PDA

View Full Version : Ανάλυση Ωριαίου Χάρτη : " Θα ταξιδέψουν οι γονείς μου στο εξοχικό τους αύριο ; "



cancerian
27-06-2012, 02:42 PM
Oι γονείς μου δεν ήταν σίγουροι αν θα πάνε ή όχι τελικά στο εξοχικό τους. Η ερώτηση που έθεσα εκείνο το βράδυ ήταν αν τελικά θα ταξιδέψουν οι γονείς μου στο εξοχικό τους, την επόμενη ημέρα.


http://i49.tinypic.com/x2orc6.jpg


Ανάλυση Ωριαίου Χάρτη


Εγώ : Ακμή 1ου οίκου.

Οι γονείς μου : Ακμή 4ου οίκου.

Το εξοχικό : Ακμή του 10ου οίκου.

Σύντομο Ταξίδι : Aκμή του 3ου οίκου και του 6ου οίκου ( 3ος παράγωγος του 4ου οίκου)

Παρατηρήσεις : Οι γονείς μου σαν μονάδα αντιπροσωπεύονται από τον 4ο οίκο. Αν η ερώτηση αφορούσε έναν από τους δυο μου γονείς, θα έπαιρνα σαν σημειοδότη είτε τον 4ο για τον πατέρα μου, είτε τον 10ο για την μητέρα μου. Εδώ όμως ρωτάω και για τους δυο άρα στο συγκεκριμένο παράδειγμα σαν μονάδα και οι δυο μαζί, αντιπροσωπεύονται από τον 4ο οίκο.
Επίσης το εξοχικό τους σημειοδοτείται από τον 10ο , δηλαδή τον 4ο παράγωγο οίκο του 4ου οίκου των γονέων μου. Αν ο 4ος οίκος σημειοδοτεί τους γονείς μου, ο 7ος σημειοδοτεί τη βασική τους κατοικία ( ο 4ος του 4ου ), άρα ο 10ος αφορά την εξοχική τους κατοικία ( ο 4ος του 7ου ).

Αφού βρήκαμε ποιοι οίκοι σημειοδοτούν τους πρωταγωνιστές της ερώτησης ας βρούμε τώρα και από ποιους πλανήτες σημειοδοτούνται.

Εγώ : Η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, άρα εγώ σημειοδοτούμαι από τον Άρη στην Παρθένο, που βρίσκεται μέσα στον οίκο της χαράς του, τον 6ο.

Οι γονείς μου : H ακμή του 4ου βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου άρα ο σημειοδότης πλανήτης των γονέων μου είναι η Σελήνη στο ζώδιο που κυβερνά στον 4ο οίκο.

Το εξοχικό : H ακμή του 10ου βρίσκεται στον Αιγόκερω άρα ο σημειοδότης πλανήτης του εξοχικού είναι ο ανάδρομος Κρόνος στο ζώδιο της έξαρσής του, τον Ζυγό, κοντά στην Ακμή του 7ου οίκου.

Φυσικός σημειοδότης των σύντομων ταξιδιών : Ερμής.

Ο χάρτης μέχρι αυτή τη στιγμή περιγράφει με απόλυτη λεπτομέρεια το τι συμβαίνει.


Ο Άρης (εγώ) βρίσκεται στον οίκο της χαράς του, τον 6ο οίκο στο ζώδιο της Παρθένου. Ο 6ος οίκος, είναι ο 3ος παράγωγος οίκος (μετακινήσεις) του 4ου (γονείς). Δείχνει ποιο είναι το θέμα μου. Αν θα ταξιδέψουν οι γονείς μου μιας και ο συγκεκριμένος Άρης κυβερνάται από τον Ερμή στον 4ο. Επίσης o Άρης, περιγράφει με εξαιρετική ακρίβεια την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν εκείνο το βράδυ που έκανα την ερώτηση. Την στιγμή που έκανα την ερώτηση πονούσα αρκετά (6ος) στην κοιλιακή μου χώρα ( Παρθένος) εξαιτίας τον τραυματισμό μου (Άρης), στους μύες της κοιλιάς μου, νωρίτερα εκείνο το πρωί στο γυμναστήριο.




Η Σελήνη (οι γονείς μου) βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας της , τον Καρκίνο, στον 4ο οίκο. Οι γονείς μου, την στιγμή που έκανα την ερώτηση βρισκόντουσαν στο σπίτι μου. Ο Ερμής στον Καρκίνο, επίσης στον 4ο, δείχνει και θα δούμε στην συνέχεια αν προδίδει, την ταξιδιωτική διάθεση που είχαν οι γονείς μου καθώς ο Ερμής κυβερνάται από τη Σελήνη.




Σαν φυσικός σημειοδότης των κοντινών μετακινήσεων, ο Ερμής είναι επίσης κυβερνήτης του 3ου ,δικού μου οίκου που έχει να κάνει για άλλη μια φορά με τα σύντομα ταξίδια αλλά και τα αδέρφια.



Επειδή εδώ μας αφορά το αν τελικά οι γονείς μου θα πάνε στο εξοχικό τελικά ή όχι, επικεντρωνόμαστε κυρίως στις συγκλίνουσες όψεις μεταξύ των σημειοδοτών πλανητών και όχι στις αποκλίνουσες, οι οποίες περιγράφουν παρελθοντικές καταστάσεις.

Εδώ βλέπουμε πως η Σελήνη, οι γονείς μου, είναι έτοιμη να σχηματίσει ένα συγκλίνων τετράγωνο με τον Κρόνο, το εξοχικό. Επίσης , αφού ολοκληρώσει το τετράγωνό της με τον Κρόνο, θα είναι έτοιμη να «συνοδέψει» τον Ερμή, ο οποίος είναι ο σημειοδότης του 3ου οίκου των γονιών μου (6ος). Τελικά, βλέπουμε επίσης πως ο Ερμής , μέσα από τον 4ο οίκο, θέλει μονάχα λίγα λεπτά πριν σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Άρη μέσα στον 3ο οίκο των γονιών μου.
Νομίζω πως αυτά και μόνο αρκούν για να δώσουμε μια απάντηση : Ναι, οι γονείς μου τελικά θα πάνε αύριο στο εξοχικό τους. Όπως και τελικά αποδείχθηκε.

Αν θέλουμε όμως να ξεζουμίσουμε περισσότερο τον χάρτη, μπορούμε να συγκεντρώσουμε όλες τις ενδείξεις μέσα στον χάρτη που υποστηρίζουν πως οι γονείς μου όντως θα πάνε αύριο στο εξοχικό :

1) Οι σημειοδότες πλανήτες έχουν αρκετές θεμελιώδεις δυνάμεις και βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους. Η Σελήνη βρίσκεται στην κυβέρνησή της και στην τριπλότητα της. Ο Κρόνος, βρίσκεται στην έξαρσή του. Η Σελήνη βρίσκεται στον 4ο και ο Κρόνος πλησιάζει μέσα από την ανάδρομή κίνησή του την Ακμή του 7ου. Έτσι βλέπουμε πως είναι «δυνατοί» άρα μπορούν να υποσχεθούν κάποιο αποτέλεσμα και μάλιστα γρήγορο.
2) Σχηματίζουν συγκλίνουσες όψεις μεταξύ τους.
3) Στον Πίνακα των Θεμελιωδών Δυνάμεων βλέπουμε να παρελαύνει σχεδόν παντού η παρουσία της Σελήνης και του Ερμή και επιπλέον οι σημειοδότες πλανήτες έχουν μεταξύ τους αμοιβαίες και μεικτές αποδοχές.
4) Ο Κρόνος μέσα από την ανάδρομή κίνηση του, πλησιάζει την Ακμή του 7ου οίκου, συμβολίζοντας έτσι πως η εξοχική κατοικία των γονέων μου ( Κρόνος ) θα γίνει ξανά ( ανάδρομη πορεία ) η βασική τους ( 7ος ) .

Τελικά ναι, οι γονείς μου μέσα στις επόμενες δώδεκα ώρες είχαν φύγει και κατευθύνονταν προς το εξοχικό τους. Ο οδηγός τους ήταν ο μικρότερός μου αδερφός ( Ερμής στον Καρκίνο, κοινός κυβερνήτης του δικού μου 3ου και του 6ου, του 3ου από τον 4ο )

Μια μικρή παρατήρηση σε αυτό το σημείο : Όταν οι σημειοδότες πλανήτες βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους και ειδικότερα δε όταν η γωνιακή Σελήνη ετοιμάζεται να σχηματίσει μια συγκλίνουσα όψη με έναν γωνιακό σημειοδότη, ανάδρομο πλανήτη, υπόσχεται πολύ γρήγορα αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρόνο. Τις περισσότερες φορές και μέσα σε ελάχιστες ώρες.


Mια μικρή αλλά εξαιρετικά θερμή παράκληση προς τους αναγνώστες αυτού του άρθρου :Αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να συγκεντρώσουμε τα σχόλια μας μόνο γύρω από αυτό το άρθρο. Κάτι δηλαδή που συμβαδίζει και με τους κανόνες του Forum. Δεν θα απαντηθούν σχόλια που αφορούν άλλους ωριαίους χάρτες και τεχνικές ερμηνείας αυτών.

laparisienne
27-06-2012, 04:19 PM
Μία γρήγορη ανάγνωση έκανα, γιατί δεν έχω χρόνο τώρα, αλλά επιφυλλάσσομαι! ;)

Μπήκα μόνο για να πω "ευχαριστούμε" και να επισημάνω τη δυσκολία που συνεχίζω να έχω στην επιλογή των σωστών οίκων...:cry: Κοίταζα την ερώτηση και σκεφτόμουν 4ο ή 10ο για τους γονείς; Και για το εξοχικό ποιος; Δεν υπήρχε στα σκονάκια μου...:lost:

cancerian
28-06-2012, 12:05 AM
Mη στεναχωριέσαι βρε...

Οι οίκοι είναι λίγο θέμα άλλα είμαι σίγουρος ότι αν διαβάσεις και αν δεις και πολλά παραδείγματα ωριαίων χαρτών θα βρεις την άκρη.

Τίνα Ζαχαριάδου
28-06-2012, 09:44 AM
Έτσι μπράβο Γιάννη μου, συνέχιζε να προωθείς την ωριαία αστρολογία, που θα πάει, σταδιακά όλο και περισσότερος κόσμο θ' ασχοληθεί μαζί της και θα την εκτιμήσει...

Έχω κάποιες ερωτήσεις στο συγκεκριμένο ωριαίο. Εβαλες τους γονείς σου στον 4ο και κοίταξες τους παράγωγους, γιατί δεν επέλεξες να πάρεις κυβερνήτη των γονιών σου τον 1ο οίκο αφού τους υπολογίζουμε ως μονάδα και, πως βγήκε πρακτικά το τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο;

Μη με παρεξηγείς σωστά ερμήνευσες το ωριαίο απλά θέλω να δω πως σκέφτηκες και πως λειτούργησε η δύσκολη όψη της Σελήνης.

ΥΓ Γιάννη μου, το ωριαίο τι ώρα το έβαλες;

cancerian
28-06-2012, 12:07 PM
Καλημέρα Τίνα μου !!!! :)

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρω πως το ωριαίο το έβαλα στις 21/6 και ώρα 2.14 π.μ. με σύστημα Ragiomontanus.

Θα σου εξηγήσω αμέσως το πως επέλεξα την συγκεκριμένη "οικοθετική σημειοδότηση" :

Αρχικά η επιλογή των σημειοδοτών οίκων έγινε εντελώς " αυθόρμητα ". Επέλεξα τον 1ο οίκο να σημειοδοτεί εμένα και τον 4ο τους γονείς μου ως μονάδα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή γνώριζα "σε πολύ προσωπικό επίπεδο" τους γονείς μου και ο δεύτερος είναι επειδή η ερώτηση είχε αντίκτυπο σε εμένα. Με αφορούσε δηλαδή έμμεσα και όχι άμεσα.

Τίνα Ζαχαριάδου
28-06-2012, 12:34 PM
Γιάννη από τη στιγμή που σε αφορά πολύ σωστά επέλεξες να μπουν στον 4ο και όχι στον 1ο. Αυτό το τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο πως βγήκε πρακτικά, κάτι πρέπει να έγινε πριν ταξιδέψουν.

cancerian
28-06-2012, 04:13 PM
Τίνα μου πραγματικά, δεν μπορώ να δώσω κάποια ερμηνεία. Εκτός φυσικά από την υπόσχεση του χάρτη ότι όντως θα ταξιδέψουν. Αν μπορείς να κάνεις και εσύ κάποια εικασία που θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρακτικό κομμάτι της όψης... Αλλά πραγματικά, δεν πάει πουθενά το μυαλό μου.

Τίνα Ζαχαριάδου
29-06-2012, 09:26 AM
Καλημέρα Γιάννη. Είπες "οι γονείς μου μέσα στις επόμενες δώδεκα ώρες είχαν φύγει και κατευθύνονταν προς το εξοχικό τους" πράγματι, ταξίδι έβγαινε σε 8 ώρες περίπου (μοίρες ανοχής της συνόδου Σεληνη/Ερμή αλλά και του εξαγώνου Σελήνη/Άρη, αν υπολογίσουμε και το εξάγωνο Ερμή/Άρη όπου η ανοχή είναι 26 δεύτερα βγάζουμε άνετα ένα χρονικό περιορισμό από 8 μέχρι και 13 ώρες περίπου.

Όμως, πριν από αυτές τις όψεις, κάνουν τετράγωνο οι γονείς σου με το εξοχικό (10ος) αυτό λογικά σημαίνει πως πριν ταξιδέψουν παρουσιάστηκε κάποιο εμπόδιο, είχαν κάποια καθυστέρηση, έμαθαν πως υπήρξε κάποια ζημιά στο εξοχικό, δεν ήθελαν να πάνε κτλ. Διάφορα γεγονότα θα μπορούσε να δείξει. Γι αυτό σε ρωτώ τι έγινε, δεν λειτούργησε καθόλου αυτό το τετράγωνο; Θέλω να πω, πως δεν χρειάζεται να υποθέσουμε κάτι αλλά να θυμηθείς αν και τι έγινε πριν φύγουν ή έστω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

cancerian
29-06-2012, 12:36 PM
Kαλημέρα Τίνα μου :)

Το μοναδικό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό (και ήθελα να συμπληρώσω εχθές, στο διάλογο που είχαμε ) αλλα θεώρησα πως δεν είχε και τόσο μεγάλη βάση ήταν ένα γεγονός από την πλευρά της μητέρας μου κυρίως , πριν ταξιδέψουν.

Θεώρησε πως ίσως το ταξίδι τους να μην ήταν και τόσο καλή ιδέα από τη στιγμή που η μητέρα του πατέρα μου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Και ακόμα πριν φύγουν κρατούσε πάντα πίσω στο μυαλό της, το δίλημμα αν κάνουν καλά ή όχι που αποδρούν για λίγες ημέρες.