PDA

View Full Version : Περί αστρολογίας και προσωπικών θεμάτων

ANYA
17-07-2006, 06:48 PM
Γεια σας!

ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την αστρολογια από τα 13 μου χρόνια διαβάζοντας βιβλία και αρθρα περιοδικών και παρακολουθώντας μαθήματα.
Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν ισχύει η αστρολογία και κατά πόσον θα έπρεπε να εμπλέκεται στις αποφάσεις της ζωής μας και προτιμώ να μην φανατίζομαι υπέρ της, αλλά να την εξερευνώ.
Επειδή κοντεύω να γεννήσω και αγοράσαμε κ σπίτι αυτήν την περίοδο, απευθύνω 2 ερωτήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να απαντήσει:
1)με ποιές όψεις κ πλανήτες βλέπουμε αστρολογικές ενδείξεις επερχόμενης γέννας στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας? και..
2) πως κρίνουμε αστρολογικά ως ευνοική την αγορά ενός σπιτιού, δηλαδή κοιτώντας ποιούς οίκους εκτός του 4ου?

Βασιλης Παπαδολιας
18-07-2006, 11:25 AM
Γεια σας!

ασχολουμαι ερασιτεχνικα με την αστρολογια από τα 13 μου χρόνια διαβάζοντας βιβλία και αρθρα περιοδικών και παρακολουθώντας μαθήματα.
Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν ισχύει η αστρολογία και κατά πόσον θα έπρεπε να εμπλέκεται στις αποφάσεις της ζωής μας και προτιμώ να μην φανατίζομαι υπέρ της, αλλά να την εξερευνώ.
Επειδή κοντεύω να γεννήσω και αγοράσαμε κ σπίτι αυτήν την περίοδο, απευθύνω 2 ερωτήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να απαντήσει:
1)με ποιές όψεις κ πλανήτες βλέπουμε αστρολογικές ενδείξεις επερχόμενης γέννας στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας? και..
2) πως κρίνουμε αστρολογικά ως ευνοική την αγορά ενός σπιτιού, δηλαδή κοιτώντας ποιούς οίκους εκτός του 4ου?

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα, αν και δεν έχω μελετήσει το ζήτημα, συμπτωματικά παρατήρησα πέρυσι ότι γυναίκες με διελαύνοντα Κρόνο στον ένατο οίκο της θέσης της σελήνης δείχνουν να μένουν έγγυοι. Δηλαδή, αν μία γυναίκα έχει Σελήνη στον Τοξότη και ο Κρόνος περνάει από το Λέοντα συλλαμβάνει παιδί. Αυτό το μεταφέρω σαν απλή παρατήρηση. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή αν ισχύει. Επιπλέον αφορά τη σύλληψη κι όχι τη γέννα.

Επίσης σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει ότι η σύλληψη γενικότερα συνδέεται με τον ένατο οίκο, ενώ η γέννα με τον πέμπτο. Ίσως λοιπόν να υπάρχει κάποια σχέση με τον πέμπτο οίκο για τη γέννα. Και πάλι επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι απόψεις προς επιβεβαίωση. Ίσως κάποιοι άλλοι συνομιλητές να γνωρίζουν κάτι πιο έγκυρο...

Μητσάκος
18-07-2006, 03:40 PM
Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα, αν και δεν έχω μελετήσει το ζήτημα, συμπτωματικά παρατήρησα πέρυσι ότι γυναίκες με διελαύνοντα Κρόνο στον ένατο οίκο της θέσης της σελήνης δείχνουν να μένουν έγγυοι...

Επίσης σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει ότι η σύλληψη γενικότερα συνδέεται με τον ένατο οίκο, ενώ η γέννα με τον πέμπτο. ...

Φίλε μου καλέ, δεν το έχεις μελετήσει αλλά εξάγεις συμπεράσματα. Πόσες γυναίκες ...συμπτωματικά παρατήρησες και πώς τις παρατήρησες; Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο ...τραβηγμένο; Και δεν μπορώ να αντισταθώ και θα σε ρωτήσω:όταν τις παρατηρούσες αυτές το ξέρανε; :bigsmile: Πώς ...δείχνει κάποια να μένει έγγυος; :wacko:
Επιπλέον αναφέρεις κάποιο βιβλίο, γιατί δεν μας λες ποιό είναι να το διαβάσουμε και εμείς;

Βασιλης Παπαδολιας
18-07-2006, 04:12 PM
Φίλε μου καλέ, δεν το έχεις μελετήσει αλλά εξάγεις συμπεράσματα. Πόσες γυναίκες ...συμπτωματικά παρατήρησες και πώς τις παρατήρησες; Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο ...τραβηγμένο; Και δεν μπορώ να αντισταθώ και θα σε ρωτήσω:όταν τις παρατηρούσες αυτές το ξέρανε; :bigsmile: Πώς ...δείχνει κάποια να μένει έγγυος; :wacko:
Επιπλέον αναφέρεις κάποιο βιβλίο, γιατί δεν μας λες ποιό είναι να το διαβάσουμε και εμείς;

Με όλο το θάρρος από ποιο σημείο των λεγομένων μου εξάγετε το συμπέρασμα ότι βγάζω συμπεράσματα; Νομίζω μάλλον το αντίθετο... Χρησιμοποιώ φράσεις όπως "συμπτωματικά παρατήρησα", "Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή ισχύει", "αυτές οι απόψεις είναι προς επιβεβαίωση"...
Μήπως δεν παρουσίασα κάτι σωστά; Και τι ακριβώς εννοείτε αν γνωρίζανε ότι τις παρατηρούσα; Δε γνωρίζετε ότι μπορεί να συνάγει κάποιος τη σύλληψη από τη στιγμή που μία συνάδελφος π.χ. της οποίας ξέρει κανείς την ημ/νία γέννησης λέει ότι είναι τριών μηνών έγγυος; Πρέπει να είναι εκεί τη στιγμή της "πράξης" όπως υποννοείτε χαριτωμένα;
Σε ό,τι αφορά τη βιβλιογραφία έχετε δίκιο και δε με ενθουσιάζει και ιδιαίτερα να εκφράζω απόψεις χωρίς να έχω τεκμηρίωση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέγονται καθόλου όμως, γιατί μπορώ κάποιος συνομιλητής μας να έχει διαβάσει το ίδιο σχόλιο κάπου και να μπορεί να μας πει την πηγή του...

Αν θέλετε, για να μη γίνει προσωπική η κουβέντα στο topic δώστε μου τις διευκρινίσεις σας μέσω PM...

Ευχαριστώ πολύ...