PDA

View Full Version : Αφροδιτη & Αρης



mania
24-02-2006, 11:18 AM
Καλημερα σας..
Με αφορμη τον αστρολογικο χαρτη που ετομασε για μενα η Αγγελικη και "διαβαζοντας" τις θεσεις των πλανητων μου,μου δημιουργηθηκαν καποια ερωτηματικα,που αφορουν ως επι το πλειστον τα συστηματα προβλεψης.Γνωριζω βεβαιως οτι η γνωση της αστρολογιας δεν μεταλαμπαδευεται ως δια μαγειας, ουτε κατακταται με συνοπτικες διαδικασιες ερωτοαποκρισεων...Ωστοσο θα σας θεσω μια ερωτηση,περισσοτερο για να τεσταρω τον εαυτο μου αν οντως εχω καταλαβει εν μερει τον τροπο που μπορουμε να "προβλεψουμε" καποια κατασταση.Παρακαλω να μου συγχωρεσετε τυχον λαθη και ασαφειες στον συλλογισμο μου.Θεμα το συναισθηματικο που εχει και ενα ενδιαφερον παραπανω..Εστω λοιπον, οτι καποιος εχει την αφροδιτη και τον αρη σε συνοδο στην παρθενο,σεληνη στους διδυμους και ηλιο στον λεοντα(εγω ειμαι αυτη).Εχω δια πιστωσει οτι η καλυτερη εποχη(δεν ξερω γιατι..)για τα συναισθηματικα μου ειναι μεσα στους καλοκαιρινους μηνες.Το χειμωνα σαν να πεφτω σε χειμερια ναρκη.Επισης εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν καποιες μερες που ολα σαν να συνηγορουν υπερ μου(να μου ρχονται δηλ.ολα βολικα),και αυτες οι μερες ειναι διασπαρτες σε όλο το χρονο ή εμφανιζονται περιοδικα.Για παραδειγμα μια τετοια μερα ηταν η 15η Ιουλιου 2006.Χωρις να ξερω υποθετω οτι οι θεσεις των πλανητων την συγκεκριμενη μερα προσκεινταν φιλικα απεναντι σε οσους εχουν τους πλανητες τους στα ζωδια που τους εχω εγω.Αρα αν η αφροδιτη και ο αρης εκεινη την μερα ηταν σε ζωδια της γης ή σε ζωδιο γης και νερου σε τριγωνο,προφανως για να υπαρξει ξανα μια τετοια ευκολη και τυχερη μερα θα πρεπει το αστρολογικο εκεινο σκηνικο να επαναλειφθει.Σωστα..?Αλλη ερωτηση...Οι καλες οψεις των πλανητων ,ας πουμε για τα συναισθηματικα, ειναι γενικα καλες για τον καθενα απο μας?
Η μια οψη που μπορει να ειναι καλη για εναν σκορπιο,..μπορει να ειναι η χειροτερη για εναν αιγοκερω??... Και Αμα θελουμε να κανουμε μια σημαντικη κινηση στα συναισθηματικα και να εχουμε την ευνοια του ουρανου αυτο που προσεχουμε ειναι η αφροδιτη και οαρης να βρισκονται σε ζωδια του ιδιου στοιχειου με το δικο μας??Αυτα.Ημουν κουραστικη, μακρυγορησα αλλα ειναι θεματα που προς το παρον δεν τα χειριζομαι ανετα και εχω κι εγω καποιες ασαφεις εικονες στο μυαλο μου που μου δυσκολευουν την εκφραση των αποριων μου.Κατι τελευταιο..οι δυσκολες οψεις και οι πλανητες σε ζωδια σε πτωση στον αισθηματικο τομεα, μαρτυρουν μια μοναχικη ζωη?υποδηλωνουν το'' αφευκτο''μιας μοιρας καθορισμενης?Και πως μπορεις να ξορκισεις την κακοτυχια να εχεις γεννηθει σε ωρα που οι πλανητες τους ειχαν τα νευρα τους??
Ευχαριστω προκαταβολικα...
Φιλικα m...

Λίλιαν Σίμου
24-02-2006, 11:59 PM
Αγαπητό μέλος

Πολλές οι απορίες σας και δεν απαντώνται έτσι απλά, γιατί είναι σύνθετες. Θα προσπαθήσω όμως να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα που προβάλλετε.΄Σε ένα γενικό πλαίσιο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία καλύτερη διάθεση, επομένως και συναισθηματική έξαρση κατά τους ανοξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Εσείς επειδή τυγχάνει να έχετε εκεί τον ¨Ηλιο και τη Σελήνη, επηρεάζεστε πιο εύκολα από τη διέλευση του Ήλιου το καλοκαίρι.

Η τυχερή μέρα που αναφέρετε μάλλον αφορά το 2005, επειδή το 2006 δεν έχει φθάσει στον Ιούλιο. Όπως και να έχει το πράγμα, για να βρεθούν καλές και κακές περίοδοι σε ένα χάρτη (σαν προδιάθεση κυρίως - γιατί πρέπει κι η ψυχή να είναι θετική για να πάνε θετικά τα θέματα που την απασχολούν), υπάρχει συνδυασμός προγνωστικών συστημάτων (προοδευτικών, ετησίου κλπ) με τις διελεύσεις της εποχής. Είναι μία σύνθεση στοιχείων κι όχι μέρες αυτόνομα που κάθε χρόνο επαναλβάνουν την εύνοια της τύχης. Μία γενική περίοδος, όπου σε διέλευση ευνοείται ένα σημείο στο χάρτη σας, δεν θα το εκτιμούσα αστρολογικά ορθό να το διακρίνουμε μόνο από αυτό. Πρέπει να το λένε κυρίως τα προγνωστικά συτστήματα ενός έτους.
Το σκηνικό δεν επαναλαμβάνεται όσο απλά το λέτε.

Οι καλές όψεις είναι γενικά θετικές στο γενέθλιο χάρτη. Αλλά πρέπει να μποεί κάποιος να αξιολογήσει τους πλανήτες (ως προς τον οίκο, το ζώδιο κλπ). Μπορεί όμως να είναι ασθενώς καλές, ή πολύ ενισχυμένες, καθώς σε ένα χάρτη, δεν περιοριζόμαστε σε μία όψη. Ακόμη κι η ζωδιακή μοίρα μπορεί να προσθέτει ή να αφαιρεί δυνατότητες, καθώς και άλλοι παράγοντες (σταθεροί αστέρες, σημεία κλπ).Έτσι η όψη αυτή διαμορφώνεται και δεν παραμένει όπως στα εγχειρίδια.
Οι απορίες σας είναι εύλογες για ένα ανήσυχο άτομο, αλλά στέκονται σε μεμονωμένα σημεία και δεν φαίνεται έτσι το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλετε.

Καλό κι απαραίτητο είναι να μελετάτε βιβλία που λένε λίγα λόγια για όψεις, πλανήτες ή άλλα στοιχεία του χάρτη. Αλλά με τις απορίες που έχετε, φαίνεται πως αναζητάτε σε βάθος τη γνώση αυτή. Εϊναι βασικό να κάνετε κάπου μαθήματα, για να δείτε τη δομή του χάρτη και να μπορείτε να τον ερμηνεύετε μακριά από την αντιγραφή των ιδεών των βιβλίων, που προσφέρουν μία στατική γνώση. Ένας δάσκαλος της αστρολογίας θα σας δώσει την συνθετική εικόνα που χρειάζεστε και θα μπορείτε να βλέπετε την ουσία.

καλή συνέχεια στις μέλετες σας
φιλικά
Λίλιαν Σϊμου

mania
27-02-2006, 10:11 AM
Καλημερα σε ολους και ευχαριστω πολυ κα. Σιμου.Εχετε δικιο.
Ωστοσο,ο ελευθερος χρονος μου πραγματικα σας λεω ,ειναι ελαχιστος για να παρακολουθησω με συνεπεια μαθηματα ασρρολογιας.Θα ταν αντιθετο με το πνευμα του site, αν θελετε κι εσεις βεβαια να μου προτεινετε καποιο βιβλιο?
Οποτε ξεφυλλιζω βιβλια αστρολογιας σε βιβλιοπωλεια ,χανομαι.Και τελικα καταληγω να μην αγοραζω τιποτα..Περιμενω την απαντηση σας και παλι ευχαριστω:blink1:

Λίλιαν Σίμου
28-02-2006, 10:18 AM
Αγαπητή φίλη

Σας έστειλα απάντηση προσωπική με κάποιες συμβουλές.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

φιλικά
Λίλιαν Σϊμου