PDA

View Full Version : σελήνη 12ος

cajoline
01-02-2006, 01:03 PM
γειά σας,

έχω σελήνη(δίδυμοι) στον 12ο που τετραγωνίζει με Κρόνο (ιχθύες) στο 10, με Ουρανό (παρθένος) στον 4ο και Πλούτωνα (παρθένος) στον 4ο.

μπορείτε να κάνετε μια πρωσοπική εκτίμηση για τον συνδυασμό αυτό?

με εκτίμηση

Fotini Christodoulou
01-02-2006, 02:58 PM
Απο ότι θυμάμαι, σαν όψεις ,
η Σεληνη σε τετράγωνο με τον Κρόνο δείχνει να "παγώνει"το αυθόρμητο συναισθημα.Σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει οτι το άτομο βιώνει βαθιά/έντονα συναισθήματα και πως ο συναισθηματικός του κόσμος περνάει απο περιόδους έντονων αλλαγών ,ενώ σε τετράγωνο με τον Ουρανό δείχνει ξαφνικές συναισθηματικές "εκρήξεις"/μεταπτώσεις,αντιδράσεις ξαφνικές και μη αναμενόμενες.
Να υποθέσω πως ο Κρόνος τελικά βοηθάει λίγο να ελεγχθει το τόσο έντονο και παράφορο συναισθημα;:idea:

Παρακαλω διορθώστε με σε περίπτωση λάθους!:love:

panther
01-02-2006, 03:09 PM
γειά σας,

έχω σελήνη(δίδυμοι) στον 12ο που τετραγωνίζει με Κρόνο (ιχθύες) στο 10, με Ουρανό (παρθένος) στον 4ο και Πλούτωνα (παρθένος) στον 4ο.

μπορείτε να κάνετε μια πρωσοπική εκτίμηση για τον συνδυασμό αυτό?

με εκτίμηση

Θα κάνω μια προσπάθεια εγώ. Εάν κάνω λάθος με διορθώνετε.
Ξέρω ότι η Σελήνη σε γυναικείο ωροσκόπιο εκτός των άλλων δείχνει και πως συμπεριφέρεται η γυναίκα ως μητέρα. Η Σελήνη σου βρίσκεται στον:
12ος οίκος - Υποσυνείδητο
Εδώ βρίσκονται οι κρυμμένες καταστάσεις, ασυνείδητες βιωματικές εμπειρίες, θλίψη και ό,τι μας κάνει να υποφέρουμε, να νοιώθουμε περιορισμένοι, κατ’ επέκταση, τα νοσοκομεία, οι φυλακές, η εξορία, η ξενιτιά, τα ιδρύματα, οι κρυφοί εχθροί, τα όνειρα, οι τάσεις φυγής.( κομμάτι από το άρθρο Οι 12 οίκοι συνοπτική περιγραφή (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=53))

και κάνει τετράγωνο (δύσκολη όψη) η όψη τετραγώνου δεν θα σας αφήσει να ηρεμήσετε. Θα σας στρέψει προς τη δράση, γιατί αυτή είναι μια δυναμική και γεμάτη ενέργεια όψη. Σας κάνει να λειτουργείτε απότομα, επειδή φέρνει εμπόδια και μαθήματα, που πρέπει να μάθετε προκειμένου να ξεπεράσετε τον πόνο και να συνεχίσετε. Και ενώ η αντίθεση λειτουργεί επάνω σας μέσω άλλων ατόμων, το τετράγωνο παρουσιάζει εσωτερική πάλη. ( κομμάτι από το άρθρο Κύριες όψεις (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=58))

με Κρόνο στον 10ο οίκο - όπου κυβερνήτης του 10ο είναι ο Κρόνος.
Θεωρώ ότι στον εσωτερικό σου κόσμο κυριαρχεί μια μάχη - πάλη μεταξύ του συναισθήματος και της λογικής. Του Πρέπει και του Έχω ανάγκη.
Θα συμφωνήσω με την Φωτεινή ότι ο Κρόνος θα σε βοηθήσει και θα σε σώσει στο τέλος από διάφορες καταστάσεις.

Επιστρέφω.

Φιλικά
Ιουλία

panther
01-02-2006, 04:27 PM
Λες ότι έχεις Πλούτωνα και Ουρανό στον 4ο οίκο.
Αυτοί οι 2 πλανήτες πόσες μοίρες απόσταση έχουν? Μήπως βρίσκονται σε σύνοδο?

Αγγελικη
02-02-2006, 02:15 AM
Συμφωνωντας με ολους τους προλαλησαντες, θα ηθελα να προσθεσω οτι η Σεληνη στον 12ο μας κανει να αισθανομαστε και λιγο σαν...οσιομαρτυρες:)
Νομιζουμε οτι ολα αυτα που βιωνουμε ειναι δικες μας εμπειριες, αλλα στην πραγματικοτητα, ειμαστε αποδεκτες αλλων εμπειριων, γιατι ειμαστε περισσοτερο ευαισθητοι. Το καλο ειναι οτι τις αντιλαμβανομαστε (εστω και σαν προσωπικες) και προσπαθουμε να διδαξουμε τους αλλους (η εννοια της συνεισφορας του 12ου), μεσα απο την εμπειρια μας.
Στην δικη σου περιπτωση ο 4ος, πραγματικα παρουσιαζει προβληματα, αλλα η Αφροδιτη στο Ζυγο και ο Ηλιος στο Ζυγο που ερχεται μετα την συνοδο του Πλουτωνα-Ουρανου, νομιζω οτι καπως εξομαλυνει τα πραγματα με μια γλυκια χροια. Η Σεληνη κανει τριγωνο στη συνεχεια.
Τα προβληματα καταληγουν σε ειρηνικη διευθετηση, εστω και αν επαναλαμβανονται.
Αναφερομαι στον 4ο οικο.
Παιδια!!! Διορθωστε με!! Προσπαθω κι εγω!

Τωρα, γιατι απαντησα σε πρωτο πληθυντικο...
Δεν ξερω!!!

panther
02-02-2006, 04:06 PM
Συμφωνωντας με ολους τους προλαλησαντες ...
Στην δικη σου περιπτωση ο 4ος, πραγματικα παρουσιαζει προβληματα, αλλα η Αφροδιτη στο Ζυγο και ο Ηλιος στο Ζυγο που ερχεται μετα την συνοδο του Πλουτωνα-Ουρανου, νομιζω οτι καπως εξομαλυνει τα πραγματα με μια γλυκια χροια. Η Σεληνη κανει τριγωνο στη συνεχεια.
Τα προβληματα καταληγουν σε ειρηνικη διευθετηση, εστω και αν επαναλαμβανονται.
Αναφερομαι στον 4ο οικο...

Αγγελική,

Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα προβλήματα που πιθανά να δημιουργηθούν στον 4ο οίκο (της οικογένειας) λόγω του ότι ο κυβερνήτης του 4ου οίκου είναι η Σελήνη η οποία βρίσκεται στον οίκο (12ο) των δοκιμασιών . Αλλά, δεν ξέρω το πόσο θετικά ή αρνητικά επιδρούν οι 2 πλανήτες (ουρανός / πλούτωνας) στον 4ο οίκο!
Απλά, περιμένω από την κοπέλα να μου απαντήσει...

Ιουλία

Αγγελικη
02-02-2006, 04:17 PM
Ιουλια, μετα τη συνοδο του Πλουτωνα-Αρη στον 4ο, ακολουθει ακομη μια συνοδος, Αφροδιτη-Ηλιου στο Ζυγο (στον ιδιο οικο).

panther
02-02-2006, 04:31 PM
Ιουλια, μετα τη συνοδο του Πλουτωνα-Αρη στον 4ο, ακολουθει ακομη μια συνοδος, Αφροδιτη-Ηλιου στο Ζυγο (στον ιδιο οικο).

Άρα, αυτές οι σύνοδοι έχουν θετική επίδραση στον χάρτη της κοπέλας. Σωστά?

Αγγελικη
02-02-2006, 04:44 PM
Φανταζομαι οτι "γλυκαινουν" τα προβληματα.

συνοδο του Πλουτωνα-Αρη

Διορθωση: Πλουτωνα-Ουρανου.

Coconut
02-02-2006, 05:07 PM
Νομίζω ότι ο κυβερνήτης του 4ου οίκου σ' αυτό το ωροσκόπιο είναι ο Ερμής (ακμή του 4ου οίκου στην Παρθένο). Αρα θα ήταν καλύτερα να κοιτάξει τον οίκο που βρίσκεται ο Ερμής για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον τομέα της οικογένειας.

Αγγελικη
03-02-2006, 02:34 AM
Φυσικα και θα επρεπε να κοιταξει τον Ερμη και τις οψεις του, αλλα δεν μπορει να αγνοησει 4 πλανητες μεσα σ΄ενα γωνιακο οικο.