View Full Version : Η γλώσσα του σώματος...
Ζωή και Ζώδια
22-11-2006, 04:08 PM
Αδιάψευστος μάρτυρας των αισθημάτων!
«Τα μάτια του υγρά, γεμάτα πόθο, κοιτούσαν βαθιά μεσ' στα δικά της. Ήταν η στιγμή που εκείνη περίμενε από το πρώτο, κιόλας, βράδι, που σαν σε όνειρο οι ματιές τους ανταμώθηκαν και ο χρόνος σταμάτησε. Η φωνή του έσπασε από συγκίνηση καθώς της ψιθύρισε γλυκά σ' αγαπώ...»
Από την Αλεξάνδρα Πιτσιμάκη
Διαβάστε το
Η γλώσσα του σώματος | αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/)
aigokeraki!
22-11-2006, 11:25 PM
Κατατοπιστικότατο το άρθρο....Perfect Perfect
Πιστεύω ότι λίγο ή πολύ, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για την περιβόητη γλώσσα του σώματος....Ωστόσο, η αποκωδικοποίησή της είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.:suspiciou :notrust: :huh: :wacko:
Η άποψη μου για κάποιον που ενδιαφέρεται να κατανοήσει τους κώδικες, είναι να προσπαθήσει αρχικά στον εαυτό του....Να σιγουρευτεί για το αν τα μηνύματα που στέλνει αρχικά ο ίδιος στο δέκτη είναι τα σωστά για την κάθε περίσταση πριν ξεκινήσει να βγάζει συμπεράσματα για τη στάση και αντιδράσεις του άλλου.:unsure:
laziali
24-11-2006, 01:17 PM
Πάρα πολύ ωραίο το άρθρο! Και όμως είναι τόσα πολλά που μπορείς να καταλάβεις από την μη λεκτική επικοινωνία. Είδος γλώσσας είναι και αυτό.
Γενικότερα ο τρόπος που κινείται κάποιο άτομο δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του και νομίζω πως επιτέλους αρχίζουμε και το καταλαβαίνουμε.
farfalina
09-12-2006, 01:52 PM
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας όπως εξάλλου και τα περισσότερα.Σημαντικό να διαβάζουμε την γλώσσα του σώματος αρκεί να μην φτάνουμε στην υπερβολή. Η διαίσθηση επίσης είναι σημαντική και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους όταν φυσικά λειτουργεί , αρκεί και πάλι να μην μας οδηγεί απο μόνη της . Πρέπει να σκεπτόμαστε πάντα αρκετά πριν βγάλουμε συμπεράσματα και ιδιαίτερα πριν καταδικάσουμε κάποιον ή κάποια.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ
Olgail
07-01-2007, 04:11 AM
Καλό το άρθρο, αλλα εκτός απο τη "γλώσσα του σώματος" μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιούμε και την γλώσσα του στόματος (εννοώ να μιλάμε..):toung:
Έχω μελετήσει 2 βιβλία, και μπορώ να πω οτι είναι συναρπαστικό να καταλαβαίνω αντιδράσεις και κινήσεις ανθρώπων γύρω μου. :embarrest
Και αν κάποιο άτομο που μας ενδιαφέρει ξέρει κι αυτό να χρησιμοποιεί αυτόν το κώδικα, τότε αρχίζει ενα πολύ ωραίο φλερτ... που μερικές φορές καταλήγει σε έντονο έρωτα...:love:
SKYLOROCK
07-01-2007, 11:21 AM
Βασικά κι εγώ είχα αγοράσει ένα σχετικό βιβλίο με τη γλώσσα του σώματος και η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτο πόσα μπορείς να καταλάβεις απλά και μόνο κοιτάζοντας τις κινήσεις του άλλου...Μπορείς να νιώσεις αυτό που νιώθει,αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ή αυτό που θέλει να κρύψει...Αρκεί την ώρα της συζήτησης να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Perfect
Anastasy
07-01-2007, 12:45 PM
Η αλήθεια είναι ότι είναι σκάλωμα να προσέχεις τη γλώσσα του σώματος. Όταν ξεκίνησα να το πρωτοκάνω, πολλές φορές ήμουν τόσο προσκολλημένη στα εξωλεκτικά μηνύματα που δεν πολυπρόσεχα τι μου έλεγε ο άλλος...!! :toung:
Αλλά εν τέλει το μήνυμα το έπιανα!!! :bigsmile:
laziali
12-01-2007, 06:57 PM
Έχω μελετήσει 2 βιβλία, και μπορώ να πω οτι είναι συναρπαστικό να καταλαβαίνω αντιδράσεις και κινήσεις ανθρώπων γύρω μου. :embarrest
Βασικά κι εγώ είχα αγοράσει ένα σχετικό βιβλίο με τη γλώσσα του σώματος και η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτο πόσα μπορείς να καταλάβεις απλά και μόνο κοιτάζοντας τις κινήσεις του άλλου...Μπορείς να νιώσεις αυτό που νιώθει,αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ή αυτό που θέλει να κρύψει...Αρκεί την ώρα της συζήτησης να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Perfect
Θα μπορούσατε να μας πείτε ποια βιβλία είναι αυτά που έχετε διαβάσει;
Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα. :clapping:
SKYLOROCK
13-01-2007, 04:11 PM
Θα μπορούσατε να μας πείτε ποια βιβλία είναι αυτά που έχετε διαβάσει;
Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα. :clapping:
"Η γλώσσα του σώματος" λεγόταν αλλά δε θυμάμαι συγγραφέα.:unsure: Πάντως δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοια βιβλία.Εγώ το είχα αγοράσει από μια έκθεση βιβλίου αλλά έχω δει αρκετά βιβλία με τέτοιου είδους θέματα στα βιβλιοπωλεία...
Olgail
14-01-2007, 04:03 AM
1. Η γλώσσα του σώματος Allan Pease
2. Η ερωτική γλώσσα του σώματος David Cohen
;) ;)
laziali
14-01-2007, 12:54 PM
"Η γλώσσα του σώματος" λεγόταν αλλά δε θυμάμαι συγγραφέα.:unsure: Πάντως δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοια βιβλία.Εγώ το είχα αγοράσει από μια έκθεση βιβλίου αλλά έχω δει αρκετά βιβλία με τέτοιου είδους θέματα στα βιβλιοπωλεία...
;) ;)
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο :clapping:
SKYLOROCK
14-01-2007, 06:31 PM
;) ;)
Ακριβώς αυτά τα δύο έχω κι εγώ :bigsmile:
Olgail
14-01-2007, 07:52 PM
Ακριβώς αυτά τα δύο έχω κι εγώ :bigsmile:
Σύμπτωσηηη!!!!!!!! :toung:
πολύ καλό και όχι μόνο για τους ερωτικους δεσμους μα και σε άλλους
Έλαβα μέρος την προηγούμενη εβδομάδα σε μια σύσκεψη στην οποία ήταν εισηγητές ανώτερα στελέχη της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι. Πέρα απο το πρακτικό και το άκρως ενδιαφέρον τμήμα της σύσκεψης, αυτό που παρατηρούσα με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών όταν κάποια απο τα θέματα της εισήγησης τους έθιγε άμεσα.
Ήταν ορατότατη η ανησυχία τους όταν θίγονταν συμφέροντα που αφορούσαν είτε το προσωπικό τους, είτε τα αντικείμενα εργασίας τους, που εκ των πραγμάτων και λόγω ελλείψεως προσωπικού έπρεπε να γίνουν ανακατομές αντικειμένων και κάποιοι να αναλάβουν και επιπλέον αντικείμενα. Οι αντιδράσεις τους, για κάποιον που ήξερε αρκετά καλά την γλώσσα του σώματος, ήτο απο αστείες, μέχρι που μπορούσες να γκρεμίσεις την όποια εικόνα του δυνατού και του τολμηρού προισταμένου-τομεάρχη...
Χέρια σταυρωμένα, λες και κάποιος θα τα αποκολλούσε απο εκείνους, άλλοτε, ένας έντονος κνησμός στην μύτη, στο αυτί..., άλλοτε το βλέμμα -αυτό που ονομάζω εγώ- "της τρελλής αγελάδας", και άλλα σκηνικά παρόμοια.
Εκεί ξεχώριζαν οι γνώστες, οι τολμηροί, οι ευθυνόφοβοι, και βέβαια, με μεγάλη λύπη μου το λέω, και αυτοί που απλά....είδαν φως και μπήκαν!
Μπορείς πραγματικά να διαπιστώσεις πολλά μελετώντας αυτό που έχει να σου δηλώσει η γλώσσα του σώματος, και δυστυχώς δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστα.
stabie
07-02-2007, 12:17 AM
ωραια αλλά έχω μια απορία...
δύο άνθρωποι έχουν κάνει μόλις έρωτα και ο κύριος κάνει το τσιγαράκι του...μιλουν και συζητούν σαν 2 καλοί φιλοι και κατά διαστήματα ακουμπάει με τα δάχτυλα του το σώμα της, την αφήνει να ξαπλώσει στο στέρνο του χωρίς να την αγκαλιάσει απαραίτητα και στο τέλος τη συνομιλίας ξαπλώνει εκείνος στην κοιλιά της παντα καπνίζοντας κοιτώντας το ταβανι...
τώρα με συγχωρείτε...βοηθάει η γλώσσα του σώματος να βγάλεις νόημα;
εγώ ακόμα με την απορία είμαι τι στο καλό κάναμε εκείνη την ώρα...:wacko:
midheavens
09-02-2007, 03:00 PM
η γλώσσα του σώματος είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα πράγματα από όσα λένε τα λόγια...
δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εταιρίες διοργανώνουν σεμινάρια για τους υπαλλήλους τους με αυτό το θέμα. πολλά τέτοια σεμινάρια διοργανώνουν οι τράπεζες και τους μαθαίνουν πράγματα για να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους πελάτες. είχα δουλέψει σε τράπεζα για ένα διάστημα και εστίαζαν πολύ σε αυτό το θέμα. είχαν στείλει όλους τους υπαλλήλους τους να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά.
γενικά το σώμα λοιπόν μας δίνει μηνύματα για όλους τους τομείς.:cheesy:
ο ερωτικός τομέας βέβαια είναι ο πρώτος που κοιτούν οι περισσότεροι και εγώ φυσικά...:love:
gia_pep
16-02-2007, 08:38 PM
Eνδιαφέρον...:wink2:
SKYLOROCK
16-02-2007, 09:26 PM
δύο άνθρωποι έχουν κάνει μόλις έρωτα και ο κύριος κάνει το τσιγαράκι του...μιλουν και συζητούν σαν 2 καλοί φιλοι και κατά διαστήματα ακουμπάει με τα δάχτυλα του το σώμα της, την αφήνει να ξαπλώσει στο στέρνο του χωρίς να την αγκαλιάσει απαραίτητα και στο τέλος τη συνομιλίας ξαπλώνει εκείνος στην κοιλιά της παντα καπνίζοντας κοιτώντας το ταβανι...
Μερικούς άντρες με καμμία γλώσσα του σώματος δεν τους καταλαβαίνεις...
Χρειάζεσαι ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενο για να βγάλεις συμπέρασμα...:toung:
συνφωνώ με την skylorock
μαζί σου
......και αν βλάλεις......συμπέρασμα
MELINE
17-04-2007, 12:26 AM
:amuse: μμμ......πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ σημαντική η παρατήρηση ότι πολλές φορές μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν να έχουμε τέτοια στάση σώματος που να βγάζει άλλα μηνύματα απο τα πραγματικά. Είναι μαγικός ο κόσμος της ψυχολογίας.
lacta
17-04-2007, 06:52 PM
kalispera !!!
tha ithela an boreis na mas steileis tin onomasia toy vivliou poy exeis diavasei ,akougetai synarpastiko san idea k borei na me kanei na katalavaino tin siberifora ton allon pros emena poio ksekathara.
epeidi omos den etixe na vgo stin agora gia kati tetoio eimai ligo asxetoula.
evxaxristo poli !!!!
Fotini Christodoulou
17-04-2007, 06:54 PM
Αγαπητή lacta ,
Θα σας παρακαλέσω να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.:bigsmile:
Φιλικά,
Φωτεινή
lacta
17-04-2007, 06:56 PM
ζητω συγγνωμη ξεχαστικα
*Astropeleki*
17-04-2007, 07:18 PM
kalispera !!!
tha ithela an boreis na mas steileis tin onomasia toy vivliou poy exeis diavasei ,akougetai synarpastiko san idea k borei na me kanei na katalavaino tin siberifora ton allon pros emena poio ksekathara.
epeidi omos den etixe na vgo stin agora gia kati tetoio eimai ligo asxetoula.
evxaxristo poli !!!!
Σε παραπέμπω στο Post #11 (http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=26431&postcount=11), όπου έχουν αναφερθεί 2 τίτλοι βιβλίων για το συγκεκριμένο θέμα.
Basilakis
20-04-2007, 04:20 PM
:amuse: μμμ......πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ σημαντική η παρατήρηση ότι πολλές φορές μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν να έχουμε τέτοια στάση σώματος που να βγάζει άλλα μηνύματα απο τα πραγματικά. Είναι μαγικός ο κόσμος της ψυχολογίας.
Μήπως όμως αυτά τα "λάθος" μηνύματα είναι υποσυνείδητα τα σωστά και εμείς απλά το αγνοούμε; Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουμε κάνει λάθος επιλογές, ενώ κάτι βαθιά μέσα μας μας προειδοποιούσε. Απλά εμείς το αγνοήσαμε
*Astropeleki*
20-04-2007, 04:31 PM
Μήπως όμως αυτά τα "λάθος" μηνύματα είναι υποσυνείδητα τα σωστά και εμείς απλά το αγνοούμε; Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουμε κάνει λάθος επιλογές, ενώ κάτι βαθιά μέσα μας μας προειδοποιούσε. Απλά εμείς το αγνοήσαμε
Πολύ σωστή η σκέψη σου. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε την στάση του σώματος και επικεντρωνόμαστε στην έκφραση του προσώπου περισσότερο ή στην ένταση της φωνής ας πούμε. Και από κει μπορούμε να καταλάβουμε, να ψυχολογήσουμε ένα άτομο.
Προσωπικά νομίζω πως συνήθως ένας πιο ειδήμων του θέματος θα έδινε άμεση προσοχή στην στάση του σώματος για να βγάλει συμπεράσματα. Οι υπόλοιποι είμαστε πιο φλου και το θυμόμαστε μόνο αν διαβάσουμε κάποιο άρθρο σχετικό και λέμε κοίτα να δεις τι μαθαίνεις ακόμη και μόνον από την στάση του σώματος!!! :nuts: :nuts:
Basilakis
20-04-2007, 05:18 PM
Ακριβώς, ειναι εξαιρετικά περίπλοκο το ζήτημα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ίσως θα έπρεπε να μάθουμε να ακουμε προσεκτικότερα τον εαυτό μας...:embarrest
alyssa
14-11-2007, 05:35 PM
θα συμφωνησω με τον βασιλη..!
zeta1987
15-11-2007, 12:50 PM
Συμφωνώ απολύτως!
Basilakis
16-11-2007, 02:50 PM
Γενικά είναι λάθος μας ότι αγνοούμε το υποσυνειδητο και τα μηνύματα που μας στέλνει προκειμένου να κάνουμε αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει.
Η έκφραση συναισθημάτων μέσω της γλώσσας του σώματος είναι όντως ένα πεδίο που ευνοεί τέτοιες εκδηλώσεις και διαφοροποιήσεις συνειδητου και ασυνειδήτου
Toksotaki
16-11-2007, 05:26 PM
Όταν πρόκειται για ψέμμα που απαιτεί περισσότερα λόγια από ένα απλό «ναι» ή «όχι» (κυρίως σε θέμα σχετικό με το παρελθόν) δώστε προσοχή στα μάτια του. Αν κοιτάξει ασυναίσθητα πάνω δεξιά, ο καλός σας μόλις αναζήτησε πρόσβαση στο δημιουργικό ημισφαίριο του εγκεφάλου... με άλλα λόγια, ετοιμάζεται να σας δώσει μια απάντηση με πολλή φαντασία και λιγότερη ειλικρίνεια. Αν κοιτάξει κάτω, βέβαια, δεν χρειάζεστε εμάς να σας πούμε τι σημαίνει.....η χαζη ειμαι η δεν ειναι πληρως κατανοητο το σημειο...μου εχει συμβει,τι σημαινει?ντροπη??
*Astropeleki*
16-11-2007, 05:36 PM
Αν κοιτάξει ασυναίσθητα πάνω δεξιά, ο καλός σας μόλις αναζήτησε πρόσβαση στο δημιουργικό ημισφαίριο του εγκεφάλου... με άλλα λόγια, ετοιμάζεται να σας δώσει μια απάντηση με πολλή φαντασία και λιγότερη ειλικρίνεια.
Ετοιμάζεται να αναπτύξει την δημιουργικότητα του μυαλού του... όπερ αρχίζει να σκέφτεται πως θα ξεκινήσει το ψέμμα και το παραμύθι.
Αν κοιτάξει κάτω, βέβαια, δεν χρειάζεστε εμάς να σας πούμε τι σημαίνει
Αν κοιτάξει κάτω, τότε είναι ένοχος... πρόδίδεται ακόμη και αν δεν έχει πει αλήθεια, ψέμμα, ή γενικά δεν έχει πει κάτι!
Toksotaki
16-11-2007, 10:20 PM
Ετοιμάζεται να αναπτύξει την δημιουργικότητα του μυαλού του... όπερ αρχίζει να σκέφτεται πως θα ξεκινήσει το ψέμμα και το παραμύθι.
Αν κοιτάξει κάτω, τότε είναι ένοχος... πρόδίδεται ακόμη και αν δεν έχει πει αλήθεια, ψέμμα, ή γενικά δεν έχει πει κάτι!
οπως τα λες kia...βασικα να ρωτησω οταν καποιος αποφευγει να σε κοιταξει στα ματια η ντρεπεται απο τι μπορει να ειναι?ενω εχει γινει κατι μεταξυ σας,και ο ιδιος το ειχε τελειωσει...?η σε κοιτα αποτομα και υστερα μπλοκαρει και δεν σε κοιτα?σκεφτεται εντονα?αυτος ο ανθρωπος εχει φαει μηνες απο την ζωη μου!και ο Φρουντ θα σηκωνε ψηλα τα χερια!
*Astropeleki*
17-11-2007, 10:43 AM
Χμ, ίσως ότι νιώθει άσχημα που προέβει σε αυτή την πράξη και ξαφνικά βλέπει το πρώην άτομο μπροστά του..
ή
Ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άτομο.
Toksotaki
17-11-2007, 06:10 PM
Χμ, ίσως ότι νιώθει άσχημα που προέβει σε αυτή την πράξη και ξαφνικά βλέπει το πρώην άτομο μπροστά του..
ή
Ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άτομο.
μα αν δεν τον ενδιεφερε δεν θα υπηρχε αυτη η συγχηση!θα ηταν αδιαφορος...οταν λες στην 1 περιπτωση ασχημα που προεβει σε αυτην την πραξη εννοεις το οτι εκανε κατι μαζι του η που δεν συνεχισε?
*Astropeleki*
17-11-2007, 08:05 PM
Που δεν συνέχισε, που τερμάτισε την σχέση ή ότι υπήρχε τέλος πάντων!
skorpion
17-11-2007, 09:06 PM
βρε τοξοτακι δεν ειναι και μελλοντολογος η Κια! ρωτα τον Dell Piero, θα ξερει κι αν δε σου απαντησει ρωτα τον Μητσακο στα χναρια του βαδιζει:laugh::laugh::laugh:
:love::love::love:
1lakaki
18-11-2007, 01:32 AM
Ενδιαφέρον το άρθρο αλλά όχι απαραίτητα ολοκληρωμένο..τι εννοώ?Η γλώσσα του σώματος είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και καμιά φορα ο πιό σίγουρος τρόπος να κατανοήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα άτομα του άμεσου ή στενού μας περιβάλλοντος ξεκινώντας,ως βασική αρχή, από τον συντροφο ή την συντροφο, λιγότερο τους φίλου μας και σχεδόν καθόλου τον ίδιο μας τον εαυτό..Και εδώ εντοπίζεται το λάθος μας...Διότι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε τον κόσμο είναι να καταλάβουμε πρώτα τον εαυτό μας..Κι αντίστοιχα αν θέλουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τον κόσμο.....Αυτή είναι η λύση του αινίγματος όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος..Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το νίμα και μέχρι να το αντιληφθείτε, θα έχετε ήδη βρεθεί στην έξοδο του λαβύρινθου....:amuse::amuse::amuse:
skorpion
18-11-2007, 04:50 AM
δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις τοσα πολλα με τη γλωσσα του σωματος.....
Toksotaki
18-11-2007, 01:01 PM
Που δεν συνέχισε, που τερμάτισε την σχέση ή ότι υπήρχε τέλος πάντων!
ok thanks!:laugh:...
Βασιλης Παπαδολιας
21-11-2007, 12:58 PM
Ενδιαφέρον το άρθρο αλλά όχι απαραίτητα ολοκληρωμένο..τι εννοώ?Η γλώσσα του σώματος είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και καμιά φορα ο πιό σίγουρος τρόπος να κατανοήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα άτομα του άμεσου ή στενού μας περιβάλλοντος ξεκινώντας,ως βασική αρχή, από τον συντροφο ή την συντροφο, λιγότερο τους φίλου μας και σχεδόν καθόλου τον ίδιο μας τον εαυτό..Και εδώ εντοπίζεται το λάθος μας...Διότι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε τον κόσμο είναι να καταλάβουμε πρώτα τον εαυτό μας..Κι αντίστοιχα αν θέλουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τον κόσμο.....Αυτή είναι η λύση του αινίγματος όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος..Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το νίμα και μέχρι να το αντιληφθείτε, θα έχετε ήδη βρεθεί στην έξοδο του λαβύρινθου....:amuse::amuse::amuse:
Συμφωνώ με αυτή την άποψη υπό την έννοια ότι όλα αυτά τα μηνύματα τα ερμηνεύουμε συνήθως και μέσα από το δικό μας πρίσμα... Π.χ. μία κίνηση μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά εμείς να την ερμηνεύσουμε ως ψέμα, επειδή έχουμε προδιάθεση να πιστέψουμε ότι κάποιος μας λέει ψέματα...
Είναι σημαντικό δηλαδή να ξέρουμε πρώτα τον εαυτό μας, πριν αξιολογήσουμε τον άλλο, για να δούμε αν κρίνουμε αντικειμενικά...
Μαρία_Δ
21-11-2007, 07:31 PM
"Αυτοεπληρούμενη προφητεία" λοιπόν αυτά που περιγράφετε στη γλώσσα της ψυχανάλυσης αλλά παρόλα αυτά τα υποσυνείδητα μηνύματα που φανερώνονται μεσω του σώματος μας πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά...και αυτό κατά τη γνώμη μου το καταλαβαίνεις και είναι περισσότερο αληθινό και αντικειμενικό όχι στα άτομα που ξέρεις και είσαι συναισθηματικά συνδεδεμένος (γιατί εδώ μπορεί να μπερδευτείς και να καταλάβεις αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που πραγματικά δείχνει ο άλλος) αλλά στα άτομα με τα οποία δεν υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί....
Βασιλης Παπαδολιας
22-11-2007, 12:27 PM
και αυτό κατά τη γνώμη μου το καταλαβαίνεις και είναι περισσότερο αληθινό και αντικειμενικό όχι στα άτομα που ξέρεις και είσαι συναισθηματικά συνδεδεμένος (γιατί εδώ μπορεί να μπερδευτείς και να καταλάβεις αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που πραγματικά δείχνει ο άλλος) αλλά στα άτομα με τα οποία δεν υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί....
Ναι, αυτό δείχνει να είναι πιο αληθές...
εφη ταδε-ταδε εφη
10-01-2008, 07:59 PM
Μοιραζόσασταν συναισθήματα οικιότητας...:blush:
εφη ταδε-ταδε εφη
10-01-2008, 08:10 PM
η γλώσσα του σώματος είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα πράγματα από όσα λένε τα λόγια...
δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εταιρίες διοργανώνουν σεμινάρια για τους υπαλλήλους τους με αυτό το θέμα. πολλά τέτοια σεμινάρια διοργανώνουν οι τράπεζες και τους μαθαίνουν πράγματα για να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους πελάτες. είχα δουλέψει σε τράπεζα για ένα διάστημα και εστίαζαν πολύ σε αυτό το θέμα. είχαν στείλει όλους τους υπαλλήλους τους να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά.
γενικά το σώμα λοιπόν μας δίνει μηνύματα για όλους τους τομείς.:cheesy:
ο ερωτικός τομέας βέβαια είναι ο πρώτος που κοιτούν οι περισσότεροι και εγώ φυσικά...:love:
και οι περισσότερες ασφαλιστικές επίσης...το καλύτερο για την ανίχνευση ψέμματος είναι οι κόρες των ματιών...στην ψευδή απάντηση συστέλονται στιγμιαία...δεν ελέγχεται με τίποτα!!!
εφη ταδε-ταδε εφη
10-01-2008, 08:29 PM
δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις τοσα πολλα με τη γλωσσα του σωματος.....
και ακόμη περισσότερα...Σκέψου πως περπατάς νύχτα πάνω σε πάγο...Είναι πολύ δύσκολο να πέσεις,γιατί το σώμα "διαβάζει" το γύρω του..Αν κάνεις την ίδια διαδρομή μέρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσεις γιατί τότε δεν "ακούς" το σώμα σου, βασιζόμενος στα μάτια σου...Αφου το σώμα διαβάζει ,σίγουρα διαβάζεται...:wink2:
Βασιλης Παπαδολιας
11-01-2008, 10:27 AM
Είναι πολύ δύσκολο να πέσεις,γιατί το σώμα "διαβάζει" το γύρω του..
Ωραία μεταφορά...
sancta luna
02-04-2008, 09:32 PM
Φοβερο αρθρο!Κατατοπιστικοτατο!:nut s:
anastasssia
30-10-2008, 08:46 PM
Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και τον εκάστοτε συνομιλητή μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορώ πλέον με σχετική ευκολία να "διαβάζω" τη γλώσσα που εκπέμπει το σώμα του συνομιλητή μου. Ωστόσο υπάρχει μία κίνηση που δεν μπορεσα να αποκωδικοποιήσω όταν μία φορά σε παρέα είδα τον φίλο μου να ακουμπάει το λοβό του αυτιού του και να παίζει με αυτό όση ώρα μίλαγε με μία κοινή φίλη. Επειδή ήταν έντονη κίνηση μου έκανε εντύπωση και όταν γύρισα σπίτι έψαξα στο ιντερνετ και σε ένα βιβλίο που είχα και διάβασα ότι αυτή η κίνηση έδειχνε άρνηση να ακούσει αυτά που του λέγανε. Μπορεί να δηλώνει και ότι έλεγε επίσης ψέμματα? Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να μάθαινα την έννοια της κίνησης εκείνης από απλή περιέργεια και μόνο πλέον :)
athinoula85
30-10-2008, 09:22 PM
Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και τον εκάστοτε συνομιλητή μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορώ πλέον με σχετική ευκολία να "διαβάζω" τη γλώσσα που εκπέμπει το σώμα του συνομιλητή μου. Ωστόσο υπάρχει μία κίνηση που δεν μπορεσα να αποκωδικοποιήσω όταν μία φορά σε παρέα είδα τον φίλο μου να ακουμπάει το λοβό του αυτιού του και να παίζει με αυτό όση ώρα μίλαγε με μία κοινή φίλη. Επειδή ήταν έντονη κίνηση μου έκανε εντύπωση και όταν γύρισα σπίτι έψαξα στο ιντερνετ και σε ένα βιβλίο που είχα και διάβασα ότι αυτή η κίνηση έδειχνε άρνηση να ακούσει αυτά που του λέγανε. Μπορεί να δηλώνει και ότι έλεγε επίσης ψέμματα? Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να μάθαινα την έννοια της κίνησης εκείνης από απλή περιέργεια και μόνο πλέον :)
Αν και τυχαινει να κανω πολυ συχνα αυτη την κινηση , τουλαχιστον εγω δεν το κανω οταν λεω ψεματα :cheesy: πχ για μενα , το να ακουμπαω τον λοβο του αυτιου καθως μιλαω με καποιον , μπορει να σημαινει οτι νιωθω αμηχανια ή οτι αντε τελειωνε αυτο που λες γιατι βιαζομαι ή βαριεμαι .. :embarrest ( μερικες φορες παιζω και με το σκουλαρικι :nuts: )
Δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο καπως .. :unsure:
kiaRRa
30-10-2008, 09:44 PM
Μα και όταν λέμε ψέμματα νιώθουμε άβολα οποτε δεν αποκλείεται καποιοι από εμάς και τότε να πιάνουν το λοβό του αυτιού τους!!!
black moon
30-10-2008, 09:57 PM
Μα και όταν λέμε ψέμματα νιώθουμε άβολα οποτε δεν αποκλείεται καποιοι από εμάς και τότε να πιάνουν το λοβό του αυτιού τους!!!
Ή μπορεί να μη λέμε ψέματα αλλα απλά να μην εχουμε το θαρρος να διαφωνήσουμε ανοιχτα μ'αυτα που λέει ο αλλος. Οποτε ξύνουμε κεφαλια, πιγούνια, λοβούς, στρίβουμε μαλλιά....μασαμε τσίχλες κλπ :embarrest
kiaRRa
30-10-2008, 10:00 PM
Ή μπορεί να μη λέμε ψέματα αλλα απλά να μην εχουμε το θαρρος να διαφωνήσουμε ανοιχτα μ'αυτα που λέει ο αλλος. Οποτε ξύνουμε κεφαλια, πιγούνια, λοβούς, στρίβουμε μαλλιά....μασαμε τσίχλες κλπ :embarrest
Θα είχα καραφλιάσει αν κάθε φορά που δεν ενιωθα άνετα, έστριβα τουφες τα μαλλιά μου..... Αλλά δεν είπα ότι το να πούμε ψέμματα είναι απαραίτητο για να "πιανόμαστε", απλά και το ψέμμα μας φέρνει ασυναίσθητα -ελπίζω- σε αβολη θεση...:bigsmile:
black moon
30-10-2008, 10:17 PM
Θα είχα καραφλιάσει αν κάθε φορά που δεν ενιωθα άνετα, έστριβα τουφες τα μαλλιά μου..... Αλλά δεν είπα ότι το να πούμε ψέμματα είναι απαραίτητο για να "πιανόμαστε", απλά και το ψέμμα μας φέρνει ασυναίσθητα -ελπίζω- σε αβολη θεση...:bigsmile:
Εγω τα στρίβω χρονια τωρα και δεν εχω ακόμα καραφλιάσει (δεν ξερω στο μέλλον). Το θεμα ειναι οτι το κάνω χωρις να σκέφτομαι τίποτα και φυσικα με ή χωρις πάρεα. Ο λόγος ειναι οτι μου αρέσει η αισθηση του ξεμπερδέματος :nuts: Αν τωρα κανεις αναρωτιότανε τι να σημαίνει αυτό, μαλλον σε λάθος συμπεράσματα θα κατέληγε . Εεεεμ ναι, κάποιες κινήσεις δεν σημαινουν και απολύτως τιποτα, ειναι απλά θέμα συνήθειας :bigsmile: Γιατι ετσι μας αρέσει :toung:
Εγω δεν ειπα οτι ειπες τίποτα...μη βάζεις στο στόμα μου λόγια :cheesy:
kiaRRa
30-10-2008, 10:23 PM
Εγω τα στρίβω χρονια τωρα και δεν εχω ακόμα καραφλιάσει (δεν ξερω στο μέλλον). Το θεμα ειναι οτι το κάνω χωρις να σκέφτομαι τίποτα και φυσικα με ή χωρις πάρεα. Ο λόγος ειναι οτι μου αρέσει η αισθηση του ξεμπερδέματος :nuts: Αν τωρα κανεις αναρωτιότανε τι να σημαίνει αυτό, μαλλον σε λάθος συμπεράσματα θα κατέληγε . Εεεεμ ναι, κάποιες κινήσεις δεν σημαινουν και απολύτως τιποτα, ειναι απλά θέμα συνήθειας :bigsmile: Γιατι ετσι μας αρέσει :toung:
Εγω δεν ειπα οτι ειπες τίποτα...μη βάζεις στο στόμα μου λόγια :cheesy:
Ετσι όπως πας σε λίγο θα μας πεις ότι δαγκώνεις και τα μαλλιά σου, οποτε δεν σου βάζω λόγια αλλά μαλλιά....
Καλά, αν βάλουμε μέσα και τις κινήσεις που κάνουμε από συνήθεια δεν θα βγάλουμε ποτε άκρη. Αλλά αν αναρωτηθούμε πώς ξεκίνησε η συνήθεια; (με έπιασε οιστρος...):embarrest
black moon
30-10-2008, 10:35 PM
Αλλά αν αναρωτηθούμε πώς ξεκίνησε η συνήθεια; (με έπιασε οιστρος...):embarrest
Απο την ψαλίδα :toung::toung::toung::toung:
kiaRRa
30-10-2008, 10:40 PM
Δεν πάμε καλά και μας επαναφέρω άμεσα στην τάξη...:toung:
Πάντως κινήσεις όπως τα σταυρωμένα χέρια σημαίνουν υποτίθεται αυτοπροστατευτική διάθεση. Εγώ το κάνω όταν κοντεύει να τελειώσει η υπομονη μου και πάω να εκραγώ. Ή το να καθόμαστε σταυροπόδι υποδηλώνει -λένε- τάση στροφης/αποστροφής προς τον διπλανό μας. Εγώ παλι κάθομαι πάντα σταυροποδι, αν είναι να με κρίνουν έτσι, παω περιπατο....
skorpion
30-10-2008, 10:51 PM
Κατα αλλους το να παιζεις με τα μαλλια σου μπορει να σημαινει οτι φλερταρεις....Γενικως πολλα μπορει οποτε τα συμπερασματα δεν ειναι ασφαλη μαλλον! Το να ξυνεσαι μπορει να σημαινει απλα οτι ενιωσες φαγουρα! κτλ κτλ
εφη ταδε-ταδε εφη
31-10-2008, 06:15 PM
ε,ναι λοιπόν!!!!να είσαι σίγουρη ότι έλεγε ψέματα....όταν ακουμπάμε τα χείλη τη μύτη τα αυτιά είναι σημάδια ψεύδους...το αστείο είναι ότι και να το ξέρεις πάλι αυτόματα το κάνεις!!!!!!:cry:
εφη ταδε-ταδε εφη
31-10-2008, 06:18 PM
όταν πιάνω το πηγούνι μου σημαίνει ότι διαφωνώ με τον άλλον...όταν πάλι στρίβω τα μαλλιά μου σημαίνει "πρόσεξέ με"!!!!!!!:toung:
Δείμων
31-10-2008, 06:35 PM
Το να ξυνεσαι μπορει να σημαινει απλα οτι ενιωσες φαγουρα! κτλ κτλ
Και αν η φαγούρα είναι ψυχοσωματική? :nuts:
εφη ταδε-ταδε εφη
31-10-2008, 06:36 PM
Δεν πάμε καλά και μας επαναφέρω άμεσα στην τάξη...:toung:
Πάντως κινήσεις όπως τα σταυρωμένα χέρια σημαίνουν υποτίθεται αυτοπροστατευτική διάθεση. Εγώ το κάνω όταν κοντεύει να τελειώσει η υπομονη μου και πάω να εκραγώ. Ή το να καθόμαστε σταυροπόδι υποδηλώνει -λένε- τάση στροφης/αποστροφής προς τον διπλανό μας. Εγώ παλι κάθομαι πάντα σταυροποδι, αν είναι να με κρίνουν έτσι, παω περιπατο....
Σταυρωμένα χέρια σημαίνει άμυνα..σταυρωμένα πόδια επίσης σημαίνει "κλείδωμα" ίσως και ανασφάλεια..δίνουμε προσοχή που δείχνουν οι μύτες των ποδιών...μας δείχνουν τον κρυφό πόθο σε μια τέτοια στάση...
TZOYLI@freemail.gr
01-11-2008, 02:09 AM
:nuts:Τιποτα απο αυτα πιστευω. οπωs αισθανεται ο καθεναs.!!!!ι
Λευκή
01-11-2008, 03:24 AM
Ποια γλώσσα του σώματος...Είναι τέχνη να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου και να μην μπορεί ο άλλος να καταλάβει τι σκέφτεσαι και πως αισθάνεσαι,ειδικά αν βασίζεται σε ό,τι διάβασε σε διάφορα βιβλία κι όχι στο ένστικτό του,κι επίσης οι κανόνες είναι για να μην ακολουθούνται πολλές φορές.
εφη ταδε-ταδε εφη
04-11-2008, 05:33 PM
Ποια γλώσσα του σώματος...Είναι τέχνη να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου και να μην μπορεί ο άλλος να καταλάβει τι σκέφτεσαι και πως αισθάνεσαι,ειδικά αν βασίζεται σε ό,τι διάβασε σε διάφορα βιβλία κι όχι στο ένστικτό του,κι επίσης οι κανόνες είναι για να μην ακολουθούνται πολλές φορές.
και να θέλεις δεν μπορείς να σταματήσεις το σώμα σου να "φλυαρεί"...
patrickdrd
22-04-2009, 04:48 AM
καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
βρήκα αυτό το θέμα μετά από αναζήτηση κι επειδή δεν βρήκα πουθενά κάτι σχετικό,
είπα να ρωτήσω:
τι σημαίνει όταν μια γυναίκα έχει το ένα της χέρι πάνω στην κοιλιά της πάνω σε συζήτηση;
ευχαριστώ προκαταβολικά!
Μητσάκος
22-04-2009, 08:50 AM
καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
βρήκα αυτό το θέμα μετά από αναζήτηση κι επειδή δεν βρήκα πουθενά κάτι σχετικό,
είπα να ρωτήσω:
τι σημαίνει όταν μια γυναίκα έχει το ένα της χέρι πάνω στην κοιλιά της πάνω σε συζήτηση;
ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ότι νιώθει κάποια ενόχληση ίσως :unsure:
patrickdrd
22-04-2009, 11:55 AM
Ότι νιώθει κάποια ενόχληση ίσως :unsure:
εγώ ρώτησα για γλώσσα του σώματος αν σημαίνει κάτι...
Μητσάκος
22-04-2009, 12:16 PM
εγώ ρώτησα για γλώσσα του σώματος αν σημαίνει κάτι...
Το κατάλαβα, απλώς ήθελα να σου δείξω ότι δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει κάτι :bigsmile:
Από την άλλη, όμως,αν θες ντε και καλά να αποσυμβολίσουμε την θέση, μπορεί να υποδεικνύει μια ανασφάλεια...
patrickdrd
22-04-2009, 12:33 PM
κάτι τέτοιο έψαχνα, σ'ευχαριστώ :wink2:
από την άλλη βέβαια... κάτι μας είπες,
γυναίκα κ ανασφάλεια... γίνεται; :toung:
voulatain
22-04-2009, 12:42 PM
Οταν εισαι τοοοσο καλα διαβασμενος στη γλωσσα του σωματος,τοτε ισως να μπορεις κ να τη χειριστεις καταλληλα κ να δωσεις ηθελημενα λαθος μηνυματα,τοτε...
εφη ταδε-ταδε εφη
24-04-2009, 09:46 PM
Οταν εισαι τοοοσο καλα διαβασμενος στη γλωσσα του σωματος,τοτε ισως να μπορεις κ να τη χειριστεις καταλληλα κ να δωσεις ηθελημενα λαθος μηνυματα,τοτε...
Η εμπειρία μου μου λέει πως όχι...και να γίνει θα είναι στιγμιαίο και τόσο φανερά στημένο!!!γνωρίζω γιατί διδάχτηκα την γλώσσα του και πάλι αυτό με προδίδει!!!!
...όσο και να θες...