PDA

View Full Version : "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??

Pages : 1 [2]

black moon
21-07-2008, 10:20 PM
Aρα καταλήγουμε οτι η εκδίκηση αφορά κυρίως θιγμένα συμφέροντα!!!:idea:

leoma
21-07-2008, 10:42 PM
Aρα καταλήγουμε οτι η εκδίκηση αφορά κυρίως θιγμένα συμφέροντα!!!:idea:

Όλα για τη "μάσα" γίνονται σ' αυτόν τον κόσμο...:cheesy:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
22-07-2008, 01:09 AM
Αγαπητη Δεσποινα επειδη δεν κατανοω το θα τον τσακισω με ολους τους τροπους,εννοεις οτι θα χρησιμοποιουσες και τα παιδια σας???επειδη εχω διαβασει τα περισσοτερα ποστ σου θεωρω οχι.Για μενα η εκδικηση σημαινει να σκαψω πρωτα τον δικο μου λακκο και μετα του αλλου.Και δεν ειναι απαραιτητο καθολου το οτι καποιος ερωτευτηκε μαι αλλη να μηδενισει τα τριαντα χρονια γαμου σας η εσενα.Εσυ θα εισαι παντα η μητερα των παιδιων του.Αν βαλεις πλωρη για εκδικηση θα χασεις οτι εχτισες μεσα σε αυτα τα τριαντα χρονια θεωρω εγω..
δεν μιλαω επι προσωπικου αφομη πηρα...:love::love:

Επειδει παντα υποθετικα μιλαμε [δεν μου συμβαινει κατι αναλογο ]τα παιδια δεν θα τα χρησιμοποιουσα ποτε και μετα απο 30 χρονια γαμου αυτα εχουν παρει τον δρομο τους ειναι μεγαλα πια.Θα τον τσακιζα με αλλους τροπους .Οσο το αν θα ειμαι παντα η μητερα των παιδιων του αυτο ειναι σιγουρο ,το θεμα ειναι οτι αυτος τι πατερας θα ειναι;Και φυσικα μηδενιζει τα 30 χρονια γαμου μας και μηδενιζει εμενα σαν ανθρωπο ηθικα,προσωπικα,κοινωνικα, υναισθηματικα ,οικονομικα,γιατι εγω ημουν που τον στειρηξα απο τα 16 χρονια μου ,εγω ημουν που οταν ηταν φανταρος με ενα παιδι να δουλευω στα εργοστασια για του στελνω χρηματα και να φροντιζω την μικρη μας κορη. Αγαπιομασταν και το παλεψαμε μαζι ,ημουν παντα γυναικα ,ερωμενη ,μανα ,και φιλη του τον στιρηξα στις επιλογες του ημουν παντα διπλα του με ψυχη και καρδια ,με πολυ μεγαλους κοπους και δουλεια και στραπατσα πολλα παντα ειμασταν μια γροθεια και ειναι τωρα ενα μεγαλο στελεχος σε μια εταιρια με πολυ καλο μισθο και επειδη νιωθει δυνατος και η τσεπη γεματη ερωτευται την ταδε και φευγει; Εγω οχι μονο πλωρη θα βαλω για να τον κανω ενα με το πατωμα και εγω δεν ξερω τι....[οχι μακαβρια πραγματα ]
Υ.Γ.παντα υποθετικα μιλαω. Αν θα γινοταν κατι τετοιο σε μενα πως θα αντιδρουσα.
Υ.Γ.Ολα τα υπολοιπα ειναι η ζωη μου που την μοιραζωμαι αυτην την στιγμη μαζι σας
Αγαπητα μελη να ειστε καλα
με σεβασμο προς ολους Δεσποινα

starfish
22-07-2008, 10:19 AM
Όλα για τη "μάσα" γίνονται σ' αυτόν τον κόσμο...:cheesy:

Οσα γινονται για την "μασα", ειναι "αχωνευτα " απο καθε αποψη...:nuts:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
22-07-2008, 10:19 AM
[QUOTE=ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ;60703]

Γι' αυτό ορισμένοι υπογράφουν προγαμιαία σύμφωνα και τα τέτοια. Ο γάμος θα'πρεπε να θεωρείται συμβόλαιο (και όχι ενώπιον "Θεού" λόγω προσωπικών πεποιθήσεων) γιατί (astrologically speaking) ο 7ος οίκος συμβολίζει και τους συνεταιρισμούς. Και τα συμβόλαια είναι για να "σπάνε" όταν έρθει η ώρα τους, με τις ανάλογες ποινικές ρήτρες βεβαίως. Αν υπάρχει το συμβόλαιο σαν βάση και τα δύο "συμβαλλόμενα μέρη" μπορούν να αξιώσουν τις αποζημιώσεις τους και να μην μένει κανένας ακάλυπτος. Κι έτσι το αίσθημα της εκδίκησης περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού στην ουσία είναι αρνητική ενέργεια.

Δεν ανοικω ουτε στους εφοπλιστες ουτε στους βιομηχανους για να ξερει ο καθενας ποσα ειναι τα καραβια του και τα εργοστασια του για να κανω προγαμιαιο συμβολαιο αγαπητη μου!!!!
Ο γαμος για μενα δεν ειναι συμβολαιο που το σπανε και χωριζουν ΄΄αυτα δικα σου αυτα δικα μου΄΄ουτε συναιτερισμος ειναι ...
Ειναι μια ολοτητα ειναι ο ενας μεσα στον αλλον αλλιως δεν κανεις τιποτα..
ποια αποζημιωση μου λες ;πως να αποζημιωθη μια ψυχη ,μια καρδια.........και ολη κινει πορεια και τα ονειρα;
φιλικα

e k
22-07-2008, 12:12 PM
Εγω οχι μονο πλωρη θα βαλω για να τον κανω ενα με το πατωμα και εγω δεν ξερω τι....[οχι μακαβρια πραγματα ]Και πές πως οι δύο μετά από 20-30 χρόνια χωρίζουν (μακριά απο'δώ, φτού-φτού σκουληκομερμηγκότρυπα!!!), θα χαλαλίσουμε ακόμη τόσα για εκδίκηση?
μη δίνεις αξία στον ανύπαρκτο, θα νομίζει ότι έχει

Υ.Γ.Ολα τα υπολοιπα ειναι η ζωη μου που την μοιραζωμαι αυτην την στιγμη μαζι σας
Αγαπητα μελη να ειστε καλα
με σεβασμο προς ολους Δεσποινα

Υ.Γ
Σ'ευχαριστούμε γιά το μοίρασμα!

flame
03-08-2008, 05:06 PM
[QUOTE=Aries&Libra;6 Ή από πότε όταν κάνουμε οικογένεια με κάποιον, θεωρούμε ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο εσαεί; Πάντα οι άλλοι φταίνε; Εμείς γιατί δε θέλουμε να δούμε τα "σημάδια" σε όλες μας τις σχέσεις; Κατα γενική ομολογία πιστεύω ότι όποιος πάει να μας βλάψει κάπου δεν θέσαμε τα όρια μας. Και το κακό πρέπει να κόβετε από τη ρίζα πριν ακόμα καρποφορήσει. Και προπαντώς πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε από τη ζωή και τους κοντινούς μας ανθρώπο. Δεν είναι καλύτερα να προχωράμε και να βλέπουν οι άλλοι τι είχαν και τι χάσανε;;;
Μια σχεση μπορει αγαπητο μελος να μην ειναι συμβολαιο αλλα επετρεψε μου να σου πω οτι η οικογενεια ειναι κατι περισσοτερο απο συμβολαιο.Οσο για τα ορια μας αυτο πεστο στις γυναικες που μετα απο 40 και 50 χρονια γαμου ο συζυγος την κανει ....με την αλλοδαπη γιατι τον αγαπησε.....,πως να προχωρησει αυτη η γυναικα;και τι να καταλαβει αυτη η γυναικα;τι εχασε; ολα τα εχασε .....πες μου αν τον εκδικηθει με οτι τροπο μπορει δεν θα του αξιζει;;;
Αγαπητή Δέσποινα:love:, γιαυτό σε κάποιο άλλο Topic είχα πει ότι όταν πρόκειται για έρωτα Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ...γιατί ενώ έχεις μια (νομίζεις...) σταθερή κατάσταση ξαφνικά δεν ξέρεις από που σου ήλθε! Γενικότερα σε αυτή τη ζωή δεν μας ανήκει κανένας και τίποτα απόλυτα, ούτε καν τα παιδιά μας...γιαυτό θα πρέπει να έχουμε ισως προνοήσει από νωρίς στη ζωή μας να είμαστε ικανές και στα ''πόδια'' μας δυνατές και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ...για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία πιθανή αντιξοότητα....χωρίς να περιμένουμε ή να εξαρτώμαστε από κανέναν....πόσο μάλλον από το σύζυγο.... για να μη χάνεις εσύ τον ''κόσμο'' όταν χάνεται ό συζυγος...πίστεψέ με τα παιδιά θα αισθάνονται πολύ πιο σίγουρα έτσι...:cheesy:

Toksotaki
03-08-2008, 06:08 PM
χμ...αν μπορεις να μην δεθεις με εναν ανθρωπο που τον ζεις 24 ωρες το 24ωρο...αλλο ανεξαρτητος αλλο αναισθητος...

flame
03-08-2008, 07:07 PM
χμ...αν μπορεις να μην δεθεις με εναν ανθρωπο που τον ζεις 24 ωρες το 24ωρο...αλλο ανεξαρτητος αλλο αναισθητος...
Με αγάπη σου λέω να με πιστέψεις....:love:
Όταν ζεις τη ζωή σου πραγματικά έχοντας τα δικά σου ενδιαφέροντα χωρίς να εξαρτάται από την24ωρη συνύπαρξη με κάποιον η υπόστασή σου είσαι πολύ πιο ευαίσθητη-ος αλλά και δυνατός ψυχολογικά ώστε όταν λείψει παρ΄όλες τις προσπάθειές σου εκείνος να μήν εμείνεις πίσω ένα απόλυτο ''ράκος'':sorry:

aries engineer
03-08-2008, 07:09 PM
Θα αναφερω δυο ετσι πραγματα που ψιλοταιριαζουν στη κουβεντουλα που γινεται..
Το πρωτο ειναι το διλλημα του σκατζοχοιρου που λετε....τα γλυκα σκατζοχοιρακια μας τις κρυες νυχτες του χειμωνα κανουν το εξης...πλησιαζει κοντα το ενα το αλλο για να ζεσταθουνε...αλλα!!!!!!!!!παιζε ι το εξης ζητημα..οταν ερθουν ΠΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ αρχιζουν τα αγκαθακια του ενος να τρυπανε το αλλο!!!Καπως ετσι ειναι οι διαπροσωπικες σχεσεις...για να μην τρυπιομαστε καλο θα ειναι να διατηρουμε μια μετριοπαθη κατασταση στο θεμα του παρε δωσε..και να αφησουμε κατα μερος τους πρωταθλητισμους και τους ηρωισμους και εγω τα εδωσα ολα και εσυ εδωσες αυτο και οχι μου εδωσες εκεινο και μπλα μπλα μπλα μπλα...μετριοπαθεια πανω απο ολααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και ετσι ουτε εκδικησεις ουτε διεκδικησειςςςςςς γιατι οταν ακουω ζυγαριες και ποιος εβαλε πιο πολλα κατι παθαινω....

Το δευτερο ειναι οι τελευταιες λεξεις του γλυκου μου Γουντι Αλλεν στο λατρεμενο "Αννυ Χολ"...."Παει ενας τυπος στον ψυχιατρο και λεει..-Γιατρε ο αδερφος μου νομιζει οτι ειναι κοτα .Απανταει ο ψυχιατρος΄-Ωραια πηγαινε τον σε ενα ασυλο..Και απανταει ο τυπος.."Ναι αλλα χρειαζομαι τα αυγα".Ετσι ειναι οι σχεσεις ...τρελες ανισορροπες, αδικες ,μας πουλανε, τους πιανουμε κοροιδο κλπ κλπ ..αλλαααααααααααααα χρειαζομαστε τα αυγα.....:bigsmile::bigsmile:Οποτε αφηστε τα κρυα πιαταα και τα σερβιρισματαα και βουρρρρρρ στο πατσα για νεες περιπετειες!!!!!!!!!!!!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!Και μια κατακλειδα ...Η εκδικηση σημαινει αναρχια..δηλαδη το ατομο που εκδικειται ουσιαστικα δεν εχει καμμια αρχη και κανεναν ηθικο κωδικα ή τουλαχιστον εχει αλλα τον προσαρμοζει οπως γουσταρει που αυτο ειναι κατι παρααα πολυ σπαστικο..Για να γινω κατανοητη.....αν εγω εχω σαν αρχη να μην κερατωνω,με κερατωσουν και εγω απο εκδικηση κερατωσω..ουσιαστικα ηταν πλαστη αυτη η αρχη που θεωρουσα οτι πρεσβευα...Ουσιαστικα παλι με τον εαυτο σου τα βαζεις...χιιιχιχιχι

Maroulita
03-08-2008, 07:10 PM
Από τα πιο εύστοχα σχόλια επί του θέματος! :)

flame
03-08-2008, 07:25 PM
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

μυρσινη
04-08-2008, 12:40 AM
Kαλησπερα σε ολους!Τωρα διαβαζω τις τελευταιες γνωμες πανω στο θεμα.Συμφωνω Aries πως εαν ασχοληθεις με τα πιτουρα σε τρωνε οι κοτες,οπως σοφα λεει ο λαος μας.Οποιος ασχολειται με την 'διαδικασια της εκδικησης'φθειρεται και κακο μονο στον εαυτο του κανει.Εαν απο την αλλη εχει ως αρχη του να μην προδωσει το συντροφο του,στην περιπτωση που υποστει ο ιδιος προδωσια,δεν θα ακολουθησει το παραδειγμα του αλλου,εννοω πως δε θα απιστησει και ο ιδιος.Μπορει να κανει ο,τιδηποτε αλλο(να του πεταξει ενα βαζο ας πουμε,:bigsmile:να τον χαστουκισει και να τον διωξει απο το σπιτι-σκηνοθετω τωρα!-,οχι ομως να παει με αλλον μονο και μονο για να ανταποδωσει την πραξη.Διαφορετικα,κατα τη γνωμη μου,δεν το εχει ως αρχη.Ως θεωρια απλη που πολυ ευκολα αλλαζει στην πραξη ναι.

ioni
03-09-2008, 11:08 AM
απο κάτι που έγινε αυτές τις μέρες κατάλαβα κάτι δεν χριάζεται να κρατάω μέσα μου ,δεν θέλω να πω την λέξη κακία,παράπονο και να αυτοφαρμακόνομε για κάποιον όταν κάνεις κάτι σε κάποιον υπάρχει κάποιος πάνω απο εσένα που πληρώνη τον κατα την εργασία του
γιατι να ανυσηχώ εγω
την αμαρτία μου την λέω χάρηκα

xry45
03-09-2008, 10:01 PM
Oλοι μας θελουμε καποια στιγμη "να παρουμε το αιμα μας πισω..."ε αμα εχεις φτυσει και πολυ...θες μια δικαιωση...

Ερχετε λοιπον σημερα μια συναδελφος (λεοντας) γελαστη γελαστη....
Με βουταει και μου λεει....Υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια απο το να δεις την πρωην του φιλου σου με προγουλι....?
Οχι ....τιποτε αλλο συνεχιζει..γιατι τοσα χρονια μας ειχε πρηξει...
Κουναει και την χαιτη...και φευγει...
Σε αυτη τη μορφη η εκδικηση αν και λιγο κατινιστικη....ειναι ακακη...πιστευω...
Το πακετο ειναι οτι η θεια μου εχει προγουλι...:wacko:
Λετε να ειναι κληρονομικο....:nuts::nuts:
Γιατι... να πω την μαυρη αληθεια γελασα και μαλιστα αρκετα...:w00t::w00t:

Dell Piero
03-09-2008, 11:15 PM
Πώς σου φαίνεται το ψευδώνυμο xry_H_Pr0gOY|_0 :toung:

Oλοι μας θελουμε καποια στιγμη "να παρουμε το αιμα μας πισω..."ε αμα εχεις φτυσει και πολυ...θες μια δικαιωση...

Ερχετε λοιπον σημερα μια συναδελφος (λεοντας) γελαστη γελαστη....
Με βουταει και μου λεει....Υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια απο το να δεις την πρωην του φιλου σου με προγουλι....?
Οχι ....τιποτε αλλο συνεχιζει..γιατι τοσα χρονια μας ειχε πρηξει...
Κουναει και την χαιτη...και φευγει...
Σε αυτη τη μορφη η εκδικηση αν και λιγο κατινιστικη....ειναι ακακη...πιστευω...
Το πακετο ειναι οτι η θεια μου εχει προγουλι...:wacko:
Λετε να ειναι κληρονομικο....:nuts::nuts:
Γιατι... να πω την μαυρη αληθεια γελασα και μαλιστα αρκετα...:w00t::w00t:

white diamond
03-09-2008, 11:38 PM
να πω την αληθεια...τα ψιλοβαριεμαι αυτα...και με τραβανε πισω....karma is a ...beach...οποτε ...ζω το τωρα...

xry45
03-09-2008, 11:46 PM
[QUOTE=Dell Piero;64002]Πώς σου φαίνεται το ψευδώνυμο xry_H_Pr0gOY|_0 :toung:[/QUOTE

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ....
Να μου αλλαξετε το xry45....το progoulo εχει κυρος...και επιφανεια...
Και μια ιστορια βρε αδερφε...το λες και γεμιζει το στομα σου...

:toung::toung:

flame
05-09-2008, 11:30 PM
να πω την αληθεια...τα ψιλοβαριεμαι αυτα...και με τραβανε πισω....karma is a ...beach...οποτε ...ζω το τωρα...
With your karma να σέρνεται πίσω σου....:blink:

white diamond
06-09-2008, 02:48 AM
δε σερνεται πισω μ' (!) ...σερνεται πισω απο αυτον που χει κανει τη λαδια!..εγω δεν εχω εκκρεμοτητες...οποτε δε μακολουθει...

flame
06-09-2008, 07:27 AM
δε σερνεται πισω μ' (!) ...σερνεται πισω απο αυτον που χει κανει τη λαδια!..εγω δεν εχω εκκρεμοτητες...οποτε δε μακολουθει...
Σωστή! σωστή! ¶ρα δεν σε αφορά μία εκδίκηση κρύα κρύα....:toung:
Από άνδρα άκουσα ότι, η μεγαλύτερη εκδίκηση του προέδρου είναι να πας....με τη γυναίκα του και να διαπιστώσεις ότι είναι ''τελείως ατάλαντη''.:toung:
ΑΛΛΑ....... αν επιστρέψει σπίτι της ( μου είπε γελαστός ) ''εκπαιδευμένη'' τινος εκδίκηση είναι??? :toung::nuts:τα σχόλια δικά σας......

white diamond
06-09-2008, 07:57 AM
μπαααααααα....απλα οτι εχω να πω θα το πω εκεινη την ωρα που θα με πειραξουν γιατι δεν μπορω να κρατησω για πολυ το στομα μου κλειστο!!συνηθως οταν θυμωνω εχω κοφτερη γλωσσα!ασε που εχω και αρη ταυρο σε συνοδο με ηλιο μου!ξερεις τι κουπες και σερβιτσια ολοκληρα εχουν ξεκληριστει πανω σε τσακωμους;!!:toung:..συνηθως εκεινη την ωρα αν με εχει φτασει στα όριά μου θα πω κάτι να τον πληγώσω και γω...μετά αφού έχω ξεθυμάνει ...θέλω να το αφησω πισω γιατι όσο υπάρχει στις σκεψεις μου ...δεν προχωράω σε νεα φάση...

success is the best revenge! εκει μενει ο αλλος αφωνου...και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα!

dominia77
06-09-2008, 12:44 PM
μπαααααααα....απλα οτι εχω να πω θα το πω εκεινη την ωρα που θα με πειραξουν γιατι δεν μπορω να κρατησω για πολυ το στομα μου κλειστο!!συνηθως οταν θυμωνω εχω κοφτερη γλωσσα!ασε που εχω και αρη ταυρο σε συνοδο με ηλιο μου!ξερεις τι κουπες και σερβιτσια ολοκληρα εχουν ξεκληριστει πανω σε τσακωμους;!!:toung:..συνηθως εκεινη την ωρα αν με εχει φτασει στα όριά μου θα πω κάτι να τον πληγώσω και γω...μετά αφού έχω ξεθυμάνει ...θέλω να το αφησω πισω γιατι όσο υπάρχει στις σκεψεις μου ...δεν προχωράω σε νεα φάση...

success is the best revenge! εκει μενει ο αλλος αφωνου...και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα!

Μη μασας παιδί μου.
Οι Ταύροι σπανίως το κρατανε μανιάτικο..
Σε σωζει βεβαια η σύνοδος του Αρη με τον Ήλιο σου.
Γνωρίζω κάποιο Λιονταρι που κανει τετραγωνο ακριβείας με ¶ρη σε Ταύρο που κρατα μανιάτικη και κρητικη βεντετα μαζί!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

flame
06-09-2008, 04:44 PM

Κι εγώ έχω γλώσσα με πολύ δηλητήριο αν με πονέσουν αλλά η πρώτη αντίδραση είναι ''σφυρίζω αδιάφορη'' και μετά......αρχίζει ένα μαρτύριο....δεν ξέρω έτσι μου βγαίνει...νομίζω Αρης στο σκορπιό λέτε να έχει να κάνει;

dominia77
06-09-2008, 05:36 PM
Η καλύτερη εκδίκηση είναι -χρόνια τωρα- η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Και κυρίως το σπάσιμο κάθε γεφυρας επικοινωνίας. Και πιστεψτε με πιάνει τελεια.

Κατι επίσης καλό είναι η προσωπική πρόοδος, ανοδος και ανανέωση παντός είδους. Είναι αβάσταχτο για τον άλλον να διαπιστωσει ιδίοις όμμασι ότι "ουδεις αναντικατάστατος" και ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

flame
06-09-2008, 05:42 PM
Η καλύτερη εκδίκηση είναι -χρόνια τωρα- η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Και κυρίως το σπάσιμο κάθε γεφυρας επικοινωνίας. Και πιστεψτε με πιάνει τελεια.

Κατι επίσης καλό είναι η προσωπική πρόοδος, ανοδος και ανανέωση παντός είδους. Είναι αβάσταχτο για τον άλλον να διαπιστωσει ιδίοις όμμασι ότι "ουδεις αναντικατάστατος" και ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Δεν μπορώ να μή συμφωνήσω μαζί σου. Κια όταν γίνει έτσι πράγματι πιάνει!!! αλλά εμένα με τρώει ένα σαράκι που με κάνει να ειρωνεύομαι και να σατιρίζω με φοβερή επιτυχία κι αυτό γιατί δεν το έχω ξεπεράσει.... αλλά όταν το έχω ξεπεράσει....δεν πάει να καεί το σύμπαν δεν με νιάζει ό όποιος με πόνεσε...

dominia77
06-09-2008, 05:50 PM
Δεν μπορώ να μή συμφωνήσω μαζί σου. Κια όταν γίνει έτσι πράγματι πιάνει!!! αλλά εμένα με τρώει ένα σαράκι που με κάνει να ειρωνεύομαι και να σατιρίζω με φοβερή επιτυχία κι αυτό γιατί δεν το έχω ξεπεράσει.... αλλά όταν το έχω ξεπεράσει....δεν πάει να καεί το σύμπαν δεν με νιάζει ό όποιος με πόνεσε...

Ναι αλλά όταν ο απέναντι βλέπει ή καλύτερα ακούει μια τελεια ακονισμένη σκορπίσια γλώσσα, το μόνο που συμπεραίνει είναι ότι πονάς, και ότι έχεις αδυναμίες, πράγμα ανεκδιήγητο για κάποιον που αποφασισε να εκδικηθεί.

¶λλωστε οι ..βασίλισσες των πάγων ήταν ανεκαθεν οι πιο δημοφιλείς,εκδικητικές, μοιραίες, αλλά και οι πιο επικίνδυνες.:σφύριγμα

ioni
06-09-2008, 06:52 PM

που όταν έχεις ερμή στο σκορπιό και είσε και τοξότης
εμένα με σώζει ο άρης στο ζυγό
αλλά ωρες ωρες δηλιτηριο το στόμα μου

omo
06-09-2008, 10:16 PM
Μη μασας παιδί μου.
Οι Ταύροι σπανίως το κρατανε μανιάτικο..

Ίσα ίσα. Οι ταύροι δεν ξεχνούν ποτέ....

white diamond
07-09-2008, 02:25 AM

δυστυχως! αλλα οταν το ξεπερναμε...το ξεπερναμε για τα καλα..!(Οοοοοοοταν συμβει αυτο!)

xry45
07-09-2008, 01:01 PM
δυστυχως! αλλα οταν το ξεπερναμε...το ξεπερναμε για τα καλα..!(Οοοοοοοταν συμβει αυτο!)

ΝΑΙ ΝΑΙ....Εχω σεληνη στον ταυρο...δεν ξεχναω αλλα ουτε και το θυμιζω και σε κανεναν ιδιαιτερα....:nuts::nuts:

giannas
07-09-2008, 02:36 PM
Kαι εγω συμφωνω!Η εκδικηση το μονο που καταφερνει ειναι να δηλητηριαζει την ψυχη μας.Η αδιαφορια και η μεγαλοψυχια συνηθως "ποναει" περισσοτερο αυτον που εχει κανει την λαδια.
Δεν ξερω αν εχετε διαβασει το΄ οδυπορικο της επιστροφης ΄αλλα η συνχωρεση ειναι το μεγαλειο πιστευω της ψυχης.Και εγω προσωπικα δεν θελω να βαρινω το καρμα μου ουτε να "φορτωθω" κανεναν για λαθος λογους και στην επομενη ζωη.
Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και δεν μπορεις να ελπιζεις οτι ενας αναπηρος(ψυχικα) θα "πηδηξει".Σιγουρα η προδοσια ποναει αλλα και η εκδικηση σε τρωει.Πιστευω στην θεια δικαιοσυνη Και μεχρι στιγμης με εχει δικαιωσει.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
07-09-2008, 02:49 PM
Kαι εγω συμφωνω!Η εκδικηση το μονο που καταφερνει ειναι να δηλητηριαζει την ψυχη μας.Πιστευω στην θεια δικαιοσυνη Και μεχρι στιγμης με εχει δικαιωσει.
Καμια φορα η εκδικηση σε λυτρωνει αναλογα το τι σου εχει συμβει.....:cry:
Επισης και καμια φορα η θεια δικαιοσυνη αργει πολυ.....
Με εκτιμηση Δεσποινα-Κουκι:bigsmile:

white diamond
07-09-2008, 03:13 PM
Kαι εγω συμφωνω!Η εκδικηση το μονο που καταφερνει ειναι να δηλητηριαζει την ψυχη μας.Η αδιαφορια και η μεγαλοψυχια συνηθως "ποναει" περισσοτερο αυτον που εχει κανει την λαδια.
Δεν ξερω αν εχετε διαβασει το΄ οδυπορικο της επιστροφης ΄αλλα η συνχωρεση ειναι το μεγαλειο πιστευω της ψυχης.Και εγω προσωπικα δεν θελω να βαρινω το καρμα μου ουτε να "φορτωθω" κανεναν για λαθος λογους και στην επομενη ζωη.
Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι και δεν μπορεις να ελπιζεις οτι ενας αναπηρος(ψυχικα) θα "πηδηξει".Σιγουρα η προδοσια ποναει αλλα και η εκδικηση σε τρωει.Πιστευω στην θεια δικαιοσυνη Και μεχρι στιγμης με εχει δικαιωσει.

συμφωνω απολυτα...λεω οτι ειναι εκεινη τη στιγμη που ποναω και μετα γεια σου...σιγα που θα κανω τη χαρη να ασχοληθω και περαιτερω...

dominia77
14-09-2008, 03:42 PM
Σίγουρα, δεν το ξεχνάμε ευκολα (εμείς και η Κύπρος! χεχε!)
Μας στεναχωρεί, μας τρωει αλλά βρε παιδί μου, δεν το ανταποδίδουμε, δεν περιμενουμε 10 χρόνια στη γωνία στημενοι να φάμε τις σαρκες αυτού που μας εβλαψε.
Και ξερεις τί άλλο πιστευω? Εχουμε πολύ καλό μηχανισμό απώθησης και όταν προχωράμε, λεμε ότι προχωράμε, ο κόσμος να χαλάσει.

fisherman_
15-09-2008, 11:36 AM
δε ξερω αν παιζουν ρολο τα ζωδια, οι πλανητες, οι ιδιοσυγκρασιες. ισως και να παιζουν, με την εννοια οτι καποιος με πολυ σκορπιο μεσα του, να το σκεφτοταν το ζητμα εγκδικηση. ισως.
εγω απο τη μερια μου λεω οτι ...δεν το χω. δε μπορω να μπω σε σκοτεινα μονοπατια, και να περιμενω την ωρα και τη στιγμη που το υποψηφιο θυμα θα πεσει στην παγιδα που καρτερικα θα του στηνω, για να το εγκδικηθω. αν θα εκανα κατι τετοιο, μεσα στην παγιδα το καλυτερο και το χειροτερο που θα μπορουσε να δει, θα ηταν ο εαυτος του. τιποτα αλλο. χωρις κακια.
αλλα και παλι...σχεδον παντα ειναι τσαμπα ενεργεια. τσαμπα χασιμο χρονου και ενεργειας, που θα μπορουσε να δοθει αλλου, η εστω, με αλλο, πιο...ορθοδοξο τροπο.

BlackOrWhat
15-09-2008, 12:32 PM
δε ξερω αν παιζουν ρολο τα ζωδια, οι πλανητες, οι ιδιοσυγκρασιες. ισως και να παιζουν, με την εννοια οτι καποιος με πολυ σκορπιο μεσα του, να το σκεφτοταν το ζητμα εγκδικηση. ισως.
εγω απο τη μερια μου λεω οτι ...δεν το χω. δε μπορω να μπω σε σκοτεινα μονοπατια, και να περιμενω την ωρα και τη στιγμη που το υποψηφιο θυμα θα πεσει στην παγιδα που καρτερικα θα του στηνω, για να το εγκδικηθω. αν θα εκανα κατι τετοιο, μεσα στην παγιδα το καλυτερο και το χειροτερο που θα μπορουσε να δει, θα ηταν ο εαυτος του. τιποτα αλλο. χωρις κακια.
αλλα και παλι...σχεδον παντα ειναι τσαμπα ενεργεια. τσαμπα χασιμο χρονου και ενεργειας, που θα μπορουσε να δοθει αλλου, η εστω, με αλλο, πιο...ορθοδοξο τροπο.

Είπαμε...οι ιχθύεις έχετε άλλον τρόπο "εκδίκησης" και...εχμμμμ!! Οι Ποσειδώνιοι γενικώς...:toung:

dominia77
15-09-2008, 12:37 PM
Δυσκολεύομαι να πιστεψω πως ενα ψαρακι εκδικείται. Τουλαχιστον τα ψαρακια που γνωρίζω αλλά και οι υδροχόοι με τους "μικρούς" στους ιχθύς, ειναι σχεδόν ..άγιοι άνθρωποι βρε παιδιά!

BlackOrWhat
15-09-2008, 12:46 PM
Και ξαναλέω...

Η καλύτερη εκδίκηση είναι αυτή των ιχθύων...πολύ απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι τύψεις και να θέλεις να αυτομαστιγωθείς...αν πιάσει βέβαια...;):toung:

;):love:

dominia77
15-09-2008, 12:49 PM
Και ξαναλέω...

;):love:
Λες? Πίστευα πως μόνο οι Καρκίνοι έχουν το παραπάνω "χάρισμα"!
Όπως και να εχει αγαπάμε τα ψαρακια αλλά και τα καρκινάκια.

BlackOrWhat
15-09-2008, 12:53 PM
Λες? Πίστευα πως μόνο οι Καρκίνοι έχουν το παραπάνω "χάρισμα"!

Τα αγαπάμε...δε λέω...αλλά θέλουν προσοχή...;) (γενικώς οι Ποσειδώνιοι :toung:)

dominia77
15-09-2008, 01:10 PM
Είπαμε...οι ιχθύεις έχετε άλλον τρόπο "εκδίκησης" και...εχμμμμ!! Οι Ποσειδώνιοι γενικώς...:toung:

Τα αγαπάμε...δε λέω...αλλά θέλουν προσοχή...;) (γενικώς οι Ποσειδώνιοι :toung:)

Σ' αυτό εχεις απόλυτο δίκιο. Ακριβως οι Ποσειδώνιοι θελουν προοχή.
Διάβαζα κάποια στιγμή για το ωροσκόπιο της διάσημης τριάδας των σατανιστων στη δίκη του ΄95.
Οι δυο από τους τρεις, ήταν οι πιο Ποσειδώνιοι των Ποσειδώνιων!

fisherman_
15-09-2008, 02:56 PM
παιδια μην τρελαινεστε-ε-ε-ε!!! δεν τιθεται ζητημα εκδικησης, τυψεων και ενοχων! ουτε καν! ειπα....και να μην παρερμηνευομαι παρακαλω. ..το καλυτερο και το χειροτερο που θα μπορεσει σε μια τετοια φαση να σου συμβει, θα ειναι να δεις τον εαυτο σου. αν σου κανει, οκ. προχωρας. αν δε σου κανει, το αλλαζεις. το τι θα αισθανεσαι για το παιχνιδι η την ...παγιδα, ειναι καθαρα θεμα αντιληψης. μπορει να ξενερωσεις. μπορει να προβληματιστεις. μπορει να γελασεις. μπορει να στενοχωρηθεις. χωρις μοιρολατριες και τασεις για λυπηση και τετοια χαζα. αυτα ειναι στη σφαιρα της φαντασιας............ακους εκει στανιστες!!! χαχαχαχαχαχαχα!!! καλοοοοοοο!! :):):):)

fisherman_
15-09-2008, 04:58 PM
και το κλεινω με ενα τριτο και τελευταιο σχολιο, που ειναι σχεδον επαναληψη του πρωτου. αν αξιζει να καταλαβει ο αλλος τη λαδια του, να ερθει αντιμετωπος με τον εαυτο του,οχι για να με ...αγαπησει εστω και τραγικα κατοπιν εορτης αλλα, για να γινει καλυτερος αυτος σαν ανθρωπος.. βλεπετε, τα παντα γινονται με αφετηρια (και οχι προορισμο) την αγαπη..τοτε μπορει και να το εκανα. αλλα ειναι πολυ-πολυ-πολυ ψυχοφθορο, και θελει πολλη ενεργεια και χρονο. και δεν ειναι εκδικηση. ειναι απλως...αντικατοπτρισμοι. αντεχεις να δεις καταφατσα αυτο που κανεις? αυτο. τελεια και παυλα.

μυρσινη
18-09-2008, 01:53 AM
Οταν κατι τελειωσει,τελειωσε.Ο,τι και να κανει καποιος εκτος του να αποχωρισει αξιοπρεπως και να αλλαξει σελιδα,τον εαυτο του θα βλαψει και θα δηλητηριαστει ο ιδιος.Ακομη και ο τιτλος για μενα ειναι λανθασμενος.Τι σημαινει εκδικηση?Μελη της Αλκα'ιντα ειμαστε?!Κανουμε τη ζωη μας καλυτερη,αυτη ειναι η απαντηση σε ο,τι δεν μας αρεσει.

Joca
18-09-2008, 04:23 PM
Συμφωνω απολυτως! Το μισος και η εκδικηση ειναι τοξινες στον οργανισμο μας και πρωτα απ ολα βλαπτουν τη ψυχικη και σωματικη μας υγεια. Η αληθινη αγαπη ξερει και να συγχωρει.

Mikela23
18-09-2008, 05:04 PM
Το μισος και η εκδικηση ειναι τοξινες στον οργανισμο μας και πρωτα απ ολα βλαπτουν τη ψυχικη και σωματικη μας υγεια.

Δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχουν άτομα που διαπράξανε εκδίκηση και είναι μια χάρα.
Η υγεία του θύματος βλάπτεται αμα η εκδίκηση ειναι επιτυχής και οχι του θύτη.

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Δεν τα αγαπάμε όλα
Αναλόγος με τον ψάρακα και τον κάβουρα

ρε παιδια τι έγινε με εμάς τους Δίδυμους; άλλος έχει το όνομα και άλλος η χάρη;

και εγώ το ίδιο gia_pep

Ναι εκδίκηση με την ατελείωτη μουρμούρα σας :bigsmile:
Μπουρ Μπουρ μπουρ μόλις το ανοίξετε το στόμα σας δεν μπορείτε να το κλείσετε ουτε με φερμουάρ !!!
Εσεις οι διδυμοι περισσότερο στα λόγια είστε καλοί παρά στην πράξη.
Σας μαθάνε και οι πέτρες

Joca
18-09-2008, 05:10 PM
Δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχουν άτομα που διαπράξανε εκδίκηση και είναι μια χάρα

Φαινομενικα μια χαρα!

leoma
18-09-2008, 05:23 PM
Δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχουν άτομα που διαπράξανε εκδίκηση και είναι μια χάρα.
Η υγεία του θύματος βλάπτεται αμα η εκδίκηση ειναι επιτυχής και οχι του θύτη.

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Δεν τα αγαπάμε όλα
Αναλόγος με τον ψάρακα και τον κάβουρα

Μπουρ Μπουρ μπουρ μόλις το ανοίξετε το στόμα σας δεν μπορείτε να το κλείσετε ουτε με φερμουάρ !!!
Σας μαθάνε και οι πέτρες

Αναλόγως με το δίδυμο.

Αναλόγως και με το σκορπιό.

Mikela23
18-09-2008, 05:32 PM
Φαινομενικα μια χαρα!

Ετσι εσυ νομιζεις :)

Καθόλου φαινομενικά :)
Μια χαρα ζουν την ζωη τους εφοσον εκπληρωθει ο σκοπος τους, αμα δεν εκπληρωθει βεβαια αλλαζει το θεμα...Τους μένει το κουσούρι

Προφανώς δεν έχεις διαπράξη κάποιο είδος εκδίκησης με επιτυχία

Mikela23
18-09-2008, 05:35 PM
Αναλόγως με το δίδυμο.
Αναλόγως και με το σκορπιό.

οπως και
Αναλόγως με το Κάρκινο
Αναλόγως και με το Ψάρι.
Αυτό προσπάθω να πω και έγω στο μέλος dominia77 πιο πάνω που κάπως γενίκευε στα περι αγάπης

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-09-2008, 06:12 PM
Σας μαθάνε και οι πέτρες
Αγαπητο μελος με ολο το θαρρος τουλαχιστον το μπουρ μπουρ των διδυμων ειναι αληθεινο και μπροστα στα ματια σου και οχι υπογειο και μουλοχτο σαν μερικων -μερικων σκορπιων:nuts:
καλητερα να σε ξερουν και οι πετρες παρα να σου ερθει η πετρα κατακεφαλα:laugh:
φιλικα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-09-2008, 06:16 PM
Α....ξεχασα να σου πω οτι αν διαβασεις κανενα ποστ δικο μου για αυτο το θεμα θα δεις οτι ειμαι υπερ της εκδικησης ,αλλα με αιτια σοβαρη και οχι για μπαρμπουτσαλα γκομενικα και τετοια.....
φιλικα

Joca
18-09-2008, 07:11 PM
Ετσι εσυ νομιζεις :)

Καθόλου φαινομενικά :)
Μια χαρα ζουν την ζωη τους εφοσον εκπληρωθει ο σκοπος τους, αμα δεν εκπληρωθει βεβαια αλλαζει το θεμα...Τους μένει το κουσούρι

Προφανώς δεν έχεις διαπράξη κάποιο είδος εκδίκησης με επιτυχία
- Νικα την οργη με την αγαπη, απαντησε με καλο στο κακο και την τσιγκουνια νικα με γενναιοδωρια.

-Ο καλυτερος τροπος να βασανιζεις τους εχθρους σου ειναι να εχεις παντα καλη διαθεση.

Mikela23
18-09-2008, 08:46 PM
Αγαπητο μελος με ολο το θαρρος τουλαχιστον το μπουρ μπουρ των διδυμων ειναι αληθεινο και μπροστα στα ματια σου και οχι υπογειο και μουλοχτο σαν μερικων -μερικων σκορπιων:nuts:
καλητερα να σε ξερουν και οι πετρες παρα να σου ερθει η πετρα κατακεφαλα:laugh:
φιλικα

Ας μην πιασουμε τωρα στο στομα μας τα αρνητικα του καθενος γιατι και οι διδυμοι εχουν παρα πολλα. Το οτι ειναι διπροσωποι (οπως και το συμβολο τους) και ανωριμοι ειναι δυο απο τα χειροτερα αρνητικα τους...

Οπως και ο τοξοτης φυσικά εχει τα δικα του αρνητικα. (Ιδιοτελής, ξερόλες, ανυπόμονοι, παράλογα αισιόδοξοι και εκτος πραγματικοτητας. καυχησιάρηδες, ανεύθυνοι. επιρρεπής σε υπερβολές κλπ)

Μην μου το παιζεις λοιπον Αγια και Κριτης...να κοιτας πρωτα τα δικα σου αρνητικα στο καθρεφτη πριν κρινεις τους αλλους αγαπητή ;)

Φιλικά

- Νικα την οργη με την αγαπη, απαντησε με καλο στο κακο και την τσιγκουνια νικα με γενναιοδωρια.

-Ο καλυτερος τροπος να βασανιζεις τους εχθρους σου ειναι να εχεις παντα καλη διαθεση. .

Τριχες κατσαρες... :laugh:
Σταματα να διαβαζεις πολλα Αρλεκιν και να βλεπεις πολλες αμερικανικες ταινιες αγαπητη μου.
Το καλο δεν νικαει παντα στον σκληρο κοσμο που ζουμε.
Βγες και λιγο απο το σπιτι σου να γνωρισεις το πραγματικο προσωπο της κοινωνιας...δεν εισαι κατω απο 20 χρονων σωστα ??
Οταν βρεθεις με το ενα ποδι στον ταφο ουτε η καλη διαθεση αλλα ουτε και ο σταυρος στο χερι δεν προκειται να σε βοηθησει...
Νομιζεις οτι μερικοι ανθρωποι μενουν μονο στα ωραια λόγια και στις προσποιήσεις οταν θελουν να σε εκδικηθουν.

Μαλλον δεν γνωριζεις το πραγματικο προσωπο της Νεμεσις...να χαιρεσαι που δεν το εχεις γνωρισει ακομα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-09-2008, 09:10 PM
Ας μην πιασουμε τωρα στο στομα μας τα αρνητικα του καθενος γιατι και οι διδυμοι εχουν παρα πολλα. Το οτι ειναι διπροσωποι (οπως και το συμβολο τους) και ανωριμοι ειναι δυο απο τα χειροτερα αρνητικα τους...

Οπως και ο τοξοτης φυσικά εχει τα δικα του αρνητικα. (Ιδιοτελής, ξερόλες, ανυπόμονοι, παράλογα αισιόδοξοι και εκτος πραγματικοτητας. καυχησιάρηδες, ανεύθυνοι κλπ)

Μην μου το παιζεις λοιπον Αγια και Κριτης...να κοιτας πρωτα τα δικα σου αρνητικα στο καθρεφτη πριν κρινεις τους αλλους αγαπητή ;)

Σταματα να διαβαζεις πολλα Αρλεκιν και να βλεπεις πολλες αμερικανικες ταινιες αγαπητη μου.
Βγες και λιγο απο το σπιτι σου να γνωρισεις το πραγματικο προσωπο της κοινωνιας...δεν εισαι κατω απο 20 χρονων σωστα ??
Οταν βρεθεις με το ενα ποδι στον ταφο ουτε η καλη διαθεση αλλα ουτε και ο σταυρος στο χερι δεν προκειται να σε βοηθησει...
Νομιζεις οτι μερικοι ανθρωποι μενουν μονο στα ωραια λόγια και στις προσποιήσεις οταν θελουν να σε εκδικηθουν.

Μαλλον δεν γνωριζεις το πραγματικο προσωπο της νεμεσις...να χαιρεσαι που δεν το εχεις γνωρισει ακομα.

κοριτσακι μου καλο ποιος σε πειραξε και βγαζεις τοση κακια και ειρωνεια ,ηρεμησε γλυκο μου παιδι ολα παιρνανε ......
φιλικα

Mikela23
18-09-2008, 09:34 PM
κοριτσακι μου καλο ποιος σε πειραξε και βγαζεις τοση κακια και ειρωνεια ,ηρεμησε γλυκο μου παιδι ολα παιρνανε ......
φιλικα

Δεν ειμαι κοριτσακι αγαπητη μου μαλλον ειμαι μεγαλυτερη σου και με μεγαλυτερη εμπειρια μην νευριαζεις :)
Δεν χρειαζεται να το παιρνεις προσωπικα

Απλως ανταπανταω σε ολους εσας που καθεστε και το παιζεται κριτες των αλλων αλλα και πεταγεστε ως αυτοκλητοι "σταυροφοροι του καλου" σε αυτο το θεμα

Εξαλλου απο σταυροφορους που σκοτωσανε χιλιαδες στο ονομα του "ΚΑΛΟΥ" υπαρχουν αρκετα παραδειγματα...απλα ανοιξε ενα βιβλιο ιστοριας.

xry45
18-09-2008, 09:36 PM
ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΛΕΙ ΓΗ....
ΓΗ ΜΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙ...ΓΗ ΛΕΩ ΜΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ? :nuts::laugh:
Η αληθεια ειναι οτι νομιζω οτι τα ξερω ολα σημερα...αυριο σιγουρα θα τα ξερω χαχαχαχαχαχα!!!!
ΝΑΙ το παραδεχομαι...παρα ειμαι αισιοδοξη...Αυτο ειναι καλο μεχρι που εμφανιζεται ο καρκινοωροσκοπος μου, απειλητικα και με ριχνει στο μαυρο καζανι της καταθλιψης....την οποια αντιμετωπιζω με την αναλογη υπευθυνοτητα και συνεπεια ...βεβαιως βεβαιως..
και....εχω εναν καταπληκτικο μπαμπα σκορπιο....που ειναι και αυτος στον δικο του πλανητη...:love:
Αλλα το καλυτερο το ζω με τον σκορπιοαδερφο μου....Ο οποιος ειναι εκτος συναγωνισμου(ωροσκοπο τοξοτη)....υπερπαραγωγη...τσα κωνομαστε και φτανει στα παιδικα του χρονια,στην εποχη της φρουτοκρεμας ενα πραμα...:toung:

:love:

white diamond
18-09-2008, 10:02 PM
Εγώ πάντως το θέμα "εκδίκηση" το βλέπω σαν "σε δουλειά να βρισκόμαστε" :blink: Φανταστείτε τώρα να κάθεστε και να χαλάτε φαιά ουσία και χρόνο για τί πράμα; Για κάποιον που σας έβλαψε; Και δεν βρίσκετε κανά χόμπυ; Και δεν έρχεστε κοντά με τους φίλους σας; Και δεν το συζητάτε μαζί τους; (όχι το πώς θα εκδικηθείτε, αλλά την όλη κατάσταση). Πολλές φορές, μέσα από συζητήσεις με όσους είναι έξω από το χορό, μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα για μας και κυρίως τυχόν ευθύνες μας για την κατάσταση του "θύματος" που έχουμε περιέλθει. Εμείς αφήνουμε, πολλές φορές (για να μην είμαι και απόλυτη) να μας βλάψουν... :embarrest

well said!:bigsmile::clapping:Verneigung

Joca
18-09-2008, 10:05 PM

Μαλλον δεν γνωριζεις το πραγματικο προσωπο της Νεμεσις...να χαιρεσαι που δεν το εχεις γνωρισει ακομα.

Τα παραβλεπω ολα εκτως απο το προσωπο της Νεμεσις που φανταζομαι θα ξερεις τι σημαινει ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ σωστα; Αλλο θεια δικη και αλλο εκδικηση γλυκια μου.
Και ηταν το χερι της Νεμεσις που με τραβηξε την τελευταια στιγμη απο τον ταφο.
Αν γνωριζες το πραγματικο της προσωπο σιγουρα δεν θα μιλουσες ετσι.

white diamond
18-09-2008, 10:14 PM
Ε παιδιααα αγαπατε αλληλους βρε!!!

LOL!!!:love:

Μητσάκος
18-09-2008, 10:48 PM
Χάρη στο κληρονομικό μου χάρισμα "βλέπω" ότι κάποιο θέμα πάει για κλείδωμα και ότι ίσως κάποιο μέλος θα "γκριζάρει" :toung:

leoma
18-09-2008, 11:02 PM
Χάρη στο κληρονομικό μου χάρισμα "βλέπω" ότι κάποιο θέμα πάει για κλείδωμα και ότι ίσως κάποιο μέλος θα "γκριζάρει" :toung:

Και γρήγορα μάλιστα. Εγώ ρίχνω ένα κατοστάρικο στο αγγείο σου (ευρώ εννοώ).:bigsmile:

Λευκή
18-09-2008, 11:19 PM
Πριν το κλειδώσει να πω ότι οι Ιχθείς δεν εκδικούνται όντως για τον απλούστατο λόγο ότι είναι οι θύτες και άρα τα αντικείμενα της εκδίκησης και συνεπώς δεν έχουν λόγο να εκδικηθούν κι από πάνω:toung:

(Π Ρ Ο Λ Α Β Α !!!)

leoma
18-09-2008, 11:23 PM
Πριν το κλειδώσει να πω ότι οι Ιχθείς δεν εκδικούνται όντως για τον απλούστατο λόγο ότι είναι οι θύτες και άρα τα αντικείμενα της εκδίκησης και συνεπώς δεν έχουν λόγο να εκδικηθούν κι από πάνω:toung:

(Π Ρ Ο Λ Α Β Α !!!)

Κι αυτός που εκδικείται θύτης γίνεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα θυμάτων που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε θύτες.

Λευκή
18-09-2008, 11:33 PM
Το ξέρω αλλά άσε με να γίνω κακιά:toung:Είμαι σίγουρη ότι οι ιχθείς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα θύτη:bigsmile:

white diamond
18-09-2008, 11:45 PM
Κι αυτός που εκδικείται θύτης γίνεται. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα θυμάτων που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε θύτες.

:clapping:Verneigung

Mikela23
19-09-2008, 10:59 AM
Τα παραβλεπω ολα εκτως απο το προσωπο της Νεμεσις που φανταζομαι θα ξερεις τι σημαινει ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ σωστα; Αλλο θεια δικη και αλλο εκδικηση γλυκια μου.
Και ηταν το χερι της Νεμεσις που με τραβηξε την τελευταια στιγμη απο τον ταφο.
Αν γνωριζες το πραγματικο της προσωπο σιγουρα δεν θα μιλουσες ετσι.

Mονο θεια δικη ειναι ??
Αληθεια??
Για ανοιξε λιγακι την μυθολογια...
Και μενα το χερι της Νεμεσις με τραβηξε να κανω οτι ηταν να κανω και σημερα να ειμαι μια χαρα. Δηλαδη καμια σχεση με οσα υποστηριξες με τοση σιγουρια πιο πανω.
Αλλα ασε τελοσπαντων το παραβλεπω και εγω αυτο που εγραψες.

Συνεχισε να διαβαζεις το Αρλεκιν σου και να ενισχυεις τον Δον Κιχωτισμο σου και ας πουμε οτι χαρηκα για την γνωριμια. http://www.nvnews.net/vbulletin/images/smilies/bud.gif

Ο καθενας ας πιστευει οτι θελει
Αντε γεια :)

Ναι αν και δεν ειμαι υπερ των γενικεύσεων που εξισώνουν το θύμα με τον θύτη.
Ειναι και αναλογος το ατομο και εξαρταται και απο την περιπτωση...
Aσε που υπαρχουν και αυτοι που μιλανε για εκδικηση αλλα στην πραγματικοτητα μενουν μονο στα μεγαλα λογια.

leoma
19-09-2008, 11:51 AM
Εξαλλου απο σταυροφορους που σκοτωσανε χιλιαδες στο ονομα του "ΚΑΛΟΥ" υπαρχουν αρκετα παραδειγματα...απλα ανοιξε ενα βιβλιο ιστοριας.

Πρώτη φορά αναφέρονται οι σταυροφόροι εδώ πέρα, και δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι σκότωσαν στο όνομα του ΚΑΛΟΥ. Είναι κοινό μυστικό ότι για τη μάσα σκότωσαν.

:offtopic:

Mikela23
19-09-2008, 12:33 PM
Πρώτη φορά αναφέρονται οι σταυροφόροι εδώ πέρα, και δεν νομίζω να υποστηρίζει κανείς ότι σκότωσαν στο όνομα του ΚΑΛΟΥ. Είναι κοινό μυστικό ότι για τη μάσα σκότωσαν.

:offtopic:

Αγαπητη μου κυρια Λεονα δεν το πιασατε το νοημα...
Καποιοι πιστευανε οτι στο ονομα του Χριστου κανανε το καλο και οτι αυτοι ειχαν το δικαιο με το μερος τους συμφωνα με την δικια τους λογικη. Αυτο συμβαινει και σημερα αρκετα συχνα απο διαφορους αμα δεν το εχετε προσεξει και ας μην κανουν οτι κανουν στο ονομα του Χριστου πλεον...

Το συγκεκριμενο παραδειγμα δεν ειναι εκτος θεματος ηταν παραλληρισμος σε σχεση με καποιες γνωμες που διαβασα εδω μεσα απο συγκεκριμενα μελη που τις θεωρησα υποκριτικες. Οτι γινοτανε τον 10ο και 11ο αιωνα το κανουν ειτε ηθελημενα ειτε και αθελα τους καποιοι ακομα και σημερα σε οτι αφορα τα κηρυγματα περι καλου και κακου.

starfish
19-09-2008, 01:49 PM
Συγνωμη βρε παιδια αλλα αν καποιος ετρεχε σαν τρελος με το αυτοκινητο του και σκοτωνε ή αφηνε αναπηρο το παιδι σας, τον αντρα σας, την γυναικα σας κλπ, δεν θα σκεφτοσασταν ΜΟΝΟ πως να του κανετε τα μουτρα κιμα;
[Περισυ το καλοκαιρι ηρθε και στουκαρε ενας πανω στο τοιχακι της απεναντι πολυκατοικιας, οπου μαζευονται τα παιδια μας και κουβεντιαζουν. Ετρεχε σαν τρελος σ ενα δρομακι ημι-τυφλο, στενο, γειτονια. ΕΥΤΥΧΩΣ που τα παιδια λειπανε διακοπες!! Αν ηταν εκει, πιστευετε πως θα υπηρχε ΕΝΑΣ γονιος που θα τον συγχωρουσε;;:nuts::nuts:]
Αν μαθαινατε οτι καποιος βιασε το παιδι σας [και αλλα παιδια] δεν θα θελατε να τον τσακισετε; Θα "γυρναγατε και το αλλο μαγουλο"; :nuts::cry:
Απο κει και περα, για μενα, σιγα τα λαχανα αν με παρατησε ο γκομενος/συζυγος για τα ματια μιας αλλης!! Τον πληγωμενο μου εγωισμο μπορω να τον ξεπερασω αργα ή γρηγορα...

white diamond
19-09-2008, 01:54 PM
Συγνωμη βρε παιδια αλλα αν καποιος ετρεχε σαν τρελος με το αυτοκινητο του και σκοτωνε ή αφηνε αναπηρο το παιδι σας, τον αντρα σας, την γυναικα σας κλπ, δεν θα σκεφτοσασταν ΜΟΝΟ πως να του κανετε τα μουτρα κιμα;
[Περισυ το καλοκαιρι ηρθε και στουκαρε ενας πανω στο τοιχακι της απεναντι πολυκατοικιας, οπου μαζευονται τα παιδια μας και κουβεντιαζουν. Ετρεχε σαν τρελος σ ενα δρομακι ημι-τυφλο, στενο, γειτονια. ΕΥΤΥΧΩΣ που τα παιδια λειπανε διακοπες!! Αν ηταν εκει, πιστευετε πως θα υπηρχε ΕΝΑΣ γονιος που θα τον συγχωρουσε;;:nuts::nuts:]
Αν μαθαινατε οτι καποιος βιασε το παιδι σας [και αλλα παιδια] δεν θα θελατε να τον τσακισετε; Θα "γυρναγατε και το αλλο μαγουλο"; :nuts::cry:
Απο κει και περα, για μενα, σιγα τα λαχανα αν με παρατησε ο γκομενος/συζυγος για τα ματια μιας αλλης!! Τον πληγωμενο μου εγωισμο μπορω να τον ξεπερασω αργα ή γρηγορα...

δεν ξερω τι θα εκανα σ'αυτη την περιπτωση...ξερω ομως οτι οι γονεις του Αυστραλου νεαρου που πεθανε στη χωρα μας το καλοκαιρι προσωπικα με αφησαν αφωνη με τη σταση τους και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση...
τώρα αν μπορούμε ολοι μας να πράξουμε αναλογα.....μακαρι...

skorpion
19-09-2008, 01:57 PM
Δε καταλαβαινω οποιος δηλαδη δεν θελει να εκδικηθει ή εχει αλλη κοσμοθεωρια και πιστευω και αξιες ειναι υποκριτης???? Οποιος δηλαδη πιστευει οτι το να γινεσαι κακος επειδη σου κανουν κακο ειναι ουσιαστικα το μεγαλυτερο κακο που θα μπορουσαν να σου κανουν ειναι υποκριτης? ΑΝ καποιος μου κανει κακο κοιταω πως θα το πολεμησω και πως θα επανελθω κοιταω να "γινω καλα" κι ισως σε μερικες περιπτωσεις να αποτρεψω να κανει το ιδιο κακο σε καποιον αλλο οταν ειναι τετοια η περιπτωση....ΑΠο κει και περα ροδα ειναι και γυριζει...Αν πεσεις στο λακο με τα φιδια πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να σε φανε τα φιδια απο οτι αν πας μια βολτα στην εξοχη! Δε ξερω αν καποια στιγμη θια γινει κατι που θα με κανει να λειτουργησω διαφορετικα στο μελλον αλλα αν μη τι αλλο το απευχομαι γιατι ξερω οτι θα ειναι απλα ενα λαθος (λαθη ολοι κανουμε) Παντως μεχρι τωρα και πιστεψε με εχω φαει τρανταχτο πραγμα οχι βλακειες δεν μου γεννηθηκε τετοια επιθυμια...Η μονη επιθυμια που μου γεννηθηκε ειναι της αποκαλυψης...

starfish
19-09-2008, 01:59 PM
δεν ξερω τι θα εκανα σ'αυτη την περιπτωση...ξερω ομως οτι οι γονεις του Αυστραλου νεαρου που πεθανε στη χωρα μας το καλοκαιρι προσωπικα με αφησαν αφωνη με τη σταση τους και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση...

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι συγχωρεσε αυτα τα φουσκωτα [συμπληρωστε με οποια λεξη κρινετε καταλληλη] που σκοτωσαν το παιδι του σχεδον για πλακα!!

white diamond
19-09-2008, 02:04 PM
αυτο δεν το ξερω...το ξερουν μονο οι γονεις...

starfish
19-09-2008, 02:07 PM
Δε καταλαβαινω οποιος δηλαδη δεν θελει να εκδικηθει ή εχει αλλη κοσμοθεωρια και πιστευω και αξιες ειναι υποκριτης???? Οποιος δηλαδη πιστευει οτι το να γινεσαι κακος επειδη σου κανουν κακο ειναι ουσιαστικα το μεγαλυτερο κακο που θα μπορουσαν να σου κανουν ειναι υποκριτης? ΑΝ καποιος μου κανει κακο κοιταω πως θα το πολεμησω και πως θα επανελθω κοιταω να "γινω καλα" κι ισως σε μερικες περιπτωσεις να αποτρεψω να κανει το ιδιο κακο σε καποιον αλλο οταν ειναι τετοια η περιπτωση....ΑΠο κει και περα ροδα ειναι και γυριζει...Αν πεσεις στο λακο με τα φιδια πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να σε φανε τα φιδια απο οτι αν πας μια βολτα στην εξοχη! Δε ξερω αν καποια στιγμη θια γινει κατι που θα με κανει να λειτουργησω διαφορετικα στο μελλον αλλα αν μη τι αλλο το απευχομαι γιατι ξερω οτι θα ειναι απλα ενα λαθος (λαθη ολοι κανουμε) Παντως μεχρι τωρα και πιστεψε με εχω φαει τρανταχτο πραγμα οχι βλακειες δεν μου γεννηθηκε τετοια επιθυμια...Η μονη επιθυμια που μου γεννηθηκε ειναι της αποκαλυψης...

Οχι Μαρια δεν υποστηριζω οτι ειναι υποκριτης. Ομως αν εχεις παρατηρησει η κουβεντα για εκδικηση γυροφερνει κυριως γυρω απο ερωτικες σχεσεις.
Ειλικρινα, σε οτι με αφορα "γυρναω και αριστερο μαγουλο" :blink:, και κατι παρομοιο συμβουλευω και την κορη μου!
Αν ομως παθαινε κατι σοβαρο το παιδι μου [ή οποιος αγαπω πολυ], δεν βαζω το χερι μου στην φωτια οτι ο δραστης θα γλυτωνε απο την εκδικηση μου. Και δεν μιλαω για ατυχημα απλως. Σ ενα ατυχημα ποιον να κατηγορησεις; Μιλαω για πραξεις εξ ολοκληρου ή σχεδον εξ ολοκληρου, εκ προθεσεως!

Μητσάκος
19-09-2008, 02:13 PM

Καλά, υπάρχει ένας για παράδειγμα και αυτός είναι Αυστραλός, τουτέστιν αγγλοσάξωνας.
Εδώ είναι Βαλκάνια και έχουμε για παράδειγμα τον Παπαδόσυφο.
(Και να σε ρωτήσω κάτι, έχεις παιδί; ):toung:

starfish
19-09-2008, 02:16 PM
αυτο δεν το ξερω...το ξερουν μονο οι γονεις...

Ουτε εγω μπορω να ειμαι σιγουρη καλη μου αλλα μιλαω ως γονιος. Και η πλειοψηφια -τουλαχιστον- των γονιων που ξερω δεν θα συγχωρουσαν ποτε τον υπαιτιο ενος τετοιου κακου.
Ο πατερας αυτος εκανε μια υπεροχη πραξη για να δικαιωσει την υπαρξη του παιδιου του που χαθηκε χωρις λογο. Επετρεψε μου να πιστευω οτι μονο η ψυχουλα του και η ψυχουλα της γυναικας του ξερουν τι νιωθουν για τους υπαιτιους.

white diamond
19-09-2008, 02:17 PM
Καλά, υπάρχει ένας για παράδειγμα και αυτός είναι Αυστραλός, τουτέστιν αγγλοσάξωνας.
Εδώ είναι Βαλκάνια και έχουμε για παράδειγμα τον Παπαδόσυφο.
(Και να σε ρωτήσω κάτι, έχεις παιδί; ):toung:

με τα γεωγραφικά πλάτη να το δω λοιπόν;
όχι παιδί δεν έχω...αλλά έχω περάσει κάποιες δυσκολίες όπως όλοι μας..
το αν έχω παιδί δεν ξερω αν αποτελει επιχειρημα...
θα μπορουσα να παραθεσω προσωπικες εμπειριες αλλα πού θα βγάλει...
ο καθένας μας κοιτά το δρόμο που του ταιριάζει...και που λειτουργει καλυτερα..

starfish
19-09-2008, 02:34 PM
Και τωρα που το σκεφτομαι, να τι αλλο μπορει να σημαινει Σεληνη στον Σκορπιο στον 5ο! :bigsmile::cheesy:

Μητσάκος
19-09-2008, 02:34 PM
με τα γεωγραφικά πλάτη να το δω λοιπόν;

Όσο και να σου φανεί παράξενο ή τραβηγμένο, οι συνθήκες σε συγκεκριμένα μήκη και πλάτη διαμορφώνουν ανάλογους χαρακτήρες.

όχι παιδί δεν έχω...αλλά έχω περάσει κάποιες δυσκολίες όπως όλοι μας..
Έτσι έλεγα και εγώ, πριν αποκτήσω παιδί όμως.

το αν έχω παιδί δεν ξερω αν αποτελει επιχειρημα...
Προφανώς και είναι άλλη η άποψη του έχοντα παιδί (και πιο βαρύνουσα στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω) και άλλη του μη έχοντα. Είσαι σίγουρη ότι δεν αποτελεί επιχείρημα; Το έχεις αναλύσει και σκεφτεί διεξοδικά;

θα μπορουσα να παραθεσω προσωπικες εμπειριες αλλα πού θα βγάλει...
Ίσως κάπου, ίσως και πουθενά.

ο καθένας μας κοιτά το δρόμο που του ταιριάζει...και που λειτουργει καλυτερα..
Ακριβώς έτσι γίνεται, με βάση όμως τις εμπειρίες και τις συνθήκες που βιώνει. Οπότε;

Πάντως, και για να κλείσω τη δική μου κατάθεση σε αυτό το θέμα, ειδικά για θέματα παιδιού, κατανοώ οποιαδήποτε πράξη εκδίκησης γίνει από γονιό που του στέρησαν το παιδί. Είτε είναι γιατρός που δεν τίμησε το επάγγελμά του και τον όρκο που έδωσε, είτε είναι καραγκιόζης που έτρεχε με το αυτοκίνητο.

Εγώ προσωπικά, σε αντίστοιχη περίπτωση, ευχαρίστως να μην έκοβα κομμάτια τον υπαίτιο, ούτε και να του έδινα τα σκώτια του να τα φάει, αν και θα ήθελα πολύ. Με μεγάλη μου χαρά όμως και με απόλυτη ηρεμία και συνειδητά, θα τον καθιστούσα ανίκανο να κάνει οτιδήποτε άλλο στη ζωή του πέρα από το να αναπνέει και να έχει πλήρη συνείδηση του τι γίνεται γύρω του και αυτό μετά από επώδυνη (για αυτόν εννοείται) διαδικασία.
Φιλικά και με εκτίμηση
Το μέλος Μητσάκος :bigsmile:

skorpion
19-09-2008, 02:37 PM
Οχι Μαρια δεν υποστηριζω οτι ειναι υποκριτης. Ομως αν εχεις παρατηρησει η κουβεντα για εκδικηση γυροφερνει κυριως γυρω απο ερωτικες σχεσεις.
Ειλικρινα, σε οτι με αφορα "γυρναω και αριστερο μαγουλο" :blink:, και κατι παρομοιο συμβουλευω και την κορη μου!
Αν ομως παθαινε κατι σοβαρο το παιδι μου [ή οποιος αγαπω πολυ], δεν βαζω το χερι μου στην φωτια οτι ο δραστης θα γλυτωνε απο την εκδικηση μου. Και δεν μιλαω για ατυχημα απλως. Σ ενα ατυχημα ποιον να κατηγορησεις; Μιλαω για πραξεις εξ ολοκληρου ή σχεδον εξ ολοκληρου, εκ προθεσεως!

Κυριακη μου η απαντηση μου ηταν προς αλλο μελος....
Καλα κι αριστερο μαγουλο εγω δε ξερω αν θα γυριζα...:weird::toung:
Εγω παντως οταν μιλουσα γι αυτο δεν ειχα στο μυαλο μου εκδικηση σε γκομενο....
Υπαρχουν ατομα που με αγαπουν που ακομα κ τωρα δε το χουν βγαλει απ το μυαλο τους το θεμα της εκδικησης για το συγκεκριμενο ατομο....Αλλα τα χω αποτρεψει....Τεσπα παλιες ιστοριες....Κοιτα τωρα αν μιλαμε για κατι τοσο βαρυ που δε μπορει να ξεπεραστει κ μπορει να αφορα το παιδι καποιου εκει δε ξερω η αληθεια ειναι...γιατι ειμαι εξω απ το χορο εφοσον δεν εχω γινει μανα

konstantina318
19-09-2008, 02:53 PM
Για την εκδίκηση σε σχέση με "γκομενικά"έχω παραθέσει την άποψή μου..Τώρα όμως που σοβάρεψε το θέμα ,θα σας πώ πως αν κάποιος έκανε κακό στο παιδί μου,θα του έβγαζα τα μάτια με τα ίδια μου τα χέρια!Το μόνο άσχημο της υπόθεσης είναι οτι και να τους πιάσουν αυτούς τους άθλιους που "τη βρίσκουν"με το να κάνουν κακό σε παιδάκια,δεν μπορείς να τους πλησιάσεις:nuts:Κανονικά θα έπρεπε με το νόμο να τους αφήνανε στα χέρια πολιτών..
Τώρα,αν κάποιος έκανε κακό αθελά του,δεν ξέρω αν θα έπαιρνα εκδίκηση,γιατί δυστηχώς ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση αυτή..Το μόνο που ξέρω είναι πως θα τον μισούσα για πάντα,κ ποτέ μα ποτέ δεν θα ήμουνα ξανά ο εαυτός μου..στην καλύτερη των περιπτώσεων:cry:

white diamond
19-09-2008, 02:57 PM
Όσο και να σου φανεί παράξενο ή τραβηγμένο, οι συνθήκες σε συγκεκριμένα μήκη και πλάτη διαμορφώνουν ανάλογους χαρακτήρες.

Έτσι έλεγα και εγώ, πριν αποκτήσω παιδί όμως.

Προφανώς και είναι άλλη η άποψη του έχοντα παιδί (και πιο βαρύνουσα στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω) και άλλη του μη έχοντα. Είσαι σίγουρη ότι δεν αποτελεί επιχείρημα; Το έχεις αναλύσει και σκεφτεί διεξοδικά;

Ίσως κάπου, ίσως και πουθενά.

Ακριβώς έτσι γίνεται, με βάση όμως τις εμπειρίες και τις συνθήκες που βιώνει. Οπότε;

Πάντως, και για να κλείσω τη δική μου κατάθεση σε αυτό το θέμα, ειδικά για θέματα παιδιού, κατανοώ οποιαδήποτε πράξη εκδίκησης γίνει από γονιό που του στέρησαν το παιδί. Είτε είναι γιατρός που δεν τίμησε το επάγγελμά του και τον όρκο που έδωσε, είτε είναι καραγκιόζης που έτρεχε με το αυτοκίνητο.

Εγώ προσωπικά, σε αντίστοιχη περίπτωση, ευχαρίστως να μην έκοβα κομμάτια τον υπαίτιο, ούτε και να του έδινα τα σκώτια του να τα φάει, αν και θα ήθελα πολύ. Με μεγάλη μου χαρά όμως και με απόλυτη ηρεμία και συνειδητά, θα τον καθιστούσα ανίκανο να κάνει οτιδήποτε άλλο στη ζωή του πέρα από το να αναπνέει και να έχει πλήρη συνείδηση του τι γίνεται γύρω του και αυτό μετά από επώδυνη (για αυτόν εννοείται) διαδικασία.
Φιλικά και με εκτίμηση
Το μέλος Μητσάκος :bigsmile:

κι έλεγα κανα έπος θα ετοιμάζει τόση ώρα!!

τα έχω σκεφτει αυτά που λες...

θα πω κάτι και θα κλεισω την τοποθέτησή μου....

μου ετυχε ενας ασυνειδητος που λες...το μονο που ηθελα ηταν να συνεχισω τη ζωη μου...και οι φιλοι , δικοι μου κτλ ελεγαν να μην το αφησω έτσι...
οσο σκεφτομουν την εκδοχη να κανω κατι ...να αποδωσω"δικαιοσυνη" ενιωθα μια μαυριλα και ενα ψυχοπλακωμα....
αυτα απο εμενα!

getzaki
19-09-2008, 03:00 PM
Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση, δε μου΄τυχε και δεν ξέρω πως θ΄αντιδράσω, θα έχω τον πόνο του παιδιού μου (ο Θεός να φυλάει) και θα ψάχνομαι να γεμίσω την ψυχή μου και με τον πόνο της εκδίκησης? Πιστεύω πως όχι..
Θα προσπαθήσω να δώσω αγάπη στους δικούς μου ανθρώπους, ή όποιους αφορά, για να απαλύνω τον πόνο τους και το δικό μου.

Ακόμη και από πρόθεση να μου έκαναν κακό στην οικογένεια, δε νομίζω πως θα ήθελα να πετσοκόψω κανέναν.
Πιστεύω στη Θεία Δίκη και γι αυτό λέω πως το οποιοδήποτε κακό, θα ξεπληρωθεί..
:love::love:

skorpion
19-09-2008, 03:14 PM
Η προθεση και η μη προθεση νομιζω παιζει ενα ρολο σ ολο αυτο....

Και κατι εμμεσα σχετικο υπαρχουν θυτες που εγιναν θυτες οχι απο επιλογη συνειδητη αλλα επειδη οι ιδιοι υπηρξαν θυματα με τον ενα ή αλλο τροπο σε ηλικια διαμορφωσης προσωπικοτητας....Υπαρχουν λογικες που λενε οτι αφου αυτο ειναι κατι που δε μπορει να αλλαξει για να προστατεψουμε την κοινωνια μας πρεπει να τους εμποδισουμε να διαιωνισουν τους εκκολαπτομενους αντιστοιχους θυτες...Καποτε στειρωνανε τους ψυχιατρικα ασθενεις τους ναρκομανεις τους ανθρωπους με συνδρομα κ γενικα οσους θεωρουσαν μη ικανους για γονεις.....με τη λογικη οτι τα παιδια που θα εφερναν στο κοσμο θα ηταν αν μη τι αλλο προβλημα για τη κοινωνια και για την ασφαλεια της ισως (εφοσον θεωρουνταν ανικανοι να διαμορφωσουν και να στηριξουν υγιη προσωπικοτητα στα παιδια)βλ. ευγονικο κινημα....Δε ξερω ποια ειναι η αποψη σας περι μιας τετοιας λογικης.....Αν εχετε μπορειτε να τη πειτε....
Το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι πρεπει να ειμαστε ολοι προστατευμενοι και να νιωθουμε ασφαλεια.....Το θεμα ειναι ποιες πρακτικες θα βοηθουσαν ουσιαστικα σε κατι τετοιο .....Η τελεια κοινωνια θα υπηρχε μονο αν υπηρχαν πρακτικες και στασεις που θα αποτρεπαν εξ αρχης τη δημιουργια θυτων και αρα θυματων...Το πως μπορει μια κοινωνια να πλησιασει τουλαχιστον προς το στοχο αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.....Με λογικες οπως τη παραπανω που ακολουθουσαν καποτε?...¨η με λογικες κρατους προνειας παιδειας και κοινωνικης ουσιαστικης υποστηριξης?....κι οταν λεω κοινωνια εννοω ολους μας....

konstantina318
19-09-2008, 03:49 PM
[QUOTE=skorpion;65185]
...Καποτε στειρωνανε τους ψυχιατρικα ασθενεις τους ναρκομανεις τους ανθρωπους με συνδρομα κ γενικα οσους θεωρουσαν μη ικανους για γονεις.....με τη λογικη οτι τα παιδια που θα εφερναν στο κοσμο θα ηταν αν μη τι αλλο προβλημα για τη κοινωνια και για την ασφαλεια της ισως (εφοσον θεωρουνταν ανικανοι να διαμορφωσουν και να στηριξουν υγιη προσωπικοτητα στα παιδια)βλ. ευγονικο κινημα....Δε ξερω ποια ειναι η αποψη σας περι μιας τετοιας λογικης.....Αν εχετε μπορειτε να τη πειτε....

Αυτό κατά τη δική μου άποψη είναι απάνθρωπο..Κανένας δεν έχει το δικαίωμα αυτό..να στερήσει απο κάποιον την δημιουργία οικογένειας και για κανένα λόγο!
Απο την άλλη όμως,βλέπω ανθρώπους που φαίνεται πως δεν είναι "ψυχικά υγιείς",να κάνουν οικογένεια της οποίας τα μέλη αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ένταξης στην κοινωνία..Και πραγματικά στεναχωριέμαι τόσο για τα παιδιά όσο κ για τους γονείς,όχι γιατί τους νιώθω σαν πρόβλημα,αλλά για αυτούς τους ίδιους..Και έχω πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται πως δεν έπρεπε να κάνουν οικογένεια απο τη στιγμή που γνώριζαν οτι έχουν κάποιο πρόβλημα, κ επομένως δεν θα μπορούσαν να μεγαλώσουν παιδιά τα οποία ,αν δεν κληρονομούσαν κ τα ίδια το πρόβλημα,θα είχαν μη φυσιολογική συμπεριφορά..
Και δυστηχώς ,το κράτος δεν έχει καν μεριμνήσει για τέτοιους ανθρώπους κ ούτε κ πρόκειται ποτέ:sad2:

roze
19-09-2008, 04:53 PM
εκδικηση μμμμμμμμ δεν ειναι ωραιο συναισθημα αυτο.συνηθως οταν δεν μπουρουμε να συνχωρεσουμε καποιον ο οποιος μας εκανε να εσθανθουμε ασχημα με τον Α η Β τροπο , δεν τα παμε ουτε εμεις η ιδιοι καλα με τον εαυτο μας.επομενος πρεπει να μαθουμε να συνχωρουμε τους αλλους χωρις να κραταμε κακιες,ετσι μπορουμε να συνεχισουμε την ζωη με καθαρη συνειδηση.

εχω δικαιο?

roze
19-09-2008, 04:55 PM
:unsure::unsure:
εκδικηση μμμμμμμμ δεν ειναι ωραιο συναισθημα αυτο.συνηθως οταν δεν μπουρουμε να συνχωρεσουμε καποιον ο οποιος μας εκανε να εσθανθουμε ασχημα με τον Α η Β τροπο , δεν τα παμε ουτε εμεις η ιδιοι καλα με τον εαυτο μας.επομενος πρεπει να μαθουμε να συνχωρουμε τους αλλους χωρις να κραταμε κακιες,ετσι μπορουμε να συνεχισουμε την ζωη με καθαρη συνειδηση.

εχω δικαιο?

voulatain
19-09-2008, 05:02 PM
Υπαρχουν κ πιο επικινδυνα πραγματα απο το μισος,την εκδικηση...Το να πεθαινει το συναισθημα μεσα σου κ να μην μπορεις να νιωθεις κ να απολαμβανεις τιποτα.

ioni
21-09-2008, 09:09 PM
επιδή εχασα, ανηψιό απο ατύχημα ,ο άλλος οδηγούσε, αυτός εζησε

τον ανηψιό μου τον θεωρούσα δικό μας παιδί το πρώτο ανήψη τον μεγαλωναμε σπίτι,η αδελφή μου δούλευε
όταν είδα το άλλο παιδί ,γιατί είναι μικρός,παράπονο με έπιασε και είπα -γιατί αυτός και όχι ο ανηψιός μου-μα σκέφτικα και αυτό το παιδί έχασε τον καλητερό του φίλο απο δικό του λάθος και ζει με αυτό τη το χειρότερο
πιανού ο πόνος μεγαλήτερος;
η εκδίκηση τη θα προσφέρη;

fisherman_
23-09-2008, 12:42 AM
το ζητημα ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ερχεται να κολλησει μια χαρα πανω στο ψυχαναγκαστικο τριγωνο της εναλλαγης των παρακατω ρολων. ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ-ΣΩΤΗΡΑΣ. οποιος θελει και μπορει να παιξει, ας παιξει. εγω δε θελω.

Mikela23
23-09-2008, 10:25 AM
η εκδίκηση τη θα προσφέρη;

Εκει που χρειαζεται να γινει...προσφερει και παραπροσφερει.
Δεν μιλαω για την περιπτωση σου σχετικα με τον ανηψιο σου.

οποιος θελει και μπορει να παιξει, ας παιξει. εγω δε θελω.

Παιζεις, τον ρολο του ΚΡΙΤΗ οπως και οι περισσοτεροι απο εμας εδω μεσα.
Υπαρχει και αυτος ο ρολος.
=================================

Παρατηρω παντως οτι μερικοι δεν αφηνετε το θεμα να πεθανει...35 σελιδες επιασε το θεμα και βασικα αρκετοι απο εσας απλα επαναλαμβανεστε για να περασει η δικια σας γνωμη στους υπολοιπους στο τι θεωρειτε καλο-κακο η μαυρο-ασπρο...

Για αυτο και εγω προσωπικα ειναι η τελευταια φορα που ασχολουμαι με αυτο το θεμα και αρχιζω απο τωρα να το εφαρμοζω, θα ηταν πολυ ευκολο να αρχισουν παλι οι παρεξηγησεις για να πεισει ο ενας τον αλλον το ποιος εχει δικιο οπως εγινε και πιο πανω.
Προχωραω παρακατω.

aries engineer
23-09-2008, 07:46 PM
Aφφφ βαρεθηκα να ακουω για τον δυσκολο σκληρο κακο κοσμο..και ολοι μερα παλευουμε με τερατα και υαινες...και να σου οι καραβοτσακισμενες και ανεμοδαρμενες υπαρξεις ..και οι ηρωισμοιι και και και ...χαλαρωστε λιγο!!!!!!!!!!!!!!

xry45
30-09-2008, 12:40 AM
Και ξαφνικα μεσα στο σκοταδι...εμφανιστηκε η σκια...της εκδικησης...:mad:
αναποφασιστα :unsure:(ποτε δεν ξερεις προς τα που να εκδικηθεις πρωτα...:nuts:) εκανε την βολτα της...και βρηκε αυτον που την ειχε καλεσει...:bigsmile:
Φουσκωσε...στραβομουτσουνι σε..και με την αναλογη βροντερη φωνη...:scared: εκανε την κλασσικη της ερωτηση...Μπαμ και κατω? η αργα και βασανιστικα?
Ελα και εχουμε να παμε και αλλου..ξερεις ποσες κλησεις δεχεται καθημερινα το τηλεφωνικο μας κεντρο...?Παιρνει ο κουμπαρος...μετα η κουνιαδα..ξανα ο γαμπρος, το αφεντικο,ο απατημενος..η γιαγια για τον ταχυδρομο...ο ταχυδρομος για την γιαγια και παει λεγοντας....Αλλη δουλεια δεν εχετε να κανετε :nea: Κουραστικοι ανθρωποι...Ελα και εχουμε και προσφορες...στα γρηγορα περιστατικα...:bigsmile:
Εμεις προτεινουμε Αδιαφορια..αλλα κανεις δεν την θελει σημερα...δεν πουλαει...
Παλια διναμε εντελως δωρεαν λογικη και παλι στα στοκ μας εμεινε...
Φτου...παλι σε γκαγκα πεσαμε...:wacko:
Θα φαει περιπου καμια 10 χρονια σχεδιαζοντας την τελεια εκδικηση...και στο τελος θα φαει και το πιατο...ΚΡΥΟ...Βεβαιως Βεβαιως...:toung:
Αντε να παμε παρακατω....:wink2:

mary2
30-09-2008, 10:30 AM
Ροδα ειναι και γυριζει.... Παντα καποιος θα τα βρει παρακατω και θα νιωσει τον ιδιο πονο...Αν οχι απο εμας, σιγουρα απο καποιον αλλον!!!

Δείμων
30-09-2008, 01:08 PM
Μαίρη(2) εδώ θα με βρεις προβληματισμένο. Στο ανταποδοτικό της εκδίκησης (αλλά και των πράξεών μας γενικότερα) βλέπω τρεις πιθανότητες

1] Υπάρχει η καρμικότητα, όπου με οτιδήποτε κάνεις δημιουργείς έναν κοσμικό «λογαριασμό» ο οποίος κάποτε θα ξεπληρωθεί με κάποιον ανάλογο τρόπο. Σα να λέμε μαζεύεις «πόντους» που θα εξαργυρώσεις με δικαιοσύνη στην πορεία σου σαν άνθρωπος (σε αυτή τη ζωή), σαν ψυχή μετά θάνατον κατά τις Δυτικές θρησκείες, ή σε επόμενες ζωές//μετεμψυχώσεις κατά τις Ανατολικές. Αν το παρομοιάζαμε με σπίτι θα λέγαμε ότι τα σχέδια κάποιου υπεράνω μηχανικού ορίζουν την αντοχή και ασφάλειά του σύμφωνα με το ποιόν του ιδιοκτήτη. (Μην τα πιάσουμε εδώ τα θέματα καρμικότητας και μετά θάνατον ζωής, υπάρχουν ήδη σχετικές συζητήσεις με μερικές εκατοντάδες σελίδες.)

2] Δεν υπάρχουν τέτοιοι αόρατοι κοσμικοί λογαριασμοί, αλλά οτιδήποτε κάνουμε γνωρίζουμε οι ίδιοι κατά βάθος την πραγματική αιτία του και δημιουργούμε οι ίδιοι αισθήματα εκπλήρωσης ή πεπραγμένης αδικίας στο υποσυνείδητό μας.
Εάν τώρα έχουμε κακό χαρακτήρα, οι άμυνές μας στο να μην τυχόν μας κάνει κάποιος το ίδιο δημιουργούν μία γενικότερα κλειστή, αμυντική ή επιθετική συμπεριφορά, που προκαλεί τους «έξω» στο να μας προσέξουν. Γινόμαστε δηλαδή στόχος για περισσότερο κακό και δεν περνάμε απαρατήρητοι αφού δείχνουμε (νοιώθουμε και είμαστε) ένοχοι. Σαν το σπίτι με τις σιδεριές τους συναγερμούς και τα βαριά παράθυρα που γνωρίζεις ότι κάτι κρύβει μέσα του.
Εάν έχουμε καλό χαρακτήρα υπάρχει και πάλι η υποσυνείδητη γνώση (πεποίθηση) ότι έχουμε διαπράξει κάτι κακό, και επιζητούμε μόνοι μας, υποσυνείδητα πάντα, την θεωρούμενη δίκαια τιμωρία και κάθαρση. Οπότε είμαστε και πάλι ευάλωτοι στις ανάλογες συμπεριφορές των άλλων. Μόνο αυτή τη φορά τις δεχόμαστε με μια εσωτερική στωϊκότητα, μέχρι και ανακούφιση. Η εικόνα εδώ είναι ένα σπίτι μισάνοιχτο που προκαλεί να το παραβιάσεις.

3] Δεν υπάρχει τίποτα κοσμικό, καρμικό, υποσυνείδητο, συνειδητό, και όλα είναι απλά θέματα τύχης και στατιστικής. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει πιο σωστό και απλά είναι και ο ίδιος πιθανός αποδέκτης τυχαίων παρόμοιων συμπεριφορών ή πράξεων από τους άλλους. Με αυτή τη λογική, υπάρχει η πιθανότητα είτε έχεις κάνει καλό είτε κακό να μην σου ανταποδωθεί ούτε το κακό μα ούτε και το καλό. Ομοίως να σου ανταποδωθεί κάτι χωρίς να έχεις κάνει ο ίδιος τίποτα. Ό,τι νάναι να τύχει δηλαδή θα τύχει, για καλό ή για κακό, και οι δικές μας πράξεις να μην παίζουν κανένα ρόλο. Η εικόνα είναι μια μεγάλη γειτονιά όμοια σπίτια που διαλέγεις απλά π.χ. το κοντινότερο.

Από τις τρεις παραπάνω πιθανότητες (ή μηχανισμούς) περισσότερο σύμφωνο με βρίσκει το #2 σαν πιο ορθολογιστικό στην εξήγησή του. Και πάλι διευκρινίζω ότι δεν μιλάω για την... θερμοκρασία :toung: που σερβίρεται το πιάτο Ekdikiseux prasinieres αλλά για το αν και πώς ό,τι κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας (άντε και πίσω μας!)

ΑΡΙΔΗΛΗ
30-09-2008, 01:59 PM
Παιδιά μπαίνοντας στη συζήτησή σας πιστεύω οτι ο καθένας παίρνει σ΄αυτό τον κόσμο αυτό που δικαιούται για τις πράξεις του Το σύμπαν είναι δίκαιο και θα του το δώσει ούτως ή άλλως .
"Εκείνος που συγχωρεί τον κόσμο για τα σφάλματά του δεν βρίσκει στον εαυτό του του ούτε αμαρτία ούτε αρρώστια"

starfish
30-09-2008, 02:30 PM
Παιδιά μπαίνοντας στη συζήτησή σας πιστεύω οτι ο καθένας παίρνει σ΄αυτό τον κόσμο αυτό που δικαιούται για τις πράξεις του Το σύμπαν είναι δίκαιο και θα του το δώσει ούτως ή άλλως .
"Εκείνος που συγχωρεί τον κόσμο για τα σφάλματά του δεν βρίσκει στον εαυτό του του ούτε αμαρτία ούτε αρρώστια"

Το τελευταιο μπορει καλλιστα να λειτουργησει και ως μια πρωτης ταξεως δικαιολογια στην "ανηθικοτητα".
Να εξηγησω τι εννοω:
Με βολευει να "συγχωρω τον κοσμο για τα σφαλματα του"* ετσι ωστε οτι και να κανω κι εγω, να μου το συγχωρω επισης! Κατ επεκταση, αφου εγω συγχωρω, εχω την απαιτηση να με συγχωρουν. Αρα μπορω να κανω οτι γουσταρω αφου, θα συγχωρηθω..

*[επεξηγηση στον αστερισκο]
1. Απο την στιγμη που αναγνωριζω σφαλματα [με την εννοια που απορρεει απο την φραση], σημαινει οτι αναγνωριζω το καλο και το κακο, αρα επιλεγω συμπεριφορες.
2. Η δυνατοτητα μου να συγχωρω μπορει να λειτουργησει μια χαρα ως αισθηση υπεροχης και ανωτεροτητας, αρα ως υπερμετρος εγωισμος. Αφηνοντας πισω την θρησκεια, ουτε η κοινωνια αναγνωριζει απεριφραστα το δικαιωμα στον υπερμετρο εγωισμο.

Δυστυχως ή ευτυχως, τιποτα δεν μπορει να ειδωθει και να ειπωθει ως απολυτο! Και η πιο ομορφη φραση δυναται να διαστραφει εννοιολογικα [και οχι μονο]!!
:bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
30-09-2008, 02:31 PM
[FONT="Arial""Εκείνος που συγχωρεί τον κόσμο για τα σφάλματά του δεν βρίσκει στον εαυτό του του ούτε αμαρτία ούτε αρρώστια" [/COLOR]

μακαρι να ηταν ετσι, αλλα δεν ειναι ........:cry:δυστηχως...

φιλικα

ΑΡΙΔΗΛΗ
30-09-2008, 02:52 PM
Το τελευταιο μπορει καλλιστα να λειτουργησει και ως μια πρωτης ταξεως δικαιολογια στην "ανηθικοτητα".
Να εξηγησω τι εννοω:
Με βολευει να "συγχωρω τον κοσμο για τα σφαλματα του"* ετσι ωστε οτι και να κανω κι εγω, να μου το συγχωρω επισης! Κατ επεκταση, αφου εγω συγχωρω, εχω την απαιτηση να με συγχωρουν. Αρα μπορω να κανω οτι γουσταρω αφου, θα συγχωρηθω..

Δυστυχως ή ευτυχως, τιποτα δεν μπορει να ειδωθει και να ειπωθει ως απολυτο! Και η πιο ομορφη φραση δυναται να διαστραφει εννοιολογικα [και οχι μονο]!!
:bigsmile:
Για το τελευταίο έχεις δίκιο το κάθε μυαλό μπορεί να παραποιήσει ή να εκλαμβάνει όπως το εξυπηρετούν και ανάλογα με την "παιδεία" που έχει αλλά starfish πιστεύω αυτός που έχει τη δύναμη και την ανωτερότητα να συγχωρεί σημαίνει ο,τι αγαπά τον συνάνθρωπό του με την έννοια που δίδαξε ο Χριστός χωρίς εγωισμό και με ιδιοτέλεια.Γιατί μόνο τότε έχεις τα κότσια να συχωρέσεις όταν κοιτάς τα προσωπικά σου συμφέροντα δε συγχωρείς παραβλέπεις!!!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
30-09-2008, 03:10 PM
[QUOTE=ΑΡΙΔΗΛΗ;65995]Για το τελευταίο έχεις δίκιο το κάθε μυαλό μπορεί να παραποιήσει ή να εκλαμβάνει όπως το εξυπηρετούν και ανάλογα με την "παιδεία" που έχει αλλά starfish πιστεύω αυτός που έχει τη δύναμη και την ανωτερότητα να συγχωρεί σημαίνει ο,τι αγαπά τον συνάνθρωπό του με την έννοια που δίδαξε ο Χριστός χωρίς εγωισμό και με ιδιοτέλεια.Γιατί μόνο τότε έχεις τα κότσια να συχωρέσεις όταν κοιτάς τα προσωπικά σου συμφέροντα δε συγχωρείς παραβλέπεις!!![/QUO

αγαπητο μελος αναλογα τι ειναι αυτο που θα συγχωρεσεις....μην τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουβαλι ....
φιλικα

sober_sagittarius
27-10-2008, 02:12 PM
Θα σας πω κάτι.Εγώ είχα μια σχέση 8 χρόνια από τα 17 μου.Απλά έτυχε και ταιριάξαμε.Οπως καταλαβαίνετε τόσα χρόνια οι δεσμοί ήταν άλλοι και γίναμε σαν οικογένια.Τα τελευταία 3 χρόνια όμως εγώ είχα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήμουν στο πέρα δόθε με τα νοσοκομεία και τις θεραπείες.Θέλω όμως να τονίσω ότι ποτέ δεν κλαιγόμουν γιατί δεν είναι στη φύση μου και αν με έβλεπε κάποιος χωρίς να του το πω δεν θα το καταλάβαινε.Το τελευταίο 6μηνο της σχέσης μας είχαμε απομακρυνθεί λιγάκι και ενώ του είχα επισημάνει ότι αν δεν θέλει να συνεχίσουμε να μου το πει να συνεχίσω κι εγώ τη ζωή μου και αυτός μου έλεγε '' όχι μα τί είναι αυτά που λες και δε βλέπεις εδώ με το μαγαζί,είμαι συνέχεια,να περάσει το καλοκαίρι και θα χαλαρώσουν τα πράγματα,δεν θέλω να χωρίσουμε''Για να μην τα πολυλογω αρχές Σεπτέμβρη τον έπιασα με άλλη και από τότε δεν έχει κάνει καμία κίνηση να με πάρει να ζητήσει συγνώμη κπλ.Βασικά, και τι να μου πει μετά απ'αυτό το σκηνικό..Φυσικά κι εγώ δεν τον πλησίασα ούτε τον πήρα τηλ.Οταν σας λέω παιδιά δεν έκανα τίποτα δεν έκανα τίποτα!Ούτε να φωνάξω ούτε να τον βρίσω.Απλά έφυγα.Απόρισα κι εγώ με την ψυχραιμία μου.Σε 10 μέρες τελείωνε η δουλειά μου και έφυγα και ήρθα Αθήνα να δουλέψω.Αποφάσισα να φύγω, λείπω 1,5 μήνα τώρα.Η εκδίκιση μου πέρασε από το μυαλό για να πω την αλήθεια.Αλλά πιστεύω ότι η μητέρα φύση,το σύμπαν τιμωρεί πιο αυστηρά από μας.Αυτό όλο το πράγμα δεν έχει ξεσπάσει.Και το ότι δεν ξεκατινιαστήκαμε πιστεύω ότι τον τρώει πολύ άσχημα,διότι όσο ας υποθέσουμε ότι δεν σ'ενδίαφέρει ένας άνθρωπος ερωτικά,μόνο το δέσιμο τόσων χρόνων σε συνδιασμό με το πως φέρθηκε δε νομίζω να μην τον έχουν ''φρικάρει''.Πείτε μου εσείς τι θα μπορούσα να κάνω παραπάνω?Δε νομίζεται ότι αυτό είναι βασανιστηκό αρκετά?Αφήστε που με έχει χάσει ούτε ξέρει που είμαι.Και να μην αντιδράσω και καθόλου?Θα ήθελα τη γνώμη σας..

getzaki
27-10-2008, 03:45 PM
Σωστά συμπεριφέρθηκες κατά τη γνώμη μου. Η αδιαφορία είναι ο καλύτερος τρόπος εκδίκησης.
Πιστεύω ότι θα τον καίει πολύ, το ότι δεν έτρεξες πίσω του σαν οικόσιτο.. Εκτός και αν επιδίωξε να χωρίσετε κατ΄αυτόν τον τρόπο, για να μη σ΄αντιμετωπίσει κατάματα..

Με αγάπη
Σόφη

εφη ταδε-ταδε εφη
27-10-2008, 05:44 PM
Θα σας πω κάτι.Εγώ είχα μια σχέση 8 χρόνια από τα 17 μου.Απλά έτυχε και ταιριάξαμε.Οπως καταλαβαίνετε τόσα χρόνια οι δεσμοί ήταν άλλοι και γίναμε σαν οικογένια.Τα τελευταία 3 χρόνια όμως εγώ είχα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήμουν στο πέρα δόθε με τα νοσοκομεία και τις θεραπείες.Θέλω όμως να τονίσω ότι ποτέ δεν κλαιγόμουν γιατί δεν είναι στη φύση μου και αν με έβλεπε κάποιος χωρίς να του το πω δεν θα το καταλάβαινε.Το τελευταίο 6μηνο της σχέσης μας είχαμε απομακρυνθεί λιγάκι και ενώ του είχα επισημάνει ότι αν δεν θέλει να συνεχίσουμε να μου το πει να συνεχίσω κι εγώ τη ζωή μου και αυτός μου έλεγε '' όχι μα τί είναι αυτά που λες και δε βλέπεις εδώ με το μαγαζί,είμαι συνέχεια,να περάσει το καλοκαίρι και θα χαλαρώσουν τα πράγματα,δεν θέλω να χωρίσουμε''Για να μην τα πολυλογω αρχές Σεπτέμβρη τον έπιασα με άλλη και από τότε δεν έχει κάνει καμία κίνηση να με πάρει να ζητήσει συγνώμη κπλ.Βασικά, και τι να μου πει μετά απ'αυτό το σκηνικό..Φυσικά κι εγώ δεν τον πλησίασα ούτε τον πήρα τηλ.Οταν σας λέω παιδιά δεν έκανα τίποτα δεν έκανα τίποτα!Ούτε να φωνάξω ούτε να τον βρίσω.Απλά έφυγα.Απόρισα κι εγώ με την ψυχραιμία μου.Σε 10 μέρες τελείωνε η δουλειά μου και έφυγα και ήρθα Αθήνα να δουλέψω.Αποφάσισα να φύγω, λείπω 1,5 μήνα τώρα.Η εκδίκιση μου πέρασε από το μυαλό για να πω την αλήθεια.Αλλά πιστεύω ότι η μητέρα φύση,το σύμπαν τιμωρεί πιο αυστηρά από μας.Αυτό όλο το πράγμα δεν έχει ξεσπάσει.Και το ότι δεν ξεκατινιαστήκαμε πιστεύω ότι τον τρώει πολύ άσχημα,διότι όσο ας υποθέσουμε ότι δεν σ'ενδίαφέρει ένας άνθρωπος ερωτικά,μόνο το δέσιμο τόσων χρόνων σε συνδιασμό με το πως φέρθηκε δε νομίζω να μην τον έχουν ''φρικάρει''.Πείτε μου εσείς τι θα μπορούσα να κάνω παραπάνω?Δε νομίζεται ότι αυτό είναι βασανιστηκό αρκετά?Αφήστε που με έχει χάσει ούτε ξέρει που είμαι.Και να μην αντιδράσω και καθόλου?Θα ήθελα τη γνώμη σας..

έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες να κάνεις...γιατί οι ¨Ανθρωποι όσο και πληγωμένοι έτσι φαίρονται...δεν έχει σημασία αν αυτός έχει ή όχι φρικάρει...σημασία έχει ότι στάθηκες "δίπλα σου" μέσα σε όλη τη δυναμή σου...πόσο σημαντικό Δώρο έκανες στον εαυτό σου...Το σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα έρχονται γιατί άγκιξες ουρανό...!!!!!!!!!:love::love::love:

sober_sagittarius
27-10-2008, 08:32 PM
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας.Γενικότερα για το θέμα εκδίκησης έχω να πω ότι καλό είναι να κάνει κανείς κάτι με το οποίο θα αισθάνεται μετά καλά με τον εαυτό του, ό,τι και να'ναι αυτό.Αρκεί να τον εκφράζει.Εγώ για παράδειγμα αισθάνομαι τόσο καλά με τον εαυτό μου δεν μπορείτε να φανταστείτε που βρέθηκα εγώ και που αυτός.... και στα δικά μου μάτια και στα δικά του.Και αυτό λειτουργεί σα φάρμακο στο να το ξεπεράσω διότι κακά τα ψέματα είναι μια δύσκολη κατάσταση ακόμα για μένα.Με την όποια πείρα έχω θα μπορούσα να πω ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου.Κι έτσι κανένας και τίποτα δεν μπορεί να το κλονίσει αυτό.

ΑΡΙΔΗΛΗ
27-10-2008, 09:11 PM
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας.Γενικότερα για το θέμα εκδίκησης έχω να πω ότι καλό είναι να κάνει κανείς κάτι με το οποίο θα αισθάνεται μετά καλά με τον εαυτό του, ό,τι και να'ναι αυτό.Αρκεί να τον εκφράζει.Εγώ για παράδειγμα αισθάνομαι τόσο καλά με τον εαυτό μου δεν μπορείτε να φανταστείτε που βρέθηκα εγώ και που αυτός.... και στα δικά μου μάτια και στα δικά του.Και αυτό λειτουργεί σα φάρμακο στο να το ξεπεράσω διότι κακά τα ψέματα είναι μια δύσκολη κατάσταση ακόμα για μένα.Με την όποια πείρα έχω θα μπορούσα να πω ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου.Κι έτσι κανένας και τίποτα δεν μπορεί να το κλονίσει αυτό.

Προχώρα Μαράκι μου :love:
στη ζωή σου θα βρείς σίγουρα κάτι καλύτερο και θα ευγνωμονείς το Θεό που έφυγες έτσι από δίπλα του σαν "κυρία"!
Οπως λες και συ θα τιμωρηθεί όπως του πρέπει μην δηλητηριάζεις τη ψυχή σου με τέτοιες σκέψεις έκανες αυτό που σε πρόσταξε η καρδιά σου.
Ο τύπος δεν άξιζε και φάνηκε γιατί σε πρόδωσε στην πρώτη σου ατυχία αντί να σταθεί και να σε στηρίξει "λάκισε" Ας πάει στο καλό !!

peponi96
27-10-2008, 11:13 PM
Enas tavros pote sthn pragmatikothta den sygxwrei kai den xehna... H megalyteri ekdikisi gia mena einai na mporeseis kai na "gyriseis" thn plath. Epishs niwthw apistefth anakoufish otan katafernw na "nevriasw" ton allon... Na tou metadwsw to thymo pou prokalese... Movoro oxi , psyxofthoro nai.

kiaRRa
27-10-2008, 11:16 PM
αγαπητή φίλη peponi96, γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες.

Εκτός του ότι είναι όρος του site, είναι και κουραστικό να διαβάζουμε greeklish.

Φιλικά,
Αγγελική!:bigsmile:

starfish
28-10-2008, 03:25 PM

Με αφορμη αυτα που γραφεις [και επικροτω κι εγω ως συμπεριφορα], θα κανω παλι τον δικηγορο του διαβολου! :bigsmile::nuts:
Εαν θελουμε να λογιζομαστε "ανωτεροι", "σωστοι", "καλυτεροι" και μη εκδικητικοι, τοτε, θα επρεπε να μην τιθεται καν θεμα εκδικησης! Ουτε σαν δευτερη σκεψη στο πισω μερος του μυαλου! Οταν καποιος δεν εκδικειται ο ιδιος, αλλα αφηνει την εκδικηση / τιμωρια στα "χερια" του συμπαντος, της ζωης κλπ. απλως νιπτει τας χειρας του! Καποιος ή κατι αλλο -σε ικανοποιει να σκεφτεσαι- θ αναλαβει να πραγματωσει, αυτο που ισως θα εκανες εσυ! Καποιος αλλος θα βαρυνει το καρμα του [για οσους το πιστευουν] ή την ψυχη του παιρνοντας εκδικηση για λογαριασμο σου, εστω και χωρις να το ξερει! Για τους ανθρωπους που ειναι κατα της εκδικησης [και ειναι απολυτο δικαιωμα τους βεβαιως] η φραση "η καλυτερη εκδικηση ειναι ...." [η αδιαφορια / το να εισαι ευτυχισμενη-ος κλπ.] θα επρεπε να ειναι κοκκινο πανι! Αν ειμαι κατα της εκδικησης, δεν κοιταζω πισω μου καθολου. Δεν αναρωτιεμαι ουτε νιωθω οποιαδηποτε ικανοποιηση για οτιδηποτε ασχημο συμβει στον αλλον [και το θεωρησω αποδοση συμπαντικης δικαιοσυνης]. Ουτε λυπη και απορια αν ολα του πανε καλα [που ειναι η συμπαντικη δικαιοσυνη?]!
**Τα παραπανω δεν απευθυνονται σε σενα προσωπικα. Ειναι σκεψεις που προεκυψαν με αφορμη την παραπανω συζητηση.
Κατα τα αλλα ησουν κυρια και μπραβο σου!!!:bigsmile::bigsmile:

tranquilla7
28-10-2008, 08:22 PM
Πιστεύω οτι υπάρχει μία δικαιοσύνη που αποδίδεται απο το σύμπαν και οι νόμοι που την διέπουν είναι πολύ ανώτεροι απο τα ανθρώπινα μέτρα. ¶λλωστε το σύμπαν έχει τον τρόπο του να εξομαλύνει τυχόν ανισσοροπίες. Η εκδίκηση τώρα είναι είναι καθαρά ανθρώπινη εκφραση και πολλές φορές η αγωνιώδης προσπάθεια μας να καθορίσουμε την μοίρα μας. Σε ψυχιατρικό επίπεδο οι επεκτάσεις είναι πάρα πολλές. ¶λλες φορές γινόμαστε υπερβολικοί γιατί δεν έχουμε μάθει να χάνουμε, άλλες γιατί δεν διδαχθήκαμε τις σχέσεις αιτίας και αποτελέσματος γύρω μας. ¶λλες πάλι γιατί μας αρέσει να το παίζουμε θύματα μέσα μέσα. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που όντως γινόμαστε θύματα καταστάσεων και ανθρώπων τους οποίους αξιολογήσαμε τελείως λάθος (Πέσαμε έξω βρε αδελφάκι μου). Ε! εγώ έχω ένα μότο: Ασε τους ανθρώπους να βρούν την τύχη τους παράτω. Την αρνητική ενέργεια δεν πρέπει ούτε να την κρατάμε ούτε να την επιστρέφουμε πίσω. Πρέπει απλός να την αφήνουμε να φεύγει!

sober_sagittarius
29-10-2008, 01:30 AM
αγαπητή starfish,
εννοείται πως δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.Ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του και σ'ευχαριστώ που ήσουν και τόσο ευγενική.Απλά θα ήθελα να σου εξηγήσω κάτι μιας και έχουμε πιάσει αυτό το θέμα.Πρώτον ποτέ δεν είπα πως είμαι αγία ή μη εκδικητική.Αυτό δεν το ξέρω ακόμα ούτε εγώ.Μέσα από τις καταστάσεις(στην πράξη) αποδεικνύεται τελικά το τί είσαι.Μπορεί να λες και να νομίζεις χίλια δύο και όμως όταν βρεθείς σε κάποια κατάσταση να σε εκπλήξει ο εαυτός σου.Δεύτερον, σε σχέση με αυτό που αναφέρθηκα ότι το σύμπαν θα πράξει το σωστό δεν βασίζεται αυτό που λέω στην εκδίκηση αλλά σε κοσμοθεωρία.Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία που έχω για τη ζωή και έτσι εκφράζω τις σκέψεις μου και τις πράξεις μου,σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο.Πιστεύω ότι υπάρχει αλληλεπίδραση με το σύμπαν ή ότι είναι εκεί πάνω.Να ξέρεις ότι έτσι έγινα καλά-διότι ήμουν ξεγραμμένη-,σκεπτόμενη ότι μπορώ στέλνοντας ενέργεια και πιστεύοντας το να το πετύχω.

pavlos_g
29-10-2008, 03:55 PM
Η εκδίκηση μου έχει ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου ...... την κατάλληλη στιγμή εκεί που πονάει εξαιρετικά πόλύ!

tranquilla7
29-10-2008, 07:52 PM
Την καλησπέρα μου σε όλους. :) Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τα ευχαριστώ και να πω οτι χαίρομαι πολύ που η δημοσίευση βρήκε ανταπόκριση.
Παύλο να υποθέσω πως είσαι όντως χειρούργος? Εσεις οι λέοντες είστε όντως εκδικητικές φύσεις; ή τα στατιστικά μου στοιχεία είναι λίγα για να είναι ασφαλή?

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
29-10-2008, 09:28 PM
Την καλησπέρα μου σε όλους. :) Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τα ευχαριστώ και να πω οτι χαίρομαι πολύ που η δημοσίευση βρήκε ανταπόκριση.
Παύλο να υποθέσω πως είσαι όντως χειρούργος? Εσεις οι λέοντες είστε όντως εκδικητικές φύσεις; ή τα στατιστικά μου στοιχεία είναι λίγα για να είναι ασφαλή?

και εγω συμφωνω με τον Παυλο αγαπητο μελος :bigsmile:και κατι αλλο... δεν ειναι θεμα ζωδιου η εκδικηση αλλα το ποσο κακο εκανε ο αλλος σε σενα και αναλογα τοτε πρατεις...

με εκτιμηση Δεσποινα-κουκι:bigsmile:

flame
30-10-2008, 03:22 AM
Η εκδίκηση μου έχει ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου ...... την κατάλληλη στιγμή εκεί που πονάει εξαιρετικά πόλύ!
Παύλο, όταν θέλω το πετυχαίνω κι εγώ αυτό και αν και μέσα μου πανηγυρίζω έξω μου δείχνω ατάραχη και...οσία....όμως αν βρεθει και άλλος χειρούργος και χειρουργήσει εσένα ανάλογα με τι θα πιστεύει ότι του έχεις κάνει.:scared:........?
Εγώ πάντως δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό....διαλύομαι...και έπειτα σκέπτομαι...... και τι θα κερδίσω μαχόμενη έτσι....ξέρεις καμιά φορά υπάρχει και θεός και η ανταπόδωσή του σε ότι κάνουμε είναι αυτή που αξίζει σε κάθε περίπτωση στη ζωή...:bigsmile:

Δείμων
30-10-2008, 03:42 AM
Εγώ πάντως δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό....διαλύομαι...και έπειτα σκέπτομαι...... και τι θα κερδίσω μαχόμενη έτσι....

...και είσαι και Σκορπίνα?... :unsure: :wacko:

white diamond
30-10-2008, 03:45 AM
σας είπα ότι αναθεώρησα?

tranquilla7
30-10-2008, 03:47 PM
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα κακό για τους λέοντες. Μερικοί απο τους καλύτερους φίλους και συνεργάτες μου είναι λέοντες. Η ερώτησή μου είχε καθαρά χαρακτήρα πειράγματος. Αλλωστε σαν βιολόγος διδάχθηκα αρκετά νωρίς στα αμφιθέατρα οτι οι πράξεις μας (και οχι μόνο) είναι αποτέλεσμα του γονιδιώματος (ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ) και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αυτό αναπτύσσεται και υπάρχει. (φαινότυπος=γενότυπος+περι άλλον).(ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ=Φίλοι, οικογένεια, δάσκαλοι, εραστές.....κτλ, κτλ......)
Εχω δεί ανθρώπους να αναζητούν παράλογες εκδικήσεις για ουσιαστικά επουσιώδεις λόγους (υποκειμενικό κρητήριο). Και φυσικά για να μην βγάλω την ουρά μου απ' έξω έχω μπει και εγώ στον πειρασμό, και πολλές φορές έκανα και το επόμενο βήμα. Ενα καλό βιβλίο που διαπραγματεύεται όλα αυτά τα ζητήματα (καλό-κακό-εκδίκηση-ανθρώπινη φύση) και το οποίο διαβάζω αυτό τον καιρό είναι το "ο διά-βολος και η δεσπινίδα Πρίμ του Coelo. Μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού της κοκκινοσκοφίτσας -η οποία πέρνει τον άλλο δρόμο παρά τις υποδείξεις της μαμάς της- και τελικά εκδικήται τον λύκο. Μήπως τελικά ο λύκος ήταν το θύμα και όχι ο φταίχτης??????? Και ένα ακόμα ερώτημα: Όταν γυρεύουμε εκδίκηση μήπως τελικά αποδεικνύουμε άθελα μας οτι έχουμε περισσότερα κοινά με τον δυνάστη μας απο όσα θέλουμε να πιστεύουμε??? (Είμαστε και εμείς ικανοί για το κακό, και ικανοί να αδικήσουμε κάποιον εκει έξω) Θα ήθελα πολύ να μάθω γνώμες.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
30-10-2008, 04:08 PM
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα κακό για τους λέοντες. Μερικοί απο τους καλύτερους φίλους και συνεργάτες μου είναι λέοντες. Η ερώτησή μου είχε καθαρά χαρακτήρα πειράγματος. Αλλωστε σαν βιολόγος διδάχθηκα αρκετά νωρίς στα αμφιθέατρα οτι οι πράξεις μας (και οχι μόνο) είναι αποτέλεσμα του γονιδιώματος (ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ) και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αυτό αναπτύσσεται και υπάρχει. (φαινότυπος=γενότυπος+περι άλλον).(ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ=Φίλοι, οικογένεια, δάσκαλοι, εραστές.....κτλ, κτλ......)
Εχω δεί ανθρώπους να αναζητούν παράλογες εκδικήσεις για ουσιαστικά επουσιώδεις λόγους (υποκειμενικό κρητήριο). Και φυσικά για να μην βγάλω την ουρά μου απ' έξω έχω μπει και εγώ στον πειρασμό, και πολλές φορές έκανα και το επόμενο βήμα. Ενα καλό βιβλίο που διαπραγματεύεται όλα αυτά τα ζητήματα (καλό-κακό-εκδίκηση-ανθρώπινη φύση) και το οποίο διαβάζω αυτό τον καιρό είναι το "ο διά-βολος και η δεσπινίδα Πρίμ του Coelo. Μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού της κοκκινοσκοφίτσας -η οποία πέρνει τον άλλο δρόμο παρά τις υποδείξεις της μαμάς της- και τελικά εκδικήται τον λύκο. Μήπως τελικά ο λύκος ήταν το θύμα και όχι ο φταίχτης??????? Και ένα ακόμα ερώτημα: Όταν γυρεύουμε εκδίκηση μήπως τελικά αποδεικνύουμε άθελα μας οτι έχουμε περισσότερα κοινά με τον δυνάστη μας απο όσα θέλουμε να πιστεύουμε??? (Είμαστε και εμείς ικανοί για το κακό, και ικανοί να αδικήσουμε κάποιον εκει έξω) Θα ήθελα πολύ να μάθω γνώμες.

φυσικα και ειμαστε ικανοι για να κανουμε κακο ...αλλα αλλο η εκδικηση και αλλο αυτο που λες στην τελευταια σου παραγραφο

Dion-DoubleDoor
01-11-2008, 11:06 AM
Καλή μου Τοξοτίνα -Τοξότες, καλά παιδιά, αλλά δεν παλεύεστε, ξέρω από το φίλο μου-, εσύ καλά έκανες και δεν ασχολήθηκες -αν και εγώ ως κλασική Καρκίνος, θα τα έκανα λαμπόγυαλο, θα τον ευνούχιζα, θα του έκαιγα το σπίτι,το αυτοκίνητο,το μαγαζί κ.τ.λ. Επειδή κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί με έναν πρώην μου, αφού έπεσα στα πατώματα, είπα τα εξής: 1ον ότι αποκλείεται αυτή η άλλη να είναι καλύτερη από μένα (δεν το λέω εγωιστικά και αλαζονικά, κάτι ξέρω παραπάνω) και 2ον ας τον πάρει να τον φάει στη μάπα, για να δει τη γλύκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι λύσαξε, όταν μετά από κάποιο διάστημα με είδε με άλλον -τον Τοξότη που είμαστε ακόμα μαζί. Έφυγε κάτι, για να έλθει κάτι καλύτερο -αν βέβαια θεωρείται κάτι καλύτερο ένας Τοξότης (πλάκα κάνω). Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από τότε και ακόμα και τώρα με κυνηγάει και παραδέχεται ότι δε έχει βρει άλλη σαν κι εμένα.
Όταν λοιπόν 'ερθει η ώρα και η καλή θεία δίκη στον φέρει μπροστά σου, είμαι σίγουρη πως αν σε δει με άλλον τότε εκούσια ή ακούσια θα τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα.Και αυτό θα πονάει πιο πολύ.

Τίνα Ζαχαριάδου
02-11-2008, 12:16 AM
και εγω συμφωνω με τον Παυλο αγαπητο μελος :bigsmile:και κατι αλλο... δεν ειναι θεμα ζωδιου η εκδικηση αλλα το ποσο κακο εκανε ο αλλος σε σενα και αναλογα τοτε πρατεις...

με εκτιμηση Δεσποινα-κουκι:bigsmile:

Noμιζω πως η εκδικηση ειναι και θεμα ζωδιου γιατι το ποσο κακο σου εκανε καποιος ειναι υποκειμενικο και ο καθενας μας το κρινει βασει του χαρακτηρα του.Απο εκει και περα ομως η δικη μου η αποψη ειναι οτι πραγματικα υπαρχει Θεια Δικη, γι αυτο δεν βρισκω λογο να εκδικηθω καποιον και να φορτωσω με αρνητικη ενεργεια το καρμα μου:embarrest

pilar111
02-11-2008, 09:36 AM
ειναι σαν το παγωτο κρυο και γλυκο:laugh:

flame
02-11-2008, 12:05 PM
...και είσαι και Σκορπίνα?... :unsure: :wacko:
Παρ΄όλη τη φιλοσοφία μου έχεις δίκιο Γιάννη, στο τέλος τέλος μου βγαίνει μία εκδίκηση περιποιημένη.....που καίει σαν λιωμένο μολύβι σε πληγή.....:bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-11-2008, 03:18 PM
Noμιζω πως η εκδικηση ειναι και θεμα ζωδιου γιατι το ποσο κακο σου εκανε καποιος ειναι υποκειμενικο και ο καθενας μας το κρινει βασει του χαρακτηρα του.Απο εκει και περα ομως η δικη μου η αποψη ειναι οτι πραγματικα υπαρχει Θεια Δικη, γι αυτο δεν βρισκω λογο να εκδικηθω καποιον και να φορτωσω με αρνητικη ενεργεια το καρμα μου:embarrest

εσυ περιμενε την θεια Δικη, εγω σαν θεια Δεσποινα δεν την περιμενω γιατι αργει πολυ καμμια φορα..:cheesy:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-11-2008, 03:24 PM
Καλή μου Τοξοτίνα -Τοξότες, καλά παιδιά, αλλά δεν παλεύεστε, ξέρω από το φίλο μου-, εσύ καλά έκανες και δεν ασχολήθηκες -αν και εγώ ως κλασική Καρκίνος, θα τα έκανα λαμπόγυαλο, θα τον ευνούχιζα, θα του έκαιγα το σπίτι,το αυτοκίνητο,το μαγαζί κ.τ.λ. Επειδή κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί με έναν πρώην μου, αφού έπεσα στα πατώματα, είπα τα εξής: 1ον ότι αποκλείεται αυτή η άλλη να είναι καλύτερη από μένα (δεν το λέω εγωιστικά και αλαζονικά, κάτι ξέρω παραπάνω) και 2ον ας τον πάρει να τον φάει στη μάπα, για να δει τη γλύκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι λύσαξε, όταν μετά από κάποιο διάστημα με είδε με άλλον -τον Τοξότη που είμαστε ακόμα μαζί. Έφυγε κάτι, για να έλθει κάτι καλύτερο -αν βέβαια θεωρείται κάτι καλύτερο ένας Τοξότης (πλάκα κάνω). Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από τότε και ακόμα και τώρα με κυνηγάει και παραδέχεται ότι δε έχει βρει άλλη σαν κι εμένα.
Όταν λοιπόν 'ερθει η ώρα και η καλή θεία δίκη στον φέρει μπροστά σου, είμαι σίγουρη πως αν σε δει με άλλον τότε εκούσια ή ακούσια θα τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα.Και αυτό θα πονάει πιο πολύ.

Μια τοξοτινα-της ποτε μα ποτε δεν θα τα κανει λαμπογυαλο,ουτε θα εκανε ολα τα παραπανω, καψιμο αυτοκινητου κ.τ.λ.για εναν γκομενο /να ,δεν καταδεχεται να πεσει στα'' πατωματα''για γκομενικα..:cheesy:

ailama_p
02-11-2008, 07:21 PM
Παρεξηγημένη αυτή η έννοια...δύσκολο να αποφύγεις σε μια δράση την αντίδραση...

Τίνα Ζαχαριάδου
02-11-2008, 09:07 PM
εσυ περιμενε την θεια Δικη, εγω σαν θεια Δεσποινα δεν την περιμενω γιατι αργει πολυ καμμια φορα..:cheesy:

Μπορει να αργει αλλα ποτε δεν λησμονει. Οπως και να χει ο καθενας οτι θελει πρατει,ας μην ξεχναμε ομως οτι ενας λογος που μαθαινουμε αστρολογια ειναι να μπορουμε να διαχειριζομαστε και τα αρνητικα μας συναισθηματα ωστε να ειμαστε υγιεις εμεις οι ιδιοι.

elpiniki
02-11-2008, 10:05 PM
[.Μέσα από τις καταστάσεις(στην πράξη) αποδεικνύεται τελικά το τί είσαι.Μπορεί να λες και να νομίζεις χίλια δύο και όμως όταν βρεθείς σε κάποια κατάσταση να σε εκπλήξει ο εαυτός σου.

Συμφωνώ απόλυτα. Προσωπικά, με έχει "ξαφνιάσει" πολλές φορές ο εαυτός μου και οι αντιδράσεις μου σε κάποιες καταστάσεις... "Γηράσκω αεί διδασκόμενη".
Όσο για την άποψη μου στην αντίδρασή σου, νομίζω πως ήταν η πρέπουσα. Βέβαια, τίποτε δεν γίνεται χωρίς κοστος... Αλλά πιστεύω ότι ο "χαμένος" θα είναι τελικά αυτός και αν όπως λένε, στη ζωή μας μένουν μόνο αυτά που πραγματικά αξιζει να έχουμε, αυτός ο άνθρωπος που σε μια δύσκολη, για σένα, περίοδο επέλεξε μια άλλη συντροφιά, από το να είναι δίπλα σου και να σε στηρίζει, δεν άξιζε να υπάρχει στη ζωή σου. Να θυμάσαι: Αυριο ξημερωνει μια άλλη μέρα...
Να εισαι καλά, κυρίως από υγεία. ΟΛΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-11-2008, 11:28 PM
Μπορει να αργει αλλα ποτε δεν λησμονει. Οπως και να χει ο καθενας οτι θελει πρατει,ας μην ξεχναμε ομως οτι ενας λογος που μαθαινουμε αστρολογια ειναι να μπορουμε να διαχειριζομαστε και τα αρνητικα μας συναισθηματα ωστε να ειμαστε υγιεις εμεις οι ιδιοι.

Η αποψη σου σεβαστη, αλλα εγω εχω διαφορετικη γνωμη .

με εκτιμηση

marianne
04-11-2008, 12:57 AM
Οταν φερεσαι αψογα και κανεις τον ''χαζο'' για να περασει ομαλα μια κατασταση και ο αλλος συναιχιζει να εκμεταλευεται την ανοχη σου και να ριχνει δηλητηριο, φταις μετα εσυ να κρατησεις μνησικακια?ε οχι!οσοι μου το καναν αυτο, μια φραση τους εριξα στο τελος και πονεσαν με το ιδιο νομισμα. οντας ιχθεις με σεληνη στο σκορπιο ξερω πως να εκδικουμαι συναισθηματικα. ψαρακι δεκτικο ειμαι αλλα αμα με πονεσεις βγαζω κεντρι σκορπιου.

TZOYLI@freemail.gr
05-11-2008, 01:50 AM
:cheesy: Συμφωνω! περναει ο καιροs περναει ο πονοs και μετα αρχιζει η αντιστροφη μετρηση. εγω σαν ταυρακι οσοs καιροs και να περασει δεν ξεχνω! περιμενω την καταλληλη στιγμη για να παρω το αιμα μου πισω!! κρυο!! παγωμενο!!

e k
05-11-2008, 06:57 AM
Αχ, απ'τα μοβόρικα τα ταυράκια θα πάμε στο τέλος. Και'γώ είχα τάξει μιά συρματόβουτσα και ένα κράνος ασφαλείας, (δεν υπάρχουν υπονοούμενα, κυριολεκτώ!), σε ταυράκι και σε κάθε ευκαιρία μου το "χτυπάει". :cry:

moonbeam83
07-11-2008, 03:39 PM
Η εκδικηση δεν ειναι το σπορ μου.. Για την ακριβεια ειναι κατι που δεν με απασχολει καθολου ειλικρινα.
Τα παθηματα ειναι μαθηματα για ολους και το ροδα ειναι και γυρναει καποιες φορες ισχυει καποιες αλλες οχι... Αν με πειραξει κατι θα βρισω ναι, θα θυμωσω ναι, θα κλαψω ναι αλλα...
αντι να εκδικηθω.. προσπαθω να ξεπερασω το γεγονος και να προχωρησω μπροστα απλα αδιαφορώντας για το άτομο. Δεν μου αρεσει να αναλλωνομαι για καποιον που μου φερθηκε ασχημα ή ξερω γω. Δεν αξιζει καν να ξανασχολουμαι μαζι του. Προσπαθω να μαθω τι κερδισα απο αυτη την ιστορια οσον αφορα την εμπιστοσυνη η ξερω γω οτιδηποτε αλλο. Θεωρω οτι οσο αποζητας την εκδικηση τρεφεις κατι ασχημο μεσα σου και φθιρεσαι ψυχολογικα... και δεν εχω χρονο να το κανω αυτο οταν με περιμενουν 10 εστω πιο ομορφα πραγματα να σκεφτω..

camelblue
03-01-2009, 11:59 AM
εγω παλι μονο με την εκδικηση νοιωθω καλυτερα...κακο ε?
ειμαι ταυρος με ωροσκοπο καρκινο..:wacko:

toniats
03-01-2009, 05:00 PM
Για κανέναν λόγο δεν θα εκδικουμούν κάποιον γλυκιά μου, για κανέναν λόγο!!
Ένα σωρό δουλειές έχω, δε χρειάζομαι κι άλλες!

camelblue
03-01-2009, 05:09 PM
Για κανέναν λόγο δεν θα εκδικουμούν κάποιον γλυκιά μου, για κανέναν λόγο!!
Ένα σωρό δουλειές έχω, δε χρειάζομαι κι άλλες!

ποτε μη λες ποτε! εξαρταται τι θα σου εχει κανει...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
03-01-2009, 07:44 PM
ποτε μη λες ποτε! εξαρταται τι θα σου εχει κανει...

Συμφωνω μαζι σου !!!
Οσο κρυο και παγωμενο γινεται θα του το δωσω!!!

camelblue
03-01-2009, 08:19 PM
Συμφωνω μαζι σου !!!
Οσο κρυο και παγωμενο γινεται θα του το δωσω!!!

:nuts: επιτελους! καποιος συμφωνει μαζι μου! και ειχα αρχισει να ανησυχω πως μονο εγω ειμαι ετσι!

noyla
04-01-2009, 01:48 AM
Eγω παιδια σαν ζυγακι αν και θα θελα να εκδικιθω οσες φορες το εκανα μου γυρισε μπουμερανγκ..αλλα απ την αλλη πιστευω οτι εχει ο καιρος γυρισματα!και καποια στιγμη η ζωη θα τα φερει ετσι,που θα παρεις την εκδικηση σου ακομα και αν δεν το μαθεις!!

popininja
13-03-2010, 02:52 AM
εκδικηση...
πιατο κρυο ή ζεστο πάντα επιστρέφει
σ'εκεινον που το μαγείρεψε...
Πιστεύω σε ένα και μόνο πράγμα, ότι η εκδίκηση
δεν είναι μία ατάκα που πονάει, ένα χαστούκι που σε ντροπιάζει δήμοσια
ή ένας συγκεκριμένος διαξιφισμός ατόμων.
Η εκδίκηση μας προς τους άλλους έρχεται από μόνη της γιατί
όλος ο πόνος που μας προκάλεσαν επιστρέφει μπούμεραγκ σε μεγαλύτερη ισχύ.
¶ρα... καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και κάντε τα δικά σας σχέδια για το μέλλον
αντι να σπαταλάτε ενέργεια για τέτοιου είδους μικρότητες... Βέβαια εξαρτάται και για τι
ακριβώς μας έχει προκαλέσει ο άλλος και βεβαίως αν το έχει κάνει σκόπιμα...
Ε, τότε νομίζω το πιάτο πρεπει να είναι ΚΡΥΟ -Η' τώρα ή ποτέ!-:amuse:

Χρυσάνθη
18-03-2010, 03:41 AM
Το πιστεύω και γω, έρχεται από μόνη της, χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι,.....συνήθως αργότερα, είναι νομίζω η ισορροπία της φύσης. Μερικές φορές όμως αισθάνθηκα τρομερές τύψεις, γιατί η τιμωρία ήταν πολύ σκληρή... και η σκέψη πως ισως το προκάλεσα εγώ, με βασάνιζε. Μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι ότι είναι να γίνει θα γίνει, είναι αυτό που λέμε η Θεία Δίκη. Απλά σκέφτομαι ότι τελικά κακώς δεν έκανα κάτι για να αντιδράσω και να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου, εγώ θα ήμουν πιο μαλακιά από Αυτήν....και θα αισθανόμουν και άμεση ικανοποίηση,... είναι ωραίο να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. ¶λλωστε ποτέ δεν επιτίθεμαι ύπουλα ή άδικα. Και για να το πάω αστρολογικά έχω 3 πλανήτες στον 8ο.....αλλά συμφωνώ ότι όποιος θέλει εκδίκηση να τον κλαίτε γιατί είναι τόσο πληγωμένος ο ίδιος που είναι σα να εκδικείται και τον εαυτό του ταυτόχρονα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-03-2010, 10:31 AM
.αλλά συμφωνώ ότι όποιος θέλει εκδίκηση να τον κλαίτε γιατί είναι τόσο πληγωμένος ο ίδιος που είναι σα να εκδικείται και τον εαυτό του ταυτόχρονα.

γιατι βρε Χρυσανθη μου να τον κλαιμε;;;:toung::laugh:
βρε τον λαιμο κατω θα του πατησω ετσι και μου την φερει
δεν θα ξερει απο που του ηρθε λεμεεε:bigsmile::laugh::nuts:

naziara20
18-03-2010, 10:51 AM
Καλημέρα σας!!! Όσο αφορά την εκδίκηση.. με πάνει βασικα τις πρώτες μέρες... και τσαντίζοναι κλαίω κλπ κλπ.. μετα μου περνάει!! αλλά αν ξαναβρεθεί στο δρόμο μου και η τύχη είναι προς το μέρος μου... ναι παίρνω την εκδίκηση μου!!! Αλλα το κάνω αυτό οχι επειδη μισω.... ισα ισα για να καταλάβει αυτο που ένιωσα και εγώ.... με λιγα λογια παντα με το ιδιο νομισμα!!! ετσι μου βγαινει βασικα!!! αυτα!!!

Χρυσάνθη
18-03-2010, 05:19 PM
γιατι βρε Χρυσανθη μου να τον κλαιμε;;;:toung::laugh:
βρε τον λαιμο κατω θα του πατησω ετσι και μου την φερει
δεν θα ξερει απο που του ηρθε λεμεεε:bigsmile::laugh::nuts:

Δεσποινάκι, ( ωραίο το τακούνι by the way!!! ), εάν σου τη φέρει άνευ λόγου, τότε και γω μαζί σου,....μόνο που για να θέλει κάποιος εκδίκηση, συνήθως του την έχεις φέρει εσύ πρώτα!!... αλλιώς δε λέγεται εκδίκηση, λέγεται επίθεση! Και σε αυτήν ναι απαντάμε!!!! Ακαριαία!... ( πω πω σε φοβήθηκε το μάτι μου!!...:bigsmile:)

alexandra85
19-03-2010, 02:29 PM
Δεν είναι απόλυτο ότι θα του την έχεις φέρει εσύ για να θέλει εκδίκηση είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να του δημιουργήσουν αυτή την επιθυμία ,γιΆ αυτό ψηφίζω εκδίκηση έτσι για να μην τα βάζουν κ πολύ μαζί μας..

aquatic
19-03-2010, 06:35 PM
Την άμεση αντίδραση τη θεωρώ ντόμπρα, ειλικρινή, τη σέβομαι. Η εκδίκηση, όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι κρύο πιάτο. Πιστεύω στη νομοτέλεια. Όταν βλάπτεις, επιστρέφει σε εσένα, όπως και κάθε άλλη ενέργεια. Ακόμα και αν δε βλάψεις εσκεμμένα. Και ίσως επιστρέφει με όχι πάντα κραυγαλέο και ορατό τρόπο.
Προτιμώ να αλλάζω κατεύθυνση, να παίρνω τις ευθύνες μου, το μάθημά μου. (Ο Ουρανός στον ωροσκόπο ίσως).
Αυτό σα φιλοσοφία ζωής, αλλά δε θέλω να είμαι αφοριστική. Ποτέ δε ξέρεις και ποτέ μη λες ποτέ. Δε ξέρω σε περίπτωση που κάποιος έβλαπτε σοβαρά κάποιο αγαπημένο μου πλάσμα, αν θα ήμουν τόσο "πάμε για άλλα". (Μπορεί να έβλεπε τον ¶ρη-Ταύρο σε υαλοπωλείο). :blink:

Carnival_Of_Rust
20-03-2010, 01:21 AM
Το εύκολο είναι η εκδίκηση το δύσκολο είναι να συγχωρείς.Η εκδίκηση δίνει 10 δευτερόλεπτα ικανοποίηση και πολλά βράδια τύψεων.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-03-2010, 01:59 AM
Το εύκολο είναι η εκδίκηση το δύσκολο είναι να συγχωρείς.Η εκδίκηση δίνει 10 δευτερόλεπτα ικανοποίηση και πολλά βράδια τύψεων.

Ελα τωρα ..σιγα μην εχουμε και τυψεις..
μια χαρα ειναι τα βραδυα :laugh:

Δ.Κ:bigsmile:

Carnival_Of_Rust
20-03-2010, 02:55 AM
Ανάλογος τι περίπτωση αγαπητή μου και για πιο λόγο το έκανες.Στη δίκια μου περίπτωση ζύγισα τα καλά και τα κακά.Και από τι στιγμή που στο συγκεκριμένο άνθρωπο έδωσα ρεσιτάλ συναισθημάτων θα αισθανόμουν υποκριτής αν επιχειρούσα να την εκδικηθώ θα σήμαινε ότι όσα της έλεγα δεν τα εννοούσα.Μπορεί να με πόνεσε αλλά πες το μαζοχισμό χαλάλι της από εκεί και πέρα κρατάω τα καλά και πορεύομαι στο μέλλον το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σε εκείνη και σε εμένα κάποιους από τους δυο μας κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-03-2010, 02:09 PM
Ανάλογος τι περίπτωση αγαπητή μου και για πιο λόγο το έκανες.Στη δίκια μου περίπτωση ζύγισα τα καλά και τα κακά.Και από τι στιγμή που στο συγκεκριμένο άνθρωπο έδωσα ρεσιτάλ συναισθημάτων θα αισθανόμουν υποκριτής αν επιχειρούσα να την εκδικηθώ θα σήμαινε ότι όσα της έλεγα δεν τα εννοούσα.Μπορεί να με πόνεσε αλλά πες το μαζοχισμό χαλάλι της από εκεί και πέρα κρατάω τα καλά και πορεύομαι στο μέλλον το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σε εκείνη και σε εμένα κάποιους από τους δυο μας κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Για σοβαρα θεματα μιλαω..
και οχι για γκομενικα
αγαπητο μελος
κουκακι:bigsmile:

Χρυσάνθη
22-03-2010, 04:51 AM
Για σοβαρα θεματα μιλαω..
και οχι για γκομενικα
αγαπητο μελος
κουκακι:bigsmile:

Αγαπητέ Carnival of Rust,.... Αχ πόσο σου φαίνεται ότι είσαι Λέων!! Τι ωραία! Είστε ντόμπροι και μεγαλόκαρδοι( όταν δεν καίτε τις καρδιές άλλων ,....τελείως κατα λάθος!- Έχω πάρει ματαπτυχιακό στο θέμα σας!)
Κούκι, εγώ πάλι όταν λέω ''σοβαρά θέματα'', στο 80 % αναφέρομαι στα γκομενικά! Τώρα ελπίζω να μη θεωρηθώ τέρας που ,...ναι! μου ήρθε να εκδικηθώ τον.....!!! Τοοοοοοόσο πολύυυυ!!!!! Μα τόσο πολύ και δυστυχώς το αίσθημα είναι λίγο νοσηρό...η αλήθεια είναι, ... αλλά την τελευταία φορά που ήταν και πρόσφατη,...με μία κουβέντα του και ένα χαμόγελο,....πήγε περίπατο!!!!!! Απίστευτο!! Τελικά είναι ωραίο να αφήνεσαι στα συναισθήματά σου,...(εεε όχι ακριβώς γιατι αν είχα αφεθεί τη λάθος στιγμή θα είχαμε θρηνήσει θύματα) εννοώ ουσιαστικά να τα αποδέχεσαι...να τα παρατηρείς και τελικά τα αρνητικα εξανεμίζονται!...Σα νερό πάνω στην πέτρα που δεν αφήνει σημάδια..

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
22-03-2010, 08:47 AM
Αγαπητέ Carnival of Rust,.... Αχ πόσο σου φαίνεται ότι είσαι Λέων!! Τι ωραία! Είστε ντόμπροι και μεγαλόκαρδοι( όταν δεν καίτε τις καρδιές άλλων ,....τελείως κατα λάθος!- Έχω πάρει ματαπτυχιακό στο θέμα σας!)
Κούκι, εγώ πάλι όταν λέω ''σοβαρά θέματα'', στο 80 % αναφέρομαι στα γκομενικά! Τώρα ελπίζω να μη θεωρηθώ τέρας που ,...ναι! μου ήρθε να εκδικηθώ τον.....!!! Τοοοοοοόσο πολύυυυ!!!!! Μα τόσο πολύ και δυστυχώς το αίσθημα είναι λίγο νοσηρό...η αλήθεια είναι, ... αλλά την τελευταία φορά που ήταν και πρόσφατη,...με μία κουβέντα του και ένα χαμόγελο,....πήγε περίπατο!!!!!! Απίστευτο!! Τελικά είναι ωραίο να αφήνεσαι στα συναισθήματά σου,...(εεε όχι ακριβώς γιατι αν είχα αφεθεί τη λάθος στιγμή θα είχαμε θρηνήσει θύματα) εννοώ ουσιαστικά να τα αποδέχεσαι...να τα παρατηρείς και τελικά τα αρνητικα εξανεμίζονται!...Σα νερό πάνω στην πέτρα που δεν αφήνει σημάδια..

Αγαπημενη μου:love:
ευχομαι πραγματικα οι εκδικησεις σου να ειναι μονο στα γκομενικα
ασχετα αν τις πραγματοποιηεις η.. οχι..
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ γεγονοτα καταστρεπτικα :cry:
που να θελεις να παρεις εκδικηση:cry:

με αγαπη Δεσποινα κουκι:bigsmile::love:.

liontarini
23-03-2010, 01:33 AM
Με πολλούς πλανήτες στο Ζυγό, θα έλεγα ότι η εκδίκηση τρώει εμάς τους ίδιους. Καλύτερο είναι να ελέγχουμε πάντοτε τα δικά μας λάθη και τις παραλείψεις, έτσι πιστεύω ότι κάνουμε την ζωή μας πιο όμορφη. Και να μην ξεχνάμε και το εξής. Στην ζωή και μας πληγώνουν και εμείς πληγώνουμε. Πολλές συμπεριφορές που απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τις έχουμε οι ίδιοι προσωποποιήσει επάξια σε άλλους! Εμένα δεν μου αρέσει να ακούω π.χ.οτι ο τάδε μου είπε ψέμματα, γιατί και εγώ μπορεί να το έχω κάνει αυτό στην ζωή μου!
Τώρα, αν κάποιος μας οδηγήσει στην καταστροφή, η λύση είναι, αν μπορούμε, να βγάλουμε τον εαυτό μας από τη δύσκολη θέση και να τον βοηθήσουμε. Γιατί να χάσουμε τον καιρό μας, με το ασχολούμαστε με κάποιον άλλο; Αν η καταστροφή είναι ολική, εκεί ... κάθε παράλογη συμπεριφορά, όπως η εκδίκηση, δεν αποκλείεται!

Θεία Δίκη : Δεν νομίζω ότι ο Θεός και το Σύμπαν ασχολούνται με το τι μας κάνουν οι άλλοι! Απλώς, κάθε άνθρωπος - είτε καλός, είτε κακός περνάει κάποιες περιόδους δύσκολες! Η ζωή δεν είναι στάσιμη. Όλοι δοκιμάζονται και όχι για πάντοτε!

Aries&Libra
24-03-2010, 01:48 PM
Με Σελήνη στο Λιοντάρι θα σας πω το εξής: όταν έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου σε κάποιον και αυτός φερθεί σκάρτα, τότε, δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από την απαξίωση σου. Αυτός/η χάνει, αυτός/η χάνει που ήταν τόσος λίγος/η για να εκτιμήσει αυτά που του δόθηκαν. Υπάρχουν δισεκατομμύρια ανθρώπων πάνω στον πλανήτη, σε έναν θα κολλήσουμε; Τις περισσότερες φορές μάλιστα, όταν περάσει λίγος καιρός και είμαστε πιο ήρεμοι συνειδητοποιούμε οτι μας είχαν δοθεί σημάδια τα οποία εμείς προσπεράσαμε (για τους δικούς μας λόγους). Εχει πολύ μεγάλη σημασία να αναπτύξουμε την αντίληψη μας, να βλέπουμε ένα βήμα παραπέρα, έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να βρεθούμε στο δίλλημα να εκδικηθώ ή όχι. Σε ότι αφορά τις προσωπικές μας σχέσεις μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο και το μερίδιο της ευθύνης μας. Το δύσκολο είναι όταν η αδικία είναι ανάμεσα σε άτομα που αγαπάμε και κάποιους άλλους. Όταν τους βλέπεις να πονάνε τι κάνεις; Το παίρνεις πάνω σου ή τους αφήνεις να το ξεπεράσουν μόνοι τους;

dim-esoteric
20-04-2010, 07:09 PM
Έχω πιάσει πολλε΄ς φορές τον εαυτό μου να περνάνε μέρες και να σκέφτομαι τι κακία θα πω σε κάποιον που με προσέβαλε,αγνόησε ή πλήγωσε.Δεν ξεχνάω ποτέ μια προσβολή..αλλά καλύτερα μνησίκακος παρά κακός:bigsmile:

Δείμων
21-04-2010, 12:36 AM
:bigsmile: Δήμο κακός είναι κακό για τους άλλους και καλό για εσένα που εκτονώνεσαι και σου περνάει, μνησίκακος άσχημο για τον εαυτό σου που το κουβαλάς και καλό για τους άλλους που - απλά - ξεφεύγουν με ότι έκαναν... :embarrest

dim-esoteric
21-04-2010, 10:46 AM
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιος είναι κακός όταν προσβάλει-πληγώνει τον άλλον χωρίς λόγο.Μνησίκακος είναι αυτός που θυμάται κάθε προσβολή και ανταποδίδει στα ίσια,δηλαδή ο άλλος του έχει δώσει δικαίωμα να κάνει κάτι κακό...

Blue Phoenix
22-04-2010, 01:31 PM
Λοιπόν ναι ...είμαι από τα άτομα που εκδικούνται και νιώθω μεγάλη ντροπή για αυτό......δε θα το κάνω σε οποιονδήποτε με πείραξε αν δε με απασχολεί η ύπαρξή του.....

Αν επενδύσω συναισθηματικά σε κάποιον και δεν το σεβαστεί και μου την φέρει....είμαι ικανή να τον καταστρέψω ακόμα κι αν κινδυνεύω να πάθω το ίδιο! Δεν είναι όμως ότι γουστάρω ...στην πραγματικότητα νιώθω ποταπή αλλά ....με πιάνει μανία!Και πάλι το θεωρώ πολύ μικρό δείγμα μπροστά στον πόνο που θα μου έχει προκαλέσει ο άλλος! Αυτά παθαίνει κανείς όταν έχει τόσο καλή μνήμη και τόση ένταση στα συναισθήματά του....γίνεται λίγο επικίνδυνος (ευτυχώς πλέον έχω μάθει κάπως και το ελέγχω)

s24
22-04-2010, 05:10 PM
Η εκδίκηση τρώγεται καλύτερα όταν έρχεται με την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...ότι άλλο είναι χαμένος χρόνος και άσκοπα ξοδεμένη ενέργεια..αυτό μου έχει δείξει η σεληνούλα μου στο σκορπίδιο :)

ΜΑΝΗΣ
22-04-2010, 06:32 PM
Υπάρχει ο Σκορπιός υπάρχει και ο Αετός , διαλέγετε και παίρνετε . Aν διαλέξετε τον Σκορπιό δεν χρειάζεται να κάνετε καμιά προσπάθεια στην ζωή σας. Απλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λέξεις μίζερες όπως αυτή που γίνεται θέμα .Αν διαλέξετε τον Αετό που είναι και η δεύτερη αλλά κρυφή ονομασία του αστερισμού , να ξέρετε ότι θα αγωνιστείτε πολύ στην ζωή σας , θα νιώσετε θα ερωτευτείτε και στο τέλος θα αγαπήσετε εσάς και τους άλλους . Έτσι πια υπερήφανοι με τον εαυτό σας θα κοιτάτε από ψηλά και δεν θα φοβάστε μην σας κάψει ο Ήλιος . :toung:

dim-esoteric
17-05-2010, 12:07 PM
Γενικά πιστεύω σε μια αρχή: Περασμένα ναι,ξεχασμένα ποτέ!:bigsmile::toung:

NicktheScorpio
17-05-2010, 03:42 PM
Υπάρχει ο Σκορπιός υπάρχει και ο Αετός , διαλέγετε και παίρνετε . Aν διαλέξετε τον Σκορπιό δεν χρειάζεται να κάνετε καμιά προσπάθεια στην ζωή σας. Απλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε λέξεις μίζερες όπως αυτή που γίνεται θέμα .Αν διαλέξετε τον Αετό που είναι και η δεύτερη αλλά κρυφή ονομασία του αστερισμού , να ξέρετε ότι θα αγωνιστείτε πολύ στην ζωή σας , θα νιώσετε θα ερωτευτείτε και στο τέλος θα αγαπήσετε εσάς και τους άλλους . Έτσι πια υπερήφανοι με τον εαυτό σας θα κοιτάτε από ψηλά και δεν θα φοβάστε μην σας κάψει ο Ήλιος . :toung:

Γεια σας
Λοιπον στο θεμα

Κυριε Βασιλη "spare us" το τελευταιο που μας νοιαζει εμας τους Σκορπιους ειναι μονομερης διαλεξεις απο Διδυμους σχετικα με το τι θεωρειτε ως "μιζερια" και λοιπους δογματισμους για το τι "ειναι καλο και κακο"...

Απο την δικια μου ματια πολλα ειναι μπορει να εινα μιζερια κυριε Βασιλη::
Μιζερια αγαπητε κυριε Βασιλη ειναι να ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ
Μιζερια αγαπητε κυριε Βασιλη ειναι να ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Μιζερια αγαπητε κυριε Βασιλη ειναι να ΕΙΣΑΙ ΡΗΧΟΣ
Μιζερια αγαπητε κυριε Βασιλη ειναι να ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

Πιστευω να καταλαβαινομαστε κυριε Βασιλη τι εννοω... ;)

Σαν "σοφος ανθρωπος" πριν να καθησετε και κανετε κριτικη προς τους Σκορπιους πρωτα θα πρεπει να κανετε κριτικη στον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ ...
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω κυριε Βασιλη...

Οσο για μενα αμα θελω να παρω εκδικηση για καποιο σοβαρο λογο ΝΑΙ θα το κανω, δεν με ενδιαφερει το τι πιιστευει ο καθε τριτος. Ετσι ειμαστε εμεις οι γνησιοι Σκορπιοι και ευτυχως που ξεχωριζουμε απο το κοπαδι των Διδυμων και των Τοξοτων με τις δηθεν καλοπροαιρετες ψευδαισθησεις τους...

Φιλίκα και προσεχτε μην σας τσιμπησει κανενας Σκορπιος φετος το καλοκαιρι κυριε Βασιλη :)

Αννα Σχοινοπλοκάκη
17-05-2010, 05:05 PM
Εκδίκηση;
Θεωρώ ότι είναι μία από τις λέξεις που πρέπει να μην υπάρχει στο λεξικό. Η εκδίκηση πάει μαζί με τις ενοχές κ.λ.π.
Η ζωή μας είναι τόσο σύντομη γι αυτό πρέπει να γεμίζουμε την ψυχή μας με χρώματα και μουσικές.

Δείμων
17-05-2010, 06:42 PM
...ξεχωριζουμε απο το κοπαδι των Διδυμων και των Τοξοτων...

Kύριε Νίκο καλησπέρα, ποιος είναι ο βαθμός εξοικείωσής σας με την αστρολογία? Κάνω αυτή την ερώτηση σαν αναγκαία για να δώσω (ή να μην δώσω) μιαν απάντηση στο παραπάνω, και αυτό ούτε με την ιδιότητά μου σαν συντονιστής ούτε με την εγγενή Διδυμοσύνη μου.

NicktheScorpio
17-05-2010, 08:00 PM
για να δώσω (ή να μην δώσω) μιαν απάντηση στο παραπάνω,.

Oxi κυριε Δειμων δεν χρειαζεται να απαντησετε. Δεν με ενδιαφερει εξαλλου μιας και το μηνυμα μου δεν αφορουσε βασικα εσας.
Το μηνυμα μου ηταν απαντηση στο μηνυμα του κ,Βασιλη και στην συντομη διαλεξη του που αφορουσε εμας τους Σκορπιους και στα.περι μιζεριας κλπ.

Ο καθενας προφανως εχει τα πιστευω του δεν εχω τιποτα αλλο να πω επι του θεματος ,
Για μενα το συγκεκριμενο θεμα θεωρειτε ληξαν

Dell Piero
17-05-2010, 08:04 PM
Καλώς το παλουκάρι (http://www.youtube.com/watch?v=uaZ4uOtDk_0&feature=related)

asas
18-05-2010, 02:59 PM
Αυτό με την εκδίκηση και τους σκορπιούς, εγώ ως σκορπιός δεν το καταλαβαίνω!! Εξαρτάται τι εννοείται εκδίκηση. Πάντως, αν βρίσκεσαι σε κάποια διαμάχη, το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου δεν λέγεται εκδίκηση.
Η εκδίκηση συνδέεται και με την κακία και ο καθένας θα μπορούσε να είναι εκδικητικός (ανεξαρτήτως ζωδίου) με τον δικό του τρόπο.
Αστρολογικά οι παρθένοι είναι εκδικητικοί ?

Δείμων
18-05-2010, 03:21 PM
Η εκδίκηση θα μπορούσε να συνδέεται και με τη δικαιοσύνη. Υπάρχει όμως ο Μωσαϊκός νόμος, η Χριστιανική διδασκαλία, και οι σύγχρονες αναμορφωτικές νομοθεσίες που συνεχώς εξελίσσονται. ¶ρα και η αντίληψη της δικαιοσύνης έχει περάσει από πολλές μορφές στο διάβα της. Γιατί λοιπόν να μην την αντιλαμβάνεται και ο καθένας μας διαφορετικά?

Μια μικρή λεπτομέρεια εδώ, ας έχουμε στο νου μας τις έννοιες αυτοδικία, βρασμός ψυχής κλπ. Ο εξελιγμένος άνθρωπος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να αναγνωρίζει τα λάθη του. Και την επικυρώνει αφήνοντας σε κάθε του ενέργεια ένα «παράθυρο» ανοιχτό για να μπορεί να τα άρει, εάν και εφ' όσον στο μέλλον διαπιστώσει ότι κακώς έπραξε :) :love:

asas
19-05-2010, 12:05 AM
Δεν ισχυρίστηκα (τουλάχιστον εγώ) ότι η εκδίκηση συνδέται με την δικαιοσύνη. Ένοούσα ότι πολλές φορές μπορεί να παρεξηγείται κάποιος όταν απλά υπερασπίζεται τον εαυτό του, όχι με άνομα μέσα, αλλά δεν δέχεται όταν τρώει ένα χαστούκι να γυρίζει και το άλλο μάγουλο (χριστιανική διδασκαλία). Έναν εκδικητικό άνθρωπο τον έχω στο μυαλό μου ως έναν μικρόψυχο κακό άνθρωπο που μπορεί να έχει θυμώσει ακόμα και για ασήμαντο λόγο και να θέλει να εκδικηθεί ή να θέλει να εκδικηθεί απλά γιατί κάποιος άλλος είναι εμπόδιο σε αυτά που θέλει να κάνει.
Δεν κατάλαβα και πολύ το τελευταίο (μάλλον ο αναδρομός ερμής μου ευθύνεται) αλλά οι εξελιγμένοι άνθρωποι κυκλοφορούν κάπου εκεί έξω ?