PDA

View Full Version : Κάλεσμα - πρόσκληση στους Έλληνες αστρολόγους

Dell Piero
20-09-2006, 03:23 PM
Έγραψα εχθές εδώ (http://php56.astrowin3.org/forum/showpost.php?p=19850&postcount=5) και σήμερα συνεχίζω την επίσημη πρόσκληση του δικτυακού χώρου Myhoroscope.gr σε όλους τους Έλληνες αστρολόγους.

Το Myhoroscope.gr είναι ένας ενημερωτικός δικτυακός αστρολογικός τόπος. Διαθέτει επίσης ένα φόρουμ συζητήσεων. Σκοπός του δεν είναι ούτε να κραυγάζει ούτε να κομπάζει. Σκοπός του δεν είναι να διεκδικεί το όνομα Ελληνική Αστρολογία, αλλά ούτε να δημιουργεί συνθήματα για «σημεία συνάντησης» όσων αγαπούν την Ελληνική αστρολογία. Σκοπός του τέλος δεν είναι να κρίνει και να κατακρίνει ούτε ομάδες ούτε συντεχνίες αστρολόγων.

Το όραμα του ιδιώτη -άσχετου με την αστρολογία- δημιουργού του ήταν εξαρχής η δημιουργία ενός αστρολογικού φόρουμ. Ακόμη και ο κάθε κακόπιστος γνωρίζει ότι πριν από το Myhoroscope.gr δεν υπήρχε στη χώρα μας αστρολογικό φόρουμ. Αντίθετα υπήρχαν αρκετές ιστοσελίδες εκ των οποίων κάποιες έκαναν θαυμάσια δουλειά και κάποιες άλλες λιγότερο καλή.

Το Myhoroscope.gr λειτούργησε «ευεργετικά» σαν βροχούλα γνώσης και άρχισαν δειλά δειλά να «ανθίζουν» και άλλα φόρουμ αστρολογίας. Σήμερα δε το 90% των παλαιότερων αστρολογικών τόπων στη χώρα μας πρόσθεσε στις σελίδες του ένα φόρουμ αστρολογίας. Σύμπτωση ή αντιγραφή της ιδέας δεν έχει καμία σημασία. Όμως, τεράστια σημασία έχει το γεγονός ότι δεκάδες χρόνια δεν είχαν συγκεντρωθεί έστω και 10 φίλοι αστρολόγοι να δημιουργήσουν ένα φόρουμ ή μια πιο «επίσημη» ιστοσελίδα που να προάγει/ενημερώνει την αστρολογική γνώση και παράλληλα να δίνει τη δυνατότητα μέσω ενός φόρουμ στον επισκέπτη να γράψει τις σκέψεις του.

Το Myhoroscope.gr μέχρι και εχτές με ένα δικό μου ποστ κάλεσε (όπως είχε κάνει και στο παρελθόν) Έλληνες αστρολόγους, σπουδαία ονόματα που έχουν καταθέσει συγγραφικό και όχι μόνο έργο, αλλά και νέους «μη διάσημους» μελετητές/σπουδαστές της αστρολογίας να «συμπλεύσουν» μαζί του στο κοπιαστικό ταξίδι της ενημέρωσης και της γνώσης.

Η πρώτη απάντηση ήρθε μέσω ενός άλλου αστρολογικού φόρουμ καταξιωμένων ανθρώπων που έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην αστρολογία της Ελλάδας μας. Τολμώ να πω ότι προσωπικά με απογοήτευσε. Ισχυρισμοί στο ποστ μου ότι το Myhoroscope.gr «διαβάζεται» προσπάθησαν να καταρριφθούν με το αιτιολογικό ότι η μηχανή αναζήτησης του google το κατατάσσει σε πολύ χαμηλή θέση.
Το «τρυκάκι» που χρησιμοποιήθηκε στην αναζήτηση ήταν απλό. Η λέξη κλειδί που χρησιμοποιήθηκε ήταν «αστρολογια». Γνωρίζουμε καλά όσοι έχουμε μια μικρή εμπειρία ότι λέξεις κλειδιά μη τονισμένες η μηχανή τις λαμβάνει υπόψην ως ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες. Το Myhoroscope.gr για «κακή του τύχη» τόλμησε και έβαλε τόνο στην λέξη αστρολογία άρα όποιος αναζητά με τη λέξη αστρολογία θα δει την αληθινή κατάταξή του και όχι την πλασματική ή αυτή των κακόπιστων αδαών.
Αλλά ποια η σημασία της κατάταξης των μηχανών στο κάτω κάτω; Πώς αυτό αποδεικνύει ότι το Myhoroscope.gr δεν το επισκέπτονται ή δεν το διαβάζουν; Τα σε πραγματικό χρόνο στατιστικά του εμφανίζουν συνδεδεμένους χρήστες και μέλη από 60 έως 360 συνεχώς. Τι κάνει δηλαδή νιάου νιάου στα κεραμίδια; Σίγουρα όχι ο σκύλος που γνωρίζει ξένες γλώσσες.

Από το συγκεκριμένο φόρουμ έχουμε στα χέρια μας e-mail μιας εκ των ιδρυτών του η οποία σε παρατήρηση μας να μην «spamm-άρει» με προσωπικά μηνύματα τα μέλη μας να πάνε στο δικό της φόρουμ αλλά να μας ζητήσει ευγενικά συνεργασία ή ανταλλαγή γνώσης και δεδομένων, απαντά ότι δεν γνώριζε ότι μας ενδιαφέρουν συνεργασίες. Από εκεί και πέρα σιωπή... Ουδέποτε μας ζήτησε επίσημα.
¶λλο ιδρυτικό μέλος του φόρουμ αρέσκεται να σχολιάζει άρθρα αστρολόγων που ορθογραφούν στο Myhoroscope.gr σε δικό του χώρο και όχι κάτω από τον συγγραφέα μας. Έτσι όμως πώς μπορεί να γίνει γόνιμος διάλογος. Ισχυρίζεται δε ότι το Myhoroscope.gr δεν είναι δημοκρατικό χώρος κάτι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους ιδρυτές, τους αστρολόγους και ειδικά για τα χιλιάδες των μελών του επειδή τάχαμ δεν επιτρέπει παράθεση συνδέσμων άλλων δικτυακών χώρων ή βιβλίων. ¶λλο ένα τρυκάκι που καταρρίπτεται δεδομένου ότι βιβλία ιδιοκτητών του φόρουμ που κατηγορεί συνεχώς όλα τα άλλα ελληνικά φόρουμ έχουν παραθέσει μέλη μας και όποιος αναζητήσει θα βρει τα συγκεκριμένα ποστ.

Για εμάς κλείνει το θέμα εδώ. Καλούμε και πάλι όσους επιθυμούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν γνώση να έρθουν κοντά μας. Να έρθουν με τους μικρούς όρους που έχουν αποδεχθεί όλοι οι αστρολόγοι που είναι μαζί μας και προσφέρουν, που έχουν αποδεχθεί όλα τα μέλη μας. Χωρίς έπαρση, χωρίς κατηγορίες και χωρίς γραφικότητες. Είναι «άκομψο» να γράφεις σε όλα τα φόρουμ και συνεχώς να προβάλεις το δικό σου ιστόχωρο ως «σημείο αναφοράς». Εμείς τουλάχιστον δεν το κάναμε και ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Όσοι μας βρουν τυχαία μέσω μηχανών αναζήτησης είτε με κεφαλαίους χαρακτήρες είτε με πεζούς είναι ευπρόσδεκτοι. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε εθελοντικά, θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε τον κόπο συγγραφέων και εκδοτών και ο χρόνος θα δείξει εάν οι επιλογές μας ήταν πετυχημένες.

Ένα είναι σίγουρο. Μπορεί ο συγκεκριμένος κύριος που ισχυρίζεται ότι ούτε μας «διαβάζουν» ούτε επισκεψιμότητα ή συμμετοχή έχουμε ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ανελλιπώς. Και όπως γράφει και το πιο ενεργό μέλος τους «...στην ουσία εδώ τρεις γράφουμε όλοι κι όλοι».

Ζωή και Ζώδια
20-09-2006, 05:52 PM
Η συστράτευση υπέρ κάποιου κοινού σκοπού προϋποθέτει τον περιορισμό του "εγώ" σε μεγάλο βαθμό, αν όχι στην πλήρη απόρριψή του. Η φιλοσοφία των ατόμων που συνθέτουν την βασική ομάδα του "Ζωή & Ζώδια" χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους πρακτική, όχι μόνον σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και, κυρίως, σε προσωπικό-κοινωνικό (δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά). Αυτός είναι και ο λόγος που "δέσαμε" με το Myhoroscope και όχι με κάποιους άλλους ("οι τρελοί μυρίζονται", είχαμε γράψει σε παλαιότερο post μας :bigsmile: ). Η συνεργασία μας στηρίζεται σε ανιδιοτελή κίνητρα, άσχετα αν στην πορεία διευρύνεται και ο επαγγελματικός τομέας αμφοτέρων.

Οι διαπιστώσεις μας μετά τον ένα χρόνο της παρουσίας μας είναι πολλές, καμμία όμως από αυτές δεν μας προξένησε εντύπωση. Διαπιστώσαμε πως και στον χώρο της Αστρολογίας ισχύει ό,τι και σε όλους τους χώρους που συνθέτουν την ελληνική κοινωνία: αρχηγικές τάσεις ανεξαρτήτως προσόντων, ιδιοτέλεια συγκεκαλυμμένη με μπόλικη εσάνς ανιδιοτέλειας, ημιμάθεια και άγνοια από ανθρώπους που θέλουν να χαρακτηρίζονται "επιστήμονες" σε έναν χώρο που (άποψή μας είναι αυτή) ναι μεν έχει στοιχεία επιστήμης δεν είναι όμως επιστήμη αλλά μαντική τέχνη.

Η Ελλαδάρα μας γεννάει αρχηγούς και "αρχηγούς". Η ιστορία μας είναι γεμάτη παραδείγματα ατόμων που είχαν τα προσόντα και δικαίως χαρακτηρίστηκαν πρώτοι των πρώτων και πρώτοι μεταξύ ίσων. Υπάρχει όμως και η φαιδρή πλευρά, αυτή που αναδεικνύει τις ιδιότητες του φελλού σε όλο του το μεγαλείο. Ο χώρος της Αστρολογίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Ειδικά ο χώρος των βιοποριστικώς ασχολουμένων με την Αστρολογία βρίθει ατόμων που το υπέρμετρο "εγώ" τους τούς εμποδίζει να δούνε πέρα από την μύτη τους και λειτουργεί σαν βαρίδι στα ούτως ή άλλως κλειστά τους μάτια. Υπόψιν ότι δεν αναφερόμαστε σε όσους λειτουργούν με κανόνες εξαπάτησης και εκμεταλλεύονται την άγνοια και τον φόβο του κόσμου, αυτοί είναι άλλη κατηγορία :sad: Αναφερόμαστε σε όσους αντικειμενικά έχουν ένα ελάχιστο επάρκειας γνώσεων που τους δίνει την δυνατότητα να εκφέρουν λόγο που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Αστρολογίας.

Όσοι από αυτούς, λοιπόν, δεν αποδέχονται τον ουσιαστικό διάλογο για την προώθηση των θεμάτων που τους απασχολούν (και που σίγουρα είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν), προτάσσοντας δικαιολογίες που προέρχονται από την φιλοδοξία τους να αναδειχθούν σαν οι "καλύτεροι του χωριού", καμμιά καλή υπηρεσία δεν προσφέρουν όχι μόνο στο ζήτημα της Αστρολογίας γενικότερα αλλά ούτε και στην ίδια την φιλοδοξία τους.

Το Myhoroscope, καλώς ή κακώς, έχει αρκετές χιλιάδες μέλη, μόνον τον Ιούλιο είχε επισκεψιμότητα 3.500.000, με διαρκώς ανοδική τάση και με καθημερινή προσέλευση νέων μελών. Τι πιο λογικό και πρακτικό μαζί, από το να ξεκινήσει από εδώ (από κάπου που ήδη υπάρχει βάση δηλαδή) μια κουβέντα πάνω στα ζητήματα που υπάρχουν και αν οδηγηθούμε πρακτικά κάπου, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Η πορεία του καθενός κρίνεται συνεχώς, τελικός κριτής θα είναι (κατά τεκμήριο) ο κόσμος και απόδειξη της σωστής ή λανθασμένης πορείας η διατήρηση στον χώρο.

Εμείς, και ως "Ζ&Ζ" αναφέρομαι, είμαστε ανοικτοί σε οτιδήποτε, είτε κακόβουλο είτε καλόβουλο, είτε απλό είτε σύνθετο, δεν μας προβληματίζει η πρωτιά ή η τελευταία θέση. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν μας ενδιαφέρει. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αναπτυχθεί το περιβάλλον εκείνο που μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την σκληρή, ενίοτε πολεμική, αντιπαράθεση θα μπουν οι βάσεις για την συγκροτημένη έκφραση της Αστρολογίας στην Ελλάδα, χωρίς όμως μονολιθικότητα, με αναγνώριση των τάσεων που διαφοροποιούνται.

Δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, μπορεί και να κάνουμε λάθος, είμαστε υποχρεωμένοι όμως να προσπαθήσουμε. Είπαμε, ο καιρός θα δείξει...

Alkis-Skorpion
21-09-2006, 02:07 AM
Βρίσκω πολύ ουσιαστική την προσπάθεια αλλά εκ των προτερών την θεωρώ καταδικασμένη. Την απάντηση την δίνει ο/η εκπρόσωπος του περιοδικού Ζωή και Ζώδια. "¶νθρωποι που προτάσουν δικαιολογίες που προέρχονται από φιλοδοξία να αναδειχθούν σαν οι καλύτεροι του χωριού" είναι σχεδόν αδύνατον να συστρατευθούν μαζί σας.
Προσωπικά είμαι εγγεγραμμένο μέλος σε όλα τα ελληνικά αστρολογικά φόρα. Μου αρέσει να διαβάζω και ενίοτε συμμετέχω είτε ουσιαστικά είτε χιουμοριστικά και χαζολογάω. Εκνευρίζομαι από τους ξερόλες και από τους μηδενιστές. Ξεχώρισα και έμεινα εδώ για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν βλέπω παπαγαλάκια να γράφουν για την "επιστημονική" αστρολογία και για το "καλό" της. Ο άλλος είναι γιατί υπάρχει συνεχής ανανέωση θεμάτων.
Το αν το google που όπως γράφει ο Dell Piero σας κατατάσει στην δεύτερη ή στην τελευταία του σελίδα και αυτό το χρησιμοποιούν κάποιοι για να επιχειρηματολογήσουν και να πουν ασχήμιες είναι μια μεγάλη ιστορία. Καταρχήν το google σας έχει για περισσότερους από 15 μήνες σταθερά στη δεύτερη σελίδα του. Και με φόρουμ vbulletin. Όσοι γνωρίζουν λιγάκι ξέρουν το "βάρος" του κώδικα php του vbulletin και η δεύτερη σελίδα σημαίνει επισκέψεις που καθημερινά ξεπερνούν το λιγότερο τις 5000 χιλιάδες. Από εκεί και πέρα η κατάταξη γίνεται με τα έτη παρουσίας ενός site αλλά και παράδοξα με την ευκολία προσπέλασης των robots των μηχανών. Μια σελίδα html που χρησιμοποιεί metatags αστρολογία π.χ. θα πάρει μια πολύ καλή κατάταξη έστω και εάν από πίσω της δεν υπάρχει δεύτερη.
Αν λοιπόν με τέτοιους ισχυρισμούς προσπαθούν να κοροιδέουν τον εαυτό τους βασικά προφανώς γίνονται "ρόμπες έναστρες".
Δεν θέλω να γράψω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος εδώ, με την μικρή νοημοσύνη μου μπορώ να διακρίνω την δουλειά που γίνεται από πολλούς ανθρώπους. Και επειδή δεν είμαι χθεσινός στο διαδίκτυο νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω ποιοι ξεκινούν και ποιοι υποδαυλίζουν τις καλές προσπάθειες.

Τώρα εγώ επειδή έγραψα σε αυτό το τόπικ κάποιες αλήθειες κινδυνεύω αύριο να μην είμαι δημοκράτης ρε συ Dell Piero; :toung:

anastasios
21-09-2006, 01:02 PM
Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά με τις κατατάξεις στο google, τα κολπάκια με τις λέξεις-κλειδιά που μπορεί κάποιος να βάλει ή οι άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που έγραψε ο Alkis-Skorpion είναι πράγματα που δεν κατέχω καθόλου. Αυτό που ξέρω από τη δική μου την περίπτωση είναι ότι επειδή μ' ενδιέφερε η αστρολογία και ήμουν βασικά πολύ περίεργος να δω τί παίζει στο ελληνικό διαδίκτυο, μπήκα στο google και έγραψα τη λέξη αστρολογία ζώδια, αν θυμάμαι καλά. Κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται, σίγουρα κάνει ένα πέρασμα απ' όλες τις σελίδες. Δε μένει μόνο στην πρώτη σελίδα που εμφανίζει με τα πρώτα αποτελέσματα. Πηγαίνει και στη 2η και στην 3η και στην 4η, μέχρι να βρει αυτό που θέλει. Εγώ πάντως κάπως έτσι σας βρήκα και το μόνο που δεν σκέφτηκα την ώρα που κλίκαρα τη σελίδα σας είναι "ααααα είναι στην τάδε σελίδα του google, δεν αξίζει"...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι το εξής: αυτή τη στιγμή είναι ονλάιν 160 άτομα, επισκέπτες και μέλη βέβαια. Αλλες φορές έχει και παραπάνω μέλη μέσα. Και το ωραιο είναι ότι είναι για αρκετή ώρα μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας τους/ μας κάτι ψάχνει, κάτι βρίσκει (πολλά βρίσκει βασικά...), κάτι διαβάζει, συμμετέχει, ρωτά, απαντά. Αυτή είναι η μαγεία των φόρουμς.

Όσον αφορά τώρα την πρόταση-θέση του Dell Piero, οι παρατηρήσεις που κάνει με βρίσκουν σύμφωνο. Είναι πράγματα που κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να τα παρατηρήσει και να του κάνουν εντύπωση αμέσως. Και με τη σειρά του το περιοδικό "Ζ&Ζ" τόνισε σημαντικά σημεία.

Σε κάθε χώρο είναι δεδομένο ότι υπάρχει ανταγωνισμός. Πιστεύω όμως πως για να μπορέσεις να φθάσεις πρώτος, αν ποτέ τα καταφέρεις, πρέπει να δουλέψεις πολύ και να προσφέρεις αυτό το κατιτί παραπάνω που θα σε διακρίνει και θα σε κάνει ξεχωριστό. Το να λέει κάποιος βαρυγδουπες εκφράσεις δε λέει τίποτα, γιατί δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά.

Πάντως το συγκεκριμένο θέμα που άνοιξε ο Dell Piero πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για όλα τα μέλη που τιμούν αυτό το σαιτ κάθε μέρα να πουν την άποψή τους. Μιας και μπαίνουμε εδώ, πράγμα που σημαίνει οτι μας ενδιαφέρει η αστρολογία, δεν πρέπει να πούμε και την άποψή μας;;;

Δείμων
21-09-2006, 01:03 PM
Τώρα εγώ επειδή έγραψα σε αυτό το τόπικ κάποιες αλήθειες κινδυνεύω αύριο να μην είμαι δημοκράτης ρε συ Dell Piero; :toung:

Ειδικά αύριο με τέτοια έκλειψη όλα μπορείς να τα περιμένεις :-Ρ

:-)

fillenia
21-09-2006, 08:16 PM
Θεωρώ το επιχείρημα "google" αρκετά ευάλωτο και οι απόψεις που παρατέθηκαν μέχρι στιγμής από τους γνώστες και χρήστες του ενισχύει την θέση μου.

Οι Editors σαν ομάδα υφίστανται επισήμως περίπου 1 χρόνο, προσωπικά όμως συμμετέχω σαν "ενεργητικό" μέλος ή συνεργάτρια από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Horoscope. Γνωρίζω πολύ καλά το μεράκι, την αφοσίωση, το πάθος, τον κόπο και την αγωνία των δημιουργών του να είναι συνεπείς με την υπόσχεση που έδωσαν στο "κοινό" τους. Με τη σειρά μου προσφέρω τη στήριξή μου σε απολύτως εθελοντική βάση και είμαι υπερήφανη για την υγεία και τη ζωτικότητα που αναπτύσσονται μέσα στις σελίδες του, σε ό,τι αφορά την αστρολογική γνώση. Ο παράγοντας που με "κράτησε μέσα" είναι οι ρεαλιστικές του θέσεις που απέχουν μακράν της πολυδιαφημισμένης αλλά ανυπόστατης "επιστημονικότητας" της Αστρολογίας.

Ο πλουραλισμός των θεμάτων του αποδεικνύει το δημοκρατικό του πνεύμα και πλανώνται όσοι - ανιστόρητοι - πιστεύουν πως οι έντονες έως πολύ έντονες αντιπαραθέσεις - εφόσον επιχειρηματολογούν- δεν ανταποκρίνονται σ' αυτό. Οπως ωραία το διατύπωσε ο Χέγκελ, η ζωή δεν είναι "αδιαφορία", αμοιβαία εξουδετέρωση των αντιθέτων. Είναι αρνητικότητα, η σύγκρουση των αντιθέτων από την οποία παράγεται η ανοδική δυναμική του ανθρώπινου πολιτισμού και της ιστορίας.

Συγχίζομαι - αν και τα θεωρώ ανάξια λόγου - κάθε φορά που διαβάζω για τα κακόβουλα σχόλια των δήθεν "ανταγωνιστών" μας. Λέω, δήθεν, γιατί το myHoroscope λειτουργεί με εντελώς διαφορετική βάση και σκοπό από εκείνους, συνεπώς η σύγκριση είναι άτοπη. Η συμμετοχή στο myHoroscope είναι εθελοντική και όσοι βρισκόμαστε εδώ, το αγαπάμε και το στηρίζουμε αφιλοκερδώς. Προσπαθούμε να επιδεικνύουμε μεγαλύτερη ευθύνη από τους "επαγγελματίες" του είδους. Γιατί οι εθελοντές απέχουμε από τα διλήμματα του επαγγελματισμού και της εμπορευματοποίησης. Είναι άλλο πράγμα ο επαγγελματισμός του εθελοντή και άλλο η επαγγελματική εμπορευματοποίηση όπου η αστρολογία, εν προκειμένω, είναι το μέσον για την επίτευξη ενός οικονομικού αποτελέσματος, σε αντίθεση με την 1η περίπτωση όπου καθίσταται το μέσον για την επίτευξη ενός καλύτερου αποτελέσματος, όπως είναι η παροχή της συγκεκριμένης γνώσης. Το θέμα, προσωπικά για μένα, δεν είναι το χρήμα αλλά ο τρόπος, ο σκοπός και η κατεύθυνσή του. Μάλλον θα κατηγορηθώ για ιδεαλισμό από τους κυνικούς και τους σκεπτικιστές, αλλά δεν νομίζω πως θα έχουν να προτείνουν εναλλακτική επιλογή.

Με διαφορετικούς στόχους και σκοπούς, το myHoroscope φαίνεται πως βρίσκεται μέσα στις προγραμματικές του δηλώσεις και ΤΟΛΜΑ να ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους Ελληνες Αστρολόγους που επίσης ΤΟΛΜΟΥΝ ξεπερνώντας τα στενά συντεχνιακά και θεμιτά συμφέροντά τους. Ως εκ τούτου δεν θεωρώ καμία προσπάθεια καταδικασμένη εξ αρχής, εκτός και αν μείνει στα λόγια. Το στάδιο αυτό όμως σαν myHoroscope το περάσαμε ήδη.

Η "αντίδραση" της άλλης πλευράς αποδεικνύει περίτρανα ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΜΑΣΤΕ και θεωρούμαστε ΑΠΕΙΛΗ στα θεμέλια της κατεστημένης τάξης.

Το myHoroscope είναι ένα καλό πρότυπο μίμησης για εκείνους που έχουν και θέληση και γερά κότσια.

Φιλικά

Παιδί από τ' αστέρια
23-09-2006, 07:37 PM
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑ Τ' ΑΣΤΡΑ

Το Myhoroscope.gr λειτούργησε «ευεργετικά» σαν βροχούλα γνώσης και άρχισαν δειλά δειλά να «ανθίζουν» και άλλα φόρουμ αστρολογίας.

Αυτά τα λόγια πολύ με συγκίνησαν. Περισσότερο όμως συγκίνησαν ένα από τα αδέλφια μου που τα "δανείστηκε" για να προλογήσει μια διάλεξη. Ο αδελφός μου εχθές βρέθηκε σε μια διάλεξη αλλά εγώ δεν πρόλαβα να πάω. :sad2: :sad2: :sad2:
Δεν πειράζει γιατί υπάρχουν και οι κασέτες που όποιος επιθυμεί ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ... αλλά τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα; Συγγνώμη!

Η πρωτοβουλία σας σας τιμά. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να δουλέψουμε μαζί για να ανυψώσουμε τη φτωχή σήμερα, διασπασμένη και ελεγχόμενη από ανθρώπους χωρίς «παιδεία» - που αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος και στην προσωπική τους προβολή - Ελληνική Αστρολογία.
Το ξέρετε ότι υπάρχουν τούρκικα αστρολογικά σαίτ και φορούμ γκιουζέλ και εσείς είστε το μοναδικό στην Ελλάδα με εξαίρεση κανα δυο κούτσικα που πουλάνε βιβλία των ιδιοκτητών τους ραντεβού και άλλα χρήσιμα εργαλεία; Και που έχουν ρημάξει όλα τα υπόλοιπα ελληνικά σάιτ και περιοδικά στη βούτα για να έχουν κάποιες δημοσιεύσεις και θέματα;

Και εγώ έχω ένα αστρολογικό σάιτ που παρέχει δωρεάν αστρολογική γνώση. Γράφω και ποιήματα! ! !
Είμαι σε μια πολύ καλή θέση στο γούγουλο και σκέφτομαι να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί σας ενάντια σε όλους τους σκοταδιστές κατασκόπους καταθλιπτικούς.
Γιατί όπως και να το κάνουμε... παιδιά είμαστε ούλοι... της γης και του αστερόεντος ουρανού...

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑ Τ' ΑΣΤΡΑ

Μητσάκος
26-09-2006, 08:03 PM
Επειδή σίγουρα κάποιους υπονοείς, δεν μας λες και μας τι ενοείς για να ξέρουμε ρε Παιδί που κοιτάει τα άστρα, μπας και δούμε και μεις το φώς των αστεριών? Πολύ μυστικοπάθεια ρε παιδί... :bigsmile:

LAZAROS
12-10-2009, 01:27 AM
Γειά σας και απο εμένα,γράφω για πρώτη φορά,και έτσι θα εκφραστώ με κάποια δειλία.Έχω απογοητευτεί απο αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική πραγματικότητα,μεταξύ των επαγγελματιών,τα τελευταία 2 χρόνια που διαβάζω Έλληνες και ξένους ερευνητές.Το συμπέρασμα και θα συμφωνήσω με οτι επισημαίνει η Φυλλένια,είναι άσχημο,πολύ άσχημο.Όχι μόνο δεν κοιτούν να δουν τι συμβαίνει με τα κείμενα που μπορούν να υποστηρίξουν τα κενά της θεωρίας,αλλά επιδίδονται σε ενα μαλιοτράβηγμα που θυμίζει γειτόνισες τη δεκαετία του 1950 ,όταν ζώντας για πρώτη φορά σε πόλεις,δεν γνώριζαν πως να διαχειριστούν πολλά βασικά για την συγκατοίκηση θέματα.Σας εύχομαι επιτυχία και κουράγιο για τη συνέχεια.