View Full Version : Μητέρα Η Ψυχή του Κόσμου και η Σελήνη του Αστρολογικού Ουρανού
friary
12-05-2006, 11:57 AM
14 Μαΐου 2006 Παγκόσμιος εορτασμός για την Ημέρα της Μητέρας
Η Καρδιά της Μάνας
Είπε στον ερωμένο της η μάγισσα:
«- Αφού πιστά ποθείς τον έρωτά μου,
πήγαινε, φέρε την καρδιά της μάνας σου
και ρίχ’ την να την φάνε τα σκυλιά μου».
Κι ο γιος από τον έρωτα παράφορος,
απ’ το κακούργο πάθος μεθυσμένος,
το πρόσταγμα της λατρευτής του παίρνοντας,
στη μάννα του χιμάει αγριεμένος.
Και μπήγει κοφτερό μαχαίρι αλύπητα
στα σπλάχνα που τον είχαν αναθρέψει
και ξεριζώνει την καρδιά της μάνας του
και στη νεράιδα πάει, να τον πιστέψει.
Μα απ’ την ορμή παραπατώντας έπεσε.
Και η καρδιά της μάνας ξεσχισμένη
Στα λασπωμένα χώματα κυλίστηκε.
Και μέσα εκεί, στη λάσπη κυλισμένη,
Στο γιο της λέει στενάζοντας βραχνά:
«Μη χτύπησες παιδί μου πουθενά;»
Ιωάννης Ρισπέν
Το άρθρο μεταφέρθηκε εδώ
Μητέρα Η Ψυχή του Κόσμου και η Σελήνη του Αστρολογικού Ουρανού - Αστρολογία ωροσκόπιο προβλέψεις ζώδια (http://www.myhoroscope.gr/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF/)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mother's_Day - Mother's Day Holidays in the Ancient World (http://womenshistory.about.com/od/mothersday/a/early.htm) - Astrology on the Web: Mother's Day (http://www.astrologycom.com/mothersday.html#topic) - About Astrology: Zodiac Signs, Love Matches, and Birth Charts (http://astrology.about.com/library/weekly/aa091901a.htm) - Mothers According To Zodiac Signs (http://www.dayformothers.com/mothers-zodiac) - Τελευταίες ειδήσεις - νέα (http://www.unicef.gr/oldpress/2004/dt1404.php) - Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 12/5/2001
raingirl
12-05-2006, 02:00 PM
Πολύ καλό το άρθρο σου dear friary,
με συγκίνησε πάρα πολύ!!!
Αν και δεν νομίζω οτί υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την Μητέρα, η λέξη Μητέρα απο μόνη της είναι αρκετή και η ίδια ανεκτίμητη και αναντικατάστατη!!!!
Markella78
12-05-2006, 02:46 PM
Απλά υπέροχο .....
Όσα και να πείς για τη Μητέρα είναι λίγα.:love:
Λίλιαν Σίμου
12-05-2006, 04:30 PM
Ένα υπέροχο και συγκινητικό αφιέρωμα για την Μητέρα!
Η λέξη "συγχαρητήρια" είναι πολύ φτωχή...
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Fotini Christodoulou
12-05-2006, 05:10 PM
Αγαπητη friary,
κατάφερες στο άρθρο σου να "κλεισεις"την ψυχή του κοσμου,την μητέρα, σε μια "αγκαλιά"λέξεων!
Συγχαρητηρια και απο εμένα για την υπέροχη ιδέα να τιμήσεις τις μητέρες όλου του κοσμου και για την συγκινητική & όμορφη απόδοση!:)
moutro28
12-05-2006, 05:35 PM
[quote=friary] Πολυ ωραίο άρθρο. Πότε θα μας πείτε και για τους μπαμπάδες;
Maroulita
12-05-2006, 06:04 PM
Μαίρη,
συγχαρητήρια για το κείμενό σου! Μ' άρεσε πολύ η προσέγγιση! :)
Αφιερωμένο σ' όλες τις μανούλες του κόσμου και σε όλα τα "παιδάκια" που κάποιες φορές τις θεωρούν δεδομένες....
kiaRRa
14-05-2006, 01:27 PM
πολυ καλο αρθρο και συγκινητικο γοα ατομα που ορισμενες φορες δεν εκτιμουμε.Χρονια τους πολλα:toung:
panther
16-05-2006, 10:32 AM
Αγαπητή Friary,
συγχαρητήρια και από εμένα και σε ευχαριστούμε για το άρθρο που μας χάρισες.
Ένα ξεχωριστό άρθρο σε ένα ξεχωριστό άτομο, την μανούλα μας. :love:
Φιλικά
Ιουλία
friary
16-05-2006, 10:55 AM
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια - δεν έκανα κάτι παραπάνω απο την καταγραφή της πραγματκότητας. Μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίσατε το θέμα του άρθρου. Σίγουρα το να είσαι μητέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί αφοσίωση, υπομονή και μεγαλοψυχία. Από την άλλη, εμείς τα μεγάλα παιδιά, κάποια στιγμή πρέπει να "ρίχνουμε" τον εγωισμό μας και να κατανοήσουμε, πως και η μητέρα μας είναι άνθρωπος με ελαττώματα, αδυναμίες και πάθη, όπως ακριβώς κι εμείς.
skorpion
16-05-2006, 03:03 PM
ωραιο αρθρο και μου αρεσε και αυτα που εγραφες για τη σεληνη στους διδυμους μαλλον θα γινω καλη μητερα στο μελλον:amuse:
πολύ καλό και για την αναφορά στην μητέρα
και για την σελήνη
tavrina
11-02-2007, 10:16 PM
Καλησπέρα Friary,
υπέροχο άρθρο γεμάτο με ευαισθησία...όπως ταιράζει στο αληθινό νόημα της λέξης ΜΗΤΕΡΑ!!!;)
Πολύ καλό!!!Συγχαρητήρια!!Perfect Perfect
gia_pep
13-02-2007, 07:54 PM
Ένα μεγάλο bravo στη friary για το εκπληκτικό άρθρο!!! Κατά τα άλλα, μόλις συνειδητοποίησα ότι θα γίνω λίγο αχμμμ...καταπιεστική μανούλα εγώ με τη Σελήνη στο Σκορπιό που κουβαλάω....:unsure:
SONIA64
14-02-2007, 02:07 AM
Πάρα πολύ όμορφο.Χίλια μπράβο!!!
Maroulita
13-05-2007, 02:48 PM
Ημέρα της Μητέρας σήμερα και αυτό το κείμενο είναι τόσο επίκαιρο...
Ας το διαβάσουμε πάλι... για όλες τις μανούλες και ειδικά τις νέες που η χαρά τους γεμίζει τις καρδιές μας και μας κάνει να χαμογελούμε!! :)
πάρα πολύ καλό και η σελήνη στο ζυγό μου ταιριάζει
σαν μάνα πιστεύω ότι στα παιδιά μας πρέπει να δίνουμε την δυνατότητα να ακολουθούν τα ονειρά τους και όχι να επιβάλλουμε τα δικα μας όνειρα και πάντα ακόμα και όταν είμαστε μακριά τους να αισθάνονται την αγάπη μας και την παρουσία μας
χρόνια πολλά σε όλες της μανάδες του κόσμου
SKYLOROCK
13-05-2007, 04:55 PM
Φυσικά και να ευχηθούμε σήμερα όλοι στις μανούλες μας αλλά να μην τις θυμόμαστε μόνο σήμερα...:love:
Και να μη θυμώνουμε μαζί τους με το παραμικρό.Ας σκεφτούμε πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της μάνας και ας δείχνουμε κατανόηση όταν μερικές φορές νομίζουμε ότι μας καταπιέζουν και μας αδικούν...:love: :embarrest
Λίλιαν Σίμου
13-05-2007, 04:55 PM
Το απαραίτητο εορταστικό άρθρο για την ημέρα αυτή.
Συγχαρητήρια στην συντάκτριά του, για τον πλούτο των συμβολισμών, ιστορικά και αστρολογικά!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλες τις μητέρες!:bigsmile:
*Astropeleki*
13-05-2007, 05:27 PM
Πολύ όμορφο άρθρο friary! Ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας στον άνθρωπο που μας έφερε στην ζωή, όχι απαραίτητα μονάχα σήμερα αλλά κάθε ώρα και στιγμή.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες! Σε όσες περιμένουν να γίνουν και σε όσες έχουν γίνει! :love: :love: :love:
alyssa
20-05-2007, 03:33 PM
πολυ ομορφο αρθρο!:love:
δεν εχω λογια να περιγραψω τα συναισθηματα που μου `γεννησε` το αρθρο σας :love::love::love::love::love::love::bigsmile:
avrilllll
26-12-2007, 07:44 PM
καταπληκτικο το αρθρο σας! ειναι αληθεια οτι μια γυναικα μπορει να εκφρασει το ζωδιο της σεληνης της πιο πολυ κ απο του ηλιου της;
*Astropeleki*
26-12-2007, 09:04 PM
Μπορεί αυτό που λες να έχει σχέση με την θέση της Σελήνης της. Δηλαδή αν βρίσκεται η Σελήνη στην κυριαρχία της, δηλαδή στον Καρκίνο, ή στην έξαρσή της, δηλαδή στον Ταύρο, εκφράζει τις ιδιότητές της στο έπακρον. Αν πάλι βρίσκεται σε πτώση, στον Σκορπιό, ή σε αδυναμία, στον Αιγόκερω, τότε οι ιδιότητες της περιορίζονται.
Βέβαια, το σύνολο του χάρτη, καθώς και οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους άλλους πλανήτες, παίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι, για παράδειγμα, μπορεί μια Σελήνη να βρίσκεται στον Καρκίνο, αλλά εάν σχηματίζει κάποια σκληρή όψη με τον Κρόνο, που είναι πλανήτης που περιορίζει, σίγουρα θα υπάρχει μια δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων.
avrilllll
30-12-2007, 03:45 PM
Μπορεί αυτό που λες να έχει σχέση με την θέση της Σελήνης της. Δηλαδή αν βρίσκεται η Σελήνη στην κυριαρχία της, δηλαδή στον Καρκίνο, ή στην έξαρσή της, δηλαδή στον Ταύρο, εκφράζει τις ιδιότητές της στο έπακρον. Αν πάλι βρίσκεται σε πτώση, στον Σκορπιό, ή σε αδυναμία, στον Αιγόκερω, τότε οι ιδιότητες της περιορίζονται.
Βέβαια, το σύνολο του χάρτη, καθώς και οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους άλλους πλανήτες, παίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι, για παράδειγμα, μπορεί μια Σελήνη να βρίσκεται στον Καρκίνο, αλλά εάν σχηματίζει κάποια σκληρή όψη με τον Κρόνο, που είναι πλανήτης που περιορίζει, σίγουρα θα υπάρχει μια δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων.
εμένα είναι στους διδύμους στο 2ο οίκο.
sellana
07-04-2009, 04:17 PM
Αχ friary τι μου κανεις !!! Οταν εγραψες αυτο το αρθρο , γιορταζα πρωτη φορα ως μαμα , η κορη μου ηταν τοτε σχεδον 1 μηνων :scared: Σε ενα μηνα θα γιορτασω για 4η φορα :scared::scared::scared:Τελειο το αρθρο σου :scared::scared::scared:
Fotini Christodoulou
09-05-2010, 03:17 PM
Αν και η μητρότητα θα έπρεπε να γιορτάζεται κάθε μέρα, ας ευχηθούμε και φέτος -μια και γιορτάζουν επισήμως σήμερα -στις μανούλες όλου του κόσμου, να είναι γερές, δυνατές και ευτυχισμένες:love::love: ( και να μας αντέχουν όταν τους κάνουμε την ζωή δύσκολη:laugh: )
Matan
10-05-2010, 09:29 PM
Μάνα,..... γλυκειά αγκαλιά σαν μέλι,
μάνα,...... αγάπη χωρίς πρέπει,...ι
σπίτι δίχως μάνα,.......
εκκλησιά χωρίς καμπάνα,......!
μάνα,...... γλυκό φιλί
απ΄την καρδιά και την ψυχή....!
παλίρροια
20-08-2010, 09:16 PM
:bigsmile: Ευχαριστούμε πολύ !!!!:bigsmile: Ωραίο αρθρο και εγώ με σελήνη στον υδροχόο ταυτίζομαι με την περιγραφή.....
Ανεξάρτητα απο αυτό για μένα η μητέρα μου αποτέλεσε τη "χρυσή κορδέλα" που έδενε το κουτάκι της ζωής μου,:love::love::love::love: την ευχαριστώ για όλα!!......:cry::cry:
UltraViolet
22-01-2011, 01:44 PM
Διαβάζοντας για την σελήνη μου στον Αιγόκερω, λυπήθηκα το παιδί που θα γεννήσω :toung:
Katerina Paraskevopoulou
23-01-2011, 03:14 PM
Διαβάζοντας για την σελήνη μου στον Αιγόκερω, λυπήθηκα το παιδί που θα γεννήσω :toung:
Αγαπητή μου UltraViolet επέτρεψε μου να σου πω ότι ένιωσα θλίψη με αυτή τη σύντομή σου δήλωση.
Η σελήνη σου στον Αιγόκερω δείχνει πώς έχεις βιώσει εσύ τη δική σου μητέρα κι εξηγεί εν μέρει κάποια χαρακτηριστικά σου και συμπεριφορές σου.
Η συνετή μελέτη της αστρολογίας δίνει τη δυνατότητα να οδηγηθούμε στην αυτογνωσία. Γνωρίζοντας τον δικό σου χαρακτήρα αλλά και του παιδιού που θα φέρεις στον κόσμο θα μπορέσεις να κάνεις ότι καλύτερο δύναται.
Σε προτρέπω να μην ανυσυχείς αλλά να οραματίζεσαι το καλύτερο! Το παιδί μέσα σου τρέφεται και μεγαλώνει από το αίμα σου, την αγάπη σου γιαυτό και από τις σκέψεις σου.
Η ώρα η καλή!:love:
UltraViolet
08-02-2011, 02:16 PM
Αγαπητή μου UltraViolet επέτρεψε μου να σου πω ότι ένιωσα θλίψη με αυτή τη σύντομή σου δήλωση.
Η σελήνη σου στον Αιγόκερω δείχνει πώς έχεις βιώσει εσύ τη δική σου μητέρα κι εξηγεί εν μέρει κάποια χαρακτηριστικά σου και συμπεριφορές σου.
Αγαπητή parkat, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, εγώ ένιωσα θλίψη που σου προκάλεσα θλίψη! :sad:
Νόμιζα πως η Σελήνη δείχνει το τι μητέρα γινόμαστε, όχι το πως έχω βιώσει εγώ την δική μου μητέρα. Βέβαια, μεγαλωμένη με μαμά Παρθένο, θα μπορούσα να πω ότι έχει μεγάλη βάση το άρθρο, ήταν τελειομανής, σκληρή, απαιτητική, καθόλου στοργική (πληγώθηκα το κριαράκι :cheesy: ).. ελπίζω εγώ να είμαι διαφορετική!
Πολλά φιλιά
ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ
30-06-2012, 03:31 PM
Ωραίο άρθρο εγώ δεν εχω παιδιά αλλά εχω σελήνη στον Λεων στο 12ο οίκο είναι κακό; βασικα με την μητέρα μου δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις όπως έχει με την αδερφή μου