PDA

View Full Version : Ερμής - Απορία

panther
10-02-2006, 01:26 PM
Καλημέρα σε όλους,

θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία (εάν γνωρίζετε)
Πως είναι δυνατόν ο Κυβερνήτης του Ερμή (εκτός των Διδύμων) να είναι η Παρθένος την ίδια στιγμή που η Παρθένος στον Ερμή είναι σε πτώση?

Και επίσης πόσο σημαντικό είναι να κοιτάμε τους 2ους κυβερνήτες (εάν υπάρχουν) στους πλανήτες?

Ευχαριστώ πολύ

Fotini Christodoulou
10-02-2006, 01:35 PM
Αγαπητη Ιουλια,
ο Ερμής ειναι σε πτώση στον Ιχθύ,απο οτι γνωρίζω.

Το οτι υπάρχουν 2 κυβερνήτες σε κάποια ζώδια,συμβαινει διοτι είχαν οριστεί καποιοι κυβερνήτες πριν ανακαλυφθουν οι εξωκρονιοι.Οταν αυτοι ανακαλυφθησαν,βρέθηκε να "κυβερνούν"ιδιοτητες καποιων εκ των ζωδίων.Πχ ο Σκορπιος,έχει παραδοσιακο κυβ.τον Άρη και προστέθηκε σε αυτόν και ο Πλούτωνας με τις γνωστες του ιδιοτητες,που συνδεονται με το ζώδιο αυτο.

Ελπιζω να βοήθησα!

may
10-02-2006, 01:37 PM
Αγαπητη Ιουλια,

Το οτι υπάρχουν 2 κυβερνήτες σε κάποια ζώδια,συμβαινει διοτι είχαν οριστεί καποιοι κυβερνήτες πριν ανακαλυφθουν οι εξωκρονιοι.Οταν αυτοι ανακαλυφθησαν,βρέθηκε να "κυβερνούν"ιδιοτητες καποιων εκ των ζωδίων.Πχ ο Σκορπιος,έχει παραδοσιακο κυβ.τον Άρη και προστέθηκε σε αυτόν και ο Πλούτωνας με τις γνωστες του ιδιοτητες,που συνδεονται με το ζώδιο αυτο.

Ελπιζω να βοήθησα!

Δεν θα μπορούσες να το εκφράσεις καλύτερα!! :idea:

Συμφωνώ πολύ!! :) :) :)

:love:

panther
10-02-2006, 01:37 PM
Φωτεινή

Στο forum στον πλανήτη Ερμή γράφει Παρθένος σε πτώση. Τόσο λάθος λες να είδα!

Fotini Christodoulou
10-02-2006, 01:38 PM
Οχι δεν ειδες λάθος,εχει γραφεί λάθος!!!

Θα διορθωθει άμεσα!

starfish
10-02-2006, 02:12 PM
Επειδη βγηκαμε off topic στο αρθρο του Retrogade θα απαντησω εδω [Φωτεινη διορθωσε με αν κανω λαθος].
Εχω διαβασει οτι αποδιδεται η διακυβερνηση της Παρθενου στον Χειρωνα, επειδη τα χαρακτηριστικα που του αποδιδουν ταιριαζουν σ'αυτο το ζωδιο και στον 6ο οικο. Αν προκειται για ταση, Ιουλια, ή για βεβαιοτητα θα σε γελασω. Νομιζα πως ειναι επισημο...

Fotini Christodoulou
10-02-2006, 02:17 PM
Εχω διαβάσει κι εγώ σχετικά με την Παρθένο και τον Χείρωνα,η σύνδεση λογικά γινεται λόγω των ιδιοτητων της υγειας και προσφορας.

Ο Χείρων ανακαλύφθηκε σχετικα πρόσφατα και δεν ξέρω το κατα ποσο χρησιμοποιείται στην πράξη και αν είναι τελικά επισημη η θέση/θεωρία αυτη.

may
10-02-2006, 02:33 PM
Επανέρχομαι και εγώ λέγοντας, ότι από όσα γνωρίζουμε ως τώρα, ο Χείρωνας δεν διαθέτει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της Παρθένου, όπως η λογική, η αναλυτικότητα, την κριτική διάθεση, καθώς και τον ωραίο τρόπο ομιλίας.

Για τα στοιχεία που αφορούν τη θεραπεία, την ίαση κ την προσφορά, ομολογώ, συμφωνώ, αλλά δεν είμαι της γνώμης ότι από τα μισά χαρακτηριστικά ένος πλανήτη μπορούμε να καταλήξουμε στην ολοκληρωτική σύνδεσή του με καποιο ζώδιο.

Λίλιαν Σίμου
10-02-2006, 04:07 PM
Αγαπητά μέλη

Επειδή έχουν μπερδευτεί λίγο οι απορίες σας σε δύο θέματα ερωτήσεων, παρακαλώ διαβάστε και τις διευκρινήσεις μου εδώ (http://myhoroscope.gr/showthread.php?p=9210#post9210)

Μία επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τον Χείρωνα και την Παρθένο. Ο Χείρωνας διαθέτει όλα τα στοιχεία της Παρθένου, αλλά και κάποια περισσότερα.
Αν διαβάσετε τη πορεία του Κένταυρου Χείρωνα, θα τον κατανοήσετε πλήρως. Είχε δυνατότητα ανάλυσης, γιατί ήταν ο πρώτος θεός που δίδαξε αναλυτικά και μύησε τους αναζητητές της γνώσης στη γη, τους θνητούς που ήθελαν να γίνουν αθάνατοι. Έδειξε την θεραπευτική με την μουσική, τα βότανα, την ενεργειακή θεραπεία, δίδαξε στρατητική (θέμα ανάλυσης της Παρθένου σε ένα βαθμό), φιλοσοφία (θέμα Τοξότη) και υπήρξε αγνός (Παρθένος) στις προθέσεις, σε ένα κόσμο Κενταύρων σκληρών κι επιθετικών με το ανθρώπινο είδος. Ήταν αυτός που έδωσε τα φώτα του σε κάθε πονεμένη ψυχή και την βοήθησε να βρει τον εσωτερικό δάσκαλο και να αυτοθεραπευτεί.
Επειδή όμως ήταν μεγάλος Δάσκαλος, πιστεύω πως αξίζει να τοποθετηθεί σαν κυριαρχία στον Τοξότη, πλάι στον αδελφό του τον Δία.

Ίσως ένα βιβλίο για τον Χείρωνα, θα σας βοηθήσει να τον προσεγγίσετε, καθώς έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία στον χάρτη

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

may
11-02-2006, 12:45 PM
Αγαπητή κ. Σίμου,

χαίρομαι πολύ που τοποθετηθήκατε επί των θεμάτων. Ομολόγώ ότι η παρέμβασή σας ήταν καταλυτική.

Μου άρεσε επίσης που αποδώσατε σχέση του Χείρωνα κ του Τοξότη!

Ευχαριστώ!

krios7
11-02-2006, 01:09 PM
Και για την Θ. Ντάκου πάντως, το ζήτημα του κυβερνήτη της παρθένου έχει λήξει.

Ο Χείρωνας είναι κυβερνήτης της παρθένου και βρίσκεται σε έξαρση στον Τοξότη. Επομένως στους Ιχθύες είναι σε θέση αδυναμίας και στους Διδύμους σε πτώση.

Απομένει να ανακαλυφθεί ο κυβερνήτης του Ζυγού.

*Astropeleki*
11-02-2006, 04:55 PM
Αγαπητη Ιουλια,

Ελπιζω να βοήθησα!

Θα συμφωνήσω με την Φωτεινή. Στο σχεδιαγραμματάκι που έχω ο Ερμής είναι σε πτώση στον Ιχθύ και σε έξαρση στην Παρθένο. Επιπλέον είναι σε αδυναμία στον Τοξότη, ενώ βρίσκεται σε κυριαρχία και στους Διδύμους και στην Παρθένο. Και δεν είναι μόνο ο σκορπιός που έχει δύο κυβερνήτες. Επίσης και ο Υδροχόος έχει 2, τον Κρόνο και τον Ουρανό.

Λίλιαν Σίμου
12-02-2006, 02:57 PM
Και για την Θ. Ντάκου πάντως, το ζήτημα του κυβερνήτη της παρθένου έχει λήξει.

Ο Χείρωνας είναι κυβερνήτης της παρθένου και βρίσκεται σε έξαρση στον Τοξότη. Επομένως στους Ιχθύες είναι σε θέση αδυναμίας και στους Διδύμους σε πτώση.

Απομένει να ανακαλυφθεί ο κυβερνήτης του Ζυγού.

Αγαπητό μέλος

Πολύ σεβαστή η γνώμη της κ. Ντάκου, καθώς είναι η αστρολόγος που έδωσε τα φώτα της σύγχρονης αστρολογίας στην Ελλάδα.

Αλλά υπάρχουν κι άλλες απόψεις στην αστρολογική κοινότητα.
Άλλοι θεωρούν τον Χείρωνα τοποθετημένο στον Τοξότη, σαν κυβερνήτη και σε έξαρση στη Παρθένο. Η δική μου άποψη, την οποία αναπτύσω στη μελέτη του βιβλίου μου για τον Χείρωνα, είναι αυτή που ανέπτυξα πιο πάνω και συντάσσεται με το ρεύμα αυτό των αστρολόγων.

Αλλά κανείς ακόμη δεν τον έχει τοποθετήσει σαν πλανήτη κι έτσι δεν τον δέχεται η διεθνής αστρολογική κοινότητα σαν κυβερνήτη απόλυτο σε κάποιο ζώδιο, καθώς είναι πλανητοειδής (μικρός πλανήτης) ή κατ' άλλους αστρονόμους, αστεροειδής.
Δεν μπορεί να "στεφθεί" κυβερνήτης, αν δεν είναι πλανήτης κι αστρονομικά, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είναι.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

krios7
12-02-2006, 11:25 PM
Πολύ σεβαστή η γνώμη της κ. Ντάκου, καθώς είναι η αστρολόγος που έδωσε τα φώτα της σύγχρονης αστρολογίας στην Ελλάδα.

Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο αναφέρω και την γνώμη της.
Φυσικά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Αγγελικη
12-02-2006, 11:45 PM
Αλλά υπάρχουν κι άλλες απόψεις στην αστρολογική κοινότητα.

Θα επρεπε να το σεβαστουμε αυτο.
Π.χ. συμφωνω κι εγω οτι η εξαρση της Σεληνης δεν θα επρεπε να ειναι στον Ταυρο, αλλα στον Τοξοτη.

fillenia
13-02-2006, 12:00 AM
H "σπιτική, μητρική Σελήνη, σε έξαρση στον ανεξάρτητο, ταξιδευτή φιλόσοφο Τοξότη; Με κυβερνήτη ένα αρσενικό πρότυπο; Ενας υδάτινος πλανήτης μέσα στο Πυρ;

Θα με ενδιέφερε η αιτιολόγηση.

Φυλλένια

Αγγελικη
13-02-2006, 12:10 AM
H "σπιτική, μητρική Σελήνη, σε έξαρση στον ανεξάρτητο, ταξιδευτή φιλόσοφο Τοξότη; Με κυβερνήτη ένα αρσενικό πρότυπο;

Θα με ενδιέφερε η αιτιολόγηση.

Φυλλένια

ποιες ειναι οι ιδιοτητες της Σεληνης; Πως θα μπορουσε να εκφραστει σε ενα τοσο γηινο ζωδιο σαν του Ταυρου; Θα μ΄ενδιεφερε κι εμενα αυτη η αιτιολογηση, γιατι μεχρι τωρα δεν την καταλαβα ποτε.

Αγγελικη
13-02-2006, 12:14 AM
Η Σεληνη στον Ταυρο, μονο ευαισθησια δεν δειχνει. Η Σεληνη στον Τοξοτη, δειχνει, τουλαχιστον καλη προδιαθεση και ανοιχτο πνευμα και οριζοντες.

Λίλιαν Σίμου
13-02-2006, 12:35 AM
Αγαπητή Αγγελική

Πράγματι, υπάρχει η άποψη μεταξύ των αστρολόγων, πως η Σελήνη είναι σε έξαρση στον Τοξότη, ενδεχόμενα γιατί εκεί ο ψυχισμός εκφράζεται πολύ ωραία, αλλά κι επειδή ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, είναι σε έξαρση στον Καρκίνο. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι σε έξαρση ακριβώς, είναι σε πολύ καλή θέση.
Η στατιστική με άτομα που έχουν εκεί τη Σελήνη τους, βοηθά να καταλάβουμε πόσο άνεται αισθάνονται τις περισσότερες φορές και την αισιοδοξία που κερδίζουν από τη θέση αυτή. Η ψυχή είναι προστατευμένη από αρνητικά αισθήματα.
Η Σελήνη στον Ταύρο, έχει περισσότερο την υλική και αισθηματική σταθερότητα που χρειάζεται, σαν οικογένεια, σαν σπίτι, σαν θαλπωρή, αλλά λιγότερο την εσωτερική της έκφραση, που σε ένα ζώδιο φιλοσοφίας, όπως ο Τοξότης, αυτό εκδηλώνεται.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Αγγελικη
13-02-2006, 12:54 AM
Ευχαριστω αγαπημενη μου Λιλιαν!
Αλλα εξακολουθω να εχω την απορια. Πως συνδυαζεται ο 4ος οικος της σεληνης και οι ιδιοτητες της (η ψυχη μας) με τον 2ο οικο(τα αποκτηματα μας, τα υλικα αγαθα, τον Ταυρο δηλαδη). Και αν συμβαινει αυτο, γιατι θα επρεπε η Σεληνη, αντι να διορθωθει και να σκεφτει περισσοτερο συναισθηματικα, να εχει και την εξαρση της στον Ταυρο; Μηπως θα επρεπε να αναθεωρησουμε το που θα επρεπε να εχουν οι πλανητες τις κυριαρχιες τους;

krios7
13-02-2006, 09:03 PM
Δεν μπορεί να "στεφθεί" κυβερνήτης, αν δεν είναι πλανήτης κι αστρονομικά, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είναι.

Κατατάχθηκε όμως σαν ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος από την ΙΑΜ (International Astronomic Union), τον Αύγουστο του 1978.

Λίλιαν Σίμου
14-02-2006, 12:54 AM
Αγαπητό μέλος

Σ' αυτό που λέτε, ίσως έχετε κάποια άλλη πληροφόρηση από την δική μου.

Επειδή με τον Χείρωνα έχω κάνει χρόνια μελέτες, έχω πολύ υλικό από το 1996 που έγραψα και βιβλίο και συνεχίζω να εργάζομαι πάνω του μέχρι τώρα, τον αναφέρουν ως πλανητοειδή, αστεροειδή κι ενίοτε κομήτη. Πλανήτη όχι. Ίσως αυτό που λέτε ως "μικρός πλανήτης", είναι πλανητοειδής, όχι όμως πλανήτης. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν ταυτίζουν οι αστρονόμοι τους πλανήτες με τους πλανητοειδείς ή μικρούς πλανήτες. Δεν τους βάζουν στην ίδια κατηγορία.

Προσωπικά εύχομαι να τοποθετηθεί κάπου ο Χείρωνας ( είμαι όπως προανέφερα της άποψης πως ταιριάζει στον Τοξότη περισσότερο και μετά στη Παρθένο - αλλά όπως και να έχει και στα δύο αυτά ζώδια είναι πολύ ευεργετικός), γιατί πιστεύω πως παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον χάρτη. Μακάρι να αξιολογηθεί και να γίνει, όπως είδα να το λέει ένας αστρολόγος που αναφερόταν στην ανακάλυψη του Quaoar, ο ενδέκατος πλανήτης. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά, σας διαβεβαιώ. Ποιος ξέρει? Πολλά μπορεί να αλλάξουν. Οι δέκα πλανήτες, έτσι κι αλλιώς θα γίνουν δώδεκα κάποια μέρα.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

sagimoon
14-02-2006, 01:00 PM
Π.χ. συμφωνω κι εγω οτι η εξαρση της Σεληνης δεν θα επρεπε να ειναι στον Ταυρο, αλλα στον Τοξοτη.
Αγαπητή φίλη, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοί άλλοι τοπθετούν την έξαρση της σελήνης στον Τοξότη αντί του Ταύρου, γιατί εγώ δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτό. Σύστησέ μας τους να τους διαβάσουμε κι αυτούς , θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά μπορείς ίσως κι εσύ να μας πεις μερικά πράματα...ευχαριστώ προκαταβολικά.

Coconut
14-02-2006, 05:34 PM
Εαν δηλαδή υποθέσουμε ότι η σελήνη έχει την έξαρσή της στον τοξότη, αυτό δε θα σήμαινε ότι έχει την πτώση της στους διδύμους? Και ότι μία σελήνη στο σκορπιό δε θα θεωρείτο πλέον μια κακή θέση σελήνης?

Αγγελικη
15-02-2006, 01:16 AM
Αγαπητή φίλη, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοί άλλοι τοπθετούν την έξαρση της σελήνης στον Τοξότη αντί του Ταύρου, γιατί εγώ δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτό. Σύστησέ μας τους να τους διαβάσουμε κι αυτούς , θα έχει ενδιαφέρον. Αλλά μπορείς ίσως κι εσύ να μας πεις μερικά πράματα...ευχαριστώ προκαταβολικά.

Sagimoon, δεν ειμαι Αστρολογος. Απλως, μου ειχε δημιουργηθει αυτη η απορια διαβαζοντας, εντελως ερασιτεχνικα (οπως και συνεχιζω) Αστρολογια. Καποτε ετυχε να διαβασω τυχαια (συγκεκριμενα 2 αποψεις για το σχετικο θεμα), αλλα ηταν ξενοι Αστρολογοι και δυστυχως δεν εχω συγκρατησει τα ονοματα τους γιατι τοτε δεν εδινα σημασια στα ονοματα (ουτε και τωρα το κανω) και δεν ηταν Αστρολογοι που εχουν μεταφραστει στα ελληνικα ωστε να διαθετω καποιο βιβλιο τους. Τελευταια την ιδια αποψη διαβασα και σε καποιο βιβλιο της κ. Σιμου. Θα ηθελα να επαναλαβω και παλι οτι ηταν μια απορια που μου δημιουργηθηκε εντελως ενστικτωδως, πριν πολλα χρονια.
Γιατι εχω την εντυπωση, οτι η Σεληνη γινεται πολυ σκληρη στο ζωδιο του Ταυρου. Δεν ειναι συμπονετικη, προστατευτικη και ανεκτικη απεναντι στους αλλους, αλλα περισσοτερο προς τον εαυτο της και τα κεκτημενα της.
Λυπαμαι που δεν εχω να σου παραθεσω περισσοτερες πληροφοριες.

Αγγελικη
15-02-2006, 01:35 AM
Coconut,
Μην αρχιζουμε να παιζουμε το σκουριο τηλεφωνο :)

Λίλιαν Σίμου
16-02-2006, 12:04 AM
Εαν δηλαδή υποθέσουμε ότι η σελήνη έχει την έξαρσή της στον τοξότη, αυτό δε θα σήμαινε ότι έχει την πτώση της στους διδύμους? Και ότι μία σελήνη στο σκορπιό δε θα θεωρείτο πλέον μια κακή θέση σελήνης?

Αγαπητό μέλος

Δεν αναιρείται η έξαρση της Σελήνης στον Ταύρο, καθώς η επίσημη αστρολογική κοινότητα και οι μεγάλοι δάσκαλοι της αστρολογίας το υποστηρίζουν. Δεν θα ήταν καλό να αγνοούμε τους σημαντικούς αστρολόγους και τις ερευνητικές τους μελέτες που φέρνουν τα συμπεράσματα που μελετάμε. Έγινε μία εκτίμηση και μία επιπλέον πληροφόρηση για τη θέση της στον Τοξότη.
Αλλά η Σελήνη στον Σκορπιό, είναι σε ένα περιβάλλον κουραστικό για τον ψυχισμό. Η ψυχή αναζητά ηρεμία, γαλήνη και τρυφερότητα. Στο ζώδιο αυτό έχει έντονες μνήμες από πάθη, εξάρσεις και πολύ πόνο. Η ψυχή εκεί υποφέρει γιατί δυσκολεύεται να αποκοληθεί. Δεν είναι ήρεμη. Η θέση παραμένει δύσκολη. Δεν θα την έλεγα ¨κακή". γιατί μπορεί να αιωρείται η εντύπωση της κακίας ως χαρακτηριστικό. Είναι μία ψυχή που πονά και κρατά τα τραύματά της ανοιχτά για καιρό.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Coconut
16-02-2006, 10:05 AM
Κυρία Σίμου, σας ευχαριστώ πολύ! Πολυ κατατοπιστική η απάντησή σας! :amuse:

SONIA64
16-02-2006, 07:12 PM
Αγαπητό μέλος

Δεν αναιρείται η έξαρση της Σελήνης στον Ταύρο, καθώς η επίσημη αστρολογική κοινότητα και οι μεγάλοι δάσκαλοι της αστρολογίας το υποστηρίζουν. Δεν θα ήταν καλό να αγνοούμε τους σημαντικούς αστρολόγους και τις ερευνητικές τους μελέτες που φέρνουν τα συμπεράσματα που μελετάμε. Έγινε μία εκτίμηση και μία επιπλέον πληροφόρηση για τη θέση της στον Τοξότη.
Αλλά η Σελήνη στον Σκορπιό, είναι σε ένα περιβάλλον κουραστικό για τον ψυχισμό. Η ψυχή αναζητά ηρεμία, γαλήνη και τρυφερότητα. Στο ζώδιο αυτό έχει έντονες μνήμες από πάθη, εξάρσεις και πολύ πόνο. Η ψυχή εκεί υποφέρει γιατί δυσκολεύεται να αποκοληθεί. Δεν είναι ήρεμη. Η θέση παραμένει δύσκολη. Δεν θα την έλεγα ¨κακή". γιατί μπορεί να αιωρείται η εντύπωση της κακίας ως χαρακτηριστικό. Είναι μία ψυχή που πονά και κρατά τα τραύματά της ανοιχτά για καιρό.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Κα Σίμου έχω Σελήνη στον Σκορπιό.Ακριβώς όπως τα λέτε είναι.Υποφέρω στα αισθηματικής φύσης θέματα για καιρό και γίνομαι καταπιεστική και πολλά άλλα.Τρελένω τον άλλον που ειναι δίπλα μου και συχαίνομαι τον εαυτό μου μετά.Ισως παίζει ρόλο και ό γενέθλιος Κριός μου με τον ωροσκόπο στον Ζυγό.Δεν ξέρω...λέω

Λίλιαν Σίμου
18-02-2006, 10:42 PM
Αγαπητή SONIA64

Ο παρορμητικός άξονας Ζυγού/Κριού, σας κάνει να βγάζετε τον δυναμισμό σας μέσα από σχέσεις με άλλους (7ος-Κριός) βιαστικά και χωρίς περίσκεψη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύετε αυτές τις σχέσεις, τις οποίες, με ένα ωροσκόπο στον Ζυγό, έχετε ανάγκη να καλλιεργείτε.
Όσο γνωρίζουμε τον εαυτό μας, προσπαθούμε να αναχαιτίζουμε τουλάχιστον την παρόρμηση γιατί δεν μας επιτρέπει να σκεφθούμε. Αφού αναγνωρίζετε αυτή την αδυναμία, που συνδέεται και με το στοιχείο της Σελήνης σας (της επιρροής του Άρη η Σελήνη, όπως και ο Κριός σας), ίσως θα ήταν καλό, όσο περισσότερο μπορείτε, να κρατάτε ελεγχόμενες τις συγκινήσεις σας. Λίγο-λίγο μπορείτε να το πετύχετε.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου