PDA

View Full Version : Εξήγηση για τις Θέσεις των Πλανητών

panther
20-12-2005, 03:19 PM
Καλημέρα σε όλους,

Μήπως θα μπορούσε κάποιος/α να κάνει μια (έστω και περιληπτική) αναφορά στις θέσεις των πλανητών στα ζώδια όταν βρίσκονται σε πτώση - έξαρση ή εξορία. Δηλαδή, τι σημαίνει π.χ. ότι ο πλανήτης Ουρανός βρίσκεται σε έξαρση στον Σκορπιό ή ο Άρης σε πτώση στον Καρκίνο, και πως θα αντιδρά το συγκεκριμένο άτομο.

Ευχαριστώ πολύ

Fotini Christodoulou
20-12-2005, 03:36 PM
Γεια σου Ιουλια!

Πλανητης σε 'εξαρση σημαινει οτι βρισκεται σε θέση που μπορεί να ενεργει χωρις να αλλοιώνεται η ενεργεια του και βγάζοντας τα θετικα του στοιχεια.Το αντιθετο στην πτωση,δηλαδη ο πλανητης αλλοιώνεται βγάζοντας ετσι τα αρνητικά του στοιχεία.

Για παραδειγμα ο Αρης στον Καρκινο,που κυβερναται απο την Σελήνη,σε πτωση.Τι θα έβγαινε;Ο Αρης σημαινει φωτια,δραση ,μαχητικοτητα κτλ,η ενεργεια του ομως "πνιγεται"απο το νερο του Καρκινου (συναισθημα,ευαισθησια)!

Αν ο πλανητης ειναι ενεργεια,τοτε το ζωδιο λειτουργει σαν "φιλτρο".Οσο πιο κοντα ειναι στην ιδιοτητα του πλανητη τοσο περισσοτερο επιτρεπει την ατοφια εκφραση του,στον τομεα που δειχνει ο οικος.

Ελπιζω να βοηθησα!

Φωτεινή :)

dungarees
20-12-2005, 03:47 PM
να ρωτησω κι εγω η εξαρση ειναι το ιδιο με την εξορία; και τι σημαίνει οτι ενας πλανήτης είναι σε εξορία στο τάδε ζώδιο;:unsure:

Fotini Christodoulou
20-12-2005, 04:02 PM
Αλλο πραγμα η εξορια!
Θα πει πως ο πλανητης βρισκεται σε ζωδιο με τελειως αντιθετες ιδιοτητες .
Και αδυνατει να "εκφραστει"!
(Για παραδειγμα η Αφροδίτη ειναι σε εξορια στον Κριο,που κυβερναται απο τον Αρη.)

Οι περιπτωσεις που συζηταμε ειναι:
1 να ειναι σε εξαρση(θετικη εκφραση)
2 σε πτωση(αλλοιωμενη(αρνητικα) εκφραση)
3 σε εξορια (οπως το λεει η λεξη,αδυναμια εκφρασης ή αρνητικη εκφραση)

Προσωπικα,στην αρχη με βοηθησε πολύ,να βρισκω τον κυβερνητη του ζωδιου ,που βρισκοταν ο πλανητης και επειτα διαβαζοντας και για αυτον κατεληγα σε συμπερασμα.

Φιλικα,
Φωτεινή

panther
20-12-2005, 05:20 PM
Αν ο πλανητης ειναι ενεργεια,τοτε το ζωδιο λειτουργει σαν "φιλτρο".Οσο πιο κοντα ειναι στην ιδιοτητα του πλανητη τοσο περισσοτερο επιτρεπει την ατοφια εκφραση του,στον τομεα που δειχνει ο οικος.

Φωτεινούλα, τι εννοείς με αυτό? Μπορείς να μου γράψεις κάποιο παράδειγμα?

Fotini Christodoulou
20-12-2005, 05:43 PM
Για παραδειγμα(που το ξέρω και καλυτερα :embarrest ) το ζωδιο μας ο Καρκινος .
Κυβερναται απο την Σεληνη,στοιχειο νερο.Η "ενεργεια"της;Μεσα σε ολα τα αλλα και το συναισθημα(Θηλυκη,μητρικη, ρεψη κτλ)

Ομως εχει εξαρση στον Ταυρο.
Κυβερνητης του Ταυρου (γη)ειναι η Αφροδιτη.
Οποτε εχουμε αρμονια στοιχειων αλλα και κυβερνητων!

Ειναι σε πτωση στον Σκορπιο(μα γιατι αφου ειναι ζωδιο του νερου θα μου πεις!)που εχει ομως κυβερνητες τον Αρη και τον Πλουτωνα!
Το συναισθημα,θα υπαρχει,αλλα θα ειναι πιο βαθυ και εντονο λογω πλουτωνα,πιο "σκοτεινο"και παθιασμενο,ζηλοφθονο ισως,
αρα δεν θα εχει την αρχικη μορφη της θηλυκης,μητρικης Σεληνης.

Ειναι σε εξορια στον Αιγοκερο(ε,θα μου πεις αφου ειναι ζωδιο της γης;!),αλλα εχει κυβερνητη τον Κρονο..Τι σχεση εχει η ευαισθητουλα Σεληνη με τον σοβαρο Κρονο;;;Καμια!
Αποτελεσμα;Το συναισθημα της Σεληνης,"παγωνει"(κυριως ως προς την εξωτερικευση του απο το ατομο.)

Καπως ετσι λοιπον (αν το εχω καταλαβει σωστα)λειτουργει με ολους τους πλανητες! :)