PDA

View Full Version : Απιστία: Αυτό το «μαύρο» φεγγάρι του έρωτα!

Ζωή και Ζώδια
03-06-2006, 05:18 PM
Η αλήθεια αποκαλύφθηκε, η εμπιστοσύνη κλονίστηκε, τα αισθήματα σκοτείνιασαν και τα «γιατί» και τα «πώς» δεν έχουν βρει ακόμα μια λυτρωτική απάντηση.
Όμως το οδυνηρό δίλημμα στη πληγωμένη σχέση είναι: Να μείνω ή να φύγω;

Από την Έλενα Δαλέζιου
Περιοδικό ζωή & ζώδια

Διαβάστε το

Απιστία: Αυτό το «μαύρο» φεγγάρι του έρωτα! | αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81/)

*Astropeleki*
03-06-2006, 06:16 PM
Ωραίο και ενδιαφέρον το θέμα!
Η αλήθεια όμως, μια φορά άπιστος-η, πάντα άπιστος-η.
Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, δύσκολα ξαναχτίζεται.
Ο ειδικός πάντα χρειάζεται, και θέλει πολύ προσπάθεια για να επαναφέρει το ζευγάρι. Χρειάζονται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί από την μεριά και των δύο! Τότε μπορεί να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. :)

skorpion
03-06-2006, 10:22 PM
η απιστια ποναει και οσο κι αν μου ειναι δυσκολο που το λεω αυτο ισως ειναι καλυτερα να μη την μαθεις ποτε αν ειναι μονο ενα λαθος που συνεβει μια φορα γιατι ανθρωποι ημαστε λαθη κανουμε τωρα αν προκειται για παραλληλη σχεση περνεις τα μπογαλακια σου και φευγεις:notrust:

:wacko: Εγω βεβεαια σαν σκορπιος αν παψω να μιλαω πολυ λογικα κι αν μπω στη διαδικασια να σκεφτω τι θα εκανα αν μου συνεβαινε κατι τετοιο τα αποτελεσματα θα ειναι τραγικα για τους αμαρτωλους:evil: ξεγυμνωμα και λιθοβολισμος στην πλατεια ομονοιας:mad: και σαν αποζημιωση για τους απατημενους ως αποζημιωση θα πληρωναν κρουαζερια στα ελληνικα νησια:amuse: τι λετε μαζευουμε υπογραφες για τη δημιουργια ενος τετοιου νομου? ετσι για να προφυλαχτουμε απο ποσιδωνειες πλουτωνιες και κρονιες επιδρασεις:bigsmile:

Αγγελικη
03-06-2006, 10:26 PM
Θα φανω λιγο ριζοσπαστικη αλλα δεν αντεχω να μην πω τη γνωμη μου!!:cheesy:
Και τι εγινε βρε κοριτσια;
Ενα κορμι θελει να γνωρισει, οχι μια ψυχη!!:cheesy: :cheesy:

skorpion
03-06-2006, 11:18 PM
Θα φανω λιγο ριζοσπαστικη αλλα δεν αντεχω να μην πω τη γνωμη μου!!:cheesy:
Και τι εγινε βρε κοριτσια;
Ενα κορμι θελει να γνωρισει, οχι μια ψυχη!!:cheesy: :cheesy:
Οχι ειναι κι αυτο μια αποψη αλλα το θεμα ειναι οτι καμμια φορα δυστυχως ή ευτυχως
πρεπει να κανεις επιλογες θα διαλεξεις να γνωρισεις ενα αλλο κορμι ενω ξερεις οτι ετσι θα πληγωσεις μια ψυχη που αγαπας? κι αν δεν την αγαπας τελικα μπορεις απλως να επιλεξεις να φυγεις και ασε που εγω ειμαι της αποψης οτι απο μονο του ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.
Τελοσπαντων ποιος ξερει ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου! Αχ αυτοι οι πλανητες! Αχ αυτα τα αστρα!:nuts:

Αγγελικη
03-06-2006, 11:44 PM
Οχι ειναι κι αυτο μια αποψη αλλα το θεμα ειναι οτι καμμια φορα δυστυχως ή ευτυχως
πρεπει να κανεις επιλογες θα διαλεξεις να γνωρισεις ενα αλλο κορμι ενω ξερεις οτι ετσι θα πληγωσεις μια ψυχη που αγαπας? κι αν δεν την αγαπας τελικα μπορεις απλως να επιλεξεις να φυγεις και ασε που εγω ειμαι της αποψης οτι απο μονο του ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.
Τελοσπαντων ποιος ξερει ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου! Αχ αυτοι οι πλανητες! Αχ αυτα τα αστρα!:nuts:

Οπως λες: ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου...
Η ψυχη προσβαλλεται οταν ερχεται σε αντιπαραθεση και αντιπαλοτητα με αλλη ψυχη...
Το σωμα επισης....

ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον
Εχει...εχει...Δεν σου αρεσει να δοκιμαζεις νεες γευσεις στο φαγητο σου; Μην νομιζεις οτι απεχει και πολυ...

εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.

Συμφωνω!!!:) :)

tirania
03-06-2006, 11:58 PM
Αχ Αγγελικη μου εδω θα διαφωνησω μαζι σου, ως γνησια-ζηλιαρα και κτητικη- σκορπιος. Οχι οτι απαγορευω να γνωρισει και κανενα αλλο κορμι, να γνωρισει, απλα το δικο μου ΔΕ θα ξαναγγιξει. Ασε που πιστευω οτι τα αιτια ειναι βαθυτερα κι οχι μια απλη παρορμηση για την εξερευνηση ενος κορμιου! Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη φυση μας). Παντα μα παντα θα μπαινει το συναισθημα στη μεση ειτε ελξης ειται απωσης.
Σχετικα με την απιστια μεσα στη σχεση θεωρω οτι πρωτος βασικος παραγοντας για την "προληψη" της ειναι η προσπαθεια για την επιλυση των προβληματων με τον καλυτερο δυνατο τροπο ωστε αν δεν ελαχιστοποιουνται, τουλαχιστον να μη μεγενθυνονται.
Δευτερος και ισως πιο σημαντικος ειναι ο παραγοντας τυχη που κι αυτος ενισχυεται απο τις επιλογες μας. Δηλαδη τωρα αν μπλεξω με καποιον φουλ ανασφαλη ή ανισορροπο και στην πρωτη δυσκολια μου την "κατσει", ε τοτε ειναι θεμα της κακιας μου μοιρας και του οτι δεν τον "διαβασα" σωστα με την παροδο του χρονου. Αν δε επαναλαμβανομαι με παρομοιες επιλογες στη ζωη μου, τοτε ειμαι ΚΑΙ αξια της μοιρας μου!
Τελειωνοντας γιατι κουρασα παροτι γενικολογω, πιστευω οτι τα πραγματα ειναι απλα και εμεις τα κανουμε πολυπλοκα. Ο 'τι θελουμε στη ζωη, αυτο εχουμε διπλα μας, ο συντροφος μας πρεπει και ειναι αντανακλαση του εαυτου μας. Δεν κερατωνω γιατι δεν ανεχομαι να με κερατωνουν και γιατι δε θα εκτιμουσα τον εαυτο μου αν το εκανα!

Αγγελικη
04-06-2006, 12:26 AM
Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη

Ε τοτε καταλαβετε και τους αντρες των οποιων την κοσμοθεωρια προσπαθειτε να υιοθετησετε!!!
Οταν γινονται σαν εμας λεγονται π.....ες, οταν φερονται σαν αντρες τους βριζετε πατωκορφα!!! Τι προτυπο αντρα εχουμε τελικα στο μυαλο μας;;;
Ουφ πια!!!!
Εαν μια σχεση δεν σου παει καλα απο την αρχη, δεν υπαρχει περιπτωση να διορθωθει στο μελλον!!!
Χωνεψτε το αυτο!!!
Φιλικα:toung:

ScP
04-06-2006, 01:19 AM
Όπως αναφέρει και το άρθρο που επικαλείται γνώμη ειδικών όταν υπάρχει θέληση να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα με το χρόνο ξεπερνιέται.
Αν βεβαίως βάλουμε την κυρία Ελένη Λουκά να συνομιλήσει με τον πατέρα Μάξιμο εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
Αυτό ας χωνέψουμε καλύτερα και όχι τα αφοριστικά ή τις τραυματικές μας εμπειρίες.
Γι' αυτό εξάλλου για να συνδέσω και το θέμα κάποιοι χρησιμοποιούμε την αστρολογία όχι στην μοιρολατρική ή μπουρδοκαρμική της μορφή αλλά αυτή της σοφίας.

kiaRRa
04-06-2006, 11:52 AM
Οποια και αν ειναι τα αιτια της απιστας του συντροφου,ακομα και αν μετα την αποκαλυψη λυθουν,ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κερδιθει εκ νεου η εμπιστοσυνη.Το "θυμα" διαρκως θα κοιταει απνω απο τον ωμο του και καθε στιγμη που ο συντροφος του λειπει δεν θα βρισκει ηρεμια σκεπτομενο που μπορει να ειναι,με ποιον, και αλλα τετοια ευχαριστα.Η θεωριτικολογια λοιπον ειναι ευκολη,λες:πρεπει να γινει αυτο και τελος.Στην πραξη ομως το να κανεις τα βηματα συμφιλιωσης με την ιδεα της απιστιας του αλλου και σιγα σιγα να τον συγχωρεσεις ειναι εξαιρετικα δυσκολο και ψυχοφθορο.Χωρις ποτε να λεω οτι μια δευτερη ευκαιρια δεν αξιζει να του δοθει,απλα θα πρεπει να κρατας πλεον μικρο καλαθι(τουλαχιστον στην αρχη):idea:

skorpion
04-06-2006, 09:14 PM
για μενα εχει τεραστια διαφορα το να δοκιμαζεις ενα φαι απο ενα κορμι και θεωρω οτι καταρχας δεν τιθεται θεμα συγκρισης γενικα δεν εχω και τετοια φιλοσοφια και σταση ζωης. Το σεξ καταρχας κατα την ταπεινη μου αποψη το ξεχνας πολυ γρηγορα (κι αυτο σημαινει οτι δεν ηταν καλο) οταν δεν υπαρχει επικοινωνια, επισης για μενα το σεξ δεν ειναι απλως μια βιολογικη αναγκη ή μονο ενα ζωωδες ενστικτο ειναι και επικοινωνια πνευματικη/συναισθηματικη/ψυχικη και ενας τροπος να δωσεις να παρεις και να δημιουργησεις ενεργεια.Το σεξ οταν υπαρχει αγαπη ή ερωτας δεν συγκρινεται με το σεξ χωρις αυτα.Θελω να νιωθω σε ολες πτυχες της ζωης οτι ειμαι Ενα με το συντροφο μου κι αυτο δεν γινεται εαν μοιραζεται απο εδω κι απο κει. Εαν καποιος εχει διαφορετικες αποψεις απο μενα σεβαστες αλλα δεν μου κανει και κει ειναι το θεμα οτι θα πρεπει να ήμαστε ειλικρινεις με τους αλλους.Τωρα εαν καποιος απο τους 2 για οποιοδηποτε λογω εκανε την αμαρτια του και μετανοουσε ειλικρινα σιγουρα υπαρχουν πιθανοτητες να μη διαλυθει η σχεση αυτο εξαρταται απο το ζευγαρι.:huh:

:smile1:

skorpion
04-06-2006, 10:00 PM
Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη φυση μας).
ΜΟΝΟ εδω θα διαφωνησω μαζι σου. και για τη γυναικα αποτελει βιολογικη αναγκη το σεξ απλως η γυναικα εχει μαθει μεσα στους χρονους ανδροκρατιας και φαλλοκρατισμου να το καταπιεζει χωρις ορια.Το να μην κανει σεξ μια γυναικα μπορει να προκαλεσει τοσο σωματικα οσο και ψυχικα προβληματα που με την πρωτη ματια απλως ισως δεν φαινεται οτι εχουν δημιουργηθει λογω αυτης της καταπιεσης εναντια στην φυση της. Αυτο ομως δεν εχει σχεση με το θεμα γιατι μιλαμε για απιστια.Οταν καποιος ειναι ελευθερος μπορει να κανει οτι θελει, δεν θα πληγωσει κανεναν η μονη πιθανοτητα να πληγωσει καποιον ειναι να πληγωσει τον εαυτο του
:bigsmile:

Υ.Γ Το σωμα ειναι προεκταση της ψυχης και το αντιθετο το καθε ενα με διαφορετικες ιδιοτητες και για διαφορετικες εργασιες αλλα (οσο ζουμε τουλαχιστον) ειναι το ενα προεκταση του αλλου κι οχι 2 διαφορετικα πραγματα

Αγγελικη
05-06-2006, 12:16 AM
Ενας ανθρωπος που εχει ανησυχιες και ασχολειται με τον χωρο της Αστρολογιας, Ψυχολογιας και Μεταφυσικης, δεν θα μπορουσε να ειναι ποτε απολυτος στις αποψεις του ειτε αφορουν τον ιδιο ειτε καποιον αλλον.
Ποτε μη λες ποτε και ποτε μη νομιζεις οτι σκεφτονται ολοι οπως εσυ...

skorpion
05-06-2006, 01:03 AM
Ειναι σιγουρο οτι δεν σκεφτονται ολοι το ιδιο, και επισης εχεις δικιο οταν λες ποτε μη λες ποτε :amuse: ειναι ομως καλο να παραμενεις πιστος στις ιδεολογιες σου και ειδικα οταν εχουν διαμορφωθει μεσα απο τα λαθη σου και μεσα απο την ενδοσκοπηση στο εγω σου (οσο αυτο ειναι δυνατο):cheesy:

Αγγελικη
05-06-2006, 01:30 AM
Ενας ανθρωπος που ειναι σταθερος γενικα, ειναι πολυ δυσκολο να αντιληφθει την μεταβλητοτητα των αλλων.
Εαν ξαναδιαβασεις το προηγουμενο μηνυμα σου θα δεις οτι φασκεις και αντιφασκεις.
Δεν σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας αλλα και το πως νιωθουν οι αλλοι και το αν οι δικιες μας μας αναγκες συμβαδιζουν με των αλλων...
Εαν δεν εχεις προσεξει και δεν εχεις παρατηρησει το τι ακριβως θελει, νιωθει, σκεφτεται και χρειαζεται ο συντροφος σου, ειναι φυσικο να αισθανεσαι οτι δεν μπορεις να συνεννοηθεις...
Εγω προσωπικα, θα μιλουσα μαζι του, θα προσπαθουσα να τον μαθω..
Θα προσπαθουσα να καταλαβω εαν η απιστια ειναι εγκεφαλικη..

Αγγελικη
05-06-2006, 01:39 AM
Τι να κανω;
Γαρ Ζυγος...
Ολα με τη λογικη...:bigsmile:

skorpion
05-06-2006, 01:49 AM
Τι εννοεις φασκω και αντιφασκω? Οταν ενας ανθρωπος ειναι σταθερος στα πιστευω του και τις αξιες που εχει επικυρωσει και μεσα απο τις εικονες που εχει συλλεξει απο τη ζωη και απο και ειναι ανθρωπος δυνατος και οχι αδυναμος για να μεταβαλλεται με καθε αφορμη σημαινει οτι ξερει τι διεκδικει και σιγουρα δε σημαινει οτι δε μπορει να αντιλαμβανεται τις δονησεις του περιβαλλοντος και ποσο μαλλον του ανθρωπου που εχει επιλεξει να ειναι μαζι και που τον εχει επιλεξει και γι αυτα του τα πιστευω εκτος των αλλων.Επισης δε σημαινει απαραιτητα οτι ενας ανθρωπος που υπερασπιζεται τις ιδεολογιες του και ειναι σταθερος σε αυτες οτι δεν μπορει να ειναι γενικα προσαρμοστικος

:love:

skorpion
05-06-2006, 01:53 AM
καλα κανεις ισως ετσι ειναι και πιο ευκολα τα πραγματα, αλλα εγω σκορπιος:blink:
ασε οι πλανητες τα φταινε ολα χι χι:toung:

panther
05-06-2006, 10:23 AM
Ενας ανθρωπος που εχει ανησυχιες και ασχολειται με τον χωρο της Αστρολογιας, Ψυχολογιας και Μεταφυσικης, δεν θα μπορουσε να ειναι ποτε απολυτος στις αποψεις του ειτε αφορουν τον ιδιο ειτε καποιον αλλον.
Ποτε μη λες ποτε και ποτε μη νομιζεις οτι σκεφτονται ολοι οπως εσυ...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειδικότερα, με την πρώτη παράγραφο!

kmakri
05-06-2006, 11:10 AM
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.
Η SCORPION ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ..
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ....
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ SCORPION ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ??
ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ..
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ..ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙΣ..
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.
ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΟΥ, ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ <<ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..>>ΟΥΤΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΤΣΙ.
Η ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
ΔΕΝ ΞΟΡΚΙΖΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ.
ΒΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ.ΕΑΝ ΑΓΑΠΑΣ Ή ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ Ή ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ.
ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ.ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΟΥ.
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΦΙΛΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

panther
05-06-2006, 11:18 AM
Αγαπητή Κατερίνα,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω.
Μόνο, θα σε παρακαλούσα να έγραφες με πεζούς χαρακτήρες. :)

Φιλικά
Ιουλία

sagimoon
05-06-2006, 12:37 PM
Μια σχέση δεν κρατιέται από έρωτα μόνο. Αυτός στην πρώτη έλλειψη επικοινωνίας πάει χάθηκε...

Η αγάπη είναι έννοια που αν δεν βιωθεί δεν μπορεί να αναλυθεί. Αυτή ναι, κάνει σοβαρές προσπάθειες να σωθεί η σχέση. Και αγάπη δεν σημαίνει μόνο συγχωρώ μονόπλευρα.
Όσο τρελλό κι αν φαίνεται , είναι σοφό την ψυχολογική εμπειρία (της απιστίας) του ενός να την πάρει κι ο άλλος μετά από ένα διάστημα. Δεν το λέω εκδίκηση, το λέω τεστ αντοχής. Η τραμπάλα θέλει δύο. Το ίδιο και η ζωή. Τουλάχιστον ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Κέρατο επί ίσης όροις, κι εδώ σε θέλω μάγκα μου...

Fotini Christodoulou
05-06-2006, 01:44 PM
. Και αγάπη δεν σημαίνει μόνο συγχωρώ μονόπλευρα.

Συμφωνω με την sagimoon.

Να προσθέσω πως -κατα την άποψη μου-καλό ειναι να ΜΗΝ είμαστε απολυτοι σε τέτοια θέματα.Η ζωή πολλες φορές το "εγω ποτέ δεν θα κάνω το τάδε" μας κάνει να το λουστούμε!:worried:

Εχω και μια ένσταση.Απο κάποια φίλη αναφέρθηκε πως εμεις -οι γυναικες δλδ-δεν ενεργουμε στο θεμα αυτο με βαση τις βιολογικες μας ανάγκες.
Θα διαφωνήσω λέγοντας πως μπορεί να "ντυνουμε"τις βιολογικές μας ανάγκες ονομάζοντάς τες με διάφορα ονόματα,αλλα το περιοχόμενο παραμένει ίδιο.
Οση αναγκη εχει το ένα φύλο να ικανοποιησει τις αλφα αναγκες του εχει και το αλλο,οση αγαπη χρειάζεται το ένα χρειάζεται και το άλλο.
Η επιθυμία καθορίζεται απο πολλους παράγοντες,αλλα κατά την γνώμη μου πάντα, το φύλο τελικά παιζει πολύ μικρό ρολο.

Φιλικά,
Φωτεινή

panther
05-06-2006, 01:58 PM
Αυτό που θα ήθελα να πω αν και έχω μπλεχτεί λίγο γιατί το θέμα είναι διαφορετικό από αυτό που θα γράψω, αλλά θα ήθελα να πω την άποψή μου όσον αφορά τις βιολογικές ανάγκες των γυναικών.
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτου φύλου έχουνε δικαίωμα στην απόλαυση.

skorpion
05-06-2006, 04:12 PM
kmakri ,panther
η ηλικια δεν εχει σχεση παντα με τη ¨σοφία¨ και ουτε οι εμπειριες είναι παντα πιο πολλες ή πιο ουσιαστικές μονο και μονο επειδη ζησαμε πιο πολλα χρονια αλλα εδω δε θα παραδωσω το βιογραφικο μου/ιστορια της ζωης μου ουτε τις εμπειριες μου εμμεσες ή αμεσες για να πεισω γι αυτο.Καταλαβαινω οτι η κοινα αποδεκτη αποψη ειναι οτι οσο πιο μεγαλος τοσο πιο πολλα ¨ξερεις¨ αλλα δεν ειναι παντα ετσι.Δεν μιλησα για κτητικοτητα μιλησα για αγαπη για σεβασμο και ουσιστικοτερη ενωση και το πιο απλο να προσπαθουμε να μην πληγωνουμε τους αλλους μονο και μονο για ικανοποιήσουμε για λιγο το εγω. Το να εισαι πιστος εφοσον αγαπας και σε αγαπουν ειναι θεμα χαρακτηρα, αξιων, ιδεολογιας, συναισθηματων, δυναμη χαρακτηρα κ.τ.λ Ξερω οτι η ζωη δεν ξερεις ποτε τι περιεργα παιχνιδια θα σου παιξει αλλα και στα παιχνιδια υπαρχουν κανονες και μπορεις να παιξεις με τους δικους σου ασχετα με το τελικο αποτελεσμα κι αυτοι οι κανονες ειναι οι αξιες και το πνευμα σου.Ειναι δυσκολο μπορει αλλα ολα ειναι θεμα δυναμης και αντιληψης. Και πιστεψτε με ξερω σε ποιον κοσμο ζω σε ζω σε αλλο πλανητη απλως νομιζω οτι συμμετεχουμε στο κοσμο και αναλογως τον φτιαχνουμε ή τον καταστρεφουμε
και τον μικροκοσμο μας και τον μεγαλο και χαωδες ισως.Το να ψαχνεις ή να εχεις ενα συντροφο που εχει τις ιδιες αξιες δεν ειναι στενοτητα είναι η επιλογη που σου δινει τις πιο πολλες ευκαιριες για να πετυχετε μαζι στη ζωη.Οσο για την αστρολογια μας ειναι ενα απο τα μεσα που μας βοηθαει να κατανοησουμε καλυτερα τον εαυτο μας εκτος των αλλων αλλα ο εαυτος μας δεν ειναι μια μαθηματικη πραξη 1+1=2, ειναι πολυπλοκος και υπαρχουν στοιχεια αντιφατικα και ισως πολλες φορες εξαρταται απο μας πια στοιχεια θα επιλεξουμε για να πορευτουμε ή ποια θα καταβαλλουμε προσπαθεια να τα κατευνασουμε ή να τα αναπτυξουμε και εκει αποδεικνυεται οτι δεν ειμαστε ρομποτακια αλλα ανθρωποι με ελευθερη βουληση

:amuse:

kiaRRa
05-06-2006, 06:14 PM
Πολλες φορες λεμε οτι αγαπουμε καποιον αλλα κατα βαθος εχουμε μεινει στο εγω και οχι στο εμεις.Οσο ειμαστε λοιπον στο εγω κοιταμε μονο να ικανοποιησουμε τις δικες μας αναγκες χωρις ειλικρινες ενδιαφερον για τις αναγκες του συντροφου μας.Το να ξεπερασουμε πραγματικα αυτο το σταδιο ειναι εξαιρετικα σπανιο,αλλα μονο οταν το επιτυχουμε θα μπορεσουμε να δουμε και την δικη μας συμβολη στην απιστια του αλλου.Μονο τοτε θα συγχωρησουμε πραγματικα .:embarrest :amuse: :amuse: :amuse:

tirania
06-06-2006, 12:50 AM
Βρε παιδιά μάλλον δε με καταλάβατε. Ή με καταλάβατε και δε συμφωνείτε! Το ξαναγράφω λοιπόν:η γυναίκα δεν έχει ονειρώξεις ώστε να ξυπνάει το πρωί και τα σεντόνια μούσκεμα, δεν τρέχει στην τουαλέτα να εκσπερματίσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ερέθισμα και δεν έχει και κάποια άλλα "ένστικτα" που καθορίζουν την ανδρική φύση! Αυτό φυσικά ισχύει κι αντίστροφα.
Εννοείται ότι το σεξ είναι και για μας ύψιστη ανάγκη, αλλά τι να κάνουμε που ο Μεγάλος μας έδωσε άλλη υπόσταση και το χάρισμα της μητρότητας (και μακροζωίας βέβαια!). Αυτό βέβαια δε δικαιολόγει στην εποχή μας τις εκφράσεις τύπου "ε, άντρας είμαι, παρασύρθηκα" άλλα μη φτάνουμε και στο άλλο ακρο! Γι αυτό κι οι άντρες τρέχουν και δε φτάνουν, γι αυτό έχουμε στην Ελλαδίτσα μας τόσα διαζύγια, γι αυτό κατέχει η Θεσσαλονίκη μας την πρώτη θέση στην Ευρώπη (ξεπέρασε και τα αγγλάκια!!) στους ομοφυλόφιλους, σε ποσοστό ανα τον πληθυσμό!! Και να σας πω και κάτι; Έτσι όπως βαδίζουμε, το τελευταίο πράγμα που θα πρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η απιστία και το λέω εγώ, η σκορπίνα η συναισθηματική, η ζηλιάρα, η πολλάκις πληγωμένη! Με τη νοοτροπία που κουβαλάμε, είναι φυσικό επακόλουθο η απιστία. Που ναι η μπάλα, οέο!
Σόρρυ παιδιά αν δε σας αρέσει η άποψή μου αλλά αυτή είναι με βάση τα δεδομένα. Αν αλλάξουν τα δεδομένα μπορεί ν αλλάξει κι αυτή (κλεμμένο Φυλλένια)!

ScP
06-06-2006, 01:21 AM
Παρακαλώ να μη θίγετε χώρες, πολιτισμούς ή κοινωνικές ομάδες με ακραίες ή προσβλητικές εκφράσεις.

tirania
06-06-2006, 01:43 AM
Νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω άποψη για την πόλη που μεγάλωσα, ειδικά αν είναι εμπεριστατωμένη βάση δημοσιευμένων στατιστικών. Και σίγουρα δεν έχω καμμιά διάθεση να προσβάλλω ΚΑΝΕΝΑΝ. Γι αυτό και αν προσέξατε χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικο. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι μου καταλογίζετε ακραία συμπεριφορά!
Αν παρόλα αυτά διαφωνείτε με τον τρόπο που εκφράστηκα, συγγνώμη που δεν με καταλάβατε! Και δεν συμμετέχω ξανά σε τέτοιου είδους συζητήσεις παρόλο το ενδιαφέρον μου προς αυτές.

Καλό σας Βράδυ

Fotini Christodoulou
06-06-2006, 10:04 AM
Να επανέλθω στην αποψη μου και να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου.
Διαβάζοντας πριν απο κάποιο διάστημα ενα βιβλιο που ασχολείται με την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους προσεγγιζοντας την με πολλές αλλες επιστημες(ψυχολογια,βιολογ ια κα)καταλήγει στο συμπέρασμα(πολύ περιληπτικά)οτι και τα δύο φυλα εχουν απώτερο σκοπό την διαιώνιση του είδους.Οι αντρες προσπαθούν να αφήσουν οσο περισσοτερους απογόνους μπορούν, ενώ οι γυναίκες να επιλέξουν το αρσενικό με το καλύτερο/δυνατοτερο γονίδιο ωστε να εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών τους και την μελλοντική τους "επιτυχία"στο παιχνίδι της επικρατησης του δυνατοτερου.(τα στοιχεία του βιβλιου στην διάθεση οποιου επιθυμεί με πρ.μνμ.)Τα κριτηρια αλλαζουν φυσικά και ενω κάποτε ολες αναζητουσαν το αλφα τυπο ανδρα τωρα ζητουν κατι άλλο-και οι αρσενικοι προσαρμοζονται στην ζήτηση.

Τι θελω να πώ και προς τι η εισαγωγή.

Αν απο το θέμα αφαιρεθει το συναίσθημα και καταφερουμε να το δουμε καθαρα επιστημονικά,δεν υφισταται α-πιστία,παρα μόνο σε καποιους ανθρώπους υπερισχύει το ένστικτο επιβίωσης που τελικά ειναι η διαιώνιση του γενετικού υλικού τους ,τα οποια τους ωθούν να νιωθουν την ανάγκη να γνωρίσουν περισσοτερα ταίρια.
Μπορει λοιπον το το γυναικειο φύλο να μην αφηνει σημαδια στα σεντόνια οπως οι ανδρες,αλλά κινείται απο τα ίδια ένστικτα και ορμές-κι εφόσον πλέον δεν τεκνοποιεί παρα μονο οταν το επιθυμεί-μπορούμε να πούμε οτι στις μέρες μας,αναζητά εξισου την εκπλήρωση των ορμών οπως και οι ανδρες.
Αρα το φύλο δεν δικαιολογεί την απιστία και ουτε η απιστία οφείλεται στο φύλο.

Αν ομως πρόκειται για βιολογική αναγκη,γιατί μας πληγώνει;
Το πρώτο μου ερχεται στο μυαλό ειναι το οτι απο την στιγμή που επικράτησαν οι κοινωνικές συμβάσεις(επρεπε να μπούν καποιοι κανόνες οπως σε καθε πολιτισμένη κοινωνία),η απιστία αφορά αθέτηση αυτών ,αλλα και αθετηση υποσχέσεων,νόμων και κυρίως,του νοοτροπίας και των εθιμων μας.
Και τέλος οπως λεει και η ίδια λέξη(α-πιστία)η έλλειψη "πιστης"στο πρόσωπό μας,ειναι ενα μεγαλο κτυπημα στον εγωισμό μας.
Και ο εγωισμός μας ,η υπαρξή μας πληγώνεται(ειτε ειμαστε θυτες ειτε θυματα) γιατί εξαρχής δεν ειμαστε "πιστοι"στον εαυτό μας.Δεν ξέρουμε τον εαυτό μας,δεν ξερουμε τι αναγκες θελουμε να καλύψουμε και είμαστε τελικά,πολύ μπερδεμένοι.

Καταλήγω,στην σκέψη οτι ειναι προτιμότερο να μην κρίνουμε την απιστία σαν πράξη ,αλλα να ψάξουμε τα κινητρα που την προκάλεσαν,αλλα και να κοιτάξουμε μέσα μας προσπαθώντας να προσδιορίσουμε τι ζηταμε απο τους αλλους.Γιατί τελικά εκεί βρίσκεται και το μυστικό της "πιστης".

Φιλικά,
Φωτεινή

Ζωή και Ζώδια
10-06-2006, 06:37 PM
Αρχικά να χαιρετήσω τους συμμετέχοντες, καθώς είναι η πρώτη μας διαδραστική επαφή μαζί σας, και στην συνέχεια να προσπαθήσω να συμβάλω στην εποικοδομητική συνέχεια των προβληματισμών μας.

Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν με αφορμή το θέμα της απιστίας έδειξαν ότι πρόκειται για θέμα που μας αφορά σε μεγάλο βαθμό, είτε έχουμε νιώσει την αρνητική του πλευρά, είτε την απευχόμαστε, είτε ...την κάναμε:blink1:

Αυτό που όμως μου έκανε εντύπωση είναι ο περιορισμός των αναφορών στην σαρκική απιστία και η μερική αναφορά στην ψυχική και πνευματική διάσταση του θέματος. Εσείς πιστεύετε πως δεν είναι το ίδιο –και ίσως χειρότερο– με την σαρκική απιστία η πνευματική ένωση ενός από τους δύο με κάποιον τρίτο;

Όταν αγαπάς κάποιον πρέπει να τον αφήνεις ελεύθερο, λένε –και μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αποτελεί βέβαια αυτό ιδανική συνθήκη, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για να την κατακτήσουμε.

Πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες του ίδιου μας του εαυτού για να αντέξουμε την αντίφαση που μας δημιουργούν το πλέγμα των απαραίτητων νόμων για την μεταξύ μας συνύπαρξη και επικοινωνία, από την μια, και της απόλυτης ελευθερίας που πρέπει να δίνουμε σε κάποιον που πραγματικά και απόλυτα αγαπάμε. (Και φυσικά τον αγαπάμε όχι κτητικά, όχι εγωιστικά, τον αγαπάμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι).

Αναφορικά τώρα με την τοποθέτηση της φίλης και την διάθεσή της για "νέες γεύσεις" στο φαγητό μας, ενδιαφέρουσα (ή και νόστιμη:blink1: ) η άποψή της αλλά μάλλον είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε την έννοια της γευστικής αναζήτησης με την σύμβαση δύο ανθρώπων να βρίσκονται μαζί.
Αν, αγαπητή μου, δεν έχεις καταλήξει στην "γεύση" που σου ταιριάζει, πρέπει να συνεχίσεις το "μαγείρεμα" μέχρι να καταλήξεις. Μέχρι να καταλήξεις οι δοκιμές είναι ελεύθερες και δεν ενοχοποιούνται:bigsmile:

Markella78
10-06-2006, 08:49 PM
Συμφωνώ κα επαυξάνω!!!!!:cheesy: :cheesy: :cheesy:

skorpion
10-06-2006, 08:58 PM
Αν ομως πρόκειται για βιολογική αναγκη,γιατί μας πληγώνει;

Ειμαστε ανθρωποι ανωτερο ειδος ή εστω εξελιγμενο και δεν προκειται μονο για βιολογικη αναγκη και δεν μπορουμε να απομονωσουμε τα συναισθηματα! Και ας μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και πολλα ζωα που δημιουργουν οικογενειες στις οποιες παραμενουν πιστες.
Το δελφινι π.χ αν το ταιρι του που το συντροφευει παντα σε ολα τα ταξιδια του πεθανει τοτε ειναι ικανο αυτο που μενει πισω να χτυπιεται στα βραχια μεχρι να πεθανει.Υπαρχει ενα ειδος πουλιων που ο πατερας κλωσαει τα αυγα η μητερα φερνει το φαί και μενουν ολοι η οικογενεια μαζι.Και το λιονταρι αν δεν κανω λαθος γι αυτο δεν ειμαι απολυτως σιγουρη δημιουργει μια οικογενεια και μαλιστα και εδω η λεαινα φερνει το φαί κ.τ.λ
Αλλα ακομα και ως μονο μια βιολογικη αναγκη να το παιρναμε(δε το πιστευω!!!) δεν εχει σχεση με την απιστια απαραιτητα αυτο γιατι θα μπορουσαμε να ικανοποιουμε αυτην την αναγκη με μονο ενα ατομο:nuts:

Φιλικα:cheesy:

Αγγελικη
11-06-2006, 12:56 AM
Αρχικά να χαιρετήσω τους συμμετέχοντες, καθώς είναι η πρώτη μας διαδραστική επαφή μαζί σας, και στην συνέχεια να προσπαθήσω να συμβάλω στην εποικοδομητική συνέχεια των προβληματισμών μας.

Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν με αφορμή το θέμα της απιστίας έδειξαν ότι πρόκειται για θέμα που μας αφορά σε μεγάλο βαθμό, είτε έχουμε νιώσει την αρνητική του πλευρά, είτε την απευχόμαστε, είτε ...την κάναμε:blink1:

Αυτό που όμως μου έκανε εντύπωση είναι ο περιορισμός των αναφορών στην σαρκική απιστία και η μερική αναφορά στην ψυχική και πνευματική διάσταση του θέματος. Εσείς πιστεύετε πως δεν είναι το ίδιο –και ίσως χειρότερο– με την σαρκική απιστία η πνευματική ένωση ενός από τους δύο με κάποιον τρίτο;

Όταν αγαπάς κάποιον πρέπει να τον αφήνεις ελεύθερο, λένε –και μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αποτελεί βέβαια αυτό ιδανική συνθήκη, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για να την κατακτήσουμε.

Πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες του ίδιου μας του εαυτού για να αντέξουμε την αντίφαση που μας δημιουργούν το πλέγμα των απαραίτητων νόμων για την μεταξύ μας συνύπαρξη και επικοινωνία, από την μια, και της απόλυτης ελευθερίας που πρέπει να δίνουμε σε κάποιον που πραγματικά και απόλυτα αγαπάμε. (Και φυσικά τον αγαπάμε όχι κτητικά, όχι εγωιστικά, τον αγαπάμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι).

Αναφορικά τώρα με την τοποθέτηση της φίλης και την διάθεσή της για "νέες γεύσεις" στο φαγητό μας, ενδιαφέρουσα (ή και νόστιμη:blink1: ) η άποψή της αλλά μάλλον είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε την έννοια της γευστικής αναζήτησης με την σύμβαση δύο ανθρώπων να βρίσκονται μαζί.
Αν, αγαπητή μου, δεν έχεις καταλήξει στην "γεύση" που σου ταιριάζει, πρέπει να συνεχίσεις το "μαγείρεμα" μέχρι να καταλήξεις. Μέχρι να καταλήξεις οι δοκιμές είναι ελεύθερες και δεν ενοχοποιούνται:bigsmile:

Αυτος ειναι ο τροπος σκεψης μου. Δεν ξερω...
Μου εχει τυχη σε μια σχεση που ειχα, να μου πει ο συντροφος μου οτι κοιμηθηκε με αλλη γυναικα. Σας πληροφορω οτι δεν με πειραξε καθολου. Το συζητησαμε και στο τελος γελασαμε.
Μ΄ενδιεφερε να μαθω το γιατι και οι απαντησεις που πηρα με καλυψαν.
Οσο και αν προσπαθουσα να τους φανταστω μαζι για να νιωσω ενα αισθημα αισθημα ζηλειας, δεν το καταφερα...
Δεν μ΄ενοχλει η ερωτικη πραξη, το να αγγιζει μια γυναικα δηλαδη. Μ΄ενοχλει το απολυτο δοσιμο (συναισθηματικο-πνευματικο-εγκεφαλικο). Εαν υπηρχε αυτο, θα αισθανομουν ασχημα, αλλα οχι και τοσο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που κατανοω τη διαφορετικοτητα του χαρακτηρα. Μου αρεσει να παρατηρω συμπεριφορες. Και τελος εαν δεν μου αρεσει κατι, ξεκολλαω και προχωρω.
Δεν θα καθησω να αναλωθω στο ν΄αλλαξω τον αλλον ουτε και να χαλασω τη ζαχαρενια μου...Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ποναω, απλως αντιμετωπιζω το ολο θεμα με τη λογικη και αισιοδοξα!
Και στο κατω-κατω, παντα ρολο παιζει και στο πως σε προδιαθετει ο συντροφος...
Εγω προσωπικα ειμαι πιστη οσο ειμαι σε μια σχεση. Οταν ομως "θελησω" κατι διαφορετικο, δεν δισταζω να διαλυσω τη σχεση και να προχωρησω εστω και αν φαω τα μουτρα μου.:bigsmile:

Αγγελικη
11-06-2006, 01:17 AM
Και για να συμπληρωσω πανω σε αυτο:

Οταν ομως "θελησω" κατι διαφορετικο, δεν δισταζω να διαλυσω τη σχεση και να προχωρησω εστω και αν φαω τα μουτρα μου

Το κατι "διαφορετικο" δεν σημαινει καποιος αλλος αντρας.
Μπορει να σημαινει οτι η σχεση βαλτωσε. Και προσωπικα, δεν εχω προβλημα να μεινω μονη μου για μεγαλα χρονικα διαστηματα. Μου αρεσει η μοναξια ή τουλαχιστον, δεν με πειραζει. Μπορω να γεμιζω το χρονο μου εποικοδομητικα. Την "απομονωση μου" την επιζητω ακομη και οταν βρισκομαι σε σχεση.

Ζωή και Ζώδια
11-06-2006, 10:28 AM
Αγαπητή "Σκορπίνα", το ένστικτο της επιβίωσης σε όλα τα πλάσματα είναι το πιο αναπτυγμένο. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, γιατί αλλιώς δεν θα επιβιώναμε.

Με αφορμή την θέση σου παίρνω το θάρρος να εκφράσω μερικές απόψεις μου που αναφέρονται στο πρωτογενές αίτιο εμφάνισης της απιστίας, απευθυνόμενος γενικά στις φίλες και τους φίλους που παρακολουθούν το συγκεκριμένο τόπικ.

Μέσα από τα εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης τα διάφορα είδη διαμορφώσαν το πλαίσιο που τους έδινε τις ιδανικότερες συνθήκες για την αναπαραγωγή τους και την διαιώνισή τους.

Μπορεί φαινομενικά μεταξύ τους τα πλαίσια να δείχνουν διαφορετικά, η βάση τους όμως είναι η ίδια και αποσκοπεί για όλους στα ίδια: αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους.

Η οικογένεια αποτελεί για τα θηλαστικά, τουλάχιστον, αρχικώς τον βασικότερο παράγοντα προστασίας των νεογέννητων μελών. Η ύπαρξή της δηλαδή είναι απαραίτητη για την διαιώνιση.

Η φύση είναι γεμάτη παραδείγματα οικογενειών που προστατεύουν τα νεογνά τους, είτε για λίγες εβδομάδες είτε για αρκετά χρόνια (με χαρακτηρστικότερο παράδειγμα τον άνθρωπο, που τα παιδιά του πρέπει να φθάσουν στην ηλικία τουλάχιστον των τριών ετών για να μπορέσουν να αυτοεξυπηρετηθούν και να αυτοπροστατευθούν –μέχρις ενός σημείου βέβαια).

Μία από τις συνθήκες που διαμορφώσαν την οικογένεια και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει, αναφορικά με την προστασία και την διαιώνιση, είναι και η ύπαρξη σταθερών προτύπων προς μίμηση, που δεν είναι άλλα από την μητέρα και τον πατέρα.

Καλώς ή κακώς (και εδώ που τα λέμε, μάλλον καλώς:cheesy:) μετά από τα τόσα εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια δοκιμών, το ανθρώπινο είδος (και όχι μόνον) κατέληξε στην μονογαμική εκδοχή του πρωτογενούς πυρήνα της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.

Για να τονωθεί αυτή η επιλογή αναπτυχθήκαν και συναισθήματα που συμβάλλουν στην διατήρηση αυτής της κατάστασης. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι από τα πιο αγνά (του τύπου: αυτός/ή είναι το μόνο πλάσμα που με συμπληρώνει, άρα με αυτόν/η θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου) έως και τα πιο εγωιστικά και ωφελιμιστικά (του τύπου: αυτός/ή είναι δικό μου κτήμα και μια ζωή θα είναι δικός μου/δική μου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου τον/την πάρει).

Και οι δύο περιπτώσεις, ανεξάρτητα από την ηθική διάσταση που προβάλλουν,
έχουν ως κοινό παρονομαστή την διατήρηση μιας και κοινής κατάστασης, που δεν είναι άλλη από την υποσυνείδητη προσπάθεια συντήρησης και προστασίας του είδους. Πιο απλά, θα λέγαμε, είναι για το καλό μας :amuse: .

Σε πολλούς ανθρώπους το υπερτονισμένο "εγώ" εμποδίζει την καλλιέργεια των ευγενών συναισθημάτων και η κατάληξη είναι η αδυναμία τους να νιώσουν έννοιες όπως της πραγματικής και απόλυτης αγάπης, γιατί θα πρέπει να δώσουν χωρίς να απαιτήσουν αντάλλαγμα.

Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, τηρουμένων των αναλογιών, συναντάμε στην φύση πάμπολλες, δεν είναι "προνόμιο" των ανθρώπων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κανιβαλισμός των νεογέννητων κουνελιών ή χοίρων από το αρσενικό :cry:
Μπορεί να φαίνεται στο μυαλό μας σαν η πλέον ακατανόητη ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με την φύση, αλλά αν την δούμε χωρίς συναισθηματισμό και με δεδομένα ότι τα νεογέννητα είναι μία τροφή πλουσιότατη σε πρωτεϊνες και ότι η συχνότητα αναπαραγωγής του είδους –και των χοίρων αλλά ιδίως των κουνελιών– είναι ποσοτικά και ποιοτικά ταχύτατη, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι με την ενέργεια αυτή ενδυναμώνεται το αρσενικό, άρα θα είναι ικανότερο αναπαραγωγικά, άρα το είδος έχει περισσότερες πιθανότητες να διαιωνιστεί....

Υπάρχουν βέβαια και παραδείγματα που είναι πιο κοντινά στην ανθρώπινη συμπεριφορά (όπως τα δελφίνια που αναφέρθηκαν, για τα λιοντάρια δεν θα το έλεγα) που μας δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τονωθεί και να συντηρηθεί το κάθε είδος.

Επειδή όμως εμείς ανήκουμε (:unsure: ) στο ανθρώπινο είδος, δηλαδή είμαστε πρωτεύον θηλαστικό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως και κάθε άλλο είδος, καλό είναι να προσεγγίζουμε το ζήτημα υπό το πρίσμα των συνθηκών που διαμόρφωσε η εξέλιξή μας και όχι υπό το πρίσμα των συνθηκών που διαμόρφωσε π.χ. η εξέλιξη των χοίρων ή της σαλαμάνδρας.

Οι βιολογικές μας ανάγκες είναι συγκεκριμένες και δεν παραγνωρίζονται. Έχουμε όμως, οι άνθρωποι, δημιουργήσει το δικό μας πλέγμα κανόνων και συμπεριφοράς και η βάση μας πρέπει να είναι εστιασμένη σε αυτό. Αν στο μυαλό μου δηλαδή είναι έντονη η ανάγκη για sex δεν σημαίνει ότι δικαιούμαι να έχω καμιά 30ριά κουτσούβελα με διαφορετικές μητέρες επειδή πρέπει να διαιωνίσω το είδος μας :bigsmile:

Δεν λέω ότι δεν είναι καλό που ίσως στο μυαλό κάποιου είναι έντονη η επιθυμία για αναπαραγωγή. Απλώς πρέπει να κατευθύνει την έμφυτη αυτή τάση μέσα από το βασικό φυσικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει το ανθρώπινο είδος μέσα από την μακραίωνη εξελικτική διαδικασία.

Grecodom
14-10-2006, 02:16 AM
Καλησπέρα σας !!

Ενδιαφέρον τό αρθρο σας καί αρκετά ...επίκαιρο!!
Θεωρώ πώς οι γυναικες είναι πιό ευάλωτες μέ τόν
όρον αυτόν, αφού μέ ποικίλους τρόπους...υποκύπτουνε
στήν θεσμόν αυτόν.
Δέν λέω, πώς καί εμείς οι άνδρες πάμε πίσω, αλλά
αν μιά γυναίκα δέν κουνήση τήν..."ουρίτσα της",
ο άνδρας όσο καί νά θέλει, απιστία δέν επέρχεται.

Αραγε τυχαίο πώς η απιστία είναι γένους...θηλυκό ??

Φιλικά
Δημήτρης-

*Astropeleki*
14-10-2006, 10:29 AM

Προσπερνώ τα παραπάνω που είπατε και έρχομαι να σας ρωτήσω το εξής:
η απιστία,ναι όντως γένους θηλυκού.

Να το κάνουμε τώρα και επίθετο;;;;;;;
Ο άπιστος.....Η άπιστη....ΤΟ άπιστο....... ¶ρα δεν υπάρχει πρόσωπο της απιστίας...απιστεί ο καθένας ανεξάρτητα από το γένος της λέξης..... ;)
Αν θες να απιστήσεις, θα απιστήσεις.....αν δε θες να απιστήσεις, δε θα απιστήσεις!

e k
14-10-2006, 10:38 AM
Ως τόσο, η απισία δεν είναι μεμονομένο από προηγούμενα γεγονότα και ουρανοκατέβατο αλλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας του συνέταιρου. Ή πιστευεις οτι μία σχέση διμιουργείται με σκοπό την απιστία?

*Astropeleki*
14-10-2006, 10:52 AM
Ως τόσο, η απισία δεν είναι μεμονομένο από προηγούμενα γεγονότα και ουρανοκατέβατο αλλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας του συνέταιρου. Ή πιστευεις οτι μία σχέση διμιουργείται με σκοπό την απιστία?

Σίγουρα και ένα απ 'όοοοολα τα αίτια της απιστίας είναι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του συντρόφου. Όταν μπαίνεις σε μια σχέση, σημαίνει ότι θα είστε 2 μόνο, αφοσοιωμένοι ο ένας στον άλλον, σε μια κοινή προσπάθεια εξέλιξης της σχέσης (και δεν μιλώ για γάμο [απαραίτητα]). Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνεις σχέση με σκοπό να απιστήσεις; Για να δημιουργηθούν "ανεπανόρθωτες" ζημιές και στους δυο; Αν είναι να απιστήσεις κύριος/κυρία, απλά μην δεσμεύεσαι !!!

e k
14-10-2006, 11:10 AM
Τι να πεις………λογική δεν έχει....αν είχε δε θα πονούσαμε τόσο πολύ.........δε θα αγαπούσαμε τους λάθος ανθρώπους.......και δε θα επιμέναμε σε ανέλπιδους έρωτες που μας σπάνε την καρδιά σε χίλια κομμάτια....δε θα δακρύζαμε στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Η συμβίωση όπως και κάθε κοινωνικό συμβόλαιο έχει κάποιους κανόνες που αν θέλουμε να είναι επιτυχής πρέπει να τους ακολουθούμε. Με αφοσλιωση σε ένα και μόνο άτομο, αλλά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισότητα.

Marlene
16-10-2006, 12:57 PM
Πολυ ωραιες ολες οι αποψεις,αν και τεινω να συμφωνησω περισσοτερο με τον Skorpion.:noworry:
Και με ενα πιο "χιουμοριστικο" τονο,αν απιστησει,οι βαλιτσουλες του και εξω απο το παραθυρο:suspiciou .Και φυσικα ισχυει το ιδιο με εμενα.:embarrest

Marina 7771
16-10-2006, 02:35 PM
Καλησπέρα σας !!

Ενδιαφέρον τό αρθρο σας καί αρκετά ...επίκαιρο!!
Θεωρώ πώς οι γυναικες είναι πιό ευάλωτες μέ τόν
όρον αυτόν, αφού μέ ποικίλους τρόπους...υποκύπτουνε
στήν θεσμόν αυτόν.
Δέν λέω, πώς καί εμείς οι άνδρες πάμε πίσω, αλλά
αν μιά γυναίκα δέν κουνήση τήν..."ουρίτσα της",
ο άνδρας όσο καί νά θέλει, απιστία δέν επέρχεται.

Φιλικά
Δημήτρης-
Δημήτρη, θες να πεις ότι οι γυναίκες απιστούν συχνότερα ή ευκολότερα από τους άντρες?

panther
16-10-2006, 02:48 PM
Πολυ ωραιες ολες οι αποψεις,αν και τεινω να συμφωνησω περισσοτερο με τον Skorpion.:noworry:
Και με ενα πιο "χιουμοριστικο" τονο,αν απιστησει,οι βαλιτσουλες του και εξω απο το παραθυρο:suspiciou .Και φυσικα ισχυει το ιδιο με εμενα.:embarrest

Έχω την εντύπωση ότι η Skorpion είναι γυναίκα:bigsmile:

*Astropeleki*
16-10-2006, 03:31 PM
Δημήτρη, θες να πεις ότι οι γυναίκες απιστούν συχνότερα ή ευκολότερα από τους άντρες?

Έχω την εντύπωση ότι και τα δυο, συχνότητα και ευκολία, έχουν το ίδιο "νόημα", εφόσον κατά τον Δημήτρη οι γυναίκες κουνάμε την ουρίτσα μας ..... και η απιστία είναι γένους θηλυκού. Ας αφήσουμε το ουσιαστικό και ας πιάσουμε το επίθετο! Το είπα και πιο πάνω ;)

(αλλά μάλλον ο Δημήτρης έχει σαλπάρει.... :huh: )

Έχω την εντύπωση ότι η Skorpion είναι γυναίκα:bigsmile:

Nαι, όντως είναι Η skorpion :cheesy:
Marleeeeene :nuts:

Marlene
17-10-2006, 11:52 AM
Έχω την εντύπωση ότι και τα δυο, συχνότητα και ευκολία, έχουν το ίδιο "νόημα", εφόσον κατά τον Δημήτρη οι γυναίκες κουνάμε την ουρίτσα μας ..... και η απιστία είναι γένους θηλυκού. Ας αφήσουμε το ουσιαστικό και ας πιάσουμε το επίθετο! Το είπα και πιο πάνω ;)

(αλλά μάλλον ο Δημήτρης έχει σαλπάρει.... :huh: )

Nαι, όντως είναι Η skorpion :cheesy:
Marleeeeene :nuts:
Xεχεχε:nuts: :embarrest :unsure: :cheesy: :blink: sooooorrrrrrrryyyyyyyy

farfalina
17-10-2006, 01:32 PM
Μπορεί η απιστία να είναι γένους θηλυκού , αυτό όμως εξηγεί και το γιατί υποκύπτουν σ΄αυτήν οι άνδρες ως επι το πλείστον.Τους είναι σχεδόν αδύνατον να της αντισταθούν.Και φυσικά η εξήγηση που εγώ έχω δώσει μέσα απ΄την επαφή μου με άνδρες γενικότερα , αλλά και μέσα απο προσωπική μου εμπειρία ,είναι το ότι μέσα απο την εναλλαγή ερωτικού συντρόφου νομίζουν οτι επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους. Δεν έχει να κάνει με έλλειψη επικοινωνίας δήθεν ή ασυμφωνία χαρακτήρων ή όπως αλλιώς θέλουν οι ίδιοι
να ονομάζουν το πρόβλημα. Γιατί αν προσπαθούσαν πραγματικά μέσα σε μια σχέση ή σε ένα γάμο και έβλεπαν οτι όντως δεν βγαίνει πουθενά , τότε θα το διέκοπταν πρώτα και μετά θα προχωρούσαν σε νέες ιστορίες.Οι άνδρες έχουν πάψει δραματικά να είναι έντιμοι πρώτα με τους εαυτούς τους και μετά με τις γυναίκες. Οι γυναίκες απατούν πολύ λιγότερο τους συντρόφους τους και σίγουρα έχουν πολύ σοβαρότερους λόγους.Όμως δεν παύει να είναι λάθος::sad:

e k
17-10-2006, 01:49 PM
Re: υποκύπτουν σ΄αυτήν οι άνδρες ως επι το πλείστον
Εάν παρόλες τις εκκλήσεις (Αγάπη, κατανόηση, φροντίδα, συμπόνια, βόλτα, κούρνιασμα στην αγκαλιά) βρίσκει μία γυρισμένη πλάτη…
Re: επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους.Πολύ πιθανό, εάν η σύντροφος σε υποβιβάζει συχνά και μηδενίζει την προσπάθειά σου.
Re: Δεν έχει να κάνει με έλλειψη επικοινωνίας
Εννοείς ότι δεν τους ενδιαφέρει να επικοινωνούν?:suspiciou

farfalina
17-10-2006, 02:06 PM
Εάν παρόλες τις εκκλήσεις (Αγάπη, κατανόηση, φροντίδα, συμπόνια, βόλτα, κούρνιασμα στην αγκαλιά) βρίσκει μία γυρισμένη πλάτη…
Re: επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους.Πολύ πιθανό, εάν η σύντροφος σε υποβιβάζει συχνά και μηδενίζει την προσπάθειά σου.
Εννοείς ότι δεν τους ενδιαφέρει να επικοινωνούν?:suspiciou

Αγαπητέ φίλε κατά τη γνώμη σου όταν ένας άνδρας έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα (όπως όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω) με μια γυναίκα, τότε
πρέπει να καταφύγει στην απιστία γα να βρεί τη λύση ;Πολύ απλά η λογική λέει ότι πρέπει να χωρίσει , γιατί δεν είναι ευτυχισμένος , και μετά να ψάξει κάτι άλλο.Για να μπορεί να έχει και τη συνείδησή (!) του ήσυχη.Και εννοείται οτι χρειάζεται την επικοινωνία εξίσου με τη γυναίκα.Αυτό που προσπαθώ όμως να πω είναι πως όταν δεν την βρίσκει φεύγει.Δεν ψάχνει απλώς να βρεί μια δεύτερη για να καλύπτεται και να εξαπατά αυτήν που δεν τον καλύπτει.Κατανοητό;

e k
17-10-2006, 02:18 PM
Re: ότι πρέπει να χωρίσει , γιατί δεν είναι ευτυχισμένος , και μετά να ψάξει κάτι άλλο...

Φυσικά και πρέπει.

farfalina
17-10-2006, 02:21 PM
Re: ότι πρέπει να χωρίσει , γιατί δεν είναι ευτυχισμένος , και μετά να ψάξει κάτι άλλο...

Φυσικά και πρέπει.

χαίρομαι που συμφωνούμε;)

Alien1
18-10-2006, 12:47 AM
Aπιστια = Ασυγχωρητο λαθος

Πολύ απλά η λογική λέει ότι πρέπει να χωρίσει , γιατί δεν είναι ευτυχισμένος , και μετά να ψάξει κάτι άλλο.

Συμφωνω αλλα ισχυει και για τις γυναικες αυτο...

Οχι να εχουν ηδη σχεση με καποιον και μολις συναντησουν καποιον στο δρομο που τους γυαλισε στο ματι να του κανουν τα γλυκα ματια...(σαν κατι διδυμινες και λεονταρινες για παραδειγμα... :P)

Γιατι απο τη μια η σχεση και απο την αλλη ο γκομενος δεν γινεται υπαρχουν και συνεπειες...

Οποιος\Οποια θελει να φλερταρει και να τα "ριχνει" δεξια και αριστερα επειδη υποφερει απο το ορμονικο συνδρομο της εφηβειας απλα μενει ελευθερος\ελευθερη

e k
18-10-2006, 09:56 AM
Αγαπητή farfalinaRe: Αγαπητέ φίλε -Κατανοητό; -χαίρομαι που συμφωνούμε

Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ πριν στην κάνει, όχι πως και όχι αν χωρίσεις τυπικά και οριστικά. Δλδ πριν την απιστία δεν βλέπουμε κανένα δείγμα, κανένα σύμπτωμα? Έτσι ξαφνικά τους τη βαράει, και τρέχουν όπου γυαλίσει, (στην αρχή της σχέσης που είναι όλα ρόδινα γιατί δεν το έκανε?), ενώ για τον εαυτό μας υπάρχει πάντα μία καλή δικαιολογία να απιστήσουμε. Και δεν μιλάω αποκλειστικά για ξενομπιπ, απιστία είναι να σε γράφει γενικά, επειδή έχει τεράστια και ανυπέρβλητα συναισθηματικά εμπόδια, όπως η μαμά της ο γείτονας η εκκλησία το χρώμα της γόβας και η καρέτακαρέτα. Και οι γυναίκες δεν απατούν λιγότερο, μάλλον είναι ζήτημα ατόμου και όχι φύλου, απλά όταν γίνει το αγοράκι κοιτάει τα εξωτερικά (σίγουρα όχι τα μπικουτί και η γκρίνια) και η γυναίκα τη συμπεριφορά http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=20415&postcount=44

Επίσης δεν μου απάντησες:
Re: επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους. Πολύ πιθανό, εάν η σύντροφος σε υποβιβάζει συχνά και μηδενίζει την προσπάθειά σου. Και τα κοριτσάκια δεν επιβεβαιώνουν άλλως τε την γοητεία τους? Φυσιολογικές συμπεριφορές. όταν πρόκειται για μια ματιά, για μια κουβέντα, δεν είναι μεμπτό όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε (χωρίς την ανάγκη να παρασυρθούμε…).
Εννοείς ότι δεν τους ενδιαφέρει να επικοινωνούν?

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 10:12 AM
[
Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ πριν στην κάνει, όχι πως και όχι αν χωρίσεις τυπικά και οριστικά. Δλδ πριν την απιστία δεν βλέπουμε κανένα δείγμα, κανένα σύμπτωμα? Έτσι ξαφνικά τους τη βαράει, και τρέχουν όπου γυαλίσει, (στην αρχή της σχέσης που είναι όλα ρόδινα γιατί δεν το έκανε?), ενώ για τον εαυτό μας υπάρχει πάντα μία καλή δικαιολογία να απιστήσουμε. Και δεν μιλάω αποκλειστικά για ξενομπιπ, απιστία είναι να σε γράφει γενικά, επειδή έχει τεράστια και ανυπέρβλητα συναισθηματικά εμπόδια, όπως η μαμά της ο γείτονας η εκκλησία το χρώμα της γόβας και η καρέτακαρέτα. Και οι γυναίκες δεν απατούν λιγότερο, μάλλον είναι ζήτημα ατόμου και όχι φύλου, απλά όταν γίνει το αγοράκι κοιτάει τα εξωτερικά (σίγουρα όχι τα μπικουτί και η γκρίνια) και η γυναίκα τη συμπεριφορά http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=20415&postcount=44

Επίσης δεν μου απάντησες:
Re: επιβεβαιώνουν τον ανδρισμό τους. Πολύ πιθανό, εάν η σύντροφος σε υποβιβάζει συχνά και μηδενίζει την προσπάθειά σου. Και τα κοριτσάκια δεν επιβεβαιώνουν άλλως τε την γοητεία τους? Φυσιολογικές συμπεριφορές. όταν πρόκειται για μια ματιά, για μια κουβέντα, δεν είναι μεμπτό όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε (χωρίς την ανάγκη να παρασυρθούμε…).
Εννοείς ότι δεν τους ενδιαφέρει να επικοινωνούν?

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές και συμπληρώνω!
Νομίζω πώς το κυριότερο "σύμπτωμα" ειναι να φτάσει το ζευγάρι στο σημείο να μην επικοινωνεί με κανέναν τρόπο.Δλδ όπως το ειπες να "γραφει"ο ένας τον άλλον με την έννοια της αδιαφορίας για τις αναγκες του συντρόφου και την αδιαφορια στο θεμα επικοινωνίας.[Η ρουτίνα επίσης "σκοτωνει"την αίσθηση του έρωτα.Λιγο πολύ όλοι μας ακουσαμε καποια στιγμή κατι τύπου"σ'αγαπω αλλα( :weird: )δεν ειμαι ερωτευμένος/η μαζι σου πια".(κλασσικη ατάκα)]
Σε αυτό το σημείο λοιπον,που καποιος θα νιώσέι οτι παραμελουνται οι αναγκες του,καποιος μπορεί να αρχίζει να κοιτάζει δεξιά-αριστερα να βρεί κατι/καποιον που να του καλύπτει τις αναγκες του.Μπορεί να ειναι ένα χόμπυ,μπορεί να ειναι οι φιλοι του,μπορεί να καταλήξει και στην απιστία.
Μπορεί να ειναι πνευματική απιστία,μπορεί να είναι σωματική,μπορεί και τα δύο.

Συμφωνώ επίσης οτι η επιβεβαίωση είναι κίνητρο που αφορά και τα δύο φύλα!

e k
18-10-2006, 10:46 AM
roadrunner μαζί σου σε απόψεις και μόνος στη ζωή:worried:
όλη μέρα τρέξιμο, όλη νύχτα μοναξιά.........
όχι δεν ψάχνουμε την Μόνικα Μπελούτσι με το κάστρο και τη Ferrari αλλά και αυτά που βρίκαμε....

panther
18-10-2006, 11:03 AM
Πέρα από ότι συμφωνώ με την Φωτεινή στο ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου φύλου χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση, παρόλα αυτά θεωρώ πως όταν δεν σε καλύπτει κάποιος (είτε σωματικά, είτε πνευματικά), αποχωρείς από τη σχέση, και τελειώνει το θέμα.
Από την άλλη μεριά, ποτέ δεν λέω ποτέ γιατί πολλά γίνονται και ότι κατηγορούμε ή το κάνουμε οι ίδιοι ή το λουζόμαστε:toung:

Εκ
Στη ζωή αυτή, δυστυχώς, μόνοι μας είμαστε! Δεν μου αρέσει που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια;). Παρόλα αυτά, δεν πτοούμαστε, πατάμε σταθερά στη γή, συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να περνάμε καλά.

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 11:10 AM
Πέρα από ότι συμφωνώ με την Φωτεινή στο ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου φύλου χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση, παρόλα αυτά θεωρώ πως όταν δεν σε καλύπτει κάποιος (είτε σωματικά, είτε πνευματικά), αποχωρείς από τη σχέση, και τελειώνει το θέμα. Από την άλλη μεριά, ποτέ δεν λέω ποτέ γιατί πολλά γίνονται και ότι κατηγορούμε ή το κάνουμε οι ίδιοι ή το λουζόμαστε:toung:

Εκ
Στη ζωή αυτή, δυστυχώς, μόνοι μας είμαστε! Δεν μου αρέσει που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια;). Παρόλα αυτά, δεν πτοούμαστε, πατάμε σταθερά στη γή, συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να περνάμε καλά.

panther:
Σωστά Ιουλίτσα!Ποτέ μη λές ποτέ!
Ειναι πολύ εύκολο να κρίνουμε και κατακρίνουμε και εκφερουμε απόψεις έξω απο τον χορό!;) οταν βρεθούμε στην "δύσκολη" θέση όμως;

e k:

Σαν μοτοσυκλετιστής ξέρεις τι θα πεί αγοράζω οικόπεδο φαντάζομαι!Ειναι μέσα στο προγραμμα.Επισκευάζεις ότι χαλασε ,αποφασίζεις την νέα πορεία και ξανα προς την δόξα τραβάς!:bigsmile:
Και φυσικά μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φευγουμε!Φρόντισε να διασκεδάσεις τα "διαλειμματα".;)

starfish
18-10-2006, 11:23 AM
Οπως εχετε διαπιστωσει, η απιστια ειναι ενα θεμα που ποναει και τις γυναικες και τους αντρες. Τον καθενα προσωπικα, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ οταν την υφισταται και λιγοτερο οταν την πραττει! :cheesy: :toung:

farfalina
18-10-2006, 04:11 PM
Aπιστια = Ασυγχωρητο λαθος

Συμφωνω αλλα ισχυει και για τις γυναικες αυτο...

Οχι να εχουν ηδη σχεση με καποιον και μολις συναντησουν καποιον στο δρομο που τους γυαλισε στο ματι να του κανουν τα γλυκα ματια...(σαν κατι διδυμινες και λεονταρινες για παραδειγμα... :P)

Γιατι απο τη μια η σχεση και απο την αλλη ο γκομενος δεν γινεται υπαρχουν και συνεπειες...

Οποιος\Οποια θελει να φλερταρει και να τα "ριχνει" δεξια και αριστερα επειδη υποφερει απο το ορμονικο συνδρομο της εφηβειας απλα μενει ελευθερος\ελευθερη

ο καθένας εδώ σίγουρα αντιπαραθέτει απόψεις σύμφωνα πάντα με αυτό που έχει βιώσει , όμως μην ξεχνάς και εσύ και όλοι οι άνδρες οτι το ποσοστό σας σε σχέση με το δικό μας πάνω στην απιστία είναι τριπλάσιο.και αυτό δεν το λέω εγώ . Το λένε όλες οι μελέτες που έχουν γίνονται κατά καιρούς από ανθρώπους που προσπαθούν να ανακαλύψουν τους λόγους που το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο με το πέρασμα των χρόνων.Γινόμαστε όλοι πολύ πιο χαλαροί απένατι σε πολύ σημαντικές ηθικές αξίες με αποτέλεσμα να χάνονται οι ισοροπίες στις μεταξύ μας σχέσεις (οικογενειακές ,φιλικές , ερωτικές).Συμπέρασμα : πρέπει να είμαστε περισσότερο εγκρατείς και περισσότερο έντιμοι , πρώτα απ΄όλα απέναντι στους εαυτούς μας .

Alien1
18-10-2006, 04:19 PM
Το λένε όλες οι μελέτες που έχουν γίνονται κατά καιρούς από ανθρώπους που προσπαθούν να ανακαλύψουν τους λόγους που το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο με το πέρασμα των χρόνων.Γινόμαστε όλοι πολύ πιο χαλαροί απένατι σε πολύ σημαντικές ηθικές αξίες με αποτέλεσμα να χάνονται οι ισοροπίες στις μεταξύ μας σχέσεις (οικογενειακές ,φιλικές , ερωτικές)

Συμφωνω
Ομως το αρσενικο φυλο ηταν παντα ετσι απο τα αρχαια χρονια
και το παραδεχομαστε

ενω το γυναικειο τωρα τα τελευταια χρονια ολο και χειροτερευει οσο αφορα τις ηθικες αξιες και φραγμους...

Marina 7771
18-10-2006, 04:24 PM
Συμφωνω
και το παραδεχομαστε

ενω το γυναικειο τωρα τα τελευταια χρονια ολο και χειροτερευει οσο αφορα τις ηθικες αξιες και φραγμους...
Ίσως να 'χεις δίκιο. Ίσως πάλι στα αρχαία χρόνια που λες, να γίνονταν τα πράγματα λίγο πιο κρυφά. Σήμερα που τείνουν να καταργηθούν κάποια, ας τα πω ταμπού, είναι λιγότερες οι αναστολές και από τις γυναίκες. Πάντως συμφωνώ και μαζί σου και με όλα τα υπόλοιπα μέλη. Πρώτα χωρίζεις και μετά ψάχνεσαι.:bigsmile:

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 04:27 PM
Συμφωνω
και το παραδεχομαστε

Αρα είναι οκέι για το ανδρικό φύλο να απιστεί ,αλλά για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο επειδή δεν το έκαναν από την αρχαιότητα;;:weird: :weird:
Αμα το παραδεχτούμε κι εμείς με την σειρά μας θα επανέλθει η τάξις;;:wacko:

Κατά τ'αλλα θα έλεγα πως καθώς είναι ένα θέμα που εξαρταται απο πάρα πολλούς παράγοντες και καθε περίπτωση διαφέρει, προτιμώ να μην κρίνω αλλα και να μήν γενικέυω.

Alien1
18-10-2006, 04:32 PM
Σήμερα που τείνουν να καταργηθούν κάποια, ας τα πω ταμπού, είναι λιγότερες οι αναστολές και από τις γυναίκες.

Πιθανων ειναι και αυτος λογος

Εχω την εντυπωση οτι οσο μεγαλυτερη ελευθερια αποκτανε γενικως οι ανθρωποι τοσο πιο ανηθικοι και πιο ψευτικοι καταντανε :worried:

Θα ακουστει σιγουρα ακραιο αυτο που θα πω
αλλα
μηπως να χρειαζονται μερικες φορες λιγακι και οι Χουντες...

Οσο ασχημο και να ειναι λετε μονο μεσα απο τα κακα παθηματα να μαθαινει ο ανθρωπος να γινεται καλυτερος ?? :worried:

panther
18-10-2006, 04:34 PM
Χούντα και περιορισμός και για τους άνδρες όχι μόνο για τις γυναίκες έτσι;)

Δεν συμφωνώ με την χούντα!!! Λίγο περισσότερο σεβασμό στους συνανθρώπους μας, χρειάζεται

Maroulita
18-10-2006, 04:38 PM
Τα άκρα σίγουρα δεν έχουν καλό αποτέλεσμα....και από ιστορική σκοπιά και από οποιαδήποτε άλλη σκοπιά...

Συμφωνώ με την Ιουλία! Σεβασμός από αμφότερους χρειάζεται...

Alien1
18-10-2006, 04:38 PM
Χούντα και περιορισμός και για τους άνδρες όχι μόνο για τις γυναίκες έτσι;)

Ειπα ανθρωπους,
οποτε ναι μιλαω για ανδρες και γυναικες βρε Panther :)

Δεν συμφωνώ με την χούντα!!! Λίγο περισσότερο σεβασμό στους συνανθρώπους μας, χρειάζεται

Eλα oμως που δεν γινεται και ο\η καθενας κανει μονο οτι του περασει απο το κεφαλι και οτι θα ευχαριστησει μονο τον εαυτο του :(

Alien1
18-10-2006, 04:51 PM
προτιμώ να μην κρίνω

Μα ηδη το κανουμε ολοι μας αυτο.

Απο την στιγμη που λες την γνωμη σου για το τι θεωρεις σωστο η λαθος εσυ δεν κρινεις??

και να μην γενικευω

Ειναι το θεμα τετοιο

Υπαρχει αυξηση της απιστιας στην εποχη μας
και φαινεται και απο τα διαζυγια

Αρα είναι οκέι για το ανδρικό φύλο να απιστεί ,αλλά για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο επειδή δεν το έκαναν από την αρχαιότητα;;:weird: :weird:

Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα και οχι δικο μου
Δεν εννοουσα τετοιο πραγμα

panther
18-10-2006, 04:55 PM
Το ότι λέμε την άποψή μας δεν σημαίνει ότι κρίνουμε:bigsmile:

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 04:58 PM
Μα ηδη το κανουμε ολοι μας αυτο.

Απο την στιγμη που λες την γνωμη σου για το τι θεωρεις σωστο η λαθος εσυ δεν κρινεις??
ειναι το θεμα τετοιο

Υπαρχει αυξηση της απιστιας στην εποχη μας
και φαινεται και απο τα διαζυγια

Α)Η διαφορά είναι οτι δέχομαι και τις αλλες απόψεις,δεν εκφέρω άποψη για το αν ειναι σωστό ή λάθος -γιατί ποιά ειμαι εγώ που θα κρίνω άλλους ανθρώπους-αλλα λέω το πώς σκέφτομαι εγώ και πώς εγώ θα επιθυμούσα να μου συμπεριφερθούν.Διαβασε και προηγούμενα μου πόστ για να καταλαβεις τί εννοώ.
β)Η απιστία ειναι η μεγαλύτερη αιτία για τα διαζύγια ή η ασυμφωνία χαρακτήρων/κοινή συναινεση;;;;)

Alien1
18-10-2006, 05:10 PM
Α)Η διαφορά είναι οτι δέχομαι και τις αλλες απόψεις,δεν εκφέρω άποψη για το αν ειναι σωστό ή λάθος -γιατί ποιά ειμαι εγώ που θα κρίνω άλλους ανθρώπους-αλλα λέω το πώς σκέφτομαι εγώ και πώς εγώ θα επιθυμούσα να μου συμπεριφερθούν.Διαβασε και προηγούμενα μου πόστ για να καταλαβεις τί εννοώ.

Καλα ΟΚ
δεν θα το σχολιασω αυτο ;)

β)Η απιστία ειναι η μεγαλύτερη αιτία για τα διαζύγια ή η ασυμφωνία χαρακτήρων/κοινή συναινεση;;;;)

Δεν εχει σημασια ποιο ειναι το πρωτο και ποιο το δευτερο αιτιο για τα διαζυγια στην χωρα μας

Σημασια εχει οτι μεσα σε αυτο το ποσοστο υπαρχει αυξηση της απιστιας τα τελευταια χρονια και σε αυτο οφειλονται και οι γυναικες (κατι που συνηθως δεν το κανανε στο παρελθον)

panther
18-10-2006, 05:12 PM
Σημασια εχει οτι μεσα σε αυτο το ποσοστο υπαρχει αυξηση της απιστιας τα τελευταια χρονια και σε αυτο οφειλονται και οι γυναικες (κατι που συνηθως δεν το κανανε στο παρελθον)

Γιατί όμως? Τον λόγο τον σκέφτηκες?:bigsmile:

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 05:14 PM
Ειμαι ανοιχτή στην κριτική αγαπητέ!

Σαφώς η σεξουαλική απελευθερωση έφτασε καπως καθυστερημένα στην Ελλαδα και κατά δευτερον δυστηχως ,κατα την γνωμη μου-σε αυτο φαντάζομαι συμφωνουμε- εφαρμόζεται ίσως στην ακραία μορφή της ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ φύλα.

Alien1
18-10-2006, 05:15 PM
Γιατί όμως? Τον λόγο τον σκέφτηκες?:bigsmile:

Επειδη μπορει να εχουμε εμεις τα πρωτεια στην απιστια δεν σημαινει οτι πρεπει να μας αντιγραφεται :toung:

skorpion
18-10-2006, 05:15 PM
Στο παρελθον πολλα δε κανανε και οι γυναικες και οι αντρες επισης στο παρελθον καναν και πολλα στις γυναικες που δε θα επρεπε να κανουν.
Κ εγω ειμαι της αποψης οτι τα ακρα παντα κακο κανουν ποτε καλο οπως και η "ακραια ελευθερια" οχι μονο η χουντα.

Alien1
18-10-2006, 05:16 PM
,κατα την γνωμη μου-σε αυτο φαντάζομαι συμφωνουμε- εφαρμόζεται ίσως στην ακραία μορφή της ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ φύλα.

Nαι συμφωνουμε σε αυτο

panther
18-10-2006, 05:20 PM
Επειδη μπορει να εχουμε εμεις τα πρωτεια στην απιστια δεν σημαινει οτι πρεπει να μας αντιγραφεται :toung:

Τα καλά και συμφέροντα, λοιπόν!!!
Εσείς μπορείτε αλλά εμείς δεν μπορούμε!! :wacko:
Όχι γιατί σε προηγούμενο ποστ σου έλεγες για "ανθρώπους" και δεν ξεχώριζες τα φύλα;)

Alien1
18-10-2006, 05:20 PM
Κ εγω ειμαι της αποψης οτι τα ακρα παντα κακο κανουν ποτε καλο οπως και η "ακραια ελευθερια" οχι μονο η χουντα.

Ακριβως :)

Aν και εγω την Χουντα την εθεσα σαν ερωτημα κατα το ποσο χρειαζεται(?)

Γιατι μεσα απο τα δυσκολα οι ανθρωποι φαινεται να ωριμαζουν σε μια εποχη ανωριμοτητας οπως η σημερινη

skorpion
18-10-2006, 05:26 PM
Ή και να ξεσπασουν με χειροτερα αποτελεσματα μολις περασει η δυσκολη περιοδος αυτο δεν το ξερεις γι αυτο παντα πρεπει να υπαρχει ισορροπια:cheesy:

Alien1
18-10-2006, 05:26 PM
Τα καλά και συμφέροντα, λοιπόν!!!
Εσείς μπορείτε αλλά εμείς δεν μπορούμε!! :wacko:
Όχι γιατί σε προηγούμενο ποστ σου έλεγες για "ανθρώπους" και δεν ξεχώριζες τα φύλα;)

Oχι δεν πρεπει :toung:

Εφοσον εσεις οι γυναικες ειστε πιο "ωριμες οντοτητες" δεν θα επρεπε να κανετε τα ιδια λαθοι με μας :bigsmile:

panther
18-10-2006, 05:30 PM

Εφοσον εσεις οι γυναικες ειστε πιο "ωριμες οντοτητες" δεν θα επρεπε να κανετε τα ιδια λαθοι με μας :bigsmile:

Τι διπλωματική απάντηση είναι αυτή? :toung:
Και εσείς οι άνδρες πρέπει να φροντίζετε, εμείς οι "ώριμες οντότητες" να παραμείνουμε ώριμες και όχι να μας φτάνετε στα άκρα, για να μπορούμε και εμείς οι "ώριμες οντότητες" να σας φερθούμε όπως σας αξίζει;).

Γιατί, φίλε μου, ¶λιεν για να είμαστε κυρίες και σωστές γυναίκες και φυσικά "ώριμες οντότητες", θα πρέπει να είσαστε και εσείς σωστοί άνδρες.:toung:

skorpion
18-10-2006, 05:31 PM

Ναι αλλα ειμαστε και πιο προσαρμοστικες και μπορουμε να ελισσομαστε πιο ευκολα ανλογα με αυτον που εχουμε διπλα μας. Με ενα παιδακι δε μπορεις να κανεις τιποτα αλλο απο το να παιξεις δε θα του μιλησεις για ωριμοτητα θα τη ξεχασεις για λιγο ή θα την αναζητησεις αλλου γιατι υπαρχουν και ανωτερα ή το ιδιο εξελιγμενοι αντρες:bigsmile: :toung: :laugh:

Ζωή και Ζώδια
18-10-2006, 05:52 PM
Ειμαι ανοιχτή στην κριτική αγαπητέ!

Σαφώς η σεξουαλική απελευθερωση έφτασε καπως καθυστερημένα στην Ελλαδα και κατά δευτερον δυστηχως ,κατα την γνωμη μου-σε αυτο φαντάζομαι συμφωνουμε- εφαρμόζεται ίσως στην ακραία μορφή της ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ φύλα.

Μήπως τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά για υποταγή των ανθρώπων στα πιο ακραία ένστικτα;

magikadespell
18-10-2006, 05:52 PM
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ και ίσως για αυτό είμαι πολύ μα πολύ αυστηρή στις απόψεις μου περί απιστίας αλλά τελικά θα γράψω τι πιστεύω.
Το θέμα της απιστίας νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο από τις ορμές ή το τυχαίο και αφορά σε αρχές και αξίες του καθενός.
Αν σέβεσε τον εαυτό σου και τις επιλογές σου τότε φροντίζεις να μην τις εξευτελίζεις. Υποτίθετε ότι ο δεσμός σου μπαίνει σπίτι σου και κοιμάται στο κρεββάτι σου και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το σεβαστείς καταρχήν εσύ ο ίδιος. Αν μια επιλογή σου δε σε ικανοποιεί πια για οποιοδήποτε λόγο σηκώνεσε και φεύγεις και για να καταλάβεις ότι δεν σε ικανοποιεί πια μια σχέση δεν χρειάζετε να σου γυαλίσει κάποιος άλλος, το έχεις ήδη νιώσει από πριν για αυτό άλλωστε και τελικά σου γυαλίζει κάποιος άλλος.
Αν παρόλα αυτά ενώ όλα είναι ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι όπως "πρέπει" σε μια σχέση αλλά ξαφνικά προκύπτει ο τρίτος άνθρωπος τότε επιβάλλεται να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Δηλαδή όπως βρήκες το θάρρος να εμπλακείς τότε θα αναλάβεις την ευθύνη να ξεκαθαρίσεις και το τοπίο το συντομότερο δυνατό.
Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.
Πως θα αντιδρούσα εγώ αν συνέβαινε; Δεν θα σας πω γιατί εδώ θα το σκληρύνω και δε λέει....

Alien1
18-10-2006, 05:59 PM
Μήπως τότε δεν θα έπρεπε να μιλάμε για σεξουαλική απελευθέρωση, αλλά για υποταγή των ανθρώπων στα πιο ακραία ένστικτα;

Σωστοτατο το ερωτημα σου

Ζωή και Ζώδια
18-10-2006, 06:03 PM
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ και ίσως για αυτό είμαι πολύ μα πολύ αυστηρή στις απόψεις μου περί απιστίας αλλά τελικά θα γράψω τι πιστεύω.
Το θέμα της απιστίας νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο από τις ορμές ή το τυχαίο και αφορά σε αρχές και αξίες του καθενός.
Αν σέβεσε τον εαυτό σου και τις επιλογές σου τότε φροντίζεις να μην τις εξευτελίζεις. Υποτίθετε ότι ο δεσμός σου μπαίνει σπίτι σου και κοιμάται στο κρεββάτι σου και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το σεβαστείς καταρχήν εσύ ο ίδιος. Αν μια επιλογή σου δε σε ικανοποιεί πια για οποιοδήποτε λόγο σηκώνεσε και φεύγεις και για να καταλάβεις ότι δεν σε ικανοποιεί πια μια σχέση δεν χρειάζετε να σου γυαλίσει κάποιος άλλος, το έχεις ήδη νιώσει από πριν για αυτό άλλωστε και τελικά σου γυαλίζει κάποιος άλλος.
Αν παρόλα αυτά ενώ όλα είναι ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι όπως "πρέπει" σε μια σχέση αλλά ξαφνικά προκύπτει ο τρίτος άνθρωπος τότε επιβάλλεται να αναλάβεις και τις ευθύνες σου. Δηλαδή όπως βρήκες το θάρρος να εμπλακείς τότε θα αναλάβεις την ευθύνη να ξεκαθαρίσεις και το τοπίο το συντομότερο δυνατό.
Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων.
Πως θα αντιδρούσα εγώ αν συνέβαινε; Δεν θα σας πω γιατί εδώ θα το σκληρύνω και δε λέει....

Αγαπητή μου Magika, με όλο το θάρρος (και με αρκετή διάθεση για χιούμορ), πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν τα μαθαίνει πάντα... Θέλω να πω ότι ίσως δεν πρέπει να είσαι απόλυτη σε κάποια θέματα...
Εγώ πάλι δεν είχα παρόμοια εμπειρία ποτέ :toung:

Εν ολίγοις η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και τα σωστά και σαφή ξεκαθαρίσματα νομίζω πως βοηθάνε στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων
Κατά την ταπεινή μου γνώμη (για να έρθουμε και στα σοβαρά), αυτά που γράφεις είναι και οι θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται μια σχέση, γενικά.

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 06:03 PM

Ας πούμε το ένστικτο της επιβίωσης που θεωρείται βασικό ένστικτο για την συνέχιση και διαιώνιση του είδους;;;:cheesy:

Τα ένστικτα λεγονται έτσι γιατί προυπήρχαν στα γονίδια μας ,σε αντίθεση με κανονες ηθικής και τους κοινωνικους θεσμους.Εξελιχθηκαμε και τα τιθασευσαμε.:unsure:Αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν και να μας "κανουν πόλεμο" απο το ασυνείδητο όπου ο πολιτισμός μας φρόντισε να τα στείλει κακήν κακώς.;)

Μηπως θα έπρεπε να μιλάμε για ισορροπιες τελικά;;Μεχρι που πρεπει να φτανει το ένστικτο-δηλαδή που αρχίζει να γίνεται ακραίο και πού η ηθική γίνεται ακραία;;;;)

Ζωή και Ζώδια
18-10-2006, 06:07 PM
Υποτίθεται ότι διαφοροποιούμαστε από τα "θηρία" εξαιτίας αυτής της προσπάθειας που κάνουμε να τιθασεύσουμε τα ένστικτά μας.

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 06:12 PM
Υποτίθεται ότι διαφοροποιούμαστε από τα "θηρία" εξαιτίας αυτής της προσπάθειας που κάνουμε να τιθασεύσουμε τα ένστικτά μας.

Ναι έτσι υποτίθεται.Πιστευετε ότι είναι μια μάχη άνιση εναντια στον εαυτό μας,μια μάχη χωρίς νόημα;;Αρνούμενοι το "θηριώδες"παρελθόν μας δεν είναι σαν να αρνούμαστε ένα κομματι του εαυτού μας;;;)

Νομίζω πως το ιδανικό είναι να ακούμε και τις φωνούλες των ενστίκτων και να χρησιμοποιούμε και την ηθική.Και τελικά να κάνουμε αυτό το οποίο μας υπαγορευει η καρδιά μας. :bigsmile:

Alien1
18-10-2006, 06:29 PM
Nαι ομως συνηθως το τι λεει η καρδια σου δεν εχει σχεση με τη λογικη η με το που πρεπει να υπαρχουν καποια ορια

Ζωή και Ζώδια
18-10-2006, 06:40 PM
Nαι ομως συνηθως το τι λεει η καρδια σου δεν εχει σχεση με τη λογικη η με το που πρεπει να υπαρχουν καποια ορια

Η ύπαρξη των ορίων επιβάλλεται από την ηθική και γενικά από αξιακά συστήματα που μας αποτρέπουν από το να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Συμφωνώ με τον Alien1

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 06:40 PM

Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.Ουτε κι εχει σχεση με την λογική.Η λογική- για μένα-χρησιμοποιείται για να εκφραστεί αυτό με τρόπο που δεν θα προσβάλει τους άλλους.:cheesy:

Η ύπαρξη των ορίων επιβάλλεται από την ηθική και γενικά από αξιακά συστήματα που μας αποτρέπουν από το να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Συμφωνώ με τον Alien1

Τα όρια ειναι υποκειμενικά κατ'εμέ.Αυτό που ισχύει αντικειμενικά είναι το συναίσθημα,ή η ηθική μου ή η λογική μου να μην εκφράζονται σε βάρος των αντιστοιχων των άλλων ανθρωπων.

ScP
18-10-2006, 06:43 PM
Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.

Στον έρωτα δεν πρέπει να υπάρχουν όρια ή στο συναίσθμα γενικότερα όπως το μίσος;

*Astropeleki*
18-10-2006, 06:48 PM

Είναι αυτό που λέμε "Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής....." ( δηλαδή κάποιος άλλος το λέει.....σήμερα έχω πιάσει τίτλους και ατάκες γνωστών :bigsmile: )

Fotini Christodoulou
18-10-2006, 06:49 PM
Στο συναίσθημα δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.Ουτε κι εχει σχεση με την λογική.Η λογική- για μένα-χρησιμοποιείται για να εκφραστεί αυτό, με τρόπο που δεν θα προσβάλει τους άλλους.:cheesy:

Τα όρια ειναι υποκειμενικά κατ'εμέ.Αυτό που ισχύει αντικειμενικά είναι το συναίσθημα,ή η ηθική μου ή η λογική μου να μην εκφράζονται σε βάρος των αντιστοιχων των άλλων ανθρωπων.

Το συναίσθημα στην βίωση του θεωρώ οτι είναι λαθος να καταπιέζεται.Ο τρόπος με τον οποίο θα εξωτερικευθει όμως εχει να κάνει με την λογική αλλά και με τον σεβασμό των άλλων ανθρωπων.

Νομίζω οτι ημουν αρκετά ξεκάθαρη σε αυτά που έγραψα πρίν!:toung:

skorpion
18-10-2006, 06:56 PM
Του τυπου μπορει να αισθανομαι εξαγριωμενη και να θελω να σου βγαλω τα ματια αλλα δε μπορω να το κανω. Σωστη! αλλα αυτο ισχυει και για την απιστια γιατι μη μου πειτε οτι δε θα υπαρξουν φορες σε ενα ζευγαρι που ειναι χρονια μαζι που να νιωσουν και ελξη για καποιον αλλον, το θεμα ειναι να μη προχωρησουν στην πραξη και τα διαλυσουν ολα ή πληγωσουν την αγαπη και τον ανθρωπο τους για ενα συναισθημα που και φυσικο ειναι και παροδικο και στιγμιαιο.

Ζωή και Ζώδια
18-10-2006, 07:18 PM
Του τυπου μπορει να αισθανομαι εξαγριωμενη και να θελω να σου βγαλω τα ματια αλλα δε μπορω να το κανω. Σωστη! αλλα αυτο ισχυει και για την απιστια γιατι μη μου πειτε οτι δε θα υπαρξουν φορες σε ενα ζευγαρι που ειναι χρονια μαζι που να νιωσουν και ελξη για καποιον αλλον, το θεμα ειναι να μη προχωρησουν στην πραξη και τα διαλυσουν ολα ή πληγωσουν την αγαπη και τον ανθρωπο τους για ενα συναισθημα που και φυσικο ειναι και παροδικο και στιγμιαιο.

Ετσι είναι.

panther
19-10-2006, 12:25 PM

Τι ωραία που τα λες, Skorpion. Πολύ ρομαντική προσέγγιση!
Γιατί σχεδόν ποτέ δεν ισχύει?

starfish
19-10-2006, 12:38 PM

Μια απορια απο τον "δικηγορο του διαβολου": Μια φυσικη-παροδικη-στιγμιαια ελξη [που δεν ειναι ακριβως συναισθημα] γιατι να διαλυει τα παντα και να πληγωνει τοσο πολυ; Ποσο κτητικοι, ανασφαλεις και εγωιστες ειμαστε τελικα; :toung: :suspiciou :toung:

panther
19-10-2006, 12:42 PM
Μια απορια απο τον "δικηγορο του διαβολου": Μια φυσικη-παροδικη-στιγμιαια ελξη [που δεν ειναι ακριβως συναισθημα] γιατι να διαλυει τα παντα και να πληγωνει τοσο πολυ; Ποσο κτητικοι, ανασφαλεις και εγωιστες ειμαστε τελικα; :toung: :suspiciou :toung:

Και μετά από πόσες βραδιές, θεωρείται απιστία???:wacko::wacko::wacko:

Fotini Christodoulou
19-10-2006, 12:48 PM

Απιστία έίναι απ΄την πρώτη στιγμή που θα νιώσεις έλξη για κάποιον άλλο!
Πνευματική απιστία δηλαδη!

Ειτε μία βραδιά είτε 101 είναι απιστία.

Αλλά το ερώτημα της starfish με καλυπτει.Μαλλον ειμαι κι εγω δικηγόρος του διαβόλου!:cheesy:

starfish
19-10-2006, 12:50 PM

ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΩ!! Η ερωτηση ηταν σχολιο πανω σε συγκεκριμενη φραση!:bigsmile:
Αλλα ετσι κι αλλιως ειμαστε ανασφαλεις-εγωιστες-και-κτητικοι.......:cheesy:

ζουζούνα1977
19-10-2006, 01:09 PM
Καλημέρα σε όλους!Θα σας πω τη δική μου άποψη.Εγώ πιστεύω πως όταν ένα ζευγάρι έχει σχέση ουσιαστική, υπάρχει αγάπη, καταννόηση,εμπιστοσύνη, όταν κοιτάζονται στα μάτια και συννενοούνται, όταν ε π ι κ ο ι ν ω ν ο ύ ν και δεν υπάρχουν κενά, δεν "΄ψάχνουν" κάτι άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα φτάσω στην απιστία αν εγώ είμαι "καλυμμένη". Δεν ξέρω αλλά όταν εγώ παύω να νιώθω "γεμάτη" σε μία σχέση απλά φεύγω. Δεν ψάχνω έναν εραστή για να καλύψω τα κενά της σχέσης. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία μου, στις αρχές μου ή στις σκέψεις που έχω. Τί να πω? Ο καθένας όπως επιθυμεί πράττει.....

e k
19-10-2006, 01:22 PM
Δεν ξέρω αλλά όταν εγώ παύω να νιώθω "γεμάτη" σε μία σχέση απλά φεύγω.

Χρονικά πόσο είναι αυτό? Εννοώ αν σε εποχές stress λόγω δουλειάς, ή χόμπι (ψάρεμα ας πούμε), πόσο διαρκεί η υπομονή και πότε τελειώνει?
Ρωτάω γιατί στο παρελθόν υπήρξα ιδιαίτερα υπομονετικός και αποδείχτηκε σφάλμα.

Pandwra
19-10-2006, 02:11 PM
Χρονικά πόσο είναι αυτό? Εννοώ αν σε εποχές stress λόγω δουλειάς, ή χόμπι (ψάρεμα ας πούμε), πόσο διαρκεί η υπομονή και πότε τελειώνει?
Ρωτάω γιατί στο παρελθόν υπήρξα ιδιαίτερα υπομονετικός και αποδείχτηκε σφάλμα.

Εάν παίρνεις κάτι που σε "τρέφει" συνεχίζεις και κάνεις και υπομονή... Τώρα ..αυτό που έχει τα όρια του? Εξαρτάται από τις "ανάγκες σε τροφή" του καθενός από μας μεμονομένα ;)

Εάν νιώθεις πως υπήρξες πολύ υπομονετικός δύο είναι τα τεινά....ή έπαιρνες κάτι από τη σχέση που ήταν ζωτικής σημασίας για σένα ..ή είσαι ιδιαίτερα ολιγαρκής...

e k
19-10-2006, 02:15 PM
Εάν παίρνεις κάτι που σε "τρέφει" συνεχίζεις και κάνεις και υπομονή... Τώρα ..αυτό που έχει τα όρια του? Εξαρτάται από τις "ανάγκες σε τροφή" του καθενός από μας μεμονομένα ;)

Εάν νιώθεις πως υπήρξες πολύ υπομονετικός δύο είναι τα τεινά....ή έπαιρνες κάτι από τη σχέση που ήταν ζωτικής σημασίας για σένα ..ή είσαι ιδιαίτερα ολιγαρκής...

Θενκς, σίγουρα όχι το δεύτερο, μάλλον στην φαντασία μου ήταν η "τροφή".

ζουζούνα1977
19-10-2006, 02:24 PM
Δεν ξέρω αν ήταν ειρωνικό το σχόλιό σου ή έτσι μου φάνηκε....!!!...
Όταν λέω ότι δεν νιώθω γεμάτη δεν μιλάω για τους εξωτερικούς παράγοντες. Μιλάω για την σχέση ΜΑΣ! Εννοώ όταν βλέπω πως δεν πάνει καλά τα πράγματα μεταξύ μασ. Πολλές φορές στην σχέση μας "βγαίνουν" τα κακώς κείμενα, βγαίνουν πράγματα του χαραχτήρα που με την πρωτη, δεύτερη ματιά δεν είναι εμφανή.
Δεν θεωρώ το να βρεις κάποιον άλλον (όταν εχεις σχέση) είναι η λύτρωση, είναι η γιατρειά της -προφανώς- "αρρωστημένης" σχέσης. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Τί να πω?
Εγώ, πάντως, -μέχρι στιγμής, μην πω ποτέ και "ακουστεί" κάπως- δεν έχω βρει αντικαταστάτη όταν είμαι -ήδη- σε σχέση.
Υ.Γ. Να σημειώσω πως είχα σχέση, η οποία είχε "βαλτώσει" στην κυριολεξία λόγω των κακών κειμένων που λέγαμε, όμως δεν βρήκα τη γιατρειά στην αγκαλιά ενός άλλου.
Με εκτίμηση...:embarrest

e k
19-10-2006, 02:27 PM
Όχι καθόλου ειρωνικό. Απλά ρώτησα: χρονικά τι περιθωριο δίνουμε

farfalina
19-10-2006, 02:40 PM
Δεν ξέρω αν ήταν ειρωνικό το σχόλιό σου ή έτσι μου φάνηκε....!!!...
Όταν λέω ότι δεν νιώθω γεμάτη δεν μιλάω για τους εξωτερικούς παράγοντες. Μιλάω για την σχέση ΜΑΣ! Εννοώ όταν βλέπω πως δεν πάνει καλά τα πράγματα μεταξύ μασ. Πολλές φορές στην σχέση μας "βγαίνουν" τα κακώς κείμενα, βγαίνουν πράγματα του χαραχτήρα που με την πρωτη, δεύτερη ματιά δεν είναι εμφανή.
Δεν θεωρώ το να βρεις κάποιον άλλον (όταν εχεις σχέση) είναι η λύτρωση, είναι η γιατρειά της -προφανώς- "αρρωστημένης" σχέσης. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Τί να πω?
Εγώ, πάντως, -μέχρι στιγμής, μην πω ποτέ και "ακουστεί" κάπως- δεν έχω βρει αντικαταστάτη όταν είμαι -ήδη- σε σχέση.
Υ.Γ. Να σημειώσω πως είχα σχέση, η οποία είχε "βαλτώσει" στην κυριολεξία λόγω των κακών κειμένων που λέγαμε, όμως δεν βρήκα τη γιατρειά στην αγκαλιά ενός άλλου.
Με εκτίμηση...:embarrest
Συμφωνώ σε όλα όσα λές και επαυξάνω.Συγχαρητήρια για τις απόψεις σου;)

Alien1
19-10-2006, 02:48 PM

Eισαι ειδος υπο εξαφανιση...

Ζωή και Ζώδια
19-10-2006, 04:44 PM
Eισαι ειδος υπο εξαφανιση...

Μπα, μην το λες, είναι (είμαστε) πολλοί αλλά χαμηλών τόνων :bigsmile:

magikadespell
20-10-2006, 11:23 AM
Αγαπητή μου Magika, με όλο το θάρρος (και με αρκετή διάθεση για χιούμορ), πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν τα μαθαίνει πάντα... Θέλω να πω ότι ίσως δεν πρέπει να είσαι απόλυτη σε κάποια θέματα... :toung:

Κατά την ταπεινή μου γνώμη (για να έρθουμε και στα σοβαρά), αυτά που γράφεις είναι και οι θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται μια σχέση, γενικά.

Μα ναι περιοδικούλι μου αυτό ακριβώς λέω..... αν μου το κάνει κάποιος να φροντίσει να μην το μάθω :pain: :pain: :pain: δεν θα σταθώ στην απιστία, θα το θεωρήσω μέγιστη προσβολή και εξευτελισμό της νοημοσύνης μου, της αξιοπρέπειάς μου, της προσωπικότητάς μου κι αλοίμονό του!!!!!!!!! Θα τον εκτιμήσω αφάνταστα και πραγματικά θα έχω παράδειγμα την συμπεριφορά του να σταθεί μπροστά μου και να μου το πει. Μέχρι που μπορεί να τον συγχωρήσω κιόλας ανάλογα το περιστατικό.
Εν ολίγοις την αδυναμία τη σέβομαι και την καταλαβαίνω, έχω και έγω πάμπολες αδυναμίες όμως τον αδύναμο τον αποστρέφομαι (και αυτή είναι η πιο ευγενική λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω!)

Οπότε ναι, μπορεί να μου το έχουν κάνει και να μην το έμαθα. Έγραψα σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω για αυτούς που συναναστράφηκα και για μένα.

Εντωμεταξύ όντως ο έρωτας δεν πρέπει να έχει όρια ούτε και η λαχτάρα και η επιθυμία μας για αυτό ούτε και πρέπει κατά τη γνώμη μου να συγκρατούμε τον εαυτό μας απέναντι σε μια νέα αρχή σε έναν νέο έρωτα αλλά ρε παιδιά ας φροντίζουμε με τους άλλους ανθρώπους τελικά να είμαστε ειλικρινής και να σεβόμαστε και τα δικά τους συναισθήματα. Κάντε ότι θέλετε αλλά ξεκάθαρα υποστηρίξτε τα θέλω σας και τις επιθυμίες σας με θάρρος

Ζωή και Ζώδια
20-10-2006, 12:03 PM
...
Μέχρι που μπορεί να τον συγχωρήσω κιόλας ανάλογα το περιστατικό.....

Mε βάση το ολίγον έγγυος, δηλαδή;:bigsmile:

panther
20-10-2006, 12:19 PM
Εγώ πάντως, δεν μπορώ να συγχωρήσω εύκολα (ποτέ δεν λέω ποτέ) το ότι δεν σέβεται την προσωπικότητά μου και τις επιθυμίες μου. Και μια από αυτές τις επιθυμίες είναι να μην απιστήσει! ;)

ninja
20-10-2006, 03:05 PM
Και εγώ νομίζω ότι δεν μπορώ να συγχωρήσω εύκολα. Απο τη μία το παλεύω και απο την άλλη έχω όλες τις ενδείξεις της απιστίας (εξακολουθεί απο τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα). Μπορείς ίσως να συγχωρήσεις όταν κάτι γίνεται μία φορά (μπορεί και σε μένα να συμβεί) και τελειώνει. Οταν όμως η απιστία είναι συνεχόμενη τι κάνεις? Είναι εύκολο να συνεχιστεί η σχέση? Μπορείς να δεχτείς την σύγκριση, την απόρριψη και να συνεχίσεις? Τελειώνεις τον γάμο και ξαναξεκινάς απο την αρχή? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????

e k
23-10-2006, 10:14 AM
...Μπορείς να δεχτείς την σύγκριση, την απόρριψη και να συνεχίσεις? Τελειώνεις τον γάμο και ξαναξεκινάς απο την αρχή? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ????

Εσένα εξακολουθεί να σε γεμίζει? Αν και δεν πιστεύω, με τίποτε, ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει και να νοιάζεται ταυτόχρονα δύο πρόσωπα. (για την ακρίβεια, μάλλον δεν αγαπάει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και πλέει σε πελάγη ανωριμότητας, αλλά τι να κάνουμε κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν, είναι αυτό που είναι και ή τον δεχόμαστε ή τον σουτάρουμε). Μπορεί να είμαστε λίγο ή πάρα πολύ στα μάτια του άλλου και να μην είναι ικανός να μας εκτιμήσει, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εσύ αντέχεις να παίρνεις ένα μέρος και όχι όλα? Αν μπορεί κάποιος να βολεύεται ακόμη και έτσι, απλά συνεχίζεις. Αν όμως δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, θα σε καίει πάντα, θα αμφισβητείς ακόμη και τις πλέον αγαθές του πράξεις, θα ζεις πάντα με την αμφιβολία, χωρίς εμπιστοσίνη σε ότι λέει και χωρίς σεβασμό στο δικό σου πρόσωπο. Από την άλλη, πώς να κάνεις καινούργια αρχή, με αυτά που είδαν τα ματάκια σου? Αυτό είναι κάτι που σε ακολουθάει πάντα: Όλοι είναι έτσι, και αυτός θα μου την κάνει, πάλι στη λήθη θα πέσω και μ’ αυτόν… . Και ή γνώμη όλων των άλλων, είναι πολύ ελαφριά και ασήμαντη και μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σου δώσει την δύναμη να κάνεις κάτι, αυτής πρέπει να την βρεις μόνη. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου. Στάσου όρθια. Δεν θα βρεις γύρω σου δεκανίκια και σωτήρες. Η πάλη είναι δική σου και συ πρέπει να παλέψεις. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις, όταν καταλαγιάσει η οργή, κερδισμένη θα είσαι.

panther
23-10-2006, 12:42 PM
Εσένα εξακολουθεί να σε γεμίζει? Αν και δεν πιστεύω, με τίποτε, ότι κάποιος μπορεί να αγαπάει και να νοιάζεται ταυτόχρονα δύο πρόσωπα.
Συμφωνώ!
(για την ακρίβεια, μάλλον δεν αγαπάει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και πλέει σε πελάγη ανωριμότητας,
Και πάλι συμφωνώ!
αλλά τι να κάνουμε κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κανέναν,
Τραγική αλήθεια!
είναι αυτό που είναι και ή τον δεχόμαστε ή τον σουτάρουμε). Μπορεί να είμαστε λίγο ή πάρα πολύ στα μάτια του άλλου και να μην είναι ικανός να μας εκτιμήσει, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα.

Από την άλλη, πώς να κάνεις καινούργια αρχή, με αυτά που είδαν τα ματάκια σου? Αυτό είναι κάτι που σε ακολουθάει πάντα: Όλοι είναι έτσι, και αυτός θα μου την κάνει, πάλι στη λήθη θα πέσω και μΆ αυτόν… .
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους να "βράσουν" στο ίδιο καζάνι! Επειδή, κάποιος σου έκανε κάτι κακό, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα σου κάνουν το ίδιο.

Και ή γνώμη όλων των άλλων, είναι πολύ ελαφριά και ασήμαντη και μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν θα σου δώσει την δύναμη να κάνεις κάτι, αυτής πρέπει να την βρεις μόνη. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου. Στάσου όρθια.
Επίσης, συμφωνώ. Και όπως λέει και μια καλή μου φίλη! "Μόνοι μας γεννιόμαστε ... και μόνοι μας πεθαίνουμε"

e k
23-10-2006, 12:49 PM
...Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Καλό είναι να μην τους βάζουμε όλους να "βράσουν" στο ίδιο καζάνι! Επειδή, κάποιος σου έκανε κάτι κακό, δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι θα σου κάνουν το ίδιο

RESPECT! Αν και χρειάζεται χρόνος για να το καταλάβεις.

Alien1
23-10-2006, 03:17 PM
Και όπως λέει και μια καλή μου φίλη! "Μόνοι μας γεννιόμαστε ... και μόνοι μας πεθαίνουμε"

Σκορπιος ειναι :cheesy:

Γιατι ακριβως το ιδιο πιστευω και εγω

starfish
23-10-2006, 03:32 PM

Κι εγω...αλλα ειμαι Παρθενος!:toung:
και το τραβαω και παραπερα: μονοι ειμαστε ετσι κι αλλιως στην ουσια. Απλως προσπαθουμε να ξεπερασουμε την μοναξια μεσω των αλλων. Συνηθως με αποτυχημενο τροπο...

panther
23-10-2006, 03:33 PM

Καλά, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ... γιατί θα καείς!!!:cheesy:

alegra
27-10-2006, 03:53 PM
Πιστεύω πως το θέμα της απιστίας είναι λεπτό και ευαίσθητο. Πληγωμένες καρδιές κι εγωισμοί συμμετέχουν. Πρέπει να καταλάβουμε τι μας ενοχλεί πιο πολύ απο τα δύο, έτσι και μας συμβεί, ή τι μας ωθεί να διαπράξουμε την απιστία σε περίπτωση που το κάνουμε εμείς. Το να μην το μάθουμε ή να το κρύψουμε βέβαια καλό είναι, αλλά είναι μάλλον κοροϊδία. Μας αρέσει άραγε να μας κοροϊδεύουν, κοινώς να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ή να κοροϊδεύουμε ή είναι προτιμότερο να ξεκαθαρίζουν οι καταστάσεις;;; Ποιος να ξέρει. Κάθε άνθρωπος διαθέτει άλλες αντοχές και ανοχές. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ο καλύτερος παίκτης περνάει καλά. Επίσης και ο πιο αναίσθητος. Ισως δεν θα πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα τόσο «προσωπικά» τελικά. Να τα βλέπουμε σαν ένα μέρος του συνόλου κι όχι βουνό. Να αφήσουμε κάτω τον μεγενθυντικό φακό που χρησιμοποιούμε για τις σχέσεις μας και να χαλαρώσουμε. Τελικά αν είναι να μας τύχει ή να το κάνουμε, δεν θα το αποφύγουμε, ούτε θα το αποτρέψουμε μάλλον. Εν κατακλείδι, δεν ξέρω τι να πω τελικά. Η μάλλον ότι και να πω, δεν θα αλλάξει και τίποτα.

ΝΙΚΥ
27-10-2006, 11:09 PM
δεν ξερω παντως εγω προσωπικα δεν θα το αντιμετοπιζα ψυχραιμα...
και αν θα εμενα στην σχεση μαλλον δεν θα εμενα με σκοπο να συγχωρεσω και να ξεχασω...
αλλα απο την αλλη κανεις δεν ειναι κανενος και στον καθενα μπορει να συμβει να κανει κατι τετοιο ειτε συνειδητα ειτε επιπολαια.....

mochito
23-11-2006, 05:01 PM
θεωρώ πως η απιστία είναι ένας καλός λόγος να απομακρυνθείς δια παντός από το συντροφό σου και να επαναπροσδιορίσεις ξανά τη σχέση σου με τον εαυτό σου. να ανακαλύψεις εκ νέου ποια ήταν τα θέλω σου τα οποία είχες ξεχάσει

e k
24-11-2006, 09:12 AM
θεωρώ πως η απιστία είναι ένας καλός λόγος να απομακρυνθείς δια παντός από το συντροφό σου και να επαναπροσδιορίσεις ξανά τη σχέση σου με τον εαυτό σου. να ανακαλύψεις εκ νέου ποια ήταν τα θέλω σου τα οποία είχες ξεχάσει

a. Αν η απιστία δεν είναι sport:amazed: ή αυτοσκοπός :sad: και η σχέση, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν υγειής τότε η απιστία είναι μάλλον αποτέλεσμα...
b. Δεν γίνεται να επαναπροσδιορίσεις ξανά τη σχέση σου με τον εαυτό σου, μέσα στην σχέση και να φρεσκάρεις τα θέλω σου, χωρίς ντράβαλα?:bigsmile:

fillenia
24-11-2006, 07:32 PM
a. Αν η απιστία δεν είναι sport:amazed: ή αυτοσκοπός :sad: και η σχέση, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν υγειής τότε η απιστία είναι μάλλον αποτέλεσμα...
b. Δεν γίνεται να επαναπροσδιορίσεις ξανά τη σχέση σου με τον εαυτό σου, μέσα στην σχέση και να φρεσκάρεις τα θέλω σου, χωρίς ντράβαλα?:bigsmile:

H απιστία στο (b) είναι απλώς η αφορμή και όχι το αίτιο.

(a) ... το αποτέλεσμα μιας επιθυμίας που πηγάζει από το πιο βασικό μας ένστικτο, της επιβίωσης, κατά τους σύγχρονους δαρβινιστές. Είναι τόσο μακρινό που το έχουμε ξεχάσει και βεβαίως το έχουμε εκ-πολιτίσει. Σαν πράξη, αντικειμενικά, δεν έχει καμία ηθική χροιά όμως ακριβώς επειδή δεν ζούμε σε πρωτόγονες κοινωνίες και επειδή διαμεσολαβείται από διάφορα πολιτισμικά ταμπού, το έχουμε ενδύσει με το ήθος μας.

Alien1
24-11-2006, 07:55 PM

Δεν χρειαζεται να πας με οτι σου βρεθει στο δρομο επειδη δεν σου κανει πια ο συντροφος σου
Εκτος αμα θες να σου βγαλουν και το αναλογο ονομα στο τελος (αρχιζει απο π και τελειωνει σε α)

Αμα θες να πηγαινεις με τον εναν και τον αλλον ενταξει δικαιωμα σου
αλλα οχι οταν βρισκεσαι σε σχεση.
Πρωτα ξεκαθαριζεις την σχεση σου και εισαι ειλικρινης απεναντι του
και απο κει και περα εφοσον χωρισεται προχωρας οπως νομιζεις και με οποιον\οποιους νομιζεις

Γιατι αμα εσυ νομιζεις οτι μπορεις να απιστησεις πληγωνοντας τον για να τον ξεφορτωθεις ευκολα αντι να εισαι ειλικρινης απεναντι του το ιδιο ευκολα μπορει να κανει το ιδιο και σε σενα ο συντροφο σου για να ξεφορτωθει εσενα...

Alien1
24-11-2006, 08:19 PM
H απιστία στο (b) είναι απλώς η αφορμή και όχι το αίτιο.

Eιναι αφορμη
η
μηπως ειναι ευκαιρια για μερικους απο εμας να εκπληρωσουμε τις σεξουαλικες μας επιθυμιες

Χωρις να νοιαζομαστε για τα αισθηματα του αλλου παρα μοναχα τα δικα μας αισθηματα και τις επιθυμιες του εαυτουλη μας

fillenia
24-11-2006, 08:53 PM
Ενα από τα πολιτισμικά ταμπού λοιπόν.... η αμαρτία της σεξουαλικής επιθυμίας.
Η ηθική πλευρά της απιστίας και όσα την συνοδεύουν κρύβει μια παλιά συλλογική νοοτροπία. Οι νοοτροπίες επιβιώνουν γιατί αλλάζουν με πολυ αργό ρυθμό σε σχέση με τις κοινωνικές αλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αλλάζουν ποτέ!
Οι νοοτροπίες είναι οι βαθύτερες δομές του κοινωνικού γίγνεσθαι.

colibri
11-10-2007, 08:54 PM
"...Το να είσαι ο πρώτος στην καρδιά ενός άντρα ή μιας γυναίκας είναι προνόμιο των λίγων.......Η αγάπη που μας δείχνει ένας άλλος άνθρωπος μας βάζει σ'ένα διπλό ερώτημα:πρώτα-πρώτα μας φαίνεται περίεργο που δε μας αγαπούν κι οι άλλοι με την ίδια θέρμη, και μετά αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε τη γυναίκα που μας λατρεύει για κάποια κατωτερότητα.Αν μ'αγαπάει είναι γιατί είναι χαμένη:ποιος θα ξεχώριζε ένα πλάσμα τόσο ασήμαντο σαν κι εμενα εκτός από κάποιον πιο χαμένο που βρίσκει την ευκαιρία ν'ακουμπήσει σ'ένα ναυάγιο..."
ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Πασκάλ Μπρυκνέρ

Roxanne
11-07-2008, 09:01 PM
προσωπικα δε θα εμενα σε μια σχεση οπου ο συντροφος μου με εχει απατησει....να μεινω να κανω τι??δε θα το ξεχασω ποτε,θα γινω καχυποπτη κ θα γινουμε χειροτερα...,ειναι κ θεμα εγωισμου,να φυγεις μπας κ καταλαβει το λαθος του...
κατ'αρχην πιστευω οτι κατι δε πηγαινε καλα στη σχεση μας κ αναζητησε αλλου να καλυψει τα κενα...εκτος αν παιζει το ματακι του εξ'αρχης..τοτε καποια στιγμη γινεσαι ταρανδος
η απιστια δε συγχωρειται...κ δε καταλαβαινω οταν λες οτι αγαπας τον αλλον πως του φορας το κερατο?!!

flame
13-07-2008, 02:50 AM
Καλά εσύ στείλε λουλούδια και θερμά συγχαρητήρια με την ευχή: Πάντα άξιος!!! μην τρελαθούμε τώρα!:nuts:¨οχι πως πιστεύω ότι ο άνθρωπός μπορεί να ΄ζησει μόνο με έναν συντροφο σε όλη τη ζωή του αλλά άν προκύψει ''έλξη'' για άλλο ''κορμί'' να΄μην το μάθει ο άλλος ποτέ!!!:σφύριγμα Αλλά άν προκύψει έλξη για άλλον......
η σχέση έχει τελειώσει...............:sorry:

Μητσάκος
13-07-2008, 07:23 AM
........κ δε καταλαβαινω οταν λες οτι αγαπας τον αλλον πως του φορας το κερατο?!!
Έλα, μωρέ, ξέρεις πώς γίνονται αυτά... :cheesy:
Λίγο η τελμάτωση μετά από πολύχρονη σχέση, λίγο η διάθεση να αυτοεπιβεβαιωθούμε, κανα ποτάκι για να παραμεριστούν οι ενοχές, ε, το ένα φέρνει το άλλο, καταλαβαίνεις τώρα :toung:

flame
13-07-2008, 02:13 PM
Ο.Κ σύμφωνοι....αρκεί να είναι αποδεκτή αυτή η στάση και από τα δύο μέρη....:love:δηλαδή να δικαιολογείται έτσι και για τα δύο μέρη και όχι ''ο αντρας όταν το κάνει είναι '' παιχταράς'' αλλά η γυναίκα ''π.....α''και πρέπει να είναι φρόνιμη και στο σπίτι.:nuts: Θυμηθείτε τον πιο γενικό κανόνα της ζωής ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ο άντρας είναι ''κυνηγός'' (αλλιώς χάνει το ενδιαφέρον του και εκεί είναι η μαγκιά σας κυρίες μου....:bigsmile:)και η γυναίκα ''θύραμα''κύριοι...:bigsmile:όλες οι γυναίκες δεσμευμένες και μη....και υπαρχουν αρκετοί πολύ επιδέξιοι κυνηγοί και μπόλικα θυράματα διαφόρων ειδών....

Roxanne
13-07-2008, 02:47 PM
Ο.Κ σύμφωνοι....αρκεί να είναι αποδεκτή αυτή η στάση και από τα δύο μέρη....:love:δηλαδή να δικαιολογείται έτσι και για τα δύο μέρη και όχι ''ο αντρας όταν το κάνει είναι '' παιχταράς'' αλλά η γυναίκα ''π.....α''και πρέπει να είναι φρόνιμη και στο σπίτι.:nuts: Θυμηθείτε τον πιο γενικό κανόνα της ζωής ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ο άντρας είναι ''κυνηγός'' (αλλιώς χάνει το ενδιαφέρον του και εκεί είναι η μαγκιά σας κυρίες μου....:bigsmile:)και η γυναίκα ''θύραμα''κύριοι...:bigsmile:όλες οι γυναίκες δεσμευμένες και μη....και υπαρχουν αρκετοί πολύ επιδέξιοι κυνηγοί και μπόλικα θυράματα διαφόρων ειδών....

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!:clapping::σφύριγμα

TZOYLI@freemail.gr
02-11-2008, 01:50 AM
πολυ ωραιο θεμα! αλλα ποναει παντα. πιστευω πωΣ οταν εισαι ερωτευμενοs δεν εχειs ματια για αλλον. οταν συμβει σημαινει πωs η σχεση σου εχει τελειωσει..και παντα φταινε και οι δυο. αν γινει καλυτερα να μην μαθευτει ποτε. Γιατι αν η αποφαση ειναι να συνεχισειs την σχεση παντα θα σε βασανιζει.:cry::cry:

kagou7614
14-11-2008, 06:07 PM
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Λευκή
14-11-2008, 06:36 PM
δηλαδή να δικαιολογείται έτσι και για τα δύο μέρη και όχι ''ο αντρας όταν το κάνει είναι '' παιχταράς'' αλλά η γυναίκα ''π.....α''και πρέπει να είναι φρόνιμη και στο σπίτι.:nuts: Θυμηθείτε τον πιο γενικό κανόνα της ζωής ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ο άντρας είναι ''κυνηγός'' (αλλιώς χάνει το ενδιαφέρον του και εκεί είναι η μαγκιά σας κυρίες μου....:bigsmile:)και η γυναίκα ''θύραμα''κύριοι...:bigsmile:

Τωρα την είδα αυτήν την δημοσίευση.Η πρωτη πρόταση με βρίσκει σύμφωνη.Στη δεύτερη διαφωνώ.Οι γυναίκες επιλέγουν πάντα,και απλά αφήνουν τους άντρες να τους κυνηγήσουν (εάν το θέλουν οι ίδιοι βέβαια).Αυτό το "θέλω τον άντρα κυνηγό" δε στέκει συνήθως,γιατί λέγοντας "θέλω τον αντρα κυνηγό και να κάνει το πρώτο βήμα" εννοούν αυτόν που επιθυμούν οι ίδιες.¶μα δεν τον επιθυμούν ,όσο καλός κυνηγός και να είναι δε πρόκειται να ενδώσουν σ αυτόν,και από "άντρας κυνηγός" γίνεται ξαφνικά "λιγουρης και πρήχτης"(ενίοτε και "παιδί για τα θελήματα").Στην πραγματικότητα,συνήθως οι γυναίκες είναι οι πονηροί κυνηγοί και οι άντρες τα θηράματα που τους αρέσει να το παίζουν κυνηγοί και απλά δεν καταλαβαίνουν τις "παγίδες" στις οποίες πέφτουν:bigsmile:

Δείμων
14-11-2008, 06:53 PM
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Ενώ οι γυναίκες τίποτα ε? :nuts: (Εχμ μήπως τελικά δεν περνάμε και τόσο καλά όσο μερικές θέλετε να βάζετε τον εαυτό σας να πιστεύει?)

Please μη φωνάζεις, γράφε με πεζούς χαρακτήρες.

Μαρία θα έλεγα ότι κάποιες φορές η γυναίκα γίνεται το «καρότο», το δόλωμα, όπως θες πες το. Όσο πιο κυνηγαράς ο άντρας τόσο πιθανότερο να τον παίξει μια γυναίκα. Είναι όμως και κάτι πονηρόλαγοι που σου έχουν φάει το καροτάκι μέσα απο τα χέρια και εσύ νομίζες ότι ακόμα το κρατάς. Σχέσεις τύπου catch me if you can (την ομότιτλη ταινία να την δείτε όσοι δεν) που απαιτούν την ύπαρξη τέτοιων ρόλων ελοχεύουν και τον κίνδυνο οι ρόλοι αυτοί να αναστραφούν οποιαδήποτε στιγμή.

Μία ομότιμη και ειλικρινής σχέση έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει. Έλα όμως που δεν «εξιτάρει» και την σνομπάρουμε?... :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2008, 07:35 PM
:l

Koριτσακι μου δυστυχως στις μερες μας και τα δυο φυλα απιστουν το ιδιο, τουλαχιστον οι στατιστικες αυτο λενε. Ο καθενας απιστει για τους δικους του λογους τους οποιους δεν ειμαι σε θεση να κρινω,εχεις δει αντρα να πληγωνεται απο απιστια? οχι ειμαι σιγουρη γιατι αν ειχες θα καταλαβαινες πως η απιστια δεν ειναι μονοπωλιο των αντρων.Απο εκει και περα επειδη ειναι εμφανες οτι εισαι πληγωμενη,δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου και αυτο που σημερα φανταζει βουνο, αυριο θα ειναι μια αναμνηση απο την πρωτη σου νιοτη :love::love::love:

ΣΑΛΑΜΙ
14-11-2008, 08:36 PM
Στην απιστία καλό είναι να ανακαλύψουμε τα δικά μας λάθη ή τον πραγματικό λόγο που επιλέξαμε να έρουμε κοντά με καποιον που μας προδίδει.Μη ξεχνάμε ότι όλες οι σχεσεις είναι προβολές του ευατού μας.Τίποτα δεν είναι τυχαίο.Υστερα από ουσιαστική και βαθία ανάλυση παντα καταλαβαίνουμε τον λόγο, και κανένας δεν φταίει.Διαλέγουμε να προδοθούμε η να καταλήξουμε εκεί, υποσεινηδητα παντα.

black moon
14-11-2008, 09:13 PM
Συμφωνώ μαζί σου. Πιο πολύ επειδή το θέτεις σε επίπεδο συνειδητού-υποσυνείδητου. Σαν να λέμε Αστρονομία-Αστρολογία ένα πράμα! Και τα δυο δεύτερα του κάθε ζεύγους δεν έχουν αποδείξεις ("απτες" παντα εννοω), αλλά ξέρεις ότι υπάρχουν και λειτουργούν.:bigsmile:

kagou7614
15-11-2008, 01:39 AM
emena o prwin m to pe oti pernage teleia mazi m an & me keratwne & oti me thelei akwma an & fovamai & eimai sigouri oti tha xanakanei ta idia.

Τίνα Ζαχαριάδου
15-11-2008, 01:45 AM
emena o prwin m to pe oti pernage teleia mazi m an & me keratwne & oti me thelei akwma an & fovamai & eimai sigouri oti tha xanakanei ta idia.

Βρε κοριτσακι μου γραψτα Ελληνικα γιατι δεν καταλαβαινω τι λες:unsure:

kagou7614
16-11-2008, 02:01 AM
ΕΜΕΝΑ Ο ΠΡΩΗΝ Μ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΚΩΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΙ ΚΕΡΑΤΩΣΕΙ .ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ Μ . Μ ΛΕΓΕ & ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ Μ ΑΝ & ΜΕ ΚΕΡΑΤΩΝΕ .ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ.

Δείμων
16-11-2008, 02:17 AM
kagou7614 σε παρακαλώ πάαααααααααααααρα πολύ τα μηνύματά σου στο myHoroscope να τα γράφεις με ελληνικούς, πεζούς χαρακτήρες. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε δυσκολεύει, όμως κι εσύ έτσι δυσκολεύεις 20.000 ανθρώπους να σε διαβάσουν. Κάνε μια προσπάθεια.

Τίνα Ζαχαριάδου
16-11-2008, 02:32 AM
ΕΜΕΝΑ Ο ΠΡΩΗΝ Μ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΚΩΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΙ ΚΕΡΑΤΩΣΕΙ .ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ Μ . Μ ΛΕΓΕ & ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ Μ ΑΝ & ΜΕ ΚΕΡΑΤΩΝΕ .ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ.

Κοριτσακι μου ο πρωην καλα θα κανει να παραμεινει πρωην. Ποσες αληθεις μπορει να πει καποιος που διαρκως διατηρει παραλληλες σχεσεις. Πρεπει να σου πω ομως οτι στις ηλικιες τις δικες σου τα αγορια προσπαθουν να αποκτησουν εμπειριες λες και δεν θα προλαβουν να τις αποκτησουν, ειναι θεμα ορμονων,για αυτο αποκτησε και συ τις δικες εμπειριες και καθως θα μεγαλωνεις θα εισαι σε θεση να κρινεις ποιος αξιζει την συγχωρεση σου η οχι,τωρα παλι αν νομιζεις οτι περνας καλα και μπορεις να τον δεχεσαι ανα πασα ωρα και στιγμη μετα τις περιπετειες του,δεξου τον και μη ζητας εξηγησεις γιατι παντα θα σου δινει τις ιδιες. :love::love::love:

kerio
09-12-2008, 02:54 PM
" στην γκρεμισμενη τους φωλια επανω τραγουδανε,γι αυτο ζηλευω τα πουλια κι οχι γιατι πετανε..."
Η απιστια ειναι μια θλιβερη κατασταση σε μια σχεση.Ειναι τοσο συνθετη αλλα συναμα και τοσο απλη...Τοσο βλαβερη για την σχεση αλλα συναμα και τοσο (εν δυναμει) επικοδομητικη για τα ιδια τα ατομα...

kinky_skorpina
03-01-2009, 03:54 AM
Παιδιά εγώ τώρα τί να πω?Φοβάμαι οτι θα σας σοκάρω!!!Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε και καλά να θεωρούμε τον άλλο κτήμα μας?Καθένας ανήκει σε εκείνον και στα όνειρά του.Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα της απόλυτης αποκλειστικότητας μέσα σε μια σχέση ή γάμο. όταν την ίδια στιγμή η ψυχή μου θέλει να τέρπει πλήθος ανθρώπων και να μπορεί γεύεται ένα αρρενωπο ανδρικό κορμί που ενίοτε επόθησε χωρίς να νιώθει τύψεις μετά!!!Την ίδια όμως ελευθερία κινήσεων και επιλογών που ζητώ είμαι σε θέση και να προσφέρω στο σύντροφό μου.Αλλα επειδή αποκλείεται να υπάρχει αρσενικό σε τούτο τον πλανήτη που να δεχτεί αυτό το περίεργο είδος σχέσης...απλά να ονειρεύομαι μπορώ!!!!!Τώρα θα μου πείτε ...μα καλά δε ζηλευεις?Όταν είμαι πολύ ερωτευμένη ναι...αλλα το ελέφχω σκεπτόμενη οτι δεν έχω το δικαίωμα να απαιτήσω απο τον άλλο να υπογράψει συμβόλαιο οτι ΠΟΤΕ δε θα του συμβεί να ποθήσει μια άλλη γυναίκα, όσο και να με αγαπα!!!Είμαι κατασταλαγμένη, το έχω φιλοσοφήσει το θέμα και έτσι είμαι σε θέση να απολαμβάνω την κάθε επαφή μου στα γεμάτα χωρίς να ανησυχώ αν ο άλλος μου ειναι πιστός ή όχι!

kerio
09-01-2009, 06:31 PM
ναι,αλλα σε αυτην την περιπτωση δεν μιλαμε για απιστια...μιλαμε το πλαισιο μιας σχεσης που και οι δυο εχουν αποδεχθει...

aries engineer
09-01-2009, 08:03 PM
Παιδιά εγώ τώρα τί να πω?Φοβάμαι οτι θα σας σοκάρω!!!Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ντε και καλά να θεωρούμε τον άλλο κτήμα μας?Καθένας ανήκει σε εκείνον και στα όνειρά του.Αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα της απόλυτης αποκλειστικότητας μέσα σε μια σχέση ή γάμο. όταν την ίδια στιγμή η ψυχή μου θέλει να τέρπει πλήθος ανθρώπων και να μπορεί γεύεται ένα αρρενωπο ανδρικό κορμί που ενίοτε επόθησε χωρίς να νιώθει τύψεις μετά!!!Την ίδια όμως ελευθερία κινήσεων και επιλογών που ζητώ είμαι σε θέση και να προσφέρω στο σύντροφό μου.Αλλα επειδή αποκλείεται να υπάρχει αρσενικό σε τούτο τον πλανήτη που να δεχτεί αυτό το περίεργο είδος σχέσης...απλά να ονειρεύομαι μπορώ!!!!!Τώρα θα μου πείτε ...μα καλά δε ζηλευεις?Όταν είμαι πολύ ερωτευμένη ναι...αλλα το ελέφχω σκεπτόμενη οτι δεν έχω το δικαίωμα να απαιτήσω απο τον άλλο να υπογράψει συμβόλαιο οτι ΠΟΤΕ δε θα του συμβεί να ποθήσει μια άλλη γυναίκα, όσο και να με αγαπα!!!Είμαι κατασταλαγμένη, το έχω φιλοσοφήσει το θέμα και έτσι είμαι σε θέση να απολαμβάνω την κάθε επαφή μου στα γεμάτα χωρίς να ανησυχώ αν ο άλλος μου ειναι πιστός ή όχι!

Eχεις καμια Σεληνη στον Υδροχοο η κατι τετοιο?Συμφωνω απολυτα μαζι σου..Προσωπικα τρωω κατι φρικιες κατα καιρους..καπου τον Αυγουστο..να την κανω την κουτσουκιελα..αλλα σαν γνησιο ΚΡΙΑΡΙ δεν μπορω να διαχειριστω τετοια κρυφα παρανομα ..θα κανω μπαμ και θα με φαει το αγχος..οποτε λεω αστο καλυτερα κοπελια ..εδω σε εξεταστικες στο πανεπιστημιο πας να βγαλεις το σκονακι να αντιγραψεις,τρεμεις και γινεσαι κατακοκκινη που να κανεις και τετοια ..ασε ασε.. καλυτερα το κεφαλακι μου στη θεση του!!!!:nuts::nuts:

Βεβαια εχω σκεφτει μια μεθοδο καπως παραδοξη αλλα δεν μπορω να πω κατα ποσο ειναι εφαρμοσιμη...Στηνεις εναν καραμπινατο καβγα και α και ου και χωριζουμε ..επειτα κανεις την κουτσουκελια μια και εισαι ελευθερη και η εννοια της απιστιας δεν υφισταται...ε και μετα επιδιωκεις την επανασυνδεση..:cheesy::cheesy:

Δείμων
09-01-2009, 08:12 PM
Στηνεις εναν καραμπινατο καβγα...

Κριάρια όλου του κόσμου ενωθείτε!!!! :nuts::nuts::nuts::nuts:

:laugh:

kinky_skorpina
11-11-2009, 01:55 PM
Αγαπητή aries engineer...:) εχω Σελήνη στο Ζυγό,μέσα στο σπιτι της Αφροδίτης αλλα και του Κρόνου(η Σελήνη μου ειναι στο 10ο οίκο). Επισης εχω μεγαλη επιρροή απο Ζυγό αλλα και Υδροχόο(ο Ήλιος και ο Ουρανός στον 11ο οικο),ισως γι'άυτό ταυτίστηκες τόσο με τα λεγόμενά μου!!!!Το δικό σου ηλιοζώδιο(δεν ξέρω τις άλλες πλανητικές θέσεις στο χαρτη σου για να εχω μια συνολική εικόνα) ειναι γεμάτο φωτιά και χαρακτηρίζεται απο εναν σχεδόν παιδικό ενθουσιασμό για καθετι καινούργιο και απιαστο!!!Υπο αυτή την εννοια λοιπόν και μιας και βαριέστε ευκολα εσείς τα Κριαράκια...καπου-καπου θέλετε την αλλαγη,την αναγέννηση,την ποικιλία,προς αρση της βαρεμαρας και της ανίας,αλλα δεν ειμαι καθόλου σίγουρη αν μπορείτε να δεχτείτε η να καταπιείτε την απιστία του συντρόφου!!!!!!! :)
Παρόλο που το αρχικό θέμα που ξεκίνησα να σχολιάζω μιλούσε για απιστία,εγω αρπαξα την ευκαιρία να μιλήσω για ένα άλλο ειδος σχέσης που επιτρέπει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και ταιριάζει σε ανθρώπους που δεν ειναι κτητικοί και δεν εχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της αποκλειστικότητας!Το προτυπο αυτό της σχέσης ομως, δεν αποκλείει εξ'ορισμού την πίστη και την αφοσίωση, απλά βασίζεται στην αντίληψη οτι η αποκλειστικότητα και η πίστη(ακριβώς οπως και η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός) δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα απλώς και μόνο εξαιτίας της ύπαρξης ενός δεσμού!!Πρέπει να διεκδικούνται και να επανακερδίζονται καθε στιγμή!Με βάση αυτή την οπτική,αν οι δύο σύντροφοι είναι σε θέση να προσφέρουν ο ένας στον άλλο την αλλαγή,την εκπληξη,την απροβλεψιμότητα...με δυο λόγια τη συνεχή διέγερση σε όλους τους τομείς,τοτε γιατι οχι...γιατι να μη μπορουν να μεινουν πιστα και αφοσιωμένα τα δυο μελη της σχέσης???ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΙΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ!!!Χρειάζεται όμως σκληρή προσπάθεια και απο τους δύο και οχι με το πρώτο σημάδι βαρεμάρας να αναζητούν εξωτερικά δεκανίκια!!!Κοινώς Κριαρίνα μου...είναι σαν να λες εμμέσως πλην σαφώς στο συντροφο:..."Αν εισαι μάγκας κανε με δικιά σου και κρατησέ με για παντα κοντά σου"!!!(To ίδιο βέβαια πρέπει να κάνεις κι εσυ!Αμοιβαία είναι αυτα,για να είμαστε δίκαιες!)
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ.....

παλίρροια
28-12-2009, 11:04 PM
:bigsmile: Kατά αρχήν να πω πώς μου άρεσε πολύ το Αρθρο και να ευχαριστήσουμε για την Δημοσίευση!!:cheesy:
Θα ήθελα και γώ με την σειρά μου να εκφράσω τις απόψεις μου πάνω σ αυτό.....
Το θέμα για μένα δεν είναι μην πούμε κάποια στιγμή" το χάσαμε το κορμί πατριώτη" γιατί όπως ελέχθει στα παραπάνω πολύ πρίν ,έχει υπαρξει το συναισθηματικό διαζύγιο,και εκεί εντοπίζω εγώ το μεγάλο πρόβλημα.Ο Ορισμός του Ερωτα είναι "η απόλυτη επικοινωνία" που εκφράζεται κατά κύριο λόγο απο την σωματική επαφή η όποια όμως είναι ορμόμενη απο εγκεφαλικούς ερεθισμούς προηγούμενα....
Η Συναισθηματική εξαπάτηση είναι για μένα ίσως η μεγαλύτερη ατυχία που μπορεί ν α προκύψει σε ένα Ζευγάρι που μπορεί και μέχρι λίγες μέρες πριν να ήταν ευτυχισμένοι η να νόμιζαν ότι ήταν.....Το αναφέρω ως ατυχία γιατί μπορεί να μην υπάρξει "απάτη" όπως την εννοούμε δηλ να μην ξαπλώσει κάποιος με κάποιον άλλον εκτός του συντρόφου του, όμως να είναι άτυχος και αυτός και ο σύντροφος του,δεδομένου του ότι ο ένας δεν μπορεί να δώσει στη σχέση αυτό που θα της έπρεπε και γνωρίζει τους λόγους και ο άλλος δεν μπορεί να πάρει αυτά που προσδοκούσε απο την σχέση χωρίς να ξέρει τους λόγους.....και απλά επειδή οι νομιμοτητες το υπαγορευουν είναι μαζί
μένουν μαζί....χωρίς ο ένας να μπορεί να εξωτερικεύσει τα βαθύτερα συναισθηματά του στον άλλον όποτε κλωτσούν αυτό το συναισθηματικό κουβάρι για ολη τους την ζωή και το διασκεδάζουν κιόλας.....
Βέβαια υπάρχουν και πιο "εξτρίμ" καταστάσεις όπου εμένα δεν μ αρεσουν καθόλου. το ξεβράκωμα δηλ. .. λόγω ανασφαλειών........η οτιδήποτε άλλου αλλά αν ο ανθρωπος δεν σέβεται τον εαυτό του είναι δυνατον να σεβαστεί οποιοδήποτε αλλον...?.:wacko:

".

Δείμων
29-12-2009, 05:41 AM
...ο ένας δεν μπορεί να δώσει στη σχέση αυτό που θα της έπρεπε και γνωρίζει τους λόγους και ο άλλος δεν μπορεί να πάρει αυτά που προσδοκούσε απο την σχέση χωρίς να ξέρει τους λόγους.....

Μήπως θέλεις να πεις «ο ένας δεν μπορεί να δώσει στη σχέση αυτό που θα της έπρεπε, χωρίς να γνωρίζει τους λόγους, και ο άλλος δεν μπορεί να πάρει αυτά που προσδοκούσε απο την σχέση αλλά ξέρει τους λόγους»?

Αυτό συμβαίνει όταν το ψυχο-αισθαντικό ή οποιοήποτε άλλο επίπεδο του ενός είναι πολύ πιο διευρυμένο από του άλλου. Δηλαδή ο ένας μια χαρά μπορεί να τα εξωτερικεύσει όλα, μα ο δεύτερος αδυνατεί πλήρως να καταννοήσει αυτά που αντιλαμβάνεται και εκφράζει ο πρώτος. Είναι σαν να προσπαθεί να του πει κάτι με υπέρηχους - τα δικα μας «αυτιά» μπορεί να τους συλλαμβάνουν δεν συμβαίνει όμως αυτό σε όλους. ¶ρα, έχουμε έλλειψη επικοινωνίας στη συγκεκριμένη «συχνότητα», πράγμα εγγενές που δεν διορθωνεται (τουλάχιστον χωρίς... χειρουργείο!) και οδηγεί στην υποχρεωτική καταπίεση, συμπίεση, εκτόνωση κλπ.

Για τα νομότυπα συμφωνώ, αυτά κρατάνε το ζευγάρι μαζί, με μία διαφορά. Ο ένας μπορεί μεν να το διασκεδάζει, ο άλλος όμως θα έχει πάντα το χέρι στην «τσέπη» για να δίνει. Και να ελπίζει για το μάταιο. Κάτι σαν την Ελλάδα με την ευρωπαϊκή ένωση ένα πράμα! Μόνο που στην περίπτωση κρατών το διαζύγιο είναι λίγο πιο δύσκολο.

Katerina Paraskevopoulou
29-12-2009, 08:29 AM
Αλλού διαβάζω για τον έρωτα, αλλού διαβάζω για το διαζύγιο... :dizzy:

Τι πίκρα βρε παιδιά! :cry:

Κι ο καθένας απαντάει σχεδόν ανάλογα τα βιώματά του. :ban:

Σε αστρολογικό site είμαστε! :horoscope:

:Holly2: ¶ς δώσουμε καμμιά αστρολογική απάντηση, ποιός πλανήτης, ποιά διέλευση ή ποιά όψη προκαλεί; τα προβλήματα, άς δώσουμε καμμιά ψυχογική ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της ελεύθερης βούλησης και του αυτοσεβασμού (μπα!... πάντα ό άλλος φταίει...) :Holly2:

:xmas-smiley-024: Και άς βρούμε ένα καραβάκι να κυβερνήσουμε τα άστρα μας αντί να οικτείρουμε τους εαυτούς μας και να λασπώνουμε τους άλλους που λέμε ότι φταίνε (μονός καυγάς δε γίνετε) :xmas-smiley-024:

:xmas-smiley-032: Για πάρτε παρακαλώ τα ηνία και σηκώστε κεφάλι, έρχονται και οι εκλείψεις. :idea: Συγκεντρωθείτε, σκεφτείτε θετικά και Π Α Μ Ε όλοι μαζί, αγαπημένη μου αστρολογική κινότητα :bigsmile:

παλίρροια
29-12-2009, 02:07 PM
Αλλού διαβάζω για τον έρωτα, αλλού διαβάζω για το διαζύγιο... :dizzy:

Τι πίκρα βρε παιδιά! :cry:

Κι ο καθένας απαντάει σχεδόν ανάλογα τα βιώματά του. :ban:

Σε αστρολογικό site είμαστε! :horoscope:

:Holly2: ¶ς δώσουμε καμμιά αστρολογική απάντηση, ποιός πλανήτης, ποιά διέλευση ή ποιά όψη προκαλεί; τα προβλήματα, άς δώσουμε καμμιά ψυχογική ενθάρρυνση για την ανάπτυξη της ελεύθερης βούλησης και του αυτοσεβασμού (μπα!... πάντα ό άλλος φταίει...) :Holly2:

:xmas-smiley-024: Και άς βρούμε ένα καραβάκι να κυβερνήσουμε τα άστρα μας αντί να οικτείρουμε τους εαυτούς μας και να λασπώνουμε τους άλλους που λέμε ότι φταίνε (μονός καυγάς δε γίνετε) :xmas-smiley-024:

:xmas-smiley-032: Για πάρτε παρακαλώ τα ηνία και σηκώστε κεφάλι, έρχονται και οι εκλείψεις. :idea: Συγκεντρωθείτε, σκεφτείτε θετικά και Π Α Μ Ε όλοι μαζί, αγαπημένη μου αστρολογική κινότητα :bigsmile:

Προσωπικά έχω μεγάλες προσδοκίες απο σένα όντας σπουδάστρια της Αστρολογίας, να διαβάσω δικά σου σχετικά άρθρα και αναλύσεις,γιατί όπως θα έχεις ήδη συμπεράνει για ορισμένους .......ονόματα δεν λέμε τους είναι αδύνατο να συνδράμουν στο φόρουμ κάνοντας αστρολογικές αναλύσεις, και προτιμουν να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο σε αυτή την φάση.Ομως θεωρώ πως κάτι είναι και αυτό!:bigsmile:

ScP
29-12-2009, 02:24 PM
Να διαφωνήσω κομματάκι;

Οι αναλύσεις ωροσκοπίων γίνονται κατόπιν συστηματικής μελέτης και όχι μεταξύ τυρίου και αχλαδίου μέσα στα φόρουμ όσο έγκυρα κι αν είναι.

Η μη "συνδρομή" λέγεται αποφυγή της επιπολαιότητας.

Και τέλος, οι σπουδαστές της αστρολογίας πριν πάρουν το πτυχίο τους αποδέχονται την αστρολογική δεοντολογία, που αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο στη διάθεσή μου για να την παραθέσω.

Χρόνια Καλά :bigsmile:

Προσωπικά έχω μεγάλες προσδοκίες απο σένα όντας σπουδάστρια της Αστρολογίας, να διαβάσω δικά σου σχετικά άρθρα και αναλύσεις,γιατί όπως θα έχεις ήδη συμπεράνει για ορισμένους .......ονόματα δεν λέμε τους είναι αδύνατο να συνδράμουν στο φόρουμ κάνοντας αστρολογικές αναλύσεις, και προτιμουν να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο σε αυτή την φάση.Ομως θεωρώ πως κάτι είναι και αυτό!:bigsmile:

FAIE
20-05-2012, 03:15 PM
Γειά σας, φίλοι της αστρολογίας.
Το όνομα μου είναι FAIE είμαι Λέων με ωροσκόπο Σκορπιό και απαντώ αμέσως στο θέμα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η απιστία προκαλείται και από τους δύο, προδότη και <θύμα>.
Αφού λοιπόν, τα καημένα <θύματα> κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βαλτώσει ο γάμος ή η σχέση, δηλ. αδιαφορία προς το ταίρι, προς την εμφάνιση τους, προς τις ανάγκες γενικότερα ήτοι κοινωνικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές, μετά παραπονούνται που ο προδότης, κάποια στιγμή <λύγισε> κι εγκατέλειψε το πλοίο.... Έστω και πρόσκαιρα.
Έχω δει, άπειρους συντρόφους, να επαναπαύονται μέσα στην καθημερινότητα και μετά να απορούν γιατί ο <άπιστος> τους πρόδωσε έτσι.... Θα τολμούσα να πω ότι την κυρίως ευθύνη την ρίχνω σε αυτούς.
Φυσικά, υπάρχουν και τα ανασφαλή άτομα τα οποία το <έχουν μέσα τους>... Αυτοί είναι άλλη περίπτωση, μη αναστρέψιμη, λόγω κόμπλεξ....
Όσα προανάφερα, αφορούν απλώς δυσλειτουργικές σχέσεις... (οι οποίες και αφορούν το μεγαλύτερο ποσοστό).
Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για το τι πρέπει να γίνει.
Κατά μία έννοια, ίσως αν ο <άπιστος> θέλει να συγχωρηθεί και να επιστρέψει, και υπάρχει και η απαραίτητη ωριμότητα και από το άλλο σκέλος του <προδωμένου>, τότε μάλλον αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία να επουλωθούν οι πληγές...
Αν όμως, ένα από τα δύο μέλη, δεν είναι έτοιμο, έχουμε απώλεια προσπάθειας κατά 50% άρα....χαμένο παιγχνίδι..
Με λίγα λόγια, <η μέλισσα δεν φεύγει από το μέλι. Από τον καπνό φεύγει...> Και ο νοών,νοείτο!