PDA

View Full Version : Προλήψεις - Δεισιδαιμονίες

*Astropeleki*
08-02-2006, 10:50 PM
Γεια σας και από μένα. Είπα να ανοίξω και γω ένα θεματάκι μετά από μια φλασιά που μου ήρθε!!! Πιστεύετε στις προλήψεις? Όταν βλέπετε μαύρη γάτα στρίβετε δρόμο? Αν περάσετε κάτω από σκάλα σκιάζεστε? Πιστεύετε στο "Τρίτη και 13, Παρασκευή και 13"?
Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά δισειδαιμονίες και απλά όταν τα ζω γελάω!
Έχει κανείς σας κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα?:amuse:

maraki_1975
08-02-2006, 11:35 PM
καλησπέρα, δεν ξέρω αν προλήψεις εννοείς και αυτο που θα σου αναφέρω εγω ...
πάντως εγω το πιστεύω πάρα πολυ αυτο!
μιλάω για το ποδαρικό , εγω πιστεύω πολυ στην ενέργεια που δέχεσαι απο το άτομο που πρωτοσυναντάς το πρωί ή για το άτομο που θα πατήσει το πόδι του πρώτο στη δουλειά σου το πρωί΄και φυσικά για το άτομο που θα σου κάνει ποδαρικό 1η του χρόνου..
ξέρεις εγω νομίζω πράγματι πως ειναι θέμα ενεργειας , αν η ενέργεια του ατόμου ειναι θετική στην διοχετεύει αν όχι κάηκες !!!
φυσικά όλα αυτά κάτω λογικά πλαίσια δεν καθορίζω και την ζωή μου απο αυτά απλά δίνω σημασία γιατί τα έχω τσεκάρει!!!
τώρα όσον αφορά την μαύρη γάτα δεν πιστεύω εγω σε κάτι τετοιο , όμως είχα μια φίλη που πράγματι μόλις έβλεπε μαύρη γάτα τρόμαζε και σύμφωνα με τα λεγόμενά της είχε λόγους που το πίστευε!!!
πάντως γενικά πιστεύω οτι αυτες πο προλήψεις που εδω και αιώνες μας συντροφέυουν θεωρητικά , κάπου έχουν μια βάση και για αυτό αντέχουν στον χρόνο ...

*Astropeleki*
08-02-2006, 11:51 PM
καλησπέρα, δεν ξέρω αν προλήψεις εννοείς και αυτο που θα σου αναφέρω εγω ...
πάντως εγω το πιστεύω πάρα πολυ αυτο!
μιλάω για το ποδαρικό , εγω πιστεύω πολυ στην ενέργεια που δέχεσαι απο το άτομο που πρωτοσυναντάς το πρωί ή για το άτομο που θα πατήσει το πόδι του πρώτο στη δουλειά σου το πρωί΄και φυσικά για το άτομο που θα σου κάνει ποδαρικό 1η του χρόνου..
ξέρεις εγω νομίζω πράγματι πως ειναι θέμα ενεργειας , αν η ενέργεια του ατόμου ειναι θετική στην διοχετεύει αν όχι κάηκες !!!
φυσικά όλα αυτά κάτω λογικά πλαίσια δεν καθορίζω και την ζωή μου απο αυτά απλά δίνω σημασία γιατί τα έχω τσεκάρει!!!
τώρα όσον αφορά την μαύρη γάτα δεν πιστεύω εγω σε κάτι τετοιο , όμως είχα μια φίλη που πράγματι μόλις έβλεπε μαύρη γάτα τρόμαζε και σύμφωνα με τα λεγόμενά της είχε λόγους που το πίστευε!!!
πάντως γενικά πιστεύω οτι αυτες πο προλήψεις που εδω και αιώνες μας συντροφέυουν θεωρητικά , κάπου έχουν μια βάση και για αυτό αντέχουν στον χρόνο ...

Θα συμφωνήσω μαζί σου Μαράκι για την θετική ενέργεια που λαμβάνεις από τα άτομα είτε στον επαγγελματικό είτε στον προσωπικό σου χώρο για παράδειγμα την πρωτοχρονιά όπως αναφέρεις. Αλλά συνήθως, όταν συμβαίνει ένα δυσάρεστο γεγονός από κάποιον στριφνό συνεργάτη ή από τον κακό σου γείτονα ή από τον αλλαζόνα συγγενή σου (μιλώ γενικά) νομίζω ότι απλά το θεωρούμε κατά βάθος σαν μια δικαιολογία για όλα τα στραβά που μπορεί να μας συμβούν εκείνη την μέρα ή τις επόμενες, για όλες τις κακοτυχίες που μπορεί να μας συμβούν. Αν το καλοσκεφτείς, σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξεις!:bigsmile: Πάντα θεωρούμε κάποιον άλλο υπεύθυνο για τις ατυχίες μας!:suspiciou

panther
09-02-2006, 10:44 AM
Καλημέρα,

Εγώ δεν πιστεύω ούτε σε μαύρη γάτα, ούτε το πέρασμα από σκάλα ούτε τα άλλα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτό που τυχαίνει συχνά είναι όταν συναντώ ένα συγκεκριμένο άτομο άσχετα την ώρα ή την μέρα μετά κάτι παθαίνω. Εγώ το ερμηνεύω ως κακό μάτι

Maroulita
09-02-2006, 10:46 AM
Έχω την εντύπωση ότι οι εκάστοτε προλήψεις και δεισιδαιμονίες (γιατί και στις μέρες μας δημιουργούνται τέτοιου είδους αντιλήψεις) έχουν να κάνουν με την κοινωνία μέσα στην οποία δημιουργούνται και πραγματώνονται. Παλαιότερα, παραδείγματος χάρη, στην επαρχία ήταν καλός οιωνός για ένα σπίτι η παρουσία του φιδιού (:worried: ), θεωρείτο ο προστάτης από κάθε τι κακό (μου έρχεται στο νου τώρα ένα κείμενο από τη λογοτεχνία του σχολείου...). Πολλές φορές κάτι που φοβόμαστε, προσπαθούμε να το φέρουμε με το μέρος μας στα δικά μας μέτρα, ώστε να μην αποτελεί απειλή για την δική μας παρουσία και επιβίωση. Κάποιες τέτοιου είδους προλήψεις, ίσως εξηγούνται σε μια τέτοια βάση, καθαρά κοινωνική και ανθρωπολογική, αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι απαραίτητα υπάρχει λογική πίσω από αυτά.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι όμως ότι ακόμα και αν λέμε ότι είμαστε απαλλαγμένοι από προλήψεις, δεισιδαιμονίες κ.λπ., πόσες φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να δίνει σημασία σε αυτά, που ίσως σε κάποια άλλη στιγμή να τα θεωρούσαμε ανόητες σκέψεις; Βασικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, τέλικά, αυτού του είδους τα πιστεύω....

may
09-02-2006, 02:26 PM
Καλησπέρα κ από εμένα..

πιστεύω κ εγώ πάρα πολύ στη θετική ή αρνητική (ανάλογα το άτομο!!) ενέργεια και (ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με αυτό που θα πω), αλλά ορισμένές φορές νομίζω ότι μπορώ να αντιληφθώ και την ενέργεια που διοχετεύει το άτομο αυτό προς το μέρος μου ή προς το μέρος κάποιου άλλου ατόμου ή ακόμα και στο χώρο.

αντίθετα δεν έχω καμία προκατάληψη απένατι στις μαύρες γάτες (ίσα-ίσα τις προτιμώ από άλλα χρώματα!!), ούτε απέναντι σε αριθμούς και ημερομηνίες.

Αυτά από εμένα!

:love:

starfish
09-02-2006, 03:36 PM
Καλησπέρα κ από εμένα..

πιστεύω κ εγώ πάρα πολύ στη θετική ή αρνητική (ανάλογα το άτομο!!) ενέργεια και (ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με αυτό που θα πω), αλλά ορισμένές φορές νομίζω ότι μπορώ να αντιληφθώ και την ενέργεια που διοχετεύει το άτομο αυτό προς το μέρος μου ή προς το μέρος κάποιου άλλου ατόμου ή ακόμα και στο χώρο.

αντίθετα δεν έχω καμία προκατάληψη απένατι στις μαύρες γάτες (ίσα-ίσα τις προτιμώ από άλλα χρώματα!!), ούτε απέναντι σε αριθμούς και ημερομηνίες.

Αυτά από εΘ

Θα συμφωνησω με την May και θα προσθεσω μονο, πως στις "παραδοσιακα" γρουσουζικες μέρες, εμενα μου πανε ολα καλα -καλυτερα απ οτι συνηθως!!!

panther
09-02-2006, 03:43 PM
Θα συμφωνησω με την May και θα προσθεσω μονο, πως στις "παραδοσιακα" γρουσουζικες μέρες, εμενα μου πανε ολα καλα -καλυτερα απ οτι συνηθως!!!

Και για εμένα το ίδιο ισχύει. Η Τρίτη και 13 ήταν από τις καλύτερές μου μέρες!:cheesy::cheesy:

*Astropeleki*
09-02-2006, 10:00 PM
Καλημέρα,

Εγώ δεν πιστεύω ούτε σε μαύρη γάτα, ούτε το πέρασμα από σκάλα ούτε τα άλλα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτό που τυχαίνει συχνά είναι όταν συναντώ ένα συγκεκριμένο άτομο άσχετα την ώρα ή την μέρα μετά κάτι παθαίνω. Εγώ το ερμηνεύω ως κακό μάτι

panther και γω να σου πω πιστεύω πολύ στο μάτι γιατί έχω δει και μου έχουν πει διάφορα περιστατικά δικά μου πρόσωπα. Πάντως για το άτομο που συναντάς συνέχεια και μετά κάτι παθαίνεις, φαντάζομαι πως μόλις ατιληφθείς την παρουσία του κάνεις στροφή 180 μοιρών και αν χρειαστεί κάνεις κύκλο για να πας στον προορισμό σου. Ανάλογο του ματιού θα έλεγα ότι είναι και το "ομιλητικο", τα λόγια! Προφανώς κάτι συμβαίνει με τα αισθητήρια όργανα!:bigsmile:

*Astropeleki*
09-02-2006, 10:05 PM
Καλησπέρα κ από εμένα..

Αυτά από εμένα!

Γεια σου και σένα may...σχετικά με την ενέργεια, που σίγουρα καθένας μπορεί να καταλάβει ποιος του προσφέρει (θετική ή αρνητική), έχω ακούσει ότι μπορείς να καταλάβεις και να δεχτείς ενέργεια όταν κάποιος σε κοιτάει έντονα, έχει συγκεντρώσει το βλέμμα του πάνω σου άσχετα αν είστε πρόσωπο με πρόσωπο ή πλάτη με πλάτη! Απλά το νιώθεις! Πως γίνεται αυτό, είναι πραγματικά παράξενο, ανεξηγητο...ίσως και τρομακτικό!:nuts:

may
10-02-2006, 11:48 AM
Αγαπητή Kia,

συμφωνώ με όσα γράφεις.. δεν νομίζω όμως ότι όλα τα άτομα είναι ικανά να "ψυχανεμιστούν" τη θετική ή αρνητική ενέργεια που διαχέεται..

Από όσο ξέρω, άτομα με στοιχεία Ουρανού, Ποσειδώνα, Ερμή, Σελήνης κ ενίοτε Πλούτωνα, έχουν αυτές τις δυνατότητες.

panther
10-02-2006, 11:54 AM
panther και γω να σου πω πιστεύω πολύ στο μάτι γιατί έχω δει και μου έχουν πει διάφορα περιστατικά δικά μου πρόσωπα. Πάντως για το άτομο που συναντάς συνέχεια και μετά κάτι παθαίνεις, φαντάζομαι πως μόλις ατιληφθείς την παρουσία του κάνεις στροφή 180 μοιρών και αν χρειαστεί κάνεις κύκλο για να πας στον προορισμό σου. Ανάλογο του ματιού θα έλεγα ότι είναι και το "ομιλητικο", τα λόγια! Προφανώς κάτι συμβαίνει με τα αισθητήρια όργανα!:bigsmile:

Μακάρι να μπορούσα να έκανα στροφή 180ο μοιρών. Δυστυχώς, είμαι εκεί!
Όσον αφορά το λόγια, αυτά είναι τα χειρότερα και λένε ειδικά από αυτοί που έχουν ανοικτόχρωμα είναι οι χειρότεροι!!!!:laugh::laugh::laugh::laug h:

Fotini Christodoulou
10-02-2006, 12:08 PM
Δεν θα ελεγα οτι ειμαι προληπτική.

Παρ'ολα αυτα πιστευω στο μάτι,με την μορφή που καποιοι ανέφεραν,δηλαδη,οτι ίσως κάποιος κανει ασχημες/φθονερες σκέψεις,με αποτέλεσμα αυτη η"ενεργεια" ίσως να μεταφέρεται/προβάλλεται, στο αντικείμενο των σκέψεων.Ισως!

Νομιζω ομως,πως το πιο σημαντικο ειναι οτι πολλες φορες τείνουμε να συνδέουμε γεγονοτα με ημέρες ή ανθρωπους,για δικους μας λογους.
Οπως επισης και η λαικη παραδοχη,των προλήψεων,μας επηρεάζει.
Πχ,Καθε Τρίτη και 13,ολοι μας πιστευω προσέχουμε περισσοτερο τι συμβαίνει,και στο πρώτο στραβο που ισως συμβει,μας "μενει" οτι συνέβη λογω μέρας.
Η πχ αν καποιος που δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα(προκατειλλημένα δηλαδη),τύχει να βρίσκεται μπροστά σε στιγμη΄που κατι στραβο μας συμβεί,σπευδουμε να τον θεωρησουμε πηγη της ατυχιας μας. ;)

Δεν ειναι και τόσο απλό το θέμα,αφου εχει πολλες παραμέτρους:
Ψυχολογια της μάζας,λαικες παραδοσεις,επιρροη απο οικογενειακο περιβάλλον,μορφωτικο επιπεδο,επιστημονική εξελιξη και πολλες ακομα.

panther
10-02-2006, 12:25 PM
Φωτεινή θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει.

Ναι - συμφωνώ - στο ότι δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στις ημερομηνίες π.χ. Τρίτη και 13, γιατί προσωπικά όπως ήδη προανέφερα εκείνη η μέρα ήταν από τις πιο τυχερές για εμένα και κάποια άσχετη ημέρα μου έτυχαν όλα τα στραβά.

Πιστεύω όμως στους γρουσούζηδες, στο κακο μάτι και στους κακούς ανθρώπους ... που ευχαρίστως θα σου βγάλουν το μάτι!!!:wacko::wacko::wacko:

katianapapa
17-05-2006, 02:15 PM
Γεια σας και από μένα. Είπα να ανοίξω και γω ένα θεματάκι μετά από μια φλασιά που μου ήρθε!!! Πιστεύετε στις προλήψεις? Όταν βλέπετε μαύρη γάτα στρίβετε δρόμο? Αν περάσετε κάτω από σκάλα σκιάζεστε? Πιστεύετε στο "Τρίτη και 13, Παρασκευή και 13"?
Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά δισειδαιμονίες και απλά όταν τα ζω γελάω!
Έχει κανείς σας κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα?:amuse:
Αν και ακομα και ο Πυθαγορας υπηρξε δεισιδαιμον, εν τουτοις προσωπικα κι εγω γελω μ' ολα αυτα.

Markella78
17-05-2006, 04:29 PM
Mε αφορμή το θέμα θα ήθελα να σας γράψω μια πολλύ πρόσφατη εμπειρία μου. Ετοιμάζομαι να φύγω από το σπίτι που μένω τώρα (αν βρώ σπίτι). Η σποιτονοικοκυρά μου τρελλάθηκε. Η αλήθεια είναι οτι καιρό το σκεφτόμουν απλά τώρα βρήκα το χρόνο και τα νεύρα (αφού μου ζήτησε αύξηση 20 ευρώ).
Να μην σας κουράζω βρήκα σπίτι στην απέναντι πολυκατοικία . Για την τύχα μου η σποιτονοικοκυρά το έμαθε και πήρε τηλ. τον ιδιοκτήτη και του είπε τα χειρότερα για μένα.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ναυάγησε η μετακόμιση.
Ε λοιπόν κάθε μέρα έβλεπα μπροστά μου αυτήν και την μάνα της.
Έπεφτα , χτυπούσα , κάτι άσχημο γινόταν και 2-3 φορές την ημέρα με ξεμάτιαζε η μαμά και η γιαγιά μου. Λοιπόν μια μέρα τσακωθήκαμε.
Το ίδιο βράδυ με πιάνει πυρετος 41,5 . Να φανταστείτε οτι έβλεπα διάφορα πράγματα και τα ζούσα μάλιστα.
Είχα σοκαριστεί........ :wondering
Επειτα άρχισα να τα σκέφτομαι όλα μαζί και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η "κυρία" είναι............."καλός άνθρωπος".
Το λέω σε μια γειτόνισα και μου λέει:"καλά δεν το ήξερες? όλη η οικογένεια είναι πολλύ κακκοι και γρουσούζηδες, μακρυά:nuts: .
Τέλος πάντον ελπίζω να μετακομίσω σύντομα για να ησυχάσω....

kritsinaki
17-05-2006, 05:05 PM
Όσον αφορά στον πυρετό σου Markella, έχω να πώ ότι κάθε φορά που με πιάνουν τα νέυρα μου (συμβαίνει σπάνια) ανεβάζω πυρετό. Αυτό μου συμβαίνει γιατί ποτέ δεν ''ξεσπάω'' σε κάποιον ή κάτι και όλη η κακή ενέργεια βγαίνει με αυτό τον τρόπο. Τώρα για τη γλωσσοφαγιά και την κακοήθεια των τριγύρω συμφωνώ απόλυτα!!! Επίσης όταν΄γνωρίζω κάποιον άνθρωπο η πρώτη εντύπωση που θα έχω γι'αυτον θα επαληθευτεί αργότερα είτε ειναί αρνητική είτε θετική. Πιστευω πολύ στην ενέργεια που μεταδίδει ο καθένας μας στον περιγυρό.
Προλήψεις και Δεισιδαιμονίες.... δεν μου ταιρίαζουν....:laugh:

palavo
06-02-2007, 11:42 PM
Σαν πρόληψη έχω την παραμονή του νέου έτους και την ημέρα των γεννεθλίων μας... Πιστεύω οτι όπως σου μπεί εκείνη η μέρα έτσι σε ακολουθεί και το νέο έτος όσο για τα γεννέθλια όταν έρχετε εκείνη η μέρα δεν λέμε πχ "κλείνω τα 24.." για μένα είναι σαν να μπαίνεις σε μια καινούρια πόρτα με ένα μεγάλο διάδρομο και κλείνοντας την πόρτα την κλείδονεις και την αφήνεις πίσω σου ( το παρελθόν σου δηλαδή) και προχωράς μπροστά στον διάδρομο (στο μέλλον σου δηλαδη) καλό είναι να μπαίνεις με θετική αύρα και αισιοδοξία...

αυτααα :bigsmile: :bigsmile:

SKYLOROCK
07-02-2007, 12:17 AM
Εγώ πάντως δεν έχω προσέξει ποτέ να μου πηγαίνει κάτι στραβά επειδή είδα κάποιο συγκεκριμένο άτομο και φυσικά δεν πιστεύω ούτε σε μαύρες γάτες ούτε σε γρουσούζικες μέρες...¶τομα με θετική ή αρνητική ενέργεια έχω παρατηρήσει γύρω μου αλλά δε θεωρώ ότι αυτοί φταίνε για κάποιο κακό που ίσως πάθω... :suspiciou

e k
07-02-2007, 10:51 AM
Το μόνο σίγουρο είναι πως εποχές που νιώθω κάπως (ευτυχισμένα η μία επιτυχία, δλδ δυνατός), δεν με έπιασε ποτέ μάτι. Κάποιες άλλες όμως που τα πράματα είναι πιο καθισμένα το μάτι με πιάνει εύκολα. Ίσως έχει να κάνει με την δεκτικότητά μας.

kosovaros
07-02-2007, 03:03 PM
Den thelo na eimai apolitos.Prospatho na katalavo....aftoi pou den pistevoun se prolipseis i ,disidaimonies, opos tis lene ti kanoun edomesa?Pragmatika pistevoun toulaxiston afta pou lene ta astra?
my qoute (otan milas me to Theo einai prosefxi,otan sou milaei aftos einai sxizofreneia)

*Astropeleki*
07-02-2007, 03:28 PM
Γιατί το λες αυτό αγαπητέ kosοvare; Δηλαδή εδώ μέσα θα έπρεπε να μπαίνουν μόνο όσοι πιστεύουν στις προλήψεις και τα συναφή; Γνώμες λέμε και φυσικά εμπειρίες πάνω στο θέμα. Καθένας είναι ελεύθερος να "πιστεύει" ότι θέλει και φυσικά να λέει τη γνώμη του εφόσον μπορεί να δικαιολογήσει εν μέρη όσα υποστηρίζει. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι καθένας από εμάς θα ασπαστεί αυτό που θα πει ο άλλος αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία για να δεις από ποια οπτική γωνία το βλέπει και ο άλλος.

Και για να γυρίσω στο θέμα μας, υπάρχουν όντως άτομα που μπορεί όντως όταν βλέπουν μαύρη γάτα να παθαίνουν κάτι... ή οποιοδήποτε από τα παραδείγματα που είχα αναφέρει. Δεν θα αμφισβητήσω αυτά που θα μου διηγηθεί κάποιος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τα ασπαστώ απαραίτητα. Εξ' άλλου το ανεξήγητο και το παραφυσικό προσωπικά με γοητεύει πάντα!:love:

Υ.Γ. Αν γίνεται όμως να γράφεις με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες γιατί τα greeklish είναι ολίγον τι δυσανάγνωστα :bigsmile:

fillenia
07-02-2007, 07:43 PM
Είναι τόσο μακρύς ο κατάλογος που αδυνατώ να τις θυμάμαι, οπότε τις ξεχνάω και με ξεχνούν και αυτές.
ΟΜΩΣ, έχω εφεύρει τις προσωπικές μου προλήψεις.... ποτέ δεν ανακοινώνω σε συγκεκριμένα άτομα (πχ την πεθερά μου που ποτέ δεν τα καταφέρνει) πότε φτιάχνω τσουρέκια ή σπανακόπιτα γιατί εκείνη την ημέρα θα με επισκεφτούν και η αποτυχία 10/10 είναι δεδομένη!!! Η δεν θα φουσκώσουν ή θα καούν.... Μα κάθε φορά η ίδια σύμπτωση; Γελάτε, ε;

:wacko:

aries engineer
07-02-2007, 08:53 PM
Αν θυμαμαι καλα η Τριτη και 13 θεωρείται γρουζουζικη μερα γιατι ειχε γινει επιθεση στη Πόλη απο τους ¶ραβες ή τους Φράγκους..:suspiciou

ioni
07-02-2007, 09:02 PM
Καμιά φορανευριάζω με τον ευατό μου γιατί μου επιτρέπω να επιρεάζετε απο προκαταλύψης και όταν φοβάσε κάτι συνήθως γίνετε.Κακά τα ψέματα όλοι έχουμε τα γούρια και τις προκαταλύψης μας;) :(

tavrina
10-02-2007, 08:31 PM
Καλημέρα σας!!
Ωραίο το θέμα σας..
Εγώ να πώ την αλήθεια δεν τα πολυπιστεύω, όμως υπάρχουν άνθρωποι που τους συμβαίνουν διάφορα τις συγκεκριμένες μέρες. θα σας αναφέρω 2 ιστορίες.
Στην πρώτη κάποιος θείος της μητέρας μου ήταν πολύ προληπτικός για την Τρίτη και 13. Την συγκεκριμένη μέρα δεν έβγαινε απο το σπίτι του...
Η ειρωνία είναι οτι πέθανε Τρίτη και 13!!! Τώρα είναι επειδή το πίστευε και του συνέβει, δεν ξέρω, τα συμπεράσματα δικά σας..
Η δεύτερη ιστορία μου συνέβει πριν 2 χρόνια. Με τον αδερφό μου έχουμε ένα Πρακτορείο Ταξιδίων και την συγκεκριμένη μέρα χάλασε το κομπιούτερ, ο εκτυπωτής των εισιτηρίων κόλλησε όταν εκτυπωνόταν ένα εισιτήριο που ο αριθμός του τελείωνε σε 666!!! Τώρα τι να σας πω, σύμπτωση;;δεν ξέρω, πάντος περίεργη σύμπτωση...
Έγώ πάντος δεν θέλω να τα πιστεύω αυτά...
Πιστεύω οτι, ότι φοβάσαι..το παθαίνεις...
Καλή συνέχεια..:bigsmile: ;) :bigsmile:

kosovaros
20-02-2007, 12:41 PM
Γιατί το λες αυτό αγαπητέ kosοvare; Δηλαδή εδώ μέσα θα έπρεπε να μπαίνουν μόνο όσοι πιστεύουν στις προλήψεις και τα συναφή; Γνώμες λέμε και φυσικά εμπειρίες πάνω στο θέμα. Καθένας είναι ελεύθερος να "πιστεύει" ότι θέλει και φυσικά να λέει τη γνώμη του εφόσον μπορεί να δικαιολογήσει εν μέρη όσα υποστηρίζει. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι καθένας από εμάς θα ασπαστεί αυτό που θα πει ο άλλος αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία για να δεις από ποια οπτική γωνία το βλέπει και ο άλλος.

Και για να γυρίσω στο θέμα μας, υπάρχουν όντως άτομα που μπορεί όντως όταν βλέπουν μαύρη γάτα να παθαίνουν κάτι... ή οποιοδήποτε από τα παραδείγματα που είχα αναφέρει. Δεν θα αμφισβητήσω αυτά που θα μου διηγηθεί κάποιος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τα ασπαστώ απαραίτητα. Εξ' άλλου το ανεξήγητο και το παραφυσικό προσωπικά με γοητεύει πάντα!:love:

Υ.Γ. Αν γίνεται όμως να γράφεις με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες γιατί τα greeklish είναι ολίγον τι δυσανάγνωστα :bigsmile:

Kia
Simfono mazi sou.Signomi gia ta greeklish eimai sto Velgio sto NATO kai den exo ellinika sti douleia mou,otan giriso Ellada tha to diorthoso kai afto.Antalasoume apopseis...Leo omos oti otan kapios episkeptete ena site,simainei aftomata pos exei kati koino me afto pou to site evagelizei.(p.x pas se site neonazi?)
Kai mena me goitevei to aneksigito kai to parafisiko.:bigsmile:

Maroulita
20-02-2007, 12:53 PM
Συμφωνώ με την άποψη του ek. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αφήσουμε κάτι να μας επηρεάσει (να είμαστε δεκτικοί) και όταν πραγματικά συμβεί κάτι αρνητικό, το αποδίδουμε εκεί! Ισως δεν μπορούμε να καταλάβουμε την έννοια της σύμπτωσης ή ακόμα ακόμα και το γεγονός ότι η ζωή έχει τα στραβά και τα καλά της. Δε γίνεται όλα να μας πηγαίνουν πάντα καλά. Όταν όμως έχουμε ανασφάλεια για κάτι, τότε γίνονται και τα λάθη και πρέπει κάπου να τα ρίξουμε, πάντως όχι πάνω στον ίδιο μας τον εαυτό!

sexy
23-02-2007, 07:05 PM
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ Η ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΗΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ