PDA

View Full Version : Βρείτε την ταυτότητά σας

valia
04-12-2004, 05:51 PM
Αναρωτηθήκατε τι είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο;
Φαντασθείτε ένα σπίτι με δώδεκα δωμάτια, μέσα στα οποία βρίσκονται διασκορπισμένοι οι γενέθλιοι πλανήτες σας.
Από ποιο δωμάτιο όμως θα ξεκινήσετε;
Εδώ κρίνεται απαραίτητη η εύρεση του ωροσκόπου.Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε την ακριβή ώρα γέννησης(εκτός βέβαια του έτους,μήνα,ημέρας)αφού ένα λάθος λίγων λεπτών της ώρας, είναι δυνατόν κάποιες φορές να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.Βρίσκοντας τον ωροσκόπο(με τη βοήθεια του αστρολόγου),χωρίζεται ο ζωδιακός σε 12 τομείς που ονομάζονται οίκοι και ακολουθούν με τη σειρά τα ζώδια μετά το ζώδιο του ωροσκόπου(π.χ αν ο ωροσκόπος βρίσκεται στο σκορπιό,ο 2ος οίκος είναι στον τοξότη,ο 3ος στον αιγόκερω κ.λ.π.)

Ο κάθε οίκος εκφράζει ή κυβερνάει κάποια θέματα της ζωής ή της προσωπικότητάς μας.Ασκεί λοιπόν κάποιες επιρροές,που σε συνδυασμό με τον γενέθλιο πλανήτη ή τους πλανήτες που βρίσκονται σ'αυτόν,μας δίνει κάποια συμπεράσματα.

Το γενέθλιο ωροσκόπιο αντικατοπτρίζει τι είναι αυτό που θέλουμε,πώς το θέλουμε και γιατί το θέλουμε.Βλέποντας λοιπόν πώς λειτουργούμε μέσα απ'αυτό,μπορούμε να κάνουμε ανάλυση της προσωπικότητάς μας.

Ο πρώτος οίκος(όπου βρίσκεται ο ωροσκόπος μας)δείχνει το πώς φαινόμαστε στους άλλους,την εξωτερική μας εμφάνιση,το ταμπεραμέντο,αλλά και το πως θα θέλαμε να είμαστε,το τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει.

Ο 2ος,ο 5ος,ο 8ος και ο 11ος περιέχουν τις ενστικτώδεις επιθυμίες μας,τον κρυφό μας εαυτό.Χαρακτηρίζονται σταθεροί, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν οι προτιμήσεις και οι εκφράσεις τους.Γνωρίζοντας τις ιδιότητες του δευτέρου οίκου ενός ατόμου,διαπιστώνουμε την εντύπωση που έχει αυτό για τον εαυτό του,την αυτοεκτίμησή του.Βλέπουμε ποιος είναι πραγματικά,ανεξάρτητα από το τι μας δείχνει.

Ο 5ος οίκος φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε να δώσουμε την αγάπη μας στους άλλους(πώς αγαπάμε).

Ο 8ος οίκος είναι η περιοχή που εκφράζουμε την οικειότητά μας,που μοιραζόμαστε τον εαυτό μας ανοιχτά με κάποιον που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

Ο 11ος οίκος(σε αντίθεση με τον 5ο)φανερώνει το είδος της αγάπης που ο χάρτης μας υποχρεώνει να εισπράξουμε.

Οι φιλίες που κάνουμε περιγράφονται από τον 3ο,7ο και 11ο οίκο.

Ο 3ος οίκος αναφέρεται σε σχέσεις οικογενειακές(αδελφών, εξαδέρφων) αλλά και γειτόνων.

Ο 7ος στις στενότερες και γενικά σε σχέσεις που να εμπεριέχουν αγάπη,ενώ ο 11ος σε γνωριμίες που κάνουμε,συνεταιρισμούς,ομά δες,συλλόγους κ.λ.π.

Είναι απαραίτητο λοιπόν, μέσα απ' το γενέθλιο ωροσκόπιο, πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας,ποιοι είμαστε πραγματικά,γιατί αντιδρούμε σε κάποια πράγματα,γιατί αποδεχόμαστε κάποια άλλα και κατόπιν να προχωρήσουμε στην μελέτη του γενέθλιου ωροσκοπίου των ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν, για να μπορέσουμε να τους κατανοήσουμε και να τους αγαπήσουμε γιαυτό που είναι.

roxan
31-03-2008, 12:55 AM
πολύ κατατοπιστικό!!!
αν και αυτό για τον 11ο δε μου πολυ-άρεσε..:sad2::sad2::sad2:

dream_on
31-03-2008, 02:13 PM
"Ο 11ος οίκος(σε αντίθεση με τον 5ο)φανερώνει το είδος της αγάπης που ο χάρτης μας υποχρεώνει να εισπράξουμε."

Σεληνη στον αιγοκερω στον 11ο..τι σημαινει αυτο; (Συγνωμη για το προσωπικο της ερωτησης, αλλα προβληματιστηκα...)

fairy123
03-04-2008, 06:05 PM
θα με βοηθήσεις να μάθω τον ωροσκόπο μου;γεννήθηκα στις 29/05/1987 στη Τυφλίδα Γεωργίας στις περίπου 06:25 το πρωί!!

ευχαριστώ

σελήνη
03-04-2008, 06:07 PM
Καλησπέρα! Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνουν τα παρακάτω?:
1ος οίκος:Δίδυμοι
2ος οίκος: Δίδυμοι
3ος οίκος: Καρκίνος
4ος οίκος: Λέων
5ος οίκος:Παρθένος
6ος οίκος: Ζυγό
7ος οίκος: Τοξότης
8ος οίκος: Τοξότης
9ος οίκος: Αιγόκερω
Μεσουράνημα: Υδροχόο
11ος οίκος: Ιχθείς
12ος οίκος: Κριός

skorpio
04-04-2008, 04:58 PM
Απλό,κατανοητό και εμπεριστατωμένο!
:bigsmile:
Μπράβο!

sora88
08-04-2008, 01:49 PM
Όντος πολυ,απλο και κατανοητο,!
:clapping::clapping::clapping:

couci
27-05-2008, 02:56 PM
Poly katatopistikh, endiaferon 8ema.
Euxaristw poly....

bilanciaf
06-06-2008, 10:57 AM
επιτέλους μου λύθηκαν απορίες!ευχαριστώ πολύ!

marakizz
10-06-2008, 04:35 PM
to ar8ro einai pl aplo ki eukolo stn katanohsh.sugxarithria

Δείμων
10-06-2008, 05:43 PM
to ar8ro einai pl aplo ki eukolo stn katanohsh.sugxarithria

...σε αντίθεση με τα γκρικλισ που δυσκολευόμαστε και να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε. Γι αυτό σε παρακαλώ να τα αποφεύγεις.

Καλωσόρισες! :)

flame
11-06-2008, 04:05 PM
Μ' αρέσουν οι ξεκάθαρες κουβέντες και η απλή γλώσσα
Ευχαριστούμε Valia!:bigsmile::bigsmile:

μπουκλα
24-11-2008, 12:46 PM
Ωραιο το αρθρο και κατατοπιστικο.Εχω ομως μια απορια που μεχρι στιγμης δεν εχω βρει σχετικο αρθρο.Το μεσουρανημα τι ειναι και τι υποδηλωνει?Π.χ. εγω το εχω στον Υδροχοο,στο 10ο οικο.Ευχαριστω.

skorpio
24-11-2008, 12:53 PM
Ωραιο το αρθρο και κατατοπιστικο.Εχω ομως μια απορια που μεχρι στιγμης δεν εχω βρει σχετικο αρθρο.Το μεσουρανημα τι ειναι και τι υποδηλωνει?Π.χ. εγω το εχω στον Υδροχοο,στο 10ο οικο.Ευχαριστω.

Καλημέρα μπουκλα!:cheesy:
Το Μεσουράνημα είναι η ακμή του 10ου οίκου! Για να πάρεις μια ιδέα και για το συγκεκριμένο οίκο αλλά και για τους υπόλοιπους, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο (http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5/53-%EF%E9-12-%EF%DF%EA%EF%E9-%F3%F5%ED%EF%F0%F4%E9%EA%DE-%F0%E5%F1%E9%E3%F1%E1%F6%DE.html).:bigsmile:

evazoe3
24-11-2008, 09:26 PM
Πολύ καλό !!! Ευχαριστώ

μπουκλα
24-11-2008, 10:59 PM
Συγνωμη παλι που επιμενω,αλλα παλι δε καταλαβα.Το τι αντιπροσωπευουν οι οικοι,ενταξει το καταλαβαινω.Αλλα το Μεσουρανημα,ειναι για παραδειγμα σε ολους ο 10ος οικος και εγω τυχαινει να το εχω στον Υδροχοο?Η θα μπορουσα να το ειχα π.χ. στον 3ο οικο και στον Καρκινο οπως εναν οποιονδηποτε πλανητη?Σ'αυτη τη περιπτωση το Μεσουρανημα θα σημαινει κατι αλλο περα απο τους οικους.

skorpio
24-11-2008, 11:26 PM
Συγνωμη παλι που επιμενω,αλλα παλι δε καταλαβα.Το τι αντιπροσωπευουν οι οικοι,ενταξει το καταλαβαινω.Αλλα το Μεσουρανημα,ειναι για παραδειγμα σε ολους ο 10ος οικος και εγω τυχαινει να το εχω στον Υδροχοο?Η θα μπορουσα να το ειχα π.χ. στον 3ο οικο και στον Καρκινο οπως εναν οποιονδηποτε πλανητη?Σ'αυτη τη περιπτωση το Μεσουρανημα θα σημαινει κατι αλλο περα απο τους οικους.

Όλοι ο οίκοι έχουν ακμή σε κάποιο ζώδιο. Η ακμή του 10ου οίκου ή αλλιώς το Μεσουράνημα, σε σένα είναι στον Υδροχόο. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει Μεσουράνημα στη 15η μοίρα του Ταύρου, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι ο δέκατος οίκος του Ωροσκοπίου του αρχίζει από αυτό το σημείο και τελειώνει στην ακμή του επόμενου, δηλαδή του 11ου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητή τώρα...:love:

μπουκλα
25-11-2008, 06:53 PM
Οπως ο 1ος οικος ειναι ο ωροσκοπος.Απλα ο 10ος επειδη αντιπροσωπευει την εικονα μας προς τα εξω και ειναι σχεδον εξισου σημαντικος για την προσωπικοτητα μας λεγεται Μεσουρανημα.Σωστα?Πειτε μου οτι το καταλαβα!(επιτελους!!!)Ευχαρ ιστω πολυ.:nuts:!!!

Τίνα Ζαχαριάδου
25-11-2008, 07:21 PM
Οπως ο 1ος οικος ειναι ο ωροσκοπος.Απλα ο 10ος επειδη αντιπροσωπευει την εικονα μας προς τα εξω και ειναι σχεδον εξισου σημαντικος για την προσωπικοτητα μας λεγεται Μεσουρανημα.Σωστα?Πειτε μου οτι το καταλαβα!(επιτελους!!!)Ευχαρ ιστω πολυ.:nuts:!!!

Καλησπερα,ο 10 οικος ειναι η καριερα μας, ειναι η κοινωνικη μας καταξιωση,η φημη μας, αυτο εννοουμε οταν λεμε εικονα προς τα εξω, ειναι ο πατερας μας. Ειναι το ζενιθ του ωροσκοπιου μας,δηλ. το ποσο ψηλα μπορει να φτασει ο καθενας στην ζωη του, το πεπρωμενο του,για αυτο και καποιοι,αστρολογοι τον θεωρουν και ως τον πιο σημαντικο οικο γιατι θεωρουν οτι ειναι τα παντα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-11-2008, 07:46 PM

μπουκλιτσα ο 10ος με καλες οψεις δινει και μμμμμ...εναν καλο γαμο:bigsmile:

μπουκλα
26-11-2008, 01:52 AM
Ερση,ευχαριστω για τη διευκρινηση.Τωρα μου ειναι πολυ πιο ξεκαθαρο. Δεσποινα οσον αφορα τις οψεις στον 10ο που ισως οδηγουν σε εναν καλο γαμο,ας ελπισουμε στο εξαγωνο με τη Σεληνη,γιατι το τετραγωνο με τον Χειρωνα μου εφερε μεχρι στιγμης ενα διαζυγιο!!!(προφανως δεν εφταιγε μονο αυτο...)Με β.δεσμο στο Ζυγο ομως δε πτοουμαι...(νομιζω ειπα πολλα για το χαρτη μου!):cheesy:

astamaniana
10-12-2008, 12:27 AM
ολα καλα ομως δεν υπαρχει ο 10ος οικος

roulachania
10-12-2008, 12:50 AM
πολυ καλο το αρθρο ...:bigsmile:

Mardukk
21-12-2008, 02:01 PM
πολυ καλο και κατατοπιστικο

filira
06-01-2009, 12:09 AM
ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 9 ΟΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ:embarrest

Δείμων
06-01-2009, 01:18 AM
http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5/53-%EF%E9-12-%EF%DF%EA%EF%E9-%F3%F5%ED%EF%F0%F4%E9%EA%DE-%F0%E5%F1%E9%E3%F1%E1%F6%DE.html

Οίκοι - Ωροσκόπος - Τύποι ωροσκόπου - Αστρολογία για όλους (http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5)

:)