PDA

View Full Version : Ζώδια και εξωγενείς παράγοντες



impulse
31-10-2006, 05:08 PM
Πόσο επηρεάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ζωδίου από εξωγενείς παράγοντες, όπως: οικογενειακό περιβάλλον κλπ.;
Είναι πολλές οι φορές που παρατηρώ ανθρώπους γύρω μου να μην έχουν καμία φαινομενική σχέση με το ζώδιο τους, πολλές φορές ούτε καν ουσιαστική. Αναλύοντας καλύτερα τους χαρακτήρες τους (όσο αυτό είναι δυνατό), ανακαλύπτω ότι οι περισσότεροι από αυτούς, φέρουν χαρακτηριστικά που άπτονται του τρόπου που ανατράφηκαν (οικογενειακοί-οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες), με αποτέλεσμα αυτά τα χαρακτηριστικά να έρχονται σε πλήρη αντίθεση είτε με το ζώδιο είτε και με τον ωροσκόπο τους.
Σε τι βαθμό λοιπόν επηρεάζουν τα ζώδια μια προσωπικότητα και σε τι βαθμό την επηρεάζουν οι εξωγενείς παράγοντες;

Λίλιαν Σίμου
01-11-2006, 11:19 PM
Αγαπητέ impulse

Πολύ ενδιαφέρουσα η απορία σας και μάλιστα σήμερα είχα σε συζήτηση αυτό το ζήτημα σε ομάδα μαθητών.
Όντως, ο γενέθλιος χάρτης, περιγράφει το πρωτογενές υλικό της προσωπικότητας. Αυτό μπορεί να ταιριάζει με πέντε, για παράδειγμα, μωρά, που γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο την ίδια ώρα και μέρα. Επομένως, έχουμε μία κοινή βάση με τις δυσκολίες και τις ευκολίες που περιγράφει ο χάρτης τους.

Ωστόσο, αυτά τα μωρά, δεν θα ανατραφούν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, δεν θα έχουν τους ίδιους φίλους, ούτε τους ίδιους δασκάλους. Η ανάπτυξή τους θα δεχθεί κάποιες επιδράσεις περιβάλλοντος και ανάλογα με αυτές θα αντιδράσουν, άλλοτε ενισχύοντας κάποια δεδομένα τους, άλλοτε αδρανώντας προς κάποια δεδομένα. Οι ευκαιρίες της ζωής θα δώσουν ερεθίσματα που θα πρέπει να φιλτράρουν με τον τρόπο που έχουν μάθει σε κάποιο βαθμό.
Η βάση δεν θα αλλάζει, η καλλιέργεια της βάσης τους, όμως αλλάζει στην πορεία.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως σε κάθε σώμα, ενσαρκώνεται και μία διαφορετική ψυχή, κάτι που όσοι ασχολούνται μόνο με την εξωτερική θεώρηση των πραγμάτων, αγνοούν. Καμμία ψυχή, ούτε στα δίδυμα αδέλφια , δεν είναι όμοια της άλλης. Φέρει τις καταβολές της και έχει την επιλογή να παλέψει για να εξελιχθεί ή να μείνει στο ενστικτώδες. Ο γενέθλιος χάρτης περιγράφει αυτό το ενστικτώδες. Αλλά το πόσο αυτό εξελίσσεται, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από εμάς τους ίδιους.
Ας μην ξεχνάμε την ρήση "Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά".

φιλικά
Λίλιαν Σίμου