PDA

View Full Version : Τί είναι η "γαλαξιακή"αστρολογία;

Fotini Christodoulou
03-01-2006, 07:04 PM
Καλησπέρα!
Σε περιηγηση στον παγκοσμιο ιστο "επεσα"πανω σε σε μια τεχνική να το ονομασω;-στα αγγλικα galactic astrology.

Θα μπορουσα να μάθω περισσοτερα;Τι ειναι;Χρησιμοποιείται;Ποια η διαφορα του γαλαξιακου χαρτη απο τον κλασσικο γενεθλιο και τελικα εχει καποια χρησιμοτητα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητω συγγνώμη αν σας κουραζω!

Φιλικα,
Φωτεινή

Χρήστος Άρχος
04-01-2006, 08:46 PM
Αγαπητή φίλη, ο όρος γαλαξιακή αστρολογία χρησιμοποιείται για δύο πράγματα που διαχωρίζονται απο τους όρους Microgalactic astrology και Macrogalactic astrology.
H oυσία είναι στο οτι άν επηρεάζουν την ολότητα μας ( με την έννοια του Dane Rudyar όπως την εξέφρασε στο βιβλίο του The astrology of Personality ) οι πλανήτες στην ζωδιακή ζώνη που περιβάλλει τη γή τότε τα μακρινά αστέρια του γαλαξία μας επηρεάζουν και αυτά την ζωή στη γή ( υπο τη μορφή σμηνών πάντα μιάς και απο γεωκεντρική θέση μιλώντας για γαλαξιακά αστρικά πλήθη μία επιρροή με δεδομένες τις αποστάσεις μπορεί να είναι μόνο σε φάση σμήνους. Βέβαια αυτό μπορεί να μας επηρεάζει αστρολογικά μόνο στο λεγόμενο φυσικό επίπεδο στην λεγόμενη αρμονική του ηλιακού μας συστήματος και τι κραδασμούς δέχετε.
Πολλοί πιστεύουν ότι με την γαλαξιακή αστρολογία μπορούμε να δούμε εάν υπάρχει κάποιος σημαντικός κίνδυνος η αλλαγή γενικότερα στην αρμονία του ηλιακού μας συστήματος. Το παραπάνω σχόλιο ανήκει στην Macrogalactic astrology. Ελάχιστοι πραγματικά ασχολούνται με αυτόν τον τομέα και κυρίως αυτά τα έτη επικεντρώνετε το ενδιαφέρον στην λεγόμενη μεγάλη σύγρουση και πτώση του προμηθέα ( η παράξενη ηλιοκεντρική κίνηση αστρονομικά του ουρανού δεν είναι φυσική αλλά έχει σχέση με μία περίοδο έντονων συγκρούσεων στο ηλιακό σύστημα που είχε σαν αποτέλεσμα και την καταστροφή του 5ου πλανήτη σε απόσταση απο την Ήλιο εκεί που σήμερα είναι η ζώνη των αστεροειδών) και πώς μπορεί να φανεί στο μακρινό παρελθόν με την τότε γαλαξιακή θέση του ηλιακού συστήματος.
Η microgalactic astrology συνδέεται κυρίως με το γαλαξιακό κέντρο στον Τοξότη και κάποια άλλα σημαντικά σημεία του Γαλαξία τα λεγόμενα Star clusters όπου πιστεύετε και ερευνάτε χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο ότι επηρεάζουν τα εγκόσμια και μπορεί και την ανθρώπινη προσωπικότητα. Για εμένα προσωπικά τη στιγμή που ακόμη σε κάποιους ανθρώπους είναι αχρησιμοποίητοι ακόμη και οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να εκφράσει γαλαξιακές επιρροές.
Για να μήν το παραλείψουμε έξω απο αυτούς τους όρους η επιστήμη των ακτίνων της Αλίκης Μπειλη μέσα απο το βιβλίο της Εσωτερική Αστρολογία μιλάει για γαλαξιακές επιρροές αλλα σε ακτινικό επίπεδο.

Fotini Christodoulou
04-01-2006, 09:00 PM
Σας ευχαριστώ πολυ κ.Άρχο για την απάντηση σας.

Να συμπληρωσω πως μου έκανε ιδιαιτερη εντύπωση διοτι οχι απλα αναφερόταν σαν ορολογια αλλα σαν ενα σύστημα διαφορετικό,με δικά του ζώδια κτλ,τα οποία ομως είχαν να κάνουν μετην γενικότερη θέση & αποστολή(σκοπος ύπαρξης)του ατόμου στον κοσμο.Γι'αυτό και είχα μπερδευτεί!

Φιλικά,
Φωτεινή

Χρήστος Άρχος
04-01-2006, 09:09 PM
Εφ΄όσον έγραφε για σκοπούς αποστολής και για προσωπικούς δρόμους είναι σχετικό με την τρίτη περίπτωση το άρθρο που διάβάσατε επηρεασμένο απο τη γαλαξιακή τοποθέτηση αστρολογικά της Αλίκης Μπειλη η οποία βέβαια τοποθέτηση έχει διάφορες ερμηνείες αυτή την εποχή απο πολλά άτομα που ακολουθούν αυτό τον τρόπο σκέψης και στην προσπάθεια μίας περαιτέρω ανάπτυξης της αστρολογίας γίνεται και εισαγωγή νέων ζωδιακών και λοιπά, αν και πιστεύω ότι τα περισσότερα από αυτά τα άρθρα πρέπει όλοι μας να τα διαβάζουμε με προσοχή γιατί συνήθως περιορίζονται σε θεωρητικές κατασκευές με καθαρά υποκειμενικό χρώμα οπότε και είναι πολύ πιθανό να είναι λανθασμένα. Βέβαια το τι είναι επαληθέψιμο στις αστρολογικές πρακτικές αγαπητή φίλη είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που μάλλον θα πρέπει προς το παρόν τουλ να το αποφύγουμε.

Με εκτίμηση
Χρήστος Άρχος

Fotini Christodoulou
04-01-2006, 09:14 PM
Αν και οι λιγοστές γνώσεις μου δεν επιτρέπουν να καταληγω σε κρίσεις,οσον αφορα τουλαχιστον την εφαρμογη του,θα τολμήσω να πω οτι συμφωνω απόλυτα με την αποψη σας και σας ευχαριστω και πάλι!

Φιλικα,
Φωτεινή

Λίλιαν Σίμου
05-01-2006, 01:57 AM
Αγαπητή Φωτεινή

Αν και δεν θα ήθελα θα προσθέσω κάτι στα όσα περιέγραψε με σαφήνεια ο κ. Άρχος και με την άποψή του συμπλέω, θα ήθελα να σας πω μόνο, πως διανύουμε μία περίοδο όπου υπάρχει ένας κακώς εννοούμενος πληθωρισμός σε όλα. Η πληθωρικότητα, η μεγάλη ποσότητα, μειώνει συχνά την ποιότητα.
Αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα γύρω μας.
Στην αστρολογία, επειδή υπάρχει πλέον η δυνατότητα της χρήσης υπολογιστών, επομένως του πειραματισμού σε θέματα που θα ήταν δύσχρηστα ή αδύνατα πενήντα χρόνια πριν, καθώς και η προβολή μέσω ίντερνετ και πολλών εντύπων, έχουμε το ίδιο πρόβλημα.
Αν και το διαδίκτυο μας δίνει πληροφόρηση, συχνά βρισκόμαστε μπροστά σε πειραματισμούς, άλλοτε καλοπροαίρετους - από άτομα που αναζητούν κάτι νέο, κι άλλοτε λιγότερο καλοπροαίρετους - από άτομα που θέλουν να προβάλουν κάτι νέο για να φανούν διαφορετικοί. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, τα συμπεράσματα που προβάλλονται, είναι συχνά σε νηπιακή φάση. Δεν έχει δοθεί ο χρόνος για στατιστική έρευνα, που είναι και η βάση της αστρολογίας.
Αν ψάξετε, θα δείτε πως δεν χρησιμοποιούν όλοι την έννοια "γαλαξιακή αστρολογία" με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι βασίζονται στο Γαλαξιακό Κέντρο που σας εξήγησε ο κ. Άρχος, ένα σημαντικό κέντρο, στο οποίο αναφέρομαι σε μία νέα μου μελέτη, αλλά δίνουν σχεδόν το κέντρο βάρους εκεί, άλλοι τοποθετούν το ζήτημα στο Ηλιοκεντρικό σύστημα. Με το τελευταίο, δεν είδα να ανταποκρίνεται πολύ ο χάρτης μου, δεν νομίζω πως θα με εξέφραζε, από προσωπική διαπίστωση. Δεν το απορρίπτω φυσικά, γιατί δεν έχω μελετήσει σε βάθος τις δυνατότητές του.
Ωστόσο, πιστεύω πως όταν η σοφία της αστρολογίας, από το εξωτερικό, στο ψυχολογικό και καρμικό, ως το εσωτερικό επίπεδο, είναι τεράστια και όσο κι αν μελετάμε δεν φθάνουμε να την καλύψουμε, όταν τα πάντα εξηγούνταν με μόνο τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες και έτσι εργάζονταν όλοι οι επιστήμονες των παλαιότερων εποχών, γιατί, αντί να εμβαθύνουμε στην κλασσική αστρολογία, θα πρέπει να διασπώμαστε σε πολλά και να χάνουμε το κέντρο βάρους?
Καλοί οι αστεροειδείς, καλά τα νέα σώματα, καλά τα νέα συστήματα, όλα όμως προς διερεύνηση. Συμπληρωματικά. Ο κλασσικός ζωδιακός, ως προς την εξωτερική αστρολογία, με τους δέκα πλανήτες, και τους επόμενους που θα αποκαλυφθούν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 12 κάποια στιγμή, θα έχουν όλη τη σοφία.
Και να θυμάστε, δεν φταίει η αστρολογία για κάτι που δεν ανακαλύπτουμε, φταίει η ελλιπής γνώση μας κι η ανυπομονησία μας να προβληθούμε ως γνώστες!

Αυτά και συγνώμη αν κούρασα με αυτό το κείμενο
Χρόνια πολλά

Λίλιαν Σίμου

Fotini Christodoulou
09-01-2006, 11:53 AM
Και να θυμάστε, δεν φταίει η αστρολογία για κάτι που δεν ανακαλύπτουμε, φταίει η ελλιπής γνώση μας κι η ανυπομονησία μας να προβληθούμε ως γνώστες!

Αυτά και συγνώμη αν κούρασα με αυτό το κείμενο
Χρόνια πολλά

Λίλιαν Σίμου

Χρονια πολλά και απο εμένα κ.Σιμου.

Σας ευχαριστώ και εσας για την πολυ διαφωτιστικη απαντηση σας & ελπιζω να μην δημιουργήθηκε λαθος εντυπωση προς την σκοπιμότητα και υφος των ερωτησεων μου!

Με καλύψατε πλήρως και οι δύο σχετικα με τις απορίες μου.
Ευτυχως ειμαι αρκετα δύσπιστη σε ότι αφορα το τί διαβάζω και τι αποψη σχηματιζω.
Ειναι πράγματι πολυ ευκολο για έναν αρχάριο,οπως ειμαι, να παρασυρθεί απο κείμενα αμφιβόλου προέλευσης και χρησιμότητας.
Γιάυτο και εθεσα το θέμα αλλωστε,διοτι μπερδεύτηκα!
(Ειναι επισης απιστευτο το ποσο ευκολο είναι ψάχνοντας για ένα συμβολο(galactic center)να "πέσεις"πάνω σε μεγαλο ογκο άρθρων,που παρουσιαζουν την "γαλαξιακη αστρολογια"σαν το χαμένο κομματι της αστρολογιας!:sick: )

Και με αυτήν την εννοια, χαίρομαι διπλα που εθεσα τις ερωτησεις μου,διοτι με αυτήν την αφορμή ,ξεκαθαρίστηκαν αρκετα πράγματα,για όλους εμας,που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά και συχνα αποσπασματικα με την αστρολογια ,σε σχέση με το τί διαβάζουμε και το κατα πόσο τελικά ειναι ορθό και ωφελιμο αυτό.

Ποτέ τα κείμενα σας δεν κουράζουν,αλλα το αντίθετο, χαίρομαι πάντα να σας διαβάζω και φυσικα με τιμάτε,όπως και ο κ. Αρχος ,με τις απαντήσεις σας!

Ευχαριστώ,
Φωτεινή

Χρήστος Άρχος
13-01-2006, 09:43 PM
Πιστεύω ότι η Κα Σίμου πολύ όμορφα έδωσε πραγματικά τις βάσεις για το πώς πρέπει να αντιδρούμε και να ελέγχουμε τις αστρολογικές πρακτικές που εμφανίζονται κατα καιρούς την ευχαριστώ.