PDA

View Full Version : Προσωπικές συζητήσεις-αρθρο ωριαίας μέρος 3ο

fillenia
21-03-2006, 12:34 AM
Aν σκεφτούμε πως ο κ. Παίζης είναι Δρ Φιλοσοφίας, τότε σίγουρα χρειάζεται '"τυπογραφική διόρθωση" !:wacko:

Κia, δες το ιδεόγραμμα του Υδροχόου (γιατί ιδεόγραμμα είναι) λίγο αφαιρετικά.
Πως θα αποδίδονταν καλύτερα οι γραμμές του νερού; Kατ άλλους συμβολίζει και τα ενεργειακά κύματα του Ουρανού.

Αγγελικη
21-03-2006, 12:48 AM
Ζ) Ζεστά ζώδια:
είναι τα ζώδια της φωτιάς (Λέων, Ζυγός, Υδροχόος).

Αυτο Φυλλενια, εναν αρχαριο τον μπερδευει.
Εγω εαν διαβαζα μονο αστρολογικες προβλεψεις σε περιοδικα και ηξερα τα βασικα μονο, θα ψαχνομουν ακομη...

Αγγελικη
21-03-2006, 01:29 AM
Πως θα αποδίδονταν καλύτερα οι γραμμές του νερού; Kατ άλλους συμβολίζει και τα ενεργειακά κύματα του Ουρανού.

Δεν βλεπουμε την Αστρολογια, παντα μεσα απο φιλολογικους ή ζωγραφικους συνειρμους.
Σκεψου οτι υπαρχουν κατηγοριες και υποκατηγοριες. Διαιρεσεις και υποδιαιρεσεις.
Πως θα μπορουσε ο Υδροχοος να ειναι ενα διπλο ζωδιο με κυριαρχους τους Ουρανο και Κρονο;
Τα μεταβλητα, λεγονται ετσι γιατι επιδεχονται και αλλαγες στη ζωη τους.
Και λιγη λογικη, εκτος απο ποιηση, δεν βλαπτει...

fillenia
21-03-2006, 01:52 AM
Μου επιτρέπεις ελπίζω να εμπιστεύομαι τον κ. Παίζη, περισσότερο από την δική σου αυθεντία, έτσι ;
H αστρολογία ως γνωστόν είναι συμβολική, και τα σύμβολα, πως να το κάνουμε παριστάνονται με εικόνες (πες ζωγραφικούς πίνακες, πες ιδεογράμματα, αδιάφορο) από καταβολής homo sapiens.
AN διαβάζεις λιγότερο παρορμητικά, θα έχεις το χρονικό περιθώριο να ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ το νόημα όσων γράφονται χωρίς να αναλώνεσαι σε ατοπήματα. Στο προκείμενο, αναφέρομαι αποκλειστικά στο ιδεόγραμμα, στο συμβολισμό του Υδροχόου, που φυσικά δεν είναι δικό μου επινόημα. Η Κια αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο Υδροχόος στα διπλά ζώδια λόγω ιδεογράμματος... Προσωπικά, δεν με απασχολεί αλλα δεν είπα πως είναι διπλό ζώδιο!

Δεν θα έλεγα πάντως πως η Λογική σχετίζεται με την Αστρολογία. Μάλλον τα εχεις μπερδέψει τα πράγματα.

Αγγελικη
21-03-2006, 02:08 AM
Σε καμμια περιπτωση δεν αμφισβητησα το αρθρο του κ. Παιζη.
Ποια ειμαι εγω που θα το αμφισβητησω;
Εγω, απλως, δηλωσα οτι ενας αρχαριος θα μπερδευοταν, γι'αυτο κι εγω μπερδευτηκα καποια στιγμη.
Αμφισβητεις αυτα που ειναι εμφανη στο κοινο ματι;
Σε περιπτωση λαθους, 2 τεινα πρεπει να γινουν:
Ή το αρθρο, να εμβαθυνει για να λυσει και τις αποριες.
Ή αυτος που εκανε την επεξεργασια να διορθωσει τυχον τυπογραφικα λαθη.
Υπαρχει και μια αλλη περιπτωση.
Αυτοι που διαβαζουν οτιδηποτε στη ζωη τους να τα υιοθετουν, χωρις καμμια λογικη επεξεργασια (που να απτεται της Αστρολογιας, ενδεχομενως, λεω γω...)
Εγω μπακαλιαρους πουλαω ολη μερα και μ΄αρεσει...

Αγγελικη
21-03-2006, 02:25 AM
Και επισης θα συνιστουσα να διαβασεις και το εξης αρθρο (οχι ομως απλως για να κανεις μια βολτα απο κει...-απο το αρθρο εννοω).

http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=2173

fillenia
21-03-2006, 06:43 PM
Αμφισβήτησες καλή μου, αμφισβήτησες!

Χαίρομαι που δεν πουλάω μπακαλιάρους γιατί ο Θεός μου έδωσε και άλλες επιλογές.

Για το άρθρο... ποιο ακριβώς σύμπλεγμα θέλεις να διαβάσω για να ... μορφωθώ;

*Astropeleki*
22-03-2006, 12:31 AM
Aν σκεφτούμε πως ο κ. Παίζης είναι Δρ Φιλοσοφίας, τότε σίγουρα χρειάζεται '"τυπογραφική διόρθωση" !:wacko:

Συμφωνώ Φυλλένια μου ότι πρόκειται για ιδεόγραμμα. Σε ένα άρθρο που βρήκα στον ιστό διάβασα ότι

1ον. όλες οι αρχαίες παραδόσεις σχετίζουν αυτό το σύμβολο με την πλημμύρα, η οποία αντιπροσωπεύει όχι μονάχα το τέλος του υλικού σύμπαντος, αλλά και τη συμπλήρωση, το κλείσιμο ενός κύκλου

2ον. το σχήμα του Υδροχόου, πιθανά να απεικονίζει δύο φίδια.
Το κάτω φίδι ίσως να είναι η αντανάκλαση του επάνω, του ανώτερου φιδιού

3ον. μέσω του πλανήτη Ουρανού μπορεί να συνδεθεί με όλα τα είδη των "κυμάτων", τα ηλεκτρομαγνητικά, τα βαρυτικά, τα ηχητικά ή ακόμη και τα τηλεπαθητικά

Αν κάποιος θέλει, μπορώ να παραθέσω το link.

fillenia
22-03-2006, 01:10 AM
Σε ευχαριστώ Κia για τις πληροφορίες που έδωσες και επικυρώνουν τα όσα ανέφερα σχετικά με το ιδεόγραμμα, η χρήση του οποίου όπως δείχνει και ετυμολογικά είναι ο συμβολισμός μιας ιδέας.

2ον. το σχήμα του Υδροχόου, πιθανά να απεικονίζει δύο φίδια.
Το κάτω φίδι ίσως να είναι η αντανάκλαση του επάνω, του ανώτερου φιδιού

Υπάρχει ένα βιβλίο, το οποίο δυστυχώς δεν βρίσκω στην βιβλιοθήκη μου (μάλλον το δάνεισα) του Ν. Μαλεβίτση για την ετυμολογική προέλευση ελληνικών λέξεων , ο οποίος κάνει έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό του ερπετού (φίδι) με τη γνώση και τον κυματισμό.

*Astropeleki*
22-03-2006, 01:50 AM
Υπάρχει ένα βιβλίο, το οποίο δυστυχώς δεν βρίσκω στην βιβλιοθήκη μου (μάλλον το δάνεισα) του Ν. Μαλεβίτση για την ετυμολογική προέλευση ελληνικών λέξεων , ο οποίος κάνει έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό του ερπετού (φίδι) με τη γνώση και τον κυματισμό.

Εάν το βρεις πάντως το βιβλίο μπορείς να μας διατυπώσεις σε λίγες γραμμές για τον συσχετισμό ερπετού-γνώσης-κυματισμού. Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον!

evitaZ
22-03-2006, 02:15 PM
Θα ήθελα πρώτα από όλα να με βοηθήσετε σε κάτι....τι ζώδιο είμαι και τι ωροσκόπο έχω... Ημ. γέννησης 20-01-1981 στις 5 το πρωί.
Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκομαι πάνω στην αλλαγή αιγόκερου με υδροχόο αλλά έχω διαβάσει οτί έχει σημασία η είσοδος του Ηλίου σε κάθε ζώδιο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή..αλλά και πάλι άλλοτε βγαίνω σαν αιγόκερος και άλλοτε σαν υδροχόος. Μήπως και τα δύο ..το ένα να επηρεάζει το άλλο...?:wacko:
.

panther
22-03-2006, 02:24 PM
Θα ήθελα πρώτα από όλα να με βοηθήσετε σε κάτι....τι ζώδιο είμαι και τι ωροσκόπο έχω... Ημ. γέννησης 20-01-1981 στις 5 το πρωί.
Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκομαι πάνω στην αλλαγή αιγόκερου με υδροχόο αλλά έχω διαβάσει οτί έχει σημασία η είσοδος του Ηλίου σε κάθε ζώδιο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή..αλλά και πάλι άλλοτε βγαίνω σαν αιγόκερος και άλλοτε σαν υδροχόος. Μήπως και τα δύο ..το ένα να επηρεάζει το άλλο...?:wacko:
.

Αγαπητή Εβίτα,

Ευχαρίστως, να σε βοηθήσουμε αλλά βρίσκεσαι σε λάθος ενότητα.
Ζήτα όλο τον αστρολογικό σου χάρτη από το "Οι θέσεις των πλανητών σας" και πρόσθεσε και τον τόπο γεννήσεως ;).

Φιλικά
Ιουλία