PDA

View Full Version : Ηλιακή επιστροφή (Solar return)

Ρένα Μεντάκη
21-11-2006, 12:21 AM
Μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος πρόβλεψης που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους αστρολόγους είναι η Ηλιακή Επιστροφή. Ηλιακή Επιστροφή είναι ο χάρτης που καταστρώνουμε κάθε χρόνο την ημέρα που ο Ήλιος φτάνει στην ακριβή θέση που βρισκόταν κατά τη γέννηση. Αυτός ο χάρτης δείχνει τις τάσεις και τα γεγονότα που θα συμβούν κατά την διάρκεια του έτους που ξεκινάει στα γενέθλια του ατόμου και διαρκεί μέχρι τα επόμενα γενέθλιά του.

ΣΆ αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε με το πώς ακριβώς καταστρώνεται αυτός ο χάρτης –μια και οι περισσότεροι λίγο – πολύ χρησιμοποιούν υπολογιστή– αλλά θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε πληροφορίες για το πώς ερμηνεύεται αυτός ο χάρτης πάντα σε γενικές γραμμές.
Ο χάρτης αυτός λοιπόν μπορεί να ερμηνευτεί από μόνος του με τον ίδιο τρόπο που ερμηνεύεται ο γενέθλιος χάρτης, αλλά μπορεί να συσχετιστεί και με τον γενέθλιο. Εξετάζοντας τον χάρτη ανεξάρτητα κατΆ αρχήν, θα κοιτάξουμε πως είναι κατανεμημένοι οι πλανήτες. Αν οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται πάνω από τον ορίζοντα σημαίνει ότι το άτομο θα ασχοληθεί περισσότερο με εξωτερικά γεγονότα, και γενικά θα είναι πιο κοινωνικό.

Αν οι περισσότεροι πλανήτες είναι κάτω από τον ορίζοντα δείχνει μια χρονιά που θα είναι πιο εσωστρεφές, ή θα ασχοληθεί με καθαρά προσωπικά του θέματα, αν βρίσκονται ανατολικά το άτομο θα πάρει την ζωή του στα χέρια του, θα μπορεί να ελέγχει τα θέματά του και να αποφασίζει γιΆ αυτά, ενώ αν βρίσκονται στο δυτικό ημισφαίριο δείχνει ότι τα θέματά του εξαρτώνται κυρίως από τους άλλους. Εξίσου σημαντικές πληροφορίες δίνει η κατανομή των πλανητών στους οίκους. Έτσι, αν οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους (1,4,7,10), είναι μια χρονιά δραστήρια κατά την οποία το άτομο θα ξεκινήσει πολλά καινούργια πράγματα. Όταν οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε διάδοχους οίκους (2,5,8,11) είναι μια χρονιά ανάπτυξης και σταθεροποίησης, ενώ όταν βρίσκονται στους κατιόντες οίκους (3,6,9,12) είναι χρονιά λιγότερο δραστήρια.

Στην συνέχεια θα κοιτάξουμε τον ωροσκόπο, τον κυβερνήτη του, και τις όψεις που σχηματίζει. Θεωρούνται γενικά θετικές οι χρονιές κατά τις οποίες ο ετήσιος Ωροσκόπος βρίσκεται σε ευνοϊκή όψη με τον γενέθλιο. Αν π.χ. κάποιος έχει γενέθλιο Ωροσκόπο στον Κριό, η χρονιά που θα βγάλει ετήσιο Ωροσκόπο Λέοντα, Τοξότη, Υδροχόο, Δίδυμο θεωρείται καλή (πάντα βέβαια εξαρτώνται οι κυβερνήτες και οι όψεις), ενώ η χρονιά που θα βγάλει Καρκίνο, Αιγόκερω, Ζυγό θεωρείται πιο δύσκολη. Ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά θεωρείται η χρονιά που το γενέθλιο ωροσκόπιο αντιστρέφεται δηλαδή "βγάζει" ωροσκόπο την ακμή του 7ου οίκου, και Μεσουράνημα την ακμή του 4ου.

Ο συμβολισμός των ζωδίων είναι πάντα χρήσιμος και τα ζώδια που βρίσκονται στις ακμές των οίκων συχνά μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα ο οίκος ο οποίος έχει στην ακμή του το ζώδιο του Κριού, είναι ο οίκος στον οποίο θα έχουμε κάποιο νέο ξεκίνημα. Αν π.χ. ο 2ος οίκος έχει στην ακμή του το ζώδιο του Κριού, δείχνει μια χρονιά που θα αποκτήσουμε κάποιο καινούργιο έσοδο, στον 4ο κάποιο καινούργιο σπίτι, ή δημιουργία νέας οικογένειας κλπ. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι ακμές των οίκων. Εκεί που βρίσκεται ο Ταύρος θα υπάρχει σταθεροποίηση, ο Δίδυμος, επικοινωνία, ο Καρκίνος προσκόλληση σε παραδοσιακά πρότυπα, ο Λέων απολαύσεις, η Παρθένος δουλειά και υπηρεσία, ο Ζυγός αρμονία, ο Σκορπιός απελευθέρωση ενέργειας, ο Τοξότης επέκταση, ο Αιγόκερως απομόνωση, ο Υδροχόος ανεξαρτησία, οι Ιχθείς εσωστρέφεια.

Ένα σημαντικό γεγονός υποδεικνύεται όταν κάποιος ετήσιος πλανήτης πέσει στην θέση που υπάρχει ένας γενέθλιος πλανήτης. ΣΆ αυτή την περίπτωση θα εκδηλωθούν θέματα που υποδεικνύονται από τον γενέθλιο πλανήτη. Επίσης πολύ σημαντικό είναι όταν ο Βόρειος Δεσμός πέσει σε κάποια συγκεκριμένη μοίρα που έχουμε έναν γενέθλιο πλανήτη. Π.χ. αν έχουμε έναν γενέθλιο πλανήτη στις 16ο ενός ζωδίου, και ο Βόρειος Δεσμός πέσει στις 16ο οποιουδήποτε ζωδίου (ακόμα και αν δεν κάνει όψη) θα συμβεί ένα γεγονός της φύσης του πλανήτη που έχουμε στις 16ο, το οποίο δεν μπορούμε να αποφύγουμε γιατί θεωρείται καρμικό.

Πολύ σημαντική θεωρείται η χρονιά που παρουσιάζεται στον ετήσιο χάρτη μια Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος, όπου στην πρώτη περίπτωση δείχνει ότι θα υπάρξουν κάποια καινούργια ξεκινήματα σχετικά με τον οίκο ή/και το ζώδιό που γίνεται η σύνοδος, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ολοκληρώνονται κάποια θέματα.

Φυσικά η θέση του Ήλιου είναι πολύ σημαντική αφού μιλάμε για Ηλιακή Επιστροφή. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος είναι ο οίκος που θα ενεργοποιηθεί περισσότερο την συγκεκριμένη χρονιά. Όμως, και η Σελήνη (το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται καθώς και ο οίκος αλλά και οι όψεις που σχηματίζει) είναι σημαντική. Σχετικά με τις εκλείψεις, αν συμβεί μια έκλειψη σε μια ηλιακή επιστροφή είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει ανάλογα με τις όψεις που συνοδεύουν την έκλειψη, και φυσικά θα είναι πιο έντονο εάν η έκλειψη βρίσκεται σε γωνιακούς οίκους. Οι εκλείψεις δεν φέρνουν πάντα αρνητικά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές ξεκαθαρίζουν τομείς της ζωής που πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε είναι οι σύνοδοι που σχηματίζονται στον ετήσιο χάρτη. Αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί καμιά φορά δεν συμφωνεί με τις διελεύσεις και είναι πιθανό να παραπλανηθούμε στις προβλέψεις μας. Ένα παράδειγμα είναι το εξής: Κάποιος που έχει γεννηθεί 7 Αυγούστου κάποιας χρονιάς έχει τον γενέθλιο Ήλιο του στις 14 μοίρες του Λέοντα. Στο ετήσιο ωροσκόπιό του (που ξεκινάει στις 7/8/2006 και διαρκεί μέχρι τις 7/8/2007) βγάζει ακριβή σύνοδο Ήλιου – Κρόνου. Αν λοιπόν ζητήσει πρόβλεψη το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2006) είναι πολύ εύκολο να του πούμε ότι πέρασε την επιρροή του Κρόνου, αφού ο Κρόνος θα κινείται πλέον στις 18 μοίρες μέχρι τις 25 και με την ανάδρομη κίνησή του, θα φτάσει πάλι μέχρι τις 18 άρα δεν θα περάσει ξανά από τις 14. Όμως αφού στο ετήσιό του βγάζει ακριβή σύνοδο Ήλιου – Κρόνου, η επιρροή αυτή θα υπάρχει μέχρι τα επόμενα γενέθλιά του, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο του 2007.

Ενεργοποίηση γεγονότων
Ο ετήσιος χάρτης δίνει πληροφορίες για τα γεγονότα που θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της χρονιάς και όχι για τον χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, σύμφωνα με τις οποίες μπορούμε να εντοπίσουμε την χρονική στιγμή των γεγονότων. Οι μέθοδοι που ακολουθούνται είναι οι εξής:
1) οι διελεύσεις των πλανητών από τον Ήλιο μέχρι και τον ¶ρη, όταν περνούν από σημαντικούς ετήσιους πλανήτες.
2) Η μετακίνηση του Ωροσκόπου μια μοίρα κάθε μέρα. Όταν ο Ωροσκόπος φτάσει σε ένα σημείο όπου βρίσκεται κάποιος πλανήτης είναι πιθανό να εκδηλωθούν γεγονότα. Ωστόσο, μπορεί να εκδηλωθούν και όταν περάσει από αυτό το σημείο και σχηματίσει τετράγωνο ή αντίθεση. Π.χ. εάν ο Ωροσκόπος είναι στις 20 Σκορπιού και υπάρχει ένας πλανήτης στις 20 Τοξότη, μπορεί να συμβεί γεγονός σε 30 μέρες που ο Ωροσκόπος θα συναντήσει αυτόν τον πλανήτη, αλλά μπορεί να συμβεί γεγονός και σε 120 ημέρες που ο ωροσκόπος θα φτάσει στις 20 Ιχθύων και θα σχηματίσει τετράγωνο, ή σε 210 μέρες που θα φτάσει στις 20 Διδύμων και θα σχηματίσει αντίθεση κλπ.
3) Οι όψεις που θα σχηματίσει η προοδευμένη Σελήνη (η ετήσια) μέσα στον ετήσιο χάρτη.
4) Υπάρχει ακόμα μια μέθοδος που μετακινεί την ακμή του μεσουρανήματος 1 μοίρα κάθε 4 μέρες και λειτουργεί με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ωστόσο, για όλες τις μεθόδους απαιτείται να υπάρχει ακριβής ώρα γέννησης.¶λλος ένας πρόχειρος τρόπος για να δούμε περίπου πότε θα εκδηλωθούν τα γεγονότα είναι η τοποθέτηση των πλανητών στους οίκους. Αν υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες σε γωνιακούς οίκους (1,4,7,10) τα γεγονότα θα εκδηλωθούν στους τέσσερις πρώτους μήνες της Ηλιακής επιστροφής. Αν οι περισσότεροι πλανήτες είναι σε διάδοχους οίκους τα γεγονότα θα εκδηλωθούν το δεύτερο τετράμηνο (δηλαδή από τον 5ο μέχρι και τον 8ο μήνα) ενώ αν είναι σε κατιόντες τα γεγονότα θα εκδηλωθούν στο τελευταίο τετράμηνο (δηλαδή από τον 9ο ως τον 12ο μήνα).

Φυσικά η Ηλιακή Επιστροφή είναι ένα μεγάλο θέμα, που πιστεύω ότι είναι ανεξάντλητο (όπως και η ίδια η αστρολογία) και έτσι είναι πολύ πιθανό να έχω παραλείψει κάποια πράγματα ίσως και σημαντικά. Σίγουρα όμως, οι βασικές αρχές και οι έννοιες αρχικά, νομίζω ότι αποδόθηκαν και στην συνέχεια τυχόν απορίες ή κενά θα απαντηθούν.

sst
21-11-2006, 10:01 AM
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο σας, είναι πολύ ενδιαφέρον και αναφέρεται συγκεκριμένα σε θέσεις και όψεις πλανητών και σημείων!
Ευχομαι να υπάρξουν και άλλα ανάλογα άρθρα!

Αργοναύτης
21-11-2006, 08:37 PM
Ο χάρτης αυτός λοιπόν μπορεί να ερμηνευτεί από μόνος του με τον ίδιο τρόπο που ερμηνεύεται ο γενέθλιος χάρτης, αλλά μπορεί να συσχετιστεί και με τον γενέθλιο.

Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράψατε για την τεχνική της ηλιακής επιστροφής. Με την ηλιακή επιστροφή ασχολούμαι και πειραματίζομαι χρόνια και μπορώ να διαβεβαιώσω για την μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος, με μόνη ένσταση αυτό το σημείο που απομόνωσα από το κατά τα άλλα εξαίρετο δημοσίευμά σας, ότι δηλαδή μπορεί να ερμηνευθεί και από μόνος του αυτός ο χάρτης όπως το γενέθλιο. Μπορεί φυσικά να εξεταστεί από μόνος του, αλλά αν γίνει αυτό το χάσαμε το παιχνίδι και είμαι απόλυτος σε αυτό. Ηλιακές επιστροφές που τις εξετάσαμε από μόνες τους και επαληθεύτηκαν, επαληθεύτηκαν σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, τελείως συμπτωματικά. Ηλιακές επιστροφές διαψεύδονταν ξανά και ξανά όποτε τις εξέταζαμε από μόνες τους πειραματικά. Αντίθετα, δεν υπήρχε ούτε μία ηλιακή επιστροφή που διαψεύστηκε όταν την εξέταζαμε σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου. Η δε σύγκριση μεταξύ ηλιακής επιστροφής και γενέθλιου θέλει μεγάλη προσοχή και όλη η ουσία είναι οι οίκοι της επιστροφής σε σύγκριση με τους οίκους του γενέθλιου. Θα μπορούσα να πω ακόμα, ακόμα
και με τον κίνδυνο να θεωρηθεί υπερβολή ή απλούστευση, ότι θα μπορούσατε να παραλείψετε τελείως τους πλανήτες της ηλιακής επιστροφής (παράδειγμα : ο Δίας στον 5ο οίκο της επιστροφής ή ο Κρόνος στον 9ο κλπ). Αυτό ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί τολμηρό αλλά το επιβεβαιώνω αρκετά χρόνια στην πράξη. Οι πλανήτες στους οίκους της επιστροφής θα σας προκαλέσουν σύγχιση και διχασμούς - αντιφάσεις, όταν για παράδειγμα θα βλέπετε τον Δία να είναι στον 5ο της επιστροφής και ταυτόχρονα τον Κρόνο από διέλευση στον 5ο γενέθλιο. Οι πλανήτες στους οίκους της επιστροφής επαληθεύονται μόνο από σύμπτωση και μπορώ να το ''υπογράψω'' αυτό ,αντίθετα με τις ''επαφές'' των οίκων της επιστροφής με τους γενέθλιους οίκους που επαληθεύονται πάντα, όχι από σύμπτωση, αλλά επειδή λειτουργούν πράγματι. Εξαιρέσεις του κανόνα ''πλανήτες σε οίκους της επιστροφής'' αποτελούν απ'ότι βλέπω διαρκώς,
η θέση του 'Ηλιου σε οίκο, που όντως ''δουλεύει'', αλλά και αυτή σε ένα ψυχολογικό επίπεδο. Είναι η άποψή μου αλλά την τεράστια σημασία της σύγκρισης οίκων επιστροφής με γενέθλιους οίκους την έχω τεκμηριώσει
πολλά χρόνια τώρα εξετάζοντας όχι μία και δυο επιστροφές. Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ. Από μόνος του όμως ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής είναι ένας χάρτης για τον κάλαθο των αχρήστων και αυτή δεν είναι δική μου
άποψη μόνο. Εξετάζετέ την ΜΟΝΟ σε σύγκριση με τον γενέθλιο, αλλιώς αποδυναμώνεται τελείως σαν τεχνική.
ευχαριστώ

panther
22-11-2006, 10:30 AM
Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που γράψατε για την τεχνική της ηλιακής επιστροφής. Με την ηλιακή επιστροφή ασχολούμαι και πειραματίζομαι χρόνια και μπορώ να διαβεβαιώσω για την μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος, με μόνη ένσταση αυτό το σημείο που απομόνωσα από το κατά τα άλλα εξαίρετο δημοσίευμά σας, ότι δηλαδή μπορεί να ερμηνευθεί και από μόνος του αυτός ο χάρτης όπως το γενέθλιο. Μπορεί φυσικά να εξεταστεί από μόνος του, αλλά αν γίνει αυτό το χάσαμε το παιχνίδι και είμαι απόλυτος σε αυτό. Ηλιακές επιστροφές που τις εξετάσαμε από μόνες τους και επαληθεύτηκαν, επαληθεύτηκαν σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, τελείως συμπτωματικά. Ηλιακές επιστροφές διαψεύδονταν ξανά και ξανά όποτε τις εξέταζαμε από μόνες τους πειραματικά. Αντίθετα, δεν υπήρχε ούτε μία ηλιακή επιστροφή που διαψεύστηκε όταν την εξέταζαμε σε σύγκριση με τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου. Η δε σύγκριση μεταξύ ηλιακής επιστροφής και γενέθλιου θέλει μεγάλη προσοχή και όλη η ουσία είναι οι οίκοι της επιστροφής σε σύγκριση με τους οίκους του γενέθλιου. Θα μπορούσα να πω ακόμα, ακόμα
και με τον κίνδυνο να θεωρηθεί υπερβολή ή απλούστευση, ότι θα μπορούσατε να παραλείψετε τελείως τους πλανήτες της ηλιακής επιστροφής (παράδειγμα : ο Δίας στον 5ο οίκο της επιστροφής ή ο Κρόνος στον 9ο κλπ). Αυτό ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί τολμηρό αλλά το επιβεβαιώνω αρκετά χρόνια στην πράξη. Οι πλανήτες στους οίκους της επιστροφής θα σας προκαλέσουν σύγχιση και διχασμούς - αντιφάσεις, όταν για παράδειγμα θα βλέπετε τον Δία να είναι στον 5ο της επιστροφής και ταυτόχρονα τον Κρόνο από διέλευση στον 5ο γενέθλιο. Οι πλανήτες στους οίκους της επιστροφής επαληθεύονται μόνο από σύμπτωση και μπορώ να το ''υπογράψω'' αυτό ,αντίθετα με τις ''επαφές'' των οίκων της επιστροφής με τους γενέθλιους οίκους που επαληθεύονται πάντα, όχι από σύμπτωση, αλλά επειδή λειτουργούν πράγματι. Εξαιρέσεις του κανόνα ''πλανήτες σε οίκους της επιστροφής'' αποτελούν απ'ότι βλέπω διαρκώς,
η θέση του 'Ηλιου σε οίκο, που όντως ''δουλεύει'', αλλά και αυτή σε ένα ψυχολογικό επίπεδο. Είναι η άποψή μου αλλά την τεράστια σημασία της σύγκρισης οίκων επιστροφής με γενέθλιους οίκους την έχω τεκμηριώσει
πολλά χρόνια τώρα εξετάζοντας όχι μία και δυο επιστροφές. Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ. Από μόνος του όμως ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής είναι ένας χάρτης για τον κάλαθο των αχρήστων και αυτή δεν είναι δική μου
άποψη μόνο. Εξετάζετέ την ΜΟΝΟ σε σύγκριση με τον γενέθλιο, αλλιώς αποδυναμώνεται τελείως σαν τεχνική.
ευχαριστώ

Δεν πολυκατάλαβα τα παραδείγματα. Είναι εύκολο να το εξηγήσεις περισσότερο?

Αργοναύτης
22-11-2006, 11:10 AM
Ο Κρόνος στον 9ο οίκο της επιστροφής για παράδειγμα, αν δεν κάνει κάποια σύνοδο με κάποιον πλανήτη του γενέθλιου ή την ακμή κάποιου γενέθλιου οίκου, από μόνος του στον 9ο οίκο της επιστροφής δεν μας λέει τίποτα. Η ηλιακή επιστροφή τυγχάνει να επαληθεύεται γιατί στην ουσία εξετάζεις διελεύσεις την στιγμή των γενεθλίων σου (που έχει αποδειχθεί ότι είναι και οι πιο σημαντικές). Παράδειγμα : υποθέτουμε ότι ο Κρόνος είναι στον 9ο της επιστροφής, αλλά σε σύνοδο με το γενέθλιο Μεσουράνημα. Την ερμηνεία σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να βγάλεις για τον Κρόνο στον 9ο αλλά σαν να έχεις Κρόνο στον 10ο. Και πάντα επαληθεύεται η σχέση των οίκων της επιστροφής με τους γενέθλιους οίκους, πχ. ο 8ος της επιστροφής συμπίπτει με τον 1ο γενέθλιο οίκο κλπ, ο 7ος της επιστροφής άλλη χρονιά συμπίπτει με τον 5ο γενέθλιο κλπ. Είναι δύσκολο να αναλυθεί αυτή η τεχνική από μια ιστοσελίδα, παρόλα αυτά σου λέω ψάξε την σύγκριση οίκων επιστροφής με τους γενέθλιους οίκους και θα με θυμηθείς. Κάθε σύστημα (διελεύσεις, κατευθύνσεις, πρόοδοι κλπ) εξετάζονται σε σύγκριση με το γενέθλιο και η ηλιακή επιστροφή δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση αυτού του κανόνα.

may
22-11-2006, 01:04 PM
Συμφωνώ απόλυτα..

Ο χάρτης της επιστροφής από μόνος του δεν μπορεί να πει σχεδόν τίποτα αν δεν συνδυαστεί με το γενέθλιο κ με τους νέους οίκους που θα προκύψουν.

Συμφωνώ επίσης στο ότι είναι μια μέθοδος που δείχνει πολλά γεγονότα με ξεκάθαρο τρόπο κ αν ξέρεις μπορείς ακόμα να υπολογίσεις κ τη χρονική στιγμή!

Λίλιαν Σίμου
23-11-2006, 12:57 AM
Πολύ ωραία η παρουσίαση ενός δύσκολου κι ευρύτατου θέματος της αστρολογίας. Η εικόνα είναι ενδεικτική, γιατί για την ηλιακή επιστροφή χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο, για να περιγραφεί κάθε λεπτομέρεια κι ίσως μόνο ένα βιβλίο, δεν αρκεί. Διδάσκεται σε πολλά μαθήματα, επομένως, στο φόρουμ μία απλή ενημέρωση μπορεί να γίνει.

Η κα Μεντάκη γνωρίζει το εύρος της επιστροφής αυτής, γι' αυτό και αναφέρει στο τέλος πως είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Ο χάρτης αγγίζεται όπως αναφέρει, κι όπως αναφέρεται από τα άλλα μέλη, καθώς όλα είναι σωστά, (πρέπει να μελετάται ως ένα αυτόνομο ωροσκόπιο στην αρχή, όπως διδάσκουν οι δάσκαλοι της αστρολογίας και για τα προοδευτικά) αλλά δεν θα παραμείνει κάποιος εκεί, καθώς το αναφέρει στη συνέχεια η κα Μεντάκη. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που σφαιρικά περιγράφει κι αυτό ακόμη είναι το ελάχιστο του συνόλου της Ηλιακής επιστροφής.
Εξ άλλου, η Ηλιακή επιστροφή δεν εκδηλώνει από μόνη της τα γεγονότα, χρειάζονται τα προοδευτικά (τουλάχιστον τρία), εκλείψεις, διελεύσεις κι άλλες πληροφορίες (μεσοδιαστήματα που σχετίζονται με το θέμα, επιστροφές κι άλλων πλανητών κλπ).
Η πρόγνωση είναι μακρά κι επίπονη εργασία, πάντα όμως γοητευτική, καθώς οι πληροφορίες της είναι πάμπολλες.
Χρειάζεται εμπειρία και μαθητεία όμως, γιατί όταν την εξετάζουμε επιφανειακά ή σύντομα και ανυπόμονα, συχνά πέφτουμε έξω.

Συγχαρητήρια και πάλι, για ένα θέμα που δεν παρουσιάζεται εύκολα σε ένα σύντομο κείμενο!

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

kuralitsa
23-11-2006, 01:46 PM
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ , ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

levi
24-11-2006, 10:47 PM
Συγχαρητήρια κι από εμένα! Εμάς τους αρχάριους μας βοηθάνε πολύ αυτά τα άρθρα για να κάνουμε κάποια βηματάκια προς την πρόβλεψη.
Θα ήθελα να αναφέρω την περσινή εμπειρία μου, που στα γενέθλιά μου είχε πανσέληνο σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, κι ενώ οι διελεύσεις της χρονιάς ήταν καλές για τον μισό χρόνο, σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ δύσκολη και εκνευριστική χρονιά. Το παράξενο ήταν ότι σχεδόν κάθε μήνα υπήρχε μία πανσέληνος που άγγιζε σημεία στο χάρτη μου.Αν δεν κάνω λάθος η πανσέληνος φέρνει έναν εκνευρισμό, οπότε δεν είναι να απορώ που αφού έγινε στα γενέθλιά μου, στιγμάτισε όλη τη χρονιά.
Φέτος στα γενέθλιά μου, ο Ηλιος ήταν σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό και σε τετράγωνο με τον Πλόύτωνα. Δεν ξέρω επακριβώς τι σημαίνει αλλά με τις βασικές γνώσεις μου το έχω πιάσει το νόημα. Ήμαρτον! :sad:

konstantina318
15-07-2009, 02:30 PM
Καλημέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν ο χάρτης ηλιακής επιστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη συναστρία μεταξύ 2 ατόμων και με ποιό τρόπο .
Θα μπορούσαμε δλδ να συγκρίνουμε τον ετήσιο του ενός με τον γενέθλιο του άλλου(?) ή τους ετήσιους μεταξύ τους...?ε?:bigsmile:

Γιάννης Ριζόπουλος
19-07-2009, 08:48 AM
Αγαπητή Kostantina318
Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει στην αστρολογία ...όλα γίνονται ανεξάρτητα με το πόσο λειτουργούν. Προσωπικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να καταδείξουν συγκρίσεις σαν αυτές που αναφέρεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να ...αυτοσχεδιάσεις.

Το μόνο που μπορώ να σου επισημάνω είναι το ότι αρκετές φορές το ζώδιο του ωροσκόπου της Ηλιακής επιστροφής έχει πραγματικό ...αντίκρισμα σε πρόσωπα, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου.Ενδεχομένως και στην ερωτική...

konstantina318
28-07-2009, 02:47 PM
Αγαπητή Kostantina318
Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει στην αστρολογία ...όλα γίνονται ανεξάρτητα με το πόσο λειτουργούν. Προσωπικά δεν γνωρίζω τι μπορεί να καταδείξουν συγκρίσεις σαν αυτές που αναφέρεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να ...αυτοσχεδιάσεις.

Το μόνο που μπορώ να σου επισημάνω είναι το ότι αρκετές φορές το ζώδιο του ωροσκόπου της Ηλιακής επιστροφής έχει πραγματικό ...αντίκρισμα σε πρόσωπα, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου.Ενδεχομένως και στην ερωτική...

Να υποθέσω λοιπόν πως ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής ο οποίος ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη,θα με "οδηγήσει"σε φιλοσοφικές αναζητήσεις τρίτου τύπου με άλλους Τοξότες,ή άτομα με πλανήτες σ αυτά τα ζώδια αυτή τη χρονιά?:bigsmile:
Και για να σοβαρευτώ και λίγο ,σ αυτή την περίπτωση που αναφέρετε,στις συναστρίες εξετάζουμε τις συνόδους κυρίως?γιατί νομίζω πως κάπου το έχω διαβάσει αυτό όσον αφορά στους χάρτες ηλιακής:embarrest
Ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Ριζόπουλος
29-07-2009, 11:15 AM
σ αυτή την περίπτωση που αναφέρετε,στις συναστρίες εξετάζουμε τις συνόδους κυρίως?

Ναι, αλλά και τις όψεις των 24 μοιρών. Τις συνόδους δηλαδή των αστρικών με τις τροπικές θέσεις...:bigsmile:

FEOULINI
06-09-2009, 04:35 PM
Καλησπέρα, είμαι καινούριο μέλος και έχω μπερδευτεί λίγο για το πού πρέπει να γράφω οπότε συγχωρέστε με και διορθώστε με αν κάνω λάθος. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθώ και εγώ να καταλάβω κάποια πράγματα για την ηλιακή επιστροφή. Κάπου είχα δει ένα ωραίο παράδειγμα ερμηνείας ενός ετήσιου χάρτη που τυχαία τον είχαν ονομάσει <Βασίλη>. Μπορεί κάποιος να μου πεί που βρίσκεται? Έχω ψάξει όλο το site και δεν το βρίσκω.

sagtaur
07-09-2009, 09:06 PM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!! Αλλά δεν βρίσκω πουθενά site που να μπορώ να βγάλω τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής μου! Μήπως ξέρετε κανένα??????

FEOULINI
08-09-2009, 02:19 PM
Sagtaur καλησπέρα. Τον ετήσιο χάρτη σου μπορείς να τον υπολογίσεις και στο myhoroscope. Στην αρχική σελίδα μπαίνεις στο Δωρεάν ωροσκόπιο και επιλέγεις Χάρτης Ηλιακού Τόξου. Διαφορετικά επιλέγεις Γενέθλειος Χάρτης. Νομίζω ότι ειναι το ίδιο. Απλά στο ηλιακό Τόξο είναι κλαλύτερα γιατί επιλέγεις και την ημερομηνία που σε ενδιαφέρει. :blink:Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος γιατί όσον αφορά την ηλιακή επιστροφή είμαι αρχάρια. Βέβαια αντί να βάλεις την χρονολογία γέννησής σου βάζεις την χρονολογία την οποία σε ενδιαφέρει και προσπαθείς να βρείς την ακριβή μοίρα στην οποία ήταν ο Ήλιος σου την στιγμή της γέννησής σου. Οπότε δημιουργείται ένας νέος χάρτης (συνηθως με διαφορετικό ωροσκόπο και διαφορετικές θέσεις πλανητών), ο οποίος ισχύει από την ημέρα των γενεθλείων σου και για ένα έτος. Ελπίζω να σε κατατόπισα.:wacko:

Μητσάκος
08-09-2009, 03:03 PM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!! Αλλά δεν βρίσκω πουθενά site που να μπορώ να βγάλω τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής μου! Μήπως ξέρετε κανένα??????

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες (4-5), όταν θα αναρτηθεί από το myhoroscope και αυτός ο χάρτης :bigsmile:

FEOULINI , θα σου πρότεινα να δεις λίγο πιο καλά τις έννοιες "ηλιακό τόξο" και "ηλιακή επιστροφή", καθώς πρόκειται για δυο διαφορετικές μεθόδους:bigsmile:

FEOULINI
08-09-2009, 03:52 PM
Μητσάκο σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Αλήθεια τι διαφορά υπάρχει γιατί κι εγώ το έχω ακούσει από άλλους ότι είναι το ίδιο. Επίσης μήπως μπορείς να μου πείς πού βρίσκεται το παράδειγμα ερμηνείας ετήσιου χάρτη που προανέφερα παραπάνω? Αν ξέρεις φυσικά. Ελπίζω να μην μπέρδεψα τον Sagtaur πριν με αυτά που είπα. Προσπαθώ κι εγώ τι να κάνω:embarrest:toung:

Fotini Christodoulou
08-09-2009, 04:04 PM
..μήπως μπορείς να μου πείς πού βρίσκεται το παράδειγμα ερμηνείας ετήσιου χάρτη που προανέφερα παραπάνω? Αν ξέρεις φυσικά.:

Διαβάστε εδώ (http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/2939-%F0%FE%F2-%E5%F1%EC%E7%ED%E5%FD%EF%F5%EC%E5-%F4%EF%F5%F2-%E5%F4%DE%F3%E9%EF%F5%F2-%F7%DC%F1%F4%E5%F2.html):bigsmile:

Κοραλλία Μόζορα
08-09-2009, 04:23 PM
Μητσάκο σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Αλήθεια τι διαφορά υπάρχει γιατί κι εγώ το έχω ακούσει από άλλους ότι είναι το ίδιο. Επίσης μήπως μπορείς να μου πείς πού βρίσκεται το παράδειγμα ερμηνείας ετήσιου χάρτη που προανέφερα παραπάνω? Αν ξέρεις φυσικά. Ελπίζω να μην μπέρδεψα τον Sagtaur πριν με αυτά που είπα. Προσπαθώ κι εγώ τι να κάνω:embarrest:toung:

Στο ηλιακό τόξο μετράμε μια μέρα για κάθε χρόνο ζωής μας ξεκινώντας από την ημερομηνία γέννησής μας. Δηλαδή αν μας ενδιαφέρει να δούμε την χρονιά που γινόμαστε 21 χρόνων τότε μετράμε 21 μέρες από την ημερομηνία που γεννηθήκαμε. Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε αστρολογική εφημερίδα.

Όταν φτάσουμε στην χρονιά που μας ενδιαφέρει υπολογίζουμε την απόσταση που διάνυσε ο ήλιος (το τόξο δηλαδή) και αυτή την απόσταση την προσθέτουμε σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές του γενέθλιου ωροσκοπίου. Όταν οι προχωρημένοι πλανήτες και ακμές σχηματίζουν όψεις με τους γενέθλιους πλανήτες μας δείχνουν σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν μέσα στην χρονιά εκείνη.

Τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής τον καταστρώνουμε με την ημερομηνία και ώρα που ο ήλιος επιστρέφει ακριβώς στην γενέθλια θέση του την χρονιά που μας ενδιαφέρει. Η ηλιακή επιστροφή μας δείχνει το "χρώμα" της χρονιάς, τα σημαντικά αλλά και δευτερεύοντα γεγονότα καθώς και ψυχολογικές καταστάσεις που θα βιώσουμε.

FEOULINI
08-09-2009, 04:29 PM
Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Γιατί μου φαίνεται βουνό το ηλιακό τόξο?...... :wacko: ..... Μάλλον γιατί παραείμαι αρχάρια Θα οπλιστώ με υπομονή και θα διαβάσω αυτά που μου προτείνατε. Τελικά αυτό το παράδειγμα που ψάχνω το έχει πάρει κάπου το μάτι σας? Συγνώμη αν σας κουράζω, αλλά ήταν πολύ καλό, με βοηθάει αρκετά στην ερμηνεία.

Fotini Christodoulou
08-09-2009, 04:34 PM
Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Γιατί μου φαίνεται βουνό το ηλιακό τόξο?...... :wacko: ..... Μάλλον γιατί παραείμαι αρχάρια Θα οπλιστώ με υπομονή και θα διαβάσω αυτά που μου προτείνατε. Τελικά αυτό το παράδειγμα που ψάχνω το έχει πάρει κάπου το μάτι σας? Συγνώμη αν σας κουράζω, αλλά ήταν πολύ καλό, με βοηθάει αρκετά στην ερμηνεία.

Διαβάστε εδώ (http://www.myhoroscope.gr/%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E3%ED%F9%F3%E7%F2-22/%E7%EB%E9%E1%EA%FC-%F4%FC%EE%EF-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%EA%E1%E9-%F5%F0%EF%EB%EF%E3%E9%F3%EC%FC%F2-10422/) για το άρθρο που ψάχνετε:bigsmile:

FEOULINI
08-09-2009, 04:35 PM
Roadrunner σε ευχαριστώ παρα πολύ, τώρα το είδα. Πάνω στη βιασύνη μου δεν το πρόσεξα πριν:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

sagtaur
10-09-2009, 12:42 AM
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγες μέρες (4-5), όταν θα αναρτηθεί από το myhoroscope και αυτός ο χάρτης :bigsmile:

FEOULINI , θα σου πρότεινα να δεις λίγο πιο καλά τις έννοιες "ηλιακό τόξο" και "ηλιακή επιστροφή", καθώς πρόκειται για δυο διαφορετικές μεθόδους:bigsmile:

Σ' ευχαριστώ πολύ Μητσάκο!!! Θα το περιμένω!!!!!!!!

Δείμων
22-09-2009, 03:48 PM
Μία λίγο τεχνική απορία, στην Ηλιακή επιστροφή οι ανοχές που δίνουμε στις όψεις είναι οι ίδιες με τον γενέθλιο? Επίσης παίρνουμε υπ' όψη μας εάν μία όψη είναι σχηματίζουσα ή αποχωρίζουσα?

Κοραλλία Μόζορα
22-09-2009, 04:50 PM
Μία λίγο τεχνική απορία, στην Ηλιακή επιστροφή οι ανοχές που δίνουμε στις όψεις είναι οι ίδιες με τον γενέθλιο? Επίσης παίρνουμε υπ' όψη μας εάν μία όψη είναι σχηματίζουσα ή αποχωρίζουσα?

Δείμωνα,

ναι, δίνουμε την ίδια ανοχή που δίνουμε στις όψεις στο γενέθλιο. Προσωπικά, ούτε στο γενέθλιο δεν παίρνω υπόψη μου αν μια όψη είναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα επειδή έχω δει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε ο τρόπος που βιώνει ένα άτομο μια όψη είτε είναι συγκλίνουσα είτε αποκλίνουσα.

Δείμων
22-09-2009, 04:58 PM
Ευχαριστώ :) απλά προσωπικά στις αποκλίνουσες δίνω λίγο μικρότερη ανοχή όταν είναι οριακές.

DIGIBELL
19-11-2009, 05:23 PM
Γεια σας , Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την ηλιακή επιστροφή:
α) Με ποιά ώρα υπολογίζουμε το ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής? με την ωρα γέννησης?η με ποιά άλλη?
β)Όταν ο βόρειος δεσμός σχηματίζει όψη με κάποιο γενέθλιο, έχουμε όριο ανοχής στις μοίρες η πρέπει να είναι ακριβώς η γωνία στην μοίρα που είναι ο γενέθλιος πλανήτης.Π.Χ στο ηλιακό μου έχω βόρειο στην 23ο του αιγόκερω. Κάνει ακριβές εξάγωνο με τον ποσειδώνα που βρίσκεται στον 10ο, στο 23ο, και τρίγωνο με τον πλούτωνα που όμως βρίσκεται στην 22ο της παρθένου. Αυτή είναι όψη? η πρέπει να έχουμε ακριβείς μοίρες? Και πώς ερμηνεύουμε αυτήν τη γωνία όταν λέτε "καρμική"
Σας ευχαριστώ πολύ!

Κοραλλία Μόζορα
19-11-2009, 06:52 PM
Γεια σας , Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την ηλιακή επιστροφή:
α) Με ποιά ώρα υπολογίζουμε το ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής? με την ωρα γέννησης?η με ποιά άλλη?
β)Όταν ο βόρειος δεσμός σχηματίζει όψη με κάποιο γενέθλιο, έχουμε όριο ανοχής στις μοίρες η πρέπει να είναι ακριβώς η γωνία στην μοίρα που είναι ο γενέθλιος πλανήτης.Π.Χ στο ηλιακό μου έχω βόρειο στην 23ο του αιγόκερω. Κάνει ακριβές εξάγωνο με τον ποσειδώνα που βρίσκεται στον 10ο, στο 23ο, και τρίγωνο με τον πλούτωνα που όμως βρίσκεται στην 22ο της παρθένου. Αυτή είναι όψη? η πρέπει να έχουμε ακριβείς μοίρες? Και πώς ερμηνεύουμε αυτήν τη γωνία όταν λέτε "καρμική"
Σας ευχαριστώ πολύ!

Το ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής υπολογίζεται με την ώρα ακριβώς που ο Ήλιος επιστρέφει στην γενέθλια του θέση κάθε χρόνο.
Για τους δεσμούς της Σελήνης η ανοχή που δίνεται συνήθως είναι όση και η ανοχή που δίνουμε στους πλανήτες. Λέω συνήθως γιατί κάποιοι αστρολόγοι χρησιμοποιούν κάπως μικρότερη ανοχή, μέχρι 5 μοίρες. Τώρα πώς ερμηνεύονται αυτές οι όψεις κανείς δεν ξέρει πραγματικά, μόνο υποθέσεις γίνονται.

ScP
19-11-2009, 06:59 PM
Βεβαίως και ξέρουμε πώς ερμηνεύονται οι δεσμοί. Ρίχνουμε ένα "καρμική σχέση" να πλανάται στον ορίζοντα ή και κάτω από αυτόν και ανοίγουμε μια πόρτα εσόδων.

Εσύ Κοραλλία, γενικότερα στην προγνωστική αστρολογία εντάσσεις - ερμηνεύεις σημεία (και τέρατα) ;

DIGIBELL
20-11-2009, 10:36 AM
Το ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής υπολογίζεται με την ώρα ακριβώς που ο Ήλιος επιστρέφει στην γενέθλια του θέση κάθε χρόνο.
Για τους δεσμούς της Σελήνης η ανοχή που δίνεται συνήθως είναι όση και η ανοχή που δίνουμε στους πλανήτες. Λέω συνήθως γιατί κάποιοι αστρολόγοι χρησιμοποιούν κάπως μικρότερη ανοχή, μέχρι 5 μοίρες. Τώρα πώς ερμηνεύονται αυτές οι όψεις κανείς δεν ξέρει πραγματικά, μόνο υποθέσεις γίνονται.

Γεια σας και πάλι.
Συγνώμη αλλά δεν καταλαβα τι εννοείτε όταν λέτε ότι μονο υποθέσεις γίνονται?Δηλαδή όταν λέμε 'καρμικά' τι εννοούμε.? Κι όταν λέμε οτι τα γεγονότα που θα συμβούν απο την όψη , είναι τα γεγονότα που δηλώνει ο γενέθλιος, αυτό δεν είναι συγκεκριμένο? Μπερδεύτηκα!

Μητσάκος
20-11-2009, 11:21 AM
Γεια σας και πάλι.
Συγνώμη αλλά δεν καταλαβα τι εννοείτε όταν λέτε ότι μονο υποθέσεις γίνονται?Δηλαδή όταν λέμε 'καρμικά' τι εννοούμε.? Κι όταν λέμε οτι τα γεγονότα που θα συμβούν απο την όψη , είναι τα γεγονότα που δηλώνει ο γενέθλιος, αυτό δεν είναι συγκεκριμένο? Μπερδεύτηκα!
Εγώ εννοώ ότι δεν πρέπει να κοιτάς ....καρμικότητες και προηγούμενες ζωές στην ηλιακή επιστροφή. Σε σχέση με τους Δεσμούς εγώ κοιτάω μόνο την οικοθεσία. Εκεί που που είναι ο Νότιος, θεωρητικά θα υπάρχει μια δυσχέρεια. Εκεί που είναι ο Βόρειος θα υπάρχει θεωρητικά μια ευχέρεια. Απλά :bigsmile:

Κοραλλία Μόζορα
26-11-2009, 01:39 PM
Γεια σας και πάλι.

Όταν λέει κάποιος ότι ένα γεγονός είναι καρμικό εννοεί ότι το γεγονός αυτό σχετίζεται με κάποια προηγούμενη ζωή του. Είναι κανείς μας σε θέση να ξέρει τι γεγονός ήταν αυτό, τι σημασία είχε για το άτομο, σε ποια ζωή συνέβηκε αυτό, κάτω από ποιες συνθήκες κ.λπ; Και το κυριότερο, γιατί το ξαναζεί τώρα; Νομίζω πως, τουλάχιστο αστρολογικά, κανείς δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τέτοια πράγματα.

Όταν, λοιπόν, βλέπουμε π.χ. ένα τρίγωνο του Β.Δ. με τον Δία τι μπορούμε να πούμε; Θα έχεις ένα καρμικό γεγονός της φύσης του Δία; Λέμε κάτι συγκεκριμένο μ' αυτό; Και έχει αυτό κάποια σημασία για την ζωή του ατόμου; Αν έχουμε ένα τρίγωνο Δία/Πλούτωνα ή Δία/Κρόνου δεν θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο; Γιατί να λέμε ότι ειδικά οι δεσμοί δίνουν καρμικά γεγονότα;

mariage
26-11-2009, 05:05 PM
Καλησπέρα σας
θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουμε μια ακριβέστατη σύνοδο ΄΄Ηλιου με γενέθλιο ήλιο στον 3ο οίκο στην ηλιακή επιστροφή καθώς και τους ωροσκόπους(ακριβής σύνοδος ) αλλά και ο άρης με την αφροδίτη στον 4ο πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ?
επίσης λέτε οτι θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακμές των οίκων όμως προσωπικά διαπίστωσα οτι είναι ίδια η οικοθεσία του γενέθλιου με αυτού της ηλιακής επιστροφής μιας και ανατέλει ο ίδιος ωροσκόπος αλλάζουν μόνο οι μοίρες των κυβερνητών

Σας ευχαριστω

ScP
26-11-2009, 05:13 PM
Ηλιακή Επιστροφή είναι ο χάρτης που καταστρώνουμε κάθε χρόνο την ημέρα που ο Ήλιος φτάνει στην ακριβή θέση που βρισκόταν κατά τη γέννηση.

Συνεπώς όλοι μας δεν θα έχουμε μια ακριβέστατη σύνοδο;

Αρης και Αφροδίτη (γενέθλιοι ή της Ηλιακής) σε ποιον 4ο. Της Ηλιακής ή στον γενέθλιο.

Το σύστημα είναι αρκετά απλό στην ερμηνεία εάν κατανοήσετε αρχικά το τεχνικό του μέρος και μετά τους βασικούς του κανόνες.

Κοραλλία Μόζορα
26-11-2009, 06:28 PM
Καλησπέρα σας
θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουμε μια ακριβέστατη σύνοδο ΄΄Ηλιου με γενέθλιο ήλιο στον 3ο οίκο στην ηλιακή επιστροφή καθώς και τους ωροσκόπους(ακριβής σύνοδος ) αλλά και ο άρης με την αφροδίτη στον 4ο πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ?
επίσης λέτε οτι θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακμές των οίκων όμως προσωπικά διαπίστωσα οτι είναι ίδια η οικοθεσία του γενέθλιου με αυτού της ηλιακής επιστροφής μιας και ανατέλει ο ίδιος ωροσκόπος αλλάζουν μόνο οι μοίρες των κυβερνητών

Σας ευχαριστω

Ο οίκος που πέφτει ο Ήλιος στην ηλιακή επιστροφή δείχνει θέματα που θα παίξουν ρόλο μέσα στην χρονιά. Στο παράδειγμά σου, δείχνει ότι μέσα στην χρονιά θα ενεργοποιηθούν θέματα που αφορούν επικοινωνία, μετακινήσεις, γραπτό λόγο, αδέλφια κ.λπ.

Όταν επαναλαμβάνεται η διάταξη των γενέθλιων οίκων στην ηλιακή επιστροφή, όπως γίνεται σε σένα φέτος, σημαίνει ότι θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ζωή μας. Με ποιο τρόπο θα είναι σημαντική, το δείχνει η ηλιακή επιστροφή και τα άλλα προγνωστικά συστήματα.

Κοραλλία Μόζορα
26-11-2009, 06:32 PM
Βεβαίως και ξέρουμε πώς ερμηνεύονται οι δεσμοί. Ρίχνουμε ένα "καρμική σχέση" να πλανάται στον ορίζοντα ή και κάτω από αυτόν και ανοίγουμε μια πόρτα εσόδων.

Εσύ Κοραλλία, γενικότερα στην προγνωστική αστρολογία εντάσσεις - ερμηνεύεις σημεία (και τέρατα) ;

Γεια σου, Σωκράτη μου. Τώρα είδα την ερώτησή σου.

Όχι, δεν χρησιμοποιώ καθόλου σημεία ούτε αστεροειδείς στα προγνωστικά συστήματα γιατί, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι λειτουργούν, δεν είναι ξεκάθαρες οι ιδιότητές τους. Έτσι, η χρήση τους είναι προβληματική. Τουλάχιστο αυτό διαπίστωσα από την δοκιμή τους.

mariage
26-11-2009, 07:27 PM
ScP
έχεις δίκιο για τον ήλιο ... :embarrest
ο άρης με την αφροδίτη είναι σε σύνοδο στον 4ο της ηλιακής

Κυρία Μόζορα
σε κάποιο σημείο στο άρθρο αναφέρει για τους δεσμούς της σελήνης και τις μοίρες τους αν είναι ίδιες με γενέθλιους πλανήτες θα παίξουν καρμικό ρόλο οι εν λόγω πλανήτες μέσα στη χρονιά
ο β.δεσμός λοιπόν στον ηλιακό είναι στις '09 44 στον αιγόκερω μέσα στον 6ο ανάδρομος όπως και ο γενέθλιος κρόνος μου στις '09 26 ορθόδρομος στον 4ο ενώ σχηματίζουν ένα ωραιότατο τετράγωνο μεταξυ τους .
πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί αυτό ?

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 που μας βοηθάτε εμάς τα νεούδια !

Eirinopoios
05-12-2009, 06:36 PM
Ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρονται για την Ηλιακή επιστροφή όμως θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι, σύμφωνα με τις υποδείξεις του MAX HEINDEL και το οποίο έχω επιβεβαιώση πολλές φορές. Οι όψεις που σχηματίζονται στην ετήσια επαναφορά, λειτουργούν κυρίως αν υπάρχουν και στο γενέθλιο. Το αποτέλεσμα δε της όψης είτε είναι καλή είτε είναι κακή θα επαλήθευση αυτό που προδικάζει το γενέθλιο. Αν δηλαδή ο Ήλιος είναι σε καλή όψη με τον Δια στο γενέθλιο και στην πρόοδο σε τετράγωνο το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.
Η δε ημερομηνία που λαμβάνει χώρα το γεγονός πυροδοτείτε από τους διελαύνοντες προσωπικούς πλανήτες με σύνοδο η αντίθεση σε σχέση όμως ΠΑΝΤΑ με τους πλανήτες της Ηλιακής προόδου και όχι του γενέθλιου.

wind*1
09-12-2009, 07:30 PM
Νομίζω ότι έχω μπερδευτεί λίγο... Δηλαδή για να καταλάβω, κοιτάμε σε ποιον οίκο της επιστροφής "πέφτει" ο Ήλιος για να δούμε ποια θέματα ενεργοποιούνται τη χρονιά που έρχεται. Έστω ότι πεφτει στον 3ο οίκο και συνεπώς τα θέματα που θα απασχολήσουν το άτομο έχουν να κάνουν με μετακινήσεις, γραπτό λόγο, αδέλφια κλπ. Αν πχ δέχεται τετράγωνο από τον Κρόνο της ηλιακής επιστροφής, αλλά υπάρχει στο γενέθλιο χάρτη εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου τελικά ποια από τις δύο όψεις λαμβάνουμε υπ' οψιν? Θεωρούμε ότι ενεργοποιείται το γενέθλιο εξάγωνο, κι ας είναι ως όψη ασθενέστερη από το τετράγωνο? Και αν ο Ήλιος σχηματίζει όψεις με πλανήτες στην ηλιακή, χωρίς να υπάρχουν όψεις με τους αντίστοιχους πλανήτες στο γενέθλιο τους δίνουμε σημασία ή όχι? Η επηρεάζουν σε ψυχολογικό επίπεδο?
Κι άλλη μια ερώτηση, τελικά πώς συνδυάζουμε τους οίκους της επιστροφής με το γενέθλιο? Για παράδειγμα, εάν ο Κρόνος είναι μέσα στον 1ο οίκο της ηλιακής αλλά κάνει σύνοδο με την ακμή του 7ου στο γενέθλιο, τελικά τον ερμηνεύω μόνο σαν Κρόνο στον 7 ή θα λειτουργήσει και σαν να βρίσκεται στον 1ο οίκο?
Πολλές ερωτήσεις μαζευτήκανε...:bigsmile:

Να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όποιο μέλος προθυμοποιηθεί να βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα :love:

Eirinopoios
10-12-2009, 01:10 AM
Φυσικά και θα λάβεις υπόψη σου το εξάγωνο Ήλιου Κρόνου. Βέβαια ο Κρόνος συνήθως λειτουργεί ανασταλτικά όμως στο παράδειγμα σου θα μπορούσε να δηλώσει μια παγίωση μια σταθεροποίηση και μια προσπάθεια ισορροπίας. Συχνά μέσα στο πρώτο σπίτι της προόδου εκφράζει το ψυχικό κλίμα που συνήθως υποτάσσετε σε κάποιου είδους απαισιοδοξία.
Τώρα αν υπάρχουν πλάνητες σε όψη στην πρόοδο και όχι στο γενέθλιο , ψάχνουμε να δούμε αν συνδέονται με κάποιο τρόπο. Αν δηλαδή στα προοδευτικά συστήματα μέρα και χρόνος η μοίρα και χρόνος δημιουργούν όψεις, η ακόμη αν συνδέονται με εναλλαγή κατοικιών. Δηλαδή ο ένας να βρίσκεται στο σπίτι του ¶λου, είτε από κατοικία είτε από έξαρση. Τότε ναι θα υπάρξει γεγονός.
Στην ερμηνεία των πλανήτων κρατάμε τις θέσεις στους οίκους της προόδους.

virgo2009
10-12-2009, 01:11 AM
Τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα το γενέθλιο ωροσκόπιο, ως προς το αποτέλεσμα. ΄Ενα τετράγωνο ήλιου κρόνου στην ηλιακή θα σημειωδοτήσει π.χ δυσκολίες στους συγκεκριμένους τομείς , όμως ως προς το αποτέλεσμα θα μετρήσει το γενέθλιο εξάγωνο. Παρόμοια λειτουργεί και με τους οίκους. ΄Ενας Κρόνος στον 1ο θα σου ζητήσει π.χ να οριοθετήσεις την προσωπικότητά σου και να την εκφράσεις προς τα έξω με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη στις σχέσεις σου (7ο).

wind*1
10-12-2009, 09:18 PM
Θα ήθελα να πω πολλά ευχαριστώ στον Eirinopoio και στην virgo2009 για τις απαντήσεις τους! Με βοηθήσατε να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά... Πιστεύω πως έχω αρχίσει να πιανω κάπως το νόημα σχετικά με τη λογική που ακολουθούμε στην ερμηνεία του χάρτη της ηλιακής επιστροφής (αν και φαντάζομαι ότι όλο και κάποια απορία θα προκύψει πάλι)! :bigsmile:

leoma
11-12-2009, 12:10 PM
Νομίζω ότι έχω μπερδευτεί λίγο...
Να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όποιο μέλος προθυμοποιηθεί να βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα :love:

Θα προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω, αφού πρώτα ξεμπερδέψω τον εαυτό μου και βάλω τις ερωτήσεις σου σε μια σειρά.

1. … κοιτάμε σε ποιον οίκο της επιστροφής "πέφτει" ο Ήλιος για να δούμε ποια θέματα ενεργοποιούνται τη χρονιά που έρχεται. Έστω ότι πέφτει στον 3ο οίκο και συνεπώς τα θέματα που θα απασχολήσουν το άτομο έχουν να κάνουν με μετακινήσεις, γραπτό λόγο, αδέλφια κλπ.

Η οικοθεσία, όπως και οι όψεις του Ήλιου στο χάρτη της επιστροφής, θα είναι σημαντική γιατί δίνει έμφαση στον τομέα της ζωής (οίκος) και στα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν (οι όψεις) για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άτομο την ενέργεια του Ήλιου του και να πετύχει το σκοπό του για τη συγκεκριμένη χρονιά.

2. Αν πχ δέχεται τετράγωνο από τον Κρόνο της ηλιακής επιστροφής, αλλά υπάρχει στο γενέθλιο χάρτη εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου τελικά ποια από τις δύο όψεις λαμβάνουμε υπ' οψιν? Θεωρούμε ότι ενεργοποιείται το γενέθλιο εξάγωνο, κι ας είναι ως όψη ασθενέστερη από το τετράγωνο?

Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που λες αντιπροσωπεύει τη διέλευση του Κρόνου τη συγκεκριμένη μέρα της ηλιακής επιστροφής η οποία παρέρχεται μετά από ένα διάστημα μέσα στη χρονιά (το ίδιο ισχύει και για τις διελεύσεις του Δία και φυσικά των εξωκρόνιων). Απλά, στο χάρτη της ηλιακής επιστροφής η διέλευση αυτή «παγώνει» σαν φωτογραφία για να επηρεάσει τη συγκεκριμένη χρονιά. Αν υπάρχει ήδη όψη μεταξύ Ήλιου-Κρόνου στο γενέθλιο, όπως π.χ. το εξάγωνο που αναφέρεις, το οποίο υποδηλώνει μια σχέση δημιουργικότητας και πειθαρχίας που συνδυάζονται χαλαρά και με άνεση, στην ηλιακή επιστροφή το μήνυμα είναι πιο σκληρό με το τετράγωνο, θα υπάρχουν περισσότερες αναστολές.

Να μην ξεχνάμε ότι ο γενέθλιος εκφράζει την προδιάθεση του ατόμου, και ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής ερμηνεύεται πάντα σε συνδυασμό με το γενέθλιο, αφού ο τελευταίος έχει ερμηνευθεί και κατανοηθεί πλήρως.

3. Και αν ο Ήλιος σχηματίζει όψεις με πλανήτες στην ηλιακή, χωρίς να υπάρχουν όψεις με της αντίστοιχους πλανήτες στο γενέθλιο της δίνουμε σημασία ή όχι? Η επηρεάζουν σε ψυχολογικό επίπεδο?

Ερμηνεύεις τα πάντα σε συνδυασμό με την προδιάθεση του ατόμου – συμβουλεύεσαι το γενέθλιο χάρτη και κάνεις συναστρία του γενέθλιου με αυτόν της επιστροφής. Οι καινούργιες όψεις του Ήλιου σημαίνουν καινούργια θέματα ή πρωτόγνωρα πράγματα για τη συγκεκριμένη χρονιά της επιστροφής.

4. Κι άλλη μια ερώτηση, τελικά πώς συνδυάζουμε της οίκους της επιστροφής με το γενέθλιο? Για παράδειγμα, εάν ο Κρόνος είναι μέσα στον 1ο οίκο της ηλιακής αλλά κάνει σύνοδο με την ακμή του 7ου στο γενέθλιο, τελικά τον ερμηνεύω μόνο σαν Κρόνο στον 7 ή θα λειτουργήσει και σαν να βρίσκεται στον 1ο οίκο?

Όπως είπα και παραπάνω, ερμηνεύεις τα πάντα σε συνδυασμό με την (γενέθλια) προδιάθεση του ατόμου. Αν τα μηνύματα είναι αντιφατικά, σημαίνει ότι το άτομο θα είναι έξω από τα νερά του.

5. Πολλές ερωτήσεις μαζευτήκανε...:bigsmile:

Αυτό ξαναπέστο!:love:

wind*1
11-12-2009, 04:07 PM
Αγαπητή leoma,

μπορώ να πω ότι υπήρξες κάτι παραπάνω από αναλυτική
Ευχαριστώ πολύ για το... ξεμπέρδεμα !!!:love: (Πού στο καλό είναι πια το thanks και δεν το βλέπω??)

wind*1
18-10-2010, 07:50 PM
Eπανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό, είναι η αλήθεια, με μια μικρή τόση δα ερωτησούλα για την Ηλιακή επιστροφή... Έστω ότι στο χάρτη της ηλιακής συνδυάζονται με όψεις μεταξύ τους 3 πλανήτες (πχ ο Α πλανήτης κάνει τρίγωνο με τον Β και τετράγωνο με τον Γ). Έχουμε πει ότι γενικώς δίνουμε έμφαση στις όψεις της Ηλιακής εφόσον οι πλανήτες συνδυάζονται μεταξύ τους και στο γενέθλιο χάρτη. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν οι εν λόγω πλανήτες σχετίζονται στο γενέθλιο ως Α=Β/Γ, και όχι με κάποια κλασική, εμφανή όψη; Ενεργοποιείται δηλαδή το μεσοδιάστημα σε σχέση με τον πλανήτη Γ και μπορεί να φέρει γεγονότα της φύσεως των πλανητών;

hattie23
18-10-2010, 10:46 PM
Ενα αλλο για εμας τους δυσμοιρους που δεν εχουμε πλανητες με οψεις.Λετε οτι η ηλιακη επιστροφη οπως και αλλα προγνωστικοι χαρτες για να δωσουν γεγονος πρεπει να ενεργοποιουν καποια αντιστοιχη οψη στο γενεθλιο.Εγω που εχω χωρις οψεις Αφροδιτη,Αρη ,Ερμη ,πλουτωνα ,ποσειδωνα και ουρανο σημαινει οτι δεν θα πρεπει να λαβω υποψη μου σοβαρα τις οψεις που σχηματιζονται και οτι παντα θα λειτουργω στα πλαισια του γενεθλιου οικου και του ζωδιου που ανηκει η οτι αφου εχω τους πλανητες χωρις οψεις επιρρεαζομαι περισσοτερο.?:blink:

joanna1975
19-10-2010, 01:54 PM
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω όταν σε έναν οίκο υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο, το ερμηνεύουμε όπως στο γενέθλιο; π.χ. Οταν στον γενεθλιο 7ο οίκο που είναι στους ιχθείς, στην ηλιακή επιστροφή ο ιχθείς είναι εμπεριεχόμενος στον 1ο οίκο πώς ερμηνεύεται;
Σας ευχαριστώ:unsure:

Τίνα Ζαχαριάδου
20-10-2010, 01:35 AM
Wind, οι όψεις που ενεργοποιούν γενέθλιες είναι οι σημαντικές.
Αν τώρα, πλανήτης της Ηλιακής επιστροφής πέσει σε γενέθλιο μεσοδιάστημα τότε αυτό ενεργοποιείται αν κι εφ' όσον η όψη που σχηματίζει είναι δύσκολη. πχ τετράγωνο.

Δύσμοιρη hattie αδυνατώ να πιστέψω ότι έχεις ένα χάρτη χωρίς να σχηματίζουν καμμία όψη, 6 από τους 10 πλανήτες. :weird:
Αν πάλι όντως δεν υπάρχει καμμία όψη μεταξύ αυτών των πλανητών τότε κοιτάς οι πλανήτες της Ηλιακής επιστροφής τι όψεις σχηματίζουν με τους γενέθλιους.

joanna1975, δεν υπάρχει διαφορά στην ερμηνεία.

Όταν έχουμε εμπεριεχόμενο οίκο στην Ηλιακή επιστροφή τότε τα θέματα του οίκου εκφράζονται με δυσκολία με αποτελέσμα να καθυστερούν. Στο παράδειγμα που αναφέρεις καταρχήν να σου πω ότι δεν ξεκινάμε με τον γενέθλιο, δηλαδή, δεν παίρνουμε τις ακμές του γενέθλιου και τις τοποθετούμε στην Ηλιακή αλλά το αντίθετο. Επομένως, αν ο Ωροσκόπος της Ηλιακής είναι εμπεριεχόμενος αυτό σημαίνει πως το άτομο δύσκολα εκφράζει την προσωπικότητα του. Πέφτοντας μέσα στον γενέθλιο 7ο η ακμή του 1ου οίκου Ηλιακής τότε η δυσκολία έκφρασης μετατίθεται στα θέματα του 7ου.

joanna1975
20-10-2010, 11:20 AM
Καλημέρα Τίνα! και σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

hattie23
20-10-2010, 03:14 PM
Το δυσμοιρη το ειπα περιπαιχτικα :cheesy:.Και ομως δεν εχω οψεις :amazed: τουλαχιστον δεν εχω οψεις στις ανοχες που δινεται για καθε οψη.Δηλαδη για αφροδιτη,ουρανο και ποσειδωνα εχω απο 8 και πανω ανοχη,ο ερμης τιποτα και ο πλουτωνας μονο της γενιας ,την οψη εξαγωνο με ποσειδωνα:weird:.Ευχαριστω για την απαντηση :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
20-10-2010, 03:36 PM
hattie μου αυτό ομολογώ πως δεν το χω ξαναδεί.
Μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία σου σε προσωπικό μήνυμα?
Να δούμε τουλάχιστον από δευτερεύουσες τις κάνουν όλοι αυτοί οι πλανήτες.

HEAL
06-01-2011, 09:49 PM
καλησπέρα κι απο μένα:bigsmile: εγώ είμαι πολύ στην αρχή ρε παιδιά. όλα ωραία και καλά αλλά μήπως μπορείτε να μου εξηγήσει κάποιος πως να υπολογίσω την ηλιακή μου επιστροφή; είμαι γεννημένη Αύγουστο. Για να δω πως θα είναι το 2011 πρέπει να πατήσω στο πρόγραμμα 2010;:embarrest

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
06-01-2011, 10:20 PM
καλησπέρα κι απο μένα:bigsmile: εγώ είμαι πολύ στην αρχή ρε παιδιά. όλα ωραία και καλά αλλά μήπως μπορείτε να μου εξηγήσει κάποιος πως να υπολογίσω την ηλιακή μου επιστροφή; είμαι γεννημένη Αύγουστο. Για να δω πως θα είναι το 2011 πρέπει να πατήσω στο πρόγραμμα 2010;:embarrest

το 2010 θα βαλεις
και η ηλιακη σου ισχειει εως τον αυγουστο του 11
δηλαδη εως τα επομενα γενεθλεια σου:bigsmile:

korali
09-01-2011, 09:31 PM
καλησπέρα και χρόνια πολλα θα ηθελα να μαθω τη συμαίνει τρέχουσα διαδικασία

ευχαριστω περιμένω νέα σας

Sunshinemol
19-01-2011, 01:27 AM
Δεν εχω επιχειρησει να μελετησω η ιδια χαρτη ηλιακης επιστροφης. Νομιζω οτι δεν ειμαι αρκετα εμπειρη για ασφαλη συμπερασματα. Ειναι ομως ενυπωσιακο με ποση ακριβεια μπορει να λειτουργησει ως μεσο προβλεψης. Καλη χρονια

Victory
30-04-2011, 02:20 PM
Καλημέρα σε όλους . Διάβαζα το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα πιο αναλυτικά και βοηθητικά για τους αρχάριους και μη της αστρολογίας (ανήκω στην πρώτη ομάδα :blink: ) και η απορία που έχω έγκειται στην παράγραφο που δίνει βοηθήματα ώς προς το πως μπορούμε να έχουμε πιο έγκυρες προβλέψεις. Στον δεύτερο τρόπο αναφέρει για τον ωροσκόπο ...μία μέρα μία μοίρα έως να κάνει όψη με κάποιον πλανήτη. Ερώτηση : Ποιον ωροσκόπο και πλανήτες ? Γενέθλιο ή ετήσιο ? Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ και χρόνια πολλά και από μένα

katiakiss
30-04-2011, 03:30 PM
Καλημέρα σε όλους . Διάβαζα το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα πιο αναλυτικά και βοηθητικά για τους αρχάριους και μη της αστρολογίας (ανήκω στην πρώτη ομάδα :blink: ) και η απορία που έχω έγκειται στην παράγραφο που δίνει βοηθήματα ώς προς το πως μπορούμε να έχουμε πιο έγκυρες προβλέψεις. Στον δεύτερο τρόπο αναφέρει για τον ωροσκόπο ...μία μέρα μία μοίρα έως να κάνει όψη με κάποιον πλανήτη. Ερώτηση : Ποιον ωροσκόπο και πλανήτες ? Γενέθλιο ή ετήσιο ? Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ και χρόνια πολλά και από μέναΜιλά για τον ωροσκόπο της ηλιακής επιστροφής.

Victory
30-04-2011, 03:36 PM
Σ' ευχαριστώ πολύ Κάτια μου. ΚΑι φυσικά εννοεί οψεις με γενέθλιους πλανήτες στην κίνηση του μία μέρα μία μοίρα , έτσι?

mple
22-05-2011, 06:12 PM
πως βλεπουμε μεσα στον ετησθι χαρτη αν γινεται πανσεληνος ή νεα σελήνη και επίσης πώς μπορώ να δώ πότε ο ωροσκόπος του ετήσιου θα συναντήσει τον πλανήτη στο γενέθλιο στην ίδα μοίρα ? Π.χ. έχω ωροσκόπο παρθένο στον ετήσιο στην 8η μοίρα, και γενέθλιο πλούτωνα στην 8η μοιρα στον 7ο οικο

whisperer
22-05-2011, 10:07 PM
mple, την νέα Σελήνη την αναγνωρίζεις αν έχεις σύνοδο ιδιομοιρίας ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη στο χάρτη της ηλιακής σου επιστροφής...ή με άλλα λόγια αν πραγματοποιείται Νέα Σελήνη για π.χ. στην 11η μοίρα των Διδύμων και ο ήλιος σου είναι επίσης στην 11η μοίρα των Διδύμων (άρα την ημέρα των γενεθλίων σου) τότε αναπόφευκτα στον χάρτη της ηλιακής σου επιστροφής θα έχεις Νέα Σελήνη. Την πανσέληνο την αναγνωρίζεις αν έχεις αντίθεση ηλιου σελήνης...

τώρα για το άλλο που λες, δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να δεις κάτι τέτοιο...εκτός βέβαια και αν παίξεις με το αστρολογικό μας πρόγραμμα βάζοντας διάφορες χρονιές για να δεις πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο...έχει υπόψη σου όμως ότι ο ωροσκόπος δεν ακολουθεί μία συγκεκριμένη σειρά από τη μία χρονιά στην επόμενη...έχει να κάνει με την κίνηση του Ήλιου και με το τι ώρα της ημέρας θα φτάσει ακριβώς στην γενέθλια θέση του σε μοίρες και λεπτά της μοιρας...

mple
22-05-2011, 10:41 PM
[QUOTE=whisperer;127084]mple, την νέα Σελήνη την αναγνωρίζεις αν έχεις σύνοδο ιδιομοιρίας ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη στο χάρτη της ηλιακής σου επιστροφής...ή με άλλα λόγια αν πραγματοποιείται Νέα Σελήνη για π.χ. στην 11η μοίρα των Διδύμων και ο ήλιος σου είναι επίσης στην 11η μοίρα των Διδύμων (άρα την ημέρα των γενεθλίων σου) τότε αναπόφευκτα στον χάρτη της ηλιακής σου επιστροφής θα έχεις Νέα Σελήνη. Την πανσέληνο την αναγνωρίζεις αν έχεις αντίθεση ηλιου σελήνης...

τώρα για το άλλο που λες, δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να δεις κάτι τέτοιο...εκτός βέβαια και αν παίξεις με το αστρολογικό μας πρόγραμμα βάζοντας διάφορες χρονιές για να δεις πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο...έχει υπόψη σου όμως ότι ο ωροσκόπος δεν ακολουθεί μία συγκεκριμένη σειρά από τη μία χρονιά στην επόμενη...έχει να κάνει με την κίνηση του Ήλιου και με το τι ώρα της ημέρας θα φτάσει ακριβώς στην γενέθλια θέση του σε μοίρες και λεπτά της μοιρας...[/QUOTE

ευχαριστω πολυ! Perfect

MESTA
29-05-2011, 12:46 AM
Πάρα πολύ καλό το άρθρο σας.Δεν ήξερα πως μεταφράζεται αυτή η ηλιακή επιστροφή. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.

dicey
04-07-2011, 04:32 PM
Γεια σας!Πριν από καμιά δεκαριά μέρες παράγγειλα μια ηλιακή επιστροφή μέσω των υπηρεσιών του myhoroscope.Την πλήρωσα,μου ήρθε και τη διάβασα.Όταν έκανα την παραγγελία τότε είχα βάλει ως τόπο που θα περνούσα τα φετινά μου γενέθλια τη Βάρκιζα Αττικής.Τελικά γιόρτασα τα γενέθλιά μου στη συνοικία Μετς,στο κέντρο της Αθήνας.Θεωρείτε ότι αλλάζουν πολλά πράγματα στην ανάλυση της ηλιακής επιστροφής;Ή είναι μικρή η απόσταση και δεν έχει σημασία;Πιστεύετε ότι θα πρέπει να παραγγείλω άλλη ανάλυση εκ νέου;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

hattie23
05-07-2011, 12:06 AM
Δεν χρειαζεται να παραγγειλεις καινουργια επιστροφη.Η αποσταση ειναι τετοια που αποκλειεται το ενδεχομενο να "αλλαζουν πολλα πραγματα στην αναλυση " οπως γραφεις.Αν ησουν σε αλλο νομο (λιγες μοιρες) η χωρα (ολη η οικοθεσια θα ηταν διαφορετικη) το μονο που θα αλλαζε θα ηταν η οικοθεσια .Η αποσταση τωρα ειναι τετοια που η οικοθεσια αποκλειεται να αλλαξει.

dicey
05-07-2011, 02:42 AM
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

ariman
05-07-2011, 01:51 PM
"Ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά θεωρείται η χρονιά που το γενέθλιο ωροσκόπιο αντιστρέφεται δηλαδή "βγάζει" ωροσκόπο την ακμή του 7ου οίκου, και Μεσουράνημα την ακμή του 4ου."

Αν ωροσκόπος είναι η ακμή του 8ου οίκου και μεσουράνημα η ακμή του 4ου, δηλαδή το ζώδιο της ακμής του 7ου οίκου εμπεριέχεται στον 1ο οίκο είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα?
(ελπίζω να το εξήγησα σωστά)

toksotina!
07-07-2011, 08:54 PM
Γεια σας! πραγματικα ειναι πολυ ενδιαφερουσα η μελετη της ηλιακης επιστροφης! εχω ομως μια απορια..οταν κανω τον χαρτη της ηλιακης επιστροφης απο το ετοιμο προγραμμα που υπαρχει στο site και μετα δημιουρησω τον γενεθλιο με τα στοιχεια αυτα υπαρχουν διαφορες στη σεληνη οπως και στους οικους..ειναι λαθος αυτος ο τροπος;;

whisperer
07-07-2011, 09:07 PM
γειά σου τοξοτίνα! :bigsmile:
χμμ...γιατί να το κάνεις αυτό δεδομένου ότι το υπολογιστικό μας πρόγραμμα σου βγάζει απευθείας την ηλιακή σου επιστροφή...? :unsure: όχι ο τρόπος δεν νομίζω να είναι λάθος....και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους δύο χάρτες...τουλάχιστον αν υπάρχει θα είναι σε επίπεδο δευτερολέπτων...

toksotina!
07-07-2011, 09:24 PM
Γεια σου whisperer:bigsmile: σε ευχαριστω για την απαντηση.. ηθελα απλως να εχω τον χαρτη καταχωρημενο για να δω και τις οψεις των πλανητων οχι μονο σε σχεση με τον γενεθλιο.. απλα τις οψεις της ηλιακης επιστροφης..Η σεληνη στην ηλιακη ειναι στον ζυγο και ο ωροσκοπος στον τοξοτη ενω στον γενεθλιο που εκανα με τα ιδια στοιχεια ειναι στον σκορπιο και στον καρκινο αντιστοιχα..μπερδευτηκα:unsur e:

whisperer
07-07-2011, 09:52 PM
μα μπορείς να δεις απλά τις όψεις της ηλιακής επιστροφής από το πρόγραμμά μας.
είναι ο δεύτερος χάρτης που σου εμφανιζεται στην σελίδα
ο πρωτος είναι ο γενέθλιος σου
και ο τρίτος, ο διπλός αποτελείται και από τους δύο

τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που συζητάμε ακου να δεις τι παίχτηκε!!!
πριν σου απαντήσω ότι ο χάρτης κανονικά πρέπει να βγει ο ίδιος και δεν πρέπει να έχει διαφορά, είχα κάνει κάποιες δοκιμές με τα δικά μου στοιχεία και όντως μου βγηκε ο χάρτης ίδιος!
αλλά μόλις τώρα με ενημερωσαν από το κοντρόλ :cheesy: ότι ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής πρέπει να υπολογίζεται με βάση κάποιον αλγόριθμο και βγαίνει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν αν τον συνθέσεις ως γενέθλιο.

όμως κάποιες χρονιές τυγχάνει να βγαίνει ο ίδιος χάρτης και με τους δύο τρόπους...
τώρα τι να σου πω....? :weird:

toksotina!
07-07-2011, 10:02 PM
ωραια καταλαβα:bigsmile: αρα κοιταω αυτον της ηλιακης επειδη βγηκε διαφορετικος:bigsmile: σε ευχαριστω πολυυ whisperer:bigsmile: να εισαι καλα!:)

cat9
08-07-2011, 03:40 PM
Ψιλομπερδεύτηκα να πω την αλήθεια, αλλά ίσως είναι επειδή ετοιμάζομαι για δουλειά και δεν είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη. :embarrest
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω... Για θέματα υγείας τί θα πρέπει να κοιτάξω στο χάρτη της Ηλιακής επιστροφής; Το ζώδιο της επιστροφής που βρίσκεται τώρα στον 6ο οίκο (ή ρωτάω χαζομάρες); :unsure:

Να είστε πάντα καλά κα Μεντάκη κι ευχαριστούμε για το άρθρο! :bigsmile:
Θα ξαναμελετήσω το άρθρο με ηρεμία κι ελπίζω να κατανοήσω περισσότερα.