PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Όταν αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή

Χρήστος Άρχος
07-03-2006, 03:28 PM
«Κε Άρχο ο/η σύντροφος μου δεν έχει όρεξη για έρωτα τον τελευταίο καιρό...»
Αυτή είναι μία πρόταση η οποία συναντάτε πολύ συχνά όχι μόνο στην δική μου εργασία αλλά καθημερινά και από άλλους φίλους μου αστρολόγους αλλά και ψυχολόγους. Η σημασία βέβαια της ερωτικής επαφής είναι πολύ σημαντική από πολλές απόψεις, παίζει ρόλο και στον τομέα της ψυχολογίας μας αλλά και στον οργανισμό μας. Η άρνηση ερωτικής επαφής εκτός από τα δυσάρεστα που φέρνει στην ανθρώπινη ψυχολογία προκαλεί και οργανικά προβλήματα καθώς και τεράστιες εντάσεις και δυσκολίες στον σύντροφο που αποζητά την επαφή και του την αρνείται. Η ψύχρανση του ατόμου οδηγεί τον σύντροφο που θέλει Sex να πιστεύει είτε ότι κάνει λάθος είτε ότι πια δεν είναι όμορφος και ελκυστικός αλλά και προκαλεί το αίσθημα του ότι ο σύντροφός του δεν τον αγαπά πια. Ακόμη πιο δύσκολες είναι οι καταστάσεις όταν στο ένα άτομο μπαίνει η υποψία ότι υπάρχει τρίτο άτομο και τελικά αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Όταν αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%C F%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%C E%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-13128/)

Αγγελικη
07-03-2006, 09:09 PM
Ευχαριστουμε κ. Αρχο για το κατατοπιστικο αρθρο!!
Απο ποιους αστρολογικους παραγοντες ομως, διαφαινεται η αποφυγη της σεξουαλικης επαφης, λογω αδιαφοριας για το συγκεκριμενο θεμα ή απεχθειας ή φοβου ή οποιονδηποτε αλλων παραγοντων, εστιαζοντας και εξεταζοντας ενα προσωπικο χαρτη, αρα και ανθρωπου;
Ισως να μην υφισταται μονο η αλληλοεπιδραση των μελων του ζευγαριου αλλα και στο πως αντιμετωπιζει το καθε ατομο, το συγκεκριμενο θεμα.
Και παλι ευχαριστουμε!!:) :)

Markella78
11-03-2006, 06:57 PM
Oτι και να πείτε το άρθρο είναι πολλύ καλό.

ilav
11-03-2006, 08:16 PM
εντυπωσιακό το άρθρο!!!
μήπως μπορεί κανείς να μου πει τι ειναι το <<Composite chart>> που ανεφετεται σε κάποιο σημείο?
;)

venus2
13-03-2006, 01:05 PM
το άρθρο πολύ ωραίο και επίκαιρο!!!!!!!
υπάρχουν όμως κάποια σημεία σ΄ένα χάρτη που μπορούν να δείξουν ότι
κάποιος έχει σεξουαλικό πρόβλημα ή ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις;;;;) ;)

magikadespell
15-03-2006, 11:38 AM
το άρθρο πολύ ωραίο και επίκαιρο!!!!!!!
υπάρχουν όμως κάποια σημεία σ΄ένα χάρτη που μπορούν να δείξουν ότι
κάποιος έχει σεξουαλικό πρόβλημα ή ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις;;;;) ;)

Συμφωνώ και εγώ ότι το άρθρο είναι πολύ καλό αλλά.... η φίλη, της οποίας το σχόλιο παραθέτω, ήταν μέσα στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή!! Νομίζω ότι έθιξε το σημείο "κλειδί". Ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ για συγκεκριμένο άτομο αυτή την περίοδο και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρέπει να φαίνετε αυτό στο χάρτη για να μη πω ότι για κάποιον έμπειρο αστρολόγο θα πρέπει να "βγάζει μάτι"!
Θα μας βοηθήσετε σ' αυτό κε Άρχο;

ScP
15-03-2006, 12:20 PM
Συμφωνώ και εγώ ότι το άρθρο είναι πολύ καλό αλλά.... η φίλη, της οποίας το σχόλιο παραθέτω, ήταν μέσα στο μυαλό μου εκείνη τη στιγμή!! Νομίζω ότι έθιξε το σημείο "κλειδί". Ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ για συγκεκριμένο άτομο αυτή την περίοδο και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρέπει να φαίνετε αυτό στο χάρτη για να μη πω ότι για κάποιον έμπειρο αστρολόγο θα πρέπει να "βγάζει μάτι"!
Θα μας βοηθήσετε σ' αυτό κε Άρχο;

Όποιος έμπειρος ή μη αστρολόγος έχει αστρολογικά επιχειρήματα και στατιστικά δείγματα ή βιβλιογραφία να στηρίξει ένα άρθρο τέτοιου είδους ας το κάνει. Αν έχει σκοπό κάποιος "έμπειρος" αστρολόγος να το αντιμετωπίσει ελαφρά το θέμα καλύτερα να μην εκτεθεί. Επειδή η ενασχόλησή μου με το χώρο είναι αρκετά μεγάλη έχω δει και διαβάσει πολλούς "έμπειρους" που μάλιστα είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τη διαφορετικότητα κάποιων ανθρώπων από την εξέταση των χαρτών τους και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Συνεπώς θα θεωρούσα σωστότερο και όχι προς χάρην εντυπωσιασμού να παρατεθεί βιβλιογραφία και στατιστικό δείγμα.

venus2
15-03-2006, 12:31 PM
φυσικά μιλάμε για κάτι που είναι τεκμηριωμέμο και ερμηνεύεται από
σοβαρούς αστρολόγους.
το σχολιάζω γιατί το έχω ακούσει από ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί
αστρολόγους για πρόσωπα που τους ενδιαφέρουν και τους έχουν επισημάνει
τέτοια θέματα

ScP
15-03-2006, 12:41 PM
Καλά κάνεις και το επισημαίνεις. Αλλά επειδή μητέρα επισκέφτηκε απελπισμένη αστρολόγο και ζήτησε συμβουλές για το πως πρέπει να χειριστεί τη "διαφορετικότητα" του παιδιού της που ΣΙΓΟΥΡΑ είχε βάσει άλλου αστρολόγου που είχε επισκεφτεί η μητέρα πριν λίγες μέρες για ένα δικό της πρόβλημα και αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός ένα άρθρο με αστρολογικά επιχειρήματα που θα έδειχναν τις τάσεις θα ήταν ενδιαφέρον.
Αν, τώρα, κάποιος αστρολόγος έχει τη γνώση και τα "κότσια" να γράψει ένα τέτοιο άρθρο γνωρίζοντας την εγκυρότητα του myhoroscope ας το πράξει.

Υ.Γ. Στο παράδειγμα που ανέφερα και οι δυο αστρολόγοι ήταν εμπειρότατοι και μεγάλα ονόματα στον Ελληνικό αστρολογικό χώρο. Με "τρώει" το χέρι μου να εκθέσω το ένα όνομα που διέγνωσε τη διαφορετικότητα του παιδιού αλλά καλύτερα να μην το κάνω (προς το παρών).

fillenia
15-03-2006, 06:17 PM
Mακάρι να βρει ανταπόκριση η πρότασή σου ScP αλλά τέτοια "κότσια" μάλλον δεν θα τα βρεις στο μεταφυσικό χώρο. Κάθε μας κίνηση ορίζεται πλέον από όψεις, διελεύσεις και τα τοιαύτα. Κάθε μας πράξη έχει οπωσδήποτε αστρολογική εξήγηση. Την καθημερινότητά μας την ορίζει ένας αστρολογικός χάρτης... Ασκήσεις επί χάρτου! Αναζητάμε με τρόπο καταγέλαστο τους αστρολογικούς παράγοντες που ορίζουν το κάθε τι μας. Τους ψυχολογικούς τους αποκλείσαμε! Το ενδεχόμενο να συμβουλευτούμε έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή για προβλήματα που μαυρίζουν τη ψυχή μας δεν την σκεφτόμαστε φυσικά... Βλέπεις αυτός είναι "τσαρλατάνος" και όχι επιστήμονας.

ScP
15-03-2006, 07:24 PM
Νομίζω ότι δεν τον βλέπουμε ως μη επιστήμονα, αλλά βλέπουμε εμάς σαν ανθρώπους που δεν έχουμε ανάγκη από θεραπεία της ψυχής μας και για τα περισσότερα μη πω όλα φταίνε σχεδόν πάντα οι άλλοι ή ο αστρολογικός μας χάρτης.

Εγώ πάντως πρότεινα σε συνεργάτες μας να κάνουν ένα αστρολογικό θέμα με αστρολογικά επιχειρήματα όπως έγραψα παραπάνω για το πως η αστρολογία διαπιστώνει σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή ιδιαιτερότητες.
Αναμένω απάντηση.

Φαντάζεσαι όμως αυτούς τους δείκτες να τους έχουμε στο χάρτη μας πόσο ενδιαφέρον θα είναι;

fillenia
15-03-2006, 07:30 PM
Mα το ενδιαφέρον προκύπτει ακριβώς εκεί... Πως όμως θα επικυρωθούν οι ενδείξεις. Εδώ πιστεύω πως χρειάζεται η επιστημονική διασταύρωση, δηλαδή, πρωτίστως ψυχολογική-ψυχοθεραπευτική συνδρομή και σε δεύτερο βαθμό αστρολογική διασταύρωση. Το ιδανικό θα ήταν, για μένα πάντα, κλινικός ψυχολόγος με επιστημονική αστρολογία (αδόκιμος όρος, το ξέρω). Το αντίστροφο ενέχει κινδύνους, δηλαδή δημιουργία ψυχικού άγχους και εμμονών από την πεποίθηση ότι όλα είναι μεταφυσικώς προκαθορισμένα.

katrin82
20-03-2006, 05:01 PM
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Χρήστος Άρχος
24-03-2006, 01:07 PM
Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Απο αυτό το άρθρο το κύριο ερώτημα ήταν βασικά πως μπορούμε να καταλάβουμε αστρολογικά πότε συμβαίνει.

Σε αυτό δεν θα πάμε να απαντήσουμε ανάποδα όπως πολλοί συνάδελφοι δεν θα απαντήσουμε δηλαδή απο την αστρολογία για την ψυχολογία αλλά ανάποδα.

Έτσι αυτό θα μπορούσε να γίνει με πάρα πολλούς παράγοντες.

Αν ΄πτώση της διάθεσης οφείλεται σε ιατρικό λόγο τότε σίγουρα εμπλέκονται οι κυβερνήτες του 6ου του 12ου και του πρώτου ( και οι οίκοι οι ίδιοι )

Αν είναι λόγ άλλου ατόμου στη ζωή του ενός θα φανεί απο τον 5ο και τον 7ο αλλά και απο τη συναστρία που έχει το ζευγάρι και το προοδευτικό του Composite.

Αν είναι επειδή λόγο άγχους τότε ένα απλό χτύπημα στα οικονομικά και στον εργασιακό τομέα του άλλου μπορεί να του μειώσει κατάκόρυφα την σεξουαλική όρεξη με τη σύμπραξη του 1ου του 5ου και του 6ου.

Να σημειώσουμε ότι η εντύπωση ότι ο 8ος οίκος κυβερνά το Sex είναι λάθος και πώς αυτό φαίνεται περισσότερο απο τον 5ο.

Οπότε πρωτού απαντήσουμε και θα ήθελα να το αναλύσουμε αυτό όλοι μαζί στο τι φταίει αστρολογικά πρέπει να βρούμε ποιος είναι ο λόγος και μετά το αστρολογικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε ότι πλανήτες που προκαλούν άγχος με βάση την σημερινή κοινωνία μας που τρέχει με χίλια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα με το παραμικρό και να απιτηθεί απο τον αστρολόγο μία διαφορετική πια προσέγγιση πιο ευρεία και να ανταποκρίνεται στο σήμερα.

Και κάτι τελευταίο

Η αστρολογία δεν θα γίνει για κανένα ένα εγχειρίδιο, ένα όργανο ρατσισμού και διαφοροποίησης των ανθρώπων έρμαιο και θύμα των ηθικοκοινωνικών δεδομένων της κάθε εποχής. Η αστρολογία δεν καθορίζει χρώματα, φυλές και σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά προδιαθέτει για συμπεριφορές που ανά πάσα στιγμή με τα δεδομένα της εκάστοτε κοινωνίας πέρνουν μία μορφή.

Η αστρολογία πρέπει να πάψει να υπηρετεί το εγώ μας αλλά τους στόχους της ανθρωπότητας γιατί μόνο έτσι θα γλυτώσουμε απο το έγκλημα αυτού που ψάχνει το δολοφόνο και τελικά τον δημιουργεί ο ίδιος.

Σας ευχαριστώ.

Βασιλης Παπαδολιας
12-03-2007, 10:38 AM
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν σε μία ιδανική απελευθερωμένη κοινωνία μπορούσαμε να δούμε τι σεξουαλικές δυσλειτουργίες υπάρχουν σε ένα άνθρωπο μέσα στο χάρτη και πώς μπορούμε να δώσουμε διέξοδο σε αυτές. Να λειτουργούσε δηλαδή κάπως σαν ιατρική αστρολογία, αλλά στο χώρο της σεξουαλικής δραστηριότητας.

sexy
13-03-2007, 01:48 PM
:love: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ Ο ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ

gia_pep
15-03-2007, 04:04 AM
Πολύ καλό το άρθρο! Μπράβο! Perfect