PDA

View Full Version : ΗΠΑ - εκλογές με εκπλήξεις;



Κοραλλία Μόζορα
17-10-2012, 12:26 AM
Πολλά θέματα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή φαίνεται να έχουν ακινητοποιηθεί περιμένοντας τις αμερικανικές εκλογές, όπως είναι για παράδειγμα οι εξελίξεις στο θέμα της Συρίας. Ποιο θα είναι όμως το σκηνικό την επόμενη μέρα των εκλογών στις ΗΠΑ;

Δεν είναι καθόλου εύκολο να εξετάσει κανείς αστρολογικά το θέμα των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών για πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι ότι δεν υπάρχει μια σταθερή ώρα που ανοίγουν και κλείνουν οι κάλπες, αφού κάθε Πολιτεία αποφασίζει τις δικές της ώρες που θα διαρκέσει η ψηφοφορία, κι έτσι δεν μπορούμε να έχουμε τους χάρτες της μέρας των εκλογών. Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ένας καθολικά αποδεκτός χάρτης για τις ΗΠΑ. Υπάρχουν τουλάχιστο 4 χάρτες και επικρατεί μεγάλη διαφωνία μεταξύ των αστρολόγων, Αμερικανών και μη, για το ποιος λειτουργεί καλύτερα. Έτσι, μας μένει ο χάρτης του Μπάρακ Ομπάμα για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, αλλά κι αυτός εξαρτάται από το πόσο ακριβής είναι η ώρα γέννησής του που έχει δοθεί.


http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/chart_k_1.png

Οι αμερικανικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 6/11/2012. Παρόλο που δεν μπορούμε να έχουμε τους χάρτες για το άνοιγμα και το κλείσιμο της κάλπης, που θα μας βοηθούσαν να δούμε τις τάσεις αυτών των εκλογών, δεν μπορούμε να μην προσέξουμε ότι την μέρα ακριβώς εκείνη ο Ερμής, σημειοδότης των εκλογών, γυρίζει ανάδρομος. Ο Ερμής γυρνά ανάδρομος στις 6/11/2012, στις 11.05΄ το βράδυ ώρα Γκρίνουιτς. Υπολογίζοντας την ζώνη ώρας στις ΗΠΑ διαπιστώνουμε ότι η αναδρομή του θα συμβεί στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, σε διαφορετική όμως ώρα για κάθε Πολιτεία.

Αυτή η αλλαγή στην κίνηση του Ερμή, που θα συμβεί στην 4ο του Τοξότη, δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό κάτι να μην πάει καλά σ’ αυτές τις εκλογές. Εκτός από τα τυπικά προβλήματα, όπως προβλήματα στους Η/Υ, να χαθούν κάλπες, λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων κ.λπ., μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα, όπως μεταστροφή του εκλογικού σώματος, διάψευση των δημοσκοπήσεων ή των exit polls, τα οποία σημειοδοτεί επίσης ο Ερμής, αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών ή, σε μια πιο ακραία εκδοχή, ότι οι εκλογές θα επαναληφθούν είτε άμεσα είτε αργότερα, πριν ολοκληρωθεί η θητεία του προέδρου που θα εκλεχθεί.


http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/chart_k_2.png

Στον χάρτη του Ομπάμα παρατηρούμε ότι ο Ερμής, από την 4ο του Τοξότη, σχηματίζει αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη του στην 3ο των Διδύμων και τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνά του, κυβερνήτη του 10ου του, στην 6ο της Παρθένου, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνό του Σελήνης/Πλούτωνα.

Στον προοδευτικό χάρτη του Ομπάμα, ο προοδευμένος Ουρανός κινείται στην 28ο μοίρα του Λέοντα τετραγωνίζοντας το γενέθλιο Μεσουράνημά του στις 28ο του Σκορπιού και ενεργοποιώντας το γενέθλιο τους τετράγωνο. Η όψη αυτή φυσικά εξαρτάται από την ακρίβεια της ώρας γέννησής του. Αν ισχύει όμως, μπορεί να δείξει μια ξαφνική ανατροπή του ή ότι, ακόμα κι αν εκλεγεί, η θέση του θα είναι πολύ ασταθής.



Ας δούμε και τους δύο επικρατέστερους χάρτες των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους αστρολόγους.

http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/chart_k_3.png

Στον πρώτο χάρτη (με στοιχεία 4/7/1776, 5.10΄μ.μ., Philadelphia PA) παρατηρούμε ότι στο ηλιακό τόξο ο Ήλιος, σημειοδότης του ηγέτη μιας χώρας, θα φτάσει την μέρα των εκλογών στις 8ο.03΄ Ιχθύων, μέσα στην ανοχή τετραγώνου με τον γενέθλιο Ουρανό του χάρτη στις 8ο.55΄ των Διδύμων. Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια ανατροπή στην εξουσία των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, ο τράνζιτ Ουρανός τετραγωνίζει τον γενέθλιο Δία, κυβερνήτη του ωροσκόπου του χάρτη.


http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/chart_k_4.png

Στον δεύτερο χάρτη (με στοιχεία 4/7/1776, 2.13΄π.μ., Philadelphia PA) βλέπουμε ότι ο Ήλιος στο ηλιακό τόξο βρίσκεται στις 7ο.26΄ των Ιχθύων και θα μπει στην ανοχή τετραγώνου με τον γενέθλιο Ουρανό αργότερα μέσα στο 2013. Όμως, την μέρα των εκλογών, βρίσκεται σε ισχύ στο ηλιακό τόξο ένα τετράγωνο μεταξύ της προχωρημένης Σελήνης (που σημειοδοτεί τον λαό και ειδικότερα το εκλογικό σώμα) και τον γενέθλιο Ήλιο (σημειοδότη της ηγεσίας) ενώ η προοδευμένη Σελήνη θα σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον χάρτη για το άνοιγμα της κάλπης στην Ουάσινγκτον, στις 7 το πρωί δηλαδή, η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα και σε συγκλίνον τετράγωνο με τον Ήλιο, κυβερνήτη του 10ου του χάρτη στον Σκορπιό ενώ ο Ερμής αναδρομεί στον 1ο οίκο του χάρτη.

Οι αστρολογικές ενδείξεις μαρτυρούν ότι οι εκλογές αυτές στις ΗΠΑ μπορεί να μην κυλήσουν ομαλά. Απ’ αυτές μπορεί να προκύψει αλλαγή ηγεσίας ή μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει δύσκολες ουράνιες καταστάσεις λίγο αργότερα. Στον πρώτο χάρτη, για τις 5.10΄μ.μ., φαίνεται ότι θα υπάρξουν άμεσα στις ΗΠΑ κάποιες απρόοπτες ή ανατρεπτικές εξελίξεις ενώ ο δεύτερος χάρτης, με ώρα 2.13΄π.μ., τοποθετεί αυτές τις εξελίξεις αργότερα μέσα στο 2013, σε ένα χρόνο περίπου. Εμείς, παρακολουθώντας τα γεγονότα, μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιος από τους δυο χάρτες τα περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

katiakiss
19-10-2012, 01:07 PM
Κοραλλία, η παρουσίαση του χάρτη των εκλογών των Η.Π.Α, ήταν μία εύστοχη επιλογή σε αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε παγκοσμίως και σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση της ανάλυσής σου.
Αυτό που συμπεραίνω από όσα διάβασα, είναι ο υπαινιγμός ενός κλίματος αστάθειας, που κατά την άποψή μου συνάδει με το γενικότερα έκρυθμο κλίμα που όλοι ψυχανεμιζόμαστε.

Και μόνο να σκεφτούμε ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας των Η.Π.Α , η επανάσταση και η αναγνώρισή τους ως κράτος, έγινε με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τα χρόνια της επιστροφής του στην ίδια θέση, δεν μπορεί να είναι αδιάφορα ή να στερούνται ανατροπών . Ήδη το τρέχον πλανητικό σκηνικό μας πληροφορεί για πολλά.

Είτε με τον ένα χάρτη, είτε με τον άλλο, σύντομα ο Πλούτωνας θα βρεθεί απέναντι από τον Ήλιο της χώρας και ο Ουρανός στον επόμενο τόνο θα ασκήσει τις δικές του πιέσεις. Στο επόμενο τετράγωνό τους , ο Ήλιος της χώρας θα βρεθεί εμπλεκόμενος , μέσα στο 13. Όπως και η ίδια αναφέρεις, με το θέμα της Μ. Ανατολής πλήρως ενεργό, δεν ξέρω πόσο «καλό» μπορεί να είναι όλο αυτό.

Γιατί δεν είμαι αισιόδοξη για κανέναν μας άραγε; ….

Κοραλλία Μόζορα
19-10-2012, 06:20 PM
Κάτια,

κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Ειδικά το τετράγωνο αυτό Ουρανού/Ήλιου όποτε έγινε στα προγνωστικά συστήματα του χάρτη των ΗΠΑ έφερε πολύ έκρυθμες καταστάσεις. Την τελευταία φορά που έγινε είχαμε την δολοφονία του Κέννεντυ. Δεν λέω ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα αλλά αν θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα εκείνης της περιόδου είχαμε τον Κόλπο των Χοίρων και στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσσίας. Επίσης, μετά τον ξαφνικό θάνατο του Κέννεντυ οι ΗΠΑ έκαναν μια γενικότερη στροφή στην πολιτική τους.