PDA

View Full Version : Προφητικά όνειρα



tannia
25-11-2004, 12:32 AM
Τα πιστεύετε;
Έχετε δει ποτέ κάτι που να συμβεί την επόμενη μέρα;

Chiron
25-11-2004, 04:29 PM
Σε εμένα συγκεκριμένα όταν βλέπω κάποιο γνωστό μου άνθρωπο στο όνειρό μου είναι σίγουρο στατιστικά ότι την επόμενη μέρα κάτι άσχημο (μικρό ή μεγάλο) θα συμβεί στη ζωή μου.
Προφητικό όνειρο; Σχέση του υποσυνείδητου; Η απλώς μια σύμπτωση; Το έχω αφήσει να σβήνει από τη μνήμη μου αν και τις περισσότερες φορές μου χαλάει την διάθεση και τη μέρα.

Οι ερευνητές λένε ότι χρειάζεται να μάθει ο καθένας μας τον προσωπικό του κώδικα συμβολισμού για να καταλάβει και να ερμηνεύσει το όνειρό του. Υπάρχουν σύμβολα με αρχετυπική, πανανθρώπινη σημασία, αλλά τα δικά μας όνειρα μοιάζουν και είναι καθαρά προσωπικά. Καλό θα ήταν να καταλάβουμε μόνοι μας τα νοήματα που δίνουμε εμείς στα σύμβολα και να κατανοούμε τι μήνυμα μας στέλνει το υποσυνείδητό μας.

Η γνώμη μου είναι πάντως να μην εμπιστευόμαστε τους ονειροκρίτες!

apn3a
25-11-2004, 07:29 PM
Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχουν παρόλο που μου έχει συμβεί μερικές φορές. Ξέρω όμως πως αν έχω ανήσυχο ύπνο το βράδυ σίγουρα κάτι θα συμβεί την επόμενη μέρα σε κάποιον γνωστό μου. Τα όνειρα σίγουρα κρύβουν πολλά πράγματα μέσα τους, αλλά όπως είπε κ ο Chiron, ο μόνος τρόπος για να μάθουμε είναι να προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε μόνοι μας. Έχω ακούσει ιστορίες απο γνωστούς που έχουν βγει από το σώμα τους κατά την διάρκεια του ύπνου τους κ βλέπουν πραγμάτα να συμβαίνουν. Κ την επόμενη μέρα μαθαίνουν πως πράγματι ό,τι είδαν στον ύπνο τους συνέβει.
Ποιος ξέρει τι γίνεται..

Λίλιαν Σίμου
28-11-2004, 11:26 PM
Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν όνειρα που είναι προβολές του υποσυνειδήτου, ιδιαίτερα σε περιόδους άγχους. Αυτό συμβαίνει ακόμη και την ώρα του ύπνου, όπου όλες οι ανησυχίες μας ενοχλούν, αντί να ηρεμούμε. Ωστόσο, υπάρχουν και όνειρα που μας προειδοποιούν. Αυτά έχουν μία κωδική γλώσσα ξεχωριστή για τον καθένα. Τα σύμβολα δεν είναι ίδια από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εμείς πρέπει να κατανοήσουμε τι θέλουν να πουν.
Κάποιες φορές, ο εσωτερικός μας δάσκαλος ή ο ανώτερος εαυτός μας, ανάλογα τη φιλοσοφία που έχουμε, μας δίνει απαντήσεις σε απορίες ή ανησυχίες μας, κατά την ώρα του ύπνου.

tannia
06-12-2004, 01:53 AM
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ούτε εγώ πολυπιστεύω στον ονειροκρίτη γιατί δε μπορεί να έχουμε όλοι τα ίδια σύμβολα όπως λέτε. Είναι λίγο βαρύς αυτός ο όρος <<προφητικά>>.. μάλλον εννοώ διαισθητικά, όπως όταν κάποιος βλέπει κάποιον στον ύπνο του το βράδυ και το πρωί αυτός (ο άλλος) τον παίρνει τηλέφωνο..(που αυτό μάλλον τηλεπάθεια είναι).Κάποιο γνωστό μου άτομο απ' την άλλη μου είχε πει ότι πιστεύει οτι όταν στη ζωή μας γενικά βλέπουμε μια σκηνή που νομίζουμε ότι την έχουμε ξαναζήσει-deja vu δεν ξέρω πως γράφεται- ίσως αυτή τη σκηνή να την έχουμε δει στον ύπνο μας.Δεν ξέρω αν το πιστεύω..

vavi
08-02-2006, 11:25 PM
Ακριβως πριν εναμιση χρονο αρχισε μετα απο ενα δυσαρεστο νεο και εκτοτε οτι ονειρο δω οπως το δω για συγκεκριμενα ατομα γινονται ακριβως τα ιδια την επομενη μερα,ειναι αρκετα τρομακτικο σαν γεγονος αλλα συμβαινει.

*Astropeleki*
08-02-2006, 11:51 PM
tannia παρόλο που δεν έχω δει κάποιο προφητικό όνειρο, τα πιστεύω γιατί πολύ συχνά η μητέρα μου βλέπει τέτοιου είδους "παράξενα" που μόνο παράξενα δεν θα μπορούσες να τα πεις. Απλά μέσα από συμβολισμούς μπορεί να καταλάβει ότι κάτι καλό ή κακό θα συμβεί σε κάποια γνωστά της άτομα. Και επειδή έχουν επαληθευτεί όσα έχει δει (ακόμη και για μένα, την αδελφή μου κλπ) τα πιστεύω ακράδαντα! Από την άλλη μεριά, έχω ακούσει γενικά για τα όνειρα ότι συνήθως συμβαίνει το αντίθετο από αυτό που βλέπεις...ίσως η επιθυμία σου να συμβεί κάτι (θετικό ή αρνητικό), όπως λένε και οι παραπάνω υποσεινήδητα, να επηρεάζει το αποτέλεσμα!:wacko:

Maroulita
09-02-2006, 09:35 AM
προφητικά όνειρα; χμμμμ... Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ. Πιστεύω πάντως πως ορισμένοι άνθρωποι, που ίσως να'ναι πιο διαισθητικοί και μπορούν να "λαμβάνουν" κάποια πράγματα, έχουν αυτή την ικανότητα. Το θέμα είναι ότι συνήθως δεν το επιδιώκει κάποιος... δεν πέφτει κάποιος να κοιμηθεί και λέει στον εαυτό του "σήμερα θα δω ένα προφητικό όνειρο"... :wondering Το ανθρώπινο μυαλό, αυτό το ανεξερεύνητο μικρό σύμπαν κατ'εμέ, έχει κεραίες και μπορεί απλά να λαμβάνει κάποια πράγματα, τα οποία κάπου βρίσκονται, αλλά που; :wondering :wondering

may
09-02-2006, 01:42 PM
Τα όνειρα που βλέπω και που θυμάμαι μπορεί να είναι είτε αποκυήματα του άγχους μου (αυτό το πάθαινα πάντα μα πάντα σε περιόδους εξεταστικής!!) είτε εν μέρει "προφητικά". Δηλαδή περισσότερο βλέπω όνειρα που με κατευθύνουν απέναντι σε ανθρώπους κ καταστάσεις που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή.

Θα αναφέρω σύντομα μια εμπειρία από τη μητέρα μου..

η μητέρα μου την παραμονή της γέννησης μου είδε στον ύπνο της ότι βρισκόταν στην κορυφή ενός λόφου και φορούσε ένα όμορφο κ μακρύ ροζ φόρεμα που ανέμιζε στον αέρα και μια κορδέλα στα ξανθά μαλλιά (σημείωση : εγώ είμαι ξανθιά κ η μητέρα μου μελαχροινή). Δίπλα στα πόδια της στεκόταν ένα λιοντάρι θηλυκό. Αυτό το τελευταίο σημείο δεν έχει καταφέρει ακόμα να το αποκωδικοποιήσει.. καποιοι το συνδέουν με τον ωροσκόπο μου που είναι λιοντάρι, ανώ καποιοι άλλοι με το προβλημα υγείας που τελικά όλοι περιμέναν ότι θα έχω, αλλά δεν είχα. Ξυπνώντας ένιωθε απολύτως σίγουρη ότι μέχρι να τελείωνε η ημέρα θα είχε γεννήσει κ ότι τελικά δεν θα υπήρχε το πρόβλημα υγείας για το οποίο φοβόταν πολυ.. και όπως και έγινε!!

Όσον αφορά τους ονειροκρίτες.. εγώ έχω κρατήσει τον ονειροκρίτη της γιαγιάς που πέφτει πάντα μέσα 99%!!

Αυτά!!

:love:

SONIA64
09-02-2006, 08:05 PM
Πιστέυω σε ένα πολύ συγκεκριμένο όνειρο.Το έχω δει δύο φορές στη ζωή μου.Την πρώτη φορά στα 16 και την δεύτερη στα 34.Ημουν ντυμένη νύφη και κοιτώντας τον εαυτό μου προς τα κάτω φορούσα μάυρες γόβες.Και τις δύο φορές έγινε κάτι πολύ κακό σε μένα, στο τέλος της ίδιας μέρας.Ειμαι άτομο με πολύ αυξημένη διαίσθηση και αντιλαμβάνομαι πράγματα πριν κάν συμβούν.Οπότε δεν είναι μόνο τα όνειρα για μένα προφητικά και εκτός αυτού όπως προαναφέρθηκε ο καθένας εχει τους δικούς του κώδικες για να ξεκλειδώνει τον ευατό του και να προφητεύει όνειρα και συναισθήματα.

sagita
23-03-2006, 01:51 PM
Από πολύ μικρή, όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα, ξεκίνησα να βλέπω όνειρα που στη συνέχεια έβγαιναν αληθινά..τα λεγόμενα προφητικά. Βέβαια, ήταν πάντα κωδικοποιημένα, μα είχα ένα παράξενο χάρισμα να πιάνω το νόημά τους.Στο ένα όνειρο μια προειδοποίηση δύσκολων ημερών για την οικογένεια, στο άλλο πόλεμος, στο άλλο θάνατος...οποία ανατριχίλα για τη δόλια τη μητέρα μου που τότε, σαν παιδάκι που ήμουν, δεν είχα την αίσθηση του θανάτου και οι όλο βεβαιότητα δηλώσεις μου την τάραζαν.
Σιγά σιγά, μεγαλώνοντας, κάπου χάθηκε αυτό το χάρισμα της άμεσης ερμηνείας. Τα όνειρα συνεχίζονται μόνο που καλούμαι πια να σπάσω εγώ τους κωδικούς , όχι ότι πάντα τα καταφέρνω. Συχνά, μόνο όταν πλησιάζει το γεγονός αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την ερμηνεία του μηνύματος.
Πάντα εξακολουθεί να είναι για μένα ένα πεδίο εξερεύνησης ο ονειρικός μου κόσμος. Είναι αυτός που με ώθησε στη μεταφυσική και στην αναζήτηση.
Υπάρχουν οδηγοί; Είναι κάποια πνεύματα γνωστών μας που μας επισκέπτονται για να μας προειδοποιήσουν; Το μόνο΄για το οποίο από πολύ νωρίς βεβαιώθηκα είναι πως κάποια πράγματα είναι προκαθορισμένα να συμβούν...αν όχι όλα.Και η αναζήτηση συνεχίζεται, απλά τα ερωτήματα που προκύπτουν βρίσκονται, ίσως απαντημένα, σε άλλη ενότητα.Π.χ., μπορούμε να επέμβουμε στο πεπρωμένο;ποιά ωροσκόπια είναι αυτά που έχουν αυτή τη δυνατότητα...
:idea: :idea:

evitaZ
23-03-2006, 02:06 PM
Από ότι έχω καταλάβει τα όνειρα που βλέπω έχουν σχέση με το υποσυνείδητο δλδ αν σκέφτομαι κάτι ή αν με προβληματίζει κάτι είναι σίγουρο ότι το όνειρο που θα δω θα έχει σχέση με αυτό.
Ωστόσο υπάρχουν φορές που βλέπω κάποια όνειρα και μετά βγαίνουνε...δεν ξέρω πως εξηγείται ....αλλά νομίζω ότι εξαρτάται από την διαίσθηση μας.
Κάποια άτομα όντως διαισθάνονται πράγματα. Μια φίλη μου όποτε δει όνειρο ότι και να δεί πάντα μα πάντα βγαίνει ....

katrin82
23-03-2006, 05:53 PM
Κατα κύριο λόγο τα όνειρα που βλέπω έχουν σχέση με το υποσυνείδητο. Πολλές φορές όταν μου συμβαίνει ένα έντονο γεγονός στη ζωή μου βλέπω όνειρα που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Τις πιο πολλές φορές αυτα τα όνειρα είναι κωδικοποιημένα, αλλά σχεδόν πάντα, σε κάθε όνειρο μου βλέπω θάλασσα! Είτε το όνειρο θα διαδραματίζεται στη θάλασσα, είτε θα εμφανιστεί για λίγο στο όνειρο μου στο άσχετο...
Ειλικρινά το έχω ψάξει πολύ, σε διάφορους ονειροκρίτες και το μοναδικό που μπορεί να ταιριάζει σε αυτη την περίπτωση είναι το ότι η θάλασσα συμβολίζει το υποσυνείδητο στα όνειρα.
Όσον αφορά τα προφητικά όνειρα πιστεύω πολύ σε αυτά αν κι εγώ δεν θυμάμαι να εχω δει πολλά στη ζωή μου, εκτος απο 2, 3 μεμονομένες περιπτώσεις. Έχω μιλήσει όμως με ανθρωπους που είναι τρομερό αυτο που τους συμβαίνει μιας κι έχουν τρομερή διαίσθηση με τα όνειρα που βλέπουν. Έχουν σωθει ειλικρινά από σίγουρο θάνατο!!!!
Αυτα είχα λοιπον να δηλώσω....
Α, αν κάποιος ξέρει να μου πει τη σθμβολόζει το γεγονός οτί βλέπω παντα θάλασσα στα όνειρά μου, παρακαλω πολύ ας μου πει!!!!!!!!!

*Astropeleki*
23-03-2006, 09:22 PM
Α, αν κάποιος ξέρει να μου πει τη σθμβολόζει το γεγονός οτί βλέπω παντα θάλασσα στα όνειρά μου, παρακαλω πολύ ας μου πει!!!!!!!!!

katrin82 ένας ονειροκρίτης που έχω διαβάσει μέσω του ιστού λέει τα εξής παρακάτω για το θέμα "θάλασσα" (για διάφορες καταστάσεις):

Θάλασσα:
Αν δεις τη θάλασσα να είναι ήσυχη χωρίς κύμα θα έχεις επιτυχία σε ότι σκέφτεσαι να κάνεις και ερωτική χαρά.
Αν είναι ταραγμένη και θολή πρόσεξε γιατί θα έχεις οικονομικές στεναχώριες.
Αν περπατάς επάνω στη θάλασσα, αν είσαι ανύπαντρος θα κάνεις καλό γάμο, αν είσαι ήδη παντρεμένος θα κερδίσεις μια δίκη ή λεφτά.
Αν δεις ότι κινδυνεύεις να πνιγείς θα πάθει μικρό ατύχημα, αν σωθείς από τον πνιγμό θα σωθείς από μεγάλο κίνδυνο. Αν πνιγείς και πεθάνεις πρόσεξε γιατί η συμπεριφορά σου θα σε οδηγήσει στην καταστροφή.
Αν πέφτεις στη θάλασσα για να κολυμπήσεις θα μπλεχτείς σε μια άσχημη υπόθεση χωρίς να υπάρχει λόγος.
Αν κοιτάς τη θαλασσα και είναι καθαρά τα νερά της θα ακούσεις κάτι ευχάριστο για σένα, αν είναι βρώμικη όμως και με διάφορα αντικείμενα τότε είναι δυσάρεστα.
Αν δεις ότι πίνεις θαλασσινό νερό θα αρρωστήσεις με το στομάχι σου.
Αν είσαι στη θάλασσα με βάρκα μπορεί να κερδίσεις κάποιο λαχείο.
Αν ψαρεύεις στη θάλασσα θα έχεις πρόταση γάμου.

Κάποιες από τις ερμηνείες φυσικά είναι πολύ extreme...γι'αυτό και μην τις πάρεις τοις μετρητοίς!
Φιλικά Κία.:)

magikadespell
24-03-2006, 11:25 AM
Εγώ δεν έδωσα ποτέ σημασία στα όνειρα μου τα οποία και δεν θυμόμουν ποτέ αφού ξυπνούσα. Φέτος τον Αύγουστο πάντως είχα μια μοναδική εμπειρία σχετικά που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και θα σας περιγράψω πιο κάτω το γιατί.
Στη δουλειά μου (που είμαι 10 χρόνια) δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με τους συναδέλφους μου παρόλο που πολλές φορές έχω αισθανθεί πιεσμένη και φορτωμένη με πολλές ευθύνες που δεν ανήκουν όλες σε μένα για αυτό και νιώθω πως πολλές φορές οι συνάδελφοι "εκμεταλεύονται" την προθυμία μου και τη καλή μου διάθεση. Για αυτό το λόγο προτίμησα τον περασμένο Αύγουστο να κάνω πολύ ήσυχες διακοπές χωρίς ξενύχτια και φασαρία για να ξεκουραστώ και φορτίσω μπαταρίες. Όπως φαίνετε τα κατάφερα γιατί 3-4 μέρες πριν τελειώσουν οι διακοπές ένιωθα πολύ ξεκούραστη με πολύ όρεξη να γυρίσω στο γραφείο και γεμάτη ιδέες. Ένα από αυτά τα τελευταία βράδια είδα ένα όνειρο πολύ έντονο (δηλαδή σαν να βλέπω ταινία με αρχή, συνέχεια και τέλος) και καθόλου αλληγορικό ή ακαταλαβίστικο το οποίο θυμόμουν με κάθε λεπτομέρεια όταν ξύπνησα που ξύπνησα πολύ στεναχωρημένη και προβληματισμένη. Είδα ότι ασχολούμενη με το αντικείμενο των συναδέλφων μου έχοντας μπει στα "χωράφια" τους δηλαδή (εγώ είμαι διοικητική υπάλληλος ενώ αυτοί επιστημονικό-θεραπευτικό προσωπικό) έκανα ένα λάθος που για θεραπευτικούς λόγους θεωρείται σημαντικό με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζευτούμε σε συνάντηση μεταξύ μας στην οποία μου έκαναν πολύ έντονη επίθεση φραστική στην οποία ένιωσα να τους βγαίνει μεγάλη ένταση εναντίον μου. Αυτό που με στεναχώρησε ιδιαίτερα ήταν ότι μια κοπέλα που εκτός από συνάδελφοι είμαστε και φίλες μου έκανε την πιο έντονη επίθεση με τα πιο σκληρά λόγια.
Γυρνάω στη δουλειά κι όλα είναι μια χαρά. Το μήνα Οκτώβριο σε μία συνάντηση από αυτές που κάνουμε κάθε εβδομάδα (οργανωτικές τις λέμε) και εγώ μέσα στην έμπνευση και τη δημιουργηκότητα, καταθέτω μια πολύ καλή πρόταση που όμως δεν αφορούσε στο διοικητικό κομμάτι αλλά στο θεραπευτικό (κάτι σαν project όπως το λένε σε άλλες εταιρείες) και με το που το ακούνε έγινε ο κακός χαμός. Τέτοια επίθεση ομαδική και συντονισμένη ακόμα και από τους υπευθύνους δεν έχω ξαναβιώσει! Η μόνη που με υποστήριξε ήταν η συνάδελφος και φίλη (που στο όνειρο είχε τον ακριβώς αντίθετο ρόλο). Με αυτό που έγινε συνειδητοποίησα πως τελικά υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα σε εκείνους και σε εμένα και θέματα προς διευθέτηση που ίσως μέσα μου ήξερα αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ και ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου όπως φαίνονταν.
Από εκείνη τη συνάντηση έχει ανοίξει ένας κύκλος εξελίξεων στη δουλειά μου που με αφορούν (και που ελπίζω να καταλήξουν θετικά τελικά) σαν να ήταν κάτι που έπρεπε για κάποιους λόγους να γίνει.
Τρία πράγματα μου έκαναν λοιπόν εντύπωση για αυτό και σας κουράζω γράφοντας το με λεπτομέρειες.
Το ένα είναι πως είδα ακριβώς αυτό που στην ουσία έγινε και όχι άλλα αντ' άλλων όπως συνήθως βλέπουμε στα όνειρα.
Το δεύτερο είναι πως πέρασαν 2 μήνες από την μέρα που το είδα (γιατί κάτι έχω ακούσει πως τα όνειρα αφορούν στις επόμενες 2-3 μέρες)
Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως τελικά αυτό το γεγονός ήταν πολύ σημαντικό για τις αλλαγές και τις εξελίξεις που με αφορούν επαγγελματικά και άνοιξε έναν μεγάλο καινούριο κύκλο στη ζωή μου.
Τι ήταν λοιπόν αυτό; Προφητικό; Πληροφορίες του υποσεινηδήτου μου; Διαίσθηση;

panther
24-03-2006, 11:38 AM
Εγώ δεν έδωσα ποτέ σημασία στα όνειρα μου τα οποία και δεν θυμόμουν ποτέ αφού ξυπνούσα. Φέτος τον Αύγουστο πάντως είχα μια μοναδική εμπειρία σχετικά που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και θα σας περιγράψω πιο κάτω το γιατί.
Στη δουλειά μου (που είμαι 10 χρόνια) δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με τους συναδέλφους μου παρόλο που πολλές φορές έχω αισθανθεί πιεσμένη και φορτωμένη με πολλές ευθύνες που δεν ανήκουν όλες σε μένα για αυτό και νιώθω πως πολλές φορές οι συνάδελφοι "εκμεταλεύονται" την προθυμία μου και τη καλή μου διάθεση. Για αυτό το λόγο προτίμησα τον περασμένο Αύγουστο να κάνω πολύ ήσυχες διακοπές χωρίς ξενύχτια και φασαρία για να ξεκουραστώ και φορτίσω μπαταρίες. Όπως φαίνετε τα κατάφερα γιατί 3-4 μέρες πριν τελειώσουν οι διακοπές ένιωθα πολύ ξεκούραστη με πολύ όρεξη να γυρίσω στο γραφείο και γεμάτη ιδέες. Ένα από αυτά τα τελευταία βράδια είδα ένα όνειρο πολύ έντονο (δηλαδή σαν να βλέπω ταινία με αρχή, συνέχεια και τέλος) και καθόλου αλληγορικό ή ακαταλαβίστικο το οποίο θυμόμουν με κάθε λεπτομέρεια όταν ξύπνησα που ξύπνησα πολύ στεναχωρημένη και προβληματισμένη. Είδα ότι ασχολούμενη με το αντικείμενο των συναδέλφων μου έχοντας μπει στα "χωράφια" τους δηλαδή (εγώ είμαι διοικητική υπάλληλος ενώ αυτοί επιστημονικό-θεραπευτικό προσωπικό) έκανα ένα λάθος που για θεραπευτικούς λόγους θεωρείται σημαντικό με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζευτούμε σε συνάντηση μεταξύ μας στην οποία μου έκαναν πολύ έντονη επίθεση φραστική στην οποία ένιωσα να τους βγαίνει μεγάλη ένταση εναντίον μου. Αυτό που με στεναχώρησε ιδιαίτερα ήταν ότι μια κοπέλα που εκτός από συνάδελφοι είμαστε και φίλες μου έκανε την πιο έντονη επίθεση με τα πιο σκληρά λόγια.
Γυρνάω στη δουλειά κι όλα είναι μια χαρά. Το μήνα Οκτώβριο σε μία συνάντηση από αυτές που κάνουμε κάθε εβδομάδα (οργανωτικές τις λέμε) και εγώ μέσα στην έμπνευση και τη δημιουργηκότητα, καταθέτω μια πολύ καλή πρόταση που όμως δεν αφορούσε στο διοικητικό κομμάτι αλλά στο θεραπευτικό (κάτι σαν project όπως το λένε σε άλλες εταιρείες) και με το που το ακούνε έγινε ο κακός χαμός. Τέτοια επίθεση ομαδική και συντονισμένη ακόμα και από τους υπευθύνους δεν έχω ξαναβιώσει! Η μόνη που με υποστήριξε ήταν η συνάδελφος και φίλη (που στο όνειρο είχε τον ακριβώς αντίθετο ρόλο). Με αυτό που έγινε συνειδητοποίησα πως τελικά υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα σε εκείνους και σε εμένα και θέματα προς διευθέτηση που ίσως μέσα μου ήξερα αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ και ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου όπως φαίνονταν.
Από εκείνη τη συνάντηση έχει ανοίξει ένας κύκλος εξελίξεων στη δουλειά μου που με αφορούν (και που ελπίζω να καταλήξουν θετικά τελικά) σαν να ήταν κάτι που έπρεπε για κάποιους λόγους να γίνει.
Τρία πράγματα μου έκαναν λοιπόν εντύπωση για αυτό και σας κουράζω γράφοντας το με λεπτομέρειες.
Το ένα είναι πως είδα ακριβώς αυτό που στην ουσία έγινε και όχι άλλα αντ' άλλων όπως συνήθως βλέπουμε στα όνειρα.
Το δεύτερο είναι πως πέρασαν 2 μήνες από την μέρα που το είδα (γιατί κάτι έχω ακούσει πως τα όνειρα αφορούν στις επόμενες 2-3 μέρες)
Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως τελικά αυτό το γεγονός ήταν πολύ σημαντικό για τις αλλαγές και τις εξελίξεις που με αφορούν επαγγελματικά και άνοιξε έναν μεγάλο καινούριο κύκλο στη ζωή μου.
Τι ήταν λοιπόν αυτό; Προφητικό; Πληροφορίες του υποσεινηδήτου μου; Διαίσθηση;


Πραγματικά, δεν ξέρω τι ήταν αυτό. Πάντως, μου έχει τύχει πολλές φορές εμένα.
Εγώ ξέρω ότι από ότι βλέπεις στα όνειρα, συνήθως γίνεται το αντίθετο! Τα όνειρα του Σαββατόβραδου βγαίνουν μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Άμα δεις το χρώμα "κόκκινο", το γεγονός αυτό θα γίνει γρήγορα. Λένε, επίσης, ότι όταν στεναχωριέσαι ή κλαις, στην πραγματικότητα παίρνεις μεγάλη χαρά!
Αυτά.

katrin82
24-03-2006, 11:42 AM
Kia σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!!!!

Maroulita
24-03-2006, 11:56 AM
[SIZE=2]Το ένα είναι πως είδα ακριβώς αυτό που στην ουσία έγινε και όχι άλλα αντ' άλλων όπως συνήθως βλέπουμε στα όνειρα.
Το δεύτερο είναι πως πέρασαν 2 μήνες από την μέρα που το είδα (γιατί κάτι έχω ακούσει πως τα όνειρα αφορούν στις επόμενες 2-3 μέρες)
Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως τελικά αυτό το γεγονός ήταν πολύ σημαντικό για τις αλλαγές και τις εξελίξεις που με αφορούν επαγγελματικά και άνοιξε έναν μεγάλο καινούριο κύκλο στη ζωή μου.
Τι ήταν λοιπόν αυτό; Προφητικό; Πληροφορίες του υποσεινηδήτου μου; Διαίσθηση;


Πρώτα απ'όλα, δεν πιστεύω ότι αυτά που βλέπουμε στα όνειρα μας είναι άλλα αντ'άλλων. Φαίνεται σαν να μην έχουν συνοχή και δομή, αν καθίσει όμως και τα μελετήσει κάποιος (αυτός που τα βλέπει δηλαδή), ίσως να δει ότι δεν είναι απλά ένα συνοθήλευμα από άσχετα στοιχεία. Δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ το όνομα ενός κυρίου που βγαίνει συχνά στην τηλεόραση και ασχολείται με τα όνειρα, ο οποίος τέλος πάντων έλεγε ότι καλό είναι να σημειώνουμε τα όνειρά μας σε ένα τετράδιο, ό,τι θυμόμαστε. Μ'αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε να τα αποσυμβολίζουμε και κυρίως μαθαίνουμε τον εαυτό μας, γιατί και από κει φαίνονται κάποια στοιχεία.

Το όνειρό σου Magicadespell δεν είναι αμελητέο, τώρα προφητικό δεν ξέρω. Ίσως μέσα σου είχες αυτόν τον φόβο για μια ρήξη στον χώρο της δουλειάς σου, λόγω της όλης κατάστασης που μας περιέγραψες. Και γω, τώρα που το σκέφτομαι, έχω δει παρόμοιου μοτίβου όνειρο. Ίσως αυτό το όνειρο να σου δείχνει το πόσο δημιουργική είσαι και ότι έχεις μια τάση να επεκτείνεσαι, ταυτόχρονα όμως έχεις και την ανασφάλεια για τον αντίκτυπο τυχόν πρωτοβουλιών σου.
Σκέψου το εξής: αν δεν είχες δει το συγκεκριμένο όνειρο ή δεν το θυμόσουν, πώς θα εξηγούσες αυτό που σου συνέβη στην πραγματικότητα; Μήπως ότι ήταν κάτι που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν, μια φυσική πορεία της επαγγελματικής σου εξέλιξης;

iroulita
24-03-2006, 05:30 PM
δεν τα πίστευα μέχρι που είδα κάποιο όνειρο και έγινε στην πράξη και από τότε πάντα προσπαθώ να τα ερμηνευω.

kmakri
27-03-2006, 10:38 AM
Καλημέρα σε όλους.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου εμπειρία.
Πιστεύω πως τα όνειρα πολλές φορές μπορούν να σε προειδοποιήσουν για κάποιο σημαντικό γεγονός που συμβεί.Συνήθως το συνδιάζουμε εκ των υστέρων, έρχονται δηλαδή στο συνειδητό εικόνες από το όνειρο που τις αξιολογούμε πλέον διαφορετικά.
Πολλές φορές βλέπω θάλασσα στο όνειρό μου.Πιστεύω πως η θάλασσα συμβολίζει την ζωή μου.Φουρτουνιασμένη είναι,προβλήματα έχω, ήρεμη είναι όλα βαίνουν καλώς.Άλλες φορές βλέπω ένα συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή.Αρχικά εκτιμώ πως το συγκεκριμένο τοπίο εμφανίζεται συχνά πυκνά στα όνειρά μου εξαιτίας της αγάπης που του έχω.Τις ποιό ευτυχισμένες και ανέμελες μέρες της ζωής μου τις έχω ζήσει εκεί.Μετά οι άνθρωποι που έχουν φύγει από την ζωή, ζούσαν εκεί ήταν συνδεδεμένοι άρρηκτα με το περιβάλλον και σήμερα μου λείπουν.
Τέλος για να ολοκληρώσω πιστεύω πως μπορούν να λειτουργούν προειδοποιητικά τα όνειρα,αλλά κυρίως είναι μία επανάληψη του συνειδητού, των σκέψεων και των εμπειριών της καθημερινότητάς μας η οποία έχει κάτι πρόσθετο να μας δώσει, κάτι που ίσως μας διέφυγε της προσοχής..

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.

αρέθα
16-05-2006, 12:15 PM
Βλέπω συνέχεια από πολύ μικρή σημαδιακά όνειρα, τα περισσότερα απο τα οποία πραγματοποιούνται στην "πραγματική" μου ζωή. Έχω εξοικειωθεί με αυτό που μου συμβαίνει και είναι φορές που περιμένω να κοιμηθώ για να δώ τι θα γίνει στη συνέχεια της ζωής μου.
Θα περιγράψω ένα χαρακτηριστικό όνειρο που είχα δεί σε ηλικία περίπου δεκαέξι χρονών. Το όνειρο εξελίχθηκε σε τρεις διαδοχικές νύχτες.
Το πρώτο βράδυ, βλέπω τον εαυτό μου σε μια παραλία γεμάτη μεγάλα βότσαλα, θάλασσα καταγάλανη, πολύ ήσυχη και όμορφη, όμως διαπιστώνω οτι δεν υπάρχει αέρας και δεν αισθάνομαι οτι βρίσκομαι σε περιβάλλον με ήχους, υπάρχει μάλλον μια απόκοσμη ησυχία.
Απο την θάλασσα τότε, βλέπω να βγαίνει ένας ρωμαλαίος άντρας, πάρα πολύ όμορφος, με πολύ γεροδεμένο σώμα, μακριά ξανθά μαλλιά και καταγάλανα μάτια. Όπως βγαίνει, μου κάνει εντύπωση το νερό που καθώς περπατάει διαγράφει το σώμα του. Το βλέμμα του είναι επάνω μου και απο τα μάτια του που είναι γαλανά αρχίζουν να δημιουργούνται καταγάλανοι κύκλοι που μεγαλώνουν.
Το επόμενο βράδυ, βρίσκομαι πάλι στην ίδια ακριβώς παραλία. Τώρα επικρατεί μια αναμονή - πως είναι λίγο πριν το σεισμό, κάτι τέτοιο- και ξαφνικά βλέπω έναν θεώρατο άντρα - άντρας πρέπει να ήτανε- επάνω στα βότσαλα ο οποίος όμως είναι φτιαγμένος απο μαύρο καπνό. Η φιγούρα του ωστόσο, είναι ξεκάθαρη και φαίνονται τα πάντα όπως σε ένα ανθρώπινο σώμα. Τότε, αυτός ο άντρας και εκείνος που είχα δει την προηγούμενη νύχτα άρχισαν να παλεύουν με σπαθιά. Ήταν δε τόσο δύσκολος ο αγώνας τους που εγω η ίδια ένοιωθα την ένταση κάθε φορά που ο ένας πήγαινε να νικήσει τον άλλον, καταλάβαινα την προσπάθεια και σχεδόν ένοιωθα μέχρι και τις συσπάσεις των μυών.
Το τρίτο και τελευταίο βράδυ, είδα τον άντρα με τα γαλανά μάτια να είναι ξαπλωμένος μέσα στη μέση της θάλασσας πάνω σε έναν βράχο που ήταν εκεί, και να ηρεμεί.
Δεν είδα ποτέ την έκβαση της μάχης τους, όμως κατάλαβα ποιός νίκησε..

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα του τι περίπου βλέπω στον ύπνο μου. Συνήθως εκείνο που βλέπω έχει τέτοια ακρίβεια στον τρόπο που μετά πραγματοποιείται που πραγματικά νοιώθω οτι κάτι με προστατεύει απο αναπάντεχες καταστάσεις στη ζωή μου.

skorpion
16-05-2006, 01:52 PM
εγω ειχα δει στο ονειρο μου οτι πεθανε το παπαγαλακι μου και πεθανε την τριτη μερα και την ιδια μερα εμαθα κατι ασχημο που αλλαξε τη ζωη μου εκεινο το διαστημα. Γενικα οταν ειναι να μου συμβει κατι ασχημο βλεπω προειδοποιητικα ασχημο ονειρο χωρις ομως παντα να μπορω να το κωδικοποιήσω

kritsinaki
16-05-2006, 03:22 PM
Εγώ πιστέυω ότι τα όνειρα έρχονται για να μας προειδοποιήσουν για κάτι το οποίο πρόκειται να γίνει. Προσωπικά, όταν περνάω περιόδους με πολλή ένταση βλέπω όνειρα (εφιάλτες) καθημερινά. Όμως ένα όνειρο συγκεκριμένο, που μου είναι δύσκολο να περιγράψω, έρχεται κάθε φορά που θέλει να με προειδοποιήσει για θάνατο καποιού δικού μου ανθρωπού. Μέχρι στιγμής το ίδιο όνειρο το έχω δεί 3 φορές στη ζωή μου και έχει επαληθευτεί ακριβώς μετά απο 3 ημέρες.
Επίσης για μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου έβλεπα σχεδον κάθε βράδυ έναν αετο με αδύναμα φτερά να πετά πλάι σε μια καμινάδα που έβγαινε καπνός. Κάθε φορά που τον έβλεπα τα φτερά του ήταν όλο και πιο δυνατά, πετουσε πιο ψηλά και ο καπνός απο μαύρος γινόταν σιγά σιγά άσπρος. Όταν κάποια στιγμή σταμάτησα να βλέπω αυτό το όνειρο είχα καταλάβει οτι εκείνο το διάστημα είχα καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό στη ζώη μου.
Νομιζω οτι τα όνειρα για τον καθένα μας έχουν διαφορετική σημασία και δύσκολα κάποιος ονειροκρίτης θα μας δώσει μια ακριβή απάντηση.

*Astropeleki*
16-05-2006, 10:21 PM
...έναν αετο με αδύναμα φτερά να πετά πλάι σε μια καμινάδα που έβγαινε καπνός. Κάθε φορά που τον έβλεπα τα φτερά του ήταν όλο και πιο δυνατά, πετουσε πιο ψηλά και ο καπνός απο μαύρος γινόταν σιγά σιγά άσπρος..

kritsinaki είναι ολοφάνερο ότι το όνειρο σου προμηνύει μια δύσκολη κατάσταση, η οποία τελικά μετά από πολλά "εμπόδια" θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Όσο δυναμώνουν τα φτερά του αετού, προφανώς σου δείχνει ότι θα αποκτήσεις και συ δύναμη με τον καιρό, θα ανέβεις ψηλά και το τοπίο θα είναι θετικό, ειδικά αφού ο μαύρος καπνός γίνεται άσπρος. Να ξέρεις πάντα, ότι το άσπρο συμβολίζει θετικό αποτέλεσμα, επιτυχία και χαρά. http://myhoroscope.gr/images/icons/icon7.gif

sammy
17-05-2006, 08:46 AM
Εγώ παλιά δεν εβλεπα σχεδον καθόλου ονειρα ή εκτος αν εβλεπα και δεν θυμόμουνα. Από τοτε που παντρεύτικα αρχισα να βλεπω πολυ παραξενα ονειρα. Μαλιστα οταν τα ερμηνεύω βλέπω ποσο πολυ μου βγαινουν και ανακαλύπτω οτι γενικά εχω μια τρομερη αισθηση γενικότερα στη ζωή μου

raingirl
17-05-2006, 12:29 PM
Εγώ τρία όνειρα έχω δεί προφητικά, το πρώτο όταν ήμουν δέκα οκτώ χρονών, το είδα 2 Μαίου και 26 Μαίου έγινε αυτό που ονειρευτηκά το οποίο ήταν κακό.
Το δεύτερο το είδα Ιούνιο του 97 ήταν ένα μήνυμα απο τον παππού μου που είχε πεθάνει 5 μήνες πρίν το οποίο έπιπβεβαιώθηκε και αυτό.
Και το 3 το είδα πρίν τρία χρόνια και μέσα σε 20 μέρες βγήκε αλλά αυτή την φορά ήταν κάτι πολύ καλό.

kiaRRa
17-05-2006, 12:33 PM
εμενα παλι μια γνωστη μου βλεπει ολους τους νεκρους συγγενεις της και αναλογα απο το ατομο καταλαβαινει αν θα συμβει κατι καλο ή κακο.:embarrest

sagita
21-05-2006, 02:50 AM
εμενα παλι μια γνωστη μου βλεπει ολους τους νεκρους συγγενεις της και αναλογα απο το ατομο καταλαβαινει αν θα συμβει κατι καλο ή κακο.:embarrest

Λένε πως οι νεκροί συγγενείς και φίλοι όταν μας επισκέπτονται στα όνειρά μας μας μετφέρουν κάποια "νέα", κάποια μηνύματα, γι αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε ερωτήσεις και να τους ακούμε προσεκτικά. Τώρα θα μου πε'ιτε, αφού κοιμόμαστε, πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Προφανώς, γνωρίζοντάς το, αφυπνίζουμε το υποσυνείδητό μας, έτσι ώστε, όταν συμβεί η επίσκεψη, να μπορούμε να συμμετέχουμε στο όνειρο. Από τον καιρό που το έμαθα, έκπληκτη ανακάλυψα πως το εφαρμόζω...Είδα τη γιαγιάκα μου και της έκανα ερωτήσεις,την πρώτη φορά...Κι έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλα...Πες το στη φίλη σου, και ποιός ξέρει, μπορεί να έχει τα αναμενόμενα..

tatiana74
21-05-2006, 12:23 PM
Καλημερα,αυτο που θα ηθελα να πω,δεν ξερω αν ηταν στον υπνο μου η οχι.Ημουν στο κρεβατι μου και με τα ματια κλειστα.Νομισα οτι καποιος ηταν στο σπιτι μου και προσπαθουσα να ανοιξω τα ματια μου και δεν μπορουσα,αλλα ουτε και να φωναξω,δεν εβγαινε φωνη.Η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα οταν <ξυπνησα>.Δεν ξερω αν ειχα κοιμηθει και αυτο ειναι που με τρομαζει.Ημουν ανημπορη να κουνηθω...

Marilam
31-05-2006, 12:17 PM
Λένε πως οι νεκροί συγγενείς και φίλοι όταν μας επισκέπτονται στα όνειρά μας μας μετφέρουν κάποια "νέα", κάποια μηνύματα, γι αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε ερωτήσεις και να τους ακούμε προσεκτικά. Τώρα θα μου πε'ιτε, αφού κοιμόμαστε, πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Προφανώς, γνωρίζοντάς το, αφυπνίζουμε το υποσυνείδητό μας, έτσι ώστε, όταν συμβεί η επίσκεψη, να μπορούμε να συμμετέχουμε στο όνειρο. Από τον καιρό που το έμαθα, έκπληκτη ανακάλυψα πως το εφαρμόζω...Είδα τη γιαγιάκα μου και της έκανα ερωτήσεις,την πρώτη φορά...Κι έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλα...Πες το στη φίλη σου, και ποιός ξέρει, μπορεί να έχει τα αναμενόμενα..

Αγαπητή sagita
Εγώ σπάνια βλέπω τον παππού μου στον ύπνο μου...τελευταία τον είδα λίγο πριν γεννήσω (και μόλις είχα δει αυτό το όνειρο ένιωσα μια δύναμη, ένα πολύ όμορφο συναίσθημα) και αφότου γεννησα....Ε λοιπόν τις 3 αυτές τελευταίες φορές που τον είδα εγώ προσωπικά έμπαινα κατευθείαν στο ψητό: τον ρωτούσα πως είναι εκεί πάνω, πως είναι εκεί που είναι τελοσπάντων...Σε πληροφορώ ότι και τις 3 φορές δεν πήρα απάντηση είτε γιατί ξύπνησα είτε γιατί με ξύπνησαν...Μόνο σοβαρό τον έβλεπα με μια υποψία λύπης...Το είχα τόση μεγάλη απορία, ήθελα τόσο πολύ να μάθω αλλά δυστυχώς.......

kiaRRa
31-05-2006, 12:57 PM
Προχθες ειδα τον παππου μου και ηξερα οτι κατι δεν θα πηγαινε καλα.Το μεσημερι πηγα κανονκια σχολη και στην γ.σ. αποφασισαν ΚΑΠΟΙΟΙ να κανουμε καταληψη.Που να το φανταζομουν οτι ετσι θα εβγαινε το ονειρο?:mad: :mad: :mad: :sick: :sick: :sick:

tannia
31-05-2006, 12:57 PM
Καλημερα,αυτο που θα ηθελα να πω,δεν ξερω αν ηταν στον υπνο μου η οχι.Ημουν στο κρεβατι μου και με τα ματια κλειστα.Νομισα οτι καποιος ηταν στο σπιτι μου και προσπαθουσα να ανοιξω τα ματια μου και δεν μπορουσα,αλλα ουτε και να φωναξω,δεν εβγαινε φωνη.Η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα οταν <ξυπνησα>.Δεν ξερω αν ειχα κοιμηθει και αυτο ειναι που με τρομαζει.Ημουν ανημπορη να κουνηθω...
Αυτό μου φαίνεται οργανικό, κάτι σαν κακός ύπνος..μου συμβαίνει..
Εγώ έχω δει μερικά συγκεκριμένα πράγματα, είχα δει ότι ένας συγγενής μου είχε μια αρρώστια(όχι σοβαρή/μακάβριο, ούτε πολύ συχνή) που τελικά όντως την είχε.
Με έχουν δει στον ύπνο τους να τους λέω συγκεκριμένα πράγματα: Κάποτε είχα ένα πρόβλημα με μια συγγενή μου και το σκεφτόμουνα το προηγούμενο βράδυ. Με πήρε το πρωί τηλέφωνο και μου είπε ότι με είδε να της λέω αυτό που σκεφτόμουνα (ήταν πολύ συγκεκριμένο).
Μια άλλη φορά γύριζα από ταξίδι και κάποιος με είδε να του το ανακοινώνω, αυτό βέβαια είναι δικό του προφητικό όνειρο, όχι δικό μου.
Εντάξει, είναι πολύ συνηθισμένο και συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να βλέπουνε κάποιον γνωστό τους στον ύπνο τους και την επόμενη μέρα να τους παίρνει τηλέφωνο..

mirellia
31-05-2006, 04:45 PM
Από μικρή βλέπω προφητικά όνειρα..Μέχρι και την απόλυσή μου από την προηγουμενή μου εταιρεία την είδα(έβλεπα πως ανέβαινα ένα λεωφορίο με μια πρώην συναδελφο μου και μπαίναμε από την μεσαία πόρτα, αλλά όταν πήγα να ανέβω εγώ έκλεισε απότομα και έπεσα κάτω ....), μέχρι και την αλλαγή πόστου μου στην τωρινή εταιρεία την είδα.. (πως ανέβαινα μια σκάλα που έχουμε εσωτερική με μπλε πλαινές κουπαστές)
Το πιο έντονο ονειρο όμως είναι αυτό που είδα φέτος τον Ιανουάριο - Φλεβάρη..από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα στον γάμο μου.. τα οποία φυσικά κατέληξαν σε συνεναιτικό διαζύγιο..
Εβλεπα λέει πως ήμουν με ένα συνάδελφό μου που τον λένε Λευτέρη, σε ένα άλλο σπίτι, αγκαζέ, ξύλινο πάτωμα, καινούργια έπιπλα αλλά ήταν τα δικά μου , αυτά που είχα στο τωρινό σπίτι, είδα και την στεφανοθήκη μου με τα 2 ασημένια στέφανα σε μια γωνία και εμένα άκουγα να λέω στην μητέρα του παιδιού - "Μα καλά δεν σας πειράζει που είμαι από άλλο γάμο? Δεν σας ενοχλεί?"
Οι απαντήσεις της μάνας του παιδιού και στις 2 ερωτήσεις ήταν πως όχι δεν μας πειράζει...
Φυσικά το παιδί αυτό που σας λέω είναι ανύπαντρο...Ακόμα...
Σύμπτωση, ένδειξη για το μέλλον τι?

victoriageras
20-07-2006, 07:20 PM
είδα πριν πάρα πάρα πολύ καιρό ότι ήμουν επάνω σε ένα καράβι που διέσχιζε στον αέρα μια πόλη.ξαφνικά μπήκε σε ένα μαύρο σύννεφο και έκανε τρεισ αναταράξεισ και μετά όταν βγήκε από εκεί η ηλιοφάνεια ήταν απίστευτη!και τότε η κολλητή μου με πη΄γε στο κατάστρωμα του πλοίου και μου γνώρισε ένα παιδί που μου θύμισε φοβέρα τον πρώην μου και μου λέει αυτόσ είναι!και γιατί είναι προφητικό?τον σεπτέμβρη που το είδα,έκανα την ΄πρώτη μου προσπάθεια να ορθοποδήσω απο τον χωρισμό μου που με πλήγωσε απίστευτα και ενώ το ένστικτό μου μου έλεγε μη εκεί εγω.για να ολοκληρωσω λοιπον,τωρα(μεσα ιουλιου)σου λεω ότι εχω κανει τρεισ αποτυχημενεσ σχεσεισ(και οταν ειπα πρωην μου πιο πριν ειναι ο τελευταιοσ με τον οποιο ειμαι φοβερα ερωτευμενη ακομα)και η πλακα ειναι οτι τον γνωρισα τον νοεμβρη.λετε μετα την ηλιοφανεια και το παιδι που γνωρισα σε εκεινο το καταστρωμα να ειναι επανασυνδεση μαζι του???????:-)

Dell Piero
20-07-2006, 11:36 PM
πληκτρολόγιο στα ελληνικά και πατάμε το w

Deodonus
21-07-2006, 03:08 PM
Όνειρα που βγαίνουν αληθηνά βλέπω, κυρίως dajevu (έτσι δεν γράφεται?). Υπήρξαν περιπτώσεις που ολόκληρο σκηνικό ή μέρος συζήτησης το είχα δει σε όνειρο. Η μ*λ*κία είναι ότι άμα βλέπεις συχνά όνειρα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιά από αυτά θα βγουν και ποιά όχι. Αλλά και να'ξερες, τί σημασία έχει? Δεν ξέρω αν θά'θελα να'ξερά το μέλλον. Χαλάει όλο το σασπένς.... :)

FIGHTER
21-07-2006, 03:58 PM
Γεια σας! Συμφωνώ ότι υπάρχουν προφητικά όνειρα ή deja-vu όπως τα λένε κάποιοι. Εμένα μου συμβαίνει πολύ συχνά να δω την επόμενη μέρα στον ύπνο μου αλλά να μην το θυμάμαι και κάποια στιγμή της μέρας, πάνω σε ένα συμβάν, θυμάμαι ξαφνικά ότι αυτό το έχω ξαναζήσει στο όνειρό μου! Είναι πραγματικά μυστήριο... Υπάρχουν κι άλλα μπερδεμένα όνειρα που θυμάμαι και θέλουν να μου δείξουν κάτι, αλλά τα καταλαβαίνω αργά, όταν έχει ήδη συμβεί αυτό που ήθελαν να μου δείξουν! Πάντως πολύ συχνά βλέπω κι όνειρα που είναι απλές επιθυμίες και δεν βγαίνουν, γιατί είναι τελείως αδύνατον. Μου είχε τύχει όμως μια περίπτωση πριν 2-3 χρόνια που είχα δει στον ύπνο μου μια περίεργη και μπερδεμένη κατάσταση που βιώνω τώρα και ούτε που φανταζόμουν ότι θα γινόταν πραγματικότητα (άσχετο που αυτή η κατάσταση με έχει φτάσει στα όρια μου!)! Κάθε βράδυ σκέφτομαι ότι το επόμενο πρωί θα θυμάμαι το όνειρο μου και σχεδόν πάντα το θυμάμαι και προσπαθώ να το ερμηνεύσω. Ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσουν τα όνειρα;

ScP
21-07-2006, 04:09 PM
Γεια σας! Συμφωνώ ότι υπάρχουν προφητικά όνειρα ή deja-vu όπως τα λένε κάποιοι.

Ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο :bigsmile:

moutro28
22-07-2006, 04:12 PM
Νομίζω ότι όλοι έχουμε δει κάποια στιγμή προφητικά όνειρα.
Θα σας πω τη δική μου εμπειρία. Πριν από πολλά χρόνια, απόγευμα Δευτέρας βλέπω στον ύπνο μου τον παππού μου. Τηλεφωνώ στο πατρικό μου και μου λέει ο αδερφός μου ότι ο παππούς είχε πεθάνει 2 μέρες πριν, αλλά δεν μου το είχαν πει γιατί ήμουν μακριά (σπούδαζα στο εξωτερικό) και είχα εξεταστική.
Δύο - τρια χρόνια πριν χωρίσω ενώ ήμουν πολύ καλά με τον πρώην σύζυγο μου ο οποίος ήταν τύπος και υπογραμμός, βλέπω στον ύπνο μου ότι μπαίνω στο σπίτι και τον πιάνω στα πράσα κάποια φίλη μας. Δεν το έπιασα στα πράσα αλλά το όνειρο βγήκε.
Πριν μια εβδομάδα ονειρεύτηκα ότι ήμουν με ένα φίλο που είχα να τον δώ αρκετό καιρό. Μιλούσε στο τηλέφωνο και κανόνιζε ραντεβού με γιατρό. Την επόμενη μέρα, περνάω τυχαία από το γραφείο του. Δεν ήταν εκεί. Είχε πάει στο γιατρό!
Τα νούμερα του ΛΟΤΤΟ δεν τα βλέπω!

FIGHTER
22-07-2006, 04:36 PM
Ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο :bigsmile:
Ουπς!:weird: :wacko: Σόρρυ! Μάλλον με μπέρδεψαν κάποια άλλα site!:bigsmile:

palavo
05-02-2007, 04:59 PM
Δυστιχώς είμαι απο τα άτυχα άτομα που όταν βλέπω συγκεκριμένα όνερια κάποιος "φέυγει".... και λέω δυστηχώς γιατι στην αρχή λες οτι είναι σύμπτωση αλλα μετά βλέπεις οτι παραπάνω απο μία συμπτώσεις πάυουν να είναι συμπτώσεις αλλα η πραγματικότητα...Είναι δύσκολο να ξέρεις οτι κάπιος θα "φύγει" (εννίοτε ξέρεις και ποιος είναι) και εσύ απλά να κάθεσε εκεί να βλέπεις σαν θεατής την κατάσταση να εξελήσετε...:sad:

Markella83
05-02-2007, 05:46 PM
εγώ τρεις φορές είδα ένα συγκεκριμένο όνειρο και τις τρεις φορές έχασα την επομένη μέρα από ένα πολύ στενό μου πρόσωπο. δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή όχι, πάντως εμένα μου φάνηκε περίεργο. τι να πω. άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

FIGHTER
07-02-2007, 04:30 PM
Το να ''φεύγει'' κάποιος αφού έχεις δει περίεργα όνειρα, μου ακούγεται κάπως ''δρακουλιάρικο''...:blink: Ωστόσο κι εγώ όσες φορές είδα ότι κάποιος αγαπημένος μου έπαθε κάποιο ατύχημα στο όνειρό μου, συνέβη κάτι κακό μετά από 1-2 μέρες...:(

ioni
07-02-2007, 08:47 PM
Βλέπω και δεν μου αρέσει καθόλου.
Όταν βλέπω κάτι που μου βγαίνει απλός είμαι ποιό προσεκτική στα πρόσωπα που είδα.

sexy
07-02-2007, 08:57 PM
OXI SE EMENA DEN EXEI TYXEI POTE EXEI TYXEI STIN KORH MOU OMWS KAI MOU TO LEEI META,H ALITHIA EINAI OTI DEN KSERW PWS NA TO EKSIGISW

diml
07-02-2007, 10:00 PM
Δεν ξέρω άν τελικά υπάρχουν προφητικά όνειρα.
Αυτό που γνωρίζω όμως πολύ καλά είναι πως τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι τα πιο σημαντικά και αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης του θέματος στο οποίο αναφέρονται.
Το θέμα το οποίο μας απασχολεί έχει περάσει στο υποσυνείδητο και το όνειρο έρχεται να μας θυμίσει ενίοτε την άμεση λύση του. Όσο αμελούμε αυτή την λύση τόσο εκείνο μας στέλνει μηνύματα..
Δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχουν κακά και καλά όνειρα με την απλή έννοια των όρων. Όλα είναι γεννήματα της ψυχής μας. Όταν εκείνη είναι καλά, τα μηνύματά της είναι θετικά, όταν όχι, τότε είναι μάλλον αρνητικά.
Τα διάφορα σύμβολα που απεικονίζονται στα όνειρα, άν προσέξουμε έχουν να κάνουν με σπίτια, με αυτοκίνητα, με πλοία ...Αυτά-κατά κοινή ομολογία των ψυχολόγων- αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας. Και ανάλογα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίδονται και οι αντίστοιχες ερμηνείες.

Το παρακάτω κομμάτι σχετικά με τον Freud και την ερμηνεία των ονείρων, το διάβασα και σας το παραθέτω αυτούσιο.

Ο Freud και η Ερμηνεία των Ονείρων

Το όνειρο ως έκφραση της (ασυνείδητης) ψυχικής ζωής του ονειρευόμενου :

Η «βασιλική οδός της γνώσης του ασυνείδητου στην ψυχική ζωή»

Η βασική υπόθεση του Freud: «Τα όνειρα είναι η (μεταμφιεσμένη) εκπλήρωση μιας (καταπιεσμένης, απωθημένης) επιθυμίας» (1900)

Το όνειρο ως συμβιβασμός: διαμορφώνεται μέσα από τη δράση δύο ψυχικών συστημάτων.

Η μια εκφράζεται μέσα από την ονειρική επιθυμία ενώ η άλλη ασκεί λογοκρισία στην επιθυμία αυτή και επιβάλλει παραμόρφωση στην έκφρασή της

panther
08-02-2007, 03:04 PM
Δεν ξέρω άν τελικά υπάρχουν προφητικά όνειρα.
Αυτό που γνωρίζω όμως πολύ καλά είναι πως τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι τα πιο σημαντικά και αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης του θέματος στο οποίο αναφέρονται.
Το θέμα το οποίο μας απασχολεί έχει περάσει στο υποσυνείδητο και το όνειρο έρχεται να μας θυμίσει ενίοτε την άμεση λύση του. Όσο αμελούμε αυτή την λύση τόσο εκείνο μας στέλνει μηνύματα..
Δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχουν κακά και καλά όνειρα με την απλή έννοια των όρων. Όλα είναι γεννήματα της ψυχής μας. Όταν εκείνη είναι καλά, τα μηνύματά της είναι θετικά, όταν όχι, τότε είναι μάλλον αρνητικά.
Τα διάφορα σύμβολα που απεικονίζονται στα όνειρα, άν προσέξουμε έχουν να κάνουν με σπίτια, με αυτοκίνητα, με πλοία ...Αυτά-κατά κοινή ομολογία των ψυχολόγων- αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας. Και ανάλογα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίδονται και οι αντίστοιχες ερμηνείες.

Λένε ότι το αυτοκίνητο συμβολίζει την ψυχή μας!

SKYLOROCK
09-02-2007, 03:09 AM
Πάντως σίγουρα δεν είναι όλα τα όνειρα προφητικά...Αρκετές φορές ονειρεύομαι αυτό που είχα στο μυαλό λίγο πριν με πάρει οριστικά ο ύπνος... (δηλαδή τον .......) :love:

*Astropeleki*
09-02-2007, 09:29 AM
Ε φυσικά και δεν είναι όλα τα όνειρα προφητικά!
Δηλαδή όταν κάθε φορά που γράφω εξετάσεις και βλέπω στο όνειρο μου να περνούν από μπροστά μου αυτά που έχω μάθει, σημαίνει πως είναι προφητικό;; Όχι βέβαια... το άγχος είναι! Και σένα SKΥLOROCK είναι η λαχτάρα της επανασύνδεσης. :bigsmile: Και για να μην βγω off topic, προφητικά όνειρα θεωρώ ότι είναι αυτά που σου δείχνουν κάποια σημάδια ....που περιέχουν πολλούς συμβολισμούς, οι οποίοι σου δείχνουν ότι κάτι θα συμβεί, είτε αυτό είναι καλό, είτε είναι κακό!

Deodonus
09-02-2007, 03:09 PM
Θα προσθέσω για τα προφητικά όνειρα, ότι συνήθως όταν τα βλέπει κανείς, ψυπνάει ξέροντας ότι κάτι θα συμβεί, με ένα πολύ έντονο αίσθημα.

FIGHTER
09-02-2007, 04:26 PM
Συμφωνώ κι εγώ... Ακόμα κι όταν δεν θυμάται το όνειρο, έχει ένα προαίσθημα για αυτό που θα γίνει...

MELINE
16-04-2007, 12:59 AM
Δεν το συζητάω.....είμαι ΠΑΝΤΑ σίγουρη ότι αυτό που θα δω βγαίνει. συνήθως ξυπνάω ουρλιάζοντας απο τον ύπνο μου και ας μην είναι τρομακτικό το όνειρο, αλλά είναι η γνώση ότι θα γίνει αυτό που βλέπω συγκλονιστική. βλέπω άπειρα όνειρα κάθε βράδυ, μεσημέρι ακόμα και στο μετρό όταν με παίρνει ο ύπνος. συνήθως στη δουλειά πάω σαν ούφο απο την αυπνία. και είναι και ο λόγος που αποφεύγω να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ. ατέλειωτα παραδείγματα ονείρων που βγαίνουν μέχρι την επόμενη ημέρα το πολύ. την ημέρα που ξέκοψα τελείως με πολύ καλή μου φίλη είδα ότι είχα ένα σκυλάκι σπίτη μου, που το πρόσεχα και το αγαπούσα και αυτό γύρισε και με δάγκωσε. το απόγευμα με "πρόδωσε" πολύ άσχημα η φίλη μου. ένα μόνο απο τα παραδείγματα. είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ σίγουρη για το τι βλέπω και το τι σημαίνει και δεν β ασίζομαι σε κανέναν ονειροκρίτη αλλά καθαρά και μόνο στο τι συναίσθημα μου βγάζει το όνειρο. μπορεί να θυμάμαι και 10 όνειρα από κάθε νύχτα....

Christin1989
16-04-2007, 04:38 AM
Βλέπω συνέχεια όνειρα που βαίνουν αληθινά.. Με την κολλητή μου είμασταν κολλητές 4 χρονια και ήμασταν υπερβολικά δεμένες.. Σπάνια δηλαδή βλέπεις τόσο δεμένους ανθρώπους μεταξύ τους και η φιλία μας ληταν υπέροχη.. Είχα δει πολλές φορές στον ύπνο μου την κολλητή μου να φοράει ρούχα τελείως διαφορετικά απ το στυλ της (φορούσε ροκ στυλ ρούχα και εγώ την έβλεπα να φοράει σατέν φορέματα) και γενικά να έχει στυλ πολύ girly..Εβλεπά επίσης ότι δεν έκανε καθόλου παρέα με μένα (που όσο ήμασταν κολλητές δεν είχε φίλους).. Της τα έλεγα και γελάγαμε γιατί μας φαίνονταν απίστευτα..Λίγο καιρό μετά η κολλητή μου άλλαξε τελείως στυλ, έγινε δηλ. girly και επίσης μαλώσαμε άσχημα..Έκτοτε σταμάτησε να μου μιλάει...
Ένα άλλο όνειρο που είχα δει ήταν μια φίλη μου πάνω σε ένα χειρουργικό τραπέζι που θα έκαν εγχείρηση σκολεικοειδίτιδας (να πω ότι η φίλη μου δεν είχε ποτέ προβλήματα ούτε πόνους στην κοιλιά). Την επόμενη μέρα το πρωί η κοπέλα είχε πόνους στο σημείο που βρίσκεται η σκολεικωειδής απόφυση-υπόφυση πώς το λένε δεν ξέρω..:toung:

zeta1987
16-04-2007, 10:29 AM
Εγώ βασικά όταν βλέπω ένα όνειρο, συνήθως μου βγαίνει και μάλιστα επηρεάζομαι πάρα πολύ...Έχω δει πολλά προφητικά όνειρα και συνήθως τα περισσότερα είναι για κάτι κακό και όχι καλό...:blink: Κάποιες φορές βλέπω συγγενείς μου που έχουν πεθάνει και έρχονται στον ύπνο μου και είτε με προειδοποιούν για κάτι, είτε απλά μου δίνουν κουράγιο άμα περνάω μια δύσκολη κατάσταση.:unsure: Βέβαια υπάρχει ένα όνειρο το οποίο βλέπω συνέχεια και σε αυτό συνέχεια γυρίζω στο παλιό μου σπίτι, στο οποίο πέρασα κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές και νομίζω ότι ζω εκεί πάλι και αυτό είναι κάτι που με βασανίζει πάρα πολύ στον ύπνο μου, γιατί δεν θέλω με τίποτα να θυμάμαι όσα πέρασα εκεί.. Πάντως υπάρχουν και όνειρα τα οποία είναι προφητικά και αυτό το έχω ζήσει περισσότερο από τη μαμά μου, η οποία 1 χρόνο πριν πεθάνει ο πατέρας μου έβλεπε συνέχεια ότι ήταν ντυμένη νύφη και έπρεπε να πάει στην εκλησία. στην οποία εκκλησία για να πας, έπρεπε να περάσει από ένα δάσος γεμάτο αγκάθια..Για έναν ολόκληρο χρόνο πέρναγε λίγο λίγο από το δάσος και λίγες μέρες πριν πεθάνει είδε ότι είχε φτάσει στην εκκλησία και το νυφικό είχε σκιστεί..Είναι κάτι το οποίο με έκανε να πιστέψω πως κάποιες φορές τα όνειρα προμηνύουν κάποιες φορές γεγονότα...Δυστυχώς..:unsure:

MELINE
16-04-2007, 05:04 PM
Σε καταλαβαίνω απόλυτα....πρέπει απλά να δεις την θετική πλευρά της υπόθεσης και να αξιοποιήσεις αυτό το χάρισμα προκειμένου είτε να προλάβεις καταστάσεις είτε αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον να είσαι προετοιμασμένη να τις δεχθείς......:wacko:

zeta1987
16-04-2007, 06:39 PM
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες! Δηλαδή ότι πρέπει να προλαβαίνω κάποια πράγματα εφόσον "προειδοποιούμαι" για κάτι άσχημο. Έλα όμως που δεν ξέρω πως θα το πω στον άλλον και φυσικά αν θα με πιστέψει... :blink: Υπάρχουν κάποιες φορές που λέω πως θα ήταν καλύτερα να μην έβλεπα τέτοια όνειρα! Γιατί άμα ξεκινάς την μέρα σου και έχεις την υπονοια ότι κάτι κακό μπορεί να συμβεί......σε ρίχνει πολυ!!!:wacko:

BlackOrWhat
20-04-2007, 08:09 PM
Καλησπέρα και απο εμενα...
Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να δω κάποιο όνειρο και να το ερμηνεύσω ως προφητικό...τις περισσότερες φορές που έχω δει ένα όνειρο...αναλύοντάς το ανακαλύπτω και κάτι για τον εαυτό μου...χωρίς να αποκλείω οτι μπορούν να υπάρχουν και άτομα στα οποία συμβαίνει αυτό...

Αυτό που συμβαίνει σ'εμένα πολλές φορές είναι να προβλέψω κάποια πράγματα καθώς είμαι ξυπνητή...που κυρίως με προειδοποιούν για κίνδυνο...και ειδικά και όταν βλέπω και εικόνες που με τρομάζουν και επαναλαμβάνονται λίγο αργότερα είναι...τουλάχιστον...φρικαλ έο...:cry::cry:

*Astropeleki*
20-04-2007, 08:34 PM
Αυτό που συμβαίνει σ'εμένα πολλές φορές είναι να προβλέψω κάποια πράγματα καθώς είμαι ξυπνητή...που κυρίως με προειδοποιούν για κίνδυνο...και ειδικά και όταν βλέπω και εικόνες που με τρομάζουν και επαναλαμβάνονται λίγο αργότερα είναι...τουλάχιστον...φρικαλ έο...:cry::cry:
¶μα βλέπεις και εικόνες οι οποίες επαναλαμβάνονται σίγουρα παθαίνεις ένα σοκ.... όσο και να ναι λες "δεν μπορεί να είναι αληθινό αυτό που μόλις συνέβη". Μόνο να μην γίνουν φοβίες μετά...:huh: :huh:

kiaRRa
20-04-2007, 08:38 PM
Καλά αυτό το σοκ είναι στην αρχή. Μετά απλά συμβιβάζεσαι με το γεγονός και στην καλύτερη περίπτωση το εμπιστεύεσαι ως δευτερεύον ένστικτο.

Για να καταλήξει να γινει φοβία, πιστεύω θα πρεπει να μην μπορεί το άτομο να το "διαχειριστεί".:embarrest

BlackOrWhat
20-04-2007, 09:24 PM
Το καλό, ή κακό...ή όπως το πάρει κανείς είναι πως το τελευταίο συμβάν προέκυψε πριν απο 2 χρόνια...και επειδή ήταν πολύ φρικαλέο, και κατεδίωκε εμένα προσωπικά διάλεξα να κλείσω μερικές πορτούλες στο μυαλό μου...ώστε να μην καταλήξω σε φρενοκομείο...απ΄ό,τι φαίνεται όμως δεν έκλεισαν και τόσο κάλά οι θύρες έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπροβάλουν οι κεραίες μου και να με προειδοποιείσουν, πριν απο ένα μήνα, για κάτι κακό που θα συνέβαινε (χωρις αναμετάδοση αυτή τη φορά)

ψάχνοντας στο ίντερνετ για ανεξήγητα και μεταφυσικά έπεσα σε ιστοσελίδες που ισχυρίζονταν οτι το να προβλεπεις μόνο κάτι κακό...όχι μόνο για τον εαυτό σου ...είναι επειδή συντονίζεσαι με αρνητικές δυνάμεις...εκεί είναι που φρίκαρα περισσότερο...

ποιός ξέρει...:suspiciou

Υ.Γ. Μια φίλη, μου είχε ζητήσει να προβλέψω τους αριθμούς του Lotto...και θα τους προέβλεπα αλλά...για τι με πέρασε???:wacko:

BlackOrWhat
20-04-2007, 09:28 PM
Για να καταλήξει να γινει φοβία, πιστεύω θα πρεπει να μην μπορεί το άτομο να το "διαχειριστεί".:embarrest

Πολλά τραγούδια λέγονται έξω απο το χορό...:toung:

kiaRRa
20-04-2007, 10:01 PM
Ήμουν και μέσα στο χορό, αλλά όταν σταμάτησα να δίνω σημασία σε όνερα που με στενοχωρούσαν, αμέσως τα ξέχναγα. Οπότε και να έβγαιναν, δεν μου έκανε διαφορά...:noworry:

BlackOrWhat
22-04-2007, 10:21 AM
¶μα βλέπεις και εικόνες οι οποίες επαναλαμβάνονται σίγουρα παθαίνεις ένα σοκ.... όσο και να ναι λες "δεν μπορεί να είναι αληθινό αυτό που μόλις συνέβη". Μόνο να μην γίνουν φοβίες μετά...:huh: :huh:


Ήμουν και μέσα στο χορό, αλλά όταν σταμάτησα να δίνω σημασία σε όνερα που με στενοχωρούσαν, αμέσως τα ξέχναγα. Οπότε και να έβγαιναν, δεν μου έκανε διαφορά...:noworry:

Σίγουρα στην αρχή, ένα άτομο δεν γνωρίζει πώς να το χειριστεί, αλλά με τον καιρό και όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, πρώτον το συνιθήζεις και δεύτερον το εκμεταλλεύεσαι...απλά επειδή πιστεύω οτι δεν μπορείς να προβλέψεις ακόμα και πότε αυτό θα σου συμβεί, δεν μπορεις να αποφύγεις και το πρώτο σόκ...

Πιστεύω όμως οτι το να φτάσεις στο επίπεδο να το εκμεταλλευτείς, πρέπει να γνωρίζεις πότε αυτό θα συμβεί ή και να το προκαλέσεις, και όχι να βρεθεις προ απροόπτου, του στύλ τώρα το είδα, δεν ξέρω όμως πότε θα συμβεί...αυτό κατά τη γνώμη μου θέλει ειδική πρακτική και ενασχόλιση με αυτό το θέμα...

Γενικώς πιστεύω οτι όλα τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να προβλεψουν σημεία, λίγο ή περισσότερο...

emmalene
23-04-2007, 12:36 PM
Εγω προσωπικα επειδη υπαρχει ενα συγκεκριμενο ατομο στη ζωη μου το οποιο με εχει επηρεασει αρνητικα καθε φορα που θα συμβει κατι ασχημο το βλεπω στον υπνο μου.Οντως λοιπον το ονειρο ειναι προφητικο. Πιστευω ομως οτι ειναι θεμα και υποσυνειδητου αλλιως γιατι βλεπω αυτο το ατομο και οχι ενα αλλο συμβολο?:blink:

*Astropeleki*
23-04-2007, 04:05 PM
Εγω προσωπικα επειδη υπαρχει ενα συγκεκριμενο ατομο στη ζωη μου το οποιο με εχει επηρεασει αρνητικα καθε φορα που θα συμβει κατι ασχημο το βλεπω στον υπνο μου.Οντως λοιπον το ονειρο ειναι προφητικο. Πιστευω ομως οτι ειναι θεμα και υποσυνειδητου αλλιως γιατι βλεπω αυτο το ατομο και οχι ενα αλλο συμβολο?:blink:
Με το που διάβασα την πρώτη πρόταση του ποστ σου κατευθείαν είπα ότι έχει μπλεχτεί το υποσυνείδητο με το συνειδητό σου (αν θα μπορούσε να ειπωθει κάτι τέτιο). Συνδέεις την αρνητική επιρροή που έχεις γι'αυτό το άτομο με κάτι κακό, άσχημο που θα μπορούσε να συμβεί. Φυσικά και δεν το κάνεις εσκεμμένα... Νομίζω πως μοιάζει σαν την εμμονή που μπορεί να έχουμε σε άλλες περιπτώσεις. Απλά εσένα σου βγαίνει σε όνειρο :huh:
Τουλάχιστον, εφόσον αποδεδειγμένα συμβαίνει κάθε φορά που βλέπεις αυτό το άτομο να γινεται κάτι αρνητικό, ξέρεις ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει κάτι. Ενώ αν ήταν σύμβολο, θα έπρεπε να κάτσεις, να ψάξεις και να βρεις τι σημαίνει και να το συνδέσεις αντίστοιχα με το γεγονός που θα συμβεί, εάν θα συμβεί, αν δε το χεις ξεχάσει κιόλας! :idea:

DANAE58
23-04-2007, 08:34 PM
Πιστέυω σε ένα πολύ συγκεκριμένο όνειρο.Το έχω δει δύο φορές στη ζωή μου.Την πρώτη φορά στα 16 και την δεύτερη στα 34.Ημουν ντυμένη νύφη και κοιτώντας τον εαυτό μου προς τα κάτω φορούσα μάυρες γόβες.Και τις δύο φορές έγινε κάτι πολύ κακό σε μένα, στο τέλος της ίδιας μέρας.Ειμαι άτομο με πολύ αυξημένη διαίσθηση και αντιλαμβάνομαι πράγματα πριν κάν συμβούν.Οπότε δεν είναι μόνο τα όνειρα για μένα προφητικά και εκτός αυτού όπως προαναφέρθηκε ο καθένας εχει τους δικούς του κώδικες για να ξεκλειδώνει τον ευατό του και να προφητεύει όνειρα και συναισθήματα.

Οντως υπαρχουν τα προφητικα ονειρα!.Δε ξερω αν ειναι οι οψεις που εχω-Ηλιου τριγωνο με Ποσειδωνα,Ερμη τριγωνο με Ποσειδωνα,ο ωροσκοπος μου στο Σκορπιο και η Σεληνη μου στον καρκινο,(γενικα ολα τα ατομα με πλανητες σε νερο εχουν ανεπτυγμενη διαισθηση),αλλα εχω δει απιστευτα πολλα προφητικα ονειρα και μετα εχουν πε8ανει συγγενικα μου ατομα..Εχω δει πολλες φορες χωματα η γυφτακια και μετα εχω μα8ει 8ανατο η κατι πολυ κακο..Επισης το αιμα ειναι ονειρο που δειχνει κατι γρηγορο!..Πριν απο 13 χρονια ειχα δει ενα ονειρο οτι ειχα αιματα στο δεξι μου ποδι..Το ιδιο βραδυ επα8α ενα ατυχημα και το δεξι μου ποδι γεμισε οντως αιματα!..Βλεπω επισης στον υπνο μου καποιους πολυ κοντινους πε8αμενους συγγενεις μου να μου λενε κατι η να με προειδοποιουν για κατι και μετα να συμβαινει και στην πραγματικοτητα!!..Συμφωνω οτι ολοι εχουμε καποιους κωδικες και μπορουμε να καταλαβουμε και να προσδιορισουμε την πι8ανη ερμηνεια κα8ε ονειρου..

emmalene
23-04-2007, 08:41 PM
Με το που διάβασα την πρώτη πρόταση του ποστ σου κατευθείαν είπα ότι έχει μπλεχτεί το υποσυνείδητο με το συνειδητό σου (αν θα μπορούσε να ειπωθει κάτι τέτιο). Συνδέεις την αρνητική επιρροή που έχεις γι'αυτό το άτομο με κάτι κακό, άσχημο που θα μπορούσε να συμβεί. Φυσικά και δεν το κάνεις εσκεμμένα... Νομίζω πως μοιάζει σαν την εμμονή που μπορεί να έχουμε σε άλλες περιπτώσεις. Απλά εσένα σου βγαίνει σε όνειρο :huh:
Τουλάχιστον, εφόσον αποδεδειγμένα συμβαίνει κάθε φορά που βλέπεις αυτό το άτομο να γινεται κάτι αρνητικό, ξέρεις ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει κάτι. Ενώ αν ήταν σύμβολο, θα έπρεπε να κάτσεις, να ψάξεις και να βρεις τι σημαίνει και να το συνδέσεις αντίστοιχα με το γεγονός που θα συμβεί, εάν θα συμβεί, αν δε το χεις ξεχάσει κιόλας! :idea:

Εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες.πως ξερω ομως οτι θα συμβει κατι κακο οποτε βλεπω αυτο το ατομο?και παντα με μια η δυο μερες διαφορα?και εγω δεν θελω να το πιστεψω και λεω αυτο που λες εσυ κι ομως!Περιεργο μου φαινεται..
Η παρατηρηση με το συνειδητο και το υποσυνειδητο με προβληματισε πολυ...ειλικρινα..:worried:

kiaRRa
23-04-2007, 08:50 PM
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα ειπες.πως ξερω ομως οτι θα συμβει κατι κακο οποτε βλεπω αυτο το ατομο?και παντα με μια η δυο μερες διαφορα?και εγω δεν θελω να το πιστεψω και λεω αυτο που λες εσυ κι ομως!Περιεργο μου φαινεται..
Η παρατηρηση με το συνειδητο και το υποσυνειδητο με προβληματισε πολυ...ειλικρινα..:worried:

Πιστεύω και εγώ πως το υποσυνείδητο σου προσπαθεί να σε προειδοποιήσει για κάποιο επερχόμενο γεγονός. Έσυ έχεις συνδέσει αυτό το άτομο με αρνητικές καταστάσεις. Δίνεις λοιπόν, εσύ η ίδια τη διέξοδο στο πώς το υποσυνείδητο σου θα σε ειδοποιήσει προκειμένου να προστατευτείς. :embarrest
Γνωρίζεις ασυνείδητα ότι θα αντιδράσσεις επιφυλακτικά απέναντι σε ένα όνειρο με αυτό το άτομο και έτσι εξωτερκεύεται ο φόβος του μελλοντικού κακού:embarrest

Ήδη αναφορικά με την αυτόνομη λειτουργία του υποσυνείδητου αλλά και της "αποθήκης πληροφοριών" του ασυνείδητου που εξωτερικεύονται μέσω των ονείρων, πρωτοεπαναστάτησε ο Φρόϋντ απέναντι στις καθεστηκυϊες αντιλήψεις της επιστήμης

emmalene
23-04-2007, 08:56 PM
Σε ευχαριστω πολυ Kiarra.Ξερεις μερικες φορες το οτι εχεις διαισθηση για πραγματα δεν ειναι και πολυ ευχαριστο...Λιγη αναγνωση Φρουντ νομιζω θα ηταν διαφωτιστικη!

kiaRRa
23-04-2007, 08:58 PM
Πάντα μου άρεσε η άποψη του Φρόυντ αναφορικά με τη σημασιολογία των ονείρων. Εχει εξαιρετική εργασία επ'αυτού...

¶λλωστε και τα όνειρα-κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι απλά ένας απο τους μηχανισμούς του ατόμου να γνωρίσει τον εαυτό του. Ακόμα και μέσα από όνειρα-προειδοποιήσεις:bigsmile:

*Astropeleki*
23-04-2007, 09:07 PM
πως ξερω ομως οτι θα συμβει κατι κακο οποτε βλεπω αυτο το ατομο?και παντα με μια η δυο μερες διαφορα?
Ασυνείδητα! Σου έχει γίνει βίωμα τρόπον τινά :huh:


..μερικες φορες το οτι εχεις διαισθηση για πραγματα δεν ειναι και πολυ ευχαριστο...
Αλλά δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από αυτά. Αντίθετα να μάθουμε να ζούμε με αυτά ;)


Πάντα μου άρεσε η άποψη του Φρόυντ αναφορικά με τη σημασιολογία των ονείρων. Εχει εξαιρετική εργασία επ'αυτού...
¶λλωστε και τα όνειρα-κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι απλά ένας απο τους μηχανισμούς του ατόμου να γνωρίσει τον εαυτό του. Ακόμα και μέσα από όνειρα-προειδοποιήσεις:bigsmile:
Γενικότερα όποια λειτουργία εξετάζει η ψυχολογία έχει ενδιαφέρον, γιατί μαθαίνουμε περισσότερα για μας τους ίδιους! Πως αντιδράμε γενικά σε καταστάσεις και πως τις χειριζόμαστε. :idea:

emmalene
23-04-2007, 09:09 PM
Ξερετε τι μου αρεσει πραγματικα σε αυτο το site οτι το προβλημα του καθενα (βλεπε εμενα και τα ονειρα μου...) το συζητατε πραγματικα ομως και με εντονη διαθεση προβληματισμου.Ετσι γιατι μπορει να αποτελει και θεμα για αλλους που δεν το εχουν σκεφτει.Μπραβο παιδια.:love:

emmalene
23-04-2007, 09:10 PM
Εξαιρω τον Dell Piero ο οποιος μονιμως κραζει...Αχαρη δουλεια και αυτη που διαλεξε παντως...πλακα κανω εεε...

kiaRRa
23-04-2007, 09:16 PM
Μα αυτό ακριβώς το ρόλο επιτελεί το φορούμ. Στο συγκεκριμένο συζητάμε περιπτώσεις ονείρων που επαληθεύονται στην καθημερινότητα μας και πώς αυτά πιθανόν να συνδέονται με βαθύτερες διεργασίες του ανθρώπινου εγκέφαλου.

Ο Dell Piero δεν έχει τον πιο άχαρο αλλά τον πιο δύσκολο ρόλο: να μας επαναφέρει στην τάξη όταν ο ενθουσιασμός μας παρασύρει. Είναι τεράστια συμβολή αυτό στις συζητήσεις:bigsmile:

*Astropeleki*
23-04-2007, 09:18 PM
Ξερετε τι μου αρεσει πραγματικα σε αυτο το site οτι το προβλημα του καθενα (βλεπε εμενα και τα ονειρα μου...) το συζητατε πραγματικα ομως και με εντονη διαθεση προβληματισμου.Ετσι γιατι μπορει να αποτελει και θεμα για αλλους που δεν το εχουν σκεφτει.Μπραβο παιδια.:love:
Ο προβληματισμός ευνοεί τον διάλογο :bigsmile: Ειδικά αν μας αρέσει και το θέμα :love:


Εξαιρω τον Dell Piero ο οποιος μονιμως κραζει...Αχαρη δουλεια και αυτη που διαλεξε παντως...πλακα κανω εεε...
Καθείς εφ' ω ετάχθη... :laugh: :laugh:

emmalene
23-04-2007, 09:20 PM
Μα αυτό ακριβώς το ρόλο επιτελεί το φορούμ. Στο συγκεκριμένο συζητάμε περιπτώσεις ονείρων που επαληθεύονται στην καθημερινότητα μας και πώς αυτά πιθανόν να συνδέονται με βαθύτερες διεργασίες του ανθρώπινου εγκέφαλου.

Ο Dell Piero δεν έχει τον πιο άχαρο αλλά τον πιο δύσκολο ρόλο: να μας επαναφέρει στην τάξη όταν ο ενθουσιασμός μας παρασύρει. Είναι τεράστια συμβολή αυτό στις συζητήσεις:bigsmile:

Πραγματικα ειμαι πολυ λιγο καιρο στο site και το εχω καταλαβει για τον ενθουσιασμο στις συζητησεις.απλα ειπα να ελαφρυνω λιγο τη συζητηση για το ασυνειδητο μου γιατι αγχωθηκα...επιστροφη στο ωραιο θεμα τωρα..:bigsmile:

paros1
24-04-2007, 03:51 AM
Geia sas paidia, epeidi den prolava na diavaso oles tis selides para mono merika post stin arxi, tha ithela na katatheso kai ego tin dikia mou empeiria oso afora ta oneira. Edo kai para polla xronia etsi kai do oti mou fevgei donti ston ipno mou panta matheno gia kapoion thanato. Ean to donti me ponesi i vgali aima tha einai apo poli kontino prosopo i siggeni, ean pali figei ksafnika (to donti) xoris pono apla tha matho tin alli mera gia kapoio thanato makrinou prosopou. Den iparxei periptosi na do afto to oneiro kai na min epalithefthei. Kata ta alla arketa apo ta oneira mou vgenoune oxi panta, alla mporo na erminevo kapoia apo afta. p.x otan vlepo aima kai analoga me tis eikones ksero oti tha ginei kati poli grigora. Afta :idea:

Fotini Christodoulou
24-04-2007, 08:36 AM
Aγαπητή paros 1,

Θα σας παρακαλέσω να γράφετε μόνο με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες!:bigsmile:

Φιλικά,
Φωτεινή

DANAE58
24-04-2007, 03:51 PM
Geia sas paidia, epeidi den prolava na diavaso oles tis selides para mono merika post stin arxi, tha ithela na katatheso kai ego tin dikia mou empeiria oso afora ta oneira. Edo kai para polla xronia etsi kai do oti mou fevgei donti ston ipno mou panta matheno gia kapoion thanato. Ean to donti me ponesi i vgali aima tha einai apo poli kontino prosopo i siggeni, ean pali figei ksafnika (to donti) xoris pono apla tha matho tin alli mera gia kapoio thanato makrinou prosopou. Den iparxei periptosi na do afto to oneiro kai na min epalithefthei. Kata ta alla arketa apo ta oneira mou vgenoune oxi panta, alla mporo na erminevo kapoia apo afta. p.x otan vlepo aima kai analoga me tis eikones ksero oti tha ginei kati poli grigora. Afta :idea:
Πραγματικα το δοντι στο ονειρο οταν φευγει ειναι καποιος συγγενης που 8α πεθανει..Παλια ειχα δει πισω δοντια να φευγουν και μετα καποιος παππους η γιαγια η 8εια μα8αινα οτι πε8ανε.Παντως απο προσωπικη εμπειρια 8α πω οτι το μπροστινο δοντι ειναι γονιος..Πριν απο 3 χρονια ειδα ενα ονειρο οτι κοιταχτηκα στον κα8ρεφτη και μουχε φυγει το πανω μπροστινο μου δοντι πριν καν το καταλαβω..Μετα απο λιγες μερες δυστυχως πε8ανε ο μπαμπας μου πολυ ξαφνικα!..Εκεινο που 8υμαμαι χαρακτηριστικα ηταν ακριβως 2 μερες πριν πε8ανει ο μπαμπας μου που μου ειπε οτι ειδε στον υπνο του την πε8αμενη του μανα οτι τον η8ελε να παει κοντα της..Και κατι αλλο πολυ περιεργο που συνεβη ηταν οτι η γιαγια μου λιγες μερες πριν πε8ανει ειδε στον υπνο της οτι ηταν σε ενα τεραστιο μαρμαρινο σπιτι με 8εα και με καγκελοπορτα..Η εξηγηση του ονειρου ειναι οτι μαρμαρινοι ειναι οι ταφοι,και καγκελοπορτα ειναι παντα η πορτα στα νεκροταφια..
Επισης ασχημο 8εωρω αν δεις καποιο μαυρο ζωο να σε δαγκωνει σε ονειρο..Ειτε μαυρο πουλι ειτε αγριο ζωο..Ειχα δει εναν μαυρο τεραστιο σκυλο να με δαγκωνει στο χερι οταν πε8ανε η γιαγια μου..Τελικα ολοι βλεπουμε ονειρα προφητικα και σιγουρα ειναι το υποσυνειδητο μας που μας προειδοποιει για κατι που 8α συμβει,καλο η κακο..Τελος πιστευω οτι σαφεστατα βλεπουμε και ομορφα ονειρα,αλλα 8υμομαστε τα κακα περισσοτερο επειδη συνηθως ξυπναμε αμεσως μετα απο εναν εφιαλτη..

cindyk_ath
26-04-2007, 11:47 AM
Δεν θυμάμαι πάντα τα όνειρα μου..
Αλλά υπαρχουν όνειρα μου που βγήκαν κ δεν γινόταν να γνωρίζω γι αυτά την συγκεκριμένη στιγμή..
Γυμνάσιο όταν ήμουν είδα ένα εντέλως περίεργο όνειρο που ήταν τόσο ζωντανό ώστε είχα σημάδι στο πρόσωπο για μια εβδομάδα στο πρόσωπο απο κάψιμο κ χρόνια μετά το άτομο που ονειρεύτηκα το παντρεύτηκα - δεν τον γνώριζα..
Πριν δώσω για το πτυχίο των αγγλικών δεν γνώριζα ότι μετα από κάποιους μήνες θα πήγαινα με τα άτομα που είδα στο όνειρο μου..

Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε ονειρεύτηκα γλέντι από βαφτίσια διδύμων κ εκει ήταν όλοι οι συγγενεις μου ζωντανοί κ νεκροί.. 2 εβδομάδες μετά ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος κ στον τρίτο μήνα αφού έπαθα μύλη κύηση μου είπαν οι γιατροί ότι πρέπει να κυοφορούσα δίδυμα..

Σήμερα είδα ενα περίεργο όνειρο..
δεν γνωρίζω τι σημαίνει.. ξέρω όμως ότι έχω ένα υπερβολικό σφίξιμο κ πάρα πολλά νεύρα σα να περιμένω κάτι κακό..

*Astropeleki*
26-04-2007, 12:12 PM
Δεν μπορώ να πιστέψω πως όλα αυτά είναι συμπτώσεις πάντως....:nuts:

kiaRRa
26-04-2007, 12:18 PM
Πράγματι, παραείναι πολλά για να είναι συμπτώσεις...
¶ρα και πάλι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο εσώτερος εαυτός μας γνωρίζει πολλά και κατά καιρούς μας ειδοποιεί:weird:

cindyk_ath
26-04-2007, 12:31 PM
Ονειρεύτηκα ότι ήμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού του θείου μου κ είχα παει άκρη ακρη κ έσκυβα απο τα κάγκελα όσο περισσότερο μπορούσα - η ξαδέρφη μου, μου έλεγε ότι έτσι θα σπάσω τα κάγκελα κ ότι αυτό το κάνω από μικρή.. άρχισα σαν παιδί να τραβάω τα κάγκελα έως ότου τελικά τα έσπασα..
Μετα με είδα να κάνω μπάνιο με κρύο νερό κ άκουγα τους άλλους από έξω να λένε στην κόρη μου που είναι 20 μηνών ότι έπρεπε να φύγω μακριά..

βγήκα από το μπάνιο αλλά περνούσα απαρατήρητη αναμεσα τους κ είδα την κόρη μου να κλαίει..

από όταν ξύπνησα είμαι σφιγμένη κ δεν μπορώ να το εξηγήσω.

ΣΗΜ: στο μπαλκόνι όταν έπαιζα ήταν κ ο πατερας μου ο οποίος έχει πεθάνει εδω κ 1,5 χρόνο..

cindyk_ath
30-04-2007, 01:57 AM
Την ίδια μέρα που έγραψα την άποψη μου για τα όνειρα βρεθήκαμε να δεχόμαστε καταπάτηση συνόρων κ από κάποιον άλλον να ρίχνει στο συγκεκριμένο χωράφι βρωμόνερα..
ήταν ειδοποίηση γι αυτό;

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-05-2008, 01:31 AM
εχω δει και βλεπω ονειρα που βγαινουν αλλωστε εχω σεληνη στον 8 οικο και ποσειδωνα στον 1 οικο [σκορπιο],οσο για τα προφητηκα ονειρα εχω δει δυο εχουν περασει 24 χρονια περιπου αλλα τα θυμαμαι σαν να ηταν τωρα,το ενα αφορουσε το παιδι μου και το αλλο εμενα το οποιο
με προειδοποιουσε ,ετσι εσωσα τον εαυτο μου απο ηλεκτροπληξεια ισως και θανατο δεν ξερω τι να πω....ειναι μερικες φορες καποια πραγματα που μας συμβαινουν που δεν εξηγουνται η εξ
ηγουνται...ποιος ξερει...
με εκτιμηση Δεσποινα Κουκι

aries engineer
16-05-2008, 10:47 AM
Ειχα να δω τον θειο μου...γυρω στα 10 χρονια..οπως επισης και να επικοινωνησω μαζι του..(ο πατερας μου μας απαγορευε οποια επαφη με την οικογενεια της μητερας μου ,η οποια πεθανε οταν ημουν 9 ετων).Ενα βραδυ λοιπον τον ονειρευτηκα με πρισμενο στομαχι..Την αλλη μερα δεν λεω τιποτα..καποια στιγμη το απογευματακι βγαινω για καφε με καποιους φιλους και ο αδερφος μου σε ενα αλλο καφε..Γυρω στις 4 η ωρα οπως κρατουσα το ποτηρι του καφε,ενοιωσα ενα κρυο ρευμα να με διαπερναει και γλιστραει απο τα χερια μου το ποτηρι και σπαει..μετα απο μερικα λεπτα ερχεται μια φιλη και μου λεει ,"ο αδερφος σου λιποθυμησε" και τον παμε σπιτι...πηγαινω και εγω μετα απο καποια ωρα σπιτι..μπαινω μεσα και ο αδερφος μου καθοταν διπλα στο τηλεφωνο..τον κοιταω και του λεω "Μην πεις τιποτα,ο θειος πεθανε.."....:cry::cry:

voulatain
17-05-2008, 05:39 PM
Θα συμφωνησω με τη Kia οτι δεν μπορει να ειναι ολα συμπτωσεις