PDA

View Full Version : Χάρτης Σχέσης Davison

Marlene
17-07-2006, 03:48 AM
Στο astro.com που έχω κοιτάξει,στους δωρεάν χάρτες υπάρχει μια επιλογή,ο χάρτης που αναφέρω στον τίτλο.
Ποια είναι η διαφορά του από ένα σύνθετο (composite) χάρτη;

(Τον δοκίμασα και μου βγήκε...πολύ πάθος:love: :toung: )

panther
17-07-2006, 11:31 AM
Στο astro.com που έχω κοιτάξει,στους δωρεάν χάρτες υπάρχει μια επιλογή,ο χάρτης που αναφέρω στον τίτλο.
Ποια είναι η διαφορά του από ένα σύνθετο (composite) χάρτη;

(Τον δοκίμασα και μου βγήκε...πολύ πάθος:love: :toung: )

Που είναι αυτό που λες? Δεν βλέπω τίποτα!

Marlene
17-07-2006, 11:35 AM
Αν είσαι μέλος το βλέπεις,βλακεία μου :unsure:

Πάντως αν είσαι,πήγαινε στο "please select your free horoscope" και μετά "extended chart selection"

Κασσιόπη
17-07-2006, 12:52 PM
Σου βγάζει μήπως μια ημερομηνία που, προσεγγιστικά (όπως το βλέπεις με το μάτι), είναι η μέση του χρονικού διαστήματος ανάμεσα στη μέρα που γεννήθηκες εσύ και ανάμεσα στη μέρα που γεννήθηκε εκείνος;

Marlene
17-07-2006, 03:25 PM
Σου βγάζει μήπως μια ημερομηνία που, προσεγγιστικά (όπως το βλέπεις με το μάτι), είναι η μέση του χρονικού διαστήματος ανάμεσα στη μέρα που γεννήθηκες εσύ και ανάμεσα στη μέρα που γεννήθηκε εκείνος;Νομίζω πως ναι :unsure:
http://img133.imageshack.us/img133/2146/mjoj3.gif

Κασσιόπη
17-07-2006, 04:08 PM
Από ότι καταλαβαίνω, πρόκειται μάλλον για το λεγόμενο "Ωροσκόπιο Σχέσης" (τουλάχιστον έτσι το έχω συναντήσει εγώ στην ελληνική βιβλιογραφία).

Ως θεώρηση, αποτελεί απόρροια του συστήματος προόδων "μια ημέρα ίσον ένας χρόνος" και δέχεται τη μέση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ των γεννήσεων δύο ατόμων, ως τη χρονική στιγμή που σκαγραφεί τη σχέση τους, με το σκεπτικό πως θα τους συμβούν τα ίδια γεγονότα την ίδια χρονική περίοδο.

Υποτίθεται πως ως πληροφορίες δίνει ακριβώς τις ίδιες με του Σύνθετου Ωροσκοπίου, με τη διαφορά πως εδώ πρόκειται για πραγματικό χάρτη, ο οποίος προκύπτει για την μέση ημερομηνία γεννήσεως, με γεωγραφικές συντεταγμένες το μέσο όρο των γεωγραφικών συντεταγμένων των τόπων γέννησης των ατόμων.

Όταν λέω μέση ημερομηνία γέννησης, εννοώ ακριβώς τη χρονική στιγμή που προκύπτει εαν χωρίσεις το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που γεννήθηκε εκείνος μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκες εσύ, δια του δύο. Το τονίζω αυτό, διότι λόγω των αλλαγών της ώρας, πολλές φορές είναι πιθανό η μέση ώρα γέννησης, άρα και η εύρεση του ωροσκόπου, να παίζει μια ώρα πανω ή κάτω, από το αν προσπαθήσεις να την εξάγεις από το μέσο ώρο των ωρών γέννησης.

Βασιλης Παπαδολιας
18-07-2006, 11:29 AM
Από ότι καταλαβαίνω, πρόκειται μάλλον για το λεγόμενο "Ωροσκόπιο Σχέσης" (τουλάχιστον έτσι το έχω συναντήσει εγώ στην ελληνική βιβλιογραφία).

Ως θεώρηση, αποτελεί απόρροια του συστήματος προόδων "μια ημέρα ίσον ένας χρόνος" και δέχεται τη μέση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ των γεννήσεων δύο ατόμων, ως τη χρονική στιγμή που σκαγραφεί τη σχέση τους, με το σκεπτικό πως θα τους συμβούν τα ίδια γεγονότα την ίδια χρονική περίοδο.

Υποτίθεται πως ως πληροφορίες δίνει ακριβώς τις ίδιες με του Σύνθετου Ωροσκοπίου, με τη διαφορά πως εδώ πρόκειται για πραγματικό χάρτη, ο οποίος προκύπτει για την μέση ημερομηνία γεννήσεως, με γεωγραφικές συντεταγμένες το μέσο όρο των γεωγραφικών συντεταγμένων των τόπων γέννησης των ατόμων.

Όταν λέω μέση ημερομηνία γέννησης, εννοώ ακριβώς τη χρονική στιγμή που προκύπτει εαν χωρίσεις το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που γεννήθηκε εκείνος μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκες εσύ, δια του δύο. Το τονίζω αυτό, διότι λόγω των αλλαγών της ώρας, πολλές φορές είναι πιθανό η μέση ώρα γέννησης, άρα και η εύρεση του ωροσκόπου, να παίζει μια ώρα πανω ή κάτω, από το αν προσπαθήσεις να την εξάγεις από το μέσο ώρο των ωρών γέννησης.

Καλημέρα.. .επειδή δείχνεις να έχεις μελετήσει το συγκεκριμένο χάρτη... οι ερμηνείες που δίνονται από αυτόν έχουν κάποιες διαφορές από τις ερμηνείες ενός κανονικού γενέθλιου ωροσκοπίου; Έχεις βρει κάποια βιβλιογραφία που ασχολείται με τις ερμηνείες αυτού του χάρτη;

Κασσιόπη
18-07-2006, 02:39 PM
Καλημέρα.. .επειδή δείχνεις να έχεις μελετήσει το συγκεκριμένο χάρτη... οι ερμηνείες που δίνονται από αυτόν έχουν κάποιες διαφορές από τις ερμηνείες ενός κανονικού γενέθλιου ωροσκοπίου; Έχεις βρει κάποια βιβλιογραφία που ασχολείται με τις ερμηνείες αυτού του χάρτη;

Καλημέρα και σε σένα, Vassilis13. :) Δυστυχώς, δε θα έλεγα πως έχω μελετήσει ιδιαίτερα διεξοδικά το συγκεκριμένο χάρτη, τουλάχιστον όσον αφορά πολλές περιπτώσεις παραδειγμάτων, ούτε και κατόρθωσα να βρω πολλές αναφορές στην ελληνική βιβλιογραφία.

Ωστόσο, από το όσο έχω ασχοληθεί, κατέληξα στα εξής:

Φυσικά και πρόκειται για έναν πραγματικό χάρτη, που όμως δεν δίνει ακριβώς πληροφορίες για το ποιόν της σχέσης, αλλά κυρίως για την πορεία της. Αυτό στηρίζεται και σε όλο το συλλογιστικό υπόβαθρο της κατάστρωσής του. Υπό αυτή την έννοια, η ερμηνεία του δεν παρουσιάζει διαφορές ως προς την ερμηνεία ενός γεννέθλιου χάρτη. Χρησιμοποιείται κι αυτός ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μελέτη της συναστρίας.

Η μοναδική υπολογιστική σύμβαση κατά την κατάστρωση του χάρτη είναι αυτή που αφορά τον τόπο γέννησης, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη γεωγραφική απόσταση, δεν προκαλεί σημαντικές αποκλίσεις.

Επίσης, όσον αφορά τον ωροσκόπο, παρατήρησα πως πολλά προγράμματα που κυκλοφορούν στο δίκτυο, δεν είναι σε θεση να υπολογίσουν σωστά τον ωροσκόπο, γιατί στην ουσία θέτουν ως ώρα γέννησης τον μέσο όρο των ωρών γέννησης. Ωστόσο αυτή η προσέγγιση είναι επισφαλής, λόγω των αλλαγών της ώρας.

Επομένως είναι λίγο δύσκολη η κατάστρωση του χάρτη, ειδικά εαν οι υπολογισμοί γίνονται χειροκίνητα, ώστε να βρεθεί ακριβώς η χρονική στιγμή μεταξύ των γεννήσεων των ενδιαφερομένων.

Συγκεκριμένα τώρα για τη βιβλιογραφία, φαντάζομαι η παράθεση στοιχείων εδώ αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ. Θα σε ενημερώσω μέσω π.μ.

ScP
18-07-2006, 03:00 PM
Συγκεκριμένα τώρα για τη βιβλιογραφία, φαντάζομαι η παράθεση στοιχείων εδώ αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ. Θα σε ενημερώσω μέσω π.μ.

Βιβλιογραφίες παραπομπές όχι μόνο είναι απαγορευτικές αλλά τις ενθαρρύνουμε και το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν αυτό το δικτιακό τόπο όπου και ξεκάθαρα το αναφέρει αν κάποιος θέλει να το δει. Σε αντίθεση με τη λογική κάπου είδα κάπου διάβασα κάποιος μου είπε θεωρούμε απαραίτητη τη βιβλιογραφία και τους έγκυρους δικτυακούς τόπους με παραδείγματα.
Η αντίθεσή μας είναι μόνο στους λιγοστούς που προσπαθούν να διαφημίσουν προσωπικές ιστοσελίδες ή σελίδες με προϊόντα και υπηρεσίες εφόσον δεν πάρουν την απαραίτητη άδεια.

Αγγελικη
18-07-2006, 03:06 PM
Αγαπητη Κασσιοπη,
θεωρεις δηλαδη οτι ο χαρτης Davison ειναι ενας πραγματικος χαρτης;

Κασσιόπη
18-07-2006, 05:57 PM
Αγαπητη Κασσιοπη,
θεωρεις δηλαδη οτι ο χαρτης Davison ειναι ενας πραγματικος χαρτης;

Υπό την έννοια που είναι και ένας γεννέθλιος χάρτης, ναι.

Από ότι καταλαβαίνω η άποψή σου είναι πως δεν πρόκειται για πραγματικό χάρτη, ή μήπως δεν κατάλαβα σωστά;

Κασσιόπη
18-07-2006, 06:05 PM
Βιβλιογραφίες παραπομπές όχι μόνο είναι απαγορευτικές αλλά τις ενθαρρύνουμε και το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν αυτό το δικτιακό τόπο όπου και ξεκάθαρα το αναφέρει αν κάποιος θέλει να το δει. Σε αντίθεση με τη λογική κάπου είδα κάπου διάβασα κάποιος μου είπε θεωρούμε απαραίτητη τη βιβλιογραφία και τους έγκυρους δικτυακούς τόπους με παραδείγματα.
Η αντίθεσή μας είναι μόνο στους λιγοστούς που προσπαθούν να διαφημίσουν προσωπικές ιστοσελίδες ή σελίδες με προϊόντα και υπηρεσίες εφόσον δεν πάρουν την απαραίτητη άδεια.

Σύμφωνα με αυτό, να πω τότε πως τις σημαντικότερες αναφορές τις έχω συναντήσει στο βιβλίο του κυρίου Χρυσοστόμου "Μοντέρνα Αστρολογία". Επειδή όμως δεν το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τον τίτλο, αν κάποιος άλλος το γνωρίζει και θυμάται καλύτερα , ας με διορθώσει. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι ούτε τον εκδοτικό οίκο.

Αγγελικη
18-07-2006, 11:33 PM
Αγαπητη Κασσιοπη,

Ο συγγραφεας (Βροσγος Χρυσοστομου) στο 520 σελιδων συγγραμα του αφιερωνει 2 και μονο σελιδες στο ωροσκοπιο σχεσης ενω αναφερεται ιδιαιτερα εκτεταμενα στη συναστρια και στο συνθετο ωροσκοπιο.
Επιπλεον ξεκαθαριζει απο την αρχη οτι η ημερομηνια συνταξης του Ωροσκοπιου Σχεσης ειναι φανταστικη. Το οτι η ημερομηνια ειναι υπαρκτη βοηθα απλως στον υπολογισμο του προοδευτικου ωροσκοπιου (βασιζομενοι στις αστρολογικες εφημεριδες). Ας μην ξεχναμε οτι την περιοδο της εκδοσης της κατα τ΄αλλα πολυ καλης προσπαθειας του συγγραφεα, ο ηλεκτρονικος υπολογιστης και το ιντερνετ δεν ηταν ευρεως διαδεδομενα στον Ελληνικο χωρο.
Σε καμμια περιπτωση παντως δεν υποβαθμιζει την εννοια του Συνθετου ωροσκοπιου!

Κασσιόπη
19-07-2006, 02:48 AM
Αγαπητη Κασσιοπη,

Ο συγγραφεας (Βροσγος Χρυσοστομου) στο 520 σελιδων συγγραμα του αφιερωνει 2 και μονο σελιδες στο ωροσκοπιο σχεσης ενω αναφερεται ιδιαιτερα εκτεταμενα στη συναστρια και στο συνθετο ωροσκοπιο.
Επιπλεον ξεκαθαριζει απο την αρχη οτι η ημερομηνια συνταξης του Ωροσκοπιου Σχεσης ειναι φανταστικη. Το οτι η ημερομηνια ειναι υπαρκτη βοηθα απλως στον υπολογισμο του προοδευτικου ωροσκοπιου (βασιζομενοι στις αστρολογικες εφημεριδες). Ας μην ξεχναμε οτι την περιοδο της εκδοσης της κατα τ΄αλλα πολυ καλης προσπαθειας του συγγραφεα, ο ηλεκτρονικος υπολογιστης και το ιντερνετ δεν ηταν ευρεως διαδεδομενα στον Ελληνικο χωρο.
Σε καμμια περιπτωση παντως δεν υποβαθμιζει την εννοια του Συνθετου ωροσκοπιου!

έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιώ ικανοποιητικά την ελληνική γλώσσα...

Πρώτον, νομίζω ότι όρισα επακριβώς σε προηγούμενες δημοσιεύσεις το πώς προκύπτει η ημερομηνία στο χάρτη του Ωροσκοπίου Σχέσης και δεν πιστεύω πως έχει κάποια διαφορά από εκείνη που περιγράφει ο κύριος Χρυσοστόμου. Κοινώς, θεωρώ πως έχω μεταφέρει επακριβώς το ποια ορίζει ως ημερομηνία και πώς αυτή προκύπτει. Τώρα, εαν θέλεις να τη χαρακτηρίσεις ως "φανταστική" , αυτή είναι δική σου ευθύνη.

Προσωπικά σου απάντησα στην ερώτηση εαν ο χάρτης Davison είναι πραγματικός χάρτης. Και από την απάντησή σου προκύπτει ότι δεν έχεις κάτι επί της ουσίας να αντιτείνεις επ'αυτού.

Επιπλέον, δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά στο κείμενο ότι ο χάρτης χρησιμοποιείται μόνο ως βοηθητικός ως προς το προοδευτικό. Αντίθετα έχει παραδείγματα του πώς προκύπτει, μπορείς να ανατρέξεις στο παράρτημα - εαν θυμάμαι καλά. Από εκεί έμαθα κι εγώ πως να κάνω υπολογισμούς χειροκίνητα. Κάτι που δεν αναιρείται ούτε από τους υπολογιστές, ούτε το διαδίκτυο. Υποβοηθάται, αλλά δεν αναιρείται.

Τώρα, όσον αφορά εαν στο συγκεκριμένο σύγγραμα, ο συγγραφέας αφιερώνει μόνο 2 σελίδες στη μία τεχνική και περισσότερες στις άλλες, κι εκεί διαφωνώ, αλλά δεν αποτελεί σοβαρή συζήτηση το να ζυγίζουμε τις σελίδες του πολύ καλού αυτού συγγράμματος. Το παρέθεσα ως μία πολύ αξιόπιστη πηγή και θα χαιρόμουν να το διαβάσουν και άλλοι χρήστες και να κρίνουν.

Και τελευταίο και σημαντικότερο... Που θεωρείς ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου και επικαλέστηκα από πλευράς του ότι υποβαθμίζει την έννοια του Σύνθετου Ωροσκοπίου;;;; Αρνούμαι κατηγορηματικά πως έχω κάνει κάτι σχετικό και εαν έχεις εντοπίσει εσύ σε δημοσίευσή μου κάτι τέτοιο, να το παραθέσεις. Αλλιώς, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις. Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνονται ούτε τα λόγια μου , ούτε τα γραφόμενά μου.

Αγγελικη
19-07-2006, 03:05 AM
Τώρα, εαν θέλεις να τη χαρακτηρίσεις ως "φανταστική"

Δεν την χαρακτηριζω εγω, αλλα ο κ. Χρυσοστομου που οσο να ΄ναι κατι παραπανω θα γνωριζει απο εμενα!

Επιπλέον, δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά στο κείμενο ότι ο χάρτης χρησιμοποιείται μόνο ως βοηθητικός ως προς το προοδευτικό.

Εχω την εντυπωση οτι διαβαζεις μονο ο,τι θελεις να διαβασεις και συνηθως ο,τι σε συμφερει.

Το παρέθεσα ως μία πολύ αξιόπιστη πηγή

Αλλα γιατι την αναιρεις συνεχως;
Εσυ η ιδια ειπες οτι στην ελληνικη βιβλιογραφια εινα το μοναδικο κειμενο που βρηκες το οποιο ασχολειται με το ωροσκοπιο σχεσης!!!
Και ομως μεσα σε εκατονταδες χιλιαδες σελιδων βιβλιογραφιας, εσυ κολλησες σε αυτο!!!
Μα τι δεν σου καθεται καλα επιτελους στο συνθετο;:bigsmile:

Και τελευταίο και σημαντικότερο... Που θεωρείς ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου και επικαλέστηκα από πλευράς του ότι υποβαθμίζει την έννοια του Σύνθετου Ωροσκοπίου;;;;

Μα τι αλλο κανεις εκτος απο το υποβαθμιζεις εσυ τοσο καιρο το Συνθετο;

Ακομη και του Βασιλη η γλωσσα μαλλιασε αλλα εσυ εχεις κολλησει βρε παιδι μου!:bigsmile: Ειτε μιλαμε ειτε οχι, ενα και το ιδιο ειναι!!! Αφου δεν ακους, τοτε γιατι ρωτας;

Αλλιώς, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.

Δεν εχω να ανακαλεσω απολυτως τιποτα, αγαπητη Κασσιοπη!:cheesy:

Κασσιόπη
19-07-2006, 03:36 AM
Δεν την χαρακτηριζω εγω, αλλα ο κ. Χρυσοστομου που οσο να ΄ναι κατι παραπανω θα γνωριζει απο εμενα!

Εχω την εντυπωση οτι διαβαζεις μονο ο,τι θελεις να διαβασεις και συνηθως ο,τι σε συμφερει.

Αλλα γιατι την αναιρεις συνεχως;
Εσυ η ιδια ειπες οτι στην ελληνικη βιβλιογραφια εινα το μοναδικο κειμενο που βρηκες το οποιο ασχολειται με το ωροσκοπιο σχεσης!!!
Και ομως μεσα σε εκατονταδες χιλιαδες σελιδων βιβλιογραφιας, εσυ κολλησες σε αυτο!!!
Μα τι δεν σου καθεται καλα επιτελους στο συνθετο;:bigsmile:

Μα τι αλλο κανεις εκτος απο το υποβαθμιζεις εσυ τοσο καιρο το Συνθετο;

Ακομη και του Βασιλη η γλωσσα μαλλιασε αλλα εσυ εχεις κολλησει βρε παιδι μου!:bigsmile: Ειτε μιλαμε ειτε οχι, ενα και το ιδιο ειναι!!! Αφου δεν ακους, τοτε γιατι ρωτας;

Δεν εχω να ανακαλεσω απολυτως τιποτα, αγαπητη Κασσιοπη!:cheesy:

Τότε, μάλλον δεν είμαι εγώ που παραφράζω τα λόγια άλλων. Φανταστική ημερομηνία δεν υφίσταται. Δεν τίθεται σε κάποιο άλλο ημερολόγιο ή σε κάποιο άλλο σύστημα μετρήσεων. Είναι φανταστική υπό την έννοια ότι δεν ανήκει στην ημερομηνία γέννησης κάποιων από τα δύο άτομα. Κάτι που από την όλη διαδικασία,καθίσταται σαφές.

Βάσει και αυτού, και πολλών άλλων, αποδεικνύεται περίτρανα ποιος διαβάζει ότι τον συμφέρει. Ωστόσο, προσωπικά παρότρυνα τον κάθε χρήστη να συμβουλευτεί το κείμενο και να ανατρέξει μόνος του. Επομένως, δεν έχεις να μου προσάψεις κάτι επί της ουσίας.

Το ότι καταθέτω αξιόπιστες πηγές αναφοράς δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι την ορθότητα των όσων τεχνικών παραθέτουν. Όπως επίσης δεν σημαίνει και αναίρεση του αξιόπιστου των πηγών, το γεγονός ότι καταθέτω κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με κάποιες από τις τεχνικές που παρουσιάζουν. Η διαφορά, αναφορικά με τον ισχυρισμό σου, είναι εξώφθαλμη.

Τώρα, το αν εσυ ζυγίσεις τις σελίδες της βιβλιογραφίας με το κιλό, αυτό ειναι δική σου πρακτική. Επέτρεψέ μου να μην παίρνω στα σοβαρά το επιχείρημά σου. Όσον αφορά το τι δεν μου κάθεται καλά στο Σύνθετο, έχω γράψει ένα σωρό επιχειρήματα, στο θέμα που έχω ανοίξει ειδικά γι'αυτό.

Επιπλέον, σε ρώτησα που βρίσκεις ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου για να υποβαθμίσω το Σύνθετο !!!!
Και μην απαντάς με υπεκφυγές!!!

Το αν εγώ δεν πείθομαι για το Σύνθετο, είναι δική μου άποψη, την έχω καταθέσει βάσει επιχειρημάτων ή αποριών, πες το όπως θέλεις, σε άλλο θέμα. Αυτό δεν σημαίνει πως χρησιμοποίησα το όνομα κάποιου άλλου ανθρώπου γι'αυτό!!! Επιπρόσθετα, το γεγονός πως για αρκετά πράγματα στην τεχνική του δεν έχω πειστεί και το ότι τα καταθέτω, δεν σημαίνει πως το '"υποβαθμίζω"!

Όσο για το Βασίλη, εαν δεν πρόσεξες, σε πολλά από τα ερωτήματά μου είπε πως δεν έχει απάντηση και πως δεν την ξέρει. Και γι'αυτό θέλησε και να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο θέμα. Αφού, προφανώς, δεν έχεις ιδέα του τι έχει ειπωθεί, γιατί κάνεις τέτοιου είδους άστοχες παρατηρήσεις;

Δεν έχεις να ανακαλέσεις τίποτε;;;;; Είσαι σίγουρη;;;

tigre
13-06-2008, 09:01 PM
αν κ ο χαρτης davison ειναι πραγματικος κ το ζωδιο μιας σχεσης τοτε η διαφορα τους ποια ειναι?το ποιον της σχεσης δειχνει ο συνθετος κ τη πορεια ο davison??
ομως κ οι προοδοι της συναστριας δεν δειχνουν τη πορεια της σχεσης?

Λίλιαν Σίμου
13-06-2008, 10:18 PM
Αγαπητή tigre

Στην αστρολογία υπάρχει ένας κεντρικός κορμός και κάποιες αποκλίσεις από "σχολές" ή σχήματα ομάδων αστρολόγων.

Η συναστρία με την αντιπαραβολή των δύο γενεθλίων χαρτών είναι βασική, όπως και ο Σύνθετος ή διαφορετικά Composite. Το Composite αναφέρεται στις προοπτικές της σχέσης και τα προβλήματα της από κοινού συνύπαρξης (η σχέση μπορεί να είναι αδελφική, συναδελφική, ερωτική, κάθε τύπου). Ο χάρτης του συστήματος Davison έχει παρόμοια τακτική. Αλλά ευρέως εξακολουθούν να δέχονται τον χάρτη του Composite πολλοί αστρολόγοι. Κάποιοι άλλοι θεωρούν προτιμότερο τον Davison.

Μπορείτε να πειραματιστείτε και με τους δύο. Η αστρολογία έχει πάντα την απόδειξη μέσω στατιστικής και με γνωστά σας ζευγάρια, θα δείτε ποιο σύστημα μπορείτε να επεξεργαστείτε καλύτερα. Ο χάρτης Davison έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες, όπως εξήγησε πολύ σωστά το μέλος μας Κασσιόπη.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Virginia9999
23-10-2008, 04:05 PM
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω για το χάρτη σχέσης davison. Πώς μπορεί να ερμηνευτεί? Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία για να πάρουμε μια γενική ιδέα στην ανάλυσή του? Ευχαριστώ

anthoulita
04-11-2008, 09:44 PM
Καλησπέρα
Βρήκα τον χάρτη Davison και εγω και δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα, γαρ αδαής με την αστρολογία. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορέσω να καταλάβω τι γράφει αυτός ο χάρτης και τι είναι αυτή η "ανοχή" που αναγράφεται παντού;

Ευχαριστώ

kiaRRa
04-11-2008, 09:52 PM
τι είναι αυτή η "ανοχή" που αναγράφεται παντού;

Ανοχή είναι το +/- πόσες μοίρες δεχόμαστε για να πούμε ότι "υπάρχει" κάποια όψη.

natasama
13-01-2009, 02:57 PM
καλησπέρα,
θα ήθελα παρα πού να μου εξηγήσετε πως διαβαζετα ο χαρτης davison. Ενώ θέλω πολύ να συμμετέχω έχω πολλά κενά στην αστρολογία. Αν μπορούσε κάποιος να μου απανήσει πως καταλαβαίνω μέσω του χάρτη αν ταιράζω ή όχι (αλλά με ποιον τρόπο) θα ήταν τέλεια. Προς διευκόλυνση και ίσως για παράδειγμα: Ειμαι Ταύρος 27-04-81 08:15 και είναι Τοξότης 13-12-66 08:20 Αθήνα και οι δυο.
Ευχαρστώ εκ των προτέρων...

Μητσάκος
13-01-2009, 03:32 PM
καλησπέρα,
θα ήθελα παρα πού να μου εξηγήσετε πως διαβαζετα ο χαρτης davison. Ενώ θέλω πολύ να συμμετέχω έχω πολλά κενά στην αστρολογία. Αν μπορούσε κάποιος να μου απανήσει πως καταλαβαίνω μέσω του χάρτη αν ταιράζω ή όχι (αλλά με ποιον τρόπο) θα ήταν τέλεια. Προς διευκόλυνση και ίσως για παράδειγμα: Ειμαι Ταύρος 27-04-81 08:15 και είναι Τοξότης 13-12-66 08:20 Αθήνα και οι δυο.
Ευχαρστώ εκ των προτέρων...
Αν έχεις κενά, θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, γιατί διαφορετικά θα σου δημιουργούνται συνέχεια απορίες και τίποτα δεν θα μπορείς να καταλάβεις. Για να μπορέσεις να διαβάσεις μια συναστρία, πρέπει να μπορείς πρώτα να διαβάζεις σχετικά καλά έναν γενέθλιο χάρτη :bigsmile:

anail20
28-08-2011, 05:51 PM
Θα ήθελα να ρωτησω ενας χαρτης davison Αστρολογικός χάρτης σχέσεων ,τι διαφορά έχει από εναν χάρτη συναστρίας??
Όπως και σε ενα χαρτη Davison τι μπορει να σημαινουν οι συγκεκριμενεσ όψεις??
:wacko:
Ήλιος τετραγωνο σεληνη με ανοχη 4,04

Ήλιος τρίγωνο Β.δεσμός 1,10
Σελήνη εξαγωνο αφροδιτη 0,23
Αφροδιτη σύνοδος αρης 0,48
κρονος συνοδος πλουτωνας

ειναι 8ετικες ??:love::embarrest

gold soul
28-08-2011, 06:39 PM
Θα ήθελα να ρωτησω ενας χαρτης davison Αστρολογικός χάρτης σχέσεων ,τι διαφορά έχει από εναν χάρτη συναστρίας??
Αρχικά, μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο
http://www.myhoroscope.gr/showthread.php?t=9213

anail20
28-08-2011, 07:36 PM
Ο συνσυαστικος χάρτης ειναι ο χαρτης davison ???:bigsmile:
πολυ ενδιαφερον αρθρο...

gold soul
28-08-2011, 08:33 PM
ναι, μπορείς να ψάχνεις ό,τι θέλεις και στη μηχανή αναζήτησης :cheesy:

http://www.myhoroscope.gr/showthread.php/9228-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AF%C E%B1%CF%82-Monna-Riegger?p=95047#post95047

amargi
26-09-2012, 02:18 PM
Έχω ψάξει στο συγκεκριμένο forum για δύο πράγματα. Ένα για το σύνθετο και δύο για τον χάρτη Davison. Το μόνο που βρήκα είναι το μέλος Kassiopi να "πλακώνεται" για τη μη ορθότητα του σύνθετου χάρτη. Υποτίθεται ότι τα θέματα του forum υπάρχουν για να μοιράζονται γνώσεις και απόψεις και όχι για να γίνεται χώρος εκτόνωσης και "μπηχτών" από το ένα μέλος στο άλλο.
Πιστεύω ότι αντί να γίνονται γνωστές οι απόψεις του κάθε μέλους για την κάθε μέθοδο ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνουν γνωστά κάποια στοιχεία ερμηνείας ή κάποια συγκεκριμένη βιβλιογραφία ώστε να μπορέσουμε και εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί να έχουμε δική μας άποψη και όχι να γινόμαστε θεατές του "φαγώματος" λες και είμαστε κερκίδα στο κολοσσαίο.
Σεβαστή η γνώμη του καθενός αλλά για μένα το να συνεχίζεται μια "συζήτηση" καθαρά πάνω στις προσωπικές απόψεις ενός μέλους για τέσσερις σελίδες είναι περιττό και επιδεικτικό. Για αντιπαραθέσεις υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα, τα οποία πιστεύω μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε θέλει να συζητήσει εκτενέστερα οποιαδήποτε άποψη ή θέμα.
Τι αποκόμισα εγώ προσωπικά από την αναζήτησή μου; Την προσωπική άποψη της Kassiopis -που χωρίς κάποια παρεξήγηση- δεν με αφορά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρω το μέλος και δεν μου έχει δοθεί καμία πηγή ώστε να έχω προσωπική άποψη και να την κρίνω ως σωστή ή λάθος, την επιθετικότητα των υπερμάχων του σύνθετου και τον "με το γάντι" πόλεμο των δύο μερών και στο τέλος μόνο μετά από συνολικά 7 σελίδες περιττής ανάγνωσης (4 για το σύνθετο και 3 για το davison) δυο link τα οποία ούτε καν λειτουργούν. Αν οι γνώσεις της αστρολογίας γενικότερα δεν έχουν φτάσει στο σημείο να δοθούν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για την ερμηνεία αυτών των χαρτών παρά μόνο γενικότητες περί "ενέργειας" και "πορείας" της σχέσης, ή το ότι έτσι γενικά και αόριστα οι όψεις ερμηνεύονται διαφορετικά χωρίς κάποια συγκεκριμένη υπόδειξη για αυτή τη διαφορετικότητα μπορείτε να το πείτε ευθέως εξ αρχής ώστε να μην χάνουμε και εμείς το χρόνο μας με περιττά πράγματα.

katiakiss
26-09-2012, 02:55 PM
Έχω ψάξει στο συγκεκριμένο forum για δύο πράγματα. Ένα για το σύνθετο και δύο για τον χάρτη Davison. Το μόνο που βρήκα είναι το μέλος Kassiopi να "πλακώνεται" για τη μη ορθότητα του σύνθετου χάρτη. Υποτίθεται ότι τα θέματα του forum υπάρχουν για να μοιράζονται γνώσεις και απόψεις και όχι για να γίνεται χώρος εκτόνωσης και "μπηχτών" από το ένα μέλος στο άλλο.
Πιστεύω ότι αντί να γίνονται γνωστές οι απόψεις του κάθε μέλους για την κάθε μέθοδο ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνουν γνωστά κάποια στοιχεία ερμηνείας ή κάποια συγκεκριμένη βιβλιογραφία ώστε να μπορέσουμε και εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί να έχουμε δική μας άποψη και όχι να γινόμαστε θεατές του "φαγώματος" λες και είμαστε κερκίδα στο κολοσσαίο.
Σεβαστή η γνώμη του καθενός αλλά για μένα το να συνεχίζεται μια "συζήτηση" καθαρά πάνω στις προσωπικές απόψεις ενός μέλους για τέσσερις σελίδες είναι περιττό και επιδεικτικό. Για αντιπαραθέσεις υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα, τα οποία πιστεύω μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε θέλει να συζητήσει εκτενέστερα οποιαδήποτε άποψη ή θέμα.
Τι αποκόμισα εγώ προσωπικά από την αναζήτησή μου; Την προσωπική άποψη της Kassiopis -που χωρίς κάποια παρεξήγηση- δεν με αφορά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρω το μέλος και δεν μου έχει δοθεί καμία πηγή ώστε να έχω προσωπική άποψη και να την κρίνω ως σωστή ή λάθος, την επιθετικότητα των υπερμάχων του σύνθετου και τον "με το γάντι" πόλεμο των δύο μερών και στο τέλος μόνο μετά από συνολικά 7 σελίδες περιττής ανάγνωσης (4 για το σύνθετο και 3 για το davison) δυο link τα οποία ούτε καν λειτουργούν. Αν οι γνώσεις της αστρολογίας γενικότερα δεν έχουν φτάσει στο σημείο να δοθούν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για την ερμηνεία αυτών των χαρτών παρά μόνο γενικότητες περί "ενέργειας" και "πορείας" της σχέσης, ή το ότι έτσι γενικά και αόριστα οι όψεις ερμηνεύονται διαφορετικά χωρίς κάποια συγκεκριμένη υπόδειξη για αυτή τη διαφορετικότητα μπορείτε να το πείτε ευθέως εξ αρχής ώστε να μην χάνουμε και εμείς το χρόνο μας με περιττά πράγματα...............:confused::confused ::confused:

Ο Σύνθετος Χάρτης. (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-12514/)

[Μεταφράσεις] Τεχνικές Συναστρίας - Monna Riegger (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AF%C E%B1%CF%82-monna-riegger-12578/)

[Μεταφράσεις] Πώς να επιβιώσετε από τις σχέσεις: Ο σύνθετος χάρτης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%C F%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-12733/)

....:D

katiakiss
26-09-2012, 04:27 PM
amargi άργησα να σου γράψω δύο λόγια γιατί ταυτόχρονα εργάζομαι, αλλά δεν θέλω να έχεις την αίσθηση ότι σε «ξεπέταξα» με μερικές παραπομπές.

Τόσο ο σύνθετος χάρτης , όσο και ο davison , ανήκουν στην κατηγορία των υποθετικών χαρτών και είναι τεχνικές που δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την σχέση δύο ανθρώπων.

Ο σύνθετος είναι ο κοινός χάρτης που προκύπτει από τα μεσοδιαστήματα των γενέθλιων χαρτών δύο ανθρώπων (μπορεί να δημιουργηθεί σύνθετος χάρτης και για μια ολόκληρη ομάδα συνεργατών ) και είναι ένα ανεξάρτητο ωροσκόπιο που μας δείχνει πως οι «δύο» λειτουργούν –ανταποκρίνονται σαν «ένα».

Παράδειγμα: Ο Χ είναι λίγο αντικοινωνικός και η Ψ είναι επιφυλακτική επικοινωνιακά. Αν δούμε τον Ερμή τους ξεχωριστά στους γενέθλιους χάρτες τους, μπορούμε να το πληροφορηθούμε αυτό ξεκάθαρα. Όμως στον σύνθετο χάρτη ο Ερμής τους είναι τοποθετημένος με άλλο τρόπο και κάνει άλλες όψεις. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ότι ο Χ και η Ψ σαν ζευγάρι είναι περισσότερο επικοινωνιακοί ή τουλάχιστον έτσι τους αντιλαμβάνεται ο κόσμος, γιατί ο σύνθετος μας δείχνει και τι ο κόσμος βλέπει. Για το πώς τα μέλη της σχέσης εισπράττουν την σχέση τους, θα μας το πει η σύγκριση του σύνθετου με τους γενέθλιους αντίστοιχα.

Ο σύνθετος Ερμής μπορεί να κάνει μία σκληρή όψη στον γενέθλιο του Χ. Τότε ο Χ θα βρίσκει προβληματική την επικοινωνία μέσα στην σχέση. Από την άλλη, στον χάρτη της Ψ μπορεί να κάνει ευχάριστες όψεις και έτσι η Ψ δεν θα έχει κάποιο παράπονο από τον τρόπο που την βιώνει.

Στον Davison παίρνουμε κάποιες πληροφορίες για το βαθύτερο νόημα της σχέσης , που για να το θέσω πιο απλά, έχει μία πιο «καρμική» απόχρωση. Εδώ έχει σημασία ποιος είναι ο μεγαλύτερος και ποιος ο μικρότερος, τι έχει έρθει να μάθει ο ένας από τον άλλο, ποιος είναι ο κεντρικός σκοπός της σχέσης κλπ.
Ο χάρτης αυτός είναι ο μέσος χρόνος , η μέση ώρα στο μέσο γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Μιλάμε πάλι για έναν ανεξάρτητο-αυτόνομο χάρτη που όπως σε όλα τα συστήματα πρέπει να διαβάζεται σε σύγκριση με τον γενέθλιο.

Δεν συμβουλεύω κανέναν αρχάριο που δεν τα καταφέρνει καλά στην απλή συναστρία, να προσπαθήσει να βρει τις απαντήσεις του σε αυτά τα συστήματα που έχουν αξία για όσους έχουν κατακτήσει πολύ καλά την τεχνική της συναστρίας και τον τρόπο που δουλεύουμε με αυτή. Η όποια εμπειρία μου , μου έχει αποδείξει πολλές φορές πως όταν η συναστρία δεν είναι καλή, τότε ο σύνθετος ή ο davison , όσο ελπιδοφόροι και να είναι, δεν κάνουν την διαφορά , ούτε αποτελούν ένδειξη ότι η σχέση μπορεί να είναι ευχάριστη –αρμονική.

cancer1987
28-09-2012, 12:11 PM
Καλημέρα σε όλους σας, είμαι μέλος του site εδώ και πάρα πολύ καιρό, ωστόσο δεν έχω συμμετάσχει σε καμία συζήτηση στο φόρουμ, μιας και θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να είμαι παρατηρητής για κάμποσο καιρό και μετά να εκφράζω απορίες πάνω στα θέματα. Μ'άλλα λόγια, πάντα ερευνώ, έτσι ώστε να κατέχω ένα θέμα καλά και μετά εκφράζω άποψεις. (Κρόνος ανάδρομος στον 3ο οίκο :o Ασχολούμενη λοιπόν τελείως ερασιτεχνικά με την αστρολογία και κατά κόρον με τη συναστρία, όλο αυτό το διάστημα, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Πώς και ποιές ενδείξεις θα πρέπει να έχω για να καταλάβω εάν η συναστρία 2 ατόμων θα καταλήξει σε γάμο? Διάβασα και το κατατοπιστικότα άρθρο της κας Ζαχαριάδου "Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης' και ενώ πολλές από τις όψεις που περιγράφει αναφορικά με το προσωπικό και προοδευτικό μου ωροσκόπιο, έχουν πραγματοποιηθεί, είναι λες κ ο γάμος πέρασε και δεν ακούμπησε!:p. Εννοείται ότι πρέπει να λάβουμε ως δεδομένο και το τι υπόσχεται ο χάρτης του άλλου ατόμου, το γνωρίζω καλά αυτό. Ωστόσο η απορία μου είναι, ποιόν χάρτη συναστρίας θα εξετάσω για να δω εάν υπόσχεται γάμο. Τον σύνθετο, το χάρτη Davison, τη συναστρία ηλιακού τόξου ή τις προόδους μεταξύ των 2 συντρόφων? Και τέλος, μόνο οι πλανήτες στον 7ο του ενός ή του άλλου δείχνουν γάμο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

katiakiss
28-09-2012, 02:42 PM
Καλημέρα σε όλους σας, είμαι μέλος του site εδώ και πάρα πολύ καιρό, ωστόσο δεν έχω συμμετάσχει σε καμία συζήτηση στο φόρουμ, μιας και θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να είμαι παρατηρητής για κάμποσο καιρό και μετά να εκφράζω απορίες πάνω στα θέματα. Μ'άλλα λόγια, πάντα ερευνώ, έτσι ώστε να κατέχω ένα θέμα καλά και μετά εκφράζω άποψεις. (Κρόνος ανάδρομος στον 3ο οίκο :o Ασχολούμενη λοιπόν τελείως ερασιτεχνικά με την αστρολογία και κατά κόρον με τη συναστρία, όλο αυτό το διάστημα, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Πώς και ποιές ενδείξεις θα πρέπει να έχω για να καταλάβω εάν η συναστρία 2 ατόμων θα καταλήξει σε γάμο? Διάβασα και το κατατοπιστικότα άρθρο της κας Ζαχαριάδου "Ενδείξεις γάμου και τεκνοποίησης' και ενώ πολλές από τις όψεις που περιγράφει αναφορικά με το προσωπικό και προοδευτικό μου ωροσκόπιο, έχουν πραγματοποιηθεί, είναι λες κ ο γάμος πέρασε και δεν ακούμπησε!:p. Εννοείται ότι πρέπει να λάβουμε ως δεδομένο και το τι υπόσχεται ο χάρτης του άλλου ατόμου, το γνωρίζω καλά αυτό. Ωστόσο η απορία μου είναι, ποιόν χάρτη συναστρίας θα εξετάσω για να δω εάν υπόσχεται γάμο. Τον σύνθετο, το χάρτη Davison, τη συναστρία ηλιακού τόξου ή τις προόδους μεταξύ των 2 συντρόφων? Και τέλος, μόνο οι πλανήτες στον 7ο του ενός ή του άλλου δείχνουν γάμο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..Cancer187 καλώς ήρθες στο forum , μια και αυτό είναι το παρθενικό σου ποστ. Η ερώτησή σου είναι πολλαπλή αλλά θα προσπαθήσω να σου γράψω μερικά πράγματα που θα σου φανούν χρήσιμα, ώστε να κατανοήσεις καλύτερα πως λειτουργεί η αστρολογία.
Όσα διάβασες στο σχετικό άρθρο, είναι πράγματι όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις για την πραγματοποίηση του γεγονότος που εξετάζεις, αλλά όπως μπορείς να καταλάβεις, σε ένα άρθρο είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν όλες οι παράμετροι που ισχύουν για το ωροσκόπιο του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι κοιτάζουμε τον δικό μας χάρτη και εφόσον υπάρχει το άλλο πρόσωπο και βρισκόμαστε μαζί του σε κάποια σοβαρή σχέση, τότε εξετάζουμε και τον δικό του. Κάνουμε χρήση του ορθολογισμού πριν την χρήση της αστρολογίας και αν ορθολογιστικά στέκει, τότε προχωράμε. Αυτό το λέω γιατί , για παράδειγμα, αν υπάρχει σχέση με ένα άτομο που η επαγγελματική και οικονομική του αποκατάσταση είναι θέμα πρώτης γραμμής, δεν είναι σοφό να ψάχνουμε αν είναι η εποχή τεκνοποίησης και γάμου. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω.

Το ενδιαφέρον στο ποστ σου, είναι ότι μας λες πως πολλές από τις κλασσικές ενδείξεις γάμου έγιναν στον χάρτη σου και παρ’ όλα αυτά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν είμαι σίγουρη για την εμπειρία που έχεις ώστε να δεις σωστά τον χάρτη σου (χωρίς να αμφιβάλω σε καμία περίπτωση ότι μπορεί και να το είδες σωστά) όπως και μόνη σου είπες, η γενέθλια υπόσχεση είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ας δούμε παραμέτρους.

Κάτι που δεν θα βρεις συχνά γραμμένο , αλλά ισχύει, είναι ότι οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις , όσο κατάλληλες κι αν είναι, θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το περιβάλλον που διαμορφώνουν οι διελεύσεις των πλανητών την δεδομένη χρονική περίοδο. Με λίγα λόγια, το υποσχόμενο στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις μπορεί να επηρεαστεί δραματικά από διελεύσεις ισχυρών επιρροών, να τροποποιηθεί ή και να αναχαιτιστεί.
Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε λοιπόν μία προοδευμένη Αφροδίτη να κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο ‘Ήλιο και έστω ότι η Αφροδίτη αυτή στον γενέθλιο κυβερνά τον 7ο οίκο και γενέθλια κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Αμέσως θα σκεφτούμε ότι μια δυνατή αισθηματική ιστορία πλησιάζει το άτομο κι αν υπάρχουν παράλληλα άλλες ενδείξεις, μπορεί να σκεφτούμε και τον γάμο . Όμως, αν σε αυτή την σύνοδο κάνει τετράγωνο ο transit Πλούτωνας, τότε ενεργοποιείται το γενέθλιο τετράγωνο και ήδη έχουμε την ένδειξη ότι κάτι στις προσωπικές σχέσεις περνάει από δοκιμασία. Έτσι, μπορεί μεν στην ζωή του ατόμου να κάνει την εμφάνισή του ένας δυνατός έρωτας, αλλά θα έχει τα χαρακτηριστικά της δύσκολης σχέσης Αφροδίτη\Πλούτωνα , και ενώ θα είναι μία σημαντική και αξιομνημόνευτη στιγμή για την αισθηματική-ερωτική ζωή του ατόμου, δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει στον γάμο.
(Μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Αφροδίτη σχετίζεται και με τα οικονομικά ενός ατόμου και πολλές φορές φέρνει αλλαγές σε αυτό τον τομέα και όχι έναν γάμο)

Πολλές φορές, κάτω από συνθήκες, ένας πλανήτες μέσα στον 7ο οίκο ενός ατόμου, μπορεί να είναι πιο ενδεικτικός και ενεργός και από τον ίδιο τον κυβερνήτη του 7ου , αφού συγκεντρώνει μεγαλύτερη δυναμική. Λέγοντας αυτό, ας υποθέσουμε ότι σε έναν γυναικείο χάρτη η ακμή του 7ου είναι στον Αιγόκερω και ο Κρόνος (κυβερνήτης) είναι στον 6ο οίκο και σε μία μόνο όψη με τον Ποσειδώνα. Αν μέσα στον 7ο έχουμε μία Σελήνη σε όψη με Ήλιο και Άρη (οι άντρες στην ζωή μιας γυναίκας) θα πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να δώσουμε το προβάδισμα στην κατάσταση της Σελήνης (χωρίς βέβαια να αγνοήσουμε τον Κρόνο, αλλά έχοντας στο μυαλό μας ότι η πρόοδος του Κρόνου είναι ελάχιστη στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις). Έτσι, το σε πιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται η προοδευμένη Σελήνη και τι όψεις κάνει , με ποιους πλανήτες, είναι το πιο σημαντικό στην εν λόγω περίπτωση.

Παρατηρείται πολύ συχνά ότι όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται και τελικά οδηγούνται σε μία σοβαρή σχέση ή και γάμο , ανεξάρτητα από την γενέθλια συναστρία τους, στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις συμβαίνουν μερικές ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Θα δούμε συχνά ότι η προοδευμένη Σελήνη, Ήλιος, Αφροδίτη ή ωροσκόπος του ενός, σχηματίζει εξαιρετικά καλές γωνίες με τον Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη ή ωροσκόπο του άλλου.
Πολλές φορές η Ηλιακή τους επιστροφή έχει συνδυασμούς που υπάρχουν στον γενέθλιο χάρτη του άλλου προσώπου ή έχουν κάποια ισχυρή ανάμειξη.
Το Ηλιακό Τόξο σε υπόθεση γάμου είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και σε συνδυασμό με τις δευτερεύουσες μπορεί να μας πει πολλά. Ο Ήλιος στο Ηλιακό Τόξο ακολουθεί φυσικά την ίδια εξέλιξη με τις δευτερεύουσες, αλλά η Σελήνη , η Αφροδίτη, ο Άρης , ο κυβερνήτης του 7ου , ο Δίας και οι γωνιακές ακμές στις όψεις τους με τον γενέθλιο χάρτη μας λειτουργεί εξαιρετικά.

Σε μία υπόθεση γάμου, τον σύνθετο χάρτη ή τον davison , θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα κοιτούσα, καθώς επίσης και την συναστρία των Ηλιακών Τόξων. Αυτό, για έναν πολύ απλό λόγο. Ακόμα κι αν αυτά βρεθούν ενεργά, αν στις προόδους δεν υπάρχει η κατάλληλη ενεργοποίηση και οι διελαύνοντες δεν συνηγορούν, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Με δεδομένο ότι έχω εξαντλήσει την δουλειά και την κατανόηση της συναστρίας:

1)Θα εξέταζα τους δύο χάρτες και τις επιρροές τους από τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις και τις διελεύσεις.
2) Θα εξέταζα τα Ηλιακά Τόξα του καθενός.
3) Θα εξέταζα τις Ηλιακές επιστροφές του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα σημαντικό δεν γίνεται στην ζωή μας χωρίς την ενεργοποίηση των γωνιών του χάρτη μας (1ος\7ος , 10ος\4ος) .

Οι συνδυασμοί και οι τρόποι να φανεί ένα τέτοιο γεγονός είναι άπειροι και δεν μπορεί να υπάρξει μία φόρμουλα που να συμπεριλαμβάνει την μοναδικότητα κάθε ωροσκοπίου. Χρειάζεται η ματιά ενός υπομονετικού και έμπειρου μελετητή.

cancer1987
28-09-2012, 04:30 PM
Ειλικρινά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση, κατανοητή και εκτενή απάντησή σας. Πολλά από τα οποία αναφέρατε, απάντησαν σε αρκετές από τις απορίες μου. π.χ. όταν γνώρισα τον σύντροφό μου και σύναψα σχέση μαζί του,η ηλιακή μου επιστροφή περιείχε αρκετά σημάδια: δίας και ωροσκόπος ηλιακής επιστροφης στον 7ο μου, με πολύ καλές όψεις με τους προσωπικούς μου πλανήτες, πολυαστρία στον 4ο, (γωνιάκος οίκος)ενώ όσον αφορά εκείνον, μόνο ο ωροσκόπος της ηλιακής του επιστροφής ήταν στον 7ο και αρκετοί πλανήτες του στον 10ο.(επίσης γωνιακό οίκο).Μ'άλλα λόγια, η εφαρμογή σαν μέσο πρόβλεψης της ηλιακής επιστροφής, μ'έχει βοηθήσει πάνω κάτω να βγάλω ένα πρώτο συμπέρασμα. Το πρόβλημα μου απλώς έγκειται στο ότι ακόμα δεν μπορώ να προσδιορίσω τα χρονικά πλαίσια, στα οποία ένα γεγονός θα συμβεί και κυρίως αν θα συμβεί, γιατί όπως είπατε κ εσείς, οι συνδυασμοί είναι άπειροι, επομένως θα χρειαστώ παραπάνω μελέτη, έρευνα και κυρίως υπομονή για να μάθω να τους αναγνωρίζω. Ας πούμε τώρα, για παράδειγμα, η προοδευτική μου σελήνη,είναι εδώ και ένα μήνα περίπου σε σύνοδο με τον γενέθλιο δια στον κριό και στον 8ο κ όμως δεν έχω δει καμία ουσιώδη διαφορά στη ζωή μου, στα θέματα που σχετίζονται με τον οίκο αυτό (και το λέω αυτό, γνωρίζοντας ήδη ότι η προοδευτική σελήνη, είναι δείκτης γεγονότων στη ζωή ενός ατόμου, ιδιαίτερα όταν κάνει όψεις με πλανήτες του γενέθλιου). Αν κατάλαβα καλά, κυρίως οι άξονες 1ου/7ου και 4ου/10ου, δίνουν τα γεγονότα?

Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά και συγνώμη εαν στο τελευταίο σκέλος του μηνύματός μου βγήκα εκτός θέματος.

Καλό σας μεσημέρι..:rolleyes:

katiakiss
28-09-2012, 05:00 PM
Cancer187 , πράγματι η Σελήνη είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες κάποιου γεγονότος που σκιαγραφείται από τις τρέχουσες συνθήκες ενός ωροσκοπίου. Αυτό θα πει πως όταν κάτι σημαντικό δείχνει να είναι σε εξέλιξη, τότε μία όψη της προοδευμένης Σελήνης με αυτό το σημαντικό σημείο ή πλανήτες που υπόσχονται το γεγονός, ενεργοποιείται για να δώσει το γεγονός.
Με δεδομένο ότι η Σελήνη κινείται 1ο ανά μήνα (περίπου) σημαίνει ότι η επίδρασή της κρατά περίπου 3 μήνες. Η σύνοδός της με τον Δία και εφόσον ο Δίας σε γενέθλια θέση δεν δέχεται σκληρές όψεις ώστε να ενεργοποιηθούν , τότε είναι μία ευχάριστη συγκυρία . Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι ενεργοποιεί κάποιο γεγονός αν αυτός ο γενέθλιος Δίας δεν κάνει όψη με κάποιο πλανήτη από πρόοδο ή με κάποιον άλλο transit πλανήτη, από τους αργούς φυσικά, που οι όψεις τους κρατάνε πολύ. Πιο συγκεκριμένα, για να μιλάμε για ενεργοποίηση, θα έπρεπε να κάνει ο γενέθλιος Δίας σου όψη με προοδευμένο Ήλιο ή Άρη ή Αφροδίτη ή ωροσκόπο ή ζενίθ ή ακμή 4ου \7ου για να πούμε ότι θα εκδηλωθεί το υποσχόμενο με την σύνοδο της προοδευμένης Σελήνης σου στον γενέθλιο Δία.

Γενικά, γεγονότα που προκύπτουν από σχέση γενέθλιων και προοδευμένων σημείων \πλανητών\Ήλιου μπορούν να ενεργοποιηθούν από την προοδευμένη Σελήνη, αλλά μπορούν να ενεργοποιηθούν εξίσου σημαντικά από αργούς transits , από στάσεις πλανητών και εκλείψεις.
Όταν αξιολογήσεις σωστά όλα αυτά, τότε μπορείς να βρεθείς πολύ κοντά στην σωστή χρονική στιγμή εκδήλωσης ενός γεγονότος.

Επίσης να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν είπα πως δεν δίνονται γεγονότα χωρίς την συμμετοχή γωνιών, αλλά «σημαντικά γεγονότα» , όπως ο γάμος ή η γέννηση ενός παιδιού που αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή μας.

cancer1987
29-09-2012, 10:11 AM
Καλημέρα σας,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας. Μπορώ να πω, πως διαφωτίσατε αρκετές από τις απορίες μου και αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίσω τη μελέτη μου για την αστρολογία, η οποία πάντα με γοήτευε. Να είστε καλά και καλό σαββατοκύριακο!!!

katiakiss
29-09-2012, 03:11 PM
Καλημέρα σας,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας. Μπορώ να πω, πως διαφωτίσατε αρκετές από τις απορίες μου και αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίσω τη μελέτη μου για την αστρολογία, η οποία πάντα με γοήτευε. Να είστε καλά και καλό σαββατοκύριακο!!!Θα ήθελα να συμπληρώσω μόνο ότι στο προηγούμενο ποστ μου, έχοντας στο μυαλό μου να σου εξηγήσω τους λόγους που κάποιες φορές συνδυασμοί που θα περιμέναμε να μας δώσουν ένα γεγονός, τελικά δεν φαίνεται να δίνουν κάτι, ίσως να μην ήμουν απόλυτα κατανοητή.
Θεώρησα λοιπόν ότι αυτός ο Δίας στον 8ο δεν είναι κυβερνήτης γωνιακού οίκου ή του 5ου και ότι δεν έχει κάποια σημαντική γενέθλια όψη με φώτα ή κυβερνήτες γωνιακών ή 5ου .
Ακόμα και έτσι να ήταν όμως, αυτό που προσπάθησα να σου πω, είναι πως αν δεν υπάρχει και μία άλλη ενεργοποίηση , μόνο το «άγγιγμα» της προοδευμένης Σελήνης δεν φτάνει.
Σοβαρό είναι επίσης να αξιολογείς σωστά τα τετράγωνα και τις αντιθέσεις των προοδευμένων πλανητών και σημείων , γιατί η ενεργοποίηση των σκληρών όψεων είναι πιο σημαντική από τα τρίγωνα και τα εξάγωνα. Αν για παράδειγμα είχες έναν προοδευμένο ωροσκόπο σε τετράγωνο προς αυτή την σύνοδο, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για εκδήλωση κάποιου γεγονότος.
Ωστόσο, τα ωφέλει από την «τυχερή» συνάντηση Δία\Σελήνης στον 8ο (που αν υπήρχαν και άλλες ενδείξεις θα ήταν μία στιγμή που θα μπορούσαμε να μιλάμε και για εγκυμοσύνη) θα κάνουν την εμφάνιση στη ζωή σου, ακόμα κι αν μιλάμε απλά για μια περίοδο αισιοδοξίας , πίστης και αγάπης για τη ζωή.
Το ζώδιο στο οποίο γίνεται η σύνοδος είναι επίσης πολύ σημαντικό. Εδώ μιλάμε για σύνοδο προοδ. Σελήνης με γενέθλιο Δία στον Κριό (8ο) και πρέπει να το λάβεις υπόψη σου. Σκέψου πόσο διαφορετική ερμηνεία θα είχε η ίδια σύνοδος στον Καρκίνο, τον Ιχθύ , τον Ταύρο ή τον Τοξότη….

Πραγματικά φύγαμε τελείως από το θέμα του τίτλου που είναι ο χάρτης davison , αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μερικές χρήσιμες διευκρινήσεις (ελάχιστες μπροστά σε αυτές που θα έπρεπε να ξέρει κάποιος) για όσους προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις επιρροές του ωροσκοπίου τους.

Να ‘ σαι καλά κι εσύ και μην σταματάς να διαβάζεις. Αυτό κάνουμε όλοι! :D