View Full Version : Καλές και κακές όψεις ;
ΜαρίαΝ
10-05-2006, 02:42 AM
Γειά σας ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιες όψεις που θεωρούνται πολύ καλές ή πολύ άσχημες στο γενέθλειο χάρτη κάποιου;
Όψεις που πραγματικά θα θέλατε να έχετε ή αντίθετα όψεις που χαίρεστε που δεν ανήκουν στο δικό σας χάρτη.
Ευχαριστώ ...
Μαρία Ν
Αγγελικη
10-05-2006, 03:21 AM
Ολοι οι ανθρωποι θα θελαμε να μην εχουμε κακες οψεις, αλλα ταυτοχρονα θα θελαμε να ειχαμε και δυναμισμο και λογικη και σωστη αντιμετωπιση των πραγματων..Πως θα γινοταν αυτα χωρις εξελικτικες οψεις;
Ενα εμποδιο στη ζωη μας, σημαινει ωθηση στο να ασχοληθουμε και να βαλουμε σε εκρηγορση τον εαυτο μας, την σκεψη μας αλλα και την ενεργεια μας!
Οι παραδοσιακα ασχημες οψεις, δεν ειναι ασχημες αλλα εξελικτικες.:)
Φαντασου να ειχες ενα χαρτη γεματο τριγωνα...
Τι καλο θα σου επεφεραν σαν ανθρωπο; Τι θα κερδιζες; Το πιθανοτερο ειναι να μην εξελισσοσουν ποτε σαν ανθρωπος...και να μην ειχες ποτε τη δυνατοτητα να ανταπεξελθεις σε μια δυσκολη περιοδο της ζωης σου...
ΜαρίαΝ
10-05-2006, 04:07 PM
Ολοι οι ανθρωποι θα θελαμε να μην εχουμε κακες οψεις, αλλα ταυτοχρονα θα θελαμε να ειχαμε και δυναμισμο και λογικη και σωστη αντιμετωπιση των πραγματων..Πως θα γινοταν αυτα χωρις εξελικτικες οψεις;
Ενα εμποδιο στη ζωη μας, σημαινει ωθηση στο να ασχοληθουμε και να βαλουμε σε εκρηγορση τον εαυτο μας, την σκεψη μας αλλα και την ενεργεια μας!
Οι παραδοσιακα ασχημες οψεις, δεν ειναι ασχημες αλλα εξελικτικες.:)
Φαντασου να ειχες ενα χαρτη γεματο τριγωνα...
Τι καλο θα σου επεφεραν σαν ανθρωπο; Τι θα κερδιζες; Το πιθανοτερο ειναι να μην εξελισσοσουν ποτε σαν ανθρωπος...και να μην ειχες ποτε τη δυνατοτητα να ανταπεξελθεις σε μια δυσκολη περιοδο της ζωης σου...
Γεια σου Αγγελική
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας δυναμόνουν και να μας κάνουν καλύτερους. Ο άνθρωπος σαν ον έχει την δυνατότητα να εξελίσεται ...
Απλά όσον αφορά την αστρολογία είμαι πολύ αρχάρια, ξέρω κάποια βασικά πράγματα μόνο ... γι αυτό και ρωτάω συνέχεια ... :embarrest
Πρώτη φορά σε ένα γαλλικό ''σαιτ'' διάβασα κάποια ανάλυση του γενέθλιου χάρτη μου και είδα με έκπληξη πόσα πράγματα ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα...
Διαβάζοντας σιγά σιγά στο φόρουμ όσα έχουν γραφτεί άρχησα να καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα και έτσι μου γεννήθηκε η περιέργεια ΑΝ υπάρχουν πολύ καλές ή πολύ κακές όψεις, πραγματικά κάτι ακραίο...
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση :)
panther
11-05-2006, 11:25 AM
Προτείνω να δεις εδώ Κύριες όψεις (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=58)
Πιθανά να σε βοηθήσει.
Φιλικά
Ιουλία
Λίλιαν Σίμου
11-05-2006, 03:22 PM
Αγαπητή ΜαρίαΝ
Όπως σας εξήγησαν ήδη, υπάρχουν κακές (θα τις αποκαλούσα δύσκολες ή σκληρές όψεις), που σχηματίζονται κατά κύριο λόγο από τις αποστάσεις των 0, 90, 180 μοιρών και τα παράγωγά τους. Μία τέτοια όψη μας φέρνει σε επαφή με αντιθέσεις που κρύβουμε μέσα μας και μας κρατά σε εγρήγορση. Είναι σημαντική για να μας κάνει να κινητοποιηθούμε. Συχνά είναι ευεργετική για μία θετική όψη (κυρίως ένα τρίγωνο 120 μοίρες ή ένα έξάγωνο 60 μοίρες) που δεν δρα, παρά μας ανοίγει ένα δρόμο.
Δύσκολα θα λέγαμε τα ωροσκόπια που έχουν πολλές δύσκολες όψεις συσσωρευμένες σε ένα σημείο τους, ή να κάνουν μεταξύ τους ένα σταυρό. Τότε, όντως το άτομο πιέζεται περισσότερο. Θέλει προσοχή και περίσκεψη. 'Ομως ένας χάρτης με άσχημες όψεις, περνά και περιόδους χαλαρές, όπως κι ένας με εύκολες όψεις περνά περιόδους δύσκολες.
Ο γενέθλιος χάρτης είναι η βάση, δεν είναι όμως μία στατική κατάσταση. Κάθε μέρα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο όλα αλλάζουν και τα δύσκολα γίνονται εύκολα, ή το αντίθετο.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
ΜαρίαΝ
13-05-2006, 12:55 AM
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Χάρη σε σας διευρύνω τις γνώσεις μου στην αστρολογία !;)
Μαρία Ν
chandramani
15-09-2007, 11:39 PM
Η απόσταση 78 μοιρών θεωρείται όψη; κανονικά όχι, αλλά με τις αποκλίσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί όψη πενταγώνου ; κι αν ναι, αυτή η όψη μεταξύ δύο ήλιων θεωρείται δημιουργική;
Λίλιαν Σίμου
16-09-2007, 02:24 AM
Αγαπητή chandramani
Θα ήταν υπερβολικό να την θεωρήσουμε όψη πενταγώνου, γιατί έχει μεγάλη ανοχή που δεν ισχύει στο πεντάγωνο. Στις αφηρημένες όψεις έχουμε το πολύ μία με μιάμιση μοίρα ανοχή. Αν ίσχυε όμως, όντως ο ένας θα έφερνε στην επιφάνεια δημιουργικές δυνατότητες μέσω του άλλου.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Toksotaki
16-09-2007, 12:44 PM
αν δεν εχουμε δηλαδη αντιθεσεις δεν εχουμε περιθωρια εξελιξης...δεν εχω ουτε μια αντιθεση στο γενεθλιο μεταξυ πλανητων...εχω μονο καποια ημιτετραγωνα και τετραγωνα!τα πενταγωνα ειναι το ιδιο με τα ενναμιση τετραγωνα,ειναι σκληρες οψεις?
chandramani
16-09-2007, 01:56 PM
Ευχαριστώ κυρία Σίμου για όλες σας τις απαντήσεις! Είναι πολύτιμες!:bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
23-09-2007, 01:25 AM
αν δεν εχουμε δηλαδη αντιθεσεις δεν εχουμε περιθωρια εξελιξης...δεν εχω ουτε μια αντιθεση στο γενεθλιο μεταξυ πλανητων...εχω μονο καποια ημιτετραγωνα και τετραγωνα!τα πενταγωνα ειναι το ιδιο με τα ενναμιση τετραγωνα,ειναι σκληρες οψεις?
Αυτό που αναφέρετε είναι σκληρές όψεις. Δεν είναι δύσκολη όψη μόνο η αντίθεση. Έχετε, λοιπόν, αρκετές προκλήσεις για να παλέψετε για κάτι καλύτερο
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
emmalene
23-09-2007, 01:32 AM
Να κανω μια ερωτηση.Εγω παρολο που εχω μια κακιστη αντιθεση Κρονου- σεληνης στον 12ο ο Κρόνος καθε φορα που ενεργοποιειται κανω τα σημαντικοτερα και θετικοτερα βηματα της ζωης μου. Θεωρειται λοιπον μηπως οτι αυτο που προωθει εναν χαρτη ειναι οι αντιθεσεις και τα τετραγωνα περισσοτερο απο ενα τριγωνο?
Toksotaki
23-09-2007, 01:39 AM
Αυτό που αναφέρετε είναι σκληρές όψεις. Δεν είναι δύσκολη όψη μόνο η αντίθεση. Έχετε, λοιπόν, αρκετές προκλήσεις για να παλέψετε για κάτι καλύτερο
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
χμ κατι ειναι και αυτο...οι συνοδοι οταν δε συμμετεχει ο Κρονος θεωρουνται καλες?
Λίλιαν Σίμου
23-09-2007, 01:14 PM
Αγαπητή Toksotaki
Ο Κρόνος μπορεί να είναι θετικός, ιδιαίτερα αν είναι σε καλή θέση. Οι σύνοδοι έχουν και θετικές επιδράσεις και δυσκολίες παράλληλα. Εξετάζονται οι πλανήτες ως προς τις ζωδιακές θέσεις και τον οίκο.
Αγαπητή emmalene
Ακριβώς. Σε θέματα επιτεύξεων στη ζωή, χρειαζόμαστε απαραιτήτως δύσκολες όψεις. Διαφορετικά θα είμαστε επαναπαυμένοι και δεν θα προωθούμε τα συμφέροντά μας. Αρκεί να έχουμε ανησυχίες και να αποφασίσουμε να είμαστε αγωνιστές. Διαφορετικά, με την όψη που αναφέρετε, θα μπορούσατε να έχετε εσωστρέφεια και απαισιοδοξία (φυσικά αν την δω μεμονωμένα -γιατί στο σύνολό του ο χάρτης σας, μπορεί να αλλάζει την εικόνα).
φιλικά
Λίλιαν Σίμου