View Full Version : ΑΠΟΡΙΕΣ
kronia
23-12-2005, 05:44 PM
sorry για την ασχετοσυνη μου αλλα βοηθηστε με...:nuts: αν καποιος εχε πχ.στην 29 μοιρα του σκορπιου ωροσκοπο κ ολος ο πρωτος οικος εκτεινεται στον τοξοτη σημαινει οτι παιρνει επιρροες κ απο τον τοξοτη..δηλ εχει ωροσκοπο σκορπιοτοξοτη?:blink:
αλλη ερωτηση..ο κρονος τωρα ειναι στον λεοντα..οσοι εχουν πχ αφροδιτη στον λεοντα βιωνουν την επιδραση του κρονο στα ερωτικα τους?και αν ναι κ για παραδειγμα ειναι στην 4 μοιρα του λεοντα τοτε μεχρι πιο χρονικο διαστημα σταματα η επιδραση?
Λίλιαν Σίμου
24-12-2005, 01:08 AM
Αγαπητή φίλη
Αν έχει κάποιος τον Ωροσκόπο έστω και στη τελευταία μοίρα ενός ζωδίου, τα πρωταρχικά χαρακτηριστικά θα σχετίζονται με τον Ωροσκόπο και τους κυβερνήτες του. Αλλά φυσικά, στην περίπτωση που αναφέρετε, σαν δευτερεύουσα σημασία θα εξετάσουμε και τον Τοξότη. Θα είναι το άτομο πιο χαλαρό κι ανοιχτό από ένα άλλο με περισσότερες μοίρες μέσα στον 1ο οίκο.
Σχετικά με την Αφροδίτη, ο Κρόνος πλέον έχει φύγει. Θα επιστρέψει ανάδρομος στο σημείο που αναφέρετε την Άνοιξη.
Καλές γιορτές
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Zondag
24-12-2005, 01:35 AM
sorry για την ασχετοσυνη μου αλλα βοηθηστε με...:nuts: αν καποιος εχε πχ.στην 29 μοιρα του σκορπιου ωροσκοπο κ ολος ο πρωτος οικος εκτεινεται στον τοξοτη σημαινει οτι παιρνει επιρροες κ απο τον τοξοτη..δηλ εχει ωροσκοπο σκορπιοτοξοτη?:blink:
Θεωρητικά η μεγάλη πλειοψηφία των αστρολόγων πιστεύει πως ναι το άτομο με αυτή την διάταξή θα δεχθεί επιρροές και απο τα δύο ζώδια.
Πρακτικά όμως και σε καθαρά ερευνητικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης ενός αρκετά μεγάλου δείγματος ωροσκοπίων με αυτή τη διάταξη, ωροσκόπια όμως τα οποία θα πρέπει να στηρίζονται σε αδιαμφισβήτητης ακρίβειας δεδομένα γεννήσεων. Κατι εξαιρετικά δύσκολο...
αλλη ερωτηση..ο κρονος τωρα ειναι στον λεοντα..οσοι εχουν πχ αφροδιτη στον λεοντα βιωνουν την επιδραση του κρονο στα ερωτικα τους?και αν ναι κ για παραδειγμα ειναι στην 4 μοιρα του λεοντα τοτε μεχρι πιο χρονικο διαστημα σταματα η επιδραση?
Εχουν βιώσει,βιώνουν ή θα βιώσουν...όχι όμως όλοι στον ίδιο βαθμό...Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες ο ποιό βασικός από τους οποίους είναι η ύπαρξη η μη γωνιακής σχέσης μεταξύ των δύο πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Αν υπάρχει τότε η επιρροή θα είναι πολύ έντονη (κυρίως αν προκειται περί δυσαρμονικής γωνίας). Θα πρέπει επίσης να κοιτάξεις για πιθανό σχηματισμό γωνίας μεταξύ των δύο πλανητών απο προοδους,κυρίως στις δευτερευουσες προοδους.
Προσωπικά δίνω ένα όριο 2 μοιρών για τις διελευσεις του Κρόνου. Στο παράδειγμα σου η Αφροδίτη στην 4η του Λέοντα δέχεται την επιρροή του διελευνοντα Κρόνου κατα το διάστημα που ο τελευταίος κινείται μεταξύ της 2ης και της 6ης μοιρας του Λέοντα.Παρόαυτα ούτε αυτό είναι απόλυτο. Αν πχ η Αφροδίτη στην 4η Λέοντος προσβάλεται γενεθλιακά και μέσω αντίθεσης απο τον Κρόνο στΗΝ 10η Υδροχόου για παράδειγμα, τότε η επιρροή της διέλευσης δυναμώνει σε ένταση και την ίδια στιγμή παρατείνεται και χρονικά.
kronia
24-12-2005, 04:54 PM
:) ευχαριστω για τις πληροφοριες..για ακριβεια ειναι στιν2,23 μοιρα του λεοντα..δεν κανει καμια οψη με κρονο μονο με δια αρα οταν ο κρονος ειναι στην 1-5 μοιρα περιπου του λεοντα με επιρρεαζει?δηλ την ανοιξη θα το ξαναβιωσω?:wondering :wondering :wacko: ουφ...
οσο για τον ωροσκοπο εχω μπερδευτει γιατι εχω δει ο πρωτοσ οικοσ να εκτινεται σε τρια ζωδια!!να ξεκινα απο την μεση του υδροχοου και να τελειωνει στην αρχη του κριου..δεν ξερω ακριβως τι παιζει αλλα απο ενστικτο κ μονο κατι μου λεει οτι ο αληθινος ευατος(δηλ ο ωροσκοπος) ειναι συνθετος σε αυτην την περιπτω
ση..αντε βγαλε ακρη...:toung: :toung:
Λίλιαν Σίμου
26-12-2005, 01:08 AM
Αγαπητή φίλη
Είναι όμορφο να βλέπουμε και να διαπιστώνουμε την πολυπλοκότητα των ανθρώπων. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η αστρολογική γλώσσα. Ένας πρώτος οίκος με τα χαρακτηριστικά που περιγράφετε, σίγουρα είναι σύνθετος, αλλά και πιο πλούσιος σε στοιχεία προσωπικότητας.
Να εξετάζετε όμως πάντοτε σε πρώτο βαθμό την ακμή και τον κυβερνήτη της. Στη συνέχεια, τα εμπεριεχόμενα ζώδια ή το ζώδιο του οποίου οι μοίρες βρίσκονται κατά πλειοψηφία μέσα στον οίκο που μελετάτε. Η αστρολογία θέλει υπομονή, χρόνο και λεπτομερή διερεύνηση. Αν τα διαθέτετε αυτά, με την εμπειρία θα φθάσετε σιγά-σιγά να κατανοείτε πολλά.
πολλές ευχές
Λίλιαν Σίμου
kronia
27-12-2005, 01:18 AM
οντως η αστρολογια ειναι πολυπλοκη..κ σε αυτην την σελιδα καταλαβα κ ποσα αλλα πραγματα που αγνοουσα..αν και ακομα δεν τα πολυξεκαθαρισα..θελει οντως χρονο..στην παραπανω περιπτωση η μοιρες ειναι σχεδον ισαξιες σε δυο ζωδια θα μπορουσαμε να πουμε οτι εχει περιπου διπλο ωροσκοπο?
και αλλη μια απορια..
ξερω οτι ολα παιζουν ρολο σε ενα χαρτη..αλλα τι πιστευετε το ηλιοζωδιο μετρα πιο πολυ σε εναν ανθρωπο 'η ο ωροσκοπος?
και επισης...
ο ωροσκοπος αληθευει οτι μετα τα 20 παρουσιαζεται σε εναν ανθρωπο??δηλ.σε ενα παιδι δεν πρεπει να εξεταζουμε και τον ωροσκοπο του..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ.........
kronia
27-12-2005, 01:23 AM
αααααααααα.......και κατι αλλο..μηπως θα μπορουσατε να παραθεσετε ολα τα αστρολογικα συμβολα(κυριως πλανητες) με την επεξηγη τους..πιστευω οτι σε πολλους θα φανει χρησιμος οδηγος..¨)
Fotini Christodoulou
27-12-2005, 04:26 PM
Αγαπητη Kronia,
σχετικα με τα συμβολα εδω (http://myhoroscope.gr/index.php?page=astrology).
Καλο ειναι-και σαν ερασιτεχνης /αρχαρια στο λεω αυτο-να ξεκινησεις απο τα απλα και επειτα να αρχισεις τους συνδυασμους.
Πρεπει πρωτα να μαθεις καλα τα χαρακτηριστικα και κυβερνητες του καθε ζωδιο και οικου.
Στην προκειμενη περιπτωση μας λες οτι ο 1ος οικος περιλαμβανει καποια ζωδια.Μελετησε τι σημαινει ο 1ος οικος και τα ζωδια αυτα.Επειτα κοιταξε που βρισκονται οι κυβερνητες αυτων και τις οψεις που σχηματιζουν.Ισως ετσι βγαλεις καποια συμπερασματα.
Συμπληρωματικα,ο υπαρχουν αρκετα αρθρα που αναφερονται στο τι ειναι ο ωροσκοπος και ποια η σχεση του με το ηλιακο ζωδιο.
Τα λεγομενα φωτα(ηλιος & σεληνη)παιζουν ιδιαιτερο ρολο,οπως και ο ωροσκοπος.Παντα παιζει ρολο και ο ωροσκοπος -ασχετα με την ηλικια του ατομου που εξεταζουμε,μια και η θέση του καθοριζει την οικοθεσια μας στον γενεθλιο!Και υπαρχουν κι αλλοι πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν!
Σου παραθέτω μερικα αρθρα για μελετη που πιστευω θα σε βιηθησουν αρκετα!
χαρακτηριστικα βασει ωροσκοπου (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=120)
συνοπτικη περιγραφη οικων (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=53)
Γιατι τον ωροσκοπο; (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=32)
οπως και την εφαρμογη σχεση Ηλιου-ωροσκοπου (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=761)
Φιλικα,
Φωτεινή
kronia
06-01-2006, 12:18 AM
παλι εγω..εχω κ αλλες αποριες...
εχω ακουσει οτι ο σκορπιος αναλογα με το δεκαημερο χωριζεται σε 3 κατηγοριες..του αετου,κομπρα και σαυρας και αναλογα την κατηγορια μιλαμε κ για "διαφορετικο" σκορπιο..
ξερετε αν ισχυει το ιδιο κ για τα αλλα ζωδια??
ή απλα τα αλλα επιρρεαζονται πχ,πρωτο δεκαημερο διδυμου απο τον ταυρο και τριτο δεκαημερο διδυμου απο τον καρκινο?:weird: :weird: :weird: :weird:
Αγγελικη
06-01-2006, 12:43 AM
I beg your pardon;;;! :wacko:
Αγγελικη
06-01-2006, 08:49 AM
Κι εγω που νομιζα οτι παιζουν ρολο οι Δεκανοι...
Γηρασκω αει διδασκομενος...
kronia
07-01-2006, 04:15 PM
xmmm προφανως δεν εχει τυχει να το ακουσετε..
Λίλιαν Σίμου
07-01-2006, 04:59 PM
Αγαπητή φίλη
Αυτό που μας περιγράφετε με εντυπωσιάζει, παρά τα πολλά χρόνια που μελετώ την αστρολογία και τη διδάσκω πάνω από μία δεκαετία. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως σας είπε και η Αγγελική, δεν υπάρχει παρά ο διαχωρισμός μέσω δεκανών και των κυβερνητών τους. Οι κυβερνήτες είναι, με την παραδοσιακή μέθοδο, στον πρώτο δεκανό ο Άρης, στον δεύτερο ο Δίας, στον τρίτο η Σελήνη.
Υπάρχουν κι άλλα είδη διαχωρισμών, αλλά όχι αυτό που λέτε. Ίσως παρερμηνεύτηκε ο τριπλός συμβολισμός του Σκορπιού, ως σκορπιός που είναι χωμένος στη λάσπη, ως φίδι που έρπει στη γη κι ως αετός, η πλέον εξελιγμένη του μορφή, όταν το άτομο έχει υποστεί μύηση κι έχει αφήσει πίσω τα χαμηλά ένστικτα και πάθη του.
Πολλές φορές δίδονται λανθασμένες ερμηνείες ή εσκεμμένα εντυπωσιακές εικόνες από κάποια άτομα για να φανούν και να ξεχωρίσουν. Αφού είστε αρχάρια, από όσο καταλαβαίνω, ασχοληθείτε με την παραδοσιακή αστρολογία που είναι και η βάση της γνώσης και μην παρασύρεστε από εκτιμήσεις που δεν εξηγούνται ή δεν στηρίζονται επαρκώς.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kronia
09-01-2006, 12:36 AM
αααα..ευχαριστω πολυ που με κατατοπισατε..η αληθεια ειναι οτι ειμαι σε αρχικο επιπεδο παρολο που ασχολουμαι καιρο αλλα τα ψαχνω μονη μου..αυτο που σας λεω το ακουσα απο πολυ γνωστη αστρολογο,,δεν ξερω αν ηταν λαθος αλλα μου τραβηξε την προσοχη..
¨)
sagimoon
09-01-2006, 01:10 PM
Καλή μου kronia , μα και αυτές/οί που λένε τέτοια πράματα στα ΜΜΕ ΄, ΄τα λένε ακριβώς για να τους ακούσει ο άλλος, και να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να μάθουν αν ο καλός τους (που τελευταία τους κάνει νερά) είναι
σκουλίκι, ή χαμελαίων, ή κροκόδειλος, πάντα, ή αρκούδα.....εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί....
roulachania
20-01-2009, 12:28 AM
αααα..ευχαριστω πολυ που με κατατοπισατε..η αληθεια ειναι οτι ειμαι σε αρχικο επιπεδο παρολο που ασχολουμαι καιρο αλλα τα ψαχνω μονη μου..αυτο που σας λεω το ακουσα απο πολυ γνωστη αστρολογο,,δεν ξερω αν ηταν λαθος αλλα μου τραβηξε την προσοχη..
¨)
αν και τωρα το ειδα....παντως αυτο που λεει η κρονια...το εχω διαβασει και εγω σε βιβλιο που λεει για τους σκορπιους...
ATTARTH
06-10-2009, 01:38 AM
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ.ΕΧΩ ΣΥΝΟΔΟ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΕ ΔΙΑ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ και συνοδο με ωροσκοπο στον ΣΚΟΡΠΙΟ υπαρχει καμια σχεση? αν οχι τι σημαινει αυτο και αν ναι τι σημαινει παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ