PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Αφροδίτη η θεά του έρωτα - ο πλανήτης της αγάπης

Φαίδρα Θεοδώρου
04-01-2006, 03:31 PM
Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Θεός του Ουρανού ο Ουρανός αφού ήλθε σε ολονύκτια συνουσία με τη γυναίκα του τη Γαία απέκτησε παιδιά τα οποία όμως ήσαν μισητά. Μετά τη γέννησή τους ο Ουρανός φρόντισε να τα κρύψει και δεν τα άφησε να βγούνε στο φως. Τα έκρυψε μέσα στο κενό της γης. Σε αυτή την κακή πράξη του -έτσι χαρακτηριστικά την ονομάζει ο Ησίοδος- βρήκε τη χαρά του. Η θεά Γαία όμως έφτιαξε ένα δρεπάνι και απευθύνθηκε στα παιδιά της για να τη βοηθήσουν στην εκτέλεση του σχεδίου της. Ο Κρόνος δέχθηκε, από δικούς του βέβαια υπολογισμούς, να βοηθήσει τη μητέρα του. Έτσι η Θεά Γαία έκρυψε το γιό της σε ένα μέρος κατάλληλο για ενέδρα, του έδωσε στο χέρι το δρεπάνι και τον μύησε λεπτομερειακά στο σχέδιο.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Αφροδίτη η θεά του έρωτα - ο πλανήτης της αγάπης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-12613/)

Dell Piero
04-01-2006, 09:25 PM
Κυρία Θεοδώρου αφού καλωσορίσω το πρώτο σας κείμενο θέλω παράλληλα να εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου στην όμορφη και μεστή γραφή σας απαλλαγμένο από τσαπατσουλιές και με αρκετά στοιχεία μυθολογίας χρήσιμα σε αρκετούς αναγνώστες σαν και μένα.

starfish
05-01-2006, 11:55 AM
Κυρια Θεοδωρου, δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα με το Dell Piero.
Καλως ηρθατε! Θα περιμένουμε και αλλα αρθρα σας...

moutro28
01-02-2006, 09:44 PM
Συγχαρητήρια. Αν κρίνω από τον εαυτό μου και από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους θεωρώ ότι είναι από το πιο σωστά άρθρα που έχω διαβάσει. Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω αντίστοιχα άρθρα και για τους άλλους πλανήτες

*Astropeleki*
01-02-2006, 11:59 PM
Συγχαρητήρια. Αν κρίνω από τον εαυτό μου και από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους θεωρώ ότι είναι από το πιο σωστά άρθρα που έχω διαβάσει. Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω αντίστοιχα άρθρα και για τους άλλους πλανήτες

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Καλώς ήρθατε κυρία Θεωδόρου. Το άρθρο σας κατανοητότατο. Συγχαρητήρια και από μένα.

Marilam
03-02-2006, 01:29 PM
Αγαπητή κυρία Θεοδώρου....
Συνήθως αποφεύγω να σχολιάζω τα άρθρα (όχι επειδή δεν είναι αξιόλογα, είναι καταπληκτικά) αλλά πραγματικά αυτό το άρθρο μαζί με ένα άλλο που ανέλυαν τους δεσμούς στους οίκους, μου έκαναν φοβερή εντύπωση με την ανάλυση τους...
Ελπίζω και εγώ με την σειρά μου και εύχομαι, να συνεχίσετε με τέτοιου είδους άρθρα...
Συγχαρητήρια και σε εσάς και σε όλους τους συνεργάτες του site για την δουλειά και το μεράκι σας...

παλίρροια
02-12-2009, 12:25 AM
Θα ήθελα πολύ να διαβάσω αντίστοιχα αρθρα τοσο κατανοητά ,περιεκτικά μ'αυτο τον τρόπο γραφής ,:και με παρομοια θέματα! Πραγματικά παρα πολύ ωραίο κατατοπιστικό και ρεαλιστικό θα έλεγα!:bigsmile: