PDA

View Full Version : Μοίρα ή ελεύθερη βούληση ;

ΦΩΦΗ
05-06-2006, 01:22 PM
Αγαπητοί συνταξιδιώτες γειά σας,
Αυτή είναι η πρώτη φορά για μένα που επικοινωνώ μαζί σας, έτσι θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ θερμά για την ενδιαφέρον σελίδα σας.
Βρίσκω πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιους από τους μικρούς καθημερινούς προβληματισμούς μου. Ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αρκετά είναι το κατα πόσο μπορεί ένα άτομο κατα την δειάρκεια της ζωής του να υπερβεί τις προδιαγεγραμένες τάσεις που εμφανίζει ο γενέθλιος χάρτης του? Μέχρι ποιό σημείο πιστεύετε ότι μπορεί η θέληση να δημιουργήσει? Ευχαριστώ!

panther
05-06-2006, 02:07 PM
Αυτή είναι η πρώτη φορά για μένα που επικοινωνώ μαζί σας, έτσι θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ θερμά για την ενδιαφέρον σελίδα σας.
Βρίσκω πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιους από τους μικρούς καθημερινούς προβληματισμούς μου. Ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αρκετά είναι το κατα πόσο μπορεί ένα άτομο κατα την δειάρκεια της ζωής του να υπερβεί τις προδιαγεγραμένες τάσεις που εμφανίζει ο γενέθλιος χάρτης του? Μέχρι ποιό σημείο πιστεύετε ότι μπορεί η θέληση να δημιουργήσει? Ευχαριστώ!

Αγαπητή Φώφη,

Καλωσήρθες στην παρέα μας και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Θα σου πρότεινα να άνοιγες ένα νέο θέμα και να εκθέσεις τους προβληματισμούς σου, έτσι ώστε όποιο μέλος γνωρίζει θα σου απαντήσει.

Φιλικά
Ιουλία

starfish
06-06-2006, 04:26 PM

Γεια σου Φωφη!
Θεωρεις μικρο καθημερινο προβληματισμο την ερωτηση που κανεις; :nuts:
Το πιθανοτερο ειναι να λαβεις απαντησεις απο μελη που ασχολουνται με την αστρολογια σε πολυ βαθυτερο επιπεδο απ οτι εγω, αλλα, θα σου θυμισω οτι η ελευθερια της βουλησης, ο ορισμος της μοιρας μας, και οι δυνατοτητες της θελησης μας, ειναι θεματα που απασχολησαν, χωρις οριστικες ή κοινως αποδεκτες απαντησεις, τους μεγαλυτερους φιλοσοφους ανα τους αιωνες!!!
εσπευσμενα και φιλικα.......:bigsmile:

maraki_1975
06-06-2006, 10:09 PM
καλησπέρα, θα σας πω μια θεωρία ενός φίλου σχετικα με τη μοίρα-αστρολογία- θεός ...λέει λοιπόν αυτός ο φίλος μου ...
ο Θεός προκειμένου να "ελέγχει" τα δημιουργήματα του ...το ελέγχει το εννοώ με την έννοια οτι όπως λένε οι παλιοί "αν θέλει ο Θεός θα σου δώσει παιδιά, όποτε θέλει ο Θεός θα σου αφαιρέσει τη ζωή ...κ.λ.π." σκεφτείται λοιπόν αυτο που θα σας γράψω ..αυτό που λέει ο φίλος μου!
ο Θεός λοιπόν έβαλε τους πλανήτες να τον βοηθήσουν σε αυτο το έργο του ...κάθε φορά λοιπόν που γεννιέται ενα παιδί οι πλανήτες αναλαμβάνουν να καθοδηγούν τη ζωή του ...να φέρνουν δυσκολίες (δοκιμασίες) χαρές , θυσίες , θάνατο, ζωή....
εγω είμαι της άποψης οτι όσο κι αν λειτουργεί η ανθρωπινη βούληση λειτουργεί προ τετελεσμένων γεγονοτων...πιστευω στη μοίρα και στην ανθρώπινη βούληση στο πώς θα αντιμετωπίσει αυτα που η μοίρα θα της καθορίσει ...

fillenia
07-06-2006, 12:45 AM
Αν μπορεί να υπερβεί τους περιορισμούς των κοινωνικών και ηθικών συμβάσεων στις οποίες έχει συναινέσει και ο ίδιος ο άνθρωπος, τότε μπορεί να υπερβεί και το υποθετικά προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο του. Μόνο τότε η βούληση και η επιλογή είναι απολύτως ελεύθερες. Γιατί η έννοια της ελευθερίας δεν εμπεριέχει περιορισμούς. Είναι λίγο άτοπο λοιπόν να μιλάμε για ελεύθερη βούληση. Γι αυτό και δεν υπάρχει απόλυτη καθαρή γνώση, γιατί πάντα θα περιορίζεται από πρότερες προκαταλήψεις και θεωρίες. Φιλοσοφικά, όντως το ερώτημα είναι παλιό και παραμένει ανοικτό. Οι απόψεις συνδιαλέγονται στενά και διαπλέκονται επίσης με τις εκάστοτε κοινωνικο-πολιτισμικές συνθήκες.

kiaRRa
07-06-2006, 01:02 AM
Πιστευω οτι μιλαμε για ελευθερη βουληση, επειδη δεν γνωριζουμε αρκετα για να αντιληφθουμε τα ορια δρασης μας.Αυτο που λενε, οτι ολοι εχουμε τα ορια μας,θεωρω οτι ειναι αληθεια.Οι πλανητικες επιρροες καθοριζουν ανα περιπτωση αυτα τα ορια και η βουληση μας ειναι ελευθερη να κινηθει προς οποιαδηποτε κατευθυνση.Δεν υπαρχει κατι εξωτερικο πιστευω που μας καθοδηγει,αλλα εχουμε την ευχερεια κινησης,απολυτης ή σχετικης(αναλογως).

Αγγελικη
07-06-2006, 01:21 AM
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι μπορω να κανω τα παντα και οτι τιποτα δεν με σταματαει;
Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω κατι στο μυαλο μου και να μην το πετυχω!!
Μεσα στα ορια της νομιμοφροσυνης παντα και χωρις να παταω σε πτωματα!!:bigsmile:
Μην με πετροβολησετε, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτε που δεν μπορω να καταφερω, αρκει να μ΄ενδιαφερει αρκετα! Αποδεδειγμενα και στην πραξη!!
Τωρα, το αν χασω το ενδιαφερον μου και αλλαξω ροτα...ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο...
Αχ αυτος ο ατιμος παρορμητισμος!!!:toung: :toung:
Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος....
Σορρυ, αλλα εκνευριστηκα σημερα σε αφανταστο σημειο με μια μανα που δεν μπορει να ωθησει τον 10χρονο γιο της (ο οποιος εχει πολλα ενδιαφεροντα) σε οποιαδηποτε δημιουργικη δραστηριοτητα λογω της δικης ελλειψης ζωντανιας και ενθουσιασμου. Στην κυριολεξια, αντιπροσωπευει (η εν λογω μανα) σε ολο του το μεγαλειο αυτο που λεμε: ....βαριεμαι που ζω...!!!

kiaRRa
07-06-2006, 01:28 AM
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι μπορω να κανω τα παντα και οτι τιποτα δεν με σταματαει;
Μεσα στα ορια της νομιμοφροσυνης παντα και χωρις να παταω σε πτωματα!!:bigsmile:
Μην με πετροβολησετε, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχει τιποτε που δεν μπορω να καταφερω, αρκει να μ΄ενδιαφερει αρκετα! Αποδεδειγμενα και στην πραξη!!
Τωρα, το αν χασω το ενδιαφερον μου και αλλαξω ροτα...ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο...
Σορρυ, αλλα εκνευριστηκα σημερα σε αφανταστο σημειο με μια μανα που δεν μπορει να ωθησει τον 10χρονο γιο της (ο οποιος εχει πολλα ενδιαφεροντα) σε οποιαδηποτε δημιουργικη δραστηριοτητα λογω της δικης ελλειψης ζωντανιας και ενθουσιασμου. Στην κυριολεξια, αντιπροσωπευει (η εν λογω μανα) σε ολο του το μεγαλειο αυτο που λεμε: ....βαριεμαι που ζω...!!!

Μην ανησυχεις και εγω συμφωνω οτι μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε.Τα ορια που ανεφερα πριν πιστευω οτι υπαρχουν επειδη μια ανωτερη δυναμη απο εμας κρατα το συμπαν σε ταξη.Αυτα τα ορια νομιζω οτι μας επηρεαζουν,αλλιως ειναι εξαιρετικα μοιρολατρικο και δεν μου ταιριαζει να πιστεψω οτι ολα ειναι προκαθορισμενα και εμεις ειμαστε μαριονετες σε ενα τεραστιο κουκλοθεατρο!:wacko: :wacko:

Λίλιαν Σίμου
07-06-2006, 12:51 PM
Αγαπητή ΦΩΦΗ

Η αστρολογία μας προσφέρει την φωτογραφία μίας προσωπικότητας. Αν την γνωρίζουμε σε βάθος, δηλώνει και τη βαθύτερη πλευρά μας. Εκείνο όμως που δεν κάνει, είναι να μας υποχρεώσει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις ή να κάνουμε επιλογές.
Μέσα από την αστρολογία, γνωρίζουμε καλύτερα τις τάσεις μας, τις αδυναμίες και τα ταλέντα μας. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες και τις εύκολες περιόδους στη ζωή μας. Το μονοπάτι που θα διαβούμε, είναι όμως δική μας επιλογή. Η καλλιέργεια του εαυτού μας, επίσης.
Σε άλλους αυτό μοιάζει πιο εύκολο, σε άλλους πιο δύσκολο. Ωστόσο, οι άνθρωποι με δυσκολίες στη πορεία τους, γίνονται πιο μαχητικοί και πετυχαίνουν περισσότερα.

Να θυμάστε τη ρήση:
"Ο σοφός ξεπερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σε αυτά..."

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

xrusa
09-06-2006, 10:46 AM
Εγώ πιστεύω ότι τα πάντα είναι στο χέρι μας….
Όταν αλλάξουμε συμπεριφορά και τρόπο σκέψεις, αλλάξει και η μοίρα μας…
Κανένας δεν κατάφερε κάτι μέσα σε μια νύκτα, αλλά ύστερα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια..
Όπως πολύ σωστά έχει γράψει πιο πάνω η κ.Λίλιαν Σίμου ότι:

"Ο σοφός ξεπερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σε αυτά..."

Άρα ο χαρακτήρας μας και η συμπεριφοράς μας είναι το πεπρωμένο μας!!!!

STARDUSTANGIE66
09-06-2006, 10:14 PM
Προσωπικα πιστευω οτι η ζωη εχει κατα καιρους σταθμους.Σημαντικα σημεια που πρεπει να διαλεξουμε πιο μονοπατι θα παρουμε και αναλογα με αυτο δημιουργειται το μελλον μας.Τιποτα δεν ειναι δεδομενο εμεις κανουμε την ζωη μας μιζερη η συναρπαστικη!Ακομα και στην αστρολογια η ιδια οψη μπορει να εκδηλωθει με διαφορετικο τροπο π.χ ο Διας στους Διδυμους μπορει να σημαινει διδυμα παιδια,γαμο με καποιον που ανηκει στο ζωδιο των Διδυμων,δυο γαμους,ταξιδια για θρησκευτικους σκοπους,δημοσιογραφικο επαγγελμα,εκδοτες κ.α.Δεν μπορεις να τα κανεις ολα σε μια ζωη!Αλλα διαλεγεις αλλα αποριπτεις,ετσι γινεσαι ξεχωριστος.Οσο προσκολεισαι στον υλισμο τοσο οι οψεις (καλες η κακες )δυναμωνουν και εκδηλωνονται σε εξωτερικες συνθηκες οσο αναπτυσεις τον πνευματικο,εσωτερικο σου εαυτο τοσο αποδυναμωνονται η μετουσιωνονται σε κατι ανωτερο...

skorpion
17-06-2006, 01:59 AM
εγω συμφωνω με ολους!!!
στο μονο που θα διαφωνησω εν μερη ειναι οτι επειδη υπαρχουν κανονες ηθικοι και κοινωνικοι δεν σημαινει οτι δεν εχουμε ελευθερη βουληση γιατι ακομα και εκει μπορουμε να μην τους ασπαστουμε ή να μην τους ακολουθήσουμε ακομα κι αν αυτο οδηγησει σε λαθος διαδρομες οπως στην περιθωριοποίηση με τις οποιες αρνητικες επιπτωσεις που ειναι το σύνηθες ή και με απροσμενες θετικες επιπτωσεις που ακομα ειναι σπανιες αλλα βλεπουμε οτι οι εποχες αλλαζουν ειτε για καλο ειτε για κακο.

Αγγελικη
17-06-2006, 02:55 AM
Οσο προσκολεισαι στον υλισμο τοσο οι οψεις (καλες η κακες )δυναμωνουν και εκδηλωνονται σε εξωτερικες συνθηκες οσο αναπτυσεις τον πνευματικο,εσωτερικο σου εαυτο τοσο αποδυναμωνονται η μετουσιωνονται σε κατι ανωτερο...

Πολυ ωραια λογια, εαν τα εχεις βεβαια ολα ετοιμα στη ζωη σου (οπως και τα υλικα αγαθα) και τον χρονο ν΄ασχοληθεις με τον εσωτερικο σου εαυτο...
Για να το κανεις αυτο, χρειαζονται χρηματα για ν΄αγορασεις βιβλια π.χ.
Απο που θα τα εξοικονομησεις;
Και κανεις λαθος και σε ενα ακομη σημειο. Υπαρχουν και ανθρωποι που παλευουν ολημερις για να αποκτησουν τα υλικα αγαθα, ισως οχι για τον εαυτο τους, αλλα για τη διασφαλιση των παιδιων τους και παραλληλα διαθετουν και μια εμφυτη σοφια, καλοσυνη, εμπειρια και αγαθοσυνη και το σημαντικοτερο: Την αναγκη να εξελιχθουν και αυτοι. Ομως γι΄αυτους ειναι ευκολοτερο, η ταση αυτη ειναι εμφυτη.
Αλλοιμονο σ΄αυτους που προσπαθουν να την αποκτησουν...
Εαν ζεις απομονωμενος στο σπιτι ή εγκλωβισμενος στον εγωισμο σου, ειναι πολυ ευκολο και φυσικο οι εξωτερικες συνθηκες να μην σ΄επηρεαζουν...
Οσο για το αστρολογικο παραδειγμα...
Ο γεννεθλιος χαρτης περιοριζει αρκετα ολες αυτες τις πιθανοτητες που ανεφερες...

Αγγελικη
17-06-2006, 03:13 AM
εγω συμφωνω με ολους!!!
στο μονο που θα διαφωνησω εν μερη ειναι οτι επειδη υπαρχουν κανονες ηθικοι και κοινωνικοι δεν σημαινει οτι δεν εχουμε ελευθερη βουληση γιατι ακομα και εκει μπορουμε να μην τους ασπαστουμε ή να μην τους ακολουθήσουμε ακομα κι αν αυτο οδηγησει σε λαθος διαδρομες οπως στην περιθωριοποίηση με τις οποιες αρνητικες επιπτωσεις που ειναι το σύνηθες ή και με απροσμενες θετικες επιπτωσεις που ακομα ειναι σπανιες αλλα βλεπουμε οτι οι εποχες αλλαζουν ειτε για καλο ειτε για κακο.

Σκορπινακι μου γλυκο,
Εαν σκεφτεσαι ψυχραιμα, μπορεις να βρεις τη μεση οδο...:)

STARDUSTANGIE66
17-06-2006, 02:17 PM
Πολυ ωραια λογια, εαν τα εχεις βεβαια ολα ετοιμα στη ζωη σου (οπως και τα υλικα αγαθα) και τον χρονο ν΄ασχοληθεις με τον εσωτερικο σου εαυτο...
Για να το κανεις αυτο, χρειαζονται χρηματα για ν΄αγορασεις βιβλια π.χ.
Απο που θα τα εξοικονομησεις;
Και κανεις λαθος και σε ενα ακομη σημειο. Υπαρχουν και ανθρωποι που παλευουν ολημερις για να αποκτησουν τα υλικα αγαθα, ισως οχι για τον εαυτο τους, αλλα για τη διασφαλιση των παιδιων τους και παραλληλα διαθετουν και μια εμφυτη σοφια, καλοσυνη, εμπειρια και αγαθοσυνη και το σημαντικοτερο: Την αναγκη να εξελιχθουν και αυτοι. Ομως γι΄αυτους ειναι ευκολοτερο, η ταση αυτη ειναι εμφυτη.
Αλλοιμονο σ΄αυτους που προσπαθουν να την αποκτησουν...
Εαν ζεις απομονωμενος στο σπιτι ή εγκλωβισμενος στον εγωισμο σου, ειναι πολυ ευκολο και φυσικο οι εξωτερικες συνθηκες να μην σ΄επηρεαζουν...
Οσο για το αστρολογικο παραδειγμα...
Ο γεννεθλιος χαρτης περιοριζει αρκετα ολες αυτες τις πιθανοτητες που ανεφερες...
Aγγελικη καλημερα
οταν μιλαμε για προσκολληση στον υλισμο δεν εννοω να μην δουλευουμε ,να μην ψωνιζουμε,να μην φροντιζουμε τα παιδια μας.Εννοω να προσπαθουμε συνεχως να αυξησουμε τα υλικα μας αγαθα,την κοινωνικη μας θεση και να ειμαστε ευαλωτοι σε οτι μας περιβαλει.Την ανικανοποιητη αναγκη του ανθρωπου να εξελιχθει σε θεματα πλουτισμου,καρριερας και κοινωνικου status συμφωνα με τον υλικο κοσμο.
Η δουλεια οπως και η ασχολια με αλλα πραγματα γυρω σου που εχουν αναγκη την φροντιδα σου δεν μπορουν να σου περιορισουν τον χρονο να ασχοληθεις με τον εσωτερικο σου εαυτο.Ο εσωτερικος σου εαυτος ειναι παντα εκει σε ολη την διαρκεια της ημερας και περιμενει να του ριξεις μια ματια.Οι σκεψεις σου,οι απλες καθημερινες σου πραξεις,η αγαπη που προσφερεις γυρω σου ειναι ο εσωτερικος σου εαυτος.Η σοφια,η καλοσυνη,η αγαθοσυνη και η εμπειρια ειναι ειναι εμφυτη σε ολους μας απλα την παραμεριζουμε οταν δεν μας συμφερει η δεν μας βολευει.
Οι γνωσεις που προσφερονται μεσα απο βιβλια για πνευματικη αναπτυξη ειναι αχρηστες αν δεν μπορεις να ψαξεις μεσα σου.
Οι εξωτερικες συνθηκες ειναι παντα εκει για ολους μας (μονο οι φωτισμενοι δεν χρειαζεται να της υποστουν) ο τροπος αντιμετωπισης τους ειναι διαφορετικος για τον καθενα.
Η εξασφαλιση των παιδιων για το μελλον τους ειναι μια καλη δικαιολογια για συσωρεψουμε πλουτο.Το καλλιτερο που μπορουμε να τους εξασφαλισουμε ειναι σωστες συμβουλες,ηρεμο περιβαλον, αγαπη για τον εαυτο τους και τους γυρω τους,τα υπολοιπα θα τα βρουνε μονα τους.Αλλωστε γιαυτο ηρθαν στην ζωη για να μαζεψουν τις εμπειριες τους.Οσο και να το θελεις δεν μπορεις να ζησεις την ζωη του παιδιου σου για να το εξασφαλισεις ,θα περασει τις δικες του τραυματικες και ευχαριστες στιγμες εσυ πρεπει να εισαι απλα διπλα του να του συμπαραστεκεσαι με αγαπη και κατανοηση για τα λαθη του οπως ο Θεος κανει σε μας σαν στοργικος γονιος.
"Η εικονα που εχουμε για τον εαυτο μας δεν ερχεται απο τα δικα μας βιωματα, αλλα απο τις γνωμες των αλλων.Η προσωπικοτητα που ερχεται απο εξω αντικαθιστα την ατομικοτητα που θα μπορουσε να εχει αναπτυχθει απο μεσα.Γινομαστε ενα ακομη προβατο του κοπαδιου ανικανοι να κινηθουμε ελευθερα χανοντας την συνειδηση της πραγματικης μας ταυτοτητας." Οσσο Ζεν Ταρω
Οι δυνατοτητες ενος αστρολογικου χαρτη ειναι μεγαλες μπορεις να τις περιορισεις οχι ομως να τις αποκλεισεις
.Ο χαρτης σου δειχνει την διαδρομη για το ταξιδι σου και πως να βρεις το πιο ασφαλες μονοπατι για το τερμα.
Η διαισθηση, η ευελιξια και η δυναμικη αντιμετωπιση των δυσκολιων παιζουν πολυ ρολο στην εξηγηση του, μια απλη ξερη εξηγηση πλανητων και συμβολων δεν μου προκαλει ενδιαφερον.
Μια εργαζομενη γυναικα,μανα,συζυγος,φοιτη ρια,ζωγραφος,μελετητης.

Markella78
18-06-2006, 01:00 PM
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου STARDUSTANGIE66
:)

panther
19-06-2006, 02:07 PM
Αγγελική,

λένε ότι όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και όταν βλέπεις και την θετική πλευρά των πραγμάτων ή των καταστάσεων, δημιουργείς γύρω σου θετική ενέργεια, που σημαίνει ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
όπως πχ όταν λες ότι δεν θα τα καταφέρω, δεν τα καταφέρνεις σχεδόν ποτέ γιατί εσύ ο ίδιος "πείθεις" τον εαυτό σου ότι δεν θα τα καταφέρει!!!
Εάν, όμως ξεκινάς με θετική σκέψη, ότι και να γίνει -ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα - εσύ θα τα καταφέρεις!!!
Οπότε, μην ανησυχείς... όλα καλά

Φιλάκια
Ιουλία

panther
19-06-2006, 02:16 PM
Υπάρχουν κάποια άτομα (άνδρες - γυναίκες) που πραγματικά δεν έχουν τον χρόνο ή αν θες την πολυτέλεια - να ψάξουν τον εαυτό του γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες που τις θεωρούν πιο σημαντικές από την δικιά τους την εξέλικη.
Για παράδειγμα: Μια χωρισμένη γυναίκα, με 2 παιδιά ηλικίας 6 & 8 ετών, όπου αναγκάζεται να κάνει 2 δουλειές και το βράδυ να φροντίσει τα παιδιά αλλά και το σπίτι, δεν νομίζω ότι έχει την πολυτέλεια να ψάξει τον εαυτό της.
Αυτό - κατά την γνώμη - εννοεί η Αγγελική, και συμφωνώ μαζί της.
Δεν είναι όλα εύκολα για όλους!!!

Λένε: ότι όταν μπορέσεις να σταθείς στις στάχτες των ονείρων σου, τότε μόνο μπορείς να πεις Ζωή σε νίκησα.

Φιλικά
Ιουλία

Aγγελικη καλημερα
οταν μιλαμε για προσκολληση στον υλισμο δεν εννοω να μην δουλευουμε ,να μην ψωνιζουμε,να μην φροντιζουμε τα παιδια μας.Εννοω να προσπαθουμε συνεχως να αυξησουμε τα υλικα μας αγαθα,την κοινωνικη μας θεση και να ειμαστε ευαλωτοι σε οτι μας περιβαλει.Την ανικανοποιητη αναγκη του ανθρωπου να εξελιχθει σε θεματα πλουτισμου,καρριερας και κοινωνικου status συμφωνα με τον υλικο κοσμο.
Η δουλεια οπως και η ασχολια με αλλα πραγματα γυρω σου που εχουν αναγκη την φροντιδα σου δεν μπορουν να σου περιορισουν τον χρονο να ασχοληθεις με τον εσωτερικο σου εαυτο.Ο εσωτερικος σου εαυτος ειναι παντα εκει σε ολη την διαρκεια της ημερας και περιμενει να του ριξεις μια ματια.Οι σκεψεις σου,οι απλες καθημερινες σου πραξεις,η αγαπη που προσφερεις γυρω σου ειναι ο εσωτερικος σου εαυτος.Η σοφια,η καλοσυνη,η αγαθοσυνη και η εμπειρια ειναι ειναι εμφυτη σε ολους μας απλα την παραμεριζουμε οταν δεν μας συμφερει η δεν μας βολευει.
Οι γνωσεις που προσφερονται μεσα απο βιβλια για πνευματικη αναπτυξη ειναι αχρηστες αν δεν μπορεις να ψαξεις μεσα σου.
Οι εξωτερικες συνθηκες ειναι παντα εκει για ολους μας (μονο οι φωτισμενοι δεν χρειαζεται να της υποστουν) ο τροπος αντιμετωπισης τους ειναι διαφορετικος για τον καθενα.
Η εξασφαλιση των παιδιων για το μελλον τους ειναι μια καλη δικαιολογια για συσωρεψουμε πλουτο.Το καλλιτερο που μπορουμε να τους εξασφαλισουμε ειναι σωστες συμβουλες,ηρεμο περιβαλον, αγαπη για τον εαυτο τους και τους γυρω τους,τα υπολοιπα θα τα βρουνε μονα τους.Αλλωστε γιαυτο ηρθαν στην ζωη για να μαζεψουν τις εμπειριες τους.Οσο και να το θελεις δεν μπορεις να ζησεις την ζωη του παιδιου σου για να το εξασφαλισεις ,θα περασει τις δικες του τραυματικες και ευχαριστες στιγμες εσυ πρεπει να εισαι απλα διπλα του να του συμπαραστεκεσαι με αγαπη και κατανοηση για τα λαθη του οπως ο Θεος κανει σε μας σαν στοργικος γονιος.
"Η εικονα που εχουμε για τον εαυτο μας δεν ερχεται απο τα δικα μας βιωματα, αλλα απο τις γνωμες των αλλων.Η προσωπικοτητα που ερχεται απο εξω αντικαθιστα την ατομικοτητα που θα μπορουσε να εχει αναπτυχθει απο μεσα.Γινομαστε ενα ακομη προβατο του κοπαδιου ανικανοι να κινηθουμε ελευθερα χανοντας την συνειδηση της πραγματικης μας ταυτοτητας." Οσσο Ζεν Ταρω
Οι δυνατοτητες ενος αστρολογικου χαρτη ειναι μεγαλες μπορεις να τις περιορισεις οχι ομως να τις αποκλεισεις
.Ο χαρτης σου δειχνει την διαδρομη για το ταξιδι σου και πως να βρεις το πιο ασφαλες μονοπατι για το τερμα.
Η διαισθηση, η ευελιξια και η δυναμικη αντιμετωπιση των δυσκολιων παιζουν πολυ ρολο στην εξηγηση του, μια απλη ξερη εξηγηση πλανητων και συμβολων δεν μου προκαλει ενδιαφερον.
Μια εργαζομενη γυναικα,μανα,συζυγος,φοιτη ρια,ζωγραφος,μελετητης.

LULU
20-06-2006, 02:39 PM
Γεια σας κι από μένα.
Χαίρομαι πολύ που διάβασα όλες αυτές τις απόψεις για ένα θέμα που με απασχολεί.
Ένα μήνα πριν μου είπε ένας φίλος μια πρόταση από τον πρόλογο του βιβλίου "Ο μεγάλος Γκάτσμπυ" από τον Φ.Σ.Φιτζέραλντ :
"Κάθε φορά που νιώθεις τη διάθεση να επικρίνεις κάποιον να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είχαν τις δικές σου ευκαιρίες στη ζωή"
Αυτή την πρόταση τη σημείωσα στο ημερολόγιό μου.
Πού κολάει;
Κατ΄αρχήν για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι κανείς επικρίνει κανέναν σε αυτή τη συζήτηση.
Θα σταθώ στο θέμα των ευκαιριών για να συμφωνήσω με την Αγγελική και τον panther.
Νομίζω ότι διάφοροι παράγοντες στη ζωή μας όπως βιολογικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί και αστρολογικοί μας θέτουν κάποια όρια μέσα στα οποία είμαστε ελεύθεροι να κινούμαστε. Κάποιοι είναι τυχεροί και κινούνται μέσα σε μεγάλα όρια και κάποιοι άτυχοι σε πολύ στενά όρια.
Αυτό το γεγονός δεν ξέρω σε τι οφείλεται.
Φταίει η κοινωνία μας; φταίει το DNA μας; φταίει το επάγγελμα, το οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο του πατέρα μας; φταινε οι εμπειρίες που μας έχουν διαμορφώσει; φταίει το ζώδιο και οι πλανήτες τη στιγμή της γέννησής μας;
Ειλικρινά δεν ξέρω αν η αιτία είναι ένα από τα παραπάνω ή ο συνδυασμός κάποιων ή και όλα μαζί.
Η ουσία είναι όμως ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην εξέλιξη μιας και είναι γεγονός ότι ο ίδιος πλανήτης στον αστρολογικό χάρτη ενός πλούσιου και ενός φτωχού δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα.

STARDUSTANGIE66
22-06-2006, 01:55 AM
Συμφωνω με την panther οτι ειναι θεμα προτεραιοτητων...
Υπηρξα μονη μου μετα απο καποια "μοιραια" γεγονοτα με ενα παιδι και δυο δουλειες και δεν με εμποδισε να ασχοληθω με τον εαυτο μου θα μπορουσα να πω οτι τοτε ασχοληθηκα περισσοτερο για το πως ,το γιατι ,την μοιρα ,τις επιλογες μου.
Τοτε αρχισα να ασχολουμαι με την αστρολογια και τις εσωτερικες μου αναζητησεις,την συνδεση του παρελθοντος με το μελλον,του χαρακτηρα με τα γεγονοτα, της ψυχης με το σωμα...
Πηγα αργοτερα σε καποιον αστρολογο και μου δηλωσε οτι η ζωη μου θα ειναι γεματη δυσκολιες,κανενας γαμος οσους και αν κανω δεν θα πετυχει και καθε επιτυχια μου θα ακολουθουσε αποτυχιες.Επειδη εκανε και μαθηματα αστρολογιας εβαλε το ωροσκοπιο μου στον πινακα για να πουν την γνωμη τους οι υπολοιποι ,ενας απο τους μαθητες ειπε:Ζει ακομα αυτος;
Φευγοντας απο εκει ημουν απελπισμενη και το βραδυ ειδα ενα ονειρο πολυ ζωντανο.
Ο ηλιος ειχε γινει κατακοκκινος και μου εκαιγε το κεφαλι ανεβαινα μια πολυ μεγαλη ανηφορα,ο κοσμος ειχε αφηνιασει και ετρεχε αντιθετα απο εμενα με πεταγε κατω σηκωνομουν και συνεχιζα πεισματικα παρολο που ημουν γεματη σημαδια και πληγες.Καποια στιγμη δεν υπηρχε αλλος κοσμος ,η ατμοσφαιρα αλλαξε και βρεθηκα σε ενα πλακοστρωτο επιπεδο οπου οι ανθρωποι δεν πατουσαν στην γη και αγγελοι ψελνανε γυρω μου.Μια γυναικα λευκοντυμενη με ενα μωρο στην αγκαλια μου ειπε οτι με περιμενε σαν να ειχα αργησει και μου δινει μια λευκη φορεσια.Προσεξα οτι ειχε φωτοστεφανο και μου εκανε εντυπωση τοτε μου ειπε οτι εχω και εγω...
Ξυπνησα και καταλαβα οτι αυτη η ζωη ειναι ο ανηφορος και εγω θα παλεψω για να βρω το φωτοστεφανο μου......
"Η μοιρα και η ελευθερη βουληση ειναι δυο ισαξιες δυναμεις.Θεωρω ομως οτι η ελευθερη βουληση ειναι πιο σημαντικη, γιατι ειναι οι δικες μας συνειδητες επιλογες που δημιουργουν την μοιρα μας."-Μαχαμπαρατα

Marina 7771
22-06-2006, 03:36 PM
Θεοί μέν γάρ μελλόντων, άνθρωποι δέ γιγνομένων,
σοφοί δέ προσιόντων αισθάνονται.

Κατά τον Φιλόστρατο οι άπλοι άνθρωποι γνωρίζουν όσα γίνονται, τα μέλλοντα τα γνωρίζουν οι Θεοί και απ'τα μέλλοντα οι σοφοί αντιλαμβάνονται τα προσερχόμενα.
Για να ανήκει κανείς στους σοφούς αρκεί να μην περιορίζει την σκέψη του από κανόνες και νόμους, που κάποιοι όχι πάντα προικισμένοι έχουν φτιάξει, και από μοιρολατρικά δόγματα και αυταπάτες.
Κάπως έτσι μπορεί κάποιος να "πάρει την ζωή του στα χέρια του" και να χρησιμοποιήσει τις όποιες τάσεις ή προβλέψεις ούτως ώστε να ξεπεράσει σκόπελους και να αδράξει ευκαιρίες.
Νομίζω πως υιοθετόντας μία τέτοια στάση ζωής μπορείς να κάνεις την υπέρβαση.
Φιλικά

skorpion
22-06-2006, 07:54 PM
Σκορπινακι μου γλυκο,
Εαν σκεφτεσαι ψυχραιμα, μπορεις να βρεις τη μεση οδο...:)

Σιγουρα απλως μιλησα για ακρα για να δωσω μεγαλυτερη εμφαση καταλαβαινεις;) :amuse:

:love: :love: :love:

katianapapa
23-06-2006, 01:46 PM
Αγαπητη φιλη μια θεωρια του Κιρπαλ Σιντ αναφερει πως
Το μεγαλυτερο δωρο του Θεου προς τον ανθρωπο ειναι η προσφορα της αυτονομης θελησης....Πιο λεπτομερειακα αναφερει πως
Καθε ανθρωπος εχει απο προηγηθεν καρμα το 75% στην επομενη επαναφορα του,και 25% θεληση
Ισχυροποιωντας αυτο το 25% της θελησης ανατρεπει το προηγηθεν καρμα του.