View Full Version : Σύνοδος σταθερού αστέρα με Ήλιο
physiks
02-04-2006, 02:20 PM
Προς την κα. Σίμου,
Ισως να μην είναι το κατάλληλο μέρος εδώ αλλά δράττομαι της ευκαιρίας επειδή μιλήσατε για απλανείς να κάνω μια ερώτηση που την έχω θέσει πολλές φορές και δεν πήρα ποτέ απάντηση που να καλύπτει. Είναι σημαντική μια σύνοδος απλανούς με τον Ηλιο; Εχει ουσιαστική βαρύτητα ή δείχνει απλά μια τάση; Θα το θέσω απλοϊκά:αν δηλαδή ο ήλιος κάνει σύνοδο με τον 'κακό' Algol π.χ. περιμένουμε θλίψη, μοιραία γεγονότα και περίεργους θανάτους, ή αυτό αναιρείται από κάποια καλή όψη του Ηλιου; Η μήπως ο απλανής αυτός δείχνει τον κακό χαρακτήρα του όταν κάνει όψη με το MC και όχι π.χ. με τον Ηλιο;
Ευχαριστώ
Λίλιαν Σίμου
05-04-2006, 01:19 AM
Αγαπητό μέλος
Οι σταθεροί αστέρες, οι αστεροειδείς, οι Κλήροι κι άλλα στοιχεία, είναι συμπληρωματικά. Δηλώνουν τάσεις, όπως κάθε πληροφορία του χάρτη. Είμαι κάθετα αντίθετη στην νοοτροπία κάποιων αστρολόγων, που επιλέγουν να ερμηνεύουν σαν κακότυχα ή καταστροφικά, κάποια σημεία ενός χάρτη.
Κατ' αρχήν, προηγούνται οι βασικοί πλανήτες, με τη θέση τους (κυριαρχία, έξαρση), τον οίκο στον οποίο υπάγονται, τις όψεις (κύριες, δευτερεύουσες, αφηρημένες), ακόμη και τα μεσοδιαστήματα (που στην ουσία είναι μία όψη μεταξύ πλανητών). Μετά έρχονται οι άλλες πληροφορίες. Για αιώνες, οι επτά βασικοί πλανήτες ήταν αρκετοί για να ερμηνεύσουν με σαφήνεια ένα χάρτη.
Σήμερα διαθέτουμε κι άλλα εργαλεία, αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αξιόλογα, όχι όμως να υπερισχύουν των βασικών δομών.
Στο παράδειγμά σας, ο Αλγκόλ θεωρείται από τους πιο δύσκολους σταθερούς αστέρες, καθώς εκεί λέγεται πως είναι το κεφάλι της Μέδουσας, σύμφωνα με τον μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας. Δηλώνει μία δυσκολία, αλλά όχι "αποκεφαλισμό" όπως γράφεται από τους Άραβες που ανέπτυξαν τη θεωρία των σταθερών άστρων. Υπάρχει ένας συμβολισμός, που πρέπει να τον δούμε ανοιχτά. Ο Ήλιος εκεί υφίσταται μία πίεση, ωστόσο, ο άνθρωπος συχνά ξεπερνά τα δύσκολα σημεία του, ακριβώς γιατί εκεί έχει την πρόκληση να το πράξει. Αντιδρά στην πίεση. Αντίθετα, μπορείτε να δείτε ένα Ήλιο (ή άλλο πλανήτη) καλά τοποθετημένο και με καλές όψεις, να μένει αδρανής.
Αφού ζητάτε την συμβουλή μου, θα σας έλεγα να προσπαθήσετε να δείτε την ουσία από το σύνολο του χάρτη σας, να ερευνήσετε τα αδύναμα σημεία του (κι από σταθερούς κι από άλλες πλευρές) και να εργαστείτε με επιμονή πάνω σ' αυτά. Ο Ήλιος στον Ταύρο μπορεί να σας προσδώσει θπομονή και σταθερή εργασία, ώστε να ξεπεράσετε τις τυχούσες ευαισθησίες του από αυτόν τον συνδυασμό. Η ελεύθερη βούληση, στην οποία επίσης πιστεύω απόλυτα, κάνει θαύματα! Η καθημερινή μας πορεία είναι γεμάτη αγκάθια. Δεν θα μας σταματήσει αυτό, αντίθετα, θα γίνει το ερέθισμα για ένα καλύτερο αύριο.
Αν όμως θεωρήσετε πως έχετε κακότυχα σημεία, καταστροφή, κακοδαιμονία, τότε έχετε ήδη καταδικάσει τον εαυτό σας. Θα σας παρακαλούσα να μη το κάνετε ποτέ!
Ευχαριστώ για την προσοχή σας
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Αγγελικη
05-04-2006, 01:56 AM
Επιτελους!!!
Ν΄αγιασει το στομα σου κ. Λιλιαν Σιμου!!!
(Με συγχωρεις για τον ενικο).
Αλλα κοντεψα να σκασω!!!
Μα γιατι τοση απαισιοδοξια; Γιατι πρεπει σωνει και καλα να μενουμε στο δεντρο και να μη κοιταμε που και που και το δασος;;;;!!!!
Γιατι περιμενουμε οι αλλοι να καθορησουν την πορεια μας και τα συναισθηματα μας;
Υπαρχουν τοσα πραγματα που θα εδιναν χαρα σε καθε ανρθωπο ξεχωριστα και ομως ο ανθρωπος εχει την ταση να "κολλαει" σε πραγματα που τον αρρωσταινουν!!!
Υπαρχουν και καλες μας πλευρες, ιδιοτητες και προτερηματα που μπορουμε να εκμεταλευτουμε αριστα, ωστε να γινουμε ευτυχισμενοι!!!
Ας ξεκολλησουμε απο τα κοινωνικα στερεοτυπα και αρχετυπα και ας γνωρισουμε καλυτερα τον εαυτο μας!!!
Γι΄αυτο υπαρχει η Αστρολογια. Για να μαθουμε τον προορισμο μας και μετα τον προορισμο μας μεσω των αλλων....
Ολοι οι ανθρωποι, ολοι οι χαρτες, ολες οι καταστασεις και γεγονοτα ειναι οφελιμα και καλα!!!
Μαθε τι σε κανει ευτυχισμενο, δοκιμασε να γνωρισεις....ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!
Νιωσε τους παλμους και τους κραδασμους του χαρτη και της ψυχης σου!!!
Γνωρισε τον εαυτο σου!!!
Σορρυ Σωκρατη!!!
Marilam
05-04-2006, 11:28 AM
Συμφωνώ και εγώ με την κυρία Σίμου...
Είναι πολύ κακό πράγμα η μοιρολατρεία...σε πάει πίσω αντί για μπροστά..η ευκαιρία για γνώση του εαυτού μας που δίνεται απ την αστρολογία πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι...
Για μένα προσωπικά αυτό είναι η αστρολογία...ένα μέσο αυτογνωσίας και κατανόησης των άλλων...δεν είναι το απόλυτο μέσο αλλά είναι μια καλή αρχή...
Με τον τομέα των προβλέψεων δεν ασχολούμαι...τον θεωρώ υπερβολικά δύσκολο για μένα λόγω της πολυπλοκότητας του...
Μιας και μιλήσαμε για τον Αλγκόλ να αναφέρω ότι τον έχω και εγώ πάνω στην σελήνη μου και θα ήθελα να μάθω την ερμηνεία του (εκτός απ'τον βίαιο θάνατο και την αρρώστεια που αναφέρεται στο ιντερνετ ;) ). Επίσης θα ήθελα, αν είναι εύκολο, να μάθω ποια ερμηνεία δίνετε όταν ο Regulus πέφτει πάνω στον Κρόνο και τον Ερμή (έχω και από δαύτα:bigsmile: )
Ευχαριστώ...
O Algol είναι ένας από τους "κακότυχους" απλανείς αστέρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από μόνος του είναι ικανός να φέρει δυσκολίες σε θέματα που σημειοδοτεί η Σελήνη (οικογένεια, ψυχισμό, κ.λπ)
Είναι πιθανό να δυσχεραίνει την εσωτερική σου έκφραση αλλά μη ξεχνάμε ότι η Σελήνη είναι σε έξαρση στον Ταύρο κατά συνέπεια έχει αντιστάσεις.
Για το Regulus: Θεωρείται καλότυχος αστέρας και στηρίζει θετικά τις πνευματικές σου αναζητήσεις λόγω της συνόδου με τον Ερμή πλανήτη της επικοινωνίας και της νόησης. Ο Regulus θεωρείται βασιλικός απλανής αστέρας και μαζί με τον Κρόνο σημειοδοτεί ωριμότητα πνεύματος.
physiks
10-04-2006, 03:09 PM
Kα Σίμου, σας ευχαριστώ για την απάντηση
Ακριβώς αυτά θα ήθελα να πω κι εγώ, ότι κάποτε οι επτά βασικοί πλανήτες ήταν αρκετοί για να ερμηνεύσουν με σαφήνεια ένα χάρτη.
Ομως αντίκρυσα τις ερμηνείες των Αράβων (και για τον Αlgol και για άλλους σταθερούς αστέρες) και είχα πάντα την απορία από την ώρα που διαπίστωσα την ύπαρξή τους. Ακόμη και με ερμηνείες που δηλώνουν 'καλοτυχία'. Η απάντησή σας με καλύπτει και στα θέματα των τετραγώνων. Ο άνθρωπος με πολλά τετράγωνα στο Ωροσκόπιό του αντιδρά στην πίεση. .
Ευχαριστώ για την απάντησή σας
φιλικά[/QUOTE]