View Full Version : "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
palavo
06-02-2007, 10:11 PM
Τρώγετε κρύα ή καυτή (για να μείνουν και τα σημάδια?) ?? Ειστε απο τους ανθρώπους που θέλετε να "πάρετε εκδίκηση" ή πιστεύετε οτι η εκδίκηση έρχετε με το πέρασμα του χρόνου απο μόνη της στα άτομα που σας πλήγωσαν ? Έχετε πάρει εκδίκηση ποτε? Πως νιώσατε ? Είναι ενα πολυ ψυχοφθόρο συναίσθημα , μπαίνεις σε μια διαδικασία να "πονέσεις" έναν άνθρωπο που κάποτε "αγάπησες" (όχι απαραίτητα ερωτικά , ακομα και τους φίλους μας τους αγαπάμε )
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν οτι η εκδίκηση είναι η κακία που βγάζει κάποιος απέναντι σε κάποιον που του έκανε κακό δεν σκέφτετε όμως πως μπορεί να νίωθει εκείνος...ναι απο την μια υπάρχει η ικανοποίηση και απο την άλλη ο πόνος (λίγος - πολύς αναλόγος) αλλά θέλουμε να νιώσει ο αλλος πως νιώθαμε εμείς κάποτε..
Βέβαια υπάρχει και η εκδίκηση του κακού συναδέρφου - αφεντικού ή κάπιου εξωτερικού ατόμου που για κάποιο λόγο σας έκανε κακό (οχι άμεσα σε εσάς αλλα είχε αντικτυπο και σε εσάς) εκει δεν πονάς απλά τον χτυπάς στο ψαχνό...
Πάνω στα νεύρα μου κάποτε είπα σε ένα άτομο που με είχε πονέσει πολύ (όταν ήταν η δικιά μου σειρά και σέρβιρα ένα κρύο πιάτο ) " Ο Θάνατος ΣΟΥ Η Ζωη ΜΟΥ" (δεν εννοούσα τον σωματικό θάνατο εε!!! :embarrest )....
Για πιο λόγο θα εκδικούσασταν - ή εκδικιθήκατε ?
kiaRRa
06-02-2007, 10:16 PM
Προσωπικά πιστεύω στη Θεία Δίκη κα μάλιστα έχω δει τί μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάμε και το ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου, ό,τι κι αν κάνουμε θα μαθευτεί κάποτε και όλοι οι λόγοι εκδίκησης θα αποκαλυφθούν.
¶λλωστε νομίζω πως όταν η λογική φεύγει από το παράθυρο, μπαίνει από την πόρτα η εκδίκηση( λόγια ενός καθηγητή μου)!:huh:
*Astropeleki*
06-02-2007, 10:51 PM
Είμαι από τα άτομα που όταν θέλω να εκδικηθώ αφήνω τον χρόνο και την κατάλληλη στιγμή για να "δράσω". Σε τέτοιες καταστάσεις είμαι της υπομονής μέχρι να ξεπεράσω κατά πολύ τα όρια μου. Είμαι της άποψης πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και πως έχει ο καιρός γυρίσματα. Πολλές φορές μου την έχουν έχουν "φέρει" αλλά με τον χρόνο και το πείσμα μου έδειξα την αξία μου και κατά κάποιον τρόπο "έτριψα" στην μούρη κάποιων αυτά τα οποία θεωρούσαν πως δεν είμαι ικανή να πετύχω. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείς κάποιον είναι να αποδείξεις το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει για το άτομο σου. Και όταν αυτό το πετύχεις βασιζόμενος στην προσπάθειά σου ως άτομο, πραγματικά είναι μεγάλη ικανοποίηση. Δεν θεωρώ πως η εκδίκηση είναι απαραίτητα να κάνω στον άλλον αυτό που έκανε και σε μένα...αλλά να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι ανώτερος από αυτόν και να το δείχνω!
SKYLOROCK
06-02-2007, 11:03 PM
Προσωπικά πιστεύω ότι ο τροχός πάντα γυρίζει!!! Ίσως μερικές φορές αργεί αλλά πάντα γυρίζει... ;)
Είμαι άνθρωπος της εκδίκησης (με τόσους πλανήτες στο Σκορπιό πώς να μην είμαι άλλωστε :laugh: ) αλλά μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί για να καταφέρω αυτό που θέλω...Όπως είπα και πριν ο τροχός πάντα γυρίζει και έρχεται η στιγμή που θα είσαι εσύ από πάνω,το θέμα είναι τότε να κάνεις τις σωστές ενέργειες για να μην ξαναβρεθείς από κάτω ;)
Ίσως βέβαια με το πέρασμα του χρόνου η εκδίκηση να είναι ότι πλέον δε θες καν να ασχοληθείς με τον άλλον...Αυτό είναι η καλύτερη εκδίκηση...:idea:
"Για να σ'εκδικηθώ σου σκίζω τις φωτογραφίες κι εσύ όπως κι εγώ...
τα γράμματά σου καίω,τα πόστερ που αγαπούσες και βάφω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες..."
stabie
06-02-2007, 11:05 PM
ναι τελικά θεωρω πως μόνο ένας σκορπιός θα άνοιγε αυτό το τόπικ:toung:
πέρα από την πλάκα πιστεύω πως τρώγεται κρύο αυτό το πιάτο...καθημερινά διάφορα περιστατικά το επιβεβαιώνουν αυτό...
και μάλιστα αν μελετηθεί πολύ και γίνει με ύπουλο τρόπο και έτσι ωστε να πονέσει πολύ ο άλλος το απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο...
με την προυπόθεση βέβαια να μπορείς να μάθεις το μετα...
πωπω μη αφήσετε να συνεχισω...απ'ότι ειδατε βγαίνουν τα γονίδια του μπαμπά σκορπιού...:amazed:
palavo
06-02-2007, 11:32 PM
και γω μαζί σου kia :bigsmile: :bigsmile:
skorpion
07-02-2007, 12:20 AM
Εγω παλι παρ ολο που ειμαι σκορπιος την εκδικηση δεν μπορω να την σερβιρω κρυα! Αν μου βγει θα μου βγει εκεινη την ωρα παρορμητικα και χειμαρρωδης!
gia_pep
07-02-2007, 02:55 AM
Εγώ πάλι, πάντα τη σχεδιάζω την εκδίκηση. Μπορώ να περιμένω και χρόνια μέχρι να'ρθει η κατάλληλη στιγμή...:wink2:
Κι εγώ, πάντα σχεδίαζα με υπομονή τα επόμενα χρόνια και όταν ερχόταν η κατάλληλη στγμή, αυτός που έπαιρνε εκδίκηση ήταν ο χρόνος.
Είμαι μεγάλος με τιράντες και γυαλιά κι όλο φοβάμαι το αύριο. Και το σήμερα?
Ο Ιονέσκο το 1958 έγραφε για το "Παράλογο": Εκείνο που χρειαζόταν ήταν όχι να προσπαθούμε να κρύβουμε τα νήματα που κινούν τις μαριονέτες αλλά να τα φανερώσουμε ακόμη περισσότερο, να ανακαλύψουμε την ίδια την ουσία του γκροτέσκου, της καρικατούρας, να υπερβούμε την ξεθωριασμένη ειρωνεία της σπιρτόζας κωμωδίας δωματίου (...), να ωθήσουμε τα πάντα στα όρια του παροξυσμού, στο σημείο όπου βρίσκεται η πηγή του τραγικού.
stabie
07-02-2007, 08:51 AM
Εγώ πάλι, πάντα τη σχεδιάζω την εκδίκηση. Μπορώ να περιμένω και χρόνια μέχρι να'ρθει η κατάλληλη στιγμή...:wink2:
ρε παιδια τι έγινε με εμάς τους Δίδυμους; άλλος έχει το όνομα και άλλος η χάρη;
και εγώ το ίδιο gia_pep
Fotini Christodoulou
07-02-2007, 09:02 AM
Η εκδικηση δε μου πάει καθολου!:embarrest Πιστευω στο ότι σπέρνεις θερίζεις.Αρα ο καθένας παίρνει αυτό για το οποιο δούλεψε.;)
Ακόμα και στους ανθρώπους που μου έκαναν κακό και δεν ηταν λίγοι -Καρκίνος βλεπετε-προσπαθούσα μάλλον να καταλάβω γιατί έκαναν ότι έκαναν από ψυχολογική άποψη.Αλλά μέχρι εκει.Ξέκοβα απλά και συνήθως μετά από καιρό δικαιωνόμουν ηθικά καθώς μαθαινα ότι πήραν το μάθημά τους,από την ίδια την ζωή.:bigsmile:
Ειναι βλαβερό πιστευω για την ψυχική μας υγεία να αναλωνόμαστε σε σχεδια εκδίκησης.Πιστευω πως τελικά ο μόνος λαβωμένος στο τέλος θα ειμαστε εμεις.:unsure:
panther
07-02-2007, 09:23 AM
Η εκδικηση δε μου πάει καθολου!:embarrest Πιστευω στο ότι σπέρνεις θερίζεις.Αρα ο καθένας παίρνει αυτό για το οποιο δούλεψε.;)
Ακόμα και στους ανθρώπους που μου έκαναν κακό και δεν ηταν λίγοι -Καρκίνος βλεπετε-προσπαθούσα μάλλον να καταλάβω γιατί έκαναν ότι έκαναν από ψυχολογική άποψη.Αλλά μέχρι εκει.Ξέκοβα απλά και συνήθως μετά από καιρό δικαιωνόμουν ηθικά καθώς μαθαινα ότι πήραν το μάθημά τους,από την ίδια την ζωή.:bigsmile:
Ειναι βλαβερό πιστευω για την ψυχική μας υγεία να αναλωνόμαστε σε σχεδια εκδίκησης.Πιστευω πως τελικά ο μόνος λαβωμένος στο τέλος θα ειμαστε εμεις.:unsure:
Θα συμφωνήσω με τη προλαλήσασα!
Παρόλο που πολλές φορές το έχω σκεφτεί, στο τέλος αδιαφορώ, γιατί δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο για το συγκεκριμένο άτομο!
Πιστεύω ότι η ίδια η ζωή σε δικαιώνει, κάποια στιγμή!
Ηεκδίθκηση είναι ένα πιάτο που τρώγετε κρύο,ΜΕΡΚΈς ΦΟΡΈς ΠΑΓΩΜΈΝΟ,αν και δεν μου αρέσει όταν κάποιος μου κάνει κάτι και μου δωθεί η ευκαιρία του το επιστρέφω.
Πιστεύω και στην θεία τημωρία αν και την φοβάμαι γιατί μερκ΄ρς φορές μέσω κάποιου κοντίνου προσώπου να πάρει ο άλλος αύτο που έκανε.
kiaRRa
07-02-2007, 10:29 AM
Πιστεύω πως είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης η εκδίκηση, απο εκεί και πέρα σημασία έχει πώς διαχειρίζεσαι τον θυμό σου και το μυαλό σου.
Όσες φορές μου έκαναν κάτι και θέλησα να ανταποδώσα τα ίσα, η πληγή ήταν νωπή, εγώ εξαντλημένη και δεν είχα καν τη δύναμη να κάνω το παραμικρό. Τελικά μετά μου πέρναγε και αναλάμβανε η Θεία Δίκη να με δικαιώσει!!!:embarrest
¶λλωστε κανεις δεν είναι αναμάρτητος και κριτής των Πάντων. Κάποια στιγμή και εμείς πληγώσαμε άλλους...
palavo
07-02-2007, 11:17 AM
και εγώ το ίδιο gia_pep
αχχα αυτό βλέπω ρε κορίτσια μήπως έχετε ωροσκόπο σκορπίο η σε πολλούς πλανήτες τον σκορπιό ?????(μην μας πάρετε και το προνόμιο !!! :cry: )
kiaRRa:
¶λλωστε κανεις δεν είναι αναμάρτητος και κριτής των Πάντων. Κάποια στιγμή και εμείς πληγώσαμε άλλους...
Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειως καμιά φορά αναρωτιέμαι τι αμαρτίες έχω κάνει και τις πληρώνω και εγώ...Αλλά συνήθως πληγώνουμε τις επόμενες γνωριμίες μας για να μην μας ξαναπληγώσουν και αυτες !!
stabie
07-02-2007, 12:02 PM
[FONT="Century Gothic"][SIZE="2"][COLOR="Black"]
αχχα αυτό βλέπω ρε κορίτσια μήπως έχετε ωροσκόπο σκορπίο η σε πολλούς πλανήτες τον σκορπιό ?????(μην μας πάρετε και το προνόμιο !!! :cry: )
ωροσκόπο όχι αλλά έχω σκορπιό σε πλούτωνα και κρόνο...
λετε να είναι αυτά...που με επηρεάζουν???
*Astropeleki*
07-02-2007, 12:38 PM
Προσωπικά με ¶ρη, Πλούτωνα και Κρόνο στον Σκορπιό δεν είμαι από τα άτομα που θα κάτσω να σχεδιάσω την εκδίκηση! Σιγά μην κάτσω να βγάλω πλάνο με τις κινήσεις που θα ακολουθήσω για να την φέρω στον άλλον.... Ο χρόνος νομίζω είναι πολύ καλός κριτής και συνήθως μας ανταμείβει! Τουλάχιστον όσοι το αξίζουμε πραγματικά!
skorpion
07-02-2007, 02:55 PM
Συμφωνω μαζι σου κι ας εχω ηλιο και πλουτωνα και κρονο στο σκορπιο
[Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειως καμιά φορά αναρωτιέμαι τι αμαρτίες έχω κάνει και τις πληρώνω και εγώ...Αλλά συνήθως πληγώνουμε τις επόμενες γνωριμίες μας για να μην μας ξαναπληγώσουν και αυτες !!]
δυστηχώς αυτό ειναι αλήθεια
και εγώ έχω σκορπιό στον Ερμή αστά να πάνε πολλοι τον έχουν δοκημάσει
FIGHTER
07-02-2007, 03:22 PM
Προσωπικά πιστεύω ότι ο τροχός πάντα γυρίζει!!! Ίσως μερικές φορές αργεί αλλά πάντα γυρίζει... ;)
Είμαι άνθρωπος της εκδίκησης (με τόσους πλανήτες στο Σκορπιό πώς να μην είμαι άλλωστε :laugh: ) αλλά μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί για να καταφέρω αυτό που θέλω...Όπως είπα και πριν ο τροχός πάντα γυρίζει και έρχεται η στιγμή που θα είσαι εσύ από πάνω,το θέμα είναι τότε να κάνεις τις σωστές ενέργειες για να μην ξαναβρεθείς από κάτω ;)
Ίσως βέβαια με το πέρασμα του χρόνου η εκδίκηση να είναι ότι πλέον δε θες καν να ασχοληθείς με τον άλλον...Αυτό είναι η καλύτερη εκδίκηση...:idea:
"Για να σ'εκδικηθώ σου σκίζω τις φωτογραφίες κι εσύ όπως κι εγώ...
τα γράμματά σου καίω,τα πόστερ που αγαπούσες και βάφω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες..."
Συμφωνώ μαζί σου!:amuse: Όταν δεν ασχολείσαι, είναι η καλύτερη εκδίκηση! Ειδικά άμα δείξεις ότι δεν σε πείραξε!!!:noworry:
palavo
07-02-2007, 03:32 PM
Το να στέκεσαι κύριος/α στις περιστάσεις είναι ίσως και η καλύτερη εκδίκιση αλλα δεν γίνετε ώρες ώρες με πιάνει να "ξεκατινιαστώ"..(τουλάχιστον ξεσπάς !!!) τελικά αντιδρώ αναλόγος την ψυχολογία και ψυχρεμία τις ώρας...
FIGHTER
07-02-2007, 04:05 PM
Κι εγώ το ίδιο! Αλλά δεν θα τους δίνω την ευχαρίστηση να καταλάβουν πόσο με πλήγωσαν... Αν και το καλύτερο είναι να μην αντιδράς, έχω εκδικηθεί κι εγώ και το ευχαριστήθηκα... (τι κακιά που είμαι!) Αλλά την πάτησαν και από την Θεία Δίκη!:cheesy: :bigsmile:
fillenia
07-02-2007, 07:28 PM
Πάντα την λιγουρεύομαι την εκδίκηση (ως πιάτο ζεστό) αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε ΠΟΤΕ να κουνήσω ούτε το δακτυλάκι μου για να την λάβω, αν βεβαιως μπορεί να κριθεί ως εκδίκηση η ικανοποίηση ότι τελικά η ζωή με υπερασπίστηκε ερήμην μου. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχω πονέσει κανέναν εκούσια, ούτε τον έχω φέρει στη θέση μου, ούτε έβλαψα επειδή με έβλαψαν, ούτε σχεδίασα τίποτα. Δεν νομίζω πως μπορούμε να προκαλέσουμε την ίδια ποιότητα πόνου στον άλλο. Αντίθετα έχω δει να υποφέρει ο άλλος επειδή δεν με αξιολόγησε σωστά, επειδή φέρθηκε με αγνωμοσύνη, επειδή ήταν κακοπροαίρετος ή καχύποπτος, επειδή, επειδή... και να υποφέρει κυρίως επειδή αναγκάστηκε να το ομολογήσει μπροστά μου. Το μεγαλύτερο στραπάτσο στον εγωϊσμό του!!! Αν έχουμε έντιμη και σωστή συμπεριφορά είμαι βέβαιη πως δικαιωνόμαστε ακριβώς επειδή ο άλλος είναι λάθος και αργά η γρήγορα θα την πατήσει... Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ και την εκδίκηση περιττή. Βεβαίως άλλο είναι ο θυμός και η οργή που πρέπει να εκτονώνονται εντός ορίων και άλλο η μνησικακία και η εκδίκηση που μας δηλητηριάζουν.
Οσο για το Σκορπίστικο θέμα, ας έχουμε υπόψη μας ότι όλοι κουβαλάμε έναν σκορπιό στο ωροσκόπιό μας, ο περίφημος 8ος οίκος που έχουμε εγκαταστήσει τα ψυχολογικά απωθημένα μας, ή την ακμή κάποιου οίκου του, συνεπώς είμαστε όλοι ύποπτοι!
;)
gia_pep
07-02-2007, 09:13 PM
και εγώ το ίδιο gia_pep
stabie μου δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αδέρφια μας, εγώ έχω 2-3 Σκορπιούς και 3 Ταύρους στο χάρτη μου οπότε καταλαβαίνεις τί παίζει πιστεύω...:toung:
stabie
08-02-2007, 01:02 AM
σε καταλαβαίνω απόλυτα και μενα το ίδιο συμβαινει...:bigsmile:
rmltn
09-02-2007, 03:41 PM
Παντως το ρητο "ο,τι σπειρεις θα θερισεις" δεν νομιζω οτι εφαρμοζεται σε ολες τις περιπτωσεις.
Ειμαι κι εγω μια απο τις περιπτωσεις που πραγματικα εχω πληγωθει παρα πολλες φορες απο παρα πολλους ανθρωπους, ενω εγω δεν εχω πληγωσει ποτε κανεναν...
Ξερω οτι ακουγεται πολυ εγωιστικο αλλα ετσι ειναι...
Γιατι λοιπον εγω θεριζω πραγματα που δεν εσπειρα?
FIGHTER
09-02-2007, 04:23 PM
Αγαπητή rmtln μπράβο σου αν δεν πλήγωσες ποτέ κανέναν! Είναι αδικία αυτό:worried: , αλλά η λύση δεν είναι η εκδίκηση, εκ πείρας πάντα. Εσύ έχεις την συνείδησή σου καθαρή! Απλώς μην τους αφήνεις να σε πληγώνουν τόσο πολύ... Και θα δεις, θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν για ό,τι σου έχουν κάνει... Έχει ο καιρός γυρίσματα...:bigsmile:
rmltn
10-02-2007, 07:29 PM
Δεν εκδικούμαι έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ ότι αν κατσω να ασχοληθω για να καταστρώσωσχεδιο εκδικησης για καποιον, του δινω ακομη μεγαλυτερη αξια απο την πληρη απαξια που εχει...
tavrina
10-02-2007, 08:09 PM
Καλησπέρα σας,:bigsmile:
Η εκδίκηση..είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο....ολοι λένε..
Βέβαια, όταν περάσει πολύς καιρός και ξεθυμάνει....δεν σου κάνει αίσθηση..εκτός και αν έρθει η ευκαιρία στο πιάτο σου..αλλά και πάλι..όλα εδώ δεν πληρώνονται????Ότι σπείρεις...θερίζεις...αν και πολλές φορές αργεί πολύ να συμβεί...:sad2:
palavo
11-02-2007, 02:24 PM
tavrina : το θέμα είναι οτι συμβαίνει όμως.. "κάλιο αργά παρα ποτέ" δεν λενε ?
Το κακό είναι να εκδικήσε απο εγωισμό όταν είσαι ερωτευμένος-ή αγαπάς κάποιον μόνο και μόνο επειδή θές να είσαι "Απο πάνω" και ας ξέρεις οτι διαλύεις τα πάντα και πληγώνεσε και συ και ο άλλος...απλά ο εγωισμός είναι αυτος που κυριαρχεί....
kiaRRa
11-02-2007, 02:42 PM
Μα πάντα η εκδίκηση είναι θέμα εγωισμού. Αυτός που εκδικείται θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο και να δείξει ότι "Δεν μπορείς να με λυγίσεις".:embarrest
Alien1
11-02-2007, 02:55 PM
Τρώγετε κρύα ή καυτή (για να μείνουν και τα σημάδια?) ?? Ειστε απο τους ανθρώπους που θέλετε να "πάρετε εκδίκηση" ή πιστεύετε οτι η εκδίκηση έρχετε με το πέρασμα του χρόνου απο μόνη της στα άτομα που σας πλήγωσαν ? Έχετε πάρει εκδίκηση ποτε? Πως νιώσατε ? Είναι ενα πολυ ψυχοφθόρο συναίσθημα , μπαίνεις σε μια διαδικασία να "πονέσεις" έναν άνθρωπο που κάποτε "αγάπησες" (όχι απαραίτητα ερωτικά , ακομα και τους φίλους μας τους αγαπάμε )
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν οτι η εκδίκηση είναι η κακία που βγάζει κάποιος απέναντι σε κάποιον που του έκανε κακό δεν σκέφτετε όμως πως μπορεί να νίωθει εκείνος...ναι απο την μια υπάρχει η ικανοποίηση και απο την άλλη ο πόνος (λίγος - πολύς αναλόγος) αλλά θέλουμε να νιώσει ο αλλος πως νιώθαμε εμείς κάποτε..
Βέβαια υπάρχει και η εκδίκηση του κακού συναδέρφου - αφεντικού ή κάπιου εξωτερικού ατόμου που για κάποιο λόγο σας έκανε κακό (οχι άμεσα σε εσάς αλλα είχε αντικτυπο και σε εσάς) εκει δεν πονάς απλά τον χτυπάς στο ψαχνό...
Πάνω στα νεύρα μου κάποτε είπα σε ένα άτομο που με είχε πονέσει πολύ (όταν ήταν η δικιά μου σειρά και σέρβιρα ένα κρύο πιάτο ) " Ο Θάνατος ΣΟΥ Η Ζωη ΜΟΥ" (δεν εννοούσα τον σωματικό θάνατο εε!!! :embarrest )....
Δεν ξερω τι κανετε εσεις οι γυναικες σκορπινες :toung:
αλλα εμεις οι ανδρες σκορπιοι μοιραζουμε την εκδικηση και κρυα και ζεστη αναλογα την περισταση
Δεν εκδικούμαι έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ ότι αν κατσω να ασχοληθω για να καταστρώσωσχεδιο εκδικησης για καποιον, του δινω ακομη μεγαλυτερη αξια απο την πληρη απαξια που εχει...
Ναι καλα σε πιστεψαμε τωρα
την ιδια δικαιολογια λετε ολοι οσοι ειστε εναντιον της εκδικησης και θελετε να δειξετε ενα καλο προσωπειο
αλλα ολο και κατι θα εχεις κανει και εσυ στα νευρα σου ασχετα αμα δεν το παραδεχεσαι και το παιζεις αφυψηλου :toung:
Alien1
11-02-2007, 03:31 PM
Μα πάντα η εκδίκηση είναι θέμα εγωισμού. Αυτός που εκδικείται θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο και να δείξει ότι "Δεν μπορείς να με λυγίσεις".:embarrest
Πολλα πραγματα ειναι θεμα εγωισμου
Οπως και το να το παιζεις αδιαφορος ειναι εγωισμος
To να υποκρινεσαι ως αδιαφορος και να υποκρινεσαι οτι ταχα δεν συμβαινει τιποτα ειναι το ιδιο εγωιστικο με το να εισαι εκδικητικος
Mηπως εχεις ωροσκοπο η κανενα πλανητη στον Σκορπιο :toung:
palavo
11-02-2007, 04:15 PM
Δεν ξερω τι κανετε εσεις οι γυναικες σκορπινες :toung:
αλλα εμεις οι ανδρες σκορπιοι μοιραζουμε την εκδικηση και κρυα και ζεστη αναλογα την περισταση
Φαντάσου τι γίνετε σε μια σχέση που είναι και ο άντρας και η γυναίκα σκορπιοί !!!!
gia_pep
11-02-2007, 06:35 PM
Πολλα πραγματα ειναι θεμα εγωισμου
Οπως και το να το παιζεις αδιαφορος ειναι εγωισμος
To να υποκρινεσαι ως αδιαφορος και να υποκρινεσαι οτι ταχα δεν συμβαινει τιποτα ειναι το ιδιο εγωιστικο με το να εισαι εκδικητικος
Mηπως εχεις ωροσκοπο η κανενα πλανητη στον Σκορπιο :toung:
Σελήνη και Ουρανό στο Σκορπιό έχω Alien ;)
laziali
19-02-2007, 04:45 PM
Οι παροιμίες για κάποιο λόγο έχουν δημιουργηθεί.
Έτσι λοιπόν, "Έχει ο καιρός γυρίσματα"!!!! :bigsmile:
starfish
20-02-2007, 03:02 PM
Αν, μπορουσαν να "ποινικοποιησουν" την επιθυμια για εκδικηση, τοτε θα στεναζε ο πλανητης ολοκληρος!!! Το θεμα ομως ειναι, πως πραττεις οταν σου δοθει η ευκαιρια. Ειμαι της γνωμης, οτι να το "παιζεις" αδιαφορος, μπορει να ειναι εγωιστικο, μπορει ομως να ειναι και παρα πολλα αλλα. Π.χ. αμυνα. Σιγουρα ειναι το πιο ανωδυνο για τον αλλο, και αρκουντως επωδυνο γι αυτον που υποκρινεται. Προτιμω ομως αυτο, απο το κανω πραγματα για τα οποια θα μετανιωσω αργοτερα.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Π.Χ. ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ
SKYLOROCK
23-02-2007, 11:34 PM
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Π.Χ. ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ
Σκορπίνα είσαι αγάπη μου,σιγά μη δεν μπορούσες να περιμένεις...:cheesy:
οντως οι σκορπίοι μπορούν να περινένουν πολύ καιρο,πάρα πολύ καιρό,να πουν την κακία τους μιλάω εκ πείρας
πάντως νομίζω ότι αν περιμένεις χρόνια να πάρεις εκδίκιση διλιτιριάζεσε
ότι και εγώ θα το πω όταν μου δώθεί η ευκαιρία,ερμης στο σκορπιό, αλλά όχι ότι και θα κάτσω να σκάσω κιόλας
άλλωστε
όλα εδώ πληρώνονται δεν είναι ψέμμα
Afasia_oeo
04-03-2007, 05:55 PM
Η καλυτερη εκδικηση απο ολες ειναι η αδιαφορια.Η αδιαφορια μασ κανει δυνατουσ η εκδικηση αδυναμουσ,γιατι οτι κανουμε τελικα επιστρεφει σε εμασ με τον εναν η τον αλλον τροπο.
gia_pep
05-03-2007, 03:29 AM
Διαφωνώ. Η αδιαφορία των άλλων προς το πρόσωπό μου πάντοτε με άφηνε παγερά αδιάφορη. Το λέω απλά για να μην το έχετε κάποιοι ως δεδομένο ότι αδιαφορώντας για κάποιον, αυτός ο κάποιος μπορεί να στενοχωρηθεί ή να πειραχτεί. Πολλές φορές έχετε να κάνετε με κόσμο που δεν θα του καεί καρφάκι. χεχε! :nana1: :crazy: ;)
mpiskoto
05-03-2007, 04:22 PM
Επειδή είμαι της άποψης (και κάποιος/α άλλος/η το είπε πριν-συγνώμη δεν τα πάω καλά με τα ονόματα) ότι ό,τι κάνεις επιστρέφει σε σένα που το ξεκίνησες (είναι αυτό που λένε πως θα γυρίσει ο τροχός θα ... και ο φτωχός) δεν είμαι και πολύ fun της εκδίκησης....Αλλά πιστεύω ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
Alien1
05-03-2007, 04:47 PM
Διαφωνώ. Η αδιαφορία των άλλων προς το πρόσωπό μου πάντοτε με άφηνε παγερά αδιάφορη. Το λέω απλά για να μην το έχετε κάποιοι ως δεδομένο ότι αδιαφορώντας για κάποιον, αυτός ο κάποιος μπορεί να στενοχωρηθεί ή να πειραχτεί. Πολλές φορές έχετε να κάνετε με κόσμο που δεν θα του καεί καρφάκι. χεχε! :nana1: :crazy: ;)
Εν μερη σωστη παρατηρηση
Η αδιαφορια μπορει να χρησιμοποιηθει ως εκδικηση αλλα δεν ειναι παντοτε αποτελεσματικη
Ειναι αρκετα ατομα εκει εξω που δεν τους ενοιαζει αμα αδιαφορεις για το προσωπο τους η οχι...οποτε προσπαθωντας να πληγωσεις με το να το παιζεις αδιαφορος δεν νομιζω οτι πειραζει τον καθενα εκει εξω
Αδιαφορεις εσυ για αυτους...αδιαφορουν και αυτοι για σενα
Και αυτοι μαλιστα αδιαφορουν αληθινα μιας και δεν το κανουν για λογους εκδικησης...απλως δεν δινουν αληθινα δεκαρα για σενα
gia_pep
05-03-2007, 05:38 PM
Ακριβώς Alien 1! Aκριβώς αυτό ήθελα να πω! Τα εξήγησες καλύτερα! ;)
mpiskoto
06-03-2007, 06:03 PM
Η αδιαφορια μπορει να χρησιμοποιηθει ως εκδικηση αλλα δεν ειναι παντοτε αποτελεσματικη
Ειναι αρκετα ατομα εκει εξω που δεν τους ενοιαζει αμα αδιαφορεις για το προσωπο τους η οχι...οποτε προσπαθωντας να πληγωσεις με το να το παιζεις αδιαφορος δεν νομιζω οτι πειραζει τον καθενα εκει εξω
Αδιαφορεις εσυ για αυτους...αδιαφορουν και αυτοι για σενα
Και αυτοι μαλιστα αδιαφορουν αληθινα μιας και δεν το κανουν για λογους εκδικησης...απλως δεν δινουν αληθινα δεκαρα για σενα
νομίζω αυτό τα λέει όλα...άμα του άλλου δεν του καίγεται καρφάκι ότι και να κάνεις στράφι πάει και εσύ είσαι αυτός/η που χαλά την ζαχαρένια του/της
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
14-05-2008, 01:36 AM
και εκατο χρονια να περασουν θα περιμενω την καταληλη στιγμη να παρω το αιμα μου πισω αν μου την φερουν πισωπλατα αν με πληγωσουν η με πειραξουν!!Ηεκδικηση φυσικα και σερβιρεται κρυα και μαλιστα την ωρα που θα πειναει [δηλαδη να μην το περιμενει]
friary
14-05-2008, 11:01 AM
και εκατο χρονια να περασουν θα περιμενω την καταληλη στιγμη να παρω το αιμα μου πισω αν μου την φερουν πισωπλατα αν με πληγωσουν η με πειραξουν!!Ηεκδικηση φυσικα και σερβιρεται κρυα και μαλιστα την ωρα που θα πειναει [δηλαδη να μην το περιμενει]
και μετά λένε για τους Σκορπιούς.... :wacko:
:nuts:
Pirate Jenny
14-05-2008, 11:13 AM
τζησους κραιστ,παναγειτσα μου!!θαιως φιλαξι μακρυα απω μας!!
:scared::scared::scared:
Ασε ,ξερω,εβλεπες kill bill προχτες και σ αρεσει η Ουμα με τα αιματα και το σπαθι..
¶γρια Συμμορία (του Σαμ Πέκινπα) άρχισε να γίνεται εδώ μέσα! :wacko:
Και μετά σου λέει δεν χρειάζεται το καβούκι... :laugh:
Υ.Γ
Προσωπικά, αν η εκδίκηση δεν είναι realtime-event, δεν με αφορά
kritikia
14-05-2008, 11:34 AM
Συμφωνώ στο ότι σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή μας, μετά από άσχημες συμπεριφορές προς το πρόσωπό μας, όλοι μπαίνουμε στη "λογική" της εκδίκησης. Θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα πουν την τελευταία κουβέντα, με όποιο τρόπο ή κόστος. Και εγώ κατά καιρούς έχω τέτοιες διαθέσεις- βγαίνει το Κριάρι από μέσα μου- ειδικά όταν με πνίγει το δίκιο μου, όταν ο άλλος/η προσπαθεί να με μειώσει για να νιώσει καλύτερα κτλ και αρχίζω να εύχομαι να πάθει ότι χειρότερο θα μπορούσε να πάθει και μετά ξεκινάει ο υπολογισμός του τι θα μπορούσα να κάνω για να πάρω το αίμα μου πίσω και άλλα τέτοια μακάβρια, διότι μόλις καταλαγιάσει ο θυμός, ξεκουραστεί το μυαλό και επανέλθει η καλή διάθεση, όλα τα παραπάνω μπαίνουν στην άκρη.. Αλίμονο αν καταναλώνουμε τον χρόνο μας συνεχώς σε ίντριγκες και σχέδια εκδικητικά (κρυα ή ζεστά- δεν έχει σημασία).. Ο κάθε ένας από εμάς θα πάρει στο τέλος αυτό που του αξίζει, οπότε αφήστε τη ζωή και τη ιστορία ενίοτε να αποδώσει δικαιοσύνη (ή εκδίκηση αν θέλετε)!
pecora nera
14-05-2008, 11:37 AM
Αν ψάχνεις πως να εκδικηθείς τον άλλον χάνεις πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου που τρέχει ενώ εσύ έχεις κολλήσει στο χρόνο, καθυστερείς και την όποια τύχη σου έτσι.
Η αδιαφορία όντως είναι πολύ λίγο πράγμα για κάποιον που διψάει για εκδίκηση, δεν σε ικανοποιεί αλλά δεν πιάνει κιόλας, έχουν δίκιο όσα μέλη το ανέφεραν.
Όμως αν ο λόγος που θες να εκδικηθείς είναι γιατί θεωρείς πως αδικήθηκες τότε κάνε λίγο (ή πολύ δεν έχει σημασία) υπομονή και είναι βέβαιο πως το Σύμπαν θα το ξεπληρώσει ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Αν υπάρχει για μένα κάτι σίγουρο στον κόσμο αυτό είναι πως το άδικο πληρώνεται και αυτό γιατί το έχω δει να γίνεται επανηλλειμένα. Έχω τόση πίστη στο δίκαιο και το άδικο που σας διαβεβαιώ κάθε φορά που χαλάω χρόνο για να σκεφτώ πως θα εκδικηθώ, κορόϊδο πιάνομαι:toung:
Όταν όλο αυτό θα μου έχει φύγει, όταν δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου πια ούτε θα ξέρω αν ζει, αν πέθανε, αν είναι καλά αν δεν είναι, κ.λ.π. και φυσικά -όπως είπε άλλο μέλος- "όταν θα πεινάει" δηλ όταν δε θα το περιμένει ούτε ο άλλος ούτε εσύ θα δείτε πως γίνεται το "μαγικό". Και να θες από την καλή σου την καρδιά να μην στεναχωρήσεις το άλλο πρόσωπο και να θες να αδιαφορήσεις το Σύμπαν είναι πολύ σκληρό.....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
14-05-2008, 12:43 PM
αγαπητα μου μελη γιατι να δειξω αδιαφορια σε καποιον που με τσακισε ,με πληγωσε;Μερικοι ανθρωποι το κανουν και το ξανακανουν γιατι καποιοι το αφηνουν ετσι το θεμα και αδιαφορουν και καλα ειναι υπερανω,πιστευω οτι πρεπει μερικες φορες χωρις θυμο και την καταληλη στιγμη να τους την ''πεις''..εκει που δεν το περιμενουν [δεν ειμαι εκδικητικη ,απλα δεν προσπερναω κατι ετσι ευκολα και ουτε φυσικα κανω σχεδια εκδικησης ]
Με εκτιμηση Δεσποινα
pecora nera
14-05-2008, 01:11 PM
αγαπητα μου μελη γιατι να δειξω αδιαφορια σε καποιον που με τσακισε ,με πληγωσε;Μερικοι ανθρωποι το κανουν και το ξανακανουν γιατι καποιοι το αφηνουν ετσι το θεμα και αδιαφορουν και καλα ειναι υπερανω,πιστευω οτι πρεπει μερικες φορες χωρις θυμο και την καταληλη στιγμη να τους την ''πεις''..εκει που δεν το περιμενουν [δεν ειμαι εκδικητικη ,απλα δεν προσπερναω κατι ετσι ευκολα και ουτε φυσικα κανω σχεδια εκδικησης ]
Με εκτιμηση Δεσποινα
Αγαπητή Δέσποινα, επειδή βλέπω ότι αναφέρεις και κάποια από τις δικές μου φράσεις να σου πω ότι δεν αναφερόμουν καθόλου σε σένα αλλά γενικά. Ούτε πιστεύω στο χαρακτηρισμό "εκδικητικός". Κανείς δε γεννιέται εκδικητικός αλλά θα είναι ψεύτης κατά τη γνώμη μου όποιος πει πως ποτέ δεν ένιωσε αυτή τη φλόγα της εκδίκησης "να του πιω το αίμα με το καλαμάκι" να τον καίει κάποια στιγμή στη ζωή του. Για αυτό μη μασάς ότι και να σου λένε. Έτσι νιώθεις όταν συμβαίνει (όπως λες εσύ) απλά εδώ συζητάμε μάλλον πως να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
14-05-2008, 01:30 PM
Αγαπητή Δέσποινα, επειδή βλέπω ότι αναφέρεις και κάποια από τις δικές μου φράσεις να σου πω ότι δεν αναφερόμουν καθόλου σε σένα αλλά γενικά. Ούτε πιστεύω στο χαρακτηρισμό "εκδικητικός". Κανείς δε γεννιέται εκδικητικός αλλά θα είναι ψεύτης κατά τη γνώμη μου όποιος πει πως ποτέ δεν ένιωσε αυτή τη φλόγα της εκδίκησης "να του πιω το αίμα με το καλαμάκι" να τον καίει κάποια στιγμή στη ζωή του. Για αυτό μη μασάς ότι και να σου λένε. Έτσι νιώθεις όταν συμβαίνει (όπως λες εσύ) απλά εδώ συζητάμε μάλλον πως να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα
το θεμα του ποστ ειναι '' εκδικηση ...ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο;;''και οχι αγαπημενη φιλη πως να αποφυγουμε τα δυσαρεστα''Καθολου δυσαρεστα δεν θα νιωσω οταν θα ερθει η στιγμη να τον-την βαλω στη θεση του .
φιλικα Δεσποινα
Συνοπτικά.. :blink:
όσο πιο κρύο γίνεται!!!... :toung:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
14-05-2008, 05:16 PM
τζησους κραιστ,παναγειτσα μου!!θαιως φιλαξι μακρυα απω μας!!
:scared::scared::scared:
Ασε ,ξερω,εβλεπες kill bill προχτες και σ αρεσει η Ουμα με τα αιματα και το σπαθι..
πολλες ταινιες βλεπεις καλη μου φαντασιας,, σπαθια να πετανε ,μαζι με την πρωταγωνιστρια .....εγω δεν χρειαζομαι τετοιου ειδους χατζαρες,εχω την γλωσσα για τσεκουρι και ακονι το μυαλο μου
Addicted
14-05-2008, 05:37 PM
Η εκδίκηση έχει περάσει από το μυαλό όλων μας.Είναι σίγουρο πως κάποτε γιά όλους μας υπήρξε ένας άνθρωπος που μας την έφερε.Οταν το διαπίστωσες έτρεμες από θυμό και ήθελες να εκδικηθείς εκείνη τη στιγμή.... πράγμα αδύνατον.Δεν μπορείς να προκαλέσεις στον άλλο τον ίδιο πόνο με αυτόν που σου προκάλεσε.Ακόμα και αν περάσεις σε αντίποινα ο αντίκτυπος δεν θα είναι ο ίδιος.Ασε που φαίνεται και λίγο παιδιάστικο.Εκτονώνεις το θυμό σου και αποσύρεσαι.Απο την άλλη είναι δύσκολο να είσαι αδιάφορος.Αν μετά από καιρό διαπιστώσεις ότι η εκδίκηση ακόμα τριβελίζει στο μυαλό σου τότε την οργανώνεις.
Αφήνεις το χρόνο να περάσει.Η εκδίκηση θέλει τέχνη,μαεστρία πείσμα και υπομονή.Είναι θέμα timing.Το χειρότερο είναι να την πάρει κάποιος άλλος γιά σένα - συνήθως έτσι γίνεται ή έτσι τα φέρνει η ζωή- και συ να μείνεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Μετά μπορεί να μη χρειαστεί να πυροβολήσεις...
black moon
14-05-2008, 05:53 PM
πολλες ταινιες βλεπεις καλη μου φαντασιας,, σπαθια να πετανε ,μαζι με την πρωταγωνιστρια .....εγω δεν χρειαζομαι τετοιου ειδους χατζαρες,εχω την γλωσσα για τσεκουρι και ακονι το μυαλο μου
Πάντως Δέσποινα, άν νομίζεις πως με το να είσαι ντόμπρα και απλά να χρησιμοποιείς τον λόγο,ως μέσο επισήμανσης αυτών που σε έχουν πληγώσει (έστω και καυστικό),είναι εκδίκηση....μάλλον εκδικήσαι πολύ γλυκά.Η εκδίκηση (η οποία παρεπιπτόντως προυποθέτει και την υπαρξη της μνησικακίας), τις πιο πολλές φορές για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει να δουλέψει παρασκηνιακά...μιας και η εκδίκηση του τυπου Τζακ Νόρις, λαμβάνει χώρα μόνο στα κινηματογραφικά πλατό.
Ναι! Πάντως συμφωνώ πως η αδιαφορία δεν μπορεί να θεωρηθει, ουτε για πλάκα εκδίκηση.Το πιο πιθανό ειναι, ο άλλος να νομίζει πως είσαι τοσο χαζός,που ουτε που καταλαβες τι σου έχει κάνει.Με το σκεπτικό που κουβαλάνε τέτοια άτομα, δεν καταλαβαίνουν ουτε την έννοια της ανωτερότητας.Με το να φρενάρεις την αρνητική σου σκέψη(που η αλήθεια ειναι πως όλοι κάνουμε),ετσι ωστε να μην την κάνεις πράξη...νομίζω οτι το μόνο κέρδος είναι να γλυτώσεις, το κρύο πιάτο που θα έτρωγες ο ίδιος, αν υπέκυπτες στο χαμηλοδονητικό αισθημα της εκδίκησης.
kiaRRa
14-05-2008, 06:01 PM
Πάντως Δέσποινα, άν νομίζεις πως με το να είσαι ντόμπρα και απλά να χρησιμοποιείς τον λόγο,ως μέσο επισήμανσης αυτών που σε έχουν πληγώσει (έστω και καυστικό),είναι εκδίκηση....μάλλον εκδικήσαι πολύ γλυκά.Η εκδίκηση (η οποία παρεπιπτόντως προυποθέτει και την υπαρξη της μνησικακίας), τις πιο πολλές φορές για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει να δουλέψει παρασκηνιακά...μιας και η εκδίκηση του τυπου Τζακ Νόρις, λαμβάνει χώρα μόνο στα κινηματογραφικά πλατό.
Αυτό όσο να 'ναι όμως υπονομεύει και εμάς τους ίδιους. Αναλώνουμε φαιά ουσία και ενέργεια μάταια αφού εν τέλει κάνεις δεν παίρνει αυτό που θέλει. ¶λλωστε και για να μπούμε στη διαδικασία εκδίκησης μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι ο άλλος άλλαξε σελίδα και εμείς τι παριστάνουμε; ...το σελιδοδείκτη;:embarrest
Ναι! Πάντως συμφωνώ πως η αδιαφορία δεν μπορεί να θεωρηθει, ουτε για πλάκα εκδίκηση.Το πιο πιθανό ειναι, ο άλλος να νομίζει πως είσαι τοσο χαζός,που ουτε που καταλαβες τι σου έχει κάνει.Με το σκεπτικό που κουβαλάνε τέτοια άτομα, δεν καταλαβαίνουν ουτε την έννοια της ανωτερότητας.Με το να φρενάρεις την αρνητική σου σκέψη(που η αλήθεια ειναι πως όλοι κάνουμε),ετσι ωστε να μην την κάνεις πράξη...νομίζω οτι το μόνο κέρδος είναι να γλυτώσεις, το κρύο πιάτο που θα έτρωγες ο ίδιος, αν υπέκυπτες στο χαμηλοδονητικό αισθημα της εκδίκησης.
Γιατί, όμως,να μας απασχολεί η ιδέα των άλλων που πιθανώς και να μην αντιλαμβάνονται την αδιαφορία ως ανωτερότητα αλλά ως αδυναμία; Είναι απαραίτητο να εξηγούμε τις πράξεις μας όταν κάποιος απλά επιδιώκει να τονώσει τον εγωισμό του σκεφτόμενος πως θέλουμε να ασχολούμαστε μαζί του αλλά ως αδύναμοι χαρακτήρες δεν μπορούμε;
Δεν ξέρω, προσωπικά θεωρώ χάσιμο χρόνου την εκδίκηση.
¶λλωστε σε τι θα με ωφελήσει ουσιαστικά;
black moon
14-05-2008, 06:17 PM
Δεν νομίζω να διαφωνούμε κάπου Kiarra!!!:love:
kiaRRa
14-05-2008, 06:21 PM
Δεν διαφώνησα απλά δεν αντιλαμβάνομαι σε τι μας απασχολεί το πώς οι άλλοι αντιλαμβάνονται τις κινήσεις μας, είτε είναι απόρροια ανωτερότητας είτε αδυναμίας.
Γιατί εδώ που τα λέμε πολλοί που θέλουν να εκδικηθούν δεν μπορούν είτε γιατί εμποδίζονται από τα συναισθήματα τους είτε επειδή δεν έχουν την απαιτούμενη επαφή με το "θύμα" τους.:embarrest
skorpion
14-05-2008, 06:31 PM
Εγω αυτο το προμελετημενο αισθημα ή αναγκη για εκδικηση δε το ενιωσα ποτε απ οσο θυμαμαι...οι αντιδρασεις μου ειναι εν βρασμω ..... Ουτε μισος εχω νιωσει ποτε αλλα θα πρεπε για ενα συγκεκριμενο ατομο τουλαχιστον, να φανταστειτε εμενα εβλαψε και αλλοι που με αγαπανε το μισουν χιχιχιι! πολυ παλια ιστορια τεσπα! Θα θελα παντως να κραταω περισσοτερο θυμο κτλ χρειαζεται καμμια φορα....Απλα μπορει να στεναχωρηθω σε πιο μεγαλο χρονικο διαστημα ή να αδιαφορησω παντελως ή να πω δεν αξιζει κτλ αλλα να μαι θυμωμενη κτλ για μεγαλο χρονικο διαστημα δε μπορω...μου περναει γρηγορα...δυστυχως?...δε ξερω...
black moon
14-05-2008, 06:33 PM
Πολύ σωστό!Εξάλου αμα θες να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου,καλο είναι να αποφεύγεις εκδικήσεις και τα συναφή.
Το πως θα το δει ο αλλος το ανέφερα,για να τονίσω την ματαιότητα του να θεωρεις την αδιαφορία ως τρόπο εκδίκησης.Την "αδιαφορία" πρέπει να την νιώθεις, επειδή έχεις μάθει να δικαιολογείς τις αδυναμίες των αλλων,αφού πρωτα τις εχει αποδεχτεί ως κομμάτι του ίδιου σου του εαυτού.Αυτό ηθελα να πω.
Maroulita
14-05-2008, 06:36 PM
Εγώ πάντως το θέμα "εκδίκηση" το βλέπω σαν "σε δουλειά να βρισκόμαστε" :blink: Φανταστείτε τώρα να κάθεστε και να χαλάτε φαιά ουσία και χρόνο για τί πράμα; Για κάποιον που σας έβλαψε; Και δεν βρίσκετε κανά χόμπυ; Και δεν έρχεστε κοντά με τους φίλους σας; Και δεν το συζητάτε μαζί τους; (όχι το πώς θα εκδικηθείτε, αλλά την όλη κατάσταση). Πολλές φορές, μέσα από συζητήσεις με όσους είναι έξω από το χορό, μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα για μας και κυρίως τυχόν ευθύνες μας για την κατάσταση του "θύματος" που έχουμε περιέλθει. Εμείς αφήνουμε, πολλές φορές (για να μην είμαι και απόλυτη) να μας βλάψουν... :embarrest
Fotini Christodoulou
14-05-2008, 06:38 PM
πράγματα για μας και κυρίως τυχόν ευθύνες μας για την κατάσταση του "θύματος" που έχουμε περιέλθει. Εμείς αφήνουμε, πολλές φορές (για να μην είμαι και απόλυτη) να μας βλάψουν... :embarrest
Συμφωνώ απολύτως:bigsmile::love:
cancerian
Ειμαι της αποψης οτι ΕΑΝ θελεις να εκδικηθεις καποιον για ενα κακο που σου προξενησε τοτε απλα ΚΑΝΤΟ... Ειναι στην κριση του καθενα , κανονες στο παιχνιδι της εκδικησης δεν υπαρχουν. Η μεγαλη ομως μαγκια ειναι να προσπαθησεις να εισαι 100% συγκεντρωμενος στον στοχο της εκδικησης σου και ΠΟΤΕ να μην επηρεαζεσαι και ενεργεις κατω απο το εκαστοτε θυμου λυπης και οργης. Αυτα τα συναισθηματα ειναι εξαιρετικα αποδιοργανωτικα...
Βεβαια το μονο κακο με την εκδικηση ειναι οτι σε κανει να οπισθοδρομεις και ξεκινας απο το σημειο που ησουν αρχικα.
Προσωπικα πιστευω οτι η καλυτερη εκδικηση ειναι η Μεθοδος του Βασιλια..
Ενα απο τα προνομια των βασιλιαδων ηταν η περιφρονηση , οπου και αν εστρεφε τα ματια του ο βασιλιας αυτη ηταν και η πραγματικοτητα. Σε οτι αγνοουσε και σε οτι εστρεφε την πλατη του ηταν απλα σαν να μην υπηρχε. Αυτη την τακτικη την εφαρμοζε ο Βασιλιας Λουδοβικος ο 18ος στον οποιο αν δεν αρεσες , δεν σου εδινε ουτε καν την παραμικρη ματια και ταυτοχρονα σε περναγε στην ληθη.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ!!
ΑΠΛΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ....
kiaRRa
Εγώ πάντως το θέμα "εκδίκηση" το βλέπω σαν "σε δουλειά να βρισκόμαστε" :blink: Φανταστείτε τώρα να κάθεστε και να χαλάτε φαιά ουσία και χρόνο για τί πράμα; Για κάποιον που σας έβλαψε; Και δεν βρίσκετε κανά χόμπυ; Και δεν έρχεστε κοντά με τους φίλους σας; Και δεν το συζητάτε μαζί τους; (όχι το πώς θα εκδικηθείτε, αλλά την όλη κατάσταση). Πολλές φορές, μέσα από συζητήσεις με όσους είναι έξω από το χορό, μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα για μας και κυρίως τυχόν ευθύνες μας για την κατάσταση του "θύματος" που έχουμε περιέλθει. Εμείς αφήνουμε, πολλές φορές (για να μην είμαι και απόλυτη) να μας βλάψουν... :embarrest
¶σε που όσοι το βλέπουν από ουδέτερη σκοπιά μπορούν να μας κάνουν να αντιληφθούμε ότι έχουμε μεγαλοποιήσει τα πράγματα ανευ λόγου και ουσίας. Τουλάχιστον αποκτήσαμε μια ακόμα εμπειρία και περισσότερο αυτοέλεγχο ίσως...:embarrest
ΦΙΛΙΟΣ
14-05-2008, 07:56 PM
Εντάξει, δεν πιστεύω στην εκδίκηση και αυτό που κάνω είναι να γυρίζω απλά την πλάτη μου και να συνεχίζω τον δικό μου δρόμο. Ισως η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη "εκδίκηση" και νομίζω ότι πρέπει να προσπερνάμε αυτό που δεν αξίζει!!
skorpio
14-05-2008, 08:58 PM
Η προσωπική μου άποψη είναι αυτό που λέει και ο σοφός λαός:"όλα εδώ πληρώνονται".Αν κάποιος μας έχει βλάψει πραγματικά,και το λέω αυτό για να το διαχωρίσω από κάτι άλλο που ονομάζεται "θιγμένος εγωισμός", είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα "το βρεί μπροστά του".
Και θέλω να πω,ότι αργά ή γρήγορα,γυρίζει ο τροχός και το σύμπαν, ή όπως θέλετε πείτε το (θεία δίκη ή νέμεσις), φέρνουν καταστάσεις υπέρ μας και βρίσκουμε το δίκιο μας.Εκδίκηση μπορούμε να πάρουμε και μέσω άλλων ανθρώπων,δηλαδή ο άνθρωπος που μας έκανε κακό θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο,ίσως όχι από μας απαραίτητα αλλά από άλλο πρόσωπο.Αν είμαστε εμείς βέβαια,τόσο το καλύτερο για τον εγωισμό μας...
Καταλαβαίνω πως δεν είναι πάντα εύκολο να δείξεις ανωτερότητα και σαν γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου μου θέλω να εκδικούμαι όταν νιώθω αδικημένη(όχι με κατάστρωση σχεδίων και σε σημείο αυτοσκοπού εννοείται!).Με δύο όρους όμως,υπομονή μέχρι οι συνθήκες να γίνουν κατάλληλες και φυσικά ποτέ δεν κάνουμε κινήσεις που γυρίζουν μπούμεραγκ,συμβαίνει κι αυτό.
Θα συμφωνήσω ότι η αδιαφορία είναι η καλύτερη μέθοδος.Και τα πιο γερά νεύρα σπάνε κάποτε!Κι αν ο άλλος είναι τόσο αναίσθητος που δεν καταλαβαίνει από αδιαφορία τότε πάλι όπως λέει ο λαός "η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει" κι ακόμα καλύτερα αν αυτά που θα πείς είναι εύστοχα και όχι μικρότητες ...:toung:
starfish
15-05-2008, 12:11 PM
Εγώ πάντως το θέμα "εκδίκηση" το βλέπω σαν "σε δουλειά να βρισκόμαστε" :blink: Φανταστείτε τώρα να κάθεστε και να χαλάτε φαιά ουσία και χρόνο για τί πράμα; Για κάποιον που σας έβλαψε; Και δεν βρίσκετε κανά χόμπυ;
Κι αυτο χομπυ [μπορει να] ειναι!! :toung::toung:
Συμφωνω με οσα γραφετε, υπαρχουν ομως φορες που ο καθως-πρεπει εαυτος μου θα θελε να εκδικηθει χωρις αναστολες και ενοχες!! Εχω την εντυπωση [ή μηπως την ελπιδα;] οτι θα ενιωθα πραγματική ΑΠΟΛΑΥΣΗ !! :cheesy::bigsmile:
[/b]
Κι αυτο χομπυ [μπορει να] ειναι!! :toung::toung:
Συμφωνω με οσα γραφετε, υπαρχουν ομως φορες που ο καθως-πρεπει εαυτος μου θα θελε να εκδικηθει χωρις αναστολες και ενοχες!! Εχω την εντυπωση [ή μηπως την ελπιδα;] οτι θα ενιωθα πραγματική ΑΠΟΛΑΥΣΗ !! :cheesy::bigsmile:
Ό,τι κι αν μας έκαναν....
.... δεν θα άντεχα να τους κοιτώ να κείτονται ριμαγμένοι.
Θά'ταν σαν να τσαλαπατάω όσα υπήρξα :embarrest
Σβήνω το φως
βάλε για καφέ
ξημερώνει, που ‘ναι τα κλειδιά μου
τα λεφτά είναι στην ψωμιέρα
κι ό,τι ζήσαμε μες τη νύχτα αυτή
σαν σπουργίτι το τζάμι μας ραγίζει.
Δ.Σαββόπουλος
Καλά νά'μαστε, μόνο, ...όλα δώρα είναι
starfish
15-05-2008, 12:37 PM
Ό,τι κι αν μας έκαναν....
.... δεν θα άντεχα να τους κοιτώ να κείτονται ριμαγμένοι.
Θά'ταν σαν να τσαλαπατάω όσα υπήρξα :embarrestΚαλά νά'μαστε, μόνο, ...όλα δώρα είναι
Ναι, στο τελος-τελος ετσι ειναι!
Υπαρχουν φορες ομως που αναρωτιεμαι αν, η ολη αυτη η "πολιτικα ορθη" θεαση της εκδικησης, ειναι απλως δειλια, μακιγιαρισμενη με στρωματα καλων προθεσεων, φιλοσοφικων στοχασμων και καλοφτιαγμενων υπαγορευσεων.
Αυτοκριτικη κανω....:unsure::unsure:
Ναι, στο τελος-τελος ετσι ειναι!
Υπαρχουν φορες ομως που αναρωτιεμαι αν, η ολη αυτη η "πολιτικα ορθη" θεαση της εκδικησης, ειναι απλως δειλια, μακιγιαρισμενη με στρωματα καλων προθεσεων, φιλοσοφικων στοχασμων και καλοφτιαγμενων υπαγορευσεων.
Αυτοκριτικη κανω....:unsure::unsure:
Καταλαβαίνω πολύ καλά, μόνο την δική μου θέση αποτύπωσα.
Εάν πρόκειται γιά απωθημένο που σαν σαράκι τρώει, εάν κάποιος δεν μπορεί να προχωρίσει παρακάτω... δεν θα τον κατηγορούσα γι'αυτό, είναι ζήτημα επιβίωσης, σαφώς!
Μόνο που εγώ δεν θα έμπαινα στο τρυπάκι
starfish
15-05-2008, 01:24 PM
Καταλαβαίνω πολύ καλά, μόνο την δική μου θέση αποτύπωσα.
Εάν πρόκειται γιά απωθημένο που σαν σαράκι τρώει, εάν κάποιος δεν μπορεί να προχωρίσει παρακάτω... δεν θα τον κατηγορούσα γι'αυτό, είναι ζήτημα επιβίωσης, σαφώς!
Μόνο που εγώ δεν θα έμπαινα στο τρυπάκι
Αν δεν μπω σ αυτο το τριπακι, μπορω να κρυβομαι μια χαρα πισω απ τα μεγαλα λογια και τις ευγενεις προθεσεις [μου].
Αν δεν αναρωτηθω ποσο ειλικρινης ειμαι, απεναντι στον εαυτο μου πρωτιστως, τοτε βλεπω τα πραγματα παραμορφωμενα. Τοτε, ειναι πολυ πιο ευκολο [και επικινδυνο] να κανω τον τιμητη. Να καταδικαζω....
Θελει παρα πολλη εσωτερικη/διανοητικη δουλεια ωστε η επιλογη της μη εκδικησης να γινει κομματι του εαυτου μας απαλλαγμενο απο ενοχες.
Και θα ξερουμε αν το εχουμε καταφερει, ΜΟΝΟ οταν δεν θα περασει καν απο το μυαλο μας η εκδικηση, οταν οι συνθηκες θα συντρεχουν. :unsure:
[ουφ! με κουρασα...:cheesy:]
getzaki
15-05-2008, 02:36 PM
Μη δηλητηριάζετε την ψυχή σας, ούτε με τη σκέψη της εκδίκησης..
Όλη η ενέργειά σας θα σκορπάει σε ανούσιες σκέψεις ή πράξεις..
Κρατείστε την ενέργειά σας για τον εαυτό σας
ή και γι αυτούς που δοκιμασμένα σας απέδειξαν ότι σας αγαπούν. :love:
Αυτό θα σας δυναμώσει σα χαρακτήρες λιγο λίγο, κάθε μέρα.
Όταν υπάρχει άδικο, να είστε σίγουρες-οι, ότι όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος, δυνηγορούν στο να επέλθει δικαιοσύνη.
Σας χαρίζω κι αυτό:
Στίχοι Ιάκωβος Καμπάνέλης
Μουσική Μάνος Χατζηδάκης
"Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι
να γενεί νερό να ξεδιψάσεις
Σπέρνω την καρδιά μου στο λιβάδι
να γενεί ψωμάκι να χορτάσεις
Στη φωτιά τη ρίχνω την καρδιά μου
τα χεράκια σου έλα να ζεστάνεις
Στον αγέρα ρίχνω την καρδιά μου
να γενεί δροσούλα ν' ανασάνεις."
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
15-05-2008, 10:56 PM
Σεβομαι ολες τις αποψεις σας αγαπητα μου μελη αλλα εγω εμαθα στην ζωη μου να μην αδιαφορω και να γυρναω την πλατη αν καποιος -αποια μου εκανε κακο σε εμενα η στην οικογενεια μου και ουτε κακια κραταω ουτε ''μνησικακια'' ουτε σχεδια εκδικησης κανω για ονομα του Θεου, εχω πολυ σημαντικοτερα και ομορφα πραγματα να κανω στην ζωη μου ,αλλα ουτε και ξεχναω ...
Με εκτιμηση Δεσποινα-Κουκι
VAFIKOS
15-05-2008, 11:01 PM
Σεβομαι ολες τις αποψεις σας αγαπητα μου μελη αλλα εγω εμαθα στην ζωη μου να μην αδιαφορω και να γυρναω την πλατη αν καποιος -αποια μου εκανε κακο σε εμενα η στην οικογενεια μου και ουτε κακια κραταω ουτε ''μνησικακια'' ουτε σχεδια εκδικησης κανω για ονομα του Θεου, εχω πολυ σημαντικοτερα και ομορφα πραγματα να κανω στην ζωη μου ,αλλα ουτε και ξεχναω ...
Με εκτιμηση Δεσποινα-Κουκι
δεσποινα μαζι σου, ουτε εγω ξεχναω.:nea::notrust:
white diamond
16-05-2008, 07:51 AM
αντι να ασχολουμαι με την εκδικηση, ασχολουμαι με τα επομενα βηματα μου...
aries engineer
16-05-2008, 10:21 AM
Χμμμ....ειχα ενα αφεντικο καποτε..που η συμπεριφορα του ..τι να σας πω...Ιχθυς ο τυπος...απο την πρωτη στιγμη που με ειδε δεν με χωνεψε...φανταστειτε ουτε γραφειο να κατσω δεν εδινε..περιμενα πως και πως να αρρωστησει καποιος για να κανω την δουλεια μου..γλαστρα και χαζη με αποκαλουσε πισω απο την πλατη μου..δεν ηταν καθολου συνεργασιμος..ενω ολους τους αλλους τους βοηθουσε εμενα ποτε..ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ!!!!!!Καποια στιγμη αξιωθηκε ενα παιδι να μου δειξει καποια πραγματα πανω σε μια συγκεκριμενη μελετη ...καταφερα να βρω ΜΟΝΗ μου ενα γραφειο σε εναν αλλον οροφο..ξεκινησα να κανω μελετες...εννοειται και δεν με αφηνε να συγκεντρωθω ποτε!!!Με ανεβαζε πανω επιτηδες και διεκοπτε τη δουλεια μου για να του κανω τον χαμαλη..βεβαια καταφερε και του πεταξα στη μουρη 5 μελετες για διαφορετικα πλοια μεσα σε μια εβδομαδα(κερδος 3.000 ευρω για καθε μελετη)..Και μια ωραια πρωια μου λεει-ξερεις δεν σε χρειαζομαστε αλλο-και οι μελετες που κανεις...εεεεε ενταξει δεν ειναι τοσο σημαντικες...
Λοιπον ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΙΑΑΑΑ!!!!!Πεταξα καταρα...και παιδια επιασε..ο τυπος αρχισε να παθαινει αρκετα....και επειδη αρχισε να χονδραινει το πραγμα το πηρα πισω....Ειναι το μοναδικο ατομο - τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει- που μου εχει φερθει τοσο ανανδρα και που**κα..Εαν ξαναβρεθει στο διαβα μου ομως τετοια παρομοια περιπτωση,δεν ξερω αν θα το παρω πισω...
Παντως γενικα συγχωρω αλλα θυμαμαι......
aries engineer
16-05-2008, 01:31 PM
Ξερετε τι???Μου αρεσει να αφηνω τον οποιον συνδιαλεγεται μαζι μου σε οποιο επιπεδο ,ειτε προσωπικο,ειτε επαγγελματικο ,ειτε συγγενικο, να δρα ανεξελεγκτα..δεν οριοθετω τιποτα απο την αρχη..μου αρεσει να παρατηρω ποσο μπορει να εκμεταλλευτει την αδρανεια μου και την απαθεια μου..και λεω απο μεσα μου..για να δουμε που μπορει να φτασει ολο αυτο ...τρελαινομαι απο χαρα οταν ακουω ατακες του τυπου."ελα μωρε ειναι ανοιχτος ανθρωπος ,τα δικαιολογει ολα..ειναι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ"!!!!Παρατηρω παρατηρω,διατηρω μια παθητικη σταση απεναντι στα πραγματα..και τσουπ..Ξαφνικα!!!γυρναει τουμπα το σεναριο..απο εκει που δεν το περιμενουν...τους ερχεται..και δεν υπαρχει πιο ωραιο σκηνικο να βλεπεις μουτρακια να μενουν με ανοιχτο το στομα .......αααααααα πως εγινε αυτο???δεν το περιμεναμε και τετοια...:laugh::laugh::laugh:Και οταν λεμε παθητικη σταση εννοουμε ΕΝΤΕΛΩΣΣΣΣΣΣΣΣ παθητικη σταση!!!!Τα δεχομαστε ολα και συμφερουμε!!!!
VAFIKOS
16-05-2008, 01:39 PM
Ξερετε τι???Μου αρεσει να αφηνω τον οποιον συνδιαλεγεται μαζι μου σε οποιο επιπεδο ,ειτε προσωπικο,ειτε επαγγελματικο ,ειτε συγγενικο, να δρα ανεξελεγκτα..δεν οριοθετω τιποτα απο την αρχη..μου αρεσει να παρατηρω ποσο μπορει να εκμεταλλευτει την αδρανεια μου και την απαθεια μου..και λεω απο μεσα μου..για να δουμε που μπορει να φτασει ολο αυτο ...τρελαινομαι απο χαρα οταν ακουω ατακες του τυπου."ελα μωρε ειναι ανοιχτος ανθρωπος ,τα δικαιολογει ολα..ειναι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ"!!!!Παρατηρω παρατηρω,διατηρω μια παθητικη σταση απεναντι στα πραγματα..και τσουπ..Ξαφνικα!!!γυρναει τουμπα το σεναριο..απο εκει που δεν το περιμενουν...τους ερχεται..και δεν υπαρχει πιο ωραιο σκηνικο να βλεπεις μουτρακια να μενουν με ανοιχτο το στομα .......αααααααα πως εγινε αυτο???δεν το περιμεναμε και τετοια...:laugh::laugh::laugh:Και οταν λεμε παθητικη σταση εννοουμε ΕΝΤΕΛΩΣΣΣΣΣΣΣΣ παθητικη σταση!!!!Τα δεχομαστε ολα και συμφερουμε!!!!
που εχεις τον αρή; και που εχεις νερο;:cheesy:
aries engineer
16-05-2008, 01:53 PM
που εχεις τον αρή; και που εχεις νερο;:cheesy:
χααχααχ...Αρη στον Καρκινο...:bigsmile::bigsmile::bigsmile:σ ον 4ο οικο..:toung::toung:και Ουρανο στον Σκορπιο στον 7ο:laugh::laugh:
ericha
16-05-2008, 05:17 PM
η επιτυχια ειναι η καλυτερη εκδικηση. Γιερζι Σκολιμοφσκι.
ryssa
16-05-2008, 10:54 PM
Συμφωνώ απολύτωs , γεγονόs παράδοξο για Σκορπιό με ωροσκόπο σκορπιό.....:nuts::nuts::nuts:
BlackOrWhat
17-05-2008, 12:48 PM
Έγραψες, ζωγράφισες, καλλιτέχνισες...Verneigung
nanstenka
17-05-2008, 05:45 PM
Η εκδίκηση...είναι αξιολύπητη...
kiaRRa
17-05-2008, 06:08 PM
Eίναι κάπως υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αυτός (κατά τη γνώμη μου εννοείται) από τη στιγμή που η "ανάγκη" ανταπόδωσης αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα ανθρώπινο ένστικτο.:bigsmile:
nanstenka
17-05-2008, 09:15 PM
Eίναι κάπως υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αυτός (κατά τη γνώμη μου εννοείται) από τη στιγμή που η "ανάγκη" ανταπόδωσης αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα ανθρώπινο ένστικτο.:bigsmile:
Καθώς και εξαιρετική αδυναμία..φυσικά υπάρχει μέσα σ' όλους μας
είναι ένστικτο κι έχει τύχει και σ' εμένα να νιώσω την ανάγκη εκδίκησης, ωστόσο δεν σημαίνει ότι θά'πρεπε κατ' ανάγκην επειδή είναι ένστικτο να το δικαιολογήσουμε επειδή είναι κάπως"φυσικό". Αντίστοιχα, υπάρχουν και ζωώδη και εγκληματικά ένστικτα μέσα μας που καλώς κάνουμε και προσπαθούμε- αν ισχύει δηλ- να καταλαγιάσουμε και να χαλιναγωγήσουμε. Το ίδιο θά' πρεπε να συμβαίνει και με την εκδίκηση...ο χαρακτηρισμός δεν είναι βαρύς καθώς ήταν η λέξη που εξέφραζε καλύτερα αυτό που νοιώθω και πάλι καλά που δεν την χαρακτήρισα βλακώδη!:cheesy:
όχι. Η αλήθεια έιναι ότι δεν τρέφω καμμιά εκτίμηση σε εκδικητικούς ανθρώπους και ως ένα βαθμό τους θεωρώ πνευματικά υπανάπτυκτους...
kiaRRa
17-05-2008, 09:42 PM
Καθώς και εξαιρετική αδυναμία..φυσικά υπάρχει μέσα σ' όλους μας
είναι ένστικτο κι έχει τύχει και σ' εμένα να νιώσω την ανάγκη εκδίκησης, ωστόσο δεν σημαίνει ότι θά'πρεπε κατ' ανάγκην επειδή είναι ένστικτο να το δικαιολογήσουμε επειδή είναι κάπως"φυσικό". Αντίστοιχα, υπάρχουν και ζωώδη και εγκληματικά ένστικτα μέσα μας που καλώς κάνουμε και προσπαθούμε- αν ισχύει δηλ- να καταλαγιάσουμε και να χαλιναγωγήσουμε. Το ίδιο θά' πρεπε να συμβαίνει και με την εκδίκηση...ο χαρακτηρισμός δεν είναι βαρύς καθώς ήταν η λέξη που εξέφραζε καλύτερα αυτό που νοιώθω και πάλι καλά που δεν την χαρακτήρισα βλακώδη!:cheesy:
όχι. Η αλήθεια έιναι ότι δεν τρέφω καμμιά εκτίμηση σε εκδικητικούς ανθρώπους και ως ένα βαθμό τους θεωρώ πνευματικά υπανάπτυκτους...
Αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται για κάτι που όλοι έχουμε νιώσει. ¶λλοι από εμάς υπέκυψαν και άλλοι αντιστάθηκαν. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι μας κάποια στιγμή υποκύψαμε έστω και με κάποιο κακεντρεχές σχόλιο απέναντι στο αντικείμενο της εκδίκησης μας. Το κατά πόσο είμαστε δέσμιοι της εκδίκησης και των ενστίκτων μας είναι άλλο θέμα που δεν πιστεύω ότι πάντα έχει να κάνει με την καλλιέργεια του ανθρώπου.:bigsmile:
spiman
18-05-2008, 01:49 AM
Συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε στους άλλους τόσο κακο ή και περισσότερο απο αυτό που κάνανε σε μας. Το θέμα είναι να είμαστε σοφότεροι την επόμενη φορά και να μην δώσουμε σε άλλους το δικαίωμα να μας κάνουν ανάλογο κακό. Τα λάθη μας θα έπρεπε...να μας διδάσκουν για να γινομαστε καλύτεροι και σοφότεροι και όταν κάνουμε λάθος πληρώνουμε. Όπως λέει και η παροιμία " Η γριά άμα καεί στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι "
zeta1987
18-05-2008, 02:56 PM
Εγώ όσον αφορά την εκδίκηση,νιώθω πολύ περίεργα...
Θεωρώ πως με την εκδίκηση λίγο δύσκολα κλείνεις την πληγή που σου ανοίγουν,ίσα ίσα που την κάνεις χειρότερη.Γιατί αν σκεφτείς καλά,εσύ δεν ήθελες να προξενήσεις κακό αλλά αυτός που σε έφερε σε αυτή την θέση.Και τελικά καταντάς και εσύ να κάνεις ότι σου κάναν.Και μετά;;;Νιώθεις για λίγο την ευχαρίστηση αλλά τελικά έχεις καταστρέψει και εσύ τον εαυτό σου.Είναι σκέτος πάγος το πιάτο της εκδίκησης.Σε κάποιες περιπτώσεις είμαι υπέρ της αδιαφορίας προς τα έξω και της εκτόνωσης προς τα μέσα.Συνήθως αυτό κάνω.Δεν εκδικούμαι εγώ τον εαυτό μου απλώς δείχνω πάγο προς τα έξω και μετά το ξεσπώ,το διώχνω από μέσα μου.Πιστεύω πώς όσοι κάνουν κακό,χαίρονται μετά να σε βλέπουν να προσπαθείς να τους εκδικηθείς ή να τους ανταποδώσεις γιατί επιβεβαιώνονται ότι το κακό τους είχε επίδραση.Είναι διφορούμενο το θέμα.¶λλες φορές αξίζει και άλλες όχι.Στην τελική καλύτερα να κάνουμε ότι γίνεται για να το ξεπεράσουμε το θέμα και όχι να προσκοληθούμε.Είναι ψυχοφθόρα συναισθήματα.Βέβαια άν μέσα σε όσα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα είναι και η εκδίκηση ας το κάνουμε αλλά να ξέρουμε ότι έτσι δεν πάμε μπροστά και ότι μας έχουν κάνει γίνεται διπλό μέσα μας.Και κατά την γνώμη μου,καλύτερα μετά από ένα κακό να μην ακολουθούν και άλλα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-05-2008, 04:17 PM
Συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε στους άλλους τόσο κακο ή και περισσότερο απο αυτό που κάνανε σε μας. Το θέμα είναι να είμαστε σοφότεροι την επόμενη φορά και να μην δώσουμε σε άλλους το δικαίωμα να μας κάνουν ανάλογο κακό. Τα λάθη μας θα έπρεπε...να μας διδάσκουν για να γινομαστε καλύτεροι και σοφότεροι και όταν κάνουμε λάθος πληρώνουμε. Όπως λέει και η παροιμία " Η γριά άμα καεί στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι "
αγαπητη μου οταν κανουν κακο σε εσενα η στα παιδια σου αν εχεις, η γενικα στην οικογενεια σου σημαινει οτι εχεις κανει λαθος;Πως θα ξεχασεις οταν σε τσακισαν ;πως θα αδιαφορισεις οταν σε ποδοπατησαν η σε εκμεταλευτηκαν εσενα η την οικογενεια σου;Ποια γρια και ποιο γιαουρτι ;Οταν θα ερθει η στιγμη και βρεθει μπροστα μου θα του δωσω να καταπιει και την γρια και το γιαουρτι και πραγματικα αν θα μπορουσα θα τον -την πατουσα κατω .
Υ.Τ.στο μελος που λεει οτι ειναι η εκδικηση αξιολυπητη με ολο τον σεβασμο θα της πω οτι ΄΄μεγαλη κουβενα μην λες μεγαλη μπουκια φαε΄΄γιατι η ζωη δεν ξερεις πως τα φερνει......
με εκτιμηση Δεσποινα
cancerian
18-05-2008, 04:40 PM
αγαπητη μου οταν κανουν κακο σε εσενα η στα παιδια σου αν εχεις, η γενικα στην οικογενεια σου σημαινει οτι εχεις κανει λαθος;Πως θα ξεχασεις οταν σε τσακισαν ;πως θα αδιαφορισεις οταν σε ποδοπατησαν η σε εκμεταλευτηκαν εσενα η την οικογενεια σου;Ποια γρια και ποιο γιαουρτι ;Οταν θα ερθει η στιγμη και βρεθει μπροστα μου θα του δωσω να καταπιει και την γρια και το γιαουρτι και πραγματικα αν θα μπορουσα θα τον -την πατουσα κατω .
Υ.Τ.στο μελος που λεει οτι ειναι η εκδικηση αξιολυπητη με ολο τον σεβασμο θα της πω οτι ΄΄μεγαλη κουβενα μην λες μεγαλη μπουκια φαε΄΄γιατι η ζωη δεν ξερεις πως τα φερνει......
με εκτιμηση Δεσποινα
Να μην σκεφτομαστε ποτε μονοπλευρα και ας σκεφτουμε το καθημερινο κακο που κανουμε εμεις στους γυρω μας αθελα μας και με αποτελεσμα να νομιουμε οτι ειμαστε οι σωστοι ...
Η ΕΚΔΙΚΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ , σημαινει οτι απο πισω βρισκονται θεματα στο ατομο ....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-05-2008, 04:53 PM
Να μην σκεφτομαστε ποτε μονοπλευρα και ας σκεφτουμε το καθημερινο κακο που κανουμε εμεις στους γυρω μας αθελα μας και με αποτελεσμα να νομιουμε οτι ειμαστε οι σωστοι ...
Η ΕΚΔΙΚΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ , σημαινει οτι απο πισω βρισκονται θεματα στο ατομο ....
ο καθενας με την αποψη του αγαπημενε μου
με αγαπη Δ.Κ
kiaRRa
18-05-2008, 05:10 PM
Όλοι μας όμως έχουμε νιώσει την επιθυμία να εκδικηθούμε κάποιον, οπότε εκ των πραγμάτων όλοι μας έχουμε θέματα. Συν αυτώ το ότι είμαστε άνθρώπινα όντα μας καθιστά και ευάλωτους με αποτέλεσμα να κουβαλάμε λογιών λογιών τραύματα τα οποία μας προσδιορίζουν μερικώς σαν προσωπικότητες.
cancerian
18-05-2008, 06:36 PM
ο καθενας με την αποψη του αγαπημενε μου
με αγαπη Δ.Κ
Εσυ ομως γιατι τσιμπησες ???? το μνμ ηταν γενικοτερο ... :bigsmile: αρα μηπως πρεπει να αναθεωρησεις την αποψη σου ? :toung:
με μεγαλυτερη αγαπη,
cancerian ....
cancerian
18-05-2008, 06:37 PM
Όλοι μας όμως έχουμε νιώσει την επιθυμία να εκδικηθούμε κάποιον, οπότε εκ των πραγμάτων όλοι μας έχουμε θέματα. Συν αυτώ το ότι είμαστε άνθρώπινα όντα μας καθιστά και ευάλωτους με αποτέλεσμα να κουβαλάμε λογιών λογιών τραύματα τα οποία μας προσδιορίζουν μερικώς σαν προσωπικότητες.
Aκριβως το ιδιο πραγμα λεμε .... :bigsmile:
kiaRRa
18-05-2008, 06:42 PM
Aκριβως το ιδιο πραγμα λεμε .... :bigsmile:
Αυτό που επεσήμανα είναι πως με την ίδια πορεία λογικής προκύπτει ότι κανείς μας δεν είναι υγιής ψυχοσυναισθηματικά μιας και όλοι κατά καιρούς έχουμε υποκύψει στον πειρασμό της εκδίκησης. Οπότε μήπως είναι λίγο σκληρός και απόλυτος ο τρόπος έκφρασης σου;:embarrest
cancerian
18-05-2008, 06:55 PM
Αυτό που επεσήμανα είναι πως με την ίδια πορεία λογικής προκύπτει ότι κανείς μας δεν είναι υγιής ψυχοσυναισθηματικά μιας και όλοι κατά καιρούς έχουμε υποκύψει στον πειρασμό της εκδίκησης. Οπότε μήπως είναι λίγο σκληρός και απόλυτος ο τρόπος έκφρασης σου;:embarrest
Τι εννοεις οτι ειναι σκληρος ? Τι ξεχωριζει τον "λιγοτερο" σκληρο απο τον "περισσοτερο" σκληρο ? ποια ειναι η διαχωριστικη γραμμη απο τον μαλακο στον σκληρο τροπο εκφρασης ?
Επαναλαμβανω οτι μιλαμε για ακριβως το ιδιο πραγμα ... :bigsmile:
kiaRRa
18-05-2008, 07:02 PM
Τι εννοεις οτι ειναι σκληρος ? Τι ξεχωριζει τον "λιγοτερο" σκληρο απο τον "περισσοτερο" σκληρο ? ποια ειναι η διαχωριστικη γραμμη απο τον μαλακο στον σκληρο τροπο εκφρασης ?
Επαναλαμβανω οτι μιλαμε για ακριβως το ιδιο πραγμα ... :bigsmile:
Το να πεις ότι η εκδίκηση δεν είναι υγεία, καθιστά όλους μας άρρωστους. Αυτό που λέω και πάλι είναι πώς είμαστε απόλυτοι για κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ μέρος της ανθρώπινης φύσης.
cancerian
18-05-2008, 07:14 PM
Το να πεις ότι η εκδίκηση δεν είναι υγεία, καθιστά όλους μας άρρωστους. Αυτό που λέω και πάλι είναι πώς είμαστε απόλυτοι για κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ μέρος της ανθρώπινης φύσης.
Νομιζω οτι απαντησες μονη σου στο 2ο σκελος... Αν και απο την αρχη ηταν θεμα τροπου και απολυτοτητας και οχι οτι η εκδικηση ειναι μη-υγεια ... Αχα! σε πειραξε ο τροπος δηλαδη και η απολυτοτητα μου αλλα στην ουσια συμφωνουμε για το ιδιο πραγμα ...
Αλλα μην ξεχνας ---> " είμαστε απόλυτοι για κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ μέρος της ανθρώπινης φύσης. " ( λιγο ? πολυ ?)
υγεια ειναι τρομερα λεπτη γραμμη και εχει να κανει απο το σημειο που την κοιταζεις καθε φορα !!!
kiaRRa
18-05-2008, 07:24 PM
Νομιζω οτι απαντησες μονη σου στο 2ο σκελος... Αν και απο την αρχη ηταν θεμα τροπου και απολυτοτητας και οχι οτι η εκδικηση ειναι μη-υγεια ... Αχα! σε πειραξε ο τροπος δηλαδη και η απολυτοτητα μου αλλα στην ουσια συμφωνουμε για το ιδιο πραγμα ...
Αλλα μην ξεχνας ---> " είμαστε απόλυτοι για κάτι το οποίο είναι λίγο πολύ μέρος της ανθρώπινης φύσης. " ( λιγο ? πολυ ?)
υγεια ειναι τρομερα λεπτη γραμμη και εχει να κανει απο το σημειο που την κοιταζεις καθε φορα !!!
Μα αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα. Πώς δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Σαφώς και σε κανέναν μας δεν αρέσει η εκδικητικότητα αλλά δεν μπορούμε και να την διαγράψουμε ως στοιχείο μας. Όσο για τους ποσοτικούς προσδιορισμούς (λίγο-πολύ) ...δεν είμαστε όλοι το ίδιο επιρρεπείς στην επιθυμία εκδίκησης!
Όσο για την υγεία τέλος το ότι είμαστε όλοι εκδικητικοί σε κάποιο βαθμό άρα και άρρωστοι, δεν μας θέτει στην ίδια οπτική γωνία;
cancerian
18-05-2008, 07:29 PM
Μα αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα. Πώς δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Σαφώς και σε κανέναν μας δεν αρέσει η εκδικητικότητα αλλά δεν μπορούμε και να την διαγράψουμε ως στοιχείο μας. Όσο για τους ποσοτικούς προσδιορισμούς (λίγο-πολύ) ...δεν είμαστε όλοι το ίδιο επιρρεπείς στην επιθυμία εκδίκησης!
Όσο για την υγεία τέλος το ότι είμαστε όλοι εκδικητικοί σε κάποιο βαθμό άρα και άρρωστοι, δεν μας θέτει στην ίδια οπτική γωνία;
Ομορφια θα σου απαντησω το βραδυ , θα παω να δροσιστω με μια φραπεδια αυτη τη στιγμη ... αλλα για 4η φορα σου επαναλαμβανω οτι λεμε για το ιδιο πραγμα ...
kiaRRa
18-05-2008, 07:33 PM
Ομορφια θα σου απαντησω το βραδυ , θα παω να δροσιστω με μια φραπεδια αυτη τη στιγμη ... αλλα για 4η φορα σου επαναλαμβανω οτι λεμε για το ιδιο πραγμα ...
Και εγώ για πολλοστή φορά λέω ότι δεν έχω ένσταση επί της ουσίας της άποψης σου!
Καλά να περάσεις και θα συνεχίσουμε άλλη ώρα αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση.:bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-05-2008, 08:02 PM
Εσυ ομως γιατι τσιμπησες ???? το μνμ ηταν γενικοτερο ... :bigsmile: αρα μηπως πρεπει να αναθεωρησεις την αποψη σου ? :toung:
με μεγαλυτερη αγαπη,
cancerian ....
τσιμπισα λες;ισως...δεν αναθεωρω ομως...
εσυ καλε μου αν καποιος σου την φερει μπαμπεσικα γυρνα και το αλλο μαγουλο να στην ξαναφερει και εσυ θεωρισετο ΥΓΕΙΑ......
με πιο πολυ αγαπη και μπολικο συροπι-Κουκακι
melit
18-05-2008, 08:15 PM
Ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανοιξει και η συζήτηση απ' ό,τι βλέπω έχει φουντώσει! Ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου...
Ας υποθέσουμε ότι έχω μια καλή φίλη. Όλα καλά για χρόνια, εγώ τη στηρίζω, αυτή με στηρίζει. Ποτέ δεν έχουμε κάνει κακό η μία στην άλλη. Κάποια στιγμή με προδίδει και η πληγή είναι βαθιά. Γιατί είμαι κακιά εγώ αν αποφασίσω να της ανταποδώσω τα ίσα, ενώ εκείνη όχι που έκανε κακό σε πρώτο χρόνο σε κάποιον που δεν την είχε πειράξει ποτέ? Ποιος έχει το "κακόμετρο" και αποφαίνεται ότι όποιος εκδικείται (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που του έχει ήδη κάνει) είναι χειρίστου είδους άνθρωπος ενώ όποιος κάνει κακό σε πρώτο χρόνο (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που δεν τον έχει προηγουμένως πειράξει) είναι ΟΚ?
Εγώ δεν πρόκειται να κάτσω να σχεδιάσω σχέδιο εκδίκησης αλλά δεν μπορώ να μην πάρω μια ικανοποίηση όταν η ζωή "εκδικείται" αντί εμού κάποιον που με έγραψε και εμένα και ό,τι είχαμε τέλος πάντων στα παλαιότερα των υποδημάτων του... Γιατί αυτό γίνεται τελικά: Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις!
black moon
18-05-2008, 08:18 PM
Eγω πάνω σ'αυτο...ετσί οπως το συζητάτε,εχω να πώ οτι όλοι είμαστε εν δυνάμει φονιάδες,παιδεραστες,κλεφτ ες,ψευτες....οτιδήποτε!Κατω απο τις ανάλογες συνθήκες,τα πάντα μπορούμε να γίνουμε!Σαφώς και ολα αυτά που δεν αποδεχόμαστε ώς κόσμιες συμπεριφορες,υπάρχουν μεσα μας.Οτι υπάρχει γύρω μας,υπάρχει και μέσα μας.Μονο που κάποια απο αυτά επιλέγουμε-εφοσον οι συνθήκες το επιτρέπουν-να τα κρατάμε ανενεργά.Δεν είναι πως δεν δικαιολογώ τον φονιά,αλλα επιλέγω εφόσον έχω την δύναμη, να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να ζήσει και ταυτόχρονα να "χαρίσει" σε κάποιους μια τέτοια εμπειρία!Παρόλα αυτά ξέρω οτι θα μπορούσα να σκοτώσω,ξαναλέω, κατω απο τις καταλληλες συνθήκες!
Αυτό που συζητάμε όμως είναι,οχι αν δικαιολογώ ή αν θα μπορούσα ουτε καν αν πρέπει!Αλλα τι έχει να μου προσφέρει κατι τέτοιο.Σαφώς και θα πάρω ένα μάθημα...ίσως και να δώσω.Αλλα μήπως μπορώ να μαθω αυτό που πρέπει,λιγότερο επίπονα;Μήπως μπορώ να δώσω και στον άλλο να καταλάβει με πιο "ανθρώπινο" τρόπο;Mηπως δεν πρέπει καν να με απασχολεί με πιο τρόπο θα παρει ο άλλος το μαθημά του;Ποιος ειμαι εγώ,να θέλω να μαθω στον αλλο κατι,αντί να κοιτάξω τι δεν έχω μάθει στον εαυτό μου;Και ποιος μου είπε οτι εγω δεν προκαλώ με τον τρόπο μου ανάλογες συμπεριφορές;Αυτά συνήθως ειναι αλυσιδωτές αντιδράσεις,κι αν δεν σπάσει κάποιος την αλυσίδα δεν σταματάνε πουθενά....Τι να πώ;Απόψεις!!!
cancerian
18-05-2008, 11:02 PM
τσιμπισα λες;ισως...δεν αναθεωρω ομως...
εσυ καλε μου αν καποιος σου την φερει μπαμπεσικα γυρνα και το αλλο μαγουλο να στην ξαναφερει και εσυ θεωρισετο ΥΓΕΙΑ......
με πιο πολυ αγαπη και μπολικο συροπι-Κουκακι
Tσιμπησες δεν λες τιποτα ... φυσικα για να τοποθετεις τετοια αποψη και μαλιστα για να μου δινεις την συμβουλη να γυρισω και το μαγουλο ειρωνικα .. δεν με κανει να περιμενω να αναθεωρησεις την αποψη σου. Ετσι και αλλιως πιστευω οτι εισαι σε μια ηλικια η οποια ειναι δυσκολο να σε κανει να αλλαξεις μια αποψη ... αλλα γιατι οχι να την αναθεωρησεις ... δεν ειναι κακο , δοκιμασε το και δεν πιστευω να χασεις , ισα ισα μπορει να σου ανοιξει και τα δυο ματια.
Αλλα μια συμβουλη/μεταφορα : ισως να μην αφησω / δωσω δικαιωμα καν για το πρωτο χαστουκι ετσι δεν θα χρειαστει καν να γυρισω το αλλο μαγουλο. Αυτη μαλλον ειναι και η πρωταρχικη μας διαφορα :bigsmile:
Τελος θα σου στειλω μονο αγαπη διχως σιροπια και τρελα διοτι ο Σακχαρωδης Διαβητης θεριζει πραγματικα. Απλα μαζι με την μονη αγαπη μου θα σου στειλω ινσουλινουχα φιλια ... :love: :love: :love: (για να χωνεψεις τα σιροπια )
getzaki
18-05-2008, 11:09 PM
Ποιός από μας μπορεί να πει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του δε σκέφτηκε να εκδικηθεί κάποιον?? Κανένας πιστεύω.
Πριν πολλά χρόνια κι εγώ έτσι σκεφτόμουν.. Να εκδικηθώ.. Να πάρω το αίμα μου πίσω.. Να... Να.. να.. Διάφορα..
Όταν κάποια φορά κατάλαβα ότι προσπαθώντας να εκδικηθώ, έκανα κακό μόνο στον εαυτό μου.. Τον δηλητηρίαζα και σιγά σιγά τον αρρώσταινα.. ¶ρχισε να μη μου αρέσει.. Δεν κέρδιζα τίποτα , παρά μόνο προσπαθούσα να ικανοποιήσω τον πληγωμένο μου εγωισμό..
¶ρχισα να διαβάζω για την αγάπη.. Βιβλία, άρθρα και ότι έπεφτε στα χέρια μου..
Σήμερα μετά από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, κατάφερα να αγαπάω τα πάντα και τους πάντες γύρω μου.. Και νιώθω καθημερινά υπέροχα..
Και για όποιον καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να μου βάλει τρικλοποδιά στη ζωή μου, αδιαφορώ.. Και αν νομίσει ποτέ κανένας ότι αν μου κάνει κακό θα κερδίσει το παραμικρό, με γειά του και με χαρά του...
Ο Θεός βλέπει και κρίνει... Τον εμπιστεύομαι απόλυτα..
Με αγάπη
Σόφη
getzaki
18-05-2008, 11:12 PM
Τελος θα σου στειλω μονο αγαπη διχως σιροπια και τρελα διοτι ο Σακχαρωδης Διαβητης θεριζει πραγματικα. Απλα μαζι με την μονη αγαπη μου θα σου στειλω ινσουλινουχα φιλια ... :love: :love: :love: (για να χωνεψεις τα σιροπια )
Καλοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!:love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-05-2008, 12:23 AM
Tσιμπησες δεν λες τιποτα ... φυσικα για να τοποθετεις τετοια αποψη και μαλιστα για να μου δινεις την συμβουλη να γυρισω και το μαγουλο ειρωνικα .. δεν με κανει να περιμενω να αναθεωρησεις την αποψη σου. Ετσι και αλλιως πιστευω οτι εισαι σε μια ηλικια η οποια ειναι δυσκολο να σε κανει να αλλαξεις μια αποψη ... αλλα γιατι οχι να την αναθεωρησεις ... δεν ειναι κακο , δοκιμασε το και δεν πιστευω να χασεις , ισα ισα μπορει να σου ανοιξει και τα δυο ματια.
Αλλα μια συμβουλη/μεταφορα : ισως να μην αφησω / δωσω δικαιωμα καν για το πρωτο χαστουκι ετσι δεν θα χρειαστει καν να γυρισω το αλλο μαγουλο. Αυτη μαλλον ειναι και η πρωταρχικη μας διαφορα :bigsmile:
Με την αθωοτητα της πρωταρας [στο φορουμ]και εσυ ησουν ο πρωτος μου οτι μου λες τσιμπαω ...οσο για την συμβουλη σε ευχαριστω .Οσο για το αν σε ειρωνευτηκα συγνωμη αν το καταλαβες ετσι..μαλλον δεν καταλαβες τον τροπο που το ειπα ,οσο παλι για να αλλαξω την αποψη μου θα σου προτεινα να την αλλαξεις εσυ..καλες οι θεωριες καρκινακι μου η ζωη ομως μας δινει κατι χαστουκια και αδικα χωρις να δωσουμε δικαιωμα και μας κανει να αναθεωρουμε ...
με αγαπη πασπαλισμενη απο ζαχαρινη [μην παθουμε και διαβητη οπως ειπες]
ΚΟΥΚΙ
cancerian
19-05-2008, 12:34 AM
Με την αθωοτητα της πρωταρας [στο φορουμ]και εσυ ησουν ο πρωτος μου οτι μου λες τσιμπαω ...οσο για την συμβουλη σε ευχαριστω .Οσο για το αν σε ειρωνευτηκα συγνωμη αν το καταλαβες ετσι..μαλλον δεν καταλαβες τον τροπο που το ειπα ,οσο παλι για να αλλαξω την αποψη μου θα σου προτεινα να την αλλαξεις εσυ..καλες οι θεωριες καρκινακι μου η ζωη ομως μας δινει κατι χαστουκια και αδικα χωρις να δωσουμε δικαιωμα και μας κανει να αναθεωρουμε ...
με αγαπη πασπαλισμενη απο ζαχαρινη [μην παθουμε και διαβητη οπως ειπες]
ΚΟΥΚΙ
Aποριας αξιο .... γιατι ευχαριστεις την getsaki στο παραπανω ποστ , εσυ δεν δηλωνεις εκδικητικια ????? :love: :love: :love:
Καληνυχτες πολλες
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-05-2008, 12:41 AM
τσιμπισες καρκινακι;;;;;;;
κουκι παντα με αγαπη
cancerian
19-05-2008, 12:44 AM
τσιμπισες καρκινακι;;;;;;;
κουκι παντα με αγαπη
Oχι γιατι η αναφορα δεν ηταν για εμενα , αρα ... ισως εχεις θεματακι ..... :bigsmile:
Dell Piero
19-05-2008, 12:45 AM
Σας θυμίζω ότι ή συζήτηση έγινε προσωπική και θυμίζει μπλογκάκι κακής ποιότητος (βλ. φαρμοκοτρίφτης - μαΓΑΖΗς). Δεν μας αφορούν περισσότερα σχόλια χωρίς νόημα.
cancerian
19-05-2008, 12:58 AM
Σας θυμίζω ότι ή συζήτηση έγινε προσωπική και θυμίζει μπλογκάκι κακής ποιότητος (βλ. φαρμοκοτρίφτης - μαΓΑΖΗς). Δεν μας αφορούν περισσότερα σχόλια χωρίς νόημα.
:bigsmile: σε ευχαριστουμε για την διευκρινιση , ησουν αρκετα βοηθητικος !!! δεν θα ξανασυμβει ... :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
19-05-2008, 01:00 AM
Δεν θα ξαναγινει συγνωμη
`
aries engineer
19-05-2008, 12:42 PM
Ενα ωραιο που ξεσηκωσα...:bigsmile::bigsmile:
"Εκδικηση ειναι να ριξεις τη γυναικα του εχθρου σου στο κρεβατι...
Γλυκια εκδικηση ειναι να συνειδητοποιησεις οτι ειναι κακη στο σ*ξ..":cheesy::cheesy::cheesy:
Ενα ωραιο που ξεσηκωσα...:bigsmile::bigsmile:
"Εκδικηση ειναι να ριξεις τη γυναικα του εχθρου σου στο κρεβατι...
Γλυκια εκδικηση ειναι να συνειδητοποιησεις οτι ειναι κακη στο σ*ξ..":cheesy::cheesy::cheesy:
:laugh::laugh::laugh:
aries engineer
19-05-2008, 01:17 PM
:laugh::laugh::laugh:
χαχαχαχαχ!!!!Και συμπληρωνει ο e k ..."Και η απολυτη εκδικηση ειναι να την γυρισεις πισω "σπουδαγμενη!!!!!!"χαχααχαχ!!!Μπραβο μπραβο!!!
voulatain
19-05-2008, 03:30 PM
Η εκδικηση ζεστη η κρυα ειναι ενα πολυ ερεθιστικο συναισθημα για να του αντισταθεις με επιτυχια.
angelaki
19-05-2008, 03:41 PM
χαχαχαχαχ!!!!Και συμπληρωνει ο e k ..."Και η απολυτη εκδικηση ειναι να την γυρισεις πισω "σπουδαγμενη!!!!!!"χαχααχαχ!!!Μπραβο μπραβο!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ!!!!!! Perfect :laugh::laugh:
:tease1:
:tease1:
Tα ρέστα μου!!
spiman
19-05-2008, 06:42 PM
με εκτιμηση Δεσποινα
Αγαπητή Δέσποινα,
Δυστυχώς έζησα στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του μία τέτοια κατάσταση, όταν μετά από ένα σχετικά μικρό διάστημα απο τον ξαφνικό θάνατο της πολυαγαπημένης μου γυναίκας, γνώρισα μία κυρία με 3 παιδιά, ΚΑΡΚΙΝΟ με οροσκόπο Ζυγό [ εγώ ζυγός με οροσκόπο ζυγό] που με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε και οταν μίλησα για ένα παιδικό μου ονειρο ΖΩΗΣ, είπε μέσα. Στο τέλος όχι μόνο με πούλησε αλλά προσπάθησε να ξεφτιλήσει και πατήσει και σχεδόν βρέθηκα να μεγαλώνω τα 3 δικά της + 2 δικά μου= 5 Παιδιά. Στο τέλος, περσι τον Αύγουστο βρήκα την δύναμη να πω STOP. Με ταλαιπώρησε μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος και μετά εξαφανίστηκε. Μου στοίχισε αφάνταστα, μου γκρέμισε ενα παιδικό μου όνειρο και η εκδίκηση ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ. Μ' αυτό τον τρόπο κόντεψα να χάσω τα παιδιά μου και την πνευματική μου, λίγη ίσως, ισοροπία. Αξίζει; OXI, Ποιός φταίει; Ας πρόσεχα, έγινα απλά κάπως πιό σοφός, όσο και αν πονάει και θα πονάει για πολύ καιρό. Κάθε φορά που το σκέφτομαι χάνω τον έλεγχο μου και έμαθα για τα καλά ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την χαραμίζουμε για ανθρώπους που δεν αξίζουν!!!!!!
dominia77
19-05-2008, 07:10 PM
Ενδιαφερον και επίκαιρο θέμα!
Η εκδίκηση, κακά τα ψέμματα, θέλει προγραμματισμό, συντονισμό και κυρίως χρειάζεται να γνωρίζεις όλα τα τρωτά αλλά και τα άτρωτα σημεία του .... υποψήφιου θύματος.
Δεν θυμάμαι ποτέ να εχω εκδικηθεί κάποιον, αν και εδω που τα λέμε, μου δόθηκε η ευκαιρία πολλάκις. Είμαι της άποψης πως στη βράση κολλάει το σίδερο, (¶ρης στον Κριό) και η αντιπαράθεση ξεκινάει ...επί τόπου! Εναρξη σαλπίσματος, θέση μαχης, φουσκωμένες φλέβες στο ενδιάμεσο των φρυδιών,και το ξεμπρόστιασμα ξεκινά!
Βέβαια, μη νομίζετε πως η άμεση αντιπαράθεση -ειδικά σε επαγγελματικά θέματα- είναι καλή λύση. Είναι απλό: Ζητάς συμβουλές από καποιον ειδικό, συνήθως καρκίνο ή σκορπιό, ή και τα δύο μαζί, αφού πρώτα τους παραδώσεις "το σκίτσο" του χαρακτήρα του υποψήφιου θύματος.
Τωρα, εάν κάποιος τολμήσει και ασχοληθεί με το σπίτι και την οικογενειά σου, τότε τον κυνηγάς με νόμιμο και μή τρόπο, μέχρι να πατήσει χιόνι!
Προς γνωση και συμμόρφωση.
Εδω είναι η κόλαση εδω και ο παράδεισος. Δεν φτάνει πάντα στην ώρα της η θεία Δίκη.
Addicted
19-05-2008, 07:37 PM
Αγαπητή Δέσποινα,
Δυστυχώς έζησα στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του μία τέτοια κατάσταση, όταν μετά από ένα σχετικά μικρό διάστημα απο τον ξαφνικό θάνατο της πολυαγαπημένης μου γυναίκας, γνώρισα μία κυρία με 3 παιδιά, ΚΑΡΚΙΝΟ με οροσκόπο Ζυγό [ εγώ ζυγός με οροσκόπο ζυγό] που με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε και οταν μίλησα για ένα παιδικό μου ονειρο ΖΩΗΣ, είπε μέσα. Στο τέλος όχι μόνο με πούλησε αλλά προσπάθησε να ξεφτιλήσει και πατήσει και σχεδόν βρέθηκα να μεγαλώνω τα 3 δικά της + 2 δικά μου= 5 Παιδιά. Στο τέλος, περσι τον Αύγουστο βρήκα την δύναμη να πω STOP. Με ταλαιπώρησε μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος και μετά εξαφανίστηκε. Μου στοίχισε αφάνταστα, μου γκρέμισε ενα παιδικό μου όνειρο και η εκδίκηση ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ. Μ' αυτό τον τρόπο κόντεψα να χάσω τα παιδιά μου και την πνευματική μου, λίγη ίσως, ισοροπία. Αξίζει; OXI, Ποιός φταίει; Ας πρόσεχα, έγινα απλά κάπως πιό σοφός, όσο και αν πονάει και θα πονάει για πολύ καιρό. Κάθε φορά που το σκέφτομαι χάνω τον έλεγχο μου και έμαθα για τα καλά ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την χαραμίζουμε για ανθρώπους που δεν αξίζουν!!!!!!
Αγαπητέ αυτό ΕΙΝΑΙ τραγωδία.Το χειρότερο είναι ότι ήδη ήσουν σε ευάλωτη θέση και συνήθως τότε κάνουμε τις χειρότερες επιλογές.Δεν βλέπουμε καθαρά.Τι να πω?
Δώσε λίγο καιρό στον ευατό σου να το ξεπεράσεις, να επουλώσεις τις πληγές κατά το δυνατό, αφιέρωσε το χρόνο σου στην οικογένεια και σ΄ότι σου αρέσει και εάν το όνειρο δεν έχει ακόμα χαθεί προσπάθησε ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά από καιρό.Εάν το όνειρο έχει χαθεί είμαι της άποψης πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
.... ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
... γιατί ποτέ μα ποτέ κανένας δεν έχει καταφέρει το τέλειο έγκλημα... :wink2:
starfish
19-05-2008, 09:17 PM
Αγαπητέ αυτό ΕΙΝΑΙ τραγωδία.Το χειρότερο είναι ότι ήδη ήσουν σε ευάλωτη θέση και συνήθως τότε κάνουμε τις χειρότερες επιλογές.Δεν βλέπουμε καθαρά.Τι να πω?
Δώσε λίγο καιρό στον ευατό σου να το ξεπεράσεις, να επουλώσεις τις πληγές κατά το δυνατό, αφιέρωσε το χρόνο σου στην οικογένεια και σ΄ότι σου αρέσει και εάν το όνειρο δεν έχει ακόμα χαθεί προσπάθησε ένα καινούργιο ξεκίνημα μετά από καιρό.Εάν το όνειρο έχει χαθεί είμαι της άποψης πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στο τόπο του εγκλήματος...
Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε "βιονικη" οραση για να ξεχωριζουμε τους λυκους με προβια. Δικαιουμαστε να εμπιστευομαστε τους αλλους. Κανεις ομως δεν δικαιουται να εκμεταλλευεται την εμπιστοσυνη μας!! Αν δε, το κακο που προκαλει ειναι τετοιο που δεν αντεχεται, ειμαι υπερ της σκληρης εκδικησης, ακομη κι αν μετα το μετανιωσω. Δεν μιλω για ψευτοπραγματα που μας συμβαινουν καθημερινα. Μιλω για σοβαρες περιπτωσεις. Αν καποιος π.χ. κανει κακο στο παιδι μου, θα το πληρωσει οσο ακριβοτερα γινεται!! [και δεν νομιζω πως θα το μετανιωσω ποτε!]
skorpion
20-05-2008, 03:54 AM
Ε παιδιααα αγαπατε αλληλους βρε!!!
pecora nera
20-05-2008, 12:08 PM
Η εκδίκηση έχει περάσει από το μυαλό όλων μας.Είναι σίγουρο πως κάποτε γιά όλους μας υπήρξε ένας άνθρωπος που μας την έφερε.Οταν το διαπίστωσες έτρεμες από θυμό και ήθελες να εκδικηθείς εκείνη τη στιγμή.... πράγμα αδύνατον.Δεν μπορείς να προκαλέσεις στον άλλο τον ίδιο πόνο με αυτόν που σου προκάλεσε.Ακόμα και αν περάσεις σε αντίποινα ο αντίκτυπος δεν θα είναι ο ίδιος.Ασε που φαίνεται και λίγο παιδιάστικο.Εκτονώνεις το θυμό σου και αποσύρεσαι.Απο την άλλη είναι δύσκολο να είσαι αδιάφορος.Αν μετά από καιρό διαπιστώσεις ότι η εκδίκηση ακόμα τριβελίζει στο μυαλό σου τότε την οργανώνεις.
Αφήνεις το χρόνο να περάσει.Η εκδίκηση θέλει τέχνη,μαεστρία πείσμα και υπομονή.Είναι θέμα timing.Το χειρότερο είναι να την πάρει κάποιος άλλος γιά σένα - συνήθως έτσι γίνεται ή έτσι τα φέρνει η ζωή- και συ να μείνεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Μετά μπορεί να μη χρειαστεί να πυροβολήσεις...
Έχω γράψει πιο πάνω ότι είναι καλύτερα για όλους να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε αυτήν την "πελώρια λαχτάρα" που δε σβήνει εύκολα για εκδίκηση. Την οποία λαχτάρα, όπως διαβάζω, την έχουμε νιώσει όλοι κάποτε.
Ότι πιο εύστοχο όμως διάβασα εδώ ήταν αυτή η τοποθέτηση που παραθέτω.
Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένη με μια εκδίκηση τύπου "Τσακ Νόρις" όπως ανέφερε άλλο μέλος. Δηλαδή αν δε ρίξω τη μπουνιά μου δεν το φχαριστιέμαι αρκετά...:toung: Από την άλλη όμως αυτό είναι μόνο ευχαρίστηση. Την πραγματική ηδονή τη νιώθεις μόνο σκεπτόμενος με τον τρόπο που αναφέρει ο Addicted:bigsmile:
skorpion
20-05-2008, 08:53 PM
Αυτο το αισθημα το χω νιωσει εν βρασμω και ειτε θα το κανω εκεινη τη στιγμη, ειτε καθολου...
Οποτε δε ξερω καν γιατι πραγμα μιλατε με τοσο παθος μερικοι....Και μετα σου λεει οι σκορπιοι ειναι εκδικητικοι...μουφα! Γιατι για να εκδικηθεις καποιον πρεπει να μισεις και γω δεν εχω μισησει κανεναν αν και ενα ατομο θα επρεπε αλλα το μισουν αλλοι για μενα ιχιχιχιχι(πολυ παλια ιστορια) ! Μπορει να χω πει θελω να την παθει και να βρει αυτο που εκανε μπροστα αλλα μεχρι εκει...
Οι σκορπιοι ειναι παναγιτσες παντως απ οτι βλεπω....
προσωπικα πιστευω οτι η εκδικηση σε λυτρωνει και αποδιδει κατα καποιο τροπο δικαιοσυνει αφου κανεις καποιον να νιωσει τοσο ασχημα οσο σε εκανε και εκεινος.αυτη τη στιγμη ειμαι σε τετοια φαση.διψαω για εκδικηση,αλλα εχω υπομονη ουτως ωστε να την οργανωσω οσο καλυτερα γινεται .δεν ειμαι κακιασμενο ατομο αλλα ως κλασικος σκορπιος ξυπνουν τα εκδικιτικα μου ενστικτα οταν υφισταμαι κοροιδια,εκμεταλλευση και ψεμα.και πραγματικα πιστευω οτι σε ορισμενα ατομα τους αξιζει μια πολυ γερη σφαλιαρα εκδικησης!
εφη ταδε-ταδε εφη
21-05-2008, 07:30 PM
Δεν καταναλώνω ΦΑΙΑ ουσία για κανένα μικρόψυχο ,δυστυχισμένο και τόσο μα τόσο μόνο άτομο ,όπως είναι αυτό που βαθύτατα πληγώνει τον σύντροφό του, τον φίλο του,τον γείτονα,τον όποιον...Τί χειρότερο μπορώ να κάνω σ'αυτό το άτομο απ'αυτό που το ίδιο έχει επιλέξει σαν στάση ζωής....Για φαντάσου το
εφη ταδε-ταδε εφη
21-05-2008, 07:38 PM
προσωπικα πιστευω οτι η εκδικηση σε λυτρωνει και αποδιδει κατα καποιο τροπο δικαιοσυνει αφου κανεις καποιον να νιωσει τοσο ασχημα οσο σε εκανε και εκεινος.αυτη τη στιγμη ειμαι σε τετοια φαση.διψαω για εκδικηση,αλλα εχω υπομονη ουτως ωστε να την οργανωσω οσο καλυτερα γινεται .δεν ειμαι κακιασμενο ατομο αλλα ως κλασικος σκορπιος ξυπνουν τα εκδικιτικα μου ενστικτα οταν υφισταμαι κοροιδια,εκμεταλλευση και ψεμα.και πραγματικα πιστευω οτι σε ορισμενα ατομα τους αξιζει μια πολυ γερη σφαλιαρα εκδικησης!
Αν είχα διαβάσει τη δική σου άποψη πριν απ'αυτήν της Δέσποινας θα σου έλεγα ακριβώς το ίδιο...Μια ΣΦΑΛΙΑΡΑ είναι όλη τους η ύπαρξη...όχι,αν δεν είναι το ΔΙΚΟ σου επίπεδό τέτοιο,μην γλυστρίσεις στο δικό του...Σκέψου
εφη ταδε-ταδε εφη
21-05-2008, 08:28 PM
Με εκτιμηση Δεσποινα
Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως....Για να βλέπεις το πρόσωπό τους όταν βλέπουν στιγμιαία την αντανάκλασή τους στα μάτια σου...τότε και μόνο τότε συμβαίνει...Ξέρεις οι περισσότεροι περιμένουν αυτή ακριβώς την αντίδραση που περιγράφεις..Δηλαδή το δυστυχισμένο πλάσμα,μόνο δυστυχία μπορεί να αναπαράγει και ξέρει ότι κανείς δεν θα του την "πει"αμέσως,γιατί ξέρει πως έχει πληγώσει,μουδιάσει,αποδιορ γανώσει...Σαν εικόνα έχω την εξής:όταν έρχεται τυφώνας για πρώτη φορά όλοι τρέχουν πανικόβλητοι...κάποιοι θα αυτοσχεδιάσουν και θα σωθούν..κάποιοι άλλοι,σαν κοπάδι θα τρέχουν ο ένας πίσω απ'τον άλλον και κάποιοι απ'αυτούς θα σωθούν...απ'αυτούς που θα σωθούν οι περισσότεροι θα φτιάξουν τέτοια κτήρια ώστε ο επόμενος τυφώνας να μην τους βρει απροετοίμαστους..Παραβλέπο υν μες στην πλάνη τους ότι το μέγεθος κάθε τυφώνα διαφέρει..Ως έτσι είναι πάντα εκτεθειμένοι,όπως όλο το κοπάδι...Τους αυτοσχεδιαστές δεν τους φοβάμαι,τους χαίρομαι και διδάσκομαι απ'αυτούς...Εύχομαι να έγινα κατανοητή...:unsure:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-05-2008, 09:53 PM
Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως....Για να βλέπεις το πρόσωπό τους όταν βλέπουν στιγμιαία την αντανάκλασή τους στα μάτια σου...τότε και μόνο τότε συμβαίνει...Ξέρεις οι περισσότεροι περιμένουν αυτή ακριβώς την αντίδραση που περιγράφεις..Δηλαδή το δυστυχισμένο πλάσμα,μόνο δυστυχία μπορεί να αναπαράγει και ξέρει ότι κανείς δεν θα του την "πει"αμέσως,γιατί ξέρει πως έχει πληγώσει,μουδιάσει,αποδιορ γανώσει...Σαν εικόνα έχω την εξής:όταν έρχεται τυφώνας για πρώτη φορά όλοι τρέχουν πανικόβλητοι...κάποιοι θα αυτοσχεδιάσουν και θα σωθούν..κάποιοι άλλοι,σαν κοπάδι θα τρέχουν ο ένας πίσω απ'τον άλλον και κάποιοι απ'αυτούς θα σωθούν...απ'αυτούς που θα σωθούν οι περισσότεροι θα φτιάξουν τέτοια κτήρια ώστε ο επόμενος τυφώνας να μην τους βρει απροετοίμαστους..Παραβλέπο υν μες στην πλάνη τους ότι το μέγεθος κάθε τυφώνα διαφέρει..Ως έτσι είναι πάντα εκτεθειμένοι,όπως όλο το κοπάδι...Τους αυτοσχεδιαστές δεν τους φοβάμαι,τους χαίρομαι και διδάσκομαι απ'αυτούς...Εύχομαι να έγινα κατανοητή...:unsure:
Οχι ,δεν εγινες κατανοητη...
Όταν ο ¶λβιν Τόφλερ εκλήθη από το Ρόναλντ Ρήγκαν σαν μελλοντολόγος και ρωτήθηκε τι χρειάζεται να κάνουμε για να επικρατήσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο αυτός απάντησε πως είναι μονόδρομος η υπερδύναμη να παρέχει απρόσκοπτα και αφιλοκερδώς κάθε υπηρεσία της στους ανά τον κόσμο αναξιοπαθούντες. Φυσικά και εκδιώχθηκε άρον άρον από τον Πρόεδρο με την περίφημη ατάκα Και τι θα γίνουμε εμείς?, οι κοπτοραφτούδες των άλλων?
Όταν το τσουνάμι αφάνισε νησιά ολόκληρα είχε επισημανθεί πως σχεδόν όλα τα ελεύθερα θηλαστικά και πτηνά την είχαν κάνει προς βουνό μεριά και ελάχιστα απ'αυτά υπέστησαν τις συνέπειες.
Κάπου ανάμεσα βρίσκεται η απάντηση. Η φύση ποτέ δεν μας εκπαίδευσε να είμαστε τιμωροί και η εκδίκηση, όπως και όλα τα άλλα κάποια στιγμή γίνεται μπούμερανγκ. Η ενοχή και η τιμωρία γρήγορα θα μας χτυπήσουν την πόρτα, όχι τόσο από αυτούς
Θεωρώ πως αφού δεν είμαι τόσο ικανός το καλό μόνο να μοιράζω, γιατί να προσπαθήσω το άσχημο? Επειδή έχω ανάγκη μεγάλη να φανώ και γώ ο άσημος και επειδή το κακό είναι προσιτό και ενδεικνυόμενο από τον περίγυρο? Μην ασπάζεστε την ασχήμια, κοιτάξτε μέσα σας.
Θα συμφωνήσω με την ταδε εφη στο Αν δεν το παίζεις και είσαι υπεράνω τους "τη λες " αμέσως...., περίπου το ίδιο έγραψα παραπάνω με το realtime. Πέραν αυτού καμιά άλλη διατριβή στο θέμα δεν αξίζει.
Κι'όποιος αδερφός δεν συμφωνεί
ας έρθει να μου δώσει ένα φιλί
---------------------------------Δ. Σαββόπουλος
Φιλιά :love:
zeta1987
23-05-2008, 12:21 AM
Ενδιαφέρον το θέμα που έχετε ανοιξει και η συζήτηση απ' ό,τι βλέπω έχει φουντώσει! Ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου...
Ας υποθέσουμε ότι έχω μια καλή φίλη. Όλα καλά για χρόνια, εγώ τη στηρίζω, αυτή με στηρίζει. Ποτέ δεν έχουμε κάνει κακό η μία στην άλλη. Κάποια στιγμή με προδίδει και η πληγή είναι βαθιά. Γιατί είμαι κακιά εγώ αν αποφασίσω να της ανταποδώσω τα ίσα, ενώ εκείνη όχι που έκανε κακό σε πρώτο χρόνο σε κάποιον που δεν την είχε πειράξει ποτέ? Ποιος έχει το "κακόμετρο" και αποφαίνεται ότι όποιος εκδικείται (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που του έχει ήδη κάνει) είναι χειρίστου είδους άνθρωπος ενώ όποιος κάνει κακό σε πρώτο χρόνο (δηλαδή κάνει κακό σε κάποιον που δεν τον έχει προηγουμένως πειράξει) είναι ΟΚ?
Συμφωνώ πως ότι σπείρεις φυσικά και θα το θερίσεις,αλλά μου ήρθε κάτι αυθόρμητα στο μυαλό όταν διάβασα την δημοσίευση σου.Σου κάνει το κακό αλλά όταν της κάνεις και εσύ είσαι στην ίδια μοίρα με εκείνη.Στην ίδια θέση,και χάνεις δίκιο σου.Πως μπορείς μετά να μιλάς ότι σου κάναν κακό και να γκρινιάζεις και να λές ότι αδικήθηκες όταν και εσύ κάνεις κακό στον άλλον;;;Είσαι και γίνεσαι το ίδιο με τον άλλον.Βέβαια άνθρωποι είμαστε και έχουμε τις αδυναμίες μας και εκείνη την στιγμή παρασυρόμαστε,αλλα δυστυχώς αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα. :(
spiman
23-05-2008, 03:30 AM
Βρε παιδιά όλη η κακία του κόσμου μέσα σε μας εδώ είναι συγκεντρωμένη; Δε λέω, άνθρωποι είμαστε με αισθήματα και έχουμε ανάγκη να εκτονωθούμε, να γιατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό μας κλπ. Αλλά εάν συνεχίζουμε να θέλουμε να κάνουμε ανάλογο κακό σε αυτόν που μας πλήγωσε, μας τσάκισε, ξεφτύλισε, σε τι διαφέρουμε απ αυτόν; Μήπως τότε και εμείς είμαστε ανάλογοι; Μήπως τελικά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όταν πληγώνουμε εμείς όλα είναι καλά, όταν όμως μας την κάνουν τότε δεν είναι; Τα "μπουμπούκια" που θέλουμε να...τσακίσουμε σε τι φταίνε εάν εμείς είμασταν στραβοί; Είμαστε μεγάλα παιδιά ή μας αρέσει να παριστάνουμε τα ανήλικα και πληγωμένα παιδάκια επειδή έχουμε ανάγκη από χάδια και αγκαλιές; Μήπως τελικά δεν είμαστε σε θέση να δούμε και αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και ψάχνουμε για δικαιολογίες;
Απλά εκφράζω δυνατά τις σκέψεις μου και κρίνοντας από τις ακρεές απόψεις αρκετών αναρωτιέμαι που υπάρχει διαφορά μεταξύ θύτη και θύματος. Έχει κανείς από τους αιμοβόρους απάντηση ειλικρινή σε αυτά που ρωτάω;
εφη ταδε-ταδε εφη
23-05-2008, 05:36 PM
Οχι ,δεν εγινες κατανοητη...
Αυτοσχεδίασε και άσε το κοπάδι να τρέχει πίσω "από περσινά ξυνά σταφύλια"!!!
αλλά νομίζω πως το ακόνι που έχεις για μυαλό κάτι έπιασε..έ?:unsure:
Fotini Christodoulou
23-05-2008, 05:48 PM
Παρακαλώ οι προσωπικές διαφωνίες να λύνονται με προσωπικά μηνύματα και όχι στο φόρουμ.
Φιλικά,
Φωτεινή
εφη ταδε-ταδε εφη
23-05-2008, 06:21 PM
Παρακαλώ οι προσωπικές διαφωνίες να λύνονται με προσωπικά μηνύματα και όχι στο φόρουμ.
Φιλικά,
Φωτεινή
:love::embarrest:love:Αν και δεν έχω κάτι προσωπικό...
ArialMind
25-05-2008, 12:03 AM
Μόνο ψυχοφθόρα συναισθήματα μπορούν να δημιουργήσουν την πράξη της εκδίκησης. Η οποία σαν απότελεσμα έχει συνήθως τύψεις και αίσθημα κενού. Η εκδίκηση είναι μιά πράξη θυμού. Ο θυμός είναι ένα αίσθημα που δρα παρορμητικά. Όταν οι κινήσεις μας είναι παρορμητικές συνήθως είναι λανθασμένες και τα αποτελεσματα είναι αντίθετα των προσδοκιών μας.
Μητσάκος
25-05-2008, 12:01 PM
Μόνο ψυχοφθόρα συναισθήματα μπορούν να δημιουργήσουν την πράξη της εκδίκησης. Η οποία σαν απότελεσμα έχει συνήθως τύψεις και αίσθημα κενού. Η εκδίκηση είναι μιά πράξη θυμού. Ο θυμός είναι ένα αίσθημα που δρα παρορμητικά. Όταν οι κινήσεις μας είναι παρορμητικές συνήθως είναι λανθασμένες και τα αποτελεσματα είναι αντίθετα των προσδοκιών μας.
Διαφωνώ. Αν σχεδιάζω μια πράξη εκδίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια, σίγουρα δεν διακατέχομαι από θυμό και ούτε δρω παρορμητικά.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-05-2008, 12:17 PM
Διαφωνώ. Αν σχεδιάζω μια πράξη εκδίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια, σίγουρα δεν διακατέχομαι από θυμό και ούτε δρω παρορμητικά.
συμφωνω με τον αγαπητο Μητσακο,και εκει που δεν θα το περιμενει ....οσο αφορα εμενα θα τον εκδικηθω..
ArialMind
25-05-2008, 12:30 PM
Συμφωνώ. Εγώ αναφέρθηκα στην παρορμητική εκδίκηση που νομίζω ότι υψίσταται, όπως και αυτό που περιέγραψες. Μόνο που για μένα αυτο μεταφράζεται ως κακία.
Μητσάκος
25-05-2008, 01:10 PM
Συμφωνώ. Εγώ αναφέρθηκα στην παρορμητική εκδίκηση που νομίζω ότι υψίσταται, όπως και αυτό που περιέγραψες. Μόνο που για μένα αυτο μεταφράζεται ως κακία.
Ή ετεροχρονισμένη απόδοση δικαιοσύνης.
getzaki
25-05-2008, 03:11 PM
Μη δηλητηριάζετε την ψυχή και κατά συνέπεια το σώμα σας με αρνητικές σκέψεις..
Μπορείτε να αγαπάτε??
Ακόμη και αυτόν που σας έκανε κακό?? Αυτό, θα τον κάνει να εκδικηθεί μόνος του τον εαυτό του για το κακό που προκάλεσε.. Με οποιονδήποτε τρόπο..
:love::love::love::love::love:
Aπό την άλλη πλευρά, υπαρχει κ η θεωρία που λέει πως ότι κάνεις στη ζωή (είτε καλό είτε καλό) σου επιστρέφεται πίσω στο τριπλάσιο. Oπότε μπορείτε κάποιοι να βασιστείτε στην "άνωθεν απονομή δικαιοσύνης". :wacko:
Mε αυτόν τον τρόπο κ τις διαδικασίες κ τα σενάρια αποφεύγει κανείς, αλλά κ βλέπει τελικά αν είχε αυτός το δίκιο ή ο άλλος.!! :toung:
Πιάνει!! :blink:Aλήθεια!! :bigsmile:
:toung:
εφη ταδε-ταδε εφη
25-05-2008, 04:25 PM
Μα αν σχεδιάζεις για χρόνια ένα κακό τα συναισθήματά σου δεν γεμίζουν μανιασμένη κακία?Αυτό δεν είναι φθορά σε ό,τι καλό?
ZorZeta
25-05-2008, 11:41 PM
Μη δηλητηριάζετε την ψυχή και κατά συνέπεια το σώμα σας με αρνητικές σκέψεις..
Μπορείτε να αγαπάτε??
Ακόμη και αυτόν που σας έκανε κακό?? Αυτό, θα τον κάνει να εκδικηθεί μόνος του τον εαυτό του για το κακό που προκάλεσε.. Με οποιονδήποτε τρόπο..
πολυ χριστιανικό μου κανει αυτό, και δεν ξερω και κατα πόσο έχει εφαρμογή στον ανθρωπο.
Η δική μου αποψη είναι, πως αυτος που έκανε κακο θα το ξανακάνει και χωρις καμία συστολή γιατι αυτο που εισεπραξε είναι το ότι , και έκανε αυτο που ήθελε με τον τρόπο που ήθελε, και συνέπειες δεν είχε για την πράξη του. Είμαι επίσης σίγουρη πως αν καποια στιγμή προκύψει να έρθει η τιμωρία απο μόνη της , δεν θα μπορεσει ποτε να το εκλαβει σαν τιμωρία αλλα σαν μια κακοτυχία ή δυστυχία δική του και δεν θα το συνδιασει ποτέ με την αντίστοιχη δική του παλια συμπεριφορα σε σένα. Αυτοι οι ανθρωποι συνήθως ειναι αυτοι που το ΕΓΩ τους ειναι τοσο εντονο που δυσκολα μπορουν να δουν ΕΣΕΝΑ σε καθε περίπτωση.
skorpion
25-05-2008, 11:56 PM
πολυ χριστιανικό μου κανει αυτό, και δεν ξερω και κατα πόσο έχει εφαρμογή στον ανθρωπο.
Η δική μου αποψη είναι, πως αυτος που έκανε κακο θα το ξανακάνει και χωρις καμία συστολή γιατι αυτο που εισεπραξε είναι το ότι , και έκανε αυτο που ήθελε με τον τρόπο που ήθελε, και συνέπειες δεν είχε για την πράξη του. Είμαι επίσης σίγουρη πως αν καποια στιγμή προκύψει να έρθει η τιμωρία απο μόνη της , δεν θα μπορεσει ποτε να το εκλαβει σαν τιμωρία αλλα σαν μια κακοτυχία ή δυστυχία δική του και δεν θα το συνδιασει ποτέ με την αντίστοιχη δική του παλια συμπεριφορα σε σένα. Αυτοι οι ανθρωποι συνήθως ειναι αυτοι που το ΕΓΩ τους ειναι τοσο εντονο που δυσκολα μπορουν να δουν ΕΣΕΝΑ σε καθε περίπτωση.
Ναι αλλα πιστευεις οτι θα μπορουσαν τετοιοι ανθρωποι να ειναι ποτε τους ευτυχισμενοι? οσα καλα κι αν τους τυχαιναν.....εγω νομιζω πως οχι
ZorZeta
26-05-2008, 12:08 AM
Ναι αλλα πιστευεις οτι θα μπορουσαν τετοιοι ανθρωποι να ειναι ποτε τους ευτυχισμενοι? οσα καλα κι αν τους τυχαιναν.....εγω νομιζω πως οχι
η ευτυχία για τον καθένα μας ειναι πολύ σχετική. εχει να κανει πολύ με την ποιότητα του ανθρωπου. την διαφορα αυτη μπορει εσυ να εισαι σε θέση να την διακρίνεις, και εσυ επίσης, ακριβως επειδη εισαι σε θεση να την διακρίνεις δεν θα έφτανες ποτε σε σημειο να συμπεριφερθεις κατα αυτον τον τρόπο.
getzaki
26-05-2008, 08:48 AM
Καλημέρα!!!!
Θρησκευόμενη είμαι, αλλά θρησκόληπτη όχι.
Σας είπα την άποψή μου για το θέμα.
Είναι τρόπος ζωής για μένα πλέον, να λειτουργώ έτσι: Αγαπώντας τους πάντες και τα πάντα.. Και έχω την ψυχή και τη συνείδησή μου καθαρή από μικρόβια του τύπου εκδίκησης κλπ.
BlackOrWhat
26-05-2008, 10:06 AM
Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή των ιχθύων...πολύ απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και να θέλεις να αυτομαστιγωθείς...αν πιάσει βέβαια...;):toung:
ZorZeta
26-05-2008, 10:43 AM
Καλημέρα!!!!
Θρησκευόμενη είμαι, αλλά θρησκόληπτη όχι.
Σας είπα την άποψή μου για το θέμα.
Είναι τρόπος ζωής για μένα πλέον, να λειτουργώ έτσι: Αγαπώντας τους πάντες και τα πάντα.. Και έχω την ψυχή και τη συνείδησή μου καθαρή από μικρόβια του τύπου εκδίκησης κλπ.
καλη σου μέρα.
Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικα. Την αποψή μου είπα, στηριζόμενη σε μια άλλη τοποθέτηση που εχει εκφραστει στο forum που συμπτωματικά ανήκει σε σένα.
Ο καθένας μας προσπαθεί με το δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, και επιλέγει την συμπεριφορά που του ταιριάζει καλύτερα. Αυτό είναι σεβαστό απο τον οποιοδήποτε νομίζω, που καταννοεί την διαφορετικότητα της αντίληψης και της εκφρασης του καθε ενός απο μας.
φιλικα Γεωργία.
Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή των ιχθύων...πολύ απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και να θέλεις να αυτομαστιγωθείς...αν πιάσει βέβαια...;):toung:
Σωστήήηηηηηη....!!!!! :toung::toung:
όταν δε τους πάρεις χαμπάρι... αρχίζουν να "ψαροτρέμουν" κ έχει πολύ πλάκα!! :laugh::laugh:
starfish
26-05-2008, 10:52 AM
VerneigungVerneigungVerneigung [Παρ' οτι τ' αγαπαω πολυ τα ψαρακια.... ξεροτηγανισμενα ή ακομη και στη σχαρα!!!:toung:]
aries engineer
26-05-2008, 11:44 AM
Nαι τι να σου πω...αυτα δεν ξερουν τι κανουν γιατι το κανουν , αν ειναι καλο η κακο αυτο που κανουν..γενικως ανερματιστα ,αμφιταλαντευομενα και ακρως επικινδυνα βεβαιως βεβαιως...:toung::toung:
friary
26-05-2008, 11:50 AM
Ενδιαφέρον το παραλλήρημά σας κατά των Ιχθύων πανταχόθεν στο site. Δεν το χα καταλάβει πως ασκούμε τέτοια επίδραση :nuts:
(Ορμάτε τώρα ΟΥΛΕΣ μαζί :toung:)
starfish
26-05-2008, 12:15 PM
Ενδιαφέρον το παραλλήρημά σας κατά των Ιχθύων πανταχόθεν στο site. Δεν το χα καταλάβει πως ασκούμε τέτοια επίδραση :nuts:
(Ορμάτε τώρα ΟΥΛΕΣ μαζί :toung:)
Ασκειτε, ασκειτε!! Υφερπουσα! Ενω οι αλλοι [εμεις δλδ.], δεν ασκουν επιδραση, απλως προκαλουν αντιδραση! :bigsmile::bigsmile::toung::toung:
friary
26-05-2008, 12:17 PM
Ασκειτε, ασκειτε!! Υφερπουσα! Ενω οι αλλοι [εμεις δλδ.], δεν ασκουν επιδραση, απλως προκαλουν αντιδραση! :bigsmile::bigsmile::toung::toung:
Υπέρ του δέοντος τελικώςςςςςςς :toung:
εφη ταδε-ταδε εφη
26-05-2008, 05:54 PM
ενδιαφέρον...:blink:
εφη ταδε-ταδε εφη
26-05-2008, 05:56 PM
Σωστήήηηηηηη....!!!!! :toung::toung:
όταν δε τους πάρεις χαμπάρι... αρχίζουν να "ψαροτρέμουν" κ έχει πολύ πλάκα!! :laugh::laugh:
Μήπως τρέμετε εσείς και δεν το ξέρετε?:nuts:
starfish
27-05-2008, 01:06 PM
Εμεις μονο απ' τα νευρα μας!!! :toung:
tavrina
29-05-2008, 01:31 PM
Καλημέρα σας,:bigsmile::bigsmile:
η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.... μόνο που τις περισσότερες φορές πλέον δεν σου κάνει αίσθηση γιατί θα το έχεις ήδη ξεπεράσει, εκτός και αν είσαι ταύράκι και το κρατήσεις μανιάτικο...χαχαχα:laugh:
Εγώ προσωπικά είναι φορές που δεν μπορώ να ξεχάσω και θέλω ηθική ικανοποίηση είτε απο μένα είτε απο την θεία δίκη. Πάντως αν κάποιος κάνει κάτι κακό πρέπει να τιμωρείτε με κάποιο τρόπο...
Όσο αναφορά τα γλυκά μας ψαράκια δεν κάνουν μία, μπροστά στην εκδίκηση ενός σκορπιού...απλά περιμένουν να αποδοθεί απο μόνη της δικαιοσύνη,ταπεινή μου γνώμη.
Καλή συνέχεια:bigsmile:
Toksotaki
29-05-2008, 11:24 PM
MAKE LOVE>NOT WAR!!!
Mπα... δεν παίζει...!! :toung: Mε τους ιχθύες πάντα αναμένω να μου την κάνουν... :bigsmile:
starfish
30-05-2008, 01:07 PM
MAKE LOVE>NOT WAR!!!
Για πολλους υπαρχει μεγαλη συναφεια αναμεσα στον ερωτα και στον πολεμο!:toung:
Κανουν ερωτα σαν να πολεμανε, ή πολεμανε σαν να κανουν ερωτα!:toung:
Ερωτευονται τον πολεμο ή πολεμανε τον ερωτα...και παει λεγοντας!
Nαι, ναι!!! :toung: και εγώ!!! :bigsmile: και εγώ!! :bigsmile:
*φέρτε κ μερικούς Xιαστί στο παιχνίδι...
starfish
30-05-2008, 01:35 PM
Nαι, ναι!!! :toung: και εγώ!!! :bigsmile: και εγώ!! :bigsmile:
*φέρτε κ μερικούς Xιαστί στο παιχνίδι...
Στις παραπανω περιπτωσεις το θεμα "εκδικηση" δουλευεται εν θερμω!!
[Βραζει και χυνεται......:toung::toung:]
Στις παραπανω περιπτωσεις το θεμα "εκδικηση" δουλευεται εν θερμω!!
[Βραζει και χυνεται......:toung::toung:]
Εύγε καλό κορίτσι!!! :toung::toung:
ZorZeta
30-05-2008, 02:11 PM
Αυτο είναι Πλούτωνας 100%:laugh:
Aμέ!! :toung: και απ'αυτό έχουμε κ μάλιστα σε τριπλή αντίθεση!!! :toung:
starfish
30-05-2008, 02:19 PM
Θα ελεγα οτι Πλουτωνας ειναι η συσχετιση του ερωτα με τον θανατο.
Του ερωτα με τον πολεμο μαλλον για Αρης μου κανει. Και αν τα συνδεσουμε και τα δυο, ο πολεμος οδηγει και στον θανατο, αρα χμ! ναι! ο Αρης μπορει να καταληξει Πλουτωνας.....:unsure::cheesy:
Θα ελεγα οτι Πλουτωνας ειναι η συσχετιση του ερωτα με τον θανατο.
Του ερωτα με τον πολεμο μαλλον για Αρης μου κανει. Και αν τα συνδεσουμε και τα δυο, ο πολεμος οδηγει και στον θανατο, αρα χμ! ναι! ο Αρης μπορει να καταληξει Πλουτωνας.....:unsure::cheesy:
Kαι αν το προχωρήσεις ακόμα λίγο... Πλούτωνας---Σκορπιός----παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού ο Aρης.... O Aρης σε έξαρση στο Σκορπιο.
Mπορείς να θεωρήσεις ότι είναι η μετεξέλιξή του.
:wacko:
Fotini Christodoulou
30-05-2008, 02:28 PM
O Aρης σε έξαρση στο Σκορπιο.
Mπορείς να θεωρήσεις ότι είναι η μετεξέλιξή του.
:wacko:
...Σε εξαρση στον αιγόκερο και παραδοσιακός κυβερνητης του Σκορπιού όπως είπες:bigsmile::bigsmile:
Είναι σκορπίστικο το θέμα πάντως:laugh:
starfish
30-05-2008, 02:33 PM
...Σε εξαρση στον αιγόκερο και παραδοσιακός κυβερνητης του Σκορπιού όπως είπες:bigsmile::bigsmile:
Συμβολικα ναι!!
Εκδικηση, παθος, θανατος, αναγεννηση... στον Σκορπιο δεν αποδιδονται ως χαρακτηριστικα;
[Για να μην παρεξηγηθουν οι φιλοι Σκορπιοι! :love:]
Fotini Christodoulou
30-05-2008, 02:36 PM
Συμβολικα ναι!!
Εκδικηση, παθος, θανατος, αναγεννηση... στον Σκορπιο δεν αποδιδονται ως χαρακτηριστικα;
[Για να μην παρεξηγηθουν οι φιλοι Σκορπιοι! :love:]
Σαφώς θεωρητικά μιλώντας.Το ηλιακό δεν καθορίζει απο μονο του την προσωπικότητα ενός ατόμου.:bigsmile:
Είναι πασιφανές ότι τα έχω φτύσει με τον ανάδρομο... :wacko:
εφη ταδε-ταδε εφη
30-05-2008, 09:44 PM
Mπα... δεν παίζει...!! :toung: Mε τους ιχθύες πάντα αναμένω να μου την κάνουν... :bigsmile:
Τόσο ποθητοί,τόσο όμορφοι που κάνουμε τους άλλους να αγωνιούν...Ευχαριστούμε!!!!!!: love:Αυτό που εκνευρίζει τους υπόλοιπους είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε γιατί χτυπιούνται...¨εχουμε υψηλά ιδανικά κι ως έτσι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλώς να συγχωρούμε την άγνοια και να χαϊδεύουμε την ψυχή όλων αυτών που την ηθική αξία την ονόμασαν " ψυχική διαταραχή"... Ναι,τελικά καταλαβαίνω πως το εννοείς το "να μου την κάνουν"...
:love:Επίσης να θυμάσαι το εξής :μην βάζεις τους ανθρώπους σε τσουβάλια γιατί υπάρχει μια τεράστια διαφορά...Τα τσουβάλια είναι γι'αυτούς που τους πάνε...¨οπως καταλαβαίνεις είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε τέτοιου είδους σχόλια τσουβάλια (το λέω ως υποχρέωση στον εαυτό μου)..Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πορεύεται μ'αυτές...¨οπως σου έχω ξαναπεί,εύχομαι να γελάς Πηγαία... :love:
Toksotaki
31-05-2008, 02:12 PM
Εγω παντος προτιμω να τα συνδυαζω,δυο σε ενα!
aries engineer
01-06-2008, 11:05 AM
MAKE LOVE>NOT WAR!!!
Kαντε και τα δυο...παντρευτειτε!!!!!!!!!!!!!!:bi gsmile::toung::toung:
Toksotaki
02-06-2008, 09:56 PM
τι λες καλε!Ελευθερο τοξοτακι γεννηθηκα ελευθερο τοξοτακι θα πεθανω...χμ αυτα τα λογια ηταν Κριου...μενω εκπληκτη!
skorpion
02-06-2008, 09:57 PM
Αχ βρε τοξοτακι δε το πιασες καλα χιχιχιχι!
Toksotaki
02-06-2008, 10:00 PM
lol!Δικιο εχεις:embarrest με μια δευτερη αναγνωση θα συμφωνησω:cheesy:!!
Dion-DoubleDoor
02-06-2008, 10:23 PM
Για να μιλήσω ως κλασική φιλόλογος, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην αξία της ανταπόδοσης τόσο του καλού όσο και του κακού. Ως Καρκίνος, λοιπόν, που θυμάται πάντα και τα πάντα και δεν ξεχνά ποτέ και τίποτα πιστεύω ότι τα πάντα στη ζωή είναι δουναι και λαβειν. Στο καλό θα ανταποκριθώ με καλό και το κακό θα το εκδικηθώ με κακό.
Η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι όμως αυτή της ζωής. Είναι αυτή η λαϊκή θυμοσοφία που λέει "όλα εδώ πληρώνονται" που δίνει σε όλους δύναμη. Και πράγματι ισχύει. Ότι κακό κάνουμε έρχεται κάποια στιγμή που καλούμαστε να πληρώσουμε γι' αυτό. Το μόνο που εύχομαι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να είμαι μπροστά, όταν η θεία Δίκη θα τιμωρεί κάποιον που με πλήγωσε πάρα πολύ...
Dion-DoubleDoor
02-06-2008, 10:57 PM
Αγαπητό Τοξοτάκι, επειδή τα 'χω πολλά μαζεμένα στο ζώδιό σου -δε φταις εσύ, ξεπεζέψτε για λίγο το καλάμι μιας wanna be ελευθερίας και αντιληφθείτε ότι ο μόνος που σας φυλακίζει είναι ο εαυτό σας. Η δέσμευση σας φαντάζει με θάνατο και δε μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δεσμευμένοι κι όμως είναι ελεύθεροι και υπάρχουν και αυτοί που είναι ελεύθεροι κι όμως είναι δέσμιοι του εαυτού τους. Κανείς δε σας καταδιώκει...Χαλαρώστε και δείτε λίγο πέρα από το δικό σας εγωκεντρικό -άδικα πιστεύω- μικρόκοσμο...Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όπου πιστεύω, δεν έχει φτάσει η καθ' όλα καλπάζουσα σκέψη σας... Δεν είστε μόνοι σε αυτή τη ζωή και δε θα είστε πάντα νέοι, για να έχετε ανθρώπους δίπλα σας να σας κανακεύουν...Αυτό που μένει τελικά είναι η σταφίδα των γηρατειών...
Η ελευθερία σας αξίζει μόνο όταν συμβαδίζει με το σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους...Διαφορετικά...η "ελευθερία" θα είναι ενός μοναχικού καβαλάρη που θα τραγουδά με βραχνή φωνή, ατενίζοντας στο παρελθόν και αποστρέφοντας τα μάτια από το μέλλον για δονκιχωτικές "ελευθερίες" που κάποτε νόμιζε ότι έζησε...
Η ουσιαστική ελευθερία είναι η εσωτερική...Αυτήν να παινεύεστε ότι έχετε...
black moon
02-06-2008, 11:27 PM
Αγαπητό Τοξοτάκι, επειδή τα 'χω πολλά μαζεμένα στο ζώδιό σου -δε φταις εσύ, ξεπεζέψτε για λίγο το καλάμι μιας wanna be ελευθερίας και αντιληφθείτε ότι ο μόνος που σας φυλακίζει είναι ο εαυτό σας. Η δέσμευση σας φαντάζει με θάνατο και δε μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δεσμευμένοι κι όμως είναι ελεύθεροι και υπάρχουν και αυτοί που είναι ελεύθεροι κι όμως είναι δέσμιοι του εαυτού τους. Κανείς δε σας καταδιώκει...Χαλαρώστε και δείτε λίγο πέρα από το δικό σας εγωκεντρικό -άδικα πιστεύω- μικρόκοσμο...Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όπου πιστεύω, δεν έχει φτάσει η καθ' όλα καλπάζουσα σκέψη σας... Δεν είστε μόνοι σε αυτή τη ζωή και δε θα είστε πάντα νέοι, για να έχετε ανθρώπους δίπλα σας να σας κανακεύουν...Αυτό που μένει τελικά είναι η σταφίδα των γηρατειών...
Η ελευθερία σας αξίζει μόνο όταν συμβαδίζει με το σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους...Διαφορετικά...η "ελευθερία" θα είναι ενός μοναχικού καβαλάρη που θα τραγουδά με βραχνή φωνή, ατενίζοντας στο παρελθόν και αποστρέφοντας τα μάτια από το μέλλον για δονκιχωτικές "ελευθερίες" που κάποτε νόμιζε ότι έζησε...
Η ουσιαστική ελευθερία είναι η εσωτερική...Αυτήν να παινεύεστε ότι έχετε...
Επειδή διακρίνω μία εμπάθεια, θα διαφωνήσω λέγοντας οτι γνωρίζω αρκετούς οικογενειαρχες Τοξότες, και μάλιστα καλούς που είναι ευτυχισμένοι μ' αυτόν τους τον ρόλο! Ας μην κρίνουμε απο κάποια παραδείγματα, που εχουν προφανώς πέσει σε καταπιεστικές καταστάσεις ή τις οσμήζονται και τους βγαινει ή αγαπη τους για ελευθερία με κάπως ακραίο τρόπο...
getzaki
02-06-2008, 11:42 PM
MAKE LOVE>NOT WAR!!!
Αγαπητό μου Toksotaki..
Απ΄ότι βλέπεις, η συμβουλή σου πάει χαμένη..
Και ο Ανάδρομος Ερμής κάνει πολύ καλά τη δουλειά του....
katwoman275
03-06-2008, 08:56 AM
καλημερα. Νομίζω ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία. Πιστεύω κ γω στη Θεία Δίκη. Οπότε όποιος μας πλήγωσε θα έρθει καποια στιγμή κ η δική του ώρα. Αλλωστε το ίδιο συμβαίνει κ με μας. Οταν πληγώνουμε ανθρώπους ή φερόμαστε άσχημα θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουμε και μεις τα λάθη μας.
Γεράκι
03-06-2008, 02:45 PM
Για μένα το να περιμένεις και να σχεδιάζεις την εκδίκηση σου χρόνια, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή, είναι μιζέρια. Σημαίνει ότιτο συγκεκριμένο άτομο έχει προσκοληθεί τόσο σε εκείνες τις καταστάσεις που ο νους του είναι αδύνατο να αποκοπεί και να προχωρίσει παρακάτω. Σημαίνει ότι το άτομό αυτό έχει χάσει την αυτοεκτίμηση του. Σημαίνει ότι είχε εναπωθέσει τα όνειρά του και τις προσδοκίες του σε κάποιο άλλο άτομο έξω από τον ίδιο και περίμενε από το άλλο άτομο να τα εκπληρώσει. Βασικά δεν μπορεί να υπερνικήσει τον πόνο του. Αυτό σημαίνει αδυναμία χαρακτήρα. Αλλά ποιός να νιαστεί να χτίσει ένα χαρακτήρα υγιή και δυνατό. Εσύ και μόνο εσύ θα πρέπει να να κάνεις. Δεν μπορείς να περιμένεις να το κάνουν άλλοι για σένα. Αυτό όμως θέλει πειθαρχία, θέλει εγκράτια, θέλει να δίνεις αξίες στη ζωή σου. Όταν θα δίνεις κάτι από τον εαυτό σου, να το δίνεις, αλλά να περιμένεις να πάρεις. Οι σχέσιες των ανθρώπων είναι πάντα αμφίδρομες. Όχι μόνο να δίνεις και να δίνεις και μετά να κάθεσε να κλαις σαν αθώο θύμα και να λες έχω δώσει τόσα πολλά γιατί μου φέρονται έτσι???? Εεε ... τότε σου καταλογίζω ευθύνη. Ηθελέστα και παθέστα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
03-06-2008, 03:01 PM
Για μένα το να περιμένεις και να σχεδιάζεις την εκδίκηση σου χρόνια, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή, είναι μιζέρια. Σημαίνει ότιτο συγκεκριμένο άτομο έχει προσκοληθεί τόσο σε εκείνες τις καταστάσεις που ο νους του είναι αδύνατο να αποκοπεί και να προχωρίσει παρακάτω. Σημαίνει ότι το άτομό αυτό έχει χάσει την αυτοεκτίμηση του. Σημαίνει ότι είχε εναπωθέσει τα όνειρά του και τις προσδοκίες του σε κάποιο άλλο άτομο έξω από τον ίδιο και περίμενε από το άλλο άτομο να τα εκπληρώσει. Βασικά δεν μπορεί να υπερνικήσει τον πόνο του. Αυτό σημαίνει αδυναμία χαρακτήρα. Αλλά ποιός να νιαστεί να χτίσει ένα χαρακτήρα υγιή και δυνατό. Εσύ και μόνο εσύ θα πρέπει να να κάνεις. Δεν μπορείς να περιμένεις να το κάνουν άλλοι για σένα. Αυτό όμως θέλει πειθαρχία, θέλει εγκράτια, θέλει να δίνεις αξίες στη ζωή σου. Όταν θα δίνεις κάτι από τον εαυτό σου, να το δίνεις, αλλά να περιμένεις να πάρεις. Οι σχέσιες των ανθρώπων είναι πάντα αμφίδρομες. Όχι μόνο να δίνεις και να δίνεις και μετά να κάθεσε να κλαις σαν αθώο θύμα και να λες έχω δώσει τόσα πολλά γιατί μου φέρονται έτσι???? Εεε ... τότε σου καταλογίζω ευθύνη. Ηθελέστα και παθέστα.
καμια φορα γερακι η αιτια για να εκδικηθεις ειναι πολυ πιο σοβαρη απο μια σχεση η αν μου επιτρεπεις γκομενικο θεμα που χαλασε για τον αλφα η βητα λογο ....
φιλικα
white diamond
03-06-2008, 03:11 PM
ακριβως !
ειπες ολα οσα σκεφτομουν!
tetraktis
03-06-2008, 07:52 PM
Φαντάσου τι γίνετε σε μια σχέση που είναι και ο άντρας και η γυναίκα σκορπιοί !!!!
Σε μια τέτοια περίπτωση η γυναίκα σκορπιός είναι μάλλον πιο πολύπλοκη από τον άντρα σκορπιο, καθαρά λόγω γυναικείας ψυχολογίας θα έλεγα...
starfish
03-06-2008, 08:36 PM
Σε μια τέτοια περίπτωση η γυναίκα σκορπιός είναι μάλλον πιο πολύπλοκη από τον άντρα σκορπιο, καθαρά λόγω γυναικείας ψυχολογίας θα έλεγα...
Πραγμα που οδηγει .. σε ποιο συμπερασμα?:bigsmile:
tetraktis
03-06-2008, 08:36 PM
Εγώ δεν πρόκειται να κάτσω να σχεδιάσω σχέδιο εκδίκησης αλλά δεν μπορώ να μην πάρω μια ικανοποίηση όταν η ζωή "εκδικείται" αντί εμού κάποιον που με έγραψε και εμένα και ό,τι είχαμε τέλος πάντων στα παλαιότερα των υποδημάτων του... Γιατί αυτό γίνεται τελικά: Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις!
Μήπως όμως δεν είναι το θέμα "ποιός κρατά το κακόμετρο" αλλά ποιός κρατά το "μαριονεττόμετρο";
Γιατί πρέπει να γελάμε όταν ο άλλος κάνει κάτι γελοίο ή να κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν κάποιος προσπαθεί σώνει και ντε να μας πληγώσει;
Γιατί πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα εκείνου που μας πλήγωσε και να τον πληγώσουμε πίσω;
Εκείνος δηλαδή θα αποφασίσει πως θα συμπεριφερθούμε εμείς;
Δεν το παίζω αθώος...Με ήλιο, ωροσκόπο και άρη στο σκορπιό, η ανάγκη για εκδίκηση είναι φορές πολύ έντονη.
Γιατί όμως να μην επιλέξω να εκδικηθώ την αρνητική πλευρά του εαυτού μου που διαλέγει την εκδίκηση με το να απέχω από την επιλογή της; Εμένα αυτή η πλευρά με ρώτησε τι θέλω;
Οι Πρόγονοι μας έλεγαν πως ο φθόνος φθίνει, κι ίσως αν το παραλληλήσουμε καταλάβουμε γιατί όλες οι κακές μάγισσες παρουσιάζονταν ανέκαθεν στα παραμύθια ξερακιανές γριές άσχημες και καμπούρες.
ο Μαχάντμα πάλι, είπε πως "το οφθλαμός αντί οφθαλμού οδηγεί σε ένα βασίλειο τυφλών".
Μήπως η εκδίκηση τελικά κάνει τους άλλους σημαντικούς ενώ εμάς ασήμαντους;;;
skorpion
03-06-2008, 08:37 PM
Οτι οι σκορπινες ειναι καλυτερες!!! χιχιχι!
Απαντηση στη Starfish ηταν αυτο ξεχασα την παραθεση...
ξερω ξερω οφ τοπικ.....
BlackOrWhat
04-06-2008, 03:39 PM
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εκείνοι που αναζητούν την εκδίκηση, αρχικά δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους...
..όταν βρεθεί ο τελευταίος, η εκδίκηση είναι απλά ασήμαντη...
angelaki
04-06-2008, 06:23 PM
Οταν παίρνεις γεμίζεις τα χέρια σου, όταν δίνει γεμίζεις την καρδιά σου.
Καλύτερα να γεμίζουμε την καρδιά μας με αγάπη, παρά με πικρία και θυμό...
dinula
06-06-2008, 01:18 PM
πολύ ωραίο .. θέμα.. πιστεύυω τρώγεται κρύο...
και με μισος.. :P
dinula
06-06-2008, 01:24 PM
έχω τάσεις εκδίκισης.. αλλα πιο πολυ στις σχεσεις..
με την έννοια οτι θέλω να τον δω να "καταστρεφεται" μετα απο μενα..
δε ξέρω πως ακούγετε.. αλλα το νιώθω..
τωρα δε ξέρω... μηπως οφείλετε στο οτι έχω πλούτωνα σε σκορπιό και στον 1ο οίκο???:wacko::cheesy:
δέν έχω κάτι άλλο σε σκορπιο παντως..
αλλα δεν έχω άσχημες όψεις με πλούτωνα.. μπορω να πω θετικές..:)
kritikia
06-06-2008, 01:58 PM
Αν και έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο επειδή βλέπω ότι οι περισσότερες απαντήσεις έχουν να κάνουν με πρώην, θα παραθέσω μια ατάκα της γνωστής (σε όσους παρακολουθούσαν το "Sex and the City") Σαμάνθα: Πάντα υπάρχει ένας διαγωνισμός με τον πρώην σου.. λέγεται "Ποιος θα πεθάνει μίζερος".. :bigsmile:
pecora nera
06-06-2008, 02:16 PM
έχω τάσεις εκδίκισης.. αλλα πιο πολυ στις σχεσεις..
με την έννοια οτι θέλω να τον δω να "καταστρεφεται" μετα απο μενα..
δε ξέρω πως ακούγετε.. αλλα το νιώθω..
τωρα δε ξέρω... μηπως οφείλετε στο οτι έχω πλούτωνα σε σκορπιό και στον 1ο οίκο???:wacko::cheesy:
δέν έχω κάτι άλλο σε σκορπιο παντως..
αλλα δεν έχω άσχημες όψεις με πλούτωνα.. μπορω να πω θετικές..:)
Δε χρειάζεται να έχεις κάτι άλλο σε Σκορπιό.......:cheesy::cheesy::cheesy:
Πλάκα κάνω, όλες το έχουμε σκεφτεί, εσύ με τόσο "λίγο" Σκορπιό μπορεί και κάπως παραπάνω :bigsmile:
dinula
06-06-2008, 02:24 PM
Δε χρειάζεται να έχεις κάτι άλλο σε Σκορπιό.......:cheesy::cheesy::cheesy:
Πλάκα κάνω, όλες το έχουμε σκεφτεί, εσύ με τόσο "λίγο" Σκορπιό μπορεί και κάπως παραπάνω :bigsmile:
χαχα:cheesy:
όντως.. κ εγω βασικά νομιζα ότι αθτο οφείλονταν στο λεων που εχω αφροδίτη.. αλλα νομιζω οτι οταν έχεισ 1ο οίκο σε ενα πλανητη έχεισ έντονα τα στοιχια..αυτα..
αν δε κανω λαθος..εε???
starfish
06-06-2008, 02:32 PM
...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, για ποιο πραγμα ακριβως μιλαμε;;
Για την επιθυμια της εκδικησης που μπορει να παραμεινει εσσαει επιθυμια που ισως καποια στιγμη ξεφουσκωσει ή για την πραγματοποιηση της επιθυμιας;; [ξεχωρα απο το αν θα ικανοποιηθει μετα την εκδικηση ή οχι...]
Στην πρωτη περιπτωση παντως, αν καποιος ισχυριστει οτι δεν εχει νιωσει ποτε και για κανενα λογο την αναγκη να εκδικηθει, απλως δεν θα τον πιστεψω!!! :nuts::embarrest
Αφροδίτη
06-06-2008, 03:28 PM
[QUOTE=starfish;
Στην πρωτη περιπτωση παντως, αν καποιος ισχυριστει οτι δεν εχει νιωσει ποτε και για κανενα λογο την αναγκη να εκδικηθει, απλως δεν θα τον πιστεψω!!! :nuts::embarrest[/QUOTE]
Συμφωνώ μαζί σου, όμως εάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ επιθυμίας και πράξης για εκδίκηση μπεί η λογική, η επιθυμία πάει περίπατο.....:bigsmile: Και νομίζω στους περισσότερους αυτό συμβαίνει.
aries engineer
06-06-2008, 03:37 PM
...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, για ποιο πραγμα ακριβως μιλαμε;;
Για την επιθυμια της εκδικησης που μπορει να παραμεινει εσσαει επιθυμια που ισως καποια στιγμη ξεφουσκωσει ή για την πραγματοποιηση της επιθυμιας;; [ξεχωρα απο το αν θα ικανοποιηθει μετα την εκδικηση ή οχι...]
Στην πρωτη περιπτωση παντως, αν καποιος ισχυριστει οτι δεν εχει νιωσει ποτε και για κανενα λογο την αναγκη να εκδικηθει, απλως δεν θα τον πιστεψω!!! :nuts::embarrest
Εννοειται και ολοι το εχουμε σκεφτει..το ζητουμενο ειναι το αποτελεσμα που θα επιφερει σε εμας μια πραξη εκδικησης...το κερδος..ή τι θα χασουμε...ποιο θα ειναι το αντιτιμο??Και εκει υπεισερχεται η ρουφιανα η λογικη και η εφυια ετσι???
Toksotaki
06-06-2008, 03:40 PM
Εγω ειμαι της αποψης κανε οτι νιωθεις ...θες να εκδικηθεις,εκδικησου δεν θες?μην το κανεις...ειναι ανωφελο να λες σε καποιον που ειναι φορτισμενος: "Υπαρχει και αλλος τροπος" ή "Ειναι κακο!"....αλλιως ο θυμος που νιωθει θα γυρισει πισω σε αυτον.
BlackOrWhat
06-06-2008, 03:41 PM
εάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ επιθυμίας και πράξης για εκδίκηση μπεί η λογική, η επιθυμία πάει περίπατο.....:bigsmile: Και νομίζω στους περισσότερους αυτό συμβαίνει.
¶ρα καλύτερα να σερβίρεται ζεστό...:blink::toung:
Αφροδίτη
06-06-2008, 03:55 PM
¶ρα καλύτερα να σερβίρεται ζεστό...:blink::toung:
Σπανιότατα σου δίνεται τέτοια ευκαιρία (να το σερβίρεις ζεστό), οπότε... δεν το σερβίρεις καθόλου:cheesy:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
08-06-2008, 04:11 PM
Σπανιότατα σου δίνεται τέτοια ευκαιρία (να το σερβίρεις ζεστό), οπότε... δεν το σερβίρεις καθόλου:cheesy:
Ποτε ζεστη δεν σερβιρετε η εκδικηση γιατι δεν εχεις την ψυχραιμια που ειναι απαραιτητη,παντα κρυα και οσο παγωμενη γινεται και περιμενεις οσο χρειαστει για τον κανεις τον αλλον να χασει την γη κατω απο τα ποδια του να μην ξερει απο που του ηρθε ......ειναι μερικες φορες που δεν ξεχνας απλα περιμενεις για να σερβιρεις το παγωμενο πιατο...............
φιλικα Δεσποινα Κουκι
flame
08-06-2008, 06:34 PM
Με αγγίζει πολύ το θέμα παιδιά γιατι είμαι σκορπιός με ωροσκόπο σκορπιό και άλλους 3 πλανήτες στο σκορπιό...ότι και να μου κάνει κάποιος το θυμάμαι 30 χρόνια μέχρι την κατάλληλη στιγμή...Πάντως όσο κι αν θέλεις να εκδικηθείς από θεού υπάρχει κάτι που ο λαός το λέει απλά....''όταν κάνεις...πιπί στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι....
Toksotaki
08-06-2008, 07:06 PM
lol!!η φιλη μου εχει ωροσκοπο σκορπιο σε συνοδο με Αφροδιτη,Πλουτωνα,Ερμη στον σκορπιο....μωρε αν υπαρχει επομενη ζωη,οσους δεν μπορεσε να εκδικηθει σε αυτην,την εχουν κατσει!!!...
starfish
09-06-2008, 12:29 PM
Συμφωνώ μαζί σου, όμως εάν στο μεσοδιάστημα μεταξύ επιθυμίας και πράξης για εκδίκηση μπεί η λογική, η επιθυμία πάει περίπατο.....:bigsmile: Και νομίζω στους περισσότερους αυτό συμβαίνει.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω! Η λογικη το μονο που θα καταφερει ειναι να κρατησει την επιθυμια φυλακισμενη. Δεν θα την εξαφανισει. Θα εξαφανιστει μονο οταν δεν θα εχει να τραφει. Αλλα αυτο θελει τον χρονο του...
Αφροδίτη
09-06-2008, 02:28 PM
Θα εξαφανιστει μονο οταν δεν θα εχει να τραφει. Αλλα αυτο θελει τον χρονο του...
Και αυτό δεν εξαρτάται απο εμάς??? το κατά πόσο τρέφουμε μέσα μας την ανάγκη για εκδίκηση? Και βέβαια εξαρτάται απο το πως βιώνει ο καθένας τις καταστάσεις και πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Κρίνοντας απο τον εαυτό μου, έχω νιώσει πολλές φορές την επιθυμία να εκδικηθώ, περνώντας όμως λίγος καιρός μπορώ να δω πιό ξεκάθαρα να επουλώσω τις πληγές μου και αποφασίζω να μην δηλητηριάζω άλλο πλέον τον εαυτό μου..... :love:
kiaRRa
09-06-2008, 02:32 PM
Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα να περάσει προτού πράξουμε. Κανείς δεν ωφελήθηκε δρώντας υπό την επήρεια του θυμού και της οργής.:embarrest
starfish
09-06-2008, 02:47 PM
Και αυτό δεν εξαρτάται απο εμάς??? το κατά πόσο τρέφουμε μέσα μας την ανάγκη για εκδίκηση? Και βέβαια εξαρτάται απο το πως βιώνει ο καθένας τις καταστάσεις και πόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Κρίνοντας απο τον εαυτό μου, έχω νιώσει πολλές φορές την επιθυμία να εκδικηθώ, περνώντας όμως λίγος καιρός μπορώ να δω πιό ξεκάθαρα να επουλώσω τις πληγές μου και αποφασίζω να μην δηλητηριάζω άλλο πλέον τον εαυτό μου..... :love:
Eχεις δικιο καλη μου!
Αυτο που θελω στην ουσια να τονισω με οσα γραφω, ειναι οτι δεν ειναι παιχνιδακι να αντιμετωπιζει κανεις τα σκοτεινα του συναισθηματα. Οτι θελει κοπο, μαχη [αν οχι πολεμο] μεγαλο αυτοελεγχο και χρονο. Και αυτο το συνειδητοποιει κανεις οσο πιο δυνατο χτυπημα φαει, αρα, οσο πιο δυνατο συναισθημα εκδικησης νιωσει.
:love:
Μητσάκος
09-06-2008, 02:56 PM
Γι αυτό ακριβώς λέμε ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα να περάσει προτού πράξουμε. Κανείς δεν ωφελήθηκε δρώντας υπό την επήρεια του θυμού και της οργής.:embarrest
Σωστά! Αν προσπαθήσουμε να εκδικηθούμε υπό την επήρεια του θυμού και της οργής, το πιο πιθανό είναι να μην να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε. Θέλει οργάνωση και υπομονή, έτσι ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα. Για αυτό και λέμε ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο". :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-06-2008, 03:05 PM
Μερικες φορες οι πληγες δεν κλεινουν τρεχουν και αιμοραγουν ,πονανε ,δεν υπαρχει φαρμακο να γειανουν και αυτη την ρημαδα την σελιδα για να την γυρισεις μονο οταν εκδικηθεις γυρναει .........
με εκτιμηση
Dion-DoubleDoor
09-06-2008, 07:58 PM
Επειδή μπορεί να παρεξηγηθούμε όλοι εμείς οι υπέρμαχοι της εκδίκησης από την ανωτερότητα όσων την αποκηρύσσουν -αν όντως είναι έτσι και δε μένει μόνο στα λόγια όσων θέλουν να πλάσουν για τον εαυτό τους την εικόνα του ατάραχου και υπεράνω, που δήθεν τα έχει βρει με τον εαυτό του-, και επειδή η χρόνια αναμονή για εκδίκηση χαρακτηρίστηκε από κάποιον ομιλητή ως "μιζέρια", θα ήθελα να προβώ σε ορισμένες διευκρινίσεις:
1ον δεν αναλώνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας σχεδιάζοντας μηχανορραφίες, για να κάνουμε κακό σε κάποιον. Απλώς, η ζωή είναι τόσο μεγάλη..........που σου φέρνει από μόνη της κάποια στιγμή αυτόν που σε πλήγωσε μπροστά σου.
2ον με τον όρο "εκδίκηση" δεν εννοούμε πάντα οτι θα προκαλέσουμε ανεπανόρθωτο κακό στον άλλο. Απλώς θα πάρουμε το αίμα μας πίσω. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι: από την αδιαφορία και την ανωτερότητα μέχρι και το να ρίξεις στα μούτρα του άλλου γυμνή την αλήθεια που μπορεί να τον πληγώσει πολύ...(θα ήθελα πολύ να παραθέσω παραδείγματα, αλλά δεν έχω χρόνο. Για όποιον έχει απορίες, ας με ρωτήσει)
3ον όλοι οι άνθρωποι ζούμε με το αίσθημα του δικαίου και γι' αυτό της εκδίκησης, απλώς κάποιοι έχουμε τα κότσια να το παραδεχθούμε. Επειδή όλοι ζούμε σε μια κοινωνία που βασίζεται στην έννοια της ανταπόδοσης είτε θετικής, που εκφράζεται με την ευγνωμοσύνη είτε αρνητικής, που εκδηλώνεται με την εκδίκηση, όλοι θέλουμε να ανταποδώσουμε, όταν νιώσουμε το αίσθημα της αδικίας. Ούτε ο Καζαντζάκης ούτε ο Εμπειρίκος ούτε κανείς άλλος που μπορεί να παρατεθεί ως παράδειγμα δεν ξέρουμε τι έκανε στην πραγματική του ζωή.... ¶ραγε αυτοί έμειναν αμόλυντοι από το μικρόβιο της εκδίκησης;;;;;;;;;;;;;;;;Συγκεκρι μένα, πιστεύω πως η σεξουαλική ανικανότητα του Καζαντζάκη εκδηλωνόταν με μισογυνιστικές τάσεις... Αυτό πώς θα το χαρακτηρίζαμε, άραγε;;;;;;;;ανωτερότητα;;;;;;;
4ον οι διαβαθμίσεις της αδικίας και γι' αυτό της εκδίκησης είναι διάφορες και ανάλογης βαρύτητας. Σίγουρα, μπορεί να μην ασχοληθούμε ιδιαίτερα με κάποιον που μας παράτησε, αλλά μπορεί να θελήσουμε να σκοτώσουμε το δολοφόνο του παιδιού μας, όπως για παράδειγμα έκανε ένας πατέρας κάποτε στην Κρήτη, που ο δολοφονός του γιου του έμεινε ατιμώρητος.
Μπορεί η εκδίκηση, νοούμενη ως αυθαίρετη παρέμβαση στα πράγματα, για την αποκατάσταση της τάξης, να θεωρείται στοιχείο πρωτογονισμόύ, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δίκαια και πολιτισμένη και από τα ίδια τα πράγματα...κυρίως σε δικαστικές περιπτώσεις.
Ας δούμε, λοιπόν, την έννοια αυτή λίγο πιο σφαιρικά και μη μένουμε μόνο σε ένα γκόμενο που μας παράτησε ή μια φίλη που μας πρόδωσε...Υπάρχει πολύς πόνος και πέρα από αυτά...
Pirate Jenny
09-06-2008, 08:21 PM
"Ούτε ο Καζαντζάκης ούτε ο Εμπειρίκος ούτε κανείς άλλος που μπορεί να παρατεθεί ως παράδειγμα δεν ξέρουμε τι έκανε στην πραγματική του ζωή...."
Παρένθεση, ο Καζαντζακης και ο Εμπειρίκος δεν μπορουν να παρατεθούν ως παράδειγμα και δεν εξετάζουμε τι έκαναν στην προσωπική τους ζωή (καλό είναι ) γιατί ανηκούν στην κατηγορία καλλιτέχνες και ΔΕΝ ειναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ...και καπως ακομψο να τον λέμε μισογύνη ε?? Αν ήταν έτσι κανείς δεν θ ανέβαζε πχ έργα του Ζενέ....:nuts:
black moon
09-06-2008, 08:32 PM
Επειδή μπορεί να παρεξηγηθούμε όλοι εμείς οι υπέρμαχοι της εκδίκησης από την ανωτερότητα όσων την αποκηρύσσουν -αν όντως είναι έτσι και δε μένει μόνο στα λόγια όσων θέλουν να πλάσουν για τον εαυτό τους την εικόνα του ατάραχου και υπεράνω, που δήθεν τα έχει βρει με τον εαυτό του-, και επειδή η χρόνια αναμονή για εκδίκηση χαρακτηρίστηκε από κάποιον ομιλητή ως "μιζέρια", θα ήθελα να προβώ σε ορισμένες διευκρινίσεις:
1ον δεν αναλώνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας σχεδιάζοντας μηχανορραφίες, για να κάνουμε κακό σε κάποιον. Απλώς, η ζωή είναι τόσο μεγάλη..........που σου φέρνει από μόνη της κάποια στιγμή αυτόν που σε πλήγωσε μπροστά σου.
2ον με τον όρο "εκδίκηση" δεν εννοούμε πάντα οτι θα προκαλέσουμε ανεπανόρθωτο κακό στον άλλο. Απλώς θα πάρουμε το αίμα μας πίσω. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι: από την αδιαφορία και την ανωτερότητα μέχρι και το να ρίξεις στα μούτρα του άλλου γυμνή την αλήθεια που μπορεί να τον πληγώσει πολύ...(θα ήθελα πολύ να παραθέσω παραδείγματα, αλλά δεν έχω χρόνο. Για όποιον έχει απορίες, ας με ρωτήσει)
Θα ήθελα να καταλαβω αν τελικά εννοεις, οτι η ειλικρινής ανωτερότητα ειναι ενα μέσο εκδίκησης, ενω η δήθεν ανωτερότητα ειναι ενα μέσο προβολής ενός στημένου "εγώ". Επίσης οταν λες οτι "η ζωή είναι τόσο μεγάλη..........που σου φέρνει από μόνη της κάποια στιγμή αυτόν που σε πλήγωσε μπροστά σου".......Τι πιστεύεις?Οτι για ποιόν λογο στον έφερε μπροστά σου?Για να αναλάβεις εσύ το ρόλο του Κριτή?
3ον όλοι οι άνθρωποι ζούμε με το αίσθημα του δικαίου και γι' αυτό της εκδίκησης, απλώς κάποιοι έχουμε τα κότσια να το παραδεχθούμε. Επειδή όλοι ζούμε σε μια κοινωνία που βασίζεται στην έννοια της ανταπόδοσης είτε θετικής, που εκφράζεται με την ευγνωμοσύνη είτε αρνητικής, που εκδηλώνεται με την εκδίκηση, όλοι θέλουμε να ανταποδώσουμε, όταν νιώσουμε το αίσθημα της αδικίας. Ούτε ο Καζαντζάκης ούτε ο Εμπειρίκος ούτε κανείς άλλος που μπορεί να παρατεθεί ως παράδειγμα δεν ξέρουμε τι έκανε στην πραγματική του ζωή.... ¶ραγε αυτοί έμειναν αμόλυντοι από το μικρόβιο της εκδίκησης;;;;;;;;;;;;;;;;Συγκεκρι μένα, πιστεύω πως η σεξουαλική ανικανότητα του Καζαντζάκη εκδηλωνόταν με μισογυνιστικές τάσεις... Αυτό πώς θα το χαρακτηρίζαμε, άραγε;;;;;;;;ανωτερότητα;;;;;;;
Το αισθημα δικαίου, το ταυτίζεις μ'αυτό της εκδίκησης αν καταλαβα καλά.Το σεβομαι ειναι δικαιωμα σου....όμως οχι!Δεν μπορείς να μιλάς για όλους...όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, δεν θα το επέτρεπα σε κανέναν.Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους!!!!!
Για τον κ.Καζαντζάκη και τον κ.Εμπειρίκο εχεις δίκιο!Δεν ξέρουμε τι έκαναν στην πραγματική τους ζωή.....και δεν εχουμε το δικαίωμα να τους κρινουμε....
4ον οι διαβαθμίσεις της αδικίας και γι' αυτό της εκδίκησης είναι διάφορες και ανάλογης βαρύτητας. Σίγουρα, μπορεί να μην ασχοληθούμε ιδιαίτερα με κάποιον που μας παράτησε, αλλά μπορεί να θελήσουμε να σκοτώσουμε το δολοφόνο του παιδιού μας, όπως για παράδειγμα έκανε ένας πατέρας κάποτε στην Κρήτη, που ο δολοφονός του γιου του έμεινε ατιμώρητος.
Μπορεί η εκδίκηση, νοούμενη ως αυθαίρετη παρέμβαση στα πράγματα, για την αποκατάσταση της τάξης, να θεωρείται στοιχείο πρωτογονισμόύ, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δίκαια και πολιτισμένη και από τα ίδια τα πράγματα...κυρίως σε δικαστικές περιπτώσεις.
Ας δούμε, λοιπόν, την έννοια αυτή λίγο πιο σφαιρικά και μη μένουμε μόνο σε ένα γκόμενο που μας παράτησε ή μια φίλη που μας πρόδωσε...Υπάρχει πολύς πόνος και πέρα από αυτά...
Ο δολοφόνος του παιδιού του δεν εμεινε ατιμώρητος....ΙΣΟΒΙΑ εφαγε !!!Αλλα δεν τον εκτελέσανε. Οχι δεν ειναι και πολύ πρωτόγονο, να παιρνουμε το νόμο στα χερια μας......εμενα γιατι μου κάνει κατι σε Κλίντ Ιστγουντ ή Τζον Γούειν, για μια χουφτα δολλάρια, ο καλος ο κακός και ο ασχημος κτλ πολλά?????
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Maroulita
09-06-2008, 08:49 PM
Δίκαια και πολιτισμένη δεν ξέρω αν μπορεί να είναι... εγώ το βλέπω σαν εκλογίκευση του ενστίκτου μας να τιμωρήσουμε... Και ναι, ίσως είμαι έξω από το χορό και πολλά τραγούδια λέω, αλλά η απόδοση δικαιοσύνης δεν μπορεί να βασιστεί σε ενστικτώδεις κινήσεις. Το αν ο νόμος και η απόδοσή του φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στην πράξη και το μετά την πράξη είναι μια άλλη υπόθεση... Θεωρητικά όμως αν το δούμε και κυρίως ανθρωπιστικά, η εκδίκηση και η τιμωρία έχει εδώ και κάτι αιώνες εξοβελιστεί από τα δικονομικά συστήματα....
offcloud
09-06-2008, 10:31 PM
από εκεί που η συζήτηση είχε σαν αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων περί εκδίκησης, έφτασε στην επιχειρηματολογία για το αν είναι ορθό να παίρνει κανείς τη δικαιοσύνη στα χέρια του?? :wacko:
ένα επόμενο θέμα θα μπορούσε να ήταν και η εφεύρεση του τροχού, δε λέω :toung: δεν ειρωνεύομαι, απλά το κλίμα νομίζω πως θέλει λίγο ..ξαλάφρωμα :bigsmile:
σοβαρά όμως, καλό είναι να υποστηρίζει κανείς τις θέσεις του και άλλο τόσο καλό νομίζω είναι να εξετάζει και το "μέχρι που".. είναι χρήσιμο να το κάνει. το να "αναγκάζεις" με τον τρόπο σου τους άλλους να υποστηρίξουν τα αυτονόητα (πράγμα που καλά κάνουν εφόσον τίθεται θέμα), κατά τη γνώμη μου είναι χάσιμο ενέργειας.
φιλικά.
staray
09-06-2008, 10:39 PM
Προσωπικά πιστεύω ότι ο τροχός πάντα γυρίζει ολα εδω πληρωνονται
Maroulita
09-06-2008, 10:42 PM
Προσωπικά πιστεύω ότι ο τροχός πάντα γυρίζει ολα εδω πληρωνονται
έστω και με δόσεις! :toung:
Για να το αλαφρύνω λίγο.... :embarrest:embarrest
voulatain
09-06-2008, 10:58 PM
Οταν θιγεσαι,πληγωνεσαι και πιανεις πατο,αυτοματα η εκδικηση μοιαζει η λυση,αλλοι λοιπον εκδικουνται,αλλοι πανε στο ψυχολογο τους και το συζητουν χρονια,αλλοι δεχονται μια συγνωμη και πανε παρακατω,αλλοι απλα αγαπανε αλληλους,τοσοι ανθρωποι,τοσες αλλιωτικες γνωμες και αντιδρασεις.Αλλα μη μου πειτε οτι αυτο το τερατακι της εκδικησης δεν σας εχει ολους καποια στιγμη κανει να φτιαχνεται φανταστικα σεναρια αντεκδικησης με ενα κρυφο χαμογελο ικανοποιησης...:evil:
tsabikaki
09-06-2008, 11:29 PM
η εκδικηση ειναι κατι περιεργο δε το εχω νοιωσει για κανεναν
ακομη κ για ανθρωπους που θα επρεπε κ οταν εμαθα οτι κατι κακο τους συνεβει αντι να το χαρω στεναχωρηθηκα ΔΕΝ ειμαι αγια αλλα ποτε δε θα κανα κατι για να πληγωσω
δεν ειμαστε εμεις τιμωροι
ας πιστεψουμε στη μοιρα κ να αφησουμε "καποιον αλλο" να κανει κατι γι αυτο και να μεινουμε καθαροι κ μακρια απο κακιουλες γιατι μετα παει η εκδικηση της εκδικησης την εκδικηση και δεν τελιωνει ποτε
Γεράκι
09-06-2008, 11:38 PM
Να είστε σίγουροι ότι όλοι πέρνουμε το μερτικό μας σε αυτή την "αέναη ζωή". Και αυτοί που εκδικούνται και αυτοί που δεν εκδικούνται. Η επιλογή και η ελευθέρα βούληση είναι στην κρίση του καθενός. Τώρα... τι θα θερίσει??? ότι σπείρει. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ανταποδοτική δικαιοσύνη ή αλλιώς "Νόμος του κάρμα". Αυτός που δρά ενάντια στους συμπαντικούς νόμους να ξέρετε ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πάρει πίσω ότι του αξίζει. Λέτε ότι αν δεν αποφασίσετε να ανταποδώσετε "οδόντος αντί οδόντος......" το κακό που μπορεί να σας έκανε κάποιος, αυτός ο κάποιος δεν θα "τιμωρηθεί ποτέ"??? Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Σας έχει τύχει ποτέ να βρίσκεστε σε απόγνωση?? να οικτήρετε την τύχη σας??? να έχετε ένα τόσο βαθύ πόνο που να νομίζετε ότι σας ξεριζώνουν την καρδιά???? να απευθύνεστε στο ΘΕΟ και να λέτε θεέ μου γιατί εγώ τι έχω κάνει και αξίζω τόσο πόνο??? Εεεε....!!!! ψάξτε λίγο ακόμη δεν μπορεί κάτι θα έχετε και έχουμε κάνει όλοι. Γι αυτό βρισκόμαστε ακόμη στην γη. Έχουμε χρέη να ξεπληρώσουμε. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για μας. Είθε να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Από μας εξαρτάτε.
getzaki
10-06-2008, 04:58 PM
Αν όλοι εφαρμόζαμε το "οφθαλμός αντί οφθαλμού", σήμερα θα ζούσαμε στον κόσμο των τυφλών..
:love::love::love:
sag_femme
12-06-2008, 01:01 PM
Πολύ καλό θέμα... Αν και το πρόσεξα αργά...
Υπήρξα πολύ φανατισμένη με το θέμα της εκδίκησης... Αλλά μόνο στο μυαλό μου!!! Τα σενάρια που δημιουργούσα για το πως να εκδικηθώ αυτόν που μου έκανε κακό τολμώ να πω ότι ήταν επιστημονικής φαντασίας... Από πράξη τίποτα. Οι ενοχές πολλές...
Μέχρι που συνειδητοποίησα, λίγο αργά βεβαίως, ότι όλες αυτές οι σκέψεις προέρχονταν από τον απίστευτο πόνο που ένιωθα κάθε φορά, ο οποίος ενεργοποιούσε όλους εκείνους τους φόβους που πολύ όμορφα είχα αποθηκεύσει μέσα στο υποσυνείδητο μου και δεν το είχα πάρει χαμπάρι...
Σήμερα, όταν πληγώνομαι ή θυμώνω (δευτερεύον συναίσθημα), το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να καταλάβω από ποιο κομμάτι του υποσυνείδητου μου προέρχεται και να το αποδεχτώ... Χωρίς να χρειάζεται πια να "εκδικούμαι" κανέναν...
:bigsmile:
...ότι όλες αυτές οι σκέψεις προέρχονταν από τον απίστευτο πόνο που ένιωθα κάθε φορά, ο οποίος ενεργοποιούσε όλους εκείνους τους φόβους που πολύ όμορφα είχα αποθηκεύσει μέσα στο υποσυνείδητο μου και δεν το είχα πάρει χαμπάρι...
Σήμερα, όταν πληγώνομαι ή θυμώνω (δευτερεύον συναίσθημα), το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να καταλάβω από ποιο κομμάτι του υποσυνείδητου μου προέρχεται και να το αποδεχτώ... Χωρίς να χρειάζεται πια να "εκδικούμαι" κανέναν...
Πολύ ωραίο αυτό, μπράβο!
Συνήθως εκδίκηση ζητούν αυτοί που φορτώνουν στον απολεσθέντα όλο τους το εγώ και όχι μόνο την αγάπη τους
maria lakaki
17-07-2008, 01:42 PM
Μετά τα παρακάλια να είμαστε μαζί με χώρισε και επιδεικτικά παρουσιάζεται μπροστά μου με άλλη.Δεν είμαι άτομο εκδικητικό αλλά θέλω να τιμωρηθεί.Η θεία δίκη κάπου πρέπει να ......είναι.
maria lakaki
17-07-2008, 01:45 PM
ΘΕΟΔΟΣΙΑ.Μπράβο σου.Το τέλειο μήνυμα.Πόσο καλό μου έκανε να ήξερες.
Β & Ν
17-07-2008, 07:59 PM
η εκδίκηση δυστυχώς είναι ένα πιατο που τρώγεται κρύο & λέω δυστυχώς γιατί σαν Κριός θα προτιμούσα να τρώγεται "χθές" ,το σήμερα & το αργότερα είναι βασανιστικό. Παρ ΄όλα αυτά μπορώ να περιμένω χρόνια αρκεί να το σερβίρω.Συνήθως την χαρίζω (υποθέτω φταίει ο αρης στον καρκίνο ,ωροσκόπος & αφροδίτη στους ιχθείς ) όσον αφορά τον εαυτό πλην μίας εξαίρεσης στα ερωτικά οπου δεν την έχω σερβίρει ακόμη μετα από 10χρονια .Εκεί όμως που θα είμαι αμειληκτη θα είναι σε όποιον τολμήσει να πληγώσει την αδελφή μου
Πολύ καλό θέμα... Αν και το πρόσεξα αργά...
Υπήρξα πολύ φανατισμένη με το θέμα της εκδίκησης... Αλλά μόνο στο μυαλό μου!!! Τα σενάρια που δημιουργούσα για το πως να εκδικηθώ αυτόν που μου έκανε κακό τολμώ να πω ότι ήταν επιστημονικής φαντασίας... Από πράξη τίποτα. Οι ενοχές πολλές...
Μέχρι που συνειδητοποίησα, λίγο αργά βεβαίως, ότι όλες αυτές οι σκέψεις προέρχονταν από τον απίστευτο πόνο που ένιωθα κάθε φορά, ο οποίος ενεργοποιούσε όλους εκείνους τους φόβους που πολύ όμορφα είχα αποθηκεύσει μέσα στο υποσυνείδητο μου και δεν το είχα πάρει χαμπάρι...
:bigsmile:
Σωστα τα λες
xry45
19-07-2008, 04:31 PM
ολοι μας εχουμε βιωσει το αισθημα της εκδικησης...με πολλους διαφορετικους ..τροπους αλλοτε περιμενουμε την ευκαιρια και αλλοτε την δικαιωση...θεωρω οτι ερχεται παντα την καταλληλη στιγμη εστω κ αν εχουν περασει χρονια.. αλλα στους επεισοδιακους χωρισμους...πρεπει να παιζουμε τον γιατρο και να λεμε τις 3 μαγικες λεξουλες......Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.........
konstantina318
20-07-2008, 02:00 AM
Προσωπικα,πιστευω πως η εκδίκηση όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορέσεις να την πάρεις,θα σου έχει περάσει και δεν θα θές καν να ασχολήθεις..Αλλά απο την άλλη πάλι...υπάρχει καλύτερη εκδίκηση απ αυτό????Perfect
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-07-2008, 02:42 PM
ολοι μας εχουμε βιωσει το αισθημα της εκδικησης...με πολλους διαφορετικους ..τροπους αλλοτε περιμενουμε την ευκαιρια και αλλοτε την δικαιωση...θεωρω οτι ερχεται παντα την καταλληλη στιγμη εστω κ αν εχουν περασει χρονια.. αλλα στους επεισοδιακους χωρισμους...πρεπει να παιζουμε τον γιατρο και να λεμε τις 3 μαγικες λεξουλες......Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.........
πολλα απο τα ποστ αναφερονται στην γκομενικη εκδικηση οπως και εσυ αγαπημενη τοξοτινα ,η αποψη μου ειναι σιγα μην παιρνουμε εκδικηση για τον καθε εναν\μια που μπαινει η βγαινει απο την ζωη μας.......:bigsmile:
Η εκδικηση ειναι πιο βαθεια εννοια ας πουμε αν καποιος σου θιξει τηντιμη σου η σου κανει ανεπανορθωτο κακο στο παιδι σου η σε καταστρεψει ηθικα ,οικονομικα ,εγω σαν Δεσποινα οταν ηρεμησω θα τον χωσω -οσο αφορα τα παιδια μου- δεκα μετρα κατω απο την γη .
Οσο για τα αλλα που λεω θα περιμενω να του την φερω πισωπλατα και να βλεπω απο μια μερια για να χαιρομαι με το παγωμενο πιατο που το τριβω στην μουρη του....
Τωρα για να ερθω στην εκδικηση περι γκομενικου ,εγω θα σας πω για τον συζυγο μου ας υποθεσουμε οτι γνωριζει καποια και ερωτευεται και μου λεει αντε γεια γιατι δεν με γεμιζεις πια και εγω αγαπαω αλλη ,τι κανω εγω;του λεω στο καλο και να μας γραφεις; κλαιω και οδυρωμαι;Ουτε το ενα ουτε το αλλο θα κανω απλα πραγματα θα τον τσακισω με ολους τους τροπους που μπορω γιατι με πουλησε ,πουλησε εμενα και τα τριαντα χρονια γαμου μας, πουλησε τα παιδια μας ,και ολα οτι σημαινει μια οικογενεια [ σημειωταιον οτι εχω δωσει ολη μου την ψυχη στον ανθρωπο μου γιατι αν δεν δωσεις ψυχη οικογενεια δεν γινεται]
με σεβασμο προς ολους Δεσποινα Κουκι:bigsmile:
xry45
20-07-2008, 07:24 PM
πολλα απο τα ποστ αναφερονται στην γκομενικη εκδικηση οπως και εσυ αγαπημενη τοξοτινα ,η αποψη μου ειναι σιγα μην παιρνουμε εκδικηση για τον καθε εναν\μια που μπαινει η βγαινει απο την ζωη μας.......:bigsmile:
Η εκδικηση ειναι πιο βαθεια εννοια ας πουμε αν καποιος σου θιξει τηντιμη σου η σου κανει ανεπανορθωτο κακο στο παιδι σου η σε καταστρεψει ηθικα ,οικονομικα ,εγω σαν Δεσποινα οταν ηρεμησω θα τον χωσω -οσο αφορα τα παιδια μου- δεκα μετρα κατω απο την γη .
Οσο για τα αλλα που λεω θα περιμενω να του την φερω πισωπλατα και να βλεπω απο μια μερια για να χαιρομαι με το παγωμενο πιατο που το τριβω στην μουρη του....
Τωρα για να ερθω στην εκδικηση περι γκομενικου ,εγω θα σας πω για τον συζυγο μου ας υποθεσουμε οτι γνωριζει καποια και ερωτευεται και μου λεει αντε γεια γιατι δεν με γεμιζεις πια και εγω αγαπαω αλλη ,τι κανω εγω;του λεω στο καλο και να μας γραφεις; κλαιω και οδυρωμαι;Ουτε το ενα ουτε το αλλο θα κανω απλα πραγματα θα τον τσακισω με ολους τους τροπους που μπορω γιατι με πουλησε ,πουλησε εμενα και τα τριαντα χρονια γαμου μας, πουλησε τα παιδια μας ,και ολα οτι σημαινει μια οικογενεια [ σημειωταιον οτι εχω δωσει ολη μου την ψυχη στον ανθρωπο μου γιατι αν δεν δωσεις ψυχη οικογενεια δεν γινεται]
τι τοξοτης θα ησουν αλλωστε αν δεν "σκοτωνες"για τα παιδια σου!!!!κ για να μην παρεξηγηθω αυτο ισχυει για ολες τις μανουλες...οσο για τις σχεσεις,πολλες φορες ειχα σκεφτει τι θα κανω για παρω το αιμα μου πισω....τελικα τις περισσοτερες φορες δεν εκανα τιποτα ,οχι με την εννοια της εκδικησης τουλαχιστον.....μερικες φορες ηταν καλο,αλλες παλι σιγουρα οχι...ολα τα συναισθηματα χρειαζονται στη ζωη αλλιως δε μπορεις να προχωρησεις...βαζω την συνειδηση μου συχνα στο πλυντηριο...αυτοι που την εχουν καθαρη ειναι αυτοι που δεν την εχουν χρησιμοποιησει ποτε..την εχουν στη σακουλα..οποτε μ"αυτους ειναι που δεν ασχολησε καν!!!!!!!!!!!
Δείμων
20-07-2008, 10:53 PM
...αυτοι που την εχουν καθαρη ειναι αυτοι που δεν την εχουν χρησιμοποιησει ποτε..
Χρύσα επίτρεψέ μου εδώ να διαφωνήσω... «Καθαρή» συνείδηση είναι εκείνη που είναι ήσυχη ότι έχει πάρει πλειοψηφικά τις δίκαιες επιλογές σύμφωνα με εκείνα που γνώριζε τη στιγμή που χρειάστηκε να τις πάρει (ωροσκόπος Ζυγός speaking). Θα μου αντιτάξεις εδώ ότι έστω και μία σκιά να έχεις στις αποφάσεις σου μπορεί να σε βαραίνει με τύψεις στην υπόλοιπη ζωή. Και θα σου αντι-αντιτάξω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος με επίγνωση του εαυτού του (για να βγάλουμε όσους έχουν το ακαταλόγιστο) που να μην έχει βρεθεί μπροστά σε σταυροδρόμια αποφάσεων. Εκεί απλά δεν γίνεται να περιμένεις εσαεί ακίνητος... Γιατί με τον χρόνο κυλάει το χώμα από κάτω σου και σε πηγαίνει μονάχο του σε κάποιο στρατί. Εάν αυτό συμβαίνει συνέχεια και δεν σου δημιουργήσει κάποια στιγμή ηθικά προβλήματα ότι θα μπορούσες να είχες κουνήσει τότε το χεράκι σου για να αποφευχθούν πράγματα σημαίνει πως ΔΕΝ έχεις συνείδηση οπότε για τί καθαρότητες να μιλάμε...
Να μπω και λιγάκι in-topic, για εμένα η εκδίκηση είναι μια εσωτερική διαδικασία. Περισσότερο την πλάθω στην φαντασία μου για προσωπική δικαίωση και άμυνα σε πόνους που μου έχει προκαλέσει ένα άτομο//μια κατάσταση. Στην αρχή επαναστατώ και θέλω να κάνω ό,τι χειρότερο μπορώ (Ήλιος στον 8°, ¶ρης στον Κριό, διαλέχτε..) το αίσθημα όμως της δικαιοσύνης αργότερα πρυτανεύει (Ζυγός ωροσκόπος), έρχομαι στη θέση του (Σελήνη στον Καρκίνο) και δικαιολογώ τις πράξεις του σύμφωνα με την δική του λογική (ό,τι δηλαδή δικαιολογείται), και τελικά αφού καταλάβω ότι έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα τα αφήνω πίσω μου και προχωράω καθαρός παρακάτω (Δίδυμος).
ΕΑΝ ΟΜΩΣ βεβαιωθώ ότι μέσα στα κίνητρα του άλλου υπήρχε ίχνος κακής πρόθεσης κακοπροαίρετης εκμετάλλευσης ή ειρωνία, ΤΟΤΕ από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού που βρίσκεται ο ωροσκόπος μου ενεργοποιεί ολόκληρο τον Σκορπιό μπροστά του και η εκδίκηση διπλώνται σε ένα γλυκούλικο κουτάκι που τοποθετείται στην άκρη του ματιού.
Εκεί, για να την βλέπω και να την φροντίζω κάθε μέρα, παρακαλώντας να μην έρθει ποτέ η στιγμή να την ανοίξω. Καλός, χρυσός, αλλά το τελευταίο πράγμα που ανέχομαι είναι η αίσθηση ότι με έχουν χρησιμοποιήσει με ιδιοτέλεια - ειδικά εν αγνοία μου. Τι να γίνει, κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό είναι το δικό μου μεγαλύτερο ελάττωμα.. :unsure:
xry45
20-07-2008, 11:52 PM
Χρύσα επίτρεψέ μου εδώ να διαφωνήσω... «Καθαρή» συνείδηση είναι εκείνη που είναι ήσυχη ότι έχει πάρει πλειοψηφικά τις δίκαιες επιλογές σύμφωνα με εκείνα που γνώριζε τη στιγμή που χρειάστηκε να τις πάρει (ωροσκόπος Ζυγός speaking). Θα μου αντιτάξεις εδώ ότι έστω και μία σκιά να έχεις στις αποφάσεις σου μπορεί να σε βαραίνει με τύψεις στην υπόλοιπη ζωή. Και θα σου αντι-αντιτάξω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος με επίγνωση του εαυτού του (για να βγάλουμε όσους έχουν το ακαταλόγιστο) που να μην έχει βρεθεί μπροστά σε σταυροδρόμια αποφάσεων. Εκεί απλά δεν γίνεται να περιμένεις εσαεί ακίνητος... Γιατί με τον χρόνο κυλάει το χώμα από κάτω σου και σε πηγαίνει μονάχο του σε κάποιο στρατί. Εάν αυτό συμβαίνει συνέχεια και δεν σου δημιουργήσει κάποια στιγμή ηθικά προβλήματα ότι θα μπορούσες να είχες κουνήσει τότε το χεράκι σου για να αποφευχθούν πράγματα σημαίνει πως ΔΕΝ έχεις συνείδηση οπότε για τί καθαρότητες να μιλάμε...
Να μπω και λιγάκι in-topic, για εμένα η εκδίκηση είναι μια εσωτερική διαδικασία. Περισσότερο την πλάθω στην φαντασία μου για προσωπική δικαίωση και άμυνα σε πόνους που μου έχει προκαλέσει ένα άτομο//μια κατάσταση. Στην αρχή επαναστατώ και θέλω να κάνω ό,τι χειρότερο μπορώ (Ήλιος στον 8°, ¶ρης στον Κριό, διαλέχτε..) το αίσθημα όμως της δικαιοσύνης αργότερα πρυτανεύει (Ζυγός ωροσκόπος), έρχομαι στη θέση του (Σελήνη στον Καρκίνο) και δικαιολογώ τις πράξεις του σύμφωνα με την δική του λογική (ό,τι δηλαδή δικαιολογείται), και τελικά αφού καταλάβω ότι έτσι έπρεπε να γίνουν τα πράγματα τα αφήνω πίσω μου και προχωράω καθαρός παρακάτω (Δίδυμος).
ΕΑΝ ΟΜΩΣ βεβαιωθώ ότι μέσα στα κίνητρα του άλλου υπήρχε ίχνος κακής πρόθεσης κακοπροαίρετης εκμετάλλευσης ή ειρωνία, ΤΟΤΕ από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού που βρίσκεται ο ωροσκόπος μου ενεργοποιεί ολόκληρο τον Σκορπιό μπροστά του και η εκδίκηση διπλώνται σε ένα γλυκούλικο κουτάκι που τοποθετείται στην άκρη του ματιού.
Εκεί, για να την βλέπω και να την φροντίζω κάθε μέρα, παρακαλώντας να μην έρθει ποτέ η στιγμή να την ανοίξω. Καλός, χρυσός, αλλά το τελευταίο πράγμα που ανέχομαι είναι η αίσθηση ότι με έχουν χρησιμοποιήσει με ιδιοτέλεια - ειδικά εν αγνοία μου. Τι να γίνει, κανείς δεν είναι τέλειος, και αυτό είναι το δικό μου μεγαλύτερο ελάττωμα.. :unsure:
συμφωνω με οσα γραφεις........απλα οπως οι πραξεις μας..οι επιλογες και οι αποφασεις μας... μας καθοριζουν η ο,τι αλλο προτιμας..ετσι και οι "συνειδησεις"διαφερουν..αλλοι την εχουν, αλλοι την ψαχνουν,αλλοι την θαβουν...αλλοι αλλαζουν τις "οδηγιες"χρησεως...διαλεγεις και παιρνεις...
starfish
21-07-2008, 11:59 AM
Μου αρεσει παρα πολυ να εκλογικευω τα συναισθηματα και να φτιαχνω μια ομορφη "καθαρη" και πολιτικα ορθη ζωγραφια γι αυτα. Να τα βαζω μεσα σε καθως πρεπει καλουπια: τι ειναι "σωστο" να αισθανομαι και με ποιο τροπο μπορω να ταιριαξω το συναισθημα με τον καμβα... Και μετα να στεκομαι και να θαυμαζω το δημιουργημα μου [κρυβοντας κατω απο το χαλι τ' "απονερα"....] Τι καλα!!!
Και μετα, μετα απο τοσο πολυ πολιτικα ορθο τροπο σκεψης μπουκωνω, ασφυκτιω και σκεφτομαι... πως ναι, αν δεν υπηρχαν τα ανθρωπινα παθη, αν δεν υπηρχε ΚΑΙ η εκδικηση και οι δρομοι [εως και τραγικοι] που αυτη χαραζει, δεν θα υπηρχε μεγαλη τεχνη, μεγαλη λογοτεχνια, τιποτα απ αυτα τα μεγαλα, που πατωντας πανω σε ποταπα μονοπατια και βρωμικα χωματα οδηγουν σε καθαρση την ψυχη....
Κι ετσι καταληγουν αυτα τα πολιτικως ορθα συναισθηματα να μου φαινονται τοσο γλυκαναλατα που μου προκαλουν ναυτια!
Γι αυτο -αν και με τρομαζει- θα συμφωνησω με την Δεσποινα για το τραγικο μεγαλειο της αποψης της, και θα ταυτιστω σε μεγαλο βαθμο με τον Δειμωνα που αφηνει ενα παραθυρακι στην ακρη του ματιου του, μια χαραμαδα ανοιχτη στην προκληση του μη αποδεκτου...
....και θ αφησω στην ακρη τις μικρες, "καθημερινες" και μιζερες εκδικησεις που γελοιοποιουν την λεξη και την δυναμη της.
Καλημερα σας...:weird:
Aries&Libra
21-07-2008, 04:11 PM
Εγώ προσωπικά αδιαφορώ. Όταν πρόκειτε για άντρα ή για φιλία, αν δεν με θέλει μία εγώ δεν τον θέλω δέκα (Κριός με σελήνη στον Λέων). Όσον αφορά το παιδί μου και τους ανθρώπους που αγαπώ, όποιος προσπαθήσει να τους βλάψει θα με βρει μπροστά του σταράτα και αντρίκια, κι ας είμαι γυναίκα. Γενικότερα όμως έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου, από το να ασχολούμαι με κάποιον που δεν αξίζει. Γιατί όποιος δεν εκτιμά την αγάπη που του δίνω, την συμπαράσταση και την αφοσίωση, σίγουρα δεν κάνει για μένα. Επιπλέον όμως, όταν κάνουμε κάτι καλό, γιατί πρέπει να περιμένουμε αντάλλαγμα και υποχρέωση; Από μόνοι μας δεν τα δίνουμε; Μας βάζει κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό; Ή από πότε όταν κάνουμε οικογένεια με κάποιον, θεωρούμε ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο εσαεί; Πάντα οι άλλοι φταίνε; Εμείς γιατί δε θέλουμε να δούμε τα "σημάδια" σε όλες μας τις σχέσεις; Κατα γενική ομολογία πιστεύω ότι όποιος πάει να μας βλάψει κάπου δεν θέσαμε τα όρια μας. Και το κακό πρέπει να κόβετε από τη ρίζα πριν ακόμα καρποφορήσει. Και προπαντώς πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε από τη ζωή και τους κοντινούς μας ανθρώπους.
Όσο καιρό εμείς σχεδιάζουμε την εκδίκηση μας, οι άλλοι προχωρούν τόσο, που ούτε με κυάλια δεν τους βλέπουμε στο τέλος. Χώρια του ότι αναλώνουμε τη θετική μας ενέργεια. Δεν είναι καλύτερα να προχωράμε και να βλέπουν οι άλλοι τι είχαν και τι χάσανε;;; Τις περισότερες φορές μάλιστα, έτσι ανακαλύπτουμε πως ήταν καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Κάθε εμπόδιο για καλό - Apres la pluie le beau temps
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-07-2008, 04:46 PM
[QUOTE=Aries&Libra;6 Ή από πότε όταν κάνουμε οικογένεια με κάποιον, θεωρούμε ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο εσαεί; Πάντα οι άλλοι φταίνε; Εμείς γιατί δε θέλουμε να δούμε τα "σημάδια" σε όλες μας τις σχέσεις; Κατα γενική ομολογία πιστεύω ότι όποιος πάει να μας βλάψει κάπου δεν θέσαμε τα όρια μας. Και το κακό πρέπει να κόβετε από τη ρίζα πριν ακόμα καρποφορήσει. Και προπαντώς πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε από τη ζωή και τους κοντινούς μας ανθρώπο. Δεν είναι καλύτερα να προχωράμε και να βλέπουν οι άλλοι τι είχαν και τι χάσανε;;;
Μια σχεση μπορει αγαπητο μελος να μην ειναι συμβολαιο αλλα επετρεψε μου να σου πω οτι η οικογενεια ειναι κατι περισσοτερο απο συμβολαιο.Οσο για τα ορια μας αυτο πεστο στις γυναικες που μετα απο 40 και 50 χρονια γαμου ο συζυγος την κανει ....με την αλλοδαπη γιατι τον αγαπησε.....,πως να προχωρησει αυτη η γυναικα;και τι να καταλαβει αυτη η γυναικα;τι εχασε; ολα τα εχασε .....πες μου αν τον εκδικηθει με οτι τροπο μπορει δεν θα του αξιζει;;;
emmalene
21-07-2008, 07:19 PM
Αγαπητη Δεσποινα επειδη δεν κατανοω το θα τον τσακισω με ολους τους τροπους,εννοεις οτι θα χρησιμοποιουσες και τα παιδια σας???επειδη εχω διαβασει τα περισσοτερα ποστ σου θεωρω οχι.Για μενα η εκδικηση σημαινει να σκαψω πρωτα τον δικο μου λακκο και μετα του αλλου.Και δεν ειναι απαραιτητο καθολου το οτι καποιος ερωτευτηκε μαι αλλη να μηδενισει τα τριαντα χρονια γαμου σας η εσενα.Εσυ θα εισαι παντα η μητερα των παιδιων του.Αν βαλεις πλωρη για εκδικηση θα χασεις οτι εχτισες μεσα σε αυτα τα τριαντα χρονια θεωρω εγω..
δεν μιλαω επι προσωπικου αφομη πηρα...:love::love:
Δείμων
21-07-2008, 09:30 PM
Βάζεις μια ευαίσθητη παράμετρο στο θέμα Μαρία... Εντάξει, εσύ δεν χρησιμοποιείς τα παιδιά. Και αν η άλλη πλευρά στηριχτεί σε αυτό και τα χρησιμοποιήσει εκείνη? Δηλαδή αν τα δεις μια μέρα ύστερα από ένα επεισοδιακό διαζύγιο π.χ. ότι έχουν γίνει «εργαλεία» αντεκδίκησης πίεσης ή εξαναγκασμού πώς θα αντιδρούσες?... Από το απλούστερο να έρχονται και να σου λένε (παράδειγμα πάντα) πως ο μπαμπάς μας είπε ότι εσύ είσαι η κακιά που τον έδιωξες από το σπίτι (γιατί ο άλλος ήθελε και το κρεβάτι της αλλοδαπής και την κατσαρόλα της γυναίκας), μέχρι να μην τα αφήσει κάποια στιγμή να σε δούνε καθόλου επειδή για παράδειγμα δεν του γράφεις το μισό σπίτι που ναι μεν ήταν ιδιοκτησία σου αλλά εκείνος έδωσε τα λεφτά για να τελειώσει από γιαπί. Ή οτιδήποτε που βγάζει η κόντρα στην κόντρα.
Δυστυχείς ιστορίες καθημερινής δυστυχίας... :cry: :embarrest :sad:
leoma
21-07-2008, 10:17 PM
[QUOTE=Aries&Libra;6 Ή από πότε όταν κάνουμε οικογένεια με κάποιον, θεωρούμε ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο εσαεί; Πάντα οι άλλοι φταίνε; Εμείς γιατί δε θέλουμε να δούμε τα "σημάδια" σε όλες μας τις σχέσεις; Κατα γενική ομολογία πιστεύω ότι όποιος πάει να μας βλάψει κάπου δεν θέσαμε τα όρια μας. Και το κακό πρέπει να κόβετε από τη ρίζα πριν ακόμα καρποφορήσει. Και προπαντώς πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε από τη ζωή και τους κοντινούς μας ανθρώπο. Δεν είναι καλύτερα να προχωράμε και να βλέπουν οι άλλοι τι είχαν και τι χάσανε;;;
Μια σχεση μπορει αγαπητο μελος να μην ειναι συμβολαιο αλλα επετρεψε μου να σου πω οτι η οικογενεια ειναι κατι περισσοτερο απο συμβολαιο.Οσο για τα ορια μας αυτο πεστο στις γυναικες που μετα απο 40 και 50 χρονια γαμου ο συζυγος την κανει ....με την αλλοδαπη γιατι τον αγαπησε.....,πως να προχωρησει αυτη η γυναικα;και τι να καταλαβει αυτη η γυναικα;τι εχασε; ολα τα εχασε .....πες μου αν τον εκδικηθει με οτι τροπο μπορει δεν θα του αξιζει;;;
Γι' αυτό ορισμένοι υπογράφουν προγαμιαία σύμφωνα και τα τέτοια. Ο γάμος θα'πρεπε να θεωρείται συμβόλαιο (και όχι ενώπιον "Θεού" λόγω προσωπικών πεποιθήσεων) γιατί (astrologically speaking) ο 7ος οίκος συμβολίζει και τους συνεταιρισμούς. Και τα συμβόλαια είναι για να "σπάνε" όταν έρθει η ώρα τους, με τις ανάλογες ποινικές ρήτρες βεβαίως. Αν υπάρχει το συμβόλαιο σαν βάση και τα δύο "συμβαλλόμενα μέρη" μπορούν να αξιώσουν τις αποζημιώσεις τους και να μην μένει κανένας ακάλυπτος. Κι έτσι το αίσθημα της εκδίκησης περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού στην ουσία είναι αρνητική ενέργεια.