PDA

View Full Version : Καθρεφτομαντεία - οι μυστικές δυνάμεις του καθρέφτη



Έλενα Κάντζιου
27-12-2006, 11:10 AM
Σύμβολο πρακτικής μαντείας και ταυτόχρονα πολυσυζητημένη «πύλη» σε άλλες διαστάσεις, οι καθρέπτες διαιωνίζουν την «μαγεία» τους ώς τις μέρες μας. Μέσα λοιπόν από μύθους που μοιάζουν με πραγματικότητα και αλήθειες γεμάτες αλληγορία, ένα είναι το ερώτημα: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου» το μέλλον τι ορίζει;

Όταν έρχονται οι νύχτες, πάνω από κάθε ύπαρξη, αργά και νωχελικά ταξιδεύει ένας γιγάντιος καθρέπτης με φιλντισένιο χρώμα: η ξάγρυπνη Σελήνη. Χωρίς το δικό της ασημένιο φως μπορεί και αντανακλά σαν πελώριο κάτοπτρο το φως του ήλιου, «μυώντας» τους ανθρώπους στη μαγεία του απόλυτα φυσικού καθρέπτη. Όμως και όλες οι υδάτινες επιφάνειες στη γη, από τα ρυάκια ως τους ωκεανούς, «γνωρίζουν» καλά αυτό το αρχέγονο «μυστικό» του αντικατοπτρισμού, που όλοι μας μπορούμε να «φυλακίσουμε» κοιτώντας απλά το πρόσωπο μας σε ένα φλιτζάνι με... τσάι. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι επινόησαν τους καθρέπτες, δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να μιμηθούν τη φύση. Ωστόσο αυτό που γοήτευσε και κέντρισε περισσότερο την θνητή περιέργεια ήταν το γεγονός του ότι πίσω από τις επιφάνειες που λειτουργούν ως κάτοπτρα, υπάρχουν «κρυμμένοι» ολόκληροι κόσμοι. Όπως συμβαίνει κάτω από τις θάλασσες -όπου απλώνεται ένα σύμπαν πλασμάτων και ενεργειών που το μάτι αδυνατεί να συλλάβει- έτσι και πολύ πιο πέρα από το είδωλο που διαγράφεται στη λεία πρόσοψη του καθρέπτη, παράλληλοι «κόσμοι», άυλοι και μυστηριακοί περιμένουν υπομονετικά να τους γνωρίσουμε. Αυτή η «αίσθηση» που μοιάζει περισσότερο με ενστικτώδη ενόραση, έθεσε τα θεμέλια μιας μεγάλης μυστικιστικής παράδοσης που αμέτρητους αιώνες τώρα «αναγνωρίζει» πως κάθε καθρέπτης αποτελεί και μια πύλη για άλλες διαστάσεις.


Ο αλληγορικός μύθος του καθρέφτη
Κάποτε, πολύ παλιά, όταν ο χρόνος δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μέσα από τους χτύπους των ρολογιών μα ούτε και να καταργηθεί από το «τέλος» και την «αρχή», υπήρχε ένας καθρέπτης τόσο μεγάλος που πάνω του απεικονίζονταν όλα τα σύμπαντα και όντα της δημιουργίας μα και η απέραντη γνώση της μιας Αλήθειας. Και ενόσω τα πάντα περιστρέφονταν σε τυχαίες επαναλήψεις υποστηρίζοντας την εξελικτική αταξία, ένας δράκος, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει το «γιατί», χτύπησε με δύναμη τον καθρέπτη θρυμματίζοντάς τον σε απειράριθμα μικρά κοφτερά κομματάκια. Σαν ένα γιγάντιο σιντριβάνι από λαμπερά θρύψαλα στροβιλίστηκαν και σκορπίστηκαν στο «Όλον», κατέχοντας το καθένα από ένα ψήγμα της μιας Αλήθειας.

Τα πάντα μετατράπηκαν σε ένα αχανές παζλ και οι θνητοί κρατώντας το κομμάτι που τους αντιστοιχεί δεν μπόρεσαν ποτέ πια -ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί- να έχουν όλη τη Γνώση και να γνωρίζουν την μια Αλήθεια. Όμως σε αυτή την αλληγορική ιστορία της Ανατολής αναφέρεται ότι όπως τίποτα δεν μένει με τον τρόπο που υπήρξε έτσι και δεν θα συνεχίσει να υπάρχει με τον τρόπο που το ξέρουμε. Θα έρθει ξανά η στιγμή που τα κομμάτια θα «συναντήσουν» το ένα το άλλο ώστε να ταιριάξουν και η χαμένη ενότητα θα αποκατασταθεί προκειμένου ο κόσμος να αποκτήσει το αρχικό του νόημα. Τη γαλήνη!

<div align=left><img src=http://www.myhoroscope.gr/articles/images/katreptis.jpg align=left hspace=6 vspace=1</div>Η στιλπνή τους επιφάνεια και η δυνατότητά τους να αντανακλούν το «είδωλο» μορφών και αντικειμένων, έχουν προσδώσει στους καθρέπτες έναν πανάρχαιο μυστηριακό ρόλο. Πίσω από τους αντικατοπτρισμούς τους κυριαρχεί μια αντίθετη πολικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε αόρατους κόσμους που δεν διέπονται από τους νόμους της ύλης και μόνο «ενεργειακά» μπορούν οι ανθρώπινες αισθήσεις να γνωρίσουν. Ένας από αυτούς είναι εκείνος των νεκρών. Και αυτό γιατί η «υπέρβαση» που επιτυγχάνουν τα κάτοπτρα συνιστά «πύλη» για πεδία που δεν βρίσκονται στα όρια των γνωστών διαστάσεων του χώρου και του χρόνου. Έτσι αναπτύχθηκε ένα ξεχωριστό είδος μαντείας, με σκοπό να αποκαλύπτονται τα παρελθόντα, παρόντα και μέλλοντα, που διεθνώς ορίζεται ως κατοπτρομαντεία και διέπεται από τις ίδιες αρχές με την κρυσταλλομαντεία και την υδατομαντεία. Οι Αρχαίοι Έλληνες βύθιζαν καθρέπτες σε ιερές πηγές και τους μελετούσαν για να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούσαν, ενώ στην Αίγυπτο τους θεωρούσαν «κλειδί της ζωής» και τους φύλασσαν στους ναούς τους ως σκεύη επικοινωνίας με τους θεούς. Οι «προφητικοί» καθρέφτες στην Κίνα ήταν εξαιρετικά διαδεδομένοι και διακοσμημένοι με αστρολογικά και κοσμολογικά σύμβολα. Αλλά και οι ιερείς των Αζτέκων «έβλεπαν» το μέλλον στους καθρέπτες από οψιδιανό. Καθρέπτες από όνυχα χρησιμοποιούσαν συχνά οι μάγοι του 14ου αιώνα στην Ευρώπη αφού πρώτα τους άφηναν στο φως του φεγγαριού για να «φορτιστούν». Στο Θιβέτ οι αρχιμάντεις μέχρι και σήμερα συγκεντρώνουν το βλέμμα τους στον καθρέφτη, για να μπορέσουν να δώσουν χρησμό.


Μαντικές πρακτικές για ανύπαντρες
<div align=left><img src=http://www.myhoroscope.gr/articles/images/WomanMirror.jpg align=right hspace=6 vspace=1</div>Στην ελληνική λαϊκή παράδοση συναντάμε τη χρήση του καθρέπτη προκειμένου να «μάθει» η κάθε κοπέλα που επιθυμεί γάμο ποιον και πότε θα παντρευτεί. Έτσι διασώζονται αρκετές μαντικές πρακτικές που μερικές από αυτές συμβουλεύουν τα εξής: Τα μεσάνυχτα της γιορτής των Αγίων Πάντων η κάθε ανύπαντρη μπορεί να σταθεί μπροστά σε έναν καθρέπτη κρατώντας ένα αναμμένο κερί και πίσω από τον αριστερό της ώμο θα εμφανιστεί το πρόσωπο του άνδρα που θα την παντρευτεί. Μια άλλη εκδοχή για να δει τον μέλλοντα σύζυγό της είναι να σταθεί μπροστά σε καθρέπτη τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης σε πλήρη αυτοσυγκέντρωση και σιωπή. Το σε πόσο καιρό θα γίνει ο γάμος θα το μάθει αν βγει συννεφιασμένη νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι και κοιτάζοντας την αντανάκλαση της πανσέληνου σε έναν καθρέπτη να περιμένει να περάσει κάποιο σύννεφο πάνω από το φεγγάρι. Ανάλογα με το πόσα λεπτά χρειαστούν τόσα θα είναι τα χρόνια μέχρι να ντυθεί νύφη. Σύμφωνα με άλλες λαογραφικές καταγραφές, πρέπει κανείς να αποφεύγει να κοιτάζει με σβηστά φώτα τις νύχτες σε καθρέπτη, γιατί εκεί μπορεί να εμφανίζονται οι ψυχές των νεκρών.


Επιστήμη και καθρεφτομαντεία
Παρ' ότι η επιστήμη σε πολλές εκδηλώσεις της αρνείται την μαντεία και τη θεωρεί δεισιδαιμονία, ή έστω μια μορφή «έκφρασης» του υποσυνείδητου, τα τελευταία χρόνια μοιάζει να αναθεωρεί την απόλυτα αρνητική στάση της και δέχεται τουλάχιστον να διερευνήσει πολλά από τα οποία αποκαλεί επιεικώς «φαινόμενα». Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και ψυχοθεραπευτής Δρ Pέιμον Mούντι, παγκοσμίως γνωστός για τις έρευνές του σχετικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες, με τη βοήθεια των φοιτητών του πειραματίστηκε με τους καθρέπτες και την πιθανότητα να αποτελούν «πύλες» για επικοινωνία με τον κόσμο των ψυχών. Η μελέτες του για την κατοπτρομαντεία, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε βιβλίο του, είχαν ως αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι «οράματα μέσα από τους καθρέπτες δεν έβλεπαν μόνο τα μέντιουμ και οι ειδικευμένοι μάντεις αλλά και απλοί άνθρωποι και μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά».

Το συμπέρασμα του Δρ Mούντι ήταν ότι το «μυστικό» δεν κρύβεται στον ίδιο τον καθρέπτη, αλλά στο υποσυνείδητο του ανθρώπου. Επιφάνειες όπως οι καθρέπτες και οι κρυστάλλινες σφαίρες βοηθούν ορισμένα άτομα να οδηγηθούν σε διαφοροποιημένες καταστάσεις συνείδησης, όπου ανοίγονται οι δίαυλοι επικοινωνίας με τα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξης -και γιατί όχι και με άλλους «κόσμους» οι οποίοι είναι σαν τα σήματα που εκπέμπει το κινητό μας. Δεν τα βλέπουμε αλλά υπάρχουν. Προς αυτή την κατεύθυνση και έχοντας περισσότερη «περιέργεια» για τις πρακτικές και δοξασίες αιώνων, επιστήμονες ερευνητές από μεγάλα πανεπιστήμια σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν αρχίσει σοβαρές μελέτες προκειμένου να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια ανάμεσα στον «μύθο» και την «υπερβολή».


Η θετική ενέργεια του καθρέφτη
Σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα κάτοπτρα είναι «συσκευές» θετικής ενέργειας αφού, αν στον χώρο ανιχνευτούν σχήματα του περιβάλλοντος που δεν είναι ευνοϊκά (π.χ. οξείες γωνίες από απέναντι που «βλέπουν» μέσα στο καθιστικό) το αρνητικό στοιχείο εξουδετερώνεται με πολλούς μικρούς καθρέφτες τοποθετημένους σε στρατηγικά σημεία. Και αυτό γιατί μπορούν να αντανακλούν και έτσι να επιστρέφουν πίσω την κακή ενέργεια. Ο τρόπος αυτός είναι μια από τις πιο συνηθισμένες «θεραπείες» ενός χώρου του οποίου η ενέργεια «κι» έχει διαταραχτεί.

Παράλληλα, οι καθρέφτες λειτουργούν και σαν επιπλέον «μάτια» για κάποιον που εργάζεται με το πρόσωπο προς τον τοίχο. Ωστόσο οι τοποθετημένοι σε λάθος σημεία καθρέφτες μπορούν να μεγεθύνουν ένα πρόβλημα. Και αυτό γιατί λειτουργούν κυριολεκτικά ως πολλαπλασιαστές, αφού ένα μόνο κάτοπτρο αρκεί για να διπλασιάσει ό,τι απεικονίζεται πάνω του. Αν υπάρχουν περισσότεροι καθρέφτες τοποθετημένοι αντικριστά, τότε ο «χώρος» βαθαίνει τόσο που το είδωλο επαναλαμβάνεται στο άπειρο. Στους μικρούς και στενούς χώρους οι καθρέφτες αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για να τους «μεγαλώσετε» και να νιώσετε ευρυχωρία και αίσθηση άνεσης.

zour
28-12-2006, 02:06 AM
Ενδιαφέρον.Αραγε γιατί λένε ότι όταν σπάσεις καθρέφτη έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά;

panther
28-12-2006, 09:25 AM
Πολύ ωραίο άρθρο:bigsmile:
Δεν γνώριζα ότι χρησιμοποιούσαν τους καθρέφτες ως μέσω πρόβλεψης

ZOUR, πραγματικά δεν γνωρίζω. Αλλά, το έχω ακούσει πολλές φορές

*Astropeleki*
28-12-2006, 10:34 AM
Ενδιαφέρον.Αραγε γιατί λένε ότι όταν σπάσεις καθρέφτη έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά;

Την ίδια απορία έχω και γω! Πολλές φορές σκέφτομαι μήπως όλο αυτό είναι κάποιος μύθος αλλά με το που πάει να μου φύγει ένα καθρεφτάκι από τα χέρια (κατά λάθος φυσικά) και το πιάνω γρήγορα, νιώθω μια ανακούφιση πως δεν μου έπεσε κάτω να γίνει θρύψαλα και να έχω 7 χρόνια γρουσουζιάς :blink: Που σημαίνει ότι υποσυνείδητα το πιστεύω :bigsmile:


Πάντως ίσως θα μπορούσε να συνδεθεί με το σημείο αυτό του κειμένου :worried:


...ένας δράκος, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει το «γιατί», χτύπησε με δύναμη τον καθρέπτη θρυμματίζοντάς τον σε απειράριθμα μικρά κοφτερά κομματάκια. Σαν ένα γιγάντιο σιντριβάνι από λαμπερά θρύψαλα στροβιλίστηκαν και σκορπίστηκαν στο «Όλον», κατέχοντας το καθένα από ένα ψήγμα της μιας Αλήθειας


Το άρθρο φυσικά άψογο! :bigsmile:

Fotini Christodoulou
28-12-2006, 10:50 AM
Την ίδια απορία έχω και γω! Πολλές φορές σκέφτομαι μήπως όλο αυτό είναι κάποιος μύθος αλλά με το που πάει να μου φύγει ένα καθρεφτάκι από τα χέρια (κατά λάθος φυσικά) και το πιάνω γρήγορα, νιώθω μια ανακούφιση πως δεν μου έπεσε κάτω να γίνει θρύψαλα και να έχω 7 χρόνια γρουσουζιάς :blink: Που σημαίνει ότι υποσυνείδητα το πιστεύω :bigsmile:


Πάντως ίσως θα μπορούσε να συνδεθεί με το σημείο αυτό του κειμένου :worried:

Το άρθρο φυσικά άψογο! :bigsmile:

To άρθρο πράγματι είναι άψογο!:bigsmile:

Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.

*Astropeleki*
28-12-2006, 10:58 AM
To άρθρο πράγματι είναι άψογο!:bigsmile:

Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα και το είχα επίσης απορία! Για ποιο λόγο σκεπάζουμε τους καθρέπτες σε τέτοια γεγονότα :worried:
Πολύ ενδιαφέρουσα η "εξήγηση" και πολύ ανατριχιαστική ταυτόχρονα! :nuts:


¶λλο ένα σημείο του άρθρου με "ψιλοανατρίχιασε"......στις μαντικές πρακτικές για ανύπαντρες :nuts: Εκεί και αν θα μου έπεφτε σίγουρα κάτω ο καθρέφτης!!!!

Fotini Christodoulou
28-12-2006, 11:00 AM
Αυτό συμβαίνει και σήμερα και το είχα επίσης απορία! Για ποιο λόγο σκεπάζουμε τους καθρέπτες σε τέτοια γεγονότα :worried:
Πολύ ενδιαφέρουσα η "εξήγηση" και πολύ ανατριχιαστική ταυτόχρονα! :nuts:


¶λλο ένα σημείο του άρθρου με "ψιλοανατρίχιασε"......στις μαντικές πρακτικές για ανύπαντρες :nuts: Εκεί και αν θα μου έπεφτε σίγουρα κάτω ο καθρέφτης!!!!

ναι είναι καπως ανατριχιαστικό!:unsure:

Αν και χρήσιμη η αναφορά ,προσωπικά προτιμώ να παραμείνει κίντερ έκπληξη ο "τυχερός"!:toung:

panther
28-12-2006, 11:07 AM
To άρθρο πράγματι είναι άψογο!:bigsmile:

Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.

Απίστευτο:wacko:

zour
28-12-2006, 01:40 PM
To άρθρο πράγματι είναι άψογο!:bigsmile:

Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.

Ευχαριστώ roadrunner!!Φυσικά ισχύει ακόμη να σκεπάζουμε τους καθρέφτες όταν ο νεκρός είναι ακόμη στο σπίτι.Παντού το βλέπω και το κάναμε κι εμείς στους παππούδες μου

FIGHTER
28-12-2006, 02:32 PM
Τέλειο άρθρο! Δυστυχώς πήγα κι εγώ πρόσφατα σε μια κηδεία στο χωριό μου κι έλεγαν όλοι ότι πράγματι δεν αφήνουμε τους καθρέφτες χωρίς να τους καλύψουμε με το νεκρό στο σπίτι. Εγώ προσωπικά δεν πιστύω ότι μπορεί μια ψυχή να ''αιχμαλωτιστεί'' σ' ένα καθρέφτη...

zour
28-12-2006, 03:05 PM
Κανείς δεν ξέρει.....

Fotini Christodoulou
28-12-2006, 03:17 PM
off topic: Μάλλον καταλήγουμε στο ότι όλοι φυλάμε τα ρούχα μας όπως λεει η παροιμία!-η να πω τους καθρέπτες μας;! ;)

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα του άρθρου που ειναι η καθρεφτομαντεία!

Προσωπικά πρώτη φορά είδα αναφορά σε αυτή την μαντική τέχνη και μου έκανε εντύπωση!

Zadok
28-12-2006, 09:23 PM
Ο αλληγορικός μύθος του καθρέφτη
Κάποτε, πολύ παλιά, όταν ο χρόνος δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μέσα από τους χτύπους των ρολογιών μα ούτε και να καταργηθεί από το «τέλος» και την «αρχή», υπήρχε ένας καθρέπτης τόσο μεγάλος που πάνω του απεικονίζονταν όλα τα σύμπαντα και όντα της δημιουργίας μα και η απέραντη γνώση της μιας Αλήθειας. Και ενόσω τα πάντα περιστρέφονταν σε τυχαίες επαναλήψεις υποστηρίζοντας την εξελικτική αταξία, ένας δράκος, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει το «γιατί», χτύπησε με δύναμη τον καθρέπτη θρυμματίζοντάς τον σε απειράριθμα μικρά κοφτερά κομματάκια. Σαν ένα γιγάντιο σιντριβάνι από λαμπερά θρύψαλα στροβιλίστηκαν και σκορπίστηκαν στο «Όλον», κατέχοντας το καθένα από ένα ψήγμα της μιας Αλήθειας.

Τα πάντα μετατράπηκαν σε ένα αχανές παζλ και οι θνητοί κρατώντας το κομμάτι που τους αντιστοιχεί δεν μπόρεσαν ποτέ πια -ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί- να έχουν όλη τη Γνώση και να γνωρίζουν την μια Αλήθεια. Όμως σε αυτή την αλληγορική ιστορία της Ανατολής αναφέρεται ότι όπως τίποτα δεν μένει με τον τρόπο που υπήρξε έτσι και δεν θα συνεχίσει να υπάρχει με τον τρόπο που το ξέρουμε. Θα έρθει ξανά η στιγμή που τα κομμάτια θα «συναντήσουν» το ένα το άλλο ώστε να ταιριάξουν και η χαμένη ενότητα θα αποκατασταθεί προκειμένου ο κόσμος να αποκτήσει το αρχικό του νόημα. Τη γαλήνη!

Aν θυμάμαι καλά, το μύθο αυτό τον αναφέρει κι ο Πλούταρχος.

Είναι σημαντικό να αναζητήσουμε τα σημεία εκείνα της αλληγορίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, διότι ο καθρέπτης έχει μία ιδιαιτερότητα ως υλικό, που δίνει άλλη διάσταση σ' αυτόν το μύθο:

Όσο κι αν σπάσει, τα κομμάτια του την ίδια πραγματικότητα αντανακλούν ως ενιαία εικόνα στο κάθε ένα!!

Συνεπώς κρύβει το μυστικό της ενότητας του παντός...


Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.


Όχι να αιχμαλωτιστεί ακριβώς, αλλά να παγιδευτεί.

Ο καθρέπτης είναι η πύλη στην άλλη όψη... Αντανακλά το είδωλο και συνεπώς γίνεται εύκολα είσοδος προς άλλα πεδία.

Για τους νεκρούς οι οποίοι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο (λόγω του πρόσφατου θανάτου) αποτελεί μέσο για "υλοποιήσεις".
Είναι φρόνιμο να κόβεται αυτή η δίοδος, γιατί έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.

m_leon
29-12-2006, 12:02 AM
Aνατρίχιασα. Δεν ήξερα καμία απο τις ως άνω λαϊκές δοξασίες γύρω απο τον καθρέφτη. Αναρωτιέμαι αν ορθώς εχω τοποθετήσει τον καθρέφτη μου απέναντι απο το κρεβάτι μου. Με τοσα που διάβασα φοβάμαι μη τρομάξω κανά βράδυ βλέποντας το είδωλό μου στο σκοτάδι. :bigsmile: Πέραν τούτου, σύμφωνα με το φενγκ σούι τι είναι καλό να αντανακλάται σε ένα καθρέφτη;Γιατι στο δικό μου αυτη τη στιγμη καθρεφτιζεται ενας άσπρος τοιχος, μιας και πανω απο το κρεβάτι μου δεν εχω βαλει κάποιο πίνακα.

Λευκή
29-12-2006, 02:59 AM
Ο αυτοκόλλητος καθρέφτης του telemarketing shop,που κόβεται όσο θέλεις με ψαλίδι,δε σπάει ποτέ και άμα λάχει χρησιμεύει και ως ταπετσαρία στον τοίχο(ναι,το σκέφτομαι:wacko: ),πιάνεται ;:toung:
Πάντως μου λύθηκε κι εμένα η απορία για τους σκεπασμένους καθρέφτες γιατί το έβλεπα και ποτέ δεν το κατάλαβα.Αλλά απορώ,τέτοιες στιγμές έχει ο άλλος το νού του στους ...καθρέφτες;:unsure:

starfish
29-12-2006, 11:14 AM
Πάντως μου λύθηκε κι εμένα η απορία για τους σκεπασμένους καθρέφτες γιατί το έβλεπα και ποτέ δεν το κατάλαβα.Αλλά απορώ,τέτοιες στιγμές έχει ο άλλος το νού του στους ...καθρέφτες;:unsure:

Τετοιες στιγμες, η φροντιδα του νεκρου και της ψυχης του ηταν πολυ σημαντικα!
Κι αν δεν γινονταν, αποτελουσε "βλασφημια" απεναντι στον νεκρο. Αλλωστε υπηρχαν οι γειτονες και αλλοι συγγενεις που φροντιζαν να ειναι ολα "οπως
πρεπει", αν οι οικειοι δεν ηταν σε θεση να εκπληρωσουν τα καθηκοντα τους...

*Astropeleki*
29-12-2006, 11:19 AM
Ο αυτοκόλλητος καθρέφτης του telemarketing shop,που κόβεται όσο θέλεις με ψαλίδι,δε σπάει ποτέ και άμα λάχει χρησιμεύει και ως ταπετσαρία στον τοίχο(ναι,το σκέφτομαι:wacko: ),πιάνεται ;:toung:
Πάντως μου λύθηκε κι εμένα η απορία για τους σκεπασμένους καθρέφτες γιατί το έβλεπα και ποτέ δεν το κατάλαβα.Αλλά απορώ,τέτοιες στιγμές έχει ο άλλος το νού του στους ...καθρέφτες;:unsure:

Να το πρακτικό μυαλό! :bigsmile: :laugh:

Και όμως, ναι! Εγώ πάντως που έχω τύχει σε τέτοια περιστατικά (και δεν είναι ένα και δύο αλλά αρκετά παραπάνω) πάντα σκέπαζαν και σκεπάζουν τους καθρέπτες παρά το ατυχές συμβάν. Ίσως και ηλικιακά μεγαλύτεροι μας να ξέρουν κάτι παραπάνω.

(μου έδωσες την ευκαιρία τώρα να ξεκινήσω γκάλοπ ;) )



Για τους νεκρούς οι οποίοι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο (λόγω του πρόσφατου θανάτου) αποτελεί μέσο για "υλοποιήσεις".
Είναι φρόνιμο να κόβεται αυτή η δίοδος, γιατί έχει ανεπιθύμητες συνέπειες.

Και η εξήγηση που έδωσες Zadok μου άρεσε πάρα πολύ.
Όταν αναφέρεσαι σε υλοποιήσεις, εννοείς ότι μπορεί να πάρει μορφή σε κάποιο σώμα; Και ποιες ακριβώς θα μπορούσαν να είναι οι ανεπιθύμητες συνέπειες; Η κατοχή και ο έλεγχος ενός άλλου σώματος, ας πούμε;
Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο σου ούτως ή άλλως.

Zadok
29-12-2006, 01:59 PM
Αγαπητή kia,

καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Οι υλοποιήσεις σε σχέση με τον καθρέπτη έχουν να κάνουν με τη φύση του αιθερικού πεδίου και την "ψυχολογία" (ιδανική λέξη :)) του εκάστοτε νεκρού.

Όπως θα έχετε δει και σε δημοφιλείς ταινίες του Hollywood, όπως το Ghost ή η Έκτη Αίσθηση, ο νεκρός αρχικά νοιώθει μπερδεμένος μη όντας εξοικιωμένος με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, νομίζει ότι οι ζωντανοί είναι φαντάσματα και φυσιολογικά, αναζητά να επιστρέψει στην προτέρα κατάστασή του, σα να μην είχε συμβεί το μοιραίο.
Ειδικά, σε περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου (π.χ. ατύχημα) το συναίσθημα αυτό είναι εντονότατο.

Η μετάβασή του πρέπει να γίνει όσο πιο ήρεμα γίνεται, ούτε γρήγορα, αλλά ούτε και αργά. Τα έθιμα βοηθούν ακριβώς αυτήν τη διαδικασία, η οποία σε γήινα μετρήσιμο χρόνο μπορεί να αντιστοιχεί και σε κάποιες ημέρες. Γι' αυτό υπάρχει και το έθιμο των 40 ημερών, γι' αυτό χρησιμοποιούμε κεριά και γι' αυτό δεν πρέπει να θρηνούμε υπερβολικά, αλλά να προσευχόμαστε...

Ο καθρέπτης μπορεί να θρέψει την σκεπτομορφή με κάποιες αντανακλάσεις ή και να βοηθήσει σε περιπτώσεις κατάληψης κλπ.

Θεωρώ πως είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όλα αυτά κάθε άλλο παρά τρομακτικά είναι.
Η γνώση είναι δύναμη, αντίθετα ο φόβος κρύβεται μοιραία στην άγνοια.

*Astropeleki*
29-12-2006, 02:13 PM
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Να σαι καλά Αθανασία! :bigsmile:


Ο καθρέπτης μπορεί να θρέψει την σκεπτομορφή με κάποιες αντανακλάσεις...

Εδώ δεν είμαι σίγουρη αν το έχω καταλάβει σωστά. Εννοείς την ιδιότητά μας όταν σκεπτόμαστε πχ κάποιο άτομο, που ίσως να έχει φύγει από τη ζωή, να εμφανίζεται στον καθρέφτη;

Zadok
29-12-2006, 07:40 PM
Όχι δεν εννοώ αυτό.

Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω, αν και πολύ φοβούμαι πως θα δημιουργηθούν νέα ερωτήματα σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την σχετική ορολογία.

Επειδή στο αστρικό πεδίο κύριο λόγο έχει ο υποσυνείδητος εαυτός μας, ο οποίος κάθε άλλο παρά αντικειμενική αντίληψη της πραγματικότητας έχει κι ο οποίος τροφοδοτείται συνεχώς από τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας, εκεί όλες οι ιδέες αποκτούν υπόσταση. Η υπόσταση βέβαια, δεν έχει να κάνει με την υπόσταση που αντιλαμβανόμαστε στο υλικό πεδίο, αλλά με μορφοποιήσεις ανάλογες του πεδίου εκείνου. Ισχυρά φορτισμένες ιδέες δημιουργούν οντότητες που για τον συνειδητό εαυτό ενδέχεται να είναι τελείως πλασματικές και παραπλανητικές.

Επίσης, όσο περισσότεροι άνθρωποι τρέφουν τέτοιες, ίδιες σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες για ανθρώπους ή καταστάσεις, τόσο περισσότερο η δεδομένη σκεπτομορφή ενδυναμώνεται.

Όλα αυτά μπορεί να αφορούν τόσο σε πχ. αρνητικά όσο και σε θετικά χαρακτηριστικά.
Εξ ου και η δύναμη της θετικής σκέψης...

Αν έχετε δει το φιλμ "Τι στο ...μπιιιπ... ξέρουμε", πιθανά μπορείτε να δώσετε και μία επιστημονική ερμηνεία σε όλα αυτά, μέσα από την κβαντική φυσική και τους παράλληλους κόσμους ... http://myhoroscope.gr/images/smilies/bigsmile.gif

*Astropeleki*
29-12-2006, 08:44 PM
Τώρα το κατάλαβα καλύτερα!
Προσωπικά με κάλυψες. :bigsmile:

ΝΙΚΥ
02-01-2007, 02:45 PM
Μαλιστα....πολυ καλο αρθρο
αγριευτικα λιγακι βεβαια με το πως μπορεις να δεις αυτον που θα παντρευτεις.....
αν εβλεπα στο καθρευτη αλλο προσωπο εκτος απο το δικο μου θα τρομαζα υπερβολικα...

leon.karkinos
24-01-2007, 11:48 AM
Το θέμα του σπασμενου καθρέφτη και των 7 χρόνων γρουσουζιάς, εγω το πιστευω 100% γιατι μου εχει τύχει! Αλήθεια! Πριν 7 χρόνια ειχα σπάσει τον αγαπημένο μου καθρέφτη που ειχα στο δωμάτιο μου. Στεναχωρέθηκα αλλα δεν πιστευα αυτο που ελεγαν οτι εαν σπάσεις καθρέφτη θα εχεις 7 χρόνια ατυχίας και γρουσουζιάς!

Κι ομως ετσι εγινε! Δεν το πίστευα που ειχε τυχει εμενα αυτο το καταραμένο πράγμα!!! Σαν να μου ειχαν κανει μαγεια, σαν να ευχηθηκε καποιος/καποια να ΜΗΝ δω ασπρη μερα στην ζωή μου ξανα!

Κι ομως για εφτά ολόκληρα χρόνια (μεσα σε αυτα τα 7 χρόνια) η ζωή μου ηταν ΜΕΣ την ατυχια, την απογοήτευση και την δυστυχία! Ειχα 2 χωρισμους (σε αρραβωνες), ειχα προβλήματα με την οικογένεια μου, είχα προβλήματα και απογητευσεις με φιλους μου, ειχα προβλήματα με την δουλεια μου, ειχα παρα παρα πολύ ζηλια και κακο ματι, ειχα μικροπροβλήματα υγειας, ειχα ατυχηματα με το αυτοκινήτο μου αλλα και στο σπίτι μου, θελετε κι αλλα?

Μπορει να σας φένονται αυτα που γραφεια αστεια και υπερβολές! Ισως...

Ισως να ειναι της ιδέας μου και ότι το εβαλα στο μυαλο και μετα οτι φοβόμουν γινοταν?

Ισως αυτο που λενε 7 χρόνια γρουσουζια να ΕΙΝΑΙ τελικα αληθεια και να γίνονται στην πραγματικότητα!

(οπως στην περίπτωση μου... που πιστευω οτι γινετε!)

Toksotaki
29-04-2007, 03:22 PM
παντος εφω μεχρι στιγμης(χωρις πλακα)εχω σπασει 15 καθρεφτες και μερικοι απο αυτους μου εχουν διπλο-τριπλο σπασει . . .αν ισχυει η θεωρια του ενα σπασμενος καθρεφτης =7 χρονια γρουσουζια . . .!!!!

roze
18-03-2008, 11:24 AM
γεια σας καπου εχω διαβασει για τον καθρευτη,ελεγε οτι ποτε δεν πρεπει να τον εχετε να αντανακλα με το κρεβατι σας γιατι παντα θα μπαινη τριτο ατομο στην σχεση σας.

roze
18-03-2008, 11:33 AM
πραγματικα πιστευω οτι εχει μυστικες δυναμης ενας καθρευτης που δουλευουν με αυτοσινκεντροση ομως δεν πρεπει να δοκιμασετε γιατι μπαινετε σε αλλες διαδικασιες και ειναι επικηνδυνο.

aries engineer
18-03-2008, 12:41 PM
Για μισο λεπτο βρε παιδια..αντε και το κανω αυτο με τον καθρεφτη για να δω τον γαμπρο...και αν δω τον ξαδερφο μιας φιλης μου..εναν ακαματη κακασχημο που κανει μπανιο καθε Χριστουγεννα και Πασχα ,τι πρεπει να κανω?????:unsure::unsure:

zeta1987
18-03-2008, 03:01 PM
Παιδιά είναι πραγματικά ανατριχιαστικό όλο το τελετουργικό για να δείς ποιον θα παντρευτείς...Με τίποτα δεν θα χρησιμοποιούσα καθρέπτη ως μέσο μαντείας :scared:

nanstenka
19-03-2008, 04:58 PM
Εκτός από την μαντική όπως αναφέρετε ο καθρέφτης έχει υπάρξει ανά τους αιώνες και χρήσιμο εργαλείο μαγείας...
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα άρθρο πάνω σ' αυτό αν και δεν είχα το χρόνο να δω αν κα΄τι τέτοιο έχει αναπτυχθεί..:bigsmile:

skorpion
19-03-2008, 06:34 PM
Ασε με τις μαγειες κτλ Δεν ειναι να γραφονται τετοια πραγματα! ....Χαμος γινεται εκει εξω και οι περισσοτεροι εχουν μαυρα μεσανυχτα.....Κι αυτο ειναι το χειροτερο!!!
Που και μεσανυχτα να μην εχεις παλι δυσκολα τα πραγματα....Μακρια απο τετοιες μαλ@@@ιες

skorpion
19-03-2008, 06:49 PM
Οκ σορυ παρασυρθηκα απο ιστορικης αποψης θα ειχε ενδιαφερον!

nanstenka
20-03-2008, 03:28 PM
Οκ σορυ παρασυρθηκα απο ιστορικης αποψης θα ειχε ενδιαφερον!

:bigsmile:κι εγώ μ αυτήν την προοπτική το είπα βρε
εννοείται σαν εργαλείο χρήσης όμως συνδέθηκε και με τη μαγεία είτε την πιστεύεις είτε όχι...πολύς κόσμος ξέρεις πιστεύει
μ αυτήν την έννοια πώς και γιατί.
οι πάντες ασχολήθηκαν με την ενέργεια του καθρέφτη ,την αλληγορία του από τα παραμύθια, την Αλίκη πίσω απ' τον καθρέφτη, τις λαικές δοξασίες ,τη φιλοσοφία και το φενγκ σούι!
Απλά δεν είχα χρόνο να δω αν διάφορα είχαν αναφερθεί και πέταξα την ιδέα

elessaar
20-03-2008, 05:17 PM
To άρθρο πράγματι είναι άψογο!:bigsmile:

Σχετικά με τον σπασμενο καθρέφτη:Σε λαικές παραδοσεις καποιων πολιτισμών αναφέρεται ότι πιστευόταν ότι οταν κοιτούσες στον καθρέπτη η ψυχή μπορούσε να αιχμαλωτιστεί μέσα σε αυτόν και όταν έσπαγε έμενε φυλακισμένη εκεί και σηματοδοτούσε καποιο "κακό" γεγονός.Γι αυτον τον ίδιο λόγο όταν καποιος πέθαινε σκεπαζαν η γυρνουσαν αναποδα τους καθρέπτες του σπιτιού ,ώστε η ψυχή του να μην αιχμαλωτιστεί σε καποιον από αυτούς και να "φύγει"ανεμπόδιστη.

Συγκεκριμένα η ψυχή, μετά το θάνατο, παραμένει στο χώρο για λίγες ώρες ως μέρες. Στον καθρέφτη λέγεται πως "κατοικούν" δαιμονικές οντότητες, οι οποίες περιμένουν να περάσει η ψυχή από κει. Όταν μια ψυχή περάσει μπροστά από ακάλυπτο καθρέφτη τότε οι "δαίμονες" την αρπάζουν. Η προσπάθεια της ψυχής να απεγκλωβιστεί από τον καθρέφτη και τελικά να ξεφύγει είναι αυτό που σπάει τον καθρέφτη (τουλάχιστον από όσα έχω ακούσει από τη γιαγιά μου!. Ωστώσο δεν πρέπει να γίνει κανένας παραλληλισμός με τη σχετική σκηνή που υπάρχει στην ταινία Constantine όπου εμφανίζεται ένας δαίμονας εγκλωβισμένος σε καθρέφτη κ τελικά εξολοθρεύεται σπάζοντάς τον). Αυτά. Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες! :bigsmile:

elessaar
20-03-2008, 05:23 PM
γεια σας καπου εχω διαβασει για τον καθρευτη,ελεγε οτι ποτε δεν πρεπει να τον εχετε να αντανακλα με το κρεβατι σας γιατι παντα θα μπαινη τριτο ατομο στην σχεση σας.

Φίλτατη rose,

αυτό όντως ισχύει. ¶λλωστε είναι ένας από τους βασικούς "νόμους" της διακόσμησης του υπνοδωματίου βάσει Feng Shui. Eκτός από τρίτο άτομο στη σχέση, εκπέμπει αρνητική ενέργεια -άσχετα αν μιλάμε για ζευγάρι που κοιμάται σε κρεβάτι απέναντι από καθρέφτη- ακόμα κ σε οποιονδήποτε κοιμάται εκεί.

skorpaki
22-03-2008, 07:11 PM
Πολύ καλό το άρθρο αν και λίγο ανατριχιαστικό!
Με τίποτα δεν θα το χρησιμοποιούσα ως βοήθημα μαντείας...μπρρρρ
Και μόνο που θυμάμαι τις σκηνές με τον καθρέπτη από το KONSTANTIN...απα πα πα πα....
Εδώ μερικές φορές τρομάζω, όταν το βράδυ σηκώνομαι για να πιω νερό και βλέπω ξαφνικά τον εαυτό μου στον καθρέπτη!!!!! Που να δω και δεύτερο πρόσωπο εκεί μέσα.....:scared:

elessaar
22-03-2008, 08:09 PM
Εδώ μερικές φορές τρομάζω, όταν το βράδυ σηκώνομαι για να πιω νερό και βλέπω ξαφνικά τον εαυτό μου στον καθρέπτη!!!!!


Φαντάζομαι πώς θα είσαι εκείνη τη στιγμή: τα μαλλία σε στύλ φιδιών της Μέδουσας, το μάτι μισάνοιχτο και τα σχετικά! :bigsmile::bigsmile:
Χωρίς παρεξήγηση!!

vivaki77
23-03-2008, 06:05 AM
Γειά σας...!Είμαι νέο μέλος...και χαίρομαι που μπαίνω στην ομορφη παρέα!
Πολύ ωραίο το θέμα της καθρεπτομαντείας...το είχα ακούσει από την προγιαγιά μου, αυτό που αναφέρθηκε για τη Μ.Πέμπτη...και συγκεκριμένα μου είχε πει και τι ακριβώς λόγια έπρεπε να πει κανείς...αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι...Πάντως εκείνη υποστήριζε ότι της είχε βγεί !!!

zeta1987
23-03-2008, 02:20 PM
Γειά σας...!Είμαι νέο μέλος...και χαίρομαι που μπαίνω στην ομορφη παρέα!
Πολύ ωραίο το θέμα της καθρεπτομαντείας...το είχα ακούσει από την προγιαγιά μου, αυτό που αναφέρθηκε για τη Μ.Πέμπτη...και συγκεκριμένα μου είχε πει και τι ακριβώς λόγια έπρεπε να πει κανείς...αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι...Πάντως εκείνη υποστήριζε ότι της είχε βγεί !!!

Παιδιά εγώ αν ήθελα τοοοοσο πολύ να δώ ποιον θα παντρευτώ θα προτιμούσα το τρυκ με τα κουφέτα που τα βάζεις στο μαξιλάρι σου και ονειρεύεσαι λένε τον άντρα σου!!:toung: Δεν μπορώ να καταλάβω πως φαίνεται αυτός στον καθρέπτη και για πόση ώρα άραγε...Και μετά εξαφανίζεται;Πολύ τρομαχτικό!!!:toung:

skorpio
02-04-2008, 05:02 PM
"Σύμφωνα με άλλες λαογραφικές καταγραφές, πρέπει κανείς να αποφεύγει να κοιτάζει με σβηστά φώτα τις νύχτες σε καθρέπτη, γιατί εκεί μπορεί να εμφανίζονται οι ψυχές των νεκρών. "


Πάντα είχα μια φοβία να κοιμάμαι το βράδυ σε δωμάτιο με καθρέφτες ή σε κρεβάτι που να έχει καθρέφτη απέναντι του!:blink:
Δεν γνώριζα αυτή τη λαογραφική καταγραφή,αλλά τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω!
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο :bigsmile:
Όσο για τις πρακτικές για ανύπαντρες έχω μεγάλη περιέργεια να τις δοκιμάσω αλλά μάλλον δε θα το τολμήσω γιατί ο φόβος μου θα είναι πολύ μεγαλύτερος ακόμα κι αν δε δω τίποτα στον καθρέφτη παρά μόνο τη φλόγα απ' το κερί!:scared:
Και πάλι μπράβο!

aries engineer
02-04-2008, 06:25 PM
Φίλτατη rose,

αυτό όντως ισχύει. ¶λλωστε είναι ένας από τους βασικούς "νόμους" της διακόσμησης του υπνοδωματίου βάσει Feng Shui. Eκτός από τρίτο άτομο στη σχέση, εκπέμπει αρνητική ενέργεια -άσχετα αν μιλάμε για ζευγάρι που κοιμάται σε κρεβάτι απέναντι από καθρέφτη- ακόμα κ σε οποιονδήποτε κοιμάται εκεί.

Αν ειναι στο πλαι ο καθρεφτης..εγειρεται θεμα????Βεβαια αυτο με το τριτο ατομο δεν ειναι και τοοοοοσοοοο κακο ...:toung::toung:

εφη ταδε-ταδε εφη
07-04-2008, 10:04 PM
Αν ειναι στο πλαι ο καθρεφτης..εγειρεται θεμα????Βεβαια αυτο με το τριτο ατομο δεν ειναι και τοοοοοσοοοο κακο ...:toung::toung:

Είναι ανάλογα τη θέση που θα πάρει το τρίτο άτομο..

elessaar
08-04-2008, 12:21 AM
Αν ειναι στο πλαι ο καθρεφτης..εγειρεται θεμα????Βεβαια αυτο με το τριτο ατομο δεν ειναι και τοοοοοσοοοο κακο ...:toung::toung:

Όχι, δεν τιθεται θέμα για τον καθρέφτη στο πλάι. Στην ουσία το υπνοδωμάτιο είναι από τους χώρους που χρειάζεται περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια. Η άμεση-κάθετη ενέργεια που αντανακλάται στο ζευγάρι (όταν ο καθρέφτης βρίσκεται απέναντι) είναι αυτή που επιρρεάζει και τη σχέση. Η ενέργεια στην προκειμένη περίπτωση "επιστρέφει" με τέτοια δύναμη που είναι δύσκολο να τη δεχτεί το "ενεργειακό πεδίο της σχέσης" (αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι). Φαντάσου το σαν ηλεκτρική συσκευή που δέχεται μεγάλη τάση ρεύματος.

kareta
29-11-2008, 10:20 AM
Καλημέρα. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα παιδια. Έχω την περιέργεια να μάθω αν κάποιος έχει αυτή την εμπειρία... Πώς ήταν? Τι είδε, τι βίοσε και τι ένιωσε όποιος το δοκίμασε...!!!

dimitroula_19
31-05-2009, 06:24 PM
Εγω περσυ εσπασα καθρεφτη. Οντως θα εχω γρουσουζια για 7 χρονια? Παντως πηγα σε εναν παπα και με διαβασε! Μονο τις 2 αυτες συγκεκριμενες μερες μπορεις να δεις ποιον θα παντρευτεις?

andybgr
02-01-2010, 04:55 AM
Καλημέρα. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα παιδια. Έχω την περιέργεια να μάθω αν κάποιος έχει αυτή την εμπειρία... Πώς ήταν? Τι είδε, τι βίοσε και τι ένιωσε όποιος το δοκίμασε...!!!

Εδώ και 20 χρόνια είχα καθρέφτη στο δωμάτιό μου που αντανακλούσε το κρεββάτι. Διαβάζω όλα αυτα που λέτε, και μετά απο σκέψη μπορώ να πω πως όλες μου οι σχέσεις πέρνανε τον στραβό δρόμο από τη στιγμή που μπαίνανε σε αυτό το δωμάτιο, και συγκεκριμένα στο κρεββάτι το οποίο έπιανε το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου.

Με βάση αυτά που έχετε γράψει, αν κάτσω να σκεφτώ πότε έχουν αρχίσει τα προβλήματα σε κάθε μου σχέση, ναι το πιστεύω αυτό με τον καθρέφτη. Δεν το γνώριζα, αλλά το πιστεύω τώρα.

Έχω αποσύρει τον καθρέφτη για να βάλω γραφείο για το pc μου εδώ και 2 μήνες, και το δωμάτιο μου έχει γεμίσει ζωή. Έχει γίνει το αγαπημένο μέρος της παρέας μου, περνάμε περίφημα, κάτι το οποίο δε γινόταν όσο υπήρχε ο καθρέφτης --θετική ενέργεια, πραγματικά αισθάνομαι τη διαφορά.

Διακόσμιση δωματίου Φενκ Σουι.. χμμ πολύ ενδιαφέρων για θετική ενέργεια, για να το ψάξω....

sokorinako
10-01-2010, 09:51 PM
δηλαδη εγω που εσπασα καθρέφτη ( το καλοκαιρι κατα λαθος) πρεπει να ανησυχω...............?

angelini
10-01-2010, 11:45 PM
Γειά σας! Ήθελα και εγω να πω την δική μου εμπειρια σχετικα με τα 7 χρονια γρουσουζιας...
Πάντα τα θεωρουσα ολα αυτα προκαταληψεις και πιστευω οι περισοτεροι μεχρι να τουςσ τυχει κατι, μεχρι να τα ζησουν απο πρωτο χερι.
Στις 21/09/2003 καθώς ετοιμαζομουν να παω σε εναν γαμο στενου φιλικου μου κυκλου, σπαω για πρωτη φορα στην ζωη μου εναν καθρεφτη. Δεν ενιωσα ανετα με το συμβαν αλλα δεν μου χαλασε κ την διαθεση..
Εκεινο το βραδυ, αντε να ειχαν περασει 1-2 ωρες γνωρισα τον Χ.
Με τον Χ ενα γεια απλα, και πως τυχαινει και κανουμε σχεση περιπου 8 μηνες μετα. Ενα θα πω, σε ποιο τρελλο ανθρωπο δεν θα μπορουσα να ειχα πεσει.. και οι φυλακισμενοι ισως ειναι καλυτεροι!
Η ενσαρκωση του τσαρλατανου! Επρεπε να περασουν σχεδον 4,5 χρονια σχεσης για να το εμπεδωσω κ να κανω κατι, αλλα ακομα με ενοχλει, οποτε νιωθω σαν να ξερω ηδη οτι θα φυγει οριστικα απο την ζωη μου τον 09/2010.. αν γινει αυτο, τι να πω...
και περιοριστικα μονο στις προσωπικες μου ατυχιες, γιατι αν επεκταθω και στα οικογενειακα δεν ξερω αν για αυτα φταει ο καθρεπτης... νιωθω οτι ο καθρεπτης φερνει αμεση γρουσουζια μονο σε αυτον που το σπαει.

Αυτη η δικη μου εμπειρια, προσοχη μην σπασετε καθρεπτη!

vikou
10-01-2010, 11:51 PM
Tώρα δεν υπάρχει λόγος να φοβίζουμε ο ένας τον άλλον. Με λίγο αγιασμό όλα διορθώνονται...

sokorinako
15-01-2010, 11:54 PM
για να πω την αληθεια δεν ειμαι και τοσο προλιπτικοσ ανθρωποσ-αλλα πιστευω η θελω να πιστευω σε μεταφυσικα πραγματα και σε ανεξιγιτα φενομενα δηλαδη δεν πιστευω οτι αν σπασεισ καθρεπτει εχεισ 7 χρονια γρουσουζιας ( γιατι και χωρισ να σπασω τον καθρεπτη ατυχη ημουν) αλλα θελω να πιστευω οτι ο καθρεπτησ εχει καπιεσ δυναμεισ........!

ξεχασα να πω οτι τα αρθρο ηταν καταπληκτικο .......!

Χρυσάνθη
19-01-2010, 08:43 PM
... Έχω ακούσει πάντως ότι κατά κάποιο τρόπο ''αίρεται η γρουσουζιά'', αν στον σπασμένο καθρέφτη ρίξεις αμέσως νερό!!! Επίσης έχω διαβάσει ότι είναι καλό να μην υπάρχει αντανακλαστική επιφάνεια την ώρα που κοιμόμαστε γιατί μας αποδυναμώνει ενεργειακά.. και πως είναι καλό να μην τον έχουμε στην κρεβατοκάμαρα...πάντως ένας γνωστός μου που έχει καθρέφτη εκεί τον έχει σκεπάσει με κομμάτια υφάσματος-σαν ριντώ..και είναι μια χαρά...και όποτε θέλει να ....τον ''χρησιμοποιήσει'' μόνο για ειδικές περιστάσεις τον ξεσκεπάζει...!! Όλα λύνονται!

sokorinako
28-03-2011, 08:41 PM
δηλαδη εγω που εσπασα καθρέφτη ( το καλοκαιρι κατα λαθος) πρεπει να ανησυχω...............?


παιδιά ένα έχω να πω . δεν ξέρω αν με ακολουθεί η γρουσουζιά ακόμα αλλά πριν περίπου ένα μήνα είπα να παίξω ένα τυχερό παιχνίδι( στο άκυρο , σηκώθηκα και πήγα στο πρακτορείο την γειτονιάς ) κέρδισα 50 ευρώ :clapping::clapping: . οπότε .......!!