εμμονή με τον 3ο οίκο που τον θεωρώ από τους πιο παραμελημένους και παρεξηγημένους οίκους, καθώς και με την Αφροδίτη και τη Σελήνη, και φυσικά τη σχέση 'Ηλιου - Σελήνης. Πρόκειται για ενδείξεις που δείχνουν πολύ πιο βαθειές και ουσιαστικές ανάγκες για ένωση και αληθινό γάμο με τον άλλον και πολλά περισσότερα απ'οσα δείχνει ένα τυπικό τελετουργικό στην εκκλησία ή ένα συμβόλαιο (7ος).

ΜΠΡΑΒΟ κ.'Αρχο ! καλή αφορμή να προβληματιστούν όλοι οι υπέρμαχοι του τελετουργικού - τυπικού γάμου και όχι του ουσιαστικού και αληθινού γάμου.

Χρήστος Άρχος
21-03-2007, 08:11 PM
Τέλοιο άρθρο και σωστότατο!
Γι' αυτό είμαι εγώ κατά του γάμου.

Μιά απορία μόνο. Όταν λέτε ότι οι αστρολόγοι μελετάνε τις διελεύσεις στους αντίστοιχους οίκους ανάλογα. Για τις διελεύσεις ποιών πλανητών λέμε. Της Αφροδίτης να υποθέσω, του Δία, του Κρόνου ?
Ποιοί άλλοι πλανήτες υπολογίζονται.
¶λλους πλανήτες λαμβάνουμε υπόψην μας για τον γάμο, για τον έρωτα, για τα επαγγελματικά?

Αγαπητή birtsia μιλάμε για τις διελεύσεις των πλανητών που είναι κυβερνήτες των οίκων που μας απασχολούν.

leila
21-03-2007, 10:18 PM
Αν και αρκετα κυνικό το άρθρο ως προς τους συνηθεις λόγους που οδηγούν μια γυναίκα σε έναν γάμο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε πολλά σημεία που αναφέρει ο Κος Αρχος.Σκληρά μεν, αληθινά δε.

ikouak
22-03-2007, 12:27 AM
Χαίρεται. Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου, αλλά όταν λέμε πρέπει ο ενδιαφερόμενος να "έχει ένα 7ο ή 5ο οίκο" ή αν πρόκειται για τις άλλες περιπτώσεις "4ο" κ.ο.κ. τι εννοούμε; Τι να "έχει"; Τι μπορεί να γίνεται στους οίκους ώστε να φανερώνουν ένα γάμο;
Μπορείται να μου δώσετε ένα σύντομο παράδειγμα;
Σας ευχαριστώ (κυρίως επειδή ανέχεστε την ασχετοσύνη μου)

viki65
22-03-2007, 12:34 AM
Συμφωνω κι εγω και μαζι σου και με το αρθρο τουλαχιστον για πολλες γυναικες δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα.

ikouak
22-03-2007, 01:10 AM
Συμφωνώ και γω με τις απόψεις, αλλά κάποιοι από τους λόγους που οδηγούν σε αναγκαστικό γάμο μια γυναίκα (π.χ. οικονομική εξασφάλιση) μπορούν επίσης να οδηγήσουν στα σκαλιά της εκκλησίας και έναν άντρα. Συμβαίνει και σίγουρα όλοι μας θα έχουμε ένα παράδειγμα τέτοιο. Προσωπικά έχω περισσότερα από ένα :)) Ετσι δεν είναι;

maria-zoi
22-03-2007, 01:32 AM
Κ. ¶ρχο θα έλεγα ότι το άρθρο σας είναι όντως πολυδιάστατο. Πραγματικά έχετε πιάσει την γυναικεία ψυχολογία απ’όλες τις πλευρές.
Απλά θα ήθελα να καταθέσω από δική μου πείρα μια και έχω τονισμένο Ποσειδώνα στον αστρολογικό μου χάρτη, ότι τελικά ο Ποσειδώνας στον 5<SUP>ο</SUP> οίκο δεν είναι και ότι το καλύτερο. Καλό το παραμύθι αλλά είναι πάντα παραμύθι και όταν πέφτεις από το συννεφάκι η πτώση πονάει!:wacko:

sst
22-03-2007, 10:08 AM
Συγχαρητήρια κε ¶ρχο,
Το άρθρο σας μας έλυσε πολλές απορίες σχετικά με το πώς φαίνεται το γεγονός του γάμου. Οι ανάγκες λοιπόν του ατόμου είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν, στο ποιούς οίκους (και τους κυβερνήτες τους φυσικά) να κοιτάξουμε για να δούμε πώς θα φαίνεται ο γάμος στη ζωή ενός ατόμου. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας να μας λύνεται απορίες σχετικά με σημαντικά ζητήματα της ζωής! :bigsmile:

starfish
22-03-2007, 11:01 AM
Δεν θα διαφωνησω καθολου με την αποψη του κου Αρχου, για τους λογους που οδηγουν σε γαμο τις γυναικες, η τουλαχιστον πολλες γυναικες.
Ωστοσο ενισταμαι, στο γεγονος οτι η τελικη εικονα του αρθρου, παρα ειναι "θηλυκη". Εννοω οτι για να γινει γαμος ως γνωστον χρειαζεται και ενας ανδρας [για τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια μιλαμε τωρα]. Που ειναι λοιπον ο ανδρας στο αρθρο; Που ειναι τα δικα του βολεματα και οι λαθος λογοι; Ειναι απλως το κουκλακι που τοποθετειται στην κορυφη της γαμηλιας τουρτας; Τοσο αβουλο ή ανυπαρκτο οσο τον εμφανιζει το αρθρο;
Οσο για την κοινωνικη συμβαση που αποτελει ο γαμος, ας μην ανοιξουμε θεμα.
Αιωνες δηλωνε [και ακομη δηλωνει] σχεσεις ιδιοκτησιας του αρσενικου πανω στο θηλυκο!

magikadespell
22-03-2007, 12:21 PM
Εμένα πάλι το άρθρο δεν μου άρεσε καθόλου!
Τα αστρολογικά στοιχεία που αναφέρει δεν είμαι σε θέση να τα κρίνω δεδομένου ότι δεν έχω τις αστρολογικές γνώσεις του κου ¶ρχου αλλά:
1. την κοινωνιολογική προσέγγιση που κάνει τη βρίσκω τελείως παρωχημένη
2. Κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους αυθαίρετα κρίνοντας από ότι ακούγεται ή πιστεύεται και επιτρέψτε μου να έχω άλλη αντίληψη από αυτή της "Σούλας" ή της "Τούλας" και ας είμαι γυναίκα (σαν κατάρα ακούγεται αυτό πια!)
3. και επιτέλους ας πάρουμε χαμπάρι ότι έχουμε προχωρήσει λίγο από την εποχή που παντρεύτηκε η μαμά μας ή η ξαδέρφη μας στο χωριό και ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας (άντρες και γυναίκες) που σκέφτονται τελείως διαφορετικά τη ζωή και ακριβώς γιατί έχουν άλλες αντιλήψεις δεν "φαίνονται" και δεν κατηγοριοποιούνται!!

kiaRRa
22-03-2007, 12:45 PM
Τελικά είμαστε καταδικασμένες/οι σε συναισθηματική αλλοτρίωση, ό,τι πιστεύουμε τώρα είναι λάθος, και άδικα ως γυναίκες χειραφετηθήκαμε, αφού και πάλι θα καταλήξουμε σε manus mariti.

Υπέροχο άρθρο, αλλά για την κοινωνία των Ταλιμπάν και των φανατισμένων μουσουλμάνων.

Οι γυναίκες δεν είμαστε γραμμάτιο που διαμαρτύρεται, όταν φτάσει σε ηλικία γάμου. Ούτε αποτελούμε καταπιεσμένες υπάρξεις, που μανιωδώς αναζητούν διέξοδο στην οικογενειακή καταπίεση.:suspiciou

Αργοναύτης
22-03-2007, 03:09 PM
3. και επιτέλους ας πάρουμε χαμπάρι ότι έχουμε προχωρήσει λίγο από την εποχή που παντρεύτηκε η μαμά μας ή η ξαδέρφη μας στο χωριό και ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας (άντρες και γυναίκες) που σκέφτονται τελείως διαφορετικά τη ζωή και ακριβώς γιατί έχουν άλλες αντιλήψεις δεν "φαίνονται" και δεν κατηγοριοποιούνται!!

Πολλοί υπάρχουν που σκέφτονται διαφορετικά το γάμο. Ειδικά η γενιά με τον Πλούτωνα στο Ζυγό είναι μια φουρνιά ατόμων που παρουσιάζουν διαρκώς εναλλακτικά ιδέες και μοντέλα συμβίωσης (τα οποία όμως διαρκώς απορίπτονται ως ουτοπικά ή αναρχικά, ενώ είναι το μέλλον των σχέσεων). Συμφωνώ ότι υπάρχουν άντρες και γυναίκες που σκέφτονται τελείως διαφορετικά το γάμο, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία : Στην πράξη τα μοντέλα που παρουσίασαν τα παιδιά της γενιάς με τον Πλούτωνα στο Ζυγό, απορίφθηκαν όλα σε βάθος χρόνου, ακριβώς γιατί η πλειοψηφία αντρών και γυναικών επιμένουν να αναζητούν ένα γάμο ''κοινωνικό συμβόλαιο''. Αν μπορέσει κάποιος να αποδείξει ότι ο ο 7ος οίκος του γάμου είναι κάτι παραπάνω από συμβόλαιο και σύμβαση καλώς. Σ'αυτόν τον οίκο δεν ψάχνουμε και τα συμβόλαια πάσης φύσεως ? Τίποτα τυχαίο. Ο Χρήστος 'Αρχος έγραψε μεγάλες αλήθειες που πονάνε, φυσικά η ευθύνη για το σημερινό χάλι μας πρέπει να καταλογιστεί και στους άντρες, και σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω τις κοπέλες που αντέδρασαν με το άρθρο του, το οποίο όμως δεν παύει να είναι μια ρεαλιστική περιγραφή του πιο άχαρου θεσμού που σκοτώνει τον έρωτα και αποκαλείται γάμος.

starfish
22-03-2007, 03:30 PM
Πολλοί υπάρχουν που σκέφτονται διαφορετικά το γάμο. Ειδικά η γενιά με τον Πλούτωνα στο Ζυγό είναι μια φουρνιά ατόμων που παρουσιάζουν διαρκώς εναλλακτικά ιδέες και μοντέλα συμβίωσης (τα οποία όμως διαρκώς απορίπτονται ως ουτοπικά ή αναρχικά, ενώ είναι το μέλλον των σχέσεων). Συμφωνώ ότι υπάρχουν άντρες και γυναίκες που σκέφτονται τελείως διαφορετικά το γάμο, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία : Στην πράξη τα μοντέλα που παρουσίασαν τα παιδιά της γενιάς με τον Πλούτωνα στο Ζυγό, απορίφθηκαν όλα σε βάθος χρόνου, ακριβώς γιατί η πλειοψηφία αντρών και γυναικών επιμένουν να αναζητούν ένα γάμο ''κοινωνικό συμβόλαιο''. Αν μπορέσει κάποιος να αποδείξει ότι ο ο 7ος οίκος του γάμου είναι κάτι παραπάνω από συμβόλαιο και σύμβαση καλώς. Σ'αυτόν τον οίκο δεν ψάχνουμε και τα συμβόλαια πάσης φύσεως ? Τίποτα τυχαίο. Ο Χρήστος 'Αρχος έγραψε μεγάλες αλήθειες που πονάνε, φυσικά η ευθύνη για το σημερινό χάλι μας πρέπει να καταλογιστεί και στους άντρες, και σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω τις κοπέλες που αντέδρασαν με το άρθρο του, το οποίο όμως δεν παύει να είναι μια ρεαλιστική περιγραφή του πιο άχαρου θεσμού που σκοτώνει τον έρωτα και αποκαλείται γάμος.

Αγαπητε Jimmy, υπάρχουν μεγαλες αποκλισεις στο πως αντιμετωπιζουν οι κοινωνιες τα ενναλακτικα σεναρια συμβιωσης. Αν μιλαμε για την Ελλαδα, ειδικα, απο κοινωνικη αποψη, εχει συμβει πραγματι ενα πισωγυρισμα. Ισως ειναι απλως η αντιδραση των συντηρητικων ανακλαστικων της κοινωνιας, και ειναι προσωρινο [λαμβανοντας υπ οψιν, οτι οι αλλαγες στην κοινωνια ακολουθουν αλλους χρονους απο τον προσωπικο].
Ενα δημοσιευμενο αρθρο, πιστευω οτι οφειλει να ειναι νηφαλιο και σφαιρικο. Κι ας μην ξεχναμε οτι σε τελευταια τελευταια αναλυση, ο γαμος, η το "συμβολαιο" συμβιωσης δεν αφορα μονο τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια. Οτι υφισταται και επιζητειται και απο τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια ως δικαιωμα.
Οι μεγαλες αληθειες ειπωθηκαν με τετοιο τροπο, ωστε, εγειραν στην πλαστιγγα σε "λαθος" πλευρα. Αν δεν ειχε συμβει αυτο, θα ασχολουμασταν με την αστρολογικη ματια του θεματος.
:bigsmile:

magikadespell
22-03-2007, 03:56 PM
Jimy,
1. Προσωπικά αντέχω να ακούω την οποιαδήποτε αλήθεια με αφορά και δεν με πονάει καθόλου αυτό η συγκεκριμένη αλήθεια όμως που εκφράζει ο κος ¶ρχος δεν με αφορά και για αυτό αντέδρασα.
2. Έχω Πλούτωνα στην Παρθένο και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε θέματα γάμου αλλά δεν σχολίασα καθόλου την θέση του άρθρου από αστρολογικής άποψης αφού δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις. Αν σε βοηθάει πάντως να καταλάβεις κάτι ο Ουρανός μου είναι στο Ζυγό
3. Οι "αλήθειες" του κου ¶ρχου (με τις οποίες αν κατάλαβα καλά συμφωνείς) προκύπτουν προφανώς από τη στατιστική των πελατών του γιατί παρόλο που έχει σημαντικές πιστοποιημένες αστρολογικές γνώσεις το νεαρό της ηλικίας του (και άρα η σχετικά μικρή προσωπική εμπειρία σε θέματα γάμου, σχέσεων κ.λ.π.) δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι υποστηρίζει αυτές τις απόψεις τόσο απόλυτα.
4. Η δική μου άποψη πάλι είναι η εξής: Μήπως θα έπρεπε τελικά πριν φτάσουμε να ψάχνουμε το γάμο να πετύχουμε τη δική μας αυτογνωσία, να βρούμε τα δικά μας "θέλω" και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις ελλείψεις μας και τα ζητούμενα της μαμάς μας με σκοπό να καταφέρουμε να κάνουμε κάποτε πιο αρμονικές και υγιείς σχέσεις στη ζωή μας; Τότε μπορεί να δούμε έναν άνθρωπο σαν σύντροφο και συνοδοιπόρο κι όχι σα συνεργάτη.

Αργοναύτης
22-03-2007, 04:41 PM
4. Η δική μου άποψη πάλι είναι η εξής: Μήπως θα έπρεπε τελικά πριν φτάσουμε να ψάχνουμε το γάμο να πετύχουμε τη δική μας αυτογνωσία, να βρούμε τα δικά μας "θέλω" και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις ελλείψεις μας και τα ζητούμενα της μαμάς μας με σκοπό να καταφέρουμε να κάνουμε κάποτε πιο αρμονικές και υγιείς σχέσεις στη ζωή μας; Τότε μπορεί να δούμε έναν άνθρωπο σαν σύντροφο και συνοδοιπόρο κι όχι σα συνεργάτη.

Σ'αυτό δεν διαφωνώ, αυτό που πιστεύω όμως (ίσως λόγω Ουρανού που σχετίζεται με τον 7ο οίκο μου), είναι ότι κάποιον μπορείς να τον δεις ως συνοδοιπόρο και σύντροφο ζωής σου ακόμα κι αν δεν τον παντρευτείς. Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει. Ο γάμος είναι κοινωνικό αίτημα, δεν είναι αίτημα της ψυχής. Ο 7ος είναι ένας πολύ ''ξένος'' οίκος, δεν έχει τίποτα το ζεστό.
Τέλος πάντων, ας μην το μετατρέψουμε σε κοινωνιολογική συζήτηση και
μας μαλώσουν.:bigsmile:

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
22-03-2007, 05:31 PM
Προτείνω ο συγγραφέας του άρθρου να προσεγγίσει το θεμα και από την πλευρά των ανδρών. Τώρα τα περί οίκων κτλ δεν τα γνωρίζω γιατι δεν έχω ασχοληθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με την αστρολογία. Είμαι όμως πολύ μα πολύ περίεργη να μάθω πότε αποφασίζει να παντρευτεί ένας άνδρας και με ποιά κριτήρια του διαλέγει τη σύζηγό του.
Από τις αμέτρητες ώρες που έχω κατασπαταλήσει μιλώντας με άνδρες καταλήγω στο εξής:
- οι άνδρες θελουν μια γυναίκα να είναι όμορφη όχι όμως τόσο όμορφη που να την θέλουν πολλοί άνδρες και κατ' επέκταση να νοιώθουν εκείνοι ανασφαλείς.
- Επίσης τη θέλουν έξυπνη αλλά όχι τόσο έξυπνη όσο είναι εκείνοι.
-- Τη θέλουν οικονομικά ανεξάρτητη αλλά να μην κερδίζει περισσότερα από αυτούς.
- Τη θέλουν να δουλεύει πιο λίγες ώρες από εκείνους.
- Να ασχολειται μόνο με εκείνους αλλά να τους αφήνει το περιθώριο να κάνουν ότι θέλουν με τις ανδροπαρέες.
- Τις θέλουν πολύ ερωτικές αλλά σκέφτονται μήπως είναι εξίσου ερωτική και με τυχόν γκόμενους.
- Θέλουν να έχει άποψη για την πολιτική για κοινωνικά θέματα, αρκεί να μην προβάλλεται πιο πολύ από εκείνους.
- Τις θέλουν να είναι νοικοκυρές και να μην εγείρουν κανένα αιτημα για βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού.

Αυτά έχω να καταθέσω.

moutro28
22-03-2007, 06:29 PM
Με Ζυγό στον 7ο και Καρκίνο στον 5ο τον παντρεύτηκα όχι απλώς από έρωτα αλλά από αγάπη αλλά τζίφος η υπόθεση.
Με όλο το σεβασμό κ. Αρχο αλλά υπάρχουν πολλοί άνδρες που παντρεύονται με τη λογική της "κατίνας", επιζητώντας καταξίωση μέσω της συζύγου.

Χρήστος Άρχος
22-03-2007, 06:35 PM
Η Κοινωνική πραγματικότητα είναι αυτή που τελικά μας οδηγεί σε πολλά λάθη. Όσοι αρνούνται ότι αυτή είναι η πραγματικότητα τότε εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν την πραγματικότητα γιατί πολύ απλά φοβούνται μήπως βρεθούν στις παραπάνω κατηγορίες. .
Η κοινωνία των ταλιμπάν είναι πιο ισορροπημένη γιατί οι ψυχαναγκασμοί είναι μέσα στην ίδια τους την κουλτούρα ενώ στον Δυτικό πολιτισμό έχουμε την ψευδή αίσθηση της ανεξαρτησίας της γυναίκας που είναι μόνο στα λόγια.

Δεν διαφωνώ καθόλου ότι θα έπρεπε να φτάσουμε σε ένα στάδιο αυτογνωσίας πρωτού παντρευτούμε ( κανείς δεν απάντησε το γιατί να παντρευτούμε βέβαια ακόμη) αλλά δυστυχώς οι αστρολόγοι αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα είναι αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω και για αυτό και πρέπει να την αφουγκραζόμαστε έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην πρόβλεψη μας.

Τέλος η Σούλα εμένα προσωπικά μου φαίνεται μια χαρά όνομα, αμα ο καθένας το βλέπει σαν υποτίμηση της γυναίκας μήπως θα πρέπει να ψάξει μέσα του να δεί γιατί το βλέπει έτσι;

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και να σας πω ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες οι οποίοι είναι στη θέση της Κατερίνας της Μαρίας και της Σούλας απλά ίσως δεν το έχετε καταλάβει. (συγχωρέστε με για το λάθος μου μόνο ίσως να χρησιμοποιήσω γυναικεία ονόματα, αλλά επιτρέψτε μου να τα θεωρώ πιο χαριτωμένα για ένα αρθρο).

Τέλος λυπάμαι γιατί το άρθρο δεν πέτυχε το σκοπό του και έγινε βορά στις συναισθηματικές ανασφάλειες του σύγχρονου ψευτοφεμινισμού. Οι γυναίκες και οι άνδρες πρέπει να καταλάβετε ότι είναι το ίδιο πράγμα άρα κάθε άρθρο μου τουλάχιστον αφορά και τα δύο φύλα.

Δ.Μέλλος
22-03-2007, 07:41 PM
Αν και όχι αστρολογική η προσέγγισή μου, απλώς να εκφράσω τα εξής:
Αίσθησή μου είναι ότι η αναφορά του Χρήστου ¶ρχου είναι μονομερής όσον αφορά την έννοια του γάμου, καθώς η γωνία από την οποία την εξετάζει δεν υπολογίζει καθόλου την βαθύτερη ανάγκη των ετερώνυμων για σύζευξη και ένωση μεταξύ τους.
Νομίζω ότι παρασυρόμαστε από αφορισμούς που ναι μεν έχουν την βάση τους σε αντιλήψεις χιλιετιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανάγκη της ένωσης μεταξύ των γυναικών με τους άνδρες.
Είναι άλλο πράγμα η συμβατική έννοια του θεσμού του γάμου μέσα από τις στρεβλώσεις της κάθε κοινωνίας, που του δίνει την εικόνα μιας απλής και απαξιωμένης συμβολαιογραφικής πράξης που γίνεται με σκοπό την κάλυψη υλικών αγαθών ή εγωιστικής ανάγκης πλήρωσης, και είναι άλλο πράγμα η ουσία του γάμου ως μυστηρίου (και δεν αναφέρομαι μόνον στην χριστιανική του έκφραση).

Χρήστος Άρχος
22-03-2007, 07:57 PM
Αν και όχι αστρολογική η προσέγγισή μου, απλώς να εκφράσω τα εξής:
Αίσθησή μου είναι ότι η αναφορά του Χρήστου ¶ρχου είναι μονομερής όσον αφορά την έννοια του γάμου, καθώς η γωνία από την οποία την εξετάζει δεν υπολογίζει καθόλου την βαθύτερη ανάγκη των ετερώνυμων για σύζευξη και ένωση μεταξύ τους.
Νομίζω ότι παρασυρόμαστε από αφορισμούς που ναι μεν έχουν την βάση τους σε αντιλήψεις χιλιετιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανάγκη της ένωσης μεταξύ των γυναικών με τους άνδρες.
Είναι άλλο πράγμα η συμβατική έννοια του θεσμού του γάμου μέσα από τις στρεβλώσεις της κάθε κοινωνίας, που του δίνει την εικόνα μιας απλής και απαξιωμένης συμβολαιογραφικής πράξης που γίνεται με σκοπό την κάλυψη υλικών αγαθών ή εγωιστικής ανάγκης πλήρωσης, και είναι άλλο πράγμα η ουσία του γάμου ως μυστηρίου (και δεν αναφέρομαι μόνον στην χριστιανική του έκφραση).

Θα πρέπει μόνο να σας αναφέρω ότι ο γάμος είναι κοινωνικό φαινόμενο και εκφράζεται στον αστρολογικό χάρτη ώς τέτοιο. Η βαθύτερη ανάγκη των ετερωνύμων δεν χρειάζεται να έχει την έκφραση του γάμου μιας και δεν είναι βιολογικό αποτέλεσμα του ανθρώπου αλλά μετέπειτα κοινωνικό φαινόμενο για τη συντήρηση της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε άλλη μετάφραση του φαινομένου του γάμου είναι επικίνδυνη γιατί τις προσάπτει λανθασμένες ιδιότητες τις οποίες δυστυχώς τις πληρώνει η ανθρωπότητα με πολλαπλές νευρώσεις.

Δ.Μέλλος
22-03-2007, 08:07 PM
Θα πρέπει μόνο να σας αναφέρω ότι ο γάμος είναι κοινωνικό φαινόμενο και εκφράζεται στον αστρολογικό χάρτη ώς τέτοιο. Η βαθύτερη ανάγκη των ετερωνύμων δεν χρειάζεται να έχει την έκφραση του γάμου μιας και δεν είναι βιολογικό αποτέλεσμα του ανθρώπου αλλά μετέπειτα κοινωνικό φαινόμενο για τη συντήρηση της ανθρωπότητας. Οποιαδήποτε άλλη μετάφραση του φαινομένου του γάμου είναι επικίνδυνη γιατί τις προσάπτει λανθασμένες ιδιότητες τις οποίες δυστυχώς τις πληρώνει η ανθρωπότητα με πολλαπλές νευρώσεις.

Κάτι τέτοιο λέω και εγώ:

Απλώς επιθυμώ μεγαλύτερη εμβάθυνση στα θέματα και όχι τυπική επιστημονική ανάλυση

Αργοναύτης
22-03-2007, 08:38 PM

Εύγε ! Ακριβώς αυτή είναι η ουσία. Ο βαθύς και ουσιαστικός γάμος είναι γεγονός πολύ πριν δυο άνθρωποι ανέβουν τα σκαλοπάτια μιας εκκλησίας και είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση τετ α τετ χωρίς κοινό, χωρίς βέρες και χωρίς πιστοποιητικά από το δημαρχείο. Είναι μια άτυπη συμφωνία μεταξύ δυο ψυχών (που κατ'εμέ γνωρίζονται από πολλές ζωές και γι'αυτό και από την πρώτη κιόλας επαφή νοιώθουν φοβερή οικειότητα). Ο 7ος δεν έχει να κάνει αναγκαστικά με ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ και ΒΑΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ, έχει να κάνει με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ (πρέπει να υπάρξουμε δυστυχώς μέσα σε μια κοινωνία και όχι σαν τα παιδιά των λουλουδιών όπως θα θέλαμε μερικοί). Η εποχή που ο άνθρωπος δεν θα έχει ανάγκη το κοινωνικό συμβόλαιο (7ος - 10ος οίκος κυρίως) για να ντύσει τα αισθήματά του είναι πολύ μακρυά ή μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι παντρεύονται δεν αγαπιούνται βαθειά, αλλά αυτοί ξέρουν ότι θα μπορούσαν και χωρίς τον γάμο.

Χρήστος Άρχος
22-03-2007, 08:40 PM
Η πρόβλεψη δεν θέλει θεωρίες και κοινωνιολογικές ερωτήσεις και συμπεράσματα΄, χρειάζεται ψυχρά επιστημονικά δεδομένα που πρέπει να επαληθεύονται για να μπορεί ο αστρολόγος και ο ενδιαφερόμενος να κάνει σωστά το επάγγελμα η το χόμπυ του.

Δ.Μέλλος
22-03-2007, 08:48 PM
Τα ψυχρά επιστημονικά δεδομένα είναι χρήσιμα όταν μας βοηθούν να στηρίξουμε τις θεωρίες μας ή και να τις εξελίξουμε καθώς και στο να μπορούμε να εισχωρούμε όσο βαθύτερα γίνεται σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο του πνεύματος και της ψυχής. Σκέτα και χωρίς την ηθική και το συναίσθημα είναι άχρηστα στην καλύτερη περίπτωση, στην δε χειρότερη είναι εργαλεία υποδούλωσης. :bigsmile:

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
22-03-2007, 08:50 PM
Όμως εσείς αντιμετωπίσατε το θέμα μόνο θεωρητικά, όχι αστρολογικά. Στην αντιθετη περίπτωση θα κάνατε παράθεση ο Χ οίκος ή η Χ οψη σημαίνει την Ψ τάση για το θέμα του γάμου.

Χρήστος Άρχος
22-03-2007, 09:04 PM
Πολύ ωραία αφήστε με εμένα να υποδουλώνομαι και να προσπαθώ να κάνω την πρόβλεψη και εσείς μπορείτε να μείνετε στη θεωρία. Στην πρόβλεψη χρειάζεται αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα είναι διαφυγές κάποιων για να απόφύγουν την αδυναμία πρόβλεψης.

Αγαπητή Αμφιτρίτη είναι απλό, στο αστρολογικό χρονοδιάγραμμα θα δείς τους κυβερνήτες των οίκων και που κάνουν διέλευση και ανάλογα με το κατα πόσο η "υπογραφή" επαναλαμβάνεται τέτοιο θα είναι και το αποτέλεσμα. Βέβαια δεν αρνούμε ότι χρειάζεται μία υπάρχουσα γνώση των διελεύσεων και δεν είναι ένα άρθρο για αρχάριους.

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
22-03-2007, 09:08 PM
Ειλικρινά δεν νομίζω οτι υποδουλώνεστε με το να κάνετε προβλέψεις, αντίθετα, δίνετε τροφή για σκέψη σε εμάς που σας το ζητάμε.

Δ.Μέλλος
22-03-2007, 09:13 PM
Πολύ ωραία αφήστε με εμένα να υποδουλώνομαι

Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην υποδούλωσή του :bigsmile:

και εσείς μπορείτε να μείνετε στη θεωρία.
Δεν το νομίζω :worried:

Στην πρόβλεψη χρειάζεται αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα είναι διαφυγές κάποιων για να αποφύγουν την αδυναμία πρόβλεψης.
Οι εγκυρότερες προβλέψεις είναι αυτές που συνδυάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές πληροφοριών :idea: Δεν υπεκφεύγω, απεναντίας :cheesy:
Επιπλέον, δεν αμφισβητώ την ικανότητά σου στην πρόβλεψη, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Φιλικά

Χρήστος Άρχος
22-03-2007, 09:30 PM
Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην υποδούλωσή του :bigsmile:

Δεν το νομίζω :worried:

Οι εγκυρότερες προβλέψεις είναι αυτές που συνδυάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές πληροφοριών :idea: Δεν υπεκφεύγω, απεναντίας :cheesy:
Επιπλέον, δεν αμφισβητώ την ικανότητά σου στην πρόβλεψη, δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Φιλικά

Μα δεν μιλάμε για την ικανοτητά μου για πρόβλεψη απλά σκοπός του άρθου είναι να μπορεί ο κόσμος να προβλέπει καλύτερα τον γάμο και να μην κάνει λάθη ή να ακούει τα λάθη των άλλων και όχι να είμαστε σε ένα θεωρητικό πλαίσιο γύρω απο το γάμο που δεν είναι ζήτημα της αστρολογίας.

magikadespell
23-03-2007, 11:13 AM
Ήθελα να διευκρινήσω ορισμένα πράγματα που ίσως ο Χρήστος παρεξήγησε ενώ δεν είχα κακή πρόθεση το αντίθετο μάλιστα και εξηγούμε:
1. Ως προς τα ονόματα δεν έχω κανένα πρόβλημα, τα χρησιμοποίησα επειδή αναφέρονται στο άρθρο. ¶λλωστε όπως γνωρίζεις Χρήστο και το δικό μου μικρό χαϊδευτικό όνομα δεν είναι πολύ καλύτερο, για μερικούς είναι και χάλια!
2. Ειδικά εγώ σε εκτίμησα και σε γνώρισα μέσα από τα άρθρα σου και για αυτό το λόγο έχω σαν αναγνώστρια μεγαλύτερες απαιτήσεις από εσένα. Το άρθρο αυτό ήταν απαράδεκτο και για τις αστρολογικές γνώσεις που νομίζω ότι έχεις καθώς και για την κοινωνική ευαισθησία και αντίληψη που επίσης έχεις ήδη παρά το νεαρό της ηλικίας σου.
3. Αν σε ενδιαφέρει η άποψη μου για το πως θα έπρεπε να ήταν ένα τέτοιο άρθρο τότε θα έλεγα ότι μπορείς και ξέρεις να αναλύσεις το θέμα αυτό ως εξής: π.χ. γάμος ανάγκης (οίκοι, όψεις, πλανήτες κ.λ.π.), γάμοι σύμβασης (πάλι τα ανάλογα αστρολογικά πιθανά στοιχεία), γάμοι βαθιάς αγάπης, κ.ο.κ.
4. Κυρίως όμως, επειδή με γνωρίζεις, ξέρεις ότι είμαι ειλικρινής απέναντι σου χωρίς καταπιεσμένα κατάλοιπα και κόμπλεξ περί σχέσεων γενικά σε λανθάνουσα μορφή που να μου βγαίνουν επιθετικά και πικρόχολα εναντίον οποιουδήποτε.

Για το Jimy, ναι, τελικά συμφωνούμε και αστρολογικά (με τα ελάχιστα που ξέρω) και εγώ πιστεύω ότι ο οίκος που αναφέρεις είναι σημαντικός για μια ουσιαστική σχέση (τουλάχιστον όπως την ονειρεύομαι/φαντάζομαι εγώ) και ναι οπωσδήποτε αν μιλάμε για αγάπη πρέπει να συμμετέχει Σελήνη, Ήλιος όπως λες αλλά και Πλούτωνας ίσως (πιστεύω πως αυτού του είδους η αγάπη είναι και αναγενησιακή, μεταμορφωτική) και ωροσκόπος όμως (επειδή αυτή η αγάπη σε "ανεβάζει", σε εξελίσσει)

Χρήστος Άρχος
23-03-2007, 04:48 PM
Ήθελα να διευκρινήσω ορισμένα πράγματα που ίσως ο Χρήστος παρεξήγησε ενώ δεν είχα κακή πρόθεση το αντίθετο μάλιστα και εξηγούμε:
1. Ως προς τα ονόματα δεν έχω κανένα πρόβλημα, τα χρησιμοποίησα επειδή αναφέρονται στο άρθρο. ¶λλωστε όπως γνωρίζεις Χρήστο και το δικό μου μικρό χαϊδευτικό όνομα δεν είναι πολύ καλύτερο, για μερικούς είναι και χάλια!
2. Ειδικά εγώ σε εκτίμησα και σε γνώρισα μέσα από τα άρθρα σου και για αυτό το λόγο έχω σαν αναγνώστρια μεγαλύτερες απαιτήσεις από εσένα. Το άρθρο αυτό ήταν απαράδεκτο και για τις αστρολογικές γνώσεις που νομίζω ότι έχεις καθώς και για την κοινωνική ευαισθησία και αντίληψη που επίσης έχεις ήδη παρά το νεαρό της ηλικίας σου.
3. Αν σε ενδιαφέρει η άποψη μου για το πως θα έπρεπε να ήταν ένα τέτοιο άρθρο τότε θα έλεγα ότι μπορείς και ξέρεις να αναλύσεις το θέμα αυτό ως εξής: π.χ. γάμος ανάγκης (οίκοι, όψεις, πλανήτες κ.λ.π.), γάμοι σύμβασης (πάλι τα ανάλογα αστρολογικά πιθανά στοιχεία), γάμοι βαθιάς αγάπης, κ.ο.κ.
4. Κυρίως όμως, επειδή με γνωρίζεις, ξέρεις ότι είμαι ειλικρινής απέναντι σου χωρίς καταπιεσμένα κατάλοιπα και κόμπλεξ περί σχέσεων γενικά σε λανθάνουσα μορφή που να μου βγαίνουν επιθετικά και πικρόχολα εναντίον οποιουδήποτε.

Για το Jimy, ναι, τελικά συμφωνούμε και αστρολογικά (με τα ελάχιστα που ξέρω) και εγώ πιστεύω ότι ο οίκος που αναφέρεις είναι σημαντικός για μια ουσιαστική σχέση (τουλάχιστον όπως την ονειρεύομαι/φαντάζομαι εγώ) και ναι οπωσδήποτε αν μιλάμε για αγάπη πρέπει να συμμετέχει Σελήνη, Ήλιος όπως λες αλλά και Πλούτωνας ίσως (πιστεύω πως αυτού του είδους η αγάπη είναι και αναγενησιακή, μεταμορφωτική) και ωροσκόπος όμως (επειδή αυτή η αγάπη σε "ανεβάζει", σε εξελίσσει)

Αγαπητή Magica γιατί πήρες προσωπικά κάποια σχόλια που δεν αναφέροταν σε εσένα. Το θέμα δεν είμαι εγώ, για μένα μπορεί ο καθένας να λέει οτι θέλει εμένα η αστρολογία με ενδιαφέρει. Είναι ότι πρέπει να βγούμε απο τα τυπικά καλούπια που λέει η αστρολογία ότι παντρευόμαστε μόνο αν υπάρχει θέμα 7ου και 5ου στο χάρτη των διελεύσεων σε σχέση με τον γενέθλιο. Ο σκοπός του άρθρου ήταν απλός και κατανόητος, δεν μπορείς σε ένα άρθρο βέβαια να πείς επακριβώς ένα ολόκληρο μάθημα όπως ο γάμος αλλά σίγουρα ο κόσμος που γνωρίζει καλά το μηχανισμό του γάμου μέσα απο τα παραδοσιακά εγχειρίδια μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να βρεί τον γάμο με τα στοιχεία που δόθηκαν.
Αν βεβαίως θέλετε να ρωτήσετε το βασικό; πότε βγαίνει ο γάμος, απλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου. Ο σκοπός του άρθρου ήταν όταν βγαίνει ο γάμος ποια θα είναι τα κριτήρια επίτευξής του.

Χρήστος Άρχος
23-03-2007, 04:52 PM
Προτείνω ο συγγραφέας του άρθρου να προσεγγίσει το θεμα και από την πλευρά των ανδρών. Τώρα τα περί οίκων κτλ δεν τα γνωρίζω γιατι δεν έχω ασχοληθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με την αστρολογία. Είμαι όμως πολύ μα πολύ περίεργη να μάθω πότε αποφασίζει να παντρευτεί ένας άνδρας και με ποιά κριτήρια του διαλέγει τη σύζηγό του.
Από τις αμέτρητες ώρες που έχω κατασπαταλήσει μιλώντας με άνδρες καταλήγω στο εξής:
- οι άνδρες θελουν μια γυναίκα να είναι όμορφη όχι όμως τόσο όμορφη που να την θέλουν πολλοί άνδρες και κατ' επέκταση να νοιώθουν εκείνοι ανασφαλείς.
- Επίσης τη θέλουν έξυπνη αλλά όχι τόσο έξυπνη όσο είναι εκείνοι.
-- Τη θέλουν οικονομικά ανεξάρτητη αλλά να μην κερδίζει περισσότερα από αυτούς.
- Τη θέλουν να δουλεύει πιο λίγες ώρες από εκείνους.
- Να ασχολειται μόνο με εκείνους αλλά να τους αφήνει το περιθώριο να κάνουν ότι θέλουν με τις ανδροπαρέες.
- Τις θέλουν πολύ ερωτικές αλλά σκέφτονται μήπως είναι εξίσου ερωτική και με τυχόν γκόμενους.
- Θέλουν να έχει άποψη για την πολιτική για κοινωνικά θέματα, αρκεί να μην προβάλλεται πιο πολύ από εκείνους.
- Τις θέλουν να είναι νοικοκυρές και να μην εγείρουν κανένα αιτημα για βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού.

Αυτά έχω να καταθέσω.

Μήπως απλά πρέπει η κάθε μία κοπέλα να βρεί έναν άνδρα να τη θέλει για αυτό που είναι.... Ίσως αυτό θα ήταν η πραγματική λύση. Όταν μπαίνουμε στο σκεφτικό του τί μπορεί να θέλει ένας άνδρας η μία γυναίκα απο εμάς για να το προβάλλουμε τότε είναι που χάνουμε την ουσία της σχέσης.
Αν δεν μπορούμε να είμαστε γυμνοί στο σώμα και στην ψυχή χωρίς καλύμματα και υποκριτικές κινήσεις με τον σύντροφο μας τότε καλύτερα να μείνουμε μόνοι μας, γιατί έτσι και αλλιώς η μοναξιά είναι χειρότερη όταν έχεις και κάποιον δίπλα σου που πραγματικά δεν είναι.

Marina 7771
23-03-2007, 05:47 PM
Ωραία όλα αυτά, μπορείτε να μου πείτε ο δικός μου χάρτης τί δείχνει????:toung: :toung: :toung:
Αστειεύομαι φυσικά:laugh:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το άρθρο ήγειρε τέτοιες αντιδράσεις! Προσωπικά το βρήκα πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ανδρών και γυναικών από κοινωνιολογικής άποψης, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον όσον αφορά την αστρολογική προσέγγιση.
Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά προσωπικά το βρήκα πολύ καλό και αρκετά διαφορετικό από παρόμοια άρθρα που αφορούν το θέμα και επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα κατάματα.
Από μένα, τα θερμά μου συγχαρητήρια. :bigsmile:

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
23-03-2007, 06:06 PM
Μήπως απλά πρέπει η κάθε μία κοπέλα να βρεί έναν άνδρα να τη θέλει για αυτό που είναι.... Ίσως αυτό θα ήταν η πραγματική λύση. Όταν μπαίνουμε στο σκεφτικό του τί μπορεί να θέλει ένας άνδρας η μία γυναίκα απο εμάς για να το προβάλλουμε τότε είναι που χάνουμε την ουσία της σχέσης.
Αν δεν μπορούμε να είμαστε γυμνοί στο σώμα και στην ψυχή χωρίς καλύμματα και υποκριτικές κινήσεις με τον σύντροφο μας τότε καλύτερα να μείνουμε μόνοι μας, γιατί έτσι και αλλιώς η μοναξιά είναι χειρότερη όταν έχεις και κάποιον δίπλα σου που πραγματικά δεν είναι.

Exεις δίκιο. Όλα όμως τα επιχειρήματά σου, κινουνται στο χώρο του ιδεατού. Ας μην γινόμαστε αιθεροβάμμονες. Ειλικρινά όμως θα ήθελα να μας πεις με ποιά κριτήρια παντρευεται ένας άνδρας μια γυναίκα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον για εμάς τις γυναίκες του site.

Χρήστος Άρχος
23-03-2007, 06:11 PM
Exεις δίκιο. Όλα όμως τα επιχειρήματά σου, κινουνται στο χώρο του ιδεατού. Ας μην γινόμαστε αιθεροβάμμονες. Ειλικρινά όμως θα ήθελα να μας πεις με ποιά κριτήρια παντρευεται ένας άνδρας μια γυναίκα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον για εμάς τις γυναίκες του site.

Αυτο το site θα με τρελάνει, συγνώμη αλλά απο τη μία με κατηγορείτε για πεσιμισμό και σκληρότητα και ουσιαστικά ότι δεν σέβομαι τον πνευματικό τομέα της σχέσης απο την άλλη ότι είμαι στο ιδεατό... Αποφασίστε τι απο τα δύο είμαι :bigsmile: (συγνώμη που χρησιμοποίησα εικονίδιο αλλά το νοιώθω αυτή τη στιγμή:bigsmile: )

Η σωστή σχέση χρειάζετε μόνο αυτό που σας είπα το να μπορεί κάποιος να αποδεχτεί και να σεβαστεί τον άλλον απόλυτα. Τα κριτήρια που παντρεύετε ένας άνδρας με μία γυναίκα στην συντριπτική πλειοψηφία τα έχω παραθέσει στο άρθρο μου παραπάνω.

kiaRRa
23-03-2007, 07:15 PM
Το site πάνω από όλα στηρίζει την πολυφωνία και την ανταλλαγή απόψεων. Τι σημασία θα είχε ο διάλογος, αν όλοι συμφωνούσαμε?:love:

moutro28
25-03-2007, 08:08 PM
Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώ τις τάσεις του χάρτη και του γάμου. Θα ήταν πολύ ωραία αν θα θέλατε να το αναλύσουμε στον κόσμο αλλά επειδή είναι προσωπικό σας δεδομένο καταλαβαίνω και αν το αρνηθείτε.
Επίσης θα ήταν καλό αν θέλουν και άλλα 4 άτομα να κάνουμε την ανάλυση γιατί πάνω απο όλα αν κάτι δεν έχει πρακτική επιβεβαίωση είναι μόνο θεωρία και εμένα μαρέσουν οι πράξεις.

Αν λοιπόν θέλετε μας λέτε τα στοιχεία σας η επι του προσωπικού μέσω pm και όσα άλλα άτομα θέλουν ( οι πρώτοι 4 λόγω χρόνου) για να κάνουμε και παραδείγματα ώστε να τα καταλάβει ο κόσμος. Γενικότερα αν κάτι σας λένε και δεν έχει παράδειγμα απλά μην το πιστεύετε.

Τέλος να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια.

Κύριε ¶ρχο, το άρθρο σας απ' οτι κατάλαβα αναλύει μια μόνο πλευρά του θέματος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το κάνει "κακό" ή "μονόπλευρο". Σε πολλά με βρίσκει σύμφωνη. Εγώ τουλάχιστον το βρίσκω σωστό.
Σημασία πάντως, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχει μόνο για ποιούς λόγους θέλει κάποιος να παντρευτεί αλλά και για ποιούς θέλει το έτερον ήμισι. θέλω να πω ότι δεν άρκει να ξέρει ο ένας από τους δύο, αλλά και οι δύο.
Είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο δύο άνθρωποι να παντρεύονται για διαφορετικούς λόγους και για το λόγο αυτό καταλήγουν διαζυγμένοι ή ακόμα χειρότερα μόνο κοινωνικά παντρεμένοι και άρα δυστυχισμένοι.
Θα με ενδιέφερε λοιπόν να ξέρω βάσει του δικού μου χάρτη πως θα πρέπει να είναι ο ... κατάλληλος. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είμαι για μια ζωή με κάποιον που θέλει κάθε Κυριακή να τρώω με την μαμά του και το σόι του ή θα θέλει να μεγάλωσει τα παιδιά μας με στρατιωτική πειθαρχία.

alice7
27-03-2007, 12:37 AM
Καλησπέρα σας ,Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας αλλά επειδή οι γνώσεις μου για την αστρολογία είναι ελάχιστες πήρα το θάρρος να σας γράψω για να λύσω την απορία μου. Οι οικοι που αναφέρετε πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένους πλάνητες στον προσωπικό μας χάρτη για να δηλώνουν πως κάποια στιγμή θα υπάρξει γάμος και αν ναι σε ποιούς ? Σας ευχαριστώ

Χρήστος Άρχος
27-03-2007, 02:51 PM
Αγαπητά μέλη Moutro και Alice,
Οτι τα ζευγαρια παντρεύονται πολλές φορές για διάφορετικους λόγους θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, με το παραπάνω άρθρο όπως αναφέραμε αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε. Θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι δεν σημαίνει ότι η Σούλα είναι απαραίτητα ένα γυναικείο πρόσωπο και δεν είναι "Σούλος" κάθε παράδειγμα που αναφέρθηκε άνετα μπορεί να αντιστοιχεί σε κάποιον άνδρα.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν στο μυαλό μας ότι η ίδια η επιστήμη της ψυχολογίας μας ενημερώνει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια λειτουργούν συμπληρωματικά ώς προς ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα αν κάποιος άνδρας παντρευτεί μία γυναίκα που δεν του δείχνει ενδιαφέρον επειδή η ίδια η μητέρα του δεν του έδινε ποτέ ενδιαφέρον είναι σίγουρο ότι η γυναίκα που θα παντρευτεί θα έχει σαν μάνα η σαν πατέρα ένα ανάλογο πρότυπο στο οποίο ταυτίστηκε και με αυτό τον τρόπο δεν τις είναι εύκολο τι
1) Να εκφράσει τα συναισθηματά της;
2) Να αγαπήσει κάποιoν άνθρωπο;
ή 3) Να παντρευτεί αυτόν που αγαπάει;

Η σωστή απάντηση είναι η 3η. Η κοπέλα θα παντρευτεί αυτόν τον άνδρα όχι γιατί θέλει να τον κοροιδεύει μια ζωή αλλά γιατί την έπεισαν απο το σπίτι της ότι δεν μπορεί να παντρευτεί ότι αγαπάει. ( οι λόγοι που μπορεί να οδηγηθεί κάποιος σε αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί).

Έτσι λοιπόν σε ένα γάμο συνήθως βλέπουμε τον αντικατοπτρισμό του προβλήματος του αλλού αλλά ανάποδα με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνετε η εικόνα.

Να ενημερώσω ότι με πολύ χαρά δέχτηκα τα προσωπικά σας μηνύματα και οι πρώτοι 5 έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα αναλυθεί ο χάρτης τους. Για τους υπόλοιπους επειδή δεν προλαβαίνουμε απλά θα τους ζητήσω ένα ευχαριστώ για την συμμετοχή τους.
Στη συνέχεια λοιπόν αυτής της συζήτησης θα αναλυθούν οι 4 χάρτες τους οποίους και θα αναλύσουμε αστρολογικά έτσι ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν και κάποιοι που δεν έχουν τεράστιες γνώσεις αστρολογίας με ποιό τρόπο πάνω κάτω ένα πρόσωπο παντρεύεται.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος

zeta1987
10-04-2007, 07:47 PM
Κύριε ¶ρχο σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σας! Βασικά θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο αν μπορείτε! Αν παίζουν ρόλο οι πλανήτες,που σχηματίζουν όψη με αυτούς που βρίσκονται στον έβδομο οίκο. Γιατί παρατήρησα ότι υπάρχει στον χάρτη μου αντίθεση ¶ρη-Δία. (Ο ¶ρης βρίσκεται στον έβδομο οίκο και ο Δίας στον πρώτο, στο ζώδιο του κριού και μάλιστα είναι ανάδρομος). Σας ευχαριστώ ξανά!

stellino
08-07-2009, 02:40 AM
Με τη Σελήνη τον Πλούτωνα και τον Ουρανό στον 12ο οίκο μου, μου φαίνεται ότι έκανα την επανάστασή μου στο οικογενειακό καταπιεστικό περιβάλλον και πριν τα 20 χρόνια μου παντρεύτηκα τον αγαπημένο μου τρέχοντας χαρούμενα με το κεφάλι προς τα κάτω (ακμή του 7ου στον Κριό).
Δεν ξέρω αν το Ποσειδώνας μου από το 2ο οίκο στο Σκορπιό βοήθησε ή επιδείνωσε την κατάσταση...
Εγώ πάντως τώρα, νιώθω πιο χαμένη από ποτέ...
Πίκρα... μεγάλη πίκρα τα λόγια σας κ. ¶ρχο, αλλά η ειλικρίνια και η καυστικότητά τους μόνο χρήσιμη μπορεί να μας φανεί...
Ευχαριστώ...

leoma
08-07-2009, 10:51 AM
"Ο Γάμος είναι ένα εταιρικό συμβόλαιο και πάνω από όλα απαιτεί λογική και όχι έρωτα."

Πες το χρυσόστομε. Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος άλλος να το πει, γιατί εμένα με στραβοκοιτάνε όταν το λέω.

RINAMA
08-07-2009, 11:41 PM
συμφωνω απολυτα μαζι σας για ποιον γαμο μιλαμε?συμφερων και τιποτα αλλο!!!!!!χωρισα στα 23 ειμαι 49 και ακομη ψαχνω για εναν αντρα με ψυχη δεν κοιταξα ποτε το πορτοφολι του αντρα ομως αργα καταλαβα οτι αυτος κοιταζε το δικο μου!!!!!!!!λυπαμαι αλλα ουτε ο 7 οικος ουτε και ο 5 οικος θα μου δειξουν τι γαμο θελει ο συντροφος,υπαρχουν και τα βιωματα που παιζουν ρολο και η παιδικη ηλικια.

zoze
09-07-2009, 01:29 AM
Ο γάμος και γενικά οι περισσότεροι θεσμοί περνούν κρίση στις μέρες μας...και καλά που παιρνούν γιατί χρειάζονται αναθεώρηση και φτου κι απ' την αρχή! :bigsmile:

Τα τελευταία χρόνια, κι ειδικά φέτος, η Υδροχοική αντίληψη κυριαρχεί ακόμα και στα θέματα των σχέσεων! Γενικά, κάνουμε όλοι μας σκωτσέζικα εποχιακά ντους μεταξύ υχθιακού συναισθήματος- ονειροπόλησης και υδροχοικής διάνοιας-ανεξαρτησίας!

Και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε αυτές τις εναλλαγές μέχρι να σταθεροποιηθούμε γι αυτό μην είστε απόλυτοι στην στάση σας!

Του χρόνου ο Δίας θα βολτάρει στα ψάρια ενώ για τις πονεμένες ψυχές έχω να πω ότι σε κανα 2 χρονάκια ο μετρ του παραμυθιού Ποσειδώνας θα βολτάρει για μια δεκαετία και βάλε...επίσης στα ψάρια!!!

Ε ρε γλέντια που θα χουμε!
Βλέπω να ξανακούμε ερωτικό fm αλλά τώρα από τα καινούρια κι εξελιγμένα λαπτοπ μας...:bigsmile:

Astroboy
19-09-2011, 11:09 PM
Αυτό το άρθρο αποδίδει με ρεαλιστική διάθεση και ουσία τόσο κοινωνικά όσο και αστρολογικά το θέμα σχετικά με την επίτευξη του γάμου και είναι αρκετά αντικειμενικό όσο και κατανοητό. Πιστεύω ότι είναι από τα λίγα θέματα που πετυχαίνουν τέτοια προσέγγιση.:bigsmile:

maria76
20-09-2011, 01:33 AM
To αστρολογικό του θέματος μου άρεσε,όντως για άλλους λόγους παντρεύεται ο καθένας και άλλους οίκους πρέπει να ψάχνει..
Είναι από μόνος του ένας θεσμός που δεν έχει καθόλου ρομαντισμό μέσα του,άρα είναι και πολύ δύσκολο να κρατηθεί σε ένα αληθινό επίπεδο-αν και υπάρχουν δακτειλοδεικτούμενες εξαιρέσεις.
Παρ'όλ'αυτά,με λογική ένας γάμος δεν μπορεί να αποφασιστεί,γιατί έτσι απλά δεν θα το αποφασίσει κανείς!Δεν είναι λογικό να παντρεύεσαι και να χάνεις τον εαυτό σου για πάντα.Κανείς δεν το θέλει αυτό.
Πρέπει να είσαι ερωτευμένος για να πάρεις την απόφαση-και έχεις χρόνο να μετανοιώσεις:dizzy:
Αυτό που΄λέω είναι πως αν δεν παντρευόμασταν από έρωτα,επειδή είναι λάθος κριτήριο,
ούτε επειδή θέλουμε παιδιά,
ούτε επειδή οι άντρες θέλουν καθαρά ρουχαλάκια για να είναι όμορφοι έξω,και μες το σπίτι βαρετοί,
ούτε επειδή το θέλουν οι γονείς μας
κλπ κλπ κλπ
πολύ απλά δεν θα παντρευόταν κανείς κε Αρχο,και δεν θα υπήρχε κανείς από μας εδώ να συζητάει.
Η ομορφιά στη ζωή είναι τα λάθη μας ουσιαστικά,και δεν υποστηρίζω τους λάθος γάμους..
Αλλά και το τόσο ψάξιμο για την τελειότητα σε τέτοιες αποφάσεις,δεν υπάρχει.
Κι αυτό το πιστεύει ένα ψάρι,με Αφροδίτη στα ψάρια και Ερμή μαζί..

ktisila
20-09-2011, 01:54 AM
Δυστυχως ή ευτυχως επιτυχημενη συνταγη σε τετοια θεματα δεν υπαρχει!
Ο καθενας παντρευεται για διαφορετικους λογους και μ'αυτον τον τροπο εκφραζει την μοναδικοτητα του εαυτου του, τι σημασια εχει αν οι αλλοι το βλεπουν λαθος??
Το παιχνιδι πιστευω πως χανεται καπου στη συνεχεια οπου θελοντας να ωραιοποιησουμε τις καταστασεις πλαθουμε εναν ονειρικο κοσμο, ξυπναμε ομως καποια στιγμη συνειδητοποιωντας πως ο γαμος δεν ειναι η συνεχεια του παραμυθιου με την πριγκιπησα και τον βασιλια, αλλα αποτελει κι αυτο μερος της θνητης μας ζωης.

doukas
20-09-2011, 10:25 AM
Διαφωνώ σε κάποια σημεία όπως π.χ πότε ο γάμος είναι πιο συμφέρων, πότε είναι σωστό να παντρευτείς κτλ , αυτά όλα είναι συμβάσεις. Θέντα και ου φύντα που λέει και ο φιλόσοφος. Όμως έχουμε κάποια "φόρμουλα" για το πότε μια οικοθεσία δίνει καλές ενδείξεις για σωστή συμβίωση; η από τι επηρεάζεται κτλ.

ktisila
20-09-2011, 12:25 PM
Εχω την εντυπωση πως απο την στιγμη που ο γαμος και η συμβιωση ειναι ενα θεμα μεταξυ δυο ανθρωπων το πιο πιθανο ειναι να μην φαινεται η ποιοτητα τους μεσα σε εναν γενεθλιο χαρτη.
Η "σωστη συμβιωση" εχει περισσοτερο να κανει με το ποσο "δενουν" τα δυο ωροσκοπια μαζι, δηλαδη αν ο καθενας εκπληρωνει τις προυποθεσεις που θετει το ωροσκοπιο του αλλου.

runaway
20-09-2011, 11:18 PM
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Αρχο. Βέβαια αν το διαβαζα 10 χρονια πριν δεν θα συμφωνούσα καθόλου.Κ εγώ έχω ποσειδώνα στον 5ο οίκο μου αλλά μαλλον υπάρχουν κάποιες αστρολογικές επιρροές που είναι πιο δυνατές από καποιες άλλες και τις επισκιάζουν. Καμιά φορα αυτά που θέλουμε και αυτά που έχουμε ανάγκη δεν είναι τα ιδια. Οσο μικρότερος είσαι σε ηλικία θυσιάζεις τις ανάγκες σου για τις επιθυμίες σου. Μεγαλώνοντας όμως, και μάλλον αφού σε περάσει ο κρόνος ένα χεράκι εκεί γύρω στα 30, αρχίζεις και θυσιάζεις τις επιθυμίες σου για τις ανάγκες σου. Μεγάλη τύχη να τα συνδιασεις και τα δυο αλλά αν δεν είσαι τόσο τυχερός τι κάνεις; τί βάζεις προτεραιότητα; Περαν τούτου κατά τη γνώμη μου ο έρωτας δεν είναι το πιο σημαντικό συναίσθημα..υπάρχουν και άλλα πιο σημαντικά όπως η στοργή, η τρυφερότητα, η κατανόηση, η φιλία. Αν ο γάμος δεν θεμελιωθεί πάνω σ΄αυτά τα συναισθήματα κάποια στιγμή θα γκρεμιστει....Σας μιλάω εκ πείρας, έχω ζήσει και έχω ζήσει πάθη και τρελλούς έρωτες όμως την πραγματική αγάπη την βρήκα μέσα από εμπόδια...οταν αναγκάστηκα να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερη, όταν αναγκάστηκα να βάλω νερό στο κρασί μου, όταν αναγκάστηκα να θυσιάσω τον εγωισμό μου σε μια επιλογή συντρόφου που μάλλον είναι επιλογή ζωής. Και δεν ήταν από έρωτα αλλά μπήκε η λογική στη μέση. Οχι το συμφέρον, η λογική...δεν είναι το ιδιο πράγμα.Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει ένας γάμος κατά τη γνώμη μου. Τώρα για πόσο.....μαλλον συνταγές δεν υπάρχουν, είναι λίγο και θέμα αντοχής απέναντι στις αρνητικές όψεις του προσωπικού σου ωροσκοπίου.

jujuth
20-09-2011, 11:27 PM
Καλησπερα κι απο μενα!
Θα ηθελα να ρωτησω τι δειχνει μια σεληνη στον 7ο οικο και στο ζωδιο του ταυρου γιατι με μπερδευει αυτος ο συνδυασμος...

Atrapos
21-09-2011, 10:41 AM
Καλησπερα κι απο μενα!
Θα ηθελα να ρωτησω τι δειχνει μια σεληνη στον 7ο οικο και στο ζωδιο του ταυρου γιατι με μπερδευει αυτος ο συνδυασμος...

Το αστρολογικό πρόγραμμα του site Αστρολογία για όλους (http://php56.astrowin3.org/forum/mycharts/scripts/data_entry.php) δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν ανάλυση γενέθλιου χάρτη. Μπορείς εκεί να βάλεις τα στοιχεία σου και να διαβάσεις μια πολύ καλή ανάλυση για τη Σελήνη στον Ταύρο και στον 7ο οίκο. Κανένας αστρολόγος δεν θα σου πει κάτι καλύτερο για μια αποσπασματική θέση.
Η αξία της ανάλυσης ενός αστρολόγου βρίσκεται στη σύνθεση. Δηλαδή τι σχέση έχει αυτή η Σελήνη με την Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης της; Που βρίσκεται ο Καρκίνος που κυβερνάει η Σελήνη; Τι όψεις σχηματίζει; Πως συνθέτονται όλα αυτά; Ουσιαστικά δηλαδή απαιτεί ανάλυση σχεδόν όλου του χάρτη, κάτι που είναι άλλη ιστορία.

errikaki
23-09-2011, 02:15 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο!

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση:
αν ο 7ος είναι άδειος και
ο κυβερνήτης του 7ου (ερμής) δεν κάνει καμία όψη με τον κυβερνήτη του 1ου (δίας)
σημάινει ότι δεν θα υπάρξει γάμος?

Όχι πως με πολυνοιάζει..τοξότης είμαι!!:bigsmile:
απλά ρωτάω ενημερωτικά.... γιατι πάντα υπάρχει λίγο συναίσθημα στο ''δε με νοιάζει''

toniateddybear
07-11-2011, 06:08 PM
καλησπερα σε ολους! στην αρχη ηθελα να ρωτησω μονο ενα πραγμα, αλλα μετα την ερωτηση του μελους errikaki, θελω να ρωτησω δυο!:)

αρχικα, θα ηθελα να ρωτησω τον γραφων, αν δυο ατομα που δεν εχουν στο ωροσκοπιο τους τον ευεργετικο ποσειδωνα και θελουν ας πουμε να παντρευτουν για εναν απο τους λογους που θιχτηκαν στο αρθρο (πχ για να μη μεινουν στο ραφι) , μπορουμε με το ωροσκοπιο του ιδιου του γεγονοτος να φτιαξουμε λιγο τα πραγματα...? δηλαδη, μπορουμε να προγραμματισοουμε ενα γαμο, σε δυο ατομα που δεν παντρευονται για να ευτυχησουν αλλα για αλλους λογους, ωστε στο ωροσκοπιο του γεγονοτος να υπαρχει το ποσειδωνιο στοιχειο...? με αλλα λογια, μπορει να διορθωσει κατι σχετικα με τη μαγεια που θα επρεπε να υπαρχει αλλα εκλιπει με το να επιλεξουμε μια συγκεκριμενη ημερομηνια γαμου, και να προσδωσουμε στο γαμο στοιχεια που εκλιπουν απο τα προσωπικα ωροσκοπια των ενδιαφερομενων..? ελπιζω να εγινα κατανοητη, διοτι τελευταια...ολο παρεξηγησεις δημιουργω!!!:)

το δευτερο ερωτημα μου δημιουργηθηκε διαβαζοντας την απορια του προηγουμενου μελους και ειναι η εξης: αν στον εβδομο οικο, που οπως ειπατε κοιταζουμε για το γαμο, αλλα οχι μονο για να δουμε τους λογους του γαμου, κυβερνητης ειναι ο ερμης, ο οποιος σχηματιζει τριγωνο με τον ποσειδωνα (τη μαγεια ενος παραμυθενιου γαμου), αλλα τετραγωνο με τον αρη, πλανητη του 1 οικου και πλανητη που κοιταμε στα γυναικεια ωροσκοπια για να αντλησουμε στοιχεια για τη σχεση με το αλλο φυλο, ενω κυβερνητης του 1 οικου ειναι ο ποσειδωνας, εδω....τι περιπου μπορει να συμβαινει, με γνωμονα το αρθρο, σχετικα με το ρολο που διαδραμματιζει ο ποσειδωνας...??:confused:

Ευχαριστω πολυ για τη συνεισφορα ολων μεχρι τωρα.....στις πραγματικα ανεξαντλητες αποριες μου!!!:D:D:D:D

hattie23
07-11-2011, 09:07 PM
Δυσκολευτηκα να καταλαβω την πρωτη ερωτηση σου ,δεδομενου οτι δεν μπορω να σκεφτω πως δυο ανθρωποι που δεν αγαπιουνται και κανουν γαμο για αλλους λογους αν παντρευτουν κατω απο την ποσειδωνια επιδραση μπορει να ευτυχησουν.Απο οτι λες αν την ημερα που γινει ο γαμος υπαρχει οψη ποσειδωνα αν αυτο θα μπορουσε να δωσει ευτυχια στο ζευγαρι.Δεν νομιζω οτι η ευτυχια εξαρταται απο μια οψη την ημερα του γαμου. Το μονο που θα μπορουσα να σε συμβουλευψω ειναι να βρεις μια κοινη ημερομηνια γαμου που συγκρινοντας το ωροσκοπιο της ημερας με τους γενεθλιους των δυο μερων να δειχνουν ΠΡΟΘΕΣΗ για σταθερο δεσμο. Και τονιζω προθεση γιατι αμα στα γενεθλια τους την ιδια εποχη γινεται απο προγνωστικους χαρτες της Ποπης δεν νομιζω οτι θα σε σωσει ο γενεθλιος του γαμου.Θα μπορει ςνα δεις ομως καταποσο υπαρχει ταση να μεινουν μαζι τα μελη η να ερωτευτουν στο μελλον:confused:
Σε οτι αφορα την δευτερη ερωτηση σου θα μπορουσε να ειναι η απαντηση στην πρωτη σου ερωτηση ο 7ος του ατομου σε καλη οψη με τον ποσειδωνα μπορει να δειχνει ενα παραμυθενιο γαμο αλλα το τετραγωνο με τον αρη δειχνει πολλους καυγαδες, εναν μαλλον επιθετικο συζυγο στα λογια η στου ςτροπους που εκφραζεται η απλα εναν φωνακλα.Τωρα παραμυθι και καυγαδες δεν ξερω αν πανε μαζι αλλα αφου ο γαμος γινεται για αλλους λογους περα απο ερωτα ,μπορει να τον κανει ςγια να εχεις καποιον να μαλωνεις:o.

toniateddybear
07-11-2011, 11:10 PM
χχαχα! καλο! δεν το ειχα σκεφτει ετσι!! να σου απλα, οτι η ερωτηση μου δεν ειναι προσωπικη! ρωτησα αν, ενω οι προσωπικοι χαρτες δεν ευνοουν για εναν γαμο που προκυπτει απο αληθινη θεληση, παρα απο αλλους παραγοντες, μπορουσε ο χαρτης του γαμου να ..."σωσει" καπως την κατασταση...νομιζω πως εισαι σαφης ομως. αν με τιποτε το ζευγαρι δεν καλυπτει με το ωροσκοπιο του ο καθενας την επιτευξη ενος υγιους γαμου, τοτε το γεγονος αστρολογικα, μαλλον λιγα μπορει να δωσει...συνεπως και παλι, η επιτευξη ενος γαμου εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το ζευγαρι.
σχετικα με τη δευτερη ερωτηση, δεν ξερω αν θα ερθω εις γαμο κοινωνια με τον τωρινο μου συντροφο, ο οποιος ειναι οντως τραχυς στους τυχον καυγαδες, αλλα νομιζω εχουμε παρεξηγησει τη σημασια του παραμυθενιου γαμου, ή απλα, για τον καθενα ο παραμυθενιος γαμος ειναι διαφορετικος!!!:):):)

toniateddybear
07-11-2011, 11:16 PM
χαχχαχαχ! δεν παρεμβαινω για σου λυσω τις αποριες, αλλα για να σου πω οτι δεν εισαι μονος! στο site νιωθω πραγματικα σαν να πηγαινω παλι σχολειο. και μιας και μου δινεται η ευκαιρια, να ευχαριστησω παλι κι εγω...οσους ανεχονται και δινουν σημασια, στην ασχετοσυνη μου:D

errikaki
08-11-2011, 02:54 PM
Εμένα δε θα μου απαντήσει κανείς; :(

Πάντως αναφορικά με τα παραπάνω που διάβασα πιστεύω πως η επιτυχία ενός γάμου δεν μπορεί να προγραμματιστεί από τους πλανήτες.

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλοί οιωνοί (καλές πλανητικές θέσεις), όμως κάθε σχέση, ανεξάρτητα με τη μορφή που έχει, θέλει συνεχή προσπάθεια.
Καθένας να διατηρεί την ακεραιότητα του και ταυτόχρονα να μοιράζεται κομμάτια του εαυτού του.

Κανείς δεν εξελίσσεται στη σκιά του άλλου.

οι δύο άνθρωποι είναι σαν τις κολονες ενός ναού... πρέπει να υπάρχει κάποια απόσταση για να μπορεί ο ναός να στηριχθεί.

Οι άνθρωποι εξελλισονται, το ίδιο και οι σχέσεις.. Ακόμη λοιπόν και με πολύ ευνοικές πλανητικές θέσεις, είναι αναγκαίο να ακολουθούμε την εξέλιξη αυτή και να προσαρμοζόμαστε.

Οι καλές και σταθερές σχέσεις δεν χαρίζονται, δημιουργούνται :)

hattie23
08-11-2011, 05:33 PM
Ερρικακι , υπαρχουν εκατομμυρια ανθρωποι παντρεμενοι στο πλανητη που ο κυβερνητης του 7ου δεν εκανε οψη με τον ωροσκοπο τους . Αλλα παντρευτηκαν. Και αλλοι τοσοι που εχουν οψη και δεν παντρευτηκαν. Εξαρταται απο το χαρτη,την ενεργοποιηση απο τα προοδευτικα συστηματα,την συναστρια ,το συνθετο και τα προοδευτικα αυτων αν ενα ζευγαρι παντρευτει η οχι.

runway.Βρισκομαι πολυ κοντα στα πρωτα -αντα αλλα δεν βλεπω καθολου τα πραγματα οπως τα λες.Νομιζω οτι δινεις μια απαισιοδοξη σταση στο θεμα.Σαφως οσο μεγαλωνεις οι δυνατοτητες σου περιοριζονται ,με την εννοια οτι καλησε να κινηθεις μεσα σε πιο στενα κοινωνικα πλαισια απο οταν εισαι νεος. Η κοινωνικοποιηση στα νεανικα χρονια ειναι πολυ ευκολο πραγμα .Ακομα και μια απλη βολτα στο μπαρ μπορει να γινει αφορμη να γνωρισεις φιλους η "συντροφο" ωστοσο μεγαλωνοντας τα στανταρ αλλαζουν γιατι αλλαζει και ο τροπος ζωης σου .Αυτο δεν σημαινει οτι καποιος πρεπει αν ακολουθησει ντε και καλα το κοπαδι των απογοητευμενων και εκει που πιστευε στον ερωτα να συμβιβαστει με κατι που θα του καλυψει μια αναγκη του η την λογικη του.
Ειτε κανεις εναν γαμο απο αναγκη ειτε κανεις ενα γαμο με βαση την λογικη το αποτελεσμα θα ειναι ιδιο . Δεν θα σε ικανοποιει το κενο που νιωθεις. Οσο λογικη και να ριξεις μεσα στην ζωη σου ,η επιθυμια για εναν ερωτα θα ειναι ζωντανη.Ακομα και αν δεν το αντιλαμβανεσαι συνειδητα ,η δυσαρεσκεια σου θα μεταφερθει σε καποιο αλλο τομεα της ζωης σου. Προσωπικα δεν εχω χειροτερο απο το να με εξυπηρετει γυναικα δημοσιος υπαλληλος ετων 50 με κλημακτηριο ,που ειτε απο αναγκη ειτε απο λογικη επειδη πατησε τα 35 καποτε και βιαστηκε να προλαβει το τρενο της μητροτητας ,παντρευτηκε καποιον απο λογικη η αναγκη:p. Πολλοι γαμοι και πολλες δυσαρεστημενες γυναικες υπαρχουν ακομα και σε γαμους που εγιναν απο ερωτα ΑΛΛΑ οταν εχει ερωτευτεις πραγματικα τον αλλον ακομα και να χιλιοστραβωσει το πραγμα,παντα σου μενει η γλυκα οτι "το εζησες". Αμα στραβωσει και δεν το γουσταρες και ποτε ,τοτε χτυπας 100 φορες τον εαυτο σου ,που και το χρονο σου εχασες και που εκανες μια επιλογη που τελικα περισσοτερα σου πηρε παρα εδωσε.
Δεν ξερω αν ευθυνεται η Αφροδιτη στο 5ο σε συνοδο με τον ποσειδωνα για τον ρομαντισμο μου η ο κυβερνητης του 7ου-8ου ουρανος επισης στον 5ο σε συνοδο με την αφροδιτη αλλα σαν συμβουλη σου λεω οτι,αν δεν ειναι ερωτας μην το προσπαθησεις καν. Λογικη και αναγκη ηταν για τους προηγουμενους αιωνες ,παντα υπαρχει λυση και χρονο για ολα.

errikaki
08-11-2011, 06:40 PM
hattie23, ο κυβερνήτης του 7ου είναι σε σύνοδο ακριβείας με τον ωροσκόπο μου (τοξότης). με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου (δία) μου δεν κάνει όψεις.

πάντως το 2007 που πέρασε ο δίας στον τοξότη, έφερε κάτι σημαντικό που κρατάει ακόμη παρόλο που έχω πολύ τοξότη και η σταθερότητα δεν είναι το δυνατό μου σημείο.:confused:

βέβαια και οι δύο έχουμε σύνοδο σεληνης-αφροδίτη και μεταξύ τους γίνεται τρίγωνο ακριβείας, μια όψη που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να υπερνικήσει πολλά...
και κυρίως
το τετράγωνο ήλιου(μου) - πλούτωνα(του) και
το τετράγωνο σελήνης (του) - πλούτωνα (μου).... όψεις που δημιουργούν αρκετές δυσκολίες... αλλά τί να κάνεις!!!!!
........παγιδεύεσαι.... αρχίζεις να αντιπαλεύεις με το ένστικτό σου, χωρίς να έχεις την επιθυμία κατά βάθος να νικήσεις:)

lindaf
26-03-2012, 06:23 PM
κ. Άρχο ευχαριστούμε για το πολύ καλό άρθρο. Μου έλυσε πολλές απορίες , μου ''ανοίγει'' περισσότερο το μυαλό αστρολογικά και σίγουρα θα εξετάζω το θέμα ''γάμος'' από διαφορες οπτικές.