PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Τα ζώδια και οι φόβοι τους

Μάνος Μαντάς
07-10-2006, 09:27 PM
Ο βαθύτερος εσωτερικός μας κόσμος είναι ένα σκοτεινό σύμπαν γεμάτο από θολές εικόνες, αντικρουόμενα συναισθήματα, συμβολισμούς, συνειρμικές καταστάσεις και αναμνήσεις, που μας «μιλούν» χωρίς να ακούγονται καθαρά στις σκέψεις μας, αλλά στη πραγματικότητα ορίζουν την καθημερινότητά μας. Ανάμεσα σε όλα αυτά, το πιο αρχέγονο συναίσθημα είναι ο Φόβος. Μια δύναμη άμυνας, προστασίας και κατά συνέπεια επίθεσης. Μαζί του μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε τα βιώματά μας, να χαρακτηρίζουμε τις αναμνήσεις μας και να οδηγούμε τη συμπεριφορά μας. Στην πραγματικότητα φόβος είναι η ενστικτώδης αντίδραση στο «άγνωστο» που παίρνει τη «μορφή» που εμείς του δίνουμε.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Τα ζώδια και οι φόβοι τους (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-13048/)

maria76
08-10-2006, 01:38 AM
Νομίζω πως ήταν εύστοχο το άρθρο σας και αντιπροσωπευτικό. Πραγματικά όμως έχω κουραστεί να διαβάζω κατά καιρούς για το πόσο ευάλωτο είναι το ζώδιο των ιχθύων όσον αφορά τα ναρκωτικά,έχει καταντήσει κλισέ. Σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλομαι,αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που δεν ασχολείται αρκετά,θα περνάει εμάς τα ψαράκια για δεδομένους τοξικομανείς.Και γω είμαι ευαίσθητη ως εκεί που δεν πάει,και μάλιστα με ωροσκόπο σε ζώδιο του νερού,αλλά όπως και εκατοντάδες άλλοι ιχθείς,"ταξιδεύω" με το μυαλό. Και επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα,έχω να σας πω ότι άφησα το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής μου,λόγω των εξαρτήσεων του,μετά από μια σχέση που προσπάθησα όσο ποτέ,για να καταλάβω τελικά πως το πρόβλημα ήταν άλυτο. Ο καλός μου ήταν ένας παρορμητικότατος κριός γενικά.Τελοσπάντων,μην κουράζω,αλλά έλεος πια με την ευαισθησία μας..Θα βγούμε οι χειρότεροι του ζωδιακού,με τις συνέπειές της.Δεν χάνει κανείς όταν έχει φίλο\σύντροφο\αδελφό κτλ ιχθύ.Παιδιά του Ποσειδώνα,μιλήστεεεεεεεε...

Marina 7771
08-10-2006, 02:45 AM
Νομίζω πως ήταν εύστοχο το άρθρο σας και αντιπροσωπευτικό. Πραγματικά όμως έχω κουραστεί να διαβάζω κατά καιρούς για το πόσο ευάλωτο είναι το ζώδιο των ιχθύων όσον αφορά τα ναρκωτικά,έχει καταντήσει κλισέ. Σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλομαι,αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που δεν ασχολείται αρκετά,θα περνάει εμάς τα ψαράκια για δεδομένους τοξικομανείς.Και γω είμαι ευαίσθητη ως εκεί που δεν πάει,και μάλιστα με ωροσκόπο σε ζώδιο του νερού,αλλά όπως και εκατοντάδες άλλοι ιχθείς,"ταξιδεύω" με το μυαλό. Και επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα,έχω να σας πω ότι άφησα το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής μου,λόγω των εξαρτήσεων του,μετά από μια σχέση που προσπάθησα όσο ποτέ,για να καταλάβω τελικά πως το πρόβλημα ήταν άλυτο. Ο καλός μου ήταν ένας παρορμητικότατος κριός γενικά.Τελοσπάντων,μην κουράζω,αλλά έλεος πια με την ευαισθησία μας..Θα βγούμε οι χειρότεροι του ζωδιακού,με τις συνέπειές της.Δεν χάνει κανείς όταν έχει φίλο\σύντροφο\αδελφό κτλ ιχθύ.Παιδιά του Ποσειδώνα,μιλήστεεεεεεεε...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς. Κανείς δεν έχει δεδομένο πως οι Ιχθείς είναι οποσδήποτε τοξικομανείς ή έχουν επιρρέπεια στις εξαρτήσεις. Κανείς λογικός τουλάχιστον. Τάσεις περιγράφονται, όχι άνθρωποι. Και εγώ που είμαι Καρκίνος, ούτε τόσο ευαίσθητη είμαι, ούτε τρελλή με την οικογένεια και ούτε κλειδαμπαρώνω επειδή φοβάμαι τους κλέφτες. ;)

altamira
08-10-2006, 11:06 AM
Και γω συμφωνώ με την Marina 7771.

Εκτός του ότι μιλάμε για τάσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά αφορούν τα γενικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου. Κάθε ζώδιο έχει τα αρνητικά του σημεία, κανένα δεν είναι τέλειο. Αλλωστε ο ατομικός χάρτης καθενός είναι η -πώς να το πω- αστρολογική μας ταυτότητα. Αυτός μας αντιπροσωπεύει κατά μια έννοια. Και γω μια κλασική σκορπίνα είμαι, αλλά δε με αντιπροσωπεύουν όλα τα χαρακτηριστικά του ηλιακού μου ζωδίου, τοσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά....

Κε Μαντά, σας ευχαριστούμε για το άρθρο σας!

Deodonus
08-10-2006, 06:10 PM
Εγώ πάλι, όντας καρκίνος, ουδέποτε μου άρεσε να κλήνω παράθυρα και να κληδώνω πόρτες. Είχα "συστήματα" ασφαλίας στο "σπίτι" ως έννοια πιο πολύ.

Μια ερώτηση: λέτε ότι οι υδροχόοοι έχουν μια "συμπάθια" για τα άτομα του περιθωρίου. Αυτό δεν είναι ιδιότητα του ιχθύ?

stellitsa12
08-10-2006, 10:03 PM
Να απαντήσω στον Deodonus. Το άρθρο λέει για τους υδροχόους ότι θέλουν να βοηθούν τα αδύναμα άτομα και όχι τα περιθωριακά!!

Μάνος Μαντάς
09-10-2006, 12:11 AM
Νομίζω πως ήταν εύστοχο το άρθρο σας και αντιπροσωπευτικό. Πραγματικά όμως έχω κουραστεί να διαβάζω κατά καιρούς για το πόσο ευάλωτο είναι το ζώδιο των ιχθύων όσον αφορά τα ναρκωτικά,έχει καταντήσει κλισέ.

Η τρανή απόδειξη αγαπητή μου φίλη ότι κανένας πλανήτης και κανένα ζώδιο δεν μπορεί να μας επηρεάσει διότι δεν είμαστε άβουλα όντα. Η προδιάθεση σαφώς υπάρχει και δεν είναι σίγουρο ότι θα εκδηλωθεί.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς. Κανείς δεν έχει δεδομένο πως οι Ιχθείς είναι οποσδήποτε τοξικομανείς ή έχουν επιρρέπεια στις εξαρτήσεις. Κανείς λογικός τουλάχιστον. Τάσεις περιγράφονται, όχι άνθρωποι. Και εγώ που είμαι Καρκίνος, ούτε τόσο ευαίσθητη είμαι, ούτε τρελλή με την οικογένεια και ούτε κλειδαμπαρώνω επειδή φοβάμαι τους κλέφτες. ;)
Συμφωνούμε απολύτως. Μια ερώτηση: έχετε δική σας οικογένεια ή παιδιά;

Μια ερώτηση: λέτε ότι οι υδροχόοοι έχουν μια "συμπάθια" για τα άτομα του περιθωρίου. Αυτό δεν είναι ιδιότητα του ιχθύ?
Σας απάντησε η φίλη μας stellitsa12. Δεν διαβάσατε σωστά την πρόταση του κειμένου.

Φιλικά
Μ. Μαντάς

Marina 7771
09-10-2006, 02:03 AM
[quote]Συμφωνούμε απολύτως. Μια ερώτηση: έχετε δική σας οικογένεια ή παιδιά;

Όχι κ. Μαντά δεν έχω οικογένεια με την έννοια των παιδιών, αλλά γενικώς οικογένεια έχω. Απλά, πολλά από τα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς διαβάζω για το ζώδιο του Καρκίνου δεν με αντιπροσωπεύουν. Μπορεί να φταίει ο ωροσκόπος μου στην Παρθένο ή η Σελήνη μου στον Αιγόκαιρω ή τα βιώματά μου. Το ψάχνω, γι 'αυτό είμαι εδώ.
Εξ ' άλλου συμφωνούμε πως τάσεις περιγράφονται.
Φιλικά

maria76
09-10-2006, 02:07 AM
Kύριε Μαντά,δεν παρεξηγήσατε το σχόλιο μου ελπίζω,γιατί έτσι κι αλλιώς το θέμα σας μου άρεσε γενικά.
Παιδιά,δεν υπάρχουν"περιθωριακά" άτομα,μόνο προβληματικές καταστάσεις. Το πως θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας μας είναι το θέμα,γιατί αν κάποιος τις συσσωρεύει πιο συχνά από άλλους ή του "κοστίζουν" περισσότερο,τότε απλά παραείναι ευαίσθητος.

Deodonus
09-10-2006, 03:56 AM

Σας απάντησε η φίλη μας stellitsa12. Δεν διαβάσατε σωστά την πρόταση του κειμένου.

Το κείμενο λέει "...και είναι αλληλέγγυοι σε κάθε απόκληρο και περιθωριακό άνθρωπο". Υποθέτω ότι οι "περιθωριακοί άνθρωποι" είναι οι "άνθρωποι του περιθωρίου".

Επίσης, και τα νεύρα δεν είναι (και) χαρακτηριστικό των ιχθύων; Από προσωπική πείρα το λέω, είναι πάντα νευρικά ευαιραίσθητοι.

kalmisurf
13-10-2006, 12:05 PM
Πάρα πολύ καλό άρθρο!!! Καλή ψυχολογική προσέγγιση.
Όταν μιλάμε για τάσεις δεν σημαίνει ότι θα συμβούν αλλά σε κάποια δεδομένη στιγμή που είμαστε πεσμένοι ενεργειακά υπάρχει περίπτωση να λάβουν χώρα πχ τα ψάρια επιρρεπής σε ναρκωτικά λόγω.... δεν σημαίνει ότι τα ψάρια είναι τοξικομανείς αλλά καλό είναι να προσέχουν αρκετά γιατί αν δοκιμάσουν είναι εύκολο να χαθούν στην ψευδαίσθηση του παραμυθιού και άλλωστε τοξικομανής μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε που πάρει εθιστική ουσία δια σύριγγας! Κάποιοι ίσως εσωτερικής δύναμης να μπορέσουν να βγούν έξω από την επίρρεια κάποιοι ίσως να μείνουν για πάντα και κάποιοι να πεθάνουν.... :sad:

ΥΓ: Φίλος μου καρκίνος ενώ ήταν στα αρ.... γενικά και δεν εξέφραζε φόβο - extereme καταστάσεις - όταν έκανε οικογένεια, παιδιά και του κλέψαν το σπίτι όντως το αμπάρωσε με κάγκελα κλπ, ενώ είχε διαλέξει να μένει κοντά στην εξοχή, σπίτι στο βουνό μακριά από κατοίκους, μακριά από τη φυλακή της πόλης

inest No2
13-10-2006, 12:25 PM
ΥΓ: Φίλος μου καρκίνος ενώ ήταν στα αρ.... γενικά και δεν εξέφραζε φόβο - extereme καταστάσεις - όταν έκανε οικογένεια, παιδιά και του κλέψαν το σπίτι όντως το αμπάρωσε με κάγκελα κλπ, ενώ είχε διαλέξει να μένει κοντά στην εξοχή, σπίτι στο βουνό μακριά από κατοίκους, μακριά από τη φυλακή της πόλης
Κατσε για να μην τρελαθουμε!!!
Αυτο δεν θα εκανε και καθε λογικος ανθρωπος ανεξαρτητως ζωδιου??
Στην νεοτητα μας ολοι ειμαστε πιο παραρμητικοι. Οταν αρχιζουν οι ευθυνες της οικογενειας τοτε σοβαρευεις!!!
Ή οταν την παθεις απο καποιο κλεφτη τοτε αμπαρωνεσαι οπως πολυ σωστα εκανε ο φιλος σου. Δεν νομιζω να το εκανε επειδη ηταν γραμμενο στα αστρα, αλλα επειδη φοβηθηκε για την ατομικοτητα του!!!!
Αυτο το κανουν ολοι οι σωφρωνες ανθρωποι ανεξαρτητως ζωδιου!!!!!

Deodonus
14-10-2006, 03:48 AM
Ναι, αλλά ένας άλλος άνθρωπος που "μη-καρκίνος" δεν θα έκανε τόσο extreme πράγματα.

kalmisurf
16-10-2006, 11:31 AM
Κατσε για να μην τρελαθουμε!!!
Αυτο δεν θα εκανε και καθε λογικος ανθρωπος ανεξαρτητως ζωδιου??
Στην νεοτητα μας ολοι ειμαστε πιο παραρμητικοι. Οταν αρχιζουν οι ευθυνες της οικογενειας τοτε σοβαρευεις!!!
Ή οταν την παθεις απο καποιο κλεφτη τοτε αμπαρωνεσαι οπως πολυ σωστα εκανε ο φιλος σου. Δεν νομιζω να το εκανε επειδη ηταν γραμμενο στα αστρα, αλλα επειδη φοβηθηκε για την ατομικοτητα του!!!!
Αυτο το κανουν ολοι οι σωφρωνες ανθρωποι ανεξαρτητως ζωδιου!!!!!

Τίποτα δεν είναι λογικό γενικά, ο καθένας αντιδρά με αυτό που έχει μέσα του και μέχρι να το γνωρίσει δεν ξέρει. Δεν κάνουμε κάτι γιατί κάπου το γράφει, αλλά η αστρολογία - η σωστή γνώση- είναι η ψυχολογία, ψυχανάλυση της εκείνης εποχής, απλώς μας δείχνει τις κρυμμένες δυνάμεις-τάσεις μέσα μας.
¶λλος φίλος Υδροχόος 3 φορές τον κλέψαν ενώ κοιμόταν με τη φίλη του αλλά αντέδρασε αδιάφορα, και αφήνει και 20 ευρώ στο τραπέζι για να μη τον σκοτώσουν ή απλώς να φύγουν ικανοποιημένοι αν ξανασυμβεί.
Ο καθένας κάνει οτιδήποτε μέχρι να του αποκαλυφθεί η μοίρα του!!!!

Marina 7771
16-10-2006, 02:05 PM
Ναι, αλλά ένας άλλος άνθρωπος που "μη-καρκίνος" δεν θα έκανε τόσο extreme πράγματα.
Πάνω-κάτω συμφωνώ ότι οι αντιδράσεις μας σε συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να φανερώνουν κάποιες τάσεις μας που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν ενεργοποιηθεί. Αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλα πράγματα. Ο τρόπος που εκφραζόμαστε ή αντιδρούμε δεν είναι καθαρά θέμα τάσεων, αλλά και εμπειριών, βιωμάτων γενικότερα ή και της κατάστασης (ψυχολογική και σωματική) που βρισκόμαστε. Και αν το εξετάσουμε καθαρά αστρολογικά οι όποιες τάσεις δεν σκιαγραφούνται μόνο από το ηλιακό ζώδιο.

fillenia
19-10-2006, 09:38 PM
To " περιθώριο" το ορίζει μια ανθρώπινη κοινότητα με κριτήρια τοπικά ή ευρύτερα χωρικά και σε αντιστοιχία με τα κυρίαρχα κοινωνικά ήθη της κάθε εποχής.
Μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για "περιθώριο" της ακαδημαϊκής κοινότητας, της θρησκευτικής, της κοινωνικής, της πολιτιστικής, της πολιτικής κλπ. Συχνά ανταποκρίνονται και στα " ταξικά περιθώρια" της κοινωνικής διαστρωμάτωσης μιας κοινότητας, πόλης, κράτους. Πχ η αριστοκρατία - οι αστοί - ο εξαθλιωμένος πληθυσμός (αγρότες και εργάτες) των πόλεων στη Γαλλία και τη Βρετανία του 18ου και 19ου αιώνα. Η σε πιο σύγχρονη εκδοχή, τα γκέτο των μεταναστών, των μαύρων , των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες.

Το κοινωνικό περιθώριο, σαφώς περιλαμβάνει και τους εγκληματίες ή τουλάχιστον τους μη-νομοταγείς πολίτες. Εξαρτάται από την οπτική της ομάδας που θέτει στο "περιθώριο". Ο μοιχός στα ισλαμικά κράτη θεωρείται εγκληματίας ενώ στα δυτικά κράτη η θέση αυτή θεωρείται "περιθωριακή"

Οι Υδροχόοι, θεωρείται, πως αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια αλληλεγγύη, αδελφοσύνη, αλτρουϊσμό και φιλία και μέσα από αυτό το πρίσμα ερμηνεύεται ο όρος "περιθώριο". Καθώς είναι καινοτόμοι και πρωτοποριακοί, οι ιδέες τους δύσκολα γίνονται κατανοητές και αποδεκτές και συχνά θεωρούνται "περιθωριακοί" μέχρις ότου επαληθευτούν.

0ι Ιχθείς αντίστοιχα, αντιπροσωπεύουν το κρυφό, το μυστικό, το απεριόριστο, τη δολιότητα, τον ανώτερο ή τον κατώτερο κόσμο των ψυχών.Φυσικά και είναι αλληλέγγυοι προς κάθε μειονεκτούντα συνάνθρωπο (ο Δίας συγκυβερνήτης) όπως όλοι μας άλλωστε, τείνουν όμως να δραπετεύουν από την "πραγματικότητα", με την οποία διατηρούν θολές σχέσεις, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Τα παραπάνω φυσικά είναι γενικά και σχηματικά και είναι αφελές να θεωρούνται ως η αναπόφευκτη εξέλιξη μιας προσωπικότητας.

aries engineer
20-10-2006, 07:35 PM
Πιστεύω οτι η τάση προς τις εξαρτήσεις έχει να κάνει με δυσαρμονικές όψεις του Ποσειδώνα με άλλους πλανήτες και όχι τόσο με το ζώδιο...Θα ήθελα να ρωτήσω όμως κάτι άλλο ..οι φόβιες ή οι τάσεις τουλάχιστον ,όπως η αγοραφοβία φαίνονται κατα κάποιον τρόπο στον αστρολογικό χάρτη?

Ευχαριστώ :nuts:

magikadespell
23-10-2006, 03:32 PM
Εμένα δεν μου φάνηκε και τόσο αντιπροσωπευτικό το άρθρο για αρκετά ζώδια αλλά βέβαια μιλάμε πάντα μόνο για το ζώδιο (ήλιος) και όχι για όλο τον υπόλοιπο χάρτη.
Προσωπικά το μόνο πράγμα που με παραλύει από φόβο σ' αυτή τη ζωή είναι τα ποντίκια!:cry: :cry: :cry:
Επίσης και όσοι ζητάνε από μένα τα πάντα αλλά δε δίνουν το παραμικρό με φοβίζουν αλλά αυτούς απλώς τους αγνοώ όταν πάρω χαμπάρι τα φούμαρα.:toung:
Η έλλειψη επικοινωνίας (σαν Δίδυμοι) μεταφορικά ή πραγματικά με απογοητεύει πολύ δε με τρομάζει όμως επειδή νομίζω πως αν προσπαθήσω θα βρω μια χαραμαδίτσα ανοιχτή να επικοινωνήσω σωστά εκτός και αν απλώς δεν με ενδιαφέρει πια.

Να πω επίσης διευκρινιστικά μόνο πως τοξικο-μανής -όπως άλλωστε λέει και η λέξη- είναι ο εθισμένος στις τοξικές για τον οργανισμό ουσίες ανεξαρτήτως του τρόπου που κάνει χρήση (ενέσιμη ή όχι).

Χωρίς να γνωρίζω πολλά από αστρολογία αλλά γνωρίζοντας περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που κάνουν χρήση ουσιών (συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ) θα έλεγα ότι πιο επιρρεπείς σ' αυτό είναι τα ζώδια του νερού, ο Τοξότης και οι Δίδυμοι μιλώντας μόνο για το ζώδιο πάντα αλλά από ότι έμαθα διαβάζοντας άρθρα αστρολογίας, όπως είπε και άλλο μέλος παραπάνω, ο Ποσειδώνας ευθύνεται κυρίως για τέτοιες καταστάσεις

*Astropeleki*
23-10-2006, 04:46 PM
....Οτιδήποτε περιορίζει την ατομική τους ελευθερία και έκφραση....Δυσανασχετούν ακόμα και με τους κλειστούς χώρους ..... Οι Υδροχόοι συνεπώς χαρακτηρίζονται από υψηλή ένταση στα νεύρα τους.... εύκολα χάνουν τον έλεγχο και την υπομονή τους.

1.Αφήστε με να εκφραστώ και μη με περιορίζετε!!! :laugh:
2.Μόνο όταν είμαι άρρωστη δυσανασχετώ με τους κλειστούς χώρους..... γιατί δε μ' αφήνουν να αναπνεύσω :embarrest
3.Υψηλή ένταση ναι :bigsmile: γιατί πάντα ξεπερνώ τα όρια της υπομονής μου με αποτέλεσμα να εκρήγνυμαι :embarrest

moutro28
26-10-2006, 03:43 PM
Ωραίο άρθρο.
Εγώ πάντως, αν και αιγόκερως, δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερες φοβίες. Όσο δουλεύει το μυαλό μου, τα χεράκια και γενικώς είμαι υγιής αισθάνομαι ότι μπορώ να αντιμετωπίσω σχεδόν τα πάντα. Ίσως λόγω Ερμή στον Τοξότη (9ος) δίνω μεγάλο βάρος στη δύναμη του μυαλού, του πνεύματος και της κοινωνικότητας.

Sophia Varsami
24-01-2007, 10:47 AM
Πολύ ωραίο άρθρο.... & εν μέρη αντιπροσωπευτικό ειδικά στο σημείο έτσι γίνονται καταπιεστικοί και στραγγαλίζουν τις σχέσεις τους(σκορπιος)

gia_pep
25-01-2007, 05:08 PM
Έτσι είναι.Ένα μήνα χωρίς internet έμεινα και παρανόησα η Δίδυμος!!!! :wacko:

foxterrier_de
27-01-2007, 03:28 AM
και όμως αυτό το άρθρο λέει μία μεγάλη αλήθεια: οι ιχθύς είναι απατεώνες. Βέβαια τελικά εξαπατούν και τον εαυτό τους. Είναι όχι μόνο το αντίθετο της λογικής αλλά εντελώς χαζοί. Και πάλι επειικής είμαι. Είναι εφιαλτικό να ζεις μαζί τους διότι είναι UFO.:cry:

friary
27-01-2007, 02:43 PM
και όμως αυτό το άρθρο λέει μία μεγάλη αλήθεια: οι ιχθύς είναι απατεώνες. Βέβαια τελικά εξαπατούν και τον εαυτό τους. Είναι όχι μόνο το αντίθετο της λογικής αλλά εντελώς χαζοί. Και πάλι επειικής είμαι. Είναι εφιαλτικό να ζεις μαζί τους διότι είναι UFO.:cry:

:blink:
Ευχαριστούμε πολύ για τα κολακευτικά σχόλια, αλλά καλό θα ήταν οι προσωπικές μας εμπειρίες και απόψεις να ήταν επιεικέστερες γιατί αν αρχίζαμε εδω τα κοσμητικά, ανάλογα με το ποιος εκπρόσωπος του ζωδιακού μας έχει ταλαιπωρήσει, θα ξεφεύγαμε όλοι. Εξάλλου στη ζωή παίρνει ο καθείς αυτό που του αξίζει. Ετσι δεν είναι????
Ακου εκει UFO κι εντελώς χαζοί...................ΟΛΟΙ............. ...:huh:

fillenia
27-01-2007, 03:02 PM
Μαίρη μου, συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω, προσθέτοντας ότι οι σχολιασμοί αντανακλούν τους φόβους που υπαινίσσεται το άρθρο. Και καλό θα ήταν, να δηλώνεται και το ζώδιο του σχολιαστή, για να αναπτύξουμε και μεις οι μειονεκτούντες υπόλοιποι την άμυνά μας.

:clapping:

kiaRRa
27-01-2007, 03:10 PM

To να είναι κανείς απόλυτος και να προβαίνει σε τέτοιες γενικεύσεις, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον γράφοντα. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να έχουν γεμίσει οι φυλακές:cry:

Marina 7771
27-01-2007, 03:39 PM
Κορίτσια έχετε δίκιο, ο φίλος μας όχι μόνο γενικεύει, αλλά και σχολιάζει κάτω από άσχετο με το πρόβλημά του άρθρο . Όμως φαίνεται πολύ πληγωμένος από Ιχθύ, εξ ου και το :cry:, μην τον κρεμάσουμε:toung:

ioni
27-01-2007, 07:36 PM
σαν τοξοτης συνφωνω με το αθρο και εχωντας εναν σπορπιο εναν κριο εναν δυδιμο εναν ιχθεις και μια υδροχοος και εναν καρκινο τη να πω η γυναικα ευτυχως που τα βλεπω απο την θετικη και αισιοδοξη μερια

stabie
30-01-2007, 05:10 PM
φοβομαστε μην μείνουμε μόνοι μας αν και στην πραγματικότητα είμαστε πάντα μόνοι μας...(Δίδυμος)

gia_pep
31-01-2007, 05:21 AM
Φυσικά και είμαστε πάντα μόνοι μας. Ο φόβος της μοναξιάς μας μάρανε... Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε τελικά τί γίνεται γύρω μας και μας πιάνουν οι φοβίες για κάτι που ήταν πάντα έτσι, ίδιο...(Δίδυμος επίσης):blink:

starfish
31-01-2007, 12:43 PM
Φυσικά και είμαστε πάντα μόνοι μας. Ο φόβος της μοναξιάς μας μάρανε... Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε τελικά τί γίνεται γύρω μας και μας πιάνουν οι φοβίες για κάτι που ήταν πάντα έτσι, ίδιο...(Δίδυμος επίσης):blink:

Η συνειδητοποιηση μιας τετοιας αληθειας ειναι τρομακτικη συνηθως [ειμαστε κοινωνικα ζωα, γαρ]. Οσο απλως την υποψιαζεσαι, μπορεις να την προσπερνας... :bigsmile:
Ωστοσο... μπορεις να κανεις παρεα και με τον εαυτο σου, κι αν εχεις και περισσοτερους απο εναν... μια χαρα θα εισαι!!!:toung: :toung:

starfish
31-01-2007, 02:54 PM
Εγω παλι παρ οτι Παρθενος, αντιμετωπιζω τα μικροβια σε εντελως συνηθισμενα πλαισια.
Δεν δενομαι με υλικα αποκτηματα, γι αυτο και δεν φοβαμαι μηπως με κλεψουν. Επισης, αγχωνομαι για την ασφαλεια του παιδιου μου [μεσω του ωροσκοπου μου], αλλα επειδη ξερω οτι το προβλημα ειναι δικο μου, προσπαθω -και πιστευω οτι το καταφερνω ικανοποιητικα- να της παρεχω την απαιτουμενη για την ηλικια της ελευθερια κινησεων...
Αυτο που φοβαμαι περισσοτερο, ειναι οι υπουλοι ανθρωποι και αυτοι που αν τους δωσεις λιγο θαρρος, γινονται θρασεις και φορτικοι...:cry: :wacko:

ninja
31-01-2007, 03:23 PM
Καλήσπέρα. Σαν Ταυρος βεβαιώ ότι αποφεύγω τις επικίνδυνες κατάστάσεις και ένας απο τους λόγους που πήρα σκύλο είναι ότι φοβάμαι πιθανή κλοπή. Βέβαια δεν έχω χρηματοκιβώτιο γιατί δεν κρατάω καθόλου χρήματα ή χρυσαφικά στο σπίτι, όμως γενικώς ξεχνάω που "τακτοποιώ" διάφορα πράγματα. Χι. Χι.

foxterrier_de
31-01-2007, 07:34 PM
επιμένω και επαναλαμβάνω: οι ιχθύς είναι απατεώνες. Η εξήγηση είναι απλή: Ο κυβερνήτης των ιχθύων είναι ο ποσειδώνας, ήτοι ο πλανήτης της εξιδανίκευσης αλλά και της εξαπάτησης. Κάθε κακή όψη με αυτό τον πλανήτη, ειδικά αν εμπλέκεται κάποιος προσωπικός πλανήτης, πχ. τετράγωνο με αφροδίτη, με ερμή και πολλώ δε μάλλον αν εμπλέκεται ο ήλιος, καθιστά τον ιχθύ απατεώνα. Βέβαια δεν είναι απατεώνας με την νομική έννοια, να πάει φυλακή δηλαδή, αλλά θύμα πρωτίστως της δικής του εξιδανίκευσης και του δικού του πλασματικού κόσμου, παρουσιάζει στους άλλους μία εικόνα που έχει μόνο στο μυαλό του. Αυτό οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως εξαπάτηση. Ιδίως αν είναι δίδυμοι, όπως εγώ. Ευχαριστώ για την επιείκεια. ;)

gia_pep
31-01-2007, 08:41 PM
επιμένω και επαναλαμβάνω: οι ιχθύς είναι απατεώνες. Η εξήγηση είναι απλή: Ο κυβερνήτης των ιχθύων είναι ο ποσειδώνας, ήτοι ο πλανήτης της εξιδανίκευσης αλλά και της εξαπάτησης. Κάθε κακή όψη με αυτό τον πλανήτη, ειδικά αν εμπλέκεται κάποιος προσωπικός πλανήτης, πχ. τετράγωνο με αφροδίτη, με ερμή και πολλώ δε μάλλον αν εμπλέκεται ο ήλιος, καθιστά τον ιχθύ απατεώνα. Βέβαια δεν είναι απατεώνας με την νομική έννοια, να πάει φυλακή δηλαδή, αλλά θύμα πρωτίστως της δικής του εξιδανίκευσης και του δικού του πλασματικού κόσμου, παρουσιάζει στους άλλους μία εικόνα που έχει μόνο στο μυαλό του. Αυτό οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως εξαπάτηση. Ιδίως αν είναι δίδυμοι, όπως εγώ. Ευχαριστώ για την επιείκεια. ;)

Έλα τώρα...Ας είμαστε ειλικρινείς...Ουδείς αναμάρτητος. Και πόσο μάλλον αν είναι και Δίδυμος... Κι εγώ ομοζώδια σου είμαι, αλλά οι γενικεύσεις βλάπτουν. Και μην ξεχνάς πως κι ο Ερμής μας έχει πολλές αρνητικές ιδιότητες (δολοπλόκος κτλ). Ας μην πέσουμε να φάμε ένα διπλό ζώδιο, άρα και ξαδερφάκι μας.;)

skorpion
31-01-2007, 10:22 PM
οταν κατι δε περναει απο το χερι μας νομιζω οτι αυτο φοβιζει τους σκορπιους

Anastasy
31-01-2007, 10:41 PM
Η αλήθεια είναι ότι οι ιχθέις είναι λιγουλάκι μουλοχτό (πολύ μ'αρέσει αυτή η λέξη!:toung: ) ζώδιο!! Και συγκεκριμένα θεωρώ ότι υποβόσκει βαθιά μέσα τους ζήλια για τους πάντες και τα πάντα!! Αλλά σε σχέση με κάποια άλλα ζώδια είναι αγγελούδια!! :bigsmile: Και ειδικά αν έχουν επιρροές από πύρινα ή αέρινα ζώδια πιστεύω ότι μπορεί να είναι <<μπιπ>> τα παιδιά!!

ioni
01-02-2007, 10:27 PM
μην λέτε κακίες για τους ιχθεις έχω γιο και είναι και γ....ω τα παιδια ,λίγο μούτρο,γλυκό όμως,:toung: φιλότιμος:amazed: αιδέστιτος μέρχει α'ι'δίας:bigsmile:διεστιτικός ,υπερ προστατευτικος με όσους αγαπά:love: παρασίρετε ευκολα ,κακό αυτό.........και είναι και γλύκας

drosia
19-06-2007, 02:21 PM
Λίγο πολύ έτσι είμαι για αιγόκερως.
Αν και το μισό χρόνο είμαι ικανή να ζω λιτά και να μαζεύω χρήματα να έχω για μια ώρα ανάγκης που λένε, τον άλλο μισό χρόνο κάτι με πιάνει και τα ξοδεύω όλα.

kassy
04-09-2007, 12:26 AM
Νομίζω πως ήταν εύστοχο το άρθρο σας και αντιπροσωπευτικό. Πραγματικά όμως έχω κουραστεί να διαβάζω κατά καιρούς για το πόσο ευάλωτο είναι το ζώδιο των ιχθύων όσον αφορά τα ναρκωτικά,έχει καταντήσει κλισέ. Σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλομαι,αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που δεν ασχολείται αρκετά,θα περνάει εμάς τα ψαράκια για δεδομένους τοξικομανείς. Και γω είμαι ευαίσθητη ως εκεί που δεν πάει,και μάλιστα με ωροσκόπο σε ζώδιο του νερού,αλλά όπως και εκατοντάδες άλλοι ιχθείς,"ταξιδεύω" με το μυαλό. Και επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα,έχω να σας πω ότι άφησα το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής μου,λόγω των εξαρτήσεων του,μετά από μια σχέση που προσπάθησα όσο ποτέ,για να καταλάβω τελικά πως το πρόβλημα ήταν άλυτο.Ο καλός μου ήταν ένας παρορμητικότατος κριός γενικά.Τελοσπάντων,μην κουράζω,αλλά έλεος πια με την ευαισθησία μας..Θα βγούμε οι χειρότεροι του ζωδιακού,με τις συνέπειές της.Δεν χάνει κανείς όταν έχει φίλο\σύντροφο\αδελφό κτλ ιχθύ.Παιδιά του Ποσειδώνα,μιλήστεεεεεεεε...

Αγαπητή Μαρία76,

Ο πατέρας μου είναι ιχθύς, είναι ευαίσθητος και γλυκός μέχρι εκεί που δεν πάει, αλλά με κούρασε μια ζωή με τις τρομερές ανασφάλειες και τους φόβους του. Δεν λέω, είστε πάρα πολύ αξιαγάπητα εσείς τα ψαράκια, μπορώ να σας κατανοήσω και γω ως καρκίνος που έχει τα δικά του άγχη, αλλά όταν σας πιάνουν οι ανασφάλειες και οι φόβοι σας είστε το κάτι άλλο! Θαρρείς και η λογική χάνεται από προσώπου γής.
Υ.Γ. Τίποτα προσωπικό με σένα και ελπίζω να μη με παρεξήγησες:embarrest

kassy
04-09-2007, 12:38 AM
Μήπως οι φόβοι μας έχουν να κάνουν και με τη θέση που έχει η Σελήνη μας; Διαβάζοντας για το κάθε ζώδιο χωριστά, ο καρκίνος που είμαι εγώ δεν με αντιπροσωπεύει, αλλά πιο πολύ θα έλεγα ο αιγόκερώς στον οποίο έχω τη Σελήνη μου. Ποτέ δεν φοβήθηκα μην ληστέψει κάποιος το σπίτι μου, αλλά πάντα είχα τον φόβο της απόρριψης σε ό,τι αφορούσε την κοινωνική μου καταξίωση.

kassy
04-09-2007, 01:10 AM

Πρέπει να σου την έχει φέρει κάποιος ιχθύς με πολύ ύπουλο και άγριο τρόπο. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο μίσος!
¶σε με λοιπόν να σου κάνω μία μικρή ανάλυση ύστερα από χρόνια τριβή με τους ιχθείς. Οι ιχθείς γενικώς, όπως άλλωστε και εσείς οι δίδυμοι φέρουν δύο πρόσωπα στο χαρακτήρα τους. Το ένα εκφράζει το μεγαλείο της ψυχής τους και την αγάπη για τον συνάνθρωπο και τη φύση και το άλλο τους φόβους τους, τις ανασφάλειές τους που οδηγούν σε παράλογη συμπεριφορά και απομόνωση. Πολλές φορές για να ξεφύγουν από την άσχημη πραγματικότητα προτιμούν να "ταξιδεύουν" σε δικούς τους ονειρικούς κόσμους με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν το τίμημα είναι η απώλεια σχέσεων με τους άλλους.

kate85
16-11-2009, 11:57 AM
καλημερα σε ολους!
Ως ιχθυς θελω να πω πως ο ρομαντισμος ειναι πολυ παρεξηγημενος στις μερες μας οπως και ο εγωισμος και ο συναισθηματισμος που μας διακρινει. Μπορει καμια φορα να δυσκολευομαστε στις υποχρεωσεις τις καθημερινοτητας μας επειδη τη βλεπουμε σαν αντανακλαση της πραγματικοτητας, αλλα πιστεψτε με στο τελος της ημερας μπορουμε να κανουμε αυτο, που πολλα αλλα ζωδια και γενικα αλλοι ανθρωποι θα ηθελαν αλλα τους ειναι αδυνατο...μπορουμε να ονειρευομαστε.

stabie
16-11-2009, 12:09 PM
Συμφωνώ για τους Δίδυμους σε ΟΛΑ!!! Θα πεθάνω αν δεν μπορώ να επικοινωνήσω είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ιντερνετ ή με γράμμα...δεν ξέρω αλλά αρρωσταίνω!! Επίσης φοβόμαστε τη μοναξιά...και μόνο στην ιδέα ότι δεν έχουμε φίλους, γνωστούς και γενικά κάποιον που θα μας ακούσει (γιατί ακροατές εμείς καλοί δεν είμαστε), που θα μας κάνει παρέα...αρρωσταίνουμε επίσης...
Βέβαια και ο φόβος της μοναξιάς απόηχος του φόβου έλλειψης επικοινωνίας είναι...αν είμαστε μόνοι μας...πως και με ποιον θα επικοινωνήσουμε...???? χαχαχαχα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-11-2009, 07:24 PM
καλημερα σε ολους!
Ως ιχθυς θελω να πω πως ο ρομαντισμος ειναι πολυ παρεξηγημενος στις μερες μας οπως και ο εγωισμος και ο συναισθηματισμος που μας διακρινει. Μπορει καμια φορα να δυσκολευομαστε στις υποχρεωσεις τις καθημερινοτητας μας επειδη τη βλεπουμε σαν αντανακλαση της πραγματικοτητας, αλλα πιστεψτε με στο τελος της ημερας μπορουμε να κανουμε αυτο, που πολλα αλλα ζωδια και γενικα αλλοι ανθρωποι θα ηθελαν αλλα τους ειναι αδυνατο...μπορουμε να ονειρευομαστε.

δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν κανει ονειρα αγαπητο μελος

zw_epimenontas
10-12-2009, 06:15 AM
Deodunos? ο καθε ανθρωπος με το καθε του ζωδιο ειναι νευρικος! απλα καποια ζωδια ειναι λιγοτερο η κανουν μεγαλητερη υπομονη και καποια δεν εχουν την υπομονη των αλλων ζωδιων! ομως αποψη μου ειναι πως ολα τα ζωδια εχουν μια δωση νευρων! αν τα νευρα ειναι των υδροχοων η των ιχθυων τοτε ειναι και των ταυρων και των δυδιμων καλυτερα!!!τεσπα να μην πολυλογω θεωρω το αρχικο που ειπα , οτι ολα τα ζωδια εχουν νευρα απλως υπαρχει η υπομονη η τα ζωδια πχ που δεν διχνουν η και τα ζωδια που αναβουν αμεσως και τα νευρα τους φτανουν κοκκινο!!! καθε ζωδιο ειναι ξεχωριστο μα ολα εχουν τα νευρακια τους!!!:cheesy::bigsmile::noworry::toung:

λολ ξεχασα οτι ειμουν στην πρωτη σελιδα του θεματος και εγραψα και ηρτθε στην τελευταια!!! ποιος ξερει απο ποτε ηταν εκεινο το μνμ !!! τεσπα :laugh::laugh::blink:

toniats
10-12-2009, 09:57 PM
ο βαθύτερος φόβος ενος ζωδίου; ωραίο!!

κατα τη γνώμη μου λοιπόν χμ! ο βαθύτερος φόβος ενος γνησιου κριού είναι μην έλθει δεύτερος. Μην τυχον και ο διαθέτων το γειτονικό οικόπεδο κατασκευασει μεγαλύτερη μαιζονέτα, μην τυχον και ο γείτονας αγόρασει καινούργιο αμάξι, μην τυχόν και η πρώην σύντροφος (ναι! αυτή που παρατήσαν) βρει καινουργιο φίλο, νέοτερο, ψηλότερο, πιο προικισμένο ....τέτοια πράγματα....!

ο βαθύτερος φόβος ενος γνήσιου και ειλικρινούς ταύρου είναι μην τον παρατήσει ο έρωτας.....
παρεπιπτόντως οι ταύροι, λόγω γνήσιου αισθησιασμού, έχουν πέραση στο άλλο φύλο. Ο ταύρος δεν είναι πάντα ο πιστός μαμούχαλος που συχνά περιγράφουμε χάριν αστειότητας. Υπάρχουν αρκετές σιγανοπαπαδιές στον ζώδιον. Όταν όμως ο σύντροφος αποσύρει την ψήφο εμπιστόσυνης τότε ο χαρούμενος και ίσως λίγο απιστος ταύρος μετατρέπεται σε ενα ζηλιάρικο τέρας, που επιμένει να λογοκρίνει απο το κινητό μέχρι τον αέρα στο δώματιο του συντρόφου....

ο χειρότερος φόβος ενός δίδυμου είναι ένας άλλος δίδυμος....στο γραφείο. Εκείνος θα μπορέσει να καταλάβει τα μαγειρέμετα στον ισολογισμό, τις χρεώσεις για τις διακοπες στα γκαλαμπάγκος στα έξοδα παραστάσεως της εταιρείας, τον ψευτοέρωτα που πουλάει στην γραμματέα του προέδρου προκείμενου να λέγονται πάντα τα καλύτερα για το ατομό του κατευθείαν στα αυτιά της ιεραρχίας....

ο χειρότερος φόβος ενός ορίτζιναλ καρκίνου είναι να μην αρπάξει το παστίτσιο την ημέρα που έχει τραπέζι στην πεθερά του....

ο χειρότερος φόβος ενος θηλυκού λέοντα είναι οι νεότερες και ομορφότερες γυναίκες που μοιραία θα εμφανιστούν στο γραφείο και θα την εκθρονίσουν απο τον χρυσό θρόνο της "γυναικάρας με τα κόκκινα" και τις ονειρώξεις των διευθυντικών στελεχων (με χρυση πιστωτική) που ανέκαθεν ήταν η αδυναμία της...

ο χειρότερος φόβος ενός Παρθένου είναι τα γηρατεια.....ο Παρθένος συχνά είναι υποχόνδριος όχι μόνο με την υγεία του αλλα με την καθαριότητα και την ατομική υγιεινή....ανησυχει λοιπόν απο το πως θα προμηθεύεται 17 ειδη αντισηπτικών μέχρι να παραδώσει τον παραμικρο έλεγχο για την υγεία του

ο χειρότερος φόβος ενός ζυγού είναι να μείνει ανύπαντρος σε κακόγουστο τριάρι στην κυψέλη...

ο χειρότερος φόβος ενός σκορπιού είναι να μην τον ερωτευθεί μέχρι λιποθυμίας κάθε γυναίκα που τον ενδιαφέρει απο την βοηθό του κουρέα του μέχρι την προϊσταμένη του...

ο χειρότερος φόβος ενός τοξότη είναι να βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γελάνε, δεν κάνουν πλάκες και κοιτάζουν το ρολόι τους την ώρα που τους λέει το τελευταίο ανέκδροτο του λαζόπουλου

του αιγόκερου μην ξυπνήσει φτωχός και άσημος ....όπως τότε που πρωτοξεκίνησε, πριν βγάλει νοκ αουτ τους ανταγωνιστες

του υδροχόου θα έπρεπε να ειναι να μην του κάνουν οι φίλοι του ότι τους έκανε αυτος κατά διαστήματα

του ψαριου ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο Ψαράς.....δεν είναι εύκολο αν είσαι ψάρι να ξεφύγεις απο το δίχτυ που απλώθηκε στην αγαπήμενη σου θάλασσα και σε παγίδευσε....το αυτό ισχύει και για πιστωτικές, δάνεια, θαλασσοδάνεια κλπ

moutro28
11-12-2009, 08:38 PM
Συγνώμη, αλλά εγώ και η τσιγγουνιά ουδέποτε είχαμε σχέση ή έστω φλερτ, ούτε καν αποταμίευση δεν κάνω. Ουτε έχω αγχος μην τυχόν και με πιάσουν κορόιδο. Μήπως δεν είμαι αντιπροσωπευτική αιγόκερως. Νομίζω ότι περισσότερο πλησιάζω τον Ζυγό που έχω Σελήνη.