View Full Version : Τί "παίζει" με την ταρώ;;
Maroulita
16-01-2006, 10:52 AM
Καλημέρα σε όλους!
Με αφορμή την ερώτηση της vickynaf2004 σχετικά με το που μπορεί να προμηθευτεί μια τράπουλα ταρώ, θα ήθελα να θέσω ένα ερωτηματάκι σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θεωρείτε πώς είναι κάπως "επικίνδυνη" η συγκεκριμένη ενασχόληση; Θα μπορούσε κάποιος "άσχετος" να ρίξει ταρώ ή χρειάζεται συγκεκριμένες γνώσεις;
Τώρα τελευταία, ειδικά από τότε που βγήκαν οι μάγισσες της Σμύρνης, το όλο ζήτημα έχει εμπορευματοποιηθεί αρκετά. Προσωπικά "μπήκα στο τρυπάκι" να πάρω την συγκεκριμένη τράπουλα για να δω τί γίνεται ακριβώς, γιατί τόσος ντόρος τελικά. Το τί πιστεύω για τη συγκεκριμένη μάλλον θα το αφήσω για τον εαυτό μου, γιατί ίσως να θεωρηθεί διαφήμιση ή το αντίθετο.
Ωστόσο, θα ήθελα να δω τί πιστεύετε και σεις γι' αυτό το ζήτημα!
Ευχαριστώ!!
Αγαπητό marouli, :love:
δεν είναι σωστό να συγχέουμε την Deste με την Ταρώ..
Καμία μα καμία σχέση δεν υπάρχει αναμεταξύ τους.
Όσον αφορά την απορία σου για το αν χρειάζονται συγκεκριμένες γνώσεις, έχω να απαντήσω πως, "ναι, χρειάζονται..". Επιπλέον όμως των γνώσεων απατείται διαίσθηση και εμπειρία πάνω στην τράπουλα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.
Πάντως (από προσωπική εμπειρία) η ενασχόληση με την Ταρώ, είναι μια άλλη, διαφορετική υπόθεση.
Αυτά..
:love:
Maroulita
16-01-2006, 12:59 PM
Αγαπητή May,
η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Deste και της ταρώ. Έχει να κάνει με διαφορά στον τρόπο ριξίματος ή σε κάτι άλλο;
kmakri
16-01-2006, 01:32 PM
Καλημέρα.
Συζητάτε για ένα θέμα το οποίο με έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό.Γενικά πιστεύω πως οι άνθρωποι ότι δεν γνωρίζουμε το αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία και φόβο.Πως μπορούμε να προβλέψουμε γεγονότα από μία ταρώ ή μία Deste?
Ταρώ δεν έχω δει ποτέ, θεωρώ ότι απαιτείται γνώση...
Την Deste τελευταία την αγόρασα και έχω κάνει τρεις ή τέσσερεις προσπάθειες να την ερμηνεύσω.Δύσκολο γιατί δεν ξέρω εαν αυτό που καταλαβαίνω είναι προϊόν διαίσθησης ή γνώσης των προσωπικών μου βιωμάτων και επιθυμιών.
Σαν τελική διαπίστωση έχω να πω όμως ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να κυριεύεται από δεισιδεμονίες και φόβο.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
Fotini Christodoulou
16-01-2006, 01:44 PM
Πιστευω οτι αυτο που ωθει τους ανθρωπους να θέλουν να μάθουν τα "μελλουμενα"ειναι ο φοβος για το αγνωστο ΄΄η ακομα και η αναγκη για να δικαιολογήσουν αυτα που τους συμβαινουν και δεν μπορουν να τα καταννοησουν,ΕΙΔΙΚΑ στις δυσκολες στιγμες τους -οποτε ψάχνουν για ένα στηριγμα .Βασικη προυποθεση ειναι να πιστευεις οτι πραγματι το μέλλον "διαβαζεται".
Συστηματα πρόβλεψης υπαρχουν πολλα(υπαρχει και σχετική ενοτητα)η αποψη μου ειναι οτι ΟΛΑ πρεπει να εφαρμόζονται απο ανθρώπους με την σχετική γνώση,με πολυ σεβασμο και κυριως απο ανθρώπους με ψυχικο ταλέντο.Τωρα το ποιος ειναι κάτοχος του ταλέντου αυτου ειναι σχετικο.(η προσωπικη μου αποψη είναι οτι τα ταρω,καφες και τα σχετικά ειναι ενα απλο μέσο συμβολισμού της ενεργειας του ατομου που ρωτα)
Φανταζομαι οτι αγοράζοντας σχετικο βιβλιο θα μαθεις το πως "ριχνουν"τα ταρω,αλλα τονιζω και πάλι οτι θεωρω οτι δεν πρεπει να γινεται καταχρηση τους και πρεπει να το αντιπετωπιζουμε με σοβαροτητα.
Αγαπητό marouli :love: ,
υπάρχουν πολλές διαφορετικές τράπουλες για προβλέψεις. Η κύρια διαφορά τους είναι στις παραστάσεις που απεικονίζουν και δευτερευόντως στον τρόπο "ανοίγματος", όπως λέγεται.
Πάντως κατά τη γνώμη μου, αν θέλεις να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο με το οποίο, από όσο καταλαβαίνω, δεν είχες ποτέ καμιά σχέση, καλύτερα να αγοράσεις τη Deste (και όχι την Ταρώ), που είναι πραγματικά η πιο ακίνδυνη από όλες μαζί με την απλή τράπουλα. Σίγουρα η deste θα σου φανεί αρκετά πολύπλοκη στην αρχή, αλλά αξίζει τον κοπο, αρκεί να μην την παιδεύεις πολύ όσο θα ην μαθαίνεις!! 3-4 ανοίγματα και μετά στο κουτί της και ξανά την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα.
Αυτά για αρχή..
sagimoon
16-01-2006, 02:31 PM
Κάποιος που ξέρει ταρώ, μου είχε πεί ότι λειτουργούν σαν βαμπίρ...σου τραβάνε ενέργεια, και κάτι τέτοια...ναι όντως έχω ακούσει ότι δεν παίζουν με τα ταρώ...καλύτερα μακρυά τους...
Maroulita
16-01-2006, 03:02 PM
"Πάντως κατά τη γνώμη μου, αν θέλεις να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο με το οποίο, από όσο καταλαβαίνω, δεν είχες ποτέ καμιά σχέση, καλύτερα να αγοράσεις τη Deste (και όχι την Ταρώ), που είναι πραγματικά η πιο ακίνδυνη από όλες μαζί με την απλή τράπουλα. Σίγουρα η deste θα σου φανεί αρκετά πολύπλοκη στην αρχή, αλλά αξίζει τον κοπο, αρκεί να μην την παιδεύεις πολύ όσο θα ην μαθαίνεις!! 3-4 ανοίγματα και μετά στο κουτί της και ξανά την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. "
Αγαπητή May, ούσα περίεργη και επιρρεπής σε πειραματισμούς, αγόρασα την deste και η αλήθεια είναι ότι αρχικά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκη, όχι βέβαια ότι τώρα δεν μου φαίνεται, αλλά αρχίζω σιγά σιγά να καταλαβαίνω κάποια πράγματα... με πολλή προσπάθεια! Όντως, δε θέλει και πολλά πολλά. Ίσως έχει δίκιο η sagimoon ότι τραβάνε ενέργεια... δεν ξέρω... :unsure: :unsure:
Πάντως όλα αυτά (προβλέψεις, ταρώ κ.λπ.) σίγουρα οφείλονται στο γεγονός ότι θέλουμε να μάθαίνουμε, αναζητούμε περισσότερα και δεν μας αρκούν τα βασικά. Συμφωνώ με την kmakri και την roadrunner. Φοβόμαστε το μέλλον και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί. Βέβαια το θέμα που προκύπτει είναι αν είμαστε προετοιμασμένοι να μάθουμε αυτό που προβλέπεται, αν γίνεται και όποτε γίνεται. Θέλει ηρεμία, ψυχραιμία και λογική, χωρίς βέβαια να υπονομεύεται και η διαίσθηση.
starfish
16-01-2006, 03:17 PM
Κάποιος που ξέρει ταρώ, μου είχε πεί ότι λειτουργούν σαν βαμπίρ...σου τραβάνε ενέργεια, και κάτι τέτοια...ναι όντως έχω ακούσει ότι δεν παίζουν με τα ταρώ...καλύτερα μακρυά τους...
Να σας πω για την προσωπικη μου εμπειρια μεχρι πριν 13 χρονια...
Αν " κολλησεις" με αυτα και κυριως την μεγαλη Αρκανα, μπαινεις σ ενα 'συμπαν' που ολα περιστρεφονται γυρω απο τις επιθυμιες σου και την αναγκη να δεις στις απαντησεις την πραγματωση αυτων των επιθυμιων. Πρακτικα σημαινει να ριχνεις και να ξαναριχνεις θετοντας την ιδια ερωτηση μεχρι να "πετυχεις" την απαντηση που επιθυμεις ή να επιβεβαιωνεις την απαντηση που παιρνεις. Εχοντας δικη σου τραπουλα, γινεσαι ερμαιο των φοβων και των επιθυμιων σου, και αντικειμενο χρησης των φιλων σου.
Αν ασχολειται με τα ταρω φιλικο σου ατομο, μπορεις καλλιστα να φτασεις στο σημειο να το αναζητας μονο και μονο για να σου τα ριξει [και ξαναριξει και ξαναριξει...]
Αν υπαρχει η προδιαθεση η κατασταση φτανει στο σημειο να απαιτειται ψυχιατρος...και το λεω σοβαροτατα.
Τωρα, αν φταινε τα ιδια τα χαρτια ή η ψυχοπαθολογια του καθενος...:wacko:
Επειδη εχω περασει απο ολες τις φασεις, γλιτωνοντας ευτυχως τον ψυχιατρο και στην πορεια απο την λουμπα, θα ελεγα οτι οποιος θελει να την χρησιμοποιησει να ειναι σιγουρος οτι δεν εθιζεται/εξαρταται ευκολα, και να εχει υπ οψιν του και το κοστος στις σχεσεις του. Αυτα!!:weird:
panther
16-01-2006, 03:38 PM
Αυτό που ξέρω εγώ, και μου το είχε πει κάποτε - μια γιαγιά (γύρω στα 60) που ήξερε και από χαρτιά / ταρώ αλλά και καφέ - ήταν να αποφύγω τα ταρώ. Καλύτερα χαρτιά απλά, παρά ταρώ.
Αυτά τα λίγα έχω ακούσει!
Fotini Christodoulou
16-01-2006, 03:41 PM
... μπαινεις σ ενα 'συμπαν' που ολα περιστρεφονται γυρω απο τις επιθυμιες σου και την αναγκη να δεις στις απαντησεις την πραγματωση αυτων των επιθυμιων. ... Εχοντας δικη σου τραπουλα, γινεσαι ερμαιο των φοβων και των επιθυμιων σου, και αντικειμενο χρησης των φιλων σου.
.... θα ελεγα οτι οποιος θελει να την χρησιμοποιησει να ειναι σιγουρος οτι δεν εθιζεται/εξαρταται ευκολα, και να εχει υπ οψιν του και το κοστος στις σχεσεις του. Αυτα!!:weird:
Με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη.
Και την θεση σου αυτή την επεκτείνω για ολες τις μεθόδους ,καφες,χαρτια κτλ.
panther
16-01-2006, 03:49 PM
Συμφωνώ και με την Starfish & τη Roadrunner!
Ας μην ξεχνάμε ότι το "ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ".
Αγγελικη
16-01-2006, 04:09 PM
Αν " κολλησεις" με αυτα και κυριως την μεγαλη Αρκανα, μπαινεις σ ενα 'συμπαν' που ολα περιστρεφονται γυρω απο τις επιθυμιες σου και την αναγκη να δεις στις απαντησεις την πραγματωση αυτων των επιθυμιων. Πρακτικα σημαινει να ριχνεις και να ξαναριχνεις θετοντας την ιδια ερωτηση μεχρι να "πετυχεις" την απαντηση που επιθυμεις ή να επιβεβαιωνεις την απαντηση που παιρνεις. Εχοντας δικη σου τραπουλα, γινεσαι ερμαιο των φοβων και των επιθυμιων σου, και αντικειμενο χρησης των φιλων σου.
.
Θα συμφωνησω κι εγω με αυτη την τοποθετηση!!
Η ενασχοληση αυτη με κουρασε και στο τελος με φοβησε, οπως φοβησε
και τους γνωστους μου (ημουν αρκετα καλη, πιστευω).
Ξυπνησα ενα πρωι και πεταξα ο,τι σχετικο!!!
Maroulita
16-01-2006, 04:46 PM
Αν ασχολειται με τα ταρω φιλικο σου ατομο, μπορεις καλλιστα να φτασεις στο σημειο να το αναζητας μονο και μονο για να σου τα ριξει [και ξαναριξει και ξαναριξει...]
Αν υπαρχει η προδιαθεση η κατασταση φτανει στο σημειο να απαιτειται ψυχιατρος...και το λεω σοβαροτατα.
Υπάρχουν λοιπόν κάποια όρια σε όλο αυτό;; Προβληματίστηκα ιδιαίτερα η αλήθεια είναι... :unsure: Πάντως, όντως, όταν κάνεις την αρχή θες συνέχεια να το ψάχνεις. Δεν ξέρω αν επιδιώκουμε τους ευσεβείς μας πόθους, πάντως θέλει τρομερή δύναμη για να μην επηρεαστείς από κάτι αρνητικό που ισως προκύψει. Πιστεύω η φράση-κλειδί είναι τα όρια, πού βρίσκονται τα όρια.
Fotini Christodoulou
16-01-2006, 05:05 PM
Ναι,συμφωνώ ειναι θεμα οριων.Κι ο ανθρωπος,ως απληστο ον,θέλει παντα να κατακτα το αγνωστο(μέσα σε αυτο και το τι μελλει γενεσθαι)!
Πρεπει ομως να αναρωτηθούμε.Αν επρεπε να γνωριζουμε ολοι το μέλλον μας,δεν θα είχαμε μια ακομα αίσθηση (εκτος των 5 που ηδη εχουμε)που να μας δινει αυτη την δυνατοτητα;;
Αφου δεν την εχουμε οι περισσοτεροι,μηπως ειναι μια γνώση που αντι να μας κανει καλο,κανει το αντίθετο;
Μηπως αντιτιθεται στην ελευθερια της βούλησης που υπερασπιζομαστε ολοι μας με πάθος; :blink1:
Αποψεις-αποψε!
Η αποψη μου γενικα,ειναι οτι η αγνοια στην προκειμένη περιπτωση,ειναι πραγματι ευτυχια!:)
friary
16-01-2006, 08:38 PM
'Ενα έχω να δηλώσω!!! Σε μια έκθεση βιβλίου, αγόρασα κάποτε ΤΑΡΩ. Το βράδυ γυρνόντας σπίτι έκατσα λίγο και της έριξα μια ματιά.Δεν έριξα τα χαρτιά δηλαδή, απλά ξεφύλισα το βιβλιαράκι που είχε και κράτησα τις κάρτες. Το βράδυ έβλεπα στον ύπνο μου ......διαβόλια και μην γελάτε καθόλου!!! Δεν ήταν ούτε ιδέα μου, ούτε φοβόμουν. Το πρωί την έστειλα κατευθείαν στα σκουπίδια!!!!
Δεν ξέρω πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός. Αλλα απο τότε....μακριά και αγαπημένοι με την ΤΑΡΩ!!!
.
Θα συμφωνησω κι εγω με αυτη την τοποθετηση!!
Η ενασχοληση αυτη με κουρασε και στο τελος με φοβησε, οπως φοβησε
και τους γνωστους μου (ημουν αρκετα καλη, πιστευω).
Ξυπνησα ενα πρωι και πεταξα ο,τι σχετικο!!!
AGGELIKI ti enois se fobise? prosopika den ksero na rixno taro alla 2-3 fores mou ta exoun pi.
Dell Piero
16-01-2006, 09:22 PM
ilav στο myhoroscope γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες
leila
16-01-2006, 09:36 PM
Παιδιά, και γώ έχω πάρει την Deste αλλά δεν κατάλαβα και πολύ.Στην αρχή προσπάθησα αλλά είχα πάντα την αμφιβολία αν έδινα την σωστή ερμηνεία.Δεν ξέρω άν είναι καλύτερα να έχεις ταρώ ή απλά χαρτια.Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είναι το να έχεις δική σου τράπουλα είναι σαφώς καλύτερο απο το να παίρνεις στα 090 ή να τρέχεις στις καφετζούδες.Οχι ότι δεν υπάρχουν χαρισματικά άτομα.Αλλα αξίζει τον κόπο τόσο χρήμα?Σίγουρα το να έχεις μια δική σου τράπουλα δεν παυει να είναι αρχικά εθιστικό αλλα μπορείς να το ελέγχεις καλύτερα.
Maroulita
16-01-2006, 11:02 PM
Πρεπει ομως να αναρωτηθούμε.Αν επρεπε να γνωριζουμε ολοι το μέλλον μας,δεν θα είχαμε μια ακομα αίσθηση (εκτος των 5 που ηδη εχουμε)που να μας δινει αυτη την δυνατοτητα;;
Αφου δεν την εχουμε οι περισσοτεροι,μηπως ειναι μια γνώση που αντι να μας κανει καλο,κανει το αντίθετο;
Μηπως αντιτιθεται στην ελευθερια της βούλησης που υπερασπιζομαστε ολοι μας με πάθος; :blink1:
Αποψεις-αποψε!
Η αποψη μου γενικα,ειναι οτι η αγνοια στην προκειμένη περιπτωση,ειναι πραγματι ευτυχια!:)
Ναι όντως η απορία είναι εύλογη... αφού μας χαλάει, γιατί ασχολούμαστε;;; :unsure: :toung: Πάντως, μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε αυτήν την κάποια αίσθηση (να την πω προσόν;; χμμμ δεν ξέρω!), όλοι ωστόσο διψάμε να μάθουμε! Έστω και λίγο. Ακόμα κι όταν δεν επιζητούμε να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, δεν παύει να έχουμε προσδοκίες για οτιδήποτε κι αν κάνουμε. Κι αυτό ίσως να είναι ένας προπομπός γι' αυτό που θα συμβεί. Ίσως!
magikadespell
17-01-2006, 11:19 AM
Καλημέρα παιδιά. Εγώ έχω ρωτήσει γυναίκες που ρίχνουν ταρώ και λένε ότι όλα όσα λέγονται για την ταρώ είναι βλακείες. Αυτό που ισχύει σίγουρα για την ταρώ είναι ότι δεν μαθαίνεται έτσι απλά. Η ερμηνεία των χαρτιών της δεν είναι απλά μια παράγραφος που σε ένα περιοδικό γράφει ούτε είναι άσπρο μαύρο. Θέλει πάρα πολύ διάβασμα (υπάρχουν πάρα πολλά σχετικά βιβλία εγώ έχω δει ολόκληρες βιβλιοθήκες με αγγλικά και ελληνικά βιβλία) πολυ μελέτη το κάθε ένα χαρτί ξεχωριστά. Η ταρώ υποστηρίζετε (και τονίζετε) πως δεν είναι τράπουλα πρόβλεψης αλλά συμβουλευτική δηλαδή σου δείχνει τον τρόπο για να αντιμετωπίσεις αυτό που σε απασχολεί ή σε προειδοποιεί για τους κινδύνους. Σαφώς και απαιτείται ισχυρή διαίσθηση ή κάποιο "ταλέντο" αυτό που λέμε δηλαδή "να σε θέλει" όπως νομίζω και σε κάθε σύστημα πρόβλεψης αλλά και στην Αστρολογία βοηθάει πολύ εκτός από τις γνώσεις η διαίσθησή σου να σε οδηγεί και να σε βοηθάει.
Τώρα όσον αφορά τις σχέσεις μας γενικά με τους γύρω μας (όπως το θέτει η starfish) είναι ακριβώς έτσι όπως το λέει αλλά δεν φταίει η ταρώ για αυτό. Έτσι γίνεται όταν οι γύρω μας πιστεύουν ότι μπορούμε με κάποιο τρόπο να "προβλέψουμε" εκτός του ότι και εμάς μας πιάνει μανία να δούμε τα δικά μας. Έγω λίγα μαθήματα Αστρολογίας κάνω και τόλμησα να το κοινοποιήσω στο περιβάλλον μου και με έχουνε τρελλάνει για προβλέψεις!!!! Μέχρι που ένας φίλος ετοιμάζετε να κάνει δικιά του δουλειά και με ρώτησε τι να κάνει να την ανοίξει ή όχι λες και είμαι η Παγιατάκη!!! :amazed: Μια άλλη μου λέει: Νομίζω ότι μου έχουν κάνει μάγια μπορείς να το δεις Αστρολογικά;!!!! :cry: Ρωτήστε και τους επαγγελματίες να σας πουν τι τρέλλα κουβαλάει ο κόσμος! Δοκιμάστε να πείτε στους γύρω ότι ρίχνετε χαρτιά (την απλή τράπουλα) και θα γίνει ο κακός χαμός!!
Και για την ιστορία να σας πω αυτά που έχω διαβάσει (αν είναι λάθος παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος για να μη λέμε άλλα αντί άλλων). Η γνήσια και πρώτη ταρώ είναι αυτή της Μασσαλίας. Λέγετε πως την έκλεψαν οι Τσιγγάνοι και την αντικατέστησαν με άλλα σύμβολα και φιγούρες και έτσι προέκυψε η απλή τράπουλα (ή Τσιγγάνικη).
panther
17-01-2006, 11:28 AM
Αγαπητή magikadespell,
Εγώ ποτέ δεν έχω ρίξει τράπουλα ταρό, και ούτε πρόκειται!
Ξέρω όμως να ρίχνω χαρτιά. όντως, η ερμηνεία αυτών δεν είναι ούτε μια παράγραφος, αλλά ούτε ένα βιβλίο που το διαβάζεις και μετά ρίχνεις!!!
Θέλει να έχεις "αυτό το κάτι". Πρέπει να κάνεις συνδυασμούς και κάθε συνδυασμός έχει διαφορετική σημασία!Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι!
Εγώ για δύο λόγους τα σταμάτησα!
1ον γιατί η ζωή πήγαινε από το κάκό στο χειρότερο! Συν ότι φανατιζόμουν!! &
2ον γιατί "προέβλεψα" θάνατο σε μια κοπέλα. Φυσικά, δεν της είπα ποτέ ότι το είχα δει στα χαρτιά! Αλλά, έπαθα μεγάλο σοκ όταν μου επιβεβαίωσε την "πρόβλεψή" μου!!
Αγαπητή φίλοι του θέματος,
διάβασα με πολύ προσοχή όλες τις τοποθετήσεις που έκανε ο καθένας από εσας και θέλω να παραθέσω και εγώ τη δική μου.
σχολούμαι με τη χαρτομαντεία περίπου 12 χρόνια. Ξεκίνησα από μια γιαγιά και εγώ, που μου έμαθε την απλή τράπουλα. Στη συνέχεια γνώρισα τα Ταρώ, αλλά κάθε φορά που τα άνοιγα, είτε είχα πολύ ένταση και άσχημη διάθεση, είτε μέσα στη διάρκεια της ημέρας μου συνέβαινε κάτι κακό ή άσχημο. Αυτή την "εξάρτηση" που περιγράφτηκε πράγματι την ένιωσα με την Ταρώ, αλλά όχι με την απλή ή με τη Deste. Τελικα σταμάτησα να τα ανοίγω και ηρέμησα αρκετά. Δεν θεωρώ όμως ότι δυσκολεύτηκα να τα σταματήσω όπως ανέφθηκε από κάποιους φίλους.
Κάτι που δεν αναφέρθηκε όμως από κανένα φίλο έως τώρα είναι το εξής : είναι πολύ σπάνιο έως αδύνατο το άτομο το οποίο κατέχει την τράπουλα να μπορέσει να την ανοίξει και για τον ίδιο του τον εαυτό και να μπορέσει φυσικά να την ερμηνεύσει αποτελεσματικά. Δεν ξέρω πως ακριβώς δικαιολογείται αυτό.. ίσως λόγω μη αντικειμενικής κρίσης στα δικά μας θέματα, ίσως γενικότερα αδυναμίας.
Πάντως, δεν είναι καθόλου μα καθόλου σωστό να ρίχνουμε και να ξαναρίχνουμε την τράπουλα προκειμένου να μας αποκαλύψει κάτι, γιατί με αυτόν τον τρόπο "ασκούμε πίεση" . Αν μπορεί να το δίξει θα το δείξει, αν όχι τότε είναι και αυτό ένα σημάδι που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε.
Τέλος και για να μη σας κουράζω, κάθε τράπουλα πρέπει να ανοίγεται όταν υπάρχει πραγματικό ζήτημα και ποτέ μα ποτέ για πλάκα. Μακριά από άτομα που δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν ή μιλούν υποτιμιτικά για αυτό. Ο σκοπός δεν είναι να αποδείξουμε σε αυτά τα άτομα, ότι μπορούμε να προβλέψουμε πράγματα.
Στα τα άτομα που πρωτοξεκινούν θα πρότεινα να μάθουν ανοίγοντας την τράπουλα για κάποια φίλη ή φίλο. Βοηθάει πολύ.
Εγώ προσωπικά ανοίγω τη Deste και την απλή μια φορά την εβδομάδα και διαφορετική μέρα (συνήθως Τετάρτη ή Παρασκευή).
Ελπίζω να μη κούρασα..
Αγαπητή magikadespell,
Εγώ ποτέ δεν έχω ρίξει τράπουλα ταρό, και ούτε πρόκειται!
Ξέρω όμως να ρίχνω χαρτιά. όντως, η ερμηνεία αυτών δεν είναι ούτε μια παράγραφος, αλλά ούτε ένα βιβλίο που το διαβάζεις και μετά ρίχνεις!!!
Θέλει να έχεις "αυτό το κάτι". Πρέπει να κάνεις συνδυασμούς και κάθε συνδυασμός έχει διαφορετική σημασία!Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι!
Εγώ για δύο λόγους τα σταμάτησα!
1ον γιατί η ζωή πήγαινε από το κάκό στο χειρότερο! Συν ότι φανατιζόμουν!! &
2ον γιατί "προέβλεψα" θάνατο σε μια κοπέλα. Φυσικά, δεν της είπα ποτέ ότι το είχα δει στα χαρτιά! Αλλά, έπαθα μεγάλο σοκ όταν μου επιβεβαίωσε την "πρόβλεψή" μου!!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενα σου..
panther
17-01-2006, 11:45 AM
May,
Εγώ προσωπικά "προέβλεπα" για τον εαυτό μου μόνο τα αρνητικά γιατί όπως ήδη ανέφερες δεν είχα αντικειμενική κρίση!
Δεν θυμάμαι καλά, Παρασκευή ή Κυριακή λένε ότι είναι καλό να μην ρίχνεις τα χαρτιά!!
Τι ριχνείς το "cross"?
May,
Εγώ προσωπικά "προέβλεπα" για τον εαυτό μου μόνο τα αρνητικά γιατί όπως ήδη ανέφερες δεν είχα αντικειμενική κρίση!
Δεν θυμάμαι καλά, Παρασκευή ή Κυριακή λένε ότι είναι καλό να μην ρίχνεις τα χαρτιά!!
Τι ριχνείς το "cross"?
Προτιμώ την Τετάρτη και την Παρασκευή. Αλλά και η Κυριακή δεν είναι άσχημη μέρα, δεν έχεις άδικο.
Δεν ρίχνω πολύ cross, γιατί είναι λίγο περιοριστικό στις απαντήσεις του. Προτιμώ να κάνω την taandrida που δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν χρειάζεται να "μελετήσω" κάτι συγκεκριμένο.
Maroulita
17-01-2006, 12:02 PM
Καλημέρα!
προσωπικά ξεκίνησαν να ρίχνω την deste για μένα και μπορώ να πω ότι κάποια πράγματα επαληθεύονται, όπως παρατηρώ... Τώρα να πω ότι έχοντας την προδιάθεση, τα ερμηνεύω όπως με βολεύουν; :unsure: Έχω την εντύπωση ότι αν κάνεις το βήμα να ασχοληθείς με deste, χαρτιά, ταρώ κ.λπ. δε σε παίρνει και τόσο να τα δεις όπως σε βολεύουν. Τουλάχιστον σε μένα δεν ισχύει αυτό. Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα και δε γίνεται να τα δεις αλλιώς. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται απόλυτη ψυχική ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Έχω την εντύπωση ότι την deste συνήθιζαν να τη ρίχνουν Παρασκευή. Να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε; Υπάρχει μήπως και κάποιο άλλο βιβλίο σχετικά με την τράπουλα deste;
starfish
17-01-2006, 12:10 PM
Η τραπουλα ταρω περιβαλλεται απο μια μυστηριακη ατμοσφαιρα -οχι απο μονη της φυσικα!! οι ανθρωποι που ασχοληθηκαν μαζι της την ενεταξαν σ αυτο το μυστηριακο πλαισιο που ξεφευγε απο την αισθηση που δινουν αλλες μεθοδοι προβλεψης ή συμβουλευτικης οπως η καφεμαντεια ή η απλη τραπουλα. Απ οτι θυμαμαι, χωρις να εχω ασχοληθει πλεον εδω και τουλαχιστον 13 χρονια, λεγεται πως καταγεται απο την αρχαια Αιγυπτο και εφτασε μεχρι τις μερες μας περνωντας μεσα απο τους μυστικιστες/καβαλλιστες της Ευρωπης. Μια απο τις εκδοσεις/εικονογραφησεις της μαλιστα, εχει ιδιατερη φημη. Αυτη του Αλιστερ Κρουλεϋ, μιας αμφιλεγομενης και επιφοβης προσωπικοτητας που δεσποσε στον χωρο του μυστικισμου καπου στα τελη του 19ου με αρχες του 20ου αιωνα [αν θυμαμαι καλα]. Ο Κρουλεϋ ασχολιοταν με την μαυρη μαγεια και σατανιστικες τελετες.
Αυτην την τραπουλα ειχα αγορασει, γιατι ηταν 'μαγευτικη' τουλαχιστον απο αποψη εικονογραφησης -και οχι επειδη με τραβουσε ο σατανισμος. Πραγματικα πανεμορφη! Μια τετοια τραπουλα την προσεχεις και την συντηρεις σε πρωτη φαση ως εργο τεχνης. Σε δευτερη φαση -κι εδω αρχιζει το παιχνιδι- υπαρχουν συγκεκριμενες οδηγιες φυλαξης και χρησης που αποπνεουν αυτο κλιμα του μυστηριακου που ανεφερα παραπανω. Αν το μυστηριακο/μυστικιστικο σε ελκει, εισαι πλεον σε ολισθηρο εδαφος και χωρις μαλιστα να το παιρνεις χαμπαρι. Τα υπολοιπα ειναι θεμα χρονου και συνειδητοποιησης...
Τωρα, οσον αφορα την διαισθηση, αυτη μπορει να λειτουργησει [οταν υπαρχει] μονο οταν παταει στην γνωση. Σε μενα, λειτουργουσε πολυ καλυτερα οταν το ριξιμο αφορουσε αλλο ατομο και οχι τον εαυτο μου. Ερμηνεια δικου μου ριξιματος απο μενα την ιδια ηταν ενα θολο τοπιο που μου προκαλουσε μεγαλυτερη ανασφαλεια απο αυτην που προσπαθουσε να καλυψει και αφηνε τις αναγκες μου ακαλυπτες. Χαος!!!
Για να μην μακρυγορω πολυ περισσοτερο, εχοντας ως καθρεφτη μια φιλη που κατεληξε -οχι εξ αιτιας των ταρω, αλλα και με την βοηθεια τους- να μπαινοβγαινει σε ψυχιατρεια, την εκανα ηρεμα και τελετουργικα κομματακια μπροστα της και την πεταξα. Ακολουθησε το σταδιο απεξαρτησης με ολα τα συμπαραμαρτυρουντα [συνδρομο στερησης, παλινδρομησεις κλπ.]
Αν σας πω οτι ευχαριστω το horoscope που μου αρνειται την προσβαση στις προβλεψεις Ταρω, θα με πιστεψετε;:nuts:
Αγαπητό marouli,
δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλο βιβλίο σχετικό με τη Deste.
Πάντως κάνεις πολύ καλά που διατηρείς την αυτοσυγκεντρωσή σου και κάνεις ότι μπορείς να δεις τα πράγματα αντικειμενικά. Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για σένα και ειδικά για αυτό που έχεις ξεκινήσει.
magikadespell
17-01-2006, 02:03 PM
Βρε παιδιά.... καταρχήν νομίζω ότι παρεξηγήσατε τα λεγόμενά μου αλλά μάλλον φταίω εγώ όπως τα διατύπωσα. Δεν είπα ότι πιστεύω πως δεν ισχύουν αυτές οι δοξασίες ίσως είναι αλήθεια εγώ όμως σαν χαρακτήρας πάρα πολύ δύσκολα πιστεύω κάθε είδους δεισιδαιμονίες να πω, διαδόσεις να πω, που σε αποτρέπουν από κάτι στη ζωή. Εγώ η ίδια με τα μάτια μου πρέπει να έχω δει ή να έχω βιώσει ή να το δω να συμβαίνει δίπλα μου για να με πείσει κάποιος πως δεν πρέπει να ασχοληθώ. Π.χ. ναρκωτικά δεν πήρα ποτέ γιατί έχω δει την αρχή. τη μέση και το τέλος. Δεν πήρα γιατί πείστηκα πως δεν πρέπει από όσα είδα σε άλλους να συμβαίνουν (ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω) όχι γιατί η μαμά μου μου έλεγε μη.
Εμένα μ' αρέσει πολύ το μεταφυσικό και από μικρό παιδί διαβάζω διάφορα και χαρτιά μου έμαθαν πρόσφατα να ρίχνω (αυτή που μου έμαθε μου είπε να μην ασχοληθώ με την ταρώ αλλά εμένα από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε) και οι φίλες λένε πως είμαι πολύ καλή αλλά πάντα ένιωθα ότι είχα όρια μέσα μου και δεν φοβόμουν τίποτα ήξερα πως θα σταματούσα εκεί που έπρεπε και έτσι έχει γίνει. Και ακριβώς λόγω του χαρακτήρα μου αυτού η αρχική και παντοτινή μου αγάπη είναι η Αστρολογία επειδή μόνο εκεί μπορώ να στηριχτώ και να το καταλάβω όλα τα άλλα για μένα είναι πειραματισμοί και παιχνίδι. Θα ήθελα να ασχοληθώ και με την ταρώ αλλά επειδή ξέρω πως θέλει πολύ μελέτη προτιμώ να αφιερώσω το χρόνο μου και τη μελέτη μου στην Αστρολογία και βλέπουμε μετά.
Όλα αυτά αφορούν εμένα προσωπικά και δεν αμφισβητώ κανενός την άποψη. Μήπως φταίει που έχω πολλούς πλανήτες στα Μεταβλητά και είμαι πολύ της ανάλυσης; :toung: Πάντα ένα "γιατί" με ταλανίζει μέσα στο μυαλό!:worried: Έχω και Δία στο 12ο οπότε συγχωρείστε με!!!
starfish
17-01-2006, 02:33 PM
Όλα αυτά αφορούν εμένα προσωπικά και δεν αμφισβητώ κανενός την άποψη. Μήπως φταίει που έχω πολλούς πλανήτες στα Μεταβλητά και είμαι πολύ της ανάλυσης; :toung: Πάντα ένα "γιατί" με ταλανίζει μέσα στο μυαλό!:worried: Έχω και Δία στο 12ο οπότε συγχωρείστε με!!!
Δεν μου φανηκε να αμφισβητεις την αποψη καποιου απ οσα εγραψες. Αλλωστε ο καθενας εχει σε ενα βαθμο γνωση των οριων του και οι εμπειριες του βοηθουν στην περαιτερω αποσαφηνιση τους!
Υ.Γ. Κι εγω εχω Δια στον δωδεκατο [και στους Διδυμους] κι αυτο ισως να με σωζει απο τα κυβικα νερου που με ...πνιγουν!! :blink1:
elfaki
26-03-2007, 09:44 PM
Γεια σας κι από μένα!Διαβαζα το θέμα σας και θέλω να σας πω οτι εγώ απο μικρή έριχνα τελείως για την πλάκα μου την απλή τράπουλα μ'εναν αρκετά ευκολο τρόπο και με ερμηνεία μονολεκτική.Εβλεπα οτι κάποια πράγματα εβγαιναν άλλα όμως οχι. Το στάματησα για αρκετό καιρο , αλλα τώρα τελευταία έχω αρχίσει να μπαίνω στο τρυπάκι να αγορασω την "ντεστε".Δεν ξέρω γιατι...ίσως επειδή ακούγετε πολύ σαν τράπουλα και με όλα αυτα που πέρασα στο πρόσφατο παρελθόν μου θέλω να μάθω το μέλλον μου.
Μήπως γνωρίζει κάνεις να μου πει 2-3 πραγματάκια για την τράπουλα της Κατίνας?
έχει πολλές φυγούρες η ερμινεία εύκολη στα υπόλυπα χαρτιά οι φυγούρες με μπέρδευαν
προτιμώ την απλή τράπουλα
elfaki
26-03-2007, 10:29 PM
έχει πολλές φυγούρες η ερμινεία εύκολη στα υπόλυπα χαρτιά οι φυγούρες με μπέρδευαν
προτιμώ την απλή τράπουλα
μήπως μπορείς να μου πεις κάποιον τρόπο να τα ρίχνω κι εγω με την απλή τράπουλα?
:cheesy:
*Astropeleki*
26-03-2007, 11:54 PM
Μπορείς να δεις στο φόρουμ Μαντικές Τέχνες (http://myhoroscope.gr/forumdisplay.php?f=42) πολλά σχετικά θέματα με την χαρτομαντεία.
Για την τράπουλα της Κατίνας υπάρχει σχετικό θέμα εδώ (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=1772)
:bigsmile:
olenska
27-03-2007, 10:50 AM
Καλημέρα σε όλους!
Με αφορμή την ερώτηση της vickynaf2004 σχετικά με το που μπορεί να προμηθευτεί μια τράπουλα ταρώ, θα ήθελα να θέσω ένα ερωτηματάκι σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θεωρείτε πώς είναι κάπως "επικίνδυνη" η συγκεκριμένη ενασχόληση; Θα μπορούσε κάποιος "άσχετος" να ρίξει ταρώ ή χρειάζεται συγκεκριμένες γνώσεις;
Τώρα τελευταία, ειδικά από τότε που βγήκαν οι μάγισσες της Σμύρνης, το όλο ζήτημα έχει εμπορευματοποιηθεί αρκετά. Προσωπικά "μπήκα στο τρυπάκι" να πάρω την συγκεκριμένη τράπουλα για να δω τί γίνεται ακριβώς, γιατί τόσος ντόρος τελικά. Το τί πιστεύω για τη συγκεκριμένη μάλλον θα το αφήσω για τον εαυτό μου, γιατί ίσως να θεωρηθεί διαφήμιση ή το αντίθετο.
Ευχαριστώ!!
Αρχισα να ασχολουμαι με την ταρω εδω κι ενα χρονο.Στην αρχη δεν πιστευα τιποτα,την εριχνα για πλακα.Με τον καιρο οι προβλεψεις αρχισαν να βγαινουν και πολλες φορες με προειδοποιουσε για τυχον ζημιες.Βγηκαν σχεδον ολα,τοσο που ανατριχιαζω στην σκεψη οτι μια τραπουλα γνωριζει πιο πολλα για εμενα ,απο εμενα...Εδω και 3 μηνες μου προβλεψε οτι ενας πολυ καλος φιλος απο πολυ μακρια θα εμφανιστει ξαφνικα στη ζωη μου,και θα "παιχτει" κατι πολυ ερωτικο.Δε πιστευα τιποτα και πριν απο 3 εβδομαδες ηρθε καποιος παλιος φιλος με τελειως διαφορετικες διαθεσεις..Ντρεπομαι που πιστευω σε μια τραπουλα,σαν αποφοιτη πανεπιστημιου ειναι εντελως αντιθετο με τα "πιστευω" μου,ωστοσο δε μπορουμε να τα εξηγησουμε ολα...Ισως η τραπουλα να βγαζει "εξω" την διαισθηση μας που μονοι δεν εχουμε την ικανοτητα...:wacko:
maria-zoi
27-03-2007, 05:05 PM
Καλησπέρα και από μένα!
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που ειπώθηκαν.
Η αλήθεια είναι ότι αν δηλώσεις ότι ασχολείσαι με τα χαρτιά μπορεί να σε κυνηγάει όλος ο κοινωνικός σου περίγυρος τις πιο απίστευτες ώρες.
Από την άλλη δεν πιστεύω ότι τα ταρώ φέρνουν λοιμούς σεισμούς και καταποντισμούς.
Τα ταρώ έχουν μια φολοσοφία και έναν συμβολισμό που μακάρι να μπορούσαμε όλοι να τα καταλάβουμε. Την αστρολογία την θεωρώ πιο χειροπιαστή ας πούμε.
Το κακό το κουβαλάμε μέσα μας όπως και το καλό, όπως και τις απαντήσεις που ψάχνουμε όλοι νομίζοντας πως αν έχουμε τη γνώση θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τα πράγματα.
Τα χαρτιά απλά είναι το μέσον που μπορεί να μας εξωτερικεύσει την απάντηση.
Τι γίνεται όμως με την πρόβλεψη.
Είναι παγίδα?, εμποδίζει την ελεύθερη βούληση?
Η μήπως είναι η γνώση που δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τελικά?
ΥΓ. όποιος άλλος έχει Δια στο δωδέκατο να σηκώσει το χέρι του! :cheesy:
ο δικός μου είναι και αλανιάρης καθότι είναι στον Δίδυμο κάνει βόλτες όπου θέλει.
Starfish μήπως είσαι το αστρολογικό μου δίδυμο? Μήπως…?:idea:
starfish
28-03-2007, 10:34 AM
Starfish μήπως είσαι το αστρολογικό μου δίδυμο? Μήπως…?:idea:
Aχα!! Εχουμε 1 εβδομαδα διαφορα!! Και Δια στους Διδυμους! :nuts: Αν εχεις και Καρκινο Ωροσκοπο....:toung: την βαψαμε!!
kiaRRa
28-03-2007, 01:40 PM
Πάντως, γενικότερα, για την ταρώ έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορες "ομολογίες" ότι και καλά τρέφεται από την ενέργεια του ατόμου και τέτοια. Έχω γίνει κάπως κυνική, αλλα μιλάμε για μια στοίβα χαρτιά, όχι για βδέλλες που μας ρουφούν το αίμα.
Το αν είναι αποτελεσματική και βγαίνουν όσα δείχνει, είναι άλλο θέμα. Ίσως απλά εμείς συνδέουμε τα γεγονότα της καθημερινής μας ζωής με τις εν λόγω "προφητείες/προβλέψεις" μόνο και μόνο επειδή εμείς θέλουμε να επαληθευθούν.
maria-zoi
28-03-2007, 06:37 PM
Aχα!! Εχουμε 1 εβδομαδα διαφορα!! Και Δια στους Διδυμους! :nuts: Αν εχεις και Καρκινο Ωροσκοπο....:toung: την βαψαμε!!
έχω και καρκίνο ωροσκόπο (χεχε) τώρα να σου πω εγω αισθάνομαι σαν το φυτό που το πότισαν πολύ και κοντεύει να χαλάσει:wacko:
Αν έχεις να βάψουμε κάτι συμφωνώ γιατί και εγώ έχω κάτι για βάψιμο:nuts:
Αν δεν κάνω λάθος έχεις σελήνη στο σκορπιό?
maria-zoi
28-03-2007, 06:48 PM
Πάντως, γενικότερα, για την ταρώ έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορες "ομολογίες" ότι και καλά τρέφεται από την ενέργεια του ατόμου και τέτοια. Έχω γίνει κάπως κυνική, αλλα μιλάμε για μια στοίβα χαρτιά, όχι για βδέλλες που μας ρουφούν το αίμα.
Το αν είναι αποτελεσματική και βγαίνουν όσα δείχνει, είναι άλλο θέμα. Ίσως απλά εμείς συνδέουμε τα γεγονότα της καθημερινής μας ζωής με τις εν λόγω "προφητείες/προβλέψεις" μόνο και μόνο επειδή εμείς θέλουμε να επαληθευθούν.
Πιστεύω ότι αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με αυτό το θέμα σίγουρα διαθέτουν την ενέργειά τους. Όχι όμως ότι τους την ρουφάνε όπως το είπες μια στίβα χαρτία!
Γι αυτό και δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια χαρτορήχτρα μπορεί να έχει 5-6 πελάτες στη σειρά και να ξέρει στον έκτο πελάτη τι λέει:wacko:
Στο θέμα της επαλήθευσης τώρα δεν ξέρω εγώ δεν συμβιβάζομαι με το περπωμένο φυγή αδύνατον!
Δέχομαι όμως το στερνεί μου γνώση να σ'ειχα πρώτα!
nadezda
11-07-2007, 02:17 AM
η deste αν εχεις την υπομονη να ασχοληθεις μαζι της και να την μελετησεις,μπορει οντως να σου αποκαλυψει αρκετα πραγματα για προσωπα και καταστασεις στη ζωη σου αρκει αφενος να επιτρεψεις στον εαυτο σου να αφεθει και αφετερου στη διαισθηση σου να λειτουργησει.για τα ταρω,γνωριζω και εγω ο,τι και ο panther.ξερει κανεις σας που μπορει κανεις να μου ριξει την τραπουλα των αγγελων;επισης,εδω υπαρχει κατι του στυλ δωρεαν ριξιμο χαρτιων;
Καλημέρα σε όλους!
Ευχαριστώ!!
Μπορείς να βρείς οποια τράπουλα θές με τις οδηγίες του στο βιβλιοπωλείο Πύρινος Κόσμος Ιπποκράτους 16 Σόλωνος τηλ.210 3602883. :bigsmile: