View Full Version : Ενεργοποιηση Οικων
laziali
27-09-2006, 10:53 PM
Καλησπερα σε ολους.
Διαβασα οτι ενας οικος ειναι ενεργοποιημενος οταν βρισκονται μεσα σε αυτον ενας ή περισσοτεροι πλανητες. Λαμβανουμε υποψη μας παντα μονο τους πλανητες για την ενεργοποιηση ή και αλλα σημεια??? Και τι γινεται οταν μεσα σε καποιους οικους δεν υπαρχουν πλανητες??? Πως θα ενεργοποιηθουν αυτοι οι οικοι???
panther
28-09-2006, 09:31 AM
Καλησπερα σε ολους.
Διαβασα οτι ενας οικος ειναι ενεργοποιημενος οταν βρισκονται μεσα σε αυτον ενας ή περισσοτεροι πλανητες. Λαμβανουμε υποψη μας παντα μονο τους πλανητες για την ενεργοποιηση ή και αλλα σημεια??? Και τι γινεται οταν μεσα σε καποιους οικους δεν υπαρχουν πλανητες??? Πως θα ενεργοποιηθουν αυτοι οι οικοι???
Πέρα από τους πλανήτες, ποιά είναι τα άλλα σημεία?
Εάν κάποιος οίκος είναι κενός από πλανήτες, τότε θα δεις σε ποιό ζώδιο βρίσκεται η ακμή του οίκου αυτού. Θα πρέπει να βρεις τον κυβερνήτη του και να δεις σε ποιόν οίκο βρίσκεται!
laziali
28-09-2006, 11:21 AM
Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση.
Εννοω αλλα σημεια εκτος απο πλανητες, οπως πλανητοειδεις, δεσμους κλπ.
Δηλαδη, για παραδειγμα μπορει σε καποιους οικους του χαρτη να υπαρχουν πολλοι πλανητες μαζι, σε αλλους να υπαρχουν πλανητες και πλανητοειδεις και δεσμοι, σε καποιους αλλους να υπαρχουν μονο πλανητοειδεις και σε αλλους τιποτα απολα αυτα.
Καταλαβα οτι στους αδειους οικους λαμβανουμε υποψη μας αυτο που ειπες. Τον κυβερνήτη του οικου και σε ποιο οικο βρισκεται εκεινη τη στιγμη. Οταν ομως βρισκονται και αλλα σημεια οπως πλανητοειδεις μεσα σε εναν οικο, θεωρουμε οτι και αυτοι ενεργοποιουν εναν οικο??? :unsure:
Fotini Christodoulou
28-09-2006, 11:49 AM
Για να μην μπερδευομαστε,ως σημείο αναφέρουμε πχ τον ωροσκόπο και όχι τους πλανητοειδείς ή πλανήτες .
Τώρα -παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω καποιο λάθος.:embarrest
Για να ενεργοποιηθεί καποιος οίκος ,έιτε περιέχει σημεία,πλανητες κτλ ειτε όχι, θα πρεπει καθώς διελαυνει καποιος πλανητης να δημιουργησει όψη ,είτε με κάτι(οπου "κατι"ειναι σημειο,πλανητης,πλανητοειδ ής κτλ) που περιέχεται στον οίκο,ή με την ακμή του αν ειναι κενός(οποτε κοιτάζουμε και αν σχηματίζεται όψη με τον κυβερνητη του οικου αυτού.)
Συμπληρωματικά σε καποια συστηματα πρόβλεψης για τα οποια μπορείς να διαβάσεις τα αντίστοιχα άρθρα,κοιτάζουμε αν καποιος προοδευμένος πλανητης ή σημειο κτλ σχηματίζουν οψη με τους γενεθλιους και με τους διελαύνοντες ωστε να δουμε ποιος οίκος ενεργοποιείται .
Ελπίζω να βοηθησα!
laziali
28-09-2006, 12:29 PM
Για να μην μπερδευομαστε,ως σημείο αναφέρουμε πχ τον ωροσκόπο και όχι τους πλανητοειδείς ή πλανήτες .
Τώρα -παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω καποιο λάθος.:embarrest
Για να ενεργοποιηθεί καποιος οίκος ,έιτε περιέχει σημεία,πλανητες κτλ ειτε όχι, θα πρεπει καθώς διελαυνει καποιος πλανητης να δημιουργησει όψη ,είτε με κάτι(οπου "κατι"ειναι σημειο,πλανητης,πλανητοειδ ής κτλ) που περιέχεται στον οίκο,ή με την ακμή του αν ειναι κενός(οποτε κοιτάζουμε και αν σχηματίζεται όψη με τον κυβερνητη του οικου αυτού.)
Αυτο ναι το καταλαβα. Σε ευχαριστω πολυ. Το θεμα ειναι βεβαια ποτε θα σχηματισει καποια οψη και αν θα σχηματισει. Και για να ενεργοποιηθει φανταζομαι δεν εχει σχεση με το αν θα ειναι πολυ εντονη ή αδυναμη η οψη αυτη, ετσι??? Ή εχει σημασια και πρεπει να ειναι πχ μια συνοδος και οχι ενα ημιεξαγωνο???
Συμπληρωματικά σε καποια συστηματα πρόβλεψης για τα οποια μπορείς να διαβάσεις τα αντίστοιχα άρθρα,κοιτάζουμε αν καποιος προοδευμένος πλανητης ή σημειο κτλ σχηματίζουν οψη με τους γενεθλιους και με τους διελαύνοντες ωστε να δουμε ποιος οίκος ενεργοποιείται .
Εδω ομως, ενω εχω πιασει το νοημα, δεν εχω καταλαβει ποιος ακριβως ειναι ο προοδευμενος πλανητης :embarrest :embarrest
Fotini Christodoulou
28-09-2006, 12:42 PM
Οπως πάντα ΟΛΑ παιζουν ρόλο,αλλα ξεκινάς κοιτώντας τις κύριες όψεις(πχ συνοδος,αντιθεση κτλ) και μετα τις δευτερευουσες(πχ ημιεξαγωνο)!
Τωρα αναλογα με το συστημα πρόβλεψης χρησιμοποιούνται οι προοδευμένοι.Πχ ενας προοδευμενος Ερμής έχει "προχωρήσει"αναλογα με το συστημα που χρησιμοποιείται ,καποιες μοιρες.
Δυστηχως κι εγώ ειμαι αρχάρια οπότε οπως καταλαβαίνεις δεν έχω τις γνώσεις για να βοηθήσω περισσοτερο χωρίς να σε μπερδέψω κι ενδεχομένως να μπερδευτώ κι εγω!:embarrest :laugh:
sagimoon
28-09-2006, 07:23 PM
Και μια απλή διέλευση αργού πλανήτη από έναν οίκο-και δη γωνιακό- μπορεί να τον ενεργοποιήσει. Φανταστήτε τώρα να υπάρχει και στέλιουμ σε αυτόν τον οίκο !!! Και φανταστήτε να έχει και έξαρση ο διερχόμενος πλανήτης στο ζώδιο του οίκου!!! Σίγουρα κάτι αλλάζει στην καθημερινότητα του ανθρώπου αυτού, ανάλογα την φύση του διερχόμενου πλανήτη και τα αιτήματά του.
Ανθούλα Λιονή
28-09-2006, 08:18 PM
Aγαπητη laziali,
oλοι οι οικοι ενεργοποιουνται, αναλογα με τον αριθμο των πλανητων που βρισκονται μεσα σε αυτους, το ζωδιο στην ακμη του καθε οικου, τη θεση του κυβερνητη του καθε ζωδιου, τις οψεις που σχηματιζουν οι πλανητες, η ακριβεια των οψεων, αλλα και το μεγεθος καθε οικου.
Τα stellium (συγκεντρωση πολλων πλανητων σε ενα οικο) ειναι πολυ σημαντικα στη μελετη του γενεθλιου χαρτη.
Φιλικα,
Ανθουλα
laziali
28-09-2006, 09:51 PM
Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. Με εχετε κατατοπισει.
Αυτο που επισης αναρωτιεμαι ειναι αν ασχετα απο τις διελευσεις πανω στο γενεθλιο που ενεργοποιουν τους οικους, ενας οικος θεωρειται ενεργοποιημενος και οταν εχει πολλους πλανητες μεσα γενικα??? Και εννοω αποκλειστικα και μονο στο γενεθλιο ωροσκοπιο.
Λίλιαν Σίμου
28-09-2006, 10:28 PM
Αγαπητή laziali
Δεν υπάρχει οίκος που δεν είναι ενεργοποιημένος. Με πλανήτες ή μη, λόγω της ακμής και του κυβερνήτη του, με τις όψεις που κάνει αυτός, αλλά και τους προοδευτικούς και ετήσιους πλανήτες στην πρόγνωση που συνδέονται με τον εκάστοτε οίκο, έχουμε ενεργοποίηση.
Ίσως επιμένετε στην απορία σας θέλοντας να πείτε την λέξη "τονισμένος". Αν αυτό εννοείτε, όντως είναι περισσότερο τονισμένος αν περιέχει πολλούς πλανήτες. Σε πρώτο βαθμό, έχουμε μεγαλύτερη αίσθηση του τομέα αυτού στη ζωή μας. Αυτό όμως είναι μόνο η γενέθλια προδιάθεση. Οι πλανήτες κινούνται συνέχεια και με διάφορους τρόπους. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Μπορεί ο γενέθλιος 5ος σας να είναι τονισμένος, αλλά στην ετήσια ανάλυση να είναι για φέτος άλλος τομέας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
laziali
28-09-2006, 11:47 PM
Ναι οντως το "τονισμενος" προφανως ειναι πιο σωστος ορος για τον γενεθλιο χαρτη. Απλα μου εκανε εντυπωση. Ή απο κει που το διαβασα εγινε παρανοηση ή εγω δεν το καταλαβα σωστα. :worried:
Οπως και να χει σας ευχαριστω πολυ!
Αλλη μια απορια που δεν την εχω λυσει ακομη και δοθηκε η ευκαιρια απο αυτο το θεμα ειναι ποια ειναι η διαφορα του προοδευμενου πλανητη απο τον ετησιο??? :unsure:
tioufo
29-09-2006, 03:56 PM
σα ς παρακαλώ καταστρώστε μου γενέθλιο αστρολογικό χάρτη γιατί δέν έχω τα βιβλία μου.αντρας γεννημένος στη θεσσαλονίκη23 ιανουαρίου 1965 με ωροσκόπο καρκίνο.ακριβής ώρα γέννησης άγνωστη .tioufo
Fotini Christodoulou
29-09-2006, 04:04 PM
Αγαπητή tioufo,
Καταρχάς βρίσκεστε σε λάθος ενότητα!
Μπορείτε να ζητησετε τον χαρτη ,στην ανάλογη ενότητα.Καθως ξαναζητησατε τον συγκεκριμένο χάρτη να επαναλάβω την απάντηση οτι δεν μπορούμε να βγάλουμε χάρτη χωρίς να έχουμε την ακριβή ωρα γέννησης.
Φιλικά,
Φωτεινή
Λίλιαν Σίμου
01-10-2006, 12:28 PM
Αγαπητή laziali
Η πρόγνωση περιέχει διάφορα προοδευτικά συστήματα, τις επιστροφές των πλανητών και κυρίως του ηλίου και της Σελήνης, τις εκλείψεις, τις διελεύσεις κι άλλα στοιχεία.
Αυτό που λέτε έχει διαφορές, αν και αφορά την πρόγνωση: ο μέν προοδευτικός πλανήτης, ανήκει σε ένα προοδευτικό σύστημα του έτους, ο δε ετήσιος, στην ηλιακή επιστροφή του έτους. Αλλά η κατανόηση του θέματος, απαιτεί μαθητεία στα συστήματα πρόγνωσης. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα κανόνων και συνδυασμών.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
laziali
02-10-2006, 08:49 PM
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας κυρια Σιμου!