View Full Version : [Συζήτηση] Αστρολογία και τα 4 στάδια της αγάπης
Χρήστος Άρχος
13-06-2006, 12:57 AM
Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι ουσιαστικά η αγάπη και τίποτα άλλο, αυτή καταφέρνει να μας ανεβάσει στα ουράνια και αυτή καταφέρνει να μας στείλει στα τάρταρα. Η αστρολογία η επιστήμη της ζωής δεν θα μπορούσε να μην έχει βαθιά μέσα της αρχετυπικά την αγάπη. Εξάλλου για την αγάπη και τα θέματα που μας αφορούν έχουν γίνει τόσα πολλά που οτιδήποτε απευθύνετε στους ανθρώπους και δεν έχει τη γνώση της αγάπης είναι απλά άχρηστο. Στην αστρολογία υπάρχουν 4 βασικά στάδια του έρωτα τα οποία το καθένα έχει τρείς πτυχές. Αυτές οι πτυχές σε συνδυασμό με την οικοθεσία μας λένε πολλά στοιχεία γύρω από το πώς ερωτευόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Αστρολογία και τα 4 στάδια της αγάπης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-4-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-12600/)
kiaRRa
13-06-2006, 01:09 AM
Απλα εξαιρετικο.Κοιταζοντας την δικη μου περιπτωση με καθρεφτιζει:idea: :idea:
skorpion
13-06-2006, 08:02 PM
συμφωνω ειναι πολυ καλο και στην δικη μου περιπτωση ταιριαζει σχεδον απολυτα η αναλυση μονο στην αφροδιτη στον υδροχοο ειναι λιγο πιο γενικα τα πραγματα θα ελεγα
:toung:
moutro28
13-06-2006, 10:36 PM
Εμένα μου ταιριάζει η ανάλυση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συγχαρητήρια.
panther
14-06-2006, 01:00 PM
Πω πω... ούτε να κρυφτούμε δεν μπορούμε:toung::toung::toung:
Πολύ ωραίο άρθρο κε Άρχο, συγχαρητήρια.
Φιλικά
Ιουλία
stabie
14-06-2006, 03:44 PM
τελειο αρθρο!
και η Αφροδίτη στον Ταύρο και η Αφροδίτη στους Διδυμους μέσα!
πωπω!!!:blink1:
raingirl
19-06-2006, 10:50 AM
Εξαιρετικό άρθρο,
αντιπροσωπεύει απόλυτα και εμένα (Αφροδίτη στον Αιγόκερω) και τον καλό μου (Αφροδίτη στον Υδροχόο).
Μπραβίσιμο Χρήστο!!!!
gia_pep
21-08-2006, 08:06 PM
Mπράβο! Πολύ καλό και απόλυτα αληθές το άρθρο! Τουλάχιστον με Αφροδίτη στον Ταύρο που έχω, τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς!:love:
SONIA64
24-08-2006, 09:32 PM
Κύριε ¶ρχο πραγματικά τέλειο και απόλυτα κατανοητό το άρθρο σας.Κάλυψε κι εμένα που έχω Αφροδίτη στον Ταύρο και άλλους φίλους σε άλλα ζώδια όπως διάβασα.
Συγχαρητήρια για άλλη μιά φορά
Έχω Αφροδίτη στον λιοντάρι συμφωνώ στα μισά ναι μεν μ αρέσει ο θαυμασμός αλλά όχι για την ικανοποίηση του εγώ μου και μονό … ας πούμε πως ο θαυμασμός είναι η κινητήρια δύναμη μου ..δεν είναι και τόσο κακό αυτό ε?!
Πολύ εύστοχο το άρθρο!!!
Επιτέλους ένα άρθρο που απομυθοποιεί την "προσφορά" των Παρθένων κ τη βάζει στη σωστή της διάσταση!!
Sorry Παρθενάκια, αλλά είναι η αλήθεια!! :love:
kmakri
04-10-2006, 10:09 AM
Πολύ ενδιαφέρων το άρθρο σας.
Έχοντας Αφροδίτη στον Ταύρο και στον 5ο Οίκο με περιγράφει θα έλεγα 99,9% σωστά.
Μία Αφροδίτη στον Αιγόκερω πλησιάζει αρκετά την περιγραφή που δίνετε.Όταν βρίσκεται στον 7ο Οίκο τι επιπλέον θα μπορούσα να σκεφτώ?Ότι επηρεάζεται και από τον Ζυγό?
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
Deodonus
26-11-2006, 03:47 PM
Έχοντας αφροδήτη στον καρκίνο, θα συμφωνίσω μεν, αλλά όχι απόλυτα. Δεν πιστεύω ότι συμπεριφέρομαι με τόσο εγωισμό σε μια σχέση και ότι δείνω μόνο και μόνο για να αναγνωριστώ. Βεβαίως και η αναγνώρηση σε ενθαρρύνει για να συνεχίσεις, όχι όμως σε βαθμό περισσότερο απ'ό,τι στον κάθε άλλο άνθρωπο.
skorpion
26-11-2006, 05:53 PM
οπως ειδη εχω πει μου ταιριαζει αρκετα η ερμηνεια της αφροδιτης στο ζυγο αν εξαιρεσουμε κανα δυο πραγματακια αλλα τωρα που διαβασα και την αφροδιτη στον λεοντα μια που εγω την αφροδιτουλα μου στο ζυγο την εχω στον 5ο οικο τωρα εδεσε το πραγμα ειμαι μια μιξη και των 2 μαλλον ημουν σταρ καλλιτεχνιδα στην προηγουμενη μου ζωη δεν εξηγειται διαφορετικα. Δυσκολα τα πραγματα σε αυτον τον τομεα τα βλεπω που να βρει κανεις κατι τοσο ουτοπικο.Μες στο παραμυθι και το χειροκροτημα μαζι? Γινεται? Σπανια μαλλον.Και πριγκηπισσα και σταρ μαζι :embarrest Τι ειναι αυτο με μενα!!!!:laugh: :laugh: :laugh:
gluka
06-01-2008, 09:23 PM
Η Αφροδίτη στον Υδροχόο
Με αυτό τον συνδυασμό η αγάπη δεν είναι απλά ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά είναι παγκόσμια. Πολύ δύσκολα ένα τέτοιο άτομο θα δείξει συναισθήματα όπως θεωρούν οι υπόλοιποι άνθρωποι ότι είναι φυσιολογικό. Μπορεί να αγαπήσουν όλο τον κόσμο, της ιδέες και την φώκια μονάχους-μονάχους, να αγαπήσουν την ελευθερία και ένα ολόκληρο χωριό αλλά μην περιμένετε να σας αγαπήσουν με την έννοια που το κατανοείτε εσείς. Για αυτούς η ισότητα οι ίσες ευκαιρίες η ευρύτερη κατανόηση των οριζόντων μας καθώς και το κυριότερο που δεν είναι άλλο από τη γνωστή πρότασή τους « Πάνω από όλα φίλοι.»
Ετσι ειναι,πραγματεικα.:love:
ZOELINA
22-11-2010, 06:49 PM
Καθε φορα που διαβαζω για την Αφροδιτη στον Αιγοκερω...εκπλησσομαι πραγματικα!!! Καμμια σχεση αυτο που λεει για οικονομικη ασφαλεια και να πετυχουν παση θυσια στη ζωη τους, για τη φημη!! Και ειναι πρακτικη, καθολου ρομαντικοι... :love:
Το εχω ξαναδιαβασει και διαφωνω πληρως!
Συναισθηματικη ασφαλεια- σταθεροτητα στον ερωτα ναι, αλλα για τα αλλα δεν συμφωνω καθολου!!:bigsmile:
a8nva888
22-11-2010, 10:17 PM
Mία αφροδίτη στους ιχθείς και στον 11ο οίκο λειτουργεί όπως διάβασα και ως αφροδίτη στον υδροχόο ε?Νομίζω ότι μάλιστα στη δική μου περίπτωση μπορεί να υπάρχει ρομαντισμός,τρυφερότητα και αγάπη αλλά όχι ανευ όρων!θα έλεγα δηλαδή πως παρόλο που έχω αφροδίτη στους ιχθείς λειτουργεί ενίοτε και εγωιστικά και απαιτητικά κάτι που εξ ορισμού δεν ταιριάζει στο ευαίσθητο ζώδιο των ιχθύων!Αντίθετα ο καλός μου έχει αφροδίτη στον τοξότη και επίσης στον 11ο οίκο λειτουργεί μονίμως σαν να την είχε στους ιχθείς!!!!!!!!!!:amazed:Τί γίνεται "horoscopianoi" μου φίλοι?:bigsmile:
katiakiss
22-11-2010, 11:13 PM
Αγαπητή φίλη, έχει ειπωθεί πολλές φορές και αυτή θα είναι άλλη μία στον αύξοντα αριθμό. Όχι μόνο εσύ, αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων που «την ψάχνουν» με την αστρολογία, δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι βασικό. ΔΕΝ βγάζουμε συμπεράσματα από έναν ξεκομμένο πλανήτη στον χάρτη ενός ανθρώπου. Χοντρικά η Αφροδίτη έχει να κάνει με το τι αγαπώ και πως αγαπώ. Το τι νιώθω και πως το νιώθω είναι δουλειά της Σελήνης. Αν ο Τοξότης σου έχει μια Σελήνη στα ψάρια ή στον Καρκίνο για παράδειγμα, η θέση της Αφροδίτης του γίνεται δυσθεώρητη σε εσένα. Το ψυχολογικό του προφίλ, έχει την ταυτότητα ενός Ιχθύ ή Καρκίνου αντίστοιχα.
ZOELINA, ποιος σου είπε ότι οι Αιγόκεροι είναι απλώς ψυχροί υπολογιστές και ανάξιοι για έρωτα; Αλίμονο! Μια Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα εκφραστεί μέσα από τις αρχές του ζωδίου, με την μόνη διαφορά ότι το ζώδιο του Αιγόκερω δεν είναι συμβατό με τις αρχές της Αφροδίτης, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Σκορπιό που επίσης δεν είναι καλή θέση για την Αφροδίτη.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι αρχές των ζωδίων και στην συνέχεια οι αρχές των πλανητών. Όταν αυτό συμβεί, τότε η συνδυαστική σκέψη πλανήτη-ζωδίου θα είναι μια απλή συνειρμική και συνδυαστική σκέψη, χωρίς παρανοήσεις.
a8nva888
23-11-2010, 12:48 AM
Αγαπητή φίλη, έχει ειπωθεί πολλές φορές και αυτή θα είναι άλλη μία στον αύξοντα αριθμό. Όχι μόνο εσύ, αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων που «την ψάχνουν» με την αστρολογία, δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι βασικό. ΔΕΝ βγάζουμε συμπεράσματα από έναν ξεκομμένο πλανήτη στον χάρτη ενός ανθρώπου. Χοντρικά η Αφροδίτη έχει να κάνει με το τι αγαπώ και πως αγαπώ. Το τι νιώθω και πως το νιώθω είναι δουλειά της Σελήνης. Αν ο Τοξότης σου έχει μια Σελήνη στα ψάρια ή στον Καρκίνο για παράδειγμα, η θέση της Αφροδίτης του γίνεται δυσθεώρητη σε εσένα. Το ψυχολογικό του προφίλ, έχει την ταυτότητα ενός Ιχθύ ή Καρκίνου αντίστοιχα.
ZOELINA, ποιος σου είπε ότι οι Αιγόκεροι είναι απλώς ψυχροί υπολογιστές και ανάξιοι για έρωτα; Αλίμονο! Μια Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα εκφραστεί μέσα από τις αρχές του ζωδίου, με την μόνη διαφορά ότι το ζώδιο του Αιγόκερω δεν είναι συμβατό με τις αρχές της Αφροδίτης, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Σκορπιό που επίσης δεν είναι καλή θέση για την Αφροδίτη.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι αρχές των ζωδίων και στην συνέχεια οι αρχές των πλανητών. Όταν αυτό συμβεί, τότε η συνδυαστική σκέψη πλανήτη-ζωδίου θα είναι μια απλή συνειρμική και συνδυαστική σκέψη, χωρίς παρανοήσεις.
Kατ'αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!Το γνωρίζω ότι το"πόρισμα''είναι αποτέλεσμα σφαιρικής συνδυαστικής,συνθετικής παρατήρησης ενός χάρτη.Αυτό που γράφεις ειδικά για τη σελήνη το έχω σκεφτεί αλλά το περίεργο είναι οτι την έχει στον κριό!:blink:Η θέση όμως του πλανήτη στο ζώδιο συνεπάγεται-ανεξάρτητα από όψεις,οικοθεσίες κλπ-τη ροπή προς ορισμένες ιδιότητες,αυτές του αντίστοιχου πλανήτη έτσι δεν είναι?!Την αγάπη λοιπόν για ταξίδια,την τέχνη,τη φιλοσοφία την έχει απλώς οι συναισθηματικές εκδηλώσεις,ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο αφήνεται στον έρωτα θυμίζει αμγώς μια αφροδίτη στους ιχθεις!Όπως και να χει οι πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου,ο τρόπος θεώρησης του κόσμου και του έρωτα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και τα "κουβάρια" της καρδιάς πολλοί τα ξετυλίγουν δύσκολα και αργά καμιά φορά πολύ αργά...Αυτή είναι και η μαγεία της πολυπρισματικής μελέτης της ανθρώπινης ύπαρξης και της αστρολογίας...Συγνώμη εάν πλατίασα και βρέθηκα :offtopic:Παρασύρθηκα!!!!!!!!:toung:
katiakiss
23-11-2010, 01:25 AM
Kατ'αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!Το γνωρίζω ότι το"πόρισμα''είναι αποτέλεσμα σφαιρικής συνδυαστικής,συνθετικής παρατήρησης ενός χάρτη.Αυτό που γράφεις ειδικά για τη σελήνη το έχω σκεφτεί αλλά το περίεργο είναι οτι την έχει στον κριό!:blink:Η θέση όμως του πλανήτη στο ζώδιο συνεπάγεται-ανεξάρτητα από όψεις,οικοθεσίες κλπ-τη ροπή προς ορισμένες ιδιότητες,αυτές του αντίστοιχου πλανήτη έτσι δεν είναι?!Την αγάπη λοιπόν για ταξίδια,την τέχνη,τη φιλοσοφία την έχει απλώς οι συναισθηματικές εκδηλώσεις,ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο αφήνεται στον έρωτα θυμίζει αμγώς μια αφροδίτη στους ιχθεις!Όπως και να χει οι πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου,ο τρόπος θεώρησης του κόσμου και του έρωτα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και τα "κουβάρια" της καρδιάς πολλοί τα ξετυλίγουν δύσκολα και αργά καμιά φορά πολύ αργά...Αυτή είναι και η μαγεία της πολυπρισματικής μελέτης της ανθρώπινης ύπαρξης και της αστρολογίας...Συγνώμη εάν πλατίασα και βρέθηκα :offtopic:Παρασύρθηκα!!!!!!!!:toung:Τ πράγματα είναι «σχεδόν» έτσι. Μία Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά στον 12ο και σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, τι νομίζεις ότι θα έδινε σαν αποτέλεσμα;
Σαφώς και οι αρχές θα εκφραστούν, αλλά οι όψεις θα καθορίσουν ποιότητες. Από την άλλη, αν αυτή η Αφροδίτη στον Υδροχόο κάνει εξάγωνο με την Σελήνη στον Κριό, πως εκφράζει τα συναισθήματά του αυτός ο άνθρωπος; Πόσο γλυκός και ευαίσθητος είναι;
Βλέπεις, όλα παίζουν τον ρόλο τους… :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-11-2010, 08:49 PM
την λατρευω την αφροδιτη στον αιγωκερω
αν εμπιστευτη και την αγαπησουν πρωτα οι αλλοι [ναι..ναι..:toung::bigsmile:]
θα ανταπωδωσει την αγαπη σε μεγιστο βαθμο και για παντα
δεν προκειτε ποτε να πουλησει,να προδωσει οτι αγαπαει..
ειναι πρακτικη ναι!!δεν ειναι κακο
ειναι λιτη και απεριττη και ορθολογιστρια
της αρεσει το κυρος,το χρημα και ουτε αυτο ειναι κακο
νομιζω
δεν ειναι σπαταλη και καλα κανει και σκεφτετε και το παρακατω...[γηρατεια]
ειναι μια αφρο με αξιοπρεπεια
και για μερικους απο εμας που εχουμε πολυ φωτια και υπερβολη [παιδι του Δια ειμαι]
στο συνολο του ωροσκοπιου μου
με συγκρατει απο πολλα :bigsmile:
φιλικα :bigsmile::love:
sasablink
13-03-2011, 05:22 AM
πραγματικα πολυ πολυ πολυ ευστοχο!!!!
εχω αφροδιτη στον υδροχοο (και ειμαι κ τοξοτης), ως εκ τουτου η ελευθερια ειναι εξειρετικα σημαντικη...
το αξιωμα "πανω απ' ολα φιλοι" πραγματικα ειναι σλογκαν και γενικα ισχυει η ανθρωπιστικη και καθολικη αγαπη που ανεφερεται στο αρθρο!!!
για παραδειγμα αν ειναι να χασω ενα αγαπημενο ατομο, που φυσικα λατρευω με ανταλλαγμα να σωθουν αλλοι ανθρωποι (πχ να μην γινει ενα αεροποτικο δυστυχημα), θα προτιμουσα να πονααω μονο εγω παρα κ αλλοι συνανθρωποι....
αχ τι ιδεαλισμος...αλλα μαλλον θεωρω οτι ειναι μια "παραξενη" αφροδιτη γιατι οι αλλοι δεν μας καταλαβαινουν, ειτε μας θεωρουν αδιαφορους, ειτε λενε πως σκορπιζομαστε, ειτε απλα δεν μας καταλαβαινουν γενικως...ειμαστε σαν σε λαθος πλανητη!!!!
αλλα και παλι ... κατι θα κανουμε και τουτος να γινει καλυτερος...χαχαχαχα αλιμονο :amuse:
Δείμων
13-03-2011, 07:04 AM
Χμμμ... και αν σου έλεγαν να πεθάνει ο πιο αγαπημένος σου άνθρωπος με αντάλλαγμα να ζήσουν 9 άγνωστοι? :)
sasablink
14-03-2011, 01:41 AM
Χμμμ... και αν σου έλεγαν να πεθάνει ο πιο αγαπημένος σου άνθρωπος με αντάλλαγμα να ζήσουν 9 άγνωστοι? :)
θα ευχομουν απλα να μην πονεσει...
ετσι κι αλλιως εκεινος θα πεθαινε, οποτε το βασανο που θα ειχε υποβληθει εξ αιτιας της αποφασης μου θα τελειωνε γρηγορα!
εγω θα ειχα τις αναμνησεις και τις τυψεις...τουλαχιστον καποιοι καπου θα ηταν ευτυχησμεμοι!!!
αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν αγαπαω το προσωπο, αλλα πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι και θυσιαζω την ψυχικη μου ηρεμια και γαληνη.
ελπιζω να καταλαβαινε, αλλωστε και για το ιδιο το προσωπο θα μπορουσα να πεθανω και εγω!!!
:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 03:01 AM
Να με συγχωρέσει η φίλη μας sasablink αλλά εγώ που έχω και Σελήνη και Αφροδίτη στον Υδροχόο σε αμοιβαία υποδοχή με Ουρανό δεν θα θυσιάζα κανέναν δικό μου άνθρωπο. Κι επειδή οι πλανήτες στον Υδροχόο είναι πολύ της θεωρίας, επίτρεψε μου αγαπητή φίλη να σου πω, πως αυτή η άποψη σου δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά με Ποσειδώνια στοιχεία. Μεγαλοψυχία και θυσίες δεν δίνει ο Ουρανός και ο Υδροχόος αλλά ο Ποσειδώνας.
Χρήστος Άρχος
14-03-2011, 03:20 AM
Θα παρακαλούσα τα μέλη και τους αστρολόγους ακόμη και αν οι εμπειρίες κάποιων μελών να τους παραξενεύουν και να μην μπορούν να τις κατανοήσουν να σέβονται τις γνώμες τους και τον τρόπο που οι ίδιοι βιώνουν μία κατάσταση. Ιδιαίτερα οι αστρολόγοι καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε σε κριτική για το λόγο που κάποιος πιστεύει κάτι η όχι από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε δει το χάρτη του ατόμου.
Η δουλειά μας είναι να κατανοήσουμε τους ανθρώπους και όχι να τους λέμε αν οι εμπειρίες τους συμφωνούν η όχι με την αστρολογική θεωρία ή τα προσωπικά μας βιώματα.
Ευχαριστώ!
sasablink
14-03-2011, 03:32 AM
αλιμονο...!!! δεν παρεξηγω ;)
συμφωνω οτι πρακτικα αυτο που λεω δεν ειναι ουτε τοσο ευκολο ουτε τοσο αυτονοητο οσο το λεω...!!!
η αγαπη ειναι πολυ ισχυρο συναισθημα, αλλα καπου παντα πρεπει να υπαρχει η λογικη, η κριτκη ικανοτητα και η αισθηση του συνολου.
εννοω δεν μπορει να ειμαστε ευτυχησμενοι ως μοναδες εφοσον ζουμε σε κοινωνια αλληλεπιδρασεων, συνεπως επιβαλλεται να πρασπαθουμε για το συνολικο καλο.
ακομα και αν αυτο ερχεται σε αντεθεση με το συμφερον!
οντως ο υδροχοος ειναι πιο θεωριτικος ομως το ειδος της αγαπης που αναφερομαι ειναι ουρανιο καθως αφενως ειναι καθολικη αγαπη που δεν ξεχωριζει το ατομο (δηλ δεν ειναι σαν το καρκινο που πανω απ ολα οι δικοι του ανθρωποι, εδω αγαπαμε τα συνολα, πχ τους ζητιανους, και δεν αναφερομαστε και τοσο τον ζητιανο 1 , 2 κλπ)
και αφετερου εδω η αγαπη ειναι η λογικη-αγαπη, η αγαπη με κριτικη, οπου κριτικη ειναι μια διαδικασια αμφισβητισης με επιχειρηματα....
ετσι ειναι κατα πολυ ουρανιο...
το μονο ποσειδωνιο που διακρινω προσωπικα (και το διακρινω γιατι εχω τριγωνο σεληνης -ουρανου\ποσειδωνα) ειναι το γεγονος οτι δεν λεω να πεθανω εγω για να σωθουν οι αλλοι αλλα ενα αγαπημενο προσωπο με την αιτιολογια οτι αν πεθανω εγω εκεινο θα ποναει πιο πολυ κ δεν θα ξερει (ή δεν θα μπορει να καταλαβει!) το λογο που "θυσιαστηκα"....
στοιχειο ουτοπιας λοιπον η ταση αυτοθυσιας μεσα στην θυσια...ειναι αυτο το λιγο πιο θεϊκο στοιχειο στην αγαπη...δηλ. εχω ιδανικα και οχι μονο θυσιαζομαι για αυτα...θυσιαζω και οτι αγαπω και ΑΝΤΕΧΩ να ζω με τον πονο....
ελπιζω να εγινα κατανοητη και να μην κουρασα κανεναν!!! :bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 03:41 AM
Χρήστο νόμιζα πως κατανοούμε τους ανθρώπους (ειδικά οι αστρολόγοι) μέσα από την αστρολογία.
Αυτή είναι η δουλειά μας.
Επίσης, δεν νομίζω ότι δεν σεβάστηκα την sasablink επειδή είπα ότι αυτά τα στοιχεία τα δίνει ο Ποσειδώνας και όχι ο Ουρανός και ούτε άσκησα κριτική.
Αστρολογικές πληροφορίες έδωσα που κατά την γνώμη μου χρειάζονται για να κατανοούν τα μέλη ποια στοιχεία προσδίδει ο ένας πλανήτης και ποια ο άλλος.
Δεν μπορεί να μιλάμε για Αφροδίτη στον Υδροχόο και να μιλάμε για θυσία.
Εκτός κι αν ο Ουρανός σχετίζεται με την θυσία και δεν το ήξερα μέχρι τώρα.
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 03:47 AM
οντως ο υδροχοος ειναι πιο θεωριτικος ομως το ειδος της αγαπης που αναφερομαι ειναι ουρανιο καθως αφενως ειναι καθολικη αγαπη που δεν ξεχωριζει το ατομο (δηλ δεν ειναι σαν το καρκινο που πανω απ ολα οι δικοι του ανθρωποι, εδω αγαπαμε τα συνολα, πχ τους ζητιανους, και δεν αναφερομαστε και τοσο τον ζητιανο 1 , 2 κλπ)
και αφετερου εδω η αγαπη ειναι η λογικη-αγαπη, η αγαπη με κριτικη, οπου κριτικη ειναι μια διαδικασια αμφισβητισης με επιχειρηματα....
sasablink είναι πολύ σωστό αυτό που λες για την καθολική αγάπη, πράγματι αγαπάμε τα σύνολα όσοι έχουμε έντονο το Ουράνιο στοιχείο, όμως με έντονο το Ουράνιο στοιχείο δεν θυσιαζόμαστε για τα σύνολα, όχι τουλάχιστο στην πράξη.
Ελπίζω αυτή την φορά να έγινα κατανοητή διότι η πρόθεση μου δεν ήταν να ασκήσω κριτική αλλά να διαχωρίσω το Ουράνιο από το Ποσειδώνιο στοιχείο.
sasablink
14-03-2011, 03:51 AM
ειρημη υμιν!!! :bigsmile:
νομιζω κυρια Ζαχαριαδου χασατε το νοημα των λογων μου...!!!
και σε καμια περιπτωσει δεν ενιωσα ασχημα απ το σχολια σας...κουβεντα κανουμε!ολοι να γινουμε καλυτεροι προσπαθουμε :bigsmile:
φανταζομαι ο κυριος Αρχος εκανε το συγκεκριμενο σχολιο αφενως γενικα, με αφορμη το σχολιο σας και αφετερου για να αποφυγει την ενδεχομενη δυσαρεσκεια ενος νενου μελους οπως ειμαι εγω, που δεν γνωριζει πως λειτουργει το σαιτ.
μια τυπικη και ευγενικη κινηση!δεν υπαρχει λογος νομιζω να την θεωρησετε προσωπικη!!!
και για να επιστραψουμε στο θεμα μας αναφερω οτι δεν με καταλαβαινεται, καθως μιλαω για αγαπη με ιδανικα και ιδεαλισμο, γεγονος που με παρακινει να μην φοβαμε να θυσιαστω....η θυσια ειναι αποτελεσμα και οχι κυριος ή πτωταρχικος στοχος...
επιμενω στο ... ουρανος όχι ποσειδωνας... απαπαω τους ανθρωπους και τους προστατευω και σε μια ευρυτερη κατασταση εμπεριεχεται και η θυσια...
δεν αγαπω να θυσιαζομαι!!!ειναι λογικη επιλογη και οχι συναισθηματικη πανακεια ή παγεια λυση....
τωρα φανταζομαι σας διαφωτισα πολυ περισσοτερο!!!
ΑΡΑ μαλλον συμφωνουμε...απλα το λεμε απο διαφορετικες οπτικες...οντως ο ουρανος συνηθως αναλλονεται στην ιδεα....
Χρήστος Άρχος
14-03-2011, 03:54 AM
Χρήστο νόμιζα πως κατανοούμε τους ανθρώπους (ειδικά οι αστρολόγοι) μέσα από την αστρολογία.
Αυτή είναι η δουλειά μας.
Επίσης, δεν νομίζω ότι δεν σεβάστηκα την sasablink επειδή είπα ότι αυτά τα στοιχεία τα δίνει ο Ποσειδώνας και όχι ο Ουρανός και ούτε άσκησα κριτική.
Αστρολογικές πληροφορίες έδωσα που κατά την γνώμη μου χρειάζονται για να κατανοούν τα μέλη ποια στοιχεία προσδίδει ο ένας πλανήτης και ποια ο άλλος.
Δεν μπορεί να μιλάμε για Αφροδίτη στον Υδροχόο και να μιλάμε για θυσία.
Εκτός κι αν ο Ουρανός σχετίζεται με την θυσία και δεν το ήξερα μέχρι τώρα.
Συμφωνούμε Τίνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αστρολογία είναι μία τελειοποιημένη επιστήμη. Οι άνθρωποι όπως και η αστρολογία μας εξελισσόμαστε, αυτό που είπα απλά είναι ότι δεν πρέπει να αντιπαραθέτουμε τα προσωπικά μας βιώματα για να αντιπαραβάλλουμε την αντίθεση μας σε κάτι. Καλός η κακός σε αυτό το forum έχουμε ένα "ταμπελάκι" που σημαίνει ότι έχουμε παραπάνω υποχρεώσεις από τα απλά μέλη και δεν γίνεται να μιλάμε όπως θα μιλούσαμε σε προσωπικό τόνο. Σε καμία συμβουλευτική τεχνική δεν θα πει κάποιος και στην αστρολογία ακόμη τι είναι συμβατό η όχι ιδιαίτερα αν δεν έχουμε δει το χάρτη κάποιου ατόμου. Επίσης να πούμε ότι ο Ουρανός σε κάποιο βαθμό σχετίζετε με τη θυσία με την έννοια ότι άμα γίνει η στραβή σε συλλογικό επίπεδο δεν θα πει όχι στο να σωθεί κάτι για το γενικότερο καλό, για αυτό εξάλλου και ο Ουρανός συνδέετε συχνά με το μύθο του Προμηθέα ο οποίος μπορεί να μην πήγε να θυσιαστεί με το ζόρι για να δώσει τη φωτιά στον άνθρωπο αλλά ήξερε τι θα μπορούσε να τον περιμένει αν πήγαινε κόντρα στο Δία με αποτέλεσμα και την τιμωρία του που όλοι ξέρουμε.
Στο χάρτη της κοπέλας μιας και μπήκα στο προφίλ της, η Αφροδίτη είναι στον Υδροχόο σε τρίγωνο με το Δία. Ο Ποσειδώνας είναι μαζί με τον Ουρανό στον Αιγόκερω.
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, εγώ αυτό που ανέφερα αρχικά είναι ότι οι αστρολόγοι όταν έχουμε το ταμπελάκι "αστρολόγος" που δυστυχώς η ευτυχώς το έχουμε εδώ μέσα δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το κόσμο με αυτό το τρόπο αντιπαραβάλλοντας μάλιστα δικές μας εμπειρίες που διαφωνούν με αυτές από τα μέλη, πρέπει να έχουμε μία διαφορετική και πιο εποικοδομητική συμπεριφορά.
Επίσης αγαπητή sasablink το ζήτημα δεν είναι αν αντιδράσατε εσείς καλά η όχι σε κάτι τέτοιο, απλά δεν είναι πρέπον προς τα μέλη. Πείτε με κακό, πείτε με σκληρό αλλά η αστρολογική διαδικασία έχει κάποιους κανόνες.
sasablink
14-03-2011, 04:00 AM
στο θεμα ουρανου ποσειδωνα με καλυψατε κυριε Αρχο.
αυτο εννοουσα!!!
και η σεληνη μου ειναι στην παρθενο, συνεπως εχω αυτο το αγγιγμα του ποσειδωνα (με πολυ λογικη επικαλυψη, παλι καλα!!!)που αναφερει η κυρια Ζαχαριαδου αλλα ειμαι ιδιατερη περιπτωση...γενικα αναφερομουν στην αφροδιτη στον υδροχοο και τα υψηλα ιδανικα της! :bigsmile:
sasablink
14-03-2011, 04:36 AM
κατανοω απολυτα την πραξη σας.και εγω το ιδιο θα εκανα!ποιο ειναι το σωστο μετραει!και πραγματικα φερετε μεγαλη ευθυνη και δεν ξερετε πως μπορει καποιος να εκλαβει ή και να χρησιμοποιησει τα λογια σας!
απλα διευκρινισα οτι εν προκειμενω τουλαχιστον δεν υπαρξε παρεξηγηση με στοχο την διευκολυνση της παρ' ολιγον αντιπαραθεσης.
αλλωστε οπως ανεφερα και νωριτερα και οι δυο απο την πλευρα σας ειχατε δικιο.
ειτε για την παραθεση απτρολογικων αποψεων ειτε για την σωστη και ομαλη λειτουργια του σαιτ ο καθενας επραξε ορθα!!!
katiakiss
14-03-2011, 02:26 PM
Την καλημέρα μου και με την αφορμή να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τις ιδιότητες των πλανητών.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι αστρολόγοι στην χώρα μας προσκολλώνται σε ένα περιορισμένο λεξιλόγιο, το οποίο αντιστοιχεί σε οίκο ή πλανήτη , με αποτέλεσμα οι ερμηνείες να θυμίζουν μαθηματικό αξίωμα.
Ο απλός κόσμος που ασχολείται με την αστρολογία ταυτίζεται με αυτές τις έννοιες και προβάλει στον εαυτό του ιδιότητες ή απλώς τις ενστερνίζεται και τις ενσωματώνει.
Θέλει μεγάλη ωριμότητα και ακόμα μεγαλύτερη γνώση ώστε να μην παρασυρθεί ένας ερασιτέχνης μελετητής από τέτοιου είδους κλισέ. Είναι κάτι σαν τους φοιτητές της ιατρικής που τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους νομίζουν ότι πάσχουν από διάφορες ασθένειες.
Προσωπικά έχω μια Αφροδίτη στον Υδροχόο και μάλιστα στον 11ο και σε τρίγωνο με τον Ουρανό. Αν εξαιρέσεις την περιφρόνησή μου για τον θεσμό του γάμου, στο θέμα της αγάπης του έρωτα και των σχέσεων, είμαι σχεδόν απόλυτη και δεν μου αρέσουν καθόλου οι ελαστικοί κανόνες, ούτε η ιδέα της οικουμενικότητας. Όχι μύγα…Ούτε μονοκύτταρο οργανισμό δεν σηκώνω στο σπαθί μου. Όμως έχω μια Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα που φροντίζει για αυτό, μεταλλάσσοντας την έκφραση της Αφροδίτης, κι ας μην βρίσκονται σε όψη.
Τι θέλω να πω με αυτό; Ο κύριος ¶ρχος περιέγραψε μια χαρά την Αφροδίτη στον Υδροχόο, αλλά είναι καιρός οι εραστές της αστρολογίας να εκπαιδευτούν και να καταλάβουν ότι οι αρχές των πλανητών και των οίκων-ζωδίων, είναι σαν τα βασικά χρώματα.
Το πράσινο χρώμα προκύπτει από την ανάμιξη του κίτρινου με το μπλε και δεν μπορείς να παίξεις με παραλλαγές λεπτομέρειας αν δεν ξέρεις τα βασικά χρώματα. Πολύ περισσότερο να ζωγραφίσεις!
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 03:25 PM
Όχι Χρήστο μου, δεν συμφωνούμε.
Για εμένα το φόρουμ είναι προσωπικό από την στιγμή που όχι μόνο μοιράζομαι γνώσεις με τα μέλη του αλλά κατά καιρούς παραθέτω πληροφορίες για την προσωπική μου ζωή τις οποίες τις συζητάμε για να κατανοήσουν πως λειτουργεί ο ένας πλανήτης και πως ο άλλος.
Γι αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψεις να αντιμετωπίζω τον κόσμο όπως νομίζω εγώ σωστά και όχι όπως θεωρείς εσύ πρέπον.
Πολύ πριν πάρω το ταμπελάκι ήμουν ένα απλό μέλος όπως όλοι οι άλλοι, επειδή κάποια στιγμή πήρα το ταμπελάκι δεν θα γίνω ξαφνικά η απρόσιτη Κα Ζαχαριάδου που θα αντιμετωπίζει τα μέλη του σάιτ σαν σε συνεδρία.
Αν ήμουν έτσι από την αρχή τότε θα συμφωνούσα μαζί σου, όμως όπως θα έχεις διαπιστώσει προτιμώ ένα πιο προσωπικό και φιλικό κλίμα γιατί έτσι είναι το στυλ μου.
Αν θεωρείς πως για να μιλώ με τα μέλη σε προσωπικό τόνο πρέπει να αφαιρέσω το κόκκινο ταμπελάκι, κανένα πρόβλημα, παίρνω πάλι το μπλε.
Το κόκκινο ταμπελάκι Χρήστο έχει παραπάνω υποχρεώσεις εδώ συμφωνώ, ως προς τις γνώσεις όμως, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε αλάνθαστοι, η συμπεριφορά του καθενός από εμάς δεν καθορίζεται από το ταμπελάκι αλλά από τον χαρακτήρα του, ως εκ τούτου κατανοείς γιατί προτιμώ το φιλικο-προσωπικό στυλ και το Τίνα από το Κα Ζαχαριάδου.
Πρέπον δεν θα ήταν, αν μείωνα ή υποτιμούσα τα μέλη και όχι το να προβάλλω δικές μου εμπειρίες μέσα από την Αστρολογία, η Αστρολογία πάνω από όλα είναι βιωματική και το γνωρίζουμε όλοι.
Επίσης θεωρώ δικαίωμα μου να διαφωνώ φανερά με όποιον δεν συμφωνώ ακόμη και αν έχω καλή σχέση μαζί του. Το να μου κάνεις όμως υποδείξεις για το πως πρέπει να αντιμετωπίζω τα μέλη και για το αν είναι εποικοδομητική ή όχι η συμπεριφορά μου δεν είναι δική σου δουλειά αλλά του Σωκράτη και των μελών μας.
Και επειδή όλοι κρινόμαστε από αυτά που γράφουμε, νομίζω πως τα μέλη μας γνωρίζουν πολύ καλά αν η στάση μου τρία χρόνια τώρα είναι η πρέπουσα ή όχι.
Αυτά τα λίγα και καλή συνέχεια.
Χρήστος Άρχος
14-03-2011, 04:17 PM
Τι ακούσαμε πριν απο την αγαπητή μας φίλη;
Ακούσαμε την εμπειρία της, μία μοναδική και ενδιαφέρουσα εμπειρία η ίδια έλεγε:
εχω αφροδιτη στον υδροχοο (και ειμαι κ τοξοτης), ως εκ τουτου η ελευθερια ειναι εξειρετικα σημαντικη...
το αξιωμα "πανω απ' ολα φιλοι" πραγματικα ειναι σλογκαν και γενικα ισχυει η ανθρωπιστικη και καθολικη αγαπη που ανεφερεται στο αρθρο!!!
για παραδειγμα αν ειναι να χασω ενα αγαπημενο ατομο, που φυσικα λατρευω με ανταλλαγμα να σωθουν αλλοι ανθρωποι (πχ να μην γινει ενα αεροποτικο δυστυχημα), θα προτιμουσα να πονααω μονο εγω παρα κ αλλοι συνανθρωποι....
αχ τι ιδεαλισμος...αλλα μαλλον θεωρω οτι ειναι μια "παραξενη" αφροδιτη γιατι οι αλλοι δεν μας καταλαβαινουν, ειτε μας θεωρουν αδιαφορους, ειτε λενε πως σκορπιζομαστε, ειτε απλα δεν μας καταλαβαινουν γενικως...ειμαστε σαν σε λαθος πλανητη!!!!
αλλα και παλι ... κατι θα κανουμε και τουτος να γινει καλυτερος...χαχαχαχα αλιμονο
και συνεχίζει:
θα ευχομουν απλα να μην πονεσει...
ετσι κι αλλιως εκεινος θα πεθαινε, οποτε το βασανο που θα ειχε υποβληθει εξ αιτιας της αποφασης μου θα τελειωνε γρηγορα!
εγω θα ειχα τις αναμνησεις και τις τυψεις...τουλαχιστον καποιοι καπου θα ηταν ευτυχησμεμοι!!!
αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν αγαπαω το προσωπο, αλλα πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι και θυσιαζω την ψυχικη μου ηρεμια και γαληνη.
ελπιζω να καταλαβαινε, αλλωστε και για το ιδιο το προσωπο θα μπορουσα να πεθανω και εγω!!!
Αντί λοιπόν να εμβαθύνουμε ίσως σε αυτό που αναφέρει και πιθανόν να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο κατευθείαν βγαίνει μία αντίδραση η οποία αντίδραση βασίζεται όπως ανέφερες παραπάνω στα δικά σου βιώματα. Μπορεί όλα τα βιώματα να είναι σεβαστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δικό σου βίωμα είναι πιο σωστό απο του άλλου γιατί με αυτό το τρόπο και εκφράστηκε.
Αντί να αφήσεις στην άκρη τις δικές σου απόψεις μπήκες στον κόσμο του άλλου με προκατάληψη και μάλιστα εξέφρασες και διαφωνία σε κάτι που στο κάτω κάτω όπως ανέφερες και η ίδια είναι βιωματικό.
Πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε την άκρη τον εαυτό μας καμμιά φορά και το εγώ μας, κάτι που βέβαια απαιτεί όπως είχε αναφέρει και ο Carl Rogers ότι νιώθουμε ειδική ασφάλεια για τον ίδιο μας τον εαυτό ώστε να γνωρίζουν ότι δεν θα χαθούμε σε κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι ο παράξενος και αλλόκοτος κόσμος του άλλου και ότι θα μπορούμε να επιστρέψουμε με άνεση στο δικό μας κόσμο όποτε το θελήσουμε.
Το forum για όλους μας είναι προσωπικό και το αγαπάμε όλοι αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεφεύγουμε απο κάποια όρια.
Και εγώ κάποια στιγμή στο λύκειο έπαιζα με τους φίλους μου και πιθανών να γέλασα όταν πέταγαν σαίτες στον καθηγητή αλλά όταν έγινα καθηγητής κατάλαβα ότι για να μπορέσει το κοινό να μάθει κάποια πράγματα πιθανών αν μη τι άλλο πρέπει να πάψω να κάνω ότι έκανα σαν μαθητής σε ένα βαθμό.
¶λλο να γίνω ένα ρομποτάκι ξαφνικά και να χάσω την ανθρωπιά μου και άλλο να καταλάβω ότι οι απαιτήσεις και ο ρόλος μου σαν καθηγητής έχει κάποιες απαιτήσεις σε σχέση με τους ανθρώπους που με ακούν.
¶λλο μιλώ στα μέλη με αγάπη και προσωπικό τόνο και να είμαι ένας άνθρωπος που μπορούν να προσεγγίσουν και άλλο κάτω απο ένα ταμπελάκι που δυστυχώς έχει κάποια ισχύ για κάποιους ανθρώπους που σε βλέπουν να λες ότι αυτο δεν ισχύει γιατί εγώ έχω αυτό και αυτό το βίωμα και να ακυρώνεις μία ολόκληρη προσωπική πραγματικότητα. Το ταμπελάκι δεν είναι καθόλου σπουδαίο, είτε κόκκινο είτε μπλέ είτε πορτοκαλί και εγώ το έχω αποδείξει άπειρες φορές, εξάλλου αν ήθελα ταμπελάκια θα είχα πολλά.... Όμως πρέπει να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί έξω και κάποιοι άνθρωποι οταν βλέπουν Χρήστος ¶ρχος Αστρολόγος και κόκκινο ταμπελάκι και Τίνα Ζαχαριάδου Αστρολόγος και κόκκινο ταμπελάκι αυτόματα ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν είναι διαφορετικός και πιθανών κάποια πράγματα που λέμε θα πρέπει να τα προσέχουμε παραπάνω, η συγκεκριμένη κοπέλα ευτυχώς αντέδρασε πολύ ώριμα όμως κάποιο άλλο μέλος θα μπορούσε να δράσει πολύ διαφορετικά.
Μπορείς να διαφωνείς με όποιον θες αλλά σε επίπεδο αστρολογικό όπως ανέφερα και όχι αντιδραστικά απέναντι σε μία εμπειρία, δηλαδή πως ακριβώς διαφωνείς; Διαφωνείς με την εμπειρία της κυρίας παραπάνω; και πως θα διαφωνήσεις και ποιοι είμαστε οι αστρολόγοι και ο καθένας που θα ακυρώσει τη προσωπική βιωματική κατάσταση ενός μέλους. Με αυτή τη συμπεριφορά θα μπορούσες να κάνεις κακό άθελα σου. Επειδή ακριβώς αυτή η συμπεριφορά για μένα εμπεριέχει κινδύνους ιδιαίτερα όταν η επικοινωνία είναι στο site και όχι σε ένα τραπέζι πρόσωπο με πρόσωπο τουλάχιστον στο βαθμό που με αφορά και βέβαια και θα κάνω την υπόδειξη.
Επίσης κάτι τελευταίο η Αστρολογία είναι βιωματική αλλά τα συμπεράσματα είναι βασισμένα στο σύνολο των βιωμάτων και όχι στη προσωπική μας εμπειρία.
sasablink
14-03-2011, 05:36 PM
συγνωμη που επεμβαινω παλι σε μια διαμαχη (μαλλον ανταλλαγη αποψεων!) αλλα το εκρινα πραγματικα σκοπιμο.
κατ αρχας ευχαριστω τον κυριο αρχο γενικα για την θεση του, αλλα και την κυρια ζαχαριαδου για την ειλικρινεια και το αυθορμητισμο της!
δεν εχω να σχολιασω κατι επι της ουσιας των αποψεων, επικρατει ελευθερια λογου.θεωρω ιδαιτερα ευχαριστο το γεγονος υπαρξης αυτης της διαφορετικοτητας διοτι καθιστα την κοινοτητα μας πολυπλευρη και συνολικα δυνατη να αντιπετωπιζει καταστασεις απο διαφορετικο πρισμα....πολυμορφικη κατα μια εννοια!
λοιπον...αστρολογικα εχουμε μια σπανια επιδειξη χαρακτηρα σε γραπτα νομιζω, αξιζει να δουμε το κατι παραπανω...
απο την μια γνωριζουμε οτι η κυρια ζαχαριαδου εχει σεληνη και αφροδιτη στον υδροχοο, γεγονος που την καθιστα εγκεφαλικο τυπο, με οραμα, συλλογικο πνευμα, αλλα και τασεις αμφισβητησης των καθιερωμενων και των κρονιων "πρεπει". θελει να πηγαινει ενα βημα παραπερα, να κανει τομες και υποστηριζει σθεναρα την θεση της οπως υπαγορευει ο ιδεαλιστης υδροχοος.ακομη παρουσιαζει μια παγεια και γενικευμενη θεση, και "αρνειται" τις "χαρες" και τις "ελαστικοτητες" για χαρη της μοναδας!
απ την αλλη χωρις τα στοιχεια του κυριου αρχου ειναι φανερη η επιδραση της γης, ενας ωροσκοπος στον αιγοκερω, μια σεληνη στον ταυρο, δεν εχω ιδεα... παρ' ολα αυτα αποτελει το κρονιο αντιπροσωπο... ενδιαφερεται οχι μονο για το κοινο, αλλα και το μηχανισμο και την λειτουργια (αχ βρε αιγοκερε!) του του συστηματος παροχης πληροφοριων (ισως μια παρθενος σε εξεχουσα θεση...). κοιταει ενα βημα παραπερα και βλεπει την νομικη και κοινωνικη υποσταση του σαιτ ως ομαδα πιεσης.με αλλα λογια δεν το βλεπει απλοικα οπως οι πιο πολυ απ εμας (συμπεριλαμβανομενου και εμου) σαν ενα χομπυ, αλλα μερος που πολλοι μπορει να παρακινιθουν για να αλλαξουν ως ανθρωποι...ετσι φροντιζει αφενος ολους μας προστατευοντας μας απο νομικες επιπλοκες που ολοι γνωριζουμε οτι προκυπτουν πανευκολα, αφετερου στεκεται κοντα σε καποια πιο αδυμανη προσωπικοτητα με τασεις ευθιξειας.
η γνωση αλλα και η θεση καθιστα και τους δυο γεματους αυτοπεποιθηση και μαχητικους, αλιμονο αλλωστε...θα ειχε καταρρευσει το σαιτ αλλιως...
μια μινι αναλυση οπως την σκεφτηκα με τα λιγα που ξερω...αναφερω ξανα οτι προσωπικα κειμαι καπου στη μεση...μπορει να πεις οποιαδηποτε αποψη αρκη να ξεκαθαριζεις την θεση σου και να προσεχεις τι και πως το λες...αλλωστε ενστικτοδως ολοι ξερουμε σε ποιους να πουμε τι...ειναι εσωτερικη λειτουργια και δε νομιζω κανενας (εδω τουλαχιστον) να προσπαθει να βλαψει...
ας δουμε ο,τι μας ενωνει που ειναι η αγαπη για την αστρολογια και η καλη διαθεση...και παντα ολοι θα κανουμε αυτο που νομιζουμε αλλα θα εχουμε καλους φιλους και συντροφους (του σαιτ εννοω!) που θα προσπαθουν να μας προστατεψουν απ τις κακοτοπιες ή απλα θα μας συμπληρωνουν με τεχνη και ενδιαφερον...
τελος, επιβαλλεται να τονισω οτι εκτιμω και τους δυο και ελπιζω να μη εθιξα κανεναν με τα παραπανω σχολια!!!
ΑΥΤΑ τα ολιγα.... :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 05:37 PM
Μπορεί όλα τα βιώματα να είναι σεβαστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δικό σου βίωμα είναι πιο σωστό απο του άλλου γιατί με αυτό το τρόπο και εκφράστηκε.
Αντί να αφήσεις στην άκρη τις δικές σου απόψεις μπήκες στον κόσμο του άλλου με προκατάληψη και μάλιστα εξέφρασες και διαφωνία σε κάτι που στο κάτω κάτω όπως ανέφερες και η ίδια είναι βιωματικό.
Το δικό μου βιώμα δεν αντιπαρατέθηκε ως σωστό αλλά ως διαφορετικό ακριβώς για να κατανοήσουμε όλοι πως οι πλανήτες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Το ότι αναφέρθηκα για παράδειγμα, σε προσωπικό μου βιώμα και όχι στης Κάτιας ή του οποιουδήποτε άλλου ατόμου δείχνει ότι δεν άφησα το Εγώ μου στην άκρη;;
Είναι το λιγότερο αφελής αλλά και πολύ διπλωματική από μέρους σου αυτή η εκτίμηση.
Αν αυτό εσύ το θεωρείς διαφωνία και όχι διαφορετική άποψη τότε ναι, διαφώνησα με προκατάληψη. Να σου επισημάνω επίσης ότι δεν διαφώνησα στην εμπειρία αλλά στο στοιχείο που προσέδωσε η κοπελιά στον Ουρανό γι αυτό άλλωστε την παρέμπεμψα στον Ποσειδώνα χωρίς να κάνω κριτική αν έιναι σωστό ή λάθος το να θυσιαστεί κάποιος αγαπημένος της προκειμένου να σωθούν οι 9 του Δείμωνα.
¶λλο μιλώ στα μέλη με αγάπη και προσωπικό τόνο και να είμαι ένας άνθρωπος που μπορούν να προσεγγίσουν και άλλο κάτω απο ένα ταμπελάκι που δυστυχώς έχει κάποια ισχύ για κάποιους ανθρώπους που σε βλέπουν να λες ότι αυτο δεν ισχύει γιατί εγώ έχω αυτό και αυτό το βίωμα και να ακυρώνεις μία ολόκληρη προσωπική πραγματικότητα.
Που το είδες όλο αυτό ειλικρινά απορώ, ακύρωσα ολοκλήρη προσωπικότητα;;
Μεγάλη εξουσία μου δίνεις και αρνούμαι να την δεχτώ.
Με ρωτάς αν διαφωνώ με την εμπειρία της κοπέλας (άσε που δεν είναι εμπειρία αλλά άποψη), ο καθένας έχει τις απόψεις του και την δική του θεωρία, δικαιώμα του όμως αν θέλουμε να το αναλύσουμε αστρολογικά η κοπελιά θα πρέπει να ψαχτεί να το αναλύσει μέσω Ποσειδώνα και όχι μέσω Ουρανού, εκεί είναι η διαφωνία μου.
Όλα τα άλλα τα βρίσκω περιττά ή αν το θέλεις, προς χάρη εντυπώσεων γι αυτό δεν σκοπεύω να σχολιάσω περαιτέρω.
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 05:47 PM
Αγαπητή sasablink πραγματικά δείχνεις ώριμη στάση, σ΄αυτό έχει δίκιο ο Χρήστος.
Όμως να σου πω ότι στον γενέθλιο μου χάρτη ο πιο δυνατός πλανήτης είναι Ο Κρόνος και όχι ο Ουρανός, γενικά ο χάρτης μου χαρακτηρίζεται Αρειο-Κρόνιος.
Γι αυτό διαφώνησα μαζί σου γιατί μου αρέσει να ακριβολογώ, δεν θεωρώ πως η θυσία σε πρακτικό επίπεδο σχετίζεται με τον Ουρανό κι αυτό είπα και φυσικά εννοείται πως δεν έθιξες ή πρόσβαλλες κανέναν με τα σχόλια σου.
Υγ Νομίζω πως η διαχείριση πρέπει να βάλει το χεράκι της για να παραμείνει το άρθρο καθαρό!
sasablink
14-03-2011, 05:55 PM
να ειστε καλα!ειναι και οι συνομιλιτες αντιστοιχου επιπεδου ομως!!!
προσωπικα εκανα μια παρατηρηση σε σχεση με τα ελλιπεστατα στοιχεια που διεθετα καθως ηταν εμφανης μια διαφορα αποψεων,κατι σαν ατρολογικο παραδειγμα!
οσο για το θεμα ουρανου - ποσειδωνα διευκρινισα οτι ο ουρανος (κατ εμε...που δεν ειμαι και αυθεντια!!!) μπορει να ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ σε θυσια...αν το απαιτουν οι καταστασεις...ενω ο ποσειδωνας ΞΕΚΙΝΑΕΙ με αυτη την πεποιθηση...παρασυρομενους απο τα ουτοπικα και μη εφαρμοσιμα πολλες φορες ιδανικα τους...
στο ποστ μου ανεφερα την θυσια ακριβως για να αποδειξω ποσο πολυ μπορει να διαφερει μια πλανητικη θεση απο ατομο σε ατομο (περαν του οτι αποτελει μια προσωπικη αποψη!)...μας προικοιζει με παρομοια χαρακτηριστικα, αλλα ο καθενας την βιωνει διαφορετικα, εξαρταται απ τον υπολοιπο χαρτη αλλα και το περιβαλλον του!
πραγματικα θεωρω την συζητη επικοδομητικη και δε ξερω αν τελικα πρεπει να αφαιρεθουν ποστς...εχουν την αστρολογικη τους αξια οπως και να το κανουμε :cheesy:
:bigsmile:
Χρήστος Άρχος
14-03-2011, 05:59 PM
Μπορεί όλα τα βιώματα να είναι σεβαστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δικό σου βίωμα είναι πιο σωστό απο του άλλου γιατί με αυτό το τρόπο και εκφράστηκε.
Το δικό μου βιώμα δεν αντιπαρατέθηκε ως σωστό αλλά ως διαφορετικό ακριβώς για να κατανοήσουμε όλοι πως οι πλανήτες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Το ότι αναφέρθηκα για παράδειγμα, σε προσωπικό μου βιώμα και όχι στης Κάτιας ή του οποιουδήποτε άλλου ατόμου δείχνει ότι δεν άφησα το Εγώ μου στην άκρη;;
Είναι το λιγότερο αφελής αλλά και πολύ διπλωματική από μέρους σου αυτή η εκτίμηση.
Αν αυτό εσύ το θεωρείς διαφωνία και όχι διαφορετική άποψη τότε ναι, διαφώνησα με προκατάληψη. Να σου επισημάνω επίσης ότι δεν διαφώνησα στην εμπειρία αλλά στο στοιχείο που προσέδωσε η κοπελιά στον Ουρανό γι αυτό άλλωστε την παρέμπεμψα στον Ποσειδώνα χωρίς να κάνω κριτική αν έιναι σωστό ή λάθος το να θυσιαστεί κάποιος αγαπημένος της προκειμένου να σωθούν οι 9 του Δείμωνα.
¶λλο μιλώ στα μέλη με αγάπη και προσωπικό τόνο και να είμαι ένας άνθρωπος που μπορούν να προσεγγίσουν και άλλο κάτω απο ένα ταμπελάκι που δυστυχώς έχει κάποια ισχύ για κάποιους ανθρώπους που σε βλέπουν να λες ότι αυτο δεν ισχύει γιατί εγώ έχω αυτό και αυτό το βίωμα και να ακυρώνεις μία ολόκληρη προσωπική πραγματικότητα.
Που το είδες όλο αυτό ειλικρινά απορώ, ακύρωσα ολοκλήρη προσωπικότητα;;
Μεγάλη εξουσία μου δίνεις και αρνούμαι να την δεχτώ.
Με ρωτάς αν διαφωνώ με την εμπειρία της κοπέλας (άσε που δεν είναι εμπειρία αλλά άποψη), ο καθένας έχει τις απόψεις του και την δική του θεωρία, δικαιώμα του όμως αν θέλουμε να το αναλύσουμε αστρολογικά η κοπελιά θα πρέπει να ψαχτεί να το αναλύσει μέσω Ποσειδώνα και όχι μέσω Ουρανού, εκεί είναι η διαφωνία μου.
Όλα τα άλλα τα βρίσκω περιττά ή αν το θέλεις, προς χάρη εντυπώσεων γι αυτό δεν σκοπεύω να σχολιάσω περαιτέρω.
Μα κανένα προσωπικό βίωμα δεν πρέπει να αντιπαραβάλλεις απέναντι σε ένα άλλο. Με αυτό το τρόπο δεν σεβόμαστε ούτε το βίωμα που αντιπαραβάλλετε ούτε το βίωμα που αναφέρθηκε αρχικά ειδικά όταν το χρησιμοποιείς για να ακυρώσεις ιδέες και πιστεύω άλλων ανθρώπων. Επίθετα τύπου "αφελής" και "διπλωματικός" που χρησιμοποιείς είναι δικές σου εκτιμήσεις και δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτά μπορείς να τα κρατήσεις δεν θα έρθω με το ζόρι να σου αποδείξω το αντίθετο ελπίζω να κατάλαβες και το πνεύμα μου.
Όσο για τον Ουρανό ξαναλέω ότι θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να συνδέεται με την έννοια της θυσίας προς το κοινωνικό περιβάλλον, ο αλτρουισμός δεν είναι μόνο προσόν του Ποσειδώνα.
O Max Heindel αναφέρει στο βιβλίο του The messege of the stars ότι ο Ουρανός είναι ο Πλανήτης του Αλτρουισμού μάλιστα στη συνέχεια έγραψε ολόκληρο βιβλίο με τίτλο "Uranus the planet of Altruism". Η Liz Greene στο βιβλίο της The art of stealing fire αναφέρει πως ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που λειτουργεί πολλές φορές για το κοινό καλό. Ο Ιωάννης Γιαλαμμάς στο Βιβλίο του "Πρόσκληση σε αστρολογικό συμπόσιο" πάλι αναφέρει τη συνδεσιμότητα του Ουρανού με το μύθο του Προμηθέα τα ίδια γράφει και ο Bil Tierney στο Alive and well with Uranus, o John Scott στο Occult Interpretations, και στο Βιβλίο του Parchment: Astrology Mundane and Spiritual αλλά και η Θεοσοφία . Αν αυτό που ανέφερε η παραπάνω κυρία δεν είναι αλτρουισμός τι θα μπορούσε να ήταν.
Για την τελευταία πρόταση σου ότι τείνω και σε εντυπωσιασμούς το μόνο τέλος που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι.
Δείμων
14-03-2011, 10:17 PM
Βασικά, στενοχωριέμαι που μία ερώτηση - γρίφος που έκανα στην sasablink έγινε αιτία για κάποια παρεξήγηση (γιατί η ουσία παραμένει ότι όλοι αγαπάμε το φόρουμ και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από την θέση και τις όποιες ταμπέλες). Ίσως η Σελήνη μπαίνοντας στον Καρκίνο να έβαλε και αυτή το δαχτυλάκι της!
Το λάθος είναι καθαρά δικό μου γιατί εάν είχα κοιτάξει τα στοιχεία της κοπέλας, βλέποντας το νεαρό της ηλικίας της δεν θα της έβαζα ένα τέτοιο ψευτοδίλημμα. Ο λόγος που το έκανα είναι για να την ωθήσω να σκεφτεί πιο βαθιά και να εξελίξει τον εαυτό της εξασκούμενη σε πιο δύσκολα μονοπάτια λογικής σκέψης και συναισθήματος, όμως τέτοιοι "προβληματισμοί" απαιτούν ωριμότητα που έρχεται μόνο μέσα από πραγματική εμπειρία, άρα χρόνια ζωής. Το θέμα θα καθαριστεί, αφού όμως παραμείνει ανοιχτό στους δύο αστρολόγους μας για περίπτωση που θέλουν να υπερθεματίσουν :love::love:
Κοραλλία Μόζορα
14-03-2011, 10:26 PM
Τι να πω; Έχω σοκαριστεί με την συζήτηση που μόλις διάβασα και περισσότερο με την στάση σου, Χρήστο. Αν ήθελες να πεις κάτι στην Τίνα θα μπορούσες να της στείλεις προσωπικό μήνυμα. Δεν είναι σωστό να μιλάς μ' αυτό το δασκαλίστικο ύφος και να κάνει υποδείξεις δημόσια σε συναδέρφους σου, που δουλεύουν μαζί σου στο ίδιο σάιτ.
Όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι σωστές οι απόψεις σου δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα φέρονται και θα μιλούν όλοι με τον δικό σου τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης. Λες ότι η Τίνα ακύρωσε την εμπειρία του μέλους αλλά εσύ προσπάθησες να ακυρώσεις την Τίνα ως αστρολόγο. Ποιο είναι το χειρότερο; Και είναι άδικο γιατί η Τίνα είναι πολύ καλή αστρολόγος κι αυτό είναι το στυλ της, άμεση, ειλικρινής και βιωματική. Δεν μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να μιλά όπως εσύ.
sasablink
14-03-2011, 10:27 PM
Βασικά, στενοχωριέμαι που μία ερώτηση - γρίφος που έκανα στην sasablink έγινε αιτία για κάποια παρεξήγηση (γιατί η ουσία παραμένει ότι όλοι αγαπάμε το φόρουμ και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από την θέση και τις όποιες ταμπέλες). Ίσως η Σελήνη μπαίνοντας στον Καρκίνο να έβαλε και αυτή το δαχτυλάκι της!
Το λάθος είναι καθαρά δικό μου γιατί εάν είχα κοιτάξει τα στοιχεία της κοπέλας, βλέποντας το νεαρό της ηλικίας της δεν θα της έβαζα ένα τέτοιο ψευτοδίλημμα. Ο λόγος που το έκανα είναι για να την ωθήσω να σκεφτεί πιο βαθιά και να εξελίξει τον εαυτό της εξασκούμενη σε πιο δύσκολα μονοπάτια λογικής σκέψης και συναισθήματος, όμως τέτοιοι "προβληματισμοί" απαιτούν ωριμότητα που έρχεται μόνο μέσα από πραγματική εμπειρία, άρα χρόνια ζωής. Το θέμα θα καθαριστεί, αφού όμως παραμείνει ανοιχτό στους δύο αστρολόγους μας για περίπτωση που θέλουν να υπερθεματίσουν
πολυ πιθανο να ηταν αυτη η αφορμη, παρ' ολα αυτα θεωρω οτι υπηρχαν ουτως ή αλλως τα αιτια και τα κινητρα για αυτη την κουβεντα! :embarrest
αλλαωστε με την ιδια λογικη εγω φερω την εθυνη αφενως για την αρχικη μου τοποθετηση και αφετερου για την απαντηση μου που δεν φανταζει ιδιαιτερως ρεαλιστικη! :blink:
οπως και να εχει προσωπικα εξελαβα την ερωτηση ως ενα καμπανακι "μα ειναι δυνατον?!" :huh:...
και αναφερω ξανα ειναι μια ακραια πιθανοτητα που ομως θα προσπαθουσα να την διαχειριστω με αυτη τη λογικη...ειτε για λογους ιδεολογικους ειτε απο ηθικης αποψης! :love:
για μενα αυτο ειναι το σωστο...αυτο δεν σημαινει ξαναλαεω ουτε οτι ειναι ευκολο, ουτε οτι ειναι αυτονοητο...αλλα σιγουρα ειναι σπανιο να χρειαστει να το αποδειξω... :embarrest
Τίνα Ζαχαριάδου
14-03-2011, 10:39 PM
Δείμωνα η παρέξηγηση δεν προκλήθηκε από το δικό σου ερωτήμα/δίλλημα αλλά από τον Χρήστο όταν αποφάσισε να μου επιτεθεί προσωπικά, κάνοντας μου υποδείξεις για το πως πρέπει να φέρομαι στα μέλη. Με συγχωρείς αλλά τέτοιου είδους υποδείξεις δεν δέχομαι -το ξαναλέω- από κανέναν παρά μόνο από τον Σωκράτη και από μέλη τα οποία έχουν νιώσει προσβεβλημένα από εμένα.
Αν όμως θέλετε να είστε δίκαιοι δεν θα "καθαρίσετε" το θέμα αλλά θα το μεταφέρετε σε άλλη ενότητα για να το διαβάσουν όλοι και να δούν κατά πόσο φέρθηκα αντιεπαγγελματικά ή όχι και ποιός ξεπέρασε τα όρια.
Δείμων
14-03-2011, 11:07 PM
Αυτό εννοώ καθάρισμα, κλείδωμα και μεταφορά αφού τοποθετηθείτε, αν και όπως πρότεινε η Κοραλλία θα ήταν καλύτερα αυτές οι συζητήσεις να γίνονταν με προσωπικά μηνύματα. Αυτό όμως δείχνει ότι είμαστε μια κοινότητα που πρώτα δεν κρατάει μυστικά και παρασκήνιο και δεύτερον ότι παρ' όλο που μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις είμαστε σε θέση να τις συζητάμε και να βρίσκουμε δρόμους προσέγγισης - γιατί ως γνωστόν η αλήθεια και το σωστό συνήθως βρίσκονται κοντά στη μέση.
Sasablink φυσικά και είναι από παντελώς αδύνατο μέχρι εξαιρετικά απίθανο να έρθει ποτέ κανείς αντιμέτωπος με τέτοια κατάσταση στη ζωή του, όμως κάτι τέτοιες ασκήσεις μυαλού μού είναι πολύ προσφιλείς (Ερμής στους Δίδυμους.. ) Για να σε βοηθήσω, η απάντηση σε αυτή την υπόθεση εργασίας είναι ότι πρώτα θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μία ζωή ή να πάθει κανείς οποιοδήποτε κακό, και αυτό με κάθε τρόπο ή κόστος. Από εκεί πρέπει να ξεκινάει η σκέψη μας, αλλά αυτό είναι μία τρίτη επιλογή που ηθελημένα ΔΕΝ σου έθεσα και που σημαίνει ότι σε κάθε κατάσταση πρέπει να απαγκιστρωνόμαστε από το προφανές και να την εξετάζουμε με αμφισβήτηση και ανατρεπτικά, δύο βασικές ιδιότητες του Υδροχόου και του Ουρανού :)
sasablink
14-03-2011, 11:14 PM
Αυτό εννοώ καθάρισμα, κλείδωμα και μεταφορά αφού τοποθετηθείτε, αν και όπως πρότεινε η Κοραλλία θα ήταν καλύτερα αυτές οι συζητήσεις να γίνονταν με προσωπικά μηνύματα. Αυτό όμως δείχνει ότι είμαστε μια κοινότητα που πρώτα δεν κρατάει μυστικά και παρασκήνιο και δεύτερον ότι παρ' όλο που μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις είμαστε σε θέση να τις συζητάμε και να βρίσκουμε δρόμους προσέγγισης - γιατί ως γνωστόν η αλήθεια και το σωστό συνήθως βρίσκονται κοντά στη μέση.
Sasablink φυσικά και είναι από παντελώς αδύνατο μέχρι εξαιρετικά απίθανο να έρθει ποτέ κανείς αντιμέτωπος με τέτοια κατάσταση στη ζωή του, όμως κάτι τέτοιες ασκήσεις μυαλού μού είναι πολύ προσφιλείς (Ερμής στους Δίδυμους.. ) Για να σε βοηθήσω, η απάντηση σε αυτή την υπόθεση είναι ότι πρώτα θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μία ζωή ή να πάθει κανείς οποιοδήποτε κακό, και αυτό με κάθε τρόπο ή κόστος. Από εκεί πρέπει να ξεκινάει η σκέψη μας, αλλά αυτό είναι μία τρίτη επιλογή που έντεχνα ΔΕΝ σου έθεσα και που σημαίνει ότι σε κάθε κατάσταση πρέπει να απαγκιστρωνόμαστε από το προφανές και να την εξετάζουμε με αμφισβήτηση και ανατρεπτικά, δύο βασικές ιδιότητες του Υδροχόου και του Ουρανού :)
οφειλω να ομολογησω οτι ηταν πολυ ευστοχο το ερωτημα...αλλα και ο σκοπος του!!!
συμφωνω οτι πρεπει να λαμβανουμε μερος σε παιχνιδια μυαλου...εμπεριεχουν προκληση και ταυτοχρονα μπορουν να μας κανουν να βλεπουμε πισω απ τις λεξεις...
ε λοιπον στο πρωτο μου "ουρανιο μαθημα" απετυχα...αλλα χαιρομαι υπαρχουν ανθρωποι (εγκεφαλικοι) σαν εσενα εδω...
μηπως υπαρχει καποιος σκορπιος ή παρθενος στο χαρτη σου (αν επιτρεπεται δλδ)...?γιατι πολυ ευκολα μπηκα στο μικροσκοπιο για ενα απλο διδυμο ερμη ;-)
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 03:32 AM
Τι να πω; Έχω σοκαριστεί με την συζήτηση που μόλις διάβασα και περισσότερο με την στάση σου, Χρήστο. Αν ήθελες να πεις κάτι στην Τίνα θα μπορούσες να της στείλεις προσωπικό μήνυμα. Δεν είναι σωστό να μιλάς μ' αυτό το δασκαλίστικο ύφος και να κάνει υποδείξεις δημόσια σε συναδέρφους σου, που δουλεύουν μαζί σου στο ίδιο σάιτ.
Όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι σωστές οι απόψεις σου δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα φέρονται και θα μιλούν όλοι με τον δικό σου τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης. Λες ότι η Τίνα ακύρωσε την εμπειρία του μέλους αλλά εσύ προσπάθησες να ακυρώσεις την Τίνα ως αστρολόγο. Ποιο είναι το χειρότερο; Και είναι άδικο γιατί η Τίνα είναι πολύ καλή αστρολόγος κι αυτό είναι το στυλ της, άμεση, ειλικρινής και βιωματική. Δεν μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να μιλά όπως εσύ.
Καταρχάς δεν ήξερα ότι η Τίνα ήθελα υποστήριξη μπορούσα να της τη δώσω και εγώ άμα ήθελε. Με κατηγορείς για κάτι που κάνεις αυτή τη στιγμή Κοραλλία. Εγώ δεν μπορώ προς χάριν της ηρεμίας ενός site να βλέπω πράγματα που σε οποιοδήποτε κανόνα δεοντολογίας σε οργανωμένο σώμα θα έτρωγαν τέτοια καμπάνα που θα έτρεμε όλη η Ευρώπη. Εγώ δεν στεναχωριέμαι που μου κάνεις αυτή την υπόδειξη παρόλα αυτά νομίζω ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Που ακύρωσα εγώ την Τίνα σαν αστρολόγο άμα την ακύρωνα δεν θα ασχολούμουν καν μαζί της (και ποιος είμαι εγώ να ακυρώσω έναν αστρολόγο) δεν θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί της όμως προς χάριν τίνος; Μετά μου μιλάς κοραλλία για ευγένεια και ειλικρίνεια.. Η ειλικρίνεια και η βιωματικότητα πρέπει να πηγαίνουν παρέα με κάποιες υποχρεώσεις μιας και είμαστε σε διαδικτυακό forum αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι. Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια πρέπει αναγκαστικά να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από ότι θα μιλάς σε ένα άτομο πρόσωπο με πρόσωπο. Πως να το κάνουμε δηλαδή είναι λάθος προσέγγιση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο forum. Η Ειλικρίνεια και η αμεσότητα χρειάζονται και τον κατάλληλο χώρο και τόπο και δεν χρησιμοποιούνται για να ακυρώνουν απόψεις μελών. Όσο για τη Βιωματικότητα ε λυπάμαι πολύ αλλά απαιτείτε απο τους αστρολόγους και μία ενσυναίσθηση ιδιαίτερα όταν είμαστε αστρολόγοι γιατί το βίωμα το έχουμε όλοι το να βουτήξουμε στα βάθυ των μελών είναι το σημαντικό.
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 03:40 AM
Δείμωνα η παρέξηγηση δεν προκλήθηκε από το δικό σου ερωτήμα/δίλλημα αλλά από τον Χρήστο όταν αποφάσισε να μου επιτεθεί προσωπικά, κάνοντας μου υποδείξεις για το πως πρέπει να φέρομαι στα μέλη. Με συγχωρείς αλλά τέτοιου είδους υποδείξεις δεν δέχομαι -το ξαναλέω- από κανέναν παρά μόνο από τον Σωκράτη και από μέλη τα οποία έχουν νιώσει προσβεβλημένα από εμένα.
Αν όμως θέλετε να είστε δίκαιοι δεν θα "καθαρίσετε" το θέμα αλλά θα το μεταφέρετε σε άλλη ενότητα για να το διαβάσουν όλοι και να δούν κατά πόσο φέρθηκα αντιεπαγγελματικά ή όχι και ποιός ξεπέρασε τα όρια.
Τίνα δεν αναφέρθηκα μόνο σε εσένα είπα καλό είναι τα μέλη και οι αστρολόγοι, αναφερόμουν αρχικά και στο Δείμων και χάρηκα που παραδέχτηκε ότι σε ένα βαθμό δεν θα έπρεπε να βάλει μία τέτοια ερώτηση στο τραπέζι. Όταν η συμπεριφορά κάποιων Τίνα μου είναι επικίνδυνη σε ένα forum και έχει αποδειχθεί με έρευνες σε όλο το κόσμο και λες σε κάποιους ότι η άποψη του δεν είναι σωστή γιατί εσύ έτσι βιώνεις τα πράγματα και τέλος της λες να ψάξει το Ποσειδώνα όταν ο Ουρανός και στη βιβλιογραφία που σου ανέφερα αναφέρετε ώς πλανήτης που οδηγεί στη θυσία για το κοινωνικό σύνολο. Ε νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσει το θέμα από τη στιγμή που αναφέρεις ότι έχεις δίκιο εξάλλου εγώ θα φανώ ο κακός. Όσο για τα όρια τα ξεπέρασες εσύ πολύ πιο πριν με την δίχως λόγο συμπεριφορά προκατάληψης απέναντί στις απόψεις ενός μέλους.
Στο κάτω κάτω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η διαφωνία θα πρέπει να διαγράφετε. Είμαστε ένας πολυδύναμος χώρος με διαφορετικές απόψεις και αυτό χαρακτηρίζει και το myhoroscope η δυναμική του και η ειλικρίνεια απέναντι σε άλλα site, δεν καταλαβαίνω γιατί η κάθετη διαφωνίας μας σε ζητήματα που άπτονται της αστρολογίας και της αστρολογικής πρακτικής θα πρέπει να θαφτεί. Ίσως αν ήταν σε ένα ξεκάρφωτο θέμα να μην αντιδρούσα τόσο μέσα στο myhoroscope καθότι το site δεν είναι και δικό μου. Όταν όμως αυτές οι συμπεριφορές γίνονται και κάτω από τη μύτη μου σε άρθρο που έχω υπογράψει εγώ ε τότε δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιώ τη καμήλα....
Τίνα Ζαχαριάδου
15-03-2011, 05:14 AM
Παρότι θεωρώ υπερβολικά προκλητική την συμπεριφορά σου από σεβασμό στα μέλη και στον Κρόνο μου υπόσχομαι να είμαι κόσμια γι αυτό θα πώ πράγματα τα οποία έχω ήδη πει γιατί μάλλον δεν διαβάζεις όλα όσα γράφω.
Ξαναλέω λοιπόν, πουθενά δεν σχολίασα ή έκρινα την άποψη της Σάσας, την αστρολογική της τοποθέτηση σχολίασα κάτι το οποίο είναι στις αρμοδιότητες μου με ή χωρίς ταμπέλα. Μίλησα για την Υδροχοική θεωρία και είπα πως για να γίνει πράξη η θυσία χρειάζεται ένας Ποσειδώνας.
Επιμένεις να λες ότι παράθεσα δική μου βιωματική εμπειρία για να ακυρώσω την εμπειρία της Σάσας. Για ποιά εμπειρία μιλάς Χρήστος, θυσίασε η Σάσα κάνεναν δικό της στην πράξη για να σωθεί το κοινωνικό σύνολο;;; όχι, επομένως δεν μιλάμε για εμπειρία αλλά για άποψη την οποία στήριξε αστρολογικά με την Αφροδίτη του Υδροχόου, κατά την γνώμη μου λανθασμένα.
Ξαναλέω λοιπόν ότι ο λόγος που αναφέρθηκα στην δική μου Αφροδίτη ήταν για να καταλάβει η Σάσα πως η ίδια Αφροδίτη δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους χάρτες. Πιο σαφές δεν μπορώ να το κάνω, σταμάτα λοιπόν να επιμένεις πως προσπάθησα να ακύρωσω την εμπειρία της Σάσας.
Κι ενώ στο πρώτο σου ποστ ξεκινάς, "Συμφωνούμε Τίνα" στην πορεία αρχίζεις να μου κάνεις υποδείξεις για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στα μέλη και πως πρέπει να τα αντιμετωπίζω. Δεν είναι δική σου δουλειά τέτοιου είδους υποδείξεις.
Ήρθα εγώ να σου κάνω υποδείξεις για τον τρόπο που απαντάς στα μέλη;
Τις υποχρεώσεις μου απέναντι στα μέλη δεν θα μου τις υπενθυμίσεις εσύ, όπως εγώ δεν θα σου υπενθυμίσω τις δικές σου, άλλος θα το κάνει και για τους δυο μας.
Αν πιστεύεις πως πρέπει να απαντάμε στα μέλη με το ύφος 100 καρδιναλίων επειδή "έχουμε υποχρεώσεις" απέναντι τους, λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σου και καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Μαθήματα όμως και κανόνες δεοντολογίας έχω κάνει αρκετά χρόνια πριν και δεν χρειάζομαι άλλα.
Όποιος έχει πρόβλημα με την συμπεριφορά μου, η οποία παρεμπιπτόντως τρία χρόνια τώρα είναι η πρέπουσα, δεν έχει παρά να το πει. Εσύ όμως δεν έχεις το δικαίωμα να μου κάνεις μαθήματα και υποδείξεις και εν πάσει περιπτπώσει αν τα χρειάζομαι άσε να επιλέξω εγώ τον δάσκαλο μου.
Για τις αστρολογικές μου εκτιμήσεις έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνήσεις όπως και ο οποιοδήποτε, μέχρι εκεί όμως.
Και κάτι ακόμη, σε ποιο σημείο ακριβώς ζήτησα να διαγράψουν ποστ;;
Να μεταφερθούν σε άλλη ενότητα ζήτησα για να παραμείνει το άρθρο που υπογράφεις καθαρό, άλλωστε αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Γιάννης.
Εχει μεγάλη διαφορά αυτό που ζήτησα με αυτό που μου καταλογίζεις.
Στην απάντηση σου στην Κοραλλία γράφεις
"Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια πρέπει αναγκαστικά να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από ότι θα μιλάς σε ένα άτομο πρόσωπο με πρόσωπο. Πως να το κάνουμε δηλαδή είναι λάθος προσέγγιση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο forum".
Μπορείς να μου πεις με ποιό τρόπο δημιούργησα προβλήματα στο φόρουμ;;
Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια Χρήστο οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν να βλέπουν οι άλλοι ή αυτό που νομίζεις πως θέλουν να δουν οι άλλοι. Αυτό εκτιμά ο κόσμος που μας διαβάζει και όχι τα σεις και τα σας, επειδή αυτό όμως είναι η καθαρά υποκειμενική μου άποψη, δεν θα το αναλύσω άλλο.
Και για να τελειώνει το θέμα εδώ, (αρκετό θέαμα χαρίσαμε στα μέλη μας) αν δεν ήθελες να σχολιάζουν άλλοι αστρολόγοι τα άρθρα σου, μπορούσες απλά να το ζητήσεις και όχι να προσβάλλεις συναδέλφους με το άλλοθι της κακής τους συμπεριφοράς, ειδικά όταν αυτή την συμπεριφορά εσύ την έχεις εκτιμήσει λάθος.
Ασε που για να είμαστε ειλικρινείς δεν σχολίασα το άρθρο σου επομένως δεν έπρεπε, τουλάχιστο σε τόσο αρχικό σημείο να παρέμβεις, εκτός κι αν φοβήθηκες ότι στην πορεία θα δαγκώσω την Σάσα, κάτι που πίστεψε με δεν παίζει, γι αυτό σε παρακαλώ πολύ ξαναδιάβασε τα ποστ μας και δες ποιός ξεπέρασε τα όρια και ποιος όχι.
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 05:42 AM
Παρότι θεωρώ υπερβολικά προκλητική την συμπεριφορά σου από σεβασμό στα μέλη και στον Κρόνο μου υπόσχομαι να είμαι κόσμια γι αυτό θα πώ πράγματα τα οποία έχω ήδη πει γιατί μάλλον δεν διαβάζεις όλα όσα γράφω.
Ξαναλέω λοιπόν, πουθενά δεν σχολίασα ή έκρινα την άποψη της Σάσας, την αστρολογική της τοποθέτηση σχολίασα κάτι το οποίο είναι στις αρμοδιότητες μου με ή χωρίς ταμπέλα. Μίλησα για την Υδροχοική θεωρία και είπα πως για να γίνει πράξη η θυσία χρειάζεται ένας Ποσειδώνας.
Επιμένεις να λες ότι παράθεσα δική μου βιωματική εμπειρία για να ακυρώσω την εμπειρία της Σάσας. Για ποιά εμπειρία μιλάς Χρήστος, θυσίασε η Σάσα κάνεναν δικό της στην πράξη για να σωθεί το κοινωνικό σύνολο;;; όχι, επομένως δεν μιλάμε για εμπειρία αλλά για άποψη την οποία στήριξε αστρολογικά με την Αφροδίτη του Υδροχόου, κατά την γνώμη μου λανθασμένα.
Ξαναλέω λοιπόν ότι ο λόγος που αναφέρθηκα στην δική μου Αφροδίτη ήταν για να καταλάβει η Σάσα πως η ίδια Αφροδίτη δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους χάρτες. Πιο σαφές δεν μπορώ να το κάνω, σταμάτα λοιπόν να επιμένεις πως προσπάθησα να ακύρωσω την εμπειρία της Σάσας.
Κι ενώ στο πρώτο σου ποστ ξεκινάς, "Συμφωνούμε Τίνα" στην πορεία αρχίζεις να μου κάνεις υποδείξεις για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στα μέλη και πως πρέπει να τα αντιμετωπίζω. Δεν είναι δική σου δουλειά τέτοιου είδους υποδείξεις.
Ήρθα εγώ να σου κάνω υποδείξεις για τον τρόπο που απαντάς στα μέλη;
Τις υποχρεώσεις μου απέναντι στα μέλη δεν θα μου τις υπενθυμίσεις εσύ, όπως εγώ δεν θα σου υπενθυμίσω τις δικές σου, άλλος θα το κάνει και για τους δυο μας.
Αν πιστεύεις πως πρέπει να απαντάμε στα μέλη με το ύφος 100 καρδιναλίων επειδή "έχουμε υποχρεώσεις" απέναντι τους, λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σου και καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.
Μαθήματα όμως και κανόνες δεοντολογίας έχω κάνει αρκετά χρόνια πριν και δεν χρειάζομαι άλλα.
Όποιος έχει πρόβλημα με την συμπεριφορά μου, η οποία παρεμπιπτόντως τρία χρόνια τώρα είναι η πρέπουσα, δεν έχει παρά να το πει. Εσύ όμως δεν έχεις το δικαίωμα να μου κάνεις μαθήματα και υποδείξεις και εν πάσει περιπτπώσει αν τα χρειάζομαι άσε να επιλέξω εγώ τον δάσκαλο μου.
Για τις αστρολογικές μου εκτιμήσεις έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνήσεις όπως και ο οποιοδήποτε, μέχρι εκεί όμως.
Και κάτι ακόμη, σε ποιο σημείο ακριβώς ζήτησα να διαγράψουν ποστ;;
Να μεταφερθούν σε άλλη ενότητα ζήτησα για να παραμείνει το άρθρο που υπογράφεις καθαρό, άλλωστε αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Γιάννης.
Εχει μεγάλη διαφορά αυτό που ζήτησα με αυτό που μου καταλογίζεις.
Στην απάντηση σου στην Κοραλλία γράφεις
"Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια πρέπει αναγκαστικά να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά από ότι θα μιλάς σε ένα άτομο πρόσωπο με πρόσωπο. Πως να το κάνουμε δηλαδή είναι λάθος προσέγγιση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο forum".
Μπορείς να μου πεις με ποιό τρόπο δημιούργησα προβλήματα στο φόρουμ;;
Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε τόσα μάτια Χρήστο οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτό που θέλουν να βλέπουν οι άλλοι ή αυτό που νομίζεις πως θέλουν να δουν οι άλλοι. Αυτό εκτιμά ο κόσμος που μας διαβάζει και όχι τα σεις και τα σας, επειδή αυτό όμως είναι η καθαρά υποκειμενική μου άποψη, δεν θα το αναλύσω άλλο.
Και για να τελειώνει το θέμα εδώ, (αρκετό θέαμα χαρίσαμε στα μέλη μας) αν δεν ήθελες να σχολιάζουν άλλοι αστρολόγοι τα άρθρα σου, μπορούσες απλά να το ζητήσεις και όχι να προσβάλλεις συναδέλφους με το άλλοθι της κακής τους συμπεριφοράς, ειδικά όταν αυτή την συμπεριφορά εσύ την έχεις εκτιμήσει λάθος.
Ασε που για να είμαστε ειλικρινείς δεν σχολίασα το άρθρο σου επομένως δεν έπρεπε, τουλάχιστο σε τόσο αρχικό σημείο να παρέμβεις, εκτός κι αν φοβήθηκες ότι στην πορεία θα δαγκώσω την Σάσα, κάτι που πίστεψε με δεν παίζει, γι αυτό σε παρακαλώ πολύ ξαναδιάβασε τα ποστ μας και δες ποιός ξεπέρασε τα όρια και ποιος όχι.
Ευτυχώς που θυμήθηκες ότι έχεις Κρόνο Τίνα.... Εγώ επειδή δεν τον ξεχνάω ποτέ για αυτό και έγινε αυτή η υπενθύμιση στο ότι όπως και να το κάνουμε δεν πρέπει να βγάζουμε τα δικά μας βιώματα για να υποστηρίξουμε τις αστρολογικές μας πεποιθήσεις ιδιαίτερα όταν συγκρούονται με κάποιων άλλων σε βιωματικό επίπεδο.
Τα πράγματα είναι απλά, είχες μία συγκεκριμένη θεωρία στο μυαλό σου ότι η ανάγκη για θυσία της κοπέλας έχει να κάνει με τον Ποσειδώνα. Μπορούσες απλά να πεις αυτό και να μιλήσεις αστρολογικά, τότε θα σου μιλούσα και εγώ αστρολογικά και θα σου παρέθετα κατευθείαν ότι καμιά 20αριά αστρολόγοι ερμηνεύουν τον Αλτρουισμό και μέσω του Ουρανού. Αστρολογικά λοιπόν το να πεις σε κάποιον δούλεψε τον Ποσειδώνα σου τη στιγμή που το κανάλι του Ουρανού λειτουργεί μία χαρά σε ζητήματα του Αλτρουισμού σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορούμε να μπερδεύουμε το κόσμο.
Λες ότι είπες ότι η Αφροδίτη σου είπες ότι λειτουργεί διαφορετικά και για αυτό και προσπάθησες να της αναφέρεις ότι υπάρχει και μία ίσως άλλη πραγματικότητα. Εκτός ότι δεν το είδα αυτό και αυτό που είδα ήταν μία προσπάθεια ακύρωσης της πραγματικότητας ενός ατόμου, δεν θα πάω σε βιβλία ψυχολογίας γιατί θα μπορείς να μου πεις ότι δεν είμαστε ως ψυχολόγοι εδώ, θα πάω όμως σε βιβλία που έχουν γράψει αστρολόγοι: Maritha Pottenger : Healing with the Horoscope, A guide to counselling
"Countertransference: the major trap for a counsellor is to trust utterly hir or her map of reality - forgetting its just a map. Counsellors who become convinced of the validity of their interprations fall prey to countertransference (another form of patataxic distortions). Here the counselors anxieties , ego needs and defenses prevent them from perceiving clients, and the information they provide clearly. Counselors react to incomplete and often distorted information."
Όσο ότι δεν θα πρέπει να λέμε τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες για να ακυρώσουμε αυτές του κόσμου γιατί άλλη είναι η δουλειά μας νομίζω ότι μπορώ να σου παρατάξω ίσα με 500 βιβλία, συνεντεύξεις, και site αστρολογίας η ψυχολογίας.
Και ξαναλέω έχουμε τη κοπέλα όπου νοιώθει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και εσύ βασισμένη στις πεποιθήσεις σου λες όχι αυτό δεν είναι. Και δεν απάντησες εκείνη τη στιγμή αστρολογικά γιατί αν απαντούσες αστρολογικά θα είχαμε ήδη ξεκαθαρίσει απο τόνους βιβλιογραφίας ότι ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που τείνει στον Αλτρουισμό και θυσιάζεται για το καλό του κόσμου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να την πας στο Ποσειδώνα από τη στιγμή που μία Υδροχοική Αφροδίτη στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται με απόλυτα υγιή τρόπο.
Για το ύφος των 100 καρδιναλίων μάλλον μιλάς στον εαυτό σου που μίλησες στην εμπειρία της κοπέλας με τόσο κάθετο τρόπο
" επίτρεψε μου αγαπητή φίλη να σου πω, πως αυτή η άποψη σου δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά με Ποσειδώνια στοιχεία"
Όσο για τα προβλήματα στο Forum αν η συγκεκριμένη κυρία δεν αντιμετώπιζε τόσο ώριμα κάποια πράγματα θα σου έλεγα πως θα εξελισσόταν η κατάσταση.
Τέλος για τα άρθρα μου, εδώ και 7 χρόνια γράφω σε περίπου 10 μέσα είτε από το Internet είτε από περιοδικά εκεί έχουν εκφραστεί ελεύθερα και έχουν συμφωνήσει και διαφωνήσει ακόμη και με τις ιδέες μου αστρολόγοι αλλά και μέλη οπότε δεν θα μου πεις εσύ τώρα ότι έχω πρόβλημα να μου γράφουν στα άρθρα μου από κάτω. Έχω πρόβλημα να γίνονται λάθη προσέγγισης όμως στα άρθρα μου απέναντι σε μέλη. Αν αυτή τη διαφωνία σου την είχες με έναν αστρολόγο ούτε που θα έμπαινα να απαντήσω. Εδώ όμως είναι άλλο, τα μέλη αναγκαστικά ανήκουν σε άλλη κατηγορία και έχουμε ευθύνη απέναντι τους.
Τίνα Ζαχαριάδου
15-03-2011, 12:11 PM
Επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω να κάνεις την τρίχα τριχιά, τις υπενθυμίσεις του τύπου, δεν πρέπει εκείνο, δεν πρέπει το άλλο κράτησε τις για τον εαυτό σου.
Είσαι πολύ μικρός ηλιακά για να κρίνεις την συμπεριφορά άλλων αστρολόγων τόσο αυστηρά και τόσο υποκειμενικά και μιας και δεν ξεχνάς τον Κρόνο σου ποτέ, φρόντισε να σέβεσαι τους συναδέλφους σου κι αυτό Κρόνιο είναι. Αστρολόγοι πολύ μεγαλύτεροι από εσένα κι από εμένα και με μεγαλύτερη πείρα από την δική σου και την δική μου, τέτοιου είδους υποδείξεις δεν τις κάνουν.
Ακόμη κι αν μου κατεβάσεις όλο το ίντερνετ πάλι δεν θα με πείσεις. Έχεις ξεχάσει μάλλον τις βασικές αρχές της αστρολογίας οι οποίες λένε ότι ο Ουρανός ναι μεν σχετίζεται με τον αλτρουισμό αλλά σε ένα θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Αλλά ακόμη κι αν κάνω λάθος η διαφωνία σου δεν ήταν στην αστρολογική μου εκτίμηση, την οποία ευχαρίστως να την συζητούσαμε. Εσύ μπερδεύεις τον κόσμο κι όχι εγώ όταν ακόμη και τώρα επιμένεις πως ακύρωσα την εμπειρία της κοπέλας ή μάλλον, στο τελευταίο σου ποστ την εμπειρία την έχεις μετατρέψει σε πραγματικότητα.
Κάνε ένα πέρασμα στα λεξικά που κυκλοφορούν να δεις ακριβώς τι σημαίνει εμπειρία και πραγματικότητα κι έπειτα χρησιμοποίησε τα ως επιχειρήματα. Εκτός κι αν η Σάσα μίλησε μέσα από την εμπειρία της οπότε, πηγαίνω πάσο. Όσο για τον αποπροσανατολισμό που επιμελώς προσπαθείς να επιβάλλεις, άσε και κατάλαβαν όλοι ότι το πρόβλημα σου δεν ήταν η αστρολογική μου εκτίμηση.
" επίτρεψε μου αγαπητή φίλη να σου πω, πως αυτή η άποψη σου δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο αλλά με Ποσειδώνια στοιχεία"
Στην αρχή του ποστ σου λες ότι αν μιλούσα αστρολογικά θα μιλούσες και εσύ αστρολογικά και παραθέτεις την απαντηση μου.
Ποιό αστρολογικό σημείο ακριβώς δεν καταλαβες ώστε να μην μου μιλήσεις αστρολογικά, πες το να σου το εξηγήσω. Και σε ποιό σημείο ακριβώς είμαι κάθετη, μήπως στο δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο ;
Όσο για το ύφος της απάντησης, είναι μια καθαρά ευγενική τυπική απάντηση που δίνω σε μέλος με το οποίο μιλώ πρώτη φορά. Αλλά αν είχες λειτουργήσει περισσότερο ως αστρολόγος-ψυχολόγος θα είχες κατανοήσει το ύφος της απάντησης και δεν θα χρειάζοταν να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς αν πρέπει να φας την καμήλα ή όχι.
Την Καλημέρα μου και........να είσθε καλά!!!!!
katiakiss
15-03-2011, 04:59 PM
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι προσωπικοί ισχυρισμοί του κάθε μέλους από εμάς, μπορούν να εγείρουν μία τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών αστρολόγων.
Ως μέλος, και από την σκοπιά ενός μέλους, έχω δει να γράφονται από εσάς τους επαγγελματίες διάφορα κλισέ στα οποία τα μέλη πρόσκεινται αβασάνιστα και σας τιμούν με δεκάδες ευχαριστίες.
Έχω δει να γράφονται εντυπωσιακότατα άρθρα που στην πραγματικότητα τα καταλαβαίνουν ελάχιστοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες αστρολόγοι.
Οι υπόλοιποι που τα καταλαβαίνουμε, τα θεωρούμε απλώς περιττά και τα διαβάζουμε ακαδημαϊκά. Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα δημοφιλή θέματα και γιατί.
Τώρα τι είναι αυτό που δημιουργεί τόσο θέμα για τις αρχές του Ουρανού και της Αφροδίτης, δεν μπορώ να το καταλάβω…
Στο site είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάνω από 500 σελίδες που ερμηνεύουν τις αρχές των εν λόγω πλανητών.
Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απ’ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.
Το να θυσιάζεις τον εαυτό σου για το σύνολο, είναι ωφέλιμο για το σύνολο αλλά αυτό πάει κόντρα στις υγιείς αρχές της αυτοσυντήρησης. Η αυτοθυσία είναι μια μορφή ψυχικής διαταραχής γιατί πάει κόντρα στην ανθρώπινη φύση. ¶ρα σε τέτοιες καταστάσεις, ψάχνουμε των 12ο τον 8ο και ελέγχουμε την κατάσταση της Σελήνης.
Γιατί ακόμα ασχολούμαστε με το τι μπορεί να κάνει μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, στα θέματα αυτοθυσίας;
Όσα έγραψα, τα έγραψα με μια ερασιτεχνική εμπειρία 23 χρόνων και το πιο πιθανό είναι να μην μου δώσουν τα μέλη ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς επειδή δεν έχω κάποιο χρωματιστό ταμπελάκι και επειδή ακόμα ρωτάω.
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 05:43 PM
Επειδή βαρέθηκα να σε βλέπω να κάνεις την τρίχα τριχιά, τις υπενθυμίσεις του τύπου, δεν πρέπει εκείνο, δεν πρέπει το άλλο κράτησε τις για τον εαυτό σου.
Είσαι πολύ μικρός ηλιακά για να κρίνεις την συμπεριφορά άλλων αστρολόγων τόσο αυστηρά και τόσο υποκειμενικά και μιας και δεν ξεχνάς τον Κρόνο σου ποτέ, φρόντισε να σέβεσαι τους συναδέλφους σου κι αυτό Κρόνιο είναι. Αστρολόγοι πολύ μεγαλύτεροι από εσένα κι από εμένα και με μεγαλύτερη πείρα από την δική σου και την δική μου, τέτοιου είδους υποδείξεις δεν τις κάνουν.
Ακόμη κι αν μου κατεβάσεις όλο το ίντερνετ πάλι δεν θα με πείσεις. Έχεις ξεχάσει μάλλον τις βασικές αρχές της αστρολογίας οι οποίες λένε ότι ο Ουρανός ναι μεν σχετίζεται με τον αλτρουισμό αλλά σε ένα θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Αλλά ακόμη κι αν κάνω λάθος η διαφωνία σου δεν ήταν στην αστρολογική μου εκτίμηση, την οποία ευχαρίστως να την συζητούσαμε. Εσύ μπερδεύεις τον κόσμο κι όχι εγώ όταν ακόμη και τώρα επιμένεις πως ακύρωσα την εμπειρία της κοπέλας ή μάλλον, στο τελευταίο σου ποστ την εμπειρία την έχεις μετατρέψει σε πραγματικότητα.
Κάνε ένα πέρασμα στα λεξικά που κυκλοφορούν να δεις ακριβώς τι σημαίνει εμπειρία και πραγματικότητα κι έπειτα χρησιμοποίησε τα ως επιχειρήματα. Εκτός κι αν η Σάσα μίλησε μέσα από την εμπειρία της οπότε, πηγαίνω πάσο. Όσο για τον αποπροσανατολισμό που επιμελώς προσπαθείς να επιβάλλεις, άσε και κατάλαβαν όλοι ότι το πρόβλημα σου δεν ήταν η αστρολογική μου εκτίμηση.
Στην αρχή του ποστ σου λες ότι αν μιλούσα αστρολογικά θα μιλούσες και εσύ αστρολογικά και παραθέτεις την απαντηση μου.
Ποιό αστρολογικό σημείο ακριβώς δεν καταλαβες ώστε να μην μου μιλήσεις αστρολογικά, πες το να σου το εξηγήσω. Και σε ποιό σημείο ακριβώς είμαι κάθετη, μήπως στο δεν σχετίζεται τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο ;
Όσο για το ύφος της απάντησης, είναι μια καθαρά ευγενική τυπική απάντηση που δίνω σε μέλος με το οποίο μιλώ πρώτη φορά. Αλλά αν είχες λειτουργήσει περισσότερο ως αστρολόγος-ψυχολόγος θα είχες κατανοήσει το ύφος της απάντησης και δεν θα χρειάζοταν να μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς αν πρέπει να φας την καμήλα ή όχι.
Την Καλημέρα μου και........να είσθε καλά!!!!!
Το ζήτημα της ηλικίας δεν θα το σχολιάσω καν (τέτοια επιχειρηματολογία ηλικίας να τη δώσεις στους μαθητές δημοτικού), σαν άνθρωπο και βέβαια σε σέβομαι την πράξη σου βέβαια μην περιμένεις να αποδεχτώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη και αν φτάσω 200 ετών γιατί πολύ απλά το λάθος σου είναι από τα μεγαλύτερα που μπορεί να κάνει κάποιος στην επαφή με κάποιον άνθρωπο.
Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι εμπειρίες δεν είναι μόνο η πραγματική ζωή του ατόμου τα σενάρια και ο φανταστικός κόσμος αποτελούν μέρος της βιωματικής πραγματικότητας ενός ανθρώπου. Αν ήταν οι άνθρωποι να θεωρούσαμε σοβαρά μόνο την πράξη τότε η στιγμή για να σώσουμε έναν άνθρωπο από την αυτοκτονία είναι αφότου αυτοκτονήσει....!!!! Οι σκέψεις είναι ζωντανές υποστάσεις στη ζωή του ατόμου και έντονα βιωματικές, μπορεί να μην είναι τόσο έντονα βιωματικές όσο ένα γεγονός στη πραγματική ζωή αλλά έχουν ουσία. Τώρα όσο για τον αν έχω μπερδέψει τον Ουρανό τουλάχιστον θυμάμαι τι λένε για αυτόν, όσο για το θεωρητικό αλτρουισμό του μπορείς να ανατρέξεις στα κείμενα να δεις πόσο θεωρητικά τον αναφέρουν. Αλλά ακόμη και έτσι να είναι θεωρητικά η κοπέλα μίλησε εσύ γιατί την προέτρεψε στον Ποσειδώνα;
Όσο για τις προσπάθειες σου να καλύψεις την πρωταρχική σου ακυρωτική σου προσπάθεια απέναντι σε ιδέες και προσωπικές αποκαλύψεις μέλους μάλλον πέφτουν στον αέρα ο κόσμος βλέπει και έχει και άποψη ποιος ξεκίνησε αλλιώς και κατέληξε αλλιώς...
Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξανα- αναφέρει μην πάμε πάλι από την αρχή...
sasablink
15-03-2011, 07:09 PM
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι προσωπικοί ισχυρισμοί του κάθε μέλους από εμάς, μπορούν να εγείρουν μία τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματιών αστρολόγων.
Ως μέλος, και από την σκοπιά ενός μέλους, έχω δει να γράφονται από εσάς τους επαγγελματίες διάφορα κλισέ στα οποία τα μέλη πρόσκεινται αβασάνιστα και σας τιμούν με δεκάδες ευχαριστίες.
Έχω δει να γράφονται εντυπωσιακότατα άρθρα που στην πραγματικότητα τα καταλαβαίνουν ελάχιστοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες αστρολόγοι.
Οι υπόλοιποι που τα καταλαβαίνουμε, τα θεωρούμε απλώς περιττά και τα διαβάζουμε ακαδημαϊκά. Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα δημοφιλή θέματα και γιατί.
Τώρα τι είναι αυτό που δημιουργεί τόσο θέμα για τις αρχές του Ουρανού και της Αφροδίτης, δεν μπορώ να το καταλάβω…
Στο site είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάνω από 500 σελίδες που ερμηνεύουν τις αρχές των εν λόγω πλανητών.
Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απΆ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.
Το να θυσιάζεις τον εαυτό σου για το σύνολο, είναι ωφέλιμο για το σύνολο αλλά αυτό πάει κόντρα στις υγιείς αρχές της αυτοσυντήρησης. Η αυτοθυσία είναι μια μορφή ψυχικής διαταραχής γιατί πάει κόντρα στην ανθρώπινη φύση. ¶ρα σε τέτοιες καταστάσεις, ψάχνουμε των 12ο τον 8ο και ελέγχουμε την κατάσταση της Σελήνης.
Γιατί ακόμα ασχολούμαστε με το τι μπορεί να κάνει μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, στα θέματα αυτοθυσίας;
Όσα έγραψα, τα έγραψα με μια ερασιτεχνική εμπειρία 23 χρόνων και το πιο πιθανό είναι να μην μου δώσουν τα μέλη ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς επειδή δεν έχω κάποιο χρωματιστό ταμπελάκι και επειδή ακόμα ρωτάω.
ομολογουμενως αυτη η προσεγγυση ειναι πιο πληρης απο αλλες και εχει αρκετα μεγαλη πρακτικη υπασταση!επιπλεον με εντυπωσιαζει η αστρολογικη προσεγγυση :cheesy:
σε προσωπικο επιπεδο, επειδη το εχω ψαξει...
ειναι το υψηλο αισθημα δικαιου, και η ηθικη βαση ζωης.
σκληρος χαρακτηρας με εντονη θεληση και ισχυρα πιστευω που δεν μου επιτρεπουν να κανω αυτα που θεωρω "λαθος"...
συνεπως, η αυτοθυσια οπως ανεφερα και νωριτερα ως αισχατη τακτικη ειναι μια μορφη υπερασπισης των πιστευω μας! αλιμονο αν οσοι ειχαν το αισθημα κοινου δικαιου ηταν διαταραγμενες προσωπικοτητες...δεν θα υπηρχε ουτε ελευθερια , ουτε ηρωες...
θεωρω οτι αυτο που διαφοροποιει ενα ηρωα απο ενα ψυχασθενη ειναι τα κινιτρα και η λογικη προσεγγυσης του στοχου.
οσο για τα πανερχαια ενστικα του ατομου οπως αυτο της αυτοσυντηρισης, σε μια κοινωνια ατομων, επιβαλλεται να μετριαζονται!δεν ειμαστε μονοι μας!ετσι υπο αυτες της συνθηκες η αυτοθυσια ειναι ευγενεια ψυχης και οχι διαταραχη...!!! (φυσικα ξαναλεω...αν ειναι αισχατη λυση και ΟΧΙ αυτοσκοπος!!!)
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 07:14 PM
Σχετικά με το θέμα, για να θυσιάζεται κάποιος για το κοινωνικό σύνολο, χρειάζεται και Ουρανός και Ποσειδώνας… Χρειάζεται και ένας 6ος της παροχής υπηρεσιών… Πάνω απΆ όλα χρειάζεται και μια ενοχική προσωπικότητα με τάση υπεραναπληρώσεων.
Κάτια δεν έχω να διαφωνήσω κάπου με προβληματίζει όμως που συνδέεις την αυτοθυσία με τη ψυχική διαταραχή, η θυσία για παράδειγμα της μάνας για να σώσει το παιδί της είναι ψυχική διαταραχή;
Μην ξεχνάμε ότι η θυσία σε ένα μεγάλο βαθμό ανθρώπων για να σωθούν κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν τη συνέχιση της ανθρωπότητας κάτι που είναι ακριβώς λόγω της ανθρώπινης φύσης και της ανάγκης για συνέχιση στη ζωή και έγκειται σε βιολογικές καταβολές .
katiakiss
15-03-2011, 07:35 PM
Κάτια δεν έχω να διαφωνήσω κάπου με προβληματίζει όμως που συνδέεις την αυτοθυσία με τη ψυχική διαταραχή, η θυσία για παράδειγμα της μάνας για να σώσει το παιδί της είναι ψυχική διαταραχή;
Μην ξεχνάμε ότι η θυσία σε ένα μεγάλο βαθμό ανθρώπων για να σωθούν κάποιοι άλλοι εξυπηρετούν τη συνέχιση της ανθρωπότητας κάτι που είναι ακριβώς λόγω της ανθρώπινης φύσης και της ανάγκης για συνέχιση στη ζωή και έγκειται σε βιολογικές καταβολές .Κύριε ¶ρχο, αναφέρεστε σε παραδείγματα που άπτονται των αρχετυπικών μας καταγραφών. Μία μάνα όταν σώζει το παιδί της, η πράξη αυτή δεν υπόκειται στο σύνολο των αλτρουιστικών πράξεων αυτοθυσίας. ¶λλωστε είναι μια μεμονωμένη πράξη αγάπης που καθορίζεται από αρχέγονα ένστικτα.
Αρχετυπικά ένστικτα είναι και αυτά των στρατιωτών που υπερασπίζονται με αυτοθυσία γυναικόπαιδα.
Διαταραχή ορίζω το είδος της αυτοθυσίας για την οποία μιλάμε στο θέμα που έχει προκύψει. Το να δεχτώ να θυσιάσω ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ή τον εαυτό μου για μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων.
Χρήστος Άρχος
15-03-2011, 07:39 PM
Κύριε ¶ρχο, αναφέρεστε σε παραδείγματα που άπτονται των αρχετυπικών μας καταγραφών. Μία μάνα όταν σώζει το παιδί της, η πράξη αυτή δεν υπόκειται στο σύνολο των αλτρουιστικών πράξεων αυτοθυσίας. ¶λλωστε είναι μια μεμονωμένη πράξη αγάπης που καθορίζεται από αρχέγονα ένστικτα.
Αρχετυπικά ένστικτα είναι και αυτά των στρατιωτών που υπερασπίζονται με αυτοθυσία γυναικόπαιδα.
Διαταραχή ορίζω το είδος της αυτοθυσίας για την οποία μιλάμε στο θέμα που έχει προκύψει. Το να δεχτώ να θυσιάσω ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ή τον εαυτό μου για μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων.
Υπάρχει όμως αλτρουισμός πέρα από τα αρχετυπικά ένστικτα; Ο αλτρουισμός εξάλλου όπως τον αναφέρουμε στις εσωτερικές επιστήμες δεν υπάρχει καν στη ψυχολογία σαν υπαρκτή κατάσταση αλλά πάντα είναι αποτέλεσμα άλλων συνθηκών που αναγκάζουν την φαινομενικά αλτρουιστική πράξη να φανεί. Γενικά πιστεύω ότι στη 2η περίπτωση που αναφέρεστε βασίζεται περισσότερο στη ψυχολογία του εγώ (η οποία είναι καθόλα σεβαστή), αλλά άλλες μορφές ψυχολογικής αντιμετώπισης δεν θα το ελάμβαναν ως διαταραχή...
sasablink
15-03-2011, 07:44 PM
Κύριε ¶ρχο, αναφέρεστε σε παραδείγματα που άπτονται των αρχετυπικών μας καταγραφών. Μία μάνα όταν σώζει το παιδί της, η πράξη αυτή δεν υπόκειται στο σύνολο των αλτρουιστικών πράξεων αυτοθυσίας. ¶λλωστε είναι μια μεμονωμένη πράξη αγάπης που καθορίζεται από αρχέγονα ένστικτα.
συγγνωμη που επεμβαινω, μιας και δεν απεθυνεστε σε μενα!
αλλα σημασια εχει αν ειναι γνωστοι ή αγνωστοι ή αν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ;!
παντα οταν μπορουμε να βοηθησουμε, οφειλομε να το κανουμε...αν και αυτο ειναι προφανως καθαρα προσωπικη μου αποψη! ζουμε σε μια χωρα που καθημερινα μας αποδηκνυει ποσο "προσωπικη" ειναι αυτη η αποψη... εχουμε φτασει σε σημειο να θεωρουμε αδιανοητη τη θυσια;!
τι να πω;! αυτο τα λεει ολα απο μονο του!!!
απλως ευχομαι για οσους δεν ενσταρνιζονται την αποψη μου (και δεν ανεφερομαι σε ατομα απο εδω, προς θεου...οχι αλλες κοντρες!!!) να βρεθει καποιος να "θυσιαστει και για εκιενους...! ":bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
katiakiss
15-03-2011, 07:54 PM
Υπάρχει όμως αλτρουισμός πέρα από τα αρχετυπικά ένστικτα; Ο αλτρουισμός εξάλλου όπως τον αναφέρουμε στις εσωτερικές επιστήμες δεν υπάρχει καν στη ψυχολογία σαν υπαρκτή κατάσταση αλλά πάντα είναι αποτέλεσμα άλλων συνθηκών που αναγκάζουν την φαινομενικά αλτρουιστική πράξη να φανεί. Γενικά πιστεύω ότι στη 2η περίπτωση που αναφέρεστε βασίζεται περισσότερο στη ψυχολογία του εγώ (η οποία είναι καθόλα σεβαστή), αλλά άλλες μορφές ψυχολογικής αντιμετώπισης δεν θα το ελάμβαναν ως διαταραχή...
Είναι στη φύση του ανθρώπου να προστατεύει την οικογένεια, την γειτονιά, την επαρχεία, την χώρα, την θρησκευτική συνάφεια… και όλα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα σύνολα στα οποία νιώθει ότι ανήκει.
Στο γνωστό βιβλίο «το εγωιστικό μας γονίδιο» κατά μία έννοια, αυτό ακριβώς περιγράφεται. Ο άνθρωπος πάντα φροντίζει –και αυτό είναι απόλυτα φυσικό- πρωτίστως για το «εγωιστικό του γονίδιο»
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν κάνουμε τίποτα που δεν έχει τελικό αποδέκτη την ικανοποίηση κάποιας ανάγκης μας, ακόμα και για αυτοθυσία. Το ότι αυτό εξυπηρετεί το σύνολο, είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός.
Ως ψυχολόγος, είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε με την άποψη πως αν εξετάσουμε το ιστορικό ενός ανθρώπου που αυτοθυσιάζεται, θα βρούμε ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιωματικό του προφίλ.
Συνήθως η ταύτιση με το πάσχων πρόσωπο ή την πάσχουσα ομάδα είναι αυτή που οδηγεί σε αυτό.
Και για να καταλάβουν και τα μέλη τι εννοώ, ο Τσε Γκεβάρα, που πέθανε για τις ιδέες του, ήταν γιατρός και ο ίδιος είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ασχολήθηκε με τον φτωχό και ιδιαίτερα με τον άρρωστο λαό του, και πέθανε για αυτόν! Στην ψυχή του, υπήρχε αυτό που εγώ ονομάζω «το μέτρο του πόνου».
sasablink
15-03-2011, 08:00 PM
Είναι στη φύση του ανθρώπου να προστατεύει την οικογένεια, την γειτονιά, την επαρχεία, την χώρα, την θρησκευτική συνάφεια… και όλα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα σύνολα στα οποία νιώθει ότι ανήκει.
Στο γνωστό βιβλίο «το εγωιστικό μας γονίδιο» κατά μία έννοια, αυτό ακριβώς περιγράφεται. Ο άνθρωπος πάντα φροντίζει –και αυτό είναι απόλυτα φυσικό- πρωτίστως για το «εγωιστικό του γονίδιο»
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν κάνουμε τίποτα που δεν έχει τελικό αποδέκτη την ικανοποίηση κάποιας ανάγκης μας, ακόμα και για αυτοθυσία. Το ότι αυτό εξυπηρετεί το σύνολο, είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός.
Ως ψυχολόγος, είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε με την άποψη πως αν εξετάσουμε το ιστορικό ενός ανθρώπου που αυτοθυσιάζεται, θα βρούμε ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιωματικό του προφίλ.
Συνήθως η ταύτιση με το πάσχων πρόσωπο ή την πάσχουσα ομάδα είναι αυτή που οδηγεί σε αυτό.
Και για να καταλάβουν και τα μέλη τι εννοώ, ο Τσε Γκεβάρα, που πέθανε για τις ιδέες του, ήταν γιατρός και ο ίδιος είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ασχολήθηκε με τον φτωχό και ιδιαίτερα με τον άρρωστο λαό του, και πέθανε για αυτόν! Στην ψυχή του, υπήρχε αυτό που εγώ ονομάζω «το μέτρο του πόνου».
αναρωτιεμαι αν μια τετοια προσεγγυση (αν και αποδεκτη) δεν ειναι αρκετα μηδενιστικη και σκεπτιστικη...
σιγουρα στοχος του ανθρωπου ειναι να απολαμβανει χρησιμοτητα απο καθε του πραξη...μολαταυτα μια ολοκλωρωμενη προσωπικοτητα δεν ειναι δυνατο να εχει ως κεντρο μονο τον εαυτο της...
θελω να πω οτι περα απο τα εγοιστικα κινιτρα υπαρχει και μια αλλη θεωρηση των πραγματαων...η ανθρωπιστικη!!!
το αναφερω για να υπαρχει ποικιλια αποψεων...
αλλιως μια αναφερομενη αποψη θα φαινεται ως μοναδικη ή ως επικρατουσα.
δεν ειναι σωστο να βαζουμε ολους τους ανθρωπους στο ιδιο τσουβαλι, μια και τιποτα δεν ειναι απολυτο για την ανθρωπινη φυση, καθως ηδη γνωριζετε, φανταζομαι, ως ψυχολογος.
katiakiss
15-03-2011, 08:19 PM
συγγνωμη που επεμβαινω, μιας και δεν απεθυνεστε σε μενα!
αλλα σημασια εχει αν ειναι γνωστοι ή αγνωστοι ή αν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ;!
παντα οταν μπορουμε να βοηθησουμε, οφειλομε να το κανουμε...αν και αυτο ειναι προφανως καθαρα προσωπικη μου αποψη! ζουμε σε μια χωρα που καθημερινα μας αποδηκνυει ποσο "προσωπικη" ειναι αυτη η αποψη... εχουμε φτασει σε σημειο να θεωρουμε αδιανοητη τη θυσια;!
τι να πω;! αυτο τα λεει ολα απο μονο του!!!
απλως ευχομαι για οσους δεν ενσταρνιζονται την αποψη μου (και δεν ανεφερομαι σε ατομα απο εδω, προς θεου...οχι αλλες κοντρες!!!) να βρεθει καποιος να "θυσιαστει και για εκιενους...! ":bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:Αγαπητή Σάσα, μιλάς για μηδενισμό σε εμένα, που είμαι η πεμπτουσία της ψυχικής τρωτότητας, της ευαισθησίας και της ανάγκης για ανάλωση στα προβλήματα των άλλων.
Αν θες να το δούμε και με τον αστρολογικό τρόπο που το έθεσες; Ιχθύς με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Σελήνη Ζυγού στον 6ο .
Ωστόσο εδώ η συζήτηση είναι βασισμένη στην λογική, και η λογική δεν έχει να κάνει με συναισθηματισμούς. Στο βαθμό που μιλάμε για την ανθρώπινη φύση με λογικούς όρους, θα σεβαστώ την σύμβαση και θα κινηθώ σε αυτό το επίπεδο.
¶λλωστε, στην κοινότητα αυτή, επικοινωνούμε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και για να μπορέσουμε να έχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στην συζήτησή μας, πρέπει να κρατάμε κάποιους κανόνες και να αποφεύγουμε την υποκειμενικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό.
Οι παιδικοί οραματισμοί και οι γλυκές ουτοπίες , ήταν η μάχη που έδωσα στη ζωή πληρώνοντας ακριβά τον ισχυρό Ποσειδώνα μου. Τέτοιου είδους αντιμετώπιση, για μένα είναι παλινδρόμηση, για να μην πω καθήλωση.
ΥΓ: Δεν είμαι ψυχολόγος.
sasablink
15-03-2011, 08:28 PM
Αγαπητή Σάσα, μιλάς για μηδενισμό σε εμένα, που είμαι η πεμπτουσία της ψυχικής τρωτότητας, της ευαισθησίας και της ανάγκης για ανάλωση στα προβλήματα των άλλων.
Αν θες να το δούμε και με τον αστρολογικό τρόπο που το έθεσες; Ιχθύς με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Σελήνη Ζυγού στον 6ο .
Ωστόσο εδώ η συζήτηση είναι βασισμένη στην λογική, και η λογική δεν έχει να κάνει με συναισθηματισμούς. Στο βαθμό που μιλάμε για την ανθρώπινη φύση με λογικούς όρους, θα σεβαστώ την σύμβαση και θα κινηθώ σε αυτό το επίπεδο.
¶λλωστε, στην κοινότητα αυτή, επικοινωνούμε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και για να μπορέσουμε να έχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στην συζήτησή μας, πρέπει να κρατάμε κάποιους κανόνες και να αποφεύγουμε την υποκειμενικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό.
Οι παιδικοί οραματισμοί και οι γλυκές ουτοπίες , ήταν η μάχη που έδωσα στη ζωή πληρώνοντας ακριβά τον ισχυρό Ποσειδώνα μου. Τέτοιου είδους αντιμετώπιση, για μένα είναι παλινδρόμηση, για να μην πω καθήλωση.
ΥΓ: Δεν είμαι ψυχολόγος.
ισα-ισα...δεν μιλαω σε εσας και αυτο ειναι πολυ φανερο, το ερωτημα ηταν ρητορικο και το εθεσα με αποδεκτη την ιδεολογικη υποσταση των λεγομενων σας...οχι με αποδεκτη την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σας αποψη...
αντιθετα εσεις ειστε που κρινετε εδω και αρκετα ποστ την δικη μου προσωπικη αποψη...γεγονος που δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα!αντιθετα εσεις προσπαθειτε να μου αποδειξετε το συναισθηματικο πλουτο διχως λογο...δεν χρειαζετε, ξερετε, να αποδειξετε τιποτα σε κανεναν, οπως και καθε αλλο μελος αλλωστε.
επιπλεον σεβομαι απολυτα την ηλικια σας και την εμπειρια που σας προσδιδει και πιστεψτε με γνωριζω πολυ καλα ποσο "πισω" μπορει να σε παει το συναισθημα!
αλλα ευτυχως εγω δεν διαθετω στο χαρτη μου τοσο συναισθηματικα χαρακτηριστικα οσο εσεις.συνεπως ελπιζω να καταφερω να διαχειριστω τους παιδικους και αδολους οραμοτισμους μου προς οφελος οχι μονο δικου μου αλλα και των συναθρωπων μου!
(για το θεμα του αν ειστε ψυχολογος...παραπανω αναφερατε κατι παρομοιο, αλλα μαλλον παρανοησα.λαθος μου!)
με εκτιμηση sasablink! :love:
katiakiss
15-03-2011, 08:43 PM
ισα-ισα...δεν μιλαω σε εσας και αυτο ειναι πολυ φανερο, το ερωτημα ηταν ρητορικο και το εθεσα με αποδεκτη την ιδεολογικη υποσταση των λεγομενων σας...οχι με αποδεκτη την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σας αποψη...
αντιθετα εσεις ειστε που κρινετε εδω και αρκετα ποστ την δικη μου προσωπικη αποψη...γεγονος που δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα!αντιθετα εσεις προσπαθειτε να μου αποδειξετε το συναισθηματικο πλουτο διχως λογο...δεν χρειαζετε, ξερετε, να αποδειξετε τιποτα σε κανεναν, οπως και καθε αλλο μελος αλλωστε.
επιπλεον σεβομαι απολυτα την ηλικια σας και την εμπειρια που σας προσδιδει και πιστεψτε με γνωριζω πολυ καλα ποσο "πισω" μπορει να σε παει το συναισθημα!
αλλα ευτυχως εγω δεν διαθετω στο χαρτη μου τοσο συναισθηματικα χαρακτηριστικα οσο εσεις.συνεπως ελπιζω να καταφερω να διαχειριστω τους παιδικους και αδολους οραμοτισμους μου προς οφελος οχι μονο δικου μου αλλα και των συναθρωπων μου!
(για το θεμα του αν ειστε ψυχολογος...παραπανω αναφερατε κατι παρομοιο, αλλα μαλλον παρανοησα.λαθος μου!)
με εκτιμηση sasablink! :love:Ωχ! Σασάκι μου, αυτό: «Αγαπητή Σάσα, μιλάς για μηδενισμό σε εμένα, που είμαι η πεμπτουσία της ψυχικής τρωτότητας, της ευαισθησίας και της ανάγκης για ανάλωση στα προβλήματα των άλλων.
Αν θες να το δούμε και με τον αστρολογικό τρόπο που το έθεσες; Ιχθύς με Αφροδίτη στον Υδροχόο και Σελήνη Ζυγού στον 6ο .»
… Δεν το έγραψα για να αποδείξω ότι είμαι ευαίσθητη, αλλά για να νιώσεις καλύτερα και εγγύτερη συναισθηματικά.
Κάπου υπάρχει μια μεγάλη παρανόηση και επειδή δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν (δεν έχω και τέτοια διάθεση απόψε…) κάπου εδώ θα σας αφήσω να βρείτε τις ισορροπίες και θα σας ευχαριστήσω για την αφορμή να καταθέσω τις απόψεις μου.
Καλή συνέχεια σε όλους! :cheesy:
Χρήστος Άρχος
16-03-2011, 12:01 AM
Πράγματι το εγωιστικό γονίδιο (που υπάρχει και σε βιβλίο ο τίτλος που είναι ιδιαίτερα σπουδαίο όσοι μας διαβάζουν να το πάρουν) είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης ψυχολογίας μας. Παρόλα αυτά σε αυτό που ίσως προβληματίζομαι μόνο είναι ότι όντως η ψυχανάλυση και η ψυχολογία του εγώ πράγματι θα έβρισκαν κάποια κομμάτια σπουδαία ως προς το βιωματικό προφιλ. Από την άλλη όμως ίσως ένας προσωποκεντρικός να μην έβρισκε και κάτι ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό όμως αν έχουν δίκιο οι μεν ή οι δε γιατί και οι δύο θεωρίες είναι εξίσου σημαντικές. Απλά με αυτό το τρόπο ίσως και να εκφράζω και τον προβληματισμό μου πάνω σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Εξάλλου για την Κοινωνική Ψυχολογία ο Αλτρουισμός απλά δεν υπάρχει και πάντα υπηρετεί προσωπικά δεδομένα και ανάγκες του ατόμου, η θυσία όπως εκφράζεται στο θρησκευτικό πλαίσιο δεν υφίσταται. Ίσως να πρέπει να πάμε απο την αρχή και να βρούμε τον αρχικό ορισμό τελικά: τι είναι Αλτρουισμός;
Χρήστος Άρχος
16-03-2011, 12:17 AM
Ένα παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στο άρθρο παραπάνω. Υπάρχουν 4 στάδια όμως κανείς δεν μπορεί στη πραγματικότητα ποιο είναι ανώτερο του άλλου. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια προβληματική μορφή αγάπης εκτός αν αυτή δυσκολεύει τη ζωή του ανθρώπου.
Η εποχή του Ιχθύων έδωσε μία ιδιαίτερη ώθηση στην αίσθηση της αγάπης έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα υδάτινα ζώδια και μάλιστα πιο έντονα όπως ήταν λογικό οι Ιχθείς. Για αυτό ακριβώς το λόγο η κοινωνική πραγματικότητα της ανθρωπότητας έχει προσαρμοστεί σε αυτή την έννοια. Για αυτό και μία Αφροδίτη για παράδειγμα στον Λέοντα δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα υγιή τρόπο. Όλα τα ζώδια λειτουργούν κάτω από τα φίλτρα του Ιχθύ και για αυτό εξάλλου και συγκεκριμένα προβλήματα έχουν μεγαλύτερη ένταση από άλλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Υδροχόος θα είναι καλύτερος, απλά θα είναι διαφορετικός και όπως όλα τα στάδια έτσι και αυτός είναι απαραίτητος για να μπορέσει να εξελιχθεί η ανθρωπότητα. Να σημειώσουμε ιδιαίτερα πως η ρομαντική αγάπη όπως την κατανοούμε σήμερα δεν ήταν πάντα έτσι αλλά έχει τροποποιηθεί από πολλά κοινωνικά δεδομένα. Όμως πάλι το ερώτημα τελικά δεν είναι ποια είναι η καλύτερη αγάπη, αλλά να είναι αγάπη, και ας εκφράζετε μα κάθε ζώδιο.
sasablink
16-03-2011, 12:30 AM
Ένα παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στο άρθρο παραπάνω. Υπάρχουν 4 στάδια όμως κανείς δεν μπορεί στη πραγματικότητα ποιο είναι ανώτερο του άλλου. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια προβληματική μορφή αγάπης εκτός αν αυτή δυσκολεύει τη ζωή του ανθρώπου.
Η εποχή του Ιχθύων έδωσε μία ιδιαίτερη ώθηση στην αίσθηση της αγάπης έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα υδάτινα ζώδια και μάλιστα πιο έντονα όπως ήταν λογικό οι Ιχθείς. Για αυτό ακριβώς το λόγο η κοινωνική πραγματικότητα της ανθρωπότητας έχει προσαρμοστεί σε αυτή την έννοια. Για αυτό και μία Αφροδίτη για παράδειγμα στον Λέοντα δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα υγιή τρόπο. Όλα τα ζώδια λειτουργούν κάτω από τα φίλτρα του Ιχθύ και για αυτό εξάλλου και συγκεκριμένα προβλήματα έχουν μεγαλύτερη ένταση από άλλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Υδροχόος θα είναι καλύτερος, απλά θα είναι διαφορετικός και όπως όλα τα στάδια έτσι και αυτός είναι απαραίτητος για να μπορέσει να εξελιχθεί η ανθρωπότητα. Να σημειώσουμε ιδιαίτερα πως η ρομαντική αγάπη όπως την κατανοούμε σήμερα δεν ήταν πάντα έτσι αλλά έχει τροποποιηθεί από πολλά κοινωνικά δεδομένα. Όμως πάλι το ερώτημα τελικά δεν είναι ποια είναι η καλύτερη αγάπη, αλλά να είναι αγάπη, και ας εκφράζετε μα κάθε ζώδιο.
πραγματικα πολυ ευσχοχη τοποθετηση!! :nuts:
και πιθανοτατα ολη αυτη η παρεξηγηση ή ο,τι αλλο ειναι εχει δημιουργηθει ακριβως γιατι βρισκομαστε σε μεταβατικο σταδιο για την εποχη του υδροχοου.
ως εκ τουτου η καθε γενια παρουσιαζει μια εξελιγμενη μορφη αγαπης που ομως σαν εξελιξη ειναι πολυ εντονη για να ειναι απολυτα αποδεκτη και αφομοιουμενη απο τις "πριν" γενιες.
και εδω ακριβως ειναι το ζητημα μεταξυ μας...ισως λογω ηλικιας ταραξα το "κατεστημενο" της εννοιας αγαπη (ως προς το ατομο , ως προς το συνολο) και της θυσιας (που εφορμαται απο την αγαπη και τα πιστευω, αλλα δεν ειναι αλογη). :love: οπως και να εχει απ ολη αυτη την κουβεντα ολοι αποκομισαμε κατι (συγγνωμη που δε μιλαω μονο για το ατομο μου...αλλα νομιζω οτι ισχυει!) και αυτο δειχνει οτι ο στοχος της συμμετοχης μας σε αυτο το φορουμ επετευχθει :bigsmile:
Χρήστος Άρχος
16-03-2011, 12:47 AM
πραγματικα πολυ ευσχοχη τοποθετηση!! :nuts:
και πιθανοτατα ολη αυτη η παρεξηγηση ή ο,τι αλλο ειναι εχει δημιουργηθει ακριβως γιατι βρισκομαστε σε μεταβατικο σταδιο για την εποχη του υδροχοου.
ως εκ τουτου η καθε γενια παρουσιαζει μια εξελιγμενη μορφη αγαπης που ομως σαν εξελιξη ειναι πολυ εντονη για να ειναι απολυτα αποδεκτη και αφομοιουμενη απο τις "πριν" γενιες.
και εδω ακριβως ειναι το ζητημα μεταξυ μας...ισως λογω ηλικιας ταραξα το "κατεστημενο" της εννοιας αγαπη (ως προς το ατομο , ως προς το συνολο) και της θυσιας (που εφορμαται απο την αγαπη και τα πιστευω, αλλα δεν ειναι αλογη). :love: οπως και να εχει απ ολη αυτη την κουβεντα ολοι αποκομισαμε κατι (συγγνωμη που δε μιλαω μονο για το ατομο μου...αλλα νομιζω οτι ισχυει!) και αυτο δειχνει οτι ο στοχος της συμμετοχης μας σε αυτο το φορουμ επετευχθει :bigsmile:
αυτό αγαπητή sasa θα φανεί αργότερα γιατί δεν ξέρουμε κιόλας αν άτομα της γενιάς του 92 έχουν τα περισσότερα μία τέτοια τάση. Οι εποχές εξάλλου αλλάζουν πολύ αργά οπότε δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω ότι ξαφνικά μέσα σε 3 γενιές η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει αυτά τα συναισθήματα στη πλειοψηφία της.
Τίνα Ζαχαριάδου
16-03-2011, 01:57 PM
Χρήστο γνωρίζεις πως τα μέλη δεν κατέχουν επιστημονικές γνώσεις συμβουλευτικής, επομένως ας μην τους φέρουμε άλλο σε δύσκολη θέση. Το πράγμα ξέφυγε κατά πολύ, με την ευθύνη και των δυο, τελείωσε όμως και αυτό είναι όλο. Ως "γηραιά και ώριμη Κυρία :cheesy:" να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη μας για την έντονη και παρατεταμένη μας διαμάχη κι ας τελειώσει το θέμα εδώ.
Όλοι μας έχουμε πολλά και δημιουργικά πράγματα να κάνουμε, πάμε λοιπόν παρακάτω.
Καλή συνέχεια σε όλους μας.
Χρήστος Άρχος
16-03-2011, 02:22 PM
Χρήστο γνωρίζεις πως τα μέλη δεν κατέχουν επιστημονικές γνώσεις συμβουλευτικής, επομένως ας μην τους φέρουμε άλλο σε δύσκολη θέση. Το πράγμα ξέφυγε κατά πολύ, με την ευθύνη και των δυο, τελείωσε όμως και αυτό είναι όλο. Ως "γηραιά και ώριμη Κυρία :cheesy:" να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη μας για την έντονη και παρατεταμένη μας διαμάχη κι ας τελειώσει το θέμα εδώ.
Όλοι μας έχουμε πολλά και δημιουργικά πράγματα να κάνουμε, πάμε λοιπόν παρακάτω.
Καλή συνέχεια σε όλους μας.
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό το επίπεδο. Απλά δεν ήθελα να θεωρηθεί ότι υπήρχε κάτι προσωπικό στην αντίθεση που υπήρξε. Ας το αφήσουμε ώριμα λοιπόν το θέμα και ας λειτουργήσουμε όπως αρχικώς θα έπρεπε Κρόνια.
Καλή συνέχεια!
Ksanthiatoxotina
28-03-2011, 01:27 PM
Εξαιρετικό όλο το κείμενο και πραγματικά πολύ "ψαγμένο"!!!!:nuts:
M.M #8
08-08-2011, 02:08 AM
Αφροδιτη Στον Ταυρο Εδω. Πολυ Σωστο Το Αρθρο Σας. Η Αστρολογια Ειναι Ενας Καλος Τροπος Για Να 'Μεταφρασουμε΄Ανεξηγητες Συμπεριφορες Καθως Επισης Και Τα Κινητρα Αυτων.