PDA

View Full Version : 5ος-7ος-9ος ΟΙΚΟΣ



kmakri
11-01-2007, 03:38 PM
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:
a.Ο 5ος οίκος δείχνει τον αριθμό των παιδιών που θα δημιουργήσει κάποιος στην ζωή του?και εάν ναι πως φαίνεται αυτό?
β.Ο 7ος οίκος δείχνει τον πρώτο γάμο στην ζωή του ανθρώπου. Φαίνεται ζωδιακά που ανήκει ο σύντροφος?(όχι ο ιδανικός-¶ρης)
γ. Ο 9ος οίκος δείχνει τον δεύτερο γάμο και πως φαίνεται κάτι τέτοιο? Μήπως σε μία συναστρία όταν ο ¶ρης του ενός πέφτει στον 9ο Οίκο του άλλου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρον και πάλι καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

Λίλιαν Σίμου
14-01-2007, 02:31 PM
Αγαπητή kmakri

Αυτά που ζητάτε χρειάζονται αρκετή γνώση αστρολογίας και χρόνο για να περιγραφούν. Θα προσπαθήσω να σας δώσω σύντομη περιγραφή:

Ο 5ος δείχνει των αριθμό των παιδιών (σαν πιθανότητα πάντα) από τους πλανήτες, τον κυβερνήτη του, τις όψεις αυτών. Επίσης, η ακμή του θα σας δώσει κάποια πληροφόρηση.

Ο 7ος θα δείξει στοιχεία του συζύγου, όχι απαραίτητα το ζώδιό του. Αν είναι στους Ιχθείς, μπορεί ο σύζυγος να είναι όντως με στοιχεία Ιχθύ (Ήλιο, Ωροσκόπο, Σελήνη) ή να είναι γιατρός, μουσικός, καλλιτέχνις, άτομο με Ιχθυακές επιρροές στην προσωπικότητα. Όλα είναι σύνθετα και δεν περιγράφονται με λίγα λόγια.

Ο γάμος για να φανεί, χρειάζεται στοιχεία σημαντικά, όπως του Δία και της Αφροδίτης συνήθως ή σύνδεση Ηλίου και Σελήνης. Αν είναι για δεύτερο γάμο, πρέπει να συμμετέχει κι ο κυβερνήτης του 9ου οίκου.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

maraki_1975
14-01-2007, 07:19 PM
θα ήταν πολυ ενδιαφέρον αν βέβαια αυτο ειναι εφικτό να κάνετε μια αναφορά σχετικά με την εντόπιση παιδιών απο τον 5ο οίκο και τα υπόλοιπα ακούγονται ενδιαφέροντα ...αλλά τα έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και ειναι πιο κατανοητά , αλλά την περίπτωση των παιδιών δεν έχει γίνει αναφορά ...πως θα μπορούσαμε να δούμε απο την ακμή τα παιδιά ? δηλαδή κάθε πλανήτης που ειναι μέσα πως επηρεάζει την περίπτωση των παιδιών?

ευχαριστώ πολυ

Λίλιαν Σίμου
19-01-2007, 12:01 AM
Αγαπητή maraki1975

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε "επηρεάζει την περίπτωση των παιδιών".

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

viki65
19-01-2007, 11:08 PM
:bigsmile: Τι σημαίνει όταν ο ήλιος του ενος είναι μέσα στον ένατο οίκο του άλλού . Μπορεί να θεωρηθεί σημάδι δεύτερου γάμου.

vivi.astrology
20-01-2007, 03:32 PM
:bigsmile: Τι σημαίνει όταν ο ήλιος του ενος είναι μέσα στον ένατο οίκο του άλλού . Μπορεί να θεωρηθεί σημάδι δεύτερου γάμου.

Αγαπητή viki65

Αν δύο άτομα θέλουν να προχωρήσουν σε γάμο είται πρώτο είται δεύτερο, αυτό δεν εξαρτάται από την αστρολογία αλλά από τη δική τους θέληση. Αυτό που μπορεί να δείξει μία συναστρία είναι τις πιθανές ευκολίες ή δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν καθώς και τους τομείς που μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα , κάτι που πάλι μπορούν να το δουν τα ίδια τα άτομα χωρίς τη βοήθεια της αστρολογίας.
Ωστόσο επειδή ο 9ος οίκος συμβολίζει και τις νομικές υποθέσεις θα μπορούσε να δείξει ότι τα άτομα αυτά μπορεί να τα ενώσει ή ( να τα χωρίσει αν δέχεται άσχημες όψεις) μία νομική σύμβαση όπως είναι ο γάμος. Αλλά αυτό είναι μόνον μία ένδειξη. Θα πρέπει να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ενδείξεις.
Περισσότερες πληροφορίες για έναν δεύτερο γάμο ενός ατόμου θα μας δώσει η γενέθλια ανάλυση του ατόμου και όχι η συναστρία.
Όσον αφορά τον ήλιο μέσα στον 9ο οίκο του άλλου από ότι έχω διαβάσει το άτομο που έχει τον ήλιο είναι αυτό που διεγείρει πνευματικά το άλλο άτομο και του δείχνει νέους τρόπους πνευματικής αναζήτησης. Το λιγότερο που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια επιρροή είναι ότι ο συνδυασμός αυτός κάνει τα άτομα αυτά να απολαμβάνουν πολύ τις μεταξύ τους συζητήσεις (φιλοσοφικές, πνευματικές, θρησκευτικές...) καθώς και ό,τι έχει να κάνει με μακρινά ταξίδια και ταξίδια εξωτερικού. Είναι πιθανόν το άτομο που βάζει τον ήλιο του στον 9ο οίκο του άλλου να το παρακινεί για ταξίδια μακρινά ή εξωτερικού καθώς και αν πρόκειται για επαγγελματική συναστρία οι δουλειές που σχετίζονται με εξωτερικό επιφέρουν θετικά οφέλη.

maraki_1975
21-01-2007, 03:16 PM
Αγαπητή maraki1975

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε "επηρεάζει την περίπτωση των παιδιών".

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

ίσως η πρόταση μου δεν ήταν σωστή εννοώ , οτι έχει να κάνει με τα παιδιά ...δηλαδή πως θα μπορούσαμε να δούμε αν κάποιος θα κάνει παιδιά ή όχι ή γενικώς ΄ποιά ειναι η όψη πο βλέποντας εναν γενέθλιο χάρτη θα μπορούσαμε να πούμε οτι κάτω απο την επιρροή αυτής της όψης ειναι πολύ πιθανή μια εγκυμοσύνη?

Λίλιαν Σίμου
21-01-2007, 06:18 PM
Αγαπητή maraki_1975

Είναι πολλά τα στοιχεία και δεν μπορώ να τα περιγράψω με γενικότητα. Έδωσα ήδη αρκετά από αυτά. Εφαρμόζουν όταν μελετάμε ένα χάρτη. Γενικά, δεν υπάρχει απαγορευτική προδιάθεση. Υπάρχουν άτομα περισσότερο ή λιγότερο γόνιμα. Από εκεί και πέρα, η ζωή τους εν γένει, περιορίζει ή προωθεί αυτή την τάση. Υπάρχουν λεπτομέρειες που όμως δεν μπορώ να αναφέρω, καθώς είναι σύνθεση ειδικών στοιχείων του χάρτη και επιπλέον, ζητήματα που άπτονται θεμάτων υγείας, καλό είναι να μην προβάλλονται με γενικές απαντήσεις, καθώς μπορεί εύκολα να παρερμηνευτούν. Θα έλεγα, σαν παράδειγμα, πως ο Δίας και η Σελήνη ευνοούν την εγκυμοσύνη. Αλλά και πάλι δεν λέει κάτι συγκεκριμένο αυτό. Ο Κρόνος στον 5ο οίκο και με δύσκολες όψεις, έχει συχνά προσφέρει την δυνατότητα τεκνοποίησης.
Ενδεχόμενα, αν κάποιος αστρολόγος της επιλογής σας μελετήσει τον χάρτη που σας ενδιαφέρει ατομικά, να σας πει σε μία κατ' ιδίαν συζήτηση αυτό που επιθυμείτε. Η περεταίρω λεπτομερής προσέγγιση, δεν θα βοηθούσε και μάλλον σύγχυση θα έφερνε σε μέλη του φόρουμ.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου