PDA

View Full Version : Ο ανάδρομος Ερμής και το πέρασμα από τον Λέοντα

Κοραλλία Μόζορα
11-07-2012, 07:30 PM
Ο Ερμής σημειοδοτεί τον ανθρώπινο νου και τις νοητικές μας λειτουργίες. Είναι η ικανότητά μας να λαμβάνουμε, να επεξεργαζόμαστε, να ταξινομούμε και να ερμηνεύουμε τα ερεθίσματα και τις πληροφορίες που παίρνουμε από το περιβάλλον μας. Από τις πληροφορίες αυτές μαθαίνουμε και αποκτάμε γνώσεις. Είναι τα δίκτυα που συνενώνουν πληροφορίες μέσα στον εγκέφαλό μας και κατ’ επέκταση είναι τα δίκτυα που συνενώνουν ανθρώπους, πληροφορίες, ιδέες και χώρους. Ο Ερμής είναι ακόμα η ικανότητά μας να παράγουμε λογικές σκέψεις και επομένως σημειοδοτεί και την γλώσσα που είναι το μέσο με το οποίο επικοινωνούμε τις σκέψεις μας. Όπως είπε ο Βίτγκενστάιν: «τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου». Του συνειδητού, λεκτικού μου κόσμου, θα πρόσθετα, αφού ο Ερμής είναι η ικανότητά μας να στρέφουμε την προσοχή μας και να συγκεντρωνόμαστε σ’ ένα συγκεκριμένο ερέθισμα στο περιβάλλον μας ή μέσα μας. Η συνείδησή μας είναι εκεί όπου στρέφουμε την προσοχή μας.

Ο Ερμής έχει την μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ όλους τους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, συμβολίζοντας έτσι και την μεγάλη ταχύτητα με την οποία λειτουργεί καθημερινά η σκέψη μας. Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από πληροφορίες, ερεθίσματα και εντυπώσεις που δεν έχουμε τον χρόνο να τις επεξεργαστούμε και να τις αφομοιώσουμε όλες. Αναγκαστικά, η συνείδησή μας, δηλαδή η προσοχή και η αντίληψή μας, στρέφεται επιλεκτικά σε μερικές από αυτές. Χιλιάδες πράγματα συμβαίνουν συνεχώς γύρω μας αλλά εμείς πρέπει να επιλέγουμε μερικά από αυτά κάθε στιγμή για να τους αφιερώσουμε την προσοχή μας. Κι αυτά ακόμα, μέσα στην ταχύτητα που κινούνται τα ερεθίσματα, δεν έχουμε τον χρόνο να τα επεξεργαστούμε σε έκταση ή σε βάθος. Έτσι, μεγάλο μέρος από τα ερεθίσματα, τις εικόνες και τις εντυπώσεις αυτές περνούν στο ασυνείδητό μας και αποθηκεύονται εκεί.

Ο Ερμής τρεις έως τέσσερεις φορές κάθε χρόνο και για τρεις βδομάδες περίπου φαίνεται από την γη να κινείται προς τα πίσω στην τροχιά του. Ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο και επομένως έχει την μικρότερη τροχιά, που διαρκεί 88 μέρες. Κάθε 88 μέρες, όταν ετοιμάζεται να περάσει πίσω από τον Ήλιο, εμείς από την γη τον βλέπουμε να επιδραδύνει την ταχύτητά του και να κινείται ανάδρομα. Οι πλανήτες, όταν κινούνται ανάδρομα, λειτουργούν σαν να βρίσκονται για λίγο στον 12ο οίκο. Οι λειτουργίες τους γίνονται πιο ασυνείδητες και στρέφονται προς τα μέσα αλλά και προς τα πίσω στο παρελθόν.

http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/myhoroscope/Mercury.jpg

Ο ανάδρομος Ερμής σημειοδοτεί κάθε τόσο την ανάγκη μας να αποσύρουμε για λίγο την προσοχή μας από τον εξωτερικό κόσμο και να στραφούμε μέσα μας. Συμβολίζει την ανάγκη μας να ηρεμήσουμε για λίγο τον νου μας από τα συνεχή ερεθίσματα και να στραφούμε στο παρελθόν, να ανασύρουμε από το ασυνείδητό μας όλες τις πληροφορίες που έχουν διαφύγει από την συνείδησή μας και να τις επεξεργαστούμε. Έτσι, ενώ συνεχίζουμε να κινούμαστε στην εξωτερική πραγματικότητα προσπαθώντας να φέρουμε σε πέρας τις καθημερινές μας ασχολίες, η προσοχή και η αντίληψή μας δεν είναι ολοκληρωτικά εκεί. Όταν όμως ο νους, που είναι υπεύθυνος για την τάξη και την οργάνωση της εξωτερικής πραγματικότητας δεν είναι ολοκληρωτικά εκεί, ο κόσμος μοιάζει πιο χαοτικός. Ένας άνθρωπος που ο νους του είναι απορρηφημένος σε εσωτερικές σκέψεις γίνεται πιο αφηρημένος, δεν δείχνει την ίδια προσοχή στα εξωτερικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και απροσεξίες και η πραγματικότητα γύρω του μπορεί να του φαίνεται πιο αποσυντονισμένη.

Όταν ο Ερμής γυρνά ανάδρομος φαίνεται να αποσυντονίζεται ο ανθρώπινος νους και να αποδιοργανώνονται οι νοητικές λειτουργίες. Τα πράγματα φαίνονται να μην λειτουργούν με την τάξη και την οργάνωση που λειτουργούσαν πριν και φαίνεται να επικρατεί μια γενικότερη σύγχυση. Κι αφού ο ανθρώπινος νους φαίνεται να αποσυντονίζεται, επηρεάζονται ταυτόχρονα όλα τα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής. Έτσι, κατανοώντας την λειτουργία του ανάδρομου Ερμή, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα διαστήματα αυτά δεν είναι κατάλληλα για να ξεκινήσουμε καινούρια πράγματα, να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, να κάνουμε σημαντικές αγορές, να υπογράψουμε συμβόλαια αλλά και γιατί πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις μας. Αφού ο νους μας είναι στραμμένος προς τα μέσα και προς το παρελθόν, η προσοχή μας στον εξωτερικό κόσμο δεν λειτουργεί το ίδιο καλά. Επομένως, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες κάτι να πάει λάθος γιατί κάτι μπορεί να έχει διαφύγει της προσοχής μας. Έτσι, καλό είναι αυτά τα διαστήματα να διπλοελέγχουμε ότι κάνουμε.

Αντίθετα, λόγω ακριβώς αυτής της λειτουργίας του ανάδρομου Ερμή, είναι ένα πιο κατάλληλο διάστημα για να ξανακάνουμε πράγματα που κάναμε στο παρελθόν, αφού τώρα είμαστε σε θέση να τα επεξεργαστούμε καλύτερα. Έτσι, μπορούμε να επαναξιολογήσουμε στόχους ή σχέδιά μας, να αναθεωρήσουμε αποφάσεις μας, να τελειώσουμε πράγματα που είχαμε ξεκινήσει στο παρελθόν και τα είχαμε αφήσει ατέλειωτα ή μπορούμε να ξανάρθουμε σε επαφή με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε χαθεί.

Αυτή την φορά ο Ερμής θα κινηθεί ανάδρομος από τις 15 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2012, από την 1ο έως την 12ο μοίρα του Λέοντα. Στην διάρκεια της αναδρομής του θα σχηματίσει θετικές όψεις με τον Δία στους Διδύμους και τον Ουρανό στον Κριό. Οι θετικές αυτές όψεις θα βοηθήσουν ώστε μέσα από τις αναθεωρήσεις και την επανεξέταση παλιότερων αποφάσεων, σκέψεων ή προβλημάτων να κερδίσουμε μεγαλύτερη γνώση και να καταλήξουμε με καινούριες ιδέες και λύσεις.

Ο Ερμής στον Λέοντα διαθέτει δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα και έχει την ικανότητα να εστιάζεται πολύ σε σταθερούς στόχους. Όμως συγκεντρώνεται περισσότερο στην ευρύτερη οπτική των στόχων του αγνοώντας τις λεπτομέρειες ή ακόμα παραβλέπει πράγματα που βρίσκονται έξω από τα άμεσα ενδιαφέροντα και τους στόχους του αυτούς. Επομένως, στην διάρκεια της αναδρομής του Ερμή είναι ένα καλό διάστημα για να επανεξετάσουμε τους σταθερούς μας στόχους ώστε να δούμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που μας είχαν διαφύγει αλλά και να εξετάσουμε θέματα που πριν θεωρήσαμε άσχετα αλλά που μπορούν ωστόσο να μας βοηθήσουν στην καλύτερη εκπλήρωση των στόχων μας.

Είναι, επίσης, ένα καλό διάστημα για να εξετάσουμε με ποιες απόψεις μας έχουμε ταυτιστεί τόσο ώστε να γίνουμε υποκειμενικοί και εύθικτοι και να μπορέσουμε να τις δούμε πιο αντικειμενικά. Σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ το τρίγωνο που θα σχηματίσει ο Ερμής με τον Ουρανό. Αυτό το τρίγωνο μπορεί να μας δώσει καλύτερη προοπτική και αντικειμενικότητα στις απόψεις τις δικές μας και των άλλων. Ακόμα, είναι ένα κατάλληλο διάστημα για να επανεξετάσουμε σε ποιους τομείς είμαστε πολύ καλοί και σε ποιους όχι και σε ποιες απόψεις μας αξίζει να παραμείνουμε σταθεροί ή όχι. Επίσης, καλό είναι να αναρωτηθούμε πού επιβάλαμε τις απόψεις μας και πού δείξαμε πείσμα, εγωισμό ή πνευματική αλαζονεία και ιδιαίτερα στις ερωτικές μας σχέσεις και στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας.

vaso78
13-07-2012, 12:54 AM
Μου άρεσε πολύ το άρθρο σας και μου έχουν δημιουργηθεί απορίες διαβάζοντας το, που θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.
Στην περίπτωση που ο ερμής έχει γυρίσει ανάδρομος σε ένα προοδευτικό ωροσκόπιο, που αυτή η περίοδος διαρκεί για χρόνια, τι συμβαίνει τότε για τα άτομα αυτά κατά τις περιόδους ανάδρομου ερμή; θεωρούνται οι περίοδοι αυτές πιο ευνοικές για ξεκινήματα;
επίσης μετά την πάροδο όλων των χρόνων στο προοδευτικό ωροσκόπιο του ανάδρομου ερμή και την ορθοδρόμηση του τι μπορούμε να περιμένουμε;
ευχαριστώ :)

Κοραλλία Μόζορα
14-07-2012, 08:16 AM
Η αναδρομή του Ερμή σ' ένα προοδευτικό χάρτη είναι διαφορετικό θέμα. Την χρονιά που παραμένει σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος φαίνεται να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στα θέματα που σημειοδοτεί ή στα θέματα που κυβερνά στον χάρτη. Όταν γυρνά ανάδρομος τα θέματά του φαίνεται να μην προχωρούν ή να παρουσιάζουν κάποια εκκρεμότητα. Όταν μετά γυρίσει σε ευθεία πορεία τότε τα θέματά του φαίνεται να λύνονται ή να παίρνουν ξανά τον δρόμο τους.

Victory
14-07-2012, 08:46 AM
Καλημερα σας και συγχαρητηρια για το διαφωτιστικό άρθρο. Κυρία Μόζορα θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει αυτό που διάβασα...ότι υποθέσεις ή θέματα που εμφανίστηκαν ή προέκυψαν κατά την διελευση του Ερμή από μοίρες που θα κάνει το πέρασμα της αναδρομής του θα ολοκληρωθούν (ως εκκρεμμότητες) με το τελευταίο του πέρασμα ως ορθόδρομος πια... Ευχαριστώ

Κοραλλία Μόζορα
14-07-2012, 11:18 AM
Ένας ανάδρομος πλανήτης μπορεί να σημειοδοτήσει γεγονότα σε οποιοδήποτε σημείο της αναδρομής του. Συνήθως στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα γίνεται το "ξεκαθάρισμα", η ολοκλήρωση. Κάποιες φορές όμως μπορεί να παραμείνουν εκκρεμότητες και μετά το τέλος της αναδρομής του πλανήτη και οι συνέπειες τους να εμφανιστούν ξανά αργότερα.

Victory
14-07-2012, 11:26 AM
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα θέματα που δημιουργεί είναι αναλογα των οίκων που κυβερνα και του οίκου που βρίσκεται στο γενέθλιο; Δηλαδή ο δικός μου Ερμής είναι κυβερνήτης 5ου κι 8ου βρισκόμενος στον 1ο. Τώρα διελαύνει τον 7ο...Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις (παιδιά ή ερωτικά ). Για τον 8ο πως μπορώ να το συνδυασω...υποχρεώσεις (δάνεια-χρέη κλπ) προς τρίτους ή εσωτερική αναδρομή (8ος) και αναθεώρηση δικής μου στάσης σχετικά με τις διαπροσωπικές μου σχέσεις; Ευχαριστώ

Κοραλλία Μόζορα
15-07-2012, 07:52 AM
Τα θέματα που δημιουργεί σχετίζονται με τους οίκους που κυβερνά σ' ένα χάρτη και με τα θέματα που σημειοδοτεί γενικά ο Ερμής, όπως επικοινωνία, αδέρφια μετακινήσεις και άλλα. Επειδή κυβερνά τον 5ο οίκο σου και η αναδρομή του Ερμή γίνεται στον 7ο οίκο σου, είναι πιο πιθανό να είναι θέματα που αφορούν τις σχέσεις σου. Με τον 8ο οίκο, συνήθως τα θέματα που προκύπτουν είναι οικονομικά.

Έχει σημασία όμως αν ο ανάδρομος Ερμής κάνει όψεις με πλανήτες ή ακμές στον χάρτη σου. Αν δεν κάνει όψεις, συνήθως δεν φέρνει κάτι ιδιαίτερο. Επίσης, έχει σημασία αν είναι αρμονικές ή δυσαρμονικές οι όψεις που κάνει.

mersini1
15-07-2012, 12:27 PM
Καλημερα.Στο δικο μου χαρτη ο ερμης βρισκεται στον λεοντα στον 1ο οικο.Κυβερνα τον 2ο οικο ακμη 29.ο1 λεοντα (εμπεριεχωμενο ζωδιο παρθενος) τον 3ο οικο η ακμη του ειναι στις 24 παρθενου κ τον 11ο οικο.Κατα την αναδρομη κινηση θα κανει συνοδο με ηλιο κ ωροσκοπο ,κ 3 τριγωνα με ηλιο στον 1ο,δια στον 4ο κ ουρανο 5ο.Αν καταλαβαινω σωστα επειδη εμπεριεχεται στο 2ο οικο μου θα εχει να κανει με τα οικονομικα μου?

Victory
15-07-2012, 02:22 PM
Σας ευχαριστώ πολύ κα Μόζορα, καλή Κυριακή να έχετε

Victory
15-07-2012, 02:29 PM
Mersini1 καλησπέρα..Μήπως είνια μόνο κυβερνήτης 3ου και 11ου; Η ακμή ακμή του 2ου είναι στον Λέοντα, σωστά;Επίσης λίγο μπερδεύτηκα με τις όψεις που γράφεις ότι θα κάνει. Ο Ηλιος σου(γεν) είναι στον 1ο σου και στο Λιονταρι; Αν ναι, τοτε δεν κάνει τρίγωνο αλλά σύνοδο...

mersini1
15-07-2012, 09:07 PM
Καλησπερα victory.Σωστα ,η ακμη του 2ου γενεθλιου ειναι στις 29.01 του λεοντα και φαινεται να εμπεριεχεται μεσα το ζωδιο της παρθενου.Η ακμη του 3ου ειναι στις 24 παρθενου και του 11ου στις 02.34 διδυμων.Ο γενεθλιος ηλιος ειναι στον 1ο στον λεοντα και ο ερμης επισης.Εχεις δικιο θα κανει συνοδο με ηλιο και ωροσκοπο.Τωρα που θα με επηρεασει δεν μπορω να καταλαβω..
Να ρωτησω κ κατι αλλο που μεχρι τωρα δεν εχω καταλαβει...οταν η ακμη ενος οικου π.χ του 2ου οικου μου ειναι στις 29 του λεοντα σε τελευταια μοιρα τοτε κυβερνητη υπολογιζουμε τον ηλιο η τον ερμη (εμπεριεχωμενο παρθενος)?

Victory
15-07-2012, 09:31 PM
Πρέπει να δεις όπως είπε και η κα Μόζορα και τις γενέθλιες όψεις του Ερμή για να μπορέσεις να καταλάβεις...Επίσης αν διαβάσεις το άρθρο αλλά και τις απαντήσεις της κας Μόζορα μάλλον θα προκείψουν αναθεωρήσεις ή διαχείριση και επανεξέταση εκκρεμοτήτων τύπου 3ου και 11ου. Οσο για το εμπεριεχόμενο ζώδιο, με παράδειγμα , θα ήταν η Παρθένος εάν η ακμή 2ου ήταν σε οποιαδήποτε μοίρα του Ζυγού. Δηλαδή ο 1ος οίκος σου έστω ξεκινά στις 20ο του Λέοντα , ο 2ος στις 3ο του Ζυγού κλπ. Σ΄αυτήν την περίπτωση η Παρθένος εμπεριέχεται στον 1ο οίκο και ο Ερμής είναι συγκυβερνήτης του οίκου μαζί με τον Ηλιο. Βέβαια κάποιος πάντα έχει την θέση ισχύος αλλά δεν γνωρίζω το πως διακρίνουμε το ποιος είναι!!!!!::o .

mersini1
15-07-2012, 10:32 PM
Σε ευχαριστω πολυ victory για την βοηθεια σου!Τωρα το καταλαβα,το χα αλλιως στο μυαλο μου.Σε ευχαριστω κ παλι για την βοηθεια!:)

λιλλιαν
16-07-2012, 10:19 PM
καλησπερα εχω φοβηθει λιγο γιατι εχω γενεθλιο ερμη στο λεοντα στο 12ο οικο στις 27 μοιρες κ οερμης τωρα απο διελευση ειναι στις 12 μοιρες αναδρομος απο οτι κταλαβαινω ειναι σε δυσκολο οικο εχει σχεση με φυλακες κ λοιπα οι οψεις ειναι δυσκολες ο ερμης κανει τετραγωνο με τον αρη χιαστη με κρονο κ τριγωνο με κληρο της τυχης μηπως πρεπει να ανησυχω σε σχεση με φυλακισεις κατασχεσεις απο το δημοσιο κλπ γιατι ο 12ος απο οτι εχω διαβασει ειναι σκοτεινος οικος δεν ειναι οτι καλυερο ευχαριστω πολυ αν μου απαντησετε:lost:

Κοραλλία Μόζορα
17-07-2012, 09:20 AM
mersini1,
όπως σου απάντησε ήδη η victory η Παρθένος δεν είναι εμπεριεχόμενη στον 2ο οίκο σου αφού εκεί βρίσκεται η ακμή του 3ου οίκου σου. Επομένως, ο Ερμής στον χάρτη σου κυβερνά τον 3ο και 11ο οίκο σου. Αφού ο ανάδρομος Ερμής κάνει σύνοδο με τον Ήλιο και τον ωροσκόπο σου στον Λέοντα, τονίζεται η σημασία του ανάδρομου Ερμή στον Λέοντα. Δηλαδή, τονίζονται τα χαρακτηριστικά αυτής της θέσης. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν υπήρξες απόλυτη και υποκειμενική με άτομα του περίγυρου σου (3ος οίκος) ή με τους φίλους σου (11ος οίκος). Αν διαβάσεις αυτά που έγραψα για την θέση του Ερμή στον Λέοντα μπορεί να βρεις και άλλα χαρακτηριστικά του.

Λίλλιαν,

ένας ανάδρομος Ερμής στον 12ο από μόνος του δεν μπορεί να φέρει τόσο σοβαρά γεγονότα όπως μια φυλάκιση ή κατάσχεση. Η πιο συνηθισμένη λειτουργία ενός ανάδρομου Ερμή στον 12ο οίκο είναι να λες ή να ακούς πράγματα που δεν συνειδητοποιείς αμέσως την σημασία τους ή να μάθεις πράγματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν και σου τα είχαν αποκρύψει ή να μάθεις κάποια μυστικά.

λιλλιαν
19-07-2012, 11:13 AM
:):)ουφ ησυχασα λιγο τωρα για τα μυστικα αν τα μαθω καλυτερα οχι χαχα μπελαδες φερουν οσα λιγοτερα ξερω τοσο πιο ευτυχισμενη ευχαριστω πολυ για την απαντηση :love: