PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern)

Τίνα Ζαχαριάδου
26-02-2013, 02:20 PM
Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους πρόγνωσης στην αστρολογία, θεωρείται η ηλιακή επιστροφή. Ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής είναι ο χάρτης που καταστρώνεται τη στιγμή που ο διελαύνοντας Ήλιος επιστρέψει στη γενέθλια θέση του. Έχουμε ως δεδομένο την ζωδιακή θέση και μοίρα που βρίσκεται ο Ήλιος μας στο γενέθλιο χάρτη μας κι αυτό που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής είναι η στιγμή που ο διερχόμενος Ήλιος θα βρεθεί στην ίδια ζωδιακή θέση και μοίρα. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στα γενέθλια μας ωστόσο, ενδέχεται να συμβεί μια ημέρα πριν ή μια ημέρα μετά. Όταν έχουμε δίσεκτο έτος μπορεί οι ημέρες να είναι δυο πριν ή δυο μετά. Εκείνη την ώρα καταστρώνουμε τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής, επομένως, ο χάρτης μας έχει εκείνη την ημερομηνία και ώρα που επιστρέφει στη γενέθλια θέση του.

Ακολουθεί συζήτηση επί του άρθρου: Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-149/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%C E%AE%CF%82-solar-rutern-14310/)

Melissanthi
26-02-2013, 06:37 PM
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω στη φετινή μου ηλιακή επιστροφή αρκετές όψεις τριγώνου (ακριβείας) του κυβερνήτη του 7ου γενέθλιου οίκου μου (του άρη) με πλανήτες ηλιακής και σύνοδο του ωροσκόπου ηλιακής με τη γενέθλια αφροδίτη μου. Παρόλα αυτά ο 5ος ηλιακής έχει μέσα ένα ποσειδώνα ενώ ο 5ος γενέθλιος έχει το Δία ηλιακής. Θα μπορούσα να θεωρήσω ότι θα υπάρξει κάποια νέα σχέση?

laparisienne
26-02-2013, 08:46 PM
Τίνα μου, πολύ με βοήθησε το άρθρο σου γιατί το πάει βήμα βήμα και μπόρεσα να βάλω τα πράγματα που θα δω σε μια σειρά! :love:

Ξέρεις φυσικά ότι θα βομβαρδιστείς από απορίες, έτσι;;;; :lol: :)

Θα ήθελα πολύ λοιπόν την γνώμη σου για τα ακόλουθα:

-Κοιτάζουμε μόνο κύριες όψεις; Τη χιαστή την αγνοούμε;

-Ανοχή δίνουμε 4 για τρίγωνο,εξάγωνο-5 για σύνοδο,τετράγωνο,αντίθεση;

-Η ανοχή αλλάζει για τα Φώτα;Και για τις ακμές με πλανήτη;

-Κοιτάζουμε Χείρωνα, Δεσμούς, Βέρτεξ, Κλήρο Τύχης;

-Μια ακμή στην μηδενική μοίρα ενός ζωδίου μας υποδηλώνει κάποια αλλαγή στα θέματα του οίκου ή δεν αξιολογείται έτσι;

Θα επανέλθω, αυτά ήταν μόνο η αρχή.... :lol: ;)

Επίσης, θα ήθελα να προτείνω, αν συμφωνεί η Τίνα, να αναφέρουμε παραδείγματα από προηγούμενες ηλιακές μας επιστροφές και τον τρόπο που λειτούργησαν οι σχηματιζόμενες όψεις. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν δηλαδή...:lol:

Victory
26-02-2013, 09:19 PM
Εννοείται Τίνα οτι διαβάζω μια το άρθρο και μια κοιταω την ηλιακή μου ...Μεχρι στιγμής λίγο θολά αλλά σίγουρα κάτι θα βγει μιας που το άρθρο σου είναι πολύ κατατοπιστικό.
Για να συνεχίσω στο μοτίβο των αποριών (πολλές θα είναι, υπομονή να χεις:D) οι όψεις με δεσμούς και δη τα τετράγωνα, χωρίς να υπάρχουν στο γενέθλιο σηματοδοτούν σημαντικά γεγονότα;
Σχετικά με τον ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του , πιάνοντας την δική μου πως ερνημεύεται η ακριβής σύνοδος ωροσκόπου(Αιγόκερω) Πλούτωνα (σε εξαγωνο με Κρόνο-αμοιβαία υποδοχή); Οτι χρωματίζει έντονα ο Πλούτωνας το ηλιακό μου ωροσκόπιο; (βέβαια η ακμή πέφτει στον γεν. 12ο :cry: και ο Κρόνος στον 10 ηλιακής και 9ο γεν) ....
Η βαρύτητα του ωροσκόπου συνεχίζει να δίνεται στον Κρόνο ή πλέον λόγω Πλούτωνα σηματοδοτεί μια Πλούτώνια δράση και έκφραση γι αυτή τη χρονιά;
Θα υπάρξουν σίγουρα και άλλες απορίες που θα μου γεννήσει το υπέροχο άρθρο σου :o

ΕΛΕΝΗ1
27-02-2013, 04:27 PM
Γεια σας! Πολύ ωραίο το άρθρο σας...μου αρέσουν πολύ οι ηλιακές επιστροφές. :love:
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για αρχή. Οι εμπεριεχόμενοι οίκοι τι δείχνουν; Πχ εγώ παρατήρησα πως σε μία προηγούμενη ηλιακή επιστροφή όταν είχα εμπεριεχόμενο το ζώδιο του Κριού στον 12ο οίκο δεν έκανα κανένα καινούργιο ξεκίνημα εκείνη την χρονιά και μάλλον ''αναμασούσα'' μια κατάσταση που υπήρχε την προηγούμενη χρονιά.
Και επίσης όταν ο Ήλιος δεν κάνει καμία όψη τι δείχνει; Ότι επαναλαμβάνονται οι γενέθλιες όψεις να υποθέσω;

Τίνα Ζαχαριάδου
27-02-2013, 06:13 PM
Melissanthi αν το υποστηρίζουν και τα άλλα προγνωστικά συστήματα, είναι πολύ πιθανό να προκύψει μια νέα σχέση. Με τον Ποσειδώνα που αναφέρεις στον 5ο οίκο ενδέχεται να ερωτευτείς, μπορεί πλατωνικά, ίσως και να απογοητευτείς κυρίως αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο σου υπάρχουν έντονα Ποσειδώνιες τάσεις στα αισθηματικά σου.

Θεοδοσία μου αν μιλούσαμε για χάρτη ωριαίας θα σου έλεγα να κοιτάξεις μόνο τις κύριες όψεις. Σε μια ηλιακή συνήθως κοιτάμε τις χιαστί, τις 45άρες και τις 135άρες αν κι εφ' όσον είμαστε προσχωρημένοι.

Για το πολύπαθο θέμα των ανοχών θα πω, πως τις πιάνω προσωπικά και όχι τι επικρατεί γενικότερα γιατί είναι ένα θέμα που "μυρίζει μπαρούτι". Για συνόδους/τρίγωνα/αντιθέσεις/τετράγωνα δίνω 8 μοίρες, για εξάγωνα 5 μοίρες, λίγο λιγότερη ανοχή για ασύμβατες κι αποκλίνουσες όψεις, ανάλογα τους πλανήτες. Όψεις με εξωκρόνιους 3 με 5 μοίρες ανάλογα, εκτός κι αν συμμετέχουν σε σχηματισμό (τ τετράγωνο πχ.) που δίνω περισσότερες.

Για τις ακμές δίνω μέχρι 6 αν πρόκειται για γωνιακούς οίκους 3 με 4 μοίρες για τους υπόλοιπους. Για τα φώτα τώρα ενδέχεται να δώσω παραπάνω στους γωνιακούς. Κάποιες φορές τυχαίνει να "μαλλώνω" κι εγώ με τις ανοχές, έχει τύχει να δω ανοχή με 8 μοίρες να λειτουργεί κι άλλες πάλι όχι, πιστεύω δηλαδή πως η ανοχή σχετίζεται με τον πλανήτη που σχηματίζει την όψη και τι σημειοδοτεί ο συγκεκριμένος πλανήτης.

Κοιτάζω Χείρωνα και δεσμούς αλλά όχι το βέρτεξ ή τον κλήρο τύχης που για να είμαι ειλικρινής ούτε σε γενέθλιο ωροσκόπιο τα κοιτάζω. Κι αν τα κοιτάξω δεν θα βασιστώ σ' αυτά για να πάρω απαντήσεις αν δεν υποστηρίζονται κι από αλλού.

Μια μηδενική ακμή συνήθως υποδηλώνει μια νέα κατάσταση που έχει ξεκινήσει, ωστόσο θα το λάβω υπόψη μου για τους γνωνιακούς οίκους περισσότερο.

Νίκη επειδή οι δεσμοί είναι πολύπλοκο θέμα ότι σημειοδοτούν σε γεγονότα θα πρέπει να το βρείς και από αλλού. Σίγουρα δίνουν πληροφορίες αλλά δεν μπορείς να βασιστείς μόνο στις όψεις των δεσμών για να προβλέψεις ένα γεγονός. Αυτό ισχύει ακόμη και για την περίπτωση που ενεργοποιούνται γενέθλιες όψεις.

Από τη στιγμή που εφέτος έχεις ωροσκόπο στον Αιγόκερω και σε σύνοδο με Πλούτωνα σαφέσταστα οι επιρροές είναι κρονιο-πλουτώνιες ακόμη κι αν δεν βρίσκονταν σε αμοιβαία υποδοχή, πολύ περισσότερο τώρα. Νομίζω πως πρεπει να τους δώσεις την ίδια βαρύτητα δηλαδή.

Ελένη όταν υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο σημαίνει πως καμία ακμή δεν ξεκινά από ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Είναι σαν να λέμε πως αυτό το ζώδιο "καταπιέζεται" άρα υπολειτουργεί. Όταν υπάρχει πλανήτης εμπεριεχόμενος τότε η δράση του είναι περισσότερο εσωτερική και δεν λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε αν δεν βρισκόταν "στριμωγμένος". Στην προκειμένη ανάφερεσαι στον 12ο οίκο που είναι εσωτερικός και πνευματικός οίκος επομένως δεν μπορώ να φανταστώ τι νέα ξεκινήματα περίμενες να δεις.

Στην ερώτηση σου για τον Ήλιο προτείνω να ρίξεις άλλη μια ματιά στο άρθρο και θα βρεις την απάντηση. Πάντως επειδή στον Ήλιο δίνουμε αρκετή ανοχή είναι λιγάκι δύσκολο να μην σχηματίζει καμία όψη, ακόμη και έτσι να ναι, ισχύουν οι γενέθλιες πάντα αφού η θέση του Ήλιου δεν αλλάζει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας, ελπίζω να ήμουν κατανοητή τόσο στο άρθρο, όσο και στις απαντήσεις μου.

ΥΓ. Θεοδοσία μου αυτό που μπορώ να προτείνω είναι να βρείτε κάποια σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας, να ψάξετε να βρείτε πως φαίνονταν στις ηλιακές σας επιστροφές και να μας καταθέσετε τα ευρήματα σας :) Για παράδειγμα την χρονιά που πήρε κάποιος πτυχίο, παντρεύτηκε, απόκτησε παιδί, επιχείρηση κτλ. τι έδειχνε η ηλιακή επιστροφή και τι είχε ενεργοποιηθεί στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας;

ΕΛΕΝΗ1
27-02-2013, 06:27 PM
Ευχαριστούμε :love:
Ναι και εμένα μου αρέσει η ιδέα να εντοπιστούν σημαντικά γεγονότα και να αναφερθεί πως αυτά εντοπίζονται στον χάρτη της επιστροφής.

Victory
27-02-2013, 08:29 PM
Ευχαριστώ Τίνα μου ...αυτό ήταν που περίμενα να ακούσω...Δύσκολη χρονιά με σημαντικά γεγονότα...
Το άρθρο σου είναι πολύ απλό και εξαιρετικά κατανοητό!!!

laparisienne
28-02-2013, 12:33 AM
Απολύτως κατανοητή Τίνα μου! :love: Σ'ευχαριστώ πολύ κι εγώ με τη σειρά μου. Θα επανέλθω με παραδείγματα από το παρελθόν σύντομα! :)

Melissanthi
28-02-2013, 12:57 PM
Τίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Είναι αλήθεια ότι διαβάζοντας τα άρθρα τα δικά σου και της Κοραλλίας έχω αρχίσει να βλέπω ότι κάποια πράγματα λειτουργούν συνδιαστικά όσον αφορά τα συστήματα πρόβλεψης τόσο σε δικούς μου χάρτες όσο και σε χάρτες φίλων μου στους οποίους μελετώ. Έχω δε παρατηρήσει ότι πολλές φορές η ηλιακή επιστροφή λειτουργεί - σε όλα τα σπουδαία γεγονότα της ζωής μου - αλλά δυο φορές ενώ οι χάρτες ηλιακής έδειχναν σημαντικοί, δεν υπήρξαν γεγονότα εκείνη τη χρονιά.
Για να επιστρέψω όμως στη φετινή μου ηλιακή επιστροφή την οποία θεωρώ σημαντική κυρίως επειδή βλέπω ότι και το προοδευτικό αλλά και το ηλιακό τόξο έχουν κάποιες σημαντικές ενδείξεις ότι κάτι καρμικό θα συμβεί. Σε ρώτησα για τον Ποσειδώνα γιατί με έχει ταλαιπωρήσει πολύ σε όλες τις σχέσεις μου (προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές) καθώς έχω γενέθλιο τετράγωνο ποσειδώνα - ήλιο, ποσειδώνα - άρη. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο δεύτερο γενέθλιο οίκο. Έχω επίσης γενέθλιο τρίγωνο ποσειδώνα - σελήνης και ποσειδώνα - μεσουρανήματος. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω όμως - για να μη σε κουράζω - είναι το εξής: υπάρχουν δύο-τρεις ενδείξεις στη φετινή ηλιακή που με κάνουν αισιόδοξη παρά την παρουσία του Ποσειδώνα στον 5ο ηλιακής και αυτές είναι: σύνοδος στενή Ποσειδώνα (κυβερνήτη γενέθλιου 5ου οίκου) με το ηλιακό βέρτεξ, επίσης η γενέθλια αφροδίτη δεν είναι μόνο σε στενή σύνοδο με τον ωροσκόπο όπως σου είπα αλλά είναι στην ίδια ακριβώς μοίρα με τη ηλιακή αφροδίτη. Η γενέθλια σελήνη μου σε στενή σύνοδο με το ηλιακό μεσουράνημα και επίσης σε σύνοδο με τον ηλιακό ουρανό και σε τρίγωνο με τον ποσειδώνα (ενεργοποιείται το γενέθλιο τρίγωνο ποσειδώνα-μεσουρανήματος). Έχω επίσης σύνοδο ηλιακού πλούτωνα με ηλιακή σελήνη οι οποίοι τριγωνίζουν το γενέθλιο ήλιο. Ενεργοποιείται γενέθλιο τρίγωνο σελήνης μεσουρανήματος και υπάρχουν δύο τρίγωνα δία ουρανού και δία κρόνου που δεν υπάρχουν όμως στο γενέθλιο. Εκείνο όμως που θεωρώ καθοριστικό είναι ότι ο ηλιακός Κρόνος (παραδοσιακός κυβερνήτης του 4ου γενέθλιου οίκου μου) πέφτει ακριβώς επάνω στο μεσοδιάστημα Δία - Αφροδίτης μέσα στον 4ο ηλιακό και σε σύνοδο τον ηλιακό άρη (κυβερνήτη του 7ου γενέθλιου). Τέλος οι ηλιακοί αυτοί κρόνος και άρης είναι σε σύνοδο στενή με τον γενέθλιο ωροσκόπο.
Συγνώμη αν σε ζάλισα με όλα αυτά αλλά εκτιμώ πολύ την άποψή σου και θα μου ήταν χρήσιμο μου απαντήσεις όχι μόνο για την πρόβλεψη αλλά και γιατί μ'αρέσει η έρευνα και η ανταλλαγή απόψεων με άλλους που σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από μένα.
Σ'ευχαριστώ πολύ.

Atrapos
28-02-2013, 05:09 PM
Καλησπέρα Μελισάνθη,
Είμαι σίγουρος ότι η Τίνα θα σου απαντήσει (όταν βάλει σε μια σειρά το κουβάρι με τις όψεις που αναφέρεις:)). Αλλά εγώ θέλω να σταθώ σε μια από τις όψεις αυτές: ότι η Αφροδίτη της ηλιακής επιστροφής είναι ακριβώς στο σημείο της γενέθλιας Αφροδίτης.

Ο κύκλος Ήλιου – Αφροδίτης είναι εξαιρετικά κανονικός και επαναλαμβάνεται κάθε οχτώ χρόνια. Δηλαδή κάθε οχτώ χρόνια Ήλιος και Αφροδίτη επιστρέφουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν στο γενέθλιο χάρτη μας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε οχτώ χρόνια η Ηλιακή επιστροφή συμπίπτει με την επιστροφή της Αφροδίτης σηματοδοτώντας μια έτσι κι αλλιώς σημαντική χρονιά. Αυτό δεν έχει απαραίτητα αισθηματικές προεκτάσεις αλλά γενικότερα, στις ηλικίες των 8,16,24,32,40 κλπ καλούμαστε να κάνουμε μια αναπροσαρμογή στο σύστημα αξιών μας αφού πλέον περνάμε σε άλλη «φάση».

Οι κύκλοι των πλανητών έχουν μεγάλη σημασία, πέρα από τις όψεις που σχηματίζουν και που αναφέρεις ή από τα καρμικά γεγονότα που περιμένεις. Βρίσκεσαι σε μια από αυτές τις σημαντικές χρονιές όπου θα πρέπει να δεις τι εξακολουθεί να έχει αξία στη ζωή σου και τι θα πρέπει να αλλάξει.

Victory
28-02-2013, 05:37 PM
Atrapos πολύ χαίρομαι που διάβασα γραφόμενο σου μετά από πολύ καιρό!!!!! :)

koritsii
28-02-2013, 07:43 PM
Στην ηλιακή μου επιστροφή ωροσκόπος αιγόκερως, κυβερνήτης κρόνος στον 9ο αλλά πάνω στο μεσουράνημα με απόσταση λεπτών. Στον 1ο οίκο πλούτωνας ανάδρομος. Διάβασα κάπου ότι πλανήτες στους γωνιακούς οίκους της ηλιακής, δρουν-φέρνουν γεγονότα το 1ο τετράμηνο της ηλιακής χρονιάς. Προσωπικά δεν τον ένιωσα τον πλούτωνα, ίσως επειδή ήταν ανάδρομος, αλλά το ταξίδι στο εξωτερικό το πραγματοποίησα. Στον καθένα βέβαια λειτουργούν διαφορετικά αυτά και σίγουρα σε συνδεσμο με άλλους παράγοντες. Πάντως προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι ο οίκος που έχει τον κυβερνήτη της ηλιακής πάντα φέρνει γεγονότα

Melissanthi
01-03-2013, 12:09 PM
Atrapos, σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση σχετικά με την ηλιακή αφροδίτη, ήταν διαφωτιστική και πολύ χρήσιμη στη μελέτη μου όσον αφορά και άλλους χάρτες πέρα από το δικό μου. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι προσέχω ιδιαίτερα την αφροδίτη γιατί στην περίπτωσή μου είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου μου (έχω ωροσκόπο ζυγό). Έχω παρατηρήσει ότι ο κυβερνήτης ενός ωροσκόπου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ηλιακή και γενικότερα στα προοδευτικά συστήματα.

ΕΛΕΝΗ1
01-03-2013, 04:16 PM
Γεια σας! Είπα να γράψω μερικά στοιχεία από προηγούμενη ηλιακή επιστροφή κυρίως και τι έχω εγώ παρατηρήσει...χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρη.
Στον χάρτη ηλιακής επιστροφής μια πολύ άσχημης χρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές παρατήρησα τα εξής:
1. οι άξονες 1ου-7ου οίκου της ηλιακής επιστροφής ήταν οι άξονες 7ου-1ου του γενέθλιου χάρτη μου
2. Όλοι οι πλανήτες ήταν μαζεμένοι στο νότιο ημισφαίριο. Ο μόνος οίκος του βόρειου που είχε πλανήτες ήταν ο 6ος. Κάτι που δεν ισχύει στον γενέθλιο χάρτη μου. Στον γενέθλιο έχω κενό 7ο και στον χάρτη επιστροφής υπάρχουν 3 πλανήτες. Ακόμα και το ''σχήμα του χάρτη'' (εννοώ τους σχηματισμούς των όψεων) είναι τελείως διαφορετικό από του γενέθλιου. Καμία απολύτως σχέση. 3. Κυβερνήτης χάρτη επιστροφής Αφροδίτη ανάδρομη σε σύνοδο με ακμή 7ου.
4. Ερμής σε τετράγωνο με Χείρων και Ποσειδώνα. Με Ποσειδώνα να είναι κυβερνήτης του 12ου της επιστροφής.
5. Άρης επιστροφή σε σύνοδο ακριβείας με γενέθλιο Ερμή. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο δείχνει κάτι αρνητικό. Ο Άρης ενεργοποιεί τις γενέθλιες όψεις του Ερμή ο οποίος στον γενέθλιο είναι στον 1ο και με καλές όψεις όμως. Αλλά επειδή Άρης - Ερμής δεν κάνουν όψη στον γενέθλιο άρα ίσως δεν είναι αρνητική η όψη συνόδου στον χάρτη επιστροφής, αλλά δεν παίζει καθοριστικό ρόλο και δεν δίνεις κάποια ιδιαίτερη χροιά στην χρονιά υποθέτω.
6. Τετράγωνο γενέθλιας σελήνης με Πλούτωνα επιστροφής.
Στον χάρτη της επιστροφής που διανύω ήδη και μπορώ να πω πως μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι σε παρόμοιο χάλι με την επιστροφή για την οποία μίλησα ποιο πάνω παρατηρώ πάλι κάποια στοιχεία.
Έχω πάλι τετράγωνο Ερμή με Ποσειδώνα και Χείρωνα με κυβερνήτη 12ου επιστροφής τον Ερμή αυτή την φορά. Κυβερνήτη χάρτη πάλι Αφροδίτη αυτή την φορά ορθόδρομη όμως και σε σύνοδο με ακμή 1ου αντί για 7ου. Κρόνος στον 1ο σε σύνοδο με ακμή γενέθλιου 12ου. Ήλιος σε τετράγωνο με σελήνη. Και αυτήν την φορά Άρη σε σύνοδο ακριβείας με γενέθλιο Β. Δεσμό και Αφροδίτη όπου στον γενέθλιο κάνουν όψη χιαστί, άρα μάλλον η όψη ενεργοποιείται και επαναλαμβάνεται κατά κάποιο τρόπο μέσα στην χρονιά αυτή.
Δεν ξέρω αν εστίασα στα σωστά σημεία...προσπάθησα πάντως :o
Αυτά προς το παρόν...ίσως ξαναγράψω και για κάποια άλλη προηγούμενη επιστροφή αν βρω κάτι το ενδιαφέρον ή που να θέλω να πω. :)

koritsii
02-03-2013, 02:57 PM
Ελενη1 είχα στην προηγούμενη ηλιακή επιστροφή κρόνο στον 1ο... απαισιοδοξία, στεναχώρια, τάσεις απομόνωσης, όλα ήθελαν παραπάνω προσπάθεια+κόπο από μέρους μου. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά πάει πέρασε, όπως θα περάσει και η δική σου. Αυτή τη φορά διάβασα έχεις ορθόδρομη την αφροδίτη-κυβερνήτη του χάρτη σου, θετική νότα.

ΕΛΕΝΗ1
02-03-2013, 03:19 PM
Γεια σου koritsii !
Άσε και το είχα δει από πριν ότι θα έχω Κρόνο στον πρώτο και η χαζή δεν έκανα κανένα κοντινό ταξιδάκι :p μου άρεσε βλέπεις η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της επιστροφής γιατί την αγαπάω την Αφροδίτη :love: αλλά δεν την σώζει την κατάσταση τουλάχιστον μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει κάνει. :cry: Πάντως με αφορμή αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Υπάρχουν πολλές χρονιές που δεν πάνε από την αρχή μέχρι το τέλος το ίδιο καλά. Δηλαδή μπορεί το πρώτο εξάμηνο να είναι πολύ καλό και το δεύτερο χάλια. Ή αντίστοιχα στο πρώτο εξάμηνο να σε απασχολεί ένας συγκεκριμένος τομέας και το δεύτερο να εστιάζεις σε κάποιον άλλο τομέα. Αυτό από τον χάρτη της επιστροφής πως φαίνεται; :confused:

melenia83
03-03-2013, 01:13 PM
Kαλημέρα!Μου κίνησε το ενδιαφέρον όλα όσα δίαβασα και είπα να τσεκάρω και εγω με την σειρα μου τον τομέα αισθηματικων...Η ακμή του 5ου ηλιακης είναι στον τοξότη.Ο δίας ειναι στον 11ο οικο ηλιακής και στον 11ο γενέθλιο.Ο β.δεσμός στον 5ο ηλιακο συνοδο δια -ουρανο.

Ο ηλιακός διας κανει αντίθεση με ουρανό 5ου που ενεργοποιεί την γενέθλια σύνοδο μεταξύ τους στον 5ο γενέθλιο.Λογικά δεν έπρεπε να είχα κάποια ενεργοποίηση της συνόδου όσο καιρό ο δίας έκανε εξάγωνό με ουρανό απο διέλευση;Παίζει ρόλο που και οι 2 στον γενέθλιο είναι ανάδρομοι;Ενα σωρό εκλείψεις έγιναν στην μοιρα τοξότη και τίποτα δεν ενέργοποίησε την σύνοδο.

Εχω ακριβώς τις ιδιες ακμές και σχεδον την ίδια οικοθεσία με γενέθλιο.Αντε να κοιταξω και την ακμή 7ου...Ακμή ηλιακού 7ου υδροχόος και ουρανός στον 9ο ηλιακης και 9ο γενεθλιο σε τρίγωνο ηλιο- ουρανό- ωροσκόπο.Ίδίες όψεις και στο γενέθλιο.Τίποτα όμως...:lol:

Τίνα Ζαχαριάδου
03-03-2013, 04:15 PM
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τα σχόλια σας. Επειδή όμως κινδυνεύουμε να "χάσουμε" τη μπάλα να κάνω μια διευκρίνιση. Όταν πρότεινα να "παραθέσετε τα ευρήματα σας" εννοούσα σε σχέση με γεγονότα για να δούμε πως φαίνονταν αυτά στους χάρτες της ηλιακής σας επιστροφή....

Έχετε γράψει πολλές όψεις αλλά όχι σε συνδυασμό με γεγονότα που έχουν φέρει και πραγματικά δεν ξέρω από που να πρωτο-αρχίσω....

Melissanthi ευτυχώς στη δική σου την περίπτωση βοήθησε ο Δημήτρης. Εκτός των όσων σου έγραψε για την Αφροδίτη, επίσης πολλή σημαντική είναι η σύνοδος Άρη/Κρόνου (ηλιακής) με τον γενέθλιο ωροσκόπο γιατί σε γενικές γραμμές αυτοί οι δυο πλανήτες χρωματίζουν την ιδιοσυγκρασία σου αλλά και την συμπεριφορά που εκδηλώνεις στο κοικωνικό περιβάλλον που κινείσαι. Αυτό σημαίνει πως κάποιες στιγμές θα είσαι περισσότερο ανταγωνιστική/εριστική/δραστήρια κτλ. απ' ότι συνήθως και κάποιες άλλες στιγμές θα είσαι περισσότερο εσωστρεφής/ανασφαλής/αυτοελεγχόμενη κτλ. Όπως και να χει συμφωνώ με το Δημήτρη, νομίζω δηλαδή πως θα είναι μια χρονιά με σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις.

Koritsii επικρατεί μια τέτοια άποψη που λέει ότι το 1ο τετράμηνο είναι μια περίοδος πιο δραστήρια και πλούσια σε γεγονότα. Νομίζω πως αυτό σχετίζεται με την αλλαγή της ηλιακής επιστροφής, έχουμε δηλαδή διαφορετικό χάρτη, επομένως κάποια θέματα διαφοροποιούνται. Ωστόσο δεν αλλάζει η ζωή μας από τη μια ημέρα στην άλλη επειδή άλλαξε ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής, γι αυτό κατά τη διάρκεια μιας νέας ηλιακής επιστροφής ολοκληρώνονται ή διαινωνίζονται γεγονότα της προηγούμενης. Δεν συμφωνώ δηλαδή με την άποψη που θέλει το 1ο τετράμηνο πιο ενεργό, το 2ο πιο ουδέτερο και το 3ο πιο άτονο. Όλα τα κοιτάμε συνδυαστικά κι αν το 2ο τετράμηνο πχ. έχουμε πληθώρα από διελεύσεις σημαντικών όψεων, εκλείψεις, πανσελήνους, νέες σελήνες, που επηρεάζουν τον γενέθλιο ωροσκόπιο μας και ιδιαίτερες ενεργοποιήσεις από τα άλλα προγνωστικά συστήματα, πως θα το συγκεκριμενοποιήσουμε και θα πούμε ότι ΜΟΝΟ το 1ο τετράμηνο θα έχουμε σημαντικά γεγονότα; Τώρα για τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο της επιστροφής, μάλλον πρέπει να ανήκεις στις εξαιρέσεις :lol:.

Ελένη έχεις εντοπίσει κάποιες όψεις από μια δύσκολη χρονιά που πέρασε. Προσπάθησε να τις συνδυάσεις με γεγονότα που συνέβησαν γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις τη λειτουργία της ηλιακής επιστροφής και της πρόβλεψης γενικότερα.

melenia83 πράγματι, διελεύσεις, έκλειψη και ηλιακή επιστροφή θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει τη γενέθλια σύνοδο Δία/Ουρανού μέσα στον 5ο. Θα ήθελα όμως να μου πεις, τι νομίζεις πως θα έπρεπε να φέρει αυτή η σύνοδος γενικότερα που δεν σου το έφερε;

Και κάτι άλλο, η ηλιακή επιστροφή που περιγράφεις πότε ξεκίνησε;

melenia83
03-03-2013, 05:26 PM
Καλησπέρα σας Κα Ζαχαριάδου.Η συγκεκριμένη ηλιακή που περιέγραψα ξεκίνησε 27 Ιουλιου 2012.Αυτό που περίμενα από την σύνοδο δια/ουρανού στον 5ο ηταν μια ξαφνική σύναψη σχέσης μάλλον με διάρκεια λόγω της επεκτατικής τάσης του δία και επειδή ο ουρανος κυβερνητης 7ου είναι στον 5ο μαλλον αναφέρεται στις προσωπικές -ξαφνικές αισθηματικές σχεσεις.Και επειδη ο διας είναι στον 11ο μαλλον μεσω φίλων μεσω γνωστων.

Και επειδή διάβασα οτι 3-4 μήνες πριν τα γενέθλια μας κοιταμε και την επόμενη ηλιακή επιστροφή,(και επειδή η τωρινή δεν μου έδωσε κανένα απολύτως θετικό σημάδι )τσέκαρα και την επόμενη του 2013 και μόνο σταθερότητα δεν διακρίνω...εχω ενα ποσειδώνα στον 5ο ηλιακο που πεφτει στον 8ο γενεθλιο οικο σε σύνοδο με γενεθλια σεληνη,τετραγωνό ουρανο 5ου και αντίθεση αφροδιτη 2ου.και η ακμή 5ου ηλιακου στον 7ο γενέθλιο.Ο ποσειδωνας ενεργοποιει απο οτι κατάλαβα τις αρνητικές γενεθλιες οψεις της σεληνης απο 8ο οικο σε 2ο/5ο.Μια παραπλάνηση,μια σύγχυση διακρίνω και τίποτα δυστυχώς καλύτερο.

Και δεν καταλαβαίνω γιατι αυτές οι 2ηλιακες νομίζω ή είναι πολύ αντιφατικές η μάλλον εγώ βγάζω λάθος συμπεράσματα γιατί δεν καταφέρνω να τα συνδιάσω σωστά.

koritsii
03-03-2013, 06:05 PM
Τίνα δεν είπα ότι το πρώτο τετράμηνο είναι πιο ενεργό+τα άλλα λιγότερο ενεργά. Είπα ότι διάβασα πως πλανήτες στους οίκους 1,4,7,10 δίνουν γεγονότα το 1ο τετράμηνο, εννοώντας ότι πλανήτες στους οίκους 2,5,8,11 φέρνουν συμβάντα το 2ο τετράμηνο και πλανήτες στους οίκους 3,6,9,12 δίνουν γεγονότα το 3ο τετράμηνο. Μάλλον έπρεπε να το γράψω έτσι και να είμαι πιο σαφής, αντί να το αφήσω να εννοηθεί :o. Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου, πάντα κάτι μαθαίνω ;)

Τίνα Ζαχαριάδου
03-03-2013, 07:05 PM
Melenia83 θα πρότεινα να κάνεις υπομονή άλλους 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής. Δεν ξέρω γιατί συνδέεις τον Δία με τη διάρκεια μιας σχέσης και μάλιστα όταν εμπλέκεται ο Ουρανός. Κατά τη γνώμη μου όσο ξαφνικά προκύπτει μια σχέση άλλο τόσο ξαφνικά προκύπτει κι ένας χωρισμός ή, έρωτες κεραυνοβόλοι που κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους. Καλό είναι πάντως αν δεν έχει ολοκληρωθεί μια ηλιακή επιστροφή να μην ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν έχει λειτουργήσει ή τί δεν έχει λειτουργήσει γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να μπερδευτούμε. Πηγαίνετε σε παλιές ηλιακές και γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί, είναι καλύτερα δηλαδή ως αρχάριοι να πάτε από τον εύκολο δρόμο ;)

koritsii
03-03-2013, 07:17 PM
Ελένη1 για να δεις ότι υπάρχουν+χειρότερα, η ηλιακή μου με τον κρόνο στο 1ο οίκο δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτήν την ηλιακή που θα παραθέσω αμέσως... μπαίνω κατευθείαν στο κυρίως θέμα: στα μεταβλητά ζώδια αντίθεση άρη-δία και ήλιου-ουρανού, και σε τετράγωνα μεταξύ τους, ένας σταυρός πλανητών δηλαδή στους οίκους 2,5,8,11. Επιπλέον, αντίθεση αφροδίτης-ποσειδώνα. Το γεγονός? Εξαιτίας δικής μου υπερβολικής δραστηριότητας (αντίθεση άρη-δία) με βρήκε το ξαφνικό ατυχές γεγονός (αντίθεση ουρανού-ήλιου) δηλαδή πρόβλημα υγείας. Αν γνώριζα αστρολογία τότε, θα ήμουν σίγουρα πιο προσεκτική

laparisienne
04-03-2013, 12:47 AM
Γεια σας και πάλι!
Ξεκινάω την αναδρομή στο παρελθόν με 2 χρονιές-σταθμό στη ζωή μου και προσπαθώ να εντοπίσω τις σχετικές όψεις. Επειδή είναι η πρώτη μου, ουσιαστικά, μελέτη Ηλιακής Επιστροφής, σίγουρα έχω κάνει λάθη, γι'αυτό έχω ενσωματώσει και απορίες...(Ο Θεός να βοηθάει την Τίνα! :o).
Την πρώτη χρονιά στην οποία θα αναφερθώ παντρεύτηκα και συγχρόνως πέτυχα σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και διορίστηκα στην Β'θμια εκπαίδευση.

Στον ετήσιο χάρτη έχουμε επανάληψη της γενέθλιας οικοθεσίας, σημάδι σημαντικής χρονιάς.

Γάμος-όψεις ετήσιου χάρτη

-Ο Άρης, κυβ. 7ου γεν., στην 29η μοίρα. (δείχνει αλλαγή σε θέματα 7ου;)
-Ο Άρης σε σύνοδο με τον Δία και οι δυο τους σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος Δία-ωροσκόπου).
-Η Σελήνη, κυβ. γεν. ΜC, σε εξάγωνο με Άρη, Δία και ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Κρόνο.
-Η Αφροδίτη, κυβ. γεν. ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον άξονα 1/7 (αυτό μπορώ να το ερμηνεύσω ως την ένταση που συνοδεύει την ετοιμασία ενός γάμου;)

Γάμος-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους

-Εξάγωνο Αφροδιτών
-Εξάγωνο Άρη-Σελήνης
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Σύνοδος Κρόνου με την ακμή του 7ου γενέθλιου-αντίθεση με ωροσκόπο (κυριολεκτικός περιορισμός μου;;;; :lol:)
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ήλιο και με άξονα 1/7

Διορισμός-όψεις ετήσιου χάρτη

-Ποσειδώνας, κυβ. 6ου, στην 29η μοίρα (αλλαγή στην εργασία;)
-Εξάγωνο Σελήνης, κυβ. ΜC, με Δία.
-Δίας χιαστί MC (γενέθλιο τετράγωνο). Αυτό πώς ερμηνεύεται; Με την δυσκολία των εξετάσεων;
-Ποσειδώνας (6ου) σε αντίθεση με MC. Παρόμοια απορία...

Διορισμός-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους

-Τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου
-Τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα (γενέθλια χιαστή) :confused:
-Εξάγωνο Ερμή, κυβ. 9ου, με Αφροδίτη
-Αντίθεση Ερμή- MC (γενέθλια χιαστή) :confused:
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα :confused:
-Εξάγωνο Κρόνου-Ερμή (γενέθλιο εξάγωνο)
-Τετράγωνο Κρόνου-MC (γενέθλιο τετράγωνο)
-Τετράγωνο Ποσειδώνα-Σελήνης :confused:
-Τρίγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα
-Τετράγωνο ΜC-Σελήνης :confused:
-Τρίγωνο MC-Ποσειδώνα
-Εξάγωνο MC-Πλούτωνα

Η δεύτερη χρονιά που διάλεξα είναι η χρονιά που γέννησα την κόρη μου. Εδώ τα πράγματα μου φάνηκαν πιο εύκολα και πιο ξεκάθαρα (γι'αυτό την διάλεξα, για να μην φορτώσω την Τίνα με χιλιάδες απορίες! :love:)
Αυτές είναι οι όψεις μεταξύ των πλανητών του ετήσιου χάρτη και των γενέθλιων.

-Εξάγωνο Αφροδίτης, κυβ. 8ου γεν., με γεν. Σελήνη
-Τρίγωνο Ουρανού, κυβ. 5ου γεν., με γεν. ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος)
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ουρανό και ωροσκόπο
-Τετράγωνο ωροσκόπου ηλιακής με γεν. Ουρανό (γενέθλια σύνοδος)

Πολλά φιλιά σε όλους! Καλό βράδυ! :)

Τίνα Ζαχαριάδου
05-03-2013, 11:14 AM
Θεοδοσία μου,

Γάμος-όψεις ετήσιου χάρτη

-Ο Άρης, κυβ. 7ου γεν., στην 29η μοίρα. (δείχνει αλλαγή σε θέματα 7ου
-Ο Άρης σε σύνοδο με τον Δία και οι δυο τους σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος Δία-ωροσκόπου).
-Η Σελήνη, κυβ. γεν. ΜC, σε εξάγωνο με Άρη, Δία και ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Κρόνο.
-Η Αφροδίτη, κυβ. γεν. ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον άξονα 1/7 (αυτό μπορώ να το ερμηνεύσω ως την ένταση που συνοδεύει την ετοιμασία ενός γάμου

Αρκετά σημαντική είναι εδώ η σύνοδος του Άρη με τον Δία σε τρίγωνο με ωροσκόπο γιατί ενεργοποιεί γενέθλιες όψεις με τον άξονα 1ου/7ου.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον άξονα 1ου/7ου πέρα από την ένταση που λες, μπορεί να δείχνει πως είχες κάπως υπερβολικές απαιτήσεις προκειμένου να γίνουν όλα όμορφα και λαμπερά για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Γάμος-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους

-Εξάγωνο Αφροδιτών
-Εξάγωνο Άρη-Σελήνης
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Σύνοδος Κρόνου με την ακμή του 7ου γενέθλιου-αντίθεση με ωροσκόπο (κυριολεκτικός περιορισμός μου;;;; )
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ήλιο και με άξονα 1/7

Εδώ τώρα (κι αν βγάζω άκρη :p:p) η Σελήνη (κυβερνήτρια γενέθλιου MC ενεργοποιείται από τον ετήσιο Άρη που ναι μεν στον γενέθλιο ωροσκόπιο είναι κυβερνήτης 7ου αλλά στην ηλιακή τι κυβερνά; Από που δηλαδή έρχεται στην ηλιακή και ενεργοποιεί τη Σελήνη; Ακόμη, υπάρχει γενέθλια όψη Σελήνης/Άρη;

Το ίδιο θα ψάξεις να βρεις για τις υπόλοιπες όψεις.....υπάρχει όψη μεταξύ Σελήνης/Δία;

Όσο για τον Κρόνο στην ακμή του 7ου, πολλές φορές έχουμε πει πως είναι ένδειξη γάμου και εσύ τώρα μας το επιβεβαιώνεις :)

Κάπως έτσι θα κινηθείς και με τις υπόλοιπες όψεις για τον διορισμό σου και τη γέννα σου για να δεις τι ενεργοποιήσαν οι χάρτες της ηλιακής. Επιπλέον πληροφορίες θα πάρεις, αν μια μια τις ακμές της ηλιακής τις τοποθετήσεις στους γενέθλιους οίκους.

laparisienne
05-03-2013, 04:48 PM
Τίνα μου, σέυχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. :love:
Σε σχέση με όσα επισήμανες...

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον άξονα 1ου/7ου πέρα από την ένταση που λες, μπορεί να δείχνει πως είχες κάπως υπερβολικές απαιτήσεις προκειμένου να γίνουν όλα όμορφα και λαμπερά για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Πράγματι αγχώθηκα πολύ και έκανα μια υπερπαραγωγή...(αχ και να'χα τώρα τα λεφτά εκείνα!!!) :lol:

Εδώ τώρα (κι αν βγάζω άκρη :p:p) η Σελήνη (κυβερνήτρια γενέθλιου MC ενεργοποιείται από τον ετήσιο Άρη που ναι μεν στον γενέθλιο ωροσκόπιο είναι κυβερνήτης 7ου αλλά στην ηλιακή τι κυβερνά; Από που δηλαδή έρχεται στην ηλιακή και ενεργοποιεί τη Σελήνη; Ακόμη, υπάρχει γενέθλια όψη Σελήνης/Άρη;

Τίνα μου, η οικοθεσία στην ηλιακή εκείνη τη χρονιά είναι η ίδια με το γενέθλιο, οπότε πάλι Άρης κυβερνά τον 7ο και Σελήνη το Μεσουράνημα.
Γενέθλια όψη Άρη-Σελήνης δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο οι γενέθλιες που ανέφερα με τον άξονα 1/7.

Το ίδιο θα ψάξεις να βρεις για τις υπόλοιπες όψεις.....υπάρχει όψη μεταξύ Σελήνης/Δία;

Όχι, δεν υπάρχει.

Όσο για τον Κρόνο στην ακμή του 7ου, πολλές φορές έχουμε πει πως είναι ένδειξη γάμου και εσύ τώρα μας το επιβεβαιώνεις :)

Ε, είναι περιορισμός, δεν είναι; ;)

Αυτό που με μπερδεύει πάντα Τίνα μου είναι οι δυσαρμονικές όψεις που αντιφάσκουν με κάποιο θετικό γεγονός (το οποίο φαίνεται από τις θετικές όψεις). Είναι οι δύο όψεις που υπάρχουν σε κάθε νόμισμα; Το ότι κάθε τι έχει και τις δυσκολίες του ή τα αρνητικά του;

Τίνα Ζαχαριάδου
05-03-2013, 07:47 PM
Θεοδοσία καθόλου να μην μπερδεύουν οι δυσαρμονικές όψεις. Αν δεν υπήρχαν αυτές τίποτα δεν θα κάναμε και δεν θα εκτιμούσαμε.

Για να έρθει ένα γεγονός στη ζωή μας θα πρέπει να ενεργοποιείται συγκεκριμένος τομέας, πλανήτης, κυβερνήτης οίκου κτλ. Αν η όψη στην ηλιακή είναι δύσκολη αλλά ενεργοποιεί θετική γενέθλια, συμβαίνει το γεγονός (το θετικό) με σχετική δυσκολία και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα μένει κάποια έγκυος και γεννά (θετικό γεγονός) με δυσαρμονικές όψεις που όμως ενεργοποιούν αρμονικές γενέθλιες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;(κουίζ)

laparisienne
05-03-2013, 08:32 PM
Ίσως ότι αγκαλιά με το μωράκι της και τις χαρές που της δίνει, πάνε και τα ξενύχτια και οι δυσκολίες του πρώτου καιρού και οι αγωνίες και όσα συνοδεύουν τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή της...Και ότι θα βιώσει και θα εκτιμήσει όσα υπόσχεται ο γενέθλιος χάρτης της μέσα από την γλυκιά δοκιμασία που θα περάσει...

Κι αν δεν ενεργοποιούν γενέθλιες; Θα έχουμε τότε μικρότερης σημασίας θετικά ή αρνητικά γεγονότα που θα πηγαίνουν κι αυτά παράλληλα με τα πιο σημαντικά θετικά ή αρνητικά;

Victory
06-03-2013, 10:08 AM
Τινα μου επανερχομαι και όντως βοηθεια σου :rolleyes:
Ανακάλυψα κοιτώντας παλιές ηλιακές επιστροφές ετών που έδωσαν στη ζωη μου πολλά γεγονότα (φυσικά δεν είχα μόνο όψεις στην Ηλιακή, αλλά και εξωκρόνιους πλανήτες που έκαναν σημαντικές όψεις) χωρίς απαραίτητα να έχω γενέθλιες ανάλογες όψεις...ότι αγγίζονταν μεσοδιαστήματα γενέθλια από πλανήτες ηλιακής ....Το ίδιο συμβαίνει και φέτος ....Η Αφροδίτη Ηλιακής είναι πάνω στο μεσοδιάστημα Αφροδίτη/Ποσειδώνα , πχ ο Κρόνος απεναντι απο το μεσοδιάστημα Κρόνου / Αρη, ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ουρανού / Πλούτωνα....ο Ποσειδώνας σε εξάγωνο με το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Ερμή....Θα ήθελα την άποψη σου στο συγκεκριμένο :love: και με ποιον τροπο (εάν !!!!) μπορούμε να δώσουμε προβλέψεις βασιζόμενοι στις όψεις αυτές...
Σ ευχαριστώ

Τίνα Ζαχαριάδου
06-03-2013, 11:40 AM
Και όχι μόνο Θεοδοσία μου, θα μπορούσε να δείξει μια δύσκολη εγκυμοσύνη, δυσκολίες γενικότερα σε θέματα δημιουργικότητας, μπορεί για παράδειγμα να μιλάμε για μια γυναίκα που είναι αθλήτρια, χορεύτρια, σχεδιάστρια κτλ. Αν έχει δύσκολη εγκυμοσύνη, πόσο δημιουργική μπορεί να είναι...

Αν υπάρχουν άλλα παιδιά ενδεχομένως να ζορίζεται γενικότερα μαζί τους, χιλια δυο μπορεί να παρουσιαστούν.......

Όταν έμεινα έγκυος και γέννησα, στην ηλιακή επιστροφή είχα μέσα στον 5ο οίκο τον Δία ανάδρομο στον Λέοντα σε τρίγωνο με τον Ήλιο και αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ενεργοποιήθηκε το γενέθλιο τρίγωνο Ήλιου/Δία/Ποσειδώνα και η γενέθλια σύνοδος Δία/Ποσειδώνα μέσα στον 5ο γενέθλιο.

Κυβερνήτης 5ου οίκου (ετήσιος) ήταν η Σελήνη στον Τοξότη σε σύνοδο με Πλούτωνα (έπεφταν μέσα στον γενέθλιο 5ο οίκο, ο οποίος έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα) και αντίθεση με Κρόνο. Ο βόρειος δεσμός (να τους βάλουμε κι αυτούς στους παιχνίδι) σε εξάγωνο με τον Ήλιο με μισή μοίρα ανοχή και νότιος δεσμός σε σύνοδο ιδιομοιρίας με γενέθλιο Ποσειδώνα στον 5ο οίκο.

Υπήρχε δηλαδή έντονη ενεργοποίηση 5ου οίκου. Η σύνοδος της Σελήνης/Πλούτωνα ενεργοποιούσε γενέθλια χιαστί, η αντίθεση με τον Κρόνο δεν ενεργοποιούσε τίποτα γιατί δεν υπάρχει όψη στο γενέθλιο χάρτη Σελήνης/Πλούτωνα με Κρόνο, επομένως δεν περίμενα να φέρει τραγικές δυσκολίες ή τουλάχιστον, όχι διαχειρίσιμες.

Ωστόσο είχα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, πεσμένη ζωτικότητα, πήρα πολλά φάρμακα για να μην αποβάλλω και κάποιους μήνες έμεινα στο κρεβάτι (αντίθεση ετήσιος Δίας με Ποσειδώνα και Ήλιο μέσα στον 12ο σε σύνοδο με ετήσιο ωροσκόπο).

Το άλλο εντυπωσιακό που είχε αυτή η ηλιακή επιστροφή ήταν ο ωροσκόπος στις 6 Κριού (νέα ξεκινήματα) σε σύνοδο με τον Ήλιο μου και τρίγωνο με Δία/Ποσειδώνα από τον 5ο γενέθλιο.

Του 1ου η ακμή έπεφτε στον γενέθλιο 10ο σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό που έδειχνε πολλά απρόοπτα και φυσικά κίνδυνο αποβολής που όπως αποδείχτηκε υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου 5μηνου.

Είχα επιστροφή γενέθλιας Αφροδίτης (αναφέρθηκε σ' αυτή την θέση ο Δημήτρης σε παραπάνω σχόλιο) μέσα στον 8ο γενέθλιο και ο Ερμής ο ετήσιος ήταν στην 5η μοίρα του Κριού (επίσης σε τρίγωνο με Δία/Ποσειδώνα από τον γενέθλιο 5ο), μια μοίρα πριν τον ετήσιο ωροσκόπο.

Δυο ημέρες πριν μπει η νέα ηλιακή επιστροφή στις 22/3 δηλαδή, έμαθα πως είμαι έγκυος ;).

Την 2η φορά που έμεινα έγκυος ο ετήσιος ωροσκόπος ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δία/Ποσειδώνα και σε τρίγωνο με τον Ήλιο.

Η ακμή του ετήσιου 1ου πήγαινε στον γενέθλιο 5ο και η ακμή του ετήσιου 5ου πήγαινε στον 10ο γενέθλιο. Ο ετήσιος Δίας μέσα στον 5ο γενέθλιο σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο και τετράγωνο με γενέθλια Αφροδίτη, δεν ενεργοποιούσε γενέθλιες όψεις, δεν έφερε και ιδιαίτερα προβλήματα.

Κυβερνήτης 5ου ετήσιου ο Άρης σε τετράγωνο με Ουρανό, ενεργοποιούσε γενέθλιο ταυ τετράγωνο Ήλιου/Άρη/Ουρανού. Δεν έφερε δυσκολίες στην εγκυμοσύνη αλλά δυσκολίες με τον μεγάλο μου παιδί που ήταν ιδιάιτερα υπερκινητικό εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσα να κοντρολάρω με τίποτα :lost:.

Ο βόρειος δεσμός σε σύνοδο αυτή τη φορά με τον Ήλιο μου :love:. Φυσικά υπήρχαν κι άλλες όψεις αλλά για να μην σας κουράσω περισσότερο έγραψα τις πιο σημαντικές.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-03-2013, 11:56 AM
Νίκη όταν ενεργοποιούνται μεσοδιαστήματα δίνουν γεγονότα όμως μόνο από μεσοδιαστήματα εγώ προσωπικά δεν θα έκανα προβλέψεις. Ακόμη κι αν έκανα θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική και προσεκτική διότι μέχρι τώρα έχω δει πως όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα φαίνονται από πολλές μεριές.

Να σου το πω διαφορετικά, γράφεις πως η Αφροδίτη της ηλιακής επιστροφής ενεργοποιεί το γενέθλιο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ποσειδώνα που είναι το μεσοδιάστημα του πλατωνικού έρωτα και της αισθηματικής εξαπάτησης. Η ερμηνεία δηλαδή που δίνουμε είναι πως θα ερωτευτείς πλατωνικά και το πιθανότερο είναι να βιώσεις απογοητεύση κτλ. Δεν αποκλείω το γεγονός να συμβεί από τη στιγμή που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα, επιφυλάσσομαι όμως για το πόσο μπορεί να σε επηρεάσει καταλυτικά ένα τέτοιο γεγονός.

Αν όμως υπάρχουν κι από αλλού αυτές οι ενδείξεις, τότε ναι, θα είναι ένα γεγονός σημαντικό με διάφορες προεκτάσεις στη ζωή σου.

laparisienne
11-03-2013, 07:22 PM
Kαλό απόγευμα σε όλους! Βρήκα λίγο χρόνο και επανήλθα...
Τίνα μου, πολύ βοηθητικό το παράδειγμά σου! Κάτι αρχίζουμε να παίρνουμε χαμπάρι σιγά σιγά...

Λοιπόν, θα μιλήσω για τη χρονιά που πήρα πτυχίο.

Ο ωροσκόπος της επιστροφής έπεσε 7 μοίρες πριν την ακμή του γενέθλιου 9ου και στο ίδιο ζώδιο με τον 9ο.
Ο 9ος ετήσιος έπεσε μέσα στον 4ο γενέθλιο και 1 μοίρα πριν την ακμή του ήταν ο ετήσιος Ουρανός, κάτι που έδειχνε κάποια αλλαγή σε θέματα 9ου.
Κυβερνήτης του 9ου γενέθλιου είναι ο Ερμής που έπεσε μέσα στον 9ο ετήσιο.
Επίσης ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου.

Οι όψεις που σχηματίστηκαν είναι οι εξής.
-Ο ετήσιος Ερμής σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκόπου.
-Ο ετήσιος ωροσκόπος σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Δία (κυβ. 3ου γενέθλιου) ενεργοποιούσε τη γενέθλια σύνοδο Δία-ωροσκόπου.
-Ο ετήσιος Δίας σε εξάγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα, ενεργοποιούσε το γενέθλιο τετράγωνο.
-Το ετήσιο Μεσουράνημα σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή (του 9ου) και σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Δία (ενεργοποιούσε πάλι το γενέθλιο τετράγωνο Δία-MC).

5 όψεις για ένα γεγονός...όπως ακριβώς είπε η Τίνα πιο πάνω, αν είναι κάτι να γίνει, φαίνεται με πολλούς τρόπους...:)

Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2013, 12:18 PM
Ο 9ος ετήσιος έπεσε μέσα στον 4ο γενέθλιο και 1 μοίρα πριν την ακμή του ήταν ο ετήσιος Ουρανός, κάτι που έδειχνε κάποια αλλαγή σε θέματα 9ου.
Κυβερνήτης του 9ου γενέθλιου είναι ο Ερμής που έπεσε μέσα στον 9ο ετήσιο.
Επίσης ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου.

Θεοδοσία μου δεν μελετάμε τους γενέθλιους πλανήτες που πέφτουν μέσα στον ετήσιο χάρτη. Τους ετήσιους στον γενέθλιο χάρτη μελετάμε. Για παράδειγμα του 9ου η ακμή μέσα στον γενέθλιο 4ο έδειχνε, τέλος σπουδών, ή επιστροφή στην πατρίδα/σπίτι αν ήσουν στο εξωτερικό, νομικές διαδικασίες για θέματα ακινήτων κτλ.

katiakiss
12-03-2013, 03:03 PM
Στο παράδειγμα της Θεοδοσίας, είναι πολύ σημαντικό ότι το ετήσιο μεσουράνημα έκανε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 9ου οίκου (Ερμή). Όταν σημεία του ετήσιου, όπως το μεσουράνημα ή ο ωροσκόπος έρχονται σε σύνοδο με κάποιο γενέθλιο πλανήτη, τότε ενεργοποιούνται τα θέματα του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης στον γενέθλιο, αλλά και του γενέθλιο οίκου που βρίσκεται.

Όπως πολύ σωστά είπε η Τίνα, είναι τον ετήσιο που μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο και όχι το αντίστροφο. Με αυτή την λογική όμως, συνδυαστικά και ανά περίπτωση είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο 9ος ετήσιος οριοθετείται περιλαμβάνοντας τον γενέθλιο Ερμή που κυβερνά τον 9ο . (προσωπική άποψη Τίνα μου και ελπίζω να μην θεωρηθεί αγενές...)

Στην πραγματικότητα ο ετήσιος άξονας 3ου\9ου βρισκόταν στον γενέθλιο γωνιακό άξονα 4ου\10ου , κάτι που έδειχνε από μόνο του ότι τα ετήσια θέματα 3ου\9ου θα είχαν μία σημαντική εξέλιξη. (τώρα που το σκέφτομαι Τίνα, αυτό που ξέρουμε για την Ηλιακή επιστροφή και τον 4ο , μοιάζει με τον κανόνα της ωριαίας για το τέλος μιας υπόθεσης. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν , αλλά τώρα που το είδα γραμμένο από σένα, έκανα τον συνειρμό…)
Όμως είχαμε παράλληλα και έναν ενεργοποιημένο Δία που αυτό σημαίνει πως είχαμε ενεργοποίηση και των δύο κυβερνητών του γενέθλιου άξονα 3ου\9ου .
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η Θεοδοσία τι γινόταν από τράνζιτ την ίδια περίοδο και τι από δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Επίσης, αν όταν εκδηλώθηκε το γεγονός είχε κάνει ήδη ο τράνζιτ Ήλιος σύνοδο με τον ετήσιο Ερμή, ώστε να ενεργοποιήσει τα θέματα του ετήσιου 9ου .

- - - Updated - - -

Στο παράδειγμα της Θεοδοσίας, είναι πολύ σημαντικό ότι το ετήσιο μεσουράνημα έκανε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 9ου οίκου (Ερμή). Όταν σημεία του ετήσιου, όπως το μεσουράνημα ή ο ωροσκόπος έρχονται σε σύνοδο με κάποιο γενέθλιο πλανήτη, τότε ενεργοποιούνται τα θέματα του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης στον γενέθλιο, αλλά και του γενέθλιο οίκου που βρίσκεται.

Όπως πολύ σωστά είπε η Τίνα, είναι τον ετήσιο που μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο και όχι το αντίστροφο. Με αυτή την λογική όμως, συνδυαστικά και ανά περίπτωση είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο 9ος ετήσιος οριοθετείται περιλαμβάνοντας τον γενέθλιο Ερμή που κυβερνά τον 9ο . (προσωπική άποψη Τίνα μου και ελπίζω να μην θεωρηθεί αγενές...)

Στην πραγματικότητα ο ετήσιος άξονας 3ου\9ου βρισκόταν στον γενέθλιο γωνιακό άξονα 4ου\10ου , κάτι που έδειχνε από μόνο του ότι τα ετήσια θέματα 3ου\9ου θα είχαν μία σημαντική εξέλιξη. (τώρα που το σκέφτομαι Τίνα, αυτό που ξέρουμε για την Ηλιακή επιστροφή και τον 4ο , μοιάζει με τον κανόνα της ωριαίας για το τέλος μιας υπόθεσης. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν , αλλά τώρα που το είδα γραμμένο από σένα, έκανα τον συνειρμό…)
Όμως είχαμε παράλληλα και έναν ενεργοποιημένο Δία που αυτό σημαίνει πως είχαμε ενεργοποίηση και των δύο κυβερνητών του γενέθλιου άξονα 3ου\9ου .
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η Θεοδοσία τι γινόταν από τράνζιτ την ίδια περίοδο και τι από δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Επίσης, αν όταν εκδηλώθηκε το γεγονός είχε κάνει ήδη ο τράνζιτ Ήλιος σύνοδο με τον ετήσιο Ερμή, ώστε να ενεργοποιήσει τα θέματα του ετήσιου 9ου .

Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2013, 06:35 PM

Κάτια πριν από 2 εβδομάδες περίπου συζητούσα με μια φίλη αστρολόγο το ίδιο θέμα. Μου είπε ότι μελετούσε την επιστροφή και με αυτόν τον τρόπο. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς και σιγά σιγά να τους τσεκάρουμε να δούμε αν λειτουργούν.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχω εξετάσει την ηλιακή επιστροφή με αυτόν τον τρόπο επομένως δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη. Στην περίπτωση της Θεοδοσίας πάντως σαφέστατα είχαμε ενεργοποίηση 3ου/9ου αλλά και 4ου/10ου, ενεργοποιήσεις δηλαδή που θα τις δούμε σε χάρτες ατόμων που τη συγκεκριμένη χρονιά πήραν το πτυχίο τους.

Amarige
12-03-2013, 06:54 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο της ηλιακης επιστροφής, ό,τι πρέπει για πρωτόπειρους σαν κι εμενα. Πότε είναι η καλυτερη στιγμή να καταστρώσω τον δικό μου, μια και τώρα στις 16 Μαρτίου έρχονται τα γενεθλιά μου;

Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2013, 07:06 PM
Amarige έπρεπε ήδη να τον έχεις καταστρώσει και να τον μελετάς :D

Amarige
12-03-2013, 07:16 PM
Α πα πα, τρέχω αμέσως! :D

laparisienne
12-03-2013, 08:32 PM
Κορίτσια, Τίνα και Κάτια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας! Με βοηθούν απίστευτα!!!!

Τίνα μου, εκτός απ'τον Ήλιο που θα μας δείξει πράγματα η οικοθεσία του στον ετήσιο χάρτη, δεν κοιτάζω γενικά πού πέφτουν οι γενέθλιοι πλανήτες μου...απλώς στο συγκεκριμένο παράδειγμα με εντυπωσίασε αυτή η σύμπτωση, γι'αυτό το επεσήμανα.
Αυτό που είπες για τον 4ο επίσης με εντυπωσίασε γιατί δεν το ήξερα. Θα θεωρήσουμε δηλαδή ότι θα περιμένουμε μια ολοκλήρωση στα θέματα του οίκου που πέφτει στον 4ο γενέθλιο κάθε φορά;
Και υπάρχουν αντίστοιχες ερμηνείες για τους άλλους γωνιακούς;

Κάτια, κοίταξα τα υπόλοιπα συστήματα για την ημερομηνία που γράφει πάνω το πτυχίο και βρήκα τα εξής:

-Στο ηλιακό τόξο, είχα εξάγωνο Δία-MC (γενέθλιο τετράγωνο) και τετράγωνο Κρόνου-Ερμή.

-Ναι, ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον γενέθλιο Ερμή (και μάλιστα πρέπει αυτό να έγινε όταν έδινα το τελευταίο μάθημα, περίπου 2 μήνες πριν την ορκομωσία).
-Η τράνζιτ Σελήνη σε τρίγωνο με γενέθλιο και προοδευμένο Κρόνο.
-Ο τράνζιτ Ερμής σε τρίγωνο με γενέθλιο και προοδευμένο Ποσειδώνα.
-Η τράνζιτ Αφροδίτη σε αντίθεση με γενέθλιο και προοδευμένο Δία.
-Ο τράνζιτ Άρης σε τρίγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα(ενεργοποιούσε το γενέθλιο τρίγωνο).
-Η τράνζιτ Αφροδίτη σε τρίγωνο με το προοδευμένο Μεσουράνημα.

-Ο προοδευμένος άξονας 3ου/9ου σε μηδενική μοίρα(έμπαινε σε αιγόκερω/καρκίνο).
-Ο προοδευμένος Ερμής σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Β.Δ.(+30').

Ελπίζω μόνο να επέλεξα τις σωστές όψεις να σας πω! :D

Ουπς, μόλις είδα το πρώτο λάθος! Η Κάτια με ρώτησε αν ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον ετήσιο Ερμή κι εγώ απάντησα για τον γενέθλιο Ερμή. :o
Πάλι ναι όμως Κάτια μου, ο Ήλιος είχε περάσει από τον ετήσιο Ερμή επίσης.

katiakiss
12-03-2013, 11:05 PM
Θεοδοσία, δικό μου το λάθος που δεν σου είπα ότι τράνζιτ πλανήτες που μας ενδιαφέρουν είναι κυρίως οι αργοί, από Δία και πέρα. Ωστόσο σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και προσωπικά κρατώ τα παρακάτω ως σημαντικά:

-Στο ηλιακό τόξο, είχα εξάγωνο Δία-MC (γενέθλιο τετράγωνο) Άρα επανάληψη της εμπλοκής που είδαμε και στην Ηλιακή επιστροφή. Θα μπορούσε να το δείχνει και κάπως αλλιώς , αλλά εδώ είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο!Όσο για το τετράγωνο Κρόνου\Ερμή, μια ακόμα απόδειξη ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τα τετράγωνα γιατί χωρίς δυναμική ενεργοποίηση δεν έχουμε εκδήλωση γεγονότος, παρά μόνο εσωτερική ανταπόκριση (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

-Ναι, ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον γενέθλιο Ερμή (και μάλιστα πρέπει αυτό να έγινε όταν έδινα το τελευταίο μάθημα, περίπου 2 μήνες πριν την ορκομωσία).Δεν έχει σημασία που σε ρώτησα αν είχε περάσει ο Ήλιος από ετήσιο Ερμή. Πάντως πέρασε πάνω από την ακμή του 9ου της Ηλιακής που έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή , όπως γράφεις. Και αυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί ενεργοποίησε την επίμαχη σύνοδο.

-Ο προοδευμένος άξονας 3ου/9ου σε μηδενική μοίρα(έμπαινε σε αιγόκερω/καρκίνο). Πάντα η αλλαγή ζωδίου προοδευτικού πλανήτη ή άξονα , φέρνει σημαντικές εξελίξεις στην ζωή μας, στα αντίστοιχα θέματα.

-Ο Ήλιος είχε περάσει από τον ετήσιο Ερμή επίσης.Ήμουν σίγουρη! Δεν μπορούσε να είχες γεγονός αν δεν περάσει ο τράνζιτ Ήλιος να το ενεργοποιήσει.

-Ο προοδευμένος Ερμής σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Β.Δ.(+30').Μπορείς να μου πεις σε ποιο οίκο έχεις τον Β.Δ και ποιος είναι ο κυβερνήτης του?

Επίσης, αν μπορείς να μου πεις που ήταν η δευτερεύουσα Σελήνη. Σε ποιο οίκο.

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που έχω την δυνατότητα να συλλέξω, μια και δεν εξασκώ την αστρολογία επαγγελματικά, οπότε δεν μπορώ να έχω συχνά την ευκαιρία να συλλέξω τέτοιου είδους πληροφορίες. Μόνο από γνωστούς και φίλους ή φίλους φίλων.

Τίνα ευχαριστώ για την φιλοξενία και την «κατάχρηση»…. :o

Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2013, 11:50 PM
Θεοδοσία μου όχι κάθε φορά, θα μπορούσε για παράδειγμα να δείχνει ότι ολοκληρώνεται μια νομική διαδικασία, ή ότι θέματα 9ου οίκου αρχίζουν να απασχολούν την οικογένεια κτλ. Είπαμε συνδυασμοί μπορούν να γίνουν πολλοί. Και για να σου βάλω ένα κουιζάκι που ξέρω ότι σου αρέσει, πες μας τι πιστεύεις πως θα έδειχνε η ακμή του 2ου οίκου αν έπεφτε στον 10ο γενέθλιο;:)

Κάτια καμία κατάχρηση, μακάρι να μιλούσαν και άλλα μέλη, είτε για να δώσουν απαντήσεις, είτε για να καταθέσουν τα δικά τους παραδείγματα.

Victory
13-03-2013, 12:03 AM
" Για παράδειγμα του 9ου η ακμή μέσα στον γενέθλιο 4ο έδειχνε, τέλος σπουδών, ή επιστροφή στην πατρίδα/σπίτι αν ήσουν στο εξωτερικό, νομικές διαδικασίες για θέματα ακινήτων κτλ."
Οντως εκστασιάστηκα κι εγώ Τίνα μ αυτήν την οπτική....το ομολογώ!!!!και αμέσως απορία γεννήθηκε :o
Πως θα μπορούσαμε λοιπόν να εξηγήσουμε την ακμή του 5ου ηλιακού στον 4ο γεν. και πως εξηγούμε εμπεριεχόμενο τον 4ο γενέθλιο σε ηλιακούς οίκους; (πχ ακμή 9ου ηλιακού στον 3ο γενέθλιο και ακμή 10ου ηλιακού στον 5ο γενέθλιο)
Απίστευτο το πόσα μαθαίνουμε εδώ μέσα και από όλους σας
Να στε καλά, ευχαριστούμε

Τίνα Ζαχαριάδου
13-03-2013, 12:21 AM
Νίκη μου, δεν θα σου απαντήσω. Θα σε βάλω να στίψεις το μυαλουδάκι σου να μας απαντήσεις και όπου σκαλώσεις εδώ είμαστε εμείς ;).

Θα σου δώσω όμως βοήθεια :). Με τι σχετίζεται ο 5ος οίκος και με τι ο 4ος; Κάνε τους συνδυασμούς και θα έχεις την απάντηση σου.

laparisienne
13-03-2013, 12:30 AM
Εγώ ευχαριστώ Κάτια μου! :) Κι αν είναι να ασχολείσαι έτσι και να μου εξηγείς και να μου επισημαίνεις, να σου δώσω τα στοιχεία μου και ό,τι πληροφορίες θέλεις και να συνεισφέρω στην στατιστική σου όσο θέλεις!!!!Χάρη εμένα θα μου κάνεις, αστειεύευσαι; :lol: :lol:

Στο προκείμενο τώρα.

Δεν έχει σημασία που σε ρώτησα αν είχε περάσει ο Ήλιος από ετήσιο Ερμή. Πάντως πέρασε πάνω από την ακμή του 9ου της Ηλιακής που έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή , όπως γράφεις. Και αυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί ενεργοποίησε την επίμαχη σύνοδο

Κάτια μου, το MC της Ηλιακής έπεσε πάνω στον γενέθλιο Ερμή, όχι η ακμή του 9ου. Επίμαχη και σημαντική και αυτή η σύνοδος όμως, φαντάζομαι.

τράνζιτ πλανήτες που μας ενδιαφέρουν είναι κυρίως οι αργοί, από Δία και πέρα.

-Ο Δίας έκανε χιαστί με τον Ήλιο μου (γενέθλιο τρίγωνο).
-Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας τετραγώνιζαν τον γενέθλιο Κρόνο.
-Ο Πλούτωνας έκανε τρίγωνο με την Αφροδίτη μου, ενεργοποιώντας τη γενέθλια αντίθεση.

-Ο Δίας έκανε αντίθεση με την προοδευμένη Σελήνη.
-Ο Πλούτωνας έκανε χιαστί με τον Κρόνο.

-Ο προοδευμένος Ερμής σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Β.Δ.(+30').Μπορείς να μου πεις σε ποιο οίκο έχεις τον Β.Δ και ποιος είναι ο κυβερνήτης του?

Ο Β.Δ. είναι στον Κριό, στον 6ο.

Επίσης, αν μπορείς να μου πεις που ήταν η δευτερεύουσα Σελήνη. Σε ποιο οίκο.

Η προοδευμένη Σελήνη ήταν στον 4ο προοδευμένο οίκο(5ο γενέθλιο).

katiakiss
13-03-2013, 12:39 AM
Κάτια μου, το MC της Ηλιακής έπεσε πάνω στον γενέθλιο Ερμή, όχι η ακμή του 9ου. Επίμαχη και σημαντική και αυτή η σύνοδος όμως, φαντάζομαι. Έχεις δίκιο και είναι απείρως σοβαρότερο! Είχα στο μυαλό μου ότι ο Ερμής κυβερνά τον γενέθλιο 9ο και τα έκανα σαλάτα...:o Είναι και ο ανάδρομος , μην ξεχνάς.... (έκανε και στάση πάνω στον Ερμή μου...:cry: Δεν θέλω και πολύ...)

laparisienne
13-03-2013, 01:30 AM
Τέλειο το κουιζάκι Τίνα μου γιατί, εκτός του ότι τρελλαίνομαι για κουιζ όπως είπες, είναι κάτι που συμβαίνει στην τρέχουσα Ηλιακή μου Επιστροφή, άρα μ'ενδιαφέρει άμεσα!!!

Και επειδή έχω και στο τόξο αρκετή ενεργοποίηση του άξονα 2/8, τον τράνζιτ Κρόνο στον 2ο για 2 χρονάκια, αλλά και επειδή, στις μέρες που ζούμε, είναι ένα θέμα που καίει, θα σου πω τι βιώνω και πώς έχω σκεφτεί ότι θα εκδηλωθεί.

Στα γενικά πρώτα:

1. Εφόσον η ακμή του 2ου πέφτει στον 10ο γενέθλιο, καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά του ατόμου θα είναι θέμα μείζονος σημασίας την συγκεκριμένη χρονιά.
2. Θα συνδέσουμε τα οικονομικά του με τη δουλειά του και, ανάλογα τις όψεις, θα εκτιμήσουμε αν θα πάνε καλύτερα ή χειρότερα.
3. Επειδή 2ος είναι και ό,τι μας δίνει αίσθημα ασφάλειας και η αυτοεκτίμησή μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα θέματα θα τον απασχολήσουν έντονα, αφού έρχονται σε γωνιακό οίκο, αλλά και ότι μέσα απ'τα επαγγελματικά του, αυτά θα τονωθούν ή όχι.
4. Επειδή 10ος είναι και κάποιος γονιός, θα μπορούσε να δείξει ότι τα οικονομικά του ατόμου θα σχετιστούν με αυτόν με κάποιον τρόπο....ως είθισται τελευταία στην Ελλάδα, ίσως με οικονομική βοήθεια του γονιού προς το παιδί.

Όσο για τον δικό μου χάρτη, ο ετήσιος ωροσκόπος πέφτει στον 9ο γενέθλιο, 10 μοίρες πριν την ακμή του 10ου και στο ίδιο ζώδιο με τον 10ο, τον καρκίνο.
Η ακμή του ετήσιου 2ου μέσα στον 10ο γενέθλιο, στον καρκίνο επίσης.
Η ετήσια Σελήνη ακριβώς πάνω στον ετήσιο ωροσκόπο, κάνει χιαστί με τον Ήλιο (γενέθλιο τετράγωνο), ο οποίος πέφτει στον 8ο ετήσιο(να μην αναφερθώ αναλυτικά στις εντάσεις και τα προβλήματα, καταλαβαίνετε...).
Η Σελήνη κάνει τετράγωνα με τα πάντα όλα (και ο ετήσιος άξονας 1/7 ως εκ τούτου)...
Το τετράγωνο δε Σελήνης-Ουρανού είναι ακριβείας και εκδηλώθηκε λίγες μέρες πριν τα εφετινά μου γενέθλια με μια πολύ αρνητική εξέλιξη στη δουλειά μου...:(

Victory
13-03-2013, 10:18 AM
Χαχαχα Τίνα μου βρήκα πρωί πρωί την απάντηση σου και λέω να μην χάσω χρόνο....Λοιπόν ο 5ος σχετιζεται με παιδιά-δημιουργία-διασκεδαση-φλερτ....
Εφόσον ο 5ος ηλιακής πέφτει στον 4ο γενέθλιο, αυτό που μπορώ να συσχετίσω είναι τουλάχοστον ένα από τα ακόλουθα:
1. Μια σχέση (φλερτ,όπου δεν υπάρχει) θα υπάρξει και θα τελειώσει (αυτό ισως το υποδηλώνει και η ετήσια Αφροδίτη στον ετήσιο 1ο που είναι ακριβώς πάνω στον γενέθλιο ωροσκόπο μου(ενεργοποιώντας τις γενέθλιες όψεις του ωροσκόπου) και ακριβώς πάνω στο γενέθλιο μεσόδιάστημα Αφρο/Ποσειδώνα.(Επίσης ο ετήσιος 8ος πέφτει πάνω στην γενέθλια Σελήνημου στον 7ο....Τέλος (ίσως) μιας σχέσης που θα εμφανιστεί)

2. Θέματα που αφορούν το παιδί μου και με κάποιο τρόπο θα δωθεί ένα τέλος (δεν ξέρω εάν παιζει κάποιο ρόλο ή εάν λαμβάνουμε υπόψη το ζώδιο του παιδιού που είναι το ίδιο με την γενέθλια ακμή 5ου μου-Δίδυμοι)

3. Ισως θέματα που αφορούν στη δημιουργία - ανακαίνηση ή πώληση - αγορά ακινήτου (δεν το βλέπω καθότι no money no honey, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις)ή αλλαγή κατοικίας μιας που ο 4ος ετήσιος πέφτει στον 3ο γενέθλιο και

4. Ισως ασχοληθώ (επάγγελμα) με κάτι μέσα από το σπίτι, ή με κάτι που αφορά σε ακίνητα...(και πάλι όμως δεν διαφαίνεται κάτι τετοιο)

Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι χειροπιαστό να σας πω...και επειδή σύμφωνα και μέ άλλα προγνωστικά (τόξο και προοδευτικό) η φετινή χρονιά υπόσχεται διάφορες αλλαγές (εάν ενδιαφέρει και δεν κάνω κατάχρηση πολύ ευχαρίστως να τις αναφέρω ώστε να υπάρξει και το ανάλογο ιστορικό Κάτια μου :o ;)) θα περιμένω ΄μέχρι νεοτέρας για εμφάνιση γεγονότων!

Στο θέμα του εμπεριεχόμενου γενέθλιου 4ου (δεν έχω φέτος τέτοια όψη , αλλά είχα σε παρελθοντικές ηλιακές όπου γενικά δεν ήταν και πολύ ησυχες χρονιές) τι έχεις να πεις Τίνα;
Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και στήριξη :)
Ευπροσδεκτες παρατηρήσεις και διορθώσεις...

YΓ: Κάτι που μολις σκέφτηκα...ισως να υπόδηλώνει (ο 5ος ατον γεν 4ο) και το τέλος της (αναγκαστικής λόγω ανεργίας :() ανεμελιάς και τεμπελιας λόγω αναληψη ευθυνών μιας που δεν πρέπει να ξεχνώ τον τρανσιτ Κρόνο που τετραγωνίζει τον Ηλιο μου από τον 9ο στον 1ο και τέλος του έτους θα μπαστακωθεί πάνω στο μεσουράνημα μου...Ισως λέω!!!

Victory
13-03-2013, 10:37 AM
Νιώθω μεγάλη ανάγκη να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι Τίνα :)
Laparisienne βοηθάς πάρα πολύ ;)
Κάτια επίσης :rolleyes:
Καλημέρα σε όλους :D

katiakiss
13-03-2013, 03:26 PM
Victory , έχω ένα κακό. Όταν δεν έχω χάρτη, δεν μπορώ να κάνω ιδιαιτέρους συνειρμούς.:wacko:

Πάντως, ο ετήσιος 5ος στον 4ο, πέρα από όσα έγραψες, μπορεί να σημαίνει και έναν γάμο μέσα στην οικογένεια ή την άφιξη ενός παιδιού μέσα στην οικογένεια. Στην Ηλιακή επιστροφή δεν φαίνονται μόνο γεγονότα που μας αφορούν εντελώς προσωπικά. Αλλαγές του άμεσου περιβάλλοντός μας είναι θέματα που φαίνονται και που είναι σοβαρά κεφάλαια στη ζωή μας. Για παράδειγμα, αν έχεις αδέλφια και κάποιο από αυτά παντρευτεί και κάνει παιδί, αυτό είναι μια σπουδαία αλλαγή. Είναι ο ερχομός μιας ψυχής που πρόκειται να πάρει μία ιδιαίτερη θέση στη ζωή και την καρδιά σου.

Από την άλλη, η ίδια σχέση 5ου\4ου με δύσκολες όψεις να εμπλέκονται και εφόσον και οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις ή σοβαρές διελεύσεις από το γενέθλιο συμφωνούν, μπορεί να σημαίνει δυσκολίες με ένα παιδί στην οικογένεια. Για παράδειγμα , αν μιλάμε για μια χωρισμένη γυναίκα που έχει την επιμέλεια του παιδιού της, μπορεί να είναι μια χρονιά που ο σύντροφος το διεκδικεί και το παιδί ενδέχεται να φύγει από το σπίτι.

Δεν λέω άλλα γιατί θα μου κάνει έξωση η Τίνα… :lol: (χαλάω το μάθημα...)

Victory
13-03-2013, 03:48 PM
(Κάτια μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη βοήθεια....στο λέω κρυφά για να αποφύγουμε την έξωση :p)
Ναι θα μπορούσε να είναι και τα παραπάνω αν και το τελευταίο για το παιδί έλαβε μέρος το 2011 όπου ο 5ος ήταν εμπεριεχόμενος τον 10ο της ηλιακής (ακμή 10ου 3ος γενέθλιος και 11ου 6ος γενέθλιος) και ο 5ος ηλιακής στην ακμή του 11ου γενέθλιου) Είναι το γεγονός που προσπαθώ να βρώ και από την ηλιακή για να το "δέσω" με τα υπόλοιπα προγνωστικά που το έδειχναν..Ευχομαι να μην ξανασυμβεί μιας που ξαναγύρισε περισυ το καλοκαίρι :):love:

katiakiss
13-03-2013, 04:47 PM
(Κάτια μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη βοήθεια....στο λέω κρυφά για να αποφύγουμε την έξωση :p)
Ναι θα μπορούσε να είναι και τα παραπάνω αν και το τελευταίο για το παιδί έλαβε μέρος το 2011 όπου ο 5ος ήταν εμπεριεχόμενος τον 10ο της ηλιακής (ακμή 10ου 3ος γενέθλιος και 11ου 6ος γενέθλιος) και ο 5ος ηλιακής στην ακμή του 11ου γενέθλιου) Είναι το γεγονός που προσπαθώ να βρώ και από την ηλιακή για να το "δέσω" με τα υπόλοιπα προγνωστικά που το έδειχναν..Ευχομαι να μην ξανασυμβεί μιας που ξαναγύρισε περισυ το καλοκαίρι :):love:(κρυφά σου λέω ότι την αντιστροφή του άξονα στην Ηλιακή , δεν την λες επιτυχία. Όχι μόνο των γωνιακών αξόνων , αλλά όλων! Εδώ είχες την αντιστροφή του άξονα 5ου \11ου και έναν εμπεριεχόμενο που σημαίνει ότι τα θέματα του εμπεριεχόμενου απορροφούν το ενδιαφέρον μας. -μου ήρθε το εξώδικο! -Σσσσσς….)

Victory
13-03-2013, 04:58 PM
(εντάξει κατάλαβα - σου μιλάω ψιθυριστά για ευνόητους λόγους :rolleyes: και νομίζω ότι τώρα το κουβάρι της ηλιακής του 2011 ξεδιπλώθηκε ικανοποιητικά!!!! μιας που και ο Ερμής ηλιακής και κυβερνήτης 5ου γενέθλιου ήταν στον ωροσκόπο ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο με Κρόνο αλλά και ο προοδευμένος Αρης μπαστακωμένος στην ακμή 4ου και σε τράγωνο με την γενέθλια Σελήνη...Επίσης η προοδευμένη Σελήνη τη χρονιά εκείνη περασε από γενέθλιο Ερμή - προαναφερθήσες όψεις γενέθλιες -και ωροσκόπο όπου επίσης το γενέθλιο τετράγωνο ερμή Κρόνου ενεργοποιήθηκε ΚΑΙ από αυτή την όψη αλλά και ενισχύθηκε η όψη τετραγώνου γεν.Σελήνης -προοδευμένου Αρη που προανέφερα...Αυτά, φιλιά, ευχαριστώ πολύ ;).... σσσσσσ) :love:) Τίνα

Katy33
02-04-2013, 01:08 AM
Καλησπέρα σας! Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο για την ηλιακή επιστροφή & όλα τα μηνύματα σχετικά με το θέμα της ηλιακής επιστροφής και μπορώ να πω ότι με βοήθησαν αρκετά!
Αν και διαβάζω πολύ συχνά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις συζητήσεις σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ. Γνωρίζω ότι οι απαντήσεις δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα, αλλά αν κάποιος έχει διάθεση ας μου πει τη γνώμη του για το παρακάτω, καθώς προσωπικά μάλλον δεν μπορώ (ή φοβάμαι;) να είμαι αντικειμενική στην ερμηνεία μου:
Έχω ήλιο στον Κριό (στη 13') στον 5ο σε αντίθεση με Πλούτωνα στον 11ο (με ανοχή μόλις 1.85)
Ωροσκόπο στον Σκορπιό σε σύνοδο ιδιομοιρίας με Ουρανό, οι οποίοι η μοναδική όψη που σχηματίζουν είναι μια χιαστί με τον ήλιο μου.
Η φετινή μου λοιπόν επιστροφή και μόνο ως...σχήμα να την δει κανείς, προβληματίζει. Άρης, Αφροδίτη, Ουρανός στον Κριό σε τετράγωνο με Πλούτωνα (και επάνω του η σελήνη της ηλιακής μου επιστροφής) και σε χιαστί με Κρόνο & Β. Δεσμό από τον Σκορπιό (πάνω στον Ωροσκόπο/Ουρανό μου), οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν με εξάγωνα Πλούτωνα/Σελήνη. Το μόνο βοηθητικό (?) της υπόθεσης ο Δίας σε όψη εξαγώνου με την πολυαστρία στον Κριό και σε ανοιχτή σύνοδο με τον Ωροσκόπο της ηλ. επιστροφής, ο οποίος όμως είναι σε όψεις χιαστί και με τον Κρόνο/Β. Δεσμό και με τον Πλούτωνα/Σελήνη.
Όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο ο Πλούτωνας (λόγω ωροσκόπου σκορπιού & στενής όψης με τον ήλιο) όσο και ο Ουρανός (λόγω ιδιομοιρίας με Ωροσκόπο) είναι κυβερνήτες και του Ωροσκοπίου.
Ίσως η σωστή απάντηση είναι να βρω γρήγορα έναν καλό ψυχολόγο! Αν πάλι έχετε κάποια άλλη πρόταση/ιδέα, είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

planitaki
03-04-2013, 05:49 PM
Γεια σας κοριτσια , Τινα μου ναμαι και παλι , ειναι αληθεια οτι χωρις χαρτη , μου ειναι δυσκολο να βγαλω ακρη . Εχω μια προταση να κανω , να μας εδινες Τινα μια ημερομηνια , να βγαζαμε τον χαρτη και πανω σ΄αυτον να δουλευαμε την ηλιακη επιστροφη για να καταλαβαινουμε τι λεμε ; Γιατι λογω απειρειας μου εχω μπερδευτει με ολα οσα διαβαζω και δεν βγαζω ακρη . Τι λετε ; ζηταω πολλα ;Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Χρυσάνθη Σπίγγου
04-04-2013, 10:16 PM
Katy33 καλησπέρα,

Οπου και όταν χιαστί όψη -άκρως καρμική υπόθεση - το μάτι μου άγρυπνο. Μελετώ το θέμα ανελλειπώς εδώ και χρόνια ώστε έχω καταλήξει σε πάρα πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Ευνόητο λοιπόν ότι το μήνυμα σο μου κίνησε την περιέργεια ............και όχι μόνο. Μου άνεψε ερευνητικές φωτιές!

Αλλα, .................υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ωραία τα περιγράφεις . Ο τάδε πλανήτης εκεί ο άλλος παρακάτω και πάει λέγοντας. Ολα αυτά για το γενέθλιο μου έδωσαν ήδη μία πρώτη -ισχυρή δόση - χιαστί όψης.

Προχωρώντας όμως στα περί της ηλιακής και μόνο με τόσες χιαστί εδώ εκεί παραπέρα, χάθηκα.

Θα ήθελα -από ερευνητικής σκοπιάς και μόνο - ευχαρίστως να απαντήσω στις απορίες σου. Εχω έναν μικρό ενδοιασμό όμως. Επικοινώννησε επομένως σε προσωπικό μύνημα μαζί μου αν θες.

Τίνα Ζαχαριάδου
05-04-2013, 12:46 PM
Planitaki μου, δεν είναι δύσκολο να βρώ χάρτη, το δύσκολο είναι πως θα πρέπει να παρακολουθώ τα ποστ σας και να αναλύω γεγονότα, κάτι που θέλει χρόνο κι αυτή την περίοδο δεν τον έχω. Μπορείς αν θέλεις όμως να περάσεις κάποιον χάρτη ή όποιος άλλος θέλει ώστε να τον αναλύσετε τα μέλη κι όπου μπορώ θα βοηθήσω :)

melenia83
06-04-2013, 05:48 PM
Καλησπέρα!Σκέφτηκα να κάνω μια απόπειρα ανάλυσης ηλ.επιστρ.για συγκεκριμένο θέμα που με ενδιαφέρει και να με καθοδηγήσει καποιος αν βεβαια υπαρχει διαθεση να τα ξεμπλέξω...
Λοιπόν,υστερα από αρκετό καιρό αδράνειας θα ηθελά να δω αν θα υπάρξει κάποιο επαγγελματικό ξεκίνημα.

Ο ωροσκόπος ηλιάκής στον ζυγό ,επομένως θέματα σχέσεων,συνεργασιών θα είναι στο επίκεντρό αυτης της γενεθλιακής χρονιάς,Και μέ τον ήλιο να βρίσκεται στον 10ο ηλιακό θεματα καριέρας θα είναι το κεντρικό στοιχείο της χρονίας.

Η ακμή του 10ου ηλιακού οίκου στον καρκίνο και κυβερνήτης σελήνη στον κριο(νέα ξεκινήματα) στον 6ο ηλιακο σε σύνοδο με ηλιακό ουρανό(ενεργοποιει γενέθλιο τετράγωνο σελήνης-ουρανού)όπου αντιστοιχει στον 9ο γενέθλιο οίκο.Η σελήνη σε τρίγωνο με γενέθλιο ηλιο/ωροσκόπο 1ου οικου,σε τρίγωνο με δία/ουρανό5ου ενεργοποιει γενεθλιο τετράγωνο σελήνης-δια/ουρανου.

Η ακμή του 6ου ηλιακού σε σύνοδο με την ακμή 9ου γενεθλιου και ακμή 7ου ηλιακού στον 9ο γενέθλιο.Αν καταλαβαίνω σωστά ίσως να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα στα εργασιακά ίσως κάποια συνεργασία με άτομα που ζουν ενδεχομένως εξωτερικό, η αλλή μακρινή πόλη ,η εγώ θα αλλάξω τοποθεσία κατοικίας αφου ο κυβερνήτης του 3ου ηλιακού ο δίας βρισκεται στον 9ο ηλιακό και με τα εξαγωνά προς σελήνη-αφροδίτη ενεργοποιει τα γενέθλια τετράγωνα και ο ηλιακός ωροσκόπος είναι στον 3ο γενέθλιο σε τετράγωνο με αρή κυβερνητη 10υ γενεθλίου.

Υπάρχει μια πολυαστρία στον 9ο ηλιακό οικο ερμής,άρης.διαςστον καρκίνο.Ο ερμής κυβερνήτης του 9ου ηλιακού στον 9ο ηλιακό σε συνόδο με τον γενέθλιο άρη(κυβερνήτη 10ου γενεθλίου).Οάρης κυβερνήτης του 7ου ηλιακού σε τρίγωνο με γενεθλια σελήνη-αφροδίτη.Η ακμή του 9ου ηλιακού στον 11ο γενέθλιο ,ίσως κάποιος φίλος,γνωστός απο το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον να με βοηθήσει για κάποια συνεργασία;Δεν υπάρχει όμως καμία σκέψη μέχρι τώρα ουτε για αλλαγή πόλης κατοικίας,ουτε εχω παρέ-δώσε με άτομα που ζουν μάκριά...,ουτε εχω σκέψεις σπουδών.και δεν ξέρω αν ερμήνεύω σωστά η αν λέω οτί να΄ναι γιατι δεν μπορώ να τα συνδιάσω σωστά γιατι δεν ξέρω τι να πρωτοκοιταξω....Το ηλιακοMC στον 12ο γενέθλιο σε σύνοδο με γενέθλιο άρη,τετράγωνο κρόνο/πλούτωνα 4ου γενεθλίου δεν είναι σε θέση όμως που να δείχνει κάποια αλλαγή,παρά καποια δοκιμασία σε σχέση με οικογένεια;Βεβαια ο γενέθλιος αρης δεν δέχεται καμία όψη αποκανένα πλανήτη στο γενέθλιο χάρτη παρά μόνο το γενέθλιο μεσοδιάστημα αφροδίτη/δία που είναι σε τετράγωνο με τον αρη εκεί πεφτει ο ωροσκόπος ηλιακής σε ακριβειας σύνοδο και το ενεργοποιεί.

Σωστα εκανα και πηρα μόνο τον κυβερνήτη του 10ου ηλιακης (σεληνη) αφου με ενδιαφερει μονογια επαγγελματικα και το ηλιακό MC ,η πρεπει να επλακει και ο κυβερνητης του 6ου ηλιακου(που αν πρεπει να τον εμπλεξω και αυτον θα γίνει μια ωραιά σαλατα...)

planitaki
07-04-2013, 08:21 PM
melenia83 θα σε πειραζε να δωσεις τα στοιχεια (ημερομ ωρα και τοπο ) για να εχουμε το χαρτη και να μπορουμε να τα μελετησουμε ; διαφορετικα να αναλησουμε αν θελετε αυτον τον χαρτη 24-12-94 στη λαρισα 7,30 πμ , προκειται για την κορη μου που θα δωσει πανελληνιες . Σας ευχαριστω εκ των προτερων

laparisienne
07-04-2013, 09:14 PM
melenia,αν και μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω χωρίς να δω χάρτη,πιστεύω ότι είναι σωστή η ανάλυση που έκανες.Αν συμφωνούν και τα άλλα προγνωστικά συστήματα,διαφαίνεται ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα για το οποίο μάλλον θα αλλάξεις τόπο κατοικίας,εντός ή εκτός Ελλάδας.Επειδή ενεργοποιούνται αρκετά γενέθλια τετράγωνα, ίσως έχει κάποιες δυσκολίες όλο αυτό.
Αν δεν υπάρχει προοπτική για αλλαγή τόπου κατοικίας, ίσως ο 9ος να δηλώνει τη φύση του επαγγέλματός σου. Ο 9ος έχει σχέση με διδασκαλία, ανώτατη παιδεία, νομικά θέματα. Υπάρχει κάτι που να σχετίζεται με αυτά στον επαγγελματικό σου τομέα;
Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να δεις και τι κάνουν στην Η.Ε. και οι κυβερνήτες του γενέθλιου ωροσκόπου σου, του γενέθλιου 6ου και κυρίως του γενέθλιου MC.
Πάντως το ετήσιο MC στον 12ο γενέθλιο συνδέεται με μετανάστευση...

laparisienne
07-04-2013, 09:18 PM
Πάντως παιδιά νομίζω ότι η Τίνα δεν εννοούσε αυτό όταν πρότεινε να βάλει κάποιο μέλος ένα χάρτη για εξάσκηση. Μάλλον θα ήταν καλύτερα να αναλύσουμε παρελθοντικό χάρτη, με γνωστά γεγονότα, τα οποία μπορούμε έτσι να επαληθεύσουμε. :)

Τίνα Ζαχαριάδου
07-04-2013, 10:19 PM
Λοιπόν για να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα, ο σκοπός του άρθρου ήταν και είναι για να γνωρίσετε πως μπορείτε να μελετήσετε έναν χάρτη ηλιακής επιστροφής και όχι για να αναλύσουμε μέσα στο φόρουμ τους χάρτες σας.

Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με το άρθρο θα αναλύσετε χάρτες γεγονότων που έχουν συμβεί χωρίς να κάνετε εικασίες και προβλέψεις. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να επιβεβαιώσετε αν ευσταθούν όλα όσα γράφονται στο άρθρο ή αν είναι δικές μου αμπελοφιλοσοφίες.

Αυτή τη φορά ελπίζω να ήμουν πιο σαφής ώστε να μην μπερδευτείτε εκ νέου.

ΕΛΕΝΗ1
07-04-2013, 11:29 PM
Αν μου επιτρέπετε και ενδιαφέρεστε βέβαια θα ήθελα να βάλω ένα παρελθοντικό χάρτη (πριν 3 χρόνια περίπου) την χρονιά που πέρασα στις πανελλήνιες. Γιατί είδα και πριν την αναφορά ενός μέλους στις εξετάσεις της κόρης της και πήρα την ιδέα...ε και δεν έχω και ιδιαίτερα γεγονότα στην προσωπική μου ζωή οπότε αυτό μου μένει να μελετήσω ως γεγονός. :p

Τίνα Ζαχαριάδου
08-04-2013, 08:57 PM
Ελένη αν μπορείς να επισυνάψεις τους χάρτες, γενέθλιο και ηλιακής επιστροφής, πέρασε τους :)

ΕΛΕΝΗ1
09-04-2013, 06:21 PM
Οκ έβαλα και τους 2 χάρτες ;)

4538
4539

Lilapause
10-04-2013, 10:46 PM
Κυρία Ζαχαριάδου καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο και πλήρως κατατοπιστικό άρθρο σας.Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο παρατήρησα στο χάρτη του γιου μου και δε μπορώ να καταλάβω εάν είναι τυχαίο ή όχι.Ο ωροσκόπος της ηλιακής του επιστροφής, όπως και οι ακμές όλων των οίκων για το 2013 είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες μοίρες του δικού μου γενέθλιου χάρτη.Μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο, αλλά φέτος είναι και η πρώτη χρονιά που η σχέση μας είναι κάτι παραπάνω από άριστη!! Μπορεί ανάμεσα στα άτομα της ίδιας οικογένειας να υπάρξει συσχετισμός των χαρτών, όταν ο ένας είναι γενέθλιος και ο άλλος πρόγνωσης;

Ευχαριστώ!!!

ΕΛΕΝΗ1
11-04-2013, 09:42 PM
Να κάνω μια προσπάθεια να βρω μόνη μου στοιχεία στην ηλιακή επιστροφή μου; Μιας και δεν βλέπω ανταπόκριση από τα μέλη :( .....μήπως και ζεστάνω το κλίμα :nana:

Τίνα Ζαχαριάδου
11-04-2013, 10:31 PM
Γεια σου Lilapause σ' ευχαριστώ πολύ για καλά σου λόγια.

Γνώμη μου είναι πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά όταν πρόκειται για χάρτες οικογενείας. Ουσιαστικά ο χάρτης ηλιακής επιστροφής του γιου σου είναι οι διελεύσεις που δέχτηκες την ημέρα των γενεθλίων του. Δεν ξέρω αν αυτό προμηνύει μια άριστη σχέση μεταξύ σας ή όχι, σίγουρα όμως θα είναι μια περίοδος που ο ένας θα δράσει καταλυτικά στη ζωή του άλλου.

laparisienne
12-04-2013, 12:30 AM
Να κάνω μια προσπάθεια να βρω μόνη μου στοιχεία στην ηλιακή επιστροφή μου; Μιας και δεν βλέπω ανταπόκριση από τα μέλη :( .....μήπως και ζεστάνω το κλίμα :nana:

Ελένη, ξεκίνα εσύ την προσπάθεια κι ερχόμαστε κι εμείς το σ/κ :)
Τώρα, πήζουμε... :cry:

ΕΛΕΝΗ1
12-04-2013, 11:30 AM
Ελένη, ξεκίνα εσύ την προσπάθεια κι ερχόμαστε κι εμείς το σ/κ :)
Τώρα, πήζουμε... :cry:

χαχαχα οκ....σε καταλαβαίνω ...υπομονή :)
Και εγώ πήζω λίγο αλλά πάνω από όλα έχω χάλια διάθεση :cry:
Το απόγευμα θα τον κοιτάξω περισσότερο τον χάρτη, αλλά ας πω και τώρα λίγα πράγματα που είδα.
Για τις πανελλήνιες από ότι ξέρω θα έπρεπε να κοιτάξω 9ο οίκο...
Λοιπόν, ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής βρίσκεται στον Αιγόκερω (και πέφτει μέσα στον 2ο οίκο του γενέθλιου), άρα έχουμε κυβερνήτη του χάρτη τον Κρόνο στον Ζυγό που βρίσκεται μέσα στον 9ο οίκο της επιστροφής και ενεργοποιεί πιθανόν θέματα σπουδών. Ο Κρόνος κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα κάτι που θα μπορούσε να δείχνει μία δύσκολη ίσως χρονιά. Τώρα ο Ήλιος της επιστροφής κάνει σύνοδο με τον Ερμή κάτι πολύ θετικό πιστεύω και για θέματα σπουδών λόγω της φύσης του Ερμή, αλλά και επειδή ο Ερμής κυβερνά τον 9ο οίκο. Και επίσης παρατηρώ πως αυτή η σύνοδος είναι ουσιαστικά η σύνοδος μεταξύ κυβερνήτη του 9ου οίκου του γενέθλιου με τον κυβερνήτη του 9ου οίκου του χάρτη της επιστροφής.
Αυτά για την ώρα.

planitaki
22-04-2013, 11:53 AM
Καλημερα κοριτσια εγω θα ξεκινησω απο την αρχη για την αναλυση των χαρτων .
Λοιπον , απο το γεννεθλιο συμπεραινουμε οτι το ατομο ειναι συναισθηματικο , δημιουργικο , παρορμητικο με αναγκη για ελευθερια . Με ενισχημενο το βορειο ημισφαιριο στο γεννεθλιο χαρτη , εστιαζει στις προσωπικες του αναγκες , ειναι εσωστρεφης ,εχει αναγκη για δραση και ανεξαρτησια .
Δεν εμπιστευεται ευκολα και εχει την ταση να απομονωνεται . Πολλη διαισθηση και μυστικοπαθεια με τον Ηλιο σε συνοδο με τον Πλουτωνα στον 12ο.
Αυτα σε γενικες γραμμες για τον γεννεθλιο χαρτη .
Το 2009 υπηρχε εμφαση στο Νοτιο ημισφαιριο οποτε το ατομο ηταν πιο κοινωνικο , ηθελε να συμμετεχει σε συλλογικες δραστηριοτητες και το απασχολουσε τι θα πουν οι αλλοι .
Επισης με εμφαση στο ανατολικο ημισφαιριο ηταν πιο τονισμενα τα γεννεθλια χαρακτηριστικα του , οπως ο εγωισμος , η αναγκη για ανεξαρτησια και δραση . Εννοιωθε ικανο και αξιο να τα καταφερει μονο του .
Ηταν μια σημαντικη χρονια γιατι εχει περισσοτερους πλανητες σε γωνιακους οικους και ιδιαιτερ στον 7ο και 10ο ( νεες σχεσεις και συνεργασιες - και καποιο επαγγελματικο ανοιγμα ) Ισως να ηταν βιαστικο, ανυπομονο ,ενθουσιωδες να καταπιανοταν με πολλα πραγματα και να τα αφηνε ημιτελει .

planitaki
22-04-2013, 12:14 PM
Αυτη τη χρονια προτεραιοτητα θα εχουν η καριερα και τα επαγγελματικα . Το τετραγωνο Ηλιου -Αρη δειχνει μεγαλη προσπαθεια ,με πολλη ενταση , επιθετικοτητα , νευρα , ξεσπασματα αλλα και πολλες ευαισθησιες , παραπονα , καλιτεχνικη διαθεση , ισως οχι τοσο σωστη κριση , απο το τετραγωνο Ηλιου -Ποσειδωνα που ενεργοποιει το γεννεθλιο τριγωνο
Ηλιου- Ποσειδωνα . Εχουμε και το τετραγωνο Ηλιου -Δια που κανει το ατομο υπερ αισοδοξο , υπερβολικο και επιπολαιο στις εκδηλωσεις του και στις απαιτησεις του , ισως να πηρε και βαρος , γιατι το εριξε στο φαγητο .

planitaki
22-04-2013, 12:37 PM
Ο ωροσκοπος στον Αιγωκερο δειχνει οτι αυτη τη χρονια ανελαβε με υπευθηνοτητα τις υποχρεωσεις του και οι κοποι του θα αμοιβονταν αν δουλευε με υπομονη , επιμονη και οργανωμενα .
Ισως να υπηρχαν και καποια προβληματα με την οικογενεια η τους γονεις και να ενοιωθε σωματικη η ψυχικη κουραση ,αλλα υπηρχαν οι αντοχες για να τα ξεπερασει .
Ο ετησιος ωροσκ. πεφτει στον 2ο γεννεθλιο και κανει τετραγωνο με γεννεθλιο Δια απο τον 10ο
(υπερβολικη κουραση , οικονομικα προβληματα )

planitaki
22-04-2013, 12:56 PM
Ο ωροσκοπος της επιστροφης μεσα απο το 2ο γεννεθλιο κανει τετραγωνο με την γεννεθλια Σεληνη μεσα απο τον 5ο και αντιθεση η σεληνη με τον Δια απο τον 10ο ( δυσκολιες στην καριερα , τη δημιουργια , μηπως οι γονεις δυσκολευονταν οικονομικα να διαθεσουν χρηματα για τις σπουδες του ; ) Ο ωροσκοπος της επιστρ. κανει τετραγ. με τον Κρονο απο τον 9ο ( καθυστερησεις στις σπουδες και εμποδια για ταξιδια στο εξωτερικο , ισως και νομικα θεματα )
Ο ωροσκοπος σε συνοδο με τον Πλουτωνα , ( ριζικες αλλαγες , αναπαντεχα γεγονοτα , προβληματα ισως με την υγεια , απομονωση , μελαγχολια , απομακρινση απο τους φιλους.
Θα συνεχισω με τον Ηλιο μολις βρω λιγο χρονο .

planitaki
28-04-2013, 12:12 PM
Λοιπον , κοριτσια συνεχιζω με τη Σεληνη , για τον Ηλιο εγραψα. Ειναι στον 7ο και στον Καρκινο , καλη η θεση της , ευνοει συνεργασιες , νεες γνωριμιες , σχεσεις , κανει δε τριγωνο με τον Ηλιο και τον Ερμη μεσα απο τον 10ο που δειχνει επιτυχια και κοινωνικη αναγνωριση . Ενεργοποιειται και το τριγωνο Σεληνης - Ερμη στο γεννεθλιο μεσα απο 1ο-5ο δημιουργικη επιτυχια σε σπουδες. Η σεληνη τριγωνιζει με τον Ουρανο απο τον 3ο , και ο ουρανος τριγωνιζει με Ηλιο και Ερμη απο τον 10ο ( ξαφνικες αλλαγες με επιτυχια σε σπουδες , συνεργασιες , ταξιδια, αδελφια, συγγενεις, καριερα., ενεργοποιειται ομως και το τετραγωνο στο γεννεθλιο σεληνη - ουρανου (5ου - 2ου ) αλλαγες στα οικονομικα , δυσκολιες και ψυχολογικη πιεση απο χωρισμο .Αν βαλουμε τωρα τη σεληνη στο γεννεθλιο θα πεσει στον 8ο οικο και θα κανει τετραγωνο με την γεννεθλια σεληνη απο τον 5ο ( ψυχολογικη πιεση ), κανει επισης η σεληνη τετραγωνο με γεννεθλιο ηλιο απο τον 12ο και αντιθεση με ουρανο - ποσειδωνα απο 2ο . Ισως υπηρξαν οικονομικα προβληματα με δανεια , εφορια κλπ που δημιουργουσαν ψυχολογικη πιεση , απογοητευση και αναγκη για απομονωση και κλεισιμο στον εαυτο σου .
Επισης στο γεννεθλιο ενεργοποιειται και η 150 μοιρες σχεση σεληνης - ηλιου καθως και το τριγωνο σεληνης - κρονου μεσα απο το 3ο ( αυτο το τελευταιο δεν ξερω να το ερμηνευσω γιατι νομιζω οτι δεν ενεργοποιειται η κανω λαθος ; ) Αν λειτουργει δειχνει σταθεροποιηση σε θεματα σπουδων . Τωρα ειδα οτι βαζοντας τη σεληνη στον γεννεθλιο κανει 150 μοιρες με γεννεθλιο κρονο απο τον 3ο αρα υπηρχε και ψυχολογικη πιεση λογω σπουδων , ο δε κρονος τετραγωνιζει τον ηλιο απο τον 12ο που μαλλον δουλεψες σκληρα απομονωμενη απο γνωστους και φιλους .
Ο κυβερνητης του ωροσκοπου ο κρονος στον 9ο τετραγωνιζει τον πλουτωνα στον 12ο ( σταθεροποιηση σπουδων , νομικων υποθεσεων , μεσα απο σκληρη δουλεια , πειθαρχια και απομονωση).
Παμε στον 2ο οικο για τα οικονομικα. Κυβερνητης ο ουρανος , τριγωνιζει με σεληνη απο 7ο αλλα στο γεννεθλιο ενεργοποιει το τετραγωνο σεληνης - ουρανου 5ο- 2ο αρα υπηρξαν αναπαντεχες αλλαγες στα οικονομικα.
Επισης ο ουρανος κανει τριγωνο με τον ηλιο απο τον 10ο και ενεργοποιει το εξαγωνο στο γεννεθλιο απο τον 12ο ( βρεθηκαν χρηματα απο κρυφες πηγες ; ) ειναι χαζομαρα αυτο που σκεφτηκα ;
Λοιπον στον 3ο , συγγενεις , αδελφια , σπουδες , επικοινωνια ,ταξιδια , κυβερνητης ο ποσειδωνας
τριγωνιζει με την αφροδιτη απο τον 10ο ( ευνοειται η επιτυχια και η κοινωνικη ανοδος ) , επισης ο ποσειδ.
ειναι σε συνοδο με τον δια που βοηθαει την ολη κατασταση .
Στον 4ο , πατρικη οικογενεια , κυβερνητης ο Αρης τετραγωνο με Ηλιο απο 10ο ,ισως να ειχες καποιες διαφωνιες με τον πατερα σου για τους στοχους σου η τις συνεργασιες σου .
Στον 5ο , δημιουργια , παιδια , δισκεδαση , κερδη, διδασκαλια , κυβερνητης η Αφροδιτη σε τριγωνο με Ποσειδ. και εξαγωνο με Πλουτωνα , θα ειναι μια φιλοδοξη χρονια , θα θελησεις να φανεις κοινωνικα να διεκδικησεις και να ερωτευτης και ολα αυτα με παθος !!!!!!!!!

planitaki
28-04-2013, 03:12 PM
Ας παμε στον 6ο οικο της υγειας και της εργασιας .Κυβερνητης ο Ερμης στον 10ο σε συνοδο με τον Ηλιο και τετραγωνο με τον Δια απο τον 2ο . Η καθημερινοτητα σου εχει σαν στοχο την επιτυχια και την κοινωνικη καταξιωση η οποια ενισχυεται απο την ενεργοποιηση του τριγωνου Ερμη- Δια στο γεννεθλιο . Η δουλεια σου θα φανει προς τα εξω με επιτυχια .
Οικος 7ος , συνεργασια ,συντροφικοτητα .Κυβερνητης η Σεληνη μεσα στον 7ο σε τριγωνο με Ηλιο , ενεργοποιει την 150 σχεση στο γεννεθλιο
η σεληνη σε τριγωνο με τον Ερμη ενεργοποιει το γεννεθλιο τριγωνο
η σελ. σε τριγ. με τον Ουρανο ενεργ. το γεννεθ. τετραγωνο και
η σελ. σε 150 με τον Δια ενεργ. την γεννεθ. αντιθεση
μας δειχνει επιτυχια σε σχεση με σπουδες , μεγαλη πιεση , κουραση , ξαφνικες αλλαγες ,
υερβολικες αντιδρασεις στις σχεσεις σου με τους αλλους .

Τίνα Ζαχαριάδου
28-04-2013, 05:02 PM
planitaki ευχαριστούμε για την ανάλυση, εδώ τώρα όμως χρειάζομαστε την Ελένη να μας επιβεβαιώσει όχι, όλα όσα έγραψες :)

planitaki
28-04-2013, 06:47 PM
Οικος 8ος γεννηση , θανατος , κληρονομικα , χρεη , δανεια , υγεια . Κυβερνητης ο Ηλιος στον 10ο
σε τετραγωνο με Αρη απο 7ο μας δειχνει ενταση με τον πατερα για χρηματα .
Ο Ηλιος κανει τριγωνο με τη Σεληνη και ενεργοποιει τη γεννεθλια 150 Ηλιου- Σεληνης , ψυχολογικη πιεση . Επισης Ηλιος τριγωνο με τον Ουρανο , ενεργοπ. το γεννεθλ. εξαγωνο
Ηλιου- Ουρανου απο το 2ο που δειχνει ξαφνικες αλλαγες σε οικον . θεματα ισως με τη βοηθεια
απο αδελφια η συγγενεις .
Ας γραψω και για τον 9ο που αφορα την ανωτερη μορφωση , τα ταξιδια στο εξωτερικο και τα νομικα θεματα . Κυβερνητης ο Ερμης στον 10ο σε συνοδο με τον Ηλιο ,(επιτυχια , κοινωνικη ανοδος μεσα απο σπουδες , ταξιδια . Ο Ερμης σε τριγωνο με τη Σεληνη ενεργοποιει το γεννεθλ. τριγωνο και ο Ερμης σε τετραγωνο με τον Δια ενεργοποιει το γεννεθλ. τργωνο , με τον Δια μεσα απο τον 10ο οικο , (πιστευω οτι απο δω ηρθε η επιτυχια ) Εχουμε και τον Κρονο μεσα στον 9ο , ηθελες να πας στο εξωτερικο και δεν εγινε ;
10ος κυβερν. η Αφροδ.πανω στην ακμη του 10ου , επιτυχια , η Αφροδ. εξαγωνο με τον πλουτωνα στον12ο , δυναμη και παθος για σταδιοδρομια . Η Αφροδιτη σε τριγωνο με τον Ποσειδωνα , η σχολη εχει σχεση με καλλιτεχνια ;
11ος κυβερνητης ο Πλουτωνας , κρατουσες κρυφους τους στοχους σου και τα ονειρα σου ;
12ος κυβερνητης ο Διας σε τετραγωνο με Ερμη - Ηλιο , ενεργοπ. το γεννεθλ. εξαγωνο
Δια - Ερμη , απομονωθηκες και πιεστηκες ψυχολογικα , ισως να εννοιωσες και απογοητευμενη ,
μηπως δεν περασες εκει που ηθελες ;

Αυτα απο μενα , Ελενη η σειρα σου τωρα για να δουμε τι ισχυει και τι οχι .

planitaki
28-04-2013, 07:13 PM
Θελω να ρωτησω , οταν ο 9ος της επιστροφης ειναι εμπεριεχομενος , μας δειχνει οτι ειναι
δυσκολη η χρονια για επιτυχια στις σπουδες καποιου ;

ΕΛΕΝΗ1
29-04-2013, 02:19 PM
Γεια σου planitaki...σε ευχαριστούμε πολύ! Σε γενικές γραμμές να πω ότι όντως έπεσες αρκετά μέσα και έκανες μια πολύ καλή και αναλυτική ανάλυση.
Τώρα να πω και εγώ δύο λόγια για την χρονιά. Στο μόνο ουσιαστικά που θα διαφωνήσω από όσα έγραψες είναι στο θέμα των κιλών μιας και δεν πήρα καθόλου κιλά και μάλλον έχασα κιόλας. Όντως είχα ως στόχο άλλη σχολή και όχι αυτήν στην οποία πέρασα. Ιατρική ήθελα να περάσω αλλά πέρασα αλλού σε μία εξίσου πολλή καλή σχολή. Και όσο αναφορά την πίεση που υπήρχε λόγω σπουδών θα συμφωνήσω. Δηλαδή, εγώ ήθελα να περάσω ιατρική μόνο και μόνο για μένα και για κανέναν άλλον, αλλά δεν είχα και ιδιαίτερο πρόβλημα και αν πέρναγα αλλού, δεν καιγόμουν οπωσδήποτε να περάσω εκεί...αν γινόταν έχει καλώς, αλλιώς και πάλι ικανοποιημένη θα ήμουν. Αλλά οι γονείς μου το έλεγαν στο φροντιστήριο μου και μετά οι καθηγητές ήθελαν να περάσω εκεί για να διαφημιστεί και η δουλειά τους κλπ, επομένως ήταν σαν όλοι μα ήθελαν πολύ να περάσω εκεί και αυτό το εισέπραττα και αισθανόμουν κάπως σαν υποχρεωμένη να περάσω εκεί μόνο και μόνο επειδή τους το είχα πει...ώστε να μην αισθανθώ ότι δεν τα κατάφερα ίσως. Η σχολή στην οποία πέρασα τελικά δεν έχει να κάνει με κάτι καλλιτεχνικό αλλά σίγουρα σχετίζεται με τον Ποσειδώνα μιας και σχετίζεται με χημικά (χημικός μηχανικός). Γενικά είχαμε αρκετά οικονομικά προβλήματα εκείνη την χρονιά, κάτι όμως που συνέβαινε και τις προηγούμενες χρονιές, ίσως και μέχρι τώρα, απλά λόγω φροντιστηρίων τα πράγματα ήταν ζόρικα, αλλά χωρίς ιδιαίτερη διαφορά από την γενική οικονομική μας κατάσταση η οποία δεν είναι καλή. Και δεν ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή στο εξωτερικό, αλλά ούτε και σε άλλη πόλη από αυτήν που ζω μιας και για οικονομικούς λόγους δεν υπήρχε καν αυτή η ελευθερία επιλογής.
Όσο αφορά πιο προσωπικά θέματα εκείνης της χρονιάς να πω πως περίπου 2 μήνες πριν τα γενέθλια του 2009 έπαψα με δική απόφαση να κάνω παρέα με την κολλητή μου με την οποία ήμασταν φίλες 3 χρόνια, επομένως εκείνη την χρονιά την πέρασα ολομόναχη από άποψη παρέας, αλλά ήμουν μια χαρά μπορώ να πω...πιο καλά δεν γινόταν γιατί βρήκα επιτέλους την ησυχία μου και γλίτωσα από κάποιους πολύ δηλητηριώδης ανθρώπους :p.
Ένα άλλο γεγονός εκείνης την χρονιάς που έδωσε για τα καλά το στίγμα του ήταν ότι ερωτεύτηκα κάτι απίστευτα σπάνιο για μένα, σχέση όμως δεν προέκυψε, αλλά προέκυψαν κάποια παααρα πολύ αρνητικά γεγονότα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο την επόμενη χρονιά. Δηλαδή και που ερωτεύτηκα ξινό μου βγήκε και το πλήρωσα την επόμενη χρονιά.
Το γενικό ψυχολογικό κλίμα της χρονιάς δεν ήταν καλό λόγω εξετάσεων κυρίως και δεν μπορώ να πω πως έδωσα όσα μπορούσα στις εξετάσεις μιας και είχα όλο τα ψυχολογικά μου και δεν διάβαζα ιδιαιτέρως...Αυτά από μένα...και πολύ καλή επιτυχία στην κόρη σου για τις εξετάσεις που φτάνουν planitaki, νομίζω ότι το έχεις πολύ με τις ηλιακές επιστροφές πάντως. ;)

planitaki
29-04-2013, 07:08 PM
Γεια σου ΕΛΕΝΗ1 , σ΄ευχαριστω για τις ευχες σου και τα καλα σου λογια , ειναι αληθεια πως οτι εχω μαθει για την ηλιακη μεχρι στιγμης το χρωσταω στην Τινα και εχω να μαθω πολλα ακομη .
Δασκαλα μας , θελω και τις δικες σου παρατηρησεις αν εχεις το χρονο :D

ΕΛΕΝΗ1
29-04-2013, 07:35 PM
Γεια σου ΕΛΕΝΗ1 , σ΄ευχαριστω για τις ευχες σου και τα καλα σου λογια , ειναι αληθεια πως οτι εχω μαθει για την ηλιακη μεχρι στιγμης το χρωσταω στην Τινα και εχω να μαθω πολλα ακομη .
Δασκαλα μας , θελω και τις δικες σου παρατηρησεις αν εχεις το χρονο :D

Έπαθα και εγώ ένα σοκ...λέω τόσο άχρηστη είμαι που μία τέτοια ανάλυση δεν θα την έκανα ούτε στα όνειρα μου :p
Είναι πάρα πολύ καλή η ανάλυση σου και συγχαρητήρια στην Κυρία Ζαχαριάδου που κάνει τόσο καλή δουλειά. :)
Εγώ δεν έχω κάνει μαθήματα και λογικό είναι να μην ξέρω τόσα πράγματα ακόμη αλλά προσπαθώ όσο μπορώ μόνη μου.

planitaki
30-04-2013, 06:16 PM
Ελενη μου , ουτε σοκ !!!!!! να παθαινεις , ουτε αχρηστη ;;;;;να νοιωθεις , απλως θελεις το χρονο σου και πολυ διαβασμα . Εγω για το σχολειο τοσο διαβασμα δεν εχω ριξει!!!!!!!!!!!!

Amarige
18-04-2014, 11:53 PM
Είπα να ασχοληθώ κι εγώ με την ΗΕ. Έχω διαβάσει διάφορα αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό. Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία όταν η ΗΕ πέφτει πάνω σε πανσέληνο;

Τίνα Ζαχαριάδου
23-04-2014, 09:32 PM
Γεια σου Amarige και Χρόνια Πολλά.

Όταν δεις κάτι τέτοιο σε ηλιακή επιστροφή έχε ανοιχτές τις κεραίες σου να ολοκληρώσεις μέσα στην χρονιά ζητήματα που άπτονται των οίκων που βρίσκεται ο Ήλιος και η Σελήνη. Ακόμη κι αν δεν είσαι έτοιμη να "κλείσεις" κάποιες πόρτες, τα γεγονότα από μόνα τους ωθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ Και μια παράκληση....πολλοί από εσάς μπαίνετε και διαβάζετε τις απορίες των μελών. Μπείτε στον κόπο να απαντήσετε ακόμη κι αν δεν είστε σίγουροι για την απάντηση. Μέσα από τη δική σας συμμετοχή και συζήτηση κάποιοι άλλοι θα πάρουν το θάρρος να θέσουν τις δικές τους απορίες ;).

Amarige
24-04-2014, 03:52 AM
Χρόνια πολλά κι από μένα σε όλους.
Σ ευχαριστώ Τίνα, επιβεβαιωσες τις υποψίες μου! Αυτή η αντιθεση Ήλιου-Σεληνης πέφτει στον άξονα 1ου-7ου όπου μάλιστα εκεί στον 7ο είναι μαζεμένοι κι άλλοι πλανητες. Κ γενικά έχω τους περισσότερους πλανητες σε γωνιακους οίκους στη φετινη μου ΗΕ! Ο χάρτης αποτυπώνει αυτό που νιώθω νομίζω, μια διάθεση να αλλάξω ό,τι με έχει χαλάσει και ταλαιπωρησει όλα αυτά τα χρόνια και ήδη κανω βηματα να γινει πράξη και να μη μεινει μονο στη διάθεση! Ο ωροσκόπος στην παρθένο λίγο με "χαλάει" αλλά θελω να πιστευω ότι θα λειτουργησει θετικά παρά την σχετική ταλαιπωρία που δειχνει, να αφήσω την τεμπελιά του ψαριού που είμαι :rolleyes: και να ασχοληθώ με την καθημερινοτητα, τη δουλειά και τις λεπτομερειες της. Ίδωμεν...
Θα ξανακανετε καποιο σεμινάριο για την ΗΕ ή οτιδηποτε άλλο; Με ενδιαφερει πολύ. Διαδικτυακά κυρίως. Γιατί μενω επαρχία και δε μου ειναι ευκολο να έρχομαι Αθήνα. Ίσως μονο αν γινει κάποιο Σαββατοκυριακο. Σχεδιάζετε κάτι σχετικά;

Τίνα Ζαχαριάδου
24-04-2014, 04:28 PM
Να μη σε χαλάει καθόλου ο ωροσκόπος...όλα χρειάζονται και τα καθημερινά να τακτοποιούνται και οι λεπτομέρειες και όλα. Χώρια που για εσένα ειδικά, επιβάλλονται ....... :p. Όπως και να χει, είναι χρονιά που θα πρέπει να εστιάσεις στις σχέσεις σου με τους άλλους. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι :love:.

Προσωπικά όποτε κάνω σεμινάριο το ανακοινώνω, οπότε όταν προγραμματίσω κάτι θα ενημερωθείς :D

melenia83
24-04-2014, 05:30 PM
Καλησπερα σε ολους!

Στη φετεινη μου ηλιακη επιστροφη η οποια ξεκιναει τον ιουλιο,την ιδια μερα πραγματοποιειται νεα σεληνη στις 3.52 του λεοντα και στις 4.31 ειναι ο γενεθλιος ηλιος μου.Αφροδιτη.ερμης,διας.ηλι ος στον 7ο οικο επιστροφης.Σαν πολλοι μαζευτηκαν αυτη την χρονια...!

Ο ηλιος ειναι στις 4.31 και η ακμη του 8ου επιστροφης στις 7.05 λεοντα και η σεληνη στον 8ο ηλιακο οικο στις 12.ο5 λεοντα.Επειδη η οψη ειναι αποκλινουσα εχει καποια σημασια;Και αν ναι,η νεα σεληνη γινεται στον 7ο ηλιακο η στον 8ο η επηρρεαζει και τους 2;Παντως η ακμη του 8ου ηλιακου ειναι σε συνοδο ακριβειας με γενεθλιο ωροσκοπο.

maggicca
26-04-2014, 08:10 PM
Κάτι που με μπερδεύει: Όταν υπάρχει μια σημαντική όψη στον χάρτη Η.Ε, κοιτάμε τους οίκους της Η.Ε που βρίσκονται οι πλανήτες ή τους γενέθλιους;
Τίνα ένα διαδικτυακό σεμινάριο για Η.Ε θα ήταν πολύ καλή ιδέα

Τίνα Ζαχαριάδου
26-04-2014, 10:28 PM
Melenia πάντα πίστευα πως για να βρίσκεται ένας πλανήτης εκεί που βρίσκεται (ακόμη κι αν είναι στις τελευταίες μοίρες ενός οίκου ή ζωδίου) βρίσκεται εκεί για να δηλώσει κάτι. Πιστεύω δηλαδή πως πιάνει και τους 2 οίκους. Όσο κι αν είναι στον 7ο δεν παύει να κάνει σύνοδο με 8ο οίκο. Τώρα για την όψη ... 8 μοίρες ανοχή και αποκλίνουσα δεν νομίζω πως πρέπει να πιαστεί.

Maggicca κοιτάμε τους οίκους που πέφτουν στην ηλιακή αλλά και του γενέθλιου.

Και μια ερώτηση, τι ακριβώς εννοείς όταν λες "σημαντική όψη στον χάρτη της Η Ε ";

ΥΓ Σχεδιάζω σεμινάριο για τέλος Μαίου με αρχές Ιουνίου :D

maggicca
27-04-2014, 12:38 AM
Πολύ χαίρομαι για το σεμινάριο.
Σημαντική όψη, εννοώ όψη που υπάρχει στον γενέθλιο και επαναλαμβάνεται στον χάρτη Η.Ε. Π.χ στην φετινή μου ηλιακή επιστροφή σελήνη αντίθεση Κρόνος (και με 9 μοίρες ανοχή σύνοδος με ήλιο) στον 8ο και 2ο οίκο αντίστοιχα. Η αντίθεση υπάρχει και στον γενέθλιο σε ακμές 3ου και 9ου αντίστοιχα. Οι πλανήτες Η.Ε είναι στις ακμμές 12ου και 6ου στον γενέθλιο. Θα θεωρήσω λοιπόν οτι εμπλέκονται οι οίκοι 2ος, 8ος, 6ος, 12ος; Σε ποιούς όμως θα δώσουμε περισσότερη βαρύτητα;

maggicca
27-04-2014, 12:42 AM
Επίσης τώρα μόλις συνηδειτοποιώ με αυτά που έγραψες παραπάνω, οτι και η γενέθλια αντίθεση πιάνει 2ο, 8ο

Τίνα Ζαχαριάδου
27-04-2014, 01:17 PM
Θα δώσεις βαρύτητα και στους 4 οίκους και όχι μόνο......(για να σε παιδέψω λίγο :p.....) Θα δώσεις σημασία και στους οίκους που κυβερνούν. Αν για παράδειγμα ο Σελήνη κυβερνά τον 7ο οίκο, θεώρησε πως από την όψη με τον Κρόνο θα επηρεαστούν και οι σχέσεις σου με τους άλλους.

Για τη "σημαντική όψη" έχεις δίκιο απλά να πω άλλη μια φορά πως για να είναι σημαντική δεν χρειάζεται η ίδια όψη που υπάρχει στο γενέθλιο να σχηματίζεται και στην ηλιακή. Αν δηλαδή έχεις αντίθεση στον γενέθλιο σου χάρτη μεταξύ δυο πλανητών και στον χάρτη της ηλιακής οι συγκεκριμένοι πλανήτες έρχονται σε επαφή μέσω εξαγώνου, είναι εξίσου σημαντική αφού και σ' αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η γενέθλια όψη.

maggicca
27-04-2014, 08:54 PM
Ευχαριστώ πολύ Τίνα, αν και όντως με παιδεύεις. Υποθέτω οτι εννοείς ποιούς κυβερνούν στον γενέθλιο. :lost: Το σεμινάριο επειγόντως!

melenia83
26-05-2014, 06:48 AM
Καλημερα:)
Εχω μια απορια σχετικα με την ανοχη οψεων στην ηλιακη
Η αφροδιτη ηλιακης επιστροφης στις 10.56 καρκινου στον 7ο οικο και ο γενεθλιος αρης στις 19.11 καρκινου.Να την υπολογισω σαν συνοδο,η μηπως το παρατραβηξα;

Και οταν για παραδειγμα στον χαρτη η σεληνη της ηλιακης ειναι σε τριγωνο με τον ουρανο της ηλιακης,ενεργοποιειται με αυτο τον τροπο το γενεθλιο τετραγωνο που εχω σεληνης-ουρανου η ενεργοποιειται μονο αν πλανητης ηλιακης χτυπα μονο γενεθλιο και οχι με οψη μεταξυ 2 ηλιακων πλανητων;Ο ενας δηλαδη πρεπει να ειναι απο την ηλιακη και ο αλλος του γενεθλιου για να ενεργοποιηθει οψη;

destiny845
06-08-2014, 10:03 PM
Καλήσπερα. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει όταν σε ηλιακή επιστροφή κάποιος έχει ακριβως της ίδιες ακμες οικών ηλιακής επιστροφής με τις γενέθλιες ακμές κάποιου αλλου ( το παρατήρησα με μεγάλη εκπληξή ) (π.χ. πρώην συντρόφου που εχουν χωρίσει εδω και χρόνια). Ευχαριστω πολύ

katiakiss
07-08-2014, 04:46 PM
Καλημερα:)
Εχω μια απορια σχετικα με την ανοχη οψεων στην ηλιακη
Η αφροδιτη ηλιακης επιστροφης στις 10.56 καρκινου στον 7ο οικο και ο γενεθλιος αρης στις 19.11 καρκινου.Να την υπολογισω σαν συνοδο,η μηπως το παρατραβηξα;

Και οταν για παραδειγμα στον χαρτη η σεληνη της ηλιακης ειναι σε τριγωνο με τον ουρανο της ηλιακης,ενεργοποιειται με αυτο τον τροπο το γενεθλιο τετραγωνο που εχω σεληνης-ουρανου η ενεργοποιειται μονο αν πλανητης ηλιακης χτυπα μονο γενεθλιο και οχι με οψη μεταξυ 2 ηλιακων πλανητων;Ο ενας δηλαδη πρεπει να ειναι απο την ηλιακη και ο αλλος του γενεθλιου για να ενεργοποιηθει οψη;
Καλησπέρα. Η ανοχή των όψεων, στην Ηλιακή επιστροφή, κατά κάποιους είναι μέχρι 5 μοίρες και για άλλους 3.5 (προσωπικά, αυτό το κρατώ για τα φώτα και στους υπόλοιπους δίνω 3.5). Όπως και να έχει η ανοχή που δίνεις είναι εκτός ορίων.

Μια όψη που υπάρχει στον γενέθλιο και επαναλαμβάνεται στο SR , στην ουσία τονίζει την γενέθλια όψη. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να βασίζεσαι μόνο στις ενεργοποιήσεις του SR με τον γενέθλιο. Για να βγάλεις κάποιο ολοκληρωμένο συμπέρασμα, Θα πρέπει να το συνδυάσεις και με τις πληροφορίες που παίρνεις από τον προοδευτικό σου χάρτη.

katiakiss
07-08-2014, 05:33 PM
Καλήσπερα. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει όταν σε ηλιακή επιστροφή κάποιος έχει ακριβως της ίδιες ακμες οικών ηλιακής επιστροφής με τις γενέθλιες ακμές κάποιου αλλου ( το παρατήρησα με μεγάλη εκπληξή ) (π.χ. πρώην συντρόφου που εχουν χωρίσει εδω και χρόνια). Ευχαριστω πολύΔεν είναι καλή τακτική να ξεκινάς τον όποιο συναστριακό συνειρμό συγκρίνοντας τις Ηλιακές επιστροφές. Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει ότι αυτό το έτος Ηλιακής επιστροφής έχει χοντρικά τις ίδιες τάσεις και για τους δύο, επειδή έχετε κοινές ετήσιες γωνιακές ακμές (και με δεδομένο ότι οι αργοί πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο και στον ίδιο οίκο), ωστόσο, οι προσωπικοί πλανήτες μπορεί να είναι σε διαφορετικούς οίκους και ζώδια. Όπως και να έχει, η σύμπτωση που ίδιου SR σε ένα Α+Β πρόσωπο, θα ήταν κάτι που θα το παρατηρούσα τελευταίο. Οι όψεις μεταξύ των προοδευτικών πλανητών και ακμών , όπως και οι όψεις μεταξύ προοδευτικών και γενέθλιων Α+Β , είναι το πρώτο που κοιτάμε μετά την βασική γενέθλια συνανστρία. :)

destiny845
07-08-2014, 05:41 PM
Σαφώς, γνωρίζω την τακτική που πρέπει να ακολουθείται, απλώς μου γεννήθηκε η απορία όταν το συνειδητοποιησα γι αυτό και έθεσα την ερώτηση. Να διευκρινίσω μόνο οτι αναφέρθηκα σε ίδιες ακμές οίκων ηλιακής επιστροφής του Α σε σύγκριση με τις ίδιες γενέθλιες ακμές του Β και όχι σε συγκρισή μεταξύ ηλιακών επιστροφών των δύο προσώπων. Σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

katiakiss
07-08-2014, 06:07 PM
Σαφώς, γνωρίζω την τακτική που πρέπει να ακολουθείται, απλώς μου γεννήθηκε η απορία όταν το συνειδητοποιησα γι αυτό και έθεσα την ερώτηση. Να διευκρινίσω μόνο οτι αναφέρθηκα σε ίδιες ακμές οίκων ηλιακής επιστροφής του Α σε σύγκριση με τις ίδιες γενέθλιες ακμές του Β και όχι σε συγκρισή μεταξύ ηλιακών επιστροφών των δύο προσώπων. Σας ευχαριστω πολύ για την απάντηση.Έχεις δίκιο. Τώρα το πρόσεξα (ταυτόχρονα κάνω και άλλα πράγματα και δεν ήμουν στο 100% εδώ :o ).
Τέλος πάντων, πέρα από τους κανόνες που γνωρίζουμε, θα πρέπει να σκεφτόμαστε κάνοντας λογικούς συνειρμούς. Τι είναι ο ετήσιος χάρτης (SR) ; Ουσιαστικά, είναι οι επιρροές που δέχεται το άτομο για το χρονικό διάστημα από γενέθλια σε γενέθλια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν κάποιες κοινές ανταποκρίσεις στους τομείς της ζωής (τόσο όσο...), για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Μόνο αυτή την πληροφορία θα κρατούσα και κατά τα άλλα θα βάδιζα στους κλασικούς δρόμους της εξέτασης δύο χαρτών (συναστρία). Στο δεδομένο που θέτεις θα έδινα μια κάποια σημασία , σαν πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού, μόνο αν έβλεπα σημαντικές όψεις φώτων, γωνιακών ακμών και Αφροδίτη\Άρη προοδευτικών του Α με γενέθλιους του Β ή προοδευτικών Α+Β.
Να ξέρεις πως από ένα σημείο και μετά, ο τρόπος προσέγγισης είναι ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά όσο πιο απλά και συγκεκριμένα προσεγγίζεις, τόσο πιο ολοκληρωμένη και έγκυρη εικόνα σχηματίζεις. :)

destiny845
07-08-2014, 06:19 PM
Έχεις δίκιο. Τώρα το πρόσεξα (ταυτόχρονα κάνω και άλλα πράγματα και δεν ήμουν στο 100% εδώ :o ).
Τέλος πάντων, πέρα από τους κανόνες που γνωρίζουμε, θα πρέπει να σκεφτόμαστε κάνοντας λογικούς συνειρμούς. Τι είναι ο ετήσιος χάρτης (SR) ; Ουσιαστικά, είναι οι επιρροές που δέχεται το άτομο για το χρονικό διάστημα από γενέθλια σε γενέθλια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν κάποιες κοινές ανταποκρίσεις στους τομείς της ζωής (τόσο όσο...), για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Μόνο αυτή την πληροφορία θα κρατούσα και κατά τα άλλα θα βάδιζα στους κλασικούς δρόμους της εξέτασης δύο χαρτών (συναστρία). Στο δεδομένο που θέτεις θα έδινα μια κάποια σημασία , σαν πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού, μόνο αν έβλεπα σημαντικές όψεις φώτων, γωνιακών ακμών και Αφροδίτη\Άρη προοδευτικών του Α με γενέθλιους του Β ή προοδευτικών Α+Β.
Να ξέρεις πως από ένα σημείο και μετά, ο τρόπος προσέγγισης είναι ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά όσο πιο απλά και συγκεκριμένα προσεγγίζεις, τόσο πιο ολοκληρωμένη και έγκυρη εικόνα σχηματίζεις. :)

Όλα καλά. Εγώ τωρα μαθαίνω και παλεύω να συνδύασω όλα αυτά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:)

katiakiss
07-08-2014, 06:32 PM
Όλα καλά. Εγώ τωρα μαθαίνω και παλεύω να συνδύασω όλα αυτά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:)Ακριβώς επειδή μαθαίνεις τώρα, καλό θα ήταν να παραμείνεις στους κλασικούς δρόμους για την ώρα. Είναι καλό που έχεις απορίες και που βρίσκεις μια συνάφεια στα δεδομένα σου, αλλά μην τα μπερδεύεις όλα ακόμα. Πραγματικά, σε ότι αφορά την εξέλιξη μιας συναστρίας, στους προοδευτικούς χάρτες έχεις όλες τις απαντήσεις! Παρακαλώ. :)

koritsii
27-08-2014, 07:36 PM
"Για παράδειγμα του 9ου η ακμή μέσα στον γενέθλιο 4ο έδειχνε, τέλος σπουδών, ή επιστροφή στην πατρίδα/σπίτι αν ήσουν στο εξωτερικό, νομικές διαδικασίες για θέματα ακινήτων κτλ."
Πήγα να δω κι εγώ την ηλιακή επιστροφή όταν πήρα πτυχίο... απίστευτο! Τα σέβη μου

melenia83
15-09-2014, 03:55 PM
Καλησπερα:)Στη φετινη ηλιακη επιστροφη μου εχω την εντυπωση πως ενεργοποιουνται τα
αισθηματικα ζητηματα.Ο ωροσκοπος της επιστροφης στον 5ο γενεθλιο οικο και ο κυβερνητης του ο διας στον 7ο ηλιακης σε συνοδο με ηλιο.Αυτη η συνοδος ενεργοποιει το γενεθλιο τριγωνο ηλιου δια ουρανου και την γενεθλια συνοδο δια/ουρανου στον 5ο στον τοξοτη.Ποτε να καταλαβω περιπου τον χρονο ενεργοποιησης.?

Τωρα που ο αρης απο τον τοξοτη στον 5ο γενεθλιο μου τριγωνιζει αυτη τη συνοδο?Στην νεα σεληνη σεπτεμβρη 1η ζυγου που γινεται στον 3ο οικο μου?Στην νεα σεληνη τοξοτη μεσα δεκεμβριου που γινεται στον 5ο οικο μου.?η οταν ο κρονος μπει στον τοξοτη και θα πιασει με συνοδο τον γενεθλιο δια (1τοξοτη)και ουρανο(5τοξοτη).Επισης δεν καταλαβαινω με ποιον τροπο βοηθουν οι σεληνιακες επιστροφες για να εντοπισουμε τον πιθανο μηνα εκδηλωσης.Απο εκει τι θα επρεπε να συμβαινει ?

Τίνα Ζαχαριάδου
16-09-2014, 12:05 PM
Μελένια μου ρωτάς πολλά πράγματα και κάποια από αυτά είναι δύσκολο να απαντηθούν σε μερικές μόνο σειρές. Ως προς τον χρόνο εκδήλωσης το πιο απλό που μπορώ να σου προτείνω είναι να κοιτάς τις διελεύσεις ώστε να δεις πότε ενεργοποιείται η γενέθλια σύνοδος Δία / Ουρανού, ο κυβερνήτης 5ου και 7ου οίκου εφ' όσον βέβαια σε απασχολεί ο αισθηματικός τομέας. Το σίγουρο είναι πως με όσα γράφεις θα υπάρξει κινητικότητα σ' αυτόν τον τομέα. Αν περιμένεις να σου πω ότι γνωρίζεις τον έρωτα της ζωής σου ή ότι παντρεύεσαι, θα σε απογοητεύσω αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο.

Ο Άρης μπορεί να τριγωνίζει τη γενέθλια σύνοδο όμως για να φέρει κάτι σημαντικό θα πρέπει να υπάρχει και γενέθλια όψη με Άρη, όποια κι αν είναι αυτή. Διαφορετικά ότι γεγονός θα φέρει δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Για τη Νέα Σελήνη του Σεπτέμβρη δεν ξέρω τι θα ήθελες να σου πω και πως την συνδύασες με όλα όσα ρωτάς για τα θέματα του 5ου και του 7ου οίκου αφού μίλησες για 3ο οίκο. Η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου στον 5ο οίκο αν πιάνει τη σύνοδο θα μπορούσε να δείξει την έναρξη μιας ερωτικής περιπέτειας ή να φέρει μια περίοδο εξωστρέφειας με πολλές βόλτες και διασκέδαση. Όσο για τον Κρόνο, μόλις μπει στον Τοξότη, στον 5ο μου οίκο κι αφού πιάσει και τον Δία μου το ξανασυζητάμε :)

Για τη Σεληνιακή επιστροφή πολύ περιληπτικά να ξέρεις πως είναι ο χάρτης που βγάζουμε κάθε μήνα που η Σελήνη επιστρέφει στη γενέθλια θέση της, το αντίστοιχο δηλαδή που κάνουμε με τον Ήλιο στην Ηλιακή επιστροφή. Η Σεληνιακή δείχνει την ψυχολογική κατάσταση που έχουμε κατά τη διάρκεια του μήνα που εξετάζουμε. Αν οι πλανήτες του χάρτη της Σεληνιακής πιάσουν πλανήτες του γενέθλιου τότε τους ενεργοποιούν και δίνουν τις ανάλογες πληροφορίες. Γενικά οι όψεις που θα σχηματίσει μέσα στον χάρτη της Σεληνιακής καθώς και ο οίκος που θα βρεθεί θα δείξουν τα σημαντικά γεγονότα του μήνα.

melenia83
16-09-2014, 01:21 PM
Σας ευχαριστω πολυ Κα Ζαχαριαδου για την απαντηση σας.

Θελω να πιστεψω οτι φετος θα ειναι μια οντως πιο δραστηρια και ευχαριστη χρονια επιτελους.Επειδη προσπαθουσα να καταλαβω περιπου χρονο ενεργοποιησης κοιταξα τις νεες σεληνες μεσα στη χρονια γυρω στις αρχικες μοιρες που να ενεργοποιουν θετικα αυτον τον σχηματισμο (εκλειψεις τσεκαρα και δεν υπαρχουν)και για αυτο εγραψα και για την νεα σεληνη σεπτεμβριου,που απο οσο τωρα καταλαβαινω ειναι παντελως ασχετος.Οπως επισης και για την σεληνιακη ειχα διαβασει πως μπορουμε να εντοπισουμε τον πιθανο μηνα εκδηλωσης αλλα δεν καταλαβαινα με ποιον τροπο την χρησιμοποιουμαι και αν οντως βοηθαει.Ειδα και τον αρη να διελαυνειαυτο το διαστημα στον 5ο μου πιανοντας με συνοδο τον δια/ουρανο και αναρωτηθηκα μηπως φανει καποια ενεργοποιηση αυτο το διαστημα.

.Αποκλειοντας λοιπον ολα τα προηγουμενα μας μενει η νεα σεληνη νοεμβ. η οποια πεφτει στον 5ο μου σε συνοδο με γενεθλιο δια (1τοξ) και ουρανο (5 τοξ).Απο προοδους ο προοδευτ.ωροσκοπος τετραγωνιζει γενεθλιο δια (κυβερνητης 5ου)ενεργοποιοντας γενεθλιο τριγωνο και ο προοδευτικος ηλιος τετραγωνιζει γενεθλιο ουρανο (κυβερνητη7ου)ενεργοποιοντ ς το γενεθλιο τριγωνο ηλιου/ουρανουΕ,τι στο καλο κατι πρεπει να φερει φετος.Παντως τον κρονο που συμμετεχει κα αυτος τον φοβαμαι οπου βλεπω κρονο αρχιζω να τρεμω ,αν θα ειναι για καλο η για κακο εδω θα ειμαι να σας πω!

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!

melenia83
16-09-2014, 01:25 PM
Σας ευχαριστω πολυ Κα Ζαχαριαδου για την απαντηση σας.

Θελω να πιστεψω οτι φετος θα ειναι μια οντως πιο δραστηρια και ευχαριστη χρονια επιτελους.Επειδη προσπαθουσα να καταλαβω περιπου χρονο ενεργοποιησης κοιταξα τις νεες σεληνες μεσα στη χρονια γυρω στις αρχικες μοιρες που να ενεργοποιουν θετικα αυτον τον σχηματισμο (εκλειψεις τσεκαρα και δεν υπαρχουν)και για αυτο εγραψα και για την νεα σεληνη σεπτεμβριου,που απο οσο τωρα καταλαβαινω ειναι παντελως ασχετος.Οπως επισης και για την σεληνιακη ειχα διαβασει πως μπορουμε να εντοπισουμε τον πιθανο μηνα εκδηλωσης αλλα δεν καταλαβαινα με ποιον τροπο την χρησιμοποιουμαι και αν οντως βοηθαει.Ειδα και τον αρη να διελαυνειαυτο το διαστημα στον 5ο μου πιανοντας με συνοδο τον δια/ουρανο και αναρωτηθηκα μηπως φανει καποια ενεργοποιηση αυτο το διαστημα.

.Αποκλειοντας λοιπον ολα τα προηγουμενα μας μενει η νεα σεληνη νοεμβ. η οποια πεφτει στον 5ο μου σε συνοδο με γενεθλιο δια (1τοξ) και ουρανο (5 τοξ).Απο προοδους ο προοδευτ.ωροσκοπος τετραγωνιζει γενεθλιο δια (κυβερνητης 5ου)ενεργοποιοντας γενεθλιο τριγωνο και ο προοδευτικος ηλιος τετραγωνιζει γενεθλιο ουρανο (κυβερνητη7ου)ενεργοποιοντ ς το γενεθλιο τριγωνο ηλιου/ουρανουΕ,τι στο καλο κατι πρεπει να φερει φετος.Παντως τον κρονο που συμμετεχει κα αυτος τον φοβαμαι οπου βλεπω κρονο αρχιζω να τρεμω ,αν θα ειναι για καλο η για κακο εδω θα ειμαι να σας πω!

melenia83
16-09-2014, 01:47 PM
ενεργοποιοντας το γενεθλιο τριγωνο ηλιου/ουρανου.Ε,τι στο καλο κατι πρεπει να φερει φετος.Παντως τον κρονο που συμμετεχει κα αυτος τον φοβαμαι οπου βλεπω κρονο αρχιζω να τρεμω ,αν θα ειναι για καλο η για κακο εδω θα ειμαι να σας πω!
Συγνωμη για την ακαταστασια των ποστων γραφω απο ταμπλετ και δεν ξερω τι εκανα...και δεν μπορω να τα βαλω σε ταξη

Matan
17-09-2014, 04:49 PM
Γεια σε όλους /όλες του foroum. θα ήθελα να ρωτήσω:αν τα γενέθλια κάποιου είναι πχ τέλος του 1990. Για να δει τι γεγονότα θα έχει στην ηλιακή επιστροφή για το 2014, ποιο έτος θα βάλει; το 2014 ή 2013. Δηλ δεν έχω καταλάβει από ποιο έτος(στο παραπάνω παράδειγμα) ξεκινάμε να υπολογίζουμε την ηλιακή επιστροφή για το 2014.Ευχαριστώ σε όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει και ζητώ συγνώμη για την ασχετοσύνη μου.

laluna55
18-09-2014, 04:23 AM
Αν ο χαρτης της ηλιακης συμπιπτει με τον γενεθλιο (ακριβως) τοτε ειναι μια πολυ δυσκολη και επικυνδυνη χρονια οπως ακουω (ωροσκοποςστον 1ο ηλιος στον 12ο κλπ) η απλα θα γινουν αυτα που λεει ο γενεθλιος?

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
18-09-2014, 06:53 PM
[QUOTE=Matan;154377]Γεια σε όλους /όλες του foroum. θα ήθελα να ρωτήσω:αν τα γενέθλια κάποιου είναι πχ τέλος του 1990. Για να δει τι γεγονότα θα έχει στην ηλιακή επιστροφή για το 2014, ποιο έτος θα βάλει; το 2014 ή 2013. Δηλ δεν έχω καταλάβει από ποιο έτος(στο παραπάνω παράδειγμα) ξεκινάμε να υπολογίζουμε την ηλιακή επιστροφή για το 2014.Ευχαριστώ σε όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει και ζητώ συγνώμη για την ασχετοσύνη μου.[/

για την Ηλιακη επιστροφη του ετος 2014
θα βαλετε 2013 για να σας δειξει τις τασεις την ηλιακη χρονιας του 2014
:)

laluna55
19-09-2014, 02:34 AM
μισο Δεσποινα κουκι γιατι μπερδευτηκα.Αν εχω γενεθλια Ιουλιο και θελω να δω τη χρονια απο τον ιουλιο του 14 μεχρι τον ιουλιο του 15 θα ζητησω την ηλιακη του 14 ε?

Τίνα Ζαχαριάδου
19-09-2014, 11:30 AM
Μελένια, ασχολούμενη τόσα χρόνια με την αστρολογία έμαθα να μην αποκλείω τίποτα....νομίζω πάντως πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Το πιθανότερο είναι να φλερτάρεις, να ερωτευτείς, να βγεις να διασκεδάσεις και ότι ήθελε προκύψει.......Θέλω να πω δηλαδή πως υπάρχει ενεργοποίηση των ερωτικών σου και με έναν Κρόνο στον 5ο θα μπορούσε μια σχέση να πάρει μια πιο δεσμευτική μορφή γι αυτό σταμάτα να τον φοβάσαι.

Matan και laluna κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο άλλη μια φορά. Όσα ρωτάτε νομίζω πως υπάρχουν στο κείμενο :)

laluna55
19-09-2014, 10:01 PM
μισο Δεσποινα κουκι γιατι μπερδευτηκα.Αν εχω γενεθλια Ιουλιο και θελω να δω τη χρονια απο τον ιουλιο του 14 μεχρι τον ιουλιο του 15 θα ζητησω την ηλιακη του 14 ε?

πραγματικα εφαγα ενα κολλημα τωρα...νομιζω οτι ισχυει αυτο που εγραψα παντως ε?

οσον αφορα το δευτερο ερωτημα εχει κανεις αποψη?

(Αν ο χαρτης της ηλιακης συμπιπτει με τον γενεθλιο (ακριβως) τοτε ειναι μια πολυ δυσκολη και επικυνδυνη χρονια οπως ακουω (ωροσκοποςστον 1ο ηλιος στον 12ο κλπ) η απλα θα γινουν αυτα που λεει ο γενεθλιος?)

****οταν λεω συμπιπτει μιλαω για ιδια οικοθεσια οχι ακμες

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-10-2014, 10:42 AM
πραγματικα εφαγα ενα κολλημα τωρα...νομιζω οτι ισχυει αυτο που εγραψα παντως ε?

οσον αφορα το δευτερο ερωτημα εχει κανεις αποψη?

(Αν ο χαρτης της ηλιακης συμπιπτει με τον γενεθλιο (ακριβως) τοτε ειναι μια πολυ δυσκολη και επικυνδυνη χρονια οπως ακουω (ωροσκοποςστον 1ο ηλιος στον 12ο κλπ) η απλα θα γινουν αυτα που λεει ο γενεθλιος?)

****οταν λεω συμπιπτει μιλαω για ιδια οικοθεσια οχι ακμες

Αγαπητο μελος το μελος Ματαν ρωτησε κατι συγκεκριμενο αν εχουμε γενεθλια τελος του χρονου π,χ Δεκεβριο ποιο ετος βαζουμε για να δουμε τις τασεις του 2014
φυσικα και θα βαλουμε τον Δεκεβριο του 2013 και την μερα των γενεθλιων μας
εχουμε ιουλιο γενεθλια θα βαλουμε ιουλιο ταδε μερα 2013 ια να δουμε τις τασεις ολης της χρονια εως τα επομενα γενεθλια απο ιουλιο εως τον αλλον ιουλιο
εχει πολυ καλα αρθρα στο σαιτ ριξε μια και δυο ματιες και θα το καταλαβεις:)
η ηλιακη επιστροφη ειναι ενα πολυ καλο προγνωστικο συστημα
φιλικα
κουκι

ALEXVOUT123
12-02-2015, 08:42 AM
Θα ήθελα να θέσω και εγώ κάποια ερωτήματα, μελετώντας μια μελλοντική ηλιακή επιστροφή. Συγκεκριμένα, ψάχνω για ενδείξεις ώστε να απαντήσω σε 2 θέματα που με κάινε. Είμαι Ν.Υόρκη για μεταπτυχιακό αλλά δεν μπορώ να γυρίσω Ελλάδα λόγω προβλημάτων με την βίζα. Οπότε για την χρονιά που με ενδιαφέρει κοιταω αν θα καταφέρω να μπω σε κάποιο διδακτορικό σε χώρα του εξωτερικού, άλλη απο αυτήν που είμαι τωρα, ώστε να μπορώ να επισκέφτομαι την χώρα μου παράλληλα.
Η συλλογιστική μου είναι η εξής : ΄ήλιος, ερμής και αφροδίτη στον 3 οίκο άρα έχουμε έμφαση σε θέματα γραπτών, εξετάσεων, αιτήσεων. Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση δίνεται και απο το γεγονός οτι ο 3οσ όικος της ηλ. επιστροφής πέφτει στον 9 γενέθλιο και μάλιστα 2 μοιρες πριν την ακμή του 9ου γενέθλιου. ΑΠό τις όψεις των προναφερθένων πλανητών δίνω βάση μόνο σε όσες επαναλαμβανονται στο γενέθλιο θέμα και είναι συγκλίνουσες, Ετσι έχω τον ερμη της Η.Ε σε εξάγωνο με ωροσκόπο ενω στο γενέθλιο ειναι σε τριγωνο. Άρα θα φανταζόμουν προώθηση σε σχέση με σπουδές. Ο ερμης Η.Ε είναι μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την ακμή του 4ου της Η.Ε πράγμα που με βαζει σε υποψίες για πιθανο επαναπατρισμό. ο ωροσκόπς της Η.Ε είναι στον δίδυμο και στον 7 προς 8 γενέθλιο οικο-ένδειξη που δειχνει μια κινητικότητα στα θεματα του εξωτερικου-συνεργασιες με καθηγητές? υποτροφια? ο 4ος Η.Ε πέφτει στον 9γενέθλιο και ο 10ς στον 3γενέθλιο αντιστοιχα-γεγονός που μεγενθύνει τις υποψίες μου για επιτυχία σε σπουδες και πιθανότητα μετακίνσης σε άλλη πόλη, αλλά δεν θα λεγα οτι υπονοέιται τουλάχιστον άμεσα μετακίνηση σε άλλη χωρα του εξωτερικου. Ομως το ΜC είναι σε ακριβες εξάγωνο με ουρανο ηλιακης στον 11 (όψη που επαναλαμβάνεται και το γενέθλιο σε τρίγωνο κάτι που με ξαναυποψιάζει για επιτυχια σε σπυδες αλλά και επίσκεψη στην χώρα μου-το ΜC είναι στον υδροχόο δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε σχeση με το οτι και η Ελλάδα είναι υδροχόος. o δίας της ηλιακής επιστροφής είναι στον 4 και πεφτει στον 10 γενεθλιο, σχηματ΄ζιει δε τετραγωνο με ωρροσκοπο όψη που στο γενεθλιο είναι σε αντίθεσημε 7 μοιρες ανοχη. Βορειος δεσμοσ Η.Ε είναι επίσης στον 4 αλλά δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία το οτι είναισε αντιθεση με ποσειδώνα Η.Ε όψη που δεν υπάρχει στο γενεθλιο.
Θα ήθελα να ρωτησω λοιπον, νομιζετε υπάρχει λογική σε αυτόν τον συλλογισμο? γιατι βασει όσων προανέφερα νομίζω πως βλέπω τελικα την αλλαγη χώρας δεδομένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τίνα Ζαχαριάδου
16-02-2015, 09:00 PM
Με βάση τα δεδομένα που μας παρουσίασες, συμφωνώ μαζί σου ... είναι πολύ πιθανό δηλαδή να μετακινηθείς σε άλλη χώρα. Αν συμβεί αυτό υποθέτω πως δεν θα έχεις πρόβλημα να έρθεις και στην Ελλάδα, πράγμα που σου εύχομαι. Καλό πάντως είναι σ' αυτές τις περιπτώσεις εκτός από ενεργοποίηση 3ου-9ου ή 4ου -10ου να έχουμε Σελήνη, Ερμή, Δία, ή Ουρανό μέσα στον 4ο ή μέσα στον 9ο. Αν μάλιστα αυτοί οι πλανήτες είναι κυβερνήτες 4ου και 9ου οίκου, είτε στον γενέθλιο, είτε στην ηλιακή επιστροφή, ακόμη καλύτερα.

ALEXVOUT123
17-02-2015, 06:00 AM
Τίνα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! έχω γενέθλια σελήνη κυβερνήτη 9 και στον 1ο οικο ενω ο ουρανος Η.Ε κυβερνά τον 9. Εχω και Δία Η.Ε στον 4ο, οπότε Ελλάδα σου 'ρχομαι! Κόιταξα επίσης και σε ποια τερταρτημόρια πέφτουν οι γενέθλιοι πλανήτες που ενεργοποιούνται το διάστημα της πιθανής μετακίνησης ώστε να προσδιορίσω την κατεύθυνση του ταξιδιου! ;)

bubbleboo
18-02-2015, 10:20 PM
Αναρωτιεμαι κοιτωντας την φετινη μου ηλιακη επιστροφη αν η χρονια αυτη θα μου προκυψει καποια εγκυμοσυνη...η ακμη του 5ου οικου στον αιγοκερω με τον πλουτωνα να στρογγυλοκαθεται εκει μεσα ομως μου τα χαλαει...Ωροσκοπος ηλιακης στην παρθενο με την σεληνη, ουτε κι αυτο ειναι καλο σημαδι....Ο κρονος που ειναι και ο κυβερνητης του 5ου βρισκεται στον 4ο γενεθλιο οικο. Ο πλουτωνας που βρισκεται στον 5ο της ηλιακης πεφτει πανω στον 8ο γενεθλιο. Ωροσκοπος ηλιακης στον 4ο γενεθλιο. Κυβερνητης 1ου στον 10 γενεθλιο.. Η αφρο βρισκεται στον 10ο της ηλιακης και πεφτει στον 1ο γενεθλιο!να και κατι καλο!Κληρος τυχης και βερτεξ ηλιακης στον 5ο, επισης καλο.Σεληνη με συνοδο κληρο τυχης επισης αξιολογω οτι ειναι καλο.Επισης ο πλουτωνας που βρισκεται στον 5ο της ηλιακης κανει τριγωνο με τον κληρο τυχης.
Θα ηθελα τις αποψεις σας σχετικα με το θεμα...εγω προσωπικα το βλεπω δυσκολο να επελθει εγκυμοσυνη με αυτες τις ενδειξεις, εσεις τι λετε? (Σιγουρα θα συμβουλευτω και αλλα συστηματα, δεν βγαζω συμπερασματα μονο με την ηλιακη)

koritsii
19-02-2015, 01:32 PM
Μπερδεύτηκα... Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιός είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου 5ου και αν βρίσκονται πλανήτες μέσα στο γενέθλιο 5ο οίκο.

bubbleboo
19-02-2015, 07:57 PM
Σε μπερδεψα κοριτσι:lol: ο κυβερνητης του γενεθλιου 5ου ειναι ο ερμης και ειναι αδειος απο πλανητες

bubbleboo
19-02-2015, 08:25 PM
Επισης να συμπληρωσω οτι υπαρχει μια αμοιβαια υποδοχη στους οικους της ηλιακης

Ακμη ηλ. 4ου Σκορπιος με Κρονο μεσα στον οικο
Ακμη ηλ. 5ου Αιγωκερως με Πλουτωνα μεσα στον οικο

koritsii
22-02-2015, 03:27 PM
Εστιάζω στα θετικά, διότι και η επίτευξη εγκυμοσύνης απαιτεί θετική ενέργεια;). Θεωρώ θετικό τον κυβ. ηλιακού 5ου στο ηλιακό 4ο. Κάνει όψεις? Με ενδιαφέρει πολύ ο Ερμής, που είναι και κυβερνήτης της ηλιακής. Πού είναι και τί όψεις κάνει? Επίσης, κάθε φορά που εμφανίζεται στην ηλιακή επιστροφή πλανήτης στην 29 μοίρα, κάτι παίζει

bubbleboo
26-02-2015, 09:12 PM
Ο κρόνος (κυβ του ηλιακου 5ου) κανει τις εξης οψεις:
-χιαστι με γεν. ηλιο
-τριγωνο με γεν σεληνη
-τριγωνο με γεν αφρο
-αντιθεση με γεν αρη και χειρων

Ο ερμης βρισκεται στον 10ο οικο στον ταυρο και κανει συνοδο με γεν αρη και αντιθεση με κρονο:cry:
Πλανητης στην 29η μοιρα δεν διαθετουμε...

Αχ.....

bubbleboo
28-02-2015, 06:54 PM
γεια σας και παλι!!!!Για αυτους που θελουν να απαντησουν αλλα δισταζουν γιατι τα βλεπουν αρνητικα, μην ανησυχητε!!!!Δεν με βιαζει ιδιεταιρα το συγκεκριμενο θεμα, ουτε εχω ξεκινησει να το προσπαθω κιολας:o

koritsii
09-03-2015, 07:24 PM
Προσωπικά, δεν ανακατεύω τόσο πολύ τις όψεις πλανητών ηλιακής επιστροφής με τους γενέθλιους. Ρώτησα πού είναι+τί όψεις κάνουν στην ηλιακή επιστροφή και μόνο. Αλλιώς θα χαθώ

bubbleboo
10-03-2015, 09:06 PM
νομιζω πως η ηλιακη επιστροφη ερμηνευεται με βαση το γενεθλιο...κοιταζουμε τις οψεις που κανουν οι πλανητες της ηλιακης με τους γενεθλιους και τουμπαλιν, αν παλι λεω βλακειες διορθωστε με.

Επισης εχω την εντυπωση πως για να εχουμε μια "προβλεψη" πρεπει η οψη να επαληθευεται απο τον γενεθλιο, αλλα δεν εχω καταλαβει ποιες οψεις λαμβανουμε υποψη
αν πχ εχω δια ηλιακης τριγωνο με αρη ηλιακης πρεπει στο γενεθλιο να εχω μια οποιαδηποτε οψη δια με αρη?

η αν εχω δια ηλιακης τριγωνο αρη γενεθλιο πρεπει στο γενεθλιο να εχω μια οποιαδηποτε οψη δια με αρη?

Σας μπερδεψα?κι εγω μπερδευτηκα με το που το εγραψα....

Τίνα Ζαχαριάδου
11-03-2015, 03:37 PM
αν πχ εχω δια ηλιακης τριγωνο με αρη ηλιακης πρεπει στο γενεθλιο να εχω μια οποιαδηποτε οψη δια με αρη?

Αν έχεις στον γενέθλιο χάρτη όψη Άρη-Δία και μια οποιαδήποτε στην ηλιακή Άρη-Δία τότε ενεργοποιείται η γενέθλια όψη και δίνει πιο σημαντικά γεγονότα. Όταν μια όψη δεν ενεργοποιεί γενέθλια όψη τότε το γεγονός που θα φέρει μπορεί να μην είναι καθοριστικής σημασίας.

ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ
21-03-2015, 04:14 AM
Από ότι κατάλαβα επειδή εχω Ήλιο στον 11ο στον Καρκίνο με ωροσκόπο Λέων και μεσουράνημα στον Ταύρο σε αυτή την χρόνια που είμαι 27 χρόνων εχω Ήλιο στον Ζυγό στον 2ο οίκο ωροσκόπο στον Ταύρο και Μεσουρανημα στον Υδροχόο. Οι άλλοι πλανήτες Αρης Αφροδίτη Δίας κλπ πάνε και αυτοί όπως ο Ήλιος 3 ζώδια πίσω;

bubbleboo
22-03-2015, 12:24 AM
εκει που λεει ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ μπορεις να φτιαξεις τον χαρτη της ηλιακης σου επιστροφης και να δεις τα παντα

Τίνα Ζαχαριάδου
22-03-2015, 03:56 PM
Σπασμένη κούκλα, αυτό δεν ισχύει για τους άλλους πλανήτες. Ισχύει για τον Ήλιο που έχει συγκεκριμένη πορεία και δεν γυρίζει ποτέ ανάδρομος.