View Full Version : Κρόνος στον 7ο γενέθλιο οίκο
panther
08-02-2006, 09:59 AM
Ευχαριστω πολυ,αλλα ειμαι απλα προχωρημενη αρχαρια-που ειναι πιο επικινδυνο απο τον αρχαριο!:embarrest
Να διορθώσω την έκφραση μου,για τον Κρονο/7ο οικο ,προς αποφυγην παρεξηγησεως!Ειναι στην έξαρση του στον 7ο ο Κρονος,αλλα,σε θέματα συναστριας δεν ειναι οτι καλύτερο να έρχεται σε επαφή,με σημεια/πλανητες του αλλου ατομου,στην προκειμένη περιπτωση με την Σελήνη στον 7ο /Καρκίνο.
Φωτεινούλα,
όταν λέμε ότι ο Κρόνος είναι σε έξαρση στον 7ο, τι ακριβώς αποτελέσματα έχει για το άτομο?
Fotini Christodoulou
08-02-2006, 10:08 AM
Αν θυμηθούμε τις ιδιοτητες του Κρονου(πειθαρχία,ξεκαθάρισ μα,δικαιοσύνη,σκληρή κρίση,λογική,περιορισμος κτλ)καταλαβαινουμε γιατι εχει την έξαρση του στο εγκεφαλικό,αερινο ζωδιο της ισοτητας,ισονομιας,δικαιοσ υνης κτλ, του Ζυγου.
Τωρα οταν σ'ενα χάρτη βρεθει στο 7ο οικο,δείχνει οτι το άτομο,θα φέρεται με λογική,θα "ζυγιζει"τα θέματα του οίκου.Σε υπερβολικο βαθμο,εαν εχει αρνητικές οψεις,οποτε μπορει να "παγώνει"το αυθόρμητο συναοσθημα(με σεληνη)ή να ειναι αναποφάσιστο κτλ.Δεν ειναι απαγορευτικος φυσικά στα θέματα του οικου,απλα η προσέγγιση τους απο το ατομο θα γίνεται με βάση τις Κρονιες ιδιοτητες.
Στην περίπτωση που στο γεννέθλιο ωροσκόπιο, ο Κρόνος στον 7ο οίκο είναι και ανάδρομος τί σημαίνει;
Λίλιαν Σίμου
04-08-2006, 12:55 AM
Αγαπητή eddy
Όταν ο Κρόνος σε ένα χάρτη είναι ανάδρομος, φέρει πιο αισθητά τα καρμικά του στοιχεία. Δηλώνει μία ψυχή με αρκετή γνώση, αλλά την οποία δεν χρησιμοποίησε σωστα στο παρελθόν. Εδώ στον χάρτη όπως τον προβάλλετε, φανερώσνει το χρέος, σε σχέση με άλλους ανθρώπους, είτε σαν συνεργασία, είτε σαν γάμο. Αλλά γενικά ο Κρόνος, ακόμη κι ορθόδρομος είναι καρμικός. Ωστόσο, για μία πλήρη ανάλυση του καρμικού πεδίου του χάρτη σας, δεν αρκεί μόνο ένα στοιχείο.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
mary7
14-10-2011, 03:31 PM
'ηθελα να ρωτήσω το εξής ,έχω ακούσει πως αν σε γενέθλιο χάρτη έχουμε τον κρόνο στον λέοντα στον 7 οίκο σημαίνει γάμος σε ηλίκια άνω των 30 ,ισχύει κάτι τέτοιο?
ευχαριστώ:d
aurelia
15-10-2011, 11:23 AM
Με είχαν συμβουλέψει παλιότερα, μιας κι εγώ έχω αυτό το στοιχείο στο χάρτη μου, να μην προχωρήσω σε γάμο πριν την Κρόνια επιστροφή δηλ. στα 29-30.
Φαντάζομαι πως τότε η σκέψη ωριμάζει περισσότερο και η κρίση είναι πιο ολοκληρωμένη και σταθερή. Ένας Κρόνος στον 7ο δεν θα συγχωρούσε έναν επιπόλαιο και βιαστικό γάμο και θα εμφάνιζε αργά ή γρήγορα τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι δυσλειτουργικός.
Επίσης ο Κρόνος στον οίκο αυτό μπορεί να δείχνει ότι το άτομο έλκεται από συντρόφους με διαφορά ηλικίας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ή γενικότερα ότι έλκεται από Κρόνια άτομα (δηλ. ώριμα, συγκρατημένα, σοβαρά, καθιερωμένα κτλ κτλ)
Atrapos
15-10-2011, 11:28 AM
Αγαπητή Mary7
Όταν ο Κρόνος είναι στον 7ο οίκο, έχει μια λογική να πεις ότι ο γάμος θα καθυστερήσει. Κάποτε, αυτό το «θα καθυστερήσει» σήμαινε «μετά τα 30». Σήμερα για να παντρευτείς πριν τα 30 θα πρέπει να έχεις στον 7ο οίκο Αφροδίτη, Άρη, Δία και πάλι παίζεται. :):):)
Τώρα για τον Λέοντα, δεν ξέρω από πού προκύπτει. Ίσως επειδή αν έχεις Λέοντα στον 7ο οίκο, θα έχεις Υδροχόο στον 1ο που σε κάνει ιδιαίτερα ανεξάρτητη, κάτι που γενικά δεν βοηθάει στη δέσμευση του γάμου. Ίσως πάλι επειδή στην παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος είναι σε αδυναμία στον Λέοντα.
Θέλω να πω ότι έχει κάποια λογική αυτό που άκουσες αλλά γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τους αφορισμούς. Κάθε χάρτης πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο του.
ΥΓ. Καλώς ήρθες στο φόρουμ μιας και αυτό είναι το πρώτο σου μήνυμα.
Θα θελα να ρωτήσω αν ο γενέθλιος κρόνος στον 7ο οίκο εκδηλώνει όλα τα χαρακτηριστικά του σε μεγαλύτερο βαθμό δηλ.ακόμα πιο έντονα κατά την επιστροφή Κρόνου γύρω στα 29-30 χρόνια. θεωρείται διάστημα δύσκολο ή βιώνεται το ίδιο με κάποιους πχ που έχουν επιστροφή Κ΄ρονου αλλά ο γενέθλιος είναι στον 2ο οίκο;
aurelia
15-10-2011, 11:10 PM
Κοίτα επειδή ο 7ος οίκος είναι και γωνιακός, σίγουρα έχει μια παραπάνω βαρύτητα. Σκέψου ότι κατά την κρόνια επιστροφή που ούτως η άλλως το άτομο μπαίνει σε διαδικασία ενηλικίωσης (ό,τι αυτο σημαίνει για τον καθένα) θα έχει να αντιμετωπίσει και μια εκ βαθέων ανασκόπηση των σχέσεων στη ζωή του με τους σημαντικούς Άλλους (συνεργάτες, συντρόφους κτλ).
ktisila
15-10-2011, 11:36 PM
Δεν φανερωνει απλα τον τομεα στον οποιο θα εκδηλωθει η κρονια επιστροφη??????????
Για το κατα ποσο θα ειναι δυσκολο πρεπει κατα την γνωμη μου να εξεταστει απο το συνολικο ωροσκοπιο. Ο αδερφος μου με την κρονια επιστροφη στον 7 ειχε μια μεγαλη ευκαιρια στον τομεα των επαγγελματικων του συνεργασιων.
Κοραλλία Μόζορα
16-10-2011, 09:37 AM
Με ένα Κρόνο στον 7ο οίκο μπορεί κανείς να παντρευτεί νωρίς στην ζωή του μπορεί και πιο αργά. Αυτό όμως δεν είναι το σημαντικό, η ποιότητα του γάμου είναι πιο σημαντική από το πότε θα παντρευτεί κανείς. Με τον Κρόνο στον 7ο, ο γάμος χρειάζεται πάντα πολλή δουλειά για να διατηρηθεί η συναισθηματική και η ψυχική σύνδεση ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Κρόνος τείνει να οδηγεί τον γάμο σε μια ψυχική αποξένωση και υπάρχει ο κίνδυνος τα δυο άτομα να καταλήξουν απλοί συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι.
Το θέμα της επιστροφής του Κρόνου είναι υπερεκτιμημένο κατά την γνώμη μου. Η ωριμότητα δεν είναι κάτι που έρχεται από την μια στιγμή στην άλλη αλλά είναι μια διαδικασία ζωής. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι υπάρχουν εμπειρίες και διαστήματα της ζωής μας που μας "ωριμάζουν" πιο γρήγορα, μπορεί ένας τράνζιτ Κρόνος πάνω από τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο μας να το καταφέρει καλύτερα αυτό.
Εξάλλου, έχει σημασία και το τι ορίζουμε ως ωριμότητα. Η ωριμότητα που σχετίζεται με τον Κρόνο συνδέεται περισσότερο με την έννοια της ευθύνης και της σοβαρότητας, τους εξωτερικούς μας στόχους και την προσαρμογή στην κοινωνική μας πραγματικότητα. Ωριμότητα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ωριμότητα, για παράδειγμα, είναι και η συναισθηματική αυτογνωσία που δεν είναι θέμα Κρόνου. Ο Κρόνος δεν μονοπωλεί την έννοια της ωριμότητας.
Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που περισσότερο από όλους τους άλλους κουβαλά το βάρος παλιότερων πολιτισμικών αντιλήψεων και πρέπει κάποια στιγμή να τον φέρουμε στο παρόν και να τον δούμε κάτω από το πρίσμα της σύγχρονης εποχής και όλων των πνευματικών κατακτήσεων του σύγχρονου ανθρώπου.
SAGIVI
16-10-2011, 07:25 PM
Πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο αν αυτος ο κρονος η ακομη και η ακμη του 7ου οικου προσβαλλονται. Αν οχι γιατι να φοβαται κανεις την κρονια επιστροφη? Μπορει να προσθεσει καποια βαρη αλλα δεν νομιζω οτι θα λειτουργησει αρνητικα.
maria76
17-10-2011, 12:10 AM
Με τον Κρόνο στον 7ο, ο γάμος χρειάζεται πάντα πολλή δουλειά για να διατηρηθεί η συναισθηματική και η ψυχική σύνδεση ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Κρόνος τείνει να οδηγεί τον γάμο σε μια ψυχική αποξένωση και υπάρχει ο κίνδυνος τα δυο άτομα να καταλήξουν απλοί συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι.
Ακμή 7ου στον Αιγόκερω,και ο οίκος άδειος.Αρα κυβερνήτης του ο Κρόνος.Η παραπάνω παράγραφος είναι αυτό που ζω.Απίστευτο!
SAGIVI
17-10-2011, 01:26 AM
Μαρακι μου το like το εβαλα οχι βεβαια γιατι ειναι ευχαριστο αυτο που ζεις, αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω αν οντως ο κρονος σου βαλλεται απο καποιο αλλον πλανητη.
maria76
17-10-2011, 10:15 PM
Μαρακι μου το like το εβαλα οχι βεβαια γιατι ειναι ευχαριστο αυτο που ζεις, αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω αν οντως ο κρονος σου βαλλεται απο καποιο αλλον πλανητη.
Τώρα που το λες Εφη μου,στο γενέθλιο μου,ο Κρόνος εκτός από ένα τρίγωνο με τον Ηλιο,τετραγωνίζει Σελήνη,Δία και Χείρων.Ναι,καλύτερα να μην είχα παντρευτεί ποτέ..
taurine
17-10-2011, 10:24 PM
Ελα παραπονιάρα!:p
Δες το θετικά!
Ενας Κρόνος στον 7ο, μπορεί να δείχνει και διάθεση για σοβαρή δέσμευση, ή σταθερό και μακρόβιο γάμο, παρ'όλες τις δυσκολίες!
Τα καλά του Κρόνου!
Για φαντάσου να είχες διπλό ζωδιο στον 7ο και ο κυβερνήτης να σχημάτιζε δυσαρμονία με Κρόνο!!! Ασε που δεν είναι πλέον και της μόδας να σε φωνάζουν .......ζωντοχήρα!!!!!!!!!! :D:D:D
ktisila
17-10-2011, 10:34 PM
Στην περιπτωση της Μαριας μιλαμε για δυσκολη θεση του κυβερνητη του 7 [κρονος στον καρκινο] που ταυτοχρονα δεχεται δυσκολες οψεις.
Οπως λεμε συχνα Μαρια "ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΣΟΥΝ!!!!"
maria76
17-10-2011, 10:45 PM
Σας ευχαριστώ για την παρηγοριά,αλλά δεν λύνεται τίποτα,και η κατάσταση έγινε δύσκολη αμέσως,δεν είναι τώρα μόνο.Οπότε μην ξεφεύγουμε κι απ'το θέμα,για μένα ο Κρόνος είναι πάντα κακά μαντάτα τελικά..που δεν με εξελίσσουν Ανδριάννα μου,απλά μου βγάζουν το χειρότερο μου εαυτό.
ktisila
17-10-2011, 10:56 PM
Μηπως πρεπει να ανοιξουμε καινουριο θεμα γιατι το συγκεκριμενο αναφερεται στον κρονο στον7???
Εχει ενδιαφερον να μιλησουμε και γενικα για τον κυβερνητη του 7.
taurine
17-10-2011, 11:00 PM
Πράγματι είναι δύσκολη θεση στον Καρκίνο, όπως και στο Λιοντάρι, και στο Σκορπιό. Και μπορεί να γίνει πιο δύσκολος ή εύκολος, αναλόγως την οικοθεσία.
Όσους όμως γνωρίζω με Κρόνο στον Καρκίνο, (κι επειδή το Μαράκι είχα την τύχη να το γνωρίσω), είναι άνθρωποι με θαυμαστά κουράγια,αναφορικά με τη στάση τους στο θέμα "οικογένεια".
Ο σύζυγός μου έχει Κρόνο στον Καρκίνο, αλλά στον 10ο και σε σύνοδο με το Mc του. Εκεί, λόγω οικοθεσίας λειτούργησε πολύ διαφορετικά, καθως εκεί τον ανάγκασε να γίνει από τα μικράτα του "προστάτης οικογενείας". Και συναστριακά να το δούμε, ο Κρόνος του πεφτει στον δικό μου 7ο, αλλά εκεί λειτουργεί ελαφρως υπερπροστατευτικά, και με έντονο το αίσθημα ευθύνης.
Και για να κλείσω το θέμα, θα έλεγα πως ένας Κρόνος στον 7ο,και στα παρορμητικά,δείχνει εκτός των άλλων ,έναν άνθρωπο που δεν την "κάνει", αλλά μένει και πολεμά.
Και αυτό είναι ένα από τα καλά του Κρόνου.
taurine
17-10-2011, 11:09 PM
[QUOTE=ktisila;134788]Στην περιπτωση της Μαριας μιλαμε για δυσκολη θεση του κυβερνητη του 7 [κρονος στον καρκινο] που ταυτοχρονα δεχεται δυσκολες οψεις.
Στην περίπτωση αυτή, ο Κρόνος της Μαρίας εχει τριγωνο με τον Ηλιο της, αρα μιλάμε για καταστάσεις με το ανδρικό φύλο, οι οποίες δεν θεωρούνται δυσεπίλυτες.
maria76
17-10-2011, 11:41 PM
Και φυσικά ν'αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας,δεν είναι ο Κρόνος το θέμα,αλλά οι λάθος επιλογές γενικά.Οι δικές μου ήταν πάντα λάθος,γιατί στηρίζονταν σε υπερβολικά συναισθήματα.Οπότε πάλι παίζει όλο το γενέθλιο ρόλο και με τρελαίνει που τελικά,όπως κι αν γυρίσουν όλα,η γενέθλια υπόσχεση επιβεβαιώνεται.:cool:
SAGIVI
18-10-2011, 12:08 AM
Σχετικα με τον κυβερνητη του 7ου λοιπον, σας παραθετω οτι ο ερμης στον ζυγο (κυβερνητης του δικου μου 7ου), βρισκεται στον 10ο και κανει ενα πολυ ακριβες τριγωνο με τον κρονο στον υδροχοο, που βρισκεται στον 2ο.
Θα μπορουσε να δινει μακροβιοτητα σ εναν γαμο. Ελα μου ομως που ο ηλιος εχει την γνωστη συνοδο με τον πλουτωνα (ακριβεστατη, να μην ξαναλεω τα ιδια) και εδωσε προβληματα, που εφεραν και το διαζυγιο.
Τωρα βεβαια ειναι και το ωροσκοπιο του αλλου, που οδηγουσε επισης σε διαζυγιο.
Η γενεθλια υποσχεση? Αμετρητες προσπαθειες επανασυνδεσης μεχρι και πολυ τελευταια.
Το στορυ κραταει 23 χρονια. Ετσι απλα για να επιβεβαιωνεται η γενεθλια υποσχεση, διαρκει
μια ευγενικη φιλικη σχεση τοσα χρονια, ανεξαρτητα απο οσα εχουν συμβει στην ζωη του καθ ενος ξεχωριστα.
Τωρα πια χαμογελαω. Στο παρελθον νευριαζα.:)
mary7
16-11-2011, 11:43 AM
Εγώ πάντως που έχω τον Κρονο στον Λέοντα και 7ο οίκο δυσκολεύομαι αρκετά στις διαπροσωπικές σχέσεις, λέτε να ευθύνεται αυτη η θέση? Δύσκολα προκύπτουν νέες γνωριμίες και αν προκύψουν δεν κράτανε πολύ :(
aurelia
16-11-2011, 03:17 PM
Για το δεύτερο που λες για κοίτα που είναι η ακμή του 5ου, αν έχει μέσα πλανήτες και τι όψεις κάνει ο κυβερνήτης του και παμε μετά στον 7ο :-)