PDA

View Full Version : Απορία γιά κυβερνήτες οίκων

SKYLOROCK
03-02-2007, 01:59 PM
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που ίσως σε μερικούς φανεί και χαζό αλλά ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ...:wacko:
Μπορεί δυο οίκοι να είναι στο ίδιο ζώδιο;;Για να γίνω πιο κατανοητή είναι δυνατόν σε έναν αστρολογικό χάρτη για παράδειγμα και ο 5ος και ο 6ος οίκος να είναι στον Υδροχόο;Ήταν εντελώς τυχαίο και ο αριθμός των οίκων και το ζώδιο.
Ρωτάω γιατί το έχω συναντήσει σε πολλούς αστρολογικούς χάρτες (και στο δικό μου) δύο συνεχόμενοι οίκοι να είναι στο ίδιο ζώδιο αλλά μερικοί ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Fotini Christodoulou
03-02-2007, 02:06 PM
Στα συστήματα των άνισων οικων (placidus,regiomontanus κ.α.)φυσικά μπορεί να συμβαίνει αυτό.Οπως επίσης και ένας οίκος να περιλαμβάνει 2 ζωδια κτλ.γιατί ο καθε οίκος εχει διαφορετική έκταση.
Στο σύστημα των ίσων οίκων όπου καθε οικος εκτείνεται 30 μοίρες αυτό δεν συμβαίνει.:bigsmile:

Ελπίζω να βοήθησα!

Φιλικά,
φωτεινή

SKYLOROCK
03-02-2007, 02:16 PM
Ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά τελικά το σύστημα των άνισων ή το σύστημα των ίσων οίκων είναι το πιο σωστό και πιο αξιόπιστο; :love:

*Astropeleki*
03-02-2007, 02:20 PM
Και τα δύο συστήματα νομίζω είναι αξιόπιστα. Απλά είναι αναλόγως ποιο βολεύεται ο κάθε αστρολόγος. Προσωπικά ο πρώτος χάρτης που μου είχαν βγάλει εμένα και ήταν ίσων οίκων με μπέρδευε αρκετά. Γι' αυτό και των άνισων οίκων με βολεύει καλύτερα γιατί έτσι νομίζω ότι τα βλέπω πιο αναλυτικά κατά κάποιον τρόπο...

Fotini Christodoulou
03-02-2007, 02:22 PM
Εχει συζητηθεί και παλαιότερα το θέμα των συστημάτων οικοθεσίας.

Προσωπικά χρησιμοποιώ και τα δύο -με προτίμηση στων άνισων και συγκεκριμένα στο regiomontanus.Η φιλοσοφία των άνισων με εκφράζει περισσότερο.:bigsmile: Το ίσων συνήθως όταν υπάρχουν πλανήτες κοντά σε ακμές οπότε θεω΄ρω ότι μου δίνει επιπλέον στοιχεία.:bigsmile:

Βέβαια δεν είμαι επαγγελματίας,ούτε εχω κάνει μαθήματα και το παραπάνω ειναι καθαρά προσωπική άποψη.

SKYLOROCK
03-02-2007, 02:40 PM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.Με βοηθήσατε αρκετά μπορώ να πω :clapping:

ΒίκυΑ
22-11-2007, 09:14 PM
Γεία σας ! Όταν ένας οίκος καταλαβάνει 2 ζώδια, για ακμή του οίκου θα υπολογίζουμε το πρώτο ζώδιο λογικά, θα πρέπει να παίρνουμε υπόψιν μας και τον δεύτερο κυβερνήτη; Αν ναι , αυτό δεν περιπλέκει λίγο τα πράγματα στην ερμηνεία του ωροσκοπίου, γιατί τότε έχουμε να υπολογίζουμε για κάθε σπίτι από 2 κυβερνήτες;

Λίλιαν Σίμου
23-11-2007, 04:23 PM
Αγαπητή ΒίκυΑ

Δεν παίρνουμε δεύτερο κυβερνήτη, παρά μόνο στη περίπτωση που ολόκληρο το δεύτερο ζώδιο βρίσκεται στον οίκο μέσα. Δηλαδή έχουμε ωροσκόπο στον Κριό, εμπεριέχεται ολόκληρος ο Ταύρος και έχουμε ακμή του δεύτερου οίκου στους Διδύμους.
Τότε κυβερνήτης του πρώτου οίκου είναι ο ¶ρης σε πρώτο και κύριο βαθμό, αλλά σε δεύτερο βαθμό η Αφροδίτη. Αν όμως ο δεύτερος οίκος έχει ακμή στον Ταύρο, δεν μας απασχολεί που κάποιες μοίρες του Ταύρου είναι και στον πρώτο οίκο. Εκεί δεν ισχύει δεύτερος κυβερνήτης. Η Αφροδίτη θα κυβερνά τον δεύτερο οίκο.

φιλικά
Λίλιαν Σϊμου

ΒίκυΑ
27-11-2007, 03:55 PM
Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Μου λύσατε την απορία!

GIRL
28-11-2007, 11:07 AM
Ενας οίκος που εμπεριέχει 2 ζώδια δείχνει πρόβλημα στην έκφραση του ζωδίου που εμπεριέχεται;