PDA

View Full Version : Συζήτηση-άρθρο "Τα 4 στάδια της αγάπης"



erastros
04-10-2006, 08:07 AM
Γειά σας,
Είμαι νέο μέλος και ψάχνομαι σχετικά με την αστρολογία, αλλά και την αστρονομία. Έχω Αφροδίτη στην Παρθένο, οπότε το πολύ ωραίο άρθρο του κ. ¶ρχου, μάλλον με εκφράζει. Μια απορία: Ισχύει το ίδιο για άντρες και για γυναίκες το άρθρο;
Θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ισχύει η κατάταξη αυτή για την τωρινή φάση της ζωής μας ή μας εκφράζει για όλη μας τη ζωή και επομένως μπορούμε να φτάσουμε ο καθένας σε συγκεκριμένο όριο-στάδιο της αγάπης και απλά δε μπορούμε να πάμε παραπέρα;
Δηλαδή, θέλω να πώ, καθορίζεται το είδος της αγάπης μας στη διαδρομή της ζωής μας από την ημερομηνία γέννησής μας και την τότε θέση των πλανητών (συγκεκριμένα της Αφροδίτης);
Αν δε καταλαβαίνω κάτι καλά, παρακαλώ διορθώστε με!
Βλέπω ότι οι γυναίκες εδώ είναι αρκετά ενημερωμένες και γνώστριες. Γειά σας κορίτσια!
Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη.

erastros
04-10-2006, 08:21 AM
Σκορπιός .

Fotini Christodoulou
04-10-2006, 08:27 AM
Σε γυναικείο χάρτη η Αφροδίτη δειχνει πώς αυτή εκφραζει την θηλυκότητά της.Ενώ στον ανδρικό μάλλον το πώς επιθυμεί ο ανδρας να εκφράζεται η γυναίκα.

Για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε εσεις θα πρέπει να δείτε τη θέση του ¶ρη στον χάρτη σας και ακολούθως ανατρέξετε στο ανάλογο αρθρο για τον Αρη στα ζώδια.

Φιλικά,
Φωτεινή

erastros
04-10-2006, 09:02 AM
Τhx Φωτεινή!
ΟΚ, Ο ¶ρης είναι στο χάρτη μου στον Τοξότη. Θα δω λοιπόν τι μου επιφυλάσσει για τα ερωτικά μου ο ¶ρης, ο Θεός του πολέμου.

Για να επανέλθω και στο δεύτερο ερώτημά μου:
Μια από τις γυναίκες που με ενδιαφέρουν έχει πάντως Αφροδίτη στην Παρθένο. Λοιπόν, έχουμε μέλλον; ή απλώς μπορεί το συγκεκριμένο κορίτσι να φτάσει μέχρι ορισμένο στάδιο και ποιότητα αγάπης και όχι παραπέρα;
Να αρχίσω να σκέφτομαι για μια άλλη που ξέρω ότι έχει πχ Αφροδίτη στο Σκορπιό; Με ενδιαφέρει περισσότερο αυτού του είδους η αγάπη.
Από εμφάνιση είναι καλύτερη η πρώτη. Αλλά αστρολογικά μετράει ότι η δεύτερη έχει καλύτερη Αφροδίτη;

Φιλικά,
enastros

Fotini Christodoulou
04-10-2006, 09:17 AM
Αγαπητε φίλε,

Καταρχάς όλες οι θέσεις ισάξιες είναι!Η προοπτική της κάθε θέσης εξαρτάται όχι μόνο απο το ζώδιο που βρίσκεται αλλα και από τον οίκο και τις οψεις που σχηματίζει-αστρολογικά μιλώντας!

Για να δείς το κατα πόσο ταιριάζεις με την καθε κοπελα που σε ενδιαφέρει θα
πρεπει να εξετάσεις τους χάρτες σας σε συναστρία,υπάρχει επίσης σχετικό άρθρο!

may
04-10-2006, 09:35 AM
Τhx Φωτεινή!
ΟΚ, Ο ¶ρης είναι στο χάρτη μου στον Τοξότη. Θα δω λοιπόν τι μου επιφυλάσσει για τα ερωτικά μου ο ¶ρης, ο Θεός του πολέμου.

Για να επανέλθω και στο δεύτερο ερώτημά μου:
Μια από τις γυναίκες που με ενδιαφέρουν έχει πάντως Αφροδίτη στην Παρθένο. Λοιπόν, έχουμε μέλλον; ή απλώς μπορεί το συγκεκριμένο κορίτσι να φτάσει μέχρι ορισμένο στάδιο και ποιότητα αγάπης και όχι παραπέρα;
Να αρχίσω να σκέφτομαι για μια άλλη που ξέρω ότι έχει πχ Αφροδίτη στο Σκορπιό; Με ενδιαφέρει περισσότερο αυτού του είδους η αγάπη.
Από εμφάνιση είναι καλύτερη η πρώτη. Αλλά αστρολογικά μετράει ότι η δεύτερη έχει καλύτερη Αφροδίτη;

Φιλικά,
enastros

Καλημέρα!!

Λίγα πράγματα μπορώ να σου πω, από προσωπική ερασιτεχνική εμπειρία. ¶πό όσο ξέρω όμως στο χώρο αυτόν μπορείς να ψάξεις κ σίγουρα θα βρεις κ άλλα άρθρα τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα προκειμένου να αποκωδικωποιήσεις γενέθλιες θέσεις πλανητών, γωνίες, διελεύσεις κλπ... Λίγη υπομονή να έχεις κ θα μπεις στο κλίμα σιγα-σιγά!! :bigsmile:

Όσον αφορά τον ¶ρη σου που είναι στον Τοξότη, εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ως θέση!! Δυνατή θα έλεγα! Αν βρεις κ τον οικο που φιλοξενείται ο ¶ρης θα καταλάβεις πολλά περισσότερα!

Όσον αφορά την Αφροδίτη κ τις κοπέλες τα στοιχεία που παραθέτεις είναι πολύ λίγα για να σου πει κάποιος. Πάντως ο γενικός κανόνας είναι ότι συγκρίνουμε την Αφροδίτη του ενός με την Αφροδίτη του άλλου. Το ίδιο κάνουμε κ με τον ¶ρη. Μετά ελέγχουμε τους πλανήτες εναλλάξ, δηλαδή ¶ρη - Αφροδιτη, Αφροδίτη - ¶ρη. Κοιτάμε τα φώτα (ηλιο - σελήνη) κατά τον ίδιο τρόπο κ φυσικά δίνουμε βάση κ στον 8ο οίκο του καθενός.

Παντως η Αφροδίτη στην Παρθένο ουδεμία σχέση έχει με την αφροδίτη στο Σκορπιό!! :embarrest :toung: :embarrest :wacko: Ειδικά αν συνυπάρχει κ ένας Πλούτωνας εκεί κοντά!! :wacko: :wacko:

Αυτά σε γενικές γραμμές!!

erastros
04-10-2006, 09:47 AM
Αγαπητή Φωτεινή,
Διαφωνώ όταν λες ότι όλες οι θέσεις είναι ισάξιες. Η Αγάπη των αισθήσεων δε μπορεί να είναι ισάξια με την Αγάπη της εμμονής ή την Αγάπη της ελευθερίας. Ερμηνεύουμε διαφορετικά το άρθρο του κ. ¶ρχου, όπως φαίνεται.
Αν υπάρχουν στάδια στην Αγάπη, αυτό των αισθήσεων, της Αφροδίτης στον Ταύρο, είναι το κατώτερο. Αν το θεωρείς ισάξιο με τα άλλα, αν θεωρείς ότι σε καλύπτει, μπορεί να την πατήσεις χοντρά στη ζωή σου (είτε γυναίκα είσαι είτε άντρας) και να πάρεις το στραβό το μονοπάτι.

Φιλικά
enastros

Fotini Christodoulou
04-10-2006, 09:56 AM
Αγαπητε φίλε,

χαίρομαι που διαφωνούμε καθώς έτσι εξελισσομαστε και μαθαίνουμε.
Πραγματι ερμηνευουμε διαφορετικά το άρθρο.

Πιστευω πώς η αγάπη,άσχετα με τα κίνητρα ή τρόπο που την δινουμε,δεν παυει να είναι αγάπη!:bigsmile:
Τώρα το πώς επιθυμούμε να μας την εκφράζουν,ή το ποιό κίνητρο ειναι το πιό αγνό ή "εξελιγμένο" ειναι άλλο θέμα και μάλλον υποκειμενικό.
Η μία Αφροδίτη αγαπαει προσφέροντας,ή άλλη ζηλευοντας...αλλα και οι δύο πάντως αγαπανε!Ποιά είναι καλύτερη,πιο αγνή,πιο ειλικρινής αν θέλεις,είναι υποκειμενικό και εξαρτάται απο το πώς επιθυμει να αγαπιέται ο καθένας μας.
Τώρα αν κάποιος έχει την Αφροδίτη πχ στον Ταυρο,μπορεί να αγαπαει με άρχέγονα ένστικτα όπως αυτό της επιβίωσης,της διατήρησης των κεκτημένων ,με την αισθηση της ασφάλειας.Αλλά προσωπικά δεν θεωρώ οτι είναι κατώτερη σε σχέση με κάποια άλλη θεση.;)

Φιλικά,
Φωτεινή

erastros
04-10-2006, 10:03 AM
Γεια σου May!

Χαίρομαι που σου αρέσει ο ¶ρης στον Τοξότη. Κι εμένα μου φαίνεται πολύ καλή θέση, ο Τοξότης είναι ωραίος αστερισμός. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, που περιγράφεις τη διαδικασία, αλλά είμαι στην αρχή και μου φαίνονται όλα πολύπλοκα. Κάποτε ίσως βγάλω νόημα. Προς το παρόν μου αρέσει να ατενίζω τον έναστρο ουρανό και να θαυμάζω τα αστέρια, όποτε έχω το χρόνο.
Εσύ που έχεις τον ¶ρη σου; Εμπάσει περιπτώσει, φαντάζομαι πως πρέπει να ξέρει κανείς πάρα πολύ καλή, μα πάρα πολύ καλή αστρολογία ώστε να μπορεί να κρίνει τους ανθρώπους μόνο από τα ζώδια. Θα πρέπει να είναι κάτι σα γκουρού, ή καταξιωμένος αστρολόγος. Για μας τους κοινούς θνητούς, έχουμε και άλλους παράγοντες να λάβουμε υπόψην, ναι;

Φιλικά

erastros
04-10-2006, 10:06 AM
Λοιπόν Φωτεινή,
Δε μπορώ να διαφωνήσω τελικά μαζί σου, έτσι όπως το θέτεις. Αν κατάλαβες είμαι πνεύμα αντιρησίας. Μου αρέσει να προκαλώ, αλλά πάντα για να βγεί κάτι.

enastros

may
04-10-2006, 10:19 AM
Εσύ που έχεις τον ¶ρη σου;

Ευτυχώς για μένα είναι στον Κριό, σε απόλυτη σύνοδο με Αφροδίτη και Σελήνη στον 9ο κ σε αντίθεση με Πλούτωνα. :wacko:

Το "δυστυχώς" της υπόθεσης είναι οι ημικρανίες!! :cry:

Συμφωνώ και για τους άλλους παράγοντες που λες. Πιστεύω όμως ότι κ η αστρολογία βοηθάει πάρα πολύ να καταλάβουμε ποιον έχουμε απένατί μας τελικά!! Βέβαια, αυτό προϋποθέτει, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ισχυρότατη και βαθιά γνώση της Αστρολογίας, έτσι πιστεύω και εγώ.

:love:

erastros
04-10-2006, 11:21 AM
ε.... οι ημικρανίες είναι γιατί είναι κάπως οι θέσεις των πλανητών σου και οι μεταξύ τους σχέσεις, γωνίες, αντιθέσεις, σύνοδοι, συναστρίες, κλπ, ή γιατί προσπαθείς να να μελετήσεις, να κατανοήσεις και να ερμηνεύσεις τι σημαίνουν όλ' αυτά;
Anyway, σου στέλνω 2 φωτό του Κριού για να απολαύσεις!

Φιλικά,
erastros

avrilllll
02-02-2008, 06:57 PM
πολυ ωραιο το αρθρο. εγω που εχω αφροδιτη στον αιγοκερω δεν με αντιπροσωπευει καθολου η ερμηνεια αυτη η οποια ειναι πολυ σωστη πιστευω. απλα η αφροδιτη στους διδυμους νοιωθω οτι με αντιπροσωπευει καλυτερα... μηπως συμβαινει αυτο γιατι η αφροδιτη μου ειναι σε συνοδο με τον ερμη.... η μηρως παιζει ρολο και η σεληνη μου που ειναι στους διδυμους και ο αρης στον υδροχοο......:wacko:

Χρήστος Άρχος
02-02-2008, 07:35 PM
Καλησπέρα σας,
καταρχάς συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν είχα δει ποτέ την έναρξη αυτου του θέματος
Οι διαφορές ενός άνδρα και μίας γυναίκας ως προς αστρολογικό χάρτη δεν είναι τόσο μεγάλες όσο φανταζόμαστε. Οι διαφορές προέρχονται πολλές φορές είτε απο τα κοινωνικά δεδομένα κάθε χώρας και πολιτισμού είτε απο τις βιολογικές διαφορές. Στην πραγματικότητα οι αξίες και οι ανάγκες της Αφροδίτης δεν αλλάζουν σε κάθε χάρτη απλά προσαρμόζονται στην κουλτούρα του ως ένα βαθμό και στο φύλο του.
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω ότι καθώς περνούν τα χρόνια αλλάζουμε και χαρακτήρα. Για παράδειγμα μία Αφροδίτη στην Παρθένο που έχει περάσει απο μία διέλευση του Πλούτωνα δεν θα είναι η ίδια με πριν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και οι Δίδυμοι - Τοξότες οι οποίοι έχουν αλλάξει ριζικά ύστερα απο την διέλευση του Πλούτωνα στον Τοξότη. Βέβαια η γενέθλια θέση παραμένει να είναι το θεμέλιο του χαρακτήρα μας.
Τέλος θα ήθελα να συμπληρώσω ότι και βέβαια μία ζωδιακή θέση στο γενέθλιο δεν είναι το παν μιας και για παράδειγμα αν μία Αφροδίτη στο Κριό είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο απο τον Καρκίνο σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική ως προς την έκφραση της.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος