View Full Version : Aντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα
mapal
11-08-2006, 11:15 PM
Διαβάζοντας άρθα σχετικά με την Καρμική Αστρολογία, είδα ότι αν κάποιος δεν έχει ανάδρομη Αφροδίτη, αποκλείεται να έχει κάποια καρμική σχέση.. Κι επειδή είμαι λίγο περίεργη, μου δημιουργήθηκε η εξής, μάλλον χαζή, απορία: Εγώ έχω Πλούτωνα στο Σκορπιό Ανάδρομο σε αντίθεση με την Αφροδίτη στον Ταύρο.. Σ'αυτή την περίπτωση, μπορεί να σημαίνει ότι θα έχω κάποια καρμική σχέση? και κάτι άλλο: Τι σημαίνει ακριβώς αυτή η αντίθεση? Είναι πολύ κακή? Ευχαριστώ! :bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
12-08-2006, 04:43 AM
Αγαπητή mapal
Πολύ καλά κάνετε κι απορείτε.
Οι απαντήσεις ή τα σχόλια συχνά είναι απόλυτα, ενώ στην αστρολογία, η γνώση είναι τόσο ευρεία και πλούσια, που το απόλυτο σχεδόν δεν υπάρχει, πέραν βασικών δομών της.
Είμαστε σε μία εποχή που αφυπνίζεται το ενδιαφέρον για την καρμική μας πλευρά. Γι' αυτό και με ευκολία αναφέρεται η λέξη "κάρμα" χωρίς όμως να έχει κάποιος μελετήσει σε βάθος.
Στην καρμική ανάλυση του χάρτη σας, πάρα πολλά στοιχεία θα δώσουν την περιγραφή της καρμικής σας διαδρομής. Ένα από αυτά είναι η ανάδρομη φορά πλανητών. Όχι το μόνο. Κι όχι μόνο στην γενέθλια ανάλυση, αλλά και στα προοδευτικά και στην ετήσια.
Επομένως, σωστά απορείτε, καθώς η Αφροδίτη στηρίζει την καρμική διαδρομή και πληροφόρηση του Πλούτωνα, πού είναι μεταφυσικός πλανήτης και μάλιστα στην περίπτωσή που αναφέρετε σαν παράδειγμα, έντονα καρμικός, ως ανάδρομος. Κακό δεν υπάρχει, δυσκολίες δηλώνονται συναισθηματικής ή υλικής φύσης, που έχουν την ρίζα τους στο παρελθόν κια σε λανθασμένες επιλογές.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
mapal
12-08-2006, 04:58 AM
Ευχαριστώ πολύ! :bigsmile:
Το εύρος των γνώσεων που μπορεί να αποκτήσει κανείς πάνω στην αστρολογία το ανακαλύπτω κι εγώ σιγά-σιγά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό! Είναι αλήθεια πως δεν ξέρω σχεδόν τίποτα και όσο προσπαθώ να μάθω, τόσες περισσότερες απορίες μου δημιουργούνται...
Λίλιαν Σίμου
13-08-2006, 01:56 AM
Αγαπητή mapal
Η αλήθεια είναι πως μία γνώση χιλιάδων ετών, όπως η αστρολογία, είναι μία γνώση που χρειάζεται υπομονή και μαθητεία, εξάσκηση και συνεχή έρευνα. Σας εύχομαι να προχωρήσετε με την ανησυχία να εμβαθύνετε και να πάρετε σωστές βάσεις.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου