PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά;

Μάνος Μαντάς
16-07-2006, 12:41 PM
Ο ερωτισμός, η γοητεία, η σαγήνη και η σεξουαλική αύρα μιας γυναίκας έχουν αποτελέσει από καταβολής κόσμου το γλυκόπιοτο «δηλητήριο» των απανταχού υποκλινόμενων αντρών, στο «μυστηριακό» ξόρκι της αποπλάνησης. Πρόκειται για τη δύναμη μιας έλξης που το κάθε ζώδιο εκπέμπει στο άλλο φύλο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του αισθησιασμού του. Οι άντρες που φλερτάρουν για παράδειγμα με μια Ιχθύ ή πλησιάζουν μια Αιγόκερω πρέπει να έχουν υπόψη τους πως ο τρόπος προσέγγισής τους οφείλει να είναι ανάλογος του ζωδιακού κώδικα που διέπει τη κάθε μια, αν πραγματικά ενδιαφέρονται να επιτύχουν κάποιο συναρπαστικό αποτέλεσμα με το «αντικείμενο» του πόθου τους.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά; (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%C E%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%C E%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%C E%B1%CE%B9-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC;-12550/)

skorpion
16-07-2006, 02:35 PM
Δεν δέχονται οποιοδήποτε συμβιβασμό στον έρωτα, γι’ αυτό και ίσως να νιώθουν συναισθηματικά ανασφαλείς, όταν δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν. Δέχεστε τα κομπλιμέντα και το φλερτ, καθώς αυτά σας χαλαρώνουν και νιώθετε να ανανεώνεται η γοητεία σας.
Για εσάς ο έρωτας είναι το βασικότερο και σημαντικότερο στοιχείο για να προχωρήσετε. Δεν δέχεστε την άρνηση και παρουσιάζετε μια δυσκολία στο να πάρετε μια απόφαση. Χάρισμά σας είναι η διπλωματία. Γοητεύετε τους πάντες στο πέρασμά σας, αφού εκπέμπετε έντονη θηλυκότητα και αναζητάτε τον τέλειο σύντροφο για να περάσετε την ζωή σας μαζί του. Ένας άνδρας δίπλα σας σάς στηρίζει, σάς κατανοεί και σάς δίνει αγάπη. Γι’ αυτό και επιδιώκετε δικαιοσύνη, ισορροπία και τελειότητα στις σχέσεις σας.
Θεωρείστε από τις μοιραίες γυναίκες του ζωδιακού, γιατί αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η παρορμητικότητα και το παιχνίδι με τα όρια. Διαθέτετε πάθος και μπορείτε να γίνετε μοιραία και επικίνδυνη, καθώς ερωτεύεστε, αγαπάτε, μισείτε, μα όλα αυτά τα κάνετε σε υπερβολικό βαθμό. άνδρες, που έχουν δυνατό και ειλικρινή χαρακτήρα. Είστε ζηλιάρες. Δεν ξεχνάτε εύκολα αν χάσετε την εμπιστοσύνη σας προς κάποιον φεύγετε μακριά του. Ακόμα και αν αυτό που κυρίως σας εξιτάρει είναι ο σωματικός αισθησιασμός (η λίμπιντό σας άλλωστε είναι σε αυξημένα επίπεδα), θέλετε η σχέση σας να βασίζεται στο συναίσθημα, φτάνει ο σύντροφος που έχετε δίπλα σας να μπορεί να ελέγξει τον ερωτισμό σας.

Μ αρεσουν αυτα τα αρθρα:cheesy:
Τα παραπανω θα ελεγα πως μου ταιριαζουν πιο πολυ και ειναι ενα μιξ απο ηλιακο αφροδιτη(+Αρη, ιδιο ζωδιο) και σεληνη(+ωροσκοπο, ιδιο ζωδιο):bigsmile:

raingirl
16-07-2006, 10:26 PM
Πολύ δυνατό άρθρο, συγχαρητήρια κύριε Μαντα,
έκανα και εγώ μία μίξη απο σελήνη (Κριό)- Αφροδίτη (Αιγόκερω) -Άρη (Δίδδυμος)- ωροσκόπο(Σκορπιό) & Ήλιο (Υδροχοό),
κράτησα τα θετικά στοιχεία,
(Φτού να μην με ματιάσω!!! Έγω είμαι όλα αυτά??????:unsure: ).
Ε..πως για να μην λένε μερικοί - μερικοί!!!
Κελεπούρι μου κάνω!!!:cheesy:

panther
17-07-2006, 10:06 AM
Εγώ έκανα μια σύνδεση Ήλιου - ωροσκόπου που μου ταιριάζει γάντι!!!
Πολύ ωραίο άρθρο - ευχαριστούμε.

*Astropeleki*
17-07-2006, 11:25 AM
Και χώρια αλλά και σε συνδυασμό Ήλιου και Ωροσκόπου μου τα χαρακτηριστικά μου ταιριάζουν απόλυτα. Ειδικά αυτό το ἑγκεφαλική" του ζωδιακού...θα πρέπει να το χρησιμοποιώ με το καλημέρα σας! :toung:
Σε αυτό που θα σταθώ και θα "διαφωνήσω" είναι πως με ωροσκόπο Ζυγό, μπορεί να αρνούμαι να καυγαδίζω, αλλά όταν δεν υπάρχει επικοινωνία αλλά αδιαφορία, μάλλον το επιδιώκω!
Και ένα δεύτερο:ενώ στο ωροσκόπιο μου έχω πολύ νερό (όμως μόνο στον Σκορπιό),με νερό υπάρχει η δυσκολία επικοινωνίας παρόλο που δέχομαι την όποια κριτική. Επομένως μάλλον δύσκολο ταίριασμα :weird:

Περιμένουμε και αντίστοιχο άρθρο για την ανδρική σεξουαλική αύρα!

Αγγελικη
17-07-2006, 03:59 PM
Εμενα παντα ο Υδροχοος και ο Τοξοτης μου ταιριαζουν!! Εκεινος ο Ηλιος μου πρεπει να ειναι καλα θαμμενος...:bigsmile: :bigsmile:

Σας ευχαριστουμε και παλι κ. Μαντα!!!

Μητσάκος
18-07-2006, 08:20 AM
Κύριε Μαντά, ενδιαφέρον το άρθρο, αλλά νομίζω ότι του λείπει το άλλο μισό που αναφέρεται στους άντρες. Βοηθήστε μας και εμάς τους λίγους :cheesy:
Εκτός και αν πρέπει για να ψυχαναληθούμε καλύτερα να αποδεχθούμε και για μας αυτά που αναφέρονται στις γυναίκες:toung:

Fotini Christodoulou
19-07-2006, 09:14 AM
Κε Μαντά πολύ ενδιαφέρον και κυρίως χρησιμο ως προς την κατανόηση της συμπεριφοράς μας,το άρθρο σας!

Όσα αναφέρονται για το ηλιακό μου ζωδιο,όσο και για τον ωροσκόπο μου, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό!

Ευχαριστουμε!

Alien1
22-07-2006, 11:29 PM
Sorry αλλα δεν συμφωνω με αυτο το αρθρο του κ. Μαντα

Επειδη εχω διαβασει και αλλα ξενα αρθρα σχετικα με την Ζωδιακη σεξουαλικοτητα γραφετε καποιες παρερμηνιες για τα ζωδια

-----------------
- Ο Αιγοκερως: ζωδιο της θυληκοτητας που εξιταρει τους αντρες κουχχχχ :blink: Ελεος...Μην γράφετε τετοια θα μας πεσουν οι μύτες
--------------
- Τους Σκορπιους εκτος των γνωστων τους χαρακτηστικων σε οτι αφορα το χαρακτηρα που ειναι το παθος, ζηλιαρηδες εκδικητικοι κλπ σε οτι αφορα το συναισθηματικο κομματι πεφτει θαψιμο απο τι διαβασα

(υποτιθεται οτι αυτο ειναι το ζωδιο του σεξ κιολας και μονο αυτο δεν δειχνει μεσα απο αυτο το αρθρο παρα μονο τα κακα τους....)

------------
-Οι Ιχθυεις μυστυριωδεις ζωδιο και που εξιταρει αυτο τους αντρες ??
Εεε οριστε τι εγινε λεει ;
πρωτη φορα το ακουσα αυτο και αυτο ειναι μονο απο σας :weird:
-----------
- Οι Ταυρινες οι πιο αισθησιακες και πιο ποθητες γυναικες στο ζωδιακο ;
Απο ποτε ;
Μηπως επειδη ειστε εσεις Ταυρος και ετσι σας συμφερει να το λετε....λεμε τωρα

Μάνος Μαντάς
23-07-2006, 01:22 PM
Είναι γεγονός ότι και παρερμηνείες γράφω, δεν το αρνούμαι αγαπητέ φίλε και ενίοτε οι αστρολογικές μου ερμηνείες είναι μετέωρες ή βρίθουν λαθών.
Θα χαρώ να διαβάσω και τη δική σας άποψη υπό μορφή άρθρου όπως και να μου υποδείξετε για μελέτη και διόρθωση/εμπλουτισμό των αστρολογικών μου γνώσεων τα "άλλα ξένα άρθρα" που έχετε διαβάσει.
Με την ευχή να μη σας πέσουν οι μύτες (εννοείτε το γιν και γιάνγκ και τη διττή φύση αρσενικού θηλυκού που φέρουν οι άνθρωποι) ;

Με εκτίμηση
Μάνος Μαντάς

Sorry αλλα δεν συμφωνω με αυτο το αρθρο του κ. Μαντα

Επειδη εχω διαβασει και αλλα ξενα αρθρα σχετικα με την Ζωδιακη σεξουαλικοτητα γραφετε καποιες παρερμηνιες για τα ζωδια

Alien1
23-07-2006, 02:09 PM
Κ Μαντα ενα παραδειγμα σας απο αυτα που γραφετε πχ για τους Σκορπιους μιας και γνωριζω το ζωδιο μου ασχετα φυλλου

βασικό στοιχείο για τη δημιουργία και τη συνέχιση μίας σχέσης, για σας, είναι η αδιαφορία, γιατί μέσα από την απόρριψη επιθυμείτε ακόμη περισσότερο να προχωρήσετε και να εκφραστείτε ερωτικά στον άνθρωπο που θέλετε. Το γεγονός ότι η απόρριψη και η αδιαφορία σας δίνει τη δύναμη να εμμένετε και να επιμένετε σε μία σχέση δημιουργεί για σας δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες όμως οφείλονται συνήθως από εσάς.\

Λαθος

Οι Σκορπιοι ειναι ατομα με καποιο εγωισμο δεν ειναι ατομα που θα τρεξουν απο πισω απο τον καθενα η καθεμια που δειχνει αδιαφορια στο προσωπο τους

Μεσα απο την Απορριψη νιωθουμε ΠΟΝΟ και ΟΧΙ ΕΚΣΤΑΣΗ
και επειδη ειμαστε εκδικητικα ατομα το ανταποδιδουμε αυτο στην χειροτερη περιπτωση η απλως φευγουμε στην καλυτερη

και οχι νιωθουμε εκσταση και τρεχουν σαν τα σκυλακια πισω απο τον καθεμια (η καθενα) που τους απορριπτει και οτι την βρισκουμε ετσι

Και αυτο ισχυει και για τους αντρες και τις γυναικες του συγκεκριμενου ζωδιου

Δεν ειμαστε οι Απολυτοι Μαζοχες του ζωδιακου οπως θες εσυ να το παρουσιασεις...Δεν ειμαστε ατομα που παρακαλαμε και τρεχουμε πισω απο τους αλλους οταν δεν μας θελουν

Δεν ξερω απο που βρηκες τις δικες σου πληροφοριες αλλα σε μερικες πεφτει εξω
----

Επισης εχεις την ταση να βαζεις τους φιλικους προς εμας Ταυρους ως τα πιο Ομορφα ζωδια του Ζωδιακου

και κατι αλλες παρομοιες "ταμπελες" σε ζωδια που δεν εχουν καμια σχεση με ομορφια και συναισθηματισμο

Συμφωνα απο οσους αστρολογους απο οσα εχω διαβασει ο Ζυγος ειναι το πιο ομορφο ζωδιο του ζωδιακου τοσο στο αντρικο οσο και στο γυναικειο φυλλο και οχι ο Ταυρος

Οπως σου ειπα δεν ξερω με ποιο γνωμονα εβγαλε αυτα τα στοιχεια περι των ζωδιων αλλα θα διαφωνησω μαζι σου σε σχεση απο οσους αλλους εχω διαβασει

Alkis-Skorpion
23-07-2006, 05:36 PM
Από ένα σκορπιό με ωροσκόπο σκορπιό σελήνη και αφροδίτη άρη και ερμή (ώπααα :nuts: ) χαίρεται.
Έχουμε κακό όνομα ζωδιακά δεν λέω και καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα λένε αλλά ο Σκορπιός είναι ένας και μοναδικός!!!
Στο άρθρο τώρα. Πέραν το ότι το βρίσκω ορθό παρόλες τις υποστηριχτικές προσπάθειες στο ζώδιό μας από τον φίλο alien που μάλλον πέφτουν στο κενό και γι αυτό μας βγαίνει το όνομα αιρετικοί πείσμωνες κακοί κου λου που έκανα και μια μικρή έρευνα στο ελληνικό internet και βρήκα 3 ελληνικές ιστοσελίδες που υποστηρίζουν περίπου τα ίδια να μη πω και πιο άκομψα. Οπότε κι εγώ με ενδιαφέρον περιμένω να διαβάσω τις πηγές του φίλου που μάλλον δεν υπάρχουν εκτός αν τις έγραψε Σκορπιός (ο κ. Μπαφαλούκος Σκορπιός δεν είναι;)
Καλή και η πλάκα αλλά γενικά όσοι διαβάσαμε 2 βιβλία ξέρουμε τη φύση των ζωδίων και των πλανητών όπως και την αξία αυτού καθεαυτού του ηλιακού ζωδίου.
Και βέβαια υπάρχουν και οι εξελιγμένοι σκορπιοί που κάνουν την αυτοκριτική τους και βελτιώνονται αλλά και οι παραδοσιακοί και στείροι.

ΑΑΑΑ το άρθρο θα ήθελα να το διαβάσω και από την αντρική του πλευρά και όχι από τη γυναικεία που θα διαφοροποιείται σίγουρα.

Alien1
23-07-2006, 08:35 PM
Φιλε μου :bigsmile:
το κακο ονομα η ονοματα μας τα δινουν καποιοι αλλοι με αρθρα του στυλ:

Βασικό στοιχείο για τη δημιουργία και τη συνέχιση μίας σχέσης, για σας, είναι η αδιαφορία, γιατί μέσα από την απόρριψη επιθυμείτε ακόμη περισσότερο να προχωρήσετε και να εκφραστείτε ερωτικά στον άνθρωπο που θέλετε.

Μονο η αδιαφορια μαλιστα....γιατι με την αδιαφορια φαινεται οτι την ""βρισκουμε"" οι σκορπιοι συμφωνα με τον κ.Μαντα και οτι μας αρεσει...:bigsmile:

Ασε για τι αλλα εχω ακουσει απο καποιους αλλους μελετητες η αστρολογους η και μη και οχι μονο με αυτο που συνεβη με τον κ.Μαντα

Οτι οι Σκορπιοι ειναι οι πιο Απιστοι, οι πιο κακοι οι χειροτεροι οι πιο ετσι και οι πιο αλλιως με αντε 1 η 2 καλα

Δηλαδη ο καθενας να λεει το μακρυ του και το κοντο του βλεποντας και γραφοντας μονο συμφωνα με τα δικα του μετρα και σταθμα

Οταν καποιος θελει να σου κανει "λασπολογια" στο ποιος εισαι και να βγαλει "θεους της ομορφιας" καποιους αλλους για τους δικους του προσωπικους λογους ακομα και στο ζωδιακο απλως το κανει σημερα.....

Τελοσπαντων επειδη ισως τα πραγματα ειναι διαφορετικα στους αντρες-σκορπιους δεν θα πω κατι παραπανω

Παντως λυπαμαι τις γυναικες-σκορπιους μεσα απο αυτο το αρθρο που στην καλυτερη περιπτωση ειναι απλως "μοιραιες" χωρις πολλα πολλα....και στην χειροτερη "κομπλεξικές" συμφωνα με το αρθρο του κ.Μαντα

Αγγελος
23-07-2006, 09:13 PM
Οι έντονοι Σκορπιοί έχουν πάθη.
Κι εσύ το μόνο που αποδεικνύεις Άλιεν, είναι η η ορθότητα του άρθρου.

Alien1
23-07-2006, 09:21 PM
Οι έντονοι Σκορπιοί έχουν πάθη.
Κι εσύ το μόνο που αποδεικνύεις Άλιεν, είναι η η ορθότητα του άρθρου.

Και τι σχεση εχει αυτο με οτι στις σχεσεις κυνηγαμε μονο οσους αδιαφορουν για μας οπως γραφει στο αρθρο??

Alien1
23-07-2006, 09:31 PM
Με το "Eμας"
εννοωντας οτι βαζω και τους αντρες-σκορπιους μεσα σε αυτο το αρθρο μιας και δεν υπαρχει διευκρινηση αμα η αντρες σκορπιοι θα διαφερουν

*Astropeleki*
23-07-2006, 09:39 PM
Και τι σχεση εχει αυτο με οτι στις σχεσεις κυνηγαμε μονο οσους αδιαφορουν για μας οπως γραφει στο αρθρο??

Με το "Eμας"
εννοωντας οτι βαζω και τους αντρες-σκορπιους μεσα σε αυτο το αρθρο μιας και δεν υπαρχει διευκρινηση αμα η αντρες σκορπιοι θα διαφερουν

Αγαπητέ Alien

Για να σε βοηθήσω, το άρθρο αναφέρεται στην γυναικεία σεξουαλική αύρα. Επομένως θα υπάρχουν και διαφορές όσον αφορά την ανδρική. Επιπλέον, δεν πρέπει να κρεμόμαστε απαραίτητα από την κάθε φράση του άρθρου καθώς το αποτέλεσμα κρίνεται από τον συνολικό ωροσκόπιο (θέσεις πλανητών, ζώδια, οίκοι, όψεις κλπ) του καθενός μας. ;)

celin
25-11-2006, 12:17 PM
Παιδιά εγώ συμφωνώ με το άρθρο αλλά δεν σημαίνει ότι είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Δηλαδή, προσωπικά θεωρώ τους Σκορπιούς τα πιο γλυκά, αισθησιακά και μυστηριώδη ζώδια του ζωδιακού. Σε καμία περίπτωση δεν τα θεωρώ τα χειρότερα και δεν μπορώ να καταλάβω από που έχει βγεί αυτό. Τι να πούμε δηλαδή για τα Λιοντάρια; (τιν έχω πατήσει από προσωπική πείρα!) Ούτε θεωρώ τους κριούς από τα πιο ερωτικά ζώδια. Επίσης, πρώτη φορά συναντώ άρθρο που να μην παραθέτει τους Αιγώκερους ως ψυχρούς και πολύ κομμένους ραμένους. Είναι πάρα πολύ ερωτικά ζώδια και αυτοί. Μπράβο για αυτήν, επιτέλους, την οπτική του άρθρου. Και φίλοι Σκορπιοί μην αγχώνεστε για το ότι είστε οι κακοί του ζωδιακού, εμείς δηλ. τα ψάρια τι να πούμε που μια ζωή είμαστε τα θύματα; (έτσι μας χαρακτηρίζουν τα περισσότερα άρθρα περί αστρολογίας! Φυσικά, δεν είναι πάντα έτσι!)

Εν κατακλείδι, ο συνδιασμός είναι που κάνει την διαφορά, συμφωνώ με τα γενικά χαρακτηριστικά αλλά μπορούμε να βρούμε πολλές, μα πάρα πολλές εναλλακτικές σε κάθε προσωπικότητα ξεχωριστά!

ΥΓ: Σορρυ για τα ορθογραφικά :embarrest

skorpion
26-11-2006, 06:05 PM
Οι σκορπιοι εχουν παθος και το παθος μ,πορει να μετασχηματιστει σε παθη, και? τα παθη δεν ειναι παντα ασχημα ισα ισα που το παθος ειναι οτι τα μπαχαρικα για το φαι χωρις παθος και παθη δεν ζεις απλα υπαρχεις αρκει να ειναι δημιουργικα και οχι καταστροφικα αν και ακομα και η καταστροφη φερνει μια καινουρια ζωη.
Οσο για τις γυναικες σκορπιους αυτα τα αρθρα βασιζονται μονο στο ηλιακο ζωδιο οποτε δε μπορουμε να πουμε οτι ολες οι γυναικες σκορπιοι ή αντρες ειναι ετσι. Εχω δει και γυναικες σκορπιους που τις φτυνουν και επιμενουν εχω δει και γυναικες σκορπιους που τις φτυνουν και ανταποδιδουν χειροτερα.
Το στοιχειο της αυτοκαταστροφης υπαρχει μεσα στους σκορπιους γιατι ισως ειναι ο τροπος να προχωρησουν στην αναγεννηση αλλοι το χουν εντονο κι αλλοι σε καταστολη. Σαδομαζοχιστες μπορουν να γινουν και η εκδικηση ενα ειδος σαδομαζοχισμου δεν ειναι?
Το οτι οι σκορπιοι διαχωριζονται πιο εντονα απο τα αλλα ζωδια σε "καλους" και "κακους" το πιστευω παντως.
Θεωρω οτι ο σκορπιος ειναι το πιο μοιραιο, βαθυ συναισθηματικο, σεξουαλικο ζωδιο που ομως ειναι δυσκολο να το κατανοησουν και γι αυτο θεωρειται δυσκολο ζωδιο. Εγω εχω κι αλλα στοιχεια εντονα του αερα και της φωτιας και συ Αλιεν ωροσκοπο διδυμο δεν εχεις?
Τεσπα εγω νομιζω οτι δεν τρεχουμε πισω απο τους αλλους αν δε μας θελουν αλλα πολεμαμε συνηθως μονο για πραγματα που αξιζουν στη ζωη μας.Για μια σημαντικη σχεση μπορει να πολεμουσαμε για ενα φλερτ ποτε

panther
27-11-2006, 09:32 AM
Οι σκορπιοι εχουν παθος και το παθος μ,πορει να μετασχηματιστει σε παθη, και? τα παθη δεν ειναι παντα ασχημα ισα ισα που το παθος ειναι οτι τα μπαχαρικα για το φαι χωρις παθος και παθη δεν ζεις απλα υπαρχεις αρκει να ειναι δημιουργικα και οχι καταστροφικα αν και ακομα και η καταστροφη φερνει μια καινουρια ζωη.
Οσο για τις γυναικες σκορπιους αυτα τα αρθρα βασιζονται μονο στο ηλιακο ζωδιο οποτε δε μπορουμε να πουμε οτι ολες οι γυναικες σκορπιοι ή αντρες ειναι ετσι. Εχω δει και γυναικες σκορπιους που τις φτυνουν και επιμενουν εχω δει και γυναικες σκορπιους που τις φτυνουν και ανταποδιδουν χειροτερα.
Το στοιχειο της αυτοκαταστροφης υπαρχει μεσα στους σκορπιους γιατι ισως ειναι ο τροπος να προχωρησουν στην αναγεννηση αλλοι το χουν εντονο κι αλλοι σε καταστολη. Σαδομαζοχιστες μπορουν να γινουν και η εκδικηση ενα ειδος σαδομαζοχισμου δεν ειναι?
Το οτι οι σκορπιοι διαχωριζονται πιο εντονα απο τα αλλα ζωδια σε "καλους" και "κακους" το πιστευω παντως.
Θεωρω οτι ο σκορπιος ειναι το πιο μοιραιο, βαθυ συναισθηματικο, σεξουαλικο ζωδιο που ομως ειναι δυσκολο να το κατανοησουν και γι αυτο θεωρειται δυσκολο ζωδιο. Εγω εχω κι αλλα στοιχεια εντονα του αερα και της φωτιας και συ Αλιεν ωροσκοπο διδυμο δεν εχεις?
Τεσπα εγω νομιζω οτι δεν τρεχουμε πισω απο τους αλλους αν δε μας θελουν αλλα πολεμαμε συνηθως μονο για πραγματα που αξιζουν στη ζωη μας.Για μια σημαντικη σχεση μπορει να πολεμουσαμε για ενα φλερτ ποτε

Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος θα πολεμούσε για κάτι που θεωρεί ότι αξίζει!
Το ίδιο θα έκανα και εγώ που είμαι Καρκινάκι:bigsmile:

gwrgina25
30-11-2006, 04:01 PM
Γιατί κανένας σκορπιός αυτούς που γνωρίζω δεν έχουν καθόλου πάθος?
Αποτελούν εξαίρεση?:blink:

gwrgina25
01-12-2006, 09:32 AM
Προσωπικά σχέση με skorpio δεν έχω κάνει ποτέ!
Απλά μέσα σε συζητήσεις από γνωστούς υποστήριξαν ότι δεν ένιωσαν και το απόλυτο πάθος που τους 'χαρακτηρίζει'.
Μάλλον θα έπεσαν πάνω στις εξαιρέσεις:toung:

e k
01-12-2006, 12:23 PM
Mπορει να εφταιγαν και αυτες για αυτο το λογο

παραδειγμα δεν μπορει ο αλλος\η ολο να δινει και αλλος\η μονο να παιρνει...

Δεν είναι και με το ζόρι να δίνεις χωρίς να παίρνεις.

Ακόμη και έτσι πάντως, υπάρχουν τύποι που αυτό τους ικανοποιεί.

Ή αν δεν τους ικανοποιεί, γιατί δεν φεύγουν?

starfish
01-12-2006, 01:41 PM
Προσωπικά σχέση με skorpio δεν έχω κάνει ποτέ!
Απλά μέσα σε συζητήσεις από γνωστούς υποστήριξαν ότι δεν ένιωσαν και το απόλυτο πάθος που τους 'χαρακτηρίζει'.
Μάλλον θα έπεσαν πάνω στις εξαιρέσεις:toung:

Το απολυτο παθος ή το οποιο πάθος, θα το νιωσεις με αυτους που πραγματικα σε ελκυουν ερωτικα. Δεν θα το νιωσεις με καποιον λογω ζωδιου. Η αν θες, δεν ελκονται ερωτικα ολα τ αλλα ζωδια απ τον Σκορπιο, και σιγουρα δεν ελκεται ο Σκορπιος απ ολους τους εκπροσωπους του ζωδιακου.
Αυτο το κλισε με τον Σκορπιο παντως βρε παιδια..... ελεος!! Δεν ειναι σαβουρογ******* [:embarrest ] οι ανθρωποι!!!! [αυτο παει στο κλισε περι υπερ-σεξουαλικοτητας του Σκορπιου, και οχι στις γνωμες των φιλων σου... μην παρεξηγηθουμε ετσι;;; :embarrest :embarrest ;) ;) ]

Alien1
01-12-2006, 02:39 PM
Ή αν δεν τους ικανοποιεί, γιατί δεν φεύγουν?

Εμενα ρωτας ?
Που θες να ξερω γιατι δεν φευγουν τα συγκεκριμενα ατομα :bigsmile:

Ειναι μαζοχες τι να πω :toung:

ο απολυτο παθος ή το οποιο πάθος, θα το νιωσεις με αυτους που πραγματικα σε ελκυουν ερωτικα. Δεν θα το νιωσεις με καποιον λογω ζωδιου. Η αν θες, δεν ελκονται ερωτικα ολα τ αλλα ζωδια απ τον Σκορπιο, και σιγουρα δεν ελκεται ο Σκορπιος απ ολους τους εκπροσωπους του ζωδιακου.

Ακριβως σε αυτο συμφωνουμε !!!

Τωρα απο αστρολογικης πλευρας δεν ειμαστε στα καλα καθουμενα με ολες απολυτα παθιαριδες
Μονο οταν μας ενδιαφερουν ιδιαιτερα και οταν ανταποδιδουν αναλογα
γιατι οταν ΔΕΝ ανταποδιδουν τα αναλογα ουτε και εμεις ανταποδιδουμε οπως ειναι και λογικο

Επισης η αποψη το οτι εμεις ολοι οι Σκορπιοι ειναι ατομα του "παρακαλαμε" και του τυπου οτι τρεχουμε πισω απο την καθε μια ειναι εντελως λαθος

gwrgina25
01-12-2006, 02:42 PM
Επισης η αποψη το οτι εμεις ολοι οι Σκορπιοι ειναι ατομα του "παρακαλαμε" και του τυπου οτι τρεχουμε πισω απο την καθε μια ειναι εντελως λαθος

Συμφωνώ...
Και είναι πάνω από όλα θέμα εγωισμού

Alien1
01-12-2006, 02:54 PM
Συμφωνώ...
Και είναι πάνω από όλα θέμα εγωισμού

Σωστα δεν χαριζουμε καστανα...οπως και καποιοι υπολοιποι που δεν ανηκουν στο σκορπιο κανουν ακριβως το ιδιο

gwrgina25
01-12-2006, 02:57 PM
Σωστα δεν χαριζουμε καστανα...οπως και καποιοι υπολοιποι που δεν ανηκουν στο σκορπιο κανουν ακριβως το ιδιο

Και στο κάτω κάτω καλά κάνετε!
Δεν αξίζει να παρακαλάμε και να τρέχουμε πίσω από κάποιον...
Μακάρι και εμείς οι ταύροι να μπορούσαμε να το κάνουμε...Εγώ δεν μπορώ :sad2: Και είναι κακό!Βλάπτει σοβαρά την υγεία

Fotini Christodoulou
01-12-2006, 03:11 PM
σωστα δεν χαριζουμε καστανα...οπως και καποιοι υπολοιποι που δεν ανηκουν στο σκορπιο κανουν ακριβως το ιδιο

ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στην θέση που η "αυρα"καποιου η καποιας θα κανει την δική του αυρα να πάρει φωτιά!;)o καθένας συγκινείται από διαφορετικά πράγματα!σαν καρκινοταυρος βρήκα πολλά στοιχεία του άρθρου να ισχύουν για μένα!

από κεί και πέρα όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση ο καθένας το χειρίζεται με δικο του τρόπο.προσωπικά όσο πιο αξιοπρεπώς μπορώ!

titikab
19-12-2006, 06:01 PM
Πολύ πετυχημένα αυτά που γράφει ο κ.Μαντάς, συγχαρητήρια!

ikouak
09-01-2007, 02:48 AM
Εχω εντυπωσιαστεί. Πότε δεν περίμενα ότι μόνο με κριτήριο το ζώδιό μου (Υδροχόος) θα αναγνώριζα τον τρόπο με τον οποίο ερωτεύομαι και πόσω μάλλον τα ζώδια που με συγκινούν περισσότερο! Απίστευτο. Τα συγχαρητήρια μου κ. Μαντά. Μαλιστα διαπιστώνω ότι οι Υδροχοίνες είμαστε πολλές και χαίρομαι!

ioni
13-04-2007, 09:12 PM
καλό το άρθρο αν και μερικοί διαφωνουν με αυτό

SKYLOROCK
20-04-2007, 03:45 PM
Εγώ πάντως συμφωνώ ακριβώς για όσα λέει για τη γυναίκα Λέων!:bigsmile:

tavrina
20-04-2007, 04:16 PM
Καλό σας μεσημέρι...:bigsmile:
Το άρθρο σας κύριε Μαντά είναι για μένα τουλάχιστον αντιπροσωπευτικό και για το ζώδιο μου και για τον ωροσκόπο μου...
Τώρα αν κάποιοι διαφωνούν....άποψη τους...εξάλλου πολλά παίζουν ρόλο..τα κύρια χαρακτηριστικά όμως, δεν αλλάζουν...
Καλή συνέχεια...;) ;) ;) ;)

zeta1987
24-09-2007, 03:30 AM
Πολύ ωραίο άρθρο!! :bigsmile: Το μόνο ζώδιο που δεν ταιριάζω παρόλο που είμαι σκορπιός με ωροσκόπο ιχθύ είναι οι ιχθύες! Πολύ περίεργο!:blink:

friary
24-09-2007, 12:14 PM
Πολύ ωραίο άρθρο!! :bigsmile: Το μόνο ζώδιο που δεν ταιριάζω παρόλο που είμαι σκορπιός με ωροσκόπο ιχθύ είναι οι ιχθύες! Πολύ περίεργο!:blink:

Ζέτα μου, αυτό μπορεί να σημαίνει πως εσυ η ίδια μέσα σου, ίσως να μην αποδέχεσαι απόλυτα την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να μην αποδέχεσαι και τους εκπροσώπους του ζωδιακού που υποσυνείδητα σου θυμίζουν εσένα.

emmalene
24-09-2007, 03:14 PM
Λοιπον ουτε εγω το ειχα σκεφτει αυτο.....σωστο!:blink:

Κασσιόπη
24-09-2007, 05:12 PM
Ζέτα μου, αυτό μπορεί να σημαίνει πως εσυ η ίδια μέσα σου, ίσως να μην αποδέχεσαι απόλυτα την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να μην αποδέχεσαι και τους εκπροσώπους του ζωδιακού που υποσυνείδητα σου θυμίζουν εσένα.

Ενδιαφέρουσα η άποψη, αν και νομίζω λίγο παραπλανητική. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να αισθάνεται έτσι για τους έχοντες ωροσκόπο σκορπιό, καθώς εκείνοι θα της έβγαζαν την εικόνα του εαυτού της, κι όχι για τους ιχθείς.

Προσωπικά κι εγώ θεωρώ ως τους πιο ασύμβατους με μένα τους ανήκοντες στο ζώδιο που έχω ως ωροσκόπο, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εικόνα που βγάζω προς τα έξω.

friary
24-09-2007, 05:21 PM
Πιστεύω πως συνήθως, τουλάχιστον μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε τελικά, έχουμε μια παραπλανητική άποψη για τον ευατό μας. Δεν του έχουμε εμπιστοσύνη, δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, ενώ νιώθουμε αυτό που είμαστε, στην πραγματικότητα δεν το αντιλαμβανόμαστε και πολύ καθαρά, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ? ωρίμανση, το ξεκαθάρισμα και η αποδοχή.

zeta1987
24-09-2007, 07:39 PM
Θα συμφωνήσω κατά πολύ με τη Friary! Κάποια στοιχεία του ωροσκόπου που τώρα που αρχίζω και μεγαλώνω και τα καταλαβαίνω δεν τα έχω αποδεχτεί.. Όντως χρειάζονται κάποια μαθήματα για να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είναι.. Τους σκορπιούς αντίθετα τους νιώθω περισσότερο και ταυτίζομαι μαζί τους γιατί από πάντα είχα αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά στοιχεία του ιχθύ μου βγαίνουν στην πορεία και εν μέρει δεν μαρέσουν.Δεν θα ήθελα να προσωποποιήσω το θέμα περισσότερο αλλά έχω και ένα σκληρό τετράγωνο Κρόνου στον ωροσκόπο μου! Και με κάνει πολύ αυστηρή! Και έτσι όταν βλέπω άντρες ιχθύς τους σνομπάρω γιατί έχουν χαρακτηριστικά τα οποία εγώ προσπαθώ να περιορίσω! :cry:
(Ζητώ συγνώμη αν προσωποποίησα πολύ το θέμα :embarrest)

Κασσιόπη
24-09-2007, 09:29 PM
Εγώ, από την άλλη, θα διαφωνήσω. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα - επειδή το θέμα αναφέρεται στη γυναικεία αύρα - ανάλογα με την ωριμότητά του, μπορεί να έχει πλήρη συναίσθηση του εαυτού του, στη φάση που διανύει. Το γεγονός πως μπορεί κανείς να μην έχει αυτοπεποίθηση ή εμπιστοσύνη στον εαυτό του σε ορισμένα πράγματα δεν σημαίνει πως έχει και παραπλανητική εικόνα για το άτομό του.

Απλώς ο καθένας , κατά καιρούς εντοπίζει επάνω του διάφορα ελαττώματα και προσπαθεί να τα ξεπεράσει. Δεν υπάρχει κάτι το παραπλανητικό σ'αυτό. Ούτε ότι δεν έχει βρει τον εαυτό του ή δεν τον αγαπάει.

Εκτός εάν ανήκει σε συγκεκριμένο ζώδιο με τάσεις στην παραπλάνηση, οπότε, από αστρολογικής πλευράς, εκεί όντως αλλάζει το πράγμα.

Λίλιαν Σίμου
24-09-2007, 10:55 PM
Αγαπητά μέλη

Όπως και να το κάνουμε, είμαστε συνυφασμένοι με την φύση μας (Ήλιος) αλλά τον ωροσκόπο τον καλλιεργούμε και τον αναπτύσσουμε όσο μεγαλώνουμε και αντλούμε εμπειρίες. Είναι η γήινη πραγματικότητα. Δεν αναδεικνύεται άμεσα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό είναι γενικά αποδεκτό στην αστρολογική κοινότητα, αν και όπως είναι φυσικό, δεν συμφωνούν όλοι. Στατιστικά όμως και με την προσωπική μου εμπειρία, φαίνεται πως εξελίσσεται η συνειδητοποίηση του ωροσκόπου όσο μεγαλώνουμε, ειδικά μετά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, δηλαδή τα 30 χρόνια μας.

Όσο για την λεπτομέρεια που ανέφερε η friary, είναι γεγονός πως ειδικά για το ζώδιο του ωροσκόπου, αν δεν το έχουμε αποδεχτεί για διαφόρους λόγους (δεν αγαπάμε την προσωπικότητά μας, δεν την εκτιμάμε επαρκώς...) συνήθως μας ενοχλούν άτομα που βάζουν τον Ήλιο τους εκεί, άρα ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με τον Ωροσκόπο μας. Μας φωτίζουν τις αδυναμίες που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε. Δεν αφορά παραπλάνηση, αλλά αδυναμία ή άρνηση να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδυναμία.

Αυτό σημαίνει λεπτομέρεια συναστριακή, δεν συμβαίνει τυχαία, επομένως άπτεται το "εγώ" και όχι της βαθύτερης φύσης που είναι ο Ήλιος.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Κασσιόπη
25-09-2007, 12:00 AM
Αγαπητά μέλη

Όπως και να το κάνουμε, είμαστε συνυφασμένοι με την φύση μας (Ήλιος) αλλά τον ωροσκόπο τον καλλιεργούμε και τον αναπτύσσουμε όσο μεγαλώνουμε και αντλούμε εμπειρίες. Είναι η γήινη πραγματικότητα. Δεν αναδεικνύεται άμεσα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό είναι γενικά αποδεκτό στην αστρολογική κοινότητα, αν και όπως είναι φυσικό, δεν συμφωνούν όλοι. Στατιστικά όμως και με την προσωπική μου εμπειρία, φαίνεται πως εξελίσσεται η συνειδητοποίηση του ωροσκόπου όσο μεγαλώνουμε, ειδικά μετά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, δηλαδή τα 30 χρόνια μας.

Όσο για την λεπτομέρεια που ανέφερε η friary, είναι γεγονός πως ειδικά για το ζώδιο του ωροσκόπου, αν δεν το έχουμε αποδεχτεί για διαφόρους λόγους (δεν αγαπάμε την προσωπικότητά μας, δεν την εκτιμάμε επαρκώς...) συνήθως μας ενοχλούν άτομα που βάζουν τον Ήλιο τους εκεί, άρα ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με τον Ωροσκόπο μας. Μας φωτίζουν τις αδυναμίες που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε. Δεν αφορά παραπλάνηση, αλλά αδυναμία ή άρνηση να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδυναμία.

Αυτό σημαίνει λεπτομέρεια συναστριακή, δεν συμβαίνει τυχαία, επομένως άπτεται το "εγώ" και όχι της βαθύτερης φύσης που είναι ο Ήλιος.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αγαπητή κυρία Σίμου,

σχετικά με το ζήτημα του ωροσκόπου θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά, στο πλαίσιο της υγιούς ανταλλαγής απόψεων, αλλά νομίζω πως μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούμε στο κατάλληλο θέμα.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως αυτή η άποψη σχετικά με τη μη αποδοχή της προσωπικότητας εμπεριέχει κάτι που κοινώς αποκαλείται "κομματάκι βαρύ" και, κατά τη γνώμη μου, θέλει κάποια προσοχή.

Για λόγους ειλικρίνειας και αμεσότητας, να αναφέρω πως πέρα από το γενικότερο αστρολογικό ενδιαφέρον, η περίπτωση που μελετάμε με αφορά, καθώς κι εγώ προσωπικά είμαι κοντά στα 30 και δεν τρέφω καμία απολύτως εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος μου, εντούτοις όμως ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα προσωπικότητας όπως αυτά που αναφέρετε.

Φιλικά

zeta1987
25-09-2007, 12:12 AM

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αυτό που λέει η κυρία Σίμου, εμένα με εκφράζει απόλυτα. Αν και εγώ απλά προσπαθώ να ελέγξω τις αδυναμίες του ιχθύ καθώς και ότι με κάνει ευάλωτη. Δεν μπορώ να το αποβάλλω αλλά επειδή με παρασέρνουν αυτά τα χαρ/κα και με κάνουν να χάνω την εσωτερική δύναμη που έχω, προσπαθώ να τα ελέγξω και να τους βάλω ένα όριο. Βέβαια έχω δει άτομα που είναι ζευγάρια και ο ένας έχει το ζώδιο του άλλου στον ωροσκόπο του αλλά τα πάνε μια χαρά! Νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας του ωροσκόπου αλλά και άλλων όψεων φυσικά.

Κασσιόπη
25-09-2007, 12:33 AM
Αυτό που λέει η κυρία Σίμου, εμένα με εκφράζει απόλυτα. Αν και εγώ απλά προσπαθώ να ελέγξω τις αδυναμίες του ιχθύ καθώς και ότι με κάνει ευάλωτη. Δεν μπορώ να το αποβάλλω αλλά επειδή με παρασέρνουν αυτά τα χαρ/κα και με κάνουν να χάνω την εσωτερική δύναμη που έχω, προσπαθώ να τα ελέγξω και να τους βάλω ένα όριο. Βέβαια έχω δει άτομα που είναι ζευγάρια και ο ένας έχει το ζώδιο του άλλου στον ωροσκόπο του αλλά τα πάνε μια χαρά! Νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας του ωροσκόπου αλλά και άλλων όψεων φυσικά.

Όταν λες ποιότητα του ωροσκόπου τι εννοείς; Την ποιότητα του ζωδίου του ωροσκόπου προφανώς; Εννοείς μήπως πως όσοι έχουν ωροσκόπο στους ιχθείς εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά; Γιατί και σ'αυτό, εφόσον επιχειρηματολογείς επι προσωπικού, θα διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο. ;)

Επιπλέον, η σύμπτωση ηλιακού ζωδίου και ωροσκόπου στη συναστρία δίνει έντονη αίσθηση ταύτισης. Δεν είναι περίεργο. :)

Φιλικά

zeta1987
25-09-2007, 12:46 AM
Όταν λες ποιότητα του ωροσκόπου τι εννοείς; Την ποιότητα του ζωδίου του ωροσκόπου προφανώς; Εννοείς μήπως πως όσοι έχουν ωροσκόπο στους ιχθείς εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά; Γιατί και σ'αυτό, εφόσον επιχειρηματολογείς επι προσωπικού, θα διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο. ;)

Επιπλέον, η σύμπτωση ηλιακού ζωδίου και ωροσκόπου στη συναστρία δίνει έντονη αίσθηση ταύτισης. Δεν είναι περίεργο. :)

Φιλικά

Εννοώ το τι ζώδιο είναι ο ωροσκόπος..:embarrest Εγώ όσους άντρες ιχθείς έχω γνωρίσει τους θεωρούσα πάντα πολύ αλλοπαρμένους και περίεργους. Βέβαια είμαι και μικρή ακόμα. Τώρα θα πατήσω τα 20. Επομένως καλύτερα να περιμένω ακόμα λιγάκι και μετά βγάζω την απόφαση!!:embarrest:laugh:

Λίλιαν Σίμου
25-09-2007, 08:53 AM
Αγαπητή κυρία Σίμου,

σχετικά με το ζήτημα του ωροσκόπου θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά, στο πλαίσιο της υγιούς ανταλλαγής απόψεων, αλλά νομίζω πως μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούμε στο κατάλληλο θέμα.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως αυτή η άποψη σχετικά με τη μη αποδοχή της προσωπικότητας εμπεριέχει κάτι που κοινώς αποκαλείται "κομματάκι βαρύ" και, κατά τη γνώμη μου, θέλει κάποια προσοχή.

Για λόγους ειλικρίνειας και αμεσότητας, να αναφέρω πως πέρα από το γενικότερο αστρολογικό ενδιαφέρον, η περίπτωση που μελετάμε με αφορά, καθώς κι εγώ προσωπικά είμαι κοντά στα 30 και δεν τρέφω καμία απολύτως εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος μου, εντούτοις όμως ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα προσωπικότητας όπως αυτά που αναφέρετε.

Φιλικά

Αγαπητή φίλη

Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική προσέγγιση και λόγω διαφοράς ηλικίας και λόγω εμπειρίας. Φυσικά και μέσω ενός φόρουμ δεν αναλύεται το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου με απλές αντιπαραθέσεις ιδεών, αλλά αφού δεν τρέφετε καμία εκτίμηση για κάποιους εκπροσώπους ζωδίου, κάτι συμβαίνει που πρέπει να διερευνηθεί στον δικό σας χάρτη κι όχι στους άλλους. Επειδή πλησιάζετε τα 30, είναι πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε σταδιακά τους λόγους, μια και αναζητάτε τον δρόμο της αυτογνωσίας, όπως φαίνεται.

Κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό, απλά το εναποθέτουμε αλλού διότι δυστυχώς όσο κι αν θεωρούμε πως έχουμε κατανοήσει και αποδεχτεί την προσωπική μας έκφραση, είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Συνήθως το κάνουμε μετά από πολλές προσπάθειες και πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε. Δεν χρειάζεται να το θεωρήσετε σαν θέση "βαριά" αυτό, δεν είναι κακό, ίσα-ίσα μας υπογραμμίζει ένα σημείο εστίασης της έρευνάς μας.

Η ψυχολογική αστρολογία δίνει πολλές δυνατότητες αυτο-κατανόησης και πολλά σημεία που θεωρούμε πως δεν μας απασχολούν, υποσυνείδητα "δουλεύουν" και δημιουργούν τις τάσεις μας. Νέες λεπτομέρειες, όπως αυτές των Κενταύρων, αλλά και κλασσικές που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι που ενδιαφέρονται για το ψυχολογικό μας κομμάτι, εξηγούν πολλά και φέρνουν στο φως σημαντικές πτυχές μας.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω, πως όσο κι αν ψάχνουμε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας και τα βαθύτερα σημεία μας, πάντα μας διαφεύγουν στοιχεία που ανακαλύπτουμε μεγαλώνοντας, όταν πλέον είμαστε έτοιμοι να τα καταλάβουμε. Διαφορετικά, για χρόνια εθελοτυφλούμε σε μας, ενώ σε άλλους μπορεί εύκολα να αναγνωρίζουμε λεπτομέρειες. Είναι φυσικό, διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί στον ίδιο μας τον εαυτό, δεν είναι εύκολο. Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και να περιμένουμε!

Σας εύχομαι καλές διαδρομές αναζήτησης, πάντα εποικοδομητικές.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

amazon60
25-09-2007, 10:05 AM
Κύριε Μαντά θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ για το άρθρο σας. Πράγματι με αντιπροσωπεύει ακριβώς όχι μόνο εμένα αλλά και τον σύζυγό μου ο οποίος είναι Ιχθύς και μπορώ να διαβεβαιώσω άκρως ερωτικός. :bigsmile:

Κασσιόπη
25-09-2007, 01:43 PM
Αγαπητή φίλη

Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική προσέγγιση και λόγω διαφοράς ηλικίας και λόγω εμπειρίας. Φυσικά και μέσω ενός φόρουμ δεν αναλύεται το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου με απλές αντιπαραθέσεις ιδεών, αλλά αφού δεν τρέφετε καμία εκτίμηση για κάποιους εκπροσώπους ζωδίου, κάτι συμβαίνει που πρέπει να διερευνηθεί στον δικό σας χάρτη κι όχι στους άλλους. Επειδή πλησιάζετε τα 30, είναι πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε σταδιακά τους λόγους, μια και αναζητάτε τον δρόμο της αυτογνωσίας, όπως φαίνεται.

Κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό, απλά το εναποθέτουμε αλλού διότι δυστυχώς όσο κι αν θεωρούμε πως έχουμε κατανοήσει και αποδεχτεί την προσωπική μας έκφραση, είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Συνήθως το κάνουμε μετά από πολλές προσπάθειες και πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε. Δεν χρειάζεται να το θεωρήσετε σαν θέση "βαριά" αυτό, δεν είναι κακό, ίσα-ίσα μας υπογραμμίζει ένα σημείο εστίασης της έρευνάς μας.

Η ψυχολογική αστρολογία δίνει πολλές δυνατότητες αυτο-κατανόησης και πολλά σημεία που θεωρούμε πως δεν μας απασχολούν, υποσυνείδητα "δουλεύουν" και δημιουργούν τις τάσεις μας. Νέες λεπτομέρειες, όπως αυτές των Κενταύρων, αλλά και κλασσικές που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι που ενδιαφέρονται για το ψυχολογικό μας κομμάτι, εξηγούν πολλά και φέρνουν στο φως σημαντικές πτυχές μας.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω, πως όσο κι αν ψάχνουμε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας και τα βαθύτερα σημεία μας, πάντα μας διαφεύγουν στοιχεία που ανακαλύπτουμε μεγαλώνοντας, όταν πλέον είμαστε έτοιμοι να τα καταλάβουμε. Διαφορετικά, για χρόνια εθελοτυφλούμε σε μας, ενώ σε άλλους μπορεί εύκολα να αναγνωρίζουμε λεπτομέρειες. Είναι φυσικό, διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί στον ίδιο μας τον εαυτό, δεν είναι εύκολο. Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και να περιμένουμε!

Σας εύχομαι καλές διαδρομές αναζήτησης, πάντα εποικοδομητικές.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αγαπητή κυρία Σίμου,

ο καθένας δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας. Αλλιώς θα εξέφραζαν απόψεις μόνο πρόσωπα κάποιας συγκεριμένης ηλικίας και άνω. Αυτό χωρίς να υποννοείται καμία μομφή στο πρόσωπο ή τις εμπειρίες σας, άλλωστε παρακάτω θα σας αξηγήσω τι εννοώ .

Το γεγονός πως εγώ προσωπικά ή όποιος άλλος δεν έχει εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος του, σαφώς και είναι θέμα του δικού του χάρτη και όχι των άλλων. Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο, υπό την έννοια βέβαια πως πρόκειται για αναγνώριση χαρακτηριστικών στους άλλους που συνειδητοποιούμε πως δεν ταιριάζουν με τα δικά μας.

Στη βάση αυτή δεν αντιλαμβάνομαι το συλλογιστικό άλμα που κάνετε, ορίζοντας ότι "κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό" και συνδυάζοντας το με τα προηγούμενα. Δεν αντιλέγω πως ίσως, θεωρούμενη διερευνητικά και μόνο, μια τέτοια θέση θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον υπό την έννοια της εστίασης της έρευνας σε κάποια συγκεκριμένα σημεία , όπως επισημαίνετε. Αλλά και πάλι, η καθολικότητα με την οποία τίθεται ως ερμηνευτικό συμπέρασμα, επιδέχεται πολλές συζητήσεις.

Επειδή όμως όντως ο χώρος ενός φόρουμ εν μέρει δεν ενδείκνυται για εκτεταμένες προσεγγίσεις και για να κλείσουμε, ας επικεντρωθώ σε αυτό που κατ' εμέ αποτελεί την κύρια πηγή της διαφωνίας μας και εμφανίστηκε με αιχμή το θέμα του ωροσκόπου:

Η θέση της "προσωπικότητας που γίνεται αντιληπτή σταδιακά", εισάγει μια αντίληψη της προσωπικότητας ως ενός εν γένει πλήρους συστήματος, η εξέλιξη του οποίου στην ουσία αφορά το αν το άτομο θα "συνειδητοποιήσει" και θα "αποδεχτεί" τα θετικά ή τα αρνητικά του, μέσω των εμπειριών.

Η συγκεκριμένη οπτική, βάσει των δικών μου αξιολογικών παραμέτρων, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό αντι - διαλεκτική και έχει εμφανείς ρίζες σε φιλοσοφικές προσεγγίσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνη. Πιστεύω δηλαδή, πως η διαφωνία έχει να κάνει με υιοθέτηση διαφορετικού φιλοσοφικού υπόβαθρου, επομένως κάπου εδώ μάλλον πρέπει να σταματήσουμε.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Λίλιαν Σίμου
25-09-2007, 02:24 PM
Αγαπητή Κασσιόπη

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πιστεύω ο καθένας εξήγησε επαρκώς τις θέσεις του και δεν έχω λόγο να προσθέσω κάτι επιπλέον. Οι αναγνώστες ας προβληματιστούν κι ας κρίνουν, καθώς η αστρολογία επιδέχεται κριτική βάση στατιστικής μελέτης και αναζήτησης.

Σίγουρα, όπως το θέτετε, το φιλοσοφικό υπόβαθρο του καθενός, είναι ένα κριτήριο που θέλοντας ή μη, επηρεάζει ευρύτερα την προσέγγιση, όταν αυτή δεν ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια. Εξ άλλου, αυτό μας εμπλουτίζει στην ανταλλαγή ιδεών. Γι' αυτό και ο χρόνος και η εμπειρία επιτρέπουν τη συλλογή διαφορετικών ιδεών και την αποκρυστάλλωσή τους σταδιακά.

να είστε καλά και καλή συνέχεια

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

midheaven
25-09-2007, 05:52 PM
πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας.
συγχαρητήρια!

chandramani
01-10-2007, 09:54 PM
Διαβάζοντας το διάλογο μεταξύ Κας Κασσιόπης και Κας Σίμου, θα ήθελα να παραθέσω δική μου εμπειρία. Πάντα ένιωθα "άβολα" με αιγόκερους και καρκίνους. Ανακάλυψα στην πορεία ότι έχω ωροσκόπο στον "ωραιότατο" αίγαγρο. Ομως δεν μου άρεσε καθόλου. Στην συνέχεια κατάλαβα τι εστί "προβολή". Κάτι γινόταν σε σχέση με στοιχεία του χαρακτήρα μου τα οποία δεν μπορούσα να αποδεχθώ και τα προέβαλα στους άλλους. Τώρα εκτιμώ απίστευτα τα αγρικάτσικα και τις ποιότητες που διαθέτουν. Μένει να κατανοήσω την επιφυλακτικότητά μου απέναντι στους καρκίνους αλλά δεν διαθέτω τίποτα καβουρίσιο στο χάρτη μου παρά μόνο το κατερχόμενό μου! Μυστήρια η ψυχή μας!:cheesy:

Κασσιόπη
01-10-2007, 10:22 PM
Διαβάζοντας το διάλογο μεταξύ Κας Κασσιόπης και Κας Σίμου, θα ήθελα να παραθέσω δική μου εμπειρία. Πάντα ένιωθα "άβολα" με αιγόκερους και καρκίνους. Ανακάλυψα στην πορεία ότι έχω ωροσκόπο στον "ωραιότατο" αίγαγρο. Ομως δεν μου άρεσε καθόλου. Στην συνέχεια κατάλαβα τι εστί "προβολή". Κάτι γινόταν σε σχέση με στοιχεία του χαρακτήρα μου τα οποία δεν μπορούσα να αποδεχθώ και τα προέβαλα στους άλλους. Τώρα εκτιμώ απίστευτα τα αγρικάτσικα και τις ποιότητες που διαθέτουν. Μένει να κατανοήσω την επιφυλακτικότητά μου απέναντι στους καρκίνους αλλά δεν διαθέτω τίποτα καβουρίσιο στο χάρτη μου παρά μόνο το κατερχόμενό μου! Μυστήρια η ψυχή μας!:cheesy:

Ευχαριστώ για την κατάθεση της άποψής σας. Μόνο μια διευκρίνηση, ώστε να αντιληφθώ πλήρως την πορεία της συλλογιστικής σας: Τη συνειδητοποίηση του τι σημαίνει "προβολή", αν κατάλαβα καλά, την επιτύχατε μετά την ενασχόλησή σας με την αστρολογία και τη γνωριμία με τον ορισμό της έννοιας του ωροσκόπου ή νωρίτερα;

Αργοναύτης
01-10-2007, 11:30 PM
Τα φαινόμενα ψυχολογικής προβολής εξηγούνται και με τον 7ο οίκο, τον πολλές φορές επονομαζόμενο καθρέπτη. Τον 'Ηλιο κάποιων ατόμων πάνω στον Ωροσκόπο μου πάντως τον έχω βιώσει τέλεια, μες'την τρελλή χαρά, και μόνο τέτοιες σχέσεις έχουν διάρκεια ως τώρα. Υπήρχε μια φοβερή αμεσότητα και ήμουν ο εαυτός μου από την πρώτη ώρα που τους έβλεπα, πράγμα που δεν συμβαίνει εύκολα με άλλες συναντήσεις. Θα'λεγα ότι με τέτοιους ανθρώπους λειτούργησα και λειτουργώ πάντα αστραπιαία αυθόρμητα και η επικοινωνία είναι άριστη και σταθερή. Δεν αποκλείω αυτό να συμβαίνει επειδή και στο γενέθλιό μου ο 'Ηλιος είναι κοντά στο ανατέλλων ζώδιο στον 1ο και μου ξυπνάνε ένα θετικό στοιχείο μέσα μου (τί πάθανε τα smilies σήμερα και δεν μπορώ να τα βάλω ρε παιδιά ; καπούτ ;)

Κασσιόπη
01-10-2007, 11:42 PM
Στη συναστρία, το γεγονός ότι ο Ήλιος του ενός πέφτει στον πρώτο οίκο του άλλου, είναι ένδειξη ταύτισης, συνήθως. Είναι γενικά απόδεκτή θέση. Κι εγώ προσωπικά όπου υπάρχει ωροσκόπος Αιγόκερως τις περισσότερες φορές αισθάνομαι καλά.

Την θέση όμως ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους έχοντες Ηλιακό στον ωροσκόπο ενός ατόμου, δεν καταλαβαίνω γιατί υποχρεωτικά ανάγεται στη "μη αποδοχή της προσωπικότητάς" του. Απλώς ο έχων τον ωροσκόπο δεν ταιριάζει με τους έχοντες το ηλιακό. Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το παράδοξο.

skorpion
02-10-2007, 02:42 AM
Οταν λεμε μη συμφωνία με τους έχοντες Ηλιακό στον ωροσκόπο ενός ατόμου μιλαμε για ερωτικο επιπεδο ή γενικοτερα? Ας πουμε εμενα για παρεα μια χαρα μου φαινονται οι διδυμοι αλλα με αντρα διδυμο δε νομιζω οτι θα μου αρεσε κι αυτο γιατι δε θα με καλυπτε,θες κατι να σε συμπληρωνει μπορει γι αυτο, ή μπορει επειδη ο ηλιος σου (αφου ο ηλιος ειναι το Εγω μας υποτιθεται) να μη καλυπτεται βαθυτερα απο εναν ηλιο στον ωροσκοπο που ποιοτικα ειναι αντιθετος με τον ηλιο σου... Ε? ή δεν καταλαβα κατι καλα?

chandramani
02-10-2007, 02:19 PM
Κασσιόπη καλησπέρα,
ειλικρινά δεν μπορώ να ορίσω σημείο έναρξης αυτής της συλλογιστικής μου. Νομίζω πως σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο αναζήτησης, χρόνια πολλά τώρα, έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα. Κάτι οι ζυμώσεις μεταξύ των ανθρώπων, κάτι η ανησυχία μου για θέματα ψυχής, με οδήγησαν στο να καταλήξω στα προγραφόμενα.

Maraki29
02-10-2007, 02:29 PM
Πέρα από το με ποια ζώδια ταιριάζει η καθεμιά μας σύμφωνα με το δικό της, κατά πόσο επηρεάζουν οι άλλοι πλανήτες μας το τελικό αποτέλεσμα; Σε κάποια που είναι Λέων με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στους Διδύμους για παράδειγμα;

FIGHTER
01-06-2009, 11:57 AM
Πολύ ωραίο άρθρο! Εγώ είμαι Παρθένος και είδα ότι εκεί πέρα που λέγατε για το με ποιους ταιριάζουμε, ισχύουν όλα!!! :bigsmile: :love:Ευχαριστούμε πολύ! :bigsmile:

ostrako
05-06-2009, 04:44 PM
Ενδιαφερον πολύ θα έλεγα...
Αν και ειμαι αρκετα μπερδεμενη με το θεμα του Ωροσκοπου και αν θα πρεπει να παω συμφωνα με το ζωδιο μου ή με τον ωροσκοπο μου ή αν θα πρεπει να συνδυασω και με τα δυο!!!
Παντως οπως και να εχει...δεν πεφτει και εξω το αρθρο!!! :bigsmile:

farie
23-06-2011, 12:58 PM
καταρχιν πολυ καλο αρθρο!!!

δευτερον...θελω να ευχαριστησω καποια μελη που σχολιαζαν... κ μου λυθηκε μια απορια χρονων!
ειμαι λεων με οροσκοπο λεων.... κ μια ζωη μονο με λεωντες εκανα σχεσεις! οσο κ να το εψαχνα στον χαρτη μου δεν ευγαζα ακρη!
αρης στον αιγοκερο.... χμμμ :noworry:
η ακμη του 7ου στον υδροχοο....πφφφφφ :blink:
αφροδητη στον ζυγο........ :huh:
οποτε η μονη εξηγηση που μου μενει ειναι ο οροσκοπος μου! αν ειμαι καπου λαθος διορθωστε με :amuse:

errikaki
17-09-2011, 04:33 PM
ωραίο άρθρο..
θα ήθελα όμως πολύ να μάθω πιο ειδικά πράγματα για το πως ανιχνεύεται η σεξουαλική αύρα σε ένα χάρτη.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες όψεις ή θέσεις σε ένα χάρτη που δείχνουν ότι κάποιο άτομο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :bigsmile: