View Full Version : [Συζήτηση] Η προοδευτική Ηλιακή επιστροφή
Χρήστος Άρχος
13-10-2012, 03:38 AM
Γιατί πολλές φορές ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αλλάζουμε…
Αν πιστεύεις ότι ο γενέθλιος χάρτης σου είσαι εσύ και ουσιαστικά σου υπόσχεται αυτό που είσαι μέχρι και σήμερα τότε κλείσε αυτό το άρθρο και μπορεί να συνεχίσεις με κάτι άλλο. Τώρα ας συνεχίσουμε οι υπόλοιποι…
Ο Γενέθλιος χάρτης μας δεν είναι αυτό που είμαστε σήμερα, ευτυχώς για πάρα πολλούς λόγους. Το πιο βασικό είναι ότι το σύμπαν δεν είναι ντετερμινιστικό άρα έχουμε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Σαφώς όλοι έχουν όρια και όχι άπειρες επιλογές αλλά υπάρχουν κάποια πλαίσια που μπορούμε να κινηθούμε. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή τη βασική και ουσιαστική αρχή θα πρέπει να εξηγήσουμε και κάποια άλλα πράγματα.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η προοδευτική Ηλιακή επιστροφή (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-149/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%C E%AE-13931/)
konstantina318
13-10-2012, 11:49 AM
Πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο!
Έχω βέβαια κάποιες απορίες ως προς τον τρόπο που βγάζουμε την προοδευτική ηλιακή επιστροφή.Εννοείς οτι βγάζουμε τον προοδευτικό μας χάρτη αυτή τη στιγμή,και κοιτάζουμε στις αστρολογικές εφημερίδες ποιά μέρα έκανε σύνοδο ακριβείας ο προοδευτικός ήλιος μας με τον διελαύνων ήλιο?Έπειτα βγάζουμε την ηλιακή επιστροφή γι αυτήν την ημερομηνία και τη συγκρίνουμε με το γενέθλιο?
Χρήστος Άρχος
13-10-2012, 02:55 PM
Πολύ σωστά Κωνσταντίνα!
konstantina318
13-10-2012, 03:33 PM
Πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη παραδειγματική ανάλυση χάρτη προοδευτικής ηλιακής απο το χάρτη που έβγαλα..έχω μείνει άφωνη.Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν επαληθευτεί!Πάντως, σε γενικές γραμμές, εαν λάβω υπόψιν μου αυτό το χάρτη σαν ηλιακό μου έτος ,η κανονική ηλιακή επιστροφή του επόμενου έτους έρχεται ως φυσικό επακόλουθο των γεγονότων που ίσως συμβούν:)
Χρήστος Άρχος
13-10-2012, 03:43 PM
Αγαπητή Κωνσταντίνα η προοδευτική ηλιακή επιστροφή είναι ακριβώς πολύ πιο άμεση και "ζωντανή" γιατί έχει να κάνει με ζητήματα και ψυχολογικές αποκρίσεις του τώρα οπότε και μπορούμε να αναγνωρίσουμε το λόγο διαφόρων γεγονότων πιο εύκολα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι υποτιμάμε την παραδοσιακή ηλιακή επιστροφή!
konstantina318
13-10-2012, 04:01 PM
Άρης σύνοδος Κρόνος σύνοδος ωροσκόπος χάρτη προοδευτικής ηλιακής σε τετράγωνο με γενέθλιο ωροσκόπο..αυτό κι απο μόνο του είναι αρκετό!Θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί έχω παρατηρήσει ότι όποιο χάρτη και να κοιτάξω,ακόμα και να... αυτοσχεδιάσω να συγκρίνω δλδ χάρτη γενέθλιο με ηλιακή χάρτη πρώτης γνωριμίας -κάνω κάτι τέτοια περίεργα-όλο και κάτι θα βγεί!!δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για όλους πάντως σε μένα δουλεύει αρκετά καλά-πάντα σε επίπεδο μάθησης-
CROUSSOS
13-10-2012, 04:20 PM
Καλησπέρα Χρήστο. Ηθελα να ρωτησω αν μπορουμε να εξαγουμε παρομοια συμπερασματα εξετάζοντας με τον ιδιο τροπο και το ηλιακο τοξο. (κι εγω αρχαριος ειμαι:confused:....) Μαλλον η ερωτηση μου εχει σχεση με την αδυναμια μου να καταλαβω γιατι δινουμε μεγαλυτερη σημασια στο προοδευτικο και λιγοτερη στο ηλιακο τοξο, οποτε ειμαι και εκτος θεματος. Απλα ηθελα να το καταθεσω ως προβληματισμο. Καλο απογευμα και σ ευχαριστουμε για τα ωραια σου αρθρα.
Νικος
Χρήστος Άρχος
13-10-2012, 04:35 PM
Η προοδευτική ηλιακή επιστροφή με την ηλιακή επιστροφή τόξου θα είναι η ίδια! Εκτός αν κάποιος χρησιμοποιήσει συμβολικές δηλαδή 1 μέρα ισούται ένας χρόνος. Η ορθή πρόοδος όμως κάτι που έτσι και αλλιώς γίνεται στα ηλιακά τόξα είναι μία χρονιά ισούται με 59 λεπτά 08 κίνησης του ήλιου.
taurine
13-10-2012, 08:21 PM
Πολύ σωστά Κωνσταντίνα!
Καλησπέρα κι από εμένα και ευχαριστούμε για το άρθρο.
Πολύ έξυπνο το πρόγραμμα, και αρκετά...δελεαστικό να "ψαχτούμε"!
Εχω κι εγώ μια ερώτηση, ή μαλλον μια
απορία.
Εάν, αφού βρούμε, την ημέρα που ο διελαύνων ήλιος ήρθε σε σύνοδο με τον προοδευτικό, και δούμε πως οι άξονες του ωροσκοπίου "συνέπεσαν" ακριβώς με τους γενέθλιους άξονες, τότε τι κάνουμε?
Συνεχίζουμε βγάζοντας την ηλιακή επιστροφή, ή "στεκόμαστε" στο γεγονός της σύμπτωσης αυτής?:o
Χρήστος Άρχος
13-10-2012, 09:27 PM
Καλησπέρα Taurine. Κοιτάμε για να μην μπερδευόμαστε την προοδευτική ηλιακή επιστροφή. Δηλαδή αν ο προοδευτικός Ήλιος είναι τις 10 μοίρες και 22 καρκίνου κοιτάμε φέτος πότε έγινε αυτό. Αν έτυχαν οι ίδιοι οίκοι μελετάμε το ωροσκόπιο όπως θα το κάναμε και με κάθε άλλη ηλιακή επιστροφή. Καλό επίσης είναι να γίνει και συναστριακή ανάλυση ανάμεσα στους δύο χάρτες (προόδου - επιστροφής)
taurine
13-10-2012, 09:35 PM
Καλησπέρα Taurine. Κοιτάμε για να μην μπερδευόμαστε την προοδευτική ηλιακή επιστροφή. Δηλαδή αν ο προοδευτικός Ήλιος είναι τις 10 μοίρες και 22 καρκίνου κοιτάμε φέτος πότε έγινε αυτό. Αν έτυχαν οι ίδιοι οίκοι μελετάμε το ωροσκόπιο όπως θα το κάναμε και με κάθε άλλη ηλιακή επιστροφή. Καλό επίσης είναι να γίνει και συναστριακή ανάλυση ανάμεσα στους δύο χάρτες (προόδου - επιστροφής)
Ευχαριστω πολύ!
:love:
Lena_P
14-10-2012, 11:35 PM
Να ρωτήσω κάτι ανόητο;
Σε περίπτωση relocation, ελέγχουμε τον transit Ήλιο σε relocated προοδευτικό που προέρχεται από relocated γενέθλιο;
Και κάτι ακόμα πιο ανόητο..
Μιας και μπερδεύομαι απίστευτα με τις οικοθεσίες, εάν αγνοούσα τελείως το γενέθλιο και τον αντικαθιστούσα με ημερομηνία γέννησης και συντεταγμένες Ελλάδας και διορθωμένη την ώρα γέννησης, θα απέφευγα την ταλαιπωρία και το μπέρδεμα;
Lena_P
14-10-2012, 11:58 PM
Και κάτι ακόμα..
Αν την ημερομηνία συνόδου Ήλιου με πρ.Ήλιο βρισκόμαστε σε διαφορετικό μέρος, αλλάζει πάλι η οικοθεσία;
Χρήστος Άρχος
15-10-2012, 07:42 AM
Καλημέρα Λένα. Σε περίπτωση relocation πολύ σωστά κοιτάς τον relocated προοδευτικό χάρτη!
Τη 2η ερώτηση σου δεν την κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς; Έχεις γεννηθεί εξωτερικό;
(Επίσης δεν είναι ανόητες ποτέ οι ερωτήσεις! Ανόητοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα!)
Αν την ημερομηνία συνόδου είσαι σε άλλο μέρος θα πρέπει να κοιτάξεις σωστά το μέρος που βρίσκεσαι εκείνη την ώρα!
irida17
15-10-2012, 10:14 AM
θα ηθελα να μου πειτε πως θα βγαλω τον προοδευτικο μου χαρτη.
Lena_P
15-10-2012, 04:56 PM
Καλημέρα Λένα. Σε περίπτωση relocation πολύ σωστά κοιτάς τον relocated προοδευτικό χάρτη!
Τη 2η ερώτηση σου δεν την κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς; Έχεις γεννηθεί εξωτερικό;
(Επίσης δεν είναι ανόητες ποτέ οι ερωτήσεις! Ανόητοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα!)
Αν την ημερομηνία συνόδου είσαι σε άλλο μέρος θα πρέπει να κοιτάξεις σωστά το μέρος που βρίσκεσαι εκείνη την ώρα!
Καλημέρα Χρήστο,
Σωστά, έχω γεννηθεί Johannesburg.
Όταν χρειάζεται συσχετισμός με natal, δεν ξέρω ποιον πρέπει κάθε φορά να ελέγχω -natal ή relocated natal- οπότε τα κοιτώ και τα δύο, και κάθε φορά μπερδεύομαι..
Μιας και Ελλάδα είμαι πλέον 30+ χρόνια, έλεγα μήπως να αγνοούσα τελείως τον γενέθλιο και να χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον relocated natal..
Victory
15-10-2012, 06:58 PM
Αγαπητή Λένα έχω την εντυπωση ότι η δυναμική του γενέθλιου χάρτη μας (δλδ τοποθεσίας) μας ακολουθεί και χρωματίζει την ζωή μας ως την βασική "τάση" αλλά και "κληρονομικά" χαριστηριστικά (αλλη δυναμική λόγου χάρη έχει ο δικός μου που γεννήθηκα στην Λάρισα - με γονείς που κουβαλάνε την νοοτροπία της Ελληνικής μικρής επαρχίας- και άλλη νοοτροπία οι γονείς που διετέλεσαν μετανάστες ή ομογενείς σε άλλη χώρα με άλλες κουλτούρες και φυσικά με την λαχτάρα του Ελληνικού στοιχείου ως ρίζα και κληρονομιά). Οταν αλλάζουμε πια χώρες -από μία έως πολλές- ή τοποθεσία διαμονής, τότε πιστεύω ότι παίρνει καινούργια χροιά (αλλαγή οικοθεσίας) η ύπαρξη του γενέθλιου ως αλλάγή δυναμικού...κέντρου βάρους αν θέλεις...Και είναι φυσικό, γιατί άλλες οι αναγκες και οι προτεραιότητες της Ελληνικής κοινωνίας π.χ. και άλλες της Νεοϋορκέζικης ή της Ιαπωνικής. Επίσης άλλες ανάγκες , οι άνθρωποι, ο περίγυρος και άλλοι ρυθμοί στην Αθήνα και άλλες στα Χανιά ή στην Καβάλα...Με αυτήν την έννοια το relocation μας βοηθά να καταννοήσουμε πως θα βιώσουμε την διαφορετική τοποθεσία , που θα πρέπει να δώσουμε την βαρύτητα για καλύτερη προσαρμογή , πόσο εύκολη ενδεχομένως θα είναι εάν χρησ/με σωστά τα καινούργια στοιχεία του relocated αλλά ΠΑΝΤΑ γενέθλιου χάρτη μας....
Θα ήθελα και την βοήθεια των ειδικών γιατί μπορεί να είπα και μπαρούφες, αλλά αυτό πιστεύω. Οπότε εάν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με;) :rolleyes: :love:
koritsii
17-10-2012, 03:20 PM
Στην αρχική σελίδα εκεί που γράφει ''Δωρεάν Ωροσκόπιο'' αν απλώς τοποθετήσεις το βελάκι θα σου εμφανιστεί μια λίστα επιλογών, από τις οποίες επιλέγεις ''Οι χάρτες σας''. Αφού εισάγεις τα στοιχεία σου για να καταχωρήσεις τον γενέθλιό σου χάρτη, έπειτα τοποθετείς τον κωδικό της καταχώρησης και επιλέγεις ''Χάρτες Πρόγνωσης'' και έπειτα ''Προοδευτικό''... ελπίζω να σε βοήθησα irida17
LIBRA6920
20-10-2012, 10:57 PM
Μπερδεύτηκα...Έβγαλα το προοδευτικό μου χάρτη για παράδειγμα με την σημερινή ημερομηνία..Είδα τις μοίρες του προοδευτικού μου ήλιου,πήγα στις αστρολογικές εφημερίδες και την βρήκα..Αλλά μου βγάζει ημερομηνία πιο μετά ..π.χ 28-10-12 Πρέπει να ψάξω προς τα πίσω...???Κ πώς θα βάλω στην ηλιακή επιστροφή ημερομηνία αφού ζητάει μόνο το έτος??????Είμαι άσχετη μπροστά σε σας..όλο το βράδυ τα μάτια μου έβγαλα για να τα εμπεδώσω..καθόλου εύκολη δουλειά..:wacko: και κάτι άλλο...κάπου διάβασα ότι για να βγάλω τομ προοδευτικό μου χάρτη αρκεί να υπολογίσω την 1 ημέρα σαν 1 έτος..δηλαδή αν θέλω να δω σε 1 χρόνο απο τώρα τον προοδευτικό μου χάρτη,απλά θα βάλω +1 μέρα στην ημερομηνία γέννησης μου και θα φτιάξω έναν καινούριο.Ισχύει αυτό?Γιατί τότε μου βγάζει διαφορετικούς πλανήτες σε σχέση με αυτό που έκανα με τη επιλογή του προοδευτικού από δω μέσα?:o
Χρήστος Άρχος
23-10-2012, 02:34 AM
Καλημέρα Χρήστο,
Σωστά, έχω γεννηθεί Johannesburg.
Όταν χρειάζεται συσχετισμός με natal, δεν ξέρω ποιον πρέπει κάθε φορά να ελέγχω -natal ή relocated natal- οπότε τα κοιτώ και τα δύο, και κάθε φορά μπερδεύομαι..
Μιας και Ελλάδα είμαι πλέον 30+ χρόνια, έλεγα μήπως να αγνοούσα τελείως τον γενέθλιο και να χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον relocated natal..
Λένα πάντα κοιτάμε τον γενέθλιο χάρτη μας όπως γεννηθήκαμε αυτή είναι η προσωπική μας σφραγίδα, σαφώς και αλλάζουμε αλλά σαν γενέθλιο θα βάζεις πάντα αυτή τη πόλη. Σαν πρόβλεψη όμως θα βάζεις πάντα Αθήνα!
Χρήστος Άρχος
23-10-2012, 02:38 AM
Μπερδεύτηκα...Έβγαλα το προοδευτικό μου χάρτη για παράδειγμα με την σημερινή ημερομηνία..Είδα τις μοίρες του προοδευτικού μου ήλιου,πήγα στις αστρολογικές εφημερίδες και την βρήκα..Αλλά μου βγάζει ημερομηνία πιο μετά ..π.χ 28-10-12 Πρέπει να ψάξω προς τα πίσω...???Κ πώς θα βάλω στην ηλιακή επιστροφή ημερομηνία αφού ζητάει μόνο το έτος??????Είμαι άσχετη μπροστά σε σας..όλο το βράδυ τα μάτια μου έβγαλα για να τα εμπεδώσω..καθόλου εύκολη δουλειά..:wacko: και κάτι άλλο...κάπου διάβασα ότι για να βγάλω τομ προοδευτικό μου χάρτη αρκεί να υπολογίσω την 1 ημέρα σαν 1 έτος..δηλαδή αν θέλω να δω σε 1 χρόνο απο τώρα τον προοδευτικό μου χάρτη,απλά θα βάλω +1 μέρα στην ημερομηνία γέννησης μου και θα φτιάξω έναν καινούριο.Ισχύει αυτό?Γιατί τότε μου βγάζει διαφορετικούς πλανήτες σε σχέση με αυτό που έκανα με τη επιλογή του προοδευτικού από δω μέσα?:o
Αγαπητή Libra απο το πρόγραμμα του myhoroscope θα δεις που πέφτει ο προοδευτικός σου χάρτης και θα προσπαθήσεις πια χειροκίνητα να βρεις ακριβώς ημερομηνία και ώρα. Δηλαδή αν βρεις τον Προοδευτικό Ήλιο σου στις 14 Κριού και 33 λεπτά θα πρέπει να ψάξεις πχ τον Απρίλιο του 2012 πότε ο Ήλιος είναι στις 14 Κριού και 33 αυτό θα θέλει απο το πρόγραμμα δοκιμή μέχρι να το πετύχεις ακριβώς.
- - - Updated - - -
Επίσης δεδομένου ότι έχετε μπερδευτεί με την προοδευτική σας επιστροφή όσοι δεν τη βρίσκετε δώστε τα στοιχεία σας και θα σας απαντάμε σταδιακά δίνοντας την ημερομηνία και ώρα.
LIBRA6920
24-10-2012, 12:23 AM
Πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο!
Έχω βέβαια κάποιες απορίες ως προς τον τρόπο που βγάζουμε την προοδευτική ηλιακή επιστροφή.Εννοείς οτι βγάζουμε τον προοδευτικό μας χάρτη αυτή τη στιγμή,και κοιτάζουμε στις αστρολογικές εφημερίδες ποιά μέρα έκανε σύνοδο ακριβείας ο προοδευτικός ήλιος μας με τον διελαύνων ήλιο?Έπειτα βγάζουμε την ηλιακή επιστροφή γι αυτήν την ημερομηνία και τη συγκρίνουμε με το γενέθλιο?
Καλησπέρα.Να ξεκινήσω με μια απορία βασική που έχω?Τον προοδευτικό μας χάρτη τον βγάζουμε με ημερομηνία γέννησης ή με μια οποιάδηποτε ημερομήνία που θέλουμε να δούμε τις προόδους?
LIBRA6920
24-10-2012, 12:30 AM
Ευχαριστω καταρχήν για την απάντηση.καλύτερα να τον βρείτε εσείς και να συγκρίνω με τα δικά μου πειράματα.:D(27-9-81) Επίσης μια βασική απορία γιατί μπουρδουκλώθηκα με όλα αυτά(overdose από τις πληροφορίες),τί ακριβώς προβέπουμε με την προοδευτική ηλιακή επιστροφή?τα έχω διαβάσει τα άρθρα.Κάνω μια ερώτηση για το τώρα και μου δείχνει πότε θα λάβει χώρα ένα γεγονός..??σε σχέση με το τώρα δίνει απαντήσεις ο χάρτης της προοδευτικής?και με την ηλιακή μπορώ να πάρω απαντήσεις ,έτσι δεν είναι?απλά με την προοδευτική είναι λίγο πιο ξεκάθαρα?διορθώστε με αν κάνω λάθος.ευχαριστώ..:rolleyes:
jungle
24-10-2012, 05:36 PM
Χρηστο γεια σου!
Θα ηθελα να μου πεις αν ο τροπος που χρησιμοποιησα για να υπολογισω την προοδ....
ηλ.επιστροφη μου ηταν σωστος.
Προσθεσα στον γενεθλ μου χαρτη, τοσες μερες οσων χρονων ειμαι, κ εβγαλα ενα νεο
χαρτη, τον αποθηκευσα κ εβαλα πανω σ αυτον την ηλιακη επιστροφη.
Παραδ...ειμαι γεννημενη 20 απριλιου 1961 κ εβγαλα εναν νεο χαρτη για 10 ιουνιου 1961
με τον ηλιο να συμπιπτει με τον προοδ...
Τον αποθηκευσα κ πατησα ηλιακη επιστροφη σ αυτον.
Ειναι σωστο αυτο? μπορω να τον μελετησω?
Νικη
hattie23
29-10-2012, 01:23 AM
Καλησπερα !Η δικη μου ερωτηση δεν εχει να κανει με το θεμα της ηλιακης επιστροφης αλλα εχετε ξεπερασει τον αριθμο αποθηκευμενων μυνηματων στην προσωπικη σας σελιδα ,γι αυτο γραφω εδω .Συγγνωμη:o.
Πως θα μπορουσα να κλεισω ενα ραντεβου στο γραφειο σας ? Ευχαριστω .
Χρήστος Άρχος
04-11-2012, 03:47 AM
Libra χρειαζόμαστε και ώρα γέννησης για ακρίβεια!.
Η ηλιακή επιστροφή μας δείχνει το σύνολο των επιρροών σε μία χρονιά. Για συγκεκριμένα ζητήματα μπορεί κάποιος να δει την Ερμιακή, Αφροδίτης ή επιστροφή Άρη.
Το Κάνω μία ερώτηση για το τώρα και μου δείχνει πότε θα λάβει χώρα δεν το καταλαβαίνω αν μπορείς να μου το εξηγήσεις.
Με την κανονική ηλιακή επιστροφή αυτό που κάνουμε είναι να δούμε γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον σκοπό της ζωής μας έχει να κάνει με γεγονότα που πρέπει να βιώσουμε εξ γενετής. Με την δευτερεύουσα έχει να κάνει με πιο άμεσα γεγονότα.
Χρήστος Άρχος
04-11-2012, 03:49 AM
jungle αν θες δώσε μου ώρα γέννησης (και πόλη)
Αν είσαι 51 χρονών πρέπει τότε είναι σωστό και πρέπει να βρείς τώρα ακριβώς πότε ο διελαύνων Ήλιος πέρασε φέτος πάνω απο τον προοδευτικό σου.
LIBRA6920
04-11-2012, 08:36 PM
Λοιπόν,27-9-81 21.15...δηλαδή με την κανονική ηλιακή δεν μπορώ να προβλέψω (ας το πούμε έτσι) γεγονότα που μπορεί να συμβούν σε 1 μήνα περίπου.ενώ με την προοδευτική μπορώ να δω τι θα συμβεί σε 1 μήνα.κάπως ετσι?έχω ένα ερώτημα π.χ για το άμεσσο μέλλον,ποιά επιστροφή θα δώ?την προοδευτική προφανώς ε? -για ζητήματα που μας ανησυχούν χρόνια η ηλιακή θα δώσει απαντήσεις.σωστά? ευχαριστώ για τον χρόνο σας-:D
Υ.Γ Για συγκεκριμένα ζητήματα μπορεί κάποιος να δει την Ερμιακή, Αφροδίτης ή επιστροφή Άρη. τι εννοείται με αυτό?σε ποιό χάρτη τα βλέπω αυτά?στην προοδευτική?
hattie23
05-11-2012, 01:52 AM
Libra6920.
Ακριβως οπως εχεις καταστρωσει χαρτη για την ηλιακη επιστροφη ετσι καταστρωνονται και οι χαρτες για τους υπολοιπους πλανητες .
Παραδειγμα ,αν σε ενδιαφερουν τα αισθηματικα της χρονιας αυτης κοιτας ποτε η Αφροδιτη περασε απο την μοιρα της γενεθλιας αφροδιτης σου ,Ετσι μπορεις να βγαλει επειτα και τον προοδευτικο χαρτης της επιστροφης της αφροδιτης ,κοιτωντας ποτε η αφροδιτη περασε απο την μοιρα της προοδευτικη σου αφροδιτης .
Καλησπερα ,κυριε Αρχο και απο εμενα εχω 2 ερωτησεις πανω στο θεμα. 1) Τι συμβαινει αν οι δυο μας χαρτες δινουν αντιφατικα αποτελεσματα?
Παρατηρησα σε χαρτης της ηλιακης επιστροφης της χρονιας 2010-2011 και της προοδευτικης ηλιακης της ιδιας χρονιας οτι ενω ο χαρτης της προοδευτικης εδειχνε πολυ καλες εξελιξεις ,ο χαρτης της ηλιακης χρονιας εδειχνε μετριες εξελιξεις ως προς το ιδιο θεμα. Η ηλιακη επιστροφη ηταν πιο κοντα στα γεγονοτα τα οποια συνεβησαν .
Αρα προτεραιοτητα αναμεσα στους δυο εχει η ηλιακη επιστροφη καθοτι αυτη τελικα θα μας δειξει την τελικη εκβαση σωστα? Δεν παραμεριζουμε το εναν χαρτη για τον αλλον ετσι ?
Η δευτερη αν και απτεται αλλου θεματος ωστοσο κινειται στο ιδιο μοτιβο με την πρωτη ερωτηση .
Παρακολουθησα την περασμενη βδομαδα την εκπομπη σας σχετικα με τον προοδευτικο ηλιο .Παρατηρησα λοιπον ,οτι οι γρηγορες προβλεψεις βασιζοντουσαν κυριως πανω στο προοδευτικο χαρτη και οχι στην συγκριση του με τον γενεθλιο (λογικο αφου η εκπομπη ηταν μονο για το θεμα του προοδευτικου ηλιου).
Τι συμβαινει οταν ομως μαι οψη που θα συμβει στο προοδευτικο ηλιο σε καποια χρονια επειτα ,συμβαινει τωρα οταν συγκρινουμε τον προοδευτικο με τον γενεθλιο ?
Παραδειγμα ,φετος τοσο στο προοδευτικο οσο και στο ηλιακο μου τοξο ,ο ηλιος κανει συνοδο με ουρανο ,η ιδια οψη θα συμβει επειτα απο καποια χρονια στον προοδευτικο.
Αυτο σημαινει οτι η συγκριση γενεθλιου-προοδευτικου δεν θα δωσει καποιο γεγονος μεχρι να συμβει το ιδιο στον προοδευτικο ?
Δηλαδη ,προφανως η συνοδος που θα συμβει τωρα θα φερει καποια αλλαγη η οποια θα "δωσει αποτελεσματα στο χρονο που θα συμβει η οψη στον προοδευτικο ?:lost:
Ελπιζω να καταφερα να σας μπερδευψω ..επειδη εχω μπερδευτηκα αρκετα ...
Χρήστος Άρχος
08-11-2012, 12:33 AM
Libra η επιστροφή σου είναι 28/10/12 11:48 (για Αθήνα)
Και οι δύο επιστροφές μας βγάζουν γεγονότα απλά η Ηλιακή επιστροφή μας βγάζει γεγονότα πχ που πρέπει να ζήσουμε εκ γενετής και "είναι προγραμματισμένο" ενώ η προοδευτική ηλιακή επιστροφή έχει να κάνει με γεγονότα στα οποία έχουμε παίξει και εμείς σημαντικό ρόλο να συμβούν.
Για το άμεσο μέλλον μπορείς να δεις και τις δύο. Όπως πολύ σωστά λέει και η Hattie κάνεις για όλους το ίδιο βρίσκεις την προοδευτική θέση του πλανήτη και βρίσκεις πότε ο πλανήτης απο διέλευση κάνει ακριβείας σύνοδο με τη προοδευτική θέση του.
Χρήστος Άρχος
08-11-2012, 12:37 AM
Τα αντιφατικά αποτελέσματα μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ένα γεγονός καλό για το τώρα αλλά όχι για την ίδια την ενσάρκωση του ατόμου. Η ότι κάτι που είναι καλό για την εξέλιξη σου για την τωρινή σου κατάσταση ίσως και να μην το δεις και τόσο καλό.
Οταν γίνεται μία όψη προοδευτικού με γενέθλιο να γίνεται λίγο αργοτερα σημαίνει ότι ένα γεγονός ή μία ψυχολογική κατάσταση ξεκινά που θα εκδηλωθεί πλήρως όταν γίνει ακριβείας η όψη στον προοδευτικό χάρτη απο μόνο του.
Τα προοδευτικά με το γενέθλιο σε αυτή τη περίπτωση προετοιμάζουν, στήνουν το σκηνικό για το επερχόμενο γεγονός. Νομίζω λοιπόν ότι και μόνη σου μια χαρά το είπες :)
laparisienne
10-02-2014, 06:41 PM
Καλησπέρα! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η προοδευτική ηλιακή επιστροφή, αφού έχει πιο άμεσα και ορατά αποτελέσματα!
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την "συναστρία" των επιστροφών δύο ανθρώπων. Οι όψεις εκδηλώνονται με τον τρόπο που δείχνουν οι γενέθλιοι χάρτες ή όχι; Ένα τετράγωνο Ήλιου- Αφροδίτης π.χ. στις επιστροφές θα λειτουργήσει ως τρίγωνο αν στους γενέθλιους ο Ήλιος και η Αφροδίτη κάνουν τρίγωνο;
Επίσης, συγκρίνουμε μόνο τις επιστροφές μεταξύ τους ή την κάθε μία και με τον γενέθλιο και τον προοδευτικό του άλλου;
:) :) :)
Atrapos
11-02-2014, 05:32 PM
Καλησπέρα Laparissiene
Το άρθρο είναι αρκετά παλιό και δεν ξέρω αν ο συγγραφέας του είναι διαθέσιμος για να σου απαντήσει. Θα σου γράψω λοιπόν εγώ κάποιες προσωπικές γνώμες, που αν θες τις λαμβάνεις υπόψη σου.
Σε κάθε χάρτη που «παράγεται» από κάποιον άλλο, όπως είναι ο χάρτης της επιστροφής που αποτελεί εξέλιξη του γενέθλιου, είναι καθοριστικής σημασίας ο αρχικός χάρτης, δηλαδή ο γενέθλιος. Αυτό ισχύει για κανονικές ή «προοδευτικές» ηλιακές επιστροφές, συναστρίες και ό,τι άλλο θες. Δεν σημαίνει όμως ότι τα τετράγωνο στον χάρτη της επιστροφής γίνονται τρίγωνα επειδή έτσι είναι στο γενέθλιο. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα μας ενδιέφερε τι όψη σχηματίζουν δύο πλανήτες αφού πάντα θα ίσχυε η όψη του γενέθλιου. Αλήθεια είναι ότι αν Ήλιος και Αφροδίτη σχηματίζουν τρίγωνο στους γενέθλιους, τότε ένα ενδεχόμενο τετράγωνό τους στους χάρτες επιστροφής θα είναι πιο «μαλακό» σε σχέση με το τι θα ήταν αν δεν υπήρχε αυτή η αρμονική σχέση στους γενέθλιους. Αλλά από αυτό, μέχρι να φτάσουμε να παίρνουμε τα τετράγωνα για τρίγωνα η απόσταση είναι μεγάλη. :)
Για την άλλη ερώτησή σου, πιστεύω ότι έναν δικό σου χάρτη επιστροφής πρέπει καταρχήν να τον συγκρίνεις με τον δικό σου γενέθλιο. Κατόπιν μπορείς να τον συγκρίνεις με ό,τι άλλο θες. Απλά όσο πιο μικρή σχέση έχουν δύο χάρτες, τόσο και λιγότερο νόημα έχει μια σύγκριση τους. Προσωπικά δεν μου αρέσει να κοιτάζω πολλούς χάρτες κι έτσι θα περιόριζα τις συγκρίσεις.:D
katiakiss
11-02-2014, 10:15 PM
laparisienne, προχωρώντας στην μελέτη της αστρολογίας θα δεις ότι μέσα από τις δεκάδες των διαφορετικών τάσεων και προσεγγίσεων, θα διαμορφώσεις μια δική σου άποψη για το τι, πόσο και αν λειτουργεί.
Το άρθρο παρουσιάζει έναν χάρτη πρόγνωσης, έναν από τους αρκετούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν είναι απλώς ένας χάρτης γενέθλιας ηλιακής επιστροφής (SR) , αλλά χάρτης της επιστροφής του προοδευτικού Ήλιου (Pr.SR).
Θα συμφωνήσω , εν μέρει , με τον Αντωνιάδη. Βασικά εργαλεία είναι οι δευτερεύουσες πρόοδοι, το Ηλιακό τόξο , η Ηλιακή επιστροφή και οι σεληνιακές επιστροφές(οι τελευταίες είναι που θα μας βοηθήσουν να τοποθετήσουμε χρονικά κάποιο προβλεπόμενο γεγονός). Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα είναι προς χρήση και πειραματισμό που προϋποθέτει τεράστια εξοικείωση και εμπειρία. Βασική τους δουλειά δε, είναι η αποσαφήνιση λεπτομερειών που αφορούν στη ζωή του ατόμου για την εν λόγω χρονιά που εξετάζεται και τον καλύτερο χρονικό καθορισμό εκδήλωσης γεγονότων.
Σε ότι αφορά τη χρήση αυτών των χαρτών σε σχέση με τις συναστρίες, υπάρχουν πολλές τάσεις και απόψεις. Προσωπικά θεωρώ ότι οι πρόοδοι και το Ηλιακό τόξο αρκούν, με το παραπάνω, για να έχουμε μια πλήρως ικανοποιητική εικόνα της πορείας του ζευγαριού. Η Ηλιακή επιστροφή θα μπορούσε, επικουρικά, να μας δώσει μερικές ακόμα πληροφορίες για επιμέρους θέματα που θα απασχολήσουν τα άτομα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες. Κατά μία έννοια, αυτό μας λέει πολλά.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Έχουμε δει μία γενέθλια συναστρία και έχουμε καταλήξει ότι οι άνθρωποι αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά. Έχουν , επίσης, όλα τα εχέγγυα μιας μακροπρόθεσμης σχέσης . Στην σύγκριση των προοδευτικών τους ωροσκοπίων όμως, βλέπουμε πως ο προοδευτικός Άρης του Α ατόμου κάνει μία δύσκολη όψη με τον Ερμή του Β ατόμου (είτε τον γενέθλιο Ερμή, είτε τον προοδευτικό). Με δεδομένο ότι ο Άρης κινείται περίπου 30’ το χρόνο και η ανοχή σε αυτές τις όψεις είναι 1ο , σημαίνει πως θα μπορούσαμε να έχουμε μία 4ετία όπου το ζευγάρι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα επικοινωνίας (θα μπορούσε να έχει και άλλες ερμηνείες , αλλά ας πάρουμε αυτή που προκύπτει από την εγγενή ιδιότητα των πλανητών του παραδείγματος). Έτσι, για ένα ζευγάρι που δεν φαίνεται να έχει επικοινωνιακά προβλήματα από την μελέτη της γενέθλιας συναστρίας, στην σύγκριση των προοδευτικών χαρτών διαπιστώνουμε περιοχές επικοινωνιακής έντασης(Ερνής\Άρης). Επειδή όμως υπερισχύει η γενέθλια προδιάθεση, το ζευγάρι θα έχει πάντα την δυνατότητα να βρει τρόπους και να επιλύσει τα όποια επικοινωνιακά ζητήματα. (ομοίως, αν το ζευγάρι είχε γενέθλια επικοινωνιακά προβλήματα, τότε η δυσμενής όψη στους προοδευτικούς χάρτες θα ενεργοποιούσε την εκδήλωση της εν λόγου δυσλειτουργίας)
Και ας υποθέσουμε τώρα ότι θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των επικοινωνιακών προβλημάτων του ζευγαριού. Περισσότερες από εκείνες που παίρνουμε με την αξιολόγηση των οίκων που εμπλέκονται ή των σχηματισμών που ενεργοποιούν στο χάρτη του Α και στο χάρτη του Β προσώπου αντίστοιχα. Τότε, θα ψάξουμε για περαιτέρω πληροφορίες στους χάρτες των Ηλιακών τους επιστροφών.
Αν ο Ήλιος του Α εμφανίζεται στον 5ο οίκο της χαράς , της δημιουργίας και της διασκέδασης , ενώ ο Ήλιος του Β εμφανίζεται στον 12ο της εσωστρέφειας και της απομόνωσης, ήδη πληροφορούμαστε ότι το ζευγάρι δέχεται μη αρμονικές ετήσιες επιρροές. Οι στόχοι τους για το τρέχον έτος είναι εντελώς διαφορετικοί και με την τάση να μην εναρμονίζονται εύκολα. Ο ετήσιος Ήλιος στον 5Ο θέλει να δράση, να βγει, να διασκεδάσει… Ο ετήσιος Ήλιος στον 12ο – στην καλύτερη περίπτωση- θέλει να βάλει την πιτζάμα του και να δει ταινίες στον καναπέ ή να περάσει ένα ήσυχο 2ήμερο στο σπίτι στο χωριό.
Να, λοιπόν , κάτι τόσο απλό και ρεαλιστικό που μπορούμε να αξιολογήσουμε σε προγνωστικά συστήματα όπως αυτό της Ηλιακής επιστροφής. Αυτή η απλή συγκυρία θα μπορούσε να αποτελεί αιτία επικοινωνιακών προβλημάτων, χωρίς καν να προχωρήσουμε στην διαπίστωση επί μέρους τοποθετήσεων μέσα στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής, που να μας πληροφορεί για προβλήματα με τον σύντροφο ή την τάση για ένταση στην επικοινωνία κτλ.
Τέλος, για να έρθω πιο κοντά στη συζήτηση γύρω από το άρθρο, προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως τέτοια προγνωστικά συστήματα , τεχνικές κοκ , μόνο συμπληρωματικό ρόλο μπορούν να παίξουν. Ποτέ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η κύρια πηγή πληροφοριών μας. Όσο για τον ρόλο τους στη συναστρία; Νομίζω πως Pr. SR και SR , μπορούν να δείξουν κάποια πράγματα μόνο σε εξαιρετικά έμπειρους. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να μπερδέψουν και κάποιον ικανό και έμπειρο, απομακρύνοντάς τον από την απλότητα της αλήθειας που βρίσκετε μπροστά στα μάτια μας και κάτω από τη μύτη μας.
Από την όποια εμπειρία μου, σχετικά με τις συναστρίες, καταθέτω πως ο χάρτης του Ηλιακού Τόξου λειτουργεί εξαιρετικά! Σε κάθε κρίσιμη καμπή της ζωής ενός ζευγαριού , θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν κορυφαίες όψεις μεταξύ των πλανητών\γωνιών του χάρτη του Ηλιακού τόξου του ενός , με τους γενέθλιους ή προοδευτικούς πλανήτες\γωνίες στον χάρτη του άλλου.
Αν έχετε στοιχεία και ημερομηνίες κάποιας σημαντικής σχέσης στη ζωή σας, πειραματιστείτε ψάχνοντας τις όψεις σε διάφορες σημαντικές ημερομηνίες για την εξέλιξη της σχέσης αυτής, ξεκινώντας από την ημερομηνία της γνωριμίας σας. Θα εκπλαγείτε!!!!!!!!!!
laparisienne
12-02-2014, 07:10 PM
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!!!
Δημήτρη, φυσικά και λαμβάνω υπόψη μου όσα λες. Και, ναι, τα τετράγωνα δεν γίνονται τρίγωνα δυστυχώς!!!
Κάτια, πολύ με βοήθησαν όσα περιγράφεις. Σ'ευχαριστώ.
Στη διαδικασία της αναζήτησης του τι δουλεύει και τι όχι, πειραματίζομαι με διάφορα αλλά η βάση είναι πάντα τα 3 συστήματα που αναφέρεις, δεν το συζητώ. Άλλωστε, ως τώρα, και τα επιπλέον που εξετάζω απλά επιβεβαιώνουν όσα περιγράφονται σ' αυτά τα 3 προγνωστικά. Ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός, όπως λες.
Αυτό που αναφέρεις για το Ηλιακό Τόξο δεν το έχω εξετάσει, αλλά με προτρέπεις να το κάνω!
Τέλος, να πω ότι, μέσα στην έρευνα για το τι δουλεύει για μένα, έχω δει ότι πολύ περιγραφική είναι η επιστροφή της Αφροδίτης μου κάθε χρόνο για τα σχετικά θέματα και γεγονότα, αλλά αυτό ίσως να ισχύει λόγω του ωροσκόπου ζυγού.
Σας ευχαριστώ και πάλι και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις μας!