View Full Version : Διατάξη και Σχηματισμοί Πλανητών σε έναν αστρολογικό χάρτη
Αγγελικη
27-01-2006, 09:43 PM
Καθε γεννεθλιο ωροσκοπιο (χαρτης), ξεκινωντας απο το ανατολικο σημειο (ASC=ωροσκοπος), διαιρειται σε 12 οικους.
Ο οριζοντιος αξονας, που ξεκινα απο τον ASC και καταληγει στο DES=Δυση, χωριζει τον χαρτη (αυτον τον κυκλο, δηλαδη), σε 2 ημισφαιρια:
α) Το νοτιο ημισφαιριο που εμπεριεχει τους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο οικους.
β) Το βορειο ημισφαιριο που εμπεριεχει τους 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο οικους.
Ο Καθετος αξονας, που ξεκινα απο το MC=μεσουρανημα και καταληγει στο IC=ναδιρ, χωριζει τον χαρτη, επισης σε 2 ημισφαιρια:
α) Το ανατολικο, που εμπεριεχει τους οικους 10, 11, 12, 1, 2, 3.
β) Το δυτικο, που εμπεριεχει τους οικους 4, 5, 6, 7, 8, 9.
Ξεκινωντας την μελετη ενος χαρτη, αρχικα θα επρεπε να παρατηρησουμε την κατανομη των πλανητων στα ημισφαιρια:
http://www.myhoroscope.gr/articles/images/plsx.gif
Οταν οι περισσοτεροι πλανητες ειναι τοποθετημενοι ανω του οριζοντιου αξονα (στους οικους 7,8,9,10,11,12), τοτε το ατομο το χαρακτηριζουν η κοινωνικοτητα και η αντικειμενικοτητα. Θα το ενδιαφερουν οι σχεσεις του με τους αλλους.
Οταν οι περισσοτεροι πλανητες ειναι τοποθετημενοι κατω του οριζοντιου αξονα (στους οικους 1,2,3,4,5,6), το ατομο θα το χαρακτηριζουν η υποκειμενικοτητα και η αναγκη να ικανοποιησει τις προσωπικες του αναγκες και θα στρεψει τα ενδιαφεροντα του στον ιδιωτικο του βιο.
Οταν οι περισσοτεροι πλανητες ειναι τοποθετημενοι στο αριστερο ημισφαιριο-ανατελλοντες (στους οικους 1,2,3,10,11,12), τοτε το ατομο θα εχει αρκετες ευκαιριες στη ζωη του, που θα εχει διαμορφωσει το ιδιο. θα τεινει να παρει τη ζωη στα χερια του καθως οι συμμετεχοντες πλανητες θα επηρεαζουν το χαρακτηρα και τη δραση του.
Συμφωνα με τον Αλαν Λιο:
"Οι πλανητες στο ανατολικο ημισυ του Χαρτη-και ειδικα εκεινοι που ειναι στον Ωροσκοπο- τεινουν να δημιουργησουν καινουργιο καρμα και αντιπροσωπευουν
το πεπρωμενο, που ειναι φυσικο αποτελεσμα του χαρακτηρα και που ειναι αναποφευκτο, αν ο χαρακτηρας μπορει να ελεγχθει".
Οταν οι περισσοτεροι πλανητες ειναι τοποθετημενοι στο δεξι ημισφαιριο-δυοντες (στους οικους 4,5,6,7,8,9),, τοτε τα γεγονοτα της ζωης του ατομου, θα δημιουργουνται απο εξωτερικους παραγοντες (απο τριτους), και το ατομο θα δυσκολευεται να τα χειριστει.
Συμφωνα και παλι με τον Αλαν Λιο:
"Οι πλανητες στο δυτικο ημισυ του Χαρτη, αντιπροσωπευουν μαλλον την εκπληρωση ή επιτελεση ενος πεπρωμενου που εχει δημιουργηθει κατα το παρελθον, την επαναδραση του περιβαλλοντος πανω στο ατομο, μονο που αυτη η επαναδραση ειναι λιγοτερο αποφευκτη ή τροποποιησημη απο τη δραση των πλανητων του Ωροσκοπου".
Σχηματισμοι των πλανητων
ΚΗΛΙΔΑ
-Οι πλανητες διασκορπισμενοι σε ολο το χαρτη-
Το ατομο εχει πολλα και διασκορπισμενα ενδιαφεροντα, ευρυτητα σκεψεως, αλλα συναντα δυσκολιες οταν πρεπει να επικεντρωσει το ενδιαφερον του σε ενα συγκεκριμενο σκοπο.
ΔΕΣΜΗ
-Οι πλανητες καταλαμβανουν 3 διαδοχικα ζωδια (αποσταση 120 μοιρων)-
Το ατομο συγκεντρωνει το ενδιαφερον του στους συγκεκριμενους τομεις, αλλα πρεπει να αποκτησει περισσοτερη ευρυτητα σκεψεως και να να επεκτεινει τα ενδιαφεροντα του.
ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ
-Οι πλανητες ειναι συγκεντρωμενοι σε 9 διαδοχικα ζωδια-
Το ατομο ειναι δραστηριο, δυναμικο και τελειωνει παντα αυτο που αρχιζει.
Εχει στοχους που τους εκπληρωνει και στη συνεχεια δημιουργει νεους.
ΚΟΥΠΑ
- Οι πλανητες καταλαμβανουν 6 διαδοχικα ζωδια (το ενα ημισφαιριο)-
Το ατομο χειριζεται με ευκολια τους τομεις των οικων αλλα νιωθει οτι εχει "να δωσει" κατι και στους υπολοιπους "οικους-τομεις".
ΚΟΥΒΑΣ
-Οι πλανητες καταλαμβανουν 6 διαδοχικα ζωδια (το ενα ημισφαιριο), εκτος απο εναν που βρισκεται στο υπολοιπο (αδειο) ημισφαιριο-
Το ατομο ειναι συγκεντρωμενο στους τομεις που καλυπτουν οι περισσοτεροι πλανητες, αλλα τα βαθυτερα κινητρα του, εκφραζει ο απομονωμενος πλανητης. Δεν θα υποκυψει προκειμενου να πετυχει το στοχο του. Εαν ο απομονωμενος πλανητης ειναι βαρυς, οι ισορροπιες γινονται ευκολοτερες.
ΤΡΑΜΠΑΛΑ
-Οι πλανητες σχηματιζουν δυο διαμετρικα αντιθετες ομαδες-
Το ατομο ειναι αντικειμενικο και μπορει να αντιλαμβανεται τις θεσεις και αποψεις των αλλων, αλλα καταληγει αναποφασιστο.
ΦΕΓΓΙΤΗΣ
-Οι πλανητες σχηματιζουν "ομαδουλες" σε ολο το χαρτη (συνοδοι μεταξυ δυο και τριων πλανητων ή πιθανον και ενα στελλιουμ)-
Το ατομο δεν συμβιβαζεται, αναζητα συνεχως νεες διεξοδους και εμπειριες και απεχθανεται την οργανωση και τη ρουτινα.
Όμορφα τα έγραψες!! :idea:
Μπράβο!! :smile1:
:love:
Fotini Christodoulou
30-01-2006, 10:09 AM
Αγγελική ,ενα μπραβο & απο μένα,για την ομορφη παρουσιαση και για το πραγματικά χρησιμο θέμα!
venus2
30-01-2006, 02:05 PM
πολυ ωραια αρθρο κατανοητό από όλους και περιεκτικό !!!!
steli
30-01-2006, 04:24 PM
Αγγελική, πολύ ενδιαφέρον το κείμενό σου. Εγώ δεν κατάλαβα τα εξής: 'οι πλανήτες αριστερά και ειδικά στον ωροσκόπο'. Εννοείς να κάνουν σύνοδο με τον ωροσκόπο, ή να είναι απλά στον ίδιο οίκο,ζώδιο, ή κάτι άλλο?
Επίσης στην ίδια παράγραφο: 'αντιπροσωπεύουν το πεπρωμένο, που είναι φυσικό αποτέλεσμα του χαρακτήρα και αναπόφευκτο αν ο χαρακτήρας μπορεί να ελεγθεί'. Μπορείς να μου το κάνεις λίγο πιο 'λιανά'?
Τι θα πει καινούριο κάρμα? Η γυναίκα μου είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση. Όλοι οι πλανήτες στους οίκους 10, 11,12!
Ευχαριστώ πολύ.
*Astropeleki*
30-01-2006, 09:43 PM
Αγγελική, διαφωτιστικότατο το άρθρο σου! Να σαι καλά! Θα κάτσω τώρα αμέσως να δω τον χάρτη μου και σε ποια ημισφαίρια έχω τους πλανήτες μου για να δω την ανάλυση.
πολυ διαφωτιστικό το αρθρο,πολύ καλή παρουσιαση
panther
31-01-2006, 04:29 PM
"Οι πλανητες στο δυτικο ημισυ του Χαρτη, αντιπροσωπευουν μαλλον την εκπληρωση ή επιτελεση ενος πεπρωμενου που εχει δημιουργηθει κατα το παρελθον, την επαναδραση του περιβαλλοντος πανω στο ατομο, μονο που αυτη η επαναδραση ειναι λιγοτερο αποφευκτη ή τροποποιησημη απο τη δραση των πλανητων του Ωροσκοπου".
Αγγελική,
Αρχικά, θα ήθελα να σου ζητήσω - εάν μπορείς - να μου εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά την έννοια της τελευταίας γραμμής που έχω επισημάνει (έντονα) γιατί δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Και δεύτερον, γιατί ο δικός μου γενέθλιος χάρτης δεν ανήκει σε καμμία από τις παραπάνω ομάδες? Υπάρχουν και άλλες ή εγώ τα έχω μπλέξει?
Φιλικά
Ιουλία
Αγγελικη
31-01-2006, 04:37 PM
Αγαπητη Ιουλια,
Νομιζω οτι θα σε διευκολυνει το παρακατω αποσπασμα:
Οταν οι περισσοτεροι πλανητες ειναι τοποθετημενοι στο δεξι ημισφαιριο-δυοντες (στους οικους 4,5,6,7,8,9),, τοτε τα γεγονοτα της ζωης του ατομου, θα δημιουργουνται απο εξωτερικους παραγοντες (απο τριτους),
Οσο για την διαταξη των πλανητων σου, θα προσπαθησω να βρω το χαρτη σου.
panther
31-01-2006, 04:41 PM
Αν θες μπορώ να σου πω τις θέσεις των πλανητών -μιας και έχω τον χάρτη μπροστά μου!
Τα άρθρα δεν τα προσωποποιούμε ΠΟΤΕ. 1,5 χρόνο το λέμε.
Αν θέλετε συζήτηση επί προσωπικών πλανητών στις κατάλληλες ενότητες
alwaystouristas
01-02-2006, 01:31 AM
Συγχαρητηρια,
πολυ κατατοπιστικο το κειμενο
steli
02-02-2006, 04:14 PM
Αγαπητή Αγγελική,
περιμένω κι εγώ μία απάντηση. Ξαναρωτάω λοιπόν:
1. 'οι πλανήτες αριστερά και ειδικά στον ωροσκόπο'. Εννοείς να κάνουν σύνοδο με τον ωροσκόπο, ή να είναι απλά στον ίδιο οίκο,ζώδιο, ή κάτι άλλο?
2. 'αντιπροσωπεύουν το πεπρωμένο, που είναι φυσικό αποτέλεσμα του χαρακτήρα και αναπόφευκτο αν ο χαρακτήρας μπορεί να ελεγθεί'. Μπορείς να μου το κάνεις λίγο πιο 'λιανά'?
3. Τι θα πει καινούριο κάρμα?
Ευχαριστώ πολύ.
Γεια σου steli
Ίσως δεν ξέρεις ότι σε όλα τα φόρουμς συζητήσεων πέραν των όρων πρόσβασης οι οποίο το ξεκαθαρίζουν, κανένα μέλος και κανένας συντονιστής δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει αν δεν επιθυμεί. Αν, δε, το επιθυμεί το πράττει στους χρόνους του και όπως θα λέγαμε "αναλόγως τα κέφια του".
Αυτό απλά σημαίνει ότι η δημοσίευση σου με την επιθυμία σου καταγράφηκε και αν το μέλος Αγγελικη ή όποιο άλλο μέλος επιθυμεί μπορεί να σχολιάσει, να απαντήσει ή/και να αγνοήσει τη δημοσίευση.
Το ίδιο ισχύει για όλους μας εκτός αν προκύπτει διαφορετικό θέμα κακής διαχείρισης κ.λπ.
steli
02-02-2006, 06:42 PM
Αυτό το γνωρίζω, αλλά γνωρίζω ότι και ο επιμένων νικά :)
Ρωτάω γιατί θέλω να καταλάβω και να μάθω. Αλλιώς να κάνω σχόλια του τύπου 'καταπληκτικό το άρθρο σας'. Αφού έχω απορίες...
Fotini Christodoulou
03-02-2006, 12:05 PM
Αγαπητή Αγγελική,
περιμένω κι εγώ μία απάντηση. Ξαναρωτάω λοιπόν:
1. 'οι πλανήτες αριστερά και ειδικά στον ωροσκόπο'. Εννοείς να κάνουν σύνοδο με τον ωροσκόπο, ή να είναι απλά στον ίδιο οίκο,ζώδιο, ή κάτι άλλο?
2. 'αντιπροσωπεύουν το πεπρωμένο, που είναι φυσικό αποτέλεσμα του χαρακτήρα και αναπόφευκτο αν ο χαρακτήρας μπορεί να ελεγθεί'. Μπορείς να μου το κάνεις λίγο πιο 'λιανά'?
3. Τι θα πει καινούριο κάρμα?
Ευχαριστώ πολύ.
Άγαπητέ steli,
ο ScP αναφέρθηκε στην ανυπομονησία και οχι στο γεγονος οτι ρωτάς.
Πολυ καλα κανεις,διοτι μονο ετσι θα μάθεις,οπως και ολοι μας.:)
Να κανω μια προσπάθεια σχετικα με τις αποριες σου.
1)Αναφερεται στους πλανητες που βρισκονται στην αριστερη πλευρα του χάρτη(ανατολή)Ο πιο "ανατολικος"οικος/ακμή, ειναι ο ωροσκόπος μας-1ος οικος.Οπως κι ο 12ος και 2ος.Οι οικοι αυτοι συνδέονται με το ποιος είσαι και τι θέλεις να γίνεις,οπως και το τι κληρονομησες σαν χαρακτηριστικα απο τους γονεις.Εννοείται οτι ενας πλανητης στον πρώτο οικο ή σε σύνοδο με τον ωροσκόπο μας εχει βαρύνουσα σημασια.
2)Το μέλλον μας είναι απορροια του χαρακτήρα,διοτι εξαρτάται καθαρά απο το τι θα πράξει το άτομο.Θα πραξει και αντιδράσει με βαση τον χαρακτηρα του.Αρα το "πεπρωμένο"μπορεί να ελεγθει απο το άτομο,απο την στιγμή που γνωρίζει καλα εαυτόν.
3)Οι πράξεις μας σε αυτην την ζωη, συνθέτουν ενα "καινούργιο κάρμα",που θα αντιμετωπισουμε στην επόμενη ζωη.Οπου καρμα τα χρεη και οι ανταμοιβές.
Εννοεί οτι δεν εχουμε να αντιμετωπίσουμε γεγονοτα απο την προηγούμενη ενσάρκωση,αλλα τρόπον τινά,πλάθουμε με τις πράξεις μας ενα "πακετο"εμπειριών που θα μεταφερθεί στην επομενη ζωη.Ολα αυτα φυσικα,αν πιστευεις και καταννοεις την καρμική αστρολογια.
Ελπίζω να βοηθησα!
Φιλικά,
Φωτεινη
steli
08-02-2006, 01:56 PM
Αγαπητή Roadrunner, φυσικά και βοήθησες και σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.
SONIA64
09-02-2006, 09:37 PM
Πράγματι πολύ όμορφο και χρήσιμο και κατανοητό άρθρο.
Ευχαριστούμε πολύ
Αγγελικη
11-02-2006, 05:08 AM
steli
Ο τροπος εκφρασης με δυσανασχετησε. Τι θα πει "καντο λιανα" ;
Ας μην ξεχναμε οτι μεσω της Αστρολογιας, μαθαινουμε να κατανοουμε συμπεριφορες. Εμενα, η δικη σου δεν μου αρεσε.
Για τον εαυτο σου ποτε θα ρωτησεις επιτελους;
Εχεις και προγραμμα και σου δινεται η ευκαιρια να βρεις πολλα...
Επισης, αν εχεις αμφιβολιες για την ωρα γεννησης, να ανοιξεις κανενα βιβλιο Ωριαιας Αστρολογιας:) :)
steli
11-02-2006, 09:09 PM
Αγαπητή Αγγελική, λυπάμαι πολύ που σε πείραξα. Απλά έγραψα όπως μιλάω! Αν είχα βιβλία Αστρολογίας δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω, αλλά δεν έχω. Ούτε προγράμματα έχω, σε Site μπαίνω για να βρω καμιά πληροφορία, μέσω μηχανών αναζήτησης ο φτωχός. Επίπλέον νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος: προσπάθσα να βγάλω άκρη από τους πλανήτες που αλλάζουν οίκο με την αλλάγή της ώρας, αλλά δεν τα κατάφερα, γι' αυτό ρωτάω κάποιον που να ξέρει και να έχει τη διάθεση να μου πει. ΑΝ υπάρχει.
Όσο για το για ποιόν ρωτάω αυτό δεν αφορά εσένα, ούτε έχει σημασία.
Καλό θα ήταν πάντως όσοι γράφουν άρθρα να μπορούν και να τα 'υποστηρήξουν'. Κι εγώ μπορώ να μεταφράσω οποιοδήποτε άρθρο και να το παραθέσω, αλλά απορίες δεν μπορώ να λύσω...
Φιλικά.
Αγγελικη
11-02-2006, 09:23 PM
Αγαπητε μου Steli,
εδω δεν μπορω να μην σου απαντησω γιατι το εκλαμβανω ως προσωπικη προσβολη.
Δεν μεταφρασα κανενα αρθρο. Διαθετω βιβλια τα οποια μελετω καθημερινα και η εργασια μου ηταν καθαρα προσωπικη, μεσω των γνωσεων που εχω αποκτησει απο αυτα. Κοπιασα με λιγα λογια, εστω και αν η δουλεια μου μου αφηνει λιγο ελευθερο χρονο.
Σε πληροφορω (και αν θελεις το πιστευεις), οτι δεν εχω ουτε μια διευθυνση ξενου αστρολογικου site και ουτε με ενδιαφερει να μαθω.
Αυτα!
Φιλικα, Αγγελικη.
*Astropeleki*
13-02-2006, 02:10 AM
Καλησπέρα Αγγελική μου! Σχετικά με το άρθρο σου...στον χάρτη μου οι περισσότεροι πλανήτες μου καταλαμβάνουν 5 διαδοχικά ζώδια (το μισό ημισφαίριο) και ένας ξεφεύγει. Άρα ο σχηματισμός μου είναι ο Κουβάς, έτσι? Και όταν λες ότι εάν ο απομωνομένος πλανήτης είναι βαρύς, οι ισορροπίες γίνονται ευκολότερες, εννοείς για τον συγκεκριμένο πλανήτη και στον οίκο που είναι ή σχετικά με όλους τους πλανήτες? Για παράδειγμα, στον χάρτη μου ο απομονωμένος πλανήτης μου είναι η σελήνη, η οποία και βρίσκεται στον Κριό και στον 7ο οίκο μου. Πως ερμηνεύεται αυτό?
Αγγελικη
13-02-2006, 02:19 AM
Διευκρινησα κατι:
απομωνομένος πλανήτης είναι βαρύς,
Η Σεληνη δεν ειναι βαρυς πλανητης.
*Astropeleki*
13-02-2006, 02:23 AM
Διευκρινησα κατι:
Η Σεληνη δεν ειναι βαρυς πλανητης.
Ευχαριστώ! Νόμιζα πως η Σελήνη είναι βαρύς πλανήτης γιατί είναι από τους βασικούς.:smile1:
starfish
13-02-2006, 02:01 PM
Ευχαριστώ! Νόμιζα πως η Σελήνη είναι βαρύς πλανήτης γιατί είναι από τους βασικούς.:smile1:
Αν δεν κανω λαθος Ευδοκια, βαρεις εννοουμε τους εξωκρονιους [και τον ιδιο τον Κρονο ισως;]
panther
13-02-2006, 03:00 PM
Αν δεν κανω λαθος Ευδοκια, βαρεις εννοουμε τους εξωκρονιους [και τον ιδιο τον Κρονο ισως;]
Μήπως εννοεί τους προσωπικούς πλανήτες?
Γεια σας
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά με μια προϋπόθεση. Ένα εγχειρίδιο αστρολογίας που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα και είναι απαραίτητο ώστε να κατανοήσετε όλοι βασικές αρχές αστρολογίας και ορολογίες. Χωρίς αυτές θα έχετε συνεχώς απορίες που έχουν απαντηθεί πολλές φορές.
Σα να λέμε χωρίς αλφαβητάριο θα δυσκολευτείτε πολύ στη σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης.
Πρώτα ξεκινήστε κάποια από το λου και α = ΛΑ μπρου και Α = ΜΠΡΑ για να έχει νόημα το ΛΑΜΠΡΑ.
Κακά τα ψέματα και με όλη την καλή διάθεση γνωρίζοντας ότι πολλοί θίγεστε εύκολα... πρώτα μαθαίνουμε τι είναι η καρδιά και ποιες είναι οι λειτουργίες της πριν προβούμε σε διόρθωση των βαλβίδων της.
Να είστε καλά
panther
13-02-2006, 04:27 PM
Γεια σας
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά με μια προϋπόθεση. Ένα εγχειρίδιο αστρολογίας που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα και είναι απαραίτητο ώστε να κατανοήσετε όλοι βασικές αρχές αστρολογίας και ορολογίες. Χωρίς αυτές θα έχετε συνεχώς απορίες που έχουν απαντηθεί πολλές φορές.
Σα να λέμε χωρίς αλφαβητάριο θα δυσκολευτείτε πολύ στη σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης.
Πρώτα ξεκινήστε κάποια από το λου και α = ΛΑ μπρου και Α = ΜΠΡΑ για να έχει νόημα το ΛΑΜΠΡΑ.
Κακά τα ψέματα και με όλη την καλή διάθεση γνωρίζοντας ότι πολλοί θίγεστε εύκολα... πρώτα μαθαίνουμε τι είναι η καρδιά και ποιες είναι οι λειτουργίες της πριν προβούμε σε διόρθωση των βαλβίδων της.
Να είστε καλά
Εντάξει!! Μην φωνάζεις! Το βρήκα το κείμενο!
Ένα λάθος έκανα! Μην με μαλώνεις!:sad::sad::sad:
Μαθαίνω αργά αλλά σταθερά!!!
Όσον αφορά, το συγκεκριμένο βιβλίο που αναφέρεις - με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο σου - δεν πρόκειται να το πάρω γιατί αυτό το site είναι πιο ενημερωμένο από τα βιβλία και επειδή ήδη διαβάζω πολλά άρθρα από εδώ -δεν θέλω να μπλεχτώ χειρότερα!
Φιλικά
Ιουλία
Δεν φωνάζω και ούτε μαλώνω κανέναν και το ξέρεις. Ούτε ήταν προσωπικό αλλά είχε πολλαπλούς αποδέκτες.
Το λάθος όμως -και αυτό είναι προσωπικό- είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο χωρίς μερικά βιβλία να έχεις επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη και 10 φορές περισσότερα άρθρα να είχαμε. Άλλη η δομή ενός φόρουμ άλλη η δομή ενός βιβλίου. Άλλη η δομή ενός σχολείο.
Εξού και λέμε τα πρωτάκια και μετάσ της 2ης 3 τάξης.
Η αστρολογία δυσκολεύει πολλούς από εσάς για 2 λόγους.
1. Κάποιοι αστρολόγοι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν πολλές φορές για εμπορικούς σκοπούς.
2. Πολλοί από εσάς κάνετε πηδηματάκια από την πρώτη δημοτικού στο πανεπιστήμιο και από το πανεπιστήμιο στο νηπιαγωγείο.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να εφαρμόσουν την αστρολογία στην προσωπική τους και δη στην αισθηματική τους ζωή και μάλιστα άμεσα. Το κάνουν άτσαλα (παράδειγμα η τάδε όψη σε συναστρία πως ερμηνεύεται;) και τα πράγματα περιπλέκονται μεταξύ μαντικών τεχνών, ασάφειας, άγνοιας και συζητήσεις επί συζητήσεψν κάπου διάβασα κάποιος φίλος μου είπε το τάδε περιοδικό έγραψε.
Αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε σύντομα.
Θέλω επίσης να τονίσω επειδή πολλοί θίγονται Ιουλία μου όπως εσύ που νομίζεις ότι σε μαλώνω ή ΙΣΩΣ σε προσβάλω ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση. Αν είχα τέτοια πρόθεση θα έφτιαχνα ένα φόρουμ ιδιωτικό και όχι ανοιχτό.
Όμως όπως όταν η κ. Σίμου ή ο κ. Παίζης αντιδρούν σε μένα αν από το Μ προσπαθώ να κατανοήσω το Ω σπάζοντας τη συνοχή της αλυσίδας έτσι και εγώ οφείλω να κάνω με τα πρωτάκια της αστρολογίας.
Μπορεί να είναι ατυχή τα επιχειρήματά μου γιατί εδώ δεν είναι σχολή αλλά δεν είναι και καφενείο των φιλάθλων ή γραφείο συμβούλων σχέσεων.
Αν υπάρχει αντίλογος όχι μόνο για τον αντίλογο θα χαρώ να τον ακούσω.
Fotini Christodoulou
13-02-2006, 04:56 PM
Αγαπητά μέλη,
το πόστ του ScP,δεν απευθυνόταν σε ένα άτομο,αλλα σε όλα τα μέλη τα οποία εμφανίστηκαν να έχουν απορίες που
α) εχουν συζητηθεί ήδη και με μια απλή αναζήτηση θα μπορούσαν να είχαν λυσει και
β)απορίες,οι οποίες δειχνουν, οτι πιθανότατα δεν μπορούν να κατανοήσουν το άρθρο/θέμα ,λογω ελλειψης βασικών γνωσεων.
Δεν προτάθηκε συγκεκριμένο βιβλιο όπως δεν απευθυνόταν σε συγκεκριμένο ατομο.Όμως είναι βασικό ολοι να καταλάβουμε πως πρέπει να υπάρχουν οι έστω βασικές γνώσεις πριν αποφασίσουμε να συμμετάσχουμε σε σχολιασμο άρθρου.
Απορίες ναί,αλλά αφού ψάξουμε καλά μεσω της αναζήτησης.
Επιπλέον -κι αυτό ειναι επισης γενικη παρατηρηση- τις προσωπικές διαφωνίες να τις λύνουμε με προσωπικά μηνύματα κι όχι κάτω απο άλλα θέματα!
Φιλικά ,
Φωτεινή
*Astropeleki*
13-02-2006, 09:02 PM
Μήπως εννοεί τους προσωπικούς πλανήτες?
Όχι δεν εννοω τους προσωπικούς πλανήτες. Εφόσον οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι οι βαρείς πλανήτες, τότε, λοιπόν, μιλάμε για Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα.
panther
14-02-2006, 11:45 AM
Όχι δεν εννοω τους προσωπικούς πλανήτες. Εφόσον οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι οι βαρείς πλανήτες, τότε, λοιπόν, μιλάμε για Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. :)
Βρήκα το κείμενο που αναφέρεται στους συγκεκριμένους πλανήτες.
Maroulita
21-02-2006, 03:47 PM
Αγγελική,
το κείμενό σου ήταν αρκετά κατανοητό και διαφωτιστικό! :bigsmile: Τώρα, η αλήθεια είναι ότι βρήκα χρόνο να το "εφαρμόσω" στα δικά μου δεδομένα και βλέπω ότι οι παρατηρήσεις σου δεν πέφουν έξω από τη δική μου πραγματικότητα...! :bigsmile:
Ευχαριστούμε πολύ πάντως!!
kiaRRa
11-03-2006, 04:02 PM
Οντως πολυ κατανοητο αρθρο,αλλα μακαρι να ισχυει και γι αμενα γιατι προς το παρον δεν με βλεπω να δημιουργω ευκαιριες.Το μελλον θα δειξει:unsure:
Toksotaki
11-04-2007, 01:23 AM
Σας ευχαριστω . . .:bigsmile:
Coconut
29-10-2007, 06:39 PM
Οντως, ένα πολύ διαφωτιστικό κείμενο.
Μένει τώρα η εφαρμογή στα ωροσκόπιά μας! :)
Plutwnian
21-12-2008, 12:34 AM
Παρα πολυ χρησιμο!!!και βασισμενο με αξιολογες πηγες.
Συγχαρητηρια
cancerian
21-12-2008, 01:57 PM
Καλησπερα αγαπητοι ,
πως ονομαζεται η παρακατω πλανητικη διαταξη / σχηματισμος και ποια ειναι η ιδιοτητα της στο γενεθλιο χαρτη ?
http://i43.tinypic.com/2d7wqc2.jpg
(οπου γαλαζιο ειναι η οψη εξαγωνου
μπλε ειναι η οψη τριγωνου
κοκκινο ειναι η οψη αντιθεσης )
με εκτιμηση
Cancerian
black moon
21-12-2008, 02:18 PM
Καλημέρα φίλε Γιάννη :love:
Ειναι το Χρυσό ή Μυστικό Ορθογώνιο (Golden ή Mystic Rectangle), και συγκαταλέγεται στους αμφίβολής επιρροης πλανητικούς σχηματισμούς, κι αυτο γιατί εξαρτάται κατα πολύ από τις φύσεις των πλανητών που συμμετέχουν.
Τον συγκεκριμένο σχηματισμό τον διακρίνει απόλυτη ισορροπία και οι πλανήτες που τον απαρτίζουν είναι τοποθετημένοι σε ίδιες πολικότητες· είτε αρσενικό (Αέρας, Φωτιά) είτε θηλυκό (Γη, Νερό). Γενικά θεωρείται ενας ευκολος και βοηθητικός σχηματισμός και οι πιθανές εντάσεις ή δυσκολίες, που μπορεί να προκαλέσει ειναι ήπιες και με εξασκηση και ανάδυση της συνειδητότητας παλεύονται. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλεύουν και οι τέσσερις πλανήτες εναρμονισμένα, ωστε να βρεθεί οι ισορροπία των αντιθέσεων, η οποία καταλαβαινεις οτι ειναι απαραίτητη ωστε να λειτουργει και η ευνοια των τριγώνων και εξαγώνων του σχηματισμού.
Για περισσότερα αναμένετε.......έρχεται αρθρο για τους πλανητικους σχηματισμους !
cancerian
21-12-2008, 02:21 PM
Φιλη Ουρανια ,
εσκισες για αλλη μια φορα !!!!! :toung: Και σε ευχαριστω πααααρα πολυ :bigsmile: