PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Ηρα - Ο αστεροειδής του γάμου και της αντιζηλίας

Ρένα Μεντάκη
23-05-2006, 12:17 PM
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές του Δωδεκάθεου είναι σίγουρα η Ήρα. Ο ρόλος της ως νόμιμης συζύγου του βασιλιά των θεών Δία ήταν χαρακτηριστικός αφού ήταν η πιο απατημένη σύζυγος που έχει υπάρξει μέσα στο χρόνο. Η ανακάλυψη του αστεροειδούς Juno (Ήρα) έγινε την 1/9/1801 από τον Karl Harding και συγκαταλέγεται στους τέσσερις μεγάλους αστεροειδείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αστρολογία. Η φύση του αστεροειδούς στο γενέθλιο χάρτη έχει τα χαρακτηριστικά του Ζυγού και του Σκορπιού, εφόσον η Ήρα λαχταρούσε μια ισορροπημένη και αρμονική ένωση (Ζυγός), αλλά οι συνθήκες που αντιμετώπισε στο γάμο της την έκαναν να γίνει δυναμική και πολυμήχανη, εριστική και γκρινιάρα, καταπιεστική και ζηλόφθονη, παθιασμένη και εκδικητική (Σκορπιός).

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ηρα - Ο αστεροειδής του γάμου και της αντιζηλίας (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%C E%B4%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B6%CE%B7%CE%BB%CE%AF%C E%B1%CF%82-12619/)

panther
23-05-2006, 01:34 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο σας. Συγχαρητήρια.
Αχ!!! Την άτιμη την ήρα στην παρθένο. Αυτή φταίει για όλα, που με έχει κάνει τελειομανή:cheesy::cheesy:

Φιλικά
Ιουλία

Λίλιαν Σίμου
23-05-2006, 02:59 PM
Καλώς ήρθες Ρένα στην παρέα μας.
Πολύ ωραίο κι ενδιαφέρον το θέμα σου!
Εύχομαι καλή συνέχεια!:)

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Fotini Christodoulou
23-05-2006, 03:05 PM
Πολύ ενδιαφέρον & διαφωτιστικο το άρθρο σας!:)
Η θέση της Ηρας στον Υδροχόο με προβλημάτισε εντόνως!!:cheesy:

Marlene
24-05-2006, 05:27 AM
Η 'Ηρα μου στον Ζυγό έχει πέσει μέσα :love:
(εκτός από το "και νιώθετε ευτυχισμένοι από το γεγονός ότι δεν μένετε συχνά μόνοι σας",όπου ισχύει το αντίθετο)

kiaRRa
24-05-2006, 11:56 AM
Η 'Ηρα μου στον Ζυγό έχει πέσει μέσα :love:
(εκτός από το "και νιώθετε ευτυχισμένοι από το γεγονός ότι δεν μένετε συχνά μόνοι σας",όπου ισχύει το αντίθετο)

και εμενα το ιδιο με Ηρα στο ζυγο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο.

Κένταυρος
26-05-2006, 02:33 AM
Πόλύ καλό άρθρο! και μένα η Ηρα στο Λέοντα απόλυτα με κάλυψε. Αλλά, βρε παιδιά, πως βρισκουμε την Ηρα κάποιου: Σε αστρολογικές εφημερίδες δεν την έχω βρει και δεν θέλω να ζαλίζω τους ιθύνοντες κάθε τρεις και λίγο, που έχει ο τάδε και ο δείνα την Ήρα του, τον Άδη, το Χείρωνα. Αν κάποιος ξέρει που να ψάξουμε - γιατί πραγματικά είναι σημαντικές πληροφορίες- παρακαλώ πολύ ας το μοιραστεί!

Ρένα Μεντάκη
02-06-2006, 12:03 PM
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια και την θερμή υποδοχή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην δασκάλα μου την Κα Λίλιαν για το θερμό καλωσόρισμα και την ενθάρρυνση να συνεχίσω.
Ρένα Μεντάκη

pigasos
12-10-2007, 01:44 PM
Πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας κ.Ρένα, βρήκα που έχω την Ήρα στο ωροσκόπιο μου και εχει πέσει μέσα!

ΤΑΚΜΑΝ
04-08-2009, 11:02 PM
Και εγώ Ήρα στο ζυγό έχω, αλλά η δέσμευση δεν μου ταιριάζει καθόλου.

cat9
26-05-2011, 03:57 PM
Πολύ καλό και κατανοητό άρθρο κα Μεντάκη.
Τους αστεροειδείς τους υπολόγιζα ως συμπληρωματικούς σ' ένα γενέθλιο χάρτη.
Διαβάζοντας όμως άρθρα όπως αυτά για την Ήρα, θα αρχίσω να αναιρώ μου φαίνεται. Τέτοια ακρίβεια ούτε που τη φανταζόμουν! :amazed: