PDA

View Full Version : Η Συμμαχία των Κακών: Σύνοδος Άρη – Κρόνου στο Σκορπιό



Atrapos
11-08-2014, 11:40 PM
Το ελληνικό καλοκαίρι έχει συνδεθεί με στιγμές χαλάρωσης μπροστά στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, εφήμερους έρωτες και ανέμελα παιχνίδια. Με τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά και αφήνοντας στην άκρη τις άμυνες με τις οποίες οπλιζόμαστε στο διάστημα του σκυθρωπού χειμώνα. Αστρολογικά, το ιδανικό καλοκαίρι θα ήταν μια μίξη από Αφροδίτη, Δία και Ερμή αλλά αν ένα τέτοιο καλοκαίρι έχετε στο μυαλό σας, ελπίζω να το ζήσατε ήδη αφού πλέον ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με μια σύνοδο Άρη / Κρόνου, όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους οι δύο παραδοσιακοί «κακοί» του ζωδιακού.

Αυτά είναι τα κακά νέα, γιατί υπάρχουν και καλά. Ότι δηλαδή ο Άρης είναι γρήγορος πλανήτης κι έτσι οι όψεις που σχηματίζει δεν διαρκούν πολύ. Αφήνοντας μια μοίρα ανοχή, η συγκεκριμένη όψη με τον Κρόνο δεν διαρκεί περισσότερο από 4 μέρες με τη σύνοδο να είναι ακριβείας στις 25 Αυγούστου. Αλλά υπάρχουν και καλύτερα νέα: Οι δυναμικές όψεις είναι απαραίτητες για να μας βγάλουν από τη ρουτίνα και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στο δρόμο μας.
Ας μιλήσουμε όμως για τους δυο αυτούς πλανήτες στο συγκεκριμένο ζώδιο.



http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/myhoroscope/s_a_a_zpscc89a1b0.jpg


Άρης και Κρόνος στο Σκορπιό

Ο Άρης νοιώθει άνετα στο Σκορπιό αφού παραδοσιακά είναι το ζώδιο της νυχτερινής κυριαρχίας του. Παραμένει μαχητικός και δυναμικός αλλά επίσης αποκτά επιμονή, σχέδιο και στόχευση στη δράση του. Βέβαια αυτό σημαίνει πως δεν τα παρατάει καθόλου εύκολα και συνεπώς αν τα βρει σκούρα μπορεί να δράσει υπόγεια, ύπουλα και γενικά με όλα τα αρνητικά στερεότυπα με τα οποία είναι φορτωμένο το ζώδιο του Σκορπιού. Είναι αλήθεια ότι από τότε που αυξήθηκαν οι πλανήτες στο σύμπαν την αστρολογίας, ο Άρης τείνει να χάσει ένα μεγάλο μέρος από αυτήν τη σκοτεινή πλευρά του, την οποία πάει να αναλάβει εξολοκλήρου ο Πλούτωνας, αλλά τουλάχιστον όποτε περνάει από τον Σκορπιό δεν μπορεί παρά να θυμάται τις παλιές καλές μέρες όταν ένοιωθε «σαν στο σπίτι του» στα σκοτεινά νερά του.

Ο Κρόνος έχει ταυτιστεί με τη μορφή του αυστηρού «γερό – δασκάλου» που είναι έτοιμος να δώσει τα σκληρά του μαθήματα σε ό,τι «ακουμπάει» στον χάρτη. Στο Σκορπιό θα εκτιμήσει και ενισχύσει τη σταθερότητα του ζωδίου και την προσήλωσή του στο στόχο αλλά θα απαιτήσει και χειροπιαστά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη να ξεπεραστεί η έμφυτη εσωστρέφεια του Σκορπιού που σαν σταθερό ζώδιο του Νερού δημιουργεί συχνά λιμνάζοντα νερά απ΄ όπου δυσκολεύεται να ξεκολλήσει. Αν το κάθε ζώδιο έχει να δώσει εξετάσεις καθώς βιώνει το πέρασμα του Κρόνου, στο Σκορπιό οι εξετάσεις αυτές αφορούν τους βαθύτερους φόβους μας που δεν αφήνουν το ερπετό να μετασχηματιστεί σε αετό.

Επιθυμίες, ανάγκες, εμμονές και καθετί άλλο που κρύβουμε μέσα μας, αποτελούν ένα πολύτιμο δυναμικό που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Βέβαια, κάτω από την επίδραση του Κρόνου, είναι πιθανό όλα αυτά να έρθουν στην επιφάνεια με σκοπό την επιβολή στους άλλους, κάτι στο οποίο ο Σκορπιός είναι από μόνος του αρκετά επιρρεπής. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, το πέρασμα του Κρόνου απαιτεί την αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού. Απλά, στην περίπτωση του Σκορπιού το δυναμικό αυτό είναι λίγο πιο επικίνδυνο από ότι στα άλλα ζώδια.

Για να δούμε τη θετική πλευρά της συνόδου Άρη / Κρόνου θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση στον Αιγόκερο, το ζώδιο κυριαρχίας του Κρόνου. Αντίθετα, ο Κρόνος είναι σε πτώση στον Κριό, στο ζώδιο κυριαρχίας του Άρη. Οι δύο πλανήτες λοιπόν μπορούν να συνεργαστούν πολύ καλά όταν πατούν σταθερά τα πόδια τους στη γη και έχουν χειροπιαστούς στόχους με όριο μόνο την κορυφή. Αντίθετα, αν το ζητούμενο είναι ο ενθουσιασμός του Κριού για ένα ξεκίνημα χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, μία έμπνευση που δεν θα προλάβει να δοκιμαστεί στην πράξη και φιλοδοξίες που θα εγκαταλειφτούν στην πρώτη δυσκολία, εκεί οι δύο πλανήτες δεν ταιριάζουν καθόλου.

Στα πλαίσια του άρθρου αυτού είπα να ρίξω μια ματιά σε διασημότητες με κλειστή σύνοδο Άρη / Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη τους. Κοίταξα δώδεκα χάρτες και είναι αλήθεια ότι κανείς τους δεν έχει τη σύνοδο αυτή στο Σκορπιό. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι οι 4 στους 12 την έχουν στην Παρθένο (Helena Blavatsky, Jeff Bridges, Tom Waits, Venus Williams) και οι 3 στους 12 στον Καρκίνο (David Lynch, Liza Minnelli, Dolly Parton). Το δείγμα των δώδεκα χαρτών δεν είναι βέβαια αρκετό για ακριβή στατιστικά συμπεράσματα αλλά φαίνεται ότι η σύνοδος αυτή είναι ισχυρό εφόδιο όταν συνδυάζεται με το πρακτικό πνεύμα της Παρθένου.

Θα περίμενε κανείς αυτό να συμβαίνει περισσότερο στον Αιγόκερο (κυριαρχία του Κρόνου / έξαρση του Άρη) αλλά από τους χάρτες που κοίταξα αυτό ισχύει μόνο στον Umberto Eco που είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση διασημότητας. Μιλώντας κυρίως για ηθοποιούς και τραγουδιστές, η επίδραση του Ερμή (κυβερνήτη της Παρθένου) είναι σίγουρα πολύ πιο χρήσιμη. Μιλάμε βέβαια για τη γήινη πλευρά του Ερμή γιατί με την αέρινη μορφή του δεν φαίνεται να βοηθάει καθόλου. Οι Δίδυμοι παραείναι θεωρητικό πεδίο δράσης για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η συγκεκριμένη σύνοδος και είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους χάρτες διασημοτήτων που κοίταξα δεν έχει Άρη / Κρόνο στους Διδύμους.

Εντύπωση όμως κάνει και η σχετική έμφαση στον Καρκίνο. Έχοντας σύνοδο των δύο «κακεργετών» σε αδυναμία και πτώση θα περίμενε κάποιος τα χειρότερα. Είναι όμως μια ένδειξη ότι ένας πλανήτης σε αδυναμία / πτώση είναι ιδιαίτερα δραστήριος προκειμένου να κερδίσει το ρόλο του που δεν θεωρείται δεδομένος. Όταν η αυξημένη αυτή δραστηριότητα συνδυάζεται με την επίδραση της Σελήνης (κυβερνήτης του Καρκίνου) μπορεί να επιτευχθεί το συναισθηματικό δέσιμο με το ευρύ κοινό που ονειρεύεται κάθε καλλιτέχνης. Όσο για την απουσία κάποιου χάρτη με σύνοδο Άρη / Κρόνου στο Σκορπιό, μάλλον το πρόβλημα είναι να ξεπεράσει κάποιος προσωπικά πάθη και εμμονές ώστε να ντυθεί το ρόλο που περιμένει ο κόσμος να δει και να χειροκροτήσει.


Ο κύκλος Άρη / Κρόνου και η φετινή συνάντηση τους

Ο Άρης χρειάζεται κάτι λιγότερο από 2 χρόνια για μια πλήρη περιφορά γύρω από το ζωδιακό κύκλο ενώ ο Κρόνος μένει σε κάθε ζώδιο περίπου δυόμιση χρόνια. Αποτέλεσμα των κινήσεων αυτών είναι οι δύο πλανήτες να συναντιούνται σε κάτι περισσότερο από 2 χρόνια (για την ακρίβεια το μέσο διάστημα ανάμεσα στις συνόδους τους είναι 2 χρόνια και 2 εβδομάδες), συνήθως στο επόμενο κάθε φορά ζώδιο.

Όσο όμως κι αν οι σύνοδοι Άρη / Κρόνου συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, καμία συνάντησή τους δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Έτσι, αξίζει να πούμε δυο λόγια για το πώς έφτασαν μέχρι τη σύνοδό τους. Ο Άρης λοιπόν, προέρχεται από μια ασυνήθιστα μακρά περίοδο που έμεινε στο Ζυγό, το ζώδιο της αδυναμίας του, λόγω της ανάδρομης κίνησής του. Τώρα στο Σκορπιό μάλλον θα νοιώθει απελευθερωμένος καθώς κινείται και με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα.

Ο Κρόνος από την άλλη ολοκληρώνει την παρουσία του στο Σκορπιό. Η ανάδρομη κίνησή του τελείωσε τον περασμένο μήνα και ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί από το σημείο της στάσης του. Ετοιμάζεται πλέον να διανύσει το τελικό διάστημα στο Σκορπιό και η συνάντηση με τον παραδοσιακό κυβερνήτη του αποτελεί μια σημαντική ώθηση. Να σημειώσουμε επίσης πως όσο ο Κρόνος βρίσκεται στο Σκορπιό είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα, το σύγχρονο κυβερνήτη του ζωδίου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο των δύο «κακεγερτών», Άρη και Κρόνου, έχουμε τη σύνοδο των δύο «ευεργετών», Αφροδίτη και Δία, στο Λέοντα. Μοιάζει κάπως με σκοτσέζικο ντουζ και θυμίζει ένα παλιό απόφθεγμα που βγήκε για το χρηματιστήριο αλλά σε κάποιο βαθμό ισχύει γενικότερα στη ζωή μας, τουλάχιστον όσο λειτουργούμε με όρους αγέλης. Ότι δηλαδή τα κυριότερα συναισθήματα που καθορίζουν τις αποφάσεις μας είναι η απληστία και ο φόβος. Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε και τα δυο αυτά, χαμηλού επιπέδου, συναισθήματα. Στο χέρι μας όμως είναι να διατηρήσουμε την αυτοκυριαρχία μας και να μην αφήσουμε να παρασυρθούμε από τα πρωτόγονα ένστικτα.

Επίσης, θα ήταν παράληψη να μη σημειώσουμε ότι η σύνοδος Άρη / Κρόνου συμβαίνει στη Νέα Σελήνη, δηλαδή την ημέρα της συνόδου Ήλιου / Σελήνης που σηματοδοτεί την έναρξη του αστρολογικού μήνα. Έτσι, μπορεί να μη διαρκεί περισσότερο από λίγες μέρες αλλά φαίνεται πως Άρης και Κρόνος χρωματίζουν με τη συνάντησή τους το ξεκίνημα και κατ’ επέκταση όλο τον μήνα.

Τέλος, είναι πάντα χρήσιμο να εξετάζουμε το σύμβολο της μοίρας όπου συμβαίνει μια σύνοδος. Στην περίπτωση μας είναι 18η μοίρα του Σκορπιού (17ο40’ για την ακρίβεια)και το σύμβολο Sabian είναι «Ένα δάσος πλούσιο σε φθινοπωρινά χρώματα». Ένα σύμβολο απόλυτα χαρακτηριστικό για το Σκορπιό, το ζώδιο που βρίσκεται στην καρδιά του φθινοπώρου και είναι εξοικειωμένο με τους κύκλους της ζωής και του θανάτου. Η σύνοδος Άρη και Κρόνου λοιπόν, στο τέλος του Αυγούστου και πάνω στη Νέα Σελήνη μπορεί να μας βοηθήσει να κλείσουμε ότι μισοτελειωμένες δουλείες έχουμε ώστε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Άλλωστε με τους δυο αυτούς πλανήτες, συνήθως δεν υπάρχει χώρος για ημίμετρα και αυτό δεν είναι κακό. Αρκεί βέβαια να έχουμε τη σωστή κρίση ώστε να διακρίνουμε τι είναι αυτό που έχει παλιώσει στη ζωή μας. Διαφορετικά, Άρης και Κρόνος μπορούν να δημιουργήσουν την ανάγκη για επιτακτικές αποφάσεις που θα παρθούν εν θερμό με απρόβλεπτα αποτελέσματα.



http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/myhoroscope/saturn-in-scorpio_zps4a5eb18c.jpg


Άρης / Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη

Όπως κάθε διέλευση, έτσι και η σύνοδος Άρη / Κρόνου δύσκολα θα γίνει αισθητή από κάποιον αν δεν «αγγίζει» σημεία στον χάρτη του. Συνεπώς το πρώτο που πρέπει να κάνει ο καθένας που ενδιαφέρεται για το τι θα του φέρει αυτή η σύνοδος, είναι να κοιτάξει για βασικές όψεις, κυρίως σύνοδο, αντίθεση και τετράγωνο με τις γενέθλιες θέσεις των πλανητών και ακμών στον προσωπικό του χάρτη. Καλό είναι να είμαστε αρκετά αυστηροί στις ανοχές και να μην επιτρέπουμε παραπάνω από 2 μοίρες. Οτιδήποτε λοιπόν στο γενέθλιο χάρτη μας βρίσκεται σε αυτήν τη στενή ζώνη των σταθερών ζωδίων, θα γίνει αποδέκτης της ενέργειας της συνόδου. Όπως είπαμε, με αυτό το «οτιδήποτε», βασικά αναφερόμαστε σε πλανήτες ή ακμές. Τώρα, αν κάποιος δεν έχει τίποτα από αυτά σε αυτή τη ζώνη των σταθερών ζωδίων και δε νοιώθει ανακούφιση γι’ αυτό, μπορεί να κοιτάξει δευτερεύουσες όψεις, μεσοδιαστήματα, αντισκιές κλπ αλλά βέβαια όσο απομακρυνόμαστε από τα βασικά, τόσο πιο μικρή θα είναι η όποια επίδραση.

Μια άλλη οπτική στην ίδια σύνοδο είναι να τη δούμε σαν μέρος του κύκλου του Άρη. Ο Άρης χρειάζεται όπως είπαμε 2 περίπου χρόνια για να διανύσει το ζωδιακό κύκλο. Έτσι, κάθε διετία περνάει από τη γενέθλια θέση του στον χάρτη μας και ξεκινάει έναν καινούργιο κύκλο διεκδικήσεων όλων όσων έχουν σημασία για μας: από την απλή επιβίωση μέχρι την επίτευξη των υψηλότερων στόχων που μπορούμε να θέσουμε. Όπως κάθε κύκλος, έτσι κι αυτός, χωρίζεται σε διαφορετικά στάδια με τα σημαντικότερα να είναι διαδοχικά ο καθορισμός των στόχων, το χτίσιμο του καινούργιο, η συλλογή των καρπών και ο απολογισμός. Στο διάστημα αυτής της διετίας, ο Άρης συναντάει (δηλαδή σχηματίζει σύνοδο) με τους άλλους πλανήτες και σε κάθε τέτοια συνάντηση μπολιάζεται από τα χαρακτηριστικά τους. Στην περίπτωση του Κρόνου, το μπόλιασμα αυτό θα προσδώσει σοβαρότητα, ακεραιότητα και υψηλούς στόχους. Λαμβάνοντας υπόψη και ότι συμβαίνει στο ζώδιο του Σκορπιού, υπάρχει ο κίνδυνος να υιοθετήσουμε τη στάση του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αξίζει λοιπόν εξετάσουμε τη σύνοδο αυτή υπό το πρίσμα της φάσης που βρίσκεται ο Άρης σε σχέση με τη γενέθλια θέση του στον χάρτη μας.

Τέλος, έχει σημασία ο γενέθλιος οίκος στον οποίο συμβαίνει η σύνοδος. Ακολουθεί λοιπόν μια αναφορά στην πιθανή επίδραση σε κάθε οίκο του γενέθλιου χάρτη μας.

Στον πρώτο οίκο είναι μια ευκαιρία να βγάλετε όλη την αποφασιστικότητα και τη δύναμη επιβολής που κρύβατε μέσα σας. Ίσως δεν είναι κάτι που να μπορείτε να το υποστηρίξετε σε μακροχρόνια βάση αλλά έχοντας το Σκορπιό στον πρώτο οίκο, το χρωστάτε στον εαυτό σας αυτήν την περίοδο να μη σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Κι αν υπάρξουν αντιδράσεις από τους γύρω, τόσο το καλύτερο: ευκαιρία να μετρήσετε τις δυνάμεις σας χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανένα.

Στο δεύτερο οίκο θα πρέπει να οριοθετήσετε και προστατέψετε όλα όσα θεωρείτε προσωπική περιουσία και είναι λάθος αυτή να περιορίζετε στον τραπεζικό λογαριασμό. Οτιδήποτε είναι για σας πολύτιμο θα πρέπει να το διεκδικήσετε και να το αποκτήσετε. Ίσως να μη συμφωνείτε με το ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» αλλά αυτήν την περίοδο πρέπει να δώσετε σημασία στο σκοπό. Ο αλτρουισμός και το μοίρασμα μπορούν να περιμένουν. Άλλωστε για να μοιραστείτε κάτι, θα πρέπει πρώτα να το αποκτήσετε.

Στον τρίτο οίκο έχει σημασία να ξεκαθαρίσετε στους άλλους αυτό που έχετε να τους πείτε. Οι περιστροφές και τα μισόλογα μάλλον σύγχυση δημιούργησαν κι αν ήταν να δώσουν κάτι, θα έπρεπε ήδη να το έχουν κάνει. Συνεπώς, φροντίστε τώρα να εκφράσετε την άποψη σας καθαρά. Κι αν πιστεύετε ότι δεν έχετε τέτοιες εκκρεμότητες, μπορείτε απλά να επικοινωνήσετε ό,τι σας φαίνεται ενδιαφέρον για να το μοιραστείτε με τους άλλους. Και επειδή η επικοινωνία δεν είναι μόνο λεκτική, μπορείτε απλά να ομορφύνετε τον χώρο γύρω σας. Όλα αυτά στέλνουν μηνύματα για σας που δεν χρειάζεται να τα κρατάτε μέσα σας.

Ο τέταρτος οίκος είναι μια ευαίσθητη περιοχή που πιο οικείου μας χώρου. Γι’ αυτό και είναι ο χώρος όπου είμαστε περισσότερο ευάλωτοι. Καλό θα είναι στην περιοχή αυτή να μη πάρετε βιαστικές αποφάσεις υπό την ολιγοήμερη επίδραση μιας τόσο επικίνδυνης όψης. Έτσι, μια καλή εναλλακτική είναι να ξεφορτωθείτε από το σπίτι ό,τι (υλική) σαβούρα έχετε μαζέψει. Από την άλλη, αν είσαστε «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος», όπως λέει ο ποιητής, και θέλετε να επεκταθείτε και στα μη υλικά, μια τέτοια όψη μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Ο πέμπτος οίκος είναι η χαρά της δημιουργίας. Στην καλύτερη περίπτωση θα αποφασίσετε επιτέλους να ασχοληθείτε στα σοβαρά με ό,τι σας δίνει ευχαρίστηση και γιατί όχι να το κάνετε και επάγγελμα. Αν κάτι τέτοιο είναι πολύ βαρύ και δύσκολο, μια καλή εναλλακτική είναι να διοχετεύσετε την ενεργητικότητά σας σε όλα τα κάτι σαν φλερτ του καλοκαιριού. Είπαμε ότι Άρης και Κρόνος θέλουν χειροπιαστά αποτελέσματα και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία.

Ο έκτος οίκος παραδοσιακά είναι η χαρά του Άρη και αυτό είναι μάλλον ύποπτο. Ωστόσο, ο Σεπτέμβριος είναι προ των πυλών, μαζί και η επιστροφή στο γραφείο. Αν είσαστε τόσο εργασιομανής που δεν κρατιέστε μακριά του, μπορείτε να γυρίσετε μια ώρα (ή λίγες μέρες) νωρίτερα. Αν πάλι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, προσπαθήστε απλά να φανείτε χρήσιμοι σε κάποιον. Αυτό είναι αρκετό.

Ανεβαίνοντας πάνω από τον ορίζοντα φτάνουμε στο διάσημο έβδομο οίκο των στενών σχέσεων. Αν ψάχνατε μια ευκαιρία για να επιβληθείτε στο «έτερο ήμισυ» δείχνοντας έμπρακτα ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, αυτές τις μέρες τα «άστρα» είναι σύμμαχοι σας. Ίσως να μην είναι ακριβώς στη φύση σας (αν και με Σκορπιό στον έβδομο οίκο δεν πρέπει να σας φαίνεται και τελείως ξένο) αλλά τουλάχιστον για λίγες μέρες μπορεί να δώσει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία.

Ο όγδοος οίκος είναι μια ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή όπου καλό είναι να αποφεύγουμε τις βιαστικές αποφάσεις. Εδώ πεθαίνει ο μικρός, ατομικός εαυτός μας ώστε να επιτευχθεί η ουσιαστική ένωση με τους άλλους, μια διαδικασία πάντα επικίνδυνη. Είναι οξύμωρο σχήμα αφού ο όγδοος οίκος απαιτεί εγκατάλειψη ενώ Άρης / Κρόνος απαιτούν έλεγχο. Έτσι, κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει αν κάνετε πως δεν ακούσατε. Ωστόσο τις μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία να δείτε τι είναι αυτό που φοβάστε να εγκαταλείψετε (πάντα κάτι υπάρχει) και πάλι αν είσαστε «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος», τολμήστε το. Ίσως καταφέρετε να ξεφύγετε από τα λιμνάζοντα νερά του Σκορπιού.

Ο ένατος οίκος απαιτεί να ανοίξετε τους ορίζοντές σας. Μέσα σε λίγες μέρες δεν μπορείτε να κάνετε το γύρο του κόσμου αλλά μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι αυτό που σας γοητεύει και σας εμπνέει στον κόσμο αυτό. Μπορείτε να πάρετε και μια απόφαση , αυτό που πραγματικά σας κάνει κλικ να το εντάξετε στη ζωή σας. Δεν χρειάζεται να σπουδάσετε για να μορφωθείτε, κι αν η φιλοσοφία σας φαίνεται βαριά, τα μαθήματα χορού μπορεί να είναι του γούστου σας. Κάτι θα βρείτε κι αν πάλι όχι, κανονίστε έστω ένα ταξίδι. Σκοπός είναι να ανοίξετε το μυαλό και τις αισθήσεις σας στον κόσμο αλλά να το κάνετε με όλη σας την καρδιά.

Ο δέκατος οίκος είναι το μεσουράνημα του χάρτη και εκεί ο Κρόνος δεν σηκώνει αστεία. Και μόνο με τη διέλευσή του από τον οίκο αυτό απαιτεί να πετύχετε την αναγνώριση για ό,τι ικανότητα έχετε. Αυτό βέβαια είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Στα πλαίσια της συνόδου που εξετάζουμε, ζητούμενο είναι να νοιώσετε πραγματικά δυνατοί (χωρίς αυτό να αποτελεί προτροπή για υπερωρίες στο γυμναστήριο). Αν καταφέρετε να εκπέμψετε αυτή τη δύναμη, θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από τους γύρω. Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνετε με τη δύναμη αυτή, αλλά αυτό μπορείτε να το σκεφτείτε αργότερα.

Στον ενδέκατο οίκο, η σύνοδος μάς δίνει μια ευκαιρία για κοινωνική δραστηριοποίηση. Παρέες, ομάδες, σύλλογοι, φόρουμ και σε ό,τι ακόμα νοιώθετε ότι είσαστε μέλος. Ότι ανήκετε κάπου. Αν πάλι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ίσως είναι καιρός να ενταχτείτε κάπου. Το ζήτημα είναι να αναγνωρίσετε τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας που πολλαπλασιάζει τις όποιες ικανότητες σας. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να μάθετε να συμμετέχετε ισότιμα για τον κοινό σκοπό κι όχι για να εξυπηρετήσετε τις επιδιώξεις σας. Αλλά χρειάζεται πολύ τριβή για να φτάσετε στο σημείο αυτό.

Κι έτσι φτάνουμε στο δωδέκατο οίκο της απόσυρσης από οτιδήποτε επιφανειακό και της χαράς του Κρόνου. Οι διεργασίες που συμβαίνουν στο δωδέκατο οίκο πολύ λίγο θα επηρεαστούν από μια ολιγοήμερη διέλευση αλλά αν αυτές τις μέρες νοιώσετε μια πιο έντονη απογοήτευση για τον μάταιο κόσμο που δεν σας καταλαβαίνει, δεν χρειάζεται να αυτομαστιγωθείτε. Αφήστε τον κόσμο στην πορεία του και ψάξτε τις απαντήσεις μέσα σας. Όταν τις βρείτε θα έχετε την ευκαιρία να τις μοιραστείτε με όσους το αξίζουν.


Επίλογος

Όπως έχουμε πει η σύνοδος Άρη / Κρόνου είναι μια ολιγοήμερη διέλευση που μπορεί να φέρει κάποια αναστάτωση αλλά με λίγη υπομονή τα πράγματα θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να εκμεταλλευτούμε αυτήν την αναστάτωση για να δώσουμε στη ζωή μας περισσότερο ενδιαφέρον και ποικιλία, έστω για λίγες μέρες. Ωστόσο, στην περίπτωση που η σύνοδος «αγγίζει» κάποιο ευαίσθητο σημείο του χάρτη σας και έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, μπορεί να λειτουργήσει σαν πυροδοτικός μηχανισμός με απρόβλεπτες συνέπειες. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να δείτε το ρόλο Άρη και Κρόνου στον χάρτη σας, ποιο είναι το ευαίσθητο σημείο που ενεργοποιείται, τον οίκο της συνόδου και γενικότερα τη λειτουργία του χάρτη σας.

Εκμεταλλευόμενος τη χαλαρότητα του Αυγούστου είχα σκεφτεί να κλείσω αυτό το αφιέρωμα στη σύνοδο Άρη / Κρόνου με το λαϊκό άσμα που λέει «είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε». Τελικά όμως αποφάσισα να κρατήσω ψηλά το επίπεδο και να αφιερώσω στη σύνοδο Άρη / Κρόνου το “You know I’m no good” της Amy Winehouse που ο γενέθλιος Κρόνος της στο Σκορπιό ήταν σε σύνοδο όχι με τον Άρη αλλά με τον Πλούτωνα. Την ημέρα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ με το συγκεκριμένο τραγούδι, Ήλιος, Αφροδίτη και Άρης σχημάτιζαν τριπλή σύνοδο πάνω στο γενέθλιο Κρόνο της.




https://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHg



Δημήτρης Αντωνιάδης

LAHTARA
12-08-2014, 11:12 PM
Δεν γνωρίζω αστρολογία...να το ξεκαθαρίσω...ασχολούμαι και ψάχνομαι....γιατί με ελκύει...και μερικές φορές ψάχνοντας χάνομαι..... Διαβάζοντας το παραπάνω...θα ήθελα να ρωτήσω...και αν δεν είναι εφικτό....θα καταλάβω αν δεν πάρω απάντηση.....λοιπόν....θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Άρης γενέθλιος στον Καρκίνο στις 17ο 15΄10" και Ωροσκόπος στον Σκορπιό 17ο 31΄03"..και είδα στον χάρτη με τις διελεύσεις σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη, για την 25η/08, ότι ο διελαύνων Κρόνος κάνει όψη συνόδου με το γενέθλιο Ωροσκόπο με ανοχή 0,17 και ο διελαύνων Άρης πάλι όψη συνόδου με τον Ωροσκόπο με ανοχή 0,16. Ρωτά παρακαλώ, αν αυτό δείχνει πως επηρεάζεται το άτομο από τη Σύνοδος Άρη – Κρόνου στο Σκορπιό...(ημ. γεν.19-09-1962, 10:20). Δε θέλω να πω τι συμπέρασμα έβγαλα εγώ...ούτε το τολμώ δηλαδή.... Καλά να περνάτε!!!!

katiakiss
14-08-2014, 02:47 PM
Δεν γνωρίζω αστρολογία...να το ξεκαθαρίσω...ασχολούμαι και ψάχνομαι....γιατί με ελκύει...και μερικές φορές ψάχνοντας χάνομαι..... Διαβάζοντας το παραπάνω...θα ήθελα να ρωτήσω...και αν δεν είναι εφικτό....θα καταλάβω αν δεν πάρω απάντηση.....λοιπόν....θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Άρης γενέθλιος στον Καρκίνο στις 17ο 15΄10" και Ωροσκόπος στον Σκορπιό 17ο 31΄03"..και είδα στον χάρτη με τις διελεύσεις σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη, για την 25η/08, ότι ο διελαύνων Κρόνος κάνει όψη συνόδου με το γενέθλιο Ωροσκόπο με ανοχή 0,17 και ο διελαύνων Άρης πάλι όψη συνόδου με τον Ωροσκόπο με ανοχή 0,16. Ρωτά παρακαλώ, αν αυτό δείχνει πως επηρεάζεται το άτομο από τη Σύνοδος Άρη – Κρόνου στο Σκορπιό...(ημ. γεν.19-09-1962, 10:20). Δε θέλω να πω τι συμπέρασμα έβγαλα εγώ...ούτε το τολμώ δηλαδή.... Καλά να περνάτε!!!!LAHTARA, αν ο Δημήτρης δεν έλειπε, θα σου είχε απαντήσει ήδη. Εν μέρει , με όσα γράφει για την σύνοδο στον 1ο οίκο, σου έχει απαντήσει. Διάβασε ξανά αυτό που γράφει και σκέψου ότι έχεις γενέθλιο τρίγωνο Άρη /Ωροσκόπου, άρα η ενέργεια αυτή υπάρχει ήδη μέσα σου και είσαι εξοικειωμένη με έναν ευχάριστο τρόπο (τρίγωνο). Το καινούργιο στοιχείο είναι ο Κρόνος. Δεν ξέρω τι συμπέρασμα έβγαλες και γιατί ντρέπεσαι να το «ξεφουρνίσεις», αλλά ακόμα και με τις αιχμές του, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Μην ανησυχείς. Το φόβο πρέπει να τον έχουν όσοι θα βρεθούν απέναντί σου εκείνες τις μέρες. ;)

Καλά να περνάς κι εσύ.

ΥΓ: Ότι σημαίνει για σένα το πέρασμα του Κρόνου από τον Ωροσκόπο σου και το τρίγωνό του με τον γενέθλιο Άρη σου, με το πέρασμα του Άρη από εκεί, έχει περισσότερες πιθανότητες να εκδηλωθεί κάποιο γεγονός. Κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι αν δεν μελετήσει το σύνολο του ωροσκοπίου σου.

LAHTARA
14-08-2014, 05:01 PM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ katiakiss, που ανταποκριθήκατε! Και χαίρομαι ιδιαίτερα...για την απάντηση αυτή! Δύναμη για αποφάσεις....λείπει....ενώ το τι πρέπει και το τι είναι επιθυμητό....είναι δεδομένο...η τόλμη απουσιάζει......αλλά....θετικο ί οι οιωνοί! Καλά να περνάτε....! :)

labtec
16-08-2014, 09:46 AM
....εξαιρετική χρήσιμη και εμπεριστατωμένη η άποψη του κ. Αντωνιάδη. Από την πλευρά μου έχω να δηλώσω, ότι η επικείμενη σύνοδος των "κακών" "πέφτει" πάνω παρά μία μοίρα στο MC μου στο Σκορπιό στις 16ο 12'. Θα σταθώ στο γεγονός να τελειώσουν οι μισοτελειωμένες καταστάσεις και να πάμε μπροστά, γιατί μόνον έτσι θα δούμε καμιά προκοπή και αποτελμάτωση από τη ρουτίνα. ΙΙμος speaking.....!

stavri7
17-08-2014, 11:02 PM
Aυτο που θα θελα να ρωτησω ειναι το εξης.....αν κ μαλλον ειμαι κ εκτος θεματος...Σε γενεθλιο χαρτη εχουμε συνοδο Αρη και κρονου στο σκορπιο στον 5ο οικο αυτο θα μπορουσε να δηλωνει μπλοκαρισμενη ενεργεια ή τσπ κατι τετοιο και σε περιπτωση που εκανε σχεση με ατομο με πολυαστρια στο σκορπιο π.χ ηλιο,ερμη,σεληνη και κρονο και συνοδος με την οψη του Α ατομου.....θα υπηρχαν πιθανοτητες το Β ατομο να βοηθεισει ωστε να ξεμπλοκαριστει αυτη η ενεργεια???Ευχαριστω!!!

Naskout
24-08-2014, 02:54 AM
Καλησπέρα σε όλους !!! Η σύνοδος Άρη - Κρόνου πέφτει ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Ουρανό μου (17ο 47' ) στο Σκορπιό, στον όγδοο οίκο μου. Στο γενέθλιο χάρτη μου ο Ουρανός κάνει τρίγωνο με τον Άρη και εξάγωνο με τον Κρόνο (ημ.γέν 9/9/1979 ,19:15). Να υποθέσω πως μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά αρνητικά γεγονότα λόγω " κακεργετών " ή μήπως μπορεί να προκύψει και κάτι καλό από όλο αυτό....;

Atrapos
25-08-2014, 11:10 AM
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω έστω καθυστερημένα.

Lahtara, πέρα απ’ όσα σου έγραψε η Κάτια, για σένα το σημαντικό θέμα είναι η μακρά παραμονή του Κρόνου πάνω στον Ωροσκόπο σου όπου ουσιαστικά έκανε στάση. Από ‘κει και ύστερα, η σύνοδος με τον Άρη είναι κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα που μπορεί να σου δώσει την τόλμη που λες ότι σου λείπει. Και πάντως είναι μια καλή αφετηρία για τη διέλευση του Κρόνου από τον 1ο οίκο σου τα επόμενα χρόνια.

Labtec, ένας Δίδυμος χρειάζεται την αποφασιστικότητα που δίνουν Άρης / Κρόνος στην κορυφή του χάρτη του. Εκμεταλλεύσου την.

Stavri7, συχνά η σύνοδος Άρη / Κρόνου αναφέρεται σαν προσπάθεια να «οδηγήσεις το αυτοκίνητο με το φρένο πατημένο» αλλά προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό. Γενικά υπάρχει η άποψη πως ό,τι αγγίζει ο Κρόνος σ’ ένα χάρτη το μπλοκάρει. Αλλά αυτή είναι η αρνητική εκδοχή. Στον Άρη μπορεί να δώσει μια σωστή κατεύθυνση στη διοχέτευση της ενέργειας. Ο Σκορπιός γενικότερα έχει ένα θέμα με μπλοκαρισμένη ενέργεια, όταν δεν βρίσκει κάτι με το οποίο να αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί. Για το τι θα γίνει σε μια πιθανή σχέση, αυτό που περιγράφεις είναι πιθανό αλλά όχι και σίγουρο. Το ζήτημα είναι αν το άτομο Β αποτελεί ικανή πρόκληση για το Α. Η συναστρία είναι πολύπλοκη υπόθεση.

Naskout, για σένα η σύνοδος Άρη / Κρόνου έχει το χρώμα του Ουρανού και σίγουρα είναι καλό που στο γενέθλιο χάρτη σου υπάρχουν αρμονικές όψεις ανάμεσα στους πλανήτες αυτούς. Ο Ουρανός φημίζεται ότι φέρνει ξαφνικά γεγονότα και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Βέβαια, ο 8ος οίκος είναι μια δύσκολη περίπτωση αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα πως λειτουργεί ο Ουρανός στον χάρτη σου. Αν για παράδειγμα, αυτή την περίοδο ο Ουρανός βρίσκεται πάνω στον Ωροσκόπο σου είναι ήδη πρωταγωνιστής. Μια ενεργοποίηση της γενέθλια θέσης του τον τονίζει ακόμα περισσότερο. Αν ο Άρης είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου σου, μια διέλευση του έχει διαφορετική βαρύτητα. Όπως έχει χιλιοειπωθεί, ο χάρτης πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο του. Από την πλευρά μου, μπορώ να συστήσω μόνο ψυχραιμία και εγρήγορση.

ΥΓ. Κάτια, ευχαριστώ για την υποστήριξη.

stavri7
25-08-2014, 12:27 PM
Ευχαριστω για την απαντηση,αυτο που θελω να αναφερω ειναι πως ειχα διαβασει καποια στιγμη οτι αυτη η οψη συχνα συνανταται σε χαρτες αθλητων,νομιζω οτι ειναι αρκετα λογικο.

LAHTARA
25-08-2014, 06:32 PM
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα...και ναι...ήρθε τώρα η ώρα να προσπαθήσω περισσότερο...για τη ζωή μου! Καλό σας απόγευμα....:)

Naskout
27-08-2014, 01:02 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση !!! Η αλήθεια είναι πως ο Ουρανός την ημέρα της νέας σελήνης μου έφερε μια ξαφνική αλλά ταυτόχρονα και αναμενόμενη απόλυση , αλλά εντάξει , όλα καλά. Φιλιά σε όλους !!

LAHTARA
28-08-2014, 11:19 AM
Ψυχραιμία....αυτός ο Ουρανός...εμένα τι μου έχει κάνει! Τον έχω στον 1ο οίκο...